Új privát üzeneted érkezett!

Én is pont ezért kezdtem el a jogsit.Már régen el kellet volna kezdenem de mindig halogattam. :)

Tőlem meg pont ma kérdezte a védőnő hogy a Deák doki bácsi felajánlotta e a kombinált tesztet, mert hogy állítólag Ő mindig fel szokta.
Én meg néztem bután, mert Nekem nem mondott semmit erről a lehetőségről. :(
Egyébként nagyon kedvelem a Deákot, csak túl sokszor rendel vissza.Nálad is ez volt a helyzet???? :)
eszti2009
 
 


Anyany:Hannus utálja ha melege van igy én nem öltöztetem annyira be hosszú ujjú body újatlan rugi vagy harisnya úgy teszem az overálba sapka sál a babakocsiba szoktam tenni jó meleg plédet amivel be is takarom szóval igy visszahajtom.Mózeskosarat használjuk még azon is van egy ilyen takaró és még igy is melege van néha.
Vendég
 


Eszti:Mi is nagyon sokat jártunk hozzá de nekem volt egy ilyen barnás folyás a 13-ik héten úgyhogy utánna még sürübben jártunk mert egy hematóma volt a babó mellett na meg nekem pcos van és nagyobb a vetélés úgyhogy én igy nem bántam hogy sürün mentünk biztonságba éreztem magam de volt olyan hogy vasárnap is mentünk rendes volt mert párszor soron kivül mentünk mikor gond volt és egyböl behivott.
De persze anyagilag nem mindegy.Nekem se mondta a kombinált tesztet.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!!!

Trundike: Gratula Biankának az éjjeli durmihoz, a Miló még csak egyszer csinált olyat h 11-ig meg-meg ébredt, majd fél nyolcig nyomta, de sajna azóta se…
Oltást h viselte??

Jaffa, köszi, érdekes dolgok ezek, csak az a baj, h sokszor feleslegesen paráztatják a kismamákat mféle vizsg.-tal, mint pölö ez az afp

Bende, sajnálom a kiságyat, remélem találtok mielőbb a Nikinek!!

Ancsi, én nem rég megkérdeztem a védőnőt, h a Milónak így, h hozzátápláljuk, mennyi plusz folyadékbevitelre van szükséges, és ő tudod cicizik reggel, délután, este, délben és este főzike, délután tejpép, délelőtt kis gyümit kap, szval lényeg a lényeg, h 2 decit mondott.
h a teát v a sima vizet nem issza meg szívesen, adj neki hígított gyümilevet, azt szívesen be fogja puszilni, én pl. csipkebogyó teát is adok neki,, egy alma levét belefacsarom, plusz a tea natúr, v tehetsz bele neki szőlőcukrot is, úgy még finibb és tele van vitaminnal!!!!

A halász juditot honnan töltötted le?

Háát, én néha úgy érzem magam, mint egy szórakoztató center, Gégéé is megerősítheti, énekelek neki népdalokat,van h arra is altatom el. népitáncolok-táncolok vele, hallgatunk mi is Halász Juditot, Grylluszt, Zene ovit, 100 folkot nálunk ez szól egész nap, én bírom)rengeteg mondókás-könyvünk van, karácsonyra majd mkitől azt kaptunk, azt jó még pluszban együtt lapozgatni

Anyany, az alma együttest nem ismerem, miket énekelnek??örülök, h bejött a pép, mi ízeset eszünk, szereti mindet!!

Nem lehet h a Zsófit egyszerűen csak az zavarja, h nem tud mozogni és elgémberedik? hisz írtad h milyen kis izgő-mozgó!?sztem az öltözékkel nincs baj, persze lehet h melege van, ekkor nézd meg a tarkója alatt a hátát, h izzadt, meleg-e.

Lara, a Miló 4 hósan kezdett el fogzani, sztem lehet a fogzástól nyűgösebb picit, és jobban igényli h veled legyen!

Eszti, én inkább nem írok semmit, nehogy megint félretájékoztassalak!
:oops:

A Milán elkezdett gurulva közlekedni, főleg a távirányító mozgatja meg a fantáziáját, és most már kajabál is fennhangon, ha vmiről van véleménye :lol: szval fejleszti a szókincsét :lol:

Kép
naspolyácska
 
 


Sziasztok,

Ha tudok visszaolvasok, most csak örömködni jöttem Nektek :).
ma voltam dokinál. mondtam neki, hogy megérzésre és a családból kiindulva én majd csak valamikor márc.10-e körül fogok szülni. aztán felfeküdtem a vizsgálóasztalra és mondta, hogy háéááát bizony korántsem biztos az a márc. 10!! a méhszájam 2100 és 2110 között van :)!!! szval elkezdtem rövidülni és nyílni, ami persze nem azt jelenti, hogy ne húznánk ki a 40. hétig, de azért most ezt jó volt hallani!! ;) holnap NST és UH!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


hűűűűűhaaaaaaaaaaaaaaaaa, akkorr most nagyon izgalmas napok várnak rád, de jóóóóó, én is nyitva voltam, 4,5 óra alatt kint volt a babó!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
naspolyácska
 
 


izgi bizony! holnap megyek még vásárolni, hogy teljesen kész legyen a csomim :)! pont most gyűlt össze a dm-be a 15% kedvezményre jogosító pontmennyiség, így ott fogok mindent megvenni :).
Bende: nagyon sajnálom ezt a kiságyas dolgot :(! és nagyon nagyon teccik amit belinkeltél!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


hát nem tudom mi lehet a baj. lehet, hogy elzsibbad, pedig jó nagy babakocsink van. ezért is tettem fel a körkérdést...

naspolyácska!
az alma együttes is gyerekdalokat énekel, de kicsit más formában. szerintem nagyobbaknak való. a halász judit aranyosabb.
Milónak hány foga van már? Zsófinak még egy sincsen...

ancsi!
Zsófi vizet iszik. általában hippes vagy jana babvizet veszek neki, ha nincsen, akkor forralt vizet kap, de azt ritkán. tápszert inkább forralt vízzel kapja. egy nap kb másfél 2deci vizet iszik. pár napja próbáltam narancslével, ami bár nagyon ízlett neki, de kicsattogott tőle, úgyhogy azzal még várunk.

wicca!
gratula! csak így tovább!!!
könnyű szülést kívánok neked!

holnap főpróba. megyünk családostul sétálni. úticél a dm, valamikor délután. de kitaláltam hogy viszem a kengurut, ha üvöltésbe kezd felkapom. talán így jobbak lesznek a séták. :oops:
Vendég
 


Bende! Írtam privit!

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Bende: Juj... Ez a "kiságy" kicsit túlzás...
Mennyi is az ára? Nem hiszem hogy nagyon olcsó lenne.

Ancsi_pancsi: Nagyon szép a babalak!!!

Lara: Babucik is hangulat emberkék. Nem tudni, lehet ő sem tudja hogy miért nem találja a helyét. Bár ha süt a nap nekem is és Biusnak is jobb kedve van.

Naspolyácska: Csak-csak lesz jobb is. Oltásnál Bianka sírt szeglnyke de nem nagyon. Mára 37,1 hőemelkedése van, de 38 alatt nem nagyon adok neki kúpot. Majd meglátom ha a kedve rossz lesz akkor majd adok neki alatta is ha kell, de 37,1 nem hiszem hogy vészes lenne.
Nagyon édi lehet Milán! Gurulva közlekedik??? Az igen :)

Wicca: Én is a 38. héten szültem!!! Visszaszámlálás indul :)

Anyany: Remélem jó ki sétátok lesz! Drukkolok.

Bianka tegnap este meglepett bennünket a második átaludt éjszakával. Elkényeztet a kishölgy aztán majd bumm, de élvezem amíg tart :)
Ma megyünk babamasszázsra. Egyik ismerős anyukához megy a védőn és megmutatja. Szerintem élvezni fogja Biankám.
Ma reggel pedig én vittem a Barnit oviba. Két gyermeket megreggeliztettem, felöltöztettem és időben szépen kényelmesen átmentünk az oviba. Büszke vagyok magamra :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


tündi! nem biztos, hogy bumm. már éppen ideje átaludni az éjszakákat...

Zsófi ezzel szemben rosszul aludt, pedig ő 11órát is képes aludni éjszaka. 3kor fenn volt, sokat felsírt, nyögött és forgolódott. néztem a fogát, de semmi jele. 3kor megetettem, cuppogott egy kicsit és 10ig durmolt, mint szokott. most én ébredtem hamarabb.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát Lányok, amilyen könnyen ment Lilivel a szoptatás, most annyit küzdök Natival... :? Most két napja esténként nem hajlandó cicizni: vagy sír rajta vagy türelmetlenkedik, nem várja meg, amíg ekezd rendesen jönni és emiatt behergeli magát. Kedd este 3 órán át próbáltam megetetni, közben sírt, aludt, járkáltunk vele, nyugtatgattuk. Fejni nem mertem, mert hátha mégis kéri. Így kevertünk be egy kis tápszert, azt fecskendővel beadagoltam neki. Utána elaludni sem akart, ami még sohasem volt, fél óra sírás után éjfél körül nagy nehezen kidőlt, onnan fél 6-ig aludt. Hajnaltól már rendesen cicizett, de tegnap este megint elkezdett nyüglődni, nem evett, bealudt fürdés után, 10 körül ébredt, megint nem akarta a cicit, de aztán második próbálkozásra elfogadta. Utána szépen elaludt, egészen reggel 7-ig. Olyan borzasztó ez a cicin sírás, főleg, hogy van is benne elég tejcsi. Remélem, a tegnapi kis javulás ma este tovább folytatódik és visszaállunk. Ha nem, akkor este kénytelen leszek fejni és azt odaadni, csak félek, hogy amilyen kis lusti, ha este cumisüvegből kap, nappal sem akar majd cicizni, mert ugye azért meg kell küzdeni. :roll:

Trundike, gratulálok az átaludt éjszakákhoz! :D Majd mesélj a masszázsról!
A mondókázás engem is érdekelne nagyon. Hozzánk is jöhettek, a babakocsikat is megoldjuk, be tudjuk őket tenni a garázsba, a nappaliban meg elférünk. (Mondjuk kint lakunk a Fiskális úttal párhuzamosan, már majdnem a körforgalomnál, nem tudom, kinek van autója...) Lilivel nagyon sokat mondókáztunk, Halász Juditot is szeretjük (koncerteken is voltunk) meg vannak mondókás cd-k, könyvek is itthon. Meg jártunk is egy ideig mondókázós tornára, majd megpróbálok jól visszaemlékezni, ott is voltak aranyos kis gyakorlatok. Szóval én is szeretnék feliratkozni.

anyany, hogy sikerült a séta?

wicca, hűűűűű de izgi, akkor már nagyon célegyenesben vagy! :D

naspolyácska: édes lehet Milán, ahogy gurul. :lol: Kérdezted a kaját, egész jó, pont jóllakom vele, finom, házias ízei vannak. Ma pl. erdeigyümölcs leves lesz meg rántott sajt burgonyapürével. Nyamm.

Ancsi: úgy sajnálom ezt a kaki-problémát. :( A 19 CD-s Halász Judit engem is érdekelne.

Na megyek, ma elkísérem a barátnőmet fogorvoshoz, kint a váróban bébiszittelek Natival meg a 4 hónapos Botival. Izgi lesz, remélem, legalább az egyikük alszik majd. :D

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok Lányok!

Anyany:Hannus is 3-kor megébredt evett tápszert pelus csere aztán aludt is tovább ő is 10-ig :D
Remélem Zsófi is megszereti a sétákat mert jön a jó idő és olyan jó kint lenni :D

Trundike:Nagyon ügyes Bius hogy igy átalussza az éjszakát csak igy tovább :D :D :D
Ma már jó kedve van Hannusnak nem nyügösködik :D
Én már úgy örülök hogy most 1,5 éves koráig nem kell oltásra menni.
Biztos jó lesz a masszázs :D

Wicca:Ez nagyon jó hír :D :D :D Én is gyüjtöm a pontokat a dm-be ha összejön akkor veszek 3 csomag pelust alátétet meg mindent és igy jóval olcsóbb ha meglesz a picur akkor vidd be az anyakönyvi kivonatát és akkor regisztrálnak a baba bónusz programba és kapsz kuponfüzetet meg utánna póstán is küldenek épp tegnap kaptam levelet és 10 pontot be lehet vele váltani :D

Naspolyácska:Lehet hogy az idö miatt volt nyügi vagy tényleg a foga de még nem láttok semmit.Mi libero pelust használunk azt szeretjük ti még azt nem próbáltátok?

Ma nagyon jó idő van :D Megyünk sétálunk egy nagyot :D
Vendég
 


majd ha párom hazajött, akkor megyünk, az úticél a dm, és azon belül a pelusvásárlás. mi is kaptunk kuponfüzetet. meg pontos levelet is. tök jó, mert úgyis muszáj lesz pelust váltani, mert eddig a bellásat használtuk, de már folyamatosan átázik. este is, napközben, ha mocorog, méginkább. szerintem nem csak fiús probléma ez, lányos is. iszik, pisil, mozog, megnyomja a pelust. és szépen átázik.
az fogoml csinálnil, hogy libero éjszakára, mert sokat alszik, és valami olcsóbb napközben...
Vendég
 


ma én vagyok a döglött.... a kávé sem segített, pedig pörögni szoktam tőle... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok!!!
Jól eltűntem a balfenéken, de ma ide pillantottam pihenés végett... Bende, nagyon jó a receptes topic!!! Ezentúl oda teszem a remekeimet! Legutoljára aranygaluskát sütöttem életemben először. Férjuram agyon dicsért, még a vanília öntet is tökéletes lett :oops: Amíg tartott, addig minden kanál után azt hallgattam, hogy hm, de isteni, hm de ügyes vagy... meg hasonlók. Dagadt a mellem!!! (Mondjuk az egyébként is, a hasamról nem is szólva...)

Gondolom ezer oldalt írtatok, nem tudom mikor olvasok vissza. Látom új tag is van: Üdv!!!

Jaj, írtam már, hogy kislányunk lesz??? Majd módosítok a vonalzón. Remélem mindenki jól van, mert én nagyon!!!

Kép

Kép
hettuli
 
 


Jaaaaaj!!!!
A Halász Judit engem is érdekelne, mert a fiam kb 5 cédéjét tönkre sikálta a parkettán :cry: :cry: :cry: :cry: Már csak egy van hallgatható állapotban. Nagyon szerette őket és a kis cd lejátszóval szokta hallgatni. Leszereli a számítógépről a hangfalakat. Így nagyon élvezi. Én viszont nem, hogy megvettem két éve a koncert után amiket nagyon szeretek és ő meg gallyra vágta... Ki ne hagyjatok!!!

Kép

Kép
hettuli
 
 


Sziasztok!
Anyany: lila csomagos tescos pelus szuper jó! Komolyan olyan, mint a liberó és jobb az ára, Levinél sokat használtam. Most még mi is liberózunk, de lassan áttérünk a tescosra. Csak a lila csomagosat szabad venni, a fehér nejlonos sz@r.

Bende: sajnálom a kiságyat. A mienk is kombi, át lehet alakítani később 160-as ággyá. 25000 ft-ért vettük. A pelenkázó alatt nem szekrény van, csak polc.

Lara: könyves játék? Most kaptam egy levelet, 3 gyerek van rajta megnevezve, az elsőt ki kell hagyni, a Dorkát beírni a sor végére, aki így az első helyre került, annak küldeni egy könyvet, 6 gyereknek elküldeni a levelet és várni. Azt írja, Dorka így 36 könyvet kell, hogy kapjon! Ebben vesztek részt? Először vissza akartam küldeni, de nézegettem, nem is rossz ez. Küldjek valakinek ilyen levelet? 1 könyvembe és 6 levelembe kerül és elvileg 36 könyvet kapunk, ha mindenki becsületesen csinálja.

Most mennem kell, este jövök!
Vendég
 


Mancsa:Igen ez az a könyves játék tök jó most minden nap kapunk egy könyvet :D tegnap kettöt kaptunk :lol:
Épp ma írt nekem az az Anyuka akinek a kislányának én küldtem a könyvet megkeresett az iwiwen egy tündéres könyvet küldtem és írta hogy nagyon szereti a kislánya :D
Ez igy van ha becsületesen továbbküldik akkor érdemes én mindenkinek mondtam ha nem küldik tovább akkor adják vissza és akkor nem szakad meg.Volt aki visszaadta.
Vendég
 


AFP kérdésre: Védőnő nem adhat rá beutalót, azt a nődoki adhatja, tehát tőle kell kérni. De lehet egyszerűen bemenni a kórházi rendelésre valakihez és megmondani, hogy kell beutaló. Mivel a dokim szabin volt és nem tudott időre beutalót adni én így csináltam. Nem szóltak rá semmit, csak nyomtattak egyet és a kezembe nyomták. Be sem mentem a rendelőbe, az asszisztenst csekkoltam le.

