Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :D

Nna, megvolt az 1. UH, és jelentem: ikreket várunk! :D
(Egyik Babó nagyobbacska, Nála már pulzálás is érzékelhető, Másik pindurkább, itt még nincs szívhang. KP szerint mindketten negfelelő méretűek, a Kicsit pedig csak biztatni kell :D)

Van Közöttetek ikres Kismami? :D

(Nálunk a családban még nem fordult elő iker terhesség, így mindenféle tanácsot szívesen vennék :)

És még 1 kérdés:
a Kaáliban - úgy látszik - spórolnak az UG-gal, mert március 3-ára hívott vissza a dokim...nomármost türelmes emberke volnék, de 18 napig bírni? :shock: - ennél hamarabb szeretnénk tudni, Kicsike is nekiindul-e a nagy kalandnak :)
Szerintetek ha választok dokit, az megnézne hamarabb is UH-on?
(Gimes dokinál mennyi a magánrendelés?)

tillidian
 
 


Tillidian!

Gratulálok az ikrekhez! Szerintem, ha választasz orvost, ő megnéz UH-n. Én 5 hónapos terhesen orvost váltottam, és az új dokim első dolga volt, hogy megnézte, rendben van-e a baba, megnézte a papírjaimat, stb. Szerintem nálad is ez lesz, ha felkérsz valakit.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Ambrob, Mágnes!

Remélem, nálunk is beválik a sampon. Egyszer már használtuk, de még nem látok nagy változást, igaz, és eddig sem láttam olyan vészesnek a dolgot. A mosáskor mennyi ideig hagyjátok a sampont a baba fején? Alexa nagyon utálja a hajmosást, így a várakozás a habos fejével elég kritikus pontja az esténknek. :? Szerintetek ha heti kétszer mosom a haját, az elég? Az előbbiek miatt a baba, a magam és a szomszédok érdekében gyakoribb hajmosást nem vállalok!

A kúpot ki fogom próbálni, mert nagyon rossz, amikor olyan élesen felsír. A fogzás miatt lehet kicsit aluszékonyabb a baba? Alexa kicsit többször elalszik, vagy tovább alszik, mint általában.
És ma nem volt hasmenése, igaz, kaki sem! Most aggódjak emiatt?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

Detty!
Szerintem az jó jel, hogy nem volt kaki :)
De azért valamit evett-ivott?! MErt ha igen, akkor semmi baj.
Az aluszékonyság lehet attól, hogy kicsit kimerítette a hasmenés, és a fogzás sok babára idegileg is nagyon kihat.
Az én két lányom teljesen kikészült, még orvosnál is jártunk emiatt.

KépKép
francestz
 
 


TIllidian!
Gratulálok én is!!!

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok

Tillidan
nagy nagy gratula az ikrekhez
Gimes dokinak a magánban is van UH-ja, ha bejelentkezel hozzá, bizti megnézi, főleg ha még kéred is
jelenleg Annus11 jár hozzá terhes gondozásra, ha jól emlékszem azt írta egyszer hogy jelenleg 8000Ft nála most
akkor ügye még nemkaptál elbocsátó szép üzenetet KP-tól?
ha hétfőn bejelnetkezel hozzá magánba akkor lehet hogy már szerdán délután láthatod is a Picurkáitokat

Dentinox gél + Vibrucol kúp = nálunk egyiksem jött be, egyiknek sem volt hatása

Fogzásra egyébként vannak akik borostyánláncot használnak, de én túl félős vagyok, vagyis félnék hogy valahogy megfojtja vele saját magát, vagy egyik a másikat, ahogy gyöntölik néha egymást
http://www.borostyanlanc.hu/index.php

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Tillidian!

Gratula az ikrekhez!!!!A párom munkatársáéknál is ikrek jönnek!Kb a 7.héten járnak most :wink: Én is úgy szerettem volna ikreket!!!
Gimesnél 7 ezer a terhesgondozás!És igen,neki van uh a magánrendelőben,bár nem a legprofibb,de célnak megfelel!Még képet is kaptam az elején,amikor még belefért egészben a drága :wink:
Egyébként meg a kórházba ad beutalót nagyobb uhra!Én 3 hét múlva megyek a kórházba,mert van egy icipici vesetágulat.És bármindenki azt mondta aki látta h ez nagyo pici,és majd összehúzódik,a doki mégis elküldött emiatt a kórházba!Így láthatom megint Izát :wink: Annyira jó!!!

Én ma megint tudtam aludni...szerencsére!De este elég rossz volt elalvás elött.Én is néha nehezen kapok levegőt,de ez van.Már csak 10 hét kb!!!

annus11
 
 


Sziasztok

Till
Nagyon gratulálok az ikrekhez, szerintem ha a Kaáliban megkéred hogy ujból csináljanak UH akkor megcsinálják, plusz pénzért ott is megcsinálnak mindent.
Azért hívott olyan soká Kovács mert akkor ugye már a 14.hétben fogsz járni és a kisebbik is élet képes akkor azt már akkor fogod látni, ráadásul az ingyen lesz az a vizsgálat. De biztos nem lesz baj, erősen koncentrálj a picikre. Beszélj vele hogy Te addig nem bírod ki, hogy előbb is szeretnél menni, hozzá.
De mivel hüvelyi uh szokott lenni az elején, ezért is nem akarja hogy tul sokszor nyujkáljanak mivel az sem jó.
Türelem kell.

Én esténként nagyon szenvedek nem találom a helyemet, csak ide oda rakom a lábamat T.V. nézés közben, ugynézki elfáradok.
Éjszaka pedig amennyit megyek wc, legalább 2x.

A szobáról pedig nem tudok felrakni képet mert nem tudom kicsinyiteni. Bár még nincsen kész teljsen, csak ki van tapétázva, meg a parketta van lerakva.

A málnalevél teát meg a bogyokat megvettem. Már csak a szüléshez való dolgokat kell meg vennem. Aztán március elején meg előkészítem a táskát.
Ti már előkészítettétek?

Francestz
Most látom, hogy lehet hogy talizunk a korházban, én elsejére várom Sárát, bár előbbre mondják a kibujását.
Jó lenne. Legalább Te már tapasztalt vagy.

Még a haza menős ruhát kell meg vennem Sáránák elmegyek H&M hátha már megjöttek az új dolgok.

Na sziasztok, majd később benézek
[/img]

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok

Akkor egypár képet küldök az üres szobáról Kép
Kép

Még a szobának a jobb oldala hiányzik, ez ha az ajtóval szemben állsz akkor balra esik.

Még üres de még 2 hetet kell várnom a bútorra.
Sajnos

Kép
lili&ana
 
 


Detti!


Nálunk elég volt a elején a heti 2x-i hajmosás, most már csak hetente 1x mossuk Marci haját.

Szerintem az aluszékonyság miatt ne aggódj, ha egyébként, amikor fent van, úgy viselkedik, mint máskor. Mi felnőttek el sem tudjuk képzelni, milyen gyötrelem lehet egy ilyen pici embernek az, hogy feszít, fáj az ínye. Hiszen az eddigi életében - szerencsés esetben - ilyen fájdalmak, kellemetlenségek nem érték!

A kaki elmaradása pedig szerintem az eddigi hasmenés számlájára írható. Persze azért ha aggódsz miatta, akkor inkább mutasd meg legalább a védőnőnek.

ambrob
ambrob
 
 


Lili!

Nagyon csajos a szoba!!!Bizti szép lesz a bútorokkal is!
Hamarosan tesómék is áthozzák a kiságyat és a pelenkázót!Jaj de izgi!!

Én még nem csomagoltam össze...egyenlőre azt se tom milye táskába pakoljak...de úgy terveztem h a 32.hétre jó lenne ha összeállna a csomag!Vagy legalábbis minden meglegyen ami kell bele!

annus11
 
 


Sziasztok

Köszi Annus.Örültem is hogy lány lesz, mert amikor 12 hetesen azt mondták hogy ugy nézki kis fiuu akkor egy kicsit féltem , hogy hogy fogom a szobáját berendezni.

Én a táskával kapcsolatban még ugye semmit nem vettem, 2 db táskát viszek, egy szülésre egyet pedig már oda fel. Apának is kell vinnem papucsot. De már össze kéne állítanom.

Kép
lili&ana
 
 


Lili!
Tök jó, hogy talán találkozunk. :D
Főként, ha talán Neked is picit előbb jön. Egyébként miért mondják előbbre?
A szoba gyönyörű lesz, nagyon finom és nagyon-nagyon lányos a tapéta. Igazán szép! Megnyugtató a szín.
Azért ha voltál a H&M-ben mesélj róla. A lányoknak leginkább ott szoktam ruhát venni. Bár sajnos már az igazi tini-divat lesz a méretük, amitől azért néha rosszul vagyok. Viszont a pici ruhák édesek.

Nekem már össze van pakolva a csomag, bár sokáig babonából nem nagyon akartam összeszedni...

Remélem, mindenki jobban van már, már Akit megviselt a front.
Én este már éreztem, hogy van hely a szívemnek, pulzusom is helyreállt, már kezdtem pánikolni, úgyhogy mikor Annus írtad, hogy Te sem vagy túl jól, kicsit megnyugodtam /már persze nem azért, mert végre valaki szintén nincs túl jól, csak legalább úgy éreztem, nagy baj nem lehet, valóban a front okozhatja/. Most viszont Ádám beindult, ami egyre "keményebb" dolog. Ő vidáman ficánkol, én meg levegőt is alig kapok. :D De imádom Őt érezni!

Detti!
HOgy vagytok?

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Köszi, akkor az eljén 2x mossuk vele a haját.
Sajnos a tegnapi szünet után ma újult erővel indult a hasmenés: 2 hihetetlenül hasmenéses pelust produkált Alexa. Az ügyeletes orvos azt tanácsolta telefonon, hogy adjak neki reszelt almát, de mivel még csak 3,5 hónapos, és még nem kapott soha az anyatejen (és egy kis tápszeren) kívül mást, nem most akarom elkezdeni az újdonságok bevezetését. Félek, hogy a pocija most nem tudna mit kezdeni az almával, és csak rontana a helyzeten.

Remélem, tényleg a foga jön, mert megpróbálok mindent arra fogni (hasmenés, sok alvás, nem evés)!

Pocakosok! Az apának nem kell feltétlenül papucs, a férjemtől sem kérték, csak egy zöld ciőszsákot vagy mit húzattak fel vele a cipőjére (pedig elég nagy sár volt kint). Úgyhogy ha kimarad, nincs baj. :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Francestz!

Köszi az érdeklődést, ahogy az előbb írtam (akkor még nem láttam az üzeneted), a hasmenés nem múlik, és én már nem értek semmit. És szemmel láthatóan egyik orvost sem érdekli túlzottan, hogy egy 3,5 hónapos babának egy nap híján egy hete megy a hasa. Este megmérjük, és nagyon remélem, hogy legalább nem fogyott!

Kitartás neked, állítólag elvonult a front. A lányaid hány évesek?

Üdv:

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok

Francestz
Méretei alapján azt mondták hogy előbb fog jönni szerintük, de hát azt csak Sára tudja.
A pulzusra azt tudom mondani, hogy nekem az elején volt ez tudom milyen szar érzés, több vért termelsz mivel a babának kell. A levegő hiányt pedig azt mondják hogy mivel a gyomrunkat nyomja ababa azért is lehet.

Detty
Én a papucsot csak azért viszek neki, mivel azt mondta, hogy Ő nagyon izzados és nem akar x órát cipőben lenni. Mondta a szülésznő igen hogy lehet az a zöld micsodát húzni neki.
Szóval csak ezért visszük neki a papucsot.

Kaját is lehet vinni, persze nekem nem lehet majd enni csak miután megszültünk, de akkor muszáj hogy energiához jussunk, és utána saját lábunkon kell felmenni a kórterembe.
Szőlőcukrot, vizet ( szénsavmentes), csoki naturt (I semmi mogyoró, stb ) ilyeneket kell vinni, azt mondta.
Meg viszem a homeos bogyokat is.

köszi a szobáról a jó szavakat.

Kép
lili&ana
 
 


Lili&ana

Azt mondta a szülésznő, hogy szülés után saját lábon kell felmenni a kórterembe??? A mi szobánkban mindenkit tolószékben hoztak fel. Én még mindig ott ülnék, ha nem tolnak fel, mert alig volt vérnyomásom szülés után, úgy szédültem, hogy többé vidámparkba sem akarok menni: egy életre elég volt a szédülésből. Engem este 11-kor vittek fel a szobába, 3-ig nem bírtam aludni, pedig nagyon fáradt voltam, és úgy 2 körül éreztem, hogy nagyon éhes vagyok (igaz, aznap alig ettem valamit). És inni is csak 1-1 kortyot szabadott, mert a császár bárkinél fennáll, amíg a baba kint nincs, és akkor nem nagyon lehet a gyomorban semmi. Én a 4 óra alatt talán 2 dl vizet ittam.

A szoba tényleg aranyos, főleg, hogy saját erkélye lesz a kisasszonynak. :)

Jó éjt! Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Ja! Megmértük a kismanót: egy grammot sem hízott a héten, igaz, nem is fogyott, szerencsére. Remélem, hamarosan vége lesz!!!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Lili&ana!


Egyetértek az előttem szólóval, nem kell a saját lábadon felmenned az osztályra! Én sem tudtam volna magamtól felmenni a szédülés+gyengeség miatt (13 órát töltöttünk a szüléssel), ráadásul én még 2 napig ugyanennyire szédültem.. A szülés után azonnal nem tudtam enni, csak másnap reggel és aludni is csak kb. fél órát aludtam éjféltől reggel 6-ig. Ez állítólag a szülés alatt termelődő sok adrenalintól van.


Detti!

Az ügyeletes doki azért mondta, hogy adjál Alexának almát, mert az kismértékben székletfogó hatású. Ugyanez mondható el a banánról is! Ha javasolhatok, akkor olyan almafajtát válassz, ami kicsit kásás állagú és édeskés ízű (pld Jonatán nem jó, mert túl savas, de a Golden vagy a Starking jó választás). Ha nem akarsz neki egyenlőre "szilárd" kaját adni, adhatsz neki csak almalevet is.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok

Gondolom én sem fogok tudni lábamra állni, mivel most is reggelente szédülők, ráadásul kissé vérszegény vagyok.
Gondolom éhes sem leszek.
Azért mondhatta, mert ez lenne a normális, de hát ki bir felállni. Mondjuk mikor voltam a dokinál éppen szülés után valaki saját lábán ment fel. De hát Ő is kisérettel.
Majd megláttjuk, nálam nem lesz ilyen hogy saját lábon.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Köszi a tippet! Azért is nem lelkesedtem az alma ötletéért, mert nem tudtam, melyik lenne jó neki (én csak a zöld almát szeretem, de sejtem, hogy az neki nagyon savanyú lenne). Szerinted a banánt is kipróbálhatom? Igaz, hogy kisbabának az almát csak üvegből készült reszelőn szabad lereszelni? Tegnap ugyan vettem egyet, de azért érdekel, hogy így van-e.

D.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a 12.heti Uh-ra mennyivel előbb érdemes bejelentkezni a kórházba? Illetve hüvelyi, vagy hasi uh?

Kép
kata05
 
 


Sziasztok

Na ma megvettük a babakocsit,
Kép

Már csak tényleg a bútor hiányzik meg egypár dolog, a pelenkázohoz az a szivacs, partedli, nem tudom ti vetettek, vagy azt még nem kell ilyen picinek elég a pelus?
És akkor elkezdek mosni, meg vasalni.

Holnap megprobálom megvenni a cuccaimat a szüléshez és be pakolok. Még Sárának a haza jöveteles cuccát is.

Remélem jól vagytok,én egy kicsit már kezdek ingerült lenni, már nem nagyon birom ezt az állapotot, de még ki kell birni 6 hetet legalább. Az már nem sok.
Ezek az éjszakai pisilések, reggeli rosszullétek ( ájulás kerget, mindig ) meg néha nem tudom szokott-e lenni nektek de hányinger is van.

De azért örülök hogy van a picim a pocimban. már nagyon várjuk.

Na sziasztok

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!


Tudnátok segíteni terheléses cukor-ügyben? Holnap reggel megyek a vizsgálatra, és nem tudom, hogy itt a Sote II-n mi a szokás, adnak cukrot, vagy még itthon kéne kiméricskélni, vagy a gyógyszertári előre csomagolt cukor adaggal kell megjelenni? Elfelejtettem megkérdezni a dokimat, tudtok segíteni? :oops: :roll:
Vendég
 


Sziasztok

Lili&ana
a szoba és a babakocsi is szúúúúúúúper!!!!!!!!!!

Kata
emlékeim szerint megkérdezik, hogy hány hetes vagy
de akár már holnap is felhívhatod őket, hogy időpontot kérj
és ha jól emlékszem a 12. heti tuti hasi már

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, nem akarok zavarni, csak én is a II-en szültem, ikreket.
tillidian: Ha szeretnél valamit kérdezni, akkor állok rendelkezésedre :) , és gratulálok! Néha bekukkantok ide, de már nagyon rég írtam. Amúgy van egy ikres topic is, én oda szoktam írni elsősorban. Ha van időd és kedved nyugodtan kukkants át oda is :wink:

Amúgy 1 hónapot töltöttem a kórházban, mert a lányok a PIC-en voltak. Szóval kórházi tapasztalatom is van :)

Gratulálok minden Kismamának!! :D
Vendég
 


Pann!

Cukrot nem kell vinni a terheléses cukor vizsgálathoz, azt adnak (jóóóó sokat!!!!!), de javasolnám, hogy vigyél magaddal citromot vagy citromlevet, hogy limonádévá tudd alakítani az a borzalmas löttyöt!


Detti!

Szerintem azért mondják, hogy jobb az üveg almareszelő, mert az almasav esetleg reakcióba léphet a fémmel és kiold belőle valamit. Persze ez nem biztos, csak találgatok. A banánnal talán érdemes lenne várni, amíg Alexa 4 hónapos nem lesz.

Kata!

A 12. heti UH már hasi és te is nézheted egy külön monitoron.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Köszi a gyors választ, akkor már csak túl kell esni rajta! :lol:

Lenne még egy kérdésem: ha megszületett a baba és minden rendben van vele, akkor is elviszik a babát megfigyelésre, vagy már végig velem maradhat?
Itt szültem a kicsi fiamat is, csak ő hivatalosan kora baba lett, ezért szinte azonnal elvitték, és csak másnap reggel adták vissza. :cry: :cry:
Olyan jó lenne, ha ez másodszorra nem történne meg...
Vendég
 


Pann!


A szülés után, kb. másfél órát hagynak Titeket babázni még a szülőszobán, utána viszont elviszik a picurt, mert átöltöztetik, kap egy gurulós ágyikót és a legfontosabb, hogy tüzetesen megvizsgálják. Tehát pár órára azért nélkülöznöd kell a manót.

ambrob
ambrob
 
 


Lányok, köszönöm az infókat!! :D Már nagyon várom az UH-t, ma telefonálok is időpontért!

Lili, nekem tetszik a babakocsitok! És olvastam egy másik topicban, hogy ugyanaz a dokink! :D

Kép
kata05
 
 


Detti!
Tényleg üvegreszelő, és úgy tudom én is, az ok, amit Ambrob is említett.

Lili!
Klassz a kocsi!
Ezek szerint egy időben vagyunk tényleg. :) Nekem kb. 2 hete visszatért a hányinger, szédülök elég sokat, ami időnként a frászt hozza rám, hogy összeesem. Bár én is vérszegény vagyok.
És most már egyre inkább azt számolom, hogy hány hetet "kell" kihúzni ahhoz, hogy Ádám készen legyen az útra.
Tegnap egész délelőtt csak vonszoltam magam az előbbiek miatt :( Ádám viszont rengeteget mozog, tegnap éjjel arra ébredtem, hogy a gyomrom teljesen felkavarodott, mert annyira élénk volt :D Imádom Őt!
Ja, nekem április 20. az előbbre jelzett időpont. Legalábbis legutóbb már 2x is ez a dátum volt a méret szerinti várható.
Egyébként már az első ultrahang óta mindig nagyobb volt, mint a számított időpont.
MÉg a végén tényleg találkozunk odabent :D

KépKép
francestz
 
 


Detti!
Elfelejtettem!!!!!!!
Nekem mindig azt mondta a gyermekorvos, hogy az nem baj, ha nem mindig hízik, csak ne fogyjon egy kisbaba.
Alexa jobban van? Milyen a kedve, ha ébren van?
A lányaim 13 és 10 évesek lesznek a nyáron.

KépKép
francestz
 
 


Francestz!
Hú, akkor ők már nagyok! Mit szólnak a kistesóhoz?

Alexának még mindig hasmenése van! A reggeli pelusból mintát se lehetne venni, mert olyan vizes volt, hogy teljesen beszívódott a pelusba az egész trutyi. :( Ma egy hete kezdődött és semmi nem utal arra, hogy kifelé másznánk belőle. A kedve egyébként változó, de általában jó. Pár napja elkezdett igazán gőgicsélni, jönnek a gőőő-k, meg gááá-k, és torokhangon gurgulázik. Nagyon aranyos! Néha nagyon nyöszörög, vagy inkább morog, de nem sír (bár jobb lenne, ha sírna, mert ez a morgás elviselhetetlen). Így gondolom, a hasa nem fáj. A kezeit folyton tömi a szájába, meg ha sikerül valamit megfognia, akkor azt is igyerszik megrágni, csak nem mindig találja el a száját. :)
Délelőtt kijön a gyerekorvosunk (még jobbat nem találtam, remélem, most, hogy fizetek neki, nem lesz olyan flegma és bunkó), kíváncsi vagyok, mit mond.

Szerintetek nem kellene megmutatni Alexát egy gyerek gasztroenterológusnak? Vagy belefér egy 8 napja tartó hasmenés?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Lili!
Mi még nem beszéltünk, de a babakocsi csúcsszuper. ;)

Kata!
Szia! Örülök, hogy van egy majdnem velem egyidős kismama is a fórumon. :) Így nem érzem magam annyira "kicsinek". :oops: Első vagy második babóca?

Képzeljétek! Ma voltam a 2. ultrahangon, 8 hetes ugye, és dobog a pici szíve, olyan jó volt látni!!! :D A Párom teljesen magán kívül volt. :lol: A doki kiadta az igzolást a terhességről, mehetek vele a területi védőnőhöz, hogy kiadja a terheskönyvet.
A vizsgálatok majd még csak most következnek majd. Egyébként azt el is felejtettem megkérdezni a dokit, hogy nem kellett volna már laborvizsgálatokra kiírni? Vagy csak akkor ír ki, ha megvan a kiskönyv?
aranynap
 
 


Ja, és Tillidan!

Szívből gratulálok az ikrekhez!!! :) Én is azt hittem, ikreim lesznek, mert a családban és a Párom családjában is többször fordult már elő, de úgy néz ki, az én Maszatkám egyedül van. Ha jól tudom, ilyenkor már nem szokott kiderülni, hogy ketten vannak. :)
aranynap
 
 


Aranynap :D , első baba lesz! Ma jelentkeztem be 12.heti uhu-ra és jövő pénteken mehetek is! :D
Ki lesz a dokid?
Nekem van ikertesóm, mégis egy baba van a pocimban!

Kép
kata05
 
 


Aranynap!
Olyan jó olvasni, hogy boldogok vagytok Ti is!!!!!!
Gratulálok! :D
Mikor kell menned legközelebb dokihoz?
Engem a 11. héten küldtek laborba.
Van ahol a védőnőn keresztül megy a beutalókérés. Nálunk is így volt néhány esetben. FŐként, hogy a SOTE-n megszünt a külsősök vérvétele éppen, mikor én mentem volta 2. alkalommal.

Detti!
Ha túl vagytok a dokin, és van időd, mesélj picit, mit mondott?
Elhiszem, biztos megszakad a szíved a "morgástól". :(
De tényleg nagyon megvisel egyes kisbabákat a fogzás.
Persze azért jól teszed, hogy ragaszkodsz ahhoz, végre egy orvos is hajlandó legyen tüzetesen megvizsgálni Alexát, és mondjon már valamit............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
francestz
 
 


volta=volna :oops:

KépKép
francestz
 
 


Köszönöm a gratulációkat! :) Viszont kívánom, akinek még nem tettem. :oops:

Kata!

Dr. Timmermann Gáborhoz fogok járni terhesgondozásra. (1148 Bp., Bolgárkerék u. 3.) Én nála voltam előtte a családtervező központban, de a terhesgondozást már magánpraxisban csinálja. Egy tünemény hapsi, ha lehet ilyet mondani férfiról. :D
Itt többen hozzá tartozunk, és kértem a lányok véleményét, mindenki jókat mondott róla. ;)

Szia Francestz!
A doki nem mondott időpontot, csak azt, mielőbb. :roll: Szerinted? :D Úgyhogy én ma felhívom a területi védőnénit, már utánanyomoztam (szó szerint), délután rendel, elbattyogok a kiskönyvért, aztán amikor az megvan, bejelentkezem a dokihoz.
Viszont megint egy kellemes meglepetés: a védőnőszolgálatnál, ahova tartozom, az asszisztens-hölgy rögtön gratulált. :)

A munkahelyeteken mikor tettétek publikussá a babócátokat? Én olyan nehezen titkolom. Legszívesebben kikiabálnám a Világnak. :)
aranynap
 
 


Aranynap, :oops: előbb elfelejtettem gratulálni! Szóval grat! Én a dokidat még a Péterfys érájából ismerem. Én holnap megyek először védőnőhöz, kíváncsi vagyok. Szerintem ha nem vagy babonás nyugodtan mond el mindenkinek h babát vársz.
Ma voltam bent a kórházban, olyan kihalt hogy nem lehet látogatni az influenza miatt. Hát nem szülnék most...

Till, neked is gratula!! Múltkor megkaptad a privimet?

Francestz, az mit jelent hogy külsős? Ki számít annak?

Finiselő kismamiknak kitartás, és kiváncsi vagyok a beszámolókra!

Kép
kata05
 
 


Kata!
Elvileg azt jelenti, hogy nem fekszel bent a klinikán.
Az első labort ott csinálták, a másodiknál pedig Timmermann doki már szólt, hogy a klinikán nem fogadják azokat a kismamákat vérvételre, akik járóbetegként mennének.
Nem tudom, ez most is maradt-e, avagy meggondolták magukat...

Köszi a bíztatást a finisre! :D

Aranynap!
Hol voltál a dokinál ultrahangon?
BIztosan azt gondolta, ha meg van a kiskönyved, visszamész és akkor ad beutalót.
Igaz, én csak a 11. héten mentem először Hozzá, de nem volt késő.
Csak a 14. héten vittem a leleteket.
Persze ez nem azt jelenti, hogy Te ne menj előbb. Jobb az első laboron túllenni. :D
A legfontosabb a bejelentkezés, mert az a legnehézkesebb, mármint időpontot kapni.

Én az integrált tesz és genetikai UH után mondtam el "hivatalosan", de már mindenki sejtette, mert meglehetősen rosszul voltam, és igen hamar meglátszott a hasamon a növekedés. :D
Egyébként nyugodtan mondd el, akinek csak szeretnéd! Ne tartsd Magadban az örömödet! :D

KépKép
francestz
 
 


Azta mennyit írtatok!

Na gyors helyzetjelentés!A frontokat elég rosszul viselem továbbra is,Iza rugdos folyton(hála az égnek)Azalvás pár napja egész jól megy!
Férjecskémet ben fogták a havazás miatt,nem tudni mikor jöhet haza...így lehet holnap az előkészítőre egyedül megyek...annyira bosszant :evil:

Lili!
Tuti a babakocsi!Szerintem én fogok venni a pelenkázóra olyan lapot és arra textilpelus és arra a baba :lol: Ha véletlenül pisikézne közben,akor ne a szekrényen folyon már végig...

Kata!
Gratula a babához!!!Előre szólok h a kórházban a 12.heti uh nem tart vmi sokáig...a mútkor ezt is kifejtették a felkészítőn h mért....a lényeg h annyi kismama és egyéb beteg van,hogy sajna nem marad idő a jópofizásra...de mindent megnéznek ugyan úgy,és ennyi idő is elég h észrevegye ha vmi nem stimmel!
Viszont legutóbb amikor voltam uhn már a földszinten csinálták,ott nagyon kedvesek voltak!


Aranynap!
Szerintem ez munkahely függő is!Szerinted jól fogadják?Mármint a nagyfőnök?A lényeg ha vkinek az arcán nem az örömet látodnehogy felidegesítsd magadat! :wink:
És gratua a dobogó szivecskéhez!!!


Detty!
Na mit mondott a doki?Én már bizti halálra aggódnám magamat h még nem múlt el...Vki csak megmondhatná már h mitől van ez....

annus11
 
 


Annus11, köszi szépen! :D Nekem most is azt mondták hogy a földszinten lesz az uh.

Kép
kata05
 
 


Szia Annus!

Most nézem csak, hogy milyen szép neve lesz a kislányodnak. :) Biztos jó érzés, hogy érzed a mocorgását, kivéve, gondolom, amikor nem hagy aludni. :lol:

Francestz!
Még nem a magánrendelős ultrahangon voltam Nála, hanem a sima családtervezős rendelőben.
A laborra nehéz időpontot kapni? Miért? És miket fognak csinálni, mennyi idő múlva jön meg az eredmény?
Az integrált teszt és a genetikai UH van a 12. héten, ugye?

Egyébként itt mindenki biztosan szívesen fogadja majd a hírt. Az egyik barátnőm (aki kolléganő is), akinek van már egy kislánya, és innen ment el szülni mondta, hogy szerinte azért a 12. heti vizsgálatokat várjam ki, biztos, ami biztos...
Hát, meglátjuk, hogy bírom. :) Na, ilyen szempontból nem különösebben vagyok idegeskedős típus. Megvan a véleményem azokról az emberekről, akik nem tudnak örülni más örömének. 8)
Lesz itt is ilyen, de velük egyébként sem vagyok nagyon összemelegedve. :D

Az utolsó idős kismamáknak: szorítok, hogy mielőbb lemenjen ez a nyamvadt influenza-járvány. :wink:

Ja, és egyébként bár "Aranynap"-ként regisztráltam, Anna vagyok, ha valakinek az jobban a kezére esik. 8)
aranynap
 
 


Na akkor Anna!
Én is Anna te is Anna :lol:
Örülök h tetszik a név!!
Én már a jobb időt várnám...mert beöltözve úgy nézek ki mint egy hóember :lol:

Kata!
A földszinten én az alagsort értettem,bocsi.Tehát ahol a betegfelvétel is van a büfénél.

annus11
 
 


Na és ami miatt akartam írni...megint lemaradt!

Dóri?????

Megvagy?Nagyon eltűntél!!Remélem nem kaptál el vmi nyavaját!!!!!

annus11
 
 


Sziasztok

Kata
Örülök hogy egy az orvosunk. Én nagyon meg vagyok elégedve vele.

Francestz
Hát remélem tényleg hogy találkozunk-e. Jövőhéten megyek orvoshoz, kiváncsi vagyok hogy miden rendben van-e?!
mármint remélem zárva van még a méhem, stb...

Mindenkinek Köszi a jó szavakat a babakocsiról.

S

Kép
lili&ana
 
 


Detti!


Volt már a doki nálatok? Mit mondott? Adtál almát Alexának?

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy érdeklődtök, így kevésbé érzem magam egyedül ezzel a nyavalyás hasmenéssel (a férjem nem nagyon érti, miért aggódok ennyire).

Szóval, a 12 helyett délután fél 3-ra esett be az orvos (még ugyanaz, aki múlt héten olyan bunkó volt, de egyenlőre nem találok mást) :twisted: .
Megvizsgálta Alexát a HIDEG kezével, holott előtte kezet mosott és nem értem, miért nem meleg vízzel tette (az is folyik a csapból). Úgy sírt a lányom, mint még soha. Azt mondta, hogy nem lehet mit tenni, várni kell. Ha vírus, akkor valószínüleg már rég lement, de a bélfal még nem gyógyult meg, és azért van még hasmenése. Ha baktérium, akkor az tovább tart, de gyógyszert nem ad, mert nincs se láza, se nem hány. Ha nagyon akarom, akkor lemehetünk a betegrendelésre és ad egy fiolát és beutalót székletvizsgálatra, de szerinte felesleges. Azt mondta, hogy még pár napig, de max. 1 hétig is eltarthat, mire elmúlik.

Viszont a Kismama újságból ismert Dr Veres Gáborhoz (gyerek gasztroenterológus) bejelentkeztem csütörtök délutánra. Igaz, hogy méreg drága (egy általános vizsgálat díja 14.000 Ft), de már mindegy, csak legyen vége!

Nem adtam Alexának almát, mert többen (védőnő, orvos, barátok) mondták, hogy még kicsi hozzá, az emésztőrendszere még nem tud vele mit kezdeni, és akár rosszabb is lehet a hasmenés (ez utóbbi lehetetlen). Én úgy gondolom, hogy ha ki is próbálnám, biztos hogy nem akkor, amikor amúgy is baj van a pocijával. Egyébként 11-kor olyan hasmenése volt, hogy amikor felvettem, hogy kicserélem a pelust, amibe épp akkor kakilt, magamhoz öleltem, amire átázott a ruhája, az én ingem is csupa kaki lett, és a végén csak a csap alatt tudtam róla lemosni a kakit. A köldökét is csak fülpucolóval tudtam úgy ahogy kipucolni, a többi az esti fürdésre marad. Iszonyú volt! Alig bírtam abbahagyni a sírást utána. :cry: Ja! És egy kicsit habos volt a kakija, de a dokit ez nem izgatta. Félretettem a pelust, hátha meg akarja majd nézni, de nem akarta.

Bármit megtennék, hogy vége legyen!!!!!!

Vigyázzatok magatokra!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Annus! :)
Teljesen egyetértek a jobb idő sürgetésében. Roppantul elegem van a hidegből attól függetlenül, hogy én még nem hóembernek nézek ki. :)
Mondjuk én meg nyáron leszek nagy pocakos. Állítólag az sem jobb. :lol:

Képzeljétek! Ma derült ki, hogy az egyik Barátosném velem egyidős kismama! :D És ugyanazok a nyavalyái vannak, mint nekem. :D

Ja, erről jut eszembe. Nekem az első UH-n azt mondták, hogy szeptember 16. az ideje a babajövetelnek. Az UH alapján meg 8 hetes vagyok. Hogy jön ez össze? :D A dokitól most is jól elfelejtettem megkérdezni.
aranynap
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?