Új privát üzeneted érkezett!

Mozza! Nekünk volt légzésfigyelőnk, és most is lesz. Sajnos amit anno vettünk elég megbízhatatlan volt, sokszor riasztott feleslegesen. Most mindenképp Angelcare lesz. Én is úgy tudom, hogy az a legjobb. Én akkor alszom nyugodtan ha be van kapcsolva a légzésfigyelő, főleg az első fél évben megnyugtató számomra. Van aki nem igényli, nekem biztonságot adott. Sőt annak ellenére, hogy eü. sulit végeztem elmentem egy újraélesztő tanfolyamra is mielőtt megszületett Amina. Ugyebár semmit nem ér a légzésfigyelő ha az ember nem tudja baj esetén mihez kezdjen. Ilyenkor a gyorsaság és a határozottság valóban életet menthet.
Babakád: nekünk volt ilyen is, olyan is. Ameddig ici-pici volt, addig tök egyszerű kiskád volt, kb. fél éves volt amikor megvettük ezt a formetervezett kádat. Akkor azt mondtam, hogy bárcsak már azelőtt is ebben fürdettem volna. Szóval most szerintem kezdettől megpróbáljuk ebben fürcsizni. Nekem, mint császáros anyukának nagyon jó lett volna az első néhány hétben ha nem a karomban kell tartani fürdés közben, mert még magamat is alig tudtam megtartani.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Most is lehet kapni a Brendonba 6500 ft körül van.
Kép

Kép
Kép
incike
 
 


Nekünk ugyanez a kiskádunk van, mint Incikének! Szerintem nagyon jó!

Kép
Kép
g_reny
 
 

 
 

Huu én tudjátok mit akarok!Veszek egy nagyob sólámpát!És azt fogom éjjel bekapcsolni ha kell,na nem a babának,hanem h én orra ne bukjak vmiben ha meg kell közelíteni akiságyat!

Kádat i kapunk,azt hiszem abban is van vmi kialakítás belül.Ha nem kapnánk akkor én vmi simát vennék,de nem is gondolkodtam rajta mert kapunk.


Bébiőr!
Mivel kicsi a lakás,bár nem egy szoba,nem tudom kell e...megkérdem tesómat van e nekik és kapunk e kölcsönbe.Hakaunk akkor haszáljuk,ha nem akkor passz...légzésfigyelőn gondolkoztam,mert férjemnek gyerekkori asztmája volt,nekem allergiám.de a védőnő szerint ilyen pici babánál még nem jön elő.Amúgy lesz levegőtisztító nála,meg ah az ember figyel a hőmérséklet,páratartalom ruházat,takaró stb akkor csak nem lesz gond...

Na nemrég felívott apcim...van 2 jó híre... :roll:
Sokat fog keresni(na ezzel vitatkoznék,azt hiszem választhatok h 2 zsömlét vezsek vagy 3 kiflit...na jó ez túlzás)
És benn kell maradnia.Elrenelték az azonnali hókészenlétet.Vigyek be neki aját ,ruhát.Na mondom persze.30.hétbe járok cipeljek be neki ilyeneket ebben az időben :evil: Végül eljönnek érte :lol:

Kérdem tőle hol a jó hír?Erre hogy majd jót alszom éjjel,mert enyém lesz az egész ágy 8)
Ja s nem tudni mikor jön...lehet holnap vagy utána,így az is meglehet h nem jön a szülésfelkészítőre...pedig mondtam h neki is érdemes lenne,remélem h a holnapi napot más viszi :evil:

Ja akkor most takarítás abbahagy,megy főz,csomagol :twisted:

annus11
 
 


Amúgy azt hiszem a miénk is ilyen lesz...sose figyeltem megközelebbről a kádat :lol:

annus11
 
 


