Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anika, mi az a "rooming in"?

Sün Balázs, jó, hogy jöttél!

Nagyon vacak ma a babanet!!

Köszi mindenkinek mégegyszer a segítséget, véleményt, dícséreteket!

Anita, az a 10 nap elszáll, mint a sicc! Szerintem is fodrászolj!
Jó meglepi lesz az uradnak, aki egy ragyogó asszonykát talál otthon, nem egy pityergőt!

Puszi!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Énegész nap nem tudtam feljönni, de mostanra meggyógyult a babanet :)

Kutyafüle,
a lényeg, h minden ok és jól vagytok. Én is pénteken vágattam le a hajam, olyan hosszú nem volt, mint Neked, de elég hosszú volt, most meg fül alá ér. Mondja a fodrászcsaj, hogy mikor meglátta a pocakot, már tudta, h hajvágás lesz, mert mostanában az összes kismama vágat. :)
Főzni én mindig elég sokat főztem, nálam ez nem változott nagyon :)

Szépek azok a Faktum bútorok, majd ha végre sikerül összehozni a költözést, biztos valami szép bababútort veszünk mi is.

Képzeljétek, lementem ma a HR-re megkérdezni, hogy ugye a munk tvkönyve szeritn a munkáltató köteles elengedni a terhesség miatti vizsgálatokra - és hogy akkor ezzel mizu. A nőci nézett, hogyhát ő nem is tudja, és hát izé, vigyek igazolást, és akkor igazolt fizetett távollétnek számít... Na persze ez alatt a nő alatt már volt 1-2 terhes kismama, nem tudom, nekik mit mondott...

emese1979
 
 


Na majd meg őrültem h szarakodik a babanet!Elvonási tüneteim lettek hirtelen!

Sün Balázs!
Persze hogy emlékszük!!!Máris teszlek vissza a tábliba!!!Remélem a többi eltünt is jelentkezik akiket kiszedtem :wink: :lol:

Anita!
Férjed szerintem is nagyon romantikus!!!És énis azt mondom h költsd magadra azt a pénzt nyugodtan!!!Vedd úgy h ez nem is neked van,hanem a férjednek :wink: Amolyan meglepetés ajándék 8)

Kutyafüle!
Jó lett a hajad nagyon!!!Én mondjuk spec növesztem,szóval ebben is eltérek a kismamáktól :lol:

Szofi!
A rooming i az az jelenti h a baba veled van a szülés után,tehát nem viszik el külön szobába a babákat.Vagy csak éjszakára kell/lehet beadni :wink:

Én meg elmentem a labor eredményért.Egész jó lett,csak 3 érték volt kicsit alacsony.Azt mondtaa háziorvos h vérszegény vagyok,de h a terhesség alatt felhígul a vér,szóval lehet h ez csak most van így.A pisiben se volt semmi.
Iza meg megint nagyon aktív...most h jött ez a jóidő :roll:

annus11
 
 

 
 

Sziasztok!

Ez a babanet ma nem engedett fel engem sem.
A mai nap is el telt a négy fal között.Senki nem nézett felénk.Kint esett,épp a boltig sétáltunk át,de senki nem volt még az utcán sem.
Reggel vérvétel,hugom mégis elkísér.
Mindjárt fürdünk,9-re elakarom altatni Grétit,mert hív Apa!!!

Annus még most nézem,hogy te a lányom szülinapjára vagy kiírva!

Lányok lehet hajat festenem itthon??Mert akkor holnap veszek festéket csak nem toom milyen színűt.

Majd még jövök!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,
én magamnak festettem tegnap éppen :) indig magamnak szoktam, mert még a legdrágább festéknél is fele annyiba jön ki, mintha fodrász csinálná. Arra figyelj, hogy jól szellőző helyen csináld, én pl. a fürdőajtót nyitvahagyom és a szagelszívót bekapcsolom.
Bizti találsz majd valami nagyon jó kis színt!!! :)

Annus,
akkor jó lett nagyon a vérvétel eredménye szerencsére. én holnap megyek dokihoz, pisisküblistűl :)

emese1979
 
 


Sziasztok!

Hajvágás. Nekem már nagyon sokféle hajhosszom volt. Régebben volt nagyon rövid. (pár centis) Esküvőnkre növesztettem meg hosszúra, akkor váll alá ért.
Most kleós kicsit, de ma gondolkodtam rajta,hogy lehet megint le kéne vágatnom rövidre., mert ezt nincs kedvem két naponta mosogatni. Bár már elég furi lenne.
Nekem sosem tetszik semmi sokáig :lol:

Kutyafüle Szerintem sem lett rossz a hajad, de szerintem egy oldalfrufru még jobban feldobná. Ha van frufru vágva, csak a képen nem láttam, akkor bocsi :oops:

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok!

Na valami szerver hiba volt. :?

Túl vagyok ezen a vacak trutyis lötyin. 2 dl-es műanyag poharat 3/4-ig töltöttek cukorral. A maradék volt a víz. Belefacsartam a citrom levét és megállt a tetején. Mókás volt. Nem is folyadékot ittam, hanem valami cukros masszát. Az első negyed órában vissza kívánkozott, de aztán csak bent maradt. Utána már nem volt gond, csak mire letelt a két óra már remegtem annyira éhes voltam. Apa meg Amina eljöttek értem és elvittek a Mekibe reggelizni. Rögtön jobban lettem. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Én is voltam terheléses cukron. Alig tudtam benyomni reggel 6-kor az üres zsemlét, meg a 2 dl tejet.

Fodrász téma nálam is aktuális, szerdán jön hozzám.
Maja születésénél még nekem is hátam közepéig ért, aztán egyre rövidebb lett. A lényeg, hogy még össze tudjam fogni.

Lassan Majának is kéne valamilyen ágy, de tanácstalan vagyok. A 160*80 vagy 200*90-esek még túlzásnak tünnek. Semmi átmenetet nem látok a rácsoságy meg a gyerekágyak között, az átalakítható rácsoságyakon kívül, de arróé ugye már lecsúsztunk.
pumuklii
 
 


végre megjavult a babanet.

Ma reggel védőnőhöz mentem.Hát igen amit a hírekben mondtak csak megerősíteni tudom, szörnyű idő volt.Azt hittem elfúj a szél pedig már 64 kiló vagyok a mérlegelés szerint.Kicsit vérszegény is, szóval vasat kell szednem.De amúgy minden oké.

Kutyafüle szép poci és csini lett a hajad is.

Dobok egy pocifotót. Kép

KépKép
harhaj
 
 


Túlzás, hogy megjavult a babanet, iszonyú lassú.

Szofi
a rooming-in csak annyit jelent, hogy baba-mama együtt van elhelyezve a szülés után.
pumuklii
 
 


Helló!
Nekemsem ment ma felkerülni ide... Csak időnként láttam, hogy vannak nagy szerencsések, mint Szofi déltájban, meg a reggeliek, akiknek a neve megjelent, hogy ők voltak az utolsó hozzászólók, de ide az oldalunkra már 1x sem jutottam el. :) Vicces volt, próbálkoztam sokat... Meg Annusnak írtam is iwiw-en, hátha ő kiválasztott, és idejut, hogy mndenkit üdvözlök. :)

Anita! Gondoltam rád/rátok, aludjatok jól ma is! Drukk a vizsgálathoz! Nekem is tetsziok hogy dobd fel magad, mire hazajön férjurad! Biztos örülni fog! :)

Harhaj! Szép a pocid! Neked se túl nagy!

Örülök, hogy mindenkinek minden rendben kb., most meg megyekaludni lassan. Úgyhogy mindenkinek jó éjszakát!
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap Este mire megírtam amit szerettem vlna nálam is bekrepált a baba net és sehogy se tudtam elküldeni végül feladtam!!!

Ma voltam uh-n! Szerencsére minden rendben van az én kis Pöttöm Pannámmal! Én iszonyat rosszul vagyok mert sikerült nagyon csúnyán felfáznom ma kaptam antibiotikumot a Docens úrtól! Ráadásul manókám épp a hólyagomon feküdt és nagyon fájt a felfázás melett de sikerült beszélnem vele és most úgy érzem eljött onnan!!! De az egész hasam alja meg a derekam nagyon fáj már a könnyem is kicsordul főleg amikor pisilek! Szörnyű és félek nehogy beinduljon ez miatt a szülés! Nagyon félek!

Méretei a kis Reménységemnek: BPD: 57mm OFD: 80mm HC:218mm
AD1: 60mm AD2: 63 mm AC: 193mm FL: 47mm és a súlya 710g azt mondták hogy ez nem rossz és megfelel a méretei a korához képest!

Anita: Valamilyen szinten együtt érzek veled! De pikk pakk eltelik az a pár nap! Fel a fejjel és kitartás!!! És a párod Romantikusságán én is meghatódtam főleg a naptári emlékeztető részen! Büszke lehetsz rá! És nagyon szerethet titeket! És szerintem is menj csak el fodrászhoz legalább megleped a párodat! :) ;-)

Szofi gyönyörű az az ágynemű garnitúra! A babakocsi és szép bár nekem más milyen az ízlésem!

Szépek a pocis képek és én is köszönöm a dicsiket!

Most egy darabig nem tudok jönni mert valszínűleg holnap már költözünk az albiba de max holnapután az már tuti! És sajna ott még nem lesz netünk! De ahogy tudok jövök és jelentkezek!!!!

Vigyázzatok magatokra és babáitokra és mindenkinek KITARTÁS! "Nem sokára" túl leszünk rajta és már ölelni fogjuk a gyönyörű gyermekeinket!!!!

Puszi mindenkinek!!!!!

Jó Éjt!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Ja még azt elfelejtettem hogy ma megkaptam a terheléses cukor eredményét is: éhgyomri 4.3 és a terheléses pedig 6.3

Annus ha gondolod beírhatod a tábliba hogy 23.-án magzati szív uh, és március 9. uh Köszönöm!

Most már tényleg jó éjt mindenkinek!!!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Jó reggelt!

Még jönni akartam este,de ledobott a babanet.Beszéltem férjemmel,jól van minden ok.Csak hiányzunk neki.
Gréti is már tegnap kb 3x bukott ki,sírt hogy neki kell Apa!!Nagyon sajnáltam.

Dóri köszi hogy gondoltál rám!!!!!Ránk!!

Picihencso jó költözést és gyere amint tudsz!Napsugár már jó nagy,biztos gyönyörű!Sajnálom a felfázást!Ne félj nem lesz baj.Grétivel én is voltam felfázva.
Férjem mindig is ilyen romantikus volt.A miénk ilyen tipikus szerelem első látásra volt!Komolyan,már 8 éve leszünk együtt de még ugyan olyan szerelmes vok mint a legelső pillanatba!!Majd egyszer leírom a történetet ha érdekel valakit.

Mindjárt jön anyu és megyek a buszhoz.Már csináltam teát is.Rettenetesen éhes vagyok,mi lesz még mire ehetek??

Veszek hajfestéket és bejelentkezem a fodrászhoz is.
Úgy néz ki Apa repülővel jön Debrecenig,így majd apukámmal bevitetem magunkat elé!!!!Had örüljön Grétike.
Ja!Azt mondta tegnap,hogy kint a ruhák olcsók,pl:ami itthon gatya ,csizma 30ezer,az ott csak 8 ezer.A bébik is olcsóbbak és szebbek,azt mondta hoz a csajoknak!!
Na dugulok,mert nem leszek készen!!

Drukkoljatok!Bár az eredménnyel nem hiszem hogy baj lenne,mert Grétivel kevesebb volt a terheléses eredményem mint az éhgyomri.

Délután jövök!!

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

harhaj: szép poci :)

pumukli: szerintem abszolút nem túlzás a nagy ágy (80x200), Zsfi tök jókat alszik rajta, és magától megy aludni :) Tegnap nappal két órát aludt ott egyeüdl, a kiságyban csak egyet tudott.
Vendég
 


Sziasztok, a babanet nekem sem ment már a tegnap előtt este óta, most visza olvastam Jázmin még alszik.

Anita, elhiszem hogy, rosz most neked de gondolj arra amit a többiek is mondtak már hogy eltelik hamar ez a pár nap és újra együtt lesztek na meg a pénz a lényeg.
A cukros lötyihez pedig kitartást.

Jázmin ágya is 190x70-es de ő szereti, például ő már 1 évesen nem birta a kiságyat.

Edua, azt hiszem te raktad fel azt a linket azzal a pelenkázóval, nekem a kis ágyamhoz van olyan de egyszer sem használtam szerintem semmire sem jó, nem érdemes olyat venni külön.

A pocis képe szép mindenkinek. :D

Szofi, a babakocsi szerintem szuper.

Vasat én is kell szedjek, még jó hogy nálunk nincs ez a cukros lötyi.

Én is meg kaptam a baba cuccokat, van jó sok mindenből szerencsém van a barátnőmmel akinek kisfia van.

További szép napot nektek

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Sziasztok!

Hát igen kicsit leterheltük a babanetet.Nem bírták a szerverek,párom szerint.

2-3 hét és megyünk uh-ra, már nagyon izgatott vagyok.Aztán nemsokára számolgathatjuk mennyit mocorog.Legalábbis nekem van egy kis táblázat a végében amit mindíg töltögetnem kell majd.

Barátnőimnek most újságoltam hogy babát várunk és mondtam nekik hogy ruhácskái még nincsenek.Szóval most bevagyok táblázva mikor kivel hová megyek ruhátvenni.Az a legjobb benne hogy én kiválasztom ők fizetik :)
Azért nem a Brendonba fogom vinni őket, nekem a turkizás egy élmény szóval beszabadulunk majd mi is egy kilós turiba :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Na jó reggelt!

De legalább volt egy kis szünetünk tegnap!Na meg mindenki rájött h milyen bosszantó ha az ember nem tud írni ide!Azért jó hogy van ez az oldal!!! :lol:

Anita!
Megértelek h még mindig szerelmes vagy!Amúgy én is.Sose értettem azokat akik azt mondják h a szerelem elmúlik pár év alatt...nálam nem akar múlni :wink: :lol: Pedig az én férjemnek nehezére esik a romantika...múltkor jövünk haza,elmentünk egy virágos mellett.Erre megkérdi h vegyen e virágot...mondom ezt nem kérdezni kell hanem bemenni és venni :wink: :lol: Meg mondom neki h szeretem,erre h én is.Van h csak olyan smst ír h én is :lol: Szóval kicsit sajátos a drágám,de lehet pont ezért imádom :lol:

Harhaj!
Jó a pocakod neked is!Barátnők meg jófejek!Legalább nem egyedül vásárolgatsz
:wink:

Gratula mindenkinek aki "túlélte" a koplalást a cukros lötyi után!!!

Én holnap tudom meg h mi lett az eredmény...remélem h minden oké :roll:

Picihencso!
Beírtam a tábliba!!!Jók az eredmények is,képet nem kaptál???Várunk vissza!!!

Pumukli!
Szerintem se túlzás a normál méretű ágy!Legalább jó sokáig nem kell venni!!Max az ágy végébe pakolhatja a kedvenc babáit,plüssöket stb.Vigyétek el a boltba és próbálja ki őket :wink:

annus11
 
 


Szép napot!

Anita! Kitartás a cukroshoz is, meg a várakozáshoz is! Jó lesz majd Grétivel odamenni Apa elé! :)

Heni! Jobbulást! Tudod, hogyan fáztál fel? Vigyázz magatokra!!!

Majd még lehet, hogy jövök, de most megyek.
Vendég
 


Jó reggelt!

Na látom, szerencsére már műkszik rendesen a babanet :)

Harhaj,
Neked is szépen növöget a pocakod! Bizti jó lesz a vásárolgatás :)

Heni,
jó költözést, aztán vigyázz magadra, ne emegessél nehezeket, majd párod megoldja :)

Hát az én férjem sem egy romantikus típus, még mikor udvarolt, néha megerőltette magát, de ő nem az a fajta :)

Képzeljétek, egyik ismerősöm is babát vár (május végére van kiírva), nem lett jó a cukros terhelése, diétáznia kell, plusz méri otthon. Na egy másik ismerősöm meg megmondta neki a tutit - mivel otthoni méregetésnél jó eredmények jönnek ki, hagyja abba a diétát. Hát mondom, azért sztm nm véletlenül írt az orvosa elő diétát, nem biztos, hogy egy hozzá nem értőnek ezt felül kéne bírálnia...

emese1979
 
 


Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Nem tudom tudtok-e segíteni. Olyan van, hogy tegnap felidegesített valami,és mikor utána felálltam azt hiszem életemben először keményedést éreztem. És utána egész nap olyan "rossz" volt. Szóval igazán olyan nehéz összefoglelni mit érzek. Először is csak ha állok.Ha fekszem abszolút semmi,és utána felállni is jobb.Ha ülök,akkor nem érzem,de ha ülésből felállok akkor igen. Ilyen nyomás féle van az alhasamban(de nem a méhem és a baba súlya,mert az más érzés),ami sugárzik ki a fenekembe,meg a szemérem tájékra. :oops: Ez szerintetek mi lehet?? Tegnap egész nap éreztem,lefeküdtem,utána egy órával sokkal jobb volt,még porszívózni meg felmosni is tudtam. Ma viszont megint érzem egy ideje. Bocsánat a kérdeződködésért, csak nem akarom mindne hülyeséggel hívni a dokit,de nem tudom mi lehet ez. Valakinek van tapasztalata vagy ötlete?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok lányok!

Jó rég voltam. :oops:

Hétvégén Budapesten meg Dunaújvárosban voltunk a rokonoknál. A sógor nőgyógyász, ígyhát átmentünk a kórházba és megnéztük Marcit ultrahanggal. Ott volt az egész család, vicces volt. :lol:

A cukorterhelésem ok, úgyhogy majd 1 hónap múlva kell mennem orvoshoz. :lol:

Anita, olyan aranyos vagy, meg olyan megható, hogy ennyire megérint a férjed távolléte. Én már teljesen megszoktam, hogy a párom havonta 2-3-4 napot nincs itthon. Ilyenkor mindig jó kis programokat szervezek a szüleimmel, tesómmal, barátnőimmel, ismerőseimmel. Szóval én ezt nem szoktam túlparázni, kifejezetten jól jönnek néha ezek a napok. Nameg ingyen telefonálunk egymással, így aztán olyan, mintha egész nap itt lenne velem. 8)
És az a tapasztalatom, hogy olyan hamar eltelik az a néhány nap, csak jól kell kitölteni.

Szép napot lányok, én dolgozok, bár tegnap az egyik kliensünk ránk csapta az ajtót... Hát hiába; válság van. :?

Na :arrow:

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

Hát én sem tudtam felcsatlakozni a babanetre... most talán már menni fog...

Babaszoba: Nagy munkában vagyunk, elkezdtük csinálni a babaszobát! :) A barátnőm még itt van 3 hétig, utána megy vissza Franciaországba. Hatalmas segítség, szeme is nagyon van a dolgokhoz, belső építész, és textiles is. Elvitték a kacatokat, bevásároltak anyagokból, és lámpákból,szőnyegből azt is online előtt egyeztettük, fotóztak, hogy én is el tudjam mondnai a véleményem, Elhozták a kiságyat a családtól, és én neten találtam használtan szekrényt, ma hozzák.:) A héten. jövő héten átrendezik a szobát, és megvarrja a barinőm a textileket... Nekem nagyon tetszik, olyan boldog vagyok! :) (Mindössze 42 ezer ft-ból:) Ebből lett 2 lámpa, 1 nagy szőnyeg, hatalmas függönyök, egy szekrény, és a pelenkázószivacs. majd teszek fel képeket...

Szofi, nagyon tetszenek a mókus bútorok! Tényleg nagyon jó kombináció a fehér a cseresznyével! És olyan friss, kisbaba milliője van a fotóknak... Ezt nem fogjátok megunni, Bármilyen szín illik hozzá...

Annus, jó a villantós pólós pocikép! Gyönyörűen növekszik a pocid.


Mozza, neked is! Az a kék tarka bandázs naggyon dögös! :) Én is varrattam most a barátnőmmel 4 bandázst, narancsot, fakómeggyet, feketét és mogyoróbarnát.. ha már alul csak 2 választási lehetőségem van így télen... Itt öltözködöm, a férjemnek, és ha jönnek látogatók... :) A lelkemnek is jót tesz.:)

A fekvéssel sajna elkezdett a sok könyökléstől a csuklóm és inszalagok begyulladni, most próbálom nem terhelni annyira, másképp polcolom magam... :(

Szoptatós melltartó: Hú, csajok, végre megérkezett a Carriwell szállítmány a KKengurus boltokba! Vetettem szoptatós melltartót, amit már novemberben kinéztem, csak nem volt méretben. Gondoltam, már most szoptatósat veszek, mert nem érezni és látni sem, hogy olyan gyógy lenne. Kengurus kuponra a Carriwell seamless drop cup-osát vettük. Nagyon ajánlom, annyira kényelmes. Tart, és a hátán bele lehet toldani egy plusz darabot, ha szélesedik az ember lánya a későbbiekben..:) 5000ft volt így, de ez szoptatósnak is tuti jó lesz, a toldásmatt is. Van fekete, és fehér. (Én fehéret vettem, mert varrás nélküli a kosara, és a nyári lenge ruhák alatt észre sem lehet venni majd, azért is hívják seamless-nek, azaz láthatatlannak. Teszek róla képet.

Szopipárna: megérkezett nekünk is, hát, jó sokat ki kellett venni belőle, hogy kényelmes legyen aludni "vele." Eltettük egy nagy szatyornyit... Igazatok volt, páromnak is nagyon tetszik, miuán kipróbálta, egyik este oda is adtam neki, aludjon ő vele:)

Anita, kitartás! Gondolj bele, mások hónapokat dolgozna azért a pénzért, és nemsokára itt is lesz a párod! Sokkal értékesebb, hogy eddig sokat együtt tudtatok lenni! Most ennek van itt az ideje. Foglald el magad, gyere, mi itt vagyunk! :)
Hajfestés: fÉn nem merném egyedül befesteni a hajam:) Tuti az egész nyakam is olyan lenne hátul legalábbis:) Meg a fülem:) nem kétséges! :)
És a férjed még ott kint is a babaholmikat nézi, annyira aranyos! Jó apa, az nem kétséges!

Edua, én nagyon örülnék még 10 hétnek... De inkább 7-et adok magunknak... Most derült ki, hogy a szomszédunk ismerősének ugyanolyan tünetei voltak mint nekem, ahogy feláll, 5 perc után mintha a gravitáció húzná le a babát, és ki akarna jönni, és minnél tovább áll, annál jobban fáj, és bekeményedik pillanatok alatt. És fekve is folyamatosan keményedik. Na, ő a 21. héttől feküdt, és a 32-héten ébredt arra, hogy elmemt a magzatvíz... Egyébként a babával 3 nap után mehettek haza a kórházból. Hát, legalább egy ilyen kimenetelt szeretnék én is magamnak, de persze ha túlhordanám, annak még jobban örülnék:)


Kutyafüle, ha mostanában nem mentél volna dokihoz én azért felhívnám, mert ilyen tüneteim vannak nekem is, és más lányoknak is, csak folyamatosan, és ilyenkor meg kell nézni lehet, hogy milyen állapotban vannak a méhszájak és a méhnyak. Mindenesetre pihenj többet, a szervezet jelez, neke is ezt mondta a doki, ha sok az olyan alhasi fájdalom és hosszú ideig keményedik, attól nyílhat meg a méhszáj. Nekem 4,5 hete tart ez, és még mindíg zárt és normál minden, és lehet, hogy így is marad végig, csak meg kell nézetni.

Pár elhanyagolás: én is nagyon fogok arra figyelni, hogy ne hanyagoljam el a párom. Most szegény az egész napja egy lóverseny, hogy ki tudjon szolgálni, és még dolgozni is eljár, ami minimum napi 10 óra távollét. Szeretném neki viszonozni valahogy majd... nagyon büszke vagyok rá, olyan lelkiismeretesen xsinál mindent.. eddig pedig szinte csak kipórszívózott, és lement a piacra, Most meg főz, mos, takarít, rendet rak.:) És engem kiszolgál- hogy kevésszer kelljen felkelnem a vízszintből.

Vas: nekem nagy volt a szám, hogy odaragadok a mágneshez, ha a közelébe megyek. A vérképem szerint 112, azaz alacsony a hemoglobin, Úgyhogy vaskúra. csa ne görcsölne tőle annyira a gyomrom.

Piciheni, vigyázz magatokra! Az a fránya hólyagprobléma hamar elmúlik majd, meglásd, meg kaptad rá a megfelelő gyógyszert! Talán mire olvasod ezt, már enyhültek is a tüneteid! Csak szedd be szépen, és úgy egyél előtte-utána, hogy felszívódjon. Tejet, tejterméket, teljes kiörlésű cuccot ne egyél közvetlen előtte-utána.
Magzati szívUH-t te külön kértél? Vagy a doki javasolta?
vanni
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most reagálok!

Böbi, Krém! Köszi a napozókat (nagyon cukik) és a kocsikabátot is. Most már képben vagyok! :) Elképzeltem a kis Danikámat egy ilyen kis napozóban, nagyon tündér lesz! :lol:
Annus! Képzeld most hétvégén kaptam egy jó hírt, úgy néz ki ruhákat nagyon nem is kell majd vennem, mert anyósom beszerzett egy doboznyira valót. Már csak azt kell megvennem, ami abból hiányzik. Tehát a ruha dolog egy kis időre felejtős. Az izgat, hogy hol tudom majd beszerezni az egyéb kiegészítőket (alváshoz, fürdéshez, etetéshez, stb.). Most nézem, hogy a Cora-ban baba-mama hetek vannak. Lehet, hogy elugrom oda, hátha egy-két dolgot onnan is be tudok szerezni. :wink: Gondoltam, hogy nincs nagyon olyan hely, ahol olcsóbban be lehet szerezni a babának kellő dolgokat. Van ami itt olcsóbb, van ami ott! Szóval bevásárló körútra lenne szükség! Na mindegy, majd megoldjuk valahogy. :) Beírnád a tábliba, hogy a kisfiúnk neve Dániel lesz? Köszi!
Kitty! Köszi a tanácsokat! Bár babakocsit lehet, hogy a Brendonban fogunk venni. Kitéztem a Touragoo Standard Classic típusút. 30.000Ft és nekem elég masszívnak tűnt. De annyira nem értek hozzá! :( Máshol sem láttam jobb áron. Vagyis most éppen van a Corában, de nincs hozzá lábzsák, meg kicsi a kereke. Meg az jutott eszembe, ha ilyen helyen veszem a babakocsit (Auchan, Tesco, Cora), akkor ha esetleg kellene hozzá valami (pl. lábzsák), azt hogyan tudom beszerezni és mennyiért? De ha babakocsi ügyben tudtok valami jó helyet azt szívesen venném! :)
Tinu! Köszi, mindenképpen megnézem ezeket a helyeket! :)
Fabri! Várom a beszámolót! :lol: Holnap találkozunk! Ja én már otthon beveszem a lötyit, mert az előző cukormérés tök jó lett, ezért a terhesgondozóban mondták, hogy akkor igyam meg otthon a szmötyit. :) De sajna ismét van valami fertőzésem, ezért be kell mennem az orvoshoz, az meg 9-től van. Tehát lesz időnk dumcsizni! :D Fehér satyekban és fehér kabátban leszek, szóval ha látsz egy hóembernek kinéző nőt, az én leszek! :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Sziasztok, hiányoztatok ám tegnap!

Kutyafüle, szedsz MagneB6-ot? Pénteken én is nagyon felidegesítettem magam, kőkemény lett a pocim, de lepihentem, bevettem még plusz 2 szem magnéziumot és kb egy óra múlva elmúlt. Néha visszajön, olyankor lepihenek és beveszek még két szemet. Én beszéltem erről a dokival, azt mondta, hogy mást nem tudok tenni.

Anita, nem is mesélted, hogy Gréti mit szólt, hogy mégsem alakították át a házatokat? :lol: Ma mész dokihoz?

Panndi, Ti rendes felnőtt méretű heverőt vettetek? Mert az a bajom, hogy nekünk csak egy 70X160-as fér be a szobába, ez elvileg elég is lenne a gyereknek, de ezek csak 50 kg teherbírásúak és mi van, ha mellé kell feküdnöm?
Tudtok olyan max 70 centi széles ágyat, ami nem csak 50 kilóig terhelhető? (IKEA-ban mondták az 50 kilót).
Vendég
 


Csadra, nekem hiába van mindkét babakocsihoz lábzsák, nem használom. Inkább betakarom egy pléddel, ha hideg van. Nekem az esővédő fontosabb volt, már kétszer mentett meg minket.
Vendég
 


Szia Farkas!

Nem Magne B6-ot szedek,mert az én dokim nem szereti,szerinte nem szívódik fel rendesen, de más fajta vényes változatot szedek, ráadásul nem is kis dózisban,mert korábban sok volt a lábgörcsöm,ami szerencsére megszűnt.
Sajna a lepihenésre nem sok az esély.Legalábbis napközben nincs hol itt a melóhelyen.Szóval pihi max 4 után. Mindegy,igyekszem legalább nem túlórázni. Pénteken ráhúztam 3 órát.Plusz szombaton nincs ugyan munkanap,de bent voltam 3-ig. Lehet,kicsit sok volt....

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Böbi! Aminának az RS-ben vettünk ágyat, 80*160-as. 10 centivel több sajna, mint ami hozzátok befér, de nem hiszem, hogy a 10 centi miatt tartaná meg az én kilóimat is. Van, hogy én alszok benne éjszaka, pl. ha horkol a férjem :lol: . Sőt Aminával ketten is feküdtünk már benne. Bőven elbír.
Ilyen az ágy: http://www.rs.hu/image/vanes_gyagyk-m.jpg

Szerintem a 70cm-esnek is el kell bírnia téged!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Helló csajok!

Én is ki voltam borulva, hogy nincs babanet!
Én nem tudom, hogy a Szent Imrében van-e rooming-in? Tinu esetleg?

Vanni, én nagyon szorítok! Biztos vagyok benne, hogy ha ilyen lelkiismeretesen pihensz, akkor meg lesz az eredménye, és nem lesz az a baba korabébi!

Anita, én már festettem itthon hajat, nem lehetetlen, sőt, egyszerű, de jó, ha segít valaki. Aki látja, hogy hova megy a festék, eloszlik-e rendesen, stb. Tesókád? ketten szerintem lazán-faszán meg tudjátok csinálni!

Heni, ne izgasd magad, ne félj, nem lesz itt semmi probléma. Hamar meggyógyulsz ebből a fránya hólyag-dologból, és megy minden tovább a maga rendes útján!

Én is imádom a férjem, sőt, úgy érzem, hogy egyre jobban szeretem. Mostmár nem is ilyen pillangós-virágos romantikus heveskedés kap el, hanem egyszerűen úgy érzem, mintha a kezem, a lábam, a szívem volna. Levegőt se kapnék nélküle. mondjuk mi nem vagyunk sülve-főve páros, ettől függetlenül mindkettőnknek elég nagy a szabadság igénye, és ez jól is van így.

Na jólvan, puszi mindenkinek, majd még jövök!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Kutyafüle! Mit is mondtál, márc. végéig dolgozol? Akkor tényleg próbálj meg nyugisabban hozzáállni... Vannak ott többen, ráadásul az utódod is (vagy nem?), akik tudják csinálni a dolgokat, persze, amit győzöl, csináld meg, de ne a kettőtök kárára!... Ha meg Vanni azt mondja, neki hasonló, amit érez, akkor tényleg beszélj az orvosoddal, mert ezek szerint ez nem "minden apróság"... Nem kioktatni akarlak, csak megijesztettél... Bocsi. Annyira furi, mert én sosem gondoltam volna, hogy a terhesség van, akinél tényleg ilyen gondokat okoz, mint Vanninál is, mert nekem szinte érezhetetlen volt az utolsó napig. De jó tudni, hogy mennyi minden történhet, így nem ér majd váratlanul, ha valaha nem lesz ilyen problémamentes minden...

Vanni! Jobbulást az ízületeidnek... :( A szopipárna nagyon cuki dolog, én tökre örülök a mienknek, persze, mikor meghoztam, férjem és öcsém is kezelésbe vette... Na meg aztán Samu is. :)

Böbi! Nekem mindig eszembe jut, hogy Gyöngy lepotyogott, sírt, aztán aludt tovább a földön... Sztem ez olyan aranyos történet... Megmosolygom mindig. :)

Akkor mostmár 2 érkező Dánielünk van? Ez annyira érdekes... Mert az a lánynév és az a fiúnév a legkelendőbb itt, ami nekem is a legjobban tetszik. :) De még nincs kialakult 2 név, szóval nem mondok semmit... :) És ráadásul, ha "mindenkit" így fognak hívni... :) Nem fogjuk tudni, melyik babáról van szó... :)
Vendég
 


Szofi! Van a Szt. Imrében rooming in. :)

A férjemmel 20 éve ismerjük egymást, már akkor is jóban voltunk, mikor megismerkedtünk (nagy 7 év körüli emberkék voltunk...). Szóval együtt nőttünk fel. Nem tudom elképzelni, milyen lenne az élet nélküle. Mindig része volt az életemnek. Most meg nem csak egy része... Értitek... :)

Anita! Persze, hogy érdekel a történet! :wink:
Vendég
 


Na de jó h mindenki visszatalált!

Emese!
Hát igen,én se szólnék ilyenbe bele.Na meg ha diétázik akkor még szép h jók az eredmények!Örüljön neki hogy ezzel kordában tudja tartani!Lehet ha abbahagyja akkor megint rosszak lesznek az eredményei...na de én se vok orvos,szóval ezt csak így gondolom!

Kutyafüle!
Én is éreztem már ilyet,a szeméremscontomnál fájdogált...néha nekem is keményedik,bárnem tudom pontosan.De eddig minden oké volt.Én is a magneB6ot szoktam ilyenkor bekapkodni,na meg a pihenés...

Vanni!
Nagyon szupi!!!Biztos gyönyörű lesz a babaszoba!!!Azért remélem h inkább túlhordod majd azt a babát!!!!Képekre nagyon kíváncsi vagyok!!!Férjed meg nagyon ügyi!Biztos nagyon aggódik értetek!

Adraci!
Nálunk is így van.Havonta pár napig nincs itthon az uram,most is benn van...vasárnaptól készenlét...de ma már jön!Mi is ingyen beszélünk,szóval így elviselhető,meg ha hazajön az olyan jó!!!!Így minden hónapban rájövünk h mennyire rossz a másik nékül :wink:

Csadra!
Hát igen,nekem is a többi dolog van hátra...én is több helyre megyek pl ikeában is kinéztem dolgokat,de szerintem elmegyek a brendon outletbe is.Jó lezs nekem a tavalyi modell a törölközőből stb :wink:

Az RS az tényleg jó!Nekünk onnan van a kanapénk meg a 2 fotel!

Szopipárna:ezek túl vannak töltve direkt!!!Tehát ki kell belőle venni h kényelmes legyen!!!De mivel használat során összenyomódik kicsit,így amit most kivesztek abból lehet visszatölteni!

annus11
 
 


Dóri!

Azért fogjuk azt tudni kiről van szó!!Nincs abból semmi gond ha a topicban több gyerkőc is ugyan azt a nevet kapja! :lol:

annus11
 
 


Vanni! Azt a szopis melltartót mindenképp tedd fel!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Tegnap szerettem volna feljönni....de nem engedett....elég gyakran van server hiba itt..... (nem is értem a privijeimet meg engedte megnézni....)

Csajok!
Totál beparáztam tegnap....kvázi 1/2 óránként keményedtem!!!!!!! :shock: :?
Eg. nap kalimpált bent a Kiscsaj...de annyira erősen verte a méhszájat, hogy szerintem attól volt a keményedés. Előfordulhat ilyen??????
Még jó, hogy a ma kapott mailes várandós naptárban azt írták, hogy ez a finom magzatmozgások ideje....és a könyökével/térdével bökdös csak....na nálam ezek kőkemény rúgások...nem bökdösések.....
Ma is elég aktív a Drágám....de legalább most inkább a hasfalamat boxolja és nem a méhlepényt....
Du. megyek a dokimhoz....alig várom, 'kicsit' parázom...remélem még totál zárt a méhszájam....DRUKKOLJATOK!!!

Anita!
Kitartás! Az én férjem USA-ba ingázik havonta...nem mondhatni, hogy klassz érzés....fura módon izgulok érte, ha repül...most érzem át, hogy ő mit érezhetett éveken át, amíg stuviskodtam. De a hazatérés annyira jó lesz, és most egy kicsit van időd magaddal foglalkozni, fogd fel így! :)

Farkas!
Nagyon csini kismami vagy! Még a pocidra sem híztál ránézésre! Hol van az a gyerek!??? :shock: :lol:

Annus, Édua!
Csajok, nektek nagy a pocitok :D ....mint az enyém....de mekkorára fogunk még nőni?!? A hasszorítós bugyinak lesz értelme szülés után.....

Szofi!
Nagyon édeseket shoppingoltál, jól belehúztál idén.....shopping dömping. :) A bútor- a baldahinnal, amit vettél brutál jól fog mutatni....finom, nyugtató, letisztult...imádom! :)

Kutyafüle!
Tutira keményedtél! És nem akarlak elszomorítani, de tutira azért, mert 'túldolgoztad' magad! Nálam is így jelentkezett először! Tipp: otthon lábakat felpolcolni, és lustulni!!!!!
A hajad nekem tetszik, féloldalas a vágása (vagy csak a füled mögé rejtetted az egyik oldalon)?

Sün Balázs!
Főzés mánia és anyuka üzemmód :lol: :lol: :lol: ....akkor megnyugodtam, nem csak én hülyültem meg....eddig is szerettem főzni...de most mitha a Michlein csillagra hajtanék......New York cheese cake, US pancake, chocolate cake, chocolate chip cookie...ez egy hét produktuma (érdekes módon max megkóstolom, de nem tudok enni belőlük, a sütésük már 'jóllakat')

Vanni!
Hogy vagy? Jobbnak tűnik a közérzeted az irományod alapján! :)
Azért jó lenne, ha nem 32 hétre szülnél.....de még teljesen zárt vagy, nem? Megrövidült a méhnyakad, vagy az is oks még?
Köszi a bandázs dícséretet...én is próbálok trükközni amivel tudok....kihívás ekkora pocakot öltöztetni. :)
Ja! Fotó téma: Nagy Hajnit ajánlották a barátnéim is.... (+ az Exbrendonos Kovács Katát). Az előbbi árai......juj!....de a képei....álom...lehet, hogy hozzá majd akkor megyünk, ha kibújt a Pirinyó (meseszépek a babaképei-mint egy Anne Geddes képeslap)...az utóbbi azért mérsékeltebb jóval (10-15000).
Átküldöm a siteok címét, ha kell!

No, lassan megyek, még jó sok dolgom van doki előtt.....Kéretik drukkolni! :)
Mostanság:
Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2009.02.10 12:29-kor.

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Tegnap majd megütött engem is a guta, hogy nem működött a babanet.

Nekem egyre jobb a hangom, hol van, hol nincs mint a mesében.
Én pénteken megyek dokihoz meg Uh-ra.
Kép
most ekkora a hasam.

Tegnap jó volt, mert lefeküdtem este Marcival és nem tudom, hogy mit dugott ki, a könyökét vagy a térdét, de háromszögben kidudorodtam a köldök mellett. Marcinak nagyon tetszett, meg az is , hogy megsimogatta és ide-oda úszkált a keze alatt, hallgatta és utánnozta a hangokat a hasamból. Mókás volt.

Kép
Kép
incike
 
 


Kép
ezt most csinálta apa reggel.
Látszik mennyire kipihent vagyok mi?! :lol:

Kép
Kép
incike
 
 


Mozza,Incike!
Igen,ez a jó kis pocakos csoport :lol: Kíváncsi vagyok mennyit nő még...állítólag a 36.hét után már nem n sokat...hát majd meglátjuk!

Amúgy nálam is ez van...2 napja olyanokat boxol,rugdos odabenn...én se finom magzatmozgásnak írnám le....És nekem az is érzékelhető h másképp viselkedik odabenn ha front van...mikor jött ez a felmelegedés előző héten....na akkor nekem is lenn rosszalkodott...ezért mondom én h az április az nagyon húzós lesz nekem...főleg ha olyan szeszélyes lesz :roll:
Én is kíváncs vagyok mit mond,remélem nálam sem nyílik még semmi...

Mozza!
Várunk a hírekkel!!!

annus11
 
 


Én is dícsérem egy kicsit a párocskámat.
Mi nem terveztük a babát, mégis egy percig nem volt neki kérdés hogy mit tegyünk.Én mondtam neki, hogy kettőnk döntése mi legyen a sorsa, erre rögtön rávágtahát "nem is kérdés mi lesz vele, megtartjuk"
Mikor rosszul voltam akkor mindent maximálisan megcsinált,főzött,mosott, takarított.Bármi kívánságom volt, ha 50szer kellett lemennie egy nap a boltba akkor 50szer ment le.Most is annyira vigyáz ránk, nem engedi még azt se hogy egy kiló kenyeret egyedül vigyek :)

Még csak 1,5 éve ismerjük egymást, de nem tudom mit csinálnék nélküle.Befejezzük egymás mondatait is.

Na kiáradoztam magamat.
:)

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!
Erre a hasnyomós dologra van még egy tippem.Hátha az bejön. Hátha csak mondjuk az emésztésem vacakol,és attól van.Amúgy holnap a terhesgondozós orvostól rákérdezek mi lehet ez.A keményedés az tuti az ideg, de vagy családirtást rendezek(már bocsi, hogy ilyet írok :oops: ,de a nagymamám és az anyám nem igazán van tekintettel rám) vagy nyelem. A melóban még nincs segítség. Még mindig nem vettek fel senkit. Ez kicsit érthetetlen is számomra, de nem merek rákérdezni. Szóval vagy én csinálom meg ma,vagy én csinálom meg holnap.
Aranyosak vagytok,hogy dícséritek a hajm.Nekem továbbra sem tetszik, de az öt perces szárítás egy álom. :oops: Mozza,tényleg kicsit féloldalasra lett vágva,de a képen fül mögé dugtam.
Képzeljétek,most szóltak, hogy kész lett a bútor, holnap jön az asztalos feltenni. Nagyon kíváncsi vagyok ám!!!!!!Aztán meg kezdhetem a nagytakarítást is. Másfél hónap alatt csak kész leszek.
Azt még nem is írtam, hogy hétvégén megyünk romantikázni Galyára.Alig várom már!!!!!!Majd megírom milyen volt.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Úgy látom itt mindenki ennyire szereti a párját!Na amúgy ez lenne a normális,a természetes! :lol: De a mai világban olyanokat hallani...
Most bizti minden kispapa csuklik 8)

annus11
 
 


Inci, Mozza, szépek vagytok nagyon! :) Végre az arcotokat is láttam (bár Mozzáét láttuk korábban), és tök jó, hogy van így kihez kötni a felhasználónevet! :)

Drukkolunk a vizsgálatosokért! :) Gyertek a hírekkel tényleg! :)

Vanni, elfelejtettem előbb, hogy azért nem kell feltétlenül hamarabb érkeznie... Szóval mi reménykedünk. :)

Az tök jó, hogy a kismamaság anyukaüzemmódba kapcsol benneteket! Nagyon tetszik! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Böbi: igen, rendes nagy ágyat vettünk, és tök jól elférek meleltte én is, ha kell :) Most éjjel is ébredt egyszer, mellébújtam, simogattam, majd otthagytam :) Ja, meg egyszer lemászott, vagy nem tudom mit csinált, de mentem ki pisilni, gondotlam benézek hozzá is, és nem volt az ágyában. Néztem mellette a párnán, hátha leesett, ott sem volt. Az ágy mellett ült egy vele hasonló méretű plüs maci mellett, és ülve aludt, közben meg szopta az ujját :lol: Nagyon édes volt!

Én is görcsölgetek és keményedek tegnap este óta, nekem meg ugye améhnyakam már meg volt rövidülve, remélem én sem nyíltam ki. Tudom, hogy a dokim is a pihenést mondaná, meg hogy ne emelgessem Zsófit, hát igyekszem...
Vendég
 


Annus
Remélhetőleg már nem sokat fog nőni max. a súly. Marcinál se volt túl nagy.
Kép
Marci születése előtt 2+1/2 hónappal ekkora volt a hasam.

A mostani meg már túlszárnyalja.

Kép
Kép
incike
 
 


Voltunk védőnőnél, 56 kg vagyok (+5). Kitapogatta a babát és keresztbe feküdt. Amire elkezdte keresni a szívhangját, már el is mozgott. Reménykedtem, hogy már lefelé néz, de nagyon mozgékony egyelőre.

Egy fekete szoptatós melltartót még én is akarok venni, lehet megnézem majd ezt a kengurusat. De még ráér.

2. babások! Tudjátok már mi lesz az idősebbel, amíg szültök? Utána? Én még nem látom tisztán. Ha napközben indul el, akkor nem gáz, mert anyu feljön a kórházig és onnan hazaviszi. De ha éjszaka? Akkor meg a lakásunkra jön, valószínű. Nem tudom.
Csak simán lehet másodjára egy jó gyors szülés, és nem szeretném, ha apa lemaradna róla :-)

Dóri
Férjemnek van egy kollégája, ott is Sámuel az első baba, most várják a másodikat. Mondta, hogy Dániel lesz, sokat filóztak rajta, mert több ismerősnél is van Sámuel-Dániel testvérpár. Lehet nálatok is így lesz? :-)
pumuklii
 
 


Panndi! Hangosan felnevettem! Ezek a lányok miket produkálnak! :lol: Naaaaagyon kedves lehetett a jelenet! És mit csináltál? Visszatetted az ágyba?

Annus! Az előbbi hsz-ednél párnáját olvastam először. Gondolkoztam, ez vajon miért normális, és mi köze a manapsághoz... :lol: Szóval nagyot nevettem az elmúlt pár percben... :)
Vendég
 


Pumukli
Nálunk már le van rendezve, hogy anyu addig átköltözik hozzánk és így nem lesz gond, ha esetleg napközben vagy éjjel kell menni szülni. Mondjuk jó lenne, ha úgy lenne, mint annó Marcinál, hogy bemegyek vizsgálatra és onnan már csak babával jövök haza. :lol:
Így nem kéne senkinek parában lennie, hogy mi van ha...? Hanem akkor letudnám szépen az egészet és no para. :oops:

Kép
Kép
incike
 
 


Nekünk szerencsénk van, mert mindkét szomszéd lány bármikor szívesen Zsófiznak :) Az egyikük műszakban dolgozik, elég sokat itthon van, a másik meg babát vár augusztusra, ő áprilistól mindig ithon van. Mindketten sokat vigyáztak már rá, így ha indulnunk kell, akár éjjel, valamelyiküket áthívjuk. Sorházban lakunk, szóval csak át kell sétálniuk :) Szülés utáni napokban főleg Apával lesz Zsófi, de ha dolga van, szintén ez a két csajszi fog Zsófizni :)
Vendég
 


plüs=plüss

Aham, visszatettem, és aludt tovább :lol:
Vendég
 


Reny, nagyon szép ez az ágy! valami ilyesmit szeretnék én is, de jó lenne, ha lenne náluk 70 centis verzió!

Én most nem áradozom Apáról, mert éppen fasírtban vagyunk. Kb 2.5 éve nem vesztünk össze ennyire, így ez most kissé fura. majd ha kibékülünk, akkor áradozok! :-) Mert egyébként tényleg egy tündér és ami nekem nagyon fontos, hogy Apukának kiváló, pont olyan családcentrikus, min az apukám volt.

Dóri, én is mindenkinek nevetve mesélem el a sztorit! :-)

Mozza, nektek van már neve a kislányotoknak? Vonalzón néztem, de ott még Baby.

Most egymás után 2 helyen olvastam, hogy amennyit hízunk a 30. hétig, annak már csak max a felét hízzuk az utolsó 10 hétben. Tehát ha mondjuk valaki most 6 kilónál tart, akkor már csak 3-at fog hízni. Szerintetek ez igaz? próbáltam az előző kiskönyvemben visszakeresni, de pont ebben az időben nem voltam védőnőnél.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: