Új privát üzeneted érkezett!

Angel
gratulálok a kislánykához!-atsz azért majd rá rózsaszínt? :wink:

Nikó
találtam 12 szemet , ha az segít holnap feladhatom.

Kép
katica_75
 
 


Nikó,
az ügyeletet sztem is megpróbálhatod!
(Nekem egyszer munkahelyi doktornő írt fel Utro-t, nem nőgyógy.)
sajnos 2 szem maradt, azzal nem lennél kisegítve...

Katica,
naná, szeretem a malacszínt! :lol:

Lois,
én magam vettem még pár éve, mert egyszer kölcsönadtam a régit és nem kaptam vissza... :roll: de sokat valóban nem segít, inkább csak lesek, hogy mik vannak! :shock: :)
angel37
 
 


Katica!

Ment pü!

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 

 
 

Nikó,remélem megoldódik az utrós dolog...nekem is le kell mennem a háziorvoshoz,mert napokon belül elfogy...remélem ír fel.De az ügyelet ebben az esetben tényleg jó megoldás lehet.Pihenj sokat!
Angel,malacszín :lol: miket nem írtok itt :lol:
Vendég
 


Angel
helyes! :lol: olyan szépek benne a kis cuncisok.

Nikó
ok.


Salvust lehet inni gyomorégésre.

Kép
katica_75
 
 


Angel :P
Cuki a kis csibe-csaj!
Puszi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Csirkeláb kisasszony?? :lol: Nagyon édes. Ha ilyen hosszú marad a lába, lehet magasugró! :lol:

skrisz72
 
 


Sziasztok!

Apa szigorú fekvésre ítélt még jó, hogy van laptop mert szenvednék nélküle nagyon. Barnázás egyenlőre nincs, remélem picurral minden rendbe van. Ha mégis lesz akkor megyünk Pestre ha nem akkor csak hétfőn. Nem tudom mi lehet ez de pozítívan állok hozzá és tudom Picur jól van, nem lehet máshogy. Köszi mindenkinek a segítséget. :)

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Angel! Nagyon csini a lánykád :) És milyen térdkalácsa van 8)

Nikó! Nekem sincs Ultrom, esetleg igyál palástfű teát, abban a progi van. De a 10.-11. héten már nem szokott progihiány lenni. Nyugi!! :)

Lois, Angel! Mi a névválasztást informatikus módra oldottuk meg :) Letöltöttem a netről az adható nevek listáját (névnappal, jelentéssel), be egy excel táblába, kidobáltam a nagyon gáz neveket, aztán két oszlopban ikszeltünk a párommal, így viszonylag gyorsan kialakult a metszet, amiből válogattunk :)
Azóta már megtaláltam ennek a még profibb változatát a neten:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/30/nevvalaszto-1.html
:)



Kép

 
 


Nikó!
Igen nincs mese barnázáskor ágynyugalom, evvan. Palástfűt én is ittam, de mikor elkezdtem szúrni (progi-elégtelenség) abbahagytam, okafogyottá vált.

Mó!
Jó a módszer, nálunk úgy meg, hogy én keservesen megszülök valami nevet, a férjem meg csak fúr mindent.....tegnap kitaláltam a lehetséges fiúnevünket, ingatja rá a fejét, de a végén úgyis én győzök :wink:

Basszus már kezdek teljesen kiakadni a szuperaranyos-kedves védőnénimre, egy hétig kergettem az Afp-beutalóm miatt, most meg kergettem a 18.-ik heti Uh miatt, mindezt úgy hogy voltam nála hétfőn, és magától nem ad...de könyörgöm, nem azért van, hogy ezeket észben tartsa?? Mér' nekem kell naprakésznek lenni és menni utána mindig, hogy ez is kell, meg az is kell?? A dokim meg csak rázza a fejét, hogy ő nem adhat rá beutalót...........csak felesleges köröket futtatnak velem egyfolytában..... :evil:
Na kipuffogtam magam.......... :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


jó ez a névválasztás.
Nálunk én bújtam az utónévkönyvet, írtam listát, aztán az alapján lettek meg.
A Máté és Lili már nagyon rég megvolt, mikor anno kiderült, hogy 2 fiú, akkor a Levente névnél nem azonnal lyukadtunk ki, mikor meg kiderült, hogy Lili Lili, akkor adott volt a neve.
(és nekem a köv. lány nevem is megvan, ha még lesz egyáltalán gyerekünk és ha lány lesz :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Nekem a Lili kb. már 10 évvel ezelőtt fixen volt a lánynevem, meg szép a vezetéknevünkkel együtt (mert én is úgy használom mintha a férjem húga lennék a postás szerint :x ........hát igen kedvelem is a fickót...), de aztán annyira "ellilisedett" a környezetünk, (de tényleg, még egy barátunk is ezt használja "kutyanévnek :shock: ) szóval elvetettük, nagy szomorkodás közepette.... :cry:
De aztán álmodtam (alkottam) egy lánynevet, amiről kiderült, hogy valóban létezik, így már csak a fiúneveken vívunk.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois! Igen, mi is így kezdtük :) Enyim két lánykedvenc a Lili(ána) és a Mira lett volna, fiú pedig a Milán és Kornél. De amúgy minden felvetésre orrhúzás volt a reakció, aztán amikor mondtam, hogy "jó, mondjál Te nevet", arra meg csak hümmögés volt. Hümmnek meg mégsem hívhattuk őket :D :D :D
De amúgy igaz, a végső szó a Tied, más nem, akkor szülésnél (én pl. teljesen más nevet kaptam, mint ami meg volt beszélve, Anyukám mai napig nem tudja, miért mondta ezt, család nem kicsit volt megrökönyödve :D)

Védőnénit 2 hónapja nem láttam, azt ígérte, hogy hív... mondjuk szerencsére nincs különösebb dolga, a kombinált teszt miatt az AFP-t kihagytam, az orvosom pedig végezhet genetikai UH-t, így ahhoz nem kellett beutaló. Vérnyomásmérőm van itthon, még fogok beszerezni vizeletellenőrző csíkot a fehérje miatt (remélem, kapok a patikában)



Kép

 
 


Mó!
Most miért??? Nekem egész tetszetős a Hümm... :D A Milán nekem is tetszett sokáig, de körülöttem abból is dömping van :?
na azért remélem nem lesz szükség szüléskori gerilla-hadműveletre, addig csak kiegyezünk valamiben...és mi lettél volna különben ha nem "Mó' leszel?? :D

Én azt hittem az Afp-t csak akkor lehet kihagyni, ha integrált tesztet csináltatok, a kombináltnál nem...
Enyímé doki is csinálhat genetikai Uh-t, először vele beszélem meg az időpontot, de utána kérnem kell a védőnőtől beutalót, arra a nőgyógyászaton naplószámot, azzal elzarándokolni a nyilvántartóba-információs pulthoz, beíratni hivatalosan a megbeszélt időpontot, és csak így megy "rendesen".....áááá, kicsit sem komplikált és idegtépő...

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Fanni, Krisz, Mó,
köszönjük! :D :D :D

Nyulasz,
a rózsaszín kismalacszín, nem? :lol:

Név:
megvan ám! :wink: tegnap óta, de még hadd legyen pár hétig titok... :oops:
Ha lány, én választom, azt beszéltük, könyves segítséggel nagynehezen összeállítottam egy 5-ös listát - amiből úgy igazán 2-3 tetszett - és apa kiválasztotta a tulképp nekem is legjobban tetszőt! Így tegnap felhatalmaztam, hogy mondja meg neki! :D

A Lili nálam is pár éve jelölt volt! :)

AFP: úgy tudom mindenképp kötelező (akkoris, ha nincs sok értelme), vagy nem?
Nekem egy nyomtatványt is ki kellett tölteni, azzal együtt nézik a hepa-t.
angel37
 
 


Angel,valóban :lol: malacszín.
Jujj,olyan kiváncsi vagyok a nevekre :oops:
Nekem még nem volt szerencsém a védőnénihez,úgyhogy még bizakodok,hogy jól kijövünk... :roll: vagy felejtsem el? :lol:
Nikó,hogy vagy?Sikerült utrót szerezned?
Vendég
 


Lois, nem értem, miért nem a dokid ad beutalót afp-re. Az enyém mindenre ad. Vérvételre, amnio-ra, genetikai UH-ra....stb. Védőnőnk meg nincs, csak valami helyettes. Oda meg nem megyek. Majd ha akar valamit, felhív.

skrisz72
 
 


Nyulasz!

Jobban, nagyon fájt a fejem tegnap du óta végre ebéd után aludtam egy nagyot most nagyon jó nem fáj a fejcim. Barna elmúlt remélem örökre! Étvágyam nem sok van szerintem azért mert eléggé ideges lettem tegnap. Most rágcsálgatok ezt azt. Azért főtt kajcit is ettem de nem sokat. Egész nap fekszek nemsoká jön barátnőm utánna apa is hazaér.

Nyulasz!

Pocid már látszik? Mikor mész uh-ra? Mekkorák a babák?

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Én megkérdeztem anno a doktort és a védőnőt is, mindketten azt mondták, hogy nem kötelező. Hepás papírt kikértem a Kaáliból, elfogadták.

Lois! Erzsébet :) Majd megkérdem a Párom, hogy változtassunk-e Hümm-re és Hümminára :D

Angel! És mikor árulod el a nevet? :)



Kép

 
 


Csajok :P
Nálunk Apa favorit neve mióta ismerem (képzeljétek, 9. éve :shock: ) a Márk, enyém pedig Milán. Az már a személyes pechünk, hogy mindkettő elég divatos mostanság. De attól még ez tetszik és kész :lol: :wink: :wink:
Kíváncsian várom a neveket 8)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Mó,
ha "biztonságos korba" léptünk! :oops:

ja, igen azt mondta a védőnő nekem is, hogyha van hepa, kikérhetem a Kaáliból, de mikor ott jártam elfelejtettem :roll: mindegy, automatikusan vették le együtt az afp-vel. Kérte is a doki az afp-t az istenhegyin az uh előtt, de lehet, hogy csak infónak :)
A beutalót egyébként a nődokim adta, a védőnő eddig nem adott semmi ilyesmit, csak kér...

jó kis nevek alakulnak nálatok! :D
angel37
 
 


Lois :P vagy akinek még van utónév könyve. Lécci írjátok már meg nekem, hogy Márk-nak milyen beceneveket ír a könyv. Na meg akkor már Milán-t is lécci. Milcsinek ezer neve van már, Márkónak nehézkesen adok becenevet.
Köszönöm, s bocs az off-ért :oops:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni! :) Mázlisták vagytok :)
Ezt találtam:
http://www.nevenapja.hu/nevnapok/mark_nevnap.html



Kép

 
 


még kéznél van :wink:
konkrétan Márk mellé semmit :roll: Márkus rövidülése, azt írja, annak meg: Márkuska, Marci(ka)

na ezzel nem vagy kisegítve... :wink:
angel37
 
 


Fanni!
Nekem olyan utónévkönyvem van, amiben nincsenek leírva a becenév-formációk... na most jól el is csodálkoztam rajta, eddig nem tűnt fel :shock: /Pálfy Gyula-féle/
A Milán nálam is iszonyú rég óta volt befutó, anno még mindenki rácsodálkozott, hogy micsoda nevet választottam, most meg teljesen felkapták......de az én hibám, minek is mondogattam boldognak- boldogtalannak :wink:

Mó!
Szerintem a "Mó"-val sokkal jobban jártál. :wink: Akkor hajrá, én Hümiékre voksolok :lol:

Skrisz!
Nem adhat, viszont rettentő együtt érzően nézett rám emiatt :? Valószínűleg kórháza válogatja, hol kinek mi a hatásköre. De a védőnő beutalója sem ér magában semmit, hisz arra meg a nőgyógyászati szakrendelésen kell naplószámot kuncsorogni..... :x

Ja és igen, nekem is ahogy Angelnek vinnem kell az eredményt az Istenhegyire......és

Angel!
Én is nagyon kíváncsi vagyok, de valahogy türtőztetem magam míg elárulod, cserébe én sem mondom el bíbíbí :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois,
okés, megbeszéltük! :