Annus a sólámpa nagyon jó ötlet, én is régóta gondolkodom rajta.
Lesz hó? Hol?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Már látom, megnéztem az időképen. Szerintem Annus nem lesz ez durva havazás, biztos hazajön holnap a férjed. Mehettek a szülésfelkészítőre!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Mozza: nekünk bébiőrünk nem volt, egy lakótelepi lakásba nem is kell szerintem, de egy nagyobb lakásba én vennék, vagy olyanba, ahol emelet van pl., vagy kertesbe, hogy ha bent alszik a baba és te meg kint turkálsz a kertben, akkor meghalld, ha felébred. Légzésfigyelőnk kölcsönbe volt (Angelcare), de kb. fél év után elromlott és össze-vissza jelzett. Visszaadtam a barátnőmnek, és azt mondta, hogy nagyon szivacs a javíttatása, úgyhogy ha ilyet veszel, először kérdezz erre rá. Állítólag Győrbe kéne levinni szervízbe... Hát jópofák, mondhatom. Most szerintem nem lesz légzséfigyelőnk.
Lámpa nálunk mindig volt-van égve, kicsi fénnyel, mert az éjjeli szopinál, altatásnál szerettem volna látni is valamit. Volt, mikor sólámpa égett (Annus, nem kell nagyot venni, mert nagyon világos, sárga a fénye), most az a kicsi Ikeás színes gömb van, az nagyon jó szerintem. A konnektorba dugós meg kicsi a szobánkhoz. A hang szerintem se jó ötlet. Eleinte próbálkoztam az altatásnál halk zenével (babazene, Halász Jutka), de igazság szerint nem vált be. Viszont van olyan barátnőm, akiknél abszolút bevált és a gyerek csak akkor alszik el, ha egy bizonyos CD-t hall és közben még ezer dolgot kell vele csinálni, hogy alváshangulatba jöjjön. :lol: Na jó, azóta lehet, hogy kinőtt belőle, de vicces, hogy elsőgyerekes anyukák mi mindent ki tudnak találni, hogy a baba elaludjon végre. Én pl. autós hordozóban lengettem Tücit, hogy bealudjon. Nagyon sokáig. AKkor hagytam abba, mikor már leszakadt a karom bele. Aztán kenguruban járkáltam vele fel és alá, miközben énekeltem. stb., stb. :P
Kádhoz nem tudok hozzászólni, nekünk egyszerű műanyagkádunk volt, olcsó, megfelelt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekem van egy sólámpám,2 kgos.Itt használom a számítógépnél!Egyrészt itt ülök a legtöbbet :oops: itt élvezhetem a jótékony hatását és este ad plusz fényt is.Na nem is vmi 20 kg-t gondoltam,csak ennél ami az asztalnál van annál nagyobbat!
Nekem nagyon bejön ez a fény amit ad!Olyan hangulatos!
:wink:

Ja az mindegy h nem lesz hó...csak beijedtek és elrendelték....mert ha nincs benn senki és gond van,akkr úgy járnka mint tavaly szilveszterkor...(na akkor is ugrasztották hajnalban,jöttek éret kocsival,pedig ne is ő lett volna beosztva,csak az illetékest nem érték el....)na hosszú,nem bosszankodom :lol:

annus11
 
 


Hú, jó ez a brendonos kád! Nekünk még az sincs, konkrétan még semmi sincs, néhány rucitól meg szopipárnától eltekintve :oops:

Itt budaörsön esik rendesen, bár ici-pici pelyhekben, reggel még sütött a nap :( Most már lehetne legalább kicsivel jobb idő, nem kell még a 15 fok, de a -15 amit mondanak éjszakára, már sok :(

emese1979
 
 


Friss pocakkép:
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Húú, akkor nekem nagy szerencsém volt Marcival. Ő mikor jól lakott, büfizett, tiszta pelus és már aludt is. Nem kellett soha altatnom, leraktam és már szundizott is. :shock:
Remélem Bence is ilyen kis ügyi lesz. :oops:

Kép
Kép
incike
 
 


Annyira kéne kaját csinálnom. Beígértem a paprikáskrumplit, de lusta vagyok és a derekam is nagyon fáj. Pár óra múlva mehetek Marciért is az oviba, ma van a farsang és ő rendőrbácsi lett, mert ez tetszett neki. :lol:

