Új privát üzeneted érkezett!

Ja! Még egy kérdés:
Van valaki, aki hozzám hasonlóan nem ment még el kardiológiára?
(nagyon fontos sztetek?)

Kép
mozza
 
 


Én sem voltam még. De kötelező a vizsgálat, Mozza, kell kérni háziorvostól beutalót, és el kell menni...

Annus, én is drukkolok a dokihoz. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem is nagyon ugrált éjjel a Manó! Patrik is mindig jelezte a pocakban az időváltozást.

Amikor Én szültem akkor biztos front volt. A csaj, aki előttem szült hmarabb is rakták ki a szülőszobából, minthogy letelt a 2 óra. Ő 17:48-kor szült, Én 19:48-kor, és azért Én is töltöttem 20-25 percet a szülőszobában, mire kibújt Patrik.

Patrikkal Nekem +20 kg ugrott fel, de mikor kijöttem a kórházból, márcsak +8 volt. A szüléssel 12 kg lement, de nem tudom hogyan, lehet hogy sok víz volt a szervezetemben, de látható jele nem volt. Úgy értem egyáltalán nem dagadtak a lábaim még a 40. héten sem. Bezzeg most :?

Mozza: ha az EKG-ra gondolsz, az fontos. Arra azért menj el, még nem késő és csak pár perc az egész.

Ja és holnap este megyünk 4d-re. Kiváncsi vagyok mi a helyzet. Remélem megmutatja a pofiját, mert Nekünk ez lesz az utolsó 4d.
Patrikkal is ilyenkor mentünk és végig az arca előtt volt a lába. Szegény nagyon kitekert helyzetben volt.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 

 
 

Sissy, drukkolok, hogy lássátokaz arcát! :)
Vendég
 


4D-s képeket vájuk!!!!
Én még filózok rajta hoyg menjünk e és h mikor...Olyan 32.héttel bezárólag akarok menni!

Mozza!
EKG-t nekem a háziorvos csinált.Még a .trimeszterben bementem,és mondtam h mi a pálya.Itt az a szokás h nem küldik emiatt a rendelőbe a kismamákat,hanem megcsinálják ők!
Ht méreteket nem hiszem h tudok majd mondani,mert a dokinak csak vmi kisebb gépe van.Múltkor is csak épp a fejét mérte meg,mert kérdeztem h korának megfelelő e.Persze mondta h tapintással is megfelelő a mérete,de azért lemérte nekem a buksiját :lol: akkor még belefért a képbe,lehet h már nem is tudná lemérni...nem tudom.

annus11
 
 


Dóri: Köszi :D

Akik már voltak, olyan aranyos képeket hoztak a babókról.

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Hát mi aludtunk, mint a bunda. :lol:

Én sem voltam még EKG-n, a beutalóm megvan már vagy 3 hónapja. Bár általában a kutyát nem érdekli, hogy voltam e ilyen-olyan vizsgálaton. Az orvosom a saját maga kérte vizsgálatokra rákérdez, meg annak ő kapja meg az eredményét is, de ennyi.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Most látom, hogy 100 napos vagyok!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok
Sajnálom a nem alvókat!
Én jól aludtam,csak ma fájdogált picit a pocim,meg sűrűbb folyásom lett,meg talán másabb a színe.De szerintem sok volt a tegnapi nap,mivel buszoztam,2 órát sétáltam,meg ültem a fodrásznál.
Remélem nincs baj.Amúgy érdekes mindig akkor van ilyen problémám,mikor dokihoz megyek,ami holnap lesz.
A hajam kész,hát lilás helyett vöröses. :shock:
Majd rakok képet is,csak lemerült a gép.Most ebédelünk és séta.Majd jövök!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


De azért tetszik? Remélem! :) Várjuk a képet! Biztos nincs semmi baj! Ne aggódj!

Reny, grat a 100 naphoz!
Vendég
 


Jó étvágyat az ebédhez!

Nálunk paprikás krumpli volt.Aztán én is járok egyet. :)Babó úgy látszik kipihente magát, mert meg se moccan :cry: Szeretem mikor mocorog, tudom hogy minden rendben van vele.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

Előkerültem én is... Napokig sz@rakodott nálam a babenet, így kissé türelmemet vesztettem és nem próbálkoztam egy ideig. Eredményképpen most rengeteget olvashattam vissza.

Pénteken a turiban 2.300.- Ft-ot hagytam ott, mely összegért sikerült zsákmányolnom 5 db babypólót, 3 db kisnacit (igazi pasis cuccok), 2 db rugdalózót, 1 db tündéri napozót :) , 5 db body-t + magamnak egy pólót. Azt hiszem nem teljesítettem rosszul, párom is teljesen elégedett a szerzeményekkel :wink:
Mondjuk a pólót kissé benéztem, mert már most kikandikál a hasam alja, de sebaj, majd szülés után remélhetőleg jó lesz.

Nekünk is Faktum babaútorunk van, a Vörös Róka verzió. Még tavaly megrendeltük, január végén át is vehettük. Sajna volt egy kis problémánk, mert a komódot cseréltetni kellett, de a cég maximálisan korrekt ügyintézésének köszönhetően hamar rendeződött a dolog. Apci tegnap estére készült el teljesen az összeszereléssel, így hosszasan gyönyörködhettünk benne :D
Most már csak azon törjük a fejünket, hogy legyen baldachin vagy ne legyen. Alapból tetszik, mert nagyon édik vannak, csak a szoba berendezése miatt valószínűleg akadályozna...

Emese! Sajnálom a kiságyas sztoryt! Akkor most keresgélhettek...
A 30. életév betöltésével szigorúan követlek novemberben. Szóval nyugi, nem vagy egyedül ezzel a topicban :D

Az Aventes cumiról barátnőm annyit mondott, hogy az Ő babuja nem szerette, mert kemény volt neki a fejrész, nem tudta megszívni. Ő az Aventes cucchoz MAM-os fejet vett, az bevált. Nézegettem az üzletben, és eldöntöttem az eldöntendő kardinális kérdést :lol: mi NUK-osat veszünk cserefejjel. Az üvegrész kb. 1.200.-, a +fej 6-700.- Ft.- Ezzel kezdünk, aztán meglátjuk, hogy mire lesz szükség később.

Annus!
A tábliba való bekerüléshez szükségeltetik valamiféle előjog, kötelezően eltöltött minimum idő vagy ilyesmi? Ha nem, akkor mi is szeretnénk bekerülni, de csak ha nem gáz :roll:

KépKép
novygirl
 
 


EKG-n voltam, de nálunk is a háziorvos csinálja. Nem lett tökéletes, de az orvos azt mondta, majd a szülés után foglalkozzak vele.

Szendvicset ebédeltem, olyan jól esett :D
Vendég
 


Novygirl!

Ne hülyéskedj!!!!Semmien előkövetelmény nincs a tábliba kerülésnek!!!Aki szeretne bekerülni megírja a belevaló adatokat és teszem is e a többiek közé!!!!
Ez mindenkire vonatkozik természetesen!!!!

Néha kiszedek pár régen eltünt báránykát,hogy átláthatóbb legyen,de természetesen amint megkerülnek újra visszateszem őket!Lásd Sün Balázs!

Tehát aki szeretne a tábliba kerülni,dob egy privit az adatokkal és kész!!!Vagy akár ide is írhatja,nekem mindegy.Aztán ha új infó va amit szeretne beiratni szintén ír ide vagy priviben és kész!Dobok is a mai nap folyamán táblit,és akkor lehet látni mik kellenek!(persze vissza is lehet nézni korábbi táblira)

annus11
 
 


Mozza,
sztm az EKG csak egy rutinvizsgálat, csak kötelező. Az EKG tényleg nem volt több, mint 10 perc (a házidokim elég lelkiismeretes, azért küldött el kardiológiára, mert magas volt a pulzusom).

Sissy,
drukkolunk holnap. Hova mentek majd?

emese1979
 
 


Sziasztok alvósok és nemalvósok! :lol:

Én most a jólalvós vagyok, de nagyon! A Született feleségek után reggel fél 8ig aludtam, felébredés nélkül! Már ez van kb. 1 hete, de akkor meg írtam, hogy 1x haza kellett jönnöm a munkahelyemről, mert egyszerűen nem bírtam a gyűrődést a 2 napi nemalvástól...

Nem értem én ezt, min múlik. Pedig tegnap nem is ittam meg az esti citromfű teámat :?

Marci most ilyen kis lightos mozgásokra állt át, de azt jó sokáig csinálja. Úgy néz ki, mintha bújkálna a bőröm alatt. :lol: Egyszer itt bukkan fel, egyszer ott...

Na megyek, befejezem azt a néhány fejlesztési tervet és várom a 4 órát, hogy mehessek haza! :wink:

Kép

Kép
adraci
 
 


Emese: Mi a Kárpát utcába megyünk 4d-re. Mindig oda megyünk és nagyon elégedettek vagyunk Velük. (www.4dultrahang.hu)
Én pedig júliusban leszek 30. És nem is vagyunk olyan öregek :D
Nekem az a fura, hogy pár hét múlva 3 éves a fiam, pedig olyan mintha most született volna. Rajtuk lehet látni, hogy nagyon repül az idő.

Adraci: Mi az a citromfű tea és mire jó? Nemalvás ellen jó? Mert Én is elég rosszul alszom.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!
Sajnálom a nem alvókat. A frontot én is érzem,bár én úgy aludtam,mint a mormota.Becsuktam,egyszer kiküldött úgy 1 felé Riki wc-re,aztán kinyitottam 6-kor. Viszont fáradt és elcsigázott vagyok pár napja,szerintem nálam ezt okozza a front.
Ma voltam védőnőnél. Igazán mondom,útálok járni,de ma olyan aranyosak voltak velem.Kaptam egy kis lelki masszázst,ami rettentően jól esett.Persze a súlyomra most is ki voltak akadva.Felsorolta mit nem ehetek,és mikor a napi össz két zsömlémet is el akarta venni(már a mákostésztáról is leszoktam) azzal,hogy egyek helyette zöldséget,megkérdeztem, hogy:Napi 8 órát dolgozom, tanulok,a háztartást egyedül viszem,és mellesleg növekszik bennem egy kis élet.Ha nem ehetek semmi táplálót,akkor hogy fogom ezt még 1,5 hónapig bírni? No comment. Szóval abban maradtunk,hogy legyek óvatos,és figyeljek oda.:)
Mozza!Akkor menni fog nálad is a meló a ruhákért???Én is komolyan kétségbe esnék,ha nem hordhatnám szépséges szerzeményeimet a babák után. Tényleg,Ti terveztek másikat?
Farkas,szintén üdv a "mindent bele a ruhákért" klubban.
Vanni.Nem tudom,hogy ez hogyan mint szívódik fel,az én dokim ezt szereti: Magnesii Citrici.A védőnő is ezt ajánlotta amúgy.Ez egyébként vényköteles.
Fabri! Tök jó volt a meglepi.Az én férjem hétfőn volt 25 éves. :oops: De most különösebb meglepit kitalálni nem volt erőm. Úgyis megyünk majd pénteken Galyára wellneskedni,szóval az most nekünk jó lesz.Várom nagyon!!!!
Holnap jönnek az asztalosok,mert kész lett a bútor.Nagyon várom már, hogy minden a helyén legyen.Majd teszek fel képet. Eszerint jövő hétfőn nekikezdek a baba érkezése előtti nagytakarításnak. Főleg, hogy nem is mondtam, mert nem igazán voltam mostanában, hogy a múltkor a doki határozottan átírta a szülés várható idejét április 25-re.Szóval a kiskönyvemben is egy héttel idősebbnek tüntettek fel. Egyfelől rossz,mert nagyon jó így 2 in 1,másfelől örülök,mert akkor távolabb lenne a névnapja(máj.18) és a szülinapja egymástól. A keményedések meg a fájdogálás tegnap óta nincs.Szóval lehet,hogy ezt a fájást most bélgörcs okozta. De jó is,nem hiányzik.
Ez a hazahozós ruha.Ez valamiért különleges?Nem mindegy miben hozzuk el?Mert azt tudom,hogy a keresztelőre szép rucit adnak rá,de ilyenkor is.
Olvasom A suttogót.Hát engem eddig teljesen megfogott.Igaz nem sokat tudok a babákról,de eddig amit leírt pont beleillik az én világnézetembe és szemléletembe. Érdekelne, hogy akinek nem tetszett,vagy nem értett egyet vele,az mivel nem tudott azonosulni.Csak mert érdekelnek más vélemények is.
Bocsánat,nagyon hosszú lettem,de lelkes vagyok,mert elég laza napom van ma. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Adraci,
néztem én is a született feleségeket :))

holnap megyek a cukorterhelésesre. Akik már voltatok, és még melóztok, utána be tudtatok menni a munkahelyre? Vagy azért annyira nem voltatok jól?

emese1979
 
 


Sissy,

a citromfű egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy nyugtató hatású és babavárás idején is nyugodtan lehet alkalmazni.

Én egyébként is szoktam...

A dm-ben lehet kapni pl. szárított formában ilyen barna Herbáriás zacsiban. Asszem legutóbb 200 ft-ért vettem.

Ebből csinálok általában este egy csésze teát. Rendkívül kellemes enyhén citrusos illata van, plusz még néha szoktam bele tenni pici mézet. Nagyon finom és főleg természetes hatóanyag jólalvásra.

Kép

Kép
adraci
 
 


Ja Emese,
még neked akartam írni, hogy terheléses cukor vizsgálat után én természetesen akartam menni dolgozni... :lol:

Csak nem tudtam, mert nem egészen voltam jól. Kissé szédültem a 2. vérvétel előtt (gondolom az éhségtől), meg se lehetett mérni a vérnyomásomat, úgyhogy inkább hazamentem relaxálni, pihenni. Ez van.

Remélem te jobban bírod majd, de sztem ha nem érzed jól magad mindenképpen haza menj és ne dolgozni! Egy ilyen tortúra után (meg amúgy is) jól jön egy kis pihenés! 8)

Kép

Kép
adraci
 
 


Kutyafüle! Van, aki elteszi a hazahozós rucit magának emlékbe. Nekünk az 1. hazahozós ruci kölcsön volt, így nem tettük el, most se fogjuk, csak eyszerűen nem tudom még, mit fogok eltenni a csomagba, hogy jó legyen májusra. :) Október könnyebb volt, mert majdnem mindegy volt, mit adunk rá a zsákon belülre... :)

Samu alszik, asszem ledőlök én is, nem volt túl sok a pihi éjjel... :)

Egészségetekre az ebédet, akinek még csak lesz, jó étvágyat!
Vendég
 


Basszus, tegnap volt a Született feleségek? Azt hittem, ma lesz. :? Valaki nem írná le, mi volt benne?

Én se aludtam túl jól, de nem magamtól, Tüci valamiért ma nagyon forgolódott, nyöszizett, nem tudom, mi baja lehetett. Talán a pocakja, mert tegnap kelbimbót, meg brokkolit evett ebédre, este meg (lefekvés előtt) bevágott egy nagy csomó csípős szószos (kínai) rizst. :shock: Hihetetlen, miket bír enni.

Zsüci: ne hari, hogy elrohantam, de elmentünk meglátogatni egy babanetes ismerőst, akinek este született meg a fia! Tetszett a csoport? Annyira ciki, el se köszöntem, de tele volt a fejem. :oops:

Dóri: nekem is nagyon tetszik a Zsuzsanna, ha lányom lenne, harcolnék ezért a névért itthon (persze a férjemnek nem tetszik) nagyon.

Vanni: miért nem eszel zsírt??? NE viccelj, hozzá tartozik az egészséges táplálkozáshoz, miben oldónak fel különben a vitaminok? És különben is a cukor is szénhidrát. :lol: Szerintem terhesség alatt a lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozás, hogy mindenfélét vigyél be, persze különböző mennyiségben, hiszen mindenhez hozzá kell jutnia a babának. Nem kell féldisznókat enni, de azért bőven locsold meg olívaolajjal a salátádat! :wink:

Kutyafüle: nekem az nem tetszett a Suttogóban, hogy annyira ragaszkodik a napirendhez. Vagyis a napirend lényeges, de nem lehet lényegesebb, mint a baba. Percre pontosan benne van a táblázatban, hogy akkor mit mikor csinálj, és nekem ez túl szoros. Állandóan az órát kéne lesni, hogy akkor most megvolt-e az a negyed óra stb. A másik nem szimpi az inkább kulturális különbség. Pl. hogy rábeszél, hogy már 2 hetesen tanítsd meg a babát cumisüvegből enni, hogy ne legyél hozzákötve. Mert ugye Amerikában hamar visszamennek dolgozni a nők és ez fontos lehet, hogy elfogadja a cumisüveget és esetleg mástól is. AMúgy meg élből utálom, ha tanácsokat osztogatnak nekem, ezt a könyvet is csak azért olvastam el, mert az egyik ismerősöm kötötte az ebet a karóhoz, hogy olvassam el. Magamtól a kezembe nem vettem volna se ezt, se mást. Jobban bízom magamban, meg az ösztöneimben, és főleg, ha valamit nem tudok, szeretem akkor megkérdezi és nem előre kiokosítva lenni. Mert ha valamit megkérdezek, akkor nyilván előtte már próbálkoztam a saját verziómmal, ami nem vált be esetleg. De az előregyártott megoldásokért nem vagyok oda.

Kép
Kép
tinu
 
 


Gyarapítom az "öregek" táborát: Én jövő hónap 13-án pénteken! leszek 30! :lol:

Mákos gubát csináltam ma, már napok óta kívánom. Mivel nem volt itthon kifli, ezért zsemléből. Hát mit mondjak, isteni lett!!!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Na, helló lányok!

Ma reggel voltunk relaxon Tinuval meg Zsücival, tök jó volt sztem, csak el kellett a végéről rohannom, mert jött a főnököm, hogy megcsináljunk egy közös feladatot. természetesen a nagy rohanás után itt várhattam rá fél órát. :evil:
Jövő héten úgy volt, hogy nem tudok menni, de vlszleg mégis, szóval csajok, ki csatlakozna köv. hét szerdán?

Fabri, szuper lehetett a nyaralás! tök jó ötlet, meg minden!

Anita, nagyon kíváncsi vagyok a hajadra, már alig várom, hogy küldj képet!

A 4D-seknek sok szerencsét, aztán gyertek a sztorival, meg a képekkel.

Mozza, én a legeslegelején voltam még EKG-n, azóta nem.

Na, megyek vissza dolgomra. majd estefelé még benézek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Adraci: Köszi! Jól hangzik. Még egy kérdés? Ha nem filteres, akkor mennyit teszel mondjuk egy bögrébe, és mennyi ideig kell áznia?

Kép

Kép
sissy29
 
 


Hű Reny, péntek 13-án :))

emese1979
 
 


Emese!
Én dolgoztam.Szerintem semmi extra nincs benne. Annyi volt rossz, hogy nem ehettem 9-ig(7-kor ittam a lötyit),és már majd éhen haltam,úgyhogy utána jól bekajáltam. De amúgy semmi gáz. A lötyi sem vészes.Indulás előtt ne igyál semmit,mire a lötyit odaadják,szinte szomjas leszel,és akkor még könnyebben lecsúszik. De amúgy se rossz.Ne parázz rajta!!!!! :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Napokig nem voltam a babanet miatt, még nem tudtam mindent visszaolvasni.

Böbi! Alíznak is IKEA kiságya van 70 x 160, én minden este befekszem mellé, néha apa is, szóval biztosan többet bír, mint 50 kg. Nálunk sem fér el nagyobb és ez volt a legolcsóbb, amit láttunk.

Csatlakozom a nem alvókhoz. Én hajnali 1 óta fenn vagyok, most már tudnék aludni úgy érzem, de 3-ra itt a tanítványom.

Sajnálom, hogy ma ki kellett hagynom a relaxot, de jövő héten megyek.

Mozza! a has szerintem alkati dolog. Sok ismerősöm néhány hét után a régi ruháit hordta. Én nem vagyok szerencsés alkat, mondjuk hasszorítot nem hordtam. Én kb. fél évig kismamagatyát tudtam csak hordani, és sajos maradt egy kis véglegesnek tűnő lógó felesleg, pedig régen lapos hasú voltam. Kilóra visszamentem, de a régi ruháimtól el kellett búcsúznom.

Kép

Kép
hean
 
 


Képzeljétek van egy barinőm, szombaton lesz 14 hetes terhes. Volt bent a kórházban kb. másfél hete, hogy megcsinálják neki a kombinált tesztet. Levették a vért, de nem csinált a doki uh-ot. Barátnőm rá is kérdezett, hogy nem kellene e véletlenül megcsinálni, közölte vele az orvos, hogy majd ha meglesz az eredmény. Csodálkozott rajta, mert úgy tudta, hogy a kombinált teszt ugyebár uh-ból és vérvételből áll. Mivel még mindig nem kapta meg az eredményt, ma felhívta a Magzati Diagnosztikai Központot, ahol nem találtak uh eredményt (vajon miért?) és így nem tudták megcsinálni a tesztet. Felhívta az orvosát, aki közölte vele, hogy nem létezik, hogy nem csinált uh-ot, biztos elkeveredett az eredmény. Várjanak még, s különben is, majd ő megkeresi a leletét. Visszahívták a Magzati Diagn. Kp-ból, hogy találtak egy eredményt a nevére 1,5-ös nyaki redővel. Mondta a barinőm, hogy az lehetetlen, mert neki NEM csináltak uh-ot. Utoljára 9 hetesen nézték. Valszeg az orvos a kp-i számítgépes rendszerbe beírt egy fals eredményt. Ezért mondogathatta annyira, hogy várjanak még, majd meglesz. Barinőmnek nincs egy papírja sem arról, hogy terhes, mert nem kapott semmit az orvostól. Kiskönyve sincs, mert nem küldte el a védőnőhöz!
Most a diagnosztikai kp-ból visszahívták, hogy menjen be hozzájuk, leveszik még egyszer a vért+grátisz megcsinálják az uh-ot, és együtt elküldik a kettőt vizsgálatra. Valamint azt mondták neki, hogy keressen egy másik orvost. Nagyon rendesek voltak.

Ha ez nem vele történik, azt mondtam el se hiszem, mert ilyen nincs! Félelmetes, hogy az orvos azt tehet amit akar, befolyásolja az eredményeidet, beírja a nem létezőt, és még téged hazudtol meg, mert ő biztos nem hibázott. Fókuszba illő történet. Barinőm most jogi lépéseket fontolgat.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny: Na ez nagyon durva!!! Imádom, amikor hülyének nézik az embert! Ezt az orvost messziről kerülni kell, képzelem később miket csinált volna még :shock: Fel kellene tenni fórumokra a történetet és a nevét, nehogy más is így járjon.

Kép

Kép
sissy29
 
 


Tinu, semmi baj, egyátalán nem ciki, siettem én is be a melóhelyre. :wink: Tiszta labirintus az az alagsor, fú, azt hittem sosem találok ki onnan... :D :D (persze, egy tájékozódási antifenomén vagyok)

Szofi, én szívesen csatlakoznék jövő héten is, ha tudok! nagyon jó volt, és nagyon örülök, hogy rászántam magam, kell ennyi befelé koncentrálás...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Reny,
ez nagyon meredek! Az ember a legjobbat akarja a picinek, meg izgul, hogy minden rendben legyen, és a doki ilyen szinten hanyag... És ki tudja, hány kismamával csinálta ezt meg!! (teszem hozzá, nekem az egyik bnőmnek az UH vizsgálatokat a saját dokija csinálta, aki SAJÁT bevallása szerint sem értett az UH-hoz... Sajnos nem is lett jó vége a dolognak, de addigra már késő volt. Itt persze jócskán felelős a bnőm, mert én nem bíznám a genetikau uh-kat olyan orvosra, aki saját beavállása szerint sem ért hozzá...)

emese1979
 
 


Tinu! A cumisüvegre kényszerítést még nem olvastam.Mondjuk tőlem azért nem áll távol,mert eleve nem szimpi(és most szigorúan csak a saját véleményem és érzésem írom le),hogy egy 9 hónapos vagy akár egy éves(kvázi nagy) baba még mellen legyen. Már túl nagy hozzá.Nem tartom ÉN jónak.Az anyatej az ok,ameddig csak van,csak ne mellből akkor már. A napirendet meg szerintem félreértetted.Ő pont azt mondja, hogy kell egy napirend,de rugalmas,nem órát nézős napirend. Az egy véglet,amit nem helyesel. Nekem tetszik a nézet,hogy mivel a baba megy a családba és nem fordítva, ezért őt kell alkalmazkodásra szoktatni és nem a család "ugrál" a baba kedve szerint. Szóval írja,hogy a nagyon időbeosztós embereknek(pl.én is ilyen vagyok) fel kell adni a merevséget,és a babához alkalmazkodni kicsit,a laza,ahogy esik úgy puffan típusoknak,meg ki kell alakítani egy napirendet.Mindkét típusnak nehéz az átállás.Eleve erre készülök lélekben én is. Meg írja,hogy nem szabad minden babát egy kalap alá venni.Náluk is jelentkeznek egy hét után személyiségjegyek,ami alapján máshogy kell hozzájuk közelíteni.Na mindegy,lényeg, hogy közel állnak hozzám a gondolatai.Aztán majd kiderül, hogy mi lesz. Nyilván nem Szentírásként tekintek rá.De egy nézetnek jó. El akarom még olvasni Dr. Spockot és más ilyen témájú könyveket is.Nyilván nem lehet könyvből gyereket nevelni, de egyrészt imádok olvasni,másrészt azért legalább ez alapján alkotok némi fogalmat a babákról. A kollégáim nevettek hatalmasat,mikor meséltem nekik,hogy a környezetemben közel-távol sosem volt baba.És engem sem érdekeltek ezidáig a gyerekek.Nem is tudtam velük kapcsolatot teremteni. :oops: És nemrég elkezdtem olvasni babaápolásról könyvet és rácsodálkoztam, hogy a kiskádba csak alig 10cm víz kell.Na én saját kútfőből színültig engedtem volna,mondván úgyis fogom a babát,ő meg ellebeg a vízen.Ezen nagyon jót kacagtak,nekem meg főtt a fejem,milyen buta vagyok. Aztán rájöttem nem butaság kérdése, csak maximális tapasztalatlanság,és eddig érdektelenség. Van olyan dolog, amihez meg mondjuk más nem konyít. Szóval nekem jók ezek a könyvek.
Na ma nem tudtok lelőni,annyit kotyogok. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok, megjöttünk a dokitól meg a Dm-ből, megint sikerült otthagyni egy valag pénzt.

Dokinál minden oké, zárt méhszáj, Iringó jelenleg fejjel lefelé, reméljük így marad. Viszont diéta!!!!! Azt mondta, hogy annyira a határeseten vagyok, hogy szigorú diétát nem ír elő, de semmi édesség és kevés tészta meg kenyér. Először elszontyolodtam, mert már ott lapult a táskámban a mai mogyorós csoki, de sezmeb jutott a 36-os ruhatáram, van esély, hogy visszaférjek bele! :-)

kUTYAFÜLE, mi már az előző terhességnél megbeszéltük, hogy kicsi korkülönbség legyen, így addig nem vágtunk bele a következőbe, ameddig a feleslegem nem ment le, mert nem szerettem volna plusszal kezdeni.

Anita, nagyon aranyos a történet! A miénk nem ilyen romantikus! :-)

Reny, szegény barátnőd!!! Remélem, hogy most már csupa jó fogja érni a terhesség alatt!

Hean, köszönöm!!!!!!!!!!!! Megnyugtattál!

Öregek, kis pisisek vagytok! :lol: Én májusban leszek 33! :lol:

Annus, beírnád a tábliba, hogy a következő időpont, fenruár 28. 4D!!! Végre!!!!!! Már nagyon várom!