A kombinált tesztet nekem a doki ajánlotta, de az én dolgom volt, hogy megyek-e. Becsattogtam 13 hetesen a CSNK-ba és minden zokszó nélkül fogadtak. Ilyen alapos ultrahangban még nem volt részem. Azt hittem már elkopik a pocóm. Ja mégis, de később, amikor apa és a doki közösen elemezték kb 15 percig, hogy lány é vagy fiú gyermek a pocilakó. Lány mellett döntöttek.

Kép

Kép
hettuli
 
 


Bende!!! Írtam privit!!!
hettuli
 
 


Hettuli: gratulálok a kislányhoz! Neve van már?

Lányok ha érdekel valakit ez a könyves játék, szóljatok, mert még senkinek sem küldtem levelet, majd ha meglesz a 6 gyerkőc egyszerre adom fel. Eddig 1 van! 0-6 éves korig van megjelölve.

Lara: én is azért kérdezem meg előbb, hogy kérik-e. Az első gondolatom nekem is az volt, hogy visszaadom, de meggondoltam magam. Végülis nagyon szeretjük a könyveket és olyan drágák! Nekem egy másfél éves kislánynak kell könyvet küldeni, de itt lakik az utcánkban, így beadom majd nekik.
Vendég
 


mancsa: engem érdekell ez a könyves játék. Nem tudom mi ez, de érdekell, írj egy pár sort róla.

Csajok! Akit érdekell a Halász Judit CD-je, az írjon,privibe elküldöm a címem, vagy a szemfülesek lenézhetik iwiw-ről is, és megírom nektek, mert valami olyan torrentes oldalról töltöttük le, amit már letiltottak, vagy mi.....de megkérdezem apát ráfér-e egy sima cd-re vagy dvd kell-e hozzá, ja, meg írjatok, hogy kinek jó mp3-ban??? Asszem abban van nekünk, de nem 100%.

Mi: tegnap akartunk a védőbe menni, de hülye esős truttyó idő volt, és így nem mentünk, csak ma. Hát képzeljétek Dorka fogyott 15 dkg-ot egy hét alatt. Én már komolyan nem értem, hogy mi van ezzel a lánnyal. Nem látok rajta semmi rosszat. Jókedvű, virgonc, ha éhes jelzi, megetetem. Én már nem értem. Lehet, hülye, vagy rossz anya vagyok??? Most azt beszéltük meg a védőnővel, hogy minden kaja után bepróbálkozunk a tápszerrel. Eddig csak este kapott kb. 2 napja eszi...
Ez a tejci dolog is érdekes, reggelre annyi volt, hogy átáztattam a pizsimet. Én már nem értem......
Azt mondja, lehet a foga jön, de attól miért fogy? Kész vagyok. Mindegy próbálom tömni! Inni nem iszik annyit, mint amit írtatok. Teát szereti, ezt a hipp-es kamillás-ánizsos nyavaját adom neki, hogy tudjon pukizni, kakilni. Gyümiléből picit iszogat, de nem viszi túlzásba. Majd lehet keverem neki csipkebogyó teával, hátha úgy jobban megissza.

naspi: köszi a tippeket. Ti már adtok kiwit is a babóknak? Na, megpróbálom én is. Szerinted a banán fogja a székletet? Te hogy vettek észre Milónál? Jó, neked, hogy még mindig szopiztatod. Nekem már úgy látszik kevesebb a tejci! Bár boldog vagyok, hogy eddig is tudtam szopiztatni, meg még azért van egy kicsi...

eszti: én is a Csaba bácsihoz jártam, járok. Azt hiszem kb. 6000 Ft körül volt az AFP vizsgálat az Áginál. Nekem minden beutalót, meg vérvételes, meg ilyen kütyüket a védőnő mondott el, és házidoki írta a beutalókat. Egyedül az AFP-t, meg a szokásos nőgyogyi vizsgálatokat csinálta a Csaba bácsi! Ja, meg a végén az NST-t is nála csináltattam a 36. héttől. Sokat visszarendelt engem is, de nekem cisztáim voltak, meg meddőségi problémáim is voltak.....
Szerintem ő elég alapos, és nekem azt mondta, hogy inkább legyen ő is nyugodt, meg én is, hogy minden rendben van. Nem olcsó, és fel kell kötni a pénztárcát, de vannak sokkal drágább magánrendelések is a városban. Nekem megért ennyit. Először a páromnak sem tetszett, hogy ennyit költünk erre, de aztán szülés után azt mondta, hogy a következőnél is csak ugyanide! :D

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Lányok, köszi mindenkinek, hogy aggódtok értünk, és köszönöm a tippeket is kakigond ellen. Lehet, hogy tényleg ez a folyadék dolog a baj. Keveset iszik. Olyan, mint az anyja, egy teve. Én kb. 1 liter folyadékot sem iszok meg egy nap. Kényszer ivás nem megy...

Hettuli: gratulálok a pici lányhoz!

Wicca: de izgi, már kezdhetünk aggódni értetek! Jujj de jó!!! Van már hírhozód??

katinka: nem lehet, hogy a pocója fáj estére Natinak? Dorka is még kisebb volt este sírt, és nem akarta a cicit elfogadni. Ugyanezt csinálta, én meg aggódtam, hogy nem eszik, aztán fájt a pocakja...de lehet, hogy hülyeséget írok......

anyany: én is mindig kapok ilyen kuponokat, tök jók. Örülök neki. Én is szeretek a Rossmann-ba, dm-be vásárolni. Ráadásul most a távirdán is van már egy dm.

eszti: én is most megyek jogsira. Febr. 17-én kezdődik. Már 100-szor elmehettem volna én is, bánom is sokszor, hogy nem mentem, néha jó lenne a manóval menni erre-arra....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


A KISPASIM MA 7 HÓNAPOS!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma azzal lepett meg, h este 11-ig kétszer megébredt h letetem, majd REGGEL 8-IG EGYHUZAMBAN ALUDT!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

csajok, köszi mkinek a pellós tippet, a liberót fogom elsőként kipróbálni, azt többen is írtátok,meg lehet a bugyipellót is, veszek kis kiszerelést :wink:

Anyany: a Milónak két fogicája van alul, nemrég jött ki neki, én is itatom plusszban a Milót, sztem az jobban lágyítja neki a székletét :wink:

Trundike: a 37,1 nem vlészes, ha levonjuk a fél fokot, szegényke, reméljük nem viseli meg jobban:wink:
fülcsije nem gyulladt be? Büszke is lehetsz :lol: :lol:

Hettuli, gratula a kislányhoz, mi lesz a neve, tudjátok már??a Vences a Vencel becézése?

Katinka: sajnálom a sírást, a Miló is sírt, de ő MINDEN SZOPI ALKALMÁVAL ORDÍTOTT!!!!! egyrészt mert fájt a pocija, másrészt, mer nem ehetett annyit, amennyit szeretett volna, mivel túlette magát, ezért kontrollálni kellett mérleggel, és ezt is utálta. a mérlegelést kb. 4-5 hósan hagytuk abba, de a pocija miatt 5,5 hós koráig sírt-ordított, szörnyű volt, én is kivoltam nagyon tőle :cry: most h hozzátáplálom már nem fáj a pocó, bár a gripet minden szopi után kapja

sztem nyugodtan kifejhetsz egy 10-20 milit szopi előtt h meginduljon és könyebben jöjjön a tejci, elfogyni nem fog, attól ne félj, mert szopi közben termelődik a tej-ezt egy szoptatási tanácsadó mondta-

Kép
naspolyácska
 
 


Trundike: nahát milyen ügyes kislány Bius! Látod, hagy aludni. És nagyon ügyi voltál a két gyerkőccel. Gratula. Nekem néha egyel is egy örökkévalóság elindulni! :D
Biztos jó lesz a babamasszázs. Esténként én is szoktam Dorkát masszizni, de biztos nem szakszerűen. Inkább cirógatás, és krémezés...:D

Ma kinnt voltunk 4 óra hosszát a levegőn. Sütött a napocska hét ágra, én meg kicsit gereblyéztem a virágoskertet. Kinyíltak a hóvirágaim. Olyan szépek... nagyon tavaszi hangulatom volt, és olyan jól esett a napocska meleg cirógatása......kicsit feldobódtam délután....

Winchi: végül kellett vezetned 100 km-t????

Gégéé: hogy vagytok?

Zsula, Zsófi? merre vagytok???

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


naspi: egyszerre írunk?? :D
Boldog 7 hónaposságot kívánok Milókának! Puszi neki! Cupp-cupp

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Gégéének otthon van apa meg a hugi is segít Emmizni :lol:

Mancsa, engem is érdekelne a könyves játék!!!!!

Ancsi:igen, adok kivit a Milónak már rég, úgy csinálom, h félbevágom a kivit, kis élesebb szélű kávéskanállal kivájom a magos fehér részét, a többit egy tálkába kikanalazom, majd szűrőn áttöröm. kissé panccsal jár de tele van vitaminnal

banánt eddig egyszer kapott két karikát almával, önmagában ne add mert nagyon tömény, és igen óvatosan, mert puffaszt és lehet igen h fogja a székletet is

Kép
naspolyácska
 
 


naspi: köszi, akkor még várunk ezzel...mármint a banánnal.
A kiwit lehet megpróbáljuk. De jó Gégéé-nek.....így ki lehet bírni :D

łŁmkjnj jjnn nkl jjn ub m,uuuuuuuuuuuuuuuuuk
Ezt Dorka írta neked...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nevünk még nincs, illetve még nem biztos ami van...

igen, Vencesnek szoktam hívni meg még ezer beceneve van, vagy ad magának és aztán átvesszük tőle...
hettuli
 
 


szia hettuli! gratulálok a kislányhoz!!!

naspolyácska!
Milónak boldog hófordulót!

mancsa!
mi már kipróbáltuk a lila tescosat, de akkor nem vált be. a hátán feküdt Zsófi, játszott a mamájával és a tisztába tevéstől számított fl órán belül kifolyt a pisi. lehet, hogy adok még neki egy esélyt, de éjszakára maradok a liberonál.

ancsi!
hát nem tudom, mi lehet, a fogacskák lehetnek a ludasak. de minden gyerek más. majdcsak kiderül. biztosan nem a tejcsi a gond.
most Zsófi is csinálja nekem az idegbajt, mert két napja alig eszik. eddig az esős időre fogtam, most nem tudom mire fogni, mert a nap sütött, nem az eső esett.


a séta!
másfél óra! odafele csak lazán takartam be, nem is zipzároztam rá a lábzsákot sem, de kb 2percenként simán lerúgta. félülő helyzetben mentünk, hogy ha alszik, ne zavarjam meg a hátoldal leeresztésével. overal volt rajta, meg rugi alatta, nem öltöztettem be nagyon. mire a dmhez értünk, a színházzal szembenibe mentünk, szépen elaludt, apjával még elslattyogtak a k&h-s automatához, szépen addigra végeztem is és mehettünk haza.
jó volt, kicsit feldobódtam, hiszen nem csak egy negyedórás kört tettünk meg a tó körül.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
persze reméltem, hogy majd utána szépen eszik, meg nagyon éhes lesz majd, de nem lett. nyafogott, ivott egy kis vizet, játszott egy picit az apjával, amíg az el nem indult sörözni a munkatársaival és most pedig alszik.
Vendég
 


ancsi!
ZSófi almával kapja a banánt, ma tejpéppel kevertem. puffadni nem szokott tőle, de a pocit foghatja.
ha valamilyen rosszízű főzelék van soron, pl cukkini, de a borsót is banánnal volt hajlandó megenni.
ma már kapott egy kiskanál olajat is a főzelékbe.
Vendég
 


Ancsi: sztem adhatod neki már a banánt, nem lesz tőle komoly baja, csak keveset-1-2 karikát tegyél kis almához első körben és meglátod, h hogyan reagál rá

Köszi nektek a köszöntést :lol:

Anyany: örülök, h jól sikerült a séti, akkor lehet mégis melege volt a Zsófinak :wink: :wink:

Kép
naspolyácska
 
 


hahó!

DRÁGA MILIKÉNEK BOLDOG HÓFORDULÓT!!! nem semmi, hogy ilyen nagyot aludt!

Anyany: jó, hogy ment a séta:) én nagyon szeretek sétálni Emmával, főleg, ha jönnek Naspolyácska meg Miló, mert akkor gyorsan röpül az idő, ahogy csacsogunk!

olyan profik vagytok hozáátáplálásban, nekem már nagyon könnyű dolgom lesz ezügyben :) :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsi: köszönjük Dorkának, hogy írt nekünk:) a fogzás lehet a bűnös tuti, hidd el!!! ne aggódj, szerintem jó anyu vagy!

Hettuli gartu a kiscsajhoz:)


wicca: lehetek én a hírhozód?

Tegnap nagyon vicces volt, Milán megfogta Emma orrát :lol: na jó, meg a kezét is:) alakul a láv :) annyira arik voltak, nevetgéltek, emma is igyekezett bekapcsolódni, olyan édi volt. sokat mosolygott Naspira is, meg nézte nagyon a Milánt:) aztán mire bejutottunk a védőnénihez, már elfogyott a türelme, és ordított hehe:)

58 cm.
5200gramm

majd teszek fel képet! mostanra már összecsiszolódtunk. ha gáz van, akkor az vagy az időjárás/front, vagy a káoszanyu a hibás.

bocsi, ha valakinek nem reagáltam, kicsit siettem.

ha valakinek van eladó Fisher Price akváriumos hintája, vagy tud róla, hogy hol lehet kapni olcsón, akkor szóljon légyszi!

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok :)

Naspi: BOLDOG HÓFORDULÓT :D!!!

ancsi: azt hiszem már van hírhozóm, Gégéé ;)!!

Gégéé: alakul a Milóval? nem lehet elég korán kezdeni, igaz :)?! cukik lehettek :D:D:D! pont jó a korkülönbség ;)!

lara: de jó, h írtad ezt baba bónusz programot, én erről nem is tudtam!!! köszi!!!

ma voltam NST-n, minden ok, a doki azt mondta, hogy tankönyvbe illő a görbéje az én kicsikémnek :), UH-on BPD: 92 mm, becsült súly 3100 gramm. védőnőnél is jártam 13 kg-ot híztam eddig összesen, az uccsó 1 hónapban 2-öt, meg lettem dícsérve :D! hulla vagyok, nagyon elfáradtam ... voltam gyógyszertárban, dm-ben és a falközben a turiban :). ja! és a nővédelmiben tök feleslegesen vártam másfél órát az uccsó, 38. heti labor beutalómra, mert azt a kórházban is odaadták volna ....

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Anyany: éjszakára mi is liberóztunk Levivel, nappalra kapott tescosat, nálunk nem volt gond vele. Ha kenguruval viszed ki akkor is balhé van?

Ancsi: az a lényege, hogy 3 gyerek neve szerepel a papíron, az elsőt kihagyod, a második kerül az első helyre, neki küldesz egy könyvet, a te gyereked kerül a harmadik helyre. Fénymásolsz papírt, 6 ismerősödnek elküldöd, akinél 0-6 éves gyerek van. Náluk már a te gyerkőcöd lesz a második helyen. Ők mindannyian megint továbbküldik és akkor nekik (akkor már 36-an) kell a te gyerekednek küldeni könyvet. Laráéknak bejött, úgyhogy belevágok én is, csak küldjétek el priviben a gyerekek nevét és címét, akinek kell ilyen papír. Ha Ancsit és Naspit számolom, még 3 papír szabad.

Érdekesség:Lányok tudom mindenben van vegyszer, de most tanulta az öcsém, hogy a banánban van a legtöbb, sokszorosa a többinek, mert zölden szedik le és útközben érlelik. Nem is gondoltam volna( mármint azt, hogy abban van a legtöbb). Egyébként Levit még most is nagyon fogja a banán, de imádja.
Vendég
 


mancsa: a banán nekem is új, de a narancsról és mandarinról, grapefruitról már hallottam ugyanezt! adj a gyereknek zöldséget, gyümölcsöt! igaz nem tudod, hogy mi van benne, de ásványi anyag és vitamin egyre kevesebb úgy látszik!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Gégéé: szép nagy Emmababa!

Naspi: boldog hófordulót!

Wicca: örülök, hogy minden rendben!

Ancsi: ne aggódj, nem lesz gond. Nálunk is rendbejött a csajszi, mióta tápszert is kap megint hízik.
6480 gr és 62 cm tegnap mértük. Ja és nem sírt az oltásnál, csak Levi, de nem volt vészes ő sem, csak befeszítette a lábát hirtelen, mikor benne volt a tű és mondta a doki, hogy úgy bizony fájdalmas.

Trundike:Gratulálok, büszke is lehetsz magadra! Hát, mire az ember két gyerekkel elindul valahova....

De jó, hogy összejöttök mondókázni, énekelni! Én is mennék, de messze vagyok. Pedig sok-sok mondókát, éneket tudok gyerekekkel dolgoztam. Énekelni mondjuk nem tudok, de sokat szoktam, a család még bírja. Egy párat már apa is megtanult.
Bátyám letöltött még 3 éve 24 albumot, csupa gyerekdalok, mondókák, mesék vannak rajta. Ovis énekfoglalkozásokat is találtam rajta, gyerekek énekelnek, tapsolnak, tök jó.
Az alma együttest szereti Levi, de még nagyobbaknak való, még nem érti.
A Halász Judit engem is érdekel, a mienken is van 3 album, de kevés. Judit és a zenemanók van még, meg Paff a bűvös sárkány, Gryllustól pár album, Andersen mesék, Benedek Elek, La Fontaine, régi rajzfilmslágerek, 60-as évek gyerekdalai...
Vendég
 


Váááááááááááá
5 óta fent vagyon Dorkával, ki kellett porszívóznom az orrát, azóta dumál, hasra fordul aztán nyafizik, hogy alatta marad a keze, azt még nem tudja kiszedni. Levi még alszik!
Dóráknak Dorottyáknak boldog névnapot!
Vendég
 


Jó reggelt!

Hú Mancsa, akkor jó korán keltél. :roll: Gyerekzenékkel kapcsolatban: Lilinek még nagy kedvence a Kolompos, nem tudom, ismeritek-e? Láttuk őket élőben, fantasztikus kis csapat, még Apa is odavan értük, pedig nem egy gyerekzene-rajongó. :wink: Levinek szerintem már tetszene, a kicsiknek még nem.

Boldog névnapot Dorkáinknak!!!!! :D :D :D

Wicca: örülök, hogy ilyen szépen alakult minden a vizsgálatokon. Növédelmi központot én is utáltam, annyira rugalmatlanok és szerintem többnyire bunkók is. :evil:

Gégéé, Naspi, akkor jobb, ha mostantól rajta tartjátok a szemeteket a kis szerelmespáron! :lol: :wink:

anyany: örülök, hogy ilyen jól sikerült a séta. :D

lila tescos pelus: nekünk is bevált, még éjjelre is, most használtunk el egy csomag 2-est, meg bespájzoltunk a múltkori akcióban 4 csomag 3-ast. Egyébként mi is liberozunk.

naspolyácska: utólag is boldog 7 hónaposságot Milónak! :D Szép nagyot aludt. Hát akkor nektek sem lehetett könnyű. Én egyébként nem hiszem, hogy a pocija fájna, mert nem úgy sír. Inkább estére fáradt és türelmetlen, nekem meg az idegességtől később indul be a tejleadó reflexem, ezt nem bírja kivárni. Jó kis ördögi kör. :roll: Tegnap is 20 percig próbálkoztam, mire végre megvacsizott. Napközben szerencsére semmi gond.

dm: tegnap én is megkaptam a 10 ajándékpontos levelet. Lilivel is jól kihasználtuk a bababónuszt, most is tök jó, mert két 50%-os C&A kupon is van benne.

ancsi: sajnálom a fogyást, de szerintem ne aggódj, ha az átlagot hozza meg jókedvű, akkor nincs gond. Lili ugyanilyen volt, egyszer a védőben nem is írták be a súlyát a kiskönyvbe, mert ő is fogyott. Kis mozgékony baba volt, amit felszedett, le is mozogta. És valószínűleg a foga lehet a ludas.

Hettuli: gratulálok a kislányhoz! Örülök, hogy ilyen jól vagytok! :D

Ma is olyan szép idő van, tegnap is nagyokat sétáltunk, ma is megyünk. Elsétálunk a védőbe, hátha a védőnéni tud valami okosat mondani az estékkel kapcsolatban. Meg megmérjük Nati hosszát, mert azt születés óta nem mértük.

Szép napot!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Ja, azt nem is írtam, hogy pár napja Nati tök ügyesen elkezdte használni a kezét. Nyúl a dolgokért és húzza őket a szájához. Meg ezerrel szopizza az ujjait, de nem a hüvelyket, hanem a másik négy közül kettőt-kettőt felváltva. :lol:

Kép
Kép
katinka31
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Dorottyáknak nagyon sok boldogságot kívánunk névnapjuk alkalmából!

Köszi a bíztatást lányok, remélem tényleg a fog miatt van. Én már nem tudom, kb. 3 hónapos kora óta mondják, hogy jön a foga, mert meg van duzzadva az ínye. Mindegy, majdcsak alakulunk valahogy. Kakigondunk is még van, de majd megoldódik valahogy....próbálok sok folyadékot adni, aztán majdcsak lesz valahogy..

Gégéé: édes lehet a cerelmespár! Miló és Emma baba! :D

katinka: de ügyes Nati! Gratula neki! Mi is sétálunk ma. Nagyon szép idő lesz. Tegnap is jó volt kinnt 4 órán át! Akkorát aludt a csaj, és utána meg olyan jó étvágya volt.

mancsa: és nekem kell venni könyvet amit gondolok, és úgy kell elküldeni??? És 1 könyvet kell vennem???? Remélem Dorka jobban van már.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


sziasztok!

Dóra és Dorottya babáknak boldog névnapot!!!

Kép

Ancsi! Válaszoltam! :wink:
A kiló gondok miatt pedig ne aggódj!!!!!!!!!!! Tömni nem érdemes, mert a későbbiekben csak elronthatod kajához fűződő élményeit + érezni fogja, hogy anya ideges és ő is ideges lesz és ezt összeköti az evéssel. Ha havonta hízik szépen, akkor nem kell aggódni. Már úgyis elmúlt fél éves, akkor pedig lassul a súlygyarapodásuk. Fél éves korig a születési súly dupláját kell elérni, 1 éves korig pedig a háromszorosát.

Lányok! Jövő hét szerda kinek lenne jó " Ringatóra"? Tudok furulyázni is!
Nekünk a 9-1/2 10-es kezdés lenne a jó.
Mit szólnátok hozzá, ha minden héten máshoz mennénk?

[/img]

Kép
jaffa4
 
 


Katinka!

De ügyes Nati! Én halálra aggódtam magam akkoriban, mert a Milu nagyon későn kezdett el a tárgyak után nyúlni.
Sajnálom az esti szopit, remélem a védőnő tud valami okosat mondani.

Kép
jaffa4
 
 


:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
na most megint evés gond van. reggeli 60mili tápi, tízórai kb ugyanannyi tejpép gyümölccsel kiegészítve. keveset iszik, az ínyén nem látok semmit sem. nem tűnik betegnek, nem náthás és nem lázas..., de két napja nincsen kaki. ez mi lehet már megint?
rossz evő, de ez már azért túlzás...
Vendég
 


Sziasztok!

Naspolyácska! Boldog 7 hónaposságot a Kispasidnak!
Szórakoztató center? :lol:

Wicca! Ez már valami, drukkolok, hogy ne kelljen várni a 40. hétig, és hogy könnyű szülésed legyen! Bár azért hozzáteszem, hogy én a 34. héttől 2100 voltam, és a kiírt nap előtt egy nappal szültem.

Bende! Hogy vagy? Mi lett a kisággyal?

Trundike! Megvolt a 3. átaludt éjszaka? Milyen volt a Babamasszázs?

Hettuli: gratulálok a kislányhoz! :)

Anyany: Örülök, hogy jól alakult a séta, hátha most már mindig így lesz!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Ancs: Nem vagy rossz anya! Ilyenekre ne is gondolj! Ha virgonc és jókedvű, biztos nincs baj!
Hóvirágok, de jó! Lefényképezed nekünk?

DORKÁKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Katinka: sajnálom a nehéz estéket. Pedig én azt hittem a második gyerekkel már minden könnyebben megy. Ezek szerint nem. :cry:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tegnap hatalmasat sétáltunk, majdnem 3 órát! Még pár hét, és bírom veled Bende a 3 órás köröket. :) Csak az a baj, hogy nem egyszerre van a szabad 3 óránk.
Ebből egy órát egy ismerős kismamával babakocsiztunk, de az ő kisbabája szinte végig üvöltött. Hát így nehéz lehet... Eszembe is jutottál Anyany! Nekünk eddig szerencsére nem volt ilyen bajunk, Réka Babával jókat sétálunk! :D De le is kopogom. Kopp-kopp.

A jövő szerda nekünk sajnos pont nem jó! :( Pestről jön hozzánk az egyik barátnőm, az ő kisfia 7 hónapos. Kíváncsi vagyok milyen lesz az együtt töltött nap? Réka még nem nagyon volt együtt más babákkal, főleg ilyen hosszú ideig.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Dorkáknak boldog névnapot!

Bende királyi az a hintó, félnék hogy kigurul vele a virgonc gyerek a falon keresztül :lol: Remélem megoldódik az ágygondotok, miért kérte vissza a kolléganőd ha azt mondta nem kéri?

Szösz ezen már én is gondolkoztam, hogy nem tudom miként fog viselkedni Matyi gyerekek közelében, nincs a környezetünkben hasonló korú baba, sőt baba sincs sajnos.

Szerdán kellett végül mennünk, 11kor szólt apu, hogy szóltak a hivatalból hogy rám is szükség van 14kor, úgyhogy gyors szopi és fél 12kor indultunk, Pesten keresztül fél kettőre ott voltunk szerencsére nem volt dugó.
Matyi angyalként viselkedett, anyuékat elvarázsolta és 2 órán keresztül az apjával volt és mindketten túlélték :wink:
Aztán 5kor ettünk és indultunk vissza, még Fehérvárra is beszaladtunk anyósomékhoz ott is végigvigyorgott mindenkit fél 9 re értünk este haza. Mi sokkal nyügösebbek voltunk ő végig aludta nézelődte az utat.

Tegnap meg nagyon hisztis volt, amíg nem sütött ki a nap addig nem mehettem ki a látóteréből de ahogy ideért a meleg semmi baja, ma is már délelőtt is kint voltunk, piacoztunk, turiztunk és most is kint alszik a napsütésben.
Lehet hogy sikerült a gyerekemet friss levegő függővé tennem? :lol:

Miló baba boldog hófordulót utólag is! :D :D

KépKép
winchi
 
 


Kép
Nézzétek mekkora vigyort sikerült fényképeznem! :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?