Új privát üzeneted érkezett!

Helló Csajok!

Te jó ég, mostmár totál kivagyok... :cry: És én még eddig azt hittem, hogy a kelengyevásárlás és a szülés a legnagyobb problémák... Erre kiderül, hogy arra nem is gondoltam, ami még utána jön!!! :shock: Totál úgy érzem, hogy átcsapnak a fejem felett a hullámok, nem lesz elég idő mindent elolvasni, megvenni, eldönteni, kitalálni, elhatározni...

Anita, tuti minden rendben lesz! nagyon várunk a hírekkel, szerintem nincs semmi baj, csak a rossz lelkiállapot meg a rémálmok produkálják ezeket a tüneteket.

Petrus! De jó, hogy jelentkeztél! nagyon szorítok neked! Nagyon megijedtél? Ha bármit tehetünk érted, akkor jelentkezz!!! Meg amúgy is, hogy hogy vagytok, mik a fejlemények!

Mozza, mi lesz a kislányotok vezetékneve?

Puszi, még jövök ma!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Na de pl sok szülő nem vetkőzteti le a boltban a gyerekét, aztán csodálkozik, hogy a gyerek nyűgös :roll: Nálunk az az első, hogy Zsófiról minden ruhát leveszek, így eleve nyugisabb, és segít, feladatokat kap: hozhat valamit, beteheti a kosárba/kocsiba, választhat a maci sajtok közül, stb.
Vendég
 


Sziasztok!

Jó kis témák! Szerintem első babások nem kell parázni, néha úgy érzi az ember, hogy megőrül valami problémától, ami néha hetekig eltart. De aztán végül csak kitalálod, hogy a te gyerekednél, a te családodban ez hogy fog működni. És később már el is felejted a dolgot :D

Az Én fiam olyan aranyos. Néhányszor elmondtuk Neki, hogy csak 1 dolgot kaphat. Nost már, ha megyünk a boltba, odaszalad, kiválasztja, amit szeretne, hazáig szorongatja a kezében (Ő adja oda a pénztárosnak), és otthon megeszi. Egyszer a boltból mentünk át a pékségbe és kérdeztem, hogy kér-e valamit. Mire azt mondta, hogy nem, mert a boltban már kapott Kinder-tojást és Ő már nem kér mást. Annyira édes volt. Imádom!
Persze Neki is vannak rosszabb napjai, Én figyelemeltereléssel szoktam próbálkozni, ha kicsit kiakasztóan viselkedik. Addig beszélek Neki, amíg elfelejti, hogy miért hisztizik.

Szóval szerintem is mindenki ügyesen meg fogja oldani a dolgot. De szerintem a következetesség nagyon fontos. És hogy Apával mindig ugyanazt mondjuk lehetőleg.

Na eldugulok

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 

 
 

Na mire megebédeltem máris új oldalt kezdtünk :)

Szofi ne izgulj.Nekem még mindíg hiányoznak cuccok a szülésre,hálóing, szopis melltartó meg stb.Ezeket még venni kell, de ráérek,én úgy érzem.Babó nem akar kijönni és a méhszájam is zárt.

Petrus, Vanni kitartás és sok pihenést!

KépKép
harhaj
 
 


Desszertnek egy kis erdei gyümölcsös jégkrém :wink:
Tél közepe van de nem tudtam megálni hogy ne vegyek.

KépKép
harhaj
 
 


Csak gyors bekukk:

Tegnap reggel megszületett egy barátunk kisfia.
Én bebőgtem a videókon.
Ha belegondolok, hogy pár hónap és.....
http://www.youtube.com/profile?user=mrc ... iew=videos

Kép
mozza
 
 


Szilvi
Teljesen egyetértek veled. Az anya és apa is ugyan azt mondja lehetőleg a gyereknek így nem lesz kavarodás és tudni fogja, hogy mit lehet és mit nem.

Kép
Kép
incike
 
 


Mozza,
én is bőgtem :)
nagyon édes:D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza!

Jaj hát ezen énis sírtam.Én ha meghallom ezt a babasírást...összeszorul a szivem!Eddig nem akartam kamerát bevinni,de lehet h mégis eltesszük,aztán ezeket levideózza apcim.Legalább elfoglalja magát :lol:

Petra!
Nagyon jó az írásod 1 kézzel is!Remélem most már könnyebb lesz és kevésbé unatkozol!Babák amúgy mekkorák?Szépen növögetnek?

