Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Már egy ideje olvasom a hozzászólásokat, nem rendszeresen, de sűrűn. Sajnos a kérdésemre egyenlőre nem találtam választ. A helyzet: még nem vagyok állapotos, de már rajta vagyunk az ügyön. Szeretnék a MÁV Kórházban szülni, de nem tudom, melyik orvoshoz forduljak. Rengeteg fórumot és hozzászólást olvastam, - szerintem az összes babás oldalon-. Statisztikáim szerint Kisfalvi vagy Harsályi doktorhoz "kellene" mennem. Szeretnék beavatkozás nélkül, csendben szülni, egy megbízható és toleráns orvosnál.

Tudtok ebben segíteni?????? Légyszi!
izus
 
 


SNóra, Izus! SZerintem olvassátok el az archívokat is, már elég régi múltra tekintenek vissza - ha azokat elolvasva van kérdésetek, biztosan sokan szívesen segítünk nektek! Konkrét kérdések nélkül viszont annál többet nem tudok/akarok írni, mint amennyit eddig írtam, mert csak ismételném magam. Vagyis: ha vmilyen info hiányzik még egyik-másik dokiról, abban lehet, hogy tudunk segíteni, de - én legalábbis így gondolom - kampányolni senki mellett és ellen nem szeretnék, dönteni az összeszedett infok alapján nektek kell! Kép

Márti
márti
 
 


Zsuzsi!

Erröl még sosem hallottam. Remélem hamar felépülsz!

Atocha!
Biztosan minden rendben lesz veled és a babával is! Egyébként megértelek, én is ettől félek, hogy nehogy majd a hasfalam szétnyiljon. Pedig még nem is vagyok terhes! Kép
musi
 
 

 
 

Musi, Atocha,
miért gondoljátok, hogy szétnyílna? Én még soha senkiről nem hallottam, akinek szétnyílt volna.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Márti!
Mint azt már írtam, nagyon sokat olvastam az archívumot (de nem az egészet) és hosszas "kutatómunka" eredménye, hogy két dokira tudtam szűkíteni a kört. Sajna, nem találtam ezen az oldalon róluk (Harsányi és Kisfalvi doktor) véleményt, vagy gondolatot, ezért kérem, ha valamelyikőtök járt náluk és van személyes tapasztalata, ossza meg velem! Ez így elég konkrét kérés? Kép
izus
 
 


izus! én nem hozzájuk jártam, úgyhogy sajnos ennél többet nem tudok neked segíteni, viszont most beírtam a keresőbe hogy harsányi meg hogy kisfalvi és nagyon sok oldalt adott ki!

márti
márti
 
 


Sziasztok!

Izus!
Sajnos sem Harsányi sem Kisfalfi doktor urakat nem ismerem. Ráadásul én császáros is vagyok, így nekem mások a szempontjaim.
Zsuzsó!
Nekem van egy ismerősöm aki elvékonyodott hasfallal ment már szülni (császár lett a második szülésből is). Nem tudom miért félek ettől, bizonyára valami fóbia nálam. Egyébként mind a két terhességemnél eléggé megnőtt a hasam és ez a harmadik sem lesz kisebb. Talán ezért. Hogy javulsz? Baba ellátásánál voltak nehézségeid?

Egyébként ma voltam terheléses vércukorvizsgálaton. Szerencsére választani lehetett a cukros lötty (második vérvétel 2 óra múlva) és a zsömle+tej (második vérvétel 1,5 múlva) között. Persze hogy a másodikat választottam!

Mindenkinek szép hosszú hétvégét!

Atocha
atocha
 
 


sziasztok!

javitsatok ki, ha hülyeséget írok, de nem a méhhegg az ami elvékonyodhat és kettéválhat?? :-O
..nekem emiatt lett újra császár, mert már 3mm vékony volt a heggem az utolsó hetekben és eléggé fájt a vizsgálatok alkalmával, meg úgy általában is néha. na de ez a MÉHheggem volt, nem a hasfalam... az eszembe sem jutott hogy az is szétválhat.. (a doki sem említette, sőt azt nem is nézték az uh-n) ...vagy igen?

na üdv.
tünde
panka1971
 
 


Atocha, Tünde
Én is a méhhegre gondolnék. Mondjuk nekem sosoe fájt, pedig a második babával jóval nagyobb volt a hasam. Végül nem került rá sor, hogy megnézzük, hány mm.
Atocha, drukkolok, hogy semmi gond ne legyen.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Tünde!

Én is arra gondoltam.

Zsuzsó!
fogalmam sincs, hogy miért félek töle, lehet, hogy olvastam rol, de nem mernék rá megesküdni!
Szoval passzolom, csak rossz beidegzödésKép

Kérdés: szoval ha én az elsöt csaszival szültem, akkor terhesség alatt figyelni fognak a hegemre is?
musi
 
 


Sziasztok lányok!

Az archívok átolvasása és némi kutatómunka elvégzése után leszűkítettem a kört. És végül három doki tűnik szimpatikusnak.
Azt szeretném megtudni, mi a véleményetek a Harsányi dokiról, a Tidrenczel és a Szentirmay dokiról? Szerintetek, melyikük az akihez a problémás eseteknek leginkább érdemes elmenni? Emberileg milyenek? Tudjátok az elöző dokim, nagyon jó szakember volt és kedves is a magánrendelésein. Pár hónapja azomban, kénytelen voltam a kórházban normál páciensként felkeresni, mert olyan dolgokat produlált a szervezetem, amik után ideggyógyász keresztapám se tudta azt mondani, hogy nyugodjak meg, mert semmi komoly. Amit aztán a "kedves" volt nőgyógyászomnál átéltem azt nem kívánom senkinek. Sírva jöttem ki tőle, és nem azért, mert szimplán megbántott pl. azzal, hogy egyfolytában cicusnak hívott, de még másnap se tudtam fájdalomérzet nélkül járni, olyan durván vizsgált meg.
Szóval, ezért keresnék, most egy nem csupán a pénztárcámmal kedveskedő dokit.

Előre is köszi: Nóra
kifli
 
 


Jaj, majdnem elfelejtettem, aki esetleg magánban mondana csak véleményt a dokikról, annak megadom az email címem: kiflihu@freemail.hu

És ismét előre is köszi: Nóra

UI:Nagyon jó volt olvasgatni a szülés történeteket. Gratulálok nektek az anyasághoz. (Már alig várom, hogy mi is eljussunk odáig, hogy babócát tudjunk vállalni.)
kifli
 
 


Musi,
nekem csak "kívülről" nézett rá a doki a hegemre. Aztán, amikor úgy tűnt, hogy lehet, hogy túlhordás lesz, akkor meg akarta nézni UH-n, de Abigél megelőzte - szerencsére.
Biztos mindenki mástól fél. Én attól rettegtem, hogy ha ezt a gyereket se szülhetem meg, akkor sose fogok szülni. Így utólag sajnálom, hogy egy ennyire zavartalan terhességet ez egy kicsit felhőbe borított, de most már mindegy. Abigél meg szerintem érezte, hogy neki meg kell születnie rendesen. Amikor attól féltem, hogy nem fordul be ő sem, akkor fogta magát és befordult. Amikor féltem, hogy nagy lesz, kiderült, hogy pici a feje (végül 33cm volt a körmérete). Amikor megfenyegettek, hogy nem hordhatom túl, másnap 4 óra leforgása alatt kibújt...
Szerintem, ha nagyon nem akarod, hogy szétváljon, és azt szeretnéd, hogy minden rendesen menjen, akkor jó esélyed van rá.
Egyébként a Harsányi ezt nagyon komolyan veszi, úgyhogy ha őt választanád, inkább attól félnék, hogy "túlzottan" óvatos.

Nóra,
nagyon nehéz, amit kérdezel. Tudod, a Mávban eleve elég nagy ramazuli volt, ezek után szerintem mindenki fél kifejezetten ajánlani valakit - túl nagy felelősség. Nekem a 26. héten kellett orvost váltanom, én is utána olvastam, és úgy döntöttem, hogy elmegyek többhöz, elmondom, mit akarok és a személyes benyomás alapján választok. Nekem pl. egy szempont volt, hogy ő maga végezze az ultrahangokat is, ha jól emlékszem a Szentirmayt ezek alapján zártam ki. Egyébként a Mávban minden doki drága más kórházakhoz képest. Én megszerettem a Harsányit, de hogy mennyire "jó szakember" fogalmam sincs. Nem annyira érzelgős, kicsit cinikus is, de ha te nyíltan beszélsz vele, kérdezel, abszolút segítőkész, és lelkiismeretesnek tűnt. Amikor szülni mentem pont a Tidrenczel volt az ügyeletes, elég flegma vol és aztán el is tűnt. Nekem rosszul esett, hogy elég szkeptikus volt a szülési esélyeimet illetően. Másnap is ő volt az ügyeletes, magától meg nem nézett volna, de amikor megkértem, hogy nézze meg mi fáj nekem annyira, akkor megnézett, és mondta, hogy eltört a farkcsontom. Szóval, nekem ilyen élményeim voltak, de a legjobb, amit tehetsz, hogy többel találkozol, mindent végig kérdezel, és az alapján eldöntöd.

Zsuzsó
zsuzso
 
 


Szia Atocha!

Te választhattál,hogy akarod a terheléses cukrot?én konkrétan rákérdeztem a dokim asszisztensnőjénél,mert mondtam,hogy már az első babánál sem tudtam meginni a cukros löttyöt,és kicsit ki volt akadva,láttam ,hogy nem tetszik neki,hogy mit akadékoskodok.Azt mondta,hogy más is meg tudja inni,akkor én is ,csak meg kell próbálni.Te kinél dönthettél erről?

Anikó
vakili
 
 


Sziasztok Lányok!
Ismét jelentkezem, hosszú idő után. Gratulálok az új kisbabákhoz.
Kérem, hogy jelentkezzetek, ha Szabó dokihoz jártok! Én a 17. hétben vagyok és aug.23-ra várható a szülés.(első baba) Szivesen társalognék hasonló "korú" kismamákkal. Maci2
maci2
 
 


Szia Anikó!

Nekem a doki azt mondta hogy majd a laborosok megmondják hogy melyik verzió lesz. Az első vérvételnél a nő kérdezte hogy cukros víz lesz vagy a tej+zsömle. Mondtam hogy a doki szerint a laborosok fogják ezt megmondani nekem. Forgatta egy kicsit a szemét, de végül azt mondta hogy rám bízza.

Voltál UH-n? Milyen volt? Baba hogy van? És Te?

Szia,
Atocha
atocha
 
 


Maci2
Nem tudon,hogy rá gondolsz-e,én Szabó Györgyhöz járok,aug.15-re vagyok kiírva.
Ha van kedved,keresd meg a "2004.nyári babák "topicot,én oda írogatok,nagyon jó a társaság.Igaz,hogy én vagyok az egyetlen MÁV-os ott.Mindenkit nagyon szívesen látnak,sőt a jövő hétre szervezzük az első személyes találkozót is.

Atocha

A babával minden OK,a kórházba csak jövő héten megyek UH-ra,de most vasárnap voltama Praxisban.Nagyon klassz volt.Tutira mondta a dokinő,hogy Bencénk lesz.227 gramm,és gyönyörű!Kép

Anikó
vakili
 
 


Anikó és Maci 2, az én dokim is Szabó György volt.
Zafi, Tünde, Zsuzsó, Dóri! Hogy vagytok?
Mi ma nagyokat sétáltunk. Úgy örülök, hogy végül tavasz lett! Kép
V.
kóci
 
 


anikó, de irigyellek, hogy már tudjátok a nemét :-) de mivel pont egy hónappal előttem jársz, ez reményt nyújt nekem, hogy egy hónap múlva mi is tudhatjuk :-)
nekem a cukorra aszonta a dokim egyértelműen, hogy lötyiivás lesz! én örülök is neki, mert bár rémes, ez sokkal pontosabb eredméynt ad...

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Szia Mzsperx!

Én már előre félek a lötyiivástól,mert nagyon undorodós vagyok,és már az első babámnál is balhé volt volt belőle,hogy nem tudtam meginni.Igaz,az még nem ebben a kórházban volt.Nekem még soha nem volt gondom a cukrommal,egyik terhességem alatt sem,ezért remélem ,hogy engedélyezik a másik fajtát.Kínos lenne megint a laborosokkal vitázni.
Szerencsénk volt a Praxisban,mert nem szégyenlősködött a lurkó,bár mi meg az arcát nem láttuk,mert lehajtotta a fejét.A kislányom azért még reménykedik,hogy valamit rosszul látott a doktornő.Kép
Vera!
Ugye Te voltál,aki nagyon dícsérte a Szabó dokit?
Nem bánnád,ha időnként magánban is kérdeznék Tőled valamit?A profilodban lévő e-mail címre írhatok,vagy ez még munkahelyi?
Örülök,hogy rendben vagytok a picivel,a sétáktól,jó időtől mindjárt jobb az ember hangulata!Kép
Üdv:
Anikó
vakili
 
 


Vera!

Én is csatlakoznék Anikóhoz, mármint, hogy a Szabó dokit illetőleg. Irhatok az e-mail címedre?
Köszönöm.
Maci2
maci2
 
 


Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a MÁVban a zsemlés cukorterhelést csinálják. Legalábbis nekem ehhez volt szerencsém és az összes itt szült ismerősömnek is (7en vannak).
Üdv, Virág
virga
 
 


sziasztok! én cukros vizet ittam, úgyhogy ez nem máv-, hanem dokifüggő lehet. én egyébként azt gondolom a dologról, hogy noha sokkal finomabb a zsemle tejjel - bár az első terhességemnél attól is rosszul lettem volna - a baba érdekében bármit megiszom/megteszek, ennél sokkal nehezebb dolgokat is meg kell tenni, míg felnő. az eredmény pedig így tutira hiteles.

márti
márti
 
 


Ami a cukros lötyit illeti, az én dokim zsemlés, de mivel én nem szeretem a tejet, azt mondta, hogy egy fél Snickers is megteszi. Ha baj van, abból is kiderül.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!

Márti!
Igen, de ha már van lehetőség választani, akkor miért ne könnyítené az ember lánya az életét Kép? Igazad van, hogy lesznek ennél sokkal nehezebb dolgok is amíg felnő, de azért nem feltétlenül szükséges mártírnak lenni Kép. És egy kiadós hányás után vajon tényleg hitelesebb az eredmény?
Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, mennyire dokifüggő... Nekem az elsőnél csak simán el kellett menni reggeli után kb 1 órával vérvételre (2001-ben), most viszont mehettem terhelésesre... uaz a doki volt.
Ha valakinek muszáj a cukros lötyit inni, az vigyen magával citromot... nekem legalábbis nem hogy megengedték, hanem külön kérdezték, hogy vittem-e... így egész kibírható volt. Kép Igaz, a 2 dl vízbe belaraktam 1 egész citromot KépKép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


én simán megittam a cukrosvizet, szerintem nem volt gáz. szőlőcukor ízű volt. viszont az, hogy a második vérvétel dél körül volt, és addig semmit nem ehettem, csak a cukrosvíz volt a pocakomban, az eléggé megviselt.
kalló_judit
 
 


Virág! Nem gondolom én sem, hogy mártírkodni kéne! És persze, nem a hányás adja a dolog hitelességét Kép Viszont a standardizált értékek (mennyi cukor, mennyi időnként vérvétel) adják a legbiztoabb diagnózist. Nekem ez fontos és megnyugtató volt, még ha kellemetlen is.

Márti
márti
 
 


sziasztok!
mi nagyon jol vagyunk, hedi nagyokat szopik es gyarapodik is szepen. napkozben is meg sokat alszik es nagyon szeret setalni. ejszaka is jol alszik, de meg egyszer felkel ejjel. teszek fel uj kepet. esetleg lenne kedvetek talakozni: tunde, vero, zafi, zsozso? valamikor? irjatok, ti hogy vagytok!

nekem reggeliznem kellett es utana csokit ennem, majd egy ora mulva mennem vervetelre. ez igy kellemes volt :-)
sziasztok
szep napot mindenkinek
dori
idras
 
 


morgen Kép

dóri!
persze, hogy lenne Kép ..bocs még arra sem volt időm, hogy a privátra irjak. kicsit be vagyok havazva Kép bár már hó nincs. elég húzós a két gyerek. pankuc jól van, kicsit szörcsög éjjel és este Kép ugyhogy porszívozom az orrát. már nem csak eszik -alszik, hanem nézelődik, kiabál Kép
a gyarapodást nem tudom mérni, mert málna magáévá, majd tönkre tette a mérleget Kép de látszatra szépen kerekedik.

én zsömle tejes voltam, de tőlem megkérdezte a nővér, hogy mit mondott a doki, milyen legyen. (én meg ezt mondtam Kép)

üdv. mindenkinek
tünde
panka1971
 
 


rebi, igenigen! a citrom sokat segít, én is egy egészet belenyomtam, olyan volt, mint egy túlcukrozott limonádé :-)))

kétgyerekesek, meséljetek, hgoy boldogultok, nekünk 21 hó lesz a kettő között...

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Dóri,
nekem is lenne, bár én két gyerekkel vagyok nehezítve - meg egy fájó fenékkel, így még egy-két hét kell.
Hédi gyönyörű, én is megpróbálok föltenni képet Abigélről.
Irigyellek a jó éjszakák miatt. Nálunk a kicsi egész jó - sokkal jobb, mint a nővére volt ilyenkor, de a nagyobbik... hol a foga jön, hol náthás, hol meg csak úgy nem alszik, így mi is csak kóválygunk.
ZsuzsóKép
zsuzso
 
 


Na, ez nem a profilomba ment, bocs.
Zs.
zsuzso
 
 


Dóri,Zsuzsó!
Gyönyörűek a babák,majd kicsattan a pofijuk!
remélem nálam is minden rendben lesz.Egyébként már kiderült,hogy kisfiam lesz!Kép

Tünde!
Én is a Te dokidhoz járok,ezért kérdezném,hogy mit szólt,hogy nem a cukros vizet választottad?Nekem a Csilla eléggé ki volt akadva,amikor rákérdeztem.Remélem a doki megértőbb lesz.

Márti!
Én is mindent megtennék a babámért,akárhány vizsgálatot,bármilyen fájdalmat elviselek.Tudom,miről beszélek,hiszen a 3.babát várom,de ezt a problémát csak az tudja igazán átérezni,aki ugyanilyennel küzd.Én már átéltem ,hogy milyen megalázó a sok nővérke előtt öklendezni,sőt itt sok beteg is van egyszerre a szobában,és így is eléggé gátlásos vagyok,nem hogy ezt még egyszer végigcsináljam.
Lehet,hogy a cukros lötty pontosabb eredményt produkál,de azért a próbareggelis vizsgálatból is kiderül,hogy egyáltalán fennáll-e a veszély.
Ha nem muszáj,nem kínoznám sem magamat,sem az ottlévőket.

Sziasztok:Anikó
vakili
 
 


Kedves S.Nóra
Küldtem neked e-mailt
Orem
orem
 
 


Sziasztok!

Most nyílt alkalmam arra, hogy beleolvassak a társalgóba. Én is a MÁV-ban fogok szülni. A kislányom érkezésének várható időpontja márc. 30. Jó lett volna ha hamarabb tudok tőletek tanácsot kérni, mert volt (van) egy kis aggodalmam a csecsemőosztállyal kapcsolatban.
Zsuzsó kisbabája egyenes gyönyörű!!
Bárcsak már én is itt tartanék!
Már alig várom.
Zsedi
zsedi
 
 


Zsedi,
kitartás, már a finish-ben vagy. Velem tavaly is és most is nagyon tisztességesek voltak a csecsemősök. Tény, hogy dumcsizgatni nincs idejük. kérdezz, hátha tudok vmiben segíteni.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


zsedi, valoban a csecsemosok nagyon leterheltek, de szerintem ehhez kepest eleg kedvesek. ha nem kerdezel, kersz, akkor nem foglakoznak veled, ha viszont kerdezel, akkor altalaban segitokeszek voltak.
engem is kerdezhetsz, ha barmi konkret dolgot szeretnek tudni.
es gyors es szep szulest
dori
idras
 
 


Köszönöm nektek a segítséget előre is!
Biztosan igénybe fogom venni, mert még nagyon kezdő vagyok. Igaz az összes Kismama újságot, illetve szakkönyvet elolvastam, talán többet is mint amennyit kellett volna. Úgy ézem elméletben kész vagyok, de mint tudjuk a gyakorlat mindig más.

Most csak egy icipici feszültség van bennem, és próbálok folyamatosan a kisbabámra koncentrálni.

Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek´
zsedi
zsedi
 
 


zsuzso, tegnap mikor beleptem, valahogy nem lattam a kepet! de ma... hat igazan gyonyoru a kicsi abigel.
nalunk nagyuzem van, misunak ma van a szuletesnapja, tegnap zsurt tartottunk az ovis baratoknak, ma pedig a nepes csalad koszonti majd delutan. most pedig halasz judit koncetre ment apukajaval. hedi nagyon edesen turi a batyoka unneplesevel jaro zajokat,felfordulast. tegnap 9-kor fekudt le, 3-kor evett es aztan 8-ig aludt. igy en is kibirom valahogy a vendegjarsat.
zsedi: ez a legjobb, amit most tehetsz :-) es talan tenyleg eleg a szakirodalom bujasabol!!!
szep hetveget nektek
dori
idras
 
 


Sziasztok!

Énisénisénis szeretnék talizni!Kép Csak nehezen tudom elképzelni, hogy jutok el bárhova is egyedül a két gyerekkel, de hátha van valakinek valami tuti tippje!Kép

Dóri, nagyon klassz, hogy ilyen jól alszik Hédi! Nálunk akad időnként egy-két hózósabb éjszaka, de többnyire Petike is eszik-alszik!Kép

Zsedi, én is csak azt tudom mondani, hogy mindig kérdezd a csecsemősöket, bátran fordulj hozzájuk, segíteni fognak!

Zafi
zafi
 
 


sziasztok csajszik és babák!

látom mindenki sűrűbben látogat ide, itt a tavasz, túl vagyunk az első hónap nehézségein, sat sat sat....
Anikó: a terhelést én még a Hsz-nél csináltam. CSilla mindig nagyon kedves volt, biztos megérti ha neki is elmondod a gondod a cukorlöttyel.

dóri,zafi,vero,zsuzsó:
én is két gyerekkel vagyok Kép ..bár én mobil Kép
mi lenne ha a nagyobbakat lepasszolnánk a nagyszülők, nagynénik, keresztmamik vmelyikének? a kicsikkel már könnyebb.. nem? Kép
és hol v. hova gondoltátok a találkozót? ..zsuzsót úgyis be kell várnunk amig meggyógyul a farka Kép (kb2hét) addig meg csak kitaláljuk ill. össze egyeztetjük.
viszont hogy ne erről szóljon a topic, inkább köremilt kellene küldenünk egymásnak. (nekem van egy tutibb ötletem is, de azt komplikáltabb össze hozni, majd megcsacsogjuk)
további kellemes hétvégét Kép

tünde
panka1971
 
 


ja...új képet tettem fel Kép
panka1971
 
 


Tünde, a kép gyönyörű.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!
Tudtam, hogy végre ide kell látogatnom, hogy ki ne maradjak valami jóból. Én is szeretnék találkozni veletek. Mi naponta egyszer-kétszer sétálunk, hétvégén pedig kimegyünk a Normafához, ami kész babakocsis korzó! Ott lehetne tologatni a piciket, és beszélgetni. Vagy egy hasonló helyen.
Anikó és Maci, igen a profilban megadott emailen nyugodtan írjatok, szívesen megnyugtatlak benneteket Kép
Én is cukrosvizet ittam, de röhejes volt, mert a gyógyszertári cukorra a büfében kértem vizet, ráöntöttem, és a cukor azonnal megkövült a műanyag pohár alján, és a műanyag kanál segítségével próbáltam felkotorni. Kevés sikerrel, aztán leittam a vizet és az ujammal kiszedtem nagy nehezen a tömb cukrot, és elrágcsáltam. ez az egy rémélményem van a várandósságból. Tanlság: kincstári pohár, kanál, citrom.
Adél csak az első két héten volt oly békés, hogy kizárólag evett és aludt. Azóta másképp élnük. A múlt héten itt volt anyukám, így kipihentem magam, meg táplálkoztam is rendesen. Ma egyedül is nagyszerűen elboldogultam, az alapvető életfunkcióim kielégítésén túl is maradt időm erre-arra. Pl. jógázni meg hajat mosni. A kicsi gyermek nem sír sokat, mivel nem bírom hallgatni, és inkább leviszem sétálni, karba veszem, megetetem - túl sűrűn is, bár most már kiegyensúlyozottan. Kárpótlásul most már hat és hét órát is átalszik egy nap egyszer. remélem, ma ez éjjelre esik.
kóci
 
 


zsuzsó, nagyon zsép a manó! :-)

veronika, ez tetszett: "remélem, ma ez éjjelre esik" :-)))

én még el sem tudom képzelni, milyen lesz két gyerekkel, mennyire más, meg ugye persze a ketteske is bizti nagyon más lesz, mint a csajom, hogy fogom ezt menedzselni??? de valahogy csak lesz!

a pocakom egyre nő, és a jövő héten már afp-re megyek, második gyerekkel sokkal gyorsabban repül az idő!

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Hol vagytok?

Zsuzsó
zsuzso
 
 


sziasztok!
mint a "legidosebb" mav-os baba mamaja, beszamolok rola, hogy ma voltunk a 6 hetes uh-n. gondolom mindegyikotoknek adtak idopontot, amikor kienegedtek a korhazbol. vigyetek magatokkal: taj kartya, kiskonyv, baba zarojelentes, textipelenkak. nekunk ma nem kellett varni tobbet, mit 10 perc. eloszor megvizsgaltak hedit hagyomanyosan, tettek fel nehany kerdest, utana fej, has, sziv uh volt, kb 15 percig tart az egesz vizsgalat. hedivel, hal istennek, minden rendben! ennyi.
amugy pedig tovabbra is teljesen jol vagyunk, heid mar tobb, mint 4500 gr, nyugis, jokat alszik napkozben. az ejszakai (3 es 4 kozotti) szoptatast viszont, meg igenyli -- en mar nem bannek egy atalhato ejszakat:-) --

most hogy mar jobb az ido, gondolkozhatunk egy talalkozon! kinek mi lenne jo, kenylemes? (hely, napszak)
sziasztok
dori
idras
 
 


Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy közületek jár e valaki a Mávba terhestornára, hogy milyen és mikor vannak órák.
Köszi az infót előre
kata
katta
 
 


Sziasztok!

Kata, hétfőn és szerdán van terhestorna 14-15óráig, Forgács Kati tartja. De azt hiszem, most szünetel, úgy hallottam beteg a Kati.

Dóri! Kösz az infot a kontrollról, nekünk majd csak 2 hét múlva kell mennünk, akkora szól az idópont, de jó tudni, hogy most ez a szokás, hogy mindenkit visszarendelnek. Kicsit furán néztem, hogy rá van írva a záróra, de szóban senki nem említette.
Petike már egyre többet van ébren, sajnos néha nálunk is éjszakára esik ez az időszak, de pl. a múlt éjjel nagyon jól sikerült.Kép
Szabadtéri talira nekünk nagyon bevált a SZIP.

Zafi
zafi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?