Új privát üzeneted érkezett!

Noki,
a Viasaton nézted a Doktorokat is? Nem semmi volt a pasi feje, mikor kiderült, hogy a háromasikrek mind lányok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


rilla,én nem vagyok letiltva,csak nincs itthon apa és 5000km-ről nehéz lenne együtt lenni.De24én érkezik haza :) ÉLJEN!!! :) :)

Noki,20% kedvezmény az jó :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi,
és apa végleg hazajön, vagy csak szabira?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

 
 

Linácska
Néztem...szegénykém :D:D:D
Nagyon jó tud lenni az a műsor is!
Múltkor az otthonszülést néztem ,de azt hittem eldurran az agyam ,hogy mennyi sok hülye nő van a világon,hogy kockáztatja a gyereke életét!!!
Bocsánat ha valaki ezzel nem ért egyet...mármint az otthon szülés veszélyeire értettem!!!
Nagyanyám 8gyereket szült otthon és ebből csak a nyolcadik nem lett 100%osan egészséges, de az is csak szervileg volt problémás és nem szellemileg.
Na,de itt az egyik nőcinek majdnem ráment a gyereke!!!
Most már nem úgy működik az otthonszülés mint anno........
Tündi
Csak egy hátránya van ennek,hogy a kedvezmény csak akkor érvényes ha nincs garancia és számla,de azt mondták,hogy emiatt ne aggódjunk mert egyszer nem volt még probléma ezekkel a kocsikkal! Mármint akiknek van azok mondták!

Kép
noki&potyi
 
 


Linácska,végleg hazajön apa! :) Aztán itthon lesz egy kicsit,és majd megy dolgozni(szolnokra a laktanyába).Egyenlőre nem tervez a közeljövőben missziót,azt mondta szeretne megint 2évet itthon lenni! :) Hát így is legyen :)

Noki,csak nem lesz gond a kocsival!

Kép
Kép
tundi24
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:59-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Anett
Köszi Neked is a választ!!
Juharszirupot imádom ,de a kisember a pocakomba nem szereti az édességet :cry: csak a házi barack jam és a limonádéba a cukor az amit nem küld vissza.
Gyümölcsöket is küldözgeti ám vissza rendesen :D
Azért kísérletezgetek.....most épp nádcukorral :D
A Párom kint volt 1évet Angliába és nagy e-bay rajongó :D
Ott találta.
Most nézünk az egyik kedves ismerősünknek ikerkocsit is és így a postaköltséget meg is tudjuk felezni velük :D
Tehát mi is és ők is jól járnak.
Babamérleget Én kölcsönözni fogom...bár anyósomék azt mondták,hogy 7eFt egy digitális és ,hogy ne variáljunk vegyünk majd egyet.......csak Én fél évre feleslegesnek tartom.
Kölcsönzés meg itt nálunk havi 2eFT + 5eFT kaució.
Szerintem így jobb....és kell!
A baba első pillanattól kezdve külön szobácskába lesz.
Kaptam egy hintázós lábtartós fotelt férjecskémtől ami vízszintesen is ledönthető....ha netántán sírós lenne hasfájós vagy csak ott szeretnék mellette aludni :oops:

Kép
noki&potyi
 
 


Anetto,na akkor megpróbálom megfogalmazni a dolgokat apával kapcsolatban.
Szóval az ő munkája szerződéses katona.Tehát amikor nincs misszióban akkor is katona,csak akkor Szolnokra jár be dolgozni a laktanyába.És ott mindenféléket csinálnak.Meg járnak gyakorlatokra 1-2 hétre ide-oda...
Misszióba meg akkor lehet menni ha van rá lehetőség.Ami változó,hogy mennyi időközönként van.
Kereseti lehetőség:az itthoni fizetése nem sok.. :? A kinti meg hát mihez képest nézzük..Ha ahhoz,hogy kockáztatja az életét(Afganisztán)nulla..arra sem elég,hogy valaki vegyen egy lakást,házat..talán arra,hogy hitel nélkül legyen egy új autód.Persze nem 4millás és a fölöttire gondolok...De nekünk ez a pénz elmegy a felújításra,és pl a külső szigetelésre már nem is lesz elég.
Szóval remélem érthetően írtam le.Amugy kérdezz nyugodtan..

Remélem a többieket nem zavarja,hogy nem priviben írtam le,de általában sem tudják az emberek,hogy működik ez a dolog..

És ti terveztétek kistesót? :) Nálatok tényleg nem lesz sok korkülönbség köztük,na mondjuk nálunk sem :)
Nálunk külön szobában lesznek a gyerkőcök,de mivel Luca köztünk alszik,sztem kistesónak majd beviszem a szobánkba az utazóágyat és abban fog éjszaka csicsikálni.Legalábbis ez az elképzelésem most!

Kép
Kép
tundi24
 
 


Mérleg,nekünk nem volt.Nem is javasolta doki néni sem.Azt mondta felesleges idegeskedni rajta.Első hat hétben (kivéve5ik hét) mindig jött a doki+védő néni és mérték a kisasszonyt.De volt olyan,hogy 2 hét alatt 4-6hét között 80dkg-t hízott! :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Linácska:gratula a jó eredményért.

Nálunk a védőnő Márknál csak 1szer nézett vizeletet.

Mérleg:nekünk van minden héten 1szer mértük Márkotigy nem idegeskedtünk ha nem hizott annyit.

Nálunk 2szoba van az egyikben mi a másikban Márk alszik.Szerintm eleinte a Picur velünk fog aludni, majd átkerül Márkhoz.

Rilla:üdv itt és gratu a abóhoz.

Most mennem kell,mert Márk felébredt én meg csinálom az ebédet.
Vendég
 


Sziasztok!

Anettoo,
Érdekes ez az alvást téma, jó, hogy felvetetted. Nálunk ugye még nem tudjuk, hogyan lesz, mert nem tudjuk, hová költözünk (ez egyre inkább nyomaszt), de az alapelv az, hogy szeretnénk, ha külön szoba lenne. Kicsit komplikálja a helyzetet, hogy a párom kislánya (ő most 5 éves lesz nemsokára) is sokszor nálunk van hétvégén, így valahogyan azt is meg kell oldani, hogy senki ne érezze magát kirekesztve a családban. A házak, amiket néztünk, mind nappali+2 vagy 3 hálószobásak voltak, ez utóbbi lenne az ideális megoldás.

Akartam egyébként mesélni, hogy hétvégén mi is vettünk egy szívhang monitort, mert nem bírtam ki, és nagyon cuki volt, ahogyan a nemsokára nagytesó rácuppant a szívhang hallgatásra. Egy idő után a fülhallgatóba kezdett mondani olyanokat, hogy halló, van ott valaki? :D Nagyokat nevettünk, hogy mennyire képtelenek vagyunk megmagyarázni, hogy fordítva a dolog nem működik, mert ez nem telefon.

Lenne egyébként egy körkérdésem: valaki próbálkozott már kismama jógával? Nekem a doki nénim javasolta, és körbe is néztem már néhány termet, de nem tudom eldönteni, hogy mi alapján válasszak. Vágyom már némi mozgásra, mert teljesen tohonya lettem mostanában.

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Noki,
meddig akarod használni a mérleget? Mert ha már 4 hónapig, akkor drágább a bérlés, mintha vennél egyet 7000-ért.

Anetto,
nekünk volt mérlegünk, nem vettük, nem kölcsönöztük, a sógornőméknek volt, ők adták ide. Én méregettem Lilit kaja után, de nála fontos is volt, mert volt, hogy fél óráig szopott, aztán közben evett 20g-ot. Sajnos a szájába a technikája miatt nem sok jutott. Ezért volt könnyebb a tápszer, mert ott láttam, de ott is volt, hogy 20 perc alatt ivott meg egy decit.

Külön szoba: Én Lilinél eldöntöttem, hogy a gyerek külön szobában alszik, majd ha kell, átmegyek hozzá. Na megszületett a lányom, majd még a kórházban közöltem apával, hogy a kiságy költözik a hálóba, mert én nem bírom ki, hogy külön legyen. Nagy nehezen kiszenvedték a kisszobából az ágyat, és 9 hónapig ott volt a hálóban. Aztán kiköltöztettük. Pár hónapig ment is, aztán pont az egy éves szülinapja előtti napon olyan gégehurutot kapott, hogy azt mondta az orvos, hogy a gyerek aludjon velem, biztos, ami biztos. Azóta velem alszik :lol: Végül is apával amúgy sem tudnék. Most megrendeltük Lili új ágyát, már várja, bízom benne, hogy majd alszik is rajta, és kistesó szerintem egy darabig velem alszik majd egy szobában.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kaptam egy nagy adag mákosgubát :shock:
Na most azon filózok ,hogy merjem vagy ne merjem megenni ?!
Ma szuper napom van...ennyi meglepit :D

Amúgy limonádé nagyon fura nádcukorral...olyan mintha a vízbe tettem volna egy kis juharszirupot :roll:

Kép
noki&potyi
 
 


Délben befaltam egy csomó nokedlit (csak 20%-a volt rozsliszt, a többi fehér), pulykaraguval, ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS, ettől sem ment fel a cukrom. Tök boldog vagyok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska
Igazad van ,hogy annyi a bérlése mint ha vennénk egyet,de szerintem annyit nem fogjuk mi sem használni...max az első pár hónapba.
Ahogy olvasgattam és olvasgatom senki nem használja annyira intenzíven.
Tisztelet a kivételeknek!

Húú ez a hami nagyon finom lehetett!
Én is azt akarok enni :D
Holnap csinálok is :D
A cukrod miatt meg örülök,hogy nem ment fel, elhiszem ,hogy boldog vagy!!

Kép
noki&potyi
 
 


Azta,mire végig olvastam mindent 2x lépet ki a rendszer :lol:

Noki!!Dehogy baj,hogy elmondtad.Nem titok,és én az a tipús vagyok,akinekki kell!!beszélnie magábol.És tudom,hogy rémisztő bele gondolni is,mi történt velem , de inkább féljetek,mint átéljétek.

Rilla!nem nem szakítottad fel a sebeket.Van kettő szép gyerekem,és babát várok,előttem a jövő és optimista vagyok! :wink:

Na a többi.Próbálom írni ami eszembe jut.

Noki; az ebay-en mennyire jön ki a kocsi ára?
Itthon 150körül láttam mózeskorárral.
Én meg gondolnám a garit.De csak azért,mert mi van ha?
A nagy kerék jó ötlet.

babamérleg;a Szabi 100g.ot szopott a kórházban 3naposan.De úgy,hogy nagyonbesárgúlt és felkerült a koraosztályra,mert amúgy is 37hérte született(3900-el :lol: ).Na ugyi a sárgaságtól aludt aludt aludt,de mikor mentem szoptatni 5-10perc alatt szívott magába 100gr-ot.Csak néztek hitetlenkedve :lol:
Ezek után eszembe sem jutott,hogy mérnek kéne,mennyit eszik.
A lányom is hasonlót produkált.Nála még ex anyósom kibumlizta,hogy felelőtlenség amit csinálok,mert mérni kell.Az exem el ment kölcsönzött egy mérleget.Az akkor kb 10napos lányom 150gr-ot szopott.Utána mondtam neki,vuigye el a mérlegt.
Szóval én hót feleslegesnek tartom,ha velekinek jól szopó egészséges időre született a gyermeke,és anyuka lelkileg biztos magában.
Persze vannak egyedi esetek,mint Lili,de kell a kivétel.

Alvás.
Nekem eszembe nem jutna az úszülött gyermekemet külön szobába rakni.Persze van akinek ez kényelmesebb.
Én úgy gondolom,apával együtt volt orgazmusunk,hát együtt is pesztráljuk a bébinket :lol: :lol:
No de viccet félre téver.
Én nyugodtabb voltam,hogy ott szuszog a fülembe a SZabi mellettem.
Szóval ő még külön ágyban sem aludt kb 5-6hós koráig.
Amúgy is,meg állapították,hogy a lelki fejlődésüknek sokat számít,ha az anya mellett vannak,és a bölcsőhalál miatt is állítólag jobb.

mimi12
 
 


hello csajok!
most jöttem haza a mhelyemről.. még nem teljesen olvastam vissza...

házasélet :? nálunk is aktuális a téma, mert a vetélések miatt én nagyon félek, úgyhogy egyelőre úgy döntöttünk, nincs hancúr :roll: , pedig a múltkorival ellentétben, most jó helyen tapadt a méhlepény -a múlt heti uh-n mondta a dr-nő-, úgyhogy elvileg nem vagyunk tiltva..még is félek.

Anettoo :lol: Nálunk az első perctől külön szobában lesz Picúr, ha éjszaka fel kell hozzá kelni, csak egyikünk ébredjen fel, meg szerintem jobb, ha előbb így szoktatjuk. Szomszéd szoba, úgyhogy nem lesz messze, meg gondoltam, lesz légzésfigyelő... :wink:

Flake :lol: A kismama jóga engem is érdekel, meg is kérdeztem a védőnőt, hogy lehet-e járni már tornára, ill. jógázni, és azt mondta, hogy majd a 16. héttől. A szülésfelkészítő tanfolyamra is szeretnék menni, 6hetes program, úh. majd tavasszal megcsináljuk. MÁr tök mennék 8) 8) nekem is hiányzik a mozgás, mert egyébként kocogni szoktam...

Képzeljétek, voltunk a Corában, tök jó rucikat vettem occcsóért, meg megvettük a fürdető kádat!!jó nagy és zöld... Csak most kerülgetjük, mert arra ugye nem gondoltunk, hogy amíg a szoba nincsen kész, addig polc sincs, ahová tegyük... :wink: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:59-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Linacska
Nekem a 12. hetes uh-n már mutatták, hogy hol van a méhlepény !Akkor ez még nem volt teljesen kialakulva ??

Tundi
Hú de nehéz lehet Nektek ilyen nagyon távol egymástól élni, én biztosan nem lennék erre képes. Már attól rosszúl tudok lenni, ha csak 1 éjszakát kell külön aludni a férjemtől...
Hogy bírjátok ?

Anettoo
Csak 1 babám van. Az másik babám sajnos pár hét múlva elhagyott.
Gratulálok a 2. kisfiúhoz !! :lol:
Képzeld mi is júniusban megyünk Horvátországba nyaralni !! :D

Flake
Én tutira fogok baba-mama jógára járni, de mivel csak a 14. héttől ajánlják, így még várnom kell rá 2 hetet...remélem lesz az esti órákban is, mert én napközben dolgozom.

Noki

Hogy ment a mákos guba ? :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Anettoo :lol: Mi Szentendre mellett voltunk ---Budakalász? 1500 Ft volt egy kardigán, vettem olasz márkájú gyűrt anyagú blúzt, bandázst, kismami garbót... Bébicuccok is voltak dögivel! De csak kádat vettünk...

Piroska :lol: Noki :lol: Tetszenek a babakocsik!!! Szerintem mi is csak kinézzük most, aztán majd később megvesszük, már csak a garancia miatt is;nem mindegy, mikortól számítják :roll:

Ccsi Mi Piliscsabára szeretnénk költözni már régóta. A férjem ott dolgozik. Legalább nem kéne ingázni.... Csak hát, kellene némi tőke! Egyelőre marad vágyálom.

Kata :lol: Szuperek a képek 8) :lol: 8) :lol: a babáról is. Én is látom a lába közti vmit... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Ja, a kutyi teljesen meggyógyult...
és nem magunktól találtuk ki a visine cseppet, hanem egy öreg állatorvos barátunk véleményét kértük!!! Nem volt váladékos, úgyhogy megúsztuk. A kedve is jobb!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Anetto,
szegény Lili szopott volna, csak gégefejlődési rendellenességgel született (1 éves korára ki is nőtte), és nem tudott egyszerre nyelni és levegőt venni. Úgy meg nehéz szopni, hogy kettőt nyelek, veszek néhány levegőt. Mert mindig csak megindította kicsit a tejet, meg elállt, ezért ment kevés a szájába. De ne tudd meg a cumisüveggel is mennyit babráltunk, mire valamennyi a szájába is ment. Mondjuk 3950 g-mal született, azért volt tartalék :lol:

Rilla,
persze, már látszik, de a végén ugye egy kb 75 dekás valami lesz belőle nagy kiterjedéssel, és még pici, a dokim azt mondta, hogy ilyenkor azt még nem látja, hogy merre nő. Egyenlőre nekem jó helyen van most.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

El sem tudom hinni hogy ennyit írtatok, pedig tegnap nem is volt jó a babanet.

Tudja valaki hogy az AFP-t mikor kell megcsinálni?

Kép
Vendég
 


Piroska :lol:
asszem a 16.héten optimális, de nem akarok hülyeséget mondani. Nekem az előző terhességnél 16+1-en volt, ha jól emlékszem, és jó sokat kellett várni az eredményre... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


[quote="v.piroska"]S írta:v.piroskaziasztok!

El sem tudom hinni hogy ennyit írtatok, pedig tegnap nem is volt jó a babanet.

Tudja valaki hogy az AFP-t mikor kell megcsinálni?

16-18hét között!!
De sem előtte sem utána,mert ha 2-3nappal előbb veszik le a vért,akkor már mutathat fals eredményt.Amúgy is kb 50%-os sem a biztonsága,vagyis sok a hamis adat.
De érdekes,hogy a magánklínikákon a 20.hétig meg tudják csinálni.
Gondolom ott más módszerrel aanalizálják nézik a vért.

mimi12
 
 


Piroska,
Én 16+3-on megyek vérvételre, a baba akkor lesz 16+1, mert ugye mi tudjuk, hogy két nappal később fogant.

Anetto,
a doktornénim azt mondta, hogy nem egy kismamát látott már, akinek a már fennálló csökkent glükóz tolerancia pont a terhességgel jön helyre. És mivel nekem már volt a terhesség előtt, lehet, hogy én is ezek közé fogok tartozni. Legalábbis erre gyúrok. 6 hetes terhesen még 9,9 volt a terheltem, 12 hetesen 6,9.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Nekem az integrált második vérvételével csinálják az AFP-t, és ott nagyon furcsa napokat mondtak, mert már 14+4-re is azt mondta volna az asszisztens, hogy az OK a mindent tudó számítógép szerint. Ha minden igaz, akkor én most csütörtökön megyek, az nálam 15+3. A helyzetet az is bonyolítja, hogy állítólag az integrált és kombinált időpontjához nem a terhesség tényleges időpontját nézik, hanem a CRL alapján számolt időt. Ez nálunk tovább bonyolítja a helyzetet, mert a hosszúság alapján a gyermek 3 nappal öregebb, ha viszont a koponyaátmérőt nézem, akkor meg fiatalabb. Átlagban tehát igaz a terhességem ideje, de a CRL miatt előbb is csinálhatják az AFP-t.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, csak azért írtam le kissé bonyolultan, mert először én is megijedtem, hogy nem jókor veszik le a vért, de valójában nincs baj, csak nem mondják el ennyire részletesen, csak ha az ember rákérdez. Az asszisztens szerint a CRL-hez igazított AFP sokkal pontosabb tud lenni, mint amit a terhesség korához viszonyítanak. Persze lehet, hogy ez csak marketingduma, hogy könnyebb szívvel fizessem ki az integráltért a pénzt :D

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Anetto,az utazóágyunkat lehet állítani,van hozzá egy felső rész.egyébként nem alszik/aludt benne.Fél éves koráig egy szobába volt velünk,utána lett külön szobája,akkor költöztünk a mostani házunkba,de nem hajlandó a kiságyban aludni.Így velem alszik most.De amikor egy szobában voltunk kb éjfélig bírta a kiságyban aztán jött közénk :)
Ezért gondoltam,hogy kistesó is jön be hozzánk.. :)

rilla,hát első hónapot végig bőgtem.De Luca miatt muszáj voltam összeszedni magam!Gyerekkel nehezebb,mint 2éve amikor még nem volt babucink.Apa is nehezebben viseli.De ha nem lenne ez a lehetőség akkor nem haladnánk egyről a kettőre!
És hát 2 gyerekkel meg még nehezebb lesz.Ráadásul szégyen,nem szégyen nagyon félek egyedül éjszaka.Ezért hol mamám jön aludni,hol mi jövünk át.Érdekes,hogy a panelban nem féltem..de itt a 110nm-es házikóban igen :(

Madaran,hogy telet az "első" nap?

Linácska,szép súllyal született Lili :)

Ja rilla,szerencsére van magyar telefonszám kint/3db 240emberre-de legalább van/,így mindennap van engedélyezve mindenkinek 10perc beszélgetés! :) És korlátlan internet használat!Úgyhogy ebben segít a honvédség.Meg néha msn-en látjuk egymást :)

Ma már nem jövök,majd reggel!

Jó éjt,szép álmokat mindenkinek! :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Anetto!*Szupi lehet a kocsitok és kár,hogy ennyire drága!

Védőnös hsz-eket köszönöm,akkor tuti beugrok még vagy 3 pecsétért....mert 1 már van,Én elég korán 9.héten voltam!

Mimi*,BarátodIldi!* Margit kórházba járok ott vették le,de a tájékoztatón az van,hogy a Bolgárkerékhez tartozik!

Rilla!*Üdvözöllek Én is és gratulálok a bébihez,lényeg,hogy egy baba van....Én Natival inszemes voltam és 3-as iker volt!

Irdab!*Kedves vagy!Oksika,jövök sűrűbben,a szürke napokon is!

Noki!*Szupi a kocsi,gondolom arany árban van,így a kiegészítőkkel...elárulod mennyi lesz majd?Valamelyik nap volt a Viasat3-on a Doktorosban egy kismama,az is mindig csak limonádét ivott!

Beusmimi!*Én Naturlandos mg-ot szedek,500mg-os....de ha nem szedem be,nekem is húzodik-görcsöl alul a pocom!

Madaran!*Budakalászi Corába jársz?Össze futhatnánk majd!

Linácska!*Keresztfiam is gége fejlődési rendellenességgel született,amíg nem ült fel....még az apja is "Dártvéderezte"szegény,olyan hangon vette a levegőt ,de Ő még mindig nem hozta be a súlyát!

Tündi!*Nem lehet könnyű dolgod,de mindjárt itt lesz 24.-e és apa itthon lesz!

--Mi abszolutt nem tartoztatjuk vissza magunkat a házasélettől,pedig 6-ot vetéltem...doktornő azt mondta,ha utána változást éreznék,görcsölnék,akkor eltiltás,de ha minden oké....az a babának is jó,ha anya hormonjai boldogsággal telítődik!

--Különszoba!Nati 3naposan gyerek kórházba került,4.napon mehettem utána,10.napig egy sámlin ültem mellette és figyeltem,hogy veszi a levegőt...mellette minden kicsi légzésfigyelőn volt és mindig sípolt valamelyik...Nati nem kapott,mert nem ,ilyen gonddal voltunk bent....így mire haza jöttünk Apa csinált még egy kiságyat a hálószobába!A gyerekszobába soha sem volt...de a vége az volt,hogy mellettünk aludt 2x2-es ágyban,mert 11hónapig 2-3óránként szopott és a ki-be tételtől a kiságyba,nagyon fájt a derekam (lumbágós vagyok).Háááát ne kövessétek a példánkat,de Nati 8éves koráig Velünk aludt!Soha semmi gond nem volt belőle!Kb. 2éve használja a szobáját,amit eddig már 3x újítottuk fel,na nem azért mert lelakta,hanem kinőtte!
KCS is Velünk lesz 100%!
---Ruhákkal kapcsolatban!!!!Láttam az egyik 2008-as topikosok cserélgetik a rucikat...szóval Nekem ha lányom lesz....van sok-sok fiús....csajosok cserélünk???

Na eldugulok....bocsika,kissé hosszú lettem!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Tünde :lol:
az első napok egészen jól teltek... De inkább itthon lennék.

TÉnyleg, Ti meddig fogtok dolgozni?

Flake :lol: az integrált második vérvételénél én 15-16 hetes leszek, nálam sztem pár nappal rá lesz eredmény... :roll:

Csajok! Főleg, aki már túl van a 13. heten is!! Elmúltak a rosszullétek?? Noki Neked? én még mindig rosszul vagyok, és teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor... meg alig kívánok valamit!

Tényleg, Mimi :lol: nincs valami jó ebéd-ötleted holnapra??? :roll: :roll:

Kandi :lol: most voltunk ott először, Piliscsabáról Szentendrére mentünk, és útközben beugrottunk a Corába...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Kandi,
érdekes ez a "dartveder", mi is folyamatosan azt mondtuk Lilire, hogy úgy veszi a levegőt mint egy rossz dartveder. És horkol a mai napig. Mikor a kórházban először megkaptam, majdnem mondtam, hogy vigyék vissza, ő nem az enyém, mert hogy a férjem után még a gyerek is horkoljon :lol: De érdekes, Lili horkolásától símán alszom.

Tündi,
az egyedülléttel pont így vagyok. A panelban egyátalán nem zavart. Vagy két évig egyedül éltem. Most 3 éjszakát vagyunk apa nélkül, nem mondom, hogy félek, de jobban szeretem, ha itt van. De a kutya itt fekszik az ajtó előtt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Madaran
Én most 3napig nem rókáztam ,de a mai napom az kegyetlen,mert már 2x volt róka :(
Az időjárás változást nagyon nem bírom ám és szerintem ma ez is betett :(
Nekem igazán 1hete ,hogy elmúlt a rosszullét és a rendszeres napi 4-5x rókázás.
Na meg ami nagyon bejött és segített az az igazi citromból készült limonádé!
Húúú most olyan dezsavűm volt ahogy írtam ezt a levelet :D
Kandi
Írtam neked!


Esetleg tudja valaki,hogy az Istenhegyin mennyiért csinálják meg az AFP vizsgálatot?

Puszi és jó éjt mindenkinek

Kép
noki&potyi
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy "bepofátlankodom" közétek kicsit. Tavaly ilyenkor én is itt tartottam, mint Ti, azóta augusztusban megszületett harmadik gyermekem, kisfiam, Bence Soma.

Most azért jöttem ide hozzátok, mert az egyik fórumozó társatoknak, madaran-nak szeretnék gratulálni, hogy végre össze jött a várva várt baba. Emlékszel rám? Amikor a tatabányai topikban írogattunk, még csak Emese volt nekem és sehogyan sem jött a kistesó. Végül 2007-ben megszületett Dóra Lilla és úgy gondolta, nem akar egyedül pici lenni a családban, így 2008-ban megszületett a kisfiam is.

Szóval szívből gratulálok Neked! És természetesen mindenkinek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora
 
 


Linácska!Sajna Neki tölcsér melle is van mellé....ezért még elég gázos...na meg kisebb a kortársaitól...de reméljük javul a helyzet!

Madaran!Jaaa azt hittem közelebb laksz hozzám!

Noki!Válaszoltam!

Teszek egy képet,a dvd-ről fotóztam....ezért ennyire rossz a minősége!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


[quote="madaran"]
írta:
madaranTényleg, Mimi :lol: nincs valami jó ebéd-ötleted holnapra??? :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol:
Ma sült csirkecomb volt.Be sóztam fűszereztem,és tettem alá kb 1kiló hagymát,jól letakartam fóliával,és isteni fincsi lett. :lol: Pikk-pakk kész volt.Hajába főtt krumplit zsíron lesütöttem,és volt kis káposzta,abbol csináltam dinsztelt kápit :lol:
Holnap melegszendót eszünk lehet,mert nincs ötletem :lol:

mimi12
 
 


Mimi!Fincsi kaja,ha maradék marad....holnap elküldhetnéd....
Én "Lucskos káposztát főztem"!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Ismételten itt vagyok!

Anetto: Én is bejelöltem a klubot!!Tényleg szaporítja a sör a tejet?!?Én ezt még nem is hallottam!Amúgy küldtem privit is, hogy ne maradjak ki a táblából:)

Jimbone:Hát nem irigyellek az államvizsga miatt!!Amikor anno én voltam nagyon be voltam parázva!!!Most, így a kis Picurral (magamból kiindulva) nem biztos, hogy elmennék az államvizsgára!!Bár!!Ha egyszer akkora esik?!?!:)Nekem akkor voltak olyan osztálytársaim akik szintén szülés előtt álltak!Volt olyan leányzó, aki azt mondta, hogy élvezi,hogy terhes, mert egy kicsit elnézőbben állnak hozzá a vizsga során!Én mindenesetre nagyon szurkolok ám neked ezerrel!!!

Beusmimi:Nagyon aranyos a kicsi lányod!Nagyon tündéri!!Gratulálok!!!

Madaran:Nagyon helyes a kicsi babucid!!Én is akarok majd feltenni a Picurról feltenni képet, csak az a baj, hogy a felbontás miatt mindig kidob!!!Próbálom megoldani!!!

Hmbori:Vigyázz magadra!Nem ér annyit az egész meló!!!Nálunk hála Istennek a kolléganők odafigyelnek rám!Néha még túlzottan is!!!

Linácska:Jó neked, hogy láthattad a pici babócádat!Nagyon aranyos!!!Én csak a hó végén fogom őt látni!Már alig várom, hogy már hó vége legyen!Olyan lassan telnek így a napok:)

Kitti:Nagyon helyes a pocid és a kis Picur is!Én is tennék fel, de még nem igazán sikerült rájönnöm, hogy a felbontást, hogy állítsam át!!!És amúgy meg hibaként dob ki!!!mihelyst sikerül teszek fel képet én is:)

v.piroska:Nagyon kis ügyes a babakocsi is és a hordozó is!!!Ott felétek vettétek valamerre vagy a neten rendeltétek?!?Kis ágyat én is valami hasonlót szeretnék!Gondolom ez a kis ágy is átalakítható majd a későbbiekben!Ezt később is tudjuk hasznosítani!Sokan mondják még az emeletes ágyat, de én valahogy ódzkodom tőle!Emeletes ágy?!?És mi van ha leesik?!?!Á, nem!!!!Jó lesz ez a fajta kis ágy amit te is mutattál!!!

Earhart:Nagyon jók a képek!Nagyon helyes a kicsi babátok!Hát egy kicsit engem is megviccelt a köldökzsinór!Én is egyből rámondtam volna a Picire, hogy fiú!!!Ha nem írod, hogy az a köldökzsinór ........!?!?:)Bár én maradnék a fiúcskánál:)De majd kiderül:)

noki&potyi:És láttatok valami érdekeset?!?Milyen árkategóriák vannak az IKEában?!? Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy érdemes e benézni oda?!?

rilla:Örülök, hogy újabb fórumozónk van!!!Én vigyáznék a Picurra!Bár én is azon a véleményen vagyok, mint a többiek!!Ha nincs gond, miért is ne lehetne!!!

Lányok!Az iwiwen én jelölgettem Szabó Krisztina néven!!!Csak szólok, ha értetlenül álltok előtte, hogy ez vajon ki lehet
:lol:

Táppénzre bármelyik doki felvehet benneteket (házi orvos, nőgyógyász doki is), aki erre jogosult, illetékes!Szerintem a védőnő nem!!!

Kép
bener
 
 


rilla,
üdv itt is :)

Nekem azt mondta az orvos, hogy a betöltött 12. héttől mehet a házasélet, és pontosan aznap rá is nyomultunk.... :)
Muszáj volt, mert 3 napra rá elutazott a férjem Németországba, és csak egy hónap múlva látjuk egymást újra... :(
És akkor is úgy, hogy én is költözöm...
Úgyhogy elég izgi a téma, a 18. hetemben kiköltözni, orvost találni, ráadásul akkor válik esedékessé a genetikai UH.
Ja, és nekem 11+6-nál volt a 12 hetes UH az Istenhegyin, és a lepény teljesen jó helyen tapadt, ezért is nem tartóztattuk meg másnap magunkat.
MOndjuk izgultam, mert egyúttal aznap volt az első UTrogestan-mentes napom is, és attól tartottam, hogy ha barnázni vagy vérezni kezdek mondjuk az Utro hiánytól (bár fokozatosan építettem le), akkor majd jól megijedünk, hoyg a szextől volt, és utána már nem merünk. De szerencsére nem volt semmi....


Rossszullét: hát, nekem 6-9 hetes korom között volt, aztán elmúlt, aztán a 11-en visszajött sokkal jobban, aztán elmúlt, és most, a 14-en megint érzem az émelygéseket - de csak akkor, ha már 1-2 órája nem ettem. Sokszor nem is éhséget érzek, csak hirtelen émelyegni kezdek, és akkor tudom, hogy ennem kell, és megjavul.

Mi még egyáltalán nem nézünk bababútort meg babakocsit, kicsit félek is még mindig beleélni magam ebbe az egész terhességesdibe - olyan nehezen jött össze, és ezért annyira hihetetlen.
MEg aztán mi már minden Németországban fogunk megvenni szerintem (kivéve azokat a ruhákat, amiket a tesóméktól kapunk), és még azt sem tudjuk, milyen lakást tudunk bérelni, mekkora szobák lesznek, stb....

Lányok, itt írjátok ezeket a fincsi kajákat, és én 5-kor ettem ma utoljára, és most fél 11, és tök éhes lettem. Annnnyira ennék egy jó kis tojásos nokedlit, de nem fogok nekiállni éjszaka főzőcskézni.... :(
Na mindegy, valamit muszáj lesz magamba tömnöm... :)

Kép
bikmakk
 
 


Bikmakk,
és végleg költöztök, vagy csak átmenetileg? Merre?

Olyan ronda idő van, pedig bármennyire nincs is kedvem, el kell mennem Tesco-ba, mert nincs kenyerem :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lányok köszönöm az újabb üdvözléseket !! :lol:

Bikmakk
De jó, hogy jelentkeztél, épp a másik topikban érdeklődtem már, hogy merre vagy ....
Házasélettel kapcsolatban úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk és ha nem stimmel valami, azt úgyis megérzem. Végülis a lombikos dokim azt mondta, hogy mehet, de azért még megkérdezem a védőnőt és a soproni dokimat is.
Írtad a múltkor, hogy a kombinált tesztnél az egyik eredménynél kissebb eltérésed, de nem nagyon értettem, hogy melyik, elmondod még1x !?
Nálam is volt egy eltérés a Down kor értéknél, hogy nekem az aránynak 1:100 kellene lennie, de helyette 1:432 lett, ami még mindig negatív, de azért ajánlják a 16. héten az integrált tesztet. (sosem felhőtlen a helyzet :( )
Téged is visszahívtak integrált tesztre ??
Vagy az már Németországban lenne ?

Linacska
Köszi az infót !! :wink:

Tundi
Én is félős vagyok, ha egyedül alszom, pedig mi egy társasházban lakunk ...
Le a kalappal előtted, hogy ezt így végigcsinálod a gyerkőc mellett !
Meddig kell még így távol élnetek egymástól ?

Kandi
A lényeg rajta van a képen, gratulálok !! :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Jó reggelt!

rilla,még 13nap és letelik a külön élés :)

Linácska,nekünk még kutyánk sincs :? De hamarosan be kell szerezni egyet,mert Luca odáig van a kutyákért.Csak nem tudom,hogy milyen kellene.Egy német juhásznak örülnék,csak igazából nem tudom,hogy viszonyulna a kisasszonyhoz..Természetesen kölyök kutyust hoznánk.

Vissza kell mennem előző oldalra :P

Kép
Kép
tundi24
 
 


Kandi,6 vetélés :? Minden tiszteletem a tiéd,hogy még mersz vállalni babucit,én már rég feladtam volna!

Mimi,nálatok mindig olyan fincsiségek vannak! :) Maradékból én is kérnék szépen!:)

Bikkmakk,sztem jobb ha most költöztök,mint pl már majdnem szülés előtt!Mire megérkezik babuci,a helyet is megszokjátok,szépen berendezkedtek,és akkor már csak várni kell a kis jövevényre :)

Itt süt a napocska!!! :) :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Huh, mennyit írtatok megint! :lol:
Nagyon jó, hogy ennyien lettünk, és ilyen jól pörög a topic! Csak győzzön olvasni az ember :lol:

Miluval egy szobában voltunk amikor született, és fél évesen kapott külön szobát. Látom páran attól féltek, hogy ha éjjel felsír a baba, akkor apa is ébred.... hát NEM :wink: Apukák olyan jól alszanak (vagy csak úgy csinálnak), hogy nem ébrednek fel. Viszont az anyukák füle hirtelen annyira kiélesedik a kicsire, hogy már arra is felébredünk, ha az oldalára fordul. Nem gondoltam volna, de az első nyekkre keltem én is, vettem magam mellé szopizni, és így se ő se én -pláne apa- nem ébredtünk fel igazán.
Aztán fordult a kocka, mert kicsit később Milut kezdték zavarni a mi éjszakai zajaink. Forgolódás, horkolás, egyebek... akkor kapott külön szobát, és szépen alszik is egyedül. Persze ha bármi gond van azonnal viszem magunk közé, hogy érezzen minket.

Noki, E-bay. Én is nagyon szeretem :) A testvérkocsikat nézegetem, és tök jó ötlet a közös posta! Majd keresek valakit, hátha betársul.

Én hétfőn voltam dokinál kontrollon, kicsit le is törtem :(
Az orvosom szerint öreg vagyok (35), kövér (normál testsúly + Milu után maradt rajtam 5 kg) a kombinált eredménye sem jó, ráadásul az amniot is én utasítottam el, szóval azonnal menjek el integráltra. Ja, és mivel sok a cukorbeteg a családban (apukám és nagyim), ezért most csináljunk soron kívül egy terheléses cukrot. Ja, hogy az én értékem a minimum alatt van? Igen, ez persze nem indokolja... de akkor is. Valamelyik hétköznap délelőtt, beszéljem meg a férjemmel mikor tud kivenni szabit a gyerek miatt.
Nem csinált uh-t, és a 10 perces beszélgetés végén közölte, hogy akkor végeztünk és 7e Ft lesz :roll:
Az első gyereknél annyira nem számított mikor hova kellett menni, de így, hogy van egy másfél éves örökmozgóm kicsit nehézkes ezekre a vizsgálatokra elmenni. Bár simán meg lehetne oldani, ha minden flottul menne, de ilyenkor van az, hogy órákat kell ülni a váróban :(((

Na most jól kipuffogtam magam :evil:
Vendég
 


Sziasztok
Most nézem,hogy amit tegnap este írtam az eltűnt az éteren :(
Na a lényeg az IKEA volt,hogy a Budaörsibe van szekrény 20eFt-ért és nagyon klassz az Örsibe meg nincs ilyen!
Vettünk klopfoló deszkát a Budaörsibe és ott 1990Ft volt az Örsibe 2490Ft.
A többit nem sorolom fel :D
Nagyon várom már a holnapi vizsgálatot!!
Egész este csak a jobb oldalamon tudtam feküdni,mert a bal oldalom fekve elkezdett szúrkálni a hasam és később erősen fájni.....majd barnázgattam :(
A jobb oldalamon fekve se görcs se barnika :roll:
Bikmakk
Melyik városba költöztök?
Papám is és sok rokonom Németbe lakik :D
Wolfsburg mellett Velpkébe!
Linácska
Küldök egy kis napsütést feléd is,mert nálunk hétágra süt :D

Puszi mindenkinek!

Kép
noki&potyi
 
 


Noki,
köszi, megérkezett a napsütés :lol:
Mitől van nálad ez a barnázgatás??? Én ha a jobb oldalamon fekszek, akkor a bal húzódik, illetve fordítva, gondolom így nyúlnak a szalagok. Úgyhogy legtöbbször háton alszom, úgyis úgy szeretek igazán. Illetve jobb oldalon, hogy a hátam legyen Lili fele, ha véletlen rúgdosódna.

Cscsi,
ha alacsonyabb a cukrod azt sem árt megnézetni, lehet, hogy az inzulin túl sok. Nekem évekig ez volt, aztán sajnos gondolom beintett a hasnyálmirigyem, hogy minek termelem én ezt a sokat, és átcsapott a másik oldalra. De így terhesség alatt szerencsére rendeződni látszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok,

na voltunk UH-on és hál'Istennek minden rendben. CRL 5,5 cm, jó a szívhangja, ép a kopnyája, végtagjai, zárt a gerince, hasa. Folyamatosan mocorgott és előrébb hozta magár egy nappal, az UH szerint aug.24.-én érkezik :D Csatolom a képet is.
Pénteken megyünk Down szűrésre.
És lenne egy kérdésem: hajat festeni lehet a második trimeszterben, vagy felejtős?
Köszi előre is. Kép
kexi
 
 


Cscsi,hát jól kitálalt neked ez a doki!Nem gondolkoztál,hogy keresel mást?uh nélkül 7ezer ft? :shock: Kicsit sok nem...Mondjuk én már 10et fizetek,de van uh,beszélgetés és bármikor lehet hívni ha gond van.

Noki,neked mikor kell menned dokihoz?Nem ezen a héten kellett volna?

Kép
Kép
tundi24
 
 


Kexi,nagyon szépen látszódik babucika :) Nekem melírozva volt hajam...azt modnták max nem szívja meg annyira..De hátha többiek jobban tudják :wink:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Kexi,
én Lilivel 11 hetesen még festettem hajat, mert akkor volt az esküvőnk, utána már nem. Most se festem. Úgy is néz ki :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 14:00-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?