Új privát üzeneted érkezett!

Heni
Gyógyulást nektek!
Levit szerencsére nem viselték meg az oltások, a nyűgösséget leszámítva.

Angie
Sajnálom a barátnődet! Tanácsot nem tudok adni, nem ismerek senkit, akit ennyire megviselt volna a terhesség eleje.
Mielőbbi felépülést!

Panka
Az egyik elveszett emberke. :lol: Hogy vagytok?
Örülök, hogy jelentkeztél! Albi ügyben nem tudok segíteni, de ha hallok valamit, szólok. :)
Vendég

Lányok!
Közben felhivtam a védőnőmet, mert nagyon tapasztalt és szakmailag nagyon felkészültnek tartom. Megnyugtatott, hogy a baba nem fog elmenni, és ha az infuzió sem szünteti meg ezt a vészes hányást, akkor legvégső esetben egy éber altatásba teszik 1-2 hétre, de ilyen ritkán fordul elő. Én csak amiatt agódtam, hogy ez magzatvesztéssel járhat-e. Köszönöm a tanácsokat és biztatásokat. Majd azért jelzem, hogy hogyan alakulnak a dolgok. (Panka, valóban igy nevezte a védőnőm is, okos vagy :) )

Panka!
Épp a minap jutottál eszembe, hogy nagyon elvesztél. Örülök, hogy minden rendben veletek, és a változásokhoz sok sikert. Dunakeszi jó helyen van, könnyen be lehet jutni Pestre.

Tündi!
Hogyne emlékeznék! Még érdeklődtem is felőled nem is olyan régen. A blogodat nem nagyon tudom olvasni, mert gép elé is csak nagyon ritkán jutok. Egy kicsit gyere mesélj, hogy mi járatban voltál erre?
Vendég

Angie
sajnálom a barátnődet! ahogy Kacsa írta, egyetértek vele, bízni kell és követni az orvosok tanácsait, mást nem lehet tenni. de ezek szerint már más is túljutott ilyen nehéz fázison. :)

Panka
albérletet nem tudok. Miért jöttök Pestre? Férjednek itt kell dolgoznia? vagy te fogsz dolgozni? maradsz végig a 3. évig otthon Emilivel? A fürtjei még mindig elbűvölőek a leánynak. :wink: (lásd vonalzó melletti kép.)

Túl vagyok az első munkanapon. A végére már elég jól belejöttem, meg kellőképpen el is fáradtam. Délután 2-4 között meg az órát lestem, hogy mikor mehetek haza Mátéhoz+Apához.
Sok új kolléga van, a régiek meg mindig örömmel fogadtak. :D jólesett. a szakmai részbe hamar bele fogok jönni, csak új programot használnak, ami kicsit időbe telik, míg megtanulom. Egy csomó ügyfelünk megvan még a "régi" időből, néhányan vissza is kapok, meg lesznek újak is.

Viszont itthon kicsit nehéz a helyzet. Nem Mátéval, meg Apával van gond, hanem a Dédivel. Vasárnap óta teljesen legyengült. Epeköve van és kb egy éve heti 1-2 alkalommal hány. ezt tudtuk, nyáron volt is kórházba, kivizsgálták, de azt mondták, hogy műtétet nem javasolnak, így 89 évesen. most a legutóbbi hányás után már nem kelt fel, sőt enni se akart. én vittem be neki ennivalót+ rábeszéltem hogy igyon. lassacskán az étvágya is megjött, persze nem kell felnőtt adagra gondolni, kevesebbet eszik mint Máté. :roll: ősszel 35 kg volt, a házi doki szerint most még kevesebb. szóval állandó gondoskodásra szorul. a tudata teljesen tiszta. nagyon szomorú látni, hogy így lefogyott-szinte "elfogy". reméljük nem kell sokáig szenvednie. :( sajnos ezt kell írjam, mert az az igazság, hogy olyan állapotban van, hogy kész csoda lenne ha felépülni. (el is esett, fáj a háta, kapott fájdalomcsillapítót--- soha semmilyen gyógyszert nem szed, kivéve néha hashajtót.) most főleg e miatt nehezen mozog. nincs eltörve a csontja hálistennek, csak megzúzódott. a házi doki szerint ez akár egy hónapig is eltarthat, míg rendbejön. :( nem is terhellek titeket ezzel. Csak hát Apának nem csak Mátéval kell foglalkoznia, hanem a Dédivel is.

Kép

Kép
syrynx

Syrinx:
nagyon sajnálom a dédit, kitartást hozzá
a munkához meg minél előbbi belerázódást kívánok

Angie:
reméljük hamar javul az állapota az ismerősödnek, még én ilyen durva esetről én nem hallottam
nekem is volt egy ismerősöm kórházban, mert annyit hányt a terhesség elején, hogy kiszáradt, de neki az infúzió segítee
(egyébként Pankaa egészségügyes :wink: )

Pankaa:
de jó, hogy jöttél
sajnos albérletben nem tudok segíteni
de tényleg, ha szabad kérdezni hogy hogy ideköltöztök?

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Maci
Nagyon nagy fiú már Levi :)

Heni
Nuni benövés megoldódott? Krémmel?
Nagyon édes Tündi. Levágtátok a haját?

Norwell
Tesók: no majd csak erősödjön meg még lehet fel is löki Kendét, ha neki kell valami :lol:

Angie
Igen mi sem és remélem mielőbb beállítok valamivel. Bár most fizetés és munka ügyek miatt kicsit elbizonytalanodtam, hogy hogy is lenne jó.
Betegség ideje alatt minden gyerek elkapatódik egy kicsit, mert olyan elesettek és az ember csak többet pátyolgatja őket. De nem hiszem, hogy másfél év következetesség kukába ment volna
Amint visszaálltok gyorsan rájön mi a pálya, még ha lesz is pár nehéz hetetek.
Később meg csak előnyére válik, hogy kitartó :lol: én is ezzel szoktam magam biztatni.
Tényleg téged simán visszavesznek? És 6 órában? Ez tök jó.

Maci
Hát a cumi tényleg lehet fog miatt, benne a korban :) de egyszerűen nyuginak is használják.
Én is úgy teszek mint Angie amúgy. Szerintem jobb mint az ujj szopi, arról nagyon nehezen tudnak leszokni a kicsik, még amikor akarnak is. 3-4 éves cumizós gyereket viszont nem gyakran látni.

Sosi
Szuper. Eredmény van már?

Nagyon cukik tesódék Syry

Syry
Örülök, hogy jó élmény volt az első munkanap és jól alakulnak a dolgok :)
Tök király tesódék szopipárnája én ilyet még nem is láttam :)

Évi majd tegyél még fotókat a manókról.

Kacsa
Timi is hatalmasat nőtt és látom nála is nagy a hátiszák őrület :) én most készülök Lillának venni, mert nála is. Csak mind nagy neki ami van.

Syry, Jucmuc várjuk a szülinapos képeket!!

Sosi
Gratulálok a kisfiúhoz

Tündi
Persze, hogy emlékszünk! Gyere máskor is. Néha én is bekukkolok a blogodba

Angie
Szorítok sógornődnek.

Panka
Hogyhogy vissza Pestre?

Syry
:( :( nagyon sajnálom a mamidat....

Máténak és Davide-nek nagyon boldog szülinapot!!
Kép

Dorcinak boldog névnapot!
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Tábla
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Na a képek elszálltak. Újra akkor.
Ugye leestem a lépcsőről nemrég, jól megütöttem magam, de már jól vagyok. A lábam még mindig fáj, de azért már normálisan járok. Szerencsére csak jól megzúztam.
Apa nagyon sokat volt külföldön az elmúlt két hétben így mi sokat egyedül. De rengeteget csavarogtunk Lillával és így az idő is gyorsabban telt. Hol egyik barátnőmnél aludtuk, hol a másiknál.

Lilla nagyon sokat fejlődött az elmúlt 1 hónapban. Most már nagyon sok mindent mond. Most a sláger szó az anya után "nagy örömömre" a kaka :lol: amúgy nagyon édesen tudja mondani :lol:

Mellékelem mekkora csajszi lett és micsoda egy zsivány :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Ez vagyok én :) ahogy Kacsa mondaná hetekig nem jövök aztán meg nem győztök olvasgatni :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Fleur:
még nem tudtuk elvinni orvoshoz, mert beteg lett és még mindig nem gyógyult meg teljsesen
nem vágtuk le neki a haját, hanem már kikopott neki az újszülött haja és most nő neki vissza, de már nagyon nagy a haja van

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Sziasztok!
A sógornőm tegnap délután óta jobban van, nem hányt, és tudott reggelre is enni egy is zsömlét és sajtot. Ez mindenképp biztató jel, már beszéltem is vele, és az ereje is kezd visszajönni. Tegnap 5 liter infuziót kapott, ma még csak másfelet. Lehet, hogy megfordult. Jó is lenne, mert három hét múlva esküvőjük lesz az öcsémmel, és nyilván nem szeretnék lemondani.

Virág!
Szilárd sokat alakult szófogadás irányába, de azért érzem, hogy pont ebben a beteges időszakban jött egy kis önfelismerés is, és a makacssága onnan van, nem az elkényeztetésből. Lilla hogy van? Mesélj egy kicsit magatokról. Engem simán visszavennének, nagyon jó helyem volt. A főnökömnek ketten dolgoztunk, mint asszisztensek, és felváltva voltunk bent egyik héten reggel 8-tól 4-ig, másikon pedig 10-től délután 6-ig. 10-től 4-ig ketten voltunk bent, igy neki mindegy, hogy délre mennék be, és déltől lennénk 4-ig együtt. Neki az a fontos, hogy mindig bent legyen valaki. Majd meglátjuk, hogy alakul addig az élet. Terhesség esetén rögtön visszavetetném magam állományba, kivenném a szabijaimat, és utána elmennék táppénzre, igy fizikálisan nem kellene bejárnom. Igy meglenne a fél év munkaviszony, és újbol kapnám a TGYÁS-t és a GYED-et. Ha nem vesznek vissza állományba igy terhesen, akkor sajnos továbbra csak a GYES-t fogod kapni, miután Lilla betöltötte a 2 évet. Akkor viszon érdemes azon elgondolkozni, hogy fizikálisan is visszamész dolgozni, és utána esel teherbe. De ki is lehet játszani őket, hogy teherbe esel (persze, mintha ez olyan könnyen menne nekünk :wink: ) és bejelented, hogy vissza szeretnél menni (a munkáltató kötelessége, hogy visszavegyen, ez törvény), kiveszed a szabijaidat, és utána bejelented, hogy terhes vagy, és elmész táppénzre. Ez egy kicsit szemét módszer, de vannak olyan munkahelyek, ahol nincs jó viszony, és meg lehet tenni. Érdemes gondolkozni, hogy nekem melyik a legjobb verzió. Mondjuk, te nem vagy nagyon idős (gyerekszülés szempontból), és még simán belefér, hogy visszamész dolgozni. Én azért már lassan 38 leszek, igy nem várnék szivem szerint ilyen okok miatt.

Heni!
Jé, már ti is 7 hónaposak vagytok! Gyorsan telik az idő. Tudom, hogy Panka egészségügyis, de akkor sem feltétlenül kell mindent tudnia. :)

Syry!
Szegény nagyidat sajnálom. Reméljük, felépül, és nem lesznek fájdalmai. Bár, ha epeköve van, és nem lehet műteni, akkor az bizony nem lehet neki valami kellemes. Reméljük, hogy a neki legmegfelelőbb módon fognak alakulni a dolgok.
A hugod mennyivel fiatalabb tőled? Nagyon más tipúsúak vagytok. Helyes a kisbabája.
Vendég

milyen szép nagy lány már Lilla, egy kis tünemény
sajnálom az esést, de a lényeg, hogy nem lett nagyobb baj
az egyedüllét meg biztos rossz lehet, de kitartás
tali jó lenni valamikor, ha meggyógyultunk

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Heni
Tényleg jó lenne, csajszit még nem is láttam élőben pocakon kívül :) de azért nem is írtam most, mert olvastam, hogy betegek vagytok. Majd szólsz.

Angie
Én is így gondoltam a TGYÁS dolgot, de bérszámfejtő azt mondta a táppénz nem számít bele a 180 napba, de ezek szerint mégis?
Amúgy ha nem jön a baba nem zárkózom el tőle, hogy visszamenjek, csak én már elértem egy szintet és nem szeretném megint előröl kezdeni. Most egyelőre nincsenek túl jó lehetőségek a cégnél, és alacsonyabb pozíció esetén tuti lesz bér alkudozás is. Azt meg még inkább nem szeretném. Szóval :(
De akkor szerinted is beleszámít a táppénz a 180 napba?

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

A gyermekgondozási díj igénybevételének alapvető feltétele, hogy ezt a pénzbeli ellátási formát csak az a szülő veheti igénybe, aki a saját háztartásában neveli a gyermekét . További feltétel, hogy a biztosított szülőnek a gyed igénylését - a szülő anya esetében pedig a szülést - megelőző két évben legalább 180 napon át biztosítottnak kellett lennie . Kivételes esetben a nem biztosított szülő is jogosult lehet a gyermekgondozási díjra. Így folyósítható a pénzbeli ellátás annak az anyának is, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultság időtartama alatt szűnt meg.
Ebben az esetben azonban az is feltétel, hogy

az anya terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága még a biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezzen és
a szülést megelőző két évben legalább 180 napon keresztül biztosított legyen.

Tehát a TGYÁS alatt még meg kell lennie a munkaviszonynak.

A napi átlagkereset kiszámításánál a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem napi átlaga vehető alapul. Amennyiben a fenti időszakban a biztosított személy nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, úgy a gyermekgondozási díj összegét a jogosultság első napját megelőző 180 napi jövedelem napi átlaga alapján fogják megállapítani. Nem lehet azonban figyelembe venni azt a jövedelmet, amit - nem folyamatos biztosítási idő esetén - a megszakítást megelőzően keresett a szülő.
Azon személyeknél, akik jogosultak ugyan, de a fenti számítással nem állapítható meg a napi átlagkeresetük, az érvényes minimálbér kétszeresének a harmincad részét fogják alapul venni, feltéve, hogy a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, illetve a munkanélküli ellátás alapját képező jövedelmük a minimálbér kétszeresét eléri, ha ugyanis ezt a mértéket nem éri el a számítás alapja a tényleges jövedelem lesz.

---

Én nem vagyok béres, csak a tv-t tudom én is értelmezni, de már folyton belezavarodok, úgyhogy inkább bemásoltam, ez a magyarorszag.hu-ról van.

---

Müller-ben nézd meg a hátizsákot, a Timié is onnan van, Fifi-s.

---

Syry!

Dédi Veletek lakik, akkor ezek szerint.

Tényleg nem lehet könnyű!
Jobbulást neki!
Anyukám dec. 20. táján esett le a székről, neki is zúzódása van, de még mindig fáj a háta, pedig ő csak 57 éves.

---

Fleur!

Lilla is nő, mint a gomba és szépen növeszti a haját is! :)

---

Menenm kell, Timi nyűgi.

kacsa14

Syry
Örülök, hogy jól telt az első munkanapod!
Sajnálom a dédit, nehéz lehet vele. :(
Hogy sikerült a mai ereszdelahajam? :D

Fleur
Ha elveszem a cumit tőle, akkor az ujját veszi a szájába. :? Nem szopizik már annyiszor, remélem, sikerül majd leszoktatni róla
A táblihoz tennék egy picike kiegészítést: Levente Balázs manókám "teljes" neve. (meg 30 vagyok már :oops: )
Lilla tüneményes! Hatalmasat nőtt!
Jobbulást a lábadnak! A nagy ónos esőben apósom esett el bringával, aránylag már jól van.

Angie
Örülök, hogy jobban van a sógornőd. A nagy napra biztosan sikerül teljesen rendbejönnie.

Kacsa
Elhagytam a gombolyagot... A gyes alatt is biztosított az emberfia/lánya, nem?
Ha egyszer a melóhely fele járok, megkérdem, hogy is van ez...
Vendég

Sziasztok! :D

Fleur,

Nagyon szepen köszönjük! :P Lilla igazi nagylany mar, nagyon szepek vagytok! :P

Hihetetlen milyen hamar elrepült ez az elsö ev, teszek szülinapi kepeket.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
jucmuc

Jucmuc!
Istenke éltesse a gyönyörűséges nagyfiadat!!! :)

Kép
Kép
norwell

Maci!

Direkt nem kommentáltam a bemásoltakat ...

Igen, elvileg gyed/gyes/táppénz alatt elvileg biztosított az ember. Ezért mehetsz pl. gyed alatt is háziorvoshoz, mert él a biztosítási jogviszonyod.

Viszont a gyed alatti pénz már nem alapja a következő ellátásnak, tehát pl. nem kapsz utána munkanélküli segélyt vagy a táppénz számításnál sem veszik figyelembe. Ez biztos, mert ellátás ellátásnak nem alapja. És ált. az ellátásokat azon jövedelem után kapod, amiből egészségbiztosítási járulékot vonnnak, a gyed és társaiból viszont csak az SZJA és a nyugdíjjárulék megy.

A gyed számításnál végülis erről is van szó, ott egyértelműen a bérezett nappal számol, ott nem számít csak a munkabéres nap, a betegszabis nap, mert az a cég számfejti és a szabadság, tehát amire a cégtől kapja az ember a zsozsót.

Jucmuc!

Davide-nak boldog 1. szülinapot!
Aranyosak vagytok a képeken!

Évi!

Dórinak boldog névnapot!

Hogy vagytok?

kacsa14

Jucmuc
Gratulálok Dávidnak az első szülinaphoz! :lol: (tök ciki, de már el is felejtettem, hogy egy napon született Mátéval. :wink: ) Nagyon jók a képek. :D

Nálunk nagyon jól sikerült a tegnapi buli. :lol: Gyerekek játszottak, mindent szétrámoltak. :wink: este 7kor indult haza a társaság. Máté du. nem is aludt, Krisztián (a vele egyidős uncsitesó) viszont kidőlt és elaludt a nagyágyon. Ajándékoknak örült. De legjobban a tortán lévő két marcipán járgány: moped és kisautó érdekelte. gurigatni akarta őket, csodálkozott, hogy nem gurulni. bíztatásunkra végül az egyiket megette. Sok képet csinált a Húgom az ő gépükkel, időbe telik mire átküldi. Én is csináltam, főleg a gyerekekről, tortáról nem. Majd kimentem valamelyik nap és küldöm.

Kacsa
a gyed-gyest nagyon jól leírtad. valóban, ezek alatt az ellátások alatt biztosított az ember, de ezekből már ujabb ellátást nem számolnak. :?

majd még jövök, ha tudok. 8)

Kép

Kép
syrynx

Jucmuc
Jók a képek! Davide milyen sármos legény lett! Nagyon boldog szülinapot néki!

Kacsa
Ez elkeserítő... Nem gondoltam visszamenni melózni, csak a tesó után. :?

Syry
Örülök, hogy jól sikerült a buli. Romeltakarítással végeztél?
Vendég

Maci!

Ha van helyed, ahova vissza is vesznek, akkor elvileg nem kell aggódni. Mert ha jönne is tesó, akkor azt azért könynebben át lehet hidalni.

Igazándiból mindenkinek, akinek van vmi. kis bonyodalom, érdemes TB szakértővel beszélni és átrágni a témát, mert vannak kiskapuk, csak azokat meg kell találni.

Nagyon kacifántosak a tv-ek és ezt már csak az látja át, aki tényleg full-on benne van.

Bp-n pl. tudok egy elérhetőséget (ill. meg tudom kérdezni), 40 perc, 10 ezer Ft, de tuti tudása van a csajnak. Ha vki-t érdekel, szóljon és megkérdezem.

kacsa14

Sziasztok!

Sikerült lakást találnunk, zuglóban, egy 3 lakásos kis házban.A tulaj felettünk lakik, és most a férjem munkatársa(nem közvetlen, de egy cég) :wink: .Kicsi a világ:)Bár egy másik itteni munkatársa ajánlotta:)
Nekik is van 2 kisgyerekük, a kislány Emikével hasonló korú;)
Már csak bölcsit kéne találni, de telefonon mindenhonnan elutasítottak:(És persze az ovira is gondolni kell, ápilisban nyílt napok, majd beíratás. :? Szóval mozgalmas lesz az év első fele.E hónap végén költözünk.

Fleur!
Nagyon huncut tényleg a csajod:)Édes a képeken.

Angie!
Örülök, hogy jobban van a sógornőd!
persze, hogy nem tudok mindent, nem is állítottam! :roll:

Jucmuc!
Jó titeket is legalább képen látni:DDavidenak nagyon boldog szülinapot kívánok utólag is!

Évi!
Hogy vagytok?Dórinak boldog névnapot kívánok!

Syry!
Azért megyünk Pestre, mert Tmi ott kapott melót, az itteni nagyon a végét járja.:(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést!
Hogy vagyunk? Háááát... hol jobban, hol kevésbé. Eddig túléltük, amit ember nem hisz, hogy túl lehet. De túl kell. Dolgozunk, élünk, semmi különös. Vívjuk a belső csatáinkat. Kistestvért szeretnénk, de hát mért is menne könnyen nekünk bármikor is bármi....
Nem baj, ha nem olvassátok a blogot, nem túl vidám. Illetve ritkán az.

Minden jót nektek!

Tündi
tündi30

Norwell,

Köszönöm szepen! :P Draga Sacikadnak nagyon sok boldogsagot kivanunk elsö szülinapja alkalmabol! :P

Kacsa,

Köszönjük szepen! :P

Syry,

Köszike neked is es Matenak is nagyon boldog szülinapot utolag is! :P

Macika,

Köszönjük! :P Hamarosan Levike is ünnepel! :wink:

Panka,

Köszönjük! :P Orülök, hogy talaltatok lakast, remelem bölcsit is sikerül hamarosan..

Tündi,

En is emlekszem rad, jo hallani rolad minden jot kivanok nektek es termeszetesen mielöbbi babasodast! :P

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok Lányok!

Mivel 99%-ban ebbe a topikba irok, ezért úgy érzem, hogy meg kell ossztanom veletek, hogy ebben a hónapban volt egy pozitiv tesztem, illetve kettő. Nem akartam addig dicsekedni vele, amig orvos nem lát, és hát sajnos orvos nem is látott, mivel tegnapelőtt el kezdtem vérezni, tehát megszakadt a terhesség. Elég durva vérzésem volt két napig, de szerencsére mára normalizálódott, igy valószinűleg beavatkozás nélkül ki fogok tisztulni. 23-án megyek a nőgyógyászomhoz, és megnéz, hogy rendbe jöttem-e. Ha igen, lehet, tovább próbálkozni, és a köv. ciklusban csinál egy hormontükröt. Nagyon örültem, hogy végre 8 hónap után sikerült (Szilárd is 8. hónapban fogant), de hát az élet tudja a dolgát, és én ebben bizom. Remélem, nem kell megint 8 hónapot várnunk a következő pozitiv tesztre. Egyébként Szilárd előtt is volt egy hasonló esetem a második próbálkozós hónapunkban.

Bocsi, hogy nem irok most külön senkinek, de anyuéktól irok, és most nincs időm visszaolvasásra.
Vendég

Angie!

Sajnálom, hogy nem maradt Veletek a baba!!!
Viszont azért azt jó olvasni, hogy továbbra is pozitív vagy!

Én egy másik topicomon több ilyen esetet is láttam, pár napos terhesség szakadt meg és mindnek a köv. hónap sikeres volt! Sőt volt 2 lány, akinek 8-10 hetesen ment el a baba és a kötelező 3 havi szünet után náluk is elsőre sikerült.

Remélem, Nálatok sem kell sokat várni a Tesóra!!!

kacsa14

Angie
itt is sajnálom. :cry: a pozitívságodnak viszont én is csak örülni tudok! reméljük hamarosan egy problémamentes terhesség kezdődik nálad!!!!!! :wink:

Tündi
köszönjük, hogy írtál magadról! :D bízom benne, hogy egyszer csak te is jó hírekről fogsz beszámolni! :D

Panka
lakás jól hangzik, főleg hogy háromlakásos, és Zugló is kellemes rész (már amennyit ismerek belőle. féltestvérem is ott lakik, régiépítésűben.) Te is mész hamarosan dolgozni? hogy a bölcsin gondolkodtok?

Tök fáradt vagyok, így magunkról csak röviden. Máté beszédfejlődése ugrásszerűen megindult az elmúlt két -három hétben. Ilyeneket mond: "lejárt a mosógép". teregetem a ruhákat, meglátja a pizsamáját: "ebbe alszom" pedig nem is mondtam neki. a mondókák egy -egy pár szavas kifejezését is próbálja utánozni. és a szavakat is egyre tisztábban ejti: vonat (eddig vodat volt) Ági (eddig Agi volt a-val) stb. stb. annyira jóóóóóóóóóóóóóó! :D

Tudom, még tartozom a szülinapi képekkel. Tesóm még nem küldte és az enyém sincs még lementve. talán a hétvégén.

egy évvel ezelőtt, tavaly márciusban volt utóljára Topictali--------- mit szólnátok megint egyhez. ha vége az influenzának, megfázásos szezonnak. :wink: :D

Kép

Kép
syrynx

Jucmuc:
utólag sok boldog születésnapot Davidenek
a képek jók lettek

Pankaa:
örülök, hogy sikerült albit találni

Angie:
nagyon sajnálom, de fő, hogy pozitív vagy, nagyon drukkolok

Syrinx:
először is utólag Máténak is sok boldog születésnapot
a taliba én is benne lennék, bár én még nem jutottam egyre sem el, de most nagyon igyekszem, hogy végre sikerüljön

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Isst du Würstchen gern?
[9:25:36] Hajnal: Magst du Würstchen?
[9:25:50] Hajnal: gern szívesen
[9:28:46] Hajnal: Kásebrot überbacken sajtos melegszendvics
[9:31:10] Hajnal: das Leitungswasser vezetékes víz
[9:31:18] Hajnal: das Mineralwasser ásványvíz
[9:49:18] Hajnal: http://www.hueber.de

Jelentem lábam ok. Hamarosan megint mehetek tornázni, csak a férjem is legyen itthon, h legyen aki vigyáz Lilire.

Maci
Javítottam, köv. táblában már látni fogod.

Kacsa
Fúú na ezt nem tudtam követni. Persze, ha összeszedném magam lehet sikerülne értelmezni.
Kacsa sztem ez nem így van. Mert pl anyu GYES-ről lett munkanélküli. Vagy ha már kiveszed a szabikat akkor már nem GYES-ről mész el??? De akkor meg nincs meg a 180 nap??!!
Vagy asszem mégis kezdem érteni...ha visszamész szabira akkor olyan mintha elkezdenél dolgozni és a szabi alatti béről számolják ki a táppénzt és ezekből a TGYÁS-t és a GYEd-et...hmm??
Mondjuk olyan szerintem nekem nem lenne, h GYED/GYES és utána újból TGYÁS....
Engem érdekel ez a TB szakértő, mert szeretnék minden eshetőséget tisztán látni és már érzem, hogy pont a tv-ek bonyolultsága miatt és a kiskapuk miatt nehéz tisztán látni..nem szeretnék ezért szívni 2-3 évig.
Eküldöd nekem priviben?

Jucmuc
Köszönjük a képeket! Nagyon szépek vagytok!!! :)

Syry
Várjuk a képeket!!
Tök jó ötlet a tali, de hát elég kevesen vagyunk...persze ez nem baj....

Pankaa
Hát akkor legyetek üdvözölve itt Pesten újra :) sok sikert a férjednek új munkájához! Örülök, h sikerült lakást találni.

Tündi
Nagyon szorítok neked. Ha van kedved időnként nézz be hozzánk és feldobjuk a hangulatod. Ez a topik már nem annyira a babásodásról szól, most éppen :)
És ha beköltözik a kistesó feltétlenül írj nekünk!!! Addig is kitartás nagyon erős csaj vagy!

Angie
:(:(:( nagyo nagyon sajnálom. Jó, h ennyire pozitív vagy....

Csajok tali márciusban vagy áprilisban?

Mi közben voltunk dokinál előzményeket tekintve..én rendben...férjem....hát :( :( rémes...lombik úgy néz ki.
Persze ez még csak a laboros és az én nőgyógyászom előzetes véleménye. Most még átrágjuk a dolgokat a férjemmel is ha hazajön.

KépKép
KépKép
fleur

:lol: :lol:
Tanuljatok németül!! :lol: véletlenül a német órám jegyzeteit is bemásoltam ide...bocs.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

Mármint kistesó lesz lombikba? Ennyire rossz a helyzet?

Amit bemásoltam kommentek nélkül, az tuti így van, mert a magyarorszag.hu-ról van.

Ja, arra gondolsz, hogy Anyud-d gyes-ről ment munkanélkülire? Az lehet, az nem ítam, hgoy nem lehet. Csak mikor a munkanélküli segély alapját számolják, az előző akárhány év jövedelmeit, akkor ott CSAK A BÉRBŐL származó jövedelmet nézik. Ez millió %, mert én 2006-ban, ami a GYED-em alapja, voltam munkanélkülin is + dolgoztam is és csak a munkabérem a GYED alapja.

kacsa14

Lányok
nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a gyed-hez is hozzá akar nyúlni Gy.F. a héten mondták a hírekbe. :? persze ez még csak terv. :roll: keresztül is kell vinni a parlamenten. ha jól értettem, gyed majd csak annyi jár, amennyi időre kereseted volt(ha 1 év, akkor egy évre jár gyed, ha annál is kevesebb akkor annyira). de nem bonyolódom bele. viszont az tuti, ha ilyen törvényeket hoznak, akkor nem fog nőni a gyermekvállalási kedv. :evil: :x meg hát akkor több bölcsit kéne üzemeltetniuk!!!!!! amiből már most is kevés van.

Fleur
sajnálom, hogy nem javult a helyzet a kiskatonák terén. :cry: de végülis Virág is spontán lett. :D :wink: persze tudom, jó hosszú idő alatt. :(

német szöveg--- nem értettem hogy kerül ide a Mineralwasser és társai. én a mhelyen használom a németet napmint nap. tényleg: angoltanítványod megvan még? németet milyen szinten tanulod? én is tanítottam a sógornőmet. eladói suliba jár és kell nekik egy kis alapszintű német, hogy a vásárlókat ki tudják szolgálni. :)

mennem kell

Kép

Kép
syrynx

Fleur! Olyan sokat romlott volna a ferjed spermaja 2 ev alatt? Akkor meg nem volt szo lombikrol. Parom cinket szed, es kuraszeruen ginsenget. Szerintunk hasznal. En cickafarkfu teat szoktam innia ciklusomt elso ket heteben. Meg ne adjatok fel. Lehet tudni szamszerinj az eredmenyeket? Hol csinaltak?
Vendég

Kacsa
Igen a tesóbaba, persze létezhetnek csodák, ahogyan Lilla is az volt, csak most úgy tűnik rosszabbak az eredményei. És sajnos nagyon rossz a helyzet....de azért nem adjuk fel!!!!!

Syry
No jó, de akkor most a szabi és a táppénz keresetnek minősül vagy nem? És mi van a megelőző évekkel második gyermek esetén??? :roll: azért szerintem ez még nem most lesz, meg akkor tuti nem választják meg őket!!!
Így talán még 2-3 év mire ilyenről szó lesz, mert az első évben sem hiszem, hogy ilyesmihez hozzá mernek nyúlni....de ez csak saját vélemény
Nincs angol tanítványom. Ha az ismerős keresztlányára gondolsz 1x volt :) most Mc'Donaldsban dolgozik az fontosabb neki vagy ennyire beszart a szintfelmérő teszttől....ez van
Némettel még kezdő szinten vagyok. El katyarászok. De nagyon sok óra elmarad ilyen olyan okokból, így nem nagyon haladok vele.

Angie
Kaáliban az azért elég biztos forrás. Az előző leletek nincsenek a kezünkben (SOTE I.-en készültek és otthagytam a dokit, meg nem is igazán szeretnék visszamenni), de tuti van valami, ha most a laboros meg a nőgyógyi is azt mondta ez csak lombikhoz elég. Persze a nőgyógyi azt mondta, h ha gondoljuk várjunk még 4-5 hónapot, mivel Lilla is spontán sikerült.
Amúgy 6m/ml (25 m/ml a normál min érték) és 3-4 % mozog aminek nagy része másnapra már kipurcan, szóval addigra csak 1-2 élő marad. Azért beletalálni a PÉ közepébe elég nehéz.....persze senki nem mondja, h esélytelen.
Azért kenődtünk el elsőre, mert az utóbbi években sokkal tudatosabban éltünk, mint korábban és sajnos ez nem volt elég ennek a problémának a javítására (táplálékkiegészítő, egészséges kaják, vízszűrő)

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!

A táppénz NEM alapja a gyed számításnak, csak az évi 15 nap betegszabi. Mikor táppénzre mész, akkor először ezt kapod, évente 15 napig, utána jön a táppénz.
A szabadság alapja, mert azt a cég fizeti, a cég számfejti.
Azok az ellátások, amiket az OEP (ill. nagyobb cégeknél, amik TB kifizetők, a cég fizet) fizet, amik segély félék, támogatások, stb., azok nem számítanak a GYED alapba.

Átküldtem mail-ben a TB tanácsadó elérhetőségét, szerintem az a tök tuti, ha megkeresitek.

Átolvastam újra, amit bemásoltam, de annyira nehéz normálisan értelmezni és én nem akarok baromságot mondani.

Az viszont biztos, hogyha Lilla után visszamész és dolgozol 180 napot (tehát ténylegesen dolgozol), akkor már az a bér alapján kapod a köv. gyed-et. Ez a leg alapabb eset, de vannak kiskapuk, amihez már tényeleg keresztbe-kasul kell ismerni a tv-eket.

kacsa14

Tegnap irtam egy masik uzit is. Elszalt :( A pozitivitasomrol: annyit hogy azert inkabb fejben megy nalam. Lelkileg csak megvisek mert egesz nap az jar a fejemben hogy 8 ho probalkozas utan igy vegzodot, es csak repul az ido es en nyaron 38 leszek. Nincs mar sok idom a varakozasra. Meg ha havonta teherbe tudnek esni, talan konnyebben tul tudnek lepni rajta. De Jucanak is sikerult, nekem is fog!!!
Vendég

Tegnap irtam egy masik uzit is. Elszalt :( A pozitivitasomrol: annyit hogy azert inkabb fejben megy nalam. Lelkileg csak megvisek mert egesz nap az jar a fejemben hogy 8 ho probalkozas utan igy vegzodot, es csak repul az ido es en nyaron 38 leszek. Nincs mar sok idom a varakozasra. Meg ha havonta teherbe tudnek esni, talan konnyebben tul tudnek lepni rajta. De Jucanak is sikerult, nekem is fog!!!
Vendég

Hetfon felhivom a munkaugyist a cegmel es alaposan kifaggatom. Majd beszamolok. Amit Kacsa mond eleg logikusnak hangzik, hogy a tappenz nem szamit keresetnek hiszen az allami juttatas. Tehat a szabi utan jaro teljes kereset+15 nap betegallomany +4 ho gyed alapbol szamolhatjak ki a kov gyedet. A tgyast pedig nem tudom ki fizeti. Ez meg meghatarozhatja a gyed kiszamitasat. Majd mondom!
Vendég

Angie!

A +4 hó gyed-et honnan vetted? Az sem számít, az is ellátás!
Csak és kizárólag az, ami munkabér vagy egyéb munkaviszonyhoz kapcsolódik.

A TGYÁS-t és GYED-et ugyanaz és ugyanaz alapján fizeti, csak a GYED maximalizálva van, a TGYÁS nincs.

Viszont ahhoz, hogy a mostani bér utgán kapd a gyed-et, ahhoz 180 napot melózni kell. Ha ez nincs meg, akkor a min.bér 2xese alapján számolnak, ill. ennél kevesebbel, ha a korábi bér ennél kevesebb volt.
Tehát ha magas TGYÁS-t akarsz és a béred nagyobb, mint a min.bér 2xese, akkor ki kell húzni melóban a 180 napot.

kacsa14

En mar csak azt nem ertem hogy aki a 2 gyepek kozott nem csak a szabadsagra es a 15 napos betegallomanyra megy vissza (tehat fizikalisan nem megx dolgozni) annak mibol szamoljak ki a tgyast es gyedet. Ezt fogom megkerdezni.
Vendég

na, ez a jó kérdés, mert ezzel van vmi.kavarás, ha még gyed alatt szüeltik a kistesó, akkor tuti az előző gyed összege jár, de ha már gyes alatt az már kérdésesebb ...

kacsa14

Én pont ezért nem szeretnék gyesről menni szülni. Inkább visszamegyek dolgozni, gyes mellett lesz keresetem, és akkor magasabb lesz a gyed és tgyás alapom. Na majd kiokoskodom. Most nagyon jó lett volna, ha folytatódik a terhességem, mert akkor vissza is tudtam volna vetetni magam állományba.
Vendég

Angie
ezt nem értem, ha terhes lennél visszavennének, ha meg nem akkor nem vennének vissza? miért? nincs munka? amúgy kötelesek visszavenni gyed-gyes után, pontos időtartamot nem tudom, de asszem 1 hóra minimum. Ha esetleg Sziszkó 2.-ig születésnapjáig nem jönne a tesó (de úgyis jön! :wink: ), akkor mikortól mennél vissza dolgozni?

Kacsa jól írta, a tgyás és a gyed alapja is a kereset: ide tartozik: rendes fizetett munkabér, fizetett szabadság, betegszabi 15 nap. (viszont maga a gyed már nem!!!!).

Itt esik a hó, hol kisebb, hol nagyobb szemekben! :D Apáék elmentek sétálni, úgyhogy én meg nekiesek a takarításnak. :evil:

Norwell
ti hogy vagytok? Boldog szülinapot Sacinak! (asszem még nem gratuláltam neki) szülinap milyen volt? képek??????????

Kép

Kép
syrynx

Syry!
De, visszavennének akkor is, ha nem jönne a tesó, csak ha most jött volna, akkor már most visszavetettem volna magam, hogy minél hamarabb kapjam a magasabb bért. Ha nem lesz tesó, akkor csak júniustól megyek, de akkor már fizikálisan is mennem kell dolgozni.
Nagyjából kapisgálom, hogy miből számitják ki a gyed/tgyás-t, csak azt nem értem, hogy ha valaki nem megy fizikálisan vissza dolgozni (mert ugy-e közben teherbe esik), és csak a szabit, és 15 nap betegszabit veszi ki, akkor az csak két hónap teljes keresetet jelent. A kiszámitásnál pedig, ha minden igaz, az utolsó félév átlagát veszik alapul. Na most ha csak kettőt dolgoztam abból (szabi+betegszabi), és az azt megelőző 4 hónap alatt gyedet kaptam, akkor mit számitanak fel arra a 4 hónapra? Ez a része zavaros nekem. Erre fogok konkrétan rákérdezni.
(tetszik a pozitivitásod irányomba :) )
Vendég

Sziasztok :P

Fleur,

Sajnalom az eredmenyt együtterzek sajnos nalunk ugyanez a gond. De mivel Lilla is itt van barmi megtörtenhet.. :P ha pedig megis lombik lenne az sem olyan nagy gaz nekem elhiheted! :wink: Fel a fejjel!

Kép
Kép
jucmuc

teszek képet Sziszkóról. Már régen láttátok :)
Kép

Kép
Vendég

Virág!
Szerintem március végére és április elejére kellene időpontokat megadni. Tényleg jó lenne már talizni.
Vendég

Angie!

Na, akkor a tisztán látás végett az én példám.
Timi 2007-ben született, így nekem 2006. volt a gyed alapja.
2006.01.01-2006.05.09. munkaviszony (cirka 5 hónap)
2006.05.09-2006.08.10. munkanélküli segély (3 hónap)
2006.08.10-2006.09.30. mnkaviszony (cirka 2 hónap)
2006.09.30-tól táppénz

Ilyenkor a gyed-et így számolják:
1. munkaviszony 5 hónapja bér + 2. munkaviszony 2 hónapja bér
osztva 5 hónap + 2 hónappal

tehát ilyenkor csak a bérezett napokkal osztanak le, a gyed alapját nem képező jövedelem ideje nem oszt le, az csak anyniból számít, hgoy folyamtaos a munkaviszony, de a számolásnál csak az a bér számít, ami munkaviszos és csak azokkal a napokkal osztanak le, ami munkaviszonyos.

kacsa14

Kacsa
Teljes tanácstalanságba kezdek süllyedni. Nem akarnék visszamenni dolgozni a kistesó előtt. Apa nem akarná sokáig eltolni... Viszont, ha a törlesztés az egekben marad, akkor lehet, hogy manó egyke lesz. :( Ezt viszont nem szeretném...
Megint variálnak valamit a GYED/GYEs-sel, nehogy már jó legyen nekünk. De utána ne sírjon a szájuk, hogy kevés a gyerek!

Panka
Gratula az albihoz!

Tündi
Néha belelapozok a blogodba.
Remélem, mihamarabb küld Rolika kistestvért.

Jucmuc
Elsőbb még el kell olvadnia a hónak, kinyílni a virágoknak és ünnepelhetünk. :D
Olyan furcsa, alig, hogy megszületett... Vagy én öregszek ilyen gyorsan? :D

Angie
Annyira sajnálom. :( Remélem, mindent rendben fognak találni és nem kell sokat várni a tesóra.
Sziszkó nagy huncut! :)

Syry
Apa jó hatással van Mátéra. :) Hogy viseli a "megpróbáltatásokat"? :)

Fleur
Drukkolok, hogy sikerült a kistesó, ne kelljen lombikra menni...

Norwell
Sacinak nagyon boldog 1. szülinapot!!!
Buliképek? :D

Manó 4. napja nem aludt rendesen, bár a mostani éjszakánk már nagyságrendekkel jobb volt, mint az előzőek. Alig aludtunk... :S
Vendég

Syry
Tényleg igazad van teljes döbbenet, de hozzá akarnak nyúlni a GYED-hez. Érdekes lesz, ha sikerül véghez is vinniük.

Kacsa
Én is úgy gondolom a kavar azzal van, ha mindezt még GYED időszak alatt teszed. De nem tudom ez mit változtat. Mindenesetre TB tanácsadóhoz megvan az időpont. :)
Bár most az a legvalószínűbb, hogy dolgozok 180 napot

Angie
No mit mondott a munkaügyis?
Sziszkó nagyon nagyfiú, még emlékszem milyen pindur volt, mikor pocakban bűvölte Lillát :) de rég is volt.

Jucmuc
Kösz az együttérzést. Ti melyik intézetben is voltatok? Neked semmi bajod nem volt? Már nem emlékszem pontosan, de az első lombik sikerült?

Tali javaslat:
márc. 28
áprl. 4
áprl. 18
Egy hét azért maradt ki, mert akkor van húsvét.

Behavaztunk :)
Kép

KépKép
KépKép
fleur

No megvan
Hozzányulnak a Gyedhez

Gyurcsány: Vannak olyan juttatások, amelyeket nem lehet sem célzottnak, sem univerzálisnak tekinteni. Ilyen például a Gyed. Nem javasoljuk a Gyed időtartamának csökkentését, de alkalmazhatóságának szabályait változtatni akarjuk. Jelenleg csak hat hónap munkaviszonyt követelünk meg. A félreértések és a csábítás elkerülése érdekében ahhoz, hogy valaki gyedet kaphasson, legalább egy éves munkaviszony kelljen, és a Gyed legfeljebb addig járjon, amennyi munkaviszonyt igazol az igénylő.

KépKép
KépKép
fleur

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?