Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Köszi szépen az infókat. Én pont ezért nem megyek mostanában az előkészítőkre, mivel van ez az influenza, nem akarom elkapn, illetve mostmár elég nehezen közlekedek kocsival.
Végülis csak a szobákra lettem volna kiváncsi, de nem fontos, majd meglátom mikor eljön az idő. A szülőszobát láttam az jó, a töbi pedig leírás szerint el tudom képzelni, hogy nem olyan túl jó.
De ki lehet bírni.

Amúgy fel mentem a honlapjukra és nem találom az "órarendet", azért kérdeztem.

Én nem merem megkérdezni a dokimat, hogy mennyi a tarifa. Én lehet hogy előre fogom oda adni neki, bár nekem nagyonrendes, nem is járok a magánrendelőjébe! érdekes nem?!
sziasztok
jó napot nektek.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Szülésfelkészítőre bármikor lehet jönni férjestül. :wink:
A főbejáraton be, fel lépcsővel vagy liftel a másodikra, ott van az előadó, aminek az ajtajára az van írva "tanterem". Ha még nincs nyitva, akkor sok kismami várakozik férjével/pájával/egyedül, ha nyitva van, akkor csak be kell menni és leülni! 8) (Keddenként 14:30-tól van) Jövőhéten a normál szülés történéseiről lesz szó, és ha minden igaz, akkor a végén filmvetítés, amire igyekszenek felkészülni rendes technikával (a vetítés nem erősségük :D )! :)

Lili!
Honlap jobb oldala->Hírek->Szülés előtti találkozások a S.E.II-es Női Klinikán->rákatt és már ott is a program! :lol:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Azt kifelejtettem, hogy az alagsorban a felkészítő előtt vagy után be kell jelentkezni, ami nem jelent többet, mint hogy jelzik az oep felé, hogy megjelentél az alkalmon. Ezért is ingyenes az egész! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 

 
 

Szia Dóra!

Köszönöm szépen! :) Még egy kérdés, mennyi ideig tart egy ilyen alkalom? 1-2 óra? Bocsi a sok kérdésért :oops:

Kép
chrisstha
 
 


Általában 4 körül vége szokott lenni!De ez is attól függ h épp mi a program!Na persze akármikor felálhatsz és elmész!Senki nem szól érte!!

Itt az oldal linkje: http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972

Lili!
Mért nem mered megkérdezni?Én pl azt kérdeztem meg h vállalja e a szülést,mondta h igen.Mivel ne tette hozzá h mennyiért ,így úgy vettem h nincs fix tarifa!Ehhez hozzátartozik h már elötte is tudtam h nincs fix ár,mert utánaérdeklődtem :wink: Én elötte nem adnám oda neki,főleg h nem tudni mikor szül az ember!Az is lehet h épp elérhetetlen lesz vmi miatt!Elutazott,beteg,vmi magánügye van,esetleg másik szülése is van stb stb.Ha adok akkor mindenképp utána!

annus11
 
 


Szia

annus
Ő sem mondta, hogy mennyiért csinálja, akkor én is ugy gondolom, hogy nincs fix tarifa.
Ugy értettem előtte, hogy mikor bemegyünk már szülni, nem várom meg míg Sára kibújik.
De ez csak egy ötlet, bár tudom hogy nem fogok benne csalódni. Bejönn akkor is ha szabin van ( természetesen ha nem külföldön ), de nem lesz azt mondta, most volt januárban síelni.
Megugye mivel jővő hónapban már bármikor jöhet a kis csajszi, így már nekem nem sok van hátra.

Kép
lili&ana
 
 


Szia Dóra
Köszi, ott leszel?
Én lehet, hogy ha nem esik a hó vagy valami nem jön közbe.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok,
Ajaj. Szóval a járvány miatt nincs szülőszoba látogatás... Vasárnapra beszéltük meg a szülésznővel az első találkozót és a szülőszoba megnézését. Hát ez valszeg felejtős lesz. Basszus...
Próbálkozom a ticker-rel. Elég béna vagyok az ilyesmiben.
üdv, o



[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
orelle
 
 


Sziasztok!

34.hétben járok, febr.24-én találkozok(remélem)a szülésznővel, akit a dokim ajánlott. A tarifájukat megkérdezem, úgy a biztos.Még 2 hétig dolgozok, aztán pihi ezerrel.
Infó, de lehet, hogy páran tudjátok már: A lakhely szerinti önkormányzatok egyszeri támogatást adnak gyermek születésekor 30 napon belül, anyakönyvi kivonat bemutatása mellett.Utána kell érdeklődni, mert mindenhol más a támogatás összege, az egyik budai kerület az öregségi nyugdíjminimum 3x-át adja(kb.85e Ft,ebből 30e-t babakötvényre utalja), a másik budai kerület nem ad semmit,egyik pesti kerület nettó 10e Ft-ot ad.(Csak viszonyításképpen írtam :) )
További szép estét!
Szemi
szemi_dévisz
 
 


Chrissta!


A szülésznők tarifája 30-40000 között van, elégedettségi szinttől függően és a dokinak a pénzt varratszedéskor szokták odaadni.

ambrob
ambrob
 
 


Orelle!
Azt a pár felesleget töröld ki,de amúgy jó lesz a vonalzó!!!Reméljük h hamar lemegy ez a járvány!Még azért van időd megnézni!

Szemi!
Köszi az infót!Azt nem tudod hogy ez hogy működik?Mi számít lakhelynek?Mert én Szolnokra vagyok állandóra bejelentve,de van tartózkodási helyem is itt Pesten.A babát ugye az állandó lakcímemre jelentik le,de én rögtön be akarom jelenteni ide is!Ha más nem akkor ideiglenesre!

Lili!
Szerintem mikor bemész szülni nem ez fog a fejedben járni h most odaadd a pénzt!Tegnap pl én is majdnem elfelejtettem fizetni a dokinak,annyira örültem h minden oké :oops: De amint felálltam a székből eszembe jutott,bár mondta h majd fizetek máskor :lol: De gyorsan odaadtam neki :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Viszonyítás képpen:
A dietetikusos beszélgetés 16:15-ig tartott.
A vetítés valamivel 16h előtt végetért.
Most kedden 16h-kor vége volt.
Jövőhéten valószínűbb, hogy tovább fog tartani az utó vetítés miatt!
Ahogy már Annus is írta, a neked tetsző időben felállhatsz és elmehetsz, nem néz rád senki sem furán! :lol:

Igen, a tervezet szerint, leszek a jövőheti alkalmon is a férjemmel együtt! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


És reméljük végig tudjuk ülni! :lol: Vagy mi leszünk az elsők akik felállnak és kimennek!

Én tegnap este keményedtem :? Alvás is csak éjféltől ment,az is ha jól odabújtam apcimhoz...még az se zavart h horkolt néha a fülembe :wink: De amint reggel felkelt,keltünk mi is....Iza nem akart tovább aludni :roll: Most meg felül feszített be...kissé nehezen veszem a levegőt 8)
De amúgy minden ok :lol:

annus11
 
 


Sziasztok,
Annus! OK, kösz akkor folytatom a küzdelmet a tickerrel.
Szemi! Igazad van, tényleg önkorm függő a támogatás. Mi Bp XXII. kerületében lakunk, itt egyszeri 40 e FT-os babakelengye támogatás van, de jövedelem alapján határozzák meg, hogy ki jogosult rá (szóval nem automatikus). Itt az a gyakorlat, hogy a szülők és a baba állandó, bejelentett lakcímének a kerületben kell lennie.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

7. hetes kismama vagyok, és a Bolgárkerék utcába a Családtervezőbe jártam Timmermann doktor úrhoz. Csak nem tudtam, hogy ha terhesgondozásra is hozzá szeretnék járni, akkor azt már a magánpraxisában kell megtennem. :)
Nekem nagyon szimpi doki, és a havi egy vizsgálat/8000 forintot is megérné nekem, mert szerintem nem egy felületes valaki.
Hétfőn megyek vissza hozzá 2. ultrahangra, és addig el kéne döntenem, hogy őt választom-e. Kérdésem, hogy aki nála szült, vagy hozzá jár, mi a tapasztalata?
Köszönöm a válaszokat előre is!
aranynap
 
 


Sziasztok!

Egy napig nem voltam és alig győzlek olvasni titeket! :)

Hát, Alexa hasmenése nem lett jobb. Anyukám tegnapra megszervezte, hogy az öcséim régi gyerekorvosa jöjjön ki hozzájuk, és nézze meg a gyereket. A dokinéni úgy gondolja, hogy valami vírusos dolog lehet, de azért kért egy vizelet vizsgálatot. Gyűjtöttetek már be pisit egy 3 hónapos LÁNYtól??? Szinte lehetetlen! Egy kis tasakon van egy ovális ragasztós papír, azt kell felragasztani neki, a tasakot szétnyitni, hogy belefollyon a pisi, és úgy bepelenkázni. Persze, egy kicsit eláll, és naná, hogy ott folyik ki minden. :? Így holnap reggel újra megpróbáljuk. Csak kell venni egy pár tasakot, mert a dokinéni csak egyet adott. Ha annak sincs eredménye, akkor jön a kaki gyűjtés, de az már kicsit könnyebb lesz. :) És szegény kismanómnak még ma reggel is jó nagy hasmenés volt a pelusában. Annyi javulás azért van, hogy elkezdett enni, bár még mindig nem eszik annyit, mint korábban. Nem tudom, mikor lesz ennek vége, és nagyon félek, hogy esetlek kórházba kerülünk. Szombat óta nem hízott semmit, igaz nem is fogyott, és nagyon jó húsban van (15 hetesen 6,9 kg és 63 cm), így még emiatt nem aggódok.
JA, és tegnap a dokinéni egyből látta, hogy Alexa feje kissé koszmós, mondta, hogy milyen sampon kell rá, míg a mi gyerekorvosunk csak legyintett, és azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni.

És a ráadás: tegnap eljöttünk az anyukámtól, és 2 órával később jött a telefon, hogy anyu influenzás: lázas és fáj mindene. Ma reggel 38,7 volt a láza. Így most rettegek, hogy vajon Alexa, vagy én elkaptuk-e. Igaz, hogy Alexát elvben védi az anyatej, de ő most eléggé le van gyengülve a hasmenés és a nem evés miatt, én meg a fáradtságtól és az idegességtől. Tudom, hogy anyu nem tehet róla, mert estig semmi baja nem volt, de most nagyon mérges vagyok!

Ma jön a védőnő, kérek tőle tanácsot, hogy melyik gyerekorvoshoz menjünk. Kénytelenek vagyunk ugyanabban a rendelőben maradni, de egy olyan orvost keresek, aki nem ugyanakkor rendel, nehogy helyettesítéskor összefussunk a mostani orvossal.

Elnézést a sok panaszért, de most jobb, hogy egy kicsit "kibeszéltem" magamból az egészet (mióta reggel láttam a pelenkát, csak sírni tudtam, mert úgy reméltem, hogy mára már jobb lesz).
Megyek, mert vár a házimunka, a férjem reggel csak annyit mondott, hogy nincs több tiszta zoknija. Mintha nem tudná, hogy működik az a rohadt mosógép! :twisted: Az, hogy én napok óta nem eszem, kit érdekel! A szülés utáni fogyókúra titka: már 6 kg-val könnyebb vagyok, mint a teherbe esésem előtt (de terhesen csak 10 kg-t híztam).

Szép napot mindenkinek és szorítsatok, hogy legalább az influenza elkerüljön minket!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:47-kor.
Vendég
 


Szia Zsuzska!

De örülök, hogy ilyen hamar találtam valakit. :D Jó Neked, hogy már áprilisban jön a babócád! Én még nagyon izgulok, annyi rosszat hallani meg olvasni erről az első trimeszterről. :(
Nem lehet hozzá nem magánban járni, ezt a védőnénitől tudjuk (Albrecht Éva, ő is Családtervezős, és ráadásul közeli ismerős. :D ) Igen, van még kérdésem. A szüléssel kapcsolatban már beszélgettetek? Úgy értem kell neki adni pénzt? Ez nekünk fontos, mert anyagilag nem vagyunk nagyon eleresztve sajnos. :cry: :oops:
aranynap
 
 


Sziasztok

Én sem kérdeztem meg az orvost hogy mennyi a tarifája, körbe kérdeztem róla és hogy ki mennyit adott neki . Volt egy tól ig határ és én a köztes összeget választottam. Nem magán rendelésére jártam hanem a kórházba vagy Budaörsre a terhesrendelésére.
Szülésznőt nem fogadtam ha akartam volna ő ajánlott volna , nekik a tarifájuk 30e , ennyit mondott róla az orvos és ha akarok fogadni akkor szóljak neki, de mindegyik nagyon rendes.
Nem fogadtam mert reméltem nem leszek olyan sokat bent a szülőszobán és ha mindegyik rendes akkor teljesen mindegy hogy ki van ott velem.
Így is adtunk a szülésznőnek pénzt szülés után bár nem azt az összeget hanem kevesebbet.
Nem volt végig velem ki be járkált , de igazából nekem így volt jó nem biztos hogy elbírtam volna még valakit hogy ott áll feletem és néz elég volt a párom meg az orvosom aki ott ült mellettem és várta velem a fájásokat és elviselte a kicsit hisztis stílusomat. :lol:

Ja a pénzt az orvos varrat szedés elött kapta meg addig egy forintot nem látott tőlem és mégis nagyon rendes volt velem.
Amíg bent voltam addig mind a két nap meglátogatott , akkor kapta meg a pénzt és 3. nap szedte ki a varratokat .
Vendég
 


Annus!

Különböző önkormányzatok rendeletei más és más, a mi kerületünk kiköti, hogy a kerületben "életvitelszerűen" élj és legalább 1 éve lakhellyel rendelkezzél. Utána kell érdeklődni a tartózkodási helyed szerinti önkormányzatnál. ((Személy szerint így is érthetem(tartózkódási), meg úgyis.(állandó)).
Szemi
szemi_dévisz
 
 


Orelle!

A vonalzó kódját az aláíráshoz kell bemásolni!A profilban megtalálod!Szólj ha nem megy!

Szemi!
Köszi szépen,akkor majd utánajárok ennek,bár nem hiszem itt bármi is lenne...9.ker :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Orelle!
Mi is XXII. ker-ben lakunk! :) Mi még nem jártunk utánna, de lehet, hogy itt az ideje, hogy a férjemet ráuszítsam a témára! (Nálunk ő végzi ezt a fajta utánnajárást! 8) )

Aranynap!
Üdv itt köztünk! Ne aggódj az első trimeszter miatt! Nagy szelektációval kell olvasni, mert sokmindent összeírnak róla! :shock: Annyi stresszhatás ér minket a világban, nem érdemes még magunkat is ijesztgetni, hogy "mi lesz, ha..."! Jó babavárást! :)

Detti!
Jobbulást a leánykátoknak! Kívánom, hogy kerüljön el benneteket a járvány!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Dóra!

Igen, mondogatták már ezt nekem, köszönöm szépen a jókívánságot is. :)

Tök aranyosak ezek a vonalzók. :) A 12. hét után én is csinálok magunknak egyet. :) Viszont biztos majd segítségre szorulok, mert nem mondhatnám, hogy zseni lennék ezekben a technikai dolgokban. :lol:

Egyébként én még csak egyszer jártam a II. Számú Nőgyógyászati Klinikán vérvételen. Ott nagyon kedvesek voltak velem. Elmondható ez a szülészetre is? :) Tudom még korán érdeklődöm, de türelmetlen és kíváncsi típus vagyok. :oops:

Mindenkinek kívánom az influenza elkerülését!!! Én például most küldtem el az egyik kolléganőmet orvoshoz. Hetek óta (!!) itt keheg, úgy néz ki, mint egy zombi, de úgy gondolja, nélküle nem működne a bank (bankban dolgozom :) ).
aranynap
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:47-kor.
Vendég
 


Szia Zsuzska.
ha jól emlékszem te kérdeztél még augusztusban Sára Leventéről.
Látom más lett a dokid.
Végül is nem voltál megelégedve vele?
További jó babavárást.
Vendég
 


Zsuzska!

Igen, éreztem, hogy nem az a követelőző típus. :) Akkor már el is döntöttem, ő lesz a választottam. :D
Viszont az a rendelés árának tízszerese nagyon durva. :roll:
Szerintem kábé szégyellje magát az az orvos, aki megsértődik, ha nem annyit kap, amennyit gondol. De ez az én véleményem. :)
Én csak az ismerőseim körében hallottam ezt-azt kórházakról. Volt, aki a Péterffy-vel meg volt elégedve (kivéve a nővéreket). Aztán az egyik Barátnőm 7 hónapja szült a Szent Istvánban. Ő azt mondta, hogy álmában ne jöjjön elő többet. Nem szeretném ecsetelni, nehogy valakire ráijesszek, meg nem is a Szent Istvánról van ebben a fórumban szó. :)
A II-esen viszont nem szült még ismerősöm, úgyhogy nincs info-m. :)
aranynap
 
 


Szia

Aranynap igazad van, annyit adjál amennyit tudsz.

Én a II-ről jóka hallottam, már 3 barátnőm szült az elmúlt 3 hónapban ott és meg voltak elégedve. Az a lényeg hogy biztonságban legyen az ember.

Nekem van a Péterffyben egy orvos ismerösőm de még sem oda mentem, valahogy maga a kórház, meg akár hogy is az ismerősőm nem gyözött meg hogy oda menjek majd szül.
A Szent Istváról ne is beszéljünk, az a másik szörnyű, pedig ott is van ismerös orvos, meg a Jánosban is.
Én voltam a Jánosban a nőgyógyászati részen, mikor nem találtak egy terhességemet, és le vették a vért hogy a HCG nézzék, mikor kiengedtek kértem adják oda az eredményt, és közölték velem, hogy nincs meg, mivel mikor a labor felé vitték a csövet eltörték, és még nem is szóltak.
Szóval ennyit róluk.

Én az orovosommal nagyon meg vagyok elégedve, nagyon soká találtam rá. Fiatal és tele van még energiával, szereti csinálni látszik, nem olyan mint az öregek akiknek ez már futószallagá vált dolog.

Kép
lili&ana
 
 


Szia Aranynap!
Tényleg ne aggódj, az internet néha áldás, néha a frászt hozza az emberre.
Szerintem teljesen korrekt, amit Zsuzska írt a dokiról. MI is 5000-6000 ezret fizetünk általában. Mindig ránéz a picire is uh-val, ami azért nekem jó érzés. Mindig annyira jó látni Őt.
Alapos, és kedves, ami azért nem jön rosszul, mikor valami miatt éppen aggódsz, s jól esik egy kis megnyugtatás szakértőtől is.
Én is csak laborban voltam egyszer a Klinikán, és nagyon aranyosak voltak.

Zsuzska!
De jó, hogy Te is Timmermann doktorhoz jársz.
Ja, és akkor ezek szerint Te meg is kérdezted a "kényes" dolgokról.
Örök hála Neked ezért! :)

Annus:
Az utóbbi érzés, mikor nem kapsz szinte levegőt, az ismerős.
De milyen volt a keményedés?! Még mindig nem tudom :oops:

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!

De jó! Még egy Timmermann-ajánló. :D Ez nagyon nagy megerősítés nekem, köszönöm! :) És valóban örök hála Zsuzskának, mert így akkor már tudom, mihez tartsam magam. :)
Ééééééés gratu Ádámhoz, és Zsuzska, Neked Sárához. :) Majdnem egy időre vagytok kiírva. :D
Én még csak most megyek majd 2. ultrahangra hétfőn. Először fogom hallani Maszatka szívét. Mivel a doki elment két hétre, ezért én speciel visszaszámoltam a napokat. :D Ezt a maradékot most már fél lábon is!
aranynap
 
 


Sziasztok!
Detti! Jobbulást és sok erőt nektek!
Dóra! itt van a XXII. kerületi önkormányzat honlapjának linkje, ahol olvashatsz a babatámogatásról: http://www.bp22.hu/hivatal/szocialis/babakel
Mi a Nagytétényben lakunk. És ti?
Annus! Kösz a támogatást ticker ügyben. NAgyon igyekszem, bocs a bénázásért. :)
Aranynap! Én is Timmermann Gáborhoz járok. Csak megerősíthetem a már elhangzottakat. Grat a babához!
üdv, o
orelle
 
 


Ej ez a ticker kifog rajtam. most rohannom kell, de ha lesz egy kis időm, akkor esküszöm megfejtem a szisztémát.
üdv, o
orelle
 
 


Szia Orelle!

A nagyonbabán, amiután kész vagy a háttér, ábra választáson és megadtad az adatokat, akkor a beillesztendő kódoknál az ez alatt levőt kell a profil aláírásba beilleszteni:

PHPBB kód - bizonyos fórumok csak ezt a formátumot ismerik:

Sok sikert! 8)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Lám! :D
Mire leítem sikerült! 8)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Orelle!
Mi is nagytétényiek vagyunk! :D
A posta melletti utcában lakunk! :wink: (a profi felé) :lol:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Aranynap!
Nagyon is emlékszem, milyen érzéssel vártam a 12. heti UH-t.
Csodás lesz látnod a Picit. Ráadásul a doki nagyon alapos, és tényleg hosszú ideig lehet látni a babát. VÉgignézi a "normál" UH-val, majd időnként átvált 4D-re, és képet is kapsz majd. :)
Drukkolok Neked!
Feltétlenül meséld majd el, milyen volt :)


Orelle!
Az egyik legszebb név amit a pici lánynak választottatok!!!
Akkor én már eleve úgy hívom Katalint holnap, hogy úgysem lehet látogatni. Bár mikor én beszéltem Vele, azt mondta, férj nélkül azért majd meg tudjuk oldani a látogatást...
Én attól ijedtem meg egy picit, hogy zárlat alatt van a kórház, talán a szülésre sem jöhet senki velem....Na, ettől totál kiborultam...

KépKép
francestz
 
 


Detti!
Mi a helyzet most?! Volt védőnő?
Hogy van Alexa? És Te?
Azért ne nagyon vedd a lelkedre, hogy nincs tiszta zokni...

KépKép
francestz
 
 


Francestz!

Köszi Neked is, meg a többieknek is az érdeklődést! A helyzet változatlan, ma már 3 nagyon hasmenéses pelus volt. Enni megint nem nagyon akar, 100-120 ml-t tudok csak beleerőltetni. A hasmenés elleni HIPP-et úgy tolta el, hogy kirepült az üveg a kezemből, a Normaflore-t pedig babáknak való gyógyszercseppentővel tudtam vele lenyeletni, de egy kicsi így is mellé ment. Próbálnám itatni, de semmi nem kell neki. Ha egy kicsit erőltetem, nagyon sír. Kimerült vagyok, és teljesen kétségbeesett. Félek, hogy kórház lesz a vége.
A védőnő megnézte, azt mondta, hogy még nincs kiszáradva, de itassam. Jó vicc! Az a baj, hogy - ahogy írtam is - elég jó húsban van a baba, és így senki nem veszi komolyan az egészet, mondván, hogy van miből leadnia. Fogalmam sincs, mit csináljak. Hívtam a saját dokinkat, ma szabin van, de szerinte úgysem lehet mit csinálni, várni kell, hogy elmúljon. Persze látni továbbra sem akarja.
De kimostam mindent (na jó, a mosógép, de én teregettem), a férjem boldog lehet a zoknijaival. :)

D.

Kép
Kép
detty74
 
 


Francestz!

A 12. ultrahangot is nagyon várom, de előtte még majd most a hétfőit is. :D
Ha ezen túl vagyunk, akkor majd megint visszaszámolok. :lol:
De majd írok a hétfőiről is. :)

Irigykedve nézem egy másik kolléganőmet, aki már 17 hetes, és nő a pocija. Nem kell titkolnia, meg már mozog is a picurka. :) Egy harmadik kolléganőm, ő már otthon van, a 34. hétnél tart. Múltkor volt bent, és mesélt. Én meg csendben azon virultam, hogy most mind a három trimeszterből van a szobában egy-egy kismama. :D
aranynap
 
 


Sziasztok,
Francestz! Köszi. A névválasztáskor elég sok szempontot kellett figyelembe vennünk: illeszkedjen a vezetéknévhez, külföldi rokonok és barátok is ki tudják ejteni, de azért "magyaros" legyen ...stb. Ha kisfiú lett volna, akkor az Ádám nevet választottuk volna, éppen ezen megfontolások miatt. :)
Dórának írtam privit.
Mindenkinek minden jót, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Én is elköszönök mára. Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mindenki nagyon kedves. :)

Sok szépet Mindenkinek!
Aranynap
aranynap
 
 


Aranynap!

Üdv itt!És gratula a babához!!!El is felejtettelek üdvözölni :oops:

Rancestz!

A felkészítőn azt mondta a nő,hogy apuka bemehet a szülésre!Csak utána nem látogathat....Aztán nem tudom h ez hogy változik,illetve meddig áll fenn!Szerintem mire te mész be már nem lesz gond :wink:

annus11
 
 


Sziasztok

Detty
Örülök, hogy találtatok egy jó dokinénit!
koszó: a sima napraforgó olaj is jó rá, fürdés előtt jól bekened vele a fejét és húzól rá egy sapit, és utána fürcsinél jól lemosod a fejéről a trutyit, majd pedig jól ledörzsölöd, nem kell félni, nem lesz baja a kutacsának
pisivétel: még fiúnál sem megy, én reggel ölembe ültettem és 1 üvegbe dugtam a fütyijét, de így is csak 2x-ra sikerült
:twisted:

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

Erika!
Sajnos a dokinéni csak ideiglenes, mert ő a 3. kerületben dolgozik, mi pedig a 20.-ban lakunk. Tegnap a 4. hasmenés után lementünk a mi orvosunk helyetteséhez (a mienk szabin volt). A nő ránézett Alexára, majd vizsgálat nélkül közölte, hogy túletettem a gyereket és most a hasmenéssel és a nem evéssel kompenzál. Elküldött a fülészetre is, mert szerinte fáj Alexa egyik füle. Ott kipucolták a fülét, valószínüleg víz ment bele hajmosásnál, de ez nem okozhat hasmenést és étvágytalanságot.
Most már tényleg nem tudom, mit tegyek. Kevesebbszer adok neki enni, megvárom, hogy tényleg éhes legyen, aztán várunk. A mai pisivétel megint nem sikerült, minden a pelusba ment. Ha hétvégén nem megy a hasa, hagyom az egészet a fenébe, bár tegnap vettem a gyógyszertárban 5 db tasakot. Azért az üveges sem rossz módszer! :)
A koszmó ellen az olaj nálunk nem működik, mert a lányomnak nagyon nagy haja van, és egyszerűen ember kínzás beolajozni (és utána kimosni) a haját. A jófej dokinéni szerint nem is hatna, mert nem jutna el a sok hajtól az olaj a fejbőréig. Így most a sampontól várjuk a csodát.
Alexa hajnalban felsírt kétszer is, de amikor bementem hozzá, aludt. Szerintetek lehet a fogától? Az orvos szerint duzzadt, de még nincs teljesen kész kibújni.

Sziasztok

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!


Az éjszakai/hajnali felsírás álmában valószínűleg a fogától lehet. Szokta rágni a kezét vagy az öklét, esetleg az egész pici kezét a szájába veszi? Mert nálunk Marcinál így kezdődött. Ez három héten keresztül tartott, mire nagy nehezen kezdett kibújni az első fogacska. Ha nagyon gyűri az ínyét, akkor lehet DOLOGEL kenőccsel kenegetni, az csillapítja a rossz érzését és ezt lehet egy nap akárhányszor kenni neki, nem úgy mint a DENTINOX-ot, mert azt csak 2-3x lehet egy nap használni. Ráadásul kellemes vanília ízű, úgyhogy még szeretni is fogja.

Koszmó ellen nekünk a BABÉ koszmó elleni sampon vált be, elég jó hatásfokkal működik. Nem túl olcsó és a gyógyszertárban lehet kapni. Kezdésként 2-3 naponta mosd meg vele a haját, majd a jó eredmény fenntartása érdekében hetente 1x.

Mielőbbi jobbulást Alexának!

ambrob
ambrob
 
 


Szia Ambrob!

Köszi a segítséget! Igen, a keze egész nap a szájában van! Az előbb próbáltam dörzsölgetni az ínyét, és jól "ráharapott" az ujjamra. Elég nyűgös, folyton nyöszörög szegény. :(

Mi is a BABÉ sampont használjuk, de örülök, hogy nektek bevált. Mennyi idő kellett, hogy látható eredménye legyen?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok

Most kedden mi lesz a progi? A Sotn?
Szerintem elmegyek már tényleg mert a tornára kiváncsi vagyok meg a légzés technikára! Gondolom azt minden torna végén szokott lenni ugye?

Kép
lili&ana
 
 


Szia Detti!


Látható eredmény nálunk az első használat után is volt már, de kb. 2 hét alatt csökkent le a koszmó mennyisége nagyon minimálisra, majd szinte eltűnt. Ha megjelenik, akkor mindig megmosom Marci haját, bár általában elég hetente egyszer mosni neki.

Amikor nálunk a fogzásos időszak volt, akkor egyszer-egyszer (pld. este lefekvés előtt) adtam Marcinak VIBURCOL kúpot, ez homeopátiás szer, nem gyógyszer és megnyugtatja kissé a babát. Fogzáshoz, oltás után vagy egyéb nyugtalansági állapotra ajánlják. Tudom, hogy most hasmenéses időszakot éltek, de hátha segít Alexán.

ambrob
ambrob
 
 


detty:
mi is a Babét használjuk, Annának nagy a haja, és bevált a sampon, igaz, elég sokáig mostuk vele, azóta is minden alkalommal ezzel mossuk..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Pocakosok!
Ti hogy bírjátok ezt a frontot???Én rosszul! :evil: Keményedik is a hasam már megint :roll:

annus11
 
 


SZiasztok!
Én nagyon szenvedek tegnap óta. A szívem mintha a torkomban dobogna, ég a gyomrom, rossz "minden".
Nekem is keményedik, de inkább levegő /bocs :oops: /.
Éppen arra gondoltam én is, megkérdezem Tőletek, hogy bírjátok?!
Akkor nem vagyok egyedül...

KépKép
francestz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?