Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

mindenkitol elnezest kerek de csak minimalisat olvastam vissza, most inkabb ontom mindazt ami felgyult az elmult napokban bennem. Iszonyatos hetvege all mogottem senkinek de senkinek nem kivanom. Mult heten irtam hogy hala IStennek Reka jobban van. Igy is volt de ez a hatalmas jol let tartott masfel napot. Penteken reggel kis mano iszonyatosan ebredt, rettenetesen kohogott laza volt, szemei furak. En szokas szerint mint eddig minden heten irany a csaladorvos. Minden masodik heten megnezte eddig Rekat a diagnozis natha, influenza, horgogyulladas. Antibiotikum, antibiotikum, antibiotikum. Mire a mult heten ugy-ebar az o betege volt az a kisfiu aki meghalt. Igy most abszolut minden embert elkuldenek rontgenre. Igy Rekat is. NAgy nyugodtan megyunk tudorontgenre, amit nagyon rosszul viselt kis csillag. Az eredmeny pedig megdobbento ketoldali eleg nagy kiterjedesu tudogyulladas. Vissza a csaladorvoshoz mondom valahogy ugy kellene csinalni otthon tudjon maradni a leanyzo, erre a kepembe vagja hogy meg fog fulladni. para a kobon, elkepzelhetitek hogy a rendelotol hazaig egy troppa bogtem. Vettem a telefont gyorsan hivtam telon Holkat, mit csinaljak, mi tortenhet igaz-e amit a csaladorvos mondott. Megnyugtatott nem fog Rekuc meghalni, sem megfulladni de attol vigyem be a korhazba. En egy kettore fel a korhazhoz mire eldontik hogy nekem nincsen hely tehat Rekat beveszik de engem nem. Ott kell hagynom a kislanyomat. Na erre kiakadtam, mondtam szo sem lehet rola, nem hagyom!!! Igy itthon maradt, Abigel apukaja ahol dolgozik az a doktorno telefonon elmondta milyen injekciot kell neki adni, megvasaroltam es a kisasszonyt szurjak itthon az agyban. HAt lanyok le a kalappal a kislany elott ahogy az turi az injekciokat, szinte siras nelkul. Tudja jol kell lennie. Teny nagyon szepen javul az allapota. MAjd holnap vagy holnaputan viszem ellenorzesbe hogy meghallgassak. NA es nem fulladt meg nem lett semmi baja, hala a Jo IStennek. NA de a hetvege toruraja ezzel nem oldodott meg. Szombart reggel tudoodemat kapott a nagymamam , bevittek a korhaz intenziv osztalyan, es mindenki arra var hogy mikor hal meg. Anyam kiakadt, tartani kellett benne a leleket, nagymamat meg kellett latogatni, es nezni amint szenved, plusz meg minden HAt szombat estere en tenyleg azt gondoltam hogy meghibbanok. Nem szoktam nyugtatot bevenni de muszaly volt nekem. JAh es + az anyagi gondok meg a minden . szoval iszonyat....

mindenkitol bocs de muszaly volt leirnom nektek

szisziKép
sziszi7

LAptetooooo!!!! :D :D :D

szisziKép
sziszi7

sziasztok!
kérdésem lenne:voltam dokinál és azt mondta, h. már nyugodtan mindenféle főzeléket egyen!eddig azt mondta h. öt hónapos koráig várjunk... :shock: kicsit szét van esve a nő...na mindegy már harmadikra nem akarok váltani.
szóval azt mondta h. mindenféle zöldséget készíthetek, krumplival sűrítsem tegyek bele még tápszert meg vajat v. olivaolajat meg cukrot!!sót ne.
??és adjam neki délben meg este is.
ti is így adjátok már aki ad már főzit??

Kép
winona

a konakion-ra meg azt mondta h. nem kelll már több, egy dobozzal kapott.....ti is így tudjátok??le akarom csekkolni.....sajnos ez van, de nem bízom meg benne 100 %-ig...

Kép
winona

sziszi: istenem, amin keresztülmentél...nagyon szorítok!!

Kép
winona

Winona!

Hát pedig válts dokit,ez nem normális!!! Konakion addig kell,amíg csak szopik a baba, tehát jó esetben 6 hónapos korig,mivel szerinte már mást is kéne ennie,így ezért nem adott receptet(azon gondolkodom,vajon melyik bébiételgyártótól kap jutalékot :twisted: ).A Te dolgod eldönteni adsz -e már gyümölcsöt,főzeléket,de a baba nagy valószínűséggel nem tudja megemészteni még ezeket,ergo kijön kicsit átalakult formában, felhasználatlanul gyakorlatilag az egész.Simán kiválthat allergiát,ronthatja a bélbolyhok működését ée fájni kezdhet a poci! Még a tápszeres babáknak is 6 hónapos kortól ajánlják a normális orvosok(meg mellesleg a WHO) a gyümölcsöt-főzeléket, tehát,ha a babád nem szopizna,akkor is 6 hónapos koráig tápszert kéne kapnia,nem mást. Nyugodtan mondhat mást a doki,nincs igaza!!! Főleg,hogy mindenfélét! Könyörgöm,nem az Ő kezében sikítana a baba a hasgörcsöktől egy kiadós kis káposzta vagy borsófőzelék után!
Ha már mindenképp akarsz valami mást adni (de nem értem,minek sietni,hisz minden mást ehet még eleget és neki az anyatej a legjobb,azt tudja legjobban hasznosítani,az a legmegfelelőbb az emésztőrendszerének stb),akkor is a következők terhelik meg legkevésbé a pocakot:alma,őszibarack,meggy,sütőtök,gesztenye,burgonya,sárgarépa.Ennyi!
Sajnos sok anyuka annyira kíváncsi,hogy mit szól a baba az új ízekhez,hogy nem bírja kivárni,míg arra kerül a sor,hogy a babának is hasznára legyen (és itt nem Rátok gondolok,akik néha-néha megkóstóltatjátok ezzel-azzal a babát-bár nem értek vele egyet,de ez az én bajom,küldhetitek a mókusokat,nálunk iszonyú nagy az allergiahajlam és az anyatejnél nincs biztonságosabb táplálék az ilyen pici babáknak),hanem,amiket hallok tanácsadóban,itt-ott,hogy háztartási keksz,meg virsli turmixolva almával,hát szóval... Bocsi, nyugodtan hűtsetek le,de ezen most nagyon kiakadtam!!!
És nagyon várom Monee hozzászólását!

Sziszi!

Tiszta szívből kívánom,hogy gyógyuljon a kicsi lány! Neked pedig sok erőt,hogy ép ésszel kibírd ezt az időszakot! Imádkozom értetek!

Márti
borossné becz márta

márta: köszi szépen, én is így gondolom. már nem szopik, tápszert kap.úgy gondolom én is, h. almát kipróbálom, legalább három napig csak azt,már úgy értem h. nem keverem semmivel, persze a tápit kapja mellé, aztán esetleg alma krumplit. de dehogy adok neki mindenféle zöldséget. tényleg elmentek otthonról a dokimnak. nem normális, és még úgy ajánlották nekem!!!!!hát köszi...
de félek, h. még hülyébbet fogok ki, de elgondolkozok, és lehet h. tényleg váltani fogok!!!ő már a második...

Kép
winona

mégegy: ha reszelek almát, akkor cukrot tehetek bele???mondjuk nem akarok, de ha túl savanyú??és milyet barnát?vagy?
és amúgy te a főzikhez adsz vajat meg anyatejet meg cukrot?
mert most olvastam recepteket és ott úgy van h. a saját levével turmixolják....és no vaj, meg anyatej v. tápszer.... :shock: most akkor h. is van ez?vagy ahány doki annyi féle módszer?

Kép
winona

Sziasztok!

Bocsi de most nem olvastam vissza csak sziszit!

Sziszi nagyon sajnálom amin keresztül mész. Örülök, hogy Rékuc javul.

Másik most Nekem is segítség kéne. Márti ha vagy, vagy Valaki légyszi segítsen Nekem. Az van, hogy már 6 napja nem alszunk éjjel. 1-1,5 óránként kel Ramóna. Este nem is tudom otthagyni mert sokszor felkel. Már próbáltam egy este a puffadáscsökkentőt másnap az ínykenőcsöt az éjszakák változatlanok. Az 5. ilyen éjszak után úgy döntöttem megpróbálom a tápszert megvettem a Milupa HA-t nem ette meg. Ma vettünk Beba HA-t amivel előbb próbálkoztam és azt sem eszi meg!!!!!!!!!!!!! Most mit csináljak?????? Mit próbáljak még?? Légyszi segítsetek!!!!! A házaséletünk is egyenlő a 0-val mert mikor leteszem Ramit onnantól már mellette kell maradnom mert sokszor felsír.......... Bocsi de nagyok kivagyok már

Kép
Kép
lanta

NAgymama ma este 7 orakor orokre elaludt!

szisziKép
sziszi7

Lanta!
Milupa HA pép? Van belőle vaníliás. Egész finom. A tápikat a Lalu sem eszi meg. Ezt megeszi. Főleg, ha anyatejjel csinálom. Este adok neki és azóta jobban alszik, csak 1-szer kel éjjel.

Sziszi!
Sajnálom. :cry: Jobbulást Rékucnak!

gwini

Sziszi: Nagyon szorítok a picilánynak!
Most már csak jó történhet!

Winona: Én cukrot semmibe se tennék, vajat meg pláne nem. Doncek sem eszi meg a sima almát. Próbáld banánnal keverni vagy krumplival. Mi még csak bió gyümölcsöket próbáltunk szereti.

Lanta: a HA tápik borzasztó ízűek sok helyről hallottam hogy a Humana baby fit banános tápiját viszont a legfinyókásabb baba is elfogadta.

Kép

Kép
starlark

Lanta!

Nem derül ki nekem,az éhségtől sír vagy csak sír,de nem tudni mitől Ramóna?
Első körben,a helyedben azt csinálnám,hogy délután,illetve este,még szopi előtt citromfűteát innék. Fél litert,jó melegen,attól a tej is több lesz és,mivel átmegy bele a citromfűtea hatóanyaga,kicsit megnyugtatná Ramónát. Nem nyugtató-bódító dolog ez,viszont segít neki elaludni. Ha éhes,délutánonként tedd többször cicire,bármennyire keveset is,de,ha szopizik nappal,talán kevésbé éhezik meg éjjel! ha elfogadja,akár félóránként is mellre kerülhet,ez jól szaporítja is a tejet.
Ahogy olvastam,elsőre az jutott eszembe,hogy növekedési ugrás lehet nálatok és most szaporítja a tejet magának a kislány. Most nagyon sötétben tapogatózom,de párásítotok? Nem náthás,nem túl száraz a levegő a szobában? Csak mert Kamillám akkor csinálta ezt,mikor nagyon kiszáradt a torka,megszomjazott,erre felébredt.
Ha már véglpp nem talál tejecskét( nem tudom,ez van-e?),akkor próbálj neki esetleg cumisüvegből vizet adni,ha meg nem megy,akkor nincs mese,cicire kell tenni,nem tudom,hogy alszotok,de talán kipróbálhatnád,hogy Veled alszik pár éjszakát,legalább pihenni tudnál! Gyere,írd le konkrétan,hogy mennek a dolgok,de a citromfűteát mindenképp próbáld ki!!!
Nekünk is volt most pár ilyen nehéz éjszakánk,amikor arról szólt az egész,hogy Kamillát jobb ciciről a balra,majd balról a jobbra tettem,miközben az influenzától finoman szólva nem voltam topon,de szegény kicsi lányom meg csak szopott és szopott,mert a száján kapott csak levegőt és kiszáradt a torka!
Kitartást!!! Beszélj a férjeddel is,elmúlik ez az időszak,bár tudom,hogy most még nem látod a végét!

Winona!

Ha ajánlhatom,vedd meg W.Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája c. könyvet! Ebben tuti jó,biztosan biztonságos receptek vannak! Nem kell se cukor,se só,vaj meg végképp ne,mégis tejtremék,nehogy allergiát váltson ki! Anyatejjel,főzőével a legjobb higítani,ha pedig valami nagyon savanyú lenne,akkor tudom ajánlani a Humana 100%-os almalevét,az jó édes,ha akarod,abból 1-2 kanálkányit beletehetsz a főzelékbe,de a babáknak ízes az is,ami nekünk nem,úgyhogy próbáld ki előbb,hogy natúr almához mit szól! Egyébként én mindig úgy kezdtem,hogy 2-3 nap szűrt alamalé,aztán 2-3 nap rostos almalé 8gyümölcscentrifugával),aztán pedig üvegreszelőn reszelt alma,vagy,amit érdemes mér,a Hippnek van cukor nélküli almapépje,egészen pici üvegben,így a leggazdaságosabb,mert 3 napja van rá a babának,hogy magegye (addig áll el hűtőben)!

Márti
borossné becz márta

Sziszi!

Őszinte részvétem! :cry:

Márti
borossné becz márta

márti: nagyon szépen köszönöm a segítségedet!a könyvet is meg fogom nézni.komolyan még mindig kivagyok a hülye dokinőnkön!vaj????na abbahagyom..... :twisted:

sziszi: :( :( :(

Kép
winona

Oh Sziszi most vettem észre...
Őszinte részvétem!

Kép

Kép
starlark

Sziszi,
jaj nagyon sajnálom, ami veletek történt!!! Neked most tényleg kijutott... :(
Mielőbbi jobbúlást Rékának!!
És őszinte részvétem. :cry:

wiona,
én a főzelékekkel mindenképp várnék! Pedig én már elkezdtem a hozzátápt Flóránál. ( mondjuk nagy mennyiségről még nem beszélhetünk, mert direkt nem adok neki sokat. Inkább csak a kanál használata miatt forszírozom a dolgot ) :cry:
Ami viszont tuti : a cukrot messze kerüld, mert pik-pak rászokik és baromi nehéz lesz leszoktatni!! És utánna majd a húslevest is csinálhatod édesen! Sőt! Saját hibámból tanulva és a banánt is kerülném. Mióta 1x adtam Flórának a HIPP banán-őszi gyümipépjét, azóta semmit nem eszik meg, csak amiben banán is van!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Képzeljétek, a tesóm letette a masszázsvizsgát! És ma 50 perces masszázsban volt részem!!! :lol: :lol:
Húúúúú olyan jó volt! Ezenetúl minden hétfőn masszázs! :D

A legjobb baratőm a HUMANA termékeket forgalmazó cégnél dolgozik. Minden terméket nagykeráron tud hozni. Annyi hátrány van csak a dologban, hogy mindenből csak min. 1 karton rendelhető. ( ez általában 6-8-12 db-ot jelent )
Ha valakit érdekel, szóljon, mert akár össze is állhatunk és akkor úgy már megéri egy kartonnal renedelni bármiből. ( Leginkább azokra gondolok, akik BP-n vagy a környékén élnek )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Furik a gyerkőcök a HIPP-es csomagban azaz őszis banános püré volt Doncek ette, de eddig a sláger a vilmoskörte, áfonyás alma és a sütőtök nála szal nem kattant rá a banánra :)
De a cukortól én is nagyon tartok. Szívesen adtam volna neki szilvásat is de az összes cukros volt.

Humana? no ha Doneknek bejön a tejmentes almáspép lehet megkérlek rá hogy hozass nekem, mert itt kapni is alig lehet.
Azt szívesebben adnám majd neki fagyitejjel elkészítve mint a tápszeres pépeket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2009.02.09 22:25-kor.

Kép

Kép
starlark

Korábban írtam, csak nem engedte elküldeni. Remélem most sikerül.

Sziasztok!

Márti!

Kiestem a pikszisből, elcsábultam és adtam almát 2-3 kanállal Ákosnak. :lol: Ette, de inkább asszem a kanalazás érdekelte, úgyhogy nem csinálok rendszert belőle. Előtte is cici, utána is cici. Éjjel ugyanúgy kel, úgyhogy kb. tényleg annyi, mintha nem is adtam volna neki semmit.

Hát igen, néhány hete én is meghallgattam, hogy anyukák önszántukból miket adtak a 4 hónapos gyereknek enni... Az egyik 6 hónaposan már mindent adott a gyereknek, de tényleg mindent és még engem néztek hülyének hogy szoptatok és nem adok neki se vizet, se teát, csak cicit. Gondolkoztam rajta egy kört, aztán arra jutottam, hogy mindenki azt csinál a gyerekével amit akar. Azt hogy később majd mire lesz allergiás ez miatt, nem lehet előre tudni, de én szánt szándékkal nem akarok ártani a gyerekemnek. Ennyi. :)

Könyvek:
Vavyan Fable minden mennyiségben. Majdnem az összes könyvét rongyosra olvastam többször is. Harry Potter sorozat, nem tudtam letenni. Amellet hogy imádok olvasni elég előítéletes vagyok és nem szeretem a rossz könyveket, így szinte sosem veszek. Nekem új távlatokat nyitott az e-book. Nyomtatva mégiscsak olcsóbb (főleg hogy a Férjem fénymásolós cégnél dolgozik) mint rendesen megvenni. :)
Gyermeklélektan: Elkezdtem régebben, de az első részben a majmos dolognál "kiakadtam". Nagyon jó a könyv, viszont ha belegondolok, hogy milyen rossz lehetett a "rossz" csoportba tartozó gyerekek élete, pl. akik anya nélkül nőnek fel, akkor elég rossz kedvem lesz. Viszont tényleg érdekes dolgok vannak benne, amire sosem gondoltam volna.

Winona!

Márti leírt mindent.
A gyerekdoki egy ideig nekem is mondta, hogy adjak tejpépet, gyümit, később főzeléket, merthogy Ákos nagyon nagy baba, de én úgy elengedtem a fülem mellett, mintha nem is mondta volna. Nem érdekel, azt adok neki amit én akarok. Csak cicivel túlélte a kis 8 kilósom, nem fogyott egy dekát sem. :)
Én úgy tudom, hogy pölö a zöldség levével lehet pépesíteni és/vagy tápszerrel. Cukrot, édesítőszert (az egyik anyuka ezt ad az 1 évesnek) ne rakj bele! Vajat sem. Legyenek natúr dolgok. Alma + krumpli, tápival folyósítva, vagy a krumpli levével és ennyi. Ha nem tetszik neki, próbáld a répát. Édes almát is lehet kapni, az a nagymama fonnyadt almája fajta az (brr... kiráz tőle a hideg, én csak a savanyú almát eszem meg), Ákosnak édeset adtam. (Leginkább azért adtam, mert hoztak ilyen almát nekünk és amennyire utálom, holnapután a szemetesben fog landolni az egész, de a gyereket megszántam, had kapjon már belőle, attól mert ilyen hüle az anyja :lol: ). Üvegreszelőn reszeltem pépesre. Nincs egyáltalán tapasztalatom ezen a téren, de én úgy tudom, hogy a babák szeretik a savanyú dolgokat. Nekik még nincsenek előítéleteik, nem tudnak mihez viszonyítani, mi tanítjuk meg nekik a "hülyeséget", hogy melyik kaja savanyú, büdös, keserű, nem finom (álá Gyermeklélektan). Próbálj majd idővel ki nála mindent, úgyis Ő dönti el mit akar megenni. :wink:

Sziszi!

Sajnálom a mamát. :( Tragédia ami nálatok az egészségügyben van. Rékucnak jobbulást!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ja, még azt akartam kérdezni: akinek nem fogadja el a babája a cumisüveget (pl minyu, netti ), az hogy tervezi megitatni a gyerkőcöt?

Mert Flóra egyenlőre nem kap semmit inni, csak cicit. De ha rendszeresen fogok neki adni gyümit vagy majd később bármi mást, akkor ugye inni is kell mellé. A cümisüveg nem játszik, a csőrös pohár sem... és a poharat két kézzel tolja el a szájától.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee!

Pikszisen jót mosolyogtam! :lol: Ahhoz ez még nem elég felháborító cselekedet,ám,jobban igyekezz! :lol:

Könyvek:
Na látom,gyűlik a lista,akkor én is:
Wass Albert a csúcs nálam,a kedvenceim tőle az Eliza és a Kard és kasza,ja és az Elvész a nyom
Aztán Fekete Istvántól szinte minden,de a Kele,meg a Téli berek nálam a kedvenc!
Szabó Magda: Abigél, hát nincs is rá szó...
Külhoniak közül Cronin: Réztábla a kapu alatt
Most a dokumentumregényekre kattantam rá,majd írok,mire jutottam!

Írjátok a könyveket,jegyzetelek ám! :lol:

Honey!

Almapép engem is érdekel,meg az almalé is!

Megyek,lánykám szerint éjfél van (akkor szokott előszőr megéhezni),de most,mióta beteg vagyok,kicsit kevesebb a tej és a fél éjjelt szopival töltjük...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Hát ez az éjszaka is eltelt. A következő képen alakult. Este 8-kor elmentünk lefeküdni! Viszonylag hamar el is aludt, egyszer sírt fel nem sokkal de gyors cici és visszaaludt! Aztán onnantól 10-kor 12-kor 2-kor 4-kor 6-kor és már most is fent vagyunk! Sírni nem nagyon hagyom ha felkel cici egyből a szájába nehogy felébressze Kornéliát. Köszönöm szépen a tippeket lányok tovább fogom próbálkozni! Próbálom nem feladni hiszen már csak 1,5 hónap van hátra! Idáig is úgy örültem, hogy csak szopizik Ramóna, mert Kornélia már 2 hetes korától kapott tápit de csak éjszakára!
Márti a citromfű teán is már tegnap nagyon gondolkodtam de nem jutottam el odáig akkor ma bevetem azt is. Szerencsére betegek nem vagyunk szerencsére. Párásítani szoktam de mostantól arra is jobban odafigyelek akkor! Ő napközben is általábna 2 óránként eszik néha előfordul, hogy kibír 3 órát! Ilyenkor egy ciciből. Este szoktam odaadni neki mindkettőt! Ja és Nekem az is a furi, hogy mikor így felkel akkor nem úgy csinál mint aki hú de éhes hanem szépen elkezd cicizni de szerintem nem tart kb 2 percnél tovább és már alszik is. Amúgy Vele alszom már elejétől fogva, illetve a két csajszi között mert van még, hogy Kornélia is kel éjszaka így egyik oldalamon a Ramóna van másik oldalamon a Kornélia. Nem is volt gond, hogy így Én is tudok többet pihenni de mivel most már kezdek elkeseredni, hogy nem tudom miért csinálja ezt Ramóna, mivel már elég nagy ahhoz, hogy jobban kibírja éjszaka, így nem is tudok egyből visszaaludni mikor felkel. Valamelyik éjszaka mikor cicizés után 1 óra múlva felelt elkezdtem simizni a pociját és azon visszaaludt! Szóval abszolút nem tudom mi lehet vele. Már előre rettegek az éjszakától és számolom az órát, hogy mikor lesz reggel. A férjem nagyon megértő és ezért is imádom, megbeszéljük mindig a dolgokat sokszor Ő bíztat, csak már Engem zavar, hogy Rá nincs semmi energiám már. Remélem mindent leírtam amit szerettem volna.

Sziszi őszinte részvétem :cry:

Kép
Kép
lanta

sziszi :)
rettentően sajnálom amin keresztül mentetek! De az antibiotikum nem használt rá? És a tüdőgyulladást csak röntennel tudják megállapitani? Ha "meghallgatózzák", nem lehet hallani, hogy valami bibi van? Szegény kicsi lány!
És ahogy olvastam a soraidat, tök para lettem, mert most éjjel Csongi is durván köhögött, (meg tegnap meg tegnapelött), de láza már nincs.
Nagymama: :cry: legyen neki könnyű a föld... :cry:

winona :)
Márti szinte mndent leirt. Konakion csak szopis babáknak kell, tápiban már van K vitamin. Süriteni: tápival, sinlaccal, rizzsel, higitani anyatejjel, tápival tudod. Főzeléket a szó szoros értelmében semmiképpen nem adnék, "répapürét" (nem tudok jobb szót, de nem főzeléket) bevezetheted, meg a krumplit pl. Cukrot én nem tennék bele.

Valaki kérdezte még az almát én nem cukrozom, de megkóstolom, hogy mennyire savanyú, és inkább édesebb fajtát választok, adok neki.

monee :)
szomszédasszony nekem is mondta múlt héten: óóó, én ilyenkor már húslevest adtam a gyerekeknek. (én meg csak mosolyogtam, hogy hááát, igy jártak...-egyébként jószándékú, kedves asszony, csak anyámék korában még ez volt a trend)

honeymoon :)
fogalmam sincs, hogy fog inni, bár Csongit a pohárra lehet itatni, csak sokáig tart, és a csőrös poharat még nem próbáltam. Szivószálat próbáltad? A gyerekek nagyon hamar ügyesen isznak vele.

könyv: hát izé. Én vagyok az, aki inkább és Sudokuzik egyet, mintsem olvasni :oops: Az utóbbi időben max a Zuram Galaktika magazinjaira fanyalodtam rá, kivétel ezalól Nándi mesekönyvei persze. Néhány éve nekem is bejött a Gyűrűk ura és ezen felbuzdulva angolul olvastam a The Hobbit-ot (asszem Babónak forditották) Gimis koromban Zilahy Lajos könyvei tetszettek nagyon, előtte pedig a "csíkos" és "pöttyös" könyvek (volt egy sorozat, nemtom emlékeztek-e rá, ifjúsági könyvek voltak, csíkos és pöttyös borítóval)

starlark :)
Nándi is imádta anno az áfonyás almát, az volt nálunk a sláger. Szilvát tudsz venni fagyasztva, ha van kedved pepecselni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Lanta!

Próbáld ki a citromfűteát,aztán meglátjuk,ma éjjel hogy alszotok!
Most,hogy így leírtad,2 tippem van: az egyik,hogy Ramóna szimplán és egyszerűen szomjas! Erre utal,hogy csak 2 percig szopik,a sűrűbb hátsó tej nem kell neki,csak a szomjoltó rész az elején. A másik lehetőség,hogy a cici neki a megnyugvás,ha felébred és kortyol párat,rögtön biztonságban érzi magát és megnyugszik,elalszik. Szóval,szerintem nem az éhség a fő ok! Bár,az is lehet,hogy pici még a gyomra és egyszerre kevesebbet szopik-erre meg az utal,hogy nappal is 2-3 óránként eszik,ami egy anyatejes babánál teljesen normális,éppúgy,mintha 5 óránként enne!
Ha mégsem rendeződne a dolog,húzzátok ki valahogy a másfél hónapot és utána esténként készíts neki Holle rizskrém+anyatejből vagy Humana almapép+anyatejből pépet,ha ezzel eltelik a pocak és tovább bírja éjjel,akkor pedig a mostani állapotot betudhatjuk a gyors anyagcserének. A rizs ilyenkor nagyon sokat segíthet,mert az összetett szénhidrátokat lényegesen lassabban bontja le a szervezet mint az egyszerűeket!

Csajok!

Tegnap felhívott a védőnőm,hogy elbúcsúzzon,leadott 2 utcát a körzetéből (annyi a gyerek itt Szigetszentmiklóson,hogy nem győzik már védőnővel se,nem csak bölcsivel-ovival-iskolával),úgyhogy új védőnőnk lesz! 7 év alatt az 5.!

Megyek,mert hamis gulyást akarok főzni csipetkével,utána meg almás placsintát kéne sütni,muszáj felhízlalnom az én 2 kis ropilábúmat!
:lol:

Márti
borossné becz márta

Minyu: Nekem is csak angolul van meg a Hobbit :) Mikor gyakorlaton voltam Németországban akkor vettem, örültem hogy volt angol könyv mert a német tudásom jóval gyatrább :)
Jó kis mese könyv :)
A Gyűrűk ura is jó eredetiben Tolkien írásán látszik hogy nyelvész volt :)

Lanta: Sajnálom az éjszakáitokat. Ez így nagyon kemény.

Tegnap este Donát már nem kapott vasat :) Szegényem fel is ébredt 11-kor is.
Most nem tudom hogy azért mert a lefekvési rituáléból kimaradt a cumisüveg vagy mert hiányzott az a tejci mennyiség.
Kapott szopit de igazából nem evett sokat. Visszatettük az ágyába picit sírdogálni kezdett, de mentünk már mi is lefeküdni. "Megbeszéltük" hogy most alvás van mert már éjjel van. Pici kb fél perc panaszkodás után már hallottuk ahogy cuppog és már aludt is :)

Kép

Kép
starlark

Sziszi! Az ütő állt meg benem, amikor Rékáról olvastam! Írj, hogy a kontroll szerint jobban van-e! Még jó, hogy észrevették!!!! És nyugodj meg, rendben lesz vele minden!

Nagymamádért őszinte részvétem!!! Remélem hamar megtaláljátok a lelki békét!

Honey! Szerintem is jó ötlet a szívószál. (pl Bálint imádja kiszopogatni a pipettából a dolgokat, szerintem a szívószálat is imádná.) Mi újság Flóránál a kakival? Segíett valami?

Igen, én is jókat mosolygok magamban az "én gyerekem ennyi idős korában már rég ezt, meg ezt evett" mondatokon! Mivel rajtam is múlik, én mindent meg akarok tenni azért, hogy később semmilyen allergia ne gyötörje, úgyhoy nem bánom, ha hülyének néznek. Egyébként az én doktonőm is mondta már a főzeléket, amikor Bálint 4 hónapos volt, sőt azt is, hogy cukrozzam! na mindegy, ebben úgy vagyok, ahogy Moneee, majd én eldöntöm.. (a másik, amin mindig somolygok, hogy amikor kendőben viszem a babát, meg szoktak állítani, mert nagyon sajnálják a babát, hogy ennyire "beszorítom" a kendőbe, mert szerintük levegőt sem kap. :shock: Az, hogy abban aludt mindig a legjobban, és ott volt a legnyugodtabb, pláne, amikor nagyon pici volt, az senkit sem érdekelt. Ezen is meg szoktam rántani a vállam.)
blúmi

Márti!

Nagyon köszönöm. Ma akkor megpróbálom a citromfüvet! Igen szerintem sem az éhség a fő ok, akkor nem így cicizne ahogy cicizik! Sőt a gyarapodásával sincs gond mert az utóbbi 1 hónap alatt 62 dkg-t hízott!! Minden reggel egy új nap új reményekkel :lol: Most megyek pihizek amíg tudok!!! Majd jelentkezem a citromfüves éjszaka után! Nem semmi Nálatok a védőnő váltogatás :) Jó sütés, főzést!!!

Kép
Kép
lanta

Orvosok javasolják a cukros főzeléket 4 hónaposnak?

Ez olyan furi.
Nekünk egy idősebb pasi gyerekorvosunk van. De ő is a 6 hónapig anyatej párti.
Pedig pont belőle nézném ki a hasonló tanácsokat.

Kép

Kép
starlark

Sziszi!
Fogadd részvétem. :(

Szegény Réka mit kell átélnie és persze neked is nagyon nehéz lehet. Már biztosan túl vagytok a nehezén.Kitartást kívánok!

Winona!

Ne semmi a doki. Sajnálom,hogy ez a második is ilyen hüle :evil:

Lanta!

Gyuszika most a Humana Baby Fit 1-et eszi és nagyon ízlik neki.Ez babános és nem HA.Jobban telíti a pocakját.

Márti!
A háztartási keksz meg a virsli az tényleg durva :twisted: Némelyik anyuka nem normális szerintem. A felvágottakat min. 1 éves korig egyáltalán nem ajánlják és a virsli is ebbe a kategóriába esik. A ht.-keksz meg a liszt miatt :evil:

Kép
Kép
a.m.

Lanta!

Ákos is így csinál, amikor éjfélkor felkel. Kicsit cicizik, de a cumi nem jó neki. Én is úgy érzem, hogy legtöbbször inkább megszokásból kel fel, vagy mert tényleg szomjas. Szerintem előbb-utóbb megoldódik majd ez is. Később be tudunk rakni mellé az ágyba egy üveg vizet és egyszercsak annyira ügyes lesz, hogy magától is megtalálja és beszlopálja. Legalábbis remélem. :)

Blúmi!

Kendő. :lol: Engem is úúúgy szoktak nézni, hogy majd kiesnek a fejükön amikor kendőben viszem Ákost. Pedig állat jó, neki is és nekem is. Szerencsére nekem még senki nem szólt, hogy nem-e fullad meg a gyerek... viszont az is kétségtelen előnye, hogy a matatós nyanyák nem férnek semmilyen formában hozzá. :lol:
Én most egyébként váltottam mei tai-ra, amit még pocakos koromban varrtam. Kell egy kicsit változtatni rajta, de egyébként szuper. Ákos is szereti, mert lehet benne kezet kalimpálni és nézelődni. Szuperül tart, de mégis valahogy több mozgáslehetőség van benne a babának. Jah és a mei tai-ok szintén nagyon pozitív oldala, hogy ugyanolyan nagy terpeszben tartja a baba popsiját, mint a kendő. A neten lehet elég jókat kapni, bár eléggé arany áron van. Ha van hozzá kedved, töredék árból meg lehet varrni 1 nap alatt. :wink:

Monee

monee85

Ja és a könyvek!
Nagy Harry Potter rajongó vagyok. Megvan az összes könyv+dvd-k is.
A Gyűrűk ura szintén zenész. Az Afrikai szeretők mind három részét, a Gésás könyvekből is olvastam párat.Nekem nincs kedvenc íróm,inkább témák szerint választok. Szeretem Tvrtko könyveit. Szeretek más kultúrákról és érdekes emberi történetekről olvasni.
Ja és most olvastam kis az "Alkonyat" c. könyvet amit most meg is néztünk moziban. Nekem nagyon tetszett Na mostmár befogom.
:wink:

Kép
Kép
a.m.

Sziszi: őszinte részvétem!

winona, ha gondolod tudok küldeni egy pdf-et amiben benne vannak a legfonotsabb dolgok a baba etetésével kapcsolatban, tanán még az nlc-n kaptam valakitől.
nekem a védőnőm mindig azt mondta hogy tök felesleges kapkodni, bőven jut idő mindenre.
ha 4 hónaposan kezdi valaki a hozzátápit annak almalevet tanácsolt de aki 6 hónaposan az kezdhet almával mert a 6 hós babaának már érettebb az emésztőrendszere. almapüré először 3-4 kanálkával reggel 2 etetés között. Ha nincs semmi gond, másnap mehet nagyobb adag, semmi más csak alma. Azt lehet adni 3-4 napig. Csak nekünk unalmas a baba még szokja az ízeket.

Aztán barack ugyanígy, első nap csak pár kanál. Minnél több félét evett már a baba probléma nélkül annál bátrabb lehet a próbálkozás.

Én ha jól emlékszem 1 hónapig csak gyümölcsöztünk és 7 hónaposan kezdtük a főziket. répa+krumpli, alma+krumpli, sütőtök+krumpli...

tejtermék 8 hós korig szóba sem került, olivaolaj is csak ezidőtájt a főzelékbe. paradicsom mai napig kicsapja a csajszit, nekem max 1 éves kortól ajánlották, pedig bébiételbe már 6!!! hónaposban is benne van. Banánt kívül jól le kell sikálni, folyó víz alatt, szilvát pedig házilag készítettet nem ajánják, a bolti üveges máshogy van elkészítve az sokkaljobb főleg ha nincs elég kaka... :-)

Lanta: kísértetiesen hasonlít az éjszakai leírásod Liliére mikor a felső fogai elkezdtek jönni. Éjjel óránként kelt sírva, nem kellett neki se cici, se tea, csak sírt-sírt és hatalmasakat pukizott. Mindent kipróbáltam mert persze azt hittem a pocakja, de miután csak hónapok!!! múlva enyhültek ezek az éjszakai sírások rájöttünk hogy ez a foga lehet. Kijött a felső 4 fog szinte egyszerre és onnantól kezdve elmúltak az éjszakai kelések. A későbbi fogacskák sem okoztak soha ennyi sírást mint a felső 4 metsző. Nem lehet hogy nálatok is a fogacskák mozgolódnak?

Kép

Kép
mambu

Sziasztok!

Sziszi: uhh, ezt még olvasni is rossz volt, nagyon sjnálom, mielőbbi jobbulást Rékucnak! Nagymama miatt részvétem :(

Winona: basszus durva a gyerekdokitok! Én lehet cserélnék, 4 hónaposan cukros főzeléket ajánlani az nem semmi! Én nem tennék a reszelt almához cukrot.

Honey: masszázs miatt mázlista vagy :D A Humana Tejmentes almapép engem is érdekelne!

Könyvek: Szabó Magda nálam verhetetlen, meg én szeretem a Jókai Mór könyveket is, a Névtelen Vár az egyik kedvencem, meg az Aranyember. Harry Potter, Gyűrűk Ura szintén jöhetett minden mennyiségben, néhány nap alatt végeztem ki az összeset, általában eléggé csökkent az alvásidőm miattuk :D

Lanta: sajnálom az éjszakákat :( Drukk, hogy mihamarabb túl legyetek ezen a nehezebb időszakon, ötletem sajnos nincs. Először az ugrott be, hogy talán a foga, de akkor gondolom nappal is nyűglődne.

Blúmi: kendőnél nálam is néztek már szánakozva szegény gyerekemre.

Rólunk: a kamilla tea az ágy alá tökéletesen bevált (Márti örök hálám), Zalán már csak néha köhög, náthája is elmúlóban, bár időnként még szörcsög.
Kicsit több mint 4 hónappal a szülés után hozzám is beköszönt piroska, már kezdtem egész elfelejteni, milyen pocsékok a mensis görcsök, hát mostmár emlékszem.

Jah, és szakad a hó 2 perce. :shock:

Kép
kistiggrincs

Lányok!

Mi ez a pangás,kérem szépen???

Szeder???

Ági???

Netti??? És a többiek? (nyaralósok+Honey estig felmentve! :lol: )

Hát,ma átgondoltam pár dolgot... Miközben csajszim alaposan átírta az étlapot (ráébresztett,hogy a hamis gulyás jó lesz csigatésztával,palacsinta helyett meg diós/mákos tésztát is lehet enni),bár édesen eljátszott több mint 1 órát a járókában,szóval arra jutottam,hogy ez így nem mehet tovább! Délelőtt 10h,mire felöltzötetek-megreggeliztetek mindenkit,beágyazok-szellőztetek,összekapom a lakást,közben egy szopi,aztán Kamilla elalszik. Komolyan lóg a nyelvem,mire bedobok egy adag ruhát a mosógépbe és nekilátok főzni, Közben naponta farsangozunk Bercivel,ropjuk a táncot farsangi zenékre, és nagyon jó lenne leülni mesélni is,de nem lehet nagyon megállni,mert délre kész kéne lenni a kajának,addigra egy újabb szopi és játék után Kamilla ismét elálmosodik,öltöztetés,2 kör babakocsival az udvaron,kiscsaj elalszik. Utána futás be,etetni a nagyokat,közben Csabit anyukám hozza az oviból (nagyon jó dolgom van),aztán a 2 középsőt letenni aludni és akkor szusszanok előszőr igazán,ilyenkor ülök ide is legtöbbször,ahelyett,hogy vasalnék,teregetnék,ruhát hajtogatnék,kenyeret sütnék stb. Mindez nem panaszáradat akart lenni,csak leírtam,miért kell változtatnom.Este,mire mind ágyba kerül azért eléggé fáradt vagyok,közlöm magammal,hogy magamra is kell időt szánnom és megint leülök ide (igaza van Honeynak,nagyon sok időt visz el,de annyira jó tudni,ki,hogy van,mit csinál)! Szóval,éjjel 1h előtt nem fekszem le nagyon,mert ugye még ott a torna és,hát van egy férjem is...szóval arra jutottam,hogy kelés reggel 5h-kor,rögtön főzés,így legalább reggel is tudunk beszélgetni kicsit a párommal.Egyedül meg gyorsabb is a főzés,ha közben nem labdázok-gyümölcslevet töltök-beütött fejecskét puszilgatok! Délután akkor fogok majd jönni,ha más dolgom nincs,ahogy jön a jó idő,a fél napot úgyis kint töltjük majd. és mivel Kamilla lassan körbemássza majd a lakást és ezért mindennapos dolog lesz az alapos felmosás is,így valószínű esténként érek csak ide,mert tornázni is du. akarok,este sokszor fáradt vagyok már. És este legkésőbb 23h-kor fekszem!

Márti
borossné becz márta

Ja,és hozzáteszem ,csak közben felébredt a lányka,hogy annak ellenére pörögnek így a napok,hogy minden gyerekem tök jól eljátszik egyedül vagy egymást szórakoztatják,Kamilla nyugodt,sokat alszik,ébren sem sírós baba,egyszerűen a tennivaló annyi,hogy nem lehet ráérősebben csinálni a dolgokat! Úgyhogy borítom az eddigi napirendet és sajnos nappal nem leszek itt sűrűn!

Márti
borossné becz márta

Márti, Tiggrincs :)
Nekünk nem kókusz matracunk van, hanem csak sima szivacs. Az alá is mehet a kamillatea? Elég furán hangzik. Vagy tegyem inkább a pelenkázóra az ágya mellé?

Kép
Kép
Kép
minyu

köszi csajok a hozzászólásokat!!
mambu: megköszönném a pdf-t, írok privit a címemmel.

a homeós bogyót, hogy adjátok a bébiknek?mert ma azt hallottam h. vízben feloldani és fecskendővel bespricc a nyelv alá, mert h. nem kéne lenyelniük...fogzásra vettem fájdalomcsillapítot.

márti vagy esetleg valaki más: ha kostoltatok almapürét, akkor utána rögtön adjak neki tápit?vagy a két tápi között adjam neki??és később kivált majd egy tápit az almapüré ?:roll:

Márti:teljesen megértelek az új időbeosztásoddal kapcsolatban...mondjuk az öt órai kelés azért huhhhh nem irigyellek...

Kép
winona

Sziasztok!

Sziszi!
Őszinte részvétem! :cry:

Mi még mindig a nemevéssel küzdünk! :cry: Ma van az csúcs negatív rekordunk. Tegnap este 10 óta 240-et szopizott összesen 5 alkalommal+ 50gr körte+30gr tejpép. A szopi fele cumisüvegből volt, mert tegnap óta szétharapja a mellem. :cry: Már egyszerűen nem bírom szoptatni, mert annyira harap. Pedig van tej a cicimben, ömlik is neki, de egyet-kettőt szív, aztán harap. Próbáltam bimbóvédővel, de arra még mérgesebb lett. Szerintem a foga jön, mert többet is kakil, mint eddig. Csak azt nem értem, hogyha fáj a foga, akkor hogy tudta végigaludni az egész éjszakát. :roll:
Azt hittem reggel, hogy most aztán nagyon éhes lesz és szopizott 50-et! :wink:

gwini

Sziasztok!

Márti!

Megértem a döntésed, bár meg kell hogy mondjam, nagyon sajnálom. Asszem én leszek az egyetlen előbb-utóbb aki naphosszat a gép előtt szobrozik. :oops: :lol:
Most hogy "látlak" Téged, egyre biztosabb vagyok benne, hogy én nem ennyire nagy családra vagyok kalibrálva. Nagyon nagyon nehezemre esne felkelni 5kor asszem azért, hogy a családnak legyen ebéd. Magamra sem főzök, pedig ha nem ülnék itt a gép előtt, jutna arra is idő. :oops:

Leírnád mégegyszer, hogy hogy szoktad a gyerekeidet leszoktatni arról, hogy harapjanak szopi közben? Még nagyon nincs kint a fogacska, de a bimbók már így is érzik rendesen az érkezését... :roll:

Gwini!

Talán holnap jobb lesz! Éhen halni nem fog a csajod, mert azért valamennyi van a pocakjában, remélem el tud aludni és akkor Te is tudsz pihenni.
A borostyánláncot Te nem szeretnéd kipróbálni? Most ettől vagy sem, de Ákoson mióta rendszeresen rajta van, sokkal nyugodtabb. Nálunk a délutánok voltak kritikusak, de most elviselhető a hapsim. Sőőőőőőőőőőőőőt, az első fogacska is kibújóban van, már egyértelműen látszik jobb alul a fehér vonalka. :lol: Hamarosan megnősül a fiam. Hüppp. :lol:

Jah és gyönyörűen megfordul hátról hasra. Popsit-lábat átdob, kifacsart pózban elhentereg, aztán vállat-fejet felemel. Annyira ügyi! :D

Már nem emlékszem, mit használtatok vízhajtónak? Van egy babás barátnőm, akin kezd előjönni a terhesség. 32. hét... nem csoda. :)

Kellemes estét mindenkinek!

Monee

monee85

még kérdés :roll:
valaki már próbálta a jóéjszakátos pépeket??lehet azt így majdnem öt hósan? lehet h. kipróbálnám.a milupától rendeltem mintát....ha megjön valszeg ki fogom próbálni, persze ha lehet adni ennyi idősen.tapasztalatok??

Kép
winona

Sziasztok!

Húúú Márti! Én már abban elfáradtam, hogy végigolvastam egy napodat!!! Teljesen megértelek, ha csak este nézel be ide. Eddig is csodáltalak, hogy ennyi gyerkőc mellett, hogy tudsz ennyit írni.

gwini,
nálunk is hasonló ám a helyzet kajafronton. ( azért nem ennyire vészes szerencsére, de nekem így is aggasztó ) Flóra is döbbenetesen keveset eszik! Kb mint 1 hetes korában. :( 5-6 óra eltelte után képes 60-80 milivel megelégedni. Úgy hogy 2-3 hete még 180-200-at evett reggelire! :shock:
Viszont Lauhoz hasonlóan tök jól elvan, vigyorog.

Ahogy látom, akkor a Humana almapép sokakat érdekel. Berendelek egy kartonnal,aztán majd valahogy megoldjuk a logisztikát. ( Márti, nektek el tudom vinni, mert minden vasárnap Miklóson dekkolunk anyóséknál családi ebéden)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee!

Na,nyugi,azért takarítás közben,ahogy eddig is biztos benézek és,ha nem tudom megállni,úgyis írok majd! Egyébként azért nem vagyok ám kilúgozva teljesen! :lol: Amire akarom,arra tuti van idő,csak akkor kevesebb jut alvásra. Egyébként,ahogy én számolom,ez max. 2 évig lesz még így,mert,ha már kamilla is 2.5 éves lesz,más lesz majd a napirend,a nagyok addigra iskolában lesznek és a délutáni alvás is egyértelműbben egyszerre zajlik majd és várhatóan nem fogok 3-4 óránként szoptatni sem.Azért azt most érzem,hogy jó lesz kivárni azt a bő 3 évet a kistesóval(ha lesz),mert nem is az a nehéz,hogy 4 gyerkőc van,hanem az,hogy ebből 2 még pindur. De édes teher és tudom,fogom ezt még visszasírni,amikor kamaszkorában mind magára csukja a szobája ajtaját,hogy egyedül lehessen egy kicsit,én meg sok szék közül a pad alá pottyanok...Szóval az is az igazság,hogy ki akarom élvezni,hogy kicsik,mesélni nekik,játszani velük,hisz nagyon hamar elröppen ez az idő és később már nem az én társaságom lesz nekik ennyire fontos...
Garmastant vedd elő és hsználd is,nekem bejött! Hú,ilyen picinél nem tudom,mennyire jön be,az én arcomon általában látja a baba,ha fáj,fel is szisszenek és szólok,hogy fáj,nem szabad! Állítólag ki is lehet venni a szájából egy kicsit,megmagyarázni,hogy fáj és úgy visszaadni,de mi idáig még nem jutottunk!
Vizesedés ellen tőzegáfonya kapszula és csalántea javasolt!

Minyu!

Tök mindegy a matrac,nem azon keresztül kell belélegeznie,én kihúztam az ágy széle-alá,a gőz pedig felefelé száll,így belélegzi a manó!

Noni!

Köszi-köszi!
Könnyet csalogattál a szemembe!

Gwini!

Hogy áll a súlya a lánykának? ha nem hízik,én a Sinlacot próbálnám anyatejjel,de nem túl sűrűn,úgy,hogy cumisüvegből is meg tudja inni,az segít a hízásban!

Tigrincs!

Örülök,hogy múlik a köhögés és jobban van Zalán!

Winona!

Mivel most még csak a kóstólgatás a cél,előbb add a szokásos mennyiségű tápszert és utána kóstóltass! És,ha kér,még utána is kaphat tápszert. ha már mennyiséget is eszik és kiakarsz váltani egy tápszeradagot szopival,akkor előbb add majd a gyümölcsöt és utána a tápszert-akkor várhatóan kevesebb tápszert eszik majd meg (bár az én Csabim képes volt mindennap 15 percny intenzív szopi után bevágni 3.5 dl főzeléket,ivott rá egy kis vizet és így lakott jól,de ez azért nem jellemző minden babára! :lol:
borossné becz márta

minyu,
a szívószálat még nem próbáltam, de holnap kipróbálom.
Naaagyon küzdünk a pohárral - mint minden mással ami evés/ivás témában van. :?

Rólunk:
Vettem egy műanyag,színes, kifelé hajló szélű poharat. Odaadtam Flórának üresen 3 napon keresztül, hogy ismerkedjen vele. Olyan profin fogta és emelte a szájához, hogy ha lefotózom, el is hiszitek, hogy egyedül iszik. :D
Na, eljött az én időm... gondoltam. De ahogy víz vagy babatea került a pohárba, 2 kézzel csapkodott, visított és forgatta a fejét. :shock: Egy kortyot sem sikerült beletuszakolnom.
Közben pedig egész nap berreg a gyerek és nyáladzik. Nem igaz, hogy nem szomjas!!!
Ja, azt már meg sem említem, hogy starlark tanácsára vettem Humana baby fit-et, banánosat. És hát hiába a krémes, banános íz.... hallani sem akar róla. :cry:

Engem megcsapott az influenza szele. :cry: Most már értem, hogy monee miért írta múltkor a "csendes megfulladást" .
Elég nehéz fuldokolva szoptatni. :)
Csak nehogy Flóra elkapja... végre elmúlt a náthája 3 hét után.
És jövőhéten megyünk Zalakarosra.... úgy várom ezt a családi programot, mintha valami Holdutazásra mennénk. NEM LEHETÜNK BETEGEK!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Nahát,ezt csak most mondod??? Akkor,ha van kedved majd talizhatunk is valamikor,ha jobb lesz az idő! Mondjuk egy nagy séta a lánykákkal a Duna- parton?Merrefelé laknak anyósék?
De mindenképp köszi,ha tényleg el tudod hozni! Majd megnézem még,mije van a Humana-nak!

Márti
borossné becz márta

Honey!

Akkor most vesd be a C-vitaminos Calcium Sandoz-t! Nekem a gyógyszerész barátnőm ajánlotta és nagyon hatásos! Harmada annyi idő alatt kijöttem az influenzából mint anyukám vagya srácok.Ugyanazon tünetek,csak enyhébben és gyorsabb lefolyással! El lehet csípni vele,még az elején-és félve mondom a Propolisz tablettát,ami szintén jó prevenciónak is,csak épp sokan utálják az ízét!

Nem lesztek betegek!!!

Márti
borossné becz márta

Márti: abszolút megértem a döntésedet, de csatlakozom a többiekhez, az 5 órai kelésért nagyon nem irigyellek.

Monee: gratula Ákosnak a forgáshoz. Zalán továbbra is csak próbálkozós státuszban van, mind két irányba :D

Honey: influenza mondjon le, tőletek meg főleg tűnjön el.

Kép
kistiggrincs

Minyu!

A bookline-on 40%-os Egmont kiadós akciós hét van,tele Thomas-könyvvel (meg Bobbal,nem tudom,az mennyire befutó nálatok,nálunk most az a sláger,persze csak Thomas után :lol: )

Lépek vasalni!

Márti
borossné becz márta

csajok!
tudtok bp-en jó fülbelövő helyet babáknak?
erősen gondolkozom rajta, h. ki kéne lövetni...

Kép
winona

winona: homeos bogyesz: ahogy írod vízben felold, szájacskába spricc, de hogyhogy nem kéne lenyelniük? :roll:

Mi sajnos bekaptuk az influenzát, igaz apa már gyógyult de Lilim lázas már 5 napja, most olvasgatom hogy ez most ilyen típusú vírus hogy láz és hasmenés és sajna elég sokáig elhúzódva, vigyázzatok magatokra. Luca egyelőre jól van.

Kép

Kép
mambu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?