Amúgy tényleg az az érdekes h mindenkinek van egyfajta hozzáállása a dolgokhoz,aztán ha odakerül kiderül h mire jut mindezzel :lol: :lol: Majd ha élesben megy a dolog,akkor visszalapozunk és elolvassuk ki mit írt.Biztos vagyok benne hogy jót derülünk majd rajta :lol: :lol: :lol:

Na én kiváltottam ezt a várandós csomagot...hát elég nagy semmi az egész.Kicsit töbre számítottam...Nekem is kék cumi van benne,igaz már van egy ilyen narancssárgába is,az egy újsághoz járt.A fél liter babavíz csak nehezéknek van benne....1 db pelus,2 db melltartóbetét,5 filter baba tea,2 ksi zacsi szappanminta.Ja és az aventes műanyag doboz,ez az egy értelmes benne 8) És mellette fél kiló reklám....De azért jó hogy adnak vmit :lol: Ennek is örülni kell!

annus11
 
 


haho

nem kapok infuziot csak oldalt fekve tudok potyogni a masik kezemmel a fejem tamasztom, a hasamat meg a zenelo ikeas pluss zsirafnak nevezett kek allatka :)

babok buiznak meg novogetnek, kb 800-800 g-t nyomnak már

Panndi
itt tenyleg nagyon rendes mindenki
te mikor jossz legkozelebb, vagy magnba jarsz hozzá?

Vanni neked is kitartast kivanok!

pussz
Vendég
 


Petrus!
Nagyon drukkolok Nektek, hogy minél tovább egyben maradjatok. Remélem azért a dokik bíztatnak kicsit, nem pedig ijesztgetnek.

Kép

Kép
sissy29
 
 


Ezek a videók édesek.Én is sírtam.

Már nem fáj semmi,csak már meg izgulok!

Drukkoljatok nekünk hogy minden ok legyen.
Eddig úgy volt Gréti is nézi Hannát,most meg a mamájához akar menni. :( De nem erőltetem.Majd ha eljutunk 4 D-re oda jön.Ha meg nem megyünk akkor az sem baj.

Petrus kitartás,gondolj a babákra!Ők jól vannak??Biztos édik már!

Csak este jövök majd!!

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


petrus: magánrendelésre megyek, mert az itt van helyben, és remélem, mire a kórház környékére jutok, Te már otthon leszel :) Azért ugye hazaengednek még?
Vendég
 


Mozza!

Nagyon jók a videók! Szép, nagy fiú!
A Péterfyben született ha jól látom, ugye?
Meg tudod majd kérdezni, mik a tapasztalatok és megosztod Velem? Köszi :)

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sissy!

Küldtem privit!
Érdekesek a tapasztalatok..... :?

Kép
mozza
 
 


Mozza!

Nagyon köszi!
Válaszoltam!

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Pocsék éjjelem volt, a bátyám is és a kislánya is kórházban van, hajnal 4-ig nem aludtam semmit, most is próbáltam Gyöngy mellé odabújni, de abszolút ne jön álom a szememre, legalább itt vagytok Ti és elterelem a gondolataimat.

Mozza, nagyon jók ezek a felvételek!! Ismerem a Gyöngyvirág angol nevét, és szó szerinti jelenrése az, hogy Liliom a völgyből, tehát mégis csak Liliomból van a Lili! :lol: nem hiszem, hogy megengedik az y-t, próbáld előre megkérvényezni, még nem késő. Ha nem viszel engedélyt, ott biztos, hogy nem engedik.

Nálunk van evés, de csak az Auchanban. Oda nagybevásárlásra megyek, minimum egy óra, de sokszor másfél és az első fél órában még türelmesen ül a bevásárlókocsi tetején, de utána már ki szeretne szállni. Annyira meg nem tud járni, hogy ennyi időt letotyogjon, így kiflicsücsök nálunk is a nyerő. érdekes, hogy pl a COOP-ban, ahova napi szinten járunk, rá se néz a kiflikre, biztos azt már tudja, hogy itt 10 perc és végzünk.
Autóban én is a fulladásveszély miatt nem merem etetni, de 3 órás útnál itt is tettünk már kivételt, de akkor hátraültem.

Petrus, meddig leszel bent? Most már végig vagy még hazaengednek?

Szofi, ne aggódj, minden jön majd magától! Egyelőre csak a szülésre és az első 6 hétre koncentrálj! Szopi, alvás, gátseb- ha lesz, te mit fogsz enni, stb. Tovább még ne láss! :-)

Vércukor: igen, 7.8 a felső határ, az már diéta. Viszont nem csak a dokim mondta, hanem a belgyógyász, cukorspecialista ismerősöm a Honvédban is, hogy minél később csinálják meg a cukrot, annál valósabb eredmény születhet. Én 26. hét előtt egy nappal mentem, lehet hogy ha 27 hetesen megyek el, akkor ez az eredmény már 7.5 lenne pl. Ezért tanácsolta a dokim, hogy nem kell szigorú számolásos diétát tartani, de a cukros dolgokat fogjam vissza. Most különösen nehéz, hogy aggódok a család miatt, ezért egy lekváros kenyér bement, de mára ennyi.
Vendég
 


Jajj még valami, elhagyták a véremet a kistarcsai kórházban!! A 2 ampulla teljes vérképhez szükséges véremet. mennem kell újra levetetni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És akkor még valami, a bátyámnak a mentősök elhagyták a személyijét TAJ kártyval mindennel együtt!
Vendég
 


A vércsoportos véremet nekem is elhagyták :roll:

Mi történt a bátyádékkal? Vagy nem publikus?
Vendég
 


A kislánya megint elájult, bent van kivizsgáláson, mert a múltkor nem találtak semmit, a bátyám éppen bent volt nála, amikor kapott egy epilepsziás rohamot (még nem volt neki) és úgy beverte a fejét, hogy vérömleny lett az agyában, már kétszer műtötték meg, intenzíven van. Szerencsétlen sógornőm meg 2 különböző kórház között rohangál. Mára sikerült elérni, hogy a tesóm állapotáról adjanak telefonon is felvilágosítást, ugyanis látogatni nem lehet.
Vendég
 


Böbi,
sajnálom :(
kitartást!!! Jobbulást nekik. Remélem hamar jobban lesznek.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Böbi!!

Ez nem semmi!!!Jobbulást kívánok nekik!!!Te mg próbálj ne idegeskdni....persze ez jelen helyzetben kivitelezhetetlen.... :roll:

És még a vért is elkavarták,az iratokról ne is beszéljünk :evil:

Amúgy nekem a 27.héten vették le,tehát akkor lett 6.9.

annus11
 
 


Köszönöm! Most lenyugodtam, éjjel jöttek a rossz gondolatok.

Annus, akkor neked nem kell foglalkozni vele! Én sem veszem szigorúan, a csokit elhagyom és fehér kenyér helyett barna kenyeret eszek (amúgy is) meg kevesebb tésztát. Ennyi.
Vendég
 


Sziasztok,
na sikerült végigolvasni mindent :)

Petrus,
sajnálom, hogy be kellett feküdnöd, de ott biztos jó kezekben vagy!! A babók meg szép nagyok!

Böbi,
sajnálom a testvéredet, reméljük Ő is meg a kislány is mielőbb rendbe jönnek!

Kitty,
a páromnak nagyon tetszik a Boglárka név, ő azt szeretné a kislánynak adni :)

Anita,
remélem, hogy jobban vagy, meg a görcsök is javultak. Nekem az első 3 hónapban szinte folyamatosan fájt alul a ahasam, mintha meg akarna jönni, de nem lett semmi baj, Nálatok is minden ok lesz.

Mozza,
milyen kakaóvajas krémet használsz? Én DM-es olajjal kenegetem magam, jó, csak elég nehezen szívódik fel... Holnap úgyis megyek Auchanba, lehet, megnézem akkor amit mondassz :)
Különben lehez, hogy engedik majd az Y-os végződést, egyik kölleganőm Fanny, és az ő szülei is át tudták vinni ezelőtt 27-28 évvel.

Hát igen, nem csoda, ha a kisgyerekek nem bírják a boltot, ha nyakig be vannak öltöztetve. Múlt pénteken a turiban egy babakocsis baba volt (apuka tologatta, miközben anyuka nézelődött), szegény gyerek nyakig beöltöztetve, még jó, hogy hisztizett, mi egy vékony kis pulcsiban majd megsültünk...

Túl vagyok a cukorterhelésesen is. Bejöttem melózni, asszem szerencsés vagyok, mert nem volt semmilyen hatása, a 2 óra is elment gyorsan. Pisit is kért a laboros hölgy. Mondjuk amint vége lett, bementem a mekibe egy mcmuffinért meg egy fini kávéért :)

most biztos önzőnek fogtok tartani, de pl. ilyen dolgokon, hogy hisztit hogy fogom kezelni, meghogy mi lesz, ha nem akar szopizni még nem izgulok. Inkább amiatt, hogy igazából minden meg fog változni, már pl. délután nincs alvás hétvégén, mikor úgy tartja kedvem, nem azt csinálom a szabadidőmben, amit szeretnék, hogy jövünk majd anyagilag ki stb- szóval inkább ilyen dolgok miatt aggódom :oops:

emese1979
 
 


Képzeljétek,most vannak itt az asztalosok, és rakják fel a gyerekszobába a bútort. Annyira örülök neki. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Megkérem Danit,hogy ha hazajöttünk a wellnesezésből vasárnap,ragassza fel a tapétacsíkot is.És akkor teljesen totálba kész van minden,és jövő héten kezdhetek majd neki a nagytakarításnak.
Igaz nemcsak a kisszobába kerül bútor, hanem a konyhába is csináltattunk még kettő,és az előszobába is két szekrénykét.Azokra is kiváncsi vagyok.Majd hozok képeket.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Emese, ez tök normális dolgok, amiket aggódsz, hiszen fenekestül felfordul az életed! :-)

Kutyafüle, ha tudsz, dobj majd képet!
Vendég
 


Jaj, Böbi, nagyon sajnálom! Nagyon szorírunk, hogy hamar jobban legyenek! Kislányról van vmi hír? Lehet már tudni, mi a baja? Szomorú ezt mondani, de ebben a helyzetben a legkisebb rossz talán, hogy újra kell menni vért vetetni... :(

Mozza! Nagyon aranyos a kiskrapek! :) Ezek a videók tök jól sikerültek. :) Nekünk csak 1-2 fotó van a legelejéről. Hát, lehet, hogy most majd lesz vmi videó nálunk is. :)

Petrus! Sok erőt, kitartást! Nem tűnsz nagyon szomorkodónak, ennek örülök. :) És jó, hogy jó helyen vagy! :)

Szofi! Nemár! Nagyon jól fog minden menni, készülj a szülésre! Elég minden napnak a maga baja. :)
Vendég
 


Hát lányok,azon a videón,amin az apukájával van én is bőgtem. De az elsőn -tudom, hogy rettentő ciki és éretlen vagyok-de akkorát kacagtam. Sajnálom,én nem vagyok erre még felkészülve vagy nem is tudom.De....Á,na mindegy,tudjátok már, hogy bennem egy 5 éves lelke él,szóval csak leírom.Én még sosem láttam élőben pucér babát.Fiút különösen nem. És mikor képen láttam is rácsodálkoztam,de így videón aztán különösen. Rettenetesen nagyok a babához képest a zacsijai. :oops: :lol: :oops: :lol: Tényleg nézzétek el az éretlenségemet,de én ezen akkorát nevettem.Szerintem valahányszor kibontom majd Rikit a pelusból,eleinte ezen nagyot fogok kacagni.De csak míg rám nem ível majd egyet. :)Nem véletlenül akartam én kislányt.Azt nem találnám ennyire viccesnek.
Tényleg ne ítéljetek el!!!!Légysziiii!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Emese, szerintem jobb előre felkészülni rá, hogy tényleg minden más lesz, mert ha ezzel anyuka akkor szembesül, amikor kicsi gyermeke kiköveteli a jussát, akkor nagyon elszomorodik. És most finoman fogalmaztam. Szóval sztem sem baj, ha ezeket a dolgokat végiggondolod, de aggódni nem érdemes érte, mert egészen más, de csodálatos élet vár rád! :)
Vendég
 


Asszem jellemző, én észre sem vettem a zacsit-fütyit... :) Csak a baba többi részét nézegettem. :)
Vendég
 


Böbi,nagyon sajnálom tesódékat!!!Mihamarabbi jobbulást kívánok neki!!!!
Dóri!Én se néztem, de hát ezt nem lehetett nem észrevenni!!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Na, most megnéztem újra, és tényleg! :) Kutyafüle, dehogy ítélünk el! Egy kisbabának egész fura méretei vannak egy felnőtthöz képest... :) De sztem Samunak nem volt ekkora a berendezése. Legalábbis nem így emlékszem. Ez is lehet más minden gyereknél. :)
Vendég
 


Aranyos vagy Dóri,köszönöm. :) :D Igazából már nem tudnám elképzelni, hogy Riki kislány legyen, de bizonyos fiús dolgokat szintén nem tudok még elképzelni. Szerintem ezek azok a dolgok, amik jönnek majd ösztönből. Viszont azt már most tudom, hogy rémes anyós leszek. A fiamhoz tutira senki sem lesz elég jó.Rettegjenek a lányok tőlem!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok,

Böbi, ez tényleg nagyon szőrnyű és nagyon sajnálom én is.Hamarabbi gyógyulást nekik.

Petrus, neked is minden jót kivánok hogy minden ok legyen veletek.

Mozza, olyan édi ez a videó, gratula a családnak.

Kutyafüle, csak hogy tud mikor meg láttam én is egyből ezt vettem észre, még nekem is furi lesz ez, az tuti.

Képzeljétek mi nálunk a városban egy épúlő plázának leszakadt a teteje a munkásokra, sajnos halott is van meg sérúltek is annyira szomorú dolog.Éppen ebéd idő volt és csak 4-en voltak ott.

Mi amikor vásárolni megyünk én is adok kis kifli csücskot Jázminnak amikor tudom hogy, nem 10 percre megyek be, de viszont ő is tudja hogy, csak egy valamit kaphat, választhat magának amit otthon kap meg.

Attól én is ki akadok mikor látom a fel őltőzetett gyereket a meleg helyiségekben.

Hú ma annyit vasaltam hogy, érzem leszakad a derekam.

Én is C vitamint adok Jázminnak, meg én is kell adjam a D vitamint ilyenkor téli időszakban, meg homeos erősitőt kap még.

Na megyek ledőlők én is amig csend van. :)

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Na el kezdtem nézni én is a videót (otthon akartam csak, az érzelmi kitörések miatt, de kiváncsivá tettetek :) , hát, kisember nagy zacsival jár! Amúgy majd otthon megnézem őket, mert már lábadtak könnybe a szemeiem...

emese1979
 
 


A D-vitamint még mi is adjuk, őszi baba Samu, ezért még tavasszal vmeddig kapja. De sztem aztán majd már nem, legalábbis úgy értettem. :)

Azt csinálom, hogy olvasgatom a februári babákat, na náluk már van babaeső, és tök jó így távolról is drukkolni nekik meg minden. Milyen ennél is tökjóbb lesz majd májusban... :)
Vendég
 


Én is olvasgatom őket, na meg a márciusiakat ott is van már egy baba! :D

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Szétnéztem a Tesz-veszen is,és találtam egy csajszinál tök jó rugit,napozót,meg bodykat. Licitáltam is rájuk.Bizti megnyerem,mert nem sok idő volt már hátra. Lassan körül is nézek a szekrényben,mert igencsak meglesznek a huhácskák is a szükséges mennyiségben. Én úgy 5-5 56-os és 62-es bodyval,és ugyanennyi ilyen méretű rugival számolok. Szerintem az elég lesz. Max,még majd veszünk pár darabot,ha úgy látjuk,hogy kevés.
A kisszobában már fent van a bútor.Nekem nagyon tetszik!!!Most csinálják a konyhát,aztán az előszobát.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Böbi
Sajnálom a történteket, de minden meg fog oldódni hidd el és nyugodj meg.


Zacsi :
Csajok akiknek lányuk van vagy első gyerkőc fiú lesz. Ne lepődjetek meg a nagy zacsin ez csak átmeneti méret lesz. Nálunk is nagy volt Marcinak.
Kép
ITT MÉG NEM VOLT 1 HÓNAPOS

Kép
Kép
incike
 
 


Incike!
Nagyon aranyos Marci a képen!!!! Megjegyzem halkan a filmen a babának tényleg óriási volt. Marcié csak a teste többi részéhez viszonyítva nagy.Akkor ez nem átlagos dolog.Na azért szokom szorgosan a gondolatot.
Riki baba valahogy most nem jól fészkelte be magát,mert azt se tudom hogy üljek vagy feküdjek,mert sehogy se jó.És ráadásul szerintem alszik is,szóval nem hiszem,hogy egyhamar változtatni kívánna a dolgon. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annyira kiváncsi vagyok a mindenféle bútorokra, lakásokra és egyebekre! Szóval a nagy költözködők, bútorozkodók legyenek kedvesek majd tenni tényleg ide képeket, hogy mi is láthassuk, milyen pöpec dolgok születtek! :)
Vendég
 


Na én már láttam kisfiút nagy zacsival,szóval nekem nem tűnt ez fel :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok

már nem parázok a súlya miatt, Éduánál nem is volt ilyen súlybecslés, ez meg most úgyis csak tájékoztató adat ne 100 %, egy-két mm elmérés és máris más adat jön ki, a méretei meg a korának megfelelő :)

szpetrus a legjobbakat kívánom:)

vanni én dec-ben kaptam seduxent, én is feleket vettem be:)
ma már a magnerotot vettem be és úgy néz ki jó lesz belőle a 2x1, magne b6-ból már 3x2-őt szedtem

anita magnéziumot szedsz? nekem derékfájásra is azt mondta a doki, meg pihenés

nekem már 5 pecsétem van + a saját dokim 3 pecsétje:)

éjszaka én sem aludtam jól ez 2 naponta már előfordul, ha meg közeledünk a szüléshez majd nem győzünk pisilés miatt felkelni:)

Édua febr 19-én egy jó hidegfrontos napon született:)

Életkor függvénye, hogy mit ért meg a gyerek, nálunk volt boltban evés, meg hiszti, most meg egy dolgot kiválaszt és kint megeszi

Lara ma nagyon nyugis:), pedig mostam, főztem, mosogattam, vezettem, postán, boltban voltam, és 1,5 órát aludtam délben:)

Böbi jobbulást kívánok a családodnak

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Kép
Kép
Kép


Na friss tábli!!!!A fekvőknek egy kis szerencse csillagot is betettem! :wink:

Anita,Hajni,Huncutka????
Mi volt a dokinál!!???

annus11
 
 


csuklást ti már éreztetek?, vagy csak a köldökzsinórt rángatja a kicsi?:)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Hát lányok, asszonyok, mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja. :) Én csak azt kérem, hogy ha valaki a szigor mellett teszi le a voksát, még ne ítélje el azt az anyát, akiben nincsen erkölcsi gátlás a boltban evéssel szemben. :wink:
Amúgy én sem ettem meg semmit, mielőtt kifizettük volna gyerekként, csak éppen ugyebár 3 éves korom előttre nem emlékszem (meg más sem)... 3 éves kora után Tücitől is el fogom várni, hogy kibírjon legalább fél órát addig, míg a vágyát eléri.
Az meg nem vélemény kérdése, hanem tény, hogy létezik egy korszak a gyereknél, amit dackorszaknak hívnak, a gyerek 2-3 éves kora körül, amikor is az énfejlődésének abba a szakaszába ér, amikor azt kezdi megtanulni, hogy mit jelent az "én" fogalma. Ilyenkor mindent ő akar és egyáltalán mindent akar, mert ezáltal tapasztalja meg önmagát. Nyilván ez egy olyan időszak, amikor sok lehetőség van az összeütközésre a felnőttekkel és a szabályaikkal. Szerintem nem kéne ezt problémaként felfogni, inkább örülni annak, hogy a gyerekünk megtalálja fokozatosan önmagát, kitapasztalja a határait, rájön, hogy mit szeret, mit utál és mit tud és mit még nem. Kifejlődik egy ember saját önálló akarattal, ez olyan érdekes. :P
Az is ténykérdés, hogy az életkor előrehaladtával növekszik a gyerek késleltetési és frusztrációtűrési képessége. Ebből következően sokkal nagyobb nehézséget okoz egy 1 évesnek várni fél órát valamire, amit akar, mint egy 3 évesnek.
Aztán persze, sok mindenre lehet idomítani a gyerekeket, meg lehet vele harcolni is, akinek ez fontos valamiért. Nekem nem az. Engem spec. az se érdekel, ha mások előtt hisztizik, legalábbis annyiban, hogy kinek mi a véleménye erről. De jól van az ember megalkotva, mert pl. kisebb korban sokkal kevésbé bírtam, ha a gyerekem sírt, üvöltött, panaszolkodott, hamarabb ugrottam. Minél idősebb, annál kevésbé gyorsan reagálok (persze nem a vészsírásra gondolok), ezzel is fejlesztve a képességét arra, hogy minél jobban bírja a feszültséget. De személy szerint nem szerettem a gyerekem sírását hallani és mivel nem találtam semmi rosszat abban, ha a szájába nyomom a cumisüveget, vagy cumit (hiszen hirtelen nem tudtam kiszedni a helyzetből, benne kellett maradnia a babakocsiban, mert a bevásárlás az bevásárlás és pl. nem a gyerek kergetése a polcok között), vagy valamilyen kaját, amivel elfoglalta magát arra az időre, míg gyorsan bepakoltam a kosárba, megtettem. Ez is biztos változó, de mondjuk Tücit kb. egy alkalommal lehetett lekötni azzal, hogy zörgős zacskójú cuccot adtam neki oda. Maradt még kb. száz alkalom utána, amikor mást kellett kitalálni, amivel nyerek egy kis időt. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


haho

szomszed szobaban vkinek beindultak a dolgok.... porognek odakint...

oh, mikor szabadulok, fogalmam sincs... egyelore le kellene jonnom a szerrol es a tablikat mar otthon is tudnam szedni, hat majd meglatjuk

vercukrot nekem is terheltek, de all. lesz meg, mert a szurik felboritjak a cukorhaztartast...
nah, en dietaznek meg minden, de egyelore ehezem, mert ritka szr a kaja plusz latogatasi tilalom is van es bufebe sem tudok levanszorogni... nem baj, babak elveszik, ami kell :)

Bobi
szoritok a tesodnak meg a kislanynak is
Vendég
 


Bocsi, elküldtem a hosszút, mert féltem, elvésznek az "értékes" gondolataim. :mrgreen:
Na de azt akartam írni, hogy képzeljétek, ma bent voltam a doktoris tanulmányin, és mivel az utolsó félévemet kezdtem meg, gondoltam, ellenőriztetem vele, hogy most akkor megvan-e minden tanegységem. Erre kiderült, hogy még van hátra 5 tanegységem! :shock: :shock: :shock: Basszus, még alapállapotban sem csináltam meg 3 tárgynál többet egy félévben, hát még így terhesen, ráadásul ugye május elejére vagyok kiírva. Hozzáteszem, hogy nem is biztos, hogy fel tudok venni ennyi tárgyat egyszerre, mert nem hírdetnek meg a tanszékemen ennyi doktoris órát, ráadásul a nagyrészüket (mondhatni kb. a 90 %-át) már megcsináltam. Vicces. :roll: Van egy óra, amit a SOTÉn tartanak, arra eljárhatnék, de képzeljétek, április 22-23-án lesz tömbösítve az óra. Nos, két héttel szülés előtt. 8) Hát végülis Tücivel a szülés előtt 1 héttel még vizsgáztam... Ha jól szorítok most is, akkor talán még bent lesz, akinek bent kell lennie. :lol:

Amúgy az én vércsoportos véremet is elkeverték. Úgy látszik, ez szokás. :x De a második megvan! Viszont a hepatitiszes még mindig nem érkezett meg a védőnőmhöz. Remélem, azt nem veszítették el.

Petrus, Böbi: mindkettőtöknek sok-sok ++++++++++++++ (persze más okból).

A videót nem néztem meg. Nem is tudom, akarom-e, amúgy is szülhetnékem van már. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Na, megnéztem a videókat, nagyon aranyosak :) és hogy megnyugodott az apukája ölében a baba!
Odabent el kezdtek rugdosni, miközben néztem, feltételezem, nem a vidónak, hanem a 2 zsömlének és kinder tejszeletnek köszönhetően :)

emese1979
 
 


Sziasztok!Alig élek.De komolyan,annyira kihajtotam magam a takarítással. Sajnos az előszobánk lejt,így pár mm-el nagyobb lett az egyik szekrény,szóval még majd visszajönnek.És a konyhai fogantyúkat is akkor teszik fel.Szóval az előszobát összepiszkítják még egyszer,de a többit már remélem nem.És akkor kezdem majd a nagytakarítást a fürdővel,vagy a nagyszobával. Hű,de kész vagyok.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: