Új privát üzeneted érkezett!

hála nekünk nincs hitelünk...és nem is lesz.........igaz a házzal nem haladunk....
eszti holnapra kérek sok drukkot.............

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitacska: KÜLDÖM!!! Nyisd ki az ablakot, nehogy betörje! :lol:
Minden rendben lesz!!!! DRUKK-DRUKK!!!!
Majd írd a híreket!!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


eszti kopogjon az ablakon........ :) kinyitnám megfagynánk.... :shock: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

 
 

Nitácska én is drukkolok, ha ez számít... :)

Eszty, neked is! :)

Ma voltunk dokinál, minden rendben, Pindur növekszik, Dokibácsi azt mondta, épkézláb. :)

Nagyon helyesk a fiúk, mint mindig! :)

Köszönöm a privit! :)

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


dori persze hogy számít és köszönöm!!!!
jó éjt neked!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Az alábbi hírt csak nem várandós kismamák figyelmébe ajánlom, legalábbis engem sokkolt.
A kormány válságmentő tervezi: a gyedet 1, a gyest 2 évig tervezi adni 2010-től. Ez lehet úgy is értelmezni, hogy tgyás 168 nap, utána 1 év gyed, 2 év gyes, de szerintem azt tervezik, hogy gyerek 1 ill. 2 éves koráig járna. Bővebb infót még sajnos nem hallottam, főleg azt, hogy ez kikre fog vonatkozni, de nagyon-nagyon elkeserített a hír, ill. hálás vagyok egy torna társamra, hogy rábeszélt Dávid bölcsődei beíratására (remélem nem túl későn). A gondoltattól rosszul vagyok, hogy hogy oldjuk meg a bölcsit, a reggeli egymás kerülgetését, a gyerkőc hajnali költését, a munkahelyi hiányzásokat (ha egyáltalán találok munkahelyet, bár éjszakai árufeltöltőt szoktak keresni) és a nyári 5 hetes bölcsiszünetet. Akkor miért is fogy a népesség???
Szép jó reggelt ezek után mindenkinek.
kisvitéz
 
 


Gyönyörű dolgokat találnak ki... Elég szomorú. De azért én is elolvastam... :) Amíg nem változik semmi, addig viszont nem szomorítom vele magam. Ha már biztos lesz, majd megpróbálok vmit kitalálni...
Vendég
 


Sziasztok!

Dori: Neked is drukkolok, és örülök a jó híreknek! Csak így tovább!!!

Kisvitéz: Hát ez egyre jobban hangzik! A gyerekvállalás lassan átkerül a luxus kategóriába. Ezek nem normálisak, az tuti!!!
Jó, hogy nem ők motiválták eddig sem a népet, hogy szüljenek, de ez már kezd nagyon demotiváló lenni! Persze panaszkodnak, hogy fogy a magyar, mert nem lesz elég adófizetőjük, de a családi pótlékot és minden mást sajnálnak, pedig ezeket busásan visszakapják az adónkból!!! Másra bezzeg nem sajnálják az ennél sokkal nagyobb összegeket! Na, mindegy.
Kezd nagyon kaki lenni a helyzet. De reménykedem benne, hogy lesz kiút ebből is.
Én mondjuk hamar tervezem a visszajövetelt, mert egyszerűen nem fogunk tudni kijönni a pénzből, úgyhogy a születése után egyből bejelentkezek a 2010-es "tanévre" a bölcsibe szeptembertől.

Kezdünk közelíteni a nyugat európai viszonyokhoz, ahol van a fél év szülési szabi, van ahol csak 3 hónap, és ennyi, utána csak a negyed óra/óra szoptatási időkedvezmény, annyival előbb mehetnek el, vagy mehetnek ki, ha közel a bölcsi. de ott van infrastruktúra mögötte. Nálunk semmi. Nincs hely a bölcsiben, oviban, sehol. Az anyukák keresnek a bébiszitterre lényegében. Jó perspektíva.
Valahogy nálunk mindent fordítva csinálnak: előbb húzzák ki az anyukák lába alól a talajt, aztán majd évtizedek múlva építik ki az infrastruktúrát, ha lesz rá épp nem zsebrerakandó pénzük vagy kapnak az EU-tól.

Csak lesz valami!

Vigyázzatok magatokra, ne betegedjetek le!
Nekem kicsit kapar ma a torkom, remélem, csak ennyi lesz!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Kép
sziasztok.....ime itt az én kis 3 mm-es babom.......már pulzál a kis szivecskéje!!!!!
viszont sajna van méhszájsebem:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy kihúzzák a talajt a láb alól, de egyáltalán nem biztos, hogy utólag bármi is történik... :( Meg egyébként azt meg is értem (nem véletlen, hogy a gazdagabb országokban - pl. Amerikában is - ), hogy rövidebb legyen az otthon tartózkodás a gyerekkel, mert akkor "valódi" munkáért tudnak pénzt adni az édesanyáknak, nem otthoni tevékenységért. Ez is egy nézőpont. Nem feltétlenül helyeslem, mert az is meglátszik a társadalmon, ha a gyerekeket nem nevelik rendesen, és ezt munka mellett nem könnyű megoldani, bár vannak jó példák. De akkor, ha ezt tartjuk követendőnek, akkor ezért tegyünk meg (országvezetésileg...) mindent - pénzben, kitalálásban, felépítésben! Mert az a gyerekeinknek lesz nagyon rossz, ha teljesen bizonytalan helyzetbe kerülünk... És az a 20 évvel későbbi Magyarországra lesz nagyon rossz hatással... Nem biztos, hogy kell ennyit várni a nagyon rossz hatás megnyilvánulásáig.

De ezért mondom én, hogy ne gondolkozzunk ezen, nagyon messzire lehet menni... Nincs még semmi felől döntés, nem is tudom, lesz-e annyi kurázsi bárkiben, hogy ilyen nehéz döntést felvállaljon. Nyilvánvaló, hogy vmit tenni kell, de én inkább úgy hiszem, hogy szinte változatlanul fog maradni minden. Esetleg kisebb dolgokba mernek majd belenyúlni, átvinni még a kisebb dolgokat sem biztos, hogy sikerül... Éljen Magyarország! :)
Vendég
 


Gratulálok, Nitácska! Tesóbaba meg kapaszkodjon továbbra is ügyesen, lelkesen! :)

És mit csinál 1 méhszájseb?
Vendég
 


Sziasztok!

Nitacska! NAGYON GRATULA! Továbbra is megy a drukk!!!
Igen, én is kérdezem, hogy milyen hatása lehet egy méhszájsebnek? Ettől csak nem fog kinyílni a méhszáj! És miért lehet ott seb? Reménykedjünk, hogy továbbra is minden rendben lesz!!! Talán Bábaildi tud valami biztatót mondani, amiben megbízhatunk!

Igen, Dori, igazad van. Ennek sajnos rossz hatása lesz, de ez a mostaniakat nem érdekli, azt már nem ők szívják meg. Semmilyen döntést nem hosszú távra hoznak, akkor ők már nem lesznek ott, hanem napi szinten, hogy tudna miliárdokat zsebben tartani, és átcsoportosítani nekik kedvezőbb helyekre. És ez konkrétan egy olyan réteg, aki nem fog kimenni az utcára, hogy tüntessen, és simán rákenik az EU-ra, hogy miattuk kell, ők írták elő, és mossák kezeiket. Szerintem simán megteszik ezeket, nem lesz visszatartó erő. Na, majd kiderül.
Mindenesetre nekünk ebben kell boldogulnunk. Ha az ő segítségükre és a kedvezőbb állapotokra várnánk, sose lenne gyerekünk!

Az anyukák találékonyak, majd csak megoldjuk valahogy!
Addig is reménykedjünk a legjobbakban!

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Nem tudom, mennyire megbízható információforrás orvosi kérdésekben a net, de azt írja sok helyen, hogy ha a citológiai vizsgálat negatív, akkor a méhszájseb nem okoz semmi bajt. A szülésnél korrigálható is egy füst alatt.
Vigyázz nagyon magatokra, Nitacska!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!
Süt a nap! :D :lol: Főztem magamnak egy depressziómentesítő gyerekteát és kikapcsoltam a tévét. Én is abban reménykedek, hogy csak jól beijesztenek aztán vmi enyhébb intézkedést hoznak és ezek után annak örülni fogunk. Csak azt nem értem, hogy ha tudják, hogy a lakáshitelesek is válságban vannak és sajnos nagyon sokan lakáshitel után tudnak/mernek gyereket vállalni, akkor miért csinálják ezt? Nem tűnik fel senkinek, hogy január óta hirtelen megnövekedett a bank és postarablások száma? Biztos nem azért, mert unják az emberek a világkörüli utazást. Na mindegy, a reményhal meg társai.
Boeszter: Orsi baba volt bölcsis? Mert én egész eddig nagyon gondolkoztam, hogy beírassam-e már idén, aztán arra jutottam, hogy a napi 4 óra neki sem lesz rossz és nekem sem, aztán aggódtam, hogy mi lesz, ha vissza mondom és jövőre fekete ponttal indulok és akkor azért nem veszik fel. Hát nem tudom. Igazat adok Zdori-nak, hogy 1. ne hasonlítsuk magunkat a gazdagabb országokhoz, ahol meg tudják fizetni a bébiszittert vagy apuka pénzéből meg tudnak élni, 2. mindig is irigyeltem azokat az osztálytársaimat, akik mikor hazamentek a nagymama várta otthon főtt étellel vagy anyuka, és együtt tanultak stb. A menza és a melegítsd meg magadnak az ételt, vagy az anyuka délutánra dolgozik és csak szombat-vasárnap látja a gyerek nem egy egészséges felállás, főleg kisgyerek és kamasz korban, az egész életét tönkre teheti, de a családi életet biztosan. Én kulcsos gyerek voltam. Nem egy követendő példának tartom, de akkor is az más világ volt és vidéken volt. Most ezért van ennyi fiatalkorú bűnelkövető. Meg ennyi alkoholista és drogos felnőtt, mert a szülőknek is szükségük lenne a családra. Dávid születése után nagyon sajnáltam a páromat, hogy 10 napig nem foghatta és nézhette a fiát. Most nagyon sajnálom, hogy hétvégén olyan dolgoknak örül meg, amit a gyerkőc már egy hete csinál (kúszik, mamamama-zik, stb) Szurkolok, hogy hétvégén álljon fel, de el sem bírom képzelni, hogy én se lássam az első lépéseit :( Vagy amit hallottam, hogy anyuka a 2,5 éves fiát és az 1 éves kislányát egyszerre adta bölcsibe és a kisfiú rossz dolgokat mesél otthon, a kislány pedig csak tiltakozik a bölcsi ellen, de nem tudja elmondani ki és mivel bántotta.
Arról már nem is beszélve, hogy van munkahely? Még annak sincs, aki nem 35 feletti, nem pályakezdő, nem gyerekes! Van részmunkaidő? Nekem 1-1 órányi utazásra van az előző munkahelyem, persze többszöri bkv átszállással és nincsenek nagyszülők. Ja és nem örülök neki, ha a gyerek már 1 évesen influenzás lesz meg mindenféle göthöket elkap aztán a Heim Pálba már bérletünk lesz. Meg itthon el van a gyerek akármilyen ruhában, oda azért normálisan kell öltöztetni, úgy hallottam már szülinapot is tartanak, gondolom akkor farsang is lesz :?
Beiratkozáskor azt mondta a hölgy (aki nagyon kedves volt), hogy 6-ig tartanak nyitva, de legkésőbb 5-kor elviszik a gyerekeket úgy számoljak, nyáron 5 hét szünet van és igazából inkább csak 2 évesek vannak, kisebbek alig-alig. Egy ismerősöm mesélte, hogy a barátnője kisfia most februárban 1 éves, de még csak forog, se nem kúszik, se nem mászik, fel sem ül..... egyedül van ilyen korú a bölcsiben. Gondolom nem jut rá külön egy dadus, aki foglalkozzon vele. Nagyon örülök, hogy Dávid már most 7 hónaposan a mászással próbálkozik! Olyan ismerősöm is van, akinek a 4 éves fia nem beszél és az oviban nincs logopédus, magán úton hordja. Hát ezek miatt próbálom én is a 2 évet kihúzni. Aztán megyek tüntetni a parlament elé, esetleg ha a lakást is elveszítjük oda is sátorozok. Gyorsan megöregszek, mert még mindig a nyugdíjasok megélhetését látom a legbiztosabbnak. Sajnos. De miből lesz nyugdíj? Azzal senki nem foglalkozik.
Menjetek sétálni, szép az idő! Lassan levehetjük a lurkókról az overallt és indulhatunk nyári szerkó beszerző körútra :lol:
Üdv. J
kisvitéz
 
 


Sziasztok!

Kisvitéz: jó volt olvasni téged!
nevetni fogsz, de én is pont a bankrablásokat írtam a barátnőmnek, hogy nem véletlen, hogy ennyi van!
Nem veszik észre, milyen kétségbeesett helyzetbe taszítják az embereket!

Orsi másfél évig volt bölcsis, nagyon szerette, igazából én azért mentem vissza dolgozni előbb, hogy mehessen bölcsibe, mert annyira vágyott, remegett a gyerekekért, ha láttunk egyet. Nem bántam meg. Most, hogy ovis, kicsit visszahúzódóbb, de szeret járni. Amúgy bölcsibe 3 hónapos kortól veszik be a gyerekeket. Persze, kevés gyerek megy ilyen hamar, de sajnos vannak, akik rászorulnak. A bölcsi köteles bevenni, ha van hely, a kor nem kizáró ok. Amúgy a bölcsi csoportok 10-13 fősek, 2 gondozóval, az elég jó, még ha picik is a gyerekek. Sosem volt gond. oviban 2 odónő és egy dadus jut 25 gyerekre: az már gázabb. De ennek ellenére elég jól megoldják. A bölcsi az szupi volt: külön főznek nekik, nagyon jó étrendeket csinál dietetikus, sok vitaminnal, mindennel. Aa kaja olyan 5.000,-/hó kb. Más kiadás nem volt, csak a szokásos tisztasági csomagot kellett vinni, ha kérték, mert fogy.

Sajnos a mai világban szerintem csakmilliomosék tehetnék meg szinte, hogy az iskolából hazajövő gyereket ebéddel várják, de ők meg nem teszik. AZ igaz az lenne, hogy csak 4 órát dolgozhasson délelőtt minden gyerekes anyuka, és a délutánját szánja gyereknevelésre, de persze mindezt a megfelelő társadalmi megbecsüléstől övezve, és nem anyagilag kiszolgáltatva.

Hát, reméljük valami majd csak alakul, és nem kell a Kossuth téren sátoroznunk!

Puszi mindenkinek és jó hétgévét! Menjünk a napra, talán jobb kedvünk lesz!

Sziasztok!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Lányok! A nap jó! :)
Vendég
 


Sziasztok!
Boeszter kösz a bíztatást, alapban én is azért gondolkoztam a legalább 4 órás bölcsiben, mert szereti a gyerekeket, társaságot, vagyis unja az anyja képét bámulni egész nap. :( Járunk baba-mama tornára, és jártunk 2 féle zenére, a Ringatóra és Madárdalra. Karácsonykor elkezdtem hozzátáplálni, ami pont a Madárdal idejére esik, a Ringató 4 időpontban van, de ahhoz pedig azért nem ragaszkodtam, mert elég sokan vannak elég nagy gyerekekkel és gondoltam ezt a göthös időszakot nem árt kihagyni (decemberben én 3 hétig voltam benne, közben Dávid is 1 hétig, hát elég volt). De vmelyikre mindenképp járni szeretnék, mert látom rajta, hogy neki is hiányzik.
A bölcsiben négyszáz vmennyi forintot mondtak naponta, ami sokkal-sokkal kevesebb, mint amennyiből itthon ki lehet hozni az étkezést (ld. napok óta nem hajlandó rendesen enni, repült egy bébiétel, egy fél, én eszem meg a reszelt almákat, ami napi 4).
Még azt hallottam, hogy vhol munkahelyi igazolást kérnek, ezért is rémültem még meg, mert az én cégemet kb. 50%-ban leépítették (több, mint száz főt) és abban reménykedtem, hogy talán jövőre hátha nagyobb esélyem lesz részmunkaidőre ott, mert kisgyerekkel bölcsi időpontban állást találni, hát nem igazán reménykedek.
Dóri: igazán szép idő volt ma! :D Kétszer is hintáztunk, mert először elaludt a drágám :lol: Aztán most lehet, hogy vmi fronticsek készülődik, mert már 4 órától kibírhatatlan ezért még egyszer lezarándokoltam vele :D Ja meg mostanában rosszakat álmodik, vagy mászik vagy sír, lehet, hogy fáradt is szegénykém, mint az anyukája :cry:
Megyek, mert reklamál, hogy behajítottam a kiságyba, nincs ő ehhez hozzászokva, egy elkényeztetett kis trónörökös :D
Szép hétvégét mindenkinek, ui: estek az árfolyamok!!! :lol: :lol: :lol:
kisvitéz
 
 


majd műteni kell a sebet ha meglesz a baba!!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


De az mitől van??? És tényleg mit csinál?
Vendég
 


gondolom ez a két missed.ab-om következménye... :roll: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nitacska! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Kisvitéz! Valóban kell igazolás, de azt a gyerek felvételéről számított 30 napon belül kell bemutatni. Ha nem tudod, akkor kirakják a bölcsiből. Viszont a munkahelyed köteles téged visszavenni a GYES-ről és 30 napig nem is küldhet el. Szóval ha jelzed, hogy mikor akarsz visszamenni, kötelesek visszavenni és egyből kérhetsz igazolást. Utána meg senki nem nézi, ha a 30 nap elteltével legrosszabb esetben elküldenek, és máshova mész. Nekik csak az a kezdeti igazolás kell, és kész. Ráadásul a munka mindig azzal kezdődik, hogy minden szabidat ki kell venni, ami a GYES alatt felhalmozódott, ami kb. egy hónapnyi szokott lenni, vagy annál kicsit több, viszont a szabi is már munkaviszony, tehát igazolást kérhetsz. Ezt az időszakot szoktuk kihasználni a beszoktatásra.
Ha van még bármi kérdésed, nagyon szívesen válaszolok!

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


remélem ildi majd elmagyarázza nekem ezt...........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Micsoda praktikák, Eszty! :wink:

Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


merre van mindenki?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Hát, én itt vagyok, de, gondoltam, magammal nem levelezek. :wink:

Remélem, mindenki jól van!
Vendég
 


én is vagyok..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Akkor, jó éjt, Nitácska! :) Remélem, jól vagy, és kapaszkodik jól az a törpi! :) Drukkolok továbbra is. Meg Esztynak is a diétához. Nemsokára nekem lesz terheléses cukor, meglátjuk, mi a helyzet velünk... :)
Vendég
 


De most viszont mennem kell, bocsi, mert vissza kell adnom a gépet... :) A munkás férjek... :)
Vendég
 


Sziasztok!

Hát ma végre működik a babanet.
Eddig hiába próbáltam belépni.

Remélem, mindenki rendben van!

Én ma reggel voltam AFP-n, és a doki kért még plusszban HgbA1C-t is, ami több hétre visszamenőleg is nézi a cukrot. Most aztán mindkét vénám tök kék, és jövő szerdán megint cukor vizsgálat lesz.
Aztán 2 hét múlva lesz UH is, és kiderül (ha megmutatja), hogy kisfiú vagy kislány lesz-e a babóca. Már nagyon várom.

Vigyázzatok magatokra!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty, drukkolok, hogy kiderüljön! :)

A vénáidnak meg jobbulást! :) Kívánom, hogy jól bírják a kiképzést, ami még hátravan...
Vendég
 


Köszi Dóri!

Vigyázz magadra Te is nagyon! Drukk-drukk!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszti: hol sikerült vért vetetned? :( Nekem aztán mindenki menekül a vénáim nem láttán, de még csak egyszer pukkant szét, mert szegény Zitát sürgették :(
Ettől függetlenül drukk-drukk!
Képzeljétek, hagy dicsekedjek, Dávid visszavonhatatlanul belépett a négykézlábjárók és a babanyelven dumálók klubjába :D Sajnos a kiszámíthatatlanul alvók és hajnali 3-kor kelőkébe is, de ez legyen a legkevesebb.
Segítség kérése: nálunk olyan jól sikerült a csak szoptatási projekt, hogy a cumisüveget nem hajlandó bevenni a szájába (a cumit sem az első pillanattól kezdeve). Kinyitja a száját, aztán nem csukja be és elfordul nehogy már azt higyjem, hogy át tudom verni holmi cumisüveggel. Probléma annyi, hogy így csak két etetés között tudunk elmenni itthonról :( Ja inni pohárból és 1,5 literes vizesflakonból gyönyörűen tud :lol: De nyárom hogy megyünk ki, pohárkázok a járdán, ha szomjas lesz???? :shock:
Köszi a segélyvonalat.
Még egy: vki igényelt fűtés támogatást? Most olvasom, hogy még a lakás árbevételét is bele kell számolni! Ez nem érint, viszont tavalyi jövedelem alapján nem vagyunk jogosultak, idei alapján igen, ill. csak év végén igényeljük vissza az adójóváírást, akkor most mi a nettó jövedelem?
Köszi: J
kisvitéz
 
 


Sziasztok!

Kisvitéz: Sajnos a bal Zitánál pukkant el, mert nagyon vékony és a vákuum szétnyomta az utolsó pillanatban, nem az ő hibája. A jobbot ma lötte szét az Uzsokis nővérke, de amúgy ő is ügyes. Sajnos ez az én vénáim hibája. :cry: De majd meggyógyul.
Legalább az egyiknek jónak kéne lennie szerdára, hogy tudjanak venni megint. :-) Majd borogatom.

Gratula a mászáshoz és a dumáláshoz! Olyan cukik ezek a mászó-gügyögő manók!!!

Én is nagyon reménykedem, hogy sikerül a szoptatás majd!!!

Támogatást sose kértem, úgyse kapnánk. Sajnos, nem tudok róla nyilatkozni.

Puszi mindenkinek!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Jövedelmekhez nem értek...

De ha iszik üvegből (bravó-bravó! :) ), akkor félliteresből is tud inni feltehetően... Pont vasárnap láttam így inni egy kislányt, tökre megtetszett. Szóval üvegből nyugodtan tudod itatni nyáron. :) Ha nem akar cumisüvegezni, ne sajnáld! :) Gratulálok a szopihoz! :) Meg a mászáshoz és dumcsihoz! :) Egyébként kipróbálhatnátok a csőrös itatót, az a pohár és a cumisüveg közti állapot, és az Avent márkájút egyedül is tudja majd használni, mert az nem ömlik, csak akkor jön belőle bármi, ha a babó szívja.

Üdv! :)
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi a segítséget és bíztatást, vettem egy szilikonos tetejű csőrös itatót a DM-ben, saját márkájuk Baby love, de Nubi rajta a felirat :D (csak 990 ft volt szemben az Aventessel :D ) igen, ilyen szívós a technikája! Hát hogy is mondjam, mikor rózsaszín volt a ruhája a teától akkor jöttem rá, hogy játszik vele :) Kiszívja és kiköpi, úgyhogy most vízzel próbálkozok, már fogja magának, remélem ez bejön. Akkor is irigylem az ikres barátnőmet, aki ha fáradtak a lányok vagy sietni kell beledobja a kaját a cumisüvegbe és mehet én meg énekelek táncolok mutogatok, hogy valami lemenjen az őszibarackon kívül is :cry: Így jártam. Bár, nekem azért egy gyerkőccel könnyebb :D
Bealudt torna előtt, úgyhogy most lemaradtunk és nem tudtam dicsekedni :( Azért nektek elmondtam és ez is nagggyon jó :D
Szép napot :lol:
kisvitéz
 
 


Sziasztok!

Eszty: Szegény vénácskád!!!!!!! :? Amikor bent voltam egy napot cukor profilon, 3 óránként vettek vért, egy idő után mindkét karom a szivárvány összes színében pompázott. :? :D Két nap múlva, mikor mentem vissza a leletért, be kellett ugranom a szemészetre is, ahol a vizsgálathoz olyan szemcseppet kaptam, amitől teljesen kitágultak a pupilláim. Úgy néztem ki mint egy idült drogos, aki ráadásul még terhes is :P :P :P Hát elég vicces volt... :P
Ja, még a múltkori kérdésedre reagálva: azért vettem Ákosnak új ágyat, mert az előző bár nagyon megszolgálta, de lejárt az ideje. Már nem volt valami stabil, meg nem lehetett lejjebb engedni és így már nem éreztem az álldogáló Ákosomat biztonságban. Ebben viszont-kelhet nem üti meg magát és a magassága is pont jó!! (van benne egy sima, meg egy kókusz matrac, így elég magas és kényelmes benne. aludni.Amúgy ebben is nagyon profin fel tud állni, csak nem kapaszkodva, hanem térden állásból kinyomja magát..


Kisvitéz: Ne aggódj a cumisüveg miatt.. Én a Matyinál sem használtam sosem és most Ákossal sem használom. Remekül tud inni pohárból és az ásványvizes üvegből is. Örülj neki, hogy egy körrel kevesebbet kell futnod, legalább nem kell leszoktatni a cumisüvegről!! :wink:

Ákos is nagy dumagép lett, a tájáj, a nene a sláger és most próbálkozik a mama-val.. :D

Nitacska: Minden oké????

Pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Na, én csak az Aventeset ismertem ilyennek, mert mi azt kaptunk. :)

Hát, majd csak alakul ez a mást is enni-inni dolog! Mindenki megtanulja egyszer! :)

Huh, Morca, elképzeltem... :lol:
Vendég
 


Dóri: Valamiért nem tudok válaszolni a prividre. Nincs "Elküld" felirat sehol. Ezt nem annyira értem, de amint tudok írok!

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


morca köszi..minden oké...nagyon jol érzem magam....csak fáradékony vagyok és leszakadnak a melleim.....
ildivel vajon mi van? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok! Tényleg rossz lehetett a rendszer, mert 2 hozzászólásom is eltünt :cry: :cry: :cry: Pedig az előnézet megvolt, küldés megvolt, azt mégis. Na mindegy. A fontosabb mondanivalóm Nitácskáé: a méhszájsebbel most ne foglalkozz, nem befolyásolja a terhesség kihordását, és a szülést sem. És nincs köze a két abortuszhoz sem. Az oka több minden lehet, nem tartok most nőgyógyászat előadást, a lényeg az, hogy szülés után rendbe kell tenni, meert ezekből is alakulhat ki 10-15 év alatt a méhnyakrák. A műtét pedig nem feltétlenül szikét-ollót jelent, hnem lehet pl. lézeres égetés is. De most ez nem megoldandó feladat, felejtsd el. :) :) :) :)
A kevésbé fontos: Kisvitéz: örülj, hogy nem kell a cumisüveget használni, üvegből olyan jól isznak a mai gyerkőcök, nekünk sokkal rosszabb volt a csatos üveggel kínlódni, mikor gyerek voltam. Emlékszem állandóan útban volt a csatja! :x :x :x Látott vki közületek még Bambis üveget? Az volt az egyetlen jól zárható üveg gyerekkoromban, meg a termosz, de a termoszban parafadugó volt, ami állandóan elveszett, eltörött, megbüdösödött, újat kapni hónapokig nem lehetett, emlékszem, kirándulás előtt szegény Anyám mindíg dühöngött a hiányos termoszok miatt. Volt 5-6, azt egyiknek a pohara, másiknak a dugója, harmadiknak a belseje hibádzott. Mi négyen meg kussoltunk, mert persze, hogy mi vesztettük el őket folyamatosan. :wink: :wink: :wink: Nosztalgia est vége.
Eszty: légyszi írd meg a telefonodat, nem mentettem el a számod, tudjalak hívni, ha szükséges. Most pl. azért, hogy feltétlenül vigyél a Zitához éhgyomri vizeletet!!!
Jó, hogy újra van babanet!!!! :lol: :lol: :lol:
bábaildi
 
 


Semmi baj, Morca, várom! :)

Örülünk, hogy jelentkeztél, Ildi! Mindig olyan jó olvasni a hozzáértő írásaid! :)
Vendég
 


ildi köszike,,,,,,,,most megnyugodtam!!!!!!!!!
......amikor megállapították hogy méhszájsebem van akkor utána volt egy kis barnázás...... :(
azota semmi csak akkor volt picike......amugy nagyon jol vagyok........
ilyenkor mennyire sűrűn vizsgál a doki meg?mert most ettől félek hogy sűrűn fog...... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska! Örülök, hogy jól vagy!

Mindenkinek jó babázást, pocaknövesztést, nevelgetést, munkát, pihenést és éjszakát kívánok! :)
Vendég
 


Sziasztok LÁnyok!

Itt vagyok, csak tréninget kell tartanom, de majd írok hosszabban.
Bábaildi: a számom: 06-20-344-4410.
Viszek akkor vizeletet szerdán.

Jövök nemsoká, és írok bővebben!

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


eszti én is elmentem a számod ha nem baj?! :) :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

No, itt vagyok.
Természetesen, azért raktam fel a számom, hogy nyugodtan elmentheti mindenki, aki akarja. :wink:

Nitacska: szerintem ne izgulj a vizsgálatok miatt, biztosan csak annyit fognak "inzultálni", amennyit nagyon muszáj, nehogy gond legyen. Nekem olyan havi szinten van nőgyógyászati vizsgálatom, ami szerintem normális. A vérvételek meg úgyse ártanak a babának. :D Vigyázz nagyon a babóra, és menjen minden ilyen szépen tovább!!!! Drukk-drukk továbbra is!!!

Morca: lenne egy kérdésem. Ilyen profilt mindenkinek csinálnak, vagy csak ha az eredmények ezt igénylik? Nekem a múltkori fruktozamin vizsgálat tök jó lett. Csak azért szeretném tudni, hogy számoljak-e egy ilyen nappal majd. Mindenesetre szerdán megkérdezem majd Zitát. Hát bevallom, jól festhettél olyan állapotban. :lol: :lol: :lol: Gondolom, néztek is rendesen! :twisted:
Tök jó az ágyacska, jól kiválasztottad.

Kisvitéz: Ami a csőrös poharat illeti. Orsi ugye sajnos cumisüveges baba volt a tápszer miatt, viszont a játékcumit nagyon kevés ideig használta, és magától lerakta (én meg nem erőltettem vissza a szájába). Így próbálkoztam a csőrös, szelepes pohárral is. Viszont nagyon sokáig ő ezt nem szerette, állandóan eldobta, nem ivott belőle, mert ugye abból is szívni kellett volna, nem jött magától, mint a cumisüvegből. Aztán kitaláltam, hogy kiszedtem belőle a szelepet, úgy már csöpögött szívás nélkül is, de ez nem volt jó fekvő állapotban, mert a nyakába ment az egész. Úgyhogy letettük egy időre.
Aztán már jött a sima pohár, a cumisüvegek eltűntek, és a csőrös pohár (szeleptelen, sima) most éli reneszánszát esténként, mikor az ágyban kér még inni egy kis vizet (ülve természetesen).
Hát nekünk ennyi volt a próbálkozás.
Egyébként nagyon hamar megtanult félliteres vizesüvegből inni vizet, és ezt nagyon szerette!
Van is egy kép, amin a papa lábán ülve a Balaton parton épp vizet kortyol. Mindjárt megkeresem! :wink:

Puszi nektek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Felrakok nektek pár képet! :wink:

Kép

Kép


Kép

Kép


Kép

Kép

Kép



Kép


Kép

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Ó, nagyon helyes ez a kislány! :) A képek is nagyon jók!
Vendég
 


a vérvétel miatt nem parázok...ildi nagyon ügyes!!!!!!!!!!
csak vérzékeny a méhszájam és ezért nem nagyon szeretném a vizsgálatokat.....de majd a doki tudja ugyis....remélem..... :roll:
eszti látom a lányod is szeret lovagolni................ :) :) :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Köszi Dori! :D Ezek már nem mind új képek (látszik is, hogy nyár van sokon), de majd most csinálok frisset a farsangi öltözékben. :wink:

Nitacska! A te esetedben biztosan még a normálisnál is óvatosabbak, és csak akkor nyúlkálnak, ha nagyon kell, és csak annyit. Ne aggódj! Csak vigyázz magatokra!!!
Igen, Orsi is nagyon szeret, bár egy ideje nem jutottunk el. Majd tavasszal megint. :-)

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?