Új privát üzeneted érkezett!

Ez a "boltban evés dolog" szerintem abszolute nem korfüggő. Nevelés kérdése az egész.
Huh, most kemény voltam...
na megyek és dolgozom egy kicsit, mert ezen a héten kissé laza voltam...
Szép napot mindenkinek! :)

Kép
szkitty
 
 


Hát én most se vagyok vmi fitt...eléggé feszül a hasam,de nem keményedik.Csak most felül nyom a popójával és neheze veszem a levegőt....én tegnap mondtam is az uramnak h innentől jön a java,készüljön :roll:

annus11
 
 


Anita, én leginkább C- vitamint adok, ( Cebiont) meg sok gyümölcsöt. Megkérdezhetem, Grétinek orvos javasolta a D-vitamint ilyen hosszú ideig?3 éves lesz, ugye?

Kép
Kép
zili
 
 

 
 

Annus anyum is ezt mondta.Hogy ez a pár hét nagyon hamar eltelik,de ez lesz a legnehezebb és egyre nehezebb.
Emlékszem én Grétivel rengeteget sétáltam,de sokszor levegőt is alig kaptam,sőt aludni sem tudtam.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Bocsi, az orvosváltás témánál, amit éjjel írtam, kimaradt a "nem" szó. vagyis: NEM bántam meg...

PETRUS! Meglátogathatunk?... Remélem, minden ok. Legalább tudsz pihenni... :)

Kép
szkitty
 
 


Zili!Hát persze!A védőnőnk mondta hogy míg nem tölti be a 3 évet addig téli időszakban adjam.Én is furcsálom,de gondolom nem ártok vele.A gyümi az megy,meg a tejtermék.Csak újabban a szószos tésztán kívül nem sok minden,lehet eltelt.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Petra a Jhan Ferencben szülne,nem tudom h ott van e...Hátha bejelentkezik még! :roll:

annus11
 
 


Jó, csak azért kérdeztem mert "errefelé" a mi gyerekorvosunknál az a divat, hogy csak akkor kell 1 éven túl adni, ha csontosodási zavar van( O-láb, X-láb..), meg ha téli baba, akkor a szülinapja utáni márciusig...( a szószba rejtsél el vitamint- párolt répa turmixolva, spenót, petrezselyem zöld összevágva stb. Észre sem veszi:)))

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok lányok jövök később:)

Petrus, írtam privit..
vanni
 
 


Anita, jaj, meg darált husit egy keveset a szódszba:)))

Kép
Kép
zili
 
 


Zili köszi!Kipróbálom,a zöldségeket!A husit tegnap kiszúrta kisassszony!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szép reggelt!

Nincsen tapasztalatom, de ha abból indulok ki hogy mi nem ehettünk a boltban és egy idő után rájöttünk, hogy hisztizni is fölösleges mert az nem hatja meg anyut akkor a gyerek megszokja hogy kiválaszthatja mit szeretne és hazafele megeheti.Ennek másik jó oldala, hogy nem jár egész úton a szája :)Én legalább is rengeteget dumáltam és ilyenkor volt csönd, szüleim megkönnyebbülésére.

KépKép
harhaj
 
 


Ahogy emlékszem én se ettem a boltban soha,helyette én is inkább beszéltem,de gondolom ez nem meglepő :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!
Jó kis zimankós reggel van ma is!!!Brrrrr.
Szpetrus!!!Jobbulást Nektek, aztán várjuk a híreket, hogy vagy.
Annus ez érdekes dolog, mert pont nem érzem, hogy bármi miatt paráznék a babával kapcsolatban, kivéve ezt a hiszti dolgot. Egész terhesség alatt ami parát okozott,az az volt, hogy kicsi a baba(akkor volt az a kritikus 1 hét, hogy életben marad e) a másik ez a nyavajám,de ez terhességtől függetlenül is paráztatna.
Azzal viszont határozottan nem értek egyet, hogy a könyvben leírtkon felidegesíteném mondjuk én magam. Én attól idegesebb lennék, ha valami ismerős a saját gyereke nevelése alapján(aki ugye bár más génekkel,más vérmérséklettel,más elvekkel,stb. rendelkezik) osztogatná nekem a tanácsokat. Na azon felhúznám magam piszokul. A könyv azért jó,mert általánosít,a fórum meg azért,mert 10-20 ember mondja el a véleményét és a tapasztalatait,és és a több perspektívát ad.
De ez a hiszti dolog akkor is izé. Még ha életkori sajátosság is, akkor is elsüllyednék egy földhözvágástól. :oops: És nem is a körülöttünk lévők véleménye zavarna,hanem hogy miért ilyen ez a gyerek. A szomszéd kislány 13 éves,és ott ölelkezett meg csókolózott már majdnem fetrengve a padon a ház előtt. Hiába életkori sajátosság a szerelem, viselkedni tudni kell. Ne nyilvános helyen csinálja. Mi is elhúzódtunk ilyenkor,nem a tér kellős közepént imádtuk egymást.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Már nem emlékszek ki mondta, de a hisztit el lehet kerülni.
Ha a gyerek jól viselkedik akkor dícsérni kell ha meg rossz és dilizik nem szabad róla tudomást se venni.Hát van benne valami, de nem nagyon hiszek ebben a jutalmazós rendszerben a gyerek akkor azt szokja meg hogy mindíg kap valamit ha jól viselkedik és idősebb korában is elvárja majd.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Én viszont elég parázós lettem mostanában. Kedden például volt egy kis hirtelen vízszerű folyásom, rögtön hívtam a dokit, bementem hozzá,hogy nézze meg. De amúgy is keddre volt időpontom.
Azt mondta semmi baj, nem szivárog semmi magzatvíz, és semmi bajt nem lát. Pihenjek.
De őt is jól megijesztettem, azt mondta:oops: Szóval mindenfélét olvasok, hallok itt-ott, rémtörténeteket és beindul az agyam :?
Tisztára becsavarodok már itthon. :shock:

De ma szép napos idő van, ez feldob kicsit.

És már mi is 100 nap alá mentünk :D Hihetetlen,hogy megy az idő! :o

Mindenkinek további szép napot!

Zsuzsi

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok!

Anita Én C vitamint adok Aminának, állítólag étvágyat csinál, meg egyébként is kell ilyenkor télen, már csak a betegség megelőzés miatt is. Plusz még kapja a MultiTabs Immuno Kid-et. Ezt elvileg 4 éves kortól lehet adni, de a gyógyszerész azt mondta, hogy vágjam félbe és az legyen a napi adag. Imádja, és nagyon jó a felső légúti betegségek megelőzésére.

Kutyafüle! Azt hiszem, hogy én a 13 éves gyerekemet a fülénél fogva rángatnám fel ha meglátnám. Először is: én is hányok tőle amikor a nyílt utcán egymásra másznak, másodszor: szerintem egy 13 éves sétálgasson kézen fogva, de aki már ilyen szinten rágurul a másikra, az nem csak csókolózik. Kicsit koravének ezek a mai tinik.
Ebből is látszik, hogy megöregedtem. :roll:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok Kismamik!

Tegnap a vérvétel után egész nap feküdtem.
Kellett volna dolgoznom,de annyi erőm nem volt,hogy felkeljek az ágyból,és még az éjszakát is végigaludtam.

Senkinek nincsen derék panasza?
Én már teljesen kivagyok emiatt. :cry: :cry:
Úgy állok fel,mint egy 80 éves csípő protézises bácsika. :( Minden mozdulatnál nagyon fáj!!!Dokim sem mondott okosat rá. :( Azaz még mindig nem a derekam,hanem a bal forgóm,ami kivetítődik az egész lábamra.

Szerintetek ez a C2000 nem gáz? Igazából nem ijesztett meg vele,de most olvastam vissza,hogy a 32-34. héten szokott ennyi lenni.
Lehet,pihennem kéne többet?!

Petrus!Kitartást Neked!

Nekem minden hónapban pecsétel a doki,és védőnő is.
Annus!Köv.vizsg:márc 12 UH-s.

Megjött a hepatitis leletem,negatív.Tegnap kaptam a meg a terhelésnél.Érdekes volt,nem vettek éhgyomorra vért,csak a cukros lé után.

Szép napot Nektek!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Petrus: remélem minden oké!
fabri: nekem december óta C2000, nem voltam még 20 hetes sem, emiatt ne aggódj. Én remélem, most nem kezdett el még nyílni is a sok fájás miatt.
Anita: én azért nem vagyok ám alacsony meg vékony, szóval nekem nem tudom miért fáj ennyit. Gondolom a Zsófi szoba berendezése, a pakolás, a Zsófi emelgetés nem túl jó.
D vitamin: Zsófi is kapja, nálunk is három éves korig kell adni téli időszakban. Meg ő C vitamint is kap mellé. Na meg neki jó az étvágya eléggé, ő állandóan enne :lol:
boltban evés: senkit nem akartam megbántani a véleményemmel, én nem engedem a boltban enni, más meg igen. Van, aki a templomban is engedi enni a gyerekét, én ott sem. Egyszerűen ezek szerintem nem evésre való helyek.
Vendég
 


Én is Cebiont adok Samunak sokszor, jó, hogy szóltatok, ma is adok majd neki. :)

Anita! Sztem, ha összeturmixolod az egész szószt (akár husistól), akkor nem tudja kiszúrni a husit sem! :lol: Csak, ha a szósztól elüt az állaga vminek, ami benne van. :)

Ne féljetek, lányok, nem lesz semmi baj. Amikor komoly baj van, az nagyon egyértelmű, kétség sem fér hozzá. Ha vannak keményedések, húzódások, stb, az természetes, tényleg így a 3. trimeszterben már egyre gyakoribb mindiféle nehézség. Szóval kitartás, és ne féljetek! :)

Én is azt akartam írni, hogy szerintem Petrus a Jahn-ban van, megjegyeztem, hogy elvileg ő is ott szül. Petrus! Mi van veletek? A babák jól vannak? Fenyegető koraszüléssel kerültél kórházba, de hogyan? Nyílt a méhszáj? Görcsök jöttek? Pihenj sokat!

Én vagyok olyan optimista, hogy most úgy gondolom (persze a hiszti-korszak előtt vagyunk...), hogy ki lehet kerülni a hisztiket. Ha a gyerekem tudja, hogy nem ezzel éri el a célját. Ehhez pedig már egész kis korban is lehet szoktatni a törpéket. De kiváncsi vagyok, nálunk hogy fog alakulni... :)
Vendég
 


Kutyafüle:Ha Gréti ilyen korán kezdi én bezárom. :lol: Én is 15 voltam,de nem nyaltuk egymást úton-út félen.

Zsuzsi akkor te is paramami vagy mint én.Tudjátok az a furi,hogy Grétivel is voltak ilyesmi panaszaim,meg vele vérezgettem is de mégsem fogtam fel így mint most.Szerintem ha vállalnék 3.babót,akkor már megőrülnék.

Itt nagyon hideg van és rettenetesen fúj a szél.. :(

Fabri a derekam nekem is fáj,meg sokszor menni sem tudok.Ez a C 2000 nem tudom mennyire baj vagy nem,de uncsim a 20 héttől ilyen értékkel rendelkezett és időben született a lánya.A dokija annyit mondott csak hogy ne emeljen 10 kg-nál többet.

amúgy ha esetleg kicsit vagy nyitva vagy megrövidült a méhnyak ugye azzal nem fektetnek még be???Csak akkor ha már túl nagy a baj.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Dóri: én is ezt hittem :wink: De hát nyilván bepróbálkozik párszor. Sosem engedtünk a hisztinek, csak a nagyszülőkre kell rászólni, hogy ők is hagyják :roll:
Vendég
 


Mi még nem voltunk olyan helyzetben, hogy kérdés lett volna az etetés/nem etetés boltban. De pl. azt el tudom képzelni, hogy mivel Samu is jön velünk mindenhová, előfordulhat, hogy egy hosszú-hosszú nap után nem itthon még vásárolni is kelljen menni, és szegény már nagyon éhes... Ebben az esetben saját, hozott cuccal minden további nélkül etetném a boltban is akár. Pl. kekszet kaphatna almagerezdekkel. :)
Vendég
 


Én nem vagyok valami öreg a 22 évemmel, de mi se csináltuk ezt, hogy nyaltuk faltuk egymást.Nem is így neveltek meg nem is láttam hasonlót se a korosztályomban.én se fogom megengedni a fiamnak hogy mindenféle csajokat hozogasson fel 10-en évesen.

KépKép
harhaj
 
 


sziasztok

Vanni megkaptam!

Tegnap végre férjem szerzett laptopot meg netet, kinyilta világ. mar nem csak a pottyoket szamoloma falon:)

reszletek
2 heteestekezdtem gorcslnimeg 2 perces fajasaim voltak
persze akkor 1x voltamotthn 1edul... ahonved korhazi elvonszoltam magam, ott nincs szulezet...
hivtak a delpestit,mondtak oda ne kuldjenek mert nincs pic, igy az Áek-a kerültem. 1 éjszakát voltam zülőszobánnem kivanom senkinek, akkor kaptam 5 g magnéziumot az nem jott beaztán cordaflexet rágtam az jó volt
aztán feltettek a terhespatológiara kaptam tovább a cordafelexet, aztan ismt gorcsoltem, beallitottak Bricanylra, 4 orankent vallba szuri azota, fincsi :)
a gyogyszereket vanni miatt irom, o is kapott hasolokat
szoval nem tudjak eyelore lejjebb venni z adagot
meg ezek a nyamvadt frontok nem tesznek jjot

me persze pszichésen kezdtem dekompenzalodni de már tudok fimzni isaz ágyban

jah, amiko bejottem akkor picit megrovidulta mehszaj, most néztek 7fon picit nyitva is van, de ezekkel kilehet huzni sokaig

szuggeralm a majust

bocs az elirasokert de fekve 1 ujjal... nem eccccceu :))))

defo az optimizmus felkialtojelek :)

pussz

p,
Vendég
 


Igen, Panndi, nálunk is rájuk kell szólni, de főleg Dédire... :) Mindig hagyni akarja magát... :) Egyébként és is hasonlóan próbálkozom, ahogyan ti Kittyvel. :)

Itt is hideg és szél van, a 2 éjjel nem alvás meg nálam is különböző fájdalmakat hozott. Nálunk is voltak ébredések éjjel, de nem volt olyan nehéz, mint tegnapra virradólag. Azt hiszem, front és fog egyszerre... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Petrus
Sajnálom a kórházat. Pihenj sokat és vigyázz magatokra.

Fabri
Nekem is fáj a forgóm már jó ideje. Akkor szokott jobb lenni, ha kicsit ledőlök. Az én mozgásom is vetekszik egy 80 évesével. :shock:

Anita
Nálunk volt egy rövid időszak, mikor egyáltalán nem ette meg a húst csak a halat, most meg szinte húst-hússal enne. Én speckó külön nem adok neki vitamint, mert szerncsére gyümölcsfaló így elég vitamint eszik.

Életemben nem is tudom, hogy volt e még ilyen rossz éjjszakám mint ma. Arra keltem 2:30-kor, hogy iszonyúan fáj a fülem és a torkom. A torkom azóta jobb, de a fülem szerintem huzatot kapott.
5-ig nem bírtam elaludni csak ültem és szenvedtem a fülemmel, ha lefeküdtem rosszabb volt mint, ha ülök. Közben végigjártam a lakást , betakartam a gyerkőcöt, ittam. nagy nehezen elaludtam és 6:30-kor keltem. A fejem meg zúg a fáradtságtól. Se lázam se semmim nincs csak ez a fülfájás.

Hiszti:
Nálunk az vállt be, ha nem vettünk tudomást a hisztiről és akkor rájött, hogy hiába csinálja. Viszont boltban soha nem evett és nem vágta magát a földhöz sem. Tudja, hogy csak akkor az övé a kifli vagy keksz, ha már kifizettük és ki bírja azt is, hogy akkor kapja meg, ha hazaértünk. Szerencsére a játékoknál sincs probléma, mert nem szokta meg azt, ha kiejt valamit a száján akkor megkapja. Mindíg elmagyaráztuk neki, hogy mit miért veszünk vagy nem veszünk. Fölöslegesen nem veszek meg semmit csak azért, mert neki kell, aztán meg játszik vele 2-3x és többet nem érdekli. Nincs értelme az ilyen vásárlásoknak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.02.12 10:05-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Na de a saját hozott cucc az más :)
Vendég
 


Petrus! Hát, kitartást!!! Húzzátok minél tovább! Babák jól vannak? Miért csak 1 kezed van? Mert a másikba infúzió megy, vagy a szurik? Bocs a sok kérdésért, csak a kiváncsiság...
Vendég
 


Az a baj a boltban evéssel hogy ha egyszer engedi az ember onnantól kezdve a gyerek mindíg követeli.Szoktam látni anyukákat akik csak épp hogy berihannának egy kiló kenyérért és velük van a gyerek és ott ugrál a csokiknál, nyaggatja a pénztárnál, ha kap valamit elkezdi bontogatni.nekem ez nem hiányzik.nem várom el hogy úgy menjen mellettem mint egy kiskutya, de tudja hol a határ és ezt csak mi tudjuk neki megtanítani mert magától ő még nem tudja ezeket.Ezért nem is szabad lehordani, hanem szépen,értelmesen elmagyarázni neki, hogy működnek a dolgok.Aztán ha nem hajlandó az együttműködésre akkor kell bekeményíteni egy kicsit :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Petrus: jó kezekben vagy, én ott fogok szülni, kitartás, és pihenj sokat!
Vendég
 


Harhaj szerinted hogy kell bekeményíteni? Mert ugyebár a közértben gondolom nem kezdesz el kiabálni a gyerekkel. Vagy mire gondoltál?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Na de sokan a boltban engednek a hisztinek, mert hogy mit szólnak a többiek. Szerintem itt kell bekeményíteni, ha hiszti van, akkor sem adok neki kaját!
Vendég
 


Nem arra gondoltam, hogy engedni kell, hanem arra, hogy a bekeményítés nem a legjobb módszer. Ha valamit nem akarok neki megvenni, nem is fogom, csak nem tudom Harhaj mire gondolt a bekeményítés alatt. Engem sem érdekel ha mások beszólnak ha hisztizik a gyerek vagy ilyesmi, de a francnak se hiányzik a hisztis gyerek mellé egy kötekedő felnőtt. Mert akkor valakit megverek, és nem a gyerek lesz az. :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Kötekedő felnőtt mindig akad, azt le kell magasról... :wink:
Vendég
 


Hát az nekem nem mindig megy. Idegesít, hogy egyáltalán hogy mer hozzámszólni! :x

Kép
Kép
g_reny
 
 


A bekeményítés durva szó volt, de ha a szép szó ellenére is dilizik és nem hajlandó megérteni hogy nem az lesz amit ő akar akkor még inkább szigorúnak kell vele lenni.Elég ha a viselkedésünk lesz olyan hogy "na jó most már elég legyen".Szigorúbb tekintett,például.Agyonverni azért nem szabad a bolt közepén, az már kegyetlen.én tuti odamennék ahhoz a szülőhöz aki ilyen apróságra így reagál mégha nem is tetszik neki hogy egy vadidegen beleszól a dolgába.Gyereket verni nem szabad, nem csak otthon nem de nyilvánosan se.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

Basszus, egyszer nem nyomok CTRL c-t és naná, hogy akkor száll el az egész..... :x

Petrus!
Hogy vagy? Mi történt? Írj, ha tudsz. Kitartás, megy a drukk nektek!!!!!

Édua!
No para a súly miatt! A babák a 16 hetes genetikai UHn egyforma méretűek kvázi....aztán jön a genetika és eltérő ütemben fejlődnek. Ezt a genetikus mondta, amikor jól beparáztam, mert a kiscsaj a 26 hetes UHn olyan 700g körül volt.....na, 4 héttel később most meg 1350g! Belehúzott a drágám. :)

Susycat!
A vízszerű folyás természetes! Nekem is van reggelente....először én is rögtön elkezdtem parázni, hogy biztos szivárog valami....de a nődokim megnyugtatott. :)

Fabri!
Derékfájás: Nekem nagyon fáj mindenem, derék és főleg a 2 lapocka között a gerincem. Ott van a legkevesebb tartóizom, ráadásul mélyizmok, amiket nehezen lehet tornáztatni, vagy masszírozni. Néztem kismama masszázst, de olyan drágák.....sajnálom magamtól :(
De azért nézd meg, tutira jó lehet:

http://www.mandaladayspa.hu/content.php ... akezelesek
http://www.szepbor.hu/masz_kismama.html

Farkas!
A Lili nálunk nem a liliomból jött, hanem az angol LILLY OF THE VALLEY-ből, ami Gyöngyvirágot jelent. :) Szóval kvázi a lányod druszái leszünk. :) Jó lenne, ha engednék a 2L, Y-os verzét anyakönyveztetni, de nem látok rá sok esélyt. Bezzeg ha Dömperínának, vagy Eperfalevélkének akarnánk hívni, azt tutira engedélyeznék..... :x no comment :x

Vanni!
Csinálgatom még RRt, de csak ha nem keményedek sokat aznap. Nem akarok kockáztatni...és nálam, a 'pihenj torna közben, ha elfáradtál' nem működik....ha már torna, akkor meg kell csinálni és kész, no lazsálás. :)
Nagyon ajánlom a kakaóvajat mindenkinek! Naponta 2szer kenem magam vele és minden speckó striák krémnél jobb, jó az állaga, könnyen beszívódik, szép tónusa lesz tőle a bőrnek, nem ragad....imádom. Ráadásul már az Auchanban is lehet kapni..700Ft körül....

A nevelés könyvből témához csak röviden: Én úgy gondolom, hogy alapvetően a nők erre vannak beprogramozva, hiszen ha reprodukció ősidőktől az igazi feladatunk. Szerintem minden nőben ösztönösen benne van az anya, csak intuitív módon figyelni kell ezekre és a babára.
De én is olvasok babakönyveket, egyrészről érdekesek szerintem, másrészt, ha bepánikolnék valami miatt, akkor biztos jól jön, hogy legalább olvastam valamit a témáról. De szerintem ötvözni kell az egészet: Jó nagy adag ösztön+ szakkönyvekből ami tetszik+ anyák tapasztalatai+ a kicsi személyisége és igényei.
Ezért is jó ez a fórum, ezernyi vélemény, tapasztalat. :) Tök hasznos! :) Jó, hogy itt vagytok csajok! :)

Szép napot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2009.02.12 10:55-kor.

Kép
mozza
 
 


Hát, Harhaj, én megpróbáltam mindent, de a gyerek valahogy úgy van kódolva, hogy visít a boltban. Nem azért, mert nem törődök vele, hanem ilyen. Igyekszem gyorsan túlesni a vásárláson, és igenis kap valamit. Nem csokit, hanem innivalót, sajtot, ezt vagy az, tarthatja a kezében a pénztárig, nagyjából akkor elvan. Eyébként miért nem kapna valami értelmeset, hiszen azért megyünk a boltba, hogy vegyünk valamit magunknak.Ha ÉN vehetek kenyeret, mert azt szeretnék, akkor ő kaphat kiflit...( nem a bolban enni)Egyébkén tmeglátod majd, a saját gyereked hisztije, vísítása zavaró persze, de mégsem az, mintha másé tenné...Én azért vagyok ideges közben, mert persze zavar, de leginkább az, hogy az öregasszonyok megállnak szörnyülködni, okoskodni, persze, hogy tetszik a gyereknek a figyelem, tovább műsoroz.. Bár elhiszewm, másokat idegesít a hangzavar...

Kép
Kép
zili
 
 


Petrus!
Látom, azóta írtál. Olvaslak.

Kép
mozza
 
 


Ja, a boltban nem azért visít, mert elkényztettett kis mókuska, hanem idegesíti a meleg, a tömeg, a pénztárnál a sor....De vásárolni kell, segítségem nincs...

Kép
Kép
zili
 
 


Zili,nem azt mondom hogy nem kap semmit hogy nem veszek neki semmit.Csak már ha ott van amit kiválaszott és elkezd még dilizni hogy neki még ez kell meg az kell akkor értelmesen elmondanám neki hogy eldöntheti melyiket kéri, de csak egy valamit veszünk meg.ha ennek ellenére sem érti meg a dolgot akkor vagy elnyugszik vagy nem kap semmit vagy belátja magától hogy nem mindíg az van amit ő akar. Aztán ezt én szépen elgondolom ám, de tuti nem lesz így.Mindíg kitalálnak valamit a lurkók hogy anyunak ne úgy menjenek a dolgok ahogy ő eltervezi. :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok csajok!

Petrus, vigyázz magatokra!

Húúú, izgalmas kérdések: hiszti, boltban evés, gyerekneveléssel kapcsolatos könyvek olvasása...

Én meg a tesóm nem nagyon hisztiztünk, meg a boltban sem ettünk, mert anya nem engedte. De nem traumatizálódtunk emiatt...

Mi matricákat és posztereket sem ragaszthattunk a szobánkban a szekrényre, meg a falra -de nem is akartunk. :D

A könyvekkel kapcsolatban; akinek még nincs gyereknevelési tapasztalata (pl. én is) szerintem nem teszi azt rosszul, ha olvas a témában, ezáltal szélesedik a látószöge és esetleg rendelkezni fog alternatívákkal, amelyekkel esetleg sikerrel kezelhet egy-egy esetet/helyzetet.

Én egyébként azt gondolom, hogy a meleg-engedékeny attitűd lehet a legcélravezetőbb.

De a párom a pszichológus, majd ő megmondja! :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Ezt akartam írni épp, nem kívánom, hogy így legyen, de egy gyerek olyan (egy ideig), hogy a bolt közepén direkt nemfogja megérteni, hogy nem kaphatja meg a második dolgot is... :D
Olyan 2-3 éves korban mégnem belátóak , de annál hangosabbak, és van annyi eszük, hogy felmérjék az esélyeiket :lol: :lol:

Kép
Kép
zili
 
 


Valjuk be őszintén.
Minden korosztálynak meg van a maga eszköze ahoz, hogy valamit amit nagyon akar kiharcolja. Előbb-utóbb kinövik, ki előbb, ki utóbb. Ezen kár vitatkozni, és igen vannak gyerekek akik rátesznek még 1 lapáttal, ha azt látják, hogy a körülöttük levő ,,idegenek" sajnálkoznak fölötte, hogy mért nem kapja meg azt a csokit vagy valamit. Na ilyenkor kell talpraesettnek lenni és valami frappáns választ kitalálni, hogy még a szusz is megáljon abban, aki bátorítani meri a gyereket az anyjával szemben.
Én anyósomat szoktam rendre utasítani, mert, ha én rászólok valamiért a gyerekre ami nem helyes akkor ő ne kezdje el vigasztalni és az ellenkezőjét csinálni annak amit én nem engedélyezek. Megvan mindenhol a sajátos nevelési módszer(Nem agyonverni!!!), viszont, hogy az jól is működjön nem szabad engedni a beleszólásba. A gyereknek igen is meg kell tanulnia azt, hogy mit lehet és mit nem akárki akármit is mondd, mert utána nem ő van vele egész nap, és nem ő neveli, nem ő hallgatja a hisztiket, ha nem Mi .
Tinu, mint szakértő jól gondolom?

Kép
Kép
incike
 
 


Zili
A hisztit nem lehet korhoz kötni igazán. Nekem van egy 6 éves keresztfiam, aki a mai napig óriási cirkuszt rendez, ha valamit nem vesznek meg neki. Na ez az égő szerintem. :shock:

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok,
jelentkezem én is. Visszaolvasni nem nagyon tudok most, de igyekeztem olvasgatni néha.
Nagytakarításba kezdtem, vagyis a sötétbarna járólapot sikálom kockáról kockára... :? Tegnap itt voltak apáék, segíteni, de ma egyedül folytatom és be akarom már fejezni, de igy nagy pocakkal nehezebb mint gondoltam.
Holnap meg kezdődik a suli is. A tanulmányis mindenáron rá akart venni arra, hogy halasszak a szülés miatt. De nem hagytam magam.


Petrus,
Kitartás!!!Sajnálom hogy kórházban kell lenned :(

Böbi,
igen, már meggyógyultam. Ti?

Krém,
majd küldj képet a konyháról, kiváncsi vagyok. Most már nekünk is meglesz hamarosan, végreee :)

Fabri,
a derekam , csípőm nekem is szétszakad, de nekem rosszabbítja a porckorongsérv is. csillagokat látok néha én is...
Ráadásul Álmos rendszeresen a gyomromat, májamat rugdossa amikor egyébként is szenvedek a derekam miatt, ugyhogy ilyenkor sikítani tudnék. Néha olyan fájdalmasat rúg, hogy fel is sikítok.:)

jövök még a pihenőkben :)

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Lányok,
Még én sem tudok belegondolni, hogy hogy fogom a hisztit kezelni... egyenlőre én is azon izgulok, hogy rendben megszülessen, és addigra készen álljunk a fogadására:) Mindenesetre én sem támogatom a boltban evést... 1. koszos a keze, 2. morzsázik össze mindent, a boltot is, és 3. kifizetés nélkül cikinek tartom...

Petrus!
Kitartáás! De jó, hogy szereztek laptopot! Tényleg kinyitja a világot! :)
Szólj, ha lejjebb sikerült vinni az adagot! Biztos olvastad, hogy itt sokan megéreztük a frontot.. Én tegnap este vettem be egy fél Seduxent, vésztartalékba kaptam, ajánlotta egy 2 veszélyeztetett terhességet kihordó kismama, akit ezzel kezeltek, amíg feküdt otthon. Ő 3x1-et kapott, de nekem jó egy fél, ha nem segít itthon a maximális szájon át bevihető magnézium... Le is nyugodott a méhem, igaz, nem tudom ettől -e, vagy mert átvonult a front.
még annyit, hogy a zsobatársam a kórházban egy 31 hetes ikres kismama volt, aki 2 hónapja, pihizik, 23. héten görcsök, méhszáj kinyíl, bevarr, aztán haza, de újabb görcsök, és most 2 hete ismét bent, és még mindíg egyben, többnyire fekszik, és a babák már akár meg is születhetnének:) 1.30kg és 1.50kg. Ja, és egy dolog, 2-2 téglával megemelték a lába felől az ágyat... Segített. a görcsökre is jó, és ha túllenn van a baba-babák...

Anita, van fotó az új frizurádról?:) Sajtot szereti a lányzó? Abban is sok az állati fehérje! Jó kis sajtos tészta? :) És a túrót? Tejfölös túró egy kis cukorral, vagy gyümivel? :)

Kicsit kinyílt méhszájjal nem fektetnek be. Egy ismerősöm úgy ment németországba autóval, és ő vezetett... Attól is függ, hogy melyik méhszáj- a külső vagy a belső, hogy mennyire kell pihizni szeintem, de nem tudom pontosan...

Kutyfüle, nekem is tetszik a féloldalas frizud!

Lányok, nálunk a kert egyik felében 2 napja itt bagzanak a macskák.. olyan koncertet csinálnak, még fényes nappal is... Jön a tavasz lassan!!!!!! :) És jönnek a babáááááák! :)
vanni
 
 


Vanni,

tegnap este én is arra mentem ki a kertbe, hogy hülye hangokat adnak ki a macskák és behozom az enyémet. Erre látjuk, hogy szegényt megtámadta már 3 másik macska, de megmentettük :) nem valami harcimacska az enyém úgy fest :D azóta csendben gubbaszt a garázsban :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Vanni
Örülök, hogy jobban vagy, vagytok. Pihenj sokat továbbra is.

Én Marcival 4 hónaposan nyíltam ki és dolgoztam . 6. hónaptól nem, mert beindult a szülés és kórházban voltam úgy, mint te is infúzión meg gyógyszereken, hogy ne legyen gond, de szerncsére kibíruk végig. Igaz úgy jártam mint te 24/23 ágyban kellett tölteni, de mindent a babáért és értünk elven kibírtam. Pedig én is sajtkukac vagyok. :lol:

Kép
Kép
incike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: