Új privát üzeneted érkezett!

Csibe:Tréfarépát eszem(fosás-hányásra szuper) és bolondgombát.(Dudi még nem kaphat, nem tudja emészteni)

A böliben szandiban kell járni.
Dudi nagyon béna :lol.De hát szokja meg. Az utcán semmehet zokniban.

Otthon Dorka a H und M-ben kaphatóbocskorszerű dologban jár, olyan mint egy vastag zokni, rávarrva egy vastagabb talprész.Azt imádja.

Szerintem baromság,hogy ne hivogasd. Ha lusta akkor gyakoroljon. Az izomzata megvan hozzá,akkor fejlődik,ha gyakorol.

Ennyi erővel kézenfogva se vezesd mert az is eröltetés.

Úszni se tanítds,csak ha magától csak úgy tud,mikor bedobod. És ne is beszélj hozzá, csak ha már magától beszél. Addig ne is engedd, nehogy elkopjanak a hangszálai a nyagy használatban. :lol:

Kép
ndombi

Ndombi :lol:
Vendég

Ndombi: és azt kihagytad, hogy vicckuckóban alszol! :lol: De szerintem Konkri megfogadja a tanácsaidat, mert tuti kivitelezhetőnek néz ki! :P

Zokni-szandi: nálunk a Marci is olyasmiben jár, mint amit Dombi írt, zokniszerű anyag, csak kicsit vastagabb, lábrahúzható és vastag a talprésze. Az nem lenne jó, Hunci?? Mi a Brendonban vettük. Állítólag azért előnyösebb a zokni és ezek vastagabb verziója, mert a gyerekek nagyrésze már alig jár mezítláb, és ezért sok a lúdtalpas a mostani emberek között.

Ja Hunci, szerintem is hívogassátok nyugodtan, kicsit rá lehet segíteni a szándékára!! De majd meglátod, hogy rákap az ízére és aztán már nem kell nógatni sem!
Bölcsi kérdés: nálunk van két bölcsiben is Szolnokon játszócsoport, aminek az a funkciója, hogy az anyukával együtt járnak bölcsibe, szokják a közeget, az ottevést, a babákat, olyan, mint a szokatás, csak mégsem :) Szóval ott lehet velük lenni, óránként 150 Ft-ért. Mi jövőhéttől járunk Marcival, hogy szokja.

Konkri: ha ilyen érzeteid vannak a bölcsivel kapcsolatban (bár én sem akarok nagyon elválni Marcitól, de muszáj), akkor ne add be! Ahogy írták már előttem, úgyis akartok másik babát, tessék rámenni a témára :) és már nem is kell a bölcsi! Bár állítólag jó a bölcsi, szocializálja a kölyköket!

KépKép
Kép
sagi1

Hát eddig szupi a böli. Ma bementünk elvették.Bőgött olyan 3-4 mp-et,mert mire az egy méterre lévő ajtóhoz értem abbahagyta . (boldogan is ment a bölibe!!)
Értementem fél 4-re(9 45-reértem be) akkor ez akép fogadott. A dorka az aki a nővel szemben ül és áhitattal vigyorog(féloldalról látszik,de lehet,csak kinagyítva.Lényeg,hogy vigyorgott) a következő kép,meg mikor észreveszik,hogy ott vagyok.

Egész nap nem sírt csak mikor enni kellett az asztalnál(mi nem asztalnál eszünk mert nincs is...hupsz.. :roll: )y kő esett le a szívemről!
Egész nap megy és vigyorog!!Na Veszek neki mindenesetre egy kisasztalt majd székkel,hogy kultúr embereknek tűnjünk... :lol:

jeeeee!!!!

Kép

Kép

Kép
ndombi

Sági, van neki olyan, de az nem jön be neki.Most azt találtam ki, hogy néha totál mezitlábazok, a szőnyegen, mivel panel, ezer fok van, nem fogfázni. és az bejött neki :lol:

Ndombi, nagyon jó :lol:

Hát csajok, be kell valjak valamit.... :lol: na nem vagyok terhes, max uramnak :lol:
szóval agyaltam, agyaltam, tudom, nem kéne, uram legalábbis azt mondja, rosszl hangzik ha agyalok,de arra jutottam, hogy vateráztam. Ebből még nincs is gond, de bébiszittereket kerestem és találtam...most jöttünk el tőle, nagyon aranyos család, nem kifejezetten bébiszitternek hanem ikrei vannak, igaz nagyon, 3 évesek, de a házukban csináltak játszóházat és van még egy kislány akire vigyáznak és mellé megy Hunor is.
A kislány 17 hós.Nem bébiszitter, mert nem megy érte meg ilyenek csak ha viszem vigyáz rá és ad kaját, játszik vele...
Szóval heti 1x lenne ott délelőtt és ebédre meg alvásra, játszik, elvan néha megy többször is, és vállalják hogyha kell este is.Szétnéztem itt nálunk, a magánbölcsik vagy túl drágák vagy nem vállalják hogy heti 1-2x vagy ha mégis, piszok drága.Ez meg megfizethető, kap kajcsit, elvan, alszik és játszik 3 másik gyerekkel.Szimpatikus család, remélem tényleg azok...
Ma ott voltunk, most jöttünk haza, Hunor élvezte a gyerekeket, néha kapott is akkorákat a ngyoktól, de nem sírt, tudta, ő a kisebb.Holnap viszem és ott lesz ebéd utánig, egyedül...gondoltam bedobom a mélyvízbe ahogy Ndombinál ajánlották...És viszem jövő héten is stb...csak játszásiból és szokni a gyerekeket.Szerintetek ez hülyeség?totál kész vagyok, pedig ez nem is bölcsi, mi lesz itt ha bölcsibe kell vinnem?Tiszta roncs leszek.
Vendég

Csak az első pár alkalommal lesz gáz(neked),amíg nem szokod meg és nem látod többször,hogy jól elvan.

Heti egy alkalom az semmi.De szerintem,ez arra elég csak,hogy intézdd a dolgaidat. Bár úgyse fogod első alkalommal,mert nem mersz elmenni,nehogy hívjon,hogy sír, vagy valami történt.

Lehet engem megköveznek akik bölcsiellenesek,de Dorka 4 napja jár, azóta eszik rendesen.Hazajövünk,nem lóg rajtam,hanem vidám rohangál ide-oda.Eddig is kiegyensúlyozott volt,de most egyszerűen ultraaranyos és látszik rajta,hogy fel van dobva.

Nyilván nagyon sok gyerek nem így reagál,de a Dorka egyenlőre igen és ezért esetünkben én azt gondolom,nekünk nagyon bevált.

Valaki nem bírja és lassabban szokja meg,de szerencsére úgy látom Dorkának nagyon tetszik.

Biztos lesznek mélypontok,de szerintem nincs két egyforma gyerek.

Dorka valszeg azért is bírja jól,mert én sem csinálok belőle ügyet,kivéve első alkalommal. Szerintem egyik generálja a másikat.
Dorka látja,hogy nyugodtan,mosolyogva adom oda ezért nem fél és jókedvű,ettől én még nyugodtabb vagyok stb.

Remélem így is marad.De én nem bántam meg. Tudok dolgozni,ha akarok és már nem lesz lelkiismeretfurdalásom akkor ha esetleg elmegyek magánügyben és nem meló ügyben míg böliben van,rajta meg látszik,hogy imádja a társaságot.+Én nem vagyok annyira "majomanya"(ezt bóknak szántam :lol: ),mint Konkri.Pedig egyszerűűen imádom!!!(mármint Dorkát...bár Konkrit is csípem.. :lol: )

Remélem beteg se lesz sokszor, bár a böliben mindenki köhög :shock: +a bárányhimlő oltás is biztos legyengíti.
Bár amennyit eszik mióta "nagy"....

Kép
ndombi

Nem is arra raknám be, hogy én dolgozok, hanem hogy gyerekekkel, idegenekkel legyen, hogy kicsit fejlődjön, tehát nem bölcsiként hanem fizetős játszóházként funkcionál.
Amit Sági írt olyan nálunk itt a közelben nincs, pedig ilyent kerestem :cry:
Vendég

Hunci: szerintem jó ötlet! Ha nincs a közelben játszócsoport, akkor simán megfelel ez is, játék van, gyerekek vannak, szokja a többit és az idegen helyet!!
Mezítlábaztatás szerintem jó!

Dombi: tök jól fogalmaztad meg, nekem ez mondjuk eddig nem is fordult meg az agyamban:
"Dorka valszeg azért is bírja jól,mert én sem csinálok belőle ügyet,kivéve első alkalommal. Szerintem egyik generálja a másikat.
Dorka látja,hogy nyugodtan,mosolyogva adom oda ezért nem fél és jókedvű,ettől én még nyugodtabb vagyok stb. "
Tényleg így lehet, én is megpróbálom megfogadni, bármennyire is fáj majd a szívem,majd mosolygok és bátor leszek, hogy lássa ő is!

KépKép
Kép
sagi1

Az interneten az összes szakcikknek utánajártam a neten( szakcikk,nem önjelölt mindentudók irogatásai) és elolvastam a pszichológiai hátterét,meg a statisztikákat (ahol arra az eredményre jutottak,hogy a bölcsi 1 év alatt nem hasznos,de nem is árt a magabiztos gyerekeknek,de a félénkeknek igen) 1 év felett,ha a bölcsi nem gyermekmegőrző jellegű,hanem családias akkor nem árt,egyeseknek használ.Ha gyermekmegőrző jellegű akkor árt. 2 -3évtő pedig a legtöbb gyerek gyerektársaságban érzi jól magát,de gyerekfüggő.

Szerintem egy idő után az anya nem szeretné inkább elengedni a gyereket.

Kép
ndombi

na megvolt a mai nap, a gyerek kész van, tök fáradt, és közben pampog itthon, sztem tetszett neki, én aggódtam egy órácskát majd elmúlt miután hívtam őket, mindne rendben ment, kicsit sírdogál olykor-olykor, makd ebédelt és elaludt, 4kor mentem érte.Azóta pampog, játszik és tök álmos :lol:

nekem meg fáj a fogam :cry: gyökérkezelték, rárakták a koronát ma és azóta fáj, nem is értem cak egfy korona-rátétel volt :cry:
Vendég

Huncianyukaja: Szupi!
dorka is első nap kész volt!

Dorka:
5. nap:

Bevittem...roppant vidám volt. beadtam...sírás olyan 1/3 mp ig....nem is értettem :lol:
érte mentem fél 4-re...A szoba ajtajában találtam amint épp nagy érdeklődéssel méregett egy apukát és irtó fontoskodó képet vágott.Annyira cuki.
Ebédelt vargabélest,tízóraira banánturmixot stb stb.
Már eszik a babaasztalnál amire eddig nem volt hajlandó és irtóra imádja!

Annyira más lett!! Eddig is irtóédi volt,de most!!! Sokkal nyugodtabb,mikor hazajövünk vigyorog, dumál,mutogat egész estig...Sokkal kevesebbet "rinyál".Mikor megyek érte nem érdekli hogy hazajövünk,olyan mintha neki mindenhol jó lenne.

ÉÉs eszik!!!! Már anya és Csaba is megjegyezte külön-külön,hogy kikerekedett :lol:

Annyira mázli,hogy így viselli!! Sőt nem is viseli,hanem sokkal jobban érzi magát!Kösz istenem!

Így azt gondolom,hogy ha nem dolgoznék is beadnám pár órára( hallom a köveket koppanni a fejemen :lol: ),mert Dorkának jót tesz.ez tény.Abölcsivezető is mondta,hogy egész nap nem is sírt 1 percet se, vigyorog, játszik,dumál....

Eddig örlődtem,de ez után a hét után már semmi sem tud megingatni,hogy Dorkának ez a jó.(biztos bölcsi függő is- az ovisok éppen úszásból jöttek)
Biztos nagyon sok gyereknek nem jó,de hogy neki igen az tuti.

Marhára fel vagyok dobva.
Egyetlen bökkenő: Dorkának folyik az orra....de szerintem az oltás,meg az én általam elcseszett vizes hajjal fürdés az oka :?

Na mindegy,mostmár tamtadam..eb gondolat...nem jut eszembe késő van.... :lol:

Kép
ndombi

ja igen..késő bánat... :lol:

Kép
ndombi

Ndombi, szuper, és pláne hogy jót tesz neki.
Hunornak is sztem.Láttad rajta mennyire kis magábaforduló, most állítólag barátkozott, játszott stb...Jó, én heti 1x adom majd be, de sztem ez is elég lesz neki.
(meg ha bulizni akarunk menni vagy színházba, moziba, akkor este is beadhatom ide)

fogam, basszus úgy fájt este ill az ínym bedagadt, sztem megpiszkált valamit és azér tfájt az ínyem és akkor eszembe jutott valami-pálinka :lol: na de az nem volt itthon így ginnel öblögettem, basszus tök jól elzsibbadt :lol: aztán persze nem köptem ki :lol: milyen igazuk volt annó hogy pálinkával öblögették, igaz én nem rúgtam be, mert gondolom ősapáink azért be is csicsentettek kissé :lol: d nekem is jólesett az az egyxy-két feles és nem mellesleg már a fogam sem fájt, aztán egy altató, hogy ha éjjel fájna is tudjak aludni és mára minden oké lett :lol: csak ne kéne templomba menni :? rokonéknak 25 éves ház.évf-juk lesz és ők vallásosak, mi nem :? izgi, tanulnom kéne, meg egyáltalán és ott ülök egy hideg templomban :? sebaj, utána bezabálok :lol:
Vendég

Ndombi! Örülök, hogy Dorka ilyen jól beszokott. És, nagyon jól csinálod, de arra számíts, hogy 1-2 hét után, ha rájön, hogy mindíg otthagyod, lehet, hogy lesz sírás reggelente. De akkor legyél nagyon erős, nem szabad visszacsinálni semmit. Persze nem biztos, hogy így lesz, de nekem ez a tapasztalatom. Először újdonság minden, és tök jó, de később lehet, hogy azt mondaná, hogy anya most már elég volt a bölcsiből, nem akarok többet jönni. Az, hogy folyik az orra, meg természetes. A mi dadusunk szerint minden kisgyereknek kell egy kis idő, mire kialakul a saját baktériumflórája, amit összeszedeket a többitől, aztán már nem fogja ledünteni egy erősebb vírus sem. Na minden jót nektek, remélem, marad minden így, ahogy van, és adj a nevemben puszit a törpének, hogy ilyen ügyes. Mond, hogy Viki néni megdícséri. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hunci,nem mondom,f 2 eles, rá altató.... :lol:

csibe: Köszi!
Én is kalkuláltam,a b.néni is mondta,hogy 3 hétnél jön a mélypon kb.
Vagy lehet,jön egy betegség és nem tud menni...kop-kopremélem nem.

Kép
ndombi

[quote="ndombi"]H írta:ndombiunci,nem mondom,f 2 eles, rá altató.... :lol:

:oops:

na az ez gyenge vénynélküli altató volt :lol: és aludtam is, nem is fáj a fogam és most jöttünk haza, nem méretszkedek egy hétig :oops:
Vendég

Mi a Wasabiban(japán, de gondolom ismeritek) voltunk nem étlaposan,hanem "óljukenítben" (lehet választani). Megy körbe a futszalag és mindenből egy mini adag van. (Dorcica lefeküdt és odaadtuk a bébiőrt a szüleimnek) szusi,rák,kagyló,levesek, trutymók,meghatározhatatlan zöld szöszmöszök :lol: stb stb.
Csak rendelni szoktam szusit,de most elmentünk és nem vicc, kb 30 kistányérnyi kaját nyomtam le(tényleg nem vicc) és már 1 óra után rosszul voltam,de azért lenyomtam még 10 tányérnyit,mivel az összeset meg akartam kóstolni...olyan nekem mint a karácsony..leveszed a tányért és látod,de gőzöd sincs hogy süti,vagy halpástétom...
:lol:
Levettem egy tányért és aszittem 2 fürjtojás megfőzve,lepucolva. Bevettem a számba .Még akkor is aszt hittem ,mert a külső része olyan mint a tojás(állagra), belül meg tejbegríz volt...
Naggyon durván akkora a hasam,hogy meg se tudok mozdulni.
Nem vicceltem a 30 tányérral(vagy több :oops: )
Csaba szerint,ha nem fogyózom akkor én tudok a világon a legtöbbet egyszerre megenni( nagy dicsőség :lol: )

Kép
ndombi

Hali Lányok!
Dorba milyen ügyes kislány!!! :D Nem lesz semmi baj sztem vele.
Szusi, hmmmm imádom. Állítólag ezeket csak lassan szabad enni, nehogy baj legyen. Hogy mi, azt ne kérdezzd! :lol: Simán elhiszem, h ennyi tányérral ettél, mert én is többször rakok a tányéromra, és csak az illendősség kedvéért, meg azért mert már ég a pofám :oops: azért nem szedek többet.

Huncika sztem az sem baj, ha nem leszel olyan hűűű de bulizós. Nem vagyunk egyformák, és ez a jó. Vincuska is ilyen volt. Eleinte féltem az oviban,de bizony megtalálták egymást még 3 másik ilyen gyerkőccel, és együtt "bandáztak".
Én pl. ha megyek koncertre, képes vagyok végig ülni és csak tapsolni. A múltkor is itt volt a Jamiroqai, imádom. A párom és a sógor kérdezgették, hogy jól érzem magam, tetszik...??? Stb. Mondtam, hogy állatira jól érzem magam :D Hát, ennyi!
Vendég

upsz
Vendég

Na jó sokat írtatok, egy darabig jutottam...
Böli: tudom, hogy kell a gyereknek... de én megpusztulok... :)
Ndombi: jó ötlet, igaz hogy 27 év múlva szerintem már bőven klimaxos leszek, tehát sztem 10 gyerek kizárva... :) max szülök annyit hogy legyen elég családipótlék :) - mit a tesvírek... (ez persze kizárt)
2. gyerek: hát necces, mert ugye ha nem jön össze úgy kb, május-júniusig, akkor utána már nem is jöhet, mert nem szeretnék gyesről gyedre menni... gyedről kéne gyedre menni...

vagy Blo: ha mondjuk a 2eske érkezése 2010 május lenne pl, akkor én január 11ig gyeden vagyok, akkor muszáj után gyesre mennem, nem írathatom magam betegácsira? vagy kivehetem esetleg a szabikat?
tényleg még kérdés, a januári fizu papíromon csak 11+1 nap szabi van - ez így jó? a gyed alatt ennyi jár? és tavaly még járt a 22?

szóval, ha nem jön az utánpótlás, akit írtóra várok - jobban várom (talán mert már tudom milyen lesz, milyen szuper) akkor el kell vállnom kistücsöktől... :( és ami szar, hogy nekem bicskéről tuti pestre kell mennem dolgozni, ami időben reggel 6kor kelés (neki is) és ja... majd este látom... :(

Ja Hunci: nekem is azt mondta a védőnő, h szandi, vagy olyan cipő, ami tartja a bokáját, de Marcus jár így is úgy is, mert ő már megszokta a cipőt is és a tutyit is. Tényleg, kinek mekkora lába van? Nekünk 21-22.

Ndombi: ahogy azon a képen rádnéz Dorka... szuper!

Csibe: te is mehetsz gyet-re is végső esetben...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na picit olvastam megint belétek :)
Ndombi, köszi ezt a bókot :) mit írtam, tudom, hogy kell a gyereknek, ezért is próbálok már most is közösséget keresni neki... de olyan szar érzést, hogy többet nem lehetek már vele 24 órában :( viszont nekünk itt van az a verzió, hogy ha nem fér be a bölcsibe, akkor megy a mamához, amit én nem kultiválok, mert inkább adnám a bölibe, mint oda, mert ott nem érezném, hogy megfelelő "kezelést" kapna... úgy értve, hogy imádják, túlságosan is babusgatják, de még egy nyamvadt verset, mondókát nem mondtak neki... akkor inkább a bölcsi... mert mint én 2 év alatt elérek a gyerekkell, ott tuti, hogy egy kis elkényeztetett, gyereket, szabályokat, embereket, tanult dolgokat nem ismerő gyerek lenne belőle... 12 órára nem szívesen adnám oda így... tehát vágom én ezt a bölcsi témát, mert én is voltam és nem lettem zombi :)

majd még olvasok megint :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Na picit olvastam megint belétek :)
Ndombi, köszi ezt a bókot :) mit írtam, tudom, hogy kell a gyereknek, ezért is próbálok már most is közösséget keresni neki... de olyan szar érzést, hogy többet nem lehetek már vele 24 órában :( viszont nekünk itt van az a verzió, hogy ha nem fér be a bölcsibe, akkor megy a mamához, amit én nem kultiválok, mert inkább adnám a bölibe, mint oda, mert ott nem érezném, hogy megfelelő "kezelést" kapna... úgy értve, hogy imádják, túlságosan is babusgatják, de még egy nyamvadt verset, mondókát nem mondtak neki... akkor inkább a bölcsi... mert mint én 2 év alatt elérek a gyerekkell, ott tuti, hogy egy kis elkényeztetett, gyereket, szabályokat, embereket, tanult dolgokat nem ismerő gyerek lenne belőle... 12 órára nem szívesen adnám oda így... tehát vágom én ezt a bölcsi témát, mert én is voltam és nem lettem zombi :)

majd még olvasok megint :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nekem anya itt lakik a szomszéd házban,de 2 x 3 órát is elég húzódozva vállalt eddig,pedig nyugdíjas és 58 éves és a Dorkát imádják....nem nagyon értem,de mindegy...
Annyi alatt meg nem végzek. De már látom,hogy szereti,nem para,de a betegségektől tartok. Most már taknyos,de leht a bárányhimlő oltástól,mert oltás után MINDÍG betaknyosodik.
Szerencsére eddig tudott azért aludni éjjel végig.

Láb: 21-es,de szerintem neccesen közeledünk a 22 felé,de az még nagy.

Kép
ndombi

Ja elfelejtettem mondani,hogy Dudli a hétvégén csak akkor nem nyávogott,mikor :

1. elmentünka közlekedési múzeumba ahol teljes extázisban volt.Mindenhova a saját lábán ment, én azért fogtam a kapucniját a pulcsin,mert néha eltaknyolt volna
2. vendégek voltak ma délután.
3.tömte a hasát
4. aludt

Ezen kívül végig nyivákolt.

Kép
ndombi

Sziasztok csajok
Van egy kis problemam.Ma furdeskor eszrevettem hogy olyan feher a mellbimbom es hat megnyomkodtam a mellem.Nem is ertem feleve nemszoptatok vagy tobb is hogy hogy tej jott ki?Normalis dolog ez meg?Bocsi bevaok szarva.Terhes nemlehetek 2 honapja voltam a f....exemmel utoljara orosz is volt.Nyugtassatok meg.Es bocsi :oops:
Raadasul reggel szedultem mint vaktyuk,de megmertem a vernyomasom es naon alacsony volt.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi, ne nyomkodd!Ez prolaktin (hormon) emelkedés miatt van, ha nem vagy terhes, ez pedig a stressztől van, a prolaktinra bromocriptint.Mensid normális!?Mert az is felborulhat.
Vendég

csak gyorsan: Konkri, várd meg mit jelent be a Gyurcsány!
Vendég

Konkri, igen, mehetek GYET-re , de hát az annyi mint a GYES. VAgyis kaki... És ugye mellette csak 4 órát dolgozhatok. De én ősztöl már dolgozni szeretnék, a gyers mellett 8 órát is lehet, és ha 8 órásat találoi, akkot utána nem lesz GYET, ha 4 órásat, akkor mindneképpen igénylam majd. De ez még ugye odébb van.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Mi a túró az a GYET? Megnézhetném,de nincs kedvem.. :lol:

Marcsi: gőzöm sincs(szerintem ha terhes lennél se jönne 2 hónaposan. (Nekem Dorka születése után se nagyon jött :cry: )ha Huncinak igaza van akkor ne stresszelj!!

Kép
ndombi

Lényegében ha a stressztől van,akkor a szülési stressztől van,hogy elkezd jönni? (érdekes gondolat lenne),mert én nem nagyon stresszeltem szülés alatt,ahogy írtam...
Akkor ezért lehet,hogy a császárosoknak nehezebben kezdődik?Aztán a szopástól folytatódik.
Érdekes elképzelés nem?Persze lehet,hoyg baromság

Kép
ndombi

Ndombi, a prolaktint befolyásolja az oxitocin, ami a szüléssel kerül a szervezetbe, meg hát ugye injekció formájában is, bár nekem pl szart sem ért, pedig dupla adag oxitocint kaptam, és még alapból a szervezet termeli amint megszültünk.

a "sima" tejtermelés, ami a prolaktin magas mennyisége miatt van de oxitocin mellette nem termelődik, egyrészt stressztől másrészt ciklusfelborulástól van.ez rossz.ez bár olyan tej mint a szülés utáni mégsem szabad piszkálni,mert egyrészt nem apad el, és emiatt még több prolaktin termelődik, másrészt káros a női szervezetre, ciklusra.

(vannak dolgok, amik kifejezetten jók a Gy tervben, igaz nem fog nyerni ezzel , bár már amúgy sem, én nagyon sok intézkedéssel egyetértek pl. gyed-időhöz munka kell, nyugdíjkorhatár emelése, de sokkal nem értek egyet pl. ha egyik nyugdíjasnak nem jár 13. havi, másiknak se járjon és vicaversa.)
Vendég

Ja ez a 13. havi dolog tök "kommunista",ha valaki többet keresett,tanult és több a nyugdíja az kapja be,aki meg segélyből élt és alig van nyugdíja az meg kap. (kivétel akik ezer éve mentek nyugdíjba és ezért kevés,az is szemétség)

Én nem értek egyet a nyugdíjkorhatár emelésével. Lassan már meghalsz ,mire nyugdíjhoz kerülsz(főleg a pasik).
Szerintem a sok léhűtővel kellene mit kezdeni akik nem fizetnek adót és belőlem élnek és mégis rinyálnak. Miattuk kell nekem 120 éves koromig dolgozni lassan.
Aki nem fizet adót az pedig ne várjon segítséget,se nyugdíjat.(a közvetlen környezetemben is van ilyen és meg is mondtam neki is.)

Lehet,hogy most szintén megköveznek,de én a nagycsaládosokak sem értek egyet a nagycsaládosok egyesületének csomó dolgával,mert mindenki gondolja át mennyit bír.
Ha valaki szeretne egy csomó gyereket akkor remek, tényleg szuper,de csak akkor vállalja,ha el tudja tartani. Ugyanez a kormány részéről: nehogy már elvonjunk valamit a családoktól,mikor azt gondolom már bekalkulálták,mikor gyereket terveztek.(lásd csal.pótlék)

Érdekes a nyomorult számla nélküli 400 rugós költségtérítéssel minden párt egyetért. Milyen közteherviselésről beszélünk???

Rohadt pénzügyminiszternek is volt képe azt mondani,hogy jó vétel volt a 21 helyet 16 miliós audija :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na kicsit elkanyarodtam....bocsesz

Kép
ndombi

felállt kapaszkodás nélkül :lol:
Vendég

ja és ma is volt a családnál, nem hiányzunk neki egyáltalán ami egyrészt jó mert élvez ott lenni másrészt meg szar...amúgfy csomó mindent tanult már a nagyoktól, látom ahogy fejlődött ez alatt a 5 nap alatt :lol:
Vendég

Hunci gratula! Szuper!

Blo! Megvártam- most tudsz válaszolni?

Nagycsalád: én pl tök örülnék annak, ha valaki választhatná a hivatásos anyaságot, persze nem ilyen gyet mellett... viszont az is igaz, hogy tudom jól, hogy ennek kik élveznék a hasznát... azok, akik amúgy is ontják a gyereket, és hatványozottan szaporítják a további segélyből élőket... ezért lehet engem is megköveznek, de én látom, itt élnek velem és a gyomrom forog tőlük... mikor ezt hallom a rossmanba a 3 gyerekes anyukától: há családival megkapom a nyócvanötöt, há azé nem megyek dógozni... én ki merem mondani őszintén: vannak cigányok akiket rühellek (persze sok magyar is van köztük), tulajdonkép utálom azokat, akik a segélyből, munkanélkül élnek, rinyálnak és a tetejébe még iskolába se járnak! de ki mondom azt is, hogy emelem a kalapom a tanult, v. dolgozó, éneklő, zenélő cigányok előtt. én nem értem, hogy miért kéne arra pénzt áldoznunk, hogy a cigányok megfelelő oktatást kapjanak??????????? miért???????? nekik miért nem jó, az ami van? más miért tud bejárni az iskolába? más miért tud rendesen beszélni - és itt nem a salgói tájszólásra gondolok pl, hanem a normális ragozásra, mondatszerkesztésre. szerintem az nem tanul, aki nem akar! na én is jól elkanyarodtam... és mint írtam, tisztelet a kivételnek!

Hunci: te a nyugdíj korhatár emelésével miért nem értesz egyet? már ha van kedved leírni.

Amivel én még nem értek egyet, hogy oké, hogy van munka, amit az ember sok tanulással tud csak elvégezni és a tanulás járhatott sok lemondással is, viszont vannak munkák, amit sokan kevés vagy több tudással sem végeznének el, és még is bagót ér. pl szar lapátolás- pedig azt is meg kell csinálni valakinek.

ja és az én nagy reformom az lenne, hogy lóf@sz - elartani a börtönben 30 évig a gyilkosokat! menjenek ki csernobilba szarkofágot foltozni!!!!!!!!!!!!! enyhébb esetben benevezném őket gyógyszer kutatásra és hasonlók...

na mi is ez baba fórum? :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Dorkát,azaz egy vadembert hoztam haza a böliből...Nem sírt bent egyébként ,az orra is kop-kop jobb.
Elmentünk az Auchanba,úgy ült a kocsiban mint egy nagymenő,hazajöttünk,a fejére terítette a lepedőjét,úgy hogy ne lásson semmi és végigrohant a lakáson..szívinfarktust kaptam.minennek nekiment eltaknyolt, röhögött és futott tovább. Elesett mindenben,fejjel nekiment mindennek és röhögött és rohant tovább,mint egy elmeháborodott.A kajáján is átrohant ami a földön volt tányérban és belekente a szőnyegbe.
Majd felvettem, beleharapott a vállamba aztán nézte,hogy fáj-e majd halálra röhögte magát. Ha mondom,hogy gyere,megfordul és széles vigyorral elrohan.

Viszont új,hogy ha nem tud valamit megcsinálni akkor odaadja,hogy csináljam meg neki.

Szóval úgy látom alkalmazkodott a bölcsihez :lol: ,egy kis vadállat lett....Viszont sokkal "életrevalóbb" élénkebb.

Kép
ndombi

Sziasztok
Hunci szerintem igazad lesz a stressz vegett lehet.
Jo lenne dolgozni,lefoglalni magam.De nalunk nincs bolcsode,csak ovoda oda is ha mar nem hasznal pellust a kicsi csak akkor veszik fel.Meg hat addig is egyut lehetunk Adival.
Voltunk szankozni Kepek: Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Ndombi, Hunor is megváltozott.

Konkri, na akkor ha már babanet...és babatéma, akkor írnék egy két sort a reformokról :lol: priviben.
Vendég

Hát én nagyon nemértek az ilyenekhez, de azt ki tudtam számolni, hogy ha a családi pótlékot hozzáteszik a férjem fizujához, és megadóztatják, akkor hiába a 3 millás jövedelemhatár a 19 %-hoz, több adót fizetünk, mint eddig. Megint az jár jól, aki semmit nem dolgozik, csak a segélyből, meg a CSP-ból él. Én arra gondoltam, hogy pont a szociális segélyt, meg a munkanélkülit kéne megadóztatni. Miért nem fizet adót az, aki otthon lebzsel. Vagy akkor leglább közmunkára menjen a segélyért, mint valamelyik faluban. Szerintem ez nagyon jó ötlet volt. Csináljon már valamit a pénzéért. A családi pótlék viszont gáz, hogy adót fizessünk utána. Tulajdonképpen én úgy látom, hogy az a gyerek jövedelme.
Viszont van egy kérdésem, hátha tudja valaki. Mi ugye kapjuk a családi adókedvezményt. Azt nem tudom, hogy mivel a férjem kapja(én ugye nem adózok :oops: ). Ha átiratnánk az én nevemre a CSP-ot, attól még kapná a férjem a kedvezményt? Mett mi így járnánk a legjobban. És ha nekem nincs adóköteles jövedselmeme, akkor is kellne adóznom a CSP után?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: nekem gőzöm sincs.

De nekem nagyon elegem van abból,hogy mindíg azt húzzák le aki még fizet adót. Azl esz a vége,hogy az se fogja bevallani aki eddig bevallta.
Dögöljenek meg.Bezzeg a képviselők költségtérítésnek nincs adója....

Kép
ndombi

Dudli ma mikor beadtam se sírt csak vigyorgott!!

Marcsi szerintem és megteheted vagy nem szeretnél dolgozni még,akkor akkor is maradj otthon Ádámmal,ha lenne lehetőség a bölire. Ha mind a ketten élvezitek akkor minek adnád be nem?

Kép
ndombi

kONKRIKA! egyem a szíved!!! Még nem láttam a tv-t nyomtatva! Mert azért azt tudni kell, hogy nem úgy van az ahogyan mondják, vagyis nem szó szerint, vagyis akinek már volt "szerencséje" a tv-ek alkalmazásában, azt tudja, hogy ez qjva nehéz!
Úgy tudom, hogyha elmész begsibe, akkor megszakad a jogviszony. (Ennek utána kell nézzek) Ha megszakad, akkor csak annyi időr kaphatsz ellátást, mint amennyi ideig munkaviszonyban álltál az igénylés előtt. Várj még Anyóca, amíg kinyomtatják a Tv-t, aztán elkezdjükolvasni, aztán újra, hogy jól olvassuk-e, és megint, hogy jól értelmezzük-e.
Ha úgy gondolod, hogy már tuti vagy a dologban, akkor jön egy állásfoglalás/tájékoztatás, hogy nem úgy van, mert igaz, hogy úgy van leírva, de a tv-alkotó nem ezt akarta,..... é smég folytathatnám estig!!!! :twisted:
Vendég

Blongyi!
Szuper a melód!

Kép
ndombi

Blo köszi! :oops: és bocs a tudatlanságomért... :)

Csibe! szívemből szóltál! Igen, menjenek dolgozni azok akik segélyből élnek! vagyis közmunkára! csak az a gáz, hogy sokszor abban a munkában nincs köszönet... de mondjuk pl ma mehettek volna havat lapátolni- ehhez iskola sem kell.

Kép
Kép
Kép
konkri

Csibe, sajna nekem ez már magas...de ez a téma lesz a 4. diplomám, de az már nektek késő.

Konkri, Csibe, egyetértek, segély feltétele legyen a munka, közmunka.De hát akkor jönnek az emberi jogokat és egyéb kisebbségi jogokat védő emberkék és mindjárt megmagyarázzák, miért is jára segély munka nélkül...sajnos.
Vendég

El is felejtettem beírni, hoyg voltunk 1 éves státuszvizsgálaton. KIscsajom 77 centi magas, és 10800 gramm. Dagipók!!!!!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Egy hete van végre itthon in netünk ezért eljött az idő,hogy közétek tartozzak ha van még egy kis hely:)
Magamról annyit,hogy 29 leszek idén,eccer már elváltam és abból a kapcsolatból van egy 7 éves fiam,aki most kezdte a sulit,és 2008 január 24.-én(Budapesten a János korházban) a mostani páromtól született mégegy fiam.Szóval így vagyunk...!Pasiuralom van nálunk!:)
csieaci80

Csieaci : Még pont van egy hely!Isten hozott, jobb későn mint soha!

Éles váltás:
Dorrcicának már zöldes a taknya,úghyogy a héten már nem megy bölibe a kedélye jó,de szerintem lázas volt éjjel,alig aludtunk. Mikor lefeküdt,még nem volt. Adtam éjjel Nurophent meg szívtam a nozettijét(már sűrű),de félóránként felsírt. Nem menetem be mert aludt, csak 2 x,de nagyon fáradt volt(egész nap farsangoltak a böliben az ovisokkal, disco meg minden egész nap,úgyhogy fél 8-kor feküdt és 8 15-kor kelt),de én nem aludtam semmit...basszus most feküdt le és már fel is sírt..megyek...

Kép
ndombi

Szia csieaci!
Jó hogy végre egyel többen leszünk. Egy éve még sokan voltunk, de a legtöbben blogolnak, és sajna sokan itthagytak minket. Jó olvasgatni, d emindenkit nem tudok, annyi időm nekem sincs. De egy páran itt vagyunk még, és amíg ndombi löki a hülyeségeit, és részemről biztos maradok. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Szia ndombi!
Köszi!Gyönyörű lányod van!Nagyon édi!A bölcsit annak idején a nagyfiammal mi végigbetegeskedtük.. :(
Te hol szültél?

Szia csibe76!
Látom Veszprémi vagy..,én meg Ajkai.Szeptemberben mi is majdnem Veszprémbe költöztem(a párom melóhelye miatt),de aztán Ajka mellett döntöttünk,mert itt vannak a nagyszülők,és ott senkit nem ismerek.Régen doliztam ott az IBM-ben(98-ban).
Olyan vonalzót ami van a szép gyermekidnek azt hol lehet kaparintani?
csieaci80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?