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Rólam is egy pár szó:
Én tősgyökeres budapesti vagyok. Sőt mindig a 3.kerületben éltem. Az egész családom (szüleim és a bátyám) vegyészek, csak Én lógok ki a sorból. Két diplomát szereztem a Közgázon: egyet számvitel, egyet pedig pénzügy szakon. Azóta kontrollerként dolgozom. Sajnos később rájöttem, hogy 18 évesen nem lett volna szabad hagynom rábeszélni Magam, szüleim, tanáraim által egy "jól kereső" szakmára. Orvos szerettem volna lenni, és ezt most 3.diplomaként meg is próbálom megvalósítani. Másodéves vagyok a SOTE-n. Most ugyan halasztás következik, de majd Nóri születése után folyt.köv. Nagyon tetszik ugyanis.
A férjem is közgazdász, Ő most gazdasági vezető egy építőipari cégnél. Az egyetemen jöttünk össze. Már 7 éve vagyunk együtt, és lassan 4 éve vagyunk házasok.
Patrik pont az esküvőnk körüli napokban fogant, pont ahogy terveztük. Nórira kicsit várni kellett, de hamarosan Ő is itt lesz Velünk. Több babánk valószínűleg nem lesz.
Most még panelban lakunk, de már épül a házunk szintén itt a 3.kerületben. Remélem kb. 1 év és költözhetünk. Már nagyon várom.

Légzésfigyelő: Nekünk is volt. Majdnem egy éves koráig használtuk, Engem nagyon megnyugtatott. BabyControl márkájú, és szerencsére egyszer sem riasztott be feleslegesen, csak ha kivettük a babát az ágyból és nem kapcsoltuk ki. Ebből látszott legalább, hogy jól működik.

Na egyenlőre ennyi.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Mozza

éjjeli fény
Mi az elején egy kislámpát használtunk, de hamar arról is leszoktunk. Nekem nem volt légzésfigyelőm és ezért használtam a lámpát. Szóval felesleges szerintem, de ki tudja. Azt hiszem babafüggő lesz a dolog.

légzésfigyelő
Ebben nem tudok segíteni, mert nem volt, viszont érdemes olyat venni ami egyben bébiőr is. Az ikreknél asszem fogok venni, mert rájuk jobban kell vigyázni állítólag e téren.

kád
Nekünk sima kádunk volt 2-3 ezer Ft.-ért. Később vettünk bele egy támasztót, de nem szerettük. Szóval mi nem használtunk ilyesmit.

Ultrahang
Szerintem itt nem számít a kor, a lényeg, hogy megnézzék. Remélem jól tudom. A méhlepényt, a magzatvíz mennyiségét, a baba méreteit biztos. Mást nem tudok.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na jött a férjem,a kezébe nyomtam a táskát és már ment is :(
Szóval Anita csatlakozom hozzád,csak nekemmég gyerek sincs...de itt a net!Ja meg pár halacska az akváriumban.De ők nem túl kommunikatívak :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Bemutatkozás: A családom tele van pedagógusokkal, édesapám agrármérnök. Egy húgom van, szintén pedagógus. Nekem van egy biológia-kémia szakos tanári és egy humánökológus diplomám. A szülés előtt hét évig tanítottam egy nyolcosztályos gimnáziumban. A sanyarú körülmények ellenére nagyon szerettem a munkám. A férjem szintén biológia-kémia szakos tanár, 10 éve vagyunk együtt, 7 éve vagyunk házasok. Alízra (akit ismertek) sokat kellett várnunk, de a kisöcsi szerencsére gyorsan jött. Szabadidőnkben nagyon sokat kirándulunk és szertenénk utazni, ha anyagilag tehetnénk. Versenszerűen soha nem sportoltam, de sokáig táncoltam különböző stílusokban. Ma is imádom a táncot, de ebben a férjem sajnos nem partner.

Annus! érdekelne a blog, tudod az e-mail címemet!

Szofi és más 11. kerületiek! Itt van önkormányzati támogatás. Két éve kb. 70000 volt, úgyhogy ne hagyjátok ki! Az önkorinál kell kérni az igénylőlapot. Azt hiszem itt is 5 év bejelentett lakcím szükséges.

Mozza! Nekünk Angelcare légzésfigyelő volt, én szinte függő voltam, nagyon megnyugtatott. Sajnos egyszer volt egy valós riasztás. Most is fogjuk használni. Éjjeli fény nem volt, most lehet lesz, mert külön szobában lesznek a gyerkőcök. Szerintem a hang meg képkivetítős felesleges. A kiskád teljesen szimpla volt, de nem volt bajom vele.

Kép

Kép
hean
 
 


Hean,Tinu,Kitty,Szofi!
Ment a meghívó!

annus11
 
 


sziasztok

Magunkról:

Én is munkás családban nőttem fel, aztán közgazdasági szakközepet végeztem el, idegen nyelvű gyors- és gépíró lettem. Suli után egy számítógépkezelői tanfolyamot és tb ügyintézőt végeztem el, aztán 1998-tól egy betongyártó cégnél vagyok adminisztrátor.
Férjemmel 1995-ben ismerkedtünk meg, 1999-ben összeköltöztünk, aztán 2001-ben házasodtunk, majd 2003-ban született meg Édua.
Férjem fizika-technika-média szakos tanár egy ált. suliban.
Hobbym sose volt, de szeretünk kirándulni, túrázni :), már alig várom, hogy a kicsit magamra kössem és induljunk megint majd :)

lányok nem tudom mi van, de éjszaka alig aludtam, és egész nap sírhatnékom van :(

Babakád nekünk jó volt, állványos, lehajtható pelenkázóval, sajnálom, hogy eladtuk :(, mikor nagyobb lett Édua akkor vettünk egy sima babakádat, most azt fogjuk használni és vettem végül egy merev pelenkázólapot a kiságyra.

Légzésfigyelők soha nem volt, nekem megnyugtató volt, hogy ott szuszogott mellettem és minden mozdulatára ébredtem.

Én egy pici kis lámpát használtam éjjelente, szopihoz, mellszíváshoz, éjszakai sétákhoz tökéletes volt :)

Jövőhéten mehetnék szülőszobalátogatásra, csak félek egyedül nekiindulni vezetni :(, így városon belül elmegy a vezetés, de az majdnem 50 km :(

Megint sűrű hetem lesz, Édua szülinapja az oviban, ki kellene váltani a házassági anyakönyvi kivonatot, elmenni a körzeti nődokihoz, hogy vegyen táppénzre, aztán szombaton party :)

Ja és a táska, én már összepakoltam, tudom néha túl előrelátó és tervezgetős vagyok, de én így vagyok nyugodt :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Böbi
Etyeken van a telek.

Kád
nekünk tök egyszerű műanyag kádunk volt. De már 3-4 hóaposan a nagy kádban fürdött ilyesmiben:

Kép

Pár ezres ez is. Nagyon szerette.

Amikor meg már ülni tudott, de még nem annyira stabilan, akkor ilyet vettünk:
Kép

Bébiőr kell szerintem. Nekünk se a 47 nm-re (de néha itt is használtuk), hanem amikor szülőknél vagyunk családi házban, nyaralunk stb.
Légzésfigyelőnk nem volt, most lehet kapunk kölcsön.
pumuklii
 
 


Szilvi, Dóri
Tetszett a bemutatkozásotok.
Szilvi, jól tetted, hogy nem adtad fel a tervedet. A barátnőm könyvelő és nem szereti, nyelvekkel foglalkozna és tolmácsolna, stb, de ő még nem vágott bele.
Dóri
Mindig sokra becsültem azokat akik értenek a zenéhez és hangszereken tudnak játszani.

A többiek bemutatkozását még nem olvastam. :)

Úszás
Rajtam nagyon látszik, mert kicsi korom óta űztem. Eleinte napi egy edzés volt, majd 12 éves kortól heti 11. Nagyon szerettem, rengeteget utaztam ezáltal és sok sikerélményem volt. Apor megfoganása előtt is úsztam szenior versenyeken. Szükségem van erre a sikerélményre, remélem vissza fogok még térni.
Rajtam látszik, mert nagyon széles a vállam. Ezt akartam írni. :)

Altatás
A halk zene nekünk sem vált be, de én mai napig halkan dúdolgatok neki altatódalokat. Amikor már lehúnyja a szemét elhallgatok. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika
Rajtam is meglátszik a sok torna és úszás. Jó széles lett a hátam és vállam. Nekem 1 alkalommal okozott gondot, mikor menyasszonyi ruhát próbáltam és semeiket nem lehetett kiengedni pár cm-nél jobban a hátrésznél. Aztán az oktogonnál találtunk egy nagyon jó kölcsönzőt és pont olyan ruhát amin semmit nem kellett alakítani.

Kép
Kép
incike
 
 


Szilvi: nekem is van olyan ismerősöm, aki már másoddiplomásként, közel a 30-hoz kezdte el az orvosit, mert rájött, hogy az álmokat nem érdemes feladni. :P Nem bánta meg, lassan már diplomázik is. Én is azért szereztem 3 diplomát, mert nem 18 évesen, hanem 20 évesen jöttem rá, hogy pszichológus szeretnék lenni. Aztán elvégeztem a többit is, amit elkezdtem, mert harmadjára vettek fel pszichóra. Néha én azért megbánom, de asszem nem komolyan. Sajnálom azt az 5 évet az életemből, ami nem lett volna, ha rögtön azt kezdem el, amit akartam. Vagy ha nem vagyok mániákus és megelégszem a tanársággal (amúgy szeretek tanítani, remélem, egyetemen fogok is). Azon izgulok már most, hogy vajon mit is mondjak, csináljak majd a gyerekemmel, mikor 18 évesen pályát választ? Annyira nehéz, mert egy 18 éves még olyan fiatal, de közben ez sem jó, amit én csináltam, hogy 10 évig jártam egyetemre és utána meg sajnálkozok rajta. Lehet, hogy olyan szakmát kéne választania, amiben közben esetleg át lehet képződni, ha már megunta az eredeti választást. Nem tudom. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


A fürdetésről jut még eszembe, hogy Apor is sírt a tartóban, a kezemben pedig nem. Mi hamar átszoktunk a nagykádba, szereti nagyon. Mikor már stabilan tudott ülni akkor.

Kórházi táska
Én kb. a 30. hétre fogok összepakolni.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Annus üdvözöllek körünkben! :lol:
Majd csak kibírjuk már ezt a pár napot,ami kb még 12 nap. :(

Lányok S.O.S.
Megjött a leletem,cukrom jó,van egy kis vashiány.
Viszont a vizeletemben genny van és fehérvérsejt.Hívtam a védőnőm,ő annyit mondott hogy vigyek reggel,mert elég sokat téved a labor mostanában.Ha meg mégis így van,akkor átküld a dokihoz és ír antibiotikumot.
Valakinek tapasztalat????Okoz ez valami bajt Hannánál??
A vérnyomásom az nagyon alacsony.
Már jól kibőgtem magam,mivel megijedtem.Meg kijött rajtam minden,hogy egyedül vok,nincs kivel megbeszélni a dolgokat.
Megint nagyon padlón vagyok.

Megyek,boltba átkéne menni,de hideg van.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

Nincs tapasztalatom, de a babának gondot ez biztonsan nem okoz, ne aggódjál!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


anita ezt kezelni kell, nehogy még rosszabb legyen a vesédnek :(

anika én már lassan ott vagyok:)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Anita, ne aggódj, lehet, hogy náthás voltál, amikor elmenték vérvételre!

Én megjöttem a vérvételről, tudjátok írtam, hogy elhagyták, levették újra. Nekem is a vasra kel majd figyelni, Gyöngynél kb ennyi idősen kellett elkezdenem napi 2 szemet szedni.

Légzésfigyelőnk Angelcare volt, 1 éves korig használtuk, egyszer sem volt téves riasztás, az egyszerűbb fajta van, ami 20 ezer körül mozog. Bébiőrt jóval később vettünk külön, amikor nyáron sokat voltunk mamánál, baba az emeleten aludt, mi meg az udvaron tevékenykedtünk, akkor jól jött, itthon a lakásban felesleges.

Kiskádunk először egy hiperszuper FP volt, 2 hét után eladtuk, mert utáltuk, vettünk egy szimpla kádat 2000-ért, majd 6 hónapos korától a Pumukli által becsatolt karikában ült.
Az első kép az utált kád, a második a fürdető karika.
Éjeligénynek sima kislámpát használtuk gyenge égővel, ha kellett. Első 2 hónapban, amikor éjjel felébredt folyamatosan ment, azóta már be sincs dugva.

Kép
Kép
Vendég
 


éjeligény = éjjelifény. Ritkán javítom ki magam, de ez most gáz! :-)
Vendég
 


Anita
Ne legyél ilyen ideges, nem lesz semmi baj! Ha tévedtek azért, ha meg nem akkor dokid ír fel olyan gyógyszert ami nem árt sem a babának sem neked! Majd írj hogy a doki mit mondott!

Légzésfigyelő
Angelcare nekünk nagyon bevált, olyat vettünk belőle ami légzésfigyelő is, meg hallgató is, soha nem riasztott tévesen.

Kád
Nekünk teljesen sima kis műanyag kád volt állvánnyal, később vettem bele olyan macis babafogót amit Pumukli is feltett, de azt nem sokáig használtuk. Inkább azt utazáshoz vettem, hogy ne hurcoljam magammal a babakádat.


Incike
köszi az infót :) Nekem is nagy szerencsém volt az alvásunkkal, megetettem, tisztába tettem, leraktam, és egy hang nélkül elaludt, hónapokig így volt, és igen, mi is reménykedünk hogy Zoénál is így lesz :D

Hang a babának elalváshoz
Nem kell szerintem hozzászoktatni.

fények
mikor szoptattam éjjel, volt egy nagyon kis lámpánk, amibe piros égőt raktunk (olvastam hogy a babának az jön be a legjobban), na azt kapcsoltam fel, de amikor befejeztük az evést, lekapcsoltam, Márk mai napig tök sötétbe alszik éjszaka, ezt szokta meg.
krém
 
 


Nektek milyen értékű a HGB?Ugy e miatt kell a vas?Már én is szedek,de csak napi egyet!Az elég?Védőnőhöz csak jövőhéten megyek,majd gondoom úgyis megmondja!

annus11
 
 


Anita!

Ha genny és fehérvérsejt van a vizeletben akkor: Hólyaghurutod van, ergo felfáztál, vagy elkaptál valahol vm bacit (staphilococcus szokta ezt csinálni).
Én kb. 7 éve szenvedek krónikus hólyaghurutban és vesemedence gyusziban, szóval nagyon otthon vagyok a témában...sajnos....
(amióta terhes vagyok szerencsére-koppkopp- nem jött elő)
Antibiotikumot szoktak adni- de! ne hagyd, hogy nagy dózist! Totál összekavarja a hüvelyflórád és az immunrendszered és folyásod lesz tőle....amire megint szedhetnél gyogyót....ördögi kör.

Ami sos szokott hatni: áfonya, bio áfonya kapszula, alma, és sok folyadék. Pangó vizeletet nem tartogatni!
Kerüld a melegebb vízben fürdést, begyulladhat tőle nagyon!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2009.02.16 15:04-kor.

Kép
mozza
 
 


Tinu: Hát igen Én is úgy gondolom, illetve látom a mostani 18-19 éves csoporttársakon, hogy annyi idős korban nemigazán érettek a fiatalok eldönteni, hogy mit akarnak csinálni. Valószínűleg Én is ezért "csúsztam félre". De azért örülök, hogy van olyanra példa, akinek ez sikerült, mert így gyerekekkel, háztartás mellett sokkal nehezebb tanulni. Remélem kitartok. És imádom a férjemet, hogy támogat ebben.
Pont Én is most gondolkoztam azon, hogy mi lesz majd ha az én gyerekeim állnak pályaválasztás előtt. Nehéz ügy :roll:

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Köszi lányok!

Még most sem jutottam el a boltig,férjemmel dumáltam.Megbeszéltük hogy akkor 28-ig marad.Örülök is meg nem is.Így van konkrét időpontom,de még sok idő van addig.

Annus nekem ilyen nincs,nekem ki van írva hogy vas.az meg:8.7umol/l.Mellette meg ott van,hogy 10-28-ig jó.

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza, nem lehet könnyű ezzel együttélni! Azt olvastam, hogy a napi kefír evés sokat segít a dologban. Ha már hallottál róla, de mégsem vált be, akkor bocsánat!
Vendég
 


Mozza köszi!Látom tényleg otthon vagy a témában!
Majd holnap kiderül.Remélem azért hogy csak a labor volt.
Megfogadom a tanácsaid.Amúgy én nem érzek semmit,semmi panaszom.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Farkas!

Ne is mondd, szörnyű, volt olyan évem, hogy 2 havonta előjött.....már az összes budapesti urológiai ügyeletet megjártam.... volt olyan is, hogy Luxorban egy 2 hetes telepített repülés alatt jött elő...képzelheted...Egyiptomban....urológia...húúúúúúúúú!!!!
A kefír tényleg jó rá (megelőzésre főként)...csak marha nehéz odafigyelni rá, bár amikor előjön, akkor mindig szidom magam, hogy miért is linkeskedtem el....

Kép
mozza
 
 


Én is kérnék egy kis segítséget, babamérleg ügyben.
Milyet érdemes venni??
Igaz hogy a digitális nem olyan jó? (a kb 15-20 eFt-osra gondolok)

Annus
Sajnálom, hogy így alakult Apcival :( , nálunk most nagyon szakad a hó.
krém
 
 


Sziasztok lányok!

Nem szoktam lenni hétvégén; ilyenkor próbálok mindenféle virtuális dolgot száműzni az életemből, helyette családi program van.

Ennek eredményeképpen ettem gulyáslevest, fánkot, sült csirkét, csokoládétortát... :? Na ezt utálom, amikor mindenhol hatalmas mennyiségű kajával kínálgatnak -csak igyekszem annyit enni, amennyit máskor szoktam...

Vettünk a fürdőszobába egy tök jó tükrös szekrényt, a párom ezt próbálta felszerelni. Mivel az én lakásomban lakunk, s amikor odaköltöztem kb. 7-8 éve, akkor már végignéztem egy falfúrást, ahol a fúrás túloldalán (a mosdóban) kiomlott kicsit a fal.
Figyelmeztettem is erre, hogy az a fal igencsak vékonyka, nem kéne nagyon nekiesni...

Na persze, a falat sikerült átfúrni igen hamar...
:? Nem tudom mi volt velem, de nagyon elkezdtem sírni, hiszen nyáron volt festés a lakásban, erre tessék!
Úgyhogy be kell gipszelnem a kiomlást, és tenni kell oda valami polcot, mert az életbe nem keverünk mégegyszer ugyanolyan színű festéket. :cry:

Mostmár kezdem túltenni magam ezen, de nagyon szeretem azt a napsárga falat!

Na :arrow: még egy kicsit dolgozni, mindjárt 4 óra! :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Mi kölcsönöztük a digitális mérleget pár hónapra, nekem nem hiányzott utána.
pumuklii
 
 


Adraci
Elhiszem hogy pipa voltál/vagy, de ne sírj ezért..megcsináljátok pikk-pakk és szép lesz megint! A plussz polc, tök jó!! :)

Nálnuk most kezdődik minden szekrény, kép, polc, lámpa felfúrása, az elköv. két hétben, én is parázok már előre, mindig történik valami nálunk is.
Nálunk meg a kábeszerelő fúrt át a falon, és belefúrt a másik oldalon az új parkettába, szerencsére a szegély még nincs felragasztva, és így a parkettás ki tudja cserélni a szétfúrt darabot! :x :shock:

K.
krém
 
 


kicsit sokszor írtam a nálunkot :lol:

Pumukli
Márknál én is kölcsönözni akartam, de azt mondta a védőnő, hogy szinte mindig ki van adva, felejtő, akitől meg kölcsönkértük, már másnak adta, úgyhogy most ezért lehet hogy kell vennünk :?
Akkor ne a digitálisat?
krém
 
 


Sziasztok!

Jó sokat kellett visszaolvasnom, nem tudom, tudok-e mindenre reagálni (vagyis de tudom, nyilván nem, de azért pár dologra igyekszem).

kád: mi IKEA-s babakádat kaptunk kölcsön Zsófinál, kb három hónapos koráig abban fürdettük, utána nagykádban, mindenféle segédeszköz nélkül. Ja, és nálunk nagyon sokáig én fürdettem, nyáron vette át tőlem Apa a feladatot :wink:

légzésfigyelő: nem vettünk volna, de BabyControlt kaptunk kölcsön, sosem volt téves riasztás, még mindig nálunk van, most is használni fogjuk.

éjjeli fény: sima, egyszerű, konnektorba dughatós van :)

mérleg: nem volt, nem lesz :)

Azt hiszem, én nem vagyok az a tipikus kismama: szülőszoba látogatáson sosem voltam, most sem leszek, kórházi táskát 36. hét után pakoltam ssze, akkoris a férjem kedvéért :lol:
Vendég
 


Anita,
kitartás, meglásd, gyorsan elrepül majd ez az idő!!! Reméljük minden ok lesz a vizelettel.

Vas témában, nekem lövésem sincs róla, h mennyi a vasam, teljes vérkép nálm novemberben volt csak... :( az elevitet még szedem, remélem, abban elég vas van!

Böbi,
Gyöngy egy tünemény a kádban, ahogy a békával küzd :D

emese1979
 
 


sziasztok

legzesfigyelo (es reszleges bemutatkozas is:)
Gyermekorvos leven mindenkeppen ajanlom! Inkabb riasszon 5x tevesen, minthogy ne legyen es emiatt legyen gebasz... ugyanis sajnos a hirtelen csecsemohalalnak nem tudjak a konkret okat, sokmndenre gondolnak. De ha mar van ilyen kutyu, akkor hasznaljatok ki. A Heim Pálban és a Madarászban is van tanfolyam, ujraelesztest is tanitanak. Ott a Babysense-t hasznaljak, ajanljak.

Es higgyetek el, ha mellette alszotok, akkor is lehet gond!!Nem biztos, hogy felebredtek arra, ha nem vesz levegot...

Nem riogatas, de mindenkeppen ajanlom!

kad
Mi is felnottunk anelkul, hogy draga, hiperszuoer onmosdatos kiskadunk lett volna. Ikeaban neztem ki 1200 Ft, ugyis pikk-pakk kinovik :) Nagykadunk van, apa meg eros :wink:

Anita
Nem mindegya vizelet mintavetele. Ha jottel-mentel elotte, este uhiztal, akkor siman lehet szennyezett a minta. Reggeli elso pisit gyujtsd be ugy, hogy elotte zuhizol.
Mindenkepp megismeteltetnem, mert a terhesseg az egyik olyan allapot, ahol tunetmentes fertozest is KELL kezelni, mert sajna egyike a koraszulest kivalto tenyezoknek... es antibiotikummal megfoghato, a babanak semmi baja sem lesz tole. meg gombas sem lesz az ember lanya, ha melle joghurtot, kefirt eszik! ezek helyrerantjak a normalbakterium-florat
Vendég
 


Ezt most kaptam, sztm jópofa :) kicsit hosszú

SÜTEMÉNYRECEPT GYESEN LÉVŐ ANYUKÁKNAK

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 °C-ra.Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: ''Nem szabad,Öcsi!''

A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el amargarint Öcsitől.Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.

Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliás cukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra. Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).

Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonómáz. Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el. Jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy öt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.

Tegyük Öcsit a járókába. Adjunk a mázhoz 1/2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzetköltségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.

Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből.

emese1979
 
 


Petrus,
mi van Veletek? Jól vagytok? Elég volt a mai ebédmennyiség? :)

emese1979
 
 


Panndi
Nálunk Márk bukós volt, kellett tudnom hogy maradt e bennt neki valami, meg hogy hízik e rendesen :)
Egyébként én sem vagyok parakismami, de mérleg kell. :)

Na lépek, megyünk bőrgyógyászhoz, Márk összeszedett valamit mert a nyelvén hólyagok vannak, amit persze én is elkaptam tőle :(
Remélem semmi komoly, nem nagyon akarok gyógyszert szedni..

Sziasztok!
krém
 
 


Jaaa, rövid bemutatkozás: siófoki lányka vagyok, van egy bátyám, a családom még most is ott él, én már nem. Némettagozatos gimiben érettségiztem, és másfél hónap múlva közgazdász leszek reményeim szerint :) Amúgy logisztikusként dolgoztam szülés előtt egy naaaaaaaaaaaagy távközlési cégnél. Férjemmel 2000. szeptemberében jöttünk össze, 2006. szeptemberébe nvolt az esküvőnk, és 2007. szeptemberében született meg Zsófi. Röviden ennyi :)
Vendég
 


Zsófi is sokat bukott, bár ő már akkor 4 hónapos volt kb.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: