Új privát üzeneted érkezett!

Petrus jó hogy jelentkeztél!
A kórházi kaja felénk is ramaty.Elvileg a szoptatós kismaminak is megfelelő étel kell,meg figyelje mit ehet.Erre húst nem adtak,ízetlen volt minden.Meg sokszor volt káposzta,amit Gréti nem bírt.

Jó vadászást!
Valentin napon gyere,mi itt vagyunk!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Csak egy pillanatra jelentkezem be, mert sajna nem sok időm van a munka mellett.

Panndi és aki még keményedik, meg fájdalmai vannak! Én is nagyon gyakran keményedtem és olyankor fájt is a hasam. A MagneB6 dozist egyre nagyobbra emeltem, de nem segített. Viszont mondtam a dokinak, hogy nincs-e más helyette. Erre felírta a Magnezium-Citricit 4*1-et. Pár nap alatt elmúltak ezek a tűneteim. Most egy kicsit visszajött, mert csökkentettem az adagot, de most már sokkal ritkább. Olcsóbb is sokkal, mint mindig megvenni a MagneB6-ot. Bár a kettő nem egyenértékű, ezért a dokim azt mondta, hogy azt is szedhetem mellette kisebb dózisban. Bocsi, ha már valaki írta a Citricit, de hátha nem és valakinek segít!

Szép napot mindenkinek!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Ügyes vadászást! :) És jó étvágyat - bár az ezek szerint nem hiánycikk... :)

Anita, Frankó Áron! :lol: Nekem töktetszik! :)
Vendég
 

 
 

Csadra, te is jó, hogy jöttél! Gyere, mikor csak tudsz! Várunk! :)
Vendég
 


Köszi Dóri, igyekszem! :)

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Csadra!Köszi,lehet veszek.Még nem ismerem.Jól vagy???

Dóri,ezen már nem kell gondolkozni.A tegnapi uhán is láttam a nuniját. :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok.

Voltunk uh-n.
Adatok:
BPD: 65mm, OFD: 86mm, HC: 240mm
AD1: 64mm, AD2: 64mm, AC: 218mm
FL: 47mm
Súly: 880g

Cukor :4,5 tökéletes.

Baba köszöni jól van, nagyon mozgékony.

Viszont kiderült az uh-n, hogy nekem meg vesekövem van és attól fáj a derekam ilyen rettenetesen.
Szóval most járhatok evvel dokihoz, és e miatt elküldtek genetikai vizsgálatra is (2hét múlva)+ uh-ra.

Kép
Kép
incike
 
 


Böbi
nem nagy, 135 nm netto földszint, plusz 59 nm pince.
pumuklii
 
 


hú Csajok, ezt olvassátok el!

http://velvet.hu/sztori/13090213/

emese1979
 
 


Jányik, azt hiszem pocakban le vagyunk maradva :)

http://velvet.hu/poronty/2009/02/13/nyo ... t_a_hasat/

emese1979
 
 


Dóri!
A 2,2 milla az az éves jövedelemre vonatkozik!Szóval nem az egy főre jutó!Nálunk amit apcim keres az több ennél.Amúgy mindegy h 1000 Ft al több vagy 20 millával...sajnos :evil:


Pumukli!
Hát az tuti hogy nem mi fogunk jóljárni!Mindegy hogy mit találnak ki....ez van.

Incike!
Gratula a jó eredményhez!!!A vesekövet sajnálom...Mit mondtak mit kell csinálni ezügyben?Vagyis terhesen mit lehet vele kezdeni?


Csadra!
Te se melózz túl sokat!!!Meddig dolgozol még?Remélem h pihensz is mellette sokat!!

Petra!
Hát lehet h nem engedték be Kittyt!Pedig lehet becsempészett volna egy fél disznót :lol:

Hean!
Na és Áron mekkora :shock: Nem semmi!!!Akkor az én kis Maszatom hozzá képest kutyafüle :wink:

Mi nem is ige tartjuk a valentin napot..felháborítónak tartom h ilyenkor pl a virágárusok mekkora üzletet csinálnak ebből.Én mindig mondom apcimnak h nekem inkább 1 hét múlva hozzon ugyan ennyi pénzért egy csokorral!
Idénkivételesen vettem neki vmit,amúgy is megigértem neki uszótartót...na meg egy kis csoki Izától :wink: Megérdemli,sokat segít itthon!

annus11
 
 


Pumukli!
Nekünk az egész lakás 56 nm :oops: Kisebb mint a pincétek :lol:

Emese!
A cikk brutál...a hatalmas pocakkép..azt hiszem nem kellett volnamegnéznem :roll:

annus11
 
 


Petrus,
remélem sikerült valami kajcsit szerezni. Azért ez elkeserítő, hogy a magyar egészségügy itt áll, hogy kismamik éhesek bent...

Incike,
örülök, hogy babóval minden ok! A vesekővel mit tudnak kezdeni ilyenkor?

Pumukli,
szép nagy házatok lesz! Én le sem írom, nálunk mekkora a kecó :)

A Valentin napot mi sem szoktuk tartani, most is véletlen jött ki, hogy holnap megyünk 4D-re, ez lesz az ajándék max. :)

emese1979
 
 


Annus!
2-3 főre nem is kell nagyobb. A mi lakásink 47 nm , nagyon szeretünk itt lakni, de kinőttük.
pumuklii
 
 


Harhaj, most "csak" Petrus van kórházban, én itthon raboskodom.. azért az jobb, tele van az éléskamra, és nincs látogatási tilalom:)

Anita, próbáld ne mutatni Grétinek, hogy mennyire hiányzik apa neked is. Örömmel bezsélj róla, hogy de jó lesz, ha jön, addig jól meglepjük, készítünk neki ezt, azt, már csak x-et kell aludni... stb... Fogaljátok le magatokat! Az én párom is elutazott... Bukarestbe a kézilabdás temetésére a tévével.. szegény.. 5.30-kor indult, és ma este 11-kor érkezik, halotti torra is mennek.. brrrrrrrrrrrr. Az egészkézilabda csapat ott lesz. Én meg itthon várom... Én is próbálom elfoglalni magam, pedig fekve nem olyan egyszerű.......

Sissy, de jó nagy már a baba! És nagyon szép is! :)

Böbe, a Teve utcai OEP-et próbálod hívni? Oda tudok 2 közvetlen számot, olyan 10 próbálokzásból 1-szer felveszik, ha kitartóan csöngeted ügyfélszolgálati időben.
H,K,Cs: 8-14.30
Sz: 8-17.30
P:8-12
A számok: 061- 288-5169, 288-5170
Milyen indokkal utasították el a GYED-ét a szomszédnak? Egyáltalán létezik olyan, hogy valakinek elutasítják? Most akkor ezen is lehet parázni... a fenébe is!

Hean, de szuper hogy ilyen nagy a babus! Én is próbálom hízlalni... ma ettem diót, juhtúrót és tönkölylisztből tejbegrízt natúr, kalóriabombának--- mert megint lement egy fél kiló, híznom kell mostmár! 50,5 kiló vagyok
, és 48-ról kezdtem a terhességet, 47 alatt már nulla zsír van rajtam szó szerint.

Petrus, remélem lett zsákmány!:) Kitartás! Futárral sem lehet neked enni küldeni?
vanni
 
 


Sziasztok!

Most jöttem meg angolról, eléggé kimerültem... Én nem tudom, hogy miért, de amióta nem dolgozom, semmire sincs időm :roll:

Emese!
Van még a tarsolyodban, egy-két ilyen jó kis cikk??? Naggyon durva az ifi apukás, szóhoz sem tudok jutni. Ránézésre még a nemi érettséget sem feltételezném róla. A csajszi hasa meg... hát, nem lesz egyszerű visszahoznia az eredeti alakját.

Figyu! Voltatok már 4D-n?

Dóri!
Az adósávok valóban az éves jövedelemre vonatkoznak, de személyenként. Szóval nem háztartásonként.

Mondjuk, engem azért valamennyire megnyugtatott most Pumukli, mert attól tartottam leginkább, hogy 1 évre lecsökkentik a GYED időtartamát. Az nagy gáz lenne... Reméljük ennél rosszabb paramétereket már nem állapítanak meg!!!

A Valentin napot különösebben nem tartjuk mi sem, kissé amcsi-majmolásnak tartom. (Nálunk Karácsonykor sem a Mikulás jön...)

Annus!
Küldöm akkor priviben a tábli adatokat. És köszi!

KépKép
novygirl
 
 


Vanni,
Nem irigyelem a férjedet. Nekünk vasárnap óta állandóan benne van a Cozma ügy a fejünkben. Borzasztó. Férjem Veszprémben járt gimibe, meg sokszor járunk is oda kézilabdameccsekre...
pumuklii
 
 


Novygirl!
Várom az adatokat!

Mondtam én h ha nem dolgozik az ember,akkor sem fog unatkozni....


Pumukli!
na igen,egy idő után kinövi az ember a kis lakást!Amúgy én is imádom ezt,főleg h 2 háló van na megkülön nappali!Így azért elég jó!Bár sokat van itt öcsém,és az ő szobája lesz a babaszoba :lol: Közben meg lehet h Pesten kap melót,és akkor még nem tom hogy lesz,elférni elférünk majd,de vmi rendezkedés kell az tuti! :lol: Viszont így lesz mégegy segítségem apcimon kívül :wink:
Én ha kertesbe költözünk egyszer....sajnos nem most :roll: akkor kb 100 nm-es lakást szeretnék.de ez egyenlőre csak egy álom! :lol:

annus11
 
 


Nekünk 2 szobánk van, azért kevés. Ti ellesztek még 2 gyerekkel is simán.
AZért van pár év előnyöm hozzád képest! Fősuli után még nálunk se volt a házépítésnek sok realitása. De 7 év kemény munka, meg spórolgatás már lehetővé teszi :-)
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Nos, egyenlőre semmit nem lehet tenni a vesekövemmel, majd, ha már megszületett a baba akkor. Addig meg csak figyelik az alakulását, helyzetét a vizeletürítés miatt.
Előre látom, hogy megint gond lesz szülés után.
Marcinál is 1/2 évre plasztikáztak, tiszta leányálom volt. Azért remélem ezt egyszerűbben is meg lehet majd szüntetni, hisz már annyiféle módja van az eltávolításnak (lézeres,stb.).

Kép
Kép
incike
 
 


még egy kis olvasnivaló (lehet, hogy Ti tudtok róla, én nem tudtam :)

http://www.babakotveny.info/?oldal=reszletesen

emese1979
 
 


Emese!
Igen,mi biztos h teszünk majd ide a gyereknek!Sőt!Ha vki nem tud mit kezdeni a pénzével,akkor ide nyugodtan beteheti :lol: Főleg ha nincs ötlete h mit vegye neki...

Pumukli!
Hát tudom!Mi is gyüjtünk már!Van időnk bőven!Így is szerencsénk van,mert nem albérletben kell lekni!

Incike!
Remélem h semmi komoly nem lesz ebből!Drukkolok!

annus11
 
 


Pumukli, akkor én is sokallom az árat! nekünk 160 nm + 40 pincére adták az előbb leírt számokat.

Dóri, mi sem építkezünk, csak szeretnénk. ha nem jött volna ez a pénzpiaci válság, akkor idén tavasszal kezdtük volna, karira költözés, most csak reménykedünk, hogy esetleg jövő tavasszal. Egyelőre elférünk a lakásban (2+1 szoba), de 3 gyerek van tervben, illetve a férjemnek 4... :roll:

Emese, köszi a cikkeket, mennyi felelőtlen ember/gyerek van a világban. A babakötvényt én elmentem megnyitni, de nem vittem magammal a csakádi pótlékos papírt, azóta sem mentem vissza.

Incike, sajnálom! :-(

A valentin nap nekünk eddig abból állt, mint a nőnap, hogy biztosra vehettem, hogy a férjem aznap időben befejezi a munkát és elmegyünk kajálni egyet.

Tinu, a többesszám első beszéd nekem is a halálom, de néha nekem is úgy jön ki a számon, olyankor Apa szokott figyelmeztetni, hogy ezt utáljuk! :-)

Petrus, örülök, hogy vidám hangulatban írod soraidat! Sikerült kaját vadászni? :lol:

Hean, hű, mekkora baba!!!!!!!!! Hihetetlen!

A bátyám kislányánál megállapították az epilepsziát, mindezt csak azért, mert a bátyám is epilepsziás roham következtében esett el és így erre is kivizsgálták a kislányt. November óta könyörögnek a dokiknak, hogy CT-re vagy EEg-re vigyék a gyereket, de eddig leszarták. legalább az Ő ügye megoldódott, gyógyszerekkel szépen kezelhető. Édes volt, mondta a telefonban, hogy sült krumplit vigyek neki! :-)
Mit várunk a tegnapi agydaganatos kislány esete után! Hallottátok?
Vendég
 


Meg még vmi, a GYES-t majd nagyszülő is igényelheti, ha Ti vissza szeretnétek menni melózni.

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131

emese1979
 
 


Igen, de Te is kaphatod meló mellet is.

KépKép
novygirl
 
 


Igen, meló mellett is jár a GYES.

Ja, és asszem hean kérdezte, hogy miért utasították el a GYED-et, nos, lejárt az első gyerekével tavaly januárban a GYES, elment munkanélkülire, majd bejelentette magához egy barátjuk, és júniusban megszületett a kisfiú, decemberben lejárt a GYÁS, igényelték a GYED-et, de elutasÍtották, hogy nincs meg a 180 nap munkaviszony, így nem kap. Valószínűleg a barátjuk közben kijelentette, csak azt nem tudom, hogyan, mert kismamát nem lehet elküldeni. Szóval bonyi ügy.
Vendég
 


azt nem is tudtam, hogy meló mellett is kérhetek gyes-t, akkor is, ha 8 órában dolgozom, és a gyerek bölcsiben van?

emese1979
 
 


Emese
A GYES akkor is jár, ha bölcsis és te dolgozol mellette. 3 éves koráig jár.

Kép
Kép
incike
 
 


Nekem már nem, mert dec.-ben voltunk 3 évesek így csak a családipótlékot kapjuk.

Kép
Kép
incike
 
 


Emese!
Igen!A gyes mellett lehet dolgozni!!!De ez jelenleg vmi 26 ezer ft körül mozog...
Ezért is bosszantó a BKV kismaam bérlete,mert azt csak gyesnél lehet igénybevenni...a gyednél,ami maximalizálva van ott nem :evil: Csak azt nem tom hogy gondolja h a 80ezerból 9et bérletre költesz...(ez max pestieknek érdekes,bocs)

annus11
 
 


Sziasztok!

Rettenetesen sokat keményedek ma.....biztos front van...szakad a hó.....nyomom én is a MagneB-t ezerrel.....

Farkas!
Sajnálom nagyon a bátyádékat. :( Mennyire súlyos az epilepsziájuk? Nekem van egy ismerősöm, a kisfiánál hetente 2-3 roham a standard gyógyszer mellett....szegény majdnem mindenét összetörte már a rángások alatt.... :(
A Lili- Lilly engedélyezést próbálnám elindítani, de nem lehet a Nyelvtudományi Intézetet elérni....tojnak rá magasról....most levélben bombázom őket...ha arra sem reagálnak, akkor be kellene mennem.....ááááá.....A Gyöngyvirág nevet ti kérvényeztétek, vagy már benne volt A Listában?
A férjemnek tegnap olvasgattam a kibővített Ladó lista lányneveit....mire Kisnyusszancsunk az egyik névnél akkorát rúgott....azóta Hófehérkének-ez a név tetszett meg neki- hívjuk.....(de megbeszéltem vele, hogy maradunk a Lili (Lilly)nél, mert ugyan a Hófehérkével nagyon menő lenne az oviban...de később már nem nagyon csípné...:) ) Olyan édes ez a Pocakmanó, már úúúúúúúúúúúgy szeretem!!!! :)

Fabri!
A haskötő övből 2 féle van, az egyik olyan mint a favágók vastag öve, ami kvázi a derék-pocak alja vonalon alátámasztja a hasat...na ez nekem hordhatatlan lenne...ruha alatt is nagyon látszik. Amit én vettem, az rugalmas anyagból készült és úgy van kiképezve az anyag, hogy az egész pockót tartsa (egy bandázshoz hasonlít kb.). Na ezt az utóbbit nagyon tudom ajánlani! Nekem bejött nagyon! ( otthon is kellene hordanom, csak ellustizom néha...)

Hean!
Gratula az Óriásbébidhez!!!! :)

Sissy!
Édesek vagytok! Nóribaba nagyon fotogén! :) Jól viselkedett az UHn?

Emese!
Brutál videók!!!! De én szeretem magamat ilyenekkel sokkolni. Szóval ha találsz hasonlókat, jöhetnek! ;)

Vanni!
Egyél-egyél-egyél!!!!
Tejtermékek, magvak, gyümi folyamatosan! Édességet nem lehet?

Petrus!
Kitartás! Szorítunk neked páran. :) Meddig van látogatási tilalom?

Kép
mozza
 
 


köszi Lányok, ma is tanultam vmit... :) én teljesen abban a tudatban voltm, hogyha visszamegyek dolgozni, akkor nincs gyes.

emese1979
 
 


Mozza!

Én is most kaptam be egy magne B6ot....nem bírom ezt az időt!!!!!

És pont ma mondtam apcimnak h lehet kéne egy ilye hastartó öv,mert már eléggé nehéz a hátamnak...sokszor azt veszem észre hogy megyek és alul "tartom" a pocakomat :roll:

annus11
 
 


Emese!
Gyed mellett nem lehet dolgozni!Az jár 2 éves koráig!Utána meg gyes még 3 éves koráig,de ekkor már dolgozhatsz.Ha be tudod adni a gyereket bölcsibe...mert ugye hely az kevés van.Viszont csak akkor veszik be alapból is ha van róla papírod h dolgozol!Legalábbis most így van :lol: Szóval aki már tudja h mikor akar visszamneni dolgozni,és nincs kire bízni a gyereket,akkor jó korán kezdjen el érdeklődni a bölcsödékben!Szinte mindenütt várólista van....

annus11
 
 


Hát nemtom, miért fizetné az állam a BKV bérletet is?
pumuklii
 
 


Célszerű a bölcsöde feltérképezése és a pályázat beadása a gyerek1 éves kora körül és még így sem biztos , hogy felveszik helyhiány miatt.

Emese te csepeli vagy ugye? A központi bölcsöde Béketérnél (148 busz) van. Oda kell beadni márciusban(2010-ben , addig ráérsz) a jelentkezési lapot és ott állapítják meg, hogy hova fogtok tartozni meg, hogy felveszik e. Ajánlom a Karácsonysándor (sétáló utca) utcai bölcsit. Szerintem profi, van minden héten sószoba is.
Mi oda jártunk.

Kép
Kép
incike
 
 


jelentem kajavadaszat sikeres volt, meg TEJET isszereztem meg JOGhURTOT is. Majd megyek 1 kort,mimaradt, osszeszedem :lol:

jajjjj, majdnem dobtm egy hatast. van egy papir, amire rairjak, ki mit ehet: konny vegyes, kimelo, diabetes... kulon kiemelve, hogy a 6/2 agyas betegnek jar 1 turorudi, MERT FEHERJEDUS etrenden van..... :lol:
ezek utan megittam a talalt tejet :lol:

a jarvany eltarthat majusig................. borton.... majd kilogatok 1 kosarat :)
Vendég
 


Bocs Vanni.Ennek ellenére jobbulást.

Ne is mondjátok a Cozma ügyet én veszprémi vagyok.Egyik mentős ismerősünk volt kinnt a helyszinen.

Ez a nő a linkben,hát nem mondom.A gyerekein megkeresett pénzből plasztikáztatta magát?

Na megyek megeszem a csokimat :)

KépKép
harhaj
 
 


Petrus,
gratula a szerzeményekhez, ügyi vagy :) Legalább óriás pöttyös rudit kaptál? :)

Incike,
köszi a bölcsi tippet :) a karácsony sándor utcai helyileg is tök jó lenne, mert egy köpésre van tőlünk is meg Novygirl szomszédasszonytól is :)

emese1979
 
 


ja, Harhaj jó étvágyat a csokihoz :)

emese1979
 
 


A GyES már 8 órás munkaviszony mellett is jár a gyerek 3 éves koráig. (nem olyan rég óta)


A bölis tippet én is köszi, nem tudtam, hogy ilyen központosított formában működik.

KépKép
novygirl
 
 


Emese!

Majd muti meg a 4D-t! Biztosan szupi lesz, mi is szeretnénk valamikor :lol:

KépKép
novygirl
 
 


Asszem kicsit rosszul fogalmaztam... :oops: Nem is igazán figyeltem, mikor kérdeztem, úgy értettem, hogy 1 évre az 1 személy összjövedelméről van-e szó... :) Merthogy nálunk egyikünk sem éri el a 2,2 milliót. Szóval legalább nekünk nem lesz a magasabb adókulcs... A mostani határt is épphogy felülüti (ha dolgoznék...) az én éves jövedelmem, páromé jóval alatta van. Ez van... Nem keresünk túl sokat... :) Így aztán félretenni nemigen tudunk, szóval mi nem fogunk 7 év múlva sem építkezni...
:lol:

Ó, Petrus, ügyes voltál! De megkaptad már azt a Rudit??? A kosarat megkeressük, megtöltjük! Mit szeretnél? :)

Hú, azok a cikkek! Érdekes... Azért az a durva, hogy a legfiatalabb anyuka a világon 5 éves volt, mikr szülte a gyerekét...

Van vmi korlátozás nem tudom, melyik, GYED vagy GYES mellett, hogy viszont a bölcsiben max. 4 órát lehet a gyerek. Ez hogy is van?

És akkor ez azt jelenti, ha én maradok itthon 2. gyerekkel, akkor Samut tutira nem tudom bölcsiba adni kis időre sem? Nem nagyon akarom, csak akkor, ha igényli a társaságot - mertolyan gyereknek tűnik... :)
Vendég
 


Dóri: szerintem ha van férőhely, akkor tudod bölcsibe adni Samut. Meg kell érdeklődni. Én nem is próbálkoztam vele, mert gondoltam, itt a lakótelepen úgyis tele vannak a bölcsik, ezért vittem Tücit magánba. Aztán a házban van egy kisfiú, aki kb. Tüncivel egyidős, és a minap mondta az anyukája, hogy félnapra be tudja vinni a bölcsibe a kisfiút (az anyuka tudtommal nem dolgozik, hanem tanul). MErt hogy télen úgyis annyit hiányoznak, hogy mindig van hely. Gondolom, létszámon felül viszi, de az igaz, hogy úgysem egészséges az összes gyerek, mindig van beteg, így eleve több gyereket vesznek fel. Szóval érdemes próbálkozni. (Mondjuk én nem bántam meg a magánbölcsit, mert Tüci nagyon szereti, és abban biztos vagyok, hogy a pénzemért jobb ellátást kap ott, mint az államiban kapna...)

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi, Tinu, mi már régen kértünk helyet Samunak, mert ha nem jött volna össze Pindur, én vlsz dolgoztam volna szeptembertől, ha lett volna hely... Kiderült, hogy kb. Samu születése előt kellett volna már jelentkezni, hogy 2008. szeptemberére bekerülhessen bölcsibe... De 2009-re már van helye (a várólistát már addigra kivártuk...). Szóval kiváncsi vagyok, hogy alakul, lehet, hogy kipróbáljuk, és ha szereti, járni fog, ha nem, akkor itthon lesz velünk. Már amennyiben tényleg mehetünk akkor is, ha én nem dolgozom... Merthogy nem tudok olyan igazolást vinni (és nem is akarok...), hogy dolgozom...

Kedves mindenki, mára azt hiszem elbúcsúzom, mert még annyi a teendő, és vissza sztem már nem fogok jönni... Jó éjszakát, mindenki pihenjen jól!!!
Vendég
 


Böbi, a tesódról nem akarsz tényleg írni, mi van vele?

Mozza, pihenj, légyszi!!!
Vendég
 


Petrus!

Én is telepakolom azt a kosarat!Szólj h mikor lógatod ki :wink:

Pumukli!
Nem kell fizetnie a bérletet is az államnak!Ez ugye annyiba kerülne mint a diákbérlet.Nekem azzal van a bajom,hogy kitaláltak vmit,de azt se jól!Mert így nem az vesz már megint igénybe aki esetleg jobban rászorulna!Mert ugye a gyes mellett kereshet akár havi 500at is!Akor mért is kell neki féláron a bérlet?Szóval észnélkül csinálták ezt is.... :roll:

annus11
 
 


Pumukli: én is ezt akartam írni, hogy csak kedvezmény járna a gyedeseknek, ami azért lehetne jogos, spec. az én gyedem nem volt 50ezer forint, mert csak félállás után kaptam (a doktori ösztöndíj nem számított jövedelemnek, és persze ösztöndíj mellett nem is lehet teljes állást vállalni). Ebből fizess teljes árú bérletet! :roll: Máskülönben meg szerintem meg is érné a BKV-nak, mert akkor talán többen vásárolnának bérletet. Én csak jegytömböt vettem, de ha lett volna kedvezmény, akkor megvettem volna a bérletet, és összességében többet fizettem volna a BKV-nak, mint így, mert csak a metrón lyukasztottam, ha mennem kellett suliba. Azért vannak ésszerű támogatások is, és szerintem ez az lenne... Én azon is elhűltem, hogy pl. a könyvtárban is csak a gyes után jár kedvezmény, a gyed után nem. Először nem is értettem, mikor mondták, hogy ez miért?

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!

Ez mindíg így van Annus.Mindíg a gazdagabbak járnak jobban,akárhogy nézem.Az egyik képviselő vagy nem tudom már ki szólt be szépet a múltkor.Azt mondja "egy családban is vannak mindíg időszakok amikor spórolni kell meg össze kell húzni magunkat."Igen, de ne az átlag emberen spóroljanak.Előbb nézzenek magukra és csak utána mondjanak ilyeneket.Kíváncsi lennék hogy hogyan élnének meg minimálbérből?Nem akarok politizálni, csak ez nagyon kiakasztott.Nem tudom, de ha nekem kell spórolni akkor a luxus dolgokon spórolok úgy látszik az állam nem így gondolkodik,lásd pénügyminiszterünk új autója, stb, stb.

na most kiadtammagmaból a dühömet.
:evil:

KépKép
harhaj
 
 


Egy kérdés az anyukákhoz.
lehet hogy furcsán vagy bután hangzik,de tőlem mindenki kérdezi hogy nem félek e a szüléstől.Én meg mondom hogy annyira nem mert a fájdalommal nem tudok mit kezdeni az része a dolognak.De a többitől nemfélek.Szugerálom magamat hogy a baba egészséges lesz,meg tudom hogy mindent megteszek hogy minden rendben menjen.
Nektek milyen érzés volt mikor szültetek?Úgy értem a fájdalom meg az öröm egyvelege?vagy nem is emlékeztek a fájdalomra?mert nekem ezt is mondta valaki.

KépKép
harhaj
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: