Sziasztok!
Itt aztán volt termés-termelés
Először is
BETTINEK: sok boldog névnapot kívánok!!!
Lola: nem tudom, úgy tudtam, nem lehet párolni, de most utána néztem neten, azt írták mindenhol, hogy lehet, de legyen rajta kevés víz. Lényegében eddig is így csináltam, mert nem sok víz volt rajta, és amiben volt, azt fel is használtam.
Én is kíváncsi vagyok a szülőire! Mondjuk tök érdekes volt tavaly, nálunk még egy hülye bárányhimlős dvd-t is bemutattak, ami tök hasznos, de nem ilyenkor, úgyhogy alig volt idő a tanárokra. Emlékszem, fejenként két percet kaptak. Két perc alatt döntsd el, hogy jó lesz e a gyerekednek négy évig???! Remélem, nálatok más volt a szervezés és többet ki tudtatok hámozni.
Szilvia: még kimaradt tegnap, hogy zöldborsót lehet adni már most, de úgy, hogy szitán át kell nyomkodni, mert a héja hasfájást okozhat. Aztán lehet még répát, sóskát, salátából is főzit csinálni. Paradicsom krumplival. Most olvasgattam a neten. 8 hós kortól még lehet már karalábét is, az enyémek azt nagyon szerették. Ekkortól már lassan el lehet kezdeni kicsit darabosabbra csinálni, úgy, hogy kevesebb ideig turmixolod, vagy pl. a banánt csak szétnyomkodni, az almát csak reszelni. Ha két napra főzöd, simán beteheted lefedve a hűtőbe. Gazdaságosabb és nem kell mindennap pepecselni. Bár amikor már kettőször eszik egy nap főzit, elfogy. Tejpépet is megpróbálhatod már, ha akarod. Van amelyik nagyon szereti, van amelyik nem. Ha először bokákolna tőle, akkor hígitsd fel jobban.
De tényleg neten tök jó recepteket találni.
Zsanka: Örülök, hogy Máté jobban van. Én is szívesen elkerülöm az antibiot, de ha muszáj, akkor muszáj. Több szövődménye lehet, ha nem adsz. Használjátok is ki, hogy kettesben vagytok, de próbáld lassan felkészíteni a tesóra. Reméljük nem lesz annyira féltékeny.
Moncsi: hát hallod... ez a tesó veszekedés nálunk is megvan a lányok között, pedig Emese 7 éves elmúlt! Dóri is mindenét elveszi, amikor tanul, bele akar firkálni a füzetébe, vagy amikor reggel készülődünk, beül Emese ölébe. Emese ettől berág, mert nem tud készülődni, pedig Dórika csak szeretetből teszi.
Evés: tegnapelőtt egyedül ette a húslevest. Nagyon tetszik neki, de még kicsit esetlen. Azért besegítettem neki, hogy legyen a hasijában is
Ma krumplis tésztát csinálok, azzal megpróbálkozik.
Beszéd: ugyanaz a pár szó: anya, apa, papa, mama, nem, papu, nyamnya. Hát kb. ennyi. Anya sem olyan tiszta még. De emlékszem, Emesénél kb. ugyanígy volt, és 21-22 hósan elkezdte, tök hirtelen, folyékonyan.
Gabi: tök arik a képek. Csintalan Dani. Kések nálunk is veszélyben vannak.
Gergő ha mosolyog, tiszta Dani.
Edina: nagyon aranyos a kisfiad. Tényleg igazi hajasbaba. Jó húsban van! Apuka : ) no comment
De legalább nem ázik meg a baba
V. Erika: nem megyünk a bálba. Nem tudom őket kire hagyni. Persze, vannak nagyszülők, de tudom, esténként mennyi meló a három gyerek, nem fogom rálcsőlni senkire. Amúgy sem lennék nyugodt. Majd ha már a picik járnak a suliba
Gondoltam én is, hogy veszek támogatói jegyet....
Ancsa, merre vagy? Mi van veletek?
Edi: Te is jöhetnél néha.....
Ági: remélem picit megnyugodtál. Tényleg olyan ultrahangost kéne keresni, akinek ez a fő területe. Vagy Lollok esetleg, több szem tényleg többet lát.... GYERE!
Amúgy velünk minden ok. Szerintem már nagyjából meggyógyultunk. Mármint a picik. Ma elviszem őket a maradék prevenárjukra. Remélem annyira nem fagyos az út és ki lehet menni.
Ja, Lola: igen, én is így vagyok, ha nekem Bence is elkezd menni, a két pici után aztán szaladhatok. Nem kell fogyókúra többé...
Tavaly emlékszem Emese alig várta, hogy másszon Dóra. Elkezdett Dóra mászni, mindent lepakolt, azt mondja: "nem lehetne visszacsinálni"? Aztán a járást alig várta, utána mikor elkezdett járni, a járásra mondta ugyanezt....
Tegnap levittük őket apával szánkózni. Nagyon élvezték. Bence aludt közben. Dórával még én is csúsztam a szánkódombról.
Na megyek, készülődni, felmosni, teregetni...
Szilvia