Sziasztok!
A sógornőm tegnap délután óta jobban van, nem hányt, és tudott reggelre is enni egy is zsömlét és sajtot. Ez mindenképp biztató jel, már beszéltem is vele, és az ereje is kezd visszajönni. Tegnap 5 liter infuziót kapott, ma még csak másfelet. Lehet, hogy megfordult. Jó is lenne, mert három hét múlva esküvőjük lesz az öcsémmel, és nyilván nem szeretnék lemondani.
Virág!
Szilárd sokat alakult szófogadás irányába, de azért érzem, hogy pont ebben a beteges időszakban jött egy kis önfelismerés is, és a makacssága onnan van, nem az elkényeztetésből. Lilla hogy van? Mesélj egy kicsit magatokról. Engem simán visszavennének, nagyon jó helyem volt. A főnökömnek ketten dolgoztunk, mint asszisztensek, és felváltva voltunk bent egyik héten reggel 8-tól 4-ig, másikon pedig 10-től délután 6-ig. 10-től 4-ig ketten voltunk bent, igy neki mindegy, hogy délre mennék be, és déltől lennénk 4-ig együtt. Neki az a fontos, hogy mindig bent legyen valaki. Majd meglátjuk, hogy alakul addig az élet. Terhesség esetén rögtön visszavetetném magam állományba, kivenném a szabijaimat, és utána elmennék táppénzre, igy fizikálisan nem kellene bejárnom. Igy meglenne a fél év munkaviszony, és újbol kapnám a TGYÁS-t és a GYED-et. Ha nem vesznek vissza állományba igy terhesen, akkor sajnos továbbra csak a GYES-t fogod kapni, miután Lilla betöltötte a 2 évet. Akkor viszon érdemes azon elgondolkozni, hogy fizikálisan is visszamész dolgozni, és utána esel teherbe. De ki is lehet játszani őket, hogy teherbe esel (persze, mintha ez olyan könnyen menne nekünk
) és bejelented, hogy vissza szeretnél menni (a munkáltató kötelessége, hogy visszavegyen, ez törvény), kiveszed a szabijaidat, és utána bejelented, hogy terhes vagy, és elmész táppénzre. Ez egy kicsit szemét módszer, de vannak olyan munkahelyek, ahol nincs jó viszony, és meg lehet tenni. Érdemes gondolkozni, hogy nekem melyik a legjobb verzió. Mondjuk, te nem vagy nagyon idős (gyerekszülés szempontból), és még simán belefér, hogy visszamész dolgozni. Én azért már lassan 38 leszek, igy nem várnék szivem szerint ilyen okok miatt.
Heni!
Jé, már ti is 7 hónaposak vagytok! Gyorsan telik az idő. Tudom, hogy Panka egészségügyis, de akkor sem feltétlenül kell mindent tudnia.
Syry!
Szegény nagyidat sajnálom. Reméljük, felépül, és nem lesznek fájdalmai. Bár, ha epeköve van, és nem lehet műteni, akkor az bizony nem lehet neki valami kellemes. Reméljük, hogy a neki legmegfelelőbb módon fognak alakulni a dolgok.
A hugod mennyivel fiatalabb tőled? Nagyon más tipúsúak vagytok. Helyes a kisbabája.