Új privát üzeneted érkezett!

folyt...

Gabi,

de jó a kép a cicával :D Nekünk is van cica, már tíz éve mellettem van. Áron imádja, sikong neki..Kokó annyira nincs oda érte, amikor belemarkol a bundájába, de tűri :D Nagyon türelmes.

Timi,
Ügyes Liza baba, hogy alszik éjjel. Áron szerencsére már régóta vigigalussza az éjszakát...nagy szerencse :)

Betti,
hol van pontosan ez a zeneböli? Lehet hogy elmennék erre a farsangra. Szerinted nem lenne korai még? És Apukat is szívesen látnak? Mert Apa szeret mindenhol ott lenni velünk :lol:

jja és képzeljétek el, a múlt héten kibújt a két alsó fogacskánk. Egyszerre :lol: Mindenféle sírás, hiszti és nyűgösködés nélkül :D Hurrá....annak viszont kevésbé örülök hogy Áron szeret harapni...néha a sírás kerülget, úgy belémharap szopizás közben :roll:

És szeretnék kérdezni, voltatok már esetleg a várgesztesi villapark élményfürdőjében? Áronnal akarunk elmenni valahová fürdőzni, ahol nincsennek olyan sokan, és tiszta a víz....

Bocsánat hogy nem reagáltam mindenkinek, de mindig elfelejtem, hogy mit olvastam....mostmár jövök gyakran majd :)

Mindenkinek szép napot,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Ági!
Tökéletes a 3-as, én is annó úgy végeztem, hogy a bizonyítványba van 2 db 3-as, 1 db 4-es, de hogy miből melyik, nem tudom. Tök nem ez számít, hanem utána a gyakorlat, hidd el!
1 napra én sem értem, hogy férne be az összes írásbelitek… emlékszem tényleg a legrövidebb volt 3 órás… ugyanúgy mint érettségin, szóval… Szerintem riogatnak, azt még Ők sem tudják hogy lesz! 3 év???? Jesszus, azalatt egy főiskolát lehet majdnem elvégezni. Ez az egész nem a tandíjra megy ki?
Logopédus: múltkor kérdezted, de elfelejtettem írni: mi a Záborszky Mártához járunk (hozzá osztottak be…) de van több logopédus. Szerintem hívdd fel a Nevelési Tanácsadót és kérjél időpontot, mert itt be vannak osztva 8-tól 45 percenként, mint a tanítási órák. Ja és mondd, hogy az óvónők tanácsolják. Nem tudom lesz-e hely, elég sok a gyerek… Először szerintem csinálnak Vele egy korának megfelelő játékos-feladatokból álló felmérést, hogy Ők is lássák van-e részképesség-zavara,finommotorikus mozgása hogy áll… De hangsúlyozom-szerintem. Ezt láttam ott több gyereknél. Mert ebből fel tudják mérni, hogy csak simán későn beszélő-e vagy más problémák is vannak. És így tudják a szülőnek megmondani, hogy otthon mit gyakoroljanak.
Noénak nem látszik még semmi változás a hemangiománál, ugyanolyan mint volt, illetve kis hólyag mellette a fagyasztás miatt...

Moncsi!
Én is rögtön azt vettem észre, hogy Dórid husisabb lett, nagyon édes pofa. Zsófi pedig ügyesen eszik és látom elég jó adagot is (márha azt meg is ette mind!)
Nagyon jól néztetek ki mint kutyacsalád!

Cirmike!
Jó is a pezsgő, én is szeretem, bár attól tud fájni az ember feje. De jó, hogy Roli túl van a betegségen!Maradjon is így. Rékánál nem semmi a bekakilás-szitu. Szerintem várj egy pár napot, ha sokat vakarja a punciját, akkor vidd el gyereknőgyógyászhoz és ír rá valami gyógyszertári kencét biztosan. Konkrétan bele ment a hüvelyébe, vagy csak a puncijába? Még lehet a Lactacid Femina is segít, de inkább ne kísérletezz rajta, szerintem! Nekik még más a ph-értékük ott lennt.

Betti!
Nagyon csini anyuka vagy, mostmár iwiwről láttalak ugye! Anyukádat sajnálom a m.hely miatt! Nálunk is sokan az iparban dolgoznak, ezért félek én is, hogy férjemet, Anyukámat, bátyámat mikor küldik el? Katasztrófa ami ebben az országban van most különösen!

Timi!
Az ilyen "ennyi idősen ezt-meg azt evett" szöveget meg se halld ám! Ha ízlik Lizának az alma akkor adjad neki sorban a gyümiket nyugodtan, bár most télen inkább az üvegeset. Én most csak almát-körtét veszem (banánt még nem kapott) és turmixolom gyümölcsök közül… többi üveges (Őszi,sárgabari) Az Univer is 200 alatt-körül van és abban nincs cukor. Amúgy én is a Kecskemétit veszem, de abban sajna van. Narancsfélék,erdei gyümi, eper viszont várjál!Hiába van ráírva hogy 4 hóstól adható. Meg a joghurtost is sz.tem csak 8-9 hó után adjad.

Szilvianyu!
Adóbevallást megbeszéltük. Sütőtökből Noé is megeszik már 1 üveggel, hiába édesszájúak na! Akkor Bencének a sütőtök volt a főétkezés a a szilva meg a desszert, mi???
Péntek-szombat körtét turmixoltam Noénak, nagyon cuppogta, a brokkoli is ízlett neki nagyon, szóval alakulunk. Mostmár mindent jól felhígítva turmixolok így már csúszik Neki. Én a héten a tejpépet próbálom ki (azt még nem evett) meg a spenótot, cukkinit. Husit,májat 2 hét múlva majd!

Na kisregényemet elküldöm…

lola77

Szilvi1981!
Egyszerre írtunk.
De ügyi vagy a fősulival. És melyikre jelentkeztél végülis? Államilag támogatottra gondolom a kedvezmény miatt, ugye?

lola77

Sziasztok!

Szilvia: ügyes vagy a fősulival tényleg. Én mikor a mérlegképest végeztem, annyit, de annyit tanultam, hogy megundorodtam egy életre :) Komolyan! Nem érzek késztetést tanulásra, bár az angolra nagyon jó lenen ráfeküdni. Az jó, ha van még bőven tejcid! Add is a nagykrapeknek! Mekkora most?
Mi az oroszlányi uszodában voltunk tavaly, mikor Dórim volt 7 hónapos. Vasárnap délelőtt mentünk, akkor kevesen voltak. Van egy kismedence, gyerekeknek-babáknak, jó meleg vízzel. Én fürdőpelussal vittem bele. Dórim nagyon élvezte. Vittünk nagyszülőket is, így mikor ők foglalkoztak a picikkel, mi tudtunk a nagyban úszni, van pezsgőfürdő, meg szauna is. Jó volt. Várgesztesen nem voltam még, anyuék voltak Emesével, de részleteket nem tudok.

Cirmike: szegény Réka. Nálunk Emesével voltak ilyen gondok, mikor nem jól törölte ki esetleg a fenekét. Akkor kitenyésztették neki odalent a bacikat és erre jó antibiot kapott. Mert neki is kipirosodott, stb. Addig szerintem a canestennel nem ártasz. Meg van valami fertőtlenítő-lemosó tabletta a patikában, nem jut eszembe a neve, recept nélkül van, nekünk ezt ajánlotta a Lollok doki. Ezt kellett feloldani vízben és lemosni vele többször.
Jó, hogy Roli meggyógyult már!

Lola: Bencének a spenót nem jött be, meg a brokkoli sem :( Pedig finom volt mindkettő. Majd megpróbálom a boltit, hátha.... remélem, majd belejön, ne csak az édes finomságokat egye. Tejpépbe ma raktam egy fél banánt, úgysem jött be neki. Pedig folyékonyra csináltam. A kezdeti lelkesedése alábbhagyott. Egyenlőre a cici, banános tápszer és gyümik a kedvencei. Remélem a husival majd fejlődni fog....

Na megyek, tanulunk Emesével, aztán lesz ma edzése.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, a farsangi képek nagyon aranyosak!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Cirmike!

Remélem Rékánál hamar javul a pirosodás. Én az ilyen pirosodásra, bár nekem fiaim vannak Aloe Vera-s spray-t is be szoktam vetni. Persze ez sem mindig hat. De az ember lelke ettől jobb, hogy mindent megtett. Szegénykém! És fáj is neki nagyon, vagy azért el van vele??

Lola, Szilvi (EDB anyu) és Szilvi (Áron anyu)!

Olyan jó, hogy egy idősek a gyerekeitek, így meg tudjátok beszélni a hozzátápival kapcsolatos dolgokat. Nagyon ügyes Noé, Bence és Áron is! Remélem Gergőm is ilyen ügyes lesz. Dani kicsinek mindent megevett, úgy mint Áron is semmit sem utasított vissza.

Gergő talán kilábal teljesen a náthából szerdára és akkor vihetem is a 2 hós tanácsadásra, oltásra. Viszont a Rota elleni oltásról egyre jobban kezdek lemondani. Egyik nap annyit bukott vissza, egyrészt félek hogy kijönne belőle és ha esetleg bennmarad, akkor meg pár napig még bukósabb és hányósabb lenne. Legalább is Dani olyan volt egy pár napig.

Tegnap mértem a kisebbik drágám 5560 gramm és 60 centi.

Daninak étvágya ilyen is meg olyan is, de annyira jó mint 2 hete mostanában nem fordult elő. Eszik, nem sztrájkol, akár egy pár kanállal is de elfogad. Én nem erőltetem, tudom már , hogy ha éhes úgyis jobban elfogadja a kaját és eszik rendesen.
Annyira jól esett egyik nap, hogy szinte semmit sem volt hajlandó elfogadni egész nap. Mindenből csak kicsit evett, üveges sem nagyon kellett neki, délbe a zöldség levesemből sem evett sokat. Főztem neki még 2 féle kaját (fagyasztottam előre) és a répafőziből bevágott egy jó adagot. Ilyenkor szívesen főzök neki, de mikor folyamatos visszautasítás van, akkor kicsit elmegy az egésztől a kedvem.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!
A répafőzit fagyasztod? Én úgy tudtam répát (krumplit) nem lehet fagyasztani... Nem lesz olyan löttyedt? Jó, tudom összeturmixolod, de azért normális íze van.
Hát drága "bukás" lenne a Rota elleni, az biztos...

Szilvianyu!
Brokkolis kecseméti asszem csak husival van. Akartam kérdezni melyik az a spenót tescoban, amelyik golyós? (Én sparost, vagy iglot szoktam venni, de az ugye tömbben van...)

lola77

Én anno a gyerekeknek üvegeset vettem, de nálunk sose fogyott el 1 üvegnyi, az 2 napra volt elegendő ugyanúgy mint a desszertek is.
Persze ha sokat ettek volna tuti nekiállok főzöcskézni, de sok esetben volt visszautasítva a sokat pepecselt kaja.
Úgyhogy Gabi megértem, hogy ilyenkor nem szívesen főzöl.

Nekem az egész család nem nagyétkű...
Szóval nincs nagy faxni nálam a főzéssel sem.

Kösz a tippeket Rékára!
Már kitisztult belülről a puncikája úgy látszik. Csak kint piros, de ezzel megbírkózunk: Bioptron lámpa, Oxy spray, AloeVera gél, Neogranormonnal kikevert gyógyszertári receptes krém.

De korán dícsértem az ovit: párom ment érte farsangi utánra (fél 11-ig volt utána mentek az udvarra) Háromnegyedre ért oda érte, már kint voltak. Tiszta csoki volt a szája, mert a buliban tortát ettek és be volt szarva, nem negyed órája! Így vitték ki. Pedig szóltam hogy nézzék meg jól őt ma!
Pedig levetkőztették és úgy adták rá a kimenős ruhát. Meg kellett volna nézniük!
Hát nem tett jót neki, még a combja széle is piros... :evil:

Lola,
Nagyon sokára tűnik el a lefagyasztott heg. Évek alatt...
Ezért mondják, hogy rögtön kell fagyasztani ha megjelenik.
Nekünk 6 hetesen jelent meg, 3 hónaposan fagyaszttattuk le és 3 éves korára szívódott fel lassan. De még mindig meg tudom mutatni hol volt.
A lényeg hogy a fagyasztás után nem nő nagyobbra már, csak kisebbedik idővel...

Megyek mert jött após, csak úgy....

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

sziasztok!
Ejjj.... rengeteg dologról le vagyok maradva de sajnos nincs időm vissza olvasni vagy ha időm engedi akkor energiám nincs rá. :-)
Mi jól vagyunk voltunk méreckedni: 55cm és 4720g-ot nyomtunk múlt hét csütörtökön.
Ma voltunk doktornéninél mert nagyon kicsapta az arcát a fiamnak állítólag a tejci, úgyh kenjük mától ezerrel.
Majd még jelentkezem most felébredt és már éhes.

sziasztok

Ui: képet még ma próbálok feltenni ha fiam engedi :-)

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Lola: a tescos paraj az, ami golyós. Tavaly kétkedve vettem, de a védőnénim megnyugtatott, hogy mind ugyanaz, ne aggódjak azért, mert tescos. Nagyon kényelmes, hogy csak beledobok pár golyót és kész. Ha lenne persze nem tescos, akkor azt vennék, de még nem találkoztam vele. Eleinte a tömbbel próbálkoztam, de hát az iszonyat volt, abból egy kis részt levágni.
Igen, néztem én is, hogy a brokkolis husival van. Nem baj, majd jövő héten szerintem már kipróbáljuk. Aztán elkezdem venni a csirkemellet, májat. Májból mondjuk havonta egyszer, max. kétszer szabad adni nekik.

Kivételesen egyszerre alszik a két kicsi. Nem is bánom, mert hát mellettük semmit nem lehet csinálni. Egy porszívózás, felmosás, kész tortúra, mert hol egyik, hol másik nyaggat, hogy éhesek vagy szomjasak... szóval végre alszanak, sikerült a két szobát felporszívózni, felmosni (a kisszobát még alvásuk előtt felporszívóztam). Még elmosogatok és felmosok a konyhában, előszobában. Aztán nemsoká jön edzésről haza Emese az apjával. Még fél órám van. Úgyhogy megyek is, bele kell húznom.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Cirmike: nem semmi, amit írtál az oviról. Én azért finoman, de beolvasnék. Amúgy is, nem értem miért kell mindig a hidegbe kivinni őket, és akkor nem egy fél órát, hogy levegőn legyen, vagy a hóval játszanak, hanem ebédig, az egy-két óra. Jó, ma a farsang miatt talán nem. Szegénykém... azért belegondolnak milyen szuper lehet a meleg kakával a fenekén kimenni a hidegbe????! HÜLYÉK! Nagybetűkkel! Nekünk múltkor, mikor annyira csúnya volt Dórié, és semmi nem használt, a canesten kenőcs levitte két nap alatt.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Most értünk haza,szánkóztunk egy nagyot.

Cirmike!
Szegény Réka.Mostmár biztosan hamar meggyógyul a puncija.
Fius anyuka lévén nem is gondolnám hogy ilyen gond is lehet a kakilásnál.
Gondozónőkről megvan a véleményem.Főleg hogy szóltál nekik az esetről.

Lola!Köszi a "bókot".Amúgy az szülés előtti fotóm,azóta magamra se ismerek.Tudom nem szabadna a kisanyukaságra fogni,de én eléggé elhanyagolom magam miota megvan a fiam.Igy nem is nagyon van rólam szülés utáni fotó.
Egyébként én is végignéztem mindenki albumát.Itt a tatabányi fórumon csupa szép anyuka van!!

Örülök hogy minden kisbaba ilyen szépen eszeget.

Moncsi!
Nagyon aranyos kutyacsalád voltatok a Farsangon!
A lányok gyönyörűek.Olvastam te is Rokaynál szültél..

Szilvi(Áronanyuka)
Kérünk képeket a nagyfiuról!
Ma nem ti sétáltatok kék kockás babakocsival?
Nyudodtan gyertek el a szombati farsangi buliba,bárkit szivesen lát a zenebölcsi.Bár most nem lesz lerakva aföldre a hapszőnyeg,igy sztem fogni kell Áront.Apucik is jöhetnek bátran.

Holnap fodrászhoz viszem Istit,már előre félek mit fog lerendezni.:)
Betti
berna23

Köszi Szilvianyu a spenótot! Az én védőnőm szerint 1 héten 1-szer lehet májat.... na mindegy!
Ja Dóridnak boldog Lilla napot kívánok!

Betti!
Tök jó hogy elmentél szánkózni, biztos élvezte Istikéd... Nem semmi idő van, gyönyörű a táj, nade méééééért nem decemberben volt ilyen????
Fodrásznál először lesztek? (Én géppel-kézzel vágom Somának...)

lola77

Na még utoljára egy gyors bekukk! Nyaralóhelyet keresgetek! Férjem ötlete az, hogy Hszoboszlóra menjünk megint. De most elhívnánk magunkkal anyósékat is. Egyrészt mert ennyi üdülési csekket mi nem bírunk elkölteni :-), másrészt, hogy kimozdítsuk őket valamerre a nyáron meg persze 4 felnőtt 2 gyerekre picit jobb felállás mint mi 2-en Zolival. Tavaly sem volt pihi a nyaralás pedig akkor még csak Dani volt.
Már ki is néztem egy helyet és nem is horror az ára 4 felnőtt részére, nem úgy mint a Kolping Hotel. Hát azon lehidaltam.

Szilvia!

Milyen Tesco-s spenótról írtál, ami golyós??? Bocs, de nem tudom "hova tenni"!

Betti!

Fodrászhoz viszed Istikét!?? Gondolom akkor első alkalom, hogy így "rettegsz" tőle!
Én is géppel vágom Daninak! Hát van visítás ezerrel! A "sallangokat" meg akkor ha alszik. A fülénél nem merem éber állapotában ollóval vágni. Így a biztonságos!
Amúgy nyáron havonta vágtam és tuti lett!

Na jó éj!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: van honlapja ennek a nyaralóhelynek? Megnézném. Mi is szeretnénk kimozdulni nyáron valahova, már rég voltunk, az utóbbi két nyáron gyereket szültem :) És Emese nagyon menne már. Csak nekünk nincs üdülési csekkünk, férjem nem kap a munkahelyén :( Megpályáztuk tavaly és most is az államit, tavaly nem kaptuk meg, jó lenne, ha idén....

Mirelit spenót, a tescoban, tescos. Tök jó, kb. dió nagyságban vannak benne a spenótok és sokkal könnyebb kezelni. Pár darabot beledobsz a krumpli mellé és kész.... Mármint a babáknak. De felnőtteknek is úgyanúgy lehet belőle főzni persze.

Na megyek, csak fontos levelet vártam, azt néztem meg. Emese már suliban. Izgi lesz ebben a nagy hóban dupla babakocsival érte menni....
Megyek mert a kicsik éhesek, pisisek.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Előbb kicsigyerekem egy nyomásra kikapcsolta gépet a lábával.Mert persze neki a számitógépasztalon kell ülnie és pötyögni a lábujjaival.
Most a hátam mögött van a széken.

Megint szánkózásból jövünk.:)
Régen volt már ekkora hó.
Épitettünk hóembert is akit Istvánka csak bácsinak hív.

Már rutinos fodrászkodók vagyunk.Csak legutóbb nagyon megijedt egy nénitől akinek tele volt a haja alufóliákkal,és még gagyarászni is elkezdett szegényemnek.Meg felkapdosta mig nekem fufrut igazitottak.
November óta emlegeti hogy a Kriszta néninél nem jó,csunya nénit látott.

Szilvi!
Tényleg nem lesz semmi ekkora hóban elmenned.
berna23

Szilvi!

Nem is tudtam, hogy van ilyen a Tescoba. Ez tényleg jó, mert a többi egy nagy tömbben van tényleg és nincs más választásod, az egészet meg kell csinálni.
www.panoramaapartmanhotel.hu/ a hely internetcíme. Én megkérdeztem 4 felnőttnek lenne (a gyerekek még ingyen vannak) 4 éjszaka félpanzióval 168 000 Ft.
Ugyanez a Kolping-ba Alsópáhokon 268 000 Ft. Ez már erős túlzás.
Ez a hajdúszoboszlói hotel 2008-ban épült nagyon szép. Van játszószoba, gyerekmedence a szabadban, gyerekágyat is tudnak biztosítani, etetőszéket, de majd elolvasod.
Kíváncsi vagyok azért, TE milyennek találod??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: most nincs időm elolvasni részletesen, de a fotókat megnéztem. Tényleg hihetetlen szép hely és nagyon tisztának tűnik. Kis pici, nem? Vagy nem jól látom? Nem zsúfolt esetleg emiatt?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Voltam ma uh-on,és teljesen kész vagyok :cry: ugyanaz a baj megint,mint Dorkával volt.Ne mondja nekem ezt senki okos doki hog yez a fajta vesebaj,nem genetikalilag örökölhető(tesóm,fia Bálint,de ő szerencsére kinőtte,Dorka ,és most a pici is)ennyi véletlen ninc segy családban.Minden eredményem megint,jó+az integrált etszt is nega végig...Megint mindkét vese tágult,összehasonlítottam Dorkáéval,és atlán kicsit jobbak most az eredmények,mint Dodóval,de még nagyon az eéején vagyunk,ez még nőni fog.Most a jobb a nagyobb,dorkának a bal volt,10mm-ig normális méretű,neki meg 9*6mm a jobb :cry: már most...hólyagürítést lát a doki,ez jó mert működnek a vesék...Belehalok ha ezt mégegyszer végig kell csinálnom,nem látok most elég erőt magamban,teljesen kész vagyok...Sulinak is azt hiszem ennyi volt,nem tudom a kettőt összehangolni.Újra végigcsinálni hogy elviszik tőlem,hogy katéterrel élni,hog y2* műtnei áááá :cry: :cry: :cry: :cry:
A legjobb hogy mennünk kell Pestre megint az I-es számű női klinikára,hívtuk őket időpont végett,és közlik hogy most nincs nála semmi papír,majd pénteken hívjuk újra :twisted: ,ezt a köcsögséget!!!
Most egy darabig nem jövök,túl kell ezen tennem magam.
Ja egyébként KISFIÚ!!!!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Ági!
Úristenem!Ez nem lehet igaz!
Nagyon sajnálom.
Szívből kivánom hogy javuljon kisfiad állapota még a pocakban.
Reméljük ő is kinőheti mint Bálint.
Biztosan közrejátszhat a genetika,ha a családodban ennyi esetben baj van.
berna23

Sziasztok,

Lola,

hát, első helyen az ELTE, gyógypedagógia-logopédia szerepel. Államilag finanszírozottra jelentkeztem, de csak azért, mert jók a jegyeim, ezért jók a pontjaim is. Már nincs kismamáknak ingyenes tandíj, 2007-ben eltörölték. De mivel az első diplomámat is államilag finanszírozottan végeztem, már csak néhány félévet fizet az állam, mert összesen 12 félév jár/kopf :?

Berna,

nem, nekünk nem kockás babakocsink van, hanem bordó, háromkerekű. De mindennap sétálunk délelőtt a főtéren, és délután is...
És hol van ez a zeneböli pontosan? És mikor kell-lehet menni szombaton? És mit kell vinni? Bocs a sok kérdésért, de még nem voltunk... :oops:
Teszek fel majd képet, de rossz a fényképezőnk, tiszta csíkosak a képek... :x Tényleg, nem ért hozzá valaki?

Ági,

Atyaég!!Bár nem teljesen értettem, csak azt, hogy baj van a picike veséjével :( Remélem hogy rendbejön szegényke, és makk egészségesen jön majd a világra :)

Szilvi,

írjál már légyszi egy pár főzi receptet, amit én is meg tudok csinálni Áronnak. Eddig csak kész kaját kapott, de kicsit drága mulatság... De ha én főzöm, akkor is benne marad a vitamin meg a sok cucc a zöldségben-gyümölcsben?
Van egy tupperes tálalómesterem, állítólag abban lehet párolni...De nem tudom hogy kell :roll:
Adom is Áronnak a cicit :wink: Hát pontosan nem tudom mekkora most, félévesen voltunk, akkor 9,5X kg volt....mostmár szerintem üti a 10-et...kicsit aggasztó...de azért is aggódom már, hogy én meg fogyok-fogyok...48 kg vagyok, pedig eszem rendesen...talán kéne egy vérkép vagy ilyesmi...

Oroszlányi fürdő....
és ott van pelenkázó? Lehet, hogy elnézünk hétvégén :)

Gabrielldaniell,

de jó ez a hely! Rég voltam már Szoboszlón... Mi szilveszterkor voltunk egy bababarát-családi wellnes hotelben, Balatonon, írtam is róla. (Erikáék is voltak itt ha jól emlékszem) Nagyon nagyon nagyon szuper. www.amv.hu
Családi szobában 11000 Ft/éj/fő az ár. Gyerekek ingyenes négy éves korig, 14 éves korig pedig 50%.
Remélem Áron ilyen is marad, hogy mindent megeszik :D

most nézelődök a neten egy kicsit, szép havas napot mindenkinek :?

felteszek egy képet, de sajna nem lesz jó minőség...
Kép

[/url]

KépKép
szilvia1981

Sziasztok Csajok!

Jelentem itt Szőlősön már szügyig ér a hó, alig győzöm lapátolni, viszont valami gyönyörű itt minden! Istenieket szánkózunk, talán lesz hóemberünk is végre :lol:

Cirmike: annyit gondoltam Rád szombaton, miután találkoztunk, hogy el tudjatok menni kicsit csörögni a bálba! Örülök, hogy Roli már jól van. Rékának akkor rendbejött a puncusa? Elvileg ilyen simán előfordulhat pelenkás korukban is nem? Akkor is mehet rossz helyre a cuccos... Hú, durva! Meg az ovi! Beszéltél az ovónőkkel?

Ági: nagyon együtt tudok érezni Veled, mert Tominál is valamikor félidő után állapították meg a vesemedence tágulatot. De azzal bíztatlak, hogy nekünk sem volt szükségünk műtétre, remélem a Te kisfiadnál sem lesz!!! Itt Tatabányán riogattak minden rosszal, amit csak el tudtunk képzelni, úgyhogy elvittem a Heim Pálba és ott nagyon rendesek voltak velünk. De az a pár hónap nagyon pocsék volt! Bízz benne, hogy megússzátok! Szorítok!

Szilvi81: Hétvégén voltunk a Villaparkban fürcsizni! Nagyon élvezték a picik, meg a nagyok is! Meleg volt a víz, van pici medence, meg felnőtt jakuzzis, az is kellemes meleg volt.

Most enniyre futotta, jövök még...

V.erika
v.erika

Jajjjj Ági!

Annyira sajnálom!
Reméljük nem nőnek az értékek, hanem javulnak és nem lesz gond!
De tudom, hogy végig tudod csinálni!

Gyere majd azért! Szorítunk!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Szilvi1981!
A zenebölinek a farsangi bulija(plusz 1 éves szülinapja lesz a zenebölinek) szombaton a kodály téri Közösségi házban 16-18-ig.
Amugy a zeneböli keddenként van 10-11-ig.
Lehet hozni fánkot,teát...(mármint szombatra)
Gratula a fősulihoz.Jól tetted hogy belevágtál.

Ági!Azért gyere még.
Nekem is tágulattal született a kisfiam(baloldali 12,5mm).
Ő 10 hónapos korára nőtte ki.Havonta kellett vini kontrollra.
De tudom hogy Dodonak súlyosabb volt,ezért nagyon megijedtél.
Reméelm nem nő tovább a kicsifiunak!!

Betti
berna23

Sziasztok!

Ági: nagyon sajnálom a híreket! Ott, meg hogy kisfiú, majdnem elnevettem magam. El tudom képzelni, hogy mit éreztél, mármint a kukac miatt. Én sem tudtam elképzelni soha, hogy fiam legyen, de megnyugtatlak, ez legyen a legkevesebb, amiért aggódsz! Nagyon fantasztikus érzés egy kiskrapek anyukájának (is) lenni! Imádnivaló és most már kicsit lelkifurdalva gondolok rá, hogy meg voltam ijedve, hogy fiú. Nagyon szeretem!

Vese: mikor Dorkád született, abban az időben nem nagyon írogattam ide, így részletekben nem ismerem a történetet. Ha nem gond, és nem bánt annyira a dolog, mesélnél róla? Lehet, hogy jobb, ha kibeszéled Magadból! Azért ne csináld azt a butaságot, hogy nem jössz ide! Szerintem jó, ha csacska-nem csacska dolgokról olvasol, hogy kikapcsolódj, és szívesen meghallgatunk.
V.Erikához hasonlóan én is hallottam egy közeli ismerőstől, hogy a kisfiánál volt vesetágulat, és mire megszületett, nem kellett vele foglalkozni. Azt biztosra tudom, hogy fiúknál nagyobb valószínűséggel előfordul és általában szülésre megoldódik! Úgyhogy fel a fejjel! Tudom, hogy nehéz, de próbáld ne sok idegeskedéssel várni a pici kisfiad, aki gyönyörű lesz és egészséges!

Szilvi: nem tudom, hogy van e pelenkázó, én a kismedence mellett leterítettem két nagy fürdőlepedőt és ott hoztam rendbe a gyerkőcöt. Gondolom, a szoptatás miatt kérdezed. Hát.... nem tudom, de biztos meg lehet oldani valahol. Nekem akkor már Dóri javában ette a főziket és ott is azt adtam neki. Hordozót be lehet vinni a medencéhez, abban ültettem és etettem.

Amit én főztem Dórinak az elején: spenót, brokkoli, borsó, tök, sütőtök. Mindenbe kell tenni krumplit is. Azzal sűrítem. Pl. spenót. Felkockázok egy krumplit, spenótgolyó pár darab, megfőzöm (én úgy tudom, párolni, grillezni nem szabad 1 év alatt). Mikor megpuhult, a turmixba beleteszek a főzővízéből egy merőkanálnyit, utána beleteszem a leszűrt cuccot, nagyon picit ízesítem. Pici szőlőcukor, ha édes kell, nagyon pici só, ha az. 6 hóstól kell bele étolaj egy pici, ez mondjuk fél kiskanál. Meg szoktam bele tenni Liga vajat, fél kiskanálnyit, ezt szabad, mert tejérzékenyek is ehetik. Ettől jó krémes lesz. És összeturmixolom. Később, kb. 8 hótól lehet már karfiol is, zöldbab, ilyesmi, lehet bele tenni kis sajtot, vagy a főző vízébe natúr joghurtot.
Én húst 6,5 hósan kezdtem Dórinak, most is úgy fogom. Csirkemell, pulyka, borjú és ritkán csirkemáj. Időnként lehet marhát is. Ezt is főzni kell, nem párolni. Én úgy csináltam tavaly, hogy vettem egy jó nagy csirkemellett, felkockázva megfőztem és adagonként uzsis zacsiba rakva a mélyhűtőbe tettem. Akkor vettem le, mikor kellett. De hallottam ismerőstől, hogy ő meg úgy csinálta, hogy botmixerrel lepépesítette a húst és jégkockatartóba tette adagonként. A májjal is ezt csináltam. Én tavaly két napra főztem Dórinak, nem akartam mindennap pepecselni, de akkor persze több zöldséget tettem bele. Lisztes rántást nem szabad 1 éves kor alatt. Viszont lassan már rizst is lehet bele tenni, de azt sem szabad sokat. Neten is nagyon sok receptet találtam tavaly, rákerestem, hogy babakonyha meg ilyesmi.

Kép
Kép
Kép
emesedora

most nézem hogy elirtam nem 10 hónapos hanem 4 hónapos korára nőtte ki a tágulatot.(gyerek az ölemben van)
Minden hónapban szépen ment vissza ,utoljára 7mm volt neki,azóta nem nézték.
berna23

Működött a hatodik érzékem. Elküldtem, mert Dórikám itt ólálkodott. Ahogy elküldtem, kikapcsolta a gépet. Ez a gyerek....

Iszonyat volt babakocsival a hóban. Ott jó volt, ahol már beletaposták, vagy elkotorták...

Mindjárt jön apa és levisszük őket szánkózni. Addig leckézünk.

Ja, még el akartam újságolni, hogy Bence hiper ügyességgel forog már mindenfelé (már kb. másfél hónapja), de hátrafelé kúszik is, négykézlábra áll magától és ebből a pozícióból próbál felülni. Minden ilyen képességét előbb csinálta, mint a lányait, pedig a három közül ő a legnagyobb 6 hónaposan.

Na megyek, éhes a krapekom.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép
itt megkértem párom, hogy tegye rá a "zacskót" a kocsira, és így sikerült és mivel nagyon jót nevettem rajta gondoltam megmutatom Nektek is :-)
íme a kép(ek) Ádiról:
Kép

Kép
Kép
newcdina

ooops véletlen elküldtem pedig még akartam képet tenni :?

Kép
Kép
newcdina

Kép pici szerelmem

Kép

Kép

Kép anno a vonaton... :-)

Kép
Kép
newcdina

Na elszállt a kisregényem, kidobott ez a szar b.net!
A lényeg, Ági: el sem hittem amit olvasok. Lehet gonoszság, de nekem eszembe jutott,hogy mi van, ha ez üzlet a Vargánál, hogy Nála maradj, mert Ő vette észre? Tudom, hogy jó uh-s, de még min. 2 dokihoz menj el, több szem többet lát. Főképp olyat keress, aki ilyen vesetágulatokra specializálódott.
Sulit szardd le, én is ezt tenném.
Megértem, hogy most nem jössz, hisz ezen fog járni az agyad. De ne stresszeld magad, tudod ezzel teheted a legtöbbet kicsi Botond (?) egészségéért.
Persze nagy-nagy gratula a kistökihez. Külön irigyellek, hogy vegyespáros-anyuka leszel, bár tudom kislányt szerettél volna.
Fel a fejjel, látod itt nem is egy anyukának kinőtte a kisfia. Bízz benne, hogy Ő kisfiú, más mint Dorka...s tb. Éljen a remény!

Edina.
Nagyon édes pofija van Ádidnak, sokat nőtt, milyen nagy a haja. Pocifájás?

Megvolt ma a sulis-tanárnénis szülői fél7-re értem haza.... Na majd bővebben, de már nincs kedvem újraírni.

V.erika!
Te nem errefel laksz a Kodály térnél? VAgy v.miről lemaradtam...?

lola77

NA még mindig itt (Szül.Fel-t várom... :lol: )

Szilvianyu!
Ügyes Bencéd, hiába a súly, de van izomerőőőőő! :P
Nekem még Noé csak popsiját húzza fel, nem bírja el még négykézláb magát... Mondjuk örülök, addig jó míg nem mászik, akkor vége a nyugalomnak.... Olyan érdekes, első gyereknél még tök vártam, türelmetlen voltam, mikor fordul át, mikor ül, mikor mászik, mikor áll fel, mostmeg örülök, amíg nem...... :roll:
Miért nem lehet párolni a kaját piciknek?

Szilvia1981!
Olívaolajat is tehetsz a kajába, ha használsz amúgy. Én most azt teszek még.
Csirkemellet én nem főzöm, hanem felcsíkozom, kevés olajon párolom, utána teszem jégkockatartóba-fagyasztóba és utána zacskóba.

Na léptem.

lola77

sziasztok!

Talán most sikerült elaludnia kicsi fiamnak... KOPP KOPP KOPP!
Meg volt zakkanva, csak nyűglődik... nyűglődik... semmi nem jó neki most. Na amint hallom felébredt úgyh rövid leszek :-(

lola: haja az van! :-) majd holnap próbálok feltenni olyan képet a gépre aztán ide, ahogy mostanában hordja a haját. kis pánkosom :)
Nem igazán volt/van pocakfájása inkább csak néha (szerencsére ritkán) annyira erőlködik mire kijön a kaka :-(
Pff muszáj mennem, kiabál megint.

jó éjt mindenkinek
sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Ági,
nagyon sajnálom, hogy a picinél is találtak bajt a veséknél. Tényleg próbálj meg pozitivan gondolkodni, hogy kinövi még a pocakban a pici, de biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon nehéz. Ezt mi el sem tudjuk képzelni milyen lehet, de tényleg látod a családodban és a többieknél is van olyan ismerős aki hasonló cipőben járt, ez adjon erőt. Pestre meg menjetek minél előbb, de gondolom ezt ti is így gondoljátok. Kisfiú!!! Látod én is elmosolyodtam, mikor olvastam :) :)

Edina,
ritkán jössz.. mizu veletek? Nagyon édes a kicsi fiad (mennyi haja van!, a férjed meg ügyetlen :) :) :)

Hát ez a főzöcskézés a piciknek mindig jó mulatság. Anno én is pároltam a Máténak mindent itthon, husit is és én is jégkockatartóztam. Májat 1x fagyasztottam le, de bokákoltam turmixolás közben annyira undorító volt :) :) :)
Jelentem már elkeztem bepakolni a fagyasztóba, már gyártottam fasírtokat előre főzelékfeltétnek :) :) idáig eljutottam :) a többit folyamatában.
A Máté már javulgat, de a héten még itthon van. Pénteken mikor taliztunk Szilvianyu, akkor volt a legrosszabbul. Miután felébredt felszökött a láza, folyamatosan (szó szerint) folyt az orra és köhögött mivel hátrafele is folyt a takony. Délutánra rendesen összeomlottam :(. Mivel lázas is lett, elmentem a gyógyszertárba antibioért amit a doki délelőtt felírt, azzal jobban lett szombatra ill. lassan javulgat. Még hurutosan köhög... holnap lehet beugrunk a dokihoz megmutizom ha nem lesznek sokan. Aztán meglátjuk lehet a jövő héten már mehet bölibe, de jó hogy itthon vagyunk együtt, még kihasználjuk az "utolsó napokat" :) lejárunk szánkózni, játszunk stb. Remélem nem lesz nagyon jeges, mert akkor beszorulunk..

Cirmike,
inhalátor? az micsuda?
A Réka-kaki dolog tényleg bosszantó, hogy az oviban úgy ment ki az udvarra.. még a végén fel is fázik szegény... Nagyon csinos volt a farsangon :) Roli jobban van?

na megyek pihizni
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

he-he Edina, a Máté sem alszik még :roll: :roll:
büdös kölkök :P

Kép

Kép
zsanka

Ági!

Tényleg, ahogy Lola írta nézesd még meg több dokival is. Persze könnyű ilyenkor tanácsokat adni. Úgyis Te döntöd el mit is szeretnél. Gratulálok a fiúhoz.

Newcdina!

Nagyon édes Ádibébi! Szerencséd volt, hogy fiú létére keveset pocakfájós. Bár ez szerintem nemtől független. Nekem Dani nagyon hasfájós volt, Gergő alig alig. Viszont Dani tejtesója nagyon hasfájós, pedig Ő lány.

És egy pár kép!

Dani rájött, hogy ha odatolja a széket a konyhapulthoz mindent elérhet. Ne tudjátok meg mi van sokszor ott. Mosogatóból ki-be pakol. Résen kell lennem a kések miatt. Eszméletlen, hogy már nincs akadály.
Kép Na ez a pakolós! Kép Gergő! Kép Gergő mosoly! Kép Ma csörgőzött kicsit!
Amit Dani állandóan el akart venni tőle.

A másik muris dolog:

Végre volt egy kis időm és nyugalom volt (Dani aludt) gondoltam lekamerázom Gergőt. Nem is készült még róla semmi filmecske. Szóval bekapcsolom, nézelődik, egyszer csak vörösödik a fej és rottty, majd kis idő múlva megint. Hát ez kész!!! Végre eszembe jut, hogy kézbe vegyem a kamerát, erre meg ilyen "zenei aláfestés" lett a szalagon. Visszanéztem!! Hallatszik!

Na jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Hát jól látjátok Dóri kicsit összeszedte magát, de a képen még az is kerekiti a fejét, hogy teljesen összefogjuk a haját fürdésnél.
Pedig az oviban még mindig nem eszik és ha hazaérünk sem eszik az itthoni ebédből! Csokit ( kinder pinguin, tejszelet, kismackó .. ) max 1x 1 nap, de ezek nem tömény csokik! Talán most kevesebbet mozog mint nyáron!

Szilvi ( EDB)!
Már régebben kérdezted a bilis dolgot, meglátta az előszobaszekrény alján és elővette, megmutattuk hogy kell ráülni és 2x-ra már bele is pisilt! Szerencsére lelkesen használja! Remélem nyáron szobatiszta lesz! Már most zavarja ha bekakil, vetkőzik és mondja, hogy büdi!
Enni kb 2 hónapja eszik kanállal, most a tegnapi ebédnél azt mondta egyedű, és nem hagyta, hogy ettesem! Hát ügyes, de már nem győzőm áztatni az előkéket! Mindent megeszik, megkostol! Már ügyesen iszik pohárboól, félig öntöm neki és az már nem folyik ki neki! Sokat dumál! Bár Ő babanyelven is dumál sokat, de már sokmindent megértek! Most a kedvence a savanyas, mire én mondom az nem savanyu hanem édes! Rám mosolyog és mondja, hogy édes! Ahogy kinyitja reggel a szemét már szol is dorika!
Szeret becézgetni: anyucika, apucika, büdike, kakika...
És imádja bosszantani a Dórit! Elvesz tőle valamit és már rohan is vele, Dóri meg utána és alig akarja visszaadni! Már megy a testvéri versengés. Aranyosak, bár néha kicsit sokat veszekednek!
Nem hagyja magát! 1 hónapja még simán elvehettél tőle bármit, most már nem ad oda semmit, amivel Ő is játszani szeretne! Élvezi a délelőtőket, hogy Ővé a szoba és az összes játék és ezt ki is használja!
Ti jól haladtok az önálló evéssel, beszéddel?

Berna!
Igen, a Rókainál szültem és nem bántam meg!
Csütörtökön megyek hozzá éves rákszűrésre! Velem mindig nagyon aranyos!

Most néztem ki az ablakon és szakad a hó!!
Pedig du nem esett, most megint 3-4 cm hó van az autokon, és eléggé fuj a szél!
Sajnos a Dóri hóemberét már megint felrugták!!!! :evil:

Na megyek! Fürdök és alszok!
Bár az Én fejem is fáj egy kicsit!

Sziasztok!

Ági!
Szerintem se idegeskedj! A picinek nem tesz jót! Menj el minél több orvoshoz! A fiuk látod hamarabb rendbejönnek! Ne gondolj a legrosszabbra! Lehet neki csak egy enyhe tágulata van, amit az is okozhat, hogy a holyagja tele volt ! Holyagürülés után nem mérte a doki?

Jó éjt!
Móni

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Látom ma sokan vagyunk éjszakai üzemmódban! :D

Emesedórabenceanyu: Nagyon ügyi Bence, hogy már ennyit csinál! Nemiába erős kispasi! Gondolom Ti nem jöttök a sulibálra, azért 3 gyerkőcöt lepasszolni nem leányálom. :lol: Mi idén elmegyünk, annyira próbálkoztak a tanító nénik... Kicsit ápoljuk a kapcsolatot a tanári karral :lol: , meg azt mondták a suli udvarának rendbetételére megy a pénz... Ha jól számolom még 13 évig odajár valamelyik gyerekem...

Newcdina: Ádi gyönyörű! És milyen kis profi képeket csináltatok róla! Nagyon tetszik!

Lola: Nem a Kodály térnél lakunk, hanem Vértesszőlősön (pár utcával Cirmikéék mellet), Tomi jár a Kodály suliba, és nagyjából minden délután ott járok, mert ott is vásárolok be. (Tudod zöldséges, húsbolt ez-az :D )
Kíváncsi vagyok mi volt a tanító nénikkel. Írj! (A feleségekből már megint valami ismétlés megy... Jöhetnének már valami újjal is :evil: )

Gabrielldaniel: Danin nagyon jót nevettem! Fifikás pasi! Terelgesd a mosogató felé, hátha előbb-utóbb elmosogat Neked! :lol:
Gergő nagyon szép!!!

Jó éjt Nektek!

V.erika
v.erika

Sziasztok!

Itt aztán volt termés-termelés :)

Először is BETTINEK: sok boldog névnapot kívánok!!!

Lola: nem tudom, úgy tudtam, nem lehet párolni, de most utána néztem neten, azt írták mindenhol, hogy lehet, de legyen rajta kevés víz. Lényegében eddig is így csináltam, mert nem sok víz volt rajta, és amiben volt, azt fel is használtam.
Én is kíváncsi vagyok a szülőire! Mondjuk tök érdekes volt tavaly, nálunk még egy hülye bárányhimlős dvd-t is bemutattak, ami tök hasznos, de nem ilyenkor, úgyhogy alig volt idő a tanárokra. Emlékszem, fejenként két percet kaptak. Két perc alatt döntsd el, hogy jó lesz e a gyerekednek négy évig???! Remélem, nálatok más volt a szervezés és többet ki tudtatok hámozni.

Szilvia: még kimaradt tegnap, hogy zöldborsót lehet adni már most, de úgy, hogy szitán át kell nyomkodni, mert a héja hasfájást okozhat. Aztán lehet még répát, sóskát, salátából is főzit csinálni. Paradicsom krumplival. Most olvasgattam a neten. 8 hós kortól még lehet már karalábét is, az enyémek azt nagyon szerették. Ekkortól már lassan el lehet kezdeni kicsit darabosabbra csinálni, úgy, hogy kevesebb ideig turmixolod, vagy pl. a banánt csak szétnyomkodni, az almát csak reszelni. Ha két napra főzöd, simán beteheted lefedve a hűtőbe. Gazdaságosabb és nem kell mindennap pepecselni. Bár amikor már kettőször eszik egy nap főzit, elfogy. Tejpépet is megpróbálhatod már, ha akarod. Van amelyik nagyon szereti, van amelyik nem. Ha először bokákolna tőle, akkor hígitsd fel jobban.
De tényleg neten tök jó recepteket találni.

Zsanka: Örülök, hogy Máté jobban van. Én is szívesen elkerülöm az antibiot, de ha muszáj, akkor muszáj. Több szövődménye lehet, ha nem adsz. Használjátok is ki, hogy kettesben vagytok, de próbáld lassan felkészíteni a tesóra. Reméljük nem lesz annyira féltékeny.

Moncsi: hát hallod... ez a tesó veszekedés nálunk is megvan a lányok között, pedig Emese 7 éves elmúlt! Dóri is mindenét elveszi, amikor tanul, bele akar firkálni a füzetébe, vagy amikor reggel készülődünk, beül Emese ölébe. Emese ettől berág, mert nem tud készülődni, pedig Dórika csak szeretetből teszi.
Evés: tegnapelőtt egyedül ette a húslevest. Nagyon tetszik neki, de még kicsit esetlen. Azért besegítettem neki, hogy legyen a hasijában is :) Ma krumplis tésztát csinálok, azzal megpróbálkozik.
Beszéd: ugyanaz a pár szó: anya, apa, papa, mama, nem, papu, nyamnya. Hát kb. ennyi. Anya sem olyan tiszta még. De emlékszem, Emesénél kb. ugyanígy volt, és 21-22 hósan elkezdte, tök hirtelen, folyékonyan.

Gabi: tök arik a képek. Csintalan Dani. Kések nálunk is veszélyben vannak. :) Gergő ha mosolyog, tiszta Dani.

Edina: nagyon aranyos a kisfiad. Tényleg igazi hajasbaba. Jó húsban van! Apuka : ) no comment :) De legalább nem ázik meg a baba :)

V. Erika: nem megyünk a bálba. Nem tudom őket kire hagyni. Persze, vannak nagyszülők, de tudom, esténként mennyi meló a három gyerek, nem fogom rálcsőlni senkire. Amúgy sem lennék nyugodt. Majd ha már a picik járnak a suliba :) Gondoltam én is, hogy veszek támogatói jegyet....

Ancsa, merre vagy? Mi van veletek?

Edi: Te is jöhetnél néha..... :(

Ági: remélem picit megnyugodtál. Tényleg olyan ultrahangost kéne keresni, akinek ez a fő területe. Vagy Lollok esetleg, több szem tényleg többet lát.... GYERE!

Amúgy velünk minden ok. Szerintem már nagyjából meggyógyultunk. Mármint a picik. Ma elviszem őket a maradék prevenárjukra. Remélem annyira nem fagyos az út és ki lehet menni.

Ja, Lola: igen, én is így vagyok, ha nekem Bence is elkezd menni, a két pici után aztán szaladhatok. Nem kell fogyókúra többé... :) Tavaly emlékszem Emese alig várta, hogy másszon Dóra. Elkezdett Dóra mászni, mindent lepakolt, azt mondja: "nem lehetne visszacsinálni"? Aztán a járást alig várta, utána mikor elkezdett járni, a járásra mondta ugyanezt....

Tegnap levittük őket apával szánkózni. Nagyon élvezték. Bence aludt közben. Dórával még én is csúsztam a szánkódombról.

Na megyek, készülődni, felmosni, teregetni...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Tegnap kimaradt a kis balesetünk:az esti szánkózásnál sikerült Tamarámat úgy leröpítenem a szánkóról, hogy szegény a kis orrával porszívózta fel az utcát! Mire hazaértünk feldagadt neki a felső ajkacskája. Úgy sajnáltam! Ilyen lüke anyja van! De olyan kis édes kacsaszája lett. Lassan felkel, remélem lelohadt neki a duzzanat.

Nálunk sincs még nagy dumálás, viszont olyan jót nevettem valamelyik nap sétáltunk a Kodály téren, és jött egy néni egy olyan kis szobakutyával, Tamara rohant oda hozzá, és ordibálta, hogy: CICA! CICA! :lol: :lol: Pedig ismeri a kutyát is, azt mondja rá hogy vauvau, de ez annyira kis darab volt, hogy simán macsnak nézte!
Enni már régóta önállóan eszik, persze be kell segíteni neki, meg hát úgy néz ki körülötte minden, mint a disznóól, de erősen próbálkozik.

Mikortól lehet mákot adni a gyerekenek? Konkrétan mákos gubát csinálok, és tanácstalan vagyok megkósolhatja-e?

Üdv, V.erika
v.erika

Sziasztok!

V. Erika: most, hogy olvasgattam baba recepteket, ott olvastam, hogy 1 éves kor után darált formában lehet adni mákot, általában a 15 hós kort írták. Nekem Dóra már kb. egy éves kora óta eszik olyan rágcsát (keksz), amin van néhány mák. Semmi baja nem volt eddig tőle, a kakiban viszont ott volt :) De mákos tésztát, bejglit, ilyesmit még nem evett. Adtam volna neki, de nem nagyon kérte.
Szerintem Tamara már ehet nyugodtan. Cicás sztori aranyos :)

Lola: az előbb akartam írni, hogy a mai judo-t áttették holnapra, de gondolom, Anették mondták.

Szilvi: még azt akartam írni, hogy amit tudsz, kombinálhatsz is. Pl. répa-borsó-csirkehusi-krumpli. Ez azért már egészen kajás kaja :)

Na megyek, még sok a dolgom és egy óra múlva indulunk az oltásra.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Köszönöm szépen a névnapi köszöntést!!

Gabi!
Olyan egyformák a kisfiaid.
Kedves volt Gergőtől hogy emlékezetessé tette a videofelvételt.
Ez a szék tologatás nálunk is nagy sláger.Rájönnek hogy igy mindent elérnek.
A kések miatt én is rettegek,mert mindig a legfelső fiokban matat ahol vannak.

Edina!
Mekkorát nőtt Ádi!gyönyörű hajasbaba.A szája teljesen a tiéd.
Apuci alkotása nagyon aranyos volt.

Moncsi!
Én sem bántam meg hogy nála szültem.Velem is mindig nagyon kedves.Nekem is igen esedékes a rákszűrés. :oops:
A kórházukban annyira kedvesek a dolgozók,hogy az első nehezebb időszakomban egyenesen visszavágytam.
Nagyon ügyes Zsócika a bilizéssel.

Csajok el sem hiszem,de Istikénél napok óta nincs becsurgás.
Két napja szól ha pisilni kell.Tegnap óta pedig a kakit is jelzi,hogy kell neki.És bele is kakil.(annyira bezsong ha hallja a pottyanást hogy rögtön feláll megnézni,de közben még potyogtat:) )
Éjjelre még kap pelenkát,de nem pisil be.Nappalra bilire szoktatos van rajta.
Lehet hogy ez még változni fog,de annyira büszke vagyok rá hogy két hét alatt idáig eljutott.

Betti
berna23

Sziasztok!

Húú, de jó sokat írtatok. Nem vagyok ehhez itt hozzászokva!

Berna!

Nagyon ügyes Istire tényleg, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen "messzire" jutott. Büszke is lehetsz rá. Ez a kakis sztori hát nagyon édes lehet!
Nálunk a konyhába mindenen gyerekzár van, de a pulton vannak fa tartóban a kések, na ezekkel kell még valamit kezdenem.

Móni!

Zsóci is nagyon ügyes ebben a bilis dologban.

V.Erika!

Előfordulnak ilyen szánkós balesetek. Én is szánkózás közben törtem ki a tejfogamat. Remélem a duzzanat lelohadt már Tamarának.
Dani egyelőre pancsolni szeret a mosogatóba. Pl. ha valamit beáztatok, akkor azt Ő szépen kiönti.

Mi is szánkóztunk tegnap. Hát nem igazán tetszett Daninak. Félt egyszerűen. Ugye tiszta fehér volt minden, az is "megrémíthette", meg, hogy a szánkón nem tudott rendesen kapaszkodni, a gyaloglás is nehézkes volt neki, de abba aztán belejött és már a kezünket sem fogta. Gergőt kenguruba vittem, hát nosztalgiázhattam, milyen is volt terhesen. Nem tudtam felvenni a cipőmet, alig láttam a "hasamtól" a járdát és a hátam is fájt egy kicsit. Ha előjön a "de jó lenne terhesnek lenni" érzés, akkor csak felveszem Gergőt kengurustól.
Gergővel voltam 2 hós tanácsadáson. Szép számos súlya van: 5,55 kiló és 60 centi. Vicceltünk is apával, hogy Dani az Ő fia (vékony alkatú a párom), Gergő az én fiam.
Aztán jött a szuri, hát egy nem volt elég, kettőt kapott a drágám. Már a Prevenar-t is beadta neki. Tartásával, izmaival minden rendben. Majd egy csipő Uh-ra kell elmenni a biztonság kedvéért, mivel anyósom és az Ő anyukája is csípőficamos.
Hát jó nehéz volt tolni a babakocsit is. Úgy viselkedett mint egy szánkó, csak tolni tudtam magam előtt. Kerekek nem gurultak.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Berna: Nagyon boldog névnapot kívánok!
v.erika

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést mégegyszer!

Dani aranyos lehetett a szánkózásnál.
nekik még deékig ér a hó. :)

Barátnőm most szólt hogy influs lett a kisfia(15hónapos).Bekellett vini a kórházba,mert nem ment le a láza.De sajnos látogatási tilalom van.A kicsi majd beleájult a sirásba.
Ma éjjelre otthagyta.De gondolkodik hogy saját felelősségre hazaviszi.
Mondtam neki telefonáljon be akár óránként érdeklődjön sir-e ilyesmi.
Jaj olyan nehéz ilyen esetben dönteni.
berna23

Sziasztok!

Mi is megvagyunk,holnap délelött megpróbálok jönni bővebben:)

Sziasztok,jó éjt:ERika

cseriviola

Sziasztok!

Betti: igen, ez nagyon durva helyzet.... hiába telefonál be, úgysem mondják meg, hogy sír e, sőt azt fogják mondani, hogy minden rendben.... (ezt ne mond neki). Én abba is belehalnék, ha éjszakára kéne bent hagynom, de az, hogy be se mehessek hozzá, nem látom, ő se lát engem.... ÚRAMISTEN!!!! Nagyon durva. Viszont az sem jó, ha valami komolyabb baj lesz, lázgörcs vagy mittudomisén.... az a jó, ha jó kezekben van. De belegondoltok mekkora lelki traumát okozhat a gyereknek??? Emlékszem, én is 12 évesen voltam kórházban, fertőző osztályon (akkor még volt itt olyan). Kis helyiségekben voltunk külön, egyedül voltam egész nap, a kutya nem szólt hozzám, csak vérvételkor, ilyesmi. Anyuék egy nap egyszer jöhettek be hozzám, de csak az ablakon keresztül beszélgettünk, úgy is maszk volt rajtuk. Így visszagondolva, annyira nem voltam kikészülve, de fogytam bent egy hét alatt majdnem 10 kilót, úgyhogy biztos megviselt.... apu mesélte utólag, hogy anyu mindennap álomba sírta magát... Totál ki voltak készülve. Jujjj, ez olyan kényes téma. Főleg így, hogy három gyermekem van. Nem is tudom, mit csinálnék. Biztos bekéretném magam, én is legyek inkább karanténban a gyerekkel, a többiek meg valahogy elboldogulnának itthon.
Csak ne legyen beteg az ember gyereke!!!

Emese 6 hósan volt egyszer kórházban (akkora volt, mint Bence), de csak megfigyelésen. Hát...... egész nap sírtak a kicsik, a kutya oda nem ment hozzájuk. Ha valamelyik gyerkőcöt meg akartam vigasztalni (mert én is bent voltam Emesével), akkor rám szóltak a nővérek.... Borzadály volt az is.

Cs.Erika: hát gyere is :)

Tegnap megkaptuk az utolsó prevenarokat. Bencének majd két évesen kell még. Örülök, hogy túl vagyunk rajta és legább fél évig most nem kell szurira menni. Elegem volt a tegnapi havas széltől, amikor talizunk Lola, akkor is úgy éreztem, most már kezdek fáradni.... Aztán hazajöttünk, 13 órától 16,30-ig tanultunk!!! Komoly! Mert közben altatnom kellett, etetnem stb. Sajnálom Emesét, hogy a kicsik miatt elhúzodik ez nála, de viszont a napközit meg nem akarja. Úgyhogy.... ez van.

Na megyek, Bencu éhes.

Sziasztok, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, még azt akartam előbb írni, hogy akit érdekel, a rossmann-ban most akciós a HIPP tejpép (4 és 6 hós). 399 Ft. Én is most kipróbálok több ízt Bencénél, és ami bejön, abból veszek néhány dobozzal. A szavatossága májusig jó, úgyhogy még bőven.... Én őszibarack-banánt vettem (4hó), de ezt most ette Bence. (aztán hogy legközelebb eszi-e??)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jé, tényleg, ma 19 hónapos Dórikám! Édes drágám!!! Hál istennek egyik sem lázasodott be a szuritól, semmi bajuk!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emeseanyu!
Sajnos én is megtapasztaltam,amiket irtál.
Nekem konkrétan kis vakarcsnak nevezte az egy hetes kisfiamat egy nővér .Másnap a takaritónő nagy huzatot csinált a szobában(márciusban),és mikor szolni mertem hogy még csak 6napos a pici,akkor rámförmedt hogy neki ez a dolga.Plusz a mai napig a kézfején viseli a brutális vérvétel eredményét.

Aztán még 6 hónaposan virusfertőzése volt,saja nem evett-ivott mert vérhólyagos lett a torka és kiszáradt,igy bekerültünk infuziora.
Széken ültem mellette éjjel-nappal.Beszabályozták az etetéseket,hiába mondtam hogy nem ezekben az időpontokban szokott enni.
Vizitekkor kikellett menni még a gyerekosztályrol is.
Perzse a fődoki a kamaszoknál kezdett,félora volt mire odaért a kicsikhez.Addig orditottak.
Verték magukat a vaságyhoz. :(
Szerencsére két éjszakát kellett ottlennünk.Többet nem is birtam volna ki.
A szobánkban egy fogyatékos kisfiu feküdt aki összehányta magát,ha nem forditom el a fejét lehet meg is fullad.
Előtte éjjel pedig költöznünk kellett mert egy kisfiu rotás lett.
Rettegtünk hogy el ne kapja.

Reméelm soha többet nem kell oda viszamennünk.

Boldog 19 hónapot Dórinak!
Örülök hogy nem lettek lázasak!

Betti
berna23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?