Tinu, ne aggódj, ismétlés volt! Ismétlik az előző évadot!

Mozza, a Lili nagyon szép név!!!!! Tudjátok, én virágnév fan vagyok, és a Lili a Liliomból jön! :-)
Vendég
 


Front:én is nagyon érzem. Szinte folyamatosan keményedik a pocim, hiába fekszem. Eddig fekve még ritkább volt sokkal, remélem hamar lemegy a front...

Tinu,
azért eszem zsiradékot, de olivaolajat csak, de azt sokat! :), mert az hidegen sajtolt. Csak azt szabad most, mert kimutattak egy alacsonyszámú olyan gomba telepet, a candida albicans-t, amit bizonyos dolgok megvonásával lehet kiéheztetni a szervezetben. Emiatt most 3 hétig gyümölcsből is csak az ananász és a kókusz a megengedett, Hogy mitől lett? Azt írják, hogy az antibiotikumok tönkre teszik a védekezőképességét a bélflórának, meg a hüvelynek, és ilyenkor elharapódzhat,. Egyébként mindenkiben van ez, csak nem szeretném, hogy elharapódzzon. Az elején el akarom csípni, ha nem megy a baba fejlődésének a rovására. Egyébként imádom a bacont, pizzát, kelt tésztákat, a csokoládét, és mákot, és szoktam is enni belőlük sokat! Na, majd lejön az ideje annak is! De várom is már!

Anita, nagyon eredeti a megismerkedésetek! :)

Reni, és akkor csodálkoznak az orvosok, ha rákérdezel valamire, ami mondjuk időszerű lenne.. pl vércukorterhelés. Én a 24. héten mondtam a dokinak, hogy ha már bent vagyok a kórházban, akkor csináljuk meg. Erre ő: végülis megcsinálhatjuk..... Mit gondolt, majd rá egy hétre vagy kettőre fekvő betegként végig csinálom a laborba menés tortúráját?

Mozza, a háziorvosok többsége megcsinálja az EKG-T, de én inkább akkor mennék, ha már lement az influenza járvány.
vanni
 
 


Böbi, miért, mennyit híztál eddig? Tök vékony vagy a múltkor feltett képen!
Vendég
 


Tinu!
Én is pont ezt akartam írni,bár én még csak az elejét olvastam a Suttogó 3nak,de ezt a napirendet tényleg nem úgy írja h percre pontosan azt kel csinálni mindig ami le van írva!Vannak ilyen táblázatok,de az csak egy példa!Pont én is azt olvastam benne hogy nem kell felébreszteni a gyereket ha mondjuk már 3 órája nem evett,vagy ha elöbb felkel akkor nem kell még fél órát éheztetni,mert valószínleg már éhes stb.Egyenlőre még én se láttam benne olyat amire rögtön azt mondtam volna h de nagy baromság,de mondom még nem olvastam végig :lol: Amúgy szerintem ez inkább azoknak szól,akik abszolút nem tudják elképzelni milyen is egy baba.Mit csinál egész nap stb.Amúgy nem véletlen h amerikában ezt magyarázni kell egy anyának....

Jut eszembe !A viasaton megy most egy műsor,azt nézi vki?Az a címe hogy segítség,gyerekeim vannak.5kor kezdődik.Szerintem az is vmi hasonló dologra épül mint ez a könyv,vagy lehet h pont erről is szól,arra még nem jöttem rá :oops: Elég érdekes...tegnap már a férjem is odakapcsolt :lol: Mondjuk remélem nem a tvből akar megtanulni gyereket nevelni :lol: :lol:

Ja voltam dokinál!Minden oké!Iza jó nagy,szerinte.Tapintással kb 1,1-1,2 kilónak tippelte!Csak azt nem tudom h ez most hozzám képest jó nagy,vagy az átlagnál nagyobb?Védőnő szerint nem lesz nagy baba..na kíváncsi leszek!!
3 hét múlva uh a kórházban,mert a kis vesetágulatot ezzel az uhval nem látta.Igaz eddig még nem nőtt semmit a tágulat,épp h 5 mm,szóval nem nagyok.Fejvégű fekvésben volt éppen.Ja és a doki beírt a naptárába,csak h tudja hogy készüljön.
Rákérdeztem h esetleg egy front beindíthatja e a szülést,azt mondta ha a méhszáj esetleg már úgy áll stb,akkor lehet.De ez sok mindentől függ.

annus11
 
 


Ja ami lemaradt!
Cukoreredmény jó!Hála az égnek!!!

Mi is minnél elöbb szeretnénk kistesót,de ugye ez sok mindentől függ!Majd meglátjuk!


Ez az orvosos dolog szörnyű!Na ezért is kell mindennek utánajárni,mert úgy kisebb az esély h átverik az ember fejét....inkább mondja h micsoda fontoskodó vagyok,mint hogy egy ilyet mehcsináljon velem...bár egyértelmű h dokiváltás!!!Én jogi útra nem vinném,a saját és a baba egészsége ennél többet ér!Inkább negatív véleményt írnék róla én is,h mással ne csinálja ezt meg!

annus11
 
 


Anita,
biztos jó letta vöröses is! Én is vörösesre festettem most vissza, sokáig az volt, aztán padlizsán meg feketés.

Vanni,
ami jó kúra (csak nem tudom, terhesség alatt lehet-e), minden nap 1 gerezd fokhagymát 2-3-4 darabba vágva vízzel lenyelni. Megöli a bacikat, amíg végig megy az ember szervezetén, és épp azért, mert darabolva nyeled le, nem leszel tőle büdi :)

Annus,
a SOTE-n jövőhéten már a "normál szülés" c. eladás lesz, jól emlékszem? Mert arra már mennék majd :)

emese1979
 
 


Emese!

Igen!És utána meg lehet lesz a filmvetítés,a múltkor nem jött össze technikai malőr miatt...Én viszem az uramat is,apukáknak is ajánlott ha be akarnak jönni,tudják mi hogy zajlik normál esetben :wink:

annus11
 
 


Kutyafüle: két dolog jutott az eszembe a szopival kapcsolatban. Az egyik, hogy meglátod majd, mikor a saját gyereked lesz egyre nagyobb, nem fogod őt olyan nagynak látni, mint most egy ugyanakkorát. :wink: A te szemedben mindig ő lesz a kicsi, és olyan észrevétlenül lesz máris 9 hós, hogy észre sem veszed. A másik, hogy persze, hogy egy 9 hós vagy 1 éves gyereket nem ugyanúgy szoptatsz, mint egy pici csecsemőt. Leginkább már úgyis csak reggel és este szopizik, napközben meg már nem is anyatejet eszik, hanem rendes kaját. A lényeg, hogy 6 hónapig, ha tudod, szoptasd, aztán onnan kezdve már egyéni, hogy ki mikor választja el/hagyja, hogy majd abbahagyja magától a gyerek. Én elválasztottam Tücit, kb. 13 hósan kezdtem el. Én sem akartam két éves koráig szoptatni...
Suttogó: hát nem tudom, én határozottan emlékszem rá, hogy kb. negyed órányira leosztva szerepelt a táblázatban, hogy mikor mit kell csinálni. Spec. az én gyerekem rohadtul nem aludt életében egyszerre 3 órát egyben napközben. Szóval még véletlen sem volt olyan tankönyvi csecsemő. És nem is ugyanabban az időben szopizott. És nem is ugyanannyi ideig. Én meg nem érzeztem arra ingerenciát, kedvet, hogy most akkor négyszögetsítsem a gyerekem. Mint pszichológus, amúgy is annak vagyok híve, hogy egy egészen pici babának igenis teljesítsük minden kívánságát és ne akarjuk már rögtön születése után idomítani. Annyit fogják még az életében alkalmazkodásra késztetni, mindig mindenhol meg kell felelnie stb. Legalább legyen az életében egy időszak, amikor igenis körülötte forog a világ. Ezt kb. úgyis csak az elsőszülöttek kapják meg, mert hát szegény ketteskék ugyebár már nem ugyanabba a helyzetbe születnek, és bizony kell várniuk a sorukra időnként.

Kép
Kép
tinu
 
 


Kutyafüle még (csak közben Tüci hangosan sikított, mert nem figyeltem rá :roll: ): szerintem meg akkora vízben fürdeted a gyereked, amekkorában akarod és amekkorát a gyereked szeret. Van olyan baba, aki igenis szeret lebegni, van, amelyik meg utál. A fürdetővödörben spec. nyakig benne van a baba. SZóval fürdess úgy, ahogy jólesik! :wink: A legtöbb dologgal amúgy is úgy van az ember, hogy mikor ott lesz, már nem olyan félelmetes.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!

Amúgy ebben igazad van,de szerintem nem is arról van szó h ne kapja meg a baba amit akar!Én se tudom elképzelni h bármitől is megvonjam,de szerintem nincs is erről szó!Pont azért írtam ezt a táblázatot is,mert az csak egy példa!!!!Nyilvánvaló h nincs ilyen baba aki minden nap ugyanakkor szopizik,alszik stb.Itt csak arról van szó,hogy a babát egy olyan napirendhez szoktasd h ha felkel akkor eszik,aztán picit fenn van majd alszik.És ahogy nő a baba ez ugye változni fog,ahogy te is mondtad h már nem csak szopizni fog,többet lesz fenn napközben stb.Én ami lényeget leszűrtem h csak annyit ír h ezt próbáljuk tartani a pici babánál,mert akkor ehhez szokik hozzá,és lesz egy rendszeresség az életében!Mint pl az h este ugyan akkor próbálod meg fürdetni,lefektetni.Tehát nem azt írja h ha a te gyereked nem alszik 2 órát akkor az nem jó.
Azt mondjuk nem tudom hogy egy ilyen pici baba ezt hogy éli meg,tényleg fontos e neki h vmilyen rendszer legyen az életében,Vagy ettől esetleg nyugodt baba lesz e fogalmam nincs....

Tehát nekem ebből nem az jön le h idomítom a gyereket.ennek ellenére én nem alkotok még véleményt a könyvről,mivel nem végeztem vele.Azt meg pláne nem mondom hogy bármit is hasznosítok belőle.Ahogy magamat ismerem,örülök ha lesz egy kis szabad percem a baba mellett :lol: :lol:

annus11
 
 


Panndi, 6 kiló, az nem sok, nem emiatt kaptam diétét, hanem a terheléses cukor miatt. 6.9 lett az eredmény és ez már súrolja a felső határt. tehát kalória - számláló szigorú diéta nincs, de oda kell figyelnem, ha nem akarok 5 kilós gyereket szülni.....

Nekem a Suttogó 1 nem jött be, de most megveszem a Mindent megoldot, azt hallottam, hogy azon kívül, hogy összefoglaló, már nem olyan szigorú napirendes, mint az 1. kötet volt. 4 hónapos korában, amikor az idegrendszere is érett volt már hozzá, a Mindent megold alapján állítottam be a napirendjét, ami azóta is hibátlanul működik. Akkor e-mailben megkaptam az ide vonatkozó részeket, tényleg jobb, mint az első volt.
Vendég
 


Tinu, ez nagyon aranyos, és milyen igaz!
"két dolog jutott az eszembe a szopival kapcsolatban. Az egyik, hogy meglátod majd, mikor a saját gyereked lesz egyre nagyobb, nem fogod őt olyan nagynak látni, mint most egy ugyanakkorát."

Elképedek néha, már mit tud az én pici fiam, aztán rájövök, hát miért ne tudná, 2 éves.... :shock:
Meg a múltkor itt volt a keresztfiam, 6 hónaposan. Na, mellette az én picikém olyan nagy lakli gyerek volt, alig hittem a szememnek.. Valahogy nem így "él" bennem, hanem ugyanolyan pici cicaként, mint mikor hazahoztuk :D

A Született feleségekben Gabriell és Carlos vakvezető kutyát kaptak, kiderült, Lynett gyerekei gyújtották fel a konkurrens pizzériát, Mike megtudta, hogy Orson gázolta el. Ismétlés volt, szerintem nem veszítettél semmit.

Vanni, csak saját vélemény, ha lehet... Ez a Candida kitalálmány nagyon jó üzlet......Nem eszik ám olyan forrón a kását....Nem akarlak megbántani vele, meg a candida diéta tényleg okoz jó közérzetet, hiszen semmi mű dolgot nem enged bevinni a szervezetbe, ez már jó dolog, de a candida gomba nem annyira mumus....


Korversenyben elöl lehetek a majdnem 35 évemmel... :roll: :roll:
Jááj, meg a 12 kg plusszal.... :oops: :oops:


Emese, köszönöm, már egész jól vagyok a tegnap éjszakához képest.

Mozza, sem voltam még EKG-n, szülészem nem tartja nagyon fontosnak, főleg úgy, hogy nem is vol és jelenleg sincs panaszom, bár a védőnő nagyon hiányolja. Ja, meg az orvosi pecséteket a kiskönyvből...Na, orvosom nem a pecsételős fajta, nem az a terhesgondozás lényege, de legközelebb az orra alá nyomom....
( A négy pecsét , ami az anyasági támogatáshoz kell, nem pecsét a kiskönyvben, hanem orvosi igazolá lepecsételve, hogy jártál terhesgondozásra, ezt kell mellékelni az igényléshez, nem a kiskönyvet.. Már csak adatvédelmi szempontból sem oké, hogy a legszemélyesebb dolgaim (volt-e folyásom, vetélésem, abortuszom, élveszülésem, halvaszülésem, nunim milyen nyitott és mikor, stb)bárki másra is tartoznának mint rám és az orvosomra. Ugyanis az a tévhit, hogy a könyvet kell elküldeni a HIVATALHOZ...

Kép
Kép
zili
 
 


Annus: hát szerintem normális keretek között van szükség rendszerességre (vagyis ha egy ember saját maga is rendszeres életet él, az elég - nyilván vannak olyan emberek, én is ismerek ilyeneket, akik egyáltalán nem élnek egyfajta ritmus mentén, hanem mindent össze-vissza csinálnak), és azon túl pedig a babának az anyjára van szükség. Arra, hogy ne csak bevágják őket a kiságyba, oszt legyen el benne. De ez megint egyéni szemlélet kérdése, csak a saját véleményemet tudom leírni, ami az enyém és csak rám vonatkozik. Én inkább szeretném majd az első hetekben magam mellett tudni, ha máshogy nem megy, akkor kendőben. Tüci nem is aludt máshogy. Nyilván ha olyan szerencsés leszek, hogy a gyerekem nyugalomban órákat fog aludni a kiságyában, akkor nem fogom onnan kirángatni, de én természetes igénynek érzem egy újszülött részéről, hogy az anyján akar lógni és nem a kiságyban lenni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Farkas!

Akkor lehet h ez az ami miatt én nem tartom olyan drasztikusnak!Én is ezt olvasom,nem az 1et!Kíváncsi vagyok h ha olvasod ezt a 3.kötetet,akkor mennyire találod majd másnak!Mondjuk furi h ugyan arról,ugya az a nő kicsit másképp ír....de az is lehet h pont emiatt a félreértések miatt kellett jobban magyaráznia....na mindegy :lol:
Én még mindig úgy gondolom h könyv alapján nem lehet gyereket nevelni....de lehet h bizonyos esetekben hasznos lehet...1-1 probléma megoldásánál :roll:

Tényleg!
Akinél 2.baba jön!Nem fél attól h a nagyobb féltékeny lesz?Azt hiszem erről már volt szó vmikor.Nem is tudom hogyan lehet megoldani h egyik gyerek se érezze azt h kevesebb figyelmet kap.Ami nyilvánvalóan nem igaz,de a gyerek még érezheti így...

annus11
 
 


Kutyafüle! Mi is sok vízben fürdettük a manót. Nem azért, mert nem láttunk soha gyereket, de nekem nagyon em szimpi ez a lelötykölöm 1 kid vízzel, azt annyi dolog. Én annak idején, mikor már a köldökömtől lehetett, nagykádban fürödtem, sok-sok vízzel. Meg is lett az eredménye: nagyon szeretem a vizet. :) Samunál is hasonlót szerettünk volna, de ő azért sokáig kiskádban fürdött sok vízben - ez olcsóbb... :) És meglátjuk, fogja-e szeretni annyira a vizet, mint az anyja. :)
Vendég
 


Hát igen!9 hónapig csak bennünk növögettek!Nehéz elszakadni a biztonságos környezettől :wink: Azt is olvastam vhol,hogy egy babának nagyon fontosak a szagok.Tehát megérzi az anyukája illatát,és az is biztonságot ad neki!Meg ha a saját illatát érzi,az is.Amikor van nekik pl pelenkájuk vagy kispárna vagy akármi amit mindenhova hurcolnak,az is ezért van.Állítólag nem is szabad sűrűn mosni ezeket...

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: