Új privát üzeneted érkezett!

Petrus, jó, hogy írtál. Mindig gondolok rád, én nem is tudom, milyen lehet ilyen hosszan bent lenni... Huh, elkerülném... Már csak a fiúk miatt is...
Vendég
 


Sziasztok!

Csak benéztem, mert a férjem epekedve várja a gépet. Pókerezni akar. :)

Annus! Küldtem privit!

Majd jövök, talán holnap, most átadom a terepet.

Szép estét, jó éjszakát!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Anika
...akkor én folytatom.

12 éves koromig tornáztam majd egy gerincbaleset miatt abba kellett hagynom. 1 év szünet után az úszás mellett dontöttem amit szintén abba hagytam 17 évesen vakbélműtét és komplikációk miatt. Cukrász és élelmiszergépész végzettségem van. Dolgoztam a Közgázon, mellette estin leérettségiztem. MAHART-nál folytattam a folyami teherhajózásnál a munkát. Augusztusban megszűnt és bútorboltban(Sconto= Möebelix) dolgozom onnantól . Van már egy 3 éves fiam és egy szertő férjem, aki az ELTE IK-n dolgozik programozó, 3 nyelven beszél és Imád + egy 6éves westim is van aki még mindíg várja az igazit.
Szeretek kirándulni, úszni, biciklizni, zenét hallgatni és imádom a mesefilmeket. A családom csupa katonatisztekből, rendőrből, ügyvédből, orvosból, építészből és adószakértőkből áll. Én vagyok a kakukktojás.
...hát ennyi, ha érdekel még valakit valami kérdezzen.

Ki lesz aki folytattja?! :shock:

Kép
Kép
incike
 
 

 
 

Incike

Köszönöm. :)

Kérdés
Ugye ha netán császármetszésre kerülne sor, bár én nem erre készülök, de sosem tudni , mert ikrek, akkor nem kell szülésznő?
Apornál volt, de természetesen született, őt fogadnám megint.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika
Császárnál én úgy tudom nem kell szülésznő, mert ez műtéti beavatkozás és nem természetes szülés.

Kép
Kép
incike
 
 


Igen, én is erre gondoltam. Köszi

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Most olyan bénának érzem - mert már 1 csomó mindent tudtok -, de azért én folytatom, ha nincs ellene kifogás, ha van, akkor sem tudok róla... :)

Sok pedagógusos családból származom (Samu méginkább... :) ), de általában inkább reál beállítottságúak a felmenőim. A zenészséggel kilógok a sorból... Nem is akarták, illetve nem hitték, hogy vagyok annyira tehetséges, hogy sikerül. Már középsős koromban zenét tanultam, aztán ez megmaradt végig - 3 diplomát szereztem a Zeneakadémián. Amikor dolgoztam, a Tóth Aladár Zeneiskolában tettem, mindenféle korú (ovitól felnőttig) növendékem volt. Egyetemistaként házasodtunk férjemmel, mint tudjátok, van Samunk. Férjem is zenetanár, de már 7 éves korunk óta ismerjük egymást. Szeretek úszni, versenyszerűen úsztam, 3 éves koromtól balettoztam, aztán szintén versenyszerűen műugrottam, egészen addig, míg beszakadt a dobhártyám, és félő volt, hogy félsüket leszek. De mivel már akkor is nagyon fontos volt számomra a zene, abahagytam a vízi sportokat (úszásnál is folyton középfülgyulladásom volt, 50x szúrták a fülem...). Mindenféle művészetet nagyon szeretek, a nyelveket is, de pl. a matekot is nagyon - a véremben van... Ami nagyon fontos az életünkben: megismertük Isten szeretét Jézusban. A Fasori Református Gyülekezetbe járunk, vezetjük a gyülekezet kórusát, és az egyik ifjúsági csoportot is.

Nem is tudom, mit kell 1 ilyen bemutatkozásban írni, úgyhogy most ennyi. Ha vkit érdekel vmi, amit kihagytam, kérdezzen. Ha meg olyat írtam, amit nem kellett volna, bocsánat, csak még sosem csináltam ilyesmit... Kivéve az egyetemre az önéletrajzot...
Vendég
 


Anika
A menütök marha jól hangzott, nyelek most itt nagyokat :) , köszi a gratut!
A barátnőmnek császáros szülése volt, volt szülésznője, mert hát ugye nem erre készült, és mivel első babája volt, azt mondta azért jó hogy volt. Hát nem tudom nálad van e értelme, tapasztalt anyuka vagy ugyebár :)

Incike
Nem te írtál a Mam-os alúlról is szétszedhető cumiról?
Csak mert nekem nagyon bejön hogy kólika elleni van belőle, vennék is,
de az egyik topikban azt olvastam hogy a cumivég egyáltalán nem hasonlít a bimbóhoz, pedig állítólag az a jó csecsemőnek, nagyon lapos vagy milyen... leírod mi a véleményed?
(ha nem te ajánlottad akkor bocsi!)

Szofi
Jók a netcímek!! :D
krém
 
 


Hát én is már elég sokat leírtam magamról korábban, de mivel jól szétszórtan, most megírom egyben is és akkor hátha informatívabb lesz. :)
Én elsőgenerációs értelmiségi vagyok, ha a származásomat tekintjük, de ha a szüleimnek lett volna lehetősége, biztos többre vitték volna, ha az öröklött intelligenciát nézzük. AZ öcsém pl. egy zseni szerintem (nem mintha annyira mértékadónak érezném, de a kitöltötte a Mensások IQ-tesztjét és bekerült a felső x-be, szóval azért objektíve is okos), programozó matematikusként végzett, elkezdte a doktorit is, de végül maradt a pénzkeresés mellett és programozóként dolgozik. Szóval van egy öcsém is. :)
Az anyám jó adag tanulnivágyást fecskendezett belém, úgyhogy meg sem álltam 3 diplomáig. Van egy kémia és egy magyar egyetemi (tanári) végzettségem, meg egy pszichológia. Ja, meg most már szakpszichológus is vagyok, akkor 4 diploma.
Lassan 35 éves leszek, úgyhogy már mondható, voltak korszakok az életemben, ami a hobbit illeti (jelenleg a hobbira nem nagyon van idő, kitölti a tanulás és a gyerekem). Szerettem a különféle táncházakat (ír, skót), aztán átnyergeltem a hastáncra, amit jó sokáig csináltam, imádtam, de mióta Tücivel terhes lettem, nem táncoltam. Hiányzik. Szeretnék sokat olvasni, főleg szépirodalmat, de sajnos nincs rá időm, főleg, hogy helyette internetezek. :oops:
Az uram kínaival foglalkozik, vele meg az közös, hogy ő is, én is - egymástól függetlenül - sokáig tajcsiztunk. Illetve ő még most is, én ezzel is felhagytam pár éve.
Na ennyit magamból. AMúgy is sokat írok...

Jó éjt! Holnap megyek MÁK-ozni, hátha megkapom a doktorin a tandíjmentességet...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok! Ez a bemutatkozósdi feldobott! :-) Furi, mert ahogy Dóri már írta, eddig is elég sok mindent tudtunk már egymásról, amiket eddig írtatok, annak nagy részét már tudtam, de jó így összefoglalva.

na, akkor folytatom:

Én abszolút munkás családból származom, én vagyok az első, aki diplomáig vitte, meg sem álltam 2-ig (mindkettő HR területen). A férjem dettó munkás-sarj, Ő 3 diplomát szerzett, okosabb, mint én. Jelenleg egy holding cég vezérigazgató helyettese. Éltünk munkás-szállón, sokszor kenyérre sem tellett és volt olyan évünk, amikor 6-szor utaztunk külföldre, ebből 3-szor Európán kívülre. Most a 2 anyagi állapot között vagyunk.
12,5 éve ismerjük egymást, nem szerelem volt első látásra. 10 év után döntöttük el, hogy jöhet a baba, akit már "ismertek".
Szeretem az életet, bármennyire is meggyötört már, mottóm, hogy ami nem öl meg, az megerősít, bár tovább erősödni már nem nagyon szeretnék....
Katolikus vallásúak vagyunk mindketten, de nem gyakoroljuk mélyen a hitet, csak egyszerűen hiszünk és próbálunk jónak lenni.
Szeretek jókat enni, utazni, fényképezni.
Nem sportoltam soha kitartóan, mert lusta voltam, mindenbe csak belekezdtem, de én sem lehetek tökéletes! :lol:

Asszem ennyi, ennek is a nagy részét már külön-külön megírtam.
Vendég
 


Lemaradt..

Voltam a Brendonban most a hétvégén, én is elkértem a nagykatalógusukat, és nagyon ajánlom azoknak akik, nem látnak át a cumik útvesztőjén :) , na meg a mellszívokon, vagy épp a babakocsik között nem tudnak dönteni, mert szerintem nagyon jól le van írva hogy mi mire való, ez a termék miért jó vagy az, illetve ad egy összehasonlítási alapot termékek között.
Még az eldobható bugyik is benne vannak, hogy milyen tipus jó a császárosoknak, hogy ne vágja a sebet a hason.

önéletrajz, oké:
Apám és Anyám elsőszülött gyermeke vagyok, egy fiú testvérem van. Borzasztó nagy sportszerető a familiám, természetes volt hogy kicsi koromtól sportolok, 6-13 éves koromig, versenyszerűen úsztam, legnagyobb erdményem az olimpiai reménységek versenyén második helyezett lettem. Később kajakoztam, atlétikáztam, röplabdáztam, rövid ideig kosaraztam.
Zenetéren nagyon vegyes nálam a felhozatal, mivel imádom a zongorát, szeretem a komolyzenét, de simán reggelig mulatok diszkóban "tuc-tuc" zenére is.
Az iskoláimat jó eredményekkel elvégeztem, aztán egy bróker cégnél helyezkedtem el mint befektetési tanácsadó, az értékpapír részlegen. Innen mentem gyesre, van egy kisfiam, Márk, akit imádok,vele vagyok most itthon, és nagyon várjuk együtt a kistesót. Férjemmel 9 éve leszünk együtt most májusban, mi vagyunk a tűz és a víz, de működik! Ő vállalkozó, olyan ember aki a jég hátán is megél, nagyon sokféle vállalkozása volt/van, az autópálya építéstől a vendéglátásig, igatlanokkal is foglalkozik, határon túlra közvetít embereket munkákra, állandóan nyitva szeme-füle az újabb és újabb üzleti lehetőségekre.
Hobby: imádok olvasni, vásárolni, mozizni, bulizni, barátnőzni, autótvezetni, utazni, és lustálkodni ha épp megtehetem.


K.
krém
 
 


Sziasztok!

Huh, nagyon termékenyek voltatok ismét!!!
Most hulla fáradt vagyok, így holnapra marad a visszaolvasás.

Annus! Nekem is küldd el a címet, légyszí'!
Köszi! :)

Petrus! Írtam egy gyors privit!+ bocsi...

Jó éjt Mindenkinek! :)

Kép
szkitty
 
 


Krém
Igen én írtam, hogy nekünk MAM-os volt.
A MAM-os cumi tényleg nem olyan mint a mell, de én NUK-kosat használtam hozzá és tökéletesen bevállt.

Ja és ami lemaradt a bemutatkozásból:
A férjemmel több mint 12 éve vagyunk együtt és 5 éve vagyunk házasok.

Kép
Kép
incike
 
 


Jó reggelt!

Petrus kitartás!!

Anika nem semmi menü,már is éhes vagyok.
Ma elvileg megjön a terheléses eredményem,már kíváncsi vagyok.
Olyan lusta vagyok,valamit még főznöm is kéne,de kettőnknek olyan nehéz.

Bemutatkozás,akkor én is folytatom:
Szóval munkás családból származom.Anyum elég korán szült,olyan mintha a legjobb barátnőm lenne,még 42 éves.Apum 10 évvel idősebb nála.Van egy 20 éves hugom és egy 9 éves öcsém.
Korán megtalált az igaz szerelem,már 15 évesen.Még gimibe jártam,mikor eljegyeztük Sanyival egymást.Érettségi után házat vettünk,persze hitelre.Dolgoztunk,tanultam,közben gyakoroltuk milyen is együtt élni.2005-ben összeházasodtunk.
Nekem diplomám nincs,talán később lesz.Érettségi után elkezdtem egy könyvelői sulit,de a bejárás lehetetlen volt,így abbahagytam.Helyette lettem kereskedő-vállalkozó technikus.Amivel erre nem sokat érek.
2006.májusában megszületett Grétike akit ti is ismertek már.
Én azóta itthon vagyok vele.Egy fél évet gyes mellett dolgoztam a T mobilnak,mint szerződéskötő.
Férjemnek sincs diplomája,de van vagy 7 szakmája.
Évekig a helyi önkormányzatnál dolgozott,mint mezőőr.Majdnem 2 éven keresztül volt helyi képviselő testület tagja,nemrég mondott fel.
Most nagyon várjuk a hugit.
Hobbi:Pár évig néptáncoltam,és énekkarba jártam.
Szeretek kirándulni,olvasni,zenét hallgatni.A víztől rettenetesen félek,nem tudtam úszni sem megtanulni.
Röviden ennyi.Nem egy nagy élet,de az enyém és szeretem...

Szép napot

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Lemaradt:Sanyival idén nyáron leszünk 8 éve együtt,ebből július 23-án pedig már 4 éves házasok leszünk!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok,

Petrus, hát kitartás kitartás, bisztos nem lehet kőnnyű neked.

Én ehez a kisebbségi hoszokhoz direkt nem szóltam hozzá, de egyet értek teljesen Tinuval.

Akkor én is egy kis önéltrajzot,

7 évig versenyszerűen úsztam, aztán abba hagytam mert szüleim elváltak ez eléggé meg viselt akkoriban, ingáztam anyumtól apumhoz nem tudtam el dőnteni kinél is maradjak mert mind kettőjúket egyformán szerettem, akkor 14 éves voltam, végúlis anyumnál maradtam, annak ellenére hogy, a mostoha apámat nem nagyon kedveltem.De mind a két szülőmet imádom persze.
A szüleim szimpla munkás emberek.
Én leérettségiztem, elvégeztem egy kőnyvelői sulit és ennyi egyenlőre.
A férjemmel májusban lesz 8 éve hogy, együtt vagyunk és novemberben leszünk 5 éves házasok.Ő szakképzett asztalos egy cégnél dolgozik ablakokat, ajtókat csinálnak fából, meg régi bútorokat restaurálnak.
Most nagyon várjuk a kis öcsit mind a hárman, enyém sem érdekes élet de én boldog vagyok igy ahogy ez van.
Hát nagyjábol ennyi.

Megyek is mert ma rengeteg dolgom van a hétvégén látszik semmit nem csináltam szinte, úgyhogy szalad a ház. :D

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Sziasztok!

Dóri, köszönöm a kedves szavaidat! :) Ti jól vagytok? Picur, Samu? Én is nagyon örülök, hogy sikerült egy számomra kedves szülésznőt fogadni, aki végig mellettem lesz (tudod én is a Jahnban szülök), valahogy úgy megnyugtat. :)


Annus, köszi. :) Iza reméljük még most kitombolja magát! :D


Emese, nagyon sajnálom a történteket!!!! Egyszerü vajas kiflit sütöttem és retro kakaót főztem a mazsoláknak. :)

Szerdán 13-órára kérek egy kis drukkot, lányok. :)

Mindenkinek nagyon jó egészséget!!!

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Mindenképp drukkolunk, Eve!!! :wink: Köszönjük szépen, jól vagyunk!
Vendég
 


Jó reggelt,

Gyors bekukk, másra most nincs sok erőm.
két napja fáj a pocak, ha felkelek keményedik nagyon. ugyhogy most pihi, aztán majd megyek dokihoz is.

Annus,
Jó a blog. :)
beírod a tábliba, hogy márc 11 uh?
10-én megyek a reumatológushoz, hogy adjon ajánlást a szüléslevezetéssel kapcsolatban.

Petrus, kitartás!
Nem irigyellek...

Böbi,
tesódék hogy vannak???
elfelejetettem írni Neked, hogy már szakít ezerrel le az McHammer :)

Kérdés: ti mikor kezditek összecsomagolni a kórházi cuccot?

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok,
jó rég nem voltam, szüleimnél voltunk hétvégén, az egész család, ugye itthon volt a húgom.

Jó ötlet az önéletrajz, én is folytatom:
Anyum tanítónő, még engem is tanított 1-2.-ban, aztán 3-4.-ben a nagynéném, aztán iskolaigazgató is volt, annyira nem szerettem ezt a helyzetet :-) Most egy művészeti iskolát igazgat jó pár éve. Apum meg érettségi után valami technikumban tanult, és repülőgépszerelőként dolgozott egy munkahelyen vagy 40 évet. Több éven keresztül Afrikában dolgozott, oda adtak el harci repülőket. Már mindketten nyugdíj mellett dolgoznak.
Van egy nővérem meg egy húgom, és nagyon jó barátnők vagyunk. Szenvedünk is nagyon, hogy a húgom Dublinban él.
Mindenfélét sportoltam kisgyerek korom óta, de így felnőttként maradt a foci meg a röplabda. Nagypapám válogatott focista volt, igaz csak 3x kb, még Puskásék idejében.
Mindhárman egy német gimnáziumba jártunk, csomó tantárgyat németül tanultunk. Aztán PSZF-en tanultam, majd egy Big4-nál kezdtem dolgozni. Ott ismertem meg a férjemet, pedig egy koleszban laktunk, csak akkoriban nekem más volt...
Nem volt semmink, fél évig spóroltunk egy digitális fényképezőgépre, albérletben laktunk. Aztán szépen lassan lépkedtünk feljebb a ranglétrán, én már managerként jöttem szülni, férjem is az már 2 éve. Igy tudtunk venni autót, telket, lakást (közösen a bankkal) és most nyáron az épíkezésbe is úgy néz ki belevágunk.

Jövök még délután, most indulunk Dunakeszire egy barátnőmékhez.
pumuklii
 
 


Évi,
bizti fincsi volt a kifli. :) Szerdára meg megy a drukk!

Eszti,
Te pihenj nagyon sokat!!
Én a cuccot majd csak a vége fel sztm, mikor utazunk el, alkor is kb. 10 perc a csomagolás nálam :)

Akkor én is írok néhány sort magamról, jó ötlet amúgy nagyon Anika!
Anyum meg apum is tervezőmérnökök (autó iparágban), most már mindketten nyugdíjasak, de mellette még néha vissza mennek dolgozni, mikor van meló. Mi hárman vagyunk tesók, egy hugom meg egy öcsém van - mindhárman tök más pályán :) Én érettségi után elvégeztem egy 2 éves külker ügyintézőit (aminek a sok németórán kívül túl sok hasznát nem vettem), majd a Szent István Egyetemen diplomáztam. Jelenleg egy dohánycégnél vagyok marketing beszerzésen, mindenféle anyagokat szerzek be ill. fejlesztek kínai cégekkel, ami a promóinknál szükséges. Szeretem a melót meg a társaságot is. A férjemmel lassan 5 éve vagyunk együtt, az esküvőnk tavaly májusban volt. Van egy lassan 1 éves francia bulldogunk, Steve :) szeretek utazgatni, főzőcskézni stb, semmi extra. A baba előtt sportoltam - úszás, fuás, edzőterembe jártam, most már semmit nem csinálok, csak tunyulok meg csokit falok :)

Na remélem, nem sikerült túl hosszúra! :oops:

emese1979
 
 


Hú, lányok, drukkoljatok nagyon: Samu keresztszülei babát várnak februárra, és már pár napja nagyon szenved Kata, nekem teljesen úgy tűnik, indul a szülése is lassan (most kb 5 percenként vannak 1 perces fájásai, de már 2x is volt a kórházban - tegnap de. és ma éjjel, és nem úgy tűnik anatómiailag, hogy szülés lesz, mert a méhszáj nagyon felül van neki... Szegény otthon van egyedül, férjének dolgozni kellett menni, méregeti a fájásokat, de tanácstalan eléggé... Doktor Úrral tartja a kapcsolatot, éjjel ő vizsgálta, de a CTG sem mutatotta rendesen a fájásokat. Csak hát senki sem érzi, amit ő... :( Biztos vagyok benne, hogy jó kezekben van, csak tényleg nagyon szenved...
Vendég
 


Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nekem is van 1 öcsém, ő idén diplomázik kereskedelmi- és vendéglátóipari szakon.
Vendég
 


Na jó reggelt!

Hát reggeli után megírom én is a kis rövid pályámat :lol:
Amúgy a blogba be lehetne írni ezeket,és akkor bármikor vissza lehetne olvasni,ha vki elfelejtené ezt a sok infót!

Bár vmennyire mi bemutatkoztunk az elején,akik kezdték.Ha meg új ember jött mindig kértük h meséljen magáról,mert így személyesebb :lol:

Ami meglepő!Mennyi úszónő van itt kérem szépen! :shock:


Szerintem ezt az önkormányzati támogatást az adott önkormányztnál kell megérdeklődni...vagy a neten.Én ott kerestem rá.A lényeg h ezt is igényelni kell,automatikusan nem jár!

Na jövök mindjárt!!!!

annus11
 
 


Évi szerdán drukkolok!!!

Dóri:Samu keresztanyukájának is drukkk.Majd gyere a hírekkel.

Férjem még nem hívott,pedig mondtam neki hogy inkább reggel hívjon.Ma utal a számlákra,felkéne mennem érte a postára.De mire Grétivel feltotyogok,az nagyon sok.Anyum meg csak délelőtt tud jönni vigyázni rá.Igaz én is gyalog tudok csak menni,de hát gyorsabb,mintha Gréti is totyogna.Biciklibe már nem merem beleemelni.Dokim nem ajánlotta.
Na mindegy.
A leletem is jöhetne ma,de mivel felénk délután van postás,így akkor már későn hozza.A védőnőhöz csak reggel lehet menni.Nem ér rá a sok kávézástól. :twisted:

Boltba is menni kéne,mert Gréti pingui függő.Bár most jó,mert gyüjtöm pont a pontokat a papírjáról.Csak még rengeteg kell...

Na megyek mosogatok.

Panndi??Jól vagy?

Esztó pihenj sokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kórházi pakk:Én most szerintem olyan 34 hétre legkésőbb összerakom!Már csak riogatásképpen.De lehet hamarabb.Bár én beszélek,aki még semmit nem csinált,nem vett.
De már most megvárom Sanyit mindennel és nekiesünk.Nélküle nem is tom elkezdeni.Polcot kell csinálnia,meg lehozni a rucikat a padlásról hogy lássam mi van és mi kell még.Úgy félek hogy nem leszek készen.
Anno Gréti hogy hamarabb jött,anyum fejezte be,ők választottak baldachint rendezték be a kiságyat.Jó volt,de most szeretném én csinálni.

Dugulok mostmár.

Annus jó étvágyat!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Esztó, tényleg ne sündörögj sokat! A pihi fontos. :)

Anita! Már megjelenik a pénz a számlán rögtön? Sajnálom, hogy még nem telefonált, biztos nem azért, mert elfelejtett benneteket! :) Biztos vmi dolga akadt... :(

És majd beszámolok, mi a helyzet... Meg ha Dávid meglesz, talán tudok képet is mutatni róla. :)
Vendég
 


Igen, én is csak néztem, hogy mennyien úsztunk! :) De ez rajtam semennyire nem látszik már... Mármint úszni még mindig nagyon szeretek, szoktam (na nem terhesen...) kosarazni ismerősökkel, me ilyesmi, de nem látszik, hogy valaha komolyan sportoltam...
Vendég
 


Én olyan 32-34.hétre akarom elkészíteni,vagy legalábbis addigra legyen meg minden.Lehet h táskába még nem rakodom,csak egy kupacba összteszem.(a táska még szerintem kell másra)


Na akkor röviden!(gyekszem röviden)
Én szolnoki leányzó lennék.Ott végeztem egy zenetagozatos ált iskolában,6 évig zongoráztam,kórustag voltam,mazsoretteztem is.Aztána gimit is ott végeztem.Pestre az egyetem miatt kerültem,BME közlekkar.Eddig még enm végeztem,sajna mindig volt vmi.Suli mellett dolgoztam is,mindenféle munkát elvállaltam.Így dolgoztam postán ,nyomdán,meki,Henkelnél számlákat archiváltam stb.
Gyerekként sok felé megfordultam,évekig jártunk a nemzetközi tiszatúrára.Nagypapám természetjáró,folyton mentünk vmerre.Apum is imád túrázni,így hétvégenként szinte sosem ültünk otthon.
Sportolni viszont sose sportoltam.
Imádom a kreatív dolgokat,szeretek elbíbelődni bármivel.barkácsolástól kezdve a varássig!Imádok főzni is
:lol:
Van 2 nővérem és egy öcsém.Nálunk mindenki diplomás(öcsémet és engem kivéve,de ami késik nem múlik!)
Férjemet 2002be ismertem meg itt Pesten,2007ben volt az esküvőnk.Kezdetben albérletben laktunk,3 éve azonban ez megoldódott(ez hosszú történet,a lényeg h apum vett egy lakást befektetés képpen,és jelenleg mi lakunk benne)
Férjem a MÁVnál dolgozik,technikusként kezdte,most mrá pályamester.Remélem lép még feljebb is
:lol:
Szóval még elöttünk az élet,de most már Izával együtt :lol:

na jóóó rövid lett :oops:

annus11
 
 


Dóri,
nagy drukk a keresztmaminak! Reméljük, hogy mielőbb meglesz Dávid!!

Képzeljétek, Vaterán licitáltem egy játszószőnyegre, ma reggel 7.15-kor zárult az aukció (nem minimáláras volt). Az enyém volt a legmagasabb licit 1250 Ft-al, a licit zárása előtt 2 perccel valaki adott ár egy 3000 Ft-s ajánlatot úgy, hogy 250 Ft volt a licitlépcső. Érdekes módon, tök ugyanez a játszószőnyeg már megint frent van, 4000 Ft-ért... Kicsit sántít a dolog...

emese1979
 
 


Dóri,nem a kártyánkra utal,hanem valami másra.Á olyan elefánt vok,még a nevét is elfelejtettem.A lényeg,hogy ő ott felrakja,én itt egyből letudom veni,csak telefonon mond egy kódot.Na most jó libának nézhetek ki. :oops:

Várjuk a képet is a pici fiúról!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggelt!

Mostanra sikerült kipihenni a szombat estét :)

látom önéletrajzozunk.Én is catlakozok, bár nem sok történt még velem ebben a 22 évben.
Én mezőföldi lány vagyok.Apukám villamosmérnök, anyukám pedig mérlegképes könyvelő, de egyikük se dolgozott a szakmájában.
Apukámnak mi a második családja vagyunk, van még 2 nővérem.Meg egy édes öcsém,aki 14 éves.
Szeretek gitározni,dobolni, színházba koncertekre járni, főzni, sütni, kirándulni,olvasni,nyelveket tanulni.Bár nincs sok időm rá, de olaszul kezdtem el tanulni.
Most Keszthelyen tanulok, természetvédelmi mérnökként, de passzíváltatás lesz,mert veszprémben lakunk a párommal és elég nehézkes lenne a bejárogatás.
1,5 éve ismerjük egymást.Elég hamar összeköltöztünk,most pedig jön a Babó is és mellette lakást, házat nézegetünk.Szóval most indul be az életünk.
Hát röviden ennyit magamról.

megyek főzöcskézek valamit 8)

KépKép
harhaj
 
 


Jó reggelt!

Emese, érdemes megnézned az eladó értékeléséeit, valószínűleg van benne vagy az általa adottak között egy csomó semleges, hogy nem valósult meg az adásvétel. Sajnos vannak ilyenek, túl olcsón nem akarja odaadni, de akkor nem értem, hogy miért nem teszi ki annyiért, amennyiért már oda is adja?

Pumukli, már többször szerettem volna kérdezni, hogy telketek hol van? Képzeld, én meg vizsgázott futball játékvezető vagyok! :-) A férjem 12 évig volt hobbiból bíró, mellette végeztem el én is, de soha nem gyakoroltam. A tegnapi Milán meccsen is rögtön mondta az első gólnál, hogy kéz volt, később kiderült, hogy igaza volt, mondtam, hogy na, én ezért nem lettem játékvezető! :-) Én még a gólt sem mindig veszem észre! :lol: De elméletben tudom a LES szabályt! :lol:

Esztó, most elég sűrűek a napjaim, de amint tudok, megyek hozzád! Köszi kérdésed, a bátyám kislányát talán ma hazaengedik, a bátyám viszont változatlan, nincs agyi funkció.... Reménykedünk. csak azért nem írok róla bővebben, mert itt köztetek legalább nem ezen jár az agyam. Pihenj!

Én Gyöngynél a 36. hétre pakoltam össze, most szeretnék a 34.-re elkészülni.

Most hívtak a Praxisból, hogy jövő hét szombaton nem tudnak fogadni, most pénteken megyünk 4D-re. Addigra betöltöm a 28. hetet, mert ugye 28 és 30 között van a 3. uh?
Vendég
 


Böbi,
én is úgy tudom, hogy a 28-30. hét között csinálják azt a kötelező UH-t, de biztos volt, aki már volt :)

emese1979
 
 


Böbi,
jobbulást nekik. Drukkolok, hogy minden rendbe jöjjön!!!

Igen, a 3. uh a 28-30 között van, legalábbis én is úgy tudom.
majd rakj fel képeket Iringóról :)
jelentem mchammer letöltődött :D Rád vár már csak :) mp3 vagy audio cd-t szeretnél?

Dóri,
megy a drukk, várunk a hírekkel.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Jó reggelt!

Annus! Megkaptam, köszi! Nagyon jó a blog, ez a sok homeos infó pedig kifejezetten tetszik!

Hát akkor önéletrajz:
Szüleim egyszerű emberek, Apukám sajnos tavaly április óta már nincs velünk. Hirtelen jött súlyos betegség miatt vesztettük el. :cry: Ha minden jól megy a húgom lesz az első diplomás a családban. Enyém volt az első érettségi. Szóval van egy húgom, két és negyed évvel fiatalabb nálam, tanul, dolgozik, van egy párja, baba még nincs. Én egészségügyi szakközépben végeztem, a suli után legtöbbet a kereskedelemben dolgoztam. Volt egy év, amikor elmentem munkanélkülire, ez alatt elvégeztem egy számítógépes sulit, ahol ECDL vizsgát tettem. Valamint, angolul próbáltam tanulni, kevés sikerrel, mert a nyelvvizsga nem sikerült. :( Ezután életemben először elhelyezkedtem a szakmámban, a szemklinikán kezdtem dolgozni, majd 3 év után innen mentem 2 hónapos terhesen táppénzre.
Férjemet az egyik munkahelyemen ismertem meg, egymással szemben dolgoztunk. Ő cipőt árult, én parfümöt. :) Tavaly augusztus óta már nem cipőárus, jelenleg egy telefonos tudakozó cégnél, és egy gyorshitelekkel foglalkozó banknál dolgozik. Idén 10 éve, hogy együtt vagyunk, és 3 éve vagyunk házasok. Aminámról már tudtok, Pocaklakóval pedig én is még csak ismerkedem. :D
Hobbi: imádunk utazni, viszont anyagilag nem bírnánk, ezért rendszeresen hallgatjuk a kereskedelmi rádiókat, és igyekszünk vagy utazást nyerni, vagy pénzt az utazáshoz. Nem is egyszer volt már szerencsénk, szóval hobbim a rádiózás! :lol: :lol: :lol:
Ha valamit kihagytam, majd szóltok.
Ja, igen, sport: sajnos sosem sportoltam, tesi órákat leszámítva. Ha már gyerekként jártam volna rendszeresen valahova, most biztos nem lennék ilyen lusta. :oops:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Hú, megint jó sokat írtatok. :)
Én csak márc. 03-án fogok menni a 28-30 közötti UHra......akkorra volt időpont...pedig akkor már jócskán túl leszek a 30-on.....nagyon fontos itt az idő? Mit néznek majd?

Én elég szarul voltam hétvégén....Pöttömnyúl sokat ugra-bugrált.....ettől, vagy nem ettől, de sokat keményedtem... :?
Szed még valaki rajtam kívűl vasat? Hogy bírjátok?

Valaki kérdezte a kakaóvajat. Auchan....egy noname lengyel márka...Zjade vagy vm. hasonló (van kakaó vaj-krém és arcvaj is belőle), barna az egész csomagolása, nagy betűkkel rajta: CACAO. Nem lehet eltéveszteni. :) Nagyon jó, imádom, simán veri a több 10 ezres anti strechmark krémeket.

Csajok kérdések hada: :)
BÉBIŐR-LÉGZÉSFIGYELŐ:
Babás kismamik! Ti használtatok légzésfigyelős bébiőrt? Melyik a jó????? Én is a Brendon katalógusban nézegettem, de még egy márkán belül is nagy difik vannak főleg az ár tekintetében. Nekem az ANGELCARE volt szimpi. Valakinek van esetleg tapasztalata....nem tudom milyet kellene venni.

A másik:
ÉJJELI FÉNY /HANG:
Kell éjjeli fény a babának? Olyat néztem, ami a plafonra vetít ki halvány kis figurákat..amitől elvileg megnyugszik a baba....kell ilyen, vagy csak kezdő kismamik lehúzására jó????? Ha logikusan végiggondolom, akkor annyira izgis is lehet babóca számára a sok forgó fényecske, hogy alvás helyett inkább azt nézegetné az ágyából...vagy pont ezért jó?!?
Van olyan is, ami hangokat ad ki (nyugtató szellő, szívdobogás stb.)....az tényleg annyira megnyugtatja a babát?????
HELP! Akinek voltak már ilyen kütyüi, az írj meg a véleményét...mert a babás excel listámban lehet, hogy kicsit sok az ilyen 'felesleges' dolog, amiről igazából nem nagyon tudom, hogy valóban működik e....(de persze marha logikusnak tűnik és kezdő mamik megzavarására nagyon alkalmas :) )

KISKÁD:
Na, ez is dilemma.....van olyan amiben van egy ún. biztonsági kialakítás-kvázi a kis műanyag kád formatervezett és van benne alapból egy támasztó rész, amire a babát rá kell tenni-, amitől nem csúszik bele, alátámasztja a kis hátát és elvileg növeli a biztonságérzetét....Na, erről vélemény???????????? Használt már vk. ilyet??????

Évi!
Örülök, hogy rólad is hallani. :) Még lógsz egy pociképpel! :) De türelmesen kivárom. :)

Vicuska!
Eltűntél! Minden oks? Írj, ha lesz időd!

Na, szép napot mindenkinek! Várom a szakértéseket a 'bababigyók' témában. :) Totál tanácstalan vagyok.....

Kép
mozza
 
 


Böbi,tesódéknak drukkolunk!Jobbulást.

Ultrahang.Nekem nem mondott a dokim semmit erről.Március 5-én kell menjek hozzá,akkor már 30 hetes leszek.Gondolom néz ultrahangot is,de szerintem megint csak BPD-t mér.Mindegy,ha minden igaz,akkor megyünk majd mi is 4 D-re.

Közben meg jár az agyam,lehet mégiscsak rendelek netről szopipárnát.Mire anyu megvarrja,meg anyagot veszek,meg rendelek töltetet,ott vagyok hogy max 1000forintot spóroltam meg.Bár uncsim ideadta,de abba meg töltet kéne,mert összement.De a külső huzata mosható,viszont a belsőn nincs semmi zipzár.Akkor azt megkéne bontani??Akkor lehet csak töltetet kell szerezni.
Unalmamban már nem tudok min agyalni.Tiszta zombi vok már.

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza,
én úgy tudom a méhlepényt osztályozzák meg ilyenek.
nekem kell szedni vasat, mindíg felírja a doki, 2x1-et naponta, mert nagyon nagyon alacsony volt. mondjuk mindig is vashiányom volt. C vitaminnal szedem be. Én jól bírom, nem vagyok annyira álmos amióta szedem. (na, az álmos szót még nem sikerült elfelejteni, így hülyén hangzik, hogy a gyermek neve is ez lesz :) )
Akkor ez a 7vége ilyen haskeményedős volt :(

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Ja, és még1:

Tegnap reggel, alig kaptam levegőt....babóka nyomhatta a tüdőmet....volt már hasonló, de ennyire rossz még soha....beszédültem - bekékültem annyira nem jött a levegő....a férjemre a frászt hoztam. Kb. 1 óra volt, mire összekucorodott a kiscsaj és hagyott lélegezni normálisan.
Ez normális? Mit csináljak ilyenkor? Valakinek hasonló 'élmény'?

Kép
mozza
 
 


A 28 heti UH-n a lenti dolgokat vizslatják:

"3. UH szűrővizsgálat

Általában a 28-31. héten végzik. Ennek segítségével megtalálhatók a későn kialakuló fejlődési rendellenességek, megállapíthatók, hogy a magzat a terhesség korának megfelelően fejlődik-e, látható a magzatvíz mennyisége, mely egyéb problémára utalhat. Ilyenkor lehet a lepény érettségét megfigyelni, mely a magzat tápanyagcseréjéért és az oxigén-széndioxid transzportért felelős. "

"Elsősorban a magzat méreteit, fejlődési ütemét, helyzetét, a méhlepény érettségét és a magzatvíz mennyiségét vizsgáljuk. Az anatómiai eltérések vizsgálatára ilyenkor már kisebb hangsúlyt fektetünk, hiszen a genetikai ultrahang idején a magzat mérete ideálisabb a fejlődési rendellenességek szűrésére és ekkor már lényegi eltérés nincs a két hónappal korábbi vizsgálathoz képest. Vannak azonban olyan rendellenességek, amelyek ebben az időszakban könnyebben észlelhetőek. Ilyenek pl. egyes szív- és vesefejlődési rendellenességek, vagy az arc, illetve az agyszövet kialakulásának egyes anomáliái."

emese1979
 
 


Reny!

Ja a linket be akartam már tegnap tenni a homeós cuccokról!De még azt ki kell egészíteni pár dologal,de elég hasznosnak találtam a cikket!

http://www.csaladinet.hu/kisokos/homeopatia_es_szules/

Mozza!

Jelentőség nincs!Hogy mikor mész erre az uhra!
Erről jut eszembe!A múltkro mondták a szülésfelkészítőn a köv infót.
Hogy a 18.heti uh(hát ezen mi már túlvagyunk)azért is fontos minnél elöbb megcsináltatni,hogy az ember eldönthesse hogyha esetleg beteg a baba akkor megtartja e.Mert ugye ezt is lehet a 20.héten is csinálni stb.Csak ha vmi baj van,és mondjuk kell megzatvízvétel stb,annak mire megjön az eredménye már túlvagyunk a 24.héten!
És innentől már nem dönthetünk.Tehát a babának joga van az élethez!!!Kivéve ha vmi élettel összeférhetetlen baja van.De mondjuk egy downos babát a 24. hét után már nem lehet elvetetni!Mert ő életképes lenne!Elég részletesen beszélt a pasi,bár jó lett volna ha ezt elöbb elmondja vki.Csak hogy az ember tudja h mit miért!
Így egy koraszülött babánál is mindent megtesznek,hiszen neki már joga van az élethez!Beszélt itt arról is h van vmi súlyhatár is.Tehát ha annál nagyobb a baba,szintén joga van az élethez,még akkor is ha a hetek szerint még nem töltötte a 24.-et!

na ez most jó hosszú összevisszaság lett,de a lényeg h mindennek van vmi magyarázata hogy mit mikor,csak velünk nem közlik ilyen részletesen! :roll:

Na megyek vár a takarítás,csak pihiztem!

annus11
 
 


Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Az anyasági támogatásról:

-Egyrészt létezik az a típus, melyet a MÁK-nál kell igényelni.

Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően
a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt (az anyasági támogatás a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született),
b) az örökbefogadó szülő, ha a szülést követő 180 napon belül az örökbefogadást jogerősen engedélyezték;
c) a gyám, ha a gyermek a születését követően 180 napon belül - jogerős határozat alapján - a gondozásába kerül.

-Másrészt a települési/kerületi önkormányzat saját rendeletében is meghatározhat hasonló típusú ellátást (más megnevezéssel is), ennek mindenki saját lakóhelye szerint tud utánanézni.

Sajnos a XXI. ker nem viszi túlzásba :(

KépKép
novygirl
 
 


Ja a másik!
A magzatvízről is volt szó!Elsősorban Mozza neked írom!
Azt mondta ez a pasi,hogy sok kismamát paráztatnak ezzel h kevés vagy több.Pedig ez egy egyéni megítélés,kinek mi a több v kevesebb!Szóval ha minden más vizsgálat oké,akkor nem kell aggódni rajta!!!Sajnos ottmég nem jár a tudomány h pontos mennyiséget mondjanak a magzatvízre,ezt számolni nem tudják ugye....Elég nehéz is lenne.

annus11
 
 


Ezt találtam:

Harmadik ultrahang szűrővizsgálat
A 28. hét körül végzik. Ellenőrzik, hogy a magzat megfelelő ütemben növekszik-e, szűrik a későn kialakuló fejlődési rendellenességeket, nézik a magzatvíz mennyiségét, figyelik a lepény érettségét. Ilyenkor általában már megállapítható a magzat neme is.

Negyedik ultrahang szűrővizsgálat
A 36- 38. héten végzik. Ellenőrzik a baba fekvését, fejlettségét, a lepény érettségét, elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét, a köldökzsinór helyzetét. Ekkor mérik a korábbi császármetszés(ek) hegvonalát is.

Méhlepény érettsége:

0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Novygirl!

Igen!Ez 2 külön támogatás!!!!Azt el is felejtetem írni,nehogy vki összekeverje!

annus11
 
 


Annus!

Köszi a magzatvíz infót. :)
A saját nődokim is ezt mondta....alkati dolog, hogy kinek mennyi. Ha nagyon nem tér el az átlagostól és a babán nem látnak eltérést, akkor no para.
Csak azt nem értem, hogy a miért vannak olyan paráztatós szonográfusok, mint amilyenbe és is belefutottam....ha ezzel kezdte volna, akkor megkímélt volna 3 rettegős héttől.....ami sem a babának, sem nekem nem volt túl jó.... :x
No, mindegy ez költői kérdés volt.....

Kép
mozza
 
 


Mozza!

Bébiőr,légzésfigyelő:Nekünk nem volt,pedig ugye korábban jött Gréti.Mivel egy szobánk van,így feleslegesnek gondoltam.Bár soha nem maradt hosszú időre egyedül,mé álmában sem.Végülis az volt a dolgom,hogy vele legyek.Meg hallottam én ahogy szuszog,még álmomban is.Férjem is.Egyszer hagyott ki egy levegővételt pár hetesen,mind a ketten pattantunk álmunkból.Gréti meg aludt édesen. :D

Éjjelifény:Én hangot adót soha nem vennék,a játszásra ott a nappal,meg a nézelődésre.Ha éjjel nyafis,úgyis a mama kell neki,vagy mint nálunk,elég ha belebújik a "pufujába"
Viszont a kiságy alá,félig kilógatva van egy hosszabbító,abban van egy éjjelifény,de halvány nagyon.Épp csak azért ha kel,forgolódik lássam betakarni.De őt ez nem zavarta soha.Ha szopiztunk,vagy valami akkor éjjeli lámpát kapcsoltam.

Kiskád:Nekünk sima volt,most is az lett.Nekem rideg az a műanyag benne,én biztosabbnak tartom a kezem.Gréti is félt eleinte.Így úgy csináltam,hogy biztonságban érezze magát hogy kevés víz,a kád aljába terítettem egy textil pelust.Így a feneke azzal érintkezett.Az egyik kis kezével pedig szorította apa ujját,a másikkal pedig a pelus csücskét.Néha meg a pockójára is raktam mosdókesztyűt.Így már a 3.pancsikor nem sírt.

Most mikor jártuk a babboltokat ráakartak beszélni ilyen kádra,vagy ilyen szivacsara amit a baba alá lehet tennni.Nekem ez,hogy foghattam,meghittebb volt.

Röviden ennyi.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok.

Mozza
Szerintem fölösleges a Fény/Hang lámpa, mivel a babák még nem igazán látnak messzebbre mint 30-40 cm. A hangtól meg nem biztos, hogy megnyugszik, hanem inkább megilyed, mert nem tudja beazonosítani. Nem is jó hozzászoktatni őket ezekhez, mert ahogy nő egyre inkább erre fog koncentrálni és nem az alvásra, pihenésre. Nálunk jelzőfény volt, a konektorba dugós, de alvásnál az sem. A forgó viszont nekünk jó volt 3-4 hós korától. Lefoglalta, beszélt hozzá a maga kis babanyelvén és fejleszti a látásáélességet meg a mozgást a folyamatos elérési vággyal. Persze ezt is olyan távolságba és pozícióba kell helyezni , hogy ne kancsuljon meg, de megtudja érinteni.

Kép
Nekünk ilyen kiskádunk volt és van. Csecsemőtől 4-5 éves gyerekig használható. Brendonban vettük annó(2005-ben) 5000fFt volt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.02.16 12:26-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Akkor én sem maradok le, írok néhány dolgot magamról.

Vidéki leányzó vagyok, igazi nagycsaládban nőttem fel. Szüleim munkásemberek, magam is elsőgenerációs értelmiséginek számítok. :shock:
Az aktív sportolással már régebben felhagytam, amire nem vagyok büszke, de így alakult. Korábban atlétikáztam, rövid ideig kézilabdáztam, de az igazi nekem való sport a röplabda volt, melyet évekig versenyszerűen is űztem.
Budapestre 2002-ben kerültem, ahol két év múlva megismertem a férjemet. Eljegyzésünkre - nagyon romantikus körülmények között - 2005-ben, esküvőnkre 2006 májusában került sor. Igazi, közös családi életünk tavaly vette kezdetét, amikor sikerült végre saját lakásba költöznünk. (Előtte anyósomékkal éldegéltünk.)
Szociális munkás és szociálpolitikus diplomákkal rendelkezem, és gyakorlatilag - az érettségi utáni kis kitérőtől eltekintve - folyamatosan a szociális szférában dolgozom. A munkám egyben a hivatásom is, melyet bár nehezen, de életem értelméért szívesen felfüggesztettem egy időre. Babukánk abszolút terv szerint érkezik, Ő a legfontosabb és legcsodálatosabb dolog az életünkben. Izgatottan készülődünk a fogadására.

KépKép
novygirl
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: