Új privát üzeneted érkezett!

Jah és 500ft-ért senki sem vittel,még én sem.
Mert megnéztem,át gondoltam,mint Anna is leírta.
De a nadrágok tutik,olyan melegitő alsót kell hogy sokat vegyek.

Kata&Milán

oszman777

Megvettük Marci első szandiját :lol: Azt hiszem, megnyertük a legnagyobb induló kiscipő címet. Mivel a 23-as akkora volt, hogy ha 1 mm-t nő a lába, kicsi neki, 24-est vettünk neki :? Ja, és még annyira húzza be az ujjait, hogy olyat nem is tudtam ráadni, aminek nem nyitott az orra. Csak úgy lehet egyenlőre szandit ráadni, hogy kicsatolni az összes csatot, ráadni, és visszacsatolni... Ja, és olcsó volt a cipő, csak 3990 :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Az éjszakánk egész jó volt. Aludt. 5-kor tetőtől talpig át kellett öltöztetni, mert mindent átpisilt, de rögtön visszaaludt utána. Talán 2-3x kelt fel.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Multkor bari írta azt hiszem hogy cipőt mindig ad Dávidra. nahát nekem egy gyerek olyan befejezetlen ha nincs rajta cipő. Nekünk pici baba korunk ota van cipőnk ezek a rongyok voltak még az elején. De már a 3.-dik bőr cipőt hordjuk.
Amik már majdnem kicsik is.
ma akartam elö venni a következő szériát,de már jön a családom,ez lemaradt. De sokat főztem,sütöttem.
:lol: :D
Anna nekem egy kicsit,gáz ha egy gyerek ennyi idősen szopik 1.5-2 évesen.majdnem hogy kis székről.
Lehet elítéltek most e miatt. De szerintem mindenkinek más ebben is a véleménye.

Mentem a családom elé.
Legyetek jók,és Sok fotót rakjatok
:!: :!: :!: :!: :!:
Magatokról és a babákról is!!!!!

Kata&Milán

oszman777

Nagyon klasszzzzzzz
Skippy.vauuu
Lemérnéd a belső hosszát??? Hány cm???

Kata&Milán

oszman777

Brigi: ez nagyon szupi szandi, és nagyon dögös Marci ott ácsorogva benne!

Jah és még egy okosság: szandinak akkorának kell lennie hogy az ujjacskái elé még beférjen a mutatóujjad szélessége! Nem tudom ez miért van, de az eladók is mindig mondják! :shock: :shock:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Kata, lemértem. Sarok belső szélétől a szandi pereméig 15 centi

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó nagy lábon él Marci :lol: :lol: :lol:
Tetszik a szandi. Mi is próbáltunk olyat, ami nyitott volt elől, és két pánt ment keresztbe, de az első reakciója az volt Kristófank, hogy olyan picire összehúzta benne a lábát, hogy a két pánt közt kidugta. Na itt döntöttem el, hogy csakis zártat veszek első cipőnek. A második már tuti nyitott lesz, mert már addigra megszokja a cipőt :wink:

Kristóf az álldogálást a tökéletesre fejlesztette :lol: :lol: :lol: Szinte már bárhol feláll önállóan, és mászkálgat a bútorok mellett. Természetesen nagyon vagányan nyomja, mert folyton elengedi az egyik kezét, és lóbálja maga mellett nagyon büszkén :lol: :lol:
bluebox

kata én írtam,hogy befejezetlen egy gyerek cipő nélkül! :lol: :lol:

nekünk most 18-as szandink van,azmég akkora hogy jó lesz nyárra :lol: tök pici lába van dávidnak.

brigi tényleg jó nagy a lába marcinak,átlagosan 2-3 éveseknek van ekkora szandijuk :shock: de inkább 3!!

szpotatás:őszintén szólva nekem furcsa egy 1-1,5 éves gyereknél,de ez az én véleményem.
elrág egy vajas párizsis kenyeret aztán szalad a csöcsre nemáááár
barika2008

Tominak is 23-as volt az első cipője :lol: 9 hónapos volt, mikor vettem Neki :wink: Most 16 évesen mégcsak 43 a lába :lol: :lol:

Kristófnak 20 cipőst kellett csak venni :wink:
bluebox

dávidon ez 18-as és van még benne hely :lol:
neki nem a lába nagy...másra gyúr :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

és egy kép fölülről
Kép
barika2008

CSAJOK!!!
S.o.S!!!
Milán le esett a francia ágyról.Azaz legurult,és a kiságya van elötte,kb,20cm-re,abba a lyukba esett,és durrrrrrrrrrrrrrrrr neki a kiságy teli butor lapjának oldalt fejjel.
Nincs semmi gáz. csak ilyenkor mit kell figyelni a gyereken??? Belső vérzése van-e meg ilyenek??? Anna te lehet gyakorlott vagy.

Kata&Milán

oszman777

Bari! Ez is Skippy szandál.

Kata&Milán

oszman777

Kata: én ilyenkor azt néztem mindig, hogy nem szédelg-e, a játékokért tud-e rendesen nyulni, nem hány-e..... nem lesz-e hőemelkedése. Mint egy normál felnőttnél, ha agyrázkódása van, akkor ilyen tünetei lesznek.
bluebox

kata én nem tudom mit kell figyelni..kb ugyan azt mondom mint márti

basszus tényleg skippy szandál...így fölismered??
barika2008

Kata: remélem Milánnal minden rendben!

Brigi: jó a szandál

Szoptatás: én örülök, ha elég még 1-2 hónapig a tejem. Már 3 kajcsira is épphogy elég , így nem lesz gondom sajna az elválasztással. De aki szopiztat annak más a véleménye mint Nektek! Annyit azért szeretnék, hogy legalább 1 kajára legyen tejem még egy pár hónapig, és az lenne a reggeli.... (de ha így haladok, akkor ez csak álom marad :cry: :cry: )
bszilvi25

Kata: igen azokat kell nézni amiket Márti ír, meg hogy nem lett-e aluszékonyabb! De biztos nem lesz semmi baj, Ők még nagyon bírják az ilyesmit! Egy francia ágy milyen magas 40cm? Kb. Nem eshetett nagyot! De azért figyelgesd!

Levim elaludt, olyan kis kómás a láztól annyira sajnálom! :cry: :cry:

Megyek Én is! Jó Éjt mindenkinek! Nekünk szerintem nem lesz az! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.06 10:25-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.06 10:25-kor.
pironya

Jól vagyunk,mindenkinek köszi a jó tanácsokat.

HUUUU,nagyon is haragudtam azokra az Anyukákra kik nem tudnak a gyerekre vigyázni,hogy le ne essen. :twisted: :twisted: :twisted:
És nagyon mérges vagyok,és lelki ismeret furdalásom van.
Hason feküdt,mászó pózba,és egyszer csak fel űlt,,azt oldalra és gurulás.
Meg mértem 33cm az ágy magassága.
Nahh és ezért is nem vagyok híve annak ha a gyerek felnőtt ágyon alszik,mert sosem lehet tudni mikor sliszol le.
És ez nappal játszás közbe történt. Akár éjszaka is elö fordulhat. Annyira hirtelen volt, hogy el sem hiszitek.

Kata&Milán

oszman777

Szegény Levi,gyógyuljon már meg.
Lányok tombol a bárány himlő,azt hallani.

Piri,nem jó ez a cipő,járó babáknak a boka miatt,nincs ami tartsa.
Csak és kizárolag babakocsiba űlő babára adnám rá.

Kata&Milán

oszman777

...
pironya

Mentem jó éjt,és VIGYÁZZATOK A BABÁKRA!!!!!!!!!
Holnap lehet nem jövök.
Legyetek jók.

Kata&Milán

oszman777

Piri még a hideg is ki rázott.
De csak az első esés. :shock:
Na majd kiheverem.,

Kata&Milán

oszman777

Piri: szerintem állati kényelmes lehet ez a cipő, mert tuti olyan, mintha nem is lenne rajtuk cipellő, viszont, ami tényleg a legfontosabb, hogy az első cipő mindig olyan legyen, ami tartja a bokájukat, hisz abban fognak megtanulni járni. Ha semmi nem tartja a bokát, akkor elkezd befelé fordulni az egész kicsi lábuk, és azt fogják megtanulni sajnos. Én szerintem ez a cipő, 2 éves korukban rohadt jó lehet. De ez az én privát véleményem :wink:

Kata: örűlök, hogy nem lett semmi baj, azon kívűl, hogy Te totál kikészűltél idegileg. Tessék felkészűlni, ez volt az első lecke :wink: A következőre már sokkal jobban oda fogsz figyelni, bár sajnos mindnyájan tudjuk, hogy nem lehet Rájuk eléggé odafigyelni, még akkor sem, ha ilyen lelkiismeretes anyuka vagy. Tessék belenyugodni, megtörtént, megúszta, erős kiskrapek, jól összegyúrtátok :wink: Sajnos, Ők is ebből fognak tanulni. Képzeld el, annál nincs is rosszabb, mint amikor a gyerek nem tanul meg esni, illetve a fájdalmat elviselni....... Milyen szar mikor a gyerek már szinte iskolás és akkor találkozik az első komolyabb pofáraeséssel....... na Ő mit érezhet akkor. Szóval, minnél többet esnek el, annál jobban fogják tudni kezelni az ilyen eseteket. Mármint nem úgy értem, hogy törjék össze magukat, hanem hogy tanuljanak meg esni, kitámasztani, és ne a fejüket használják arra, hogy lefékezzék az esést, hanem használják a kezüket :wink: :wink:

Na jó, nagyon osztom az észt, inkább megyek csucsukázni :wink:

Mindenkinek nagyon kellemes jó éjszakát kívánok :wink:
bluebox

Jéééé műkszik!

Sziasztok!

Voltunk dokinál, nem az oltás miatt van a láz, hanem sajna vírus! Nem mondta ki konkrétan milyen de van tippem: ez a 3 napos láz! Felkészített a doki hogy ha lemegy a láz, tiszta kiütés lesz a gyerek, ne ijedjek meg, mondom jó is hogy mondja mert tuti rohannék hogy bárányhimlős! Nem is adott semmit csak lázcsillapító kúpot, ha a megszokott már nem válna be.

Az éjszakánk rossz volt, fél 8 fele elaludt, negyed 2-kor keltett, 39,6 volt neki és 2 órán keresztül fent voltunk, abból egyet végigsírt aztán elaludt. Nagyon megijesztett, mert cicit akartam neki adni, és öklendezett tőle. :shock: Ilyet?!! De aztán reggel 6-kor ébredt akkor jót szopizott és aludt negyed 9-ig!
És ma nem volt lázas, úgyhogy én azért nem tartom kizártnak hogy mégis az oltás miatt van. A 3 napos láz elvileg 3 napig tart, ez meg csak másfél volt, aminek persze örülök és kopp-kopp le is kopogom, nehogy visszajöjjön. És köszi mindenkinek a jobbuláskívánást!

Na most aztán mindenki beszámolhat, egy egész napi elmaradásunk van! :lol: :wink:

Bari: voltatok dokinál, mi volt ha igen?

Kata: Milánnak minden oké??

Piri: aranyos nagyon a pipellő, de járni tanulni nem adnám rá. :?

Szilvi: dehogynem elég a tejcsi, ameddig szívja addig lesz! Tudod: kereslet-kínálat! Én is sokszor úgy érzem na fiam ebből facsard ki amit tudsz, és csak nyel, nyel, nyel, Én meg nézek honnan jön! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

SZIASZTOK!
egész nap nem vol babanet!
most meg sietek!
röviden:9350gr 75,5 cm!!
dokinéni fogta fölállitotta látta,hogy egyedül megáll és azt mondta iszonyat fejlett és erős,nem hitte el ,hogy nem mászik nem kúszik mert szerinte simán gond nélkül tudna.nem kell vinni sehova.
csak sokat töltött kézben mindent megkapott mostmeg holdkomppal kiszolgálja magát...hát igen túl okos...az én fiam :lol:
barika2008

Nahát!Csak próbáltam és jó!!4

Nagyon nyűgös volt ma (is) Máté!Úgy lefárasztott!De már fél órája alszik.

Holnap jövök.

Kép
melike

Bari: szép méretek, ahhoz képest hogy Dávid nem eszik! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg jó hosszú legény is! :lol:
Örülök hogy minden oké! :lol: Dehát ezt tudtuk is nemigaz? :wink: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Bari: Jó nagy legényke :) Én is mindig csodálkozom, hogy Bence honnan szedi fel a dekákat, mert annyira keveset eszik. Mostanában jó, ha nap közbe sikerül fél üveg gyümit vagy 150 főzeléket beleimádkozni...

Esés: Nálunk is volt egy nem olyan rég... Sajna ez elkerülhetetlen, nem tudunk minden pillanatban figyelni rájuk. Bence kb 2 másodperc alatt mászott ki az ágyunk közepéről és buckázott le róla... Az a fránya flakon érdekelte nagyon... Baja nem lett tőle, persze nagyon sírt. Mondjuk én is, mert pont odanéztem, amikor borult...

Cipőcske, szandi mind nagyon édes. Annyira aranyosak ezek a pici méretű lábbelik :)

Minden betegnek jobbulást!!!

Kép

Kép
bettica

No, szép jó estét mindenkinek!

Ma már elszállt az agyam kb. 5000x a babanet miatt :cry: Nem hittem volna soha, hogy ennyire függő leszek egyszer :oops:

Kristóf, ma nagyon zizi volt szegénykém, ezért nem is tudtam elmenni dolgozni, nem volt szívem itthagyni ilyen állapotban :cry:
Remélem, holnapra kialussza :wink:

Bari: szép méretek basszus, csupán 1 kiló van Dávid és Kristóf között :lol: :lol: :lol: Dávid javára :wink:

Anna: Jobbulást Levinek, és szerintem nem is mondtam Nektek, hogy boldogságos hófordulót, így utólag is :oops:

Holnap barátnőzni megyek, Kristóffal, pedig nem szerettem volna magamma vinni, mert ruhákat megyek válogatni, tuti kétszer annyi időbe fog így kerűlni, de sebaj, úgyis imádom a barátnőmet :wink:

Bettica: én már totál lyukas vagyok mindenhol :cry: :twisted: :roll:

Ha nincs senki, akkor én lépek :wink:

Stella???? Merre vagy???? Boni, hogy van?????
bluebox

Jó Reggelt!

Köszi Márti! :wink: Jó barátnőzést!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jó reggelt!

Köszi Anna :wink:
bluebox

Levin hál istennek nem lázasodott be újra! Talán kilábaltunk belőle! :lol: 7-kor kelt és már alszik is újból, nem bírta kivárni a 10 órát! :lol:

Brigi: tegnap nézelődtem Én is fotórendelés ügyében és eszembe jutottál, mert találtam valami fontos dolgot! Nálunk itt 29 Ft a kép, neten megrendelem, dobnak egy e-mailt ha kész, és átvehetem itt helyben egy üzletben. A transzferköltség 300 Ft. Megörültem mikor találtam egy helyet ahol 19 Ft a kép, viszont csak házhoz szállítással van, és 1500 Ft a transzferköltség! Szóval erre is érdemes figyelni! Mondjuk 200 képnél már megérné tőlük rendelni. Na a lényeg hogy a transzferköltségre is figyelni kell a hasonlításnál! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Kis kopaszkám:

Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Egyem meg, tényleg nagyon édes kis kopasz Pasi :wink:
bluebox

A mai éjszakánk nem mondható hogy jó volt :cry: Felkelt 3 órakkor, kérte a kajáját, majd odavettem magamhoz, mert láttam, hogy nem lesz belőle alvás :wink: Hát mellettem sem aludt el egyből :? Kb 1 órát vártam :? Aztán felébredt 6-kor, megvárta míg elmegy az apukája, aztán játszott még kb fél órát, aztán ismét felkéredszkedett az ágyra, gyorsan elaludt velem együtt :wink: Szóval hivatalosan 8:30-kor ébredtünk :wink:
bluebox

Sziasztok!

Én is kivoltam, hogy nem lehetett belépni tegnap!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Rólunk! Merci tegnap du-tól elalvásig annyit sírt mint még soha! csak potyogtak a könnyei, teljesen kivoltam. Semmi nem volt jó neki! Este 8tól mostanáig aludt és csak fél 7-kor kelt enni! :D :D
Anna: édi a kis kopaszkád!!!
bszilvi25

Szilvi: sajnálom, és nem derült ki, mi lehetett a baj?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

inkább mondjuk úgy , hogy én nem jöttem rá!
lehet, mert rángattuk magunkkal??? voltunk tescóban, meg haza kellett vinni valakit..... a kocsiban kezdett el sírni, de amíg el nem aludt folytatta. Kaja sem kellett nagyon, csak zokogott.... :cry: :cry: :cry:
bszilvi25

Sziasztok!

Megvagyunk, csak tegnap 2x voltunk orvosnál, mert a doktornénink is beteg lett és csak délután volt helyettesítés.
Boni rettenetesen köhög, már 2. éjszaka nem alszunk. Remélem az antibigyó segíteni fog, úgy sajnálom a kicsikémet. :( Tegnap csak este vettem észre, hogy nem volt bnet, egész nap nyűglődtünk.
Bari, jó nagyra nőtt Dávid!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Aha értem!
Levi sem nagyon szereti a kocsiban az "idegeneket",már ha nálatok is ez volt a baj.
A múltkor mi is elvittük félútig a sógornőm, hátra bepréselte magát a két gyerek közé. Levi végig üvöltött míg ki nem szállt! :lol:
Aztán meg a tesóm ült be mellém előre, új hajjal, fel volt neki tűzve, hát kb fél óráig kellett neki gagyarászni hogy a keri az, nem ismerte meg! :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szegény boni! Gyógyuljon meg hamar! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Bari: a méretek miatt grat!!!! Ne aggódj Dávidboy miatt!!
Megy pü!

Anna: itt nem az idegen volt a baj..... Utána, amikor kiszállt, ugyanúgy sírtunk tovább.... :?
bszilvi25

Sziasztok!

Lehet, hogy velem van a gond, de én nem estem kétségbe, hogy nincs babanet :oops: Időnként ránéztem, konstatáltam, hogy még nem jó, aztán egy idő múlva feladtam...

Boninak jobbulást! És jó, hogy Levi jobban van, remélem így is marad. És Te hogy vagy Anna? Mell-ügyileg...

Igazság szerint nem nagyon akarok fotót rendelni. Úgysem nézzük az előhívott képeket :? Karácsonyra fotókönyvet csináltattunk a nagyiknak meg a dédiknek, akkor arra gondoltunk, hogy minden szülinapján megcsináljuk azt, hogy az előző évek legjobb fotóiból egy keménykötéses fotókönyvet csináltatunk. De hogy megtartjuk-e a fogadalmunkat, nem tudom :lol:

Szilvi, lehet, hogy csak rossz napja volt. Vagy front-érzékeny, és megérezte a lehűlést... vagy nem tudott elaludni, és csak hergelte magát mindjobban, és azért nem tudott aludni, és ezért sírt. a lényeg, hogy jól aludt, és remélem kialudta magából a nyűgösséget :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Miért jó szoptatni?

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat az anyatej-tulajdonságokat, amelyekkel egyetlen ma kapható tápszer sem rendelkezik (s nem is fog rendelkezni belátható időn belül):

* Az anyatej élő immunanyagokat tartalmaz, amelyek segítik a csecsemő fejletlen védekező rendszerét. Az anyatej immunanyagai aszerint változnak, illetve módosulnak, hogy az anya környezetében milyen kórokozók és fertőzések fordulnak elő. Ha például náthás lesz, az ellenanyagok rövid időn belül megjelennek a tejében is. Ennek köszönhető, hogy a szoptatott csecsemő vagy el sem kapja, vagy enyhe formában vészeli át a betegséget. Kliniai tanulmányok egész sorában mutatták ki, hogy a megfelelő ideig szoptatott csecsemők lényegesen ritkábban szenvednek bélfertőzésekben, középfülgyulladásban, tüdőgyulladásban és felső légúti fertőzésekben.
* A szoptatás az allergiás megbetegedések kockázatát is csökkenti. Feltételezik, hogy ebben nem csupán a leggyakoribb allergének (tehéntej, szója, azaz a tápszeralapanyagok) mellőzésének van szerepe, hanem az anyatej gyulladáscsökkentő hatóanyagainak is.
* Az anyatej laktoferrin nevű fehérjéje megköti a vasat, így a szaporodásukhoz vasat igénylő kórokozók (pl. coli, staphylococcus, streptococcus) nem tudnak elszaporodni. A laktoferrin ezen túlmenően ún. immunmodulátor szerepét is betölti, vagyis fertőzés esetén beindítja a csecsemő saját interferon-termelését.
* Az anyatejet gyulladáscsökkentő és antimikróbás összetevői arra is alkalmassá teszik, hogy alkalmanként orrcseppnek, szemcseppnek használjuk. A sebes mellbimbóra is jó hatással van: segíti a gyógyulását.
* Az anyatej bármilyen más táplálékféleségnél jobban hasznosul a csecsemő szervezetében. Mégis sokan gondolják azt, hogy az anyatej nem tartalmaz elegendő vasat, ezért előbb-utóbb vérszegény lesz a csecsemő. A korai hozzátáplálást javasló orvosok ezért ajánlották régebben a gyümölcsök és a zöldségek bevezetését már néhány hetes kortól kezdve. Hat hónapos korig azonban a csak anyatejjel táplált csecsemőkben nem igazolható a vashiányos vérszegénység vagy a vasraktárak csökkenésének kockázata. Az anyatej vastartalmának biológiai hozzáférhetősége például 50 százalékos, ami jóval magasabb, mint a tápszerekben (csak 7 százalék), vagy a csecsemőknek adott gabonatermékekben (4 százalék). Az anyatej kálciumának 75 százaléka szívódik fel a csecsemő szervezetében, míg a tehéntejalapú tápszer esetében ez csak 50 százalék. Az anyatej ezeket az előnyöket a csecsemő hat hónapos kora után is megőrzi, tehát féléves kor után sem érdemes tápszerre vagy tehéntejre áttérni.
* Az anyatej összetétele egyetlen szoptatáson belül és a szoptatási időszak folyamán is változik, mindenkor a csecsemő, a kisgyermek igényeihez alkalmazkodik. A koraszülöttet világrahozó anya teje speciális összetételű. (Lásd a koraszülött szoptatásáról szóló részt.)
* Az anyatejes táplálás teljesen ingyenes.

mért fosszam meg ezektől az előnyöktől a gyermekem?

szoptatás folytatása hat hónapos kor után is nagyon fontos, hiszen a kicsi ezzel kapja meg a legjobb táplálékot és a legmegfelelőbb gondoskodást, a szoptatás serkenti a fejlődését is. Egy átlagos hat-nyolc hónapos kisbaba energiaszükségletének nagyjából 70%-át fedezi az anyatej, ez 55%-ra csökken, mire a kicsi kilenc-tizenegy hónapos lesz, és 40%-ot ér el 12-23 hónapos korban. Az anyatej a fehérjék, vitaminok, esszenciális zsírsavak, ásványi anyagok és védőanyagok fő forrása. Több energiát és tápanyagot szolgáltat milliliterenként, mint a legtöbb egyéb ételféleség, és sokkal többet, mint a gabonapelyhek, instant tejpépek vagy zöldségpürék, amelyeket általában a kisbaba első ételei között szoktak bevezetni. Ha a baba gyomra kis tápértékű ételekkel lesz tele, kevesebb anyatejet fog szopni, ez nem ideális sem a táplálkozása sem egészségi állapota szempontjából. Nem ritka, hogy a szülőket úgy elragadja a hév az új ételek bevezetése körüli lelkesedében, hogy szinte megfeledkeznek az anyatej előnyeiről. Az igazi kihívás az, hogy hogyan vezessük be az ételeket úgy, hogy csak kiegészítsék az anyatejet, de ne helyettesítsék azt.
Miért a lehető legjobb, ha a szoptatást hat hónapos kor után is folytatjuk?

* Az anyatej a legjobb minőségű táplálék. Az anyatej magas tápanyag és energiatartalmú, könnyen emészthető étel. Az anyatej olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítik a tápanyagok megfelelő felszívódását.
* A szoptatott babák nem éheznek. Az igény szerint szoptatott babák szabályozzák a saját tápanyagbevitelüket: keresik a mellet, sírnak, elérik, hogy a mama megszoptassa őket. Ha az igény szerinti szoptatás a hozzátáplálással együtt tovább folyik, a baba kiválóan tudja szabályozni, hogy épp a számára szükséges ételmennyiséget fogyassza. Ha nem szereti valamelyik ételt, vagy nem elég számára a felkínált étel: többet fog szopni.
* Az anyatej védőfaktorokat tartalmaz. A fertőzés-ellenes faktorok védik a kicsit a kórokozóktól, csökkentik a megbetegedések számát. Ez a védelem folytatódik, és nagyon fontossá válik hat hónapos kor után is, hiszen az újfajta ételek, italok fertőző anyagokat tartalmazhatnak, megbetegíthetik a babát, éppen abban az időszakban, amikor a gyerek saját immunrendszere még fejlődésben van. A védőhatás még akkor is érvényesül, amikor a baba már csak naponta néhány alkalommal szopik.
* A szoptatás segít a betegségből való felépülésben. A beteg gyerekek gyakran nem kívánnak más ételt, mint az anyatejet, folyton szopni akarnak. A legjobb, ha az anya segít a betegséggel küzdő kicsinek: táplálja, biztosítja a kényelmét és a gyógyszernek számító anyatejjel is ellátja, hiszen erre van szüksége. Hasmenéses megbetegedés után az anyatejben lévő növekedési faktorok siettetik az emésztőszervek gyógyulását, regenerációját. (Ha a gyerek annyira beteg, hogy nem hajlandó szopni, azonnal orvoshoz kell fordulni.)
* A különleges anya-gyerek kapcsolat folytatódik. A szoptatás érzelmi táplálék is, anyának és gyereknek egyaránt. Ez hat hónapos kor után is értékes, és élvezetes lehetőség marad mindkettőjük számára.

és Szilvi:addig szopik az a baba, ameddig te akarod,AHOgy anna írta:kereslet-kínálat elv

A szoptatás előnyei - tetőtől talpig

A szoptatás jótékony hatással van a kisbaba testének minden részére - lássuk a listát:
Agy: A szoptatott gyermekeknek magasabb az IQ-juk. Az anyatejben lévő koleszterin és más zsírfajták segítik az idegszövet növekedését.
Szem: A látásélesség jobb az anyatejjel táplált babák esetében.
Fül: A szoptatott csecsemők körében ritkábbak a fül fertőzéses betegségei.
Száj: Az egy évnél tovább szoptatott gyermekek esetében ritkábban van szükség fogszabályozásra. Az arcizmok a szopásnak köszönhetően jobban fejlődnek. Az anyatej ízének finom változásai előkészítik a kisbabát, a szilárd ételek széles választékának elfogadására.
Torok: A szoptatott gyermekek esetében ritkábban van szükség a mandula eltávolítására.
Légzőrendszer: A kutatások kimutatták, hogy a szoptatott csecsemők körében ritkábban és kevésbé súlyos formában fordulnak elő felsőlégúti fertőzések, nehézlégzés, tüdőgyulladás és influenza.
Szív és keringés: Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy azoknak a felnőtteknek, akiket csecsemőkorukban szoptattak, a koleszterin szintjük alcsonyabb. A szoptatott csecsemők szívverése lassúbb.
Emésztőrendszer: A szoptatott kisbabák között ritkábban fordul elő hasmenés és gyomor-bélrendszeri fertőzés. A legalább hat hónapig tartó kizárólagos szoptatás csökkenti az ételallergia kockázatát. A szoptatás a felnőttkori Crohn-betegség és colitis ulcerosa kockázatát is csökkenti.
Immunrendszer: A szoptatott csecsemők jobban reagálnak az oltásokra. Az anyatej segíti a kisbaba saját immunrendszerének érését. A szoptatás csökkenti a gyermekkori rák kockázatát.
Endokrin rendszer: Kisebb a cukorbetegség kockázata.
Vese: Mivel kevesebb sót és kevesebb fehérjét tartalmaz, az anyatej kevésbé terheli a kisbaba veséjét.
Vakbél: Azok a gyermekek, akiket nem szoptattak, gyakrabban kerülnek vakbélgyulladással kórházba.
Húgyutak: Szoptatott csecsemőknél kevesebb a húgyúti fertőzés.
Ízületek és izmok: A fiatalkori reumatoid arthritis kevésbé gyakori azoknál a gyermekeknél, akiket szoptattak.
Bőr: A szoptatott csecsemők körében ritkább az allergiás ekcéma.
Növekedés: A szoptatott kisbabák karcsúbbak egyéves korukban, és későbbi életükben is kevésbé valószínű, hogy elhíznak.
Széklet: Ritkább a székrekedés. A szoptatott kisbabák széklete kellemesebb illatú.

bocs, ha sok voltam, ha nem tudtam volna szoptatni, akkor is ez lenne az álláspontom

Kép
Kép
eyi

Anna kérdésedre vállaszolnék,
Jol van Milán,köszi a kérdésed.
és mentem is a Milán ruha tárát át alakítani,kicsiket ki,következő méretett be. Jön a tavasz és a nyár. :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

Eyi: ha rajtam múlna egész nap csak cicizne! :oops: :oops: :oops: (a legkényelmesebb) és nem beszélve, hogy látom rajta azt a nyugodt boldogságot. De még ennek is örülök, hogy eddig volt. Amíg tehetem tartom is ezt a mennyiséget.
Brigi: Remélem igazad van. Mióta felkelt jókedvű, boldog. Bár ha néha nem éri el amit akar, akkor elkeskenyedik..... mert ugye "mászni" (az inkább csúszás) csak hátra felé tud!
Kipróbáltam amit mondtál, de ez nem megy. Lehet ,én vagyok a béna, de ő térdelésben van, nem marad fekve, és olyankor majdnem orra bukik, csak én elkapom a másik kezemmel... nem teszi előre a kezét!
Ezt hogy értessem meg vele?????????????????????
bszilvi25

Köszi Brigi mell ügyileg is minden oké, már nem fáj! Tényleg az lehetett hogy ahogy felvettem Levit és magamhoz szorítottam, nagyon megnyomhattam! Mindenesetre elmúlt! Vagy csak anyai tudatalatti együttérzés ha szegény gyerekem beteg, Nekem is fájjon valahol?! :o :lol:

Tényleg szerintetek van ilyen? Amikor műtötték a lábam, apa annyira sajnált, hogy neki is elkezdett fájni ugyanott a a lába. Pedig a párom nem egy beteges fajta, életében kb 5x volt dokinál, a 14 év alatt mióta együtt vagyunk 2x, sorozás előtt, meg mikor lejárt a jogsija! :lol: :lol: De akkor mondta hogy neki is ugyanott fáj! :lol: :lol: :lol: :lol:

A lényeg hogy majdnem belehaltam, nagyon megvisel ha beteg a gyerekem, most is csak néztem a kis bágyadt tekintetét és bőgtem, könyörögtem az istennek hogy gyógyuljon meg! Inkább én 100x, de Ők ne!! Na ez jól kifakadt belőlem, bocsi! :oops: :oops:

Fénykép: Nekünk is van Vikiről egy kis fotóalbumnyi sorozat, születésétől, sajnos még nem a mai napig, azért csináltam ,mert ha megyünk valahova ahol nincs alkalom gép elé ülni akkor is tudjam mutogatni! Levinek még nincs ilyen, de rajta vagyok az ügyön! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="oszman777"]A írta:oszman777nna kérdésedre vállaszolnék,
Jol van Milán,köszi a kérdésed.

Örülük neki!

[quote="oszman777"] írta:oszman777Jön a tavasz és a nyár. :lol: :lol:

Úgy legyen, Amen! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jah Én is kipróbáltam amit Brigi írtál, nálunk az a vége hogy oldalra dől kapásból, és hanyatt is fekszik inkább! :wink: :wink:
Szerintem mi csinálhatunk bármit, az van amit Ők akarnak!

Bari hol vagy?? Megint túrsz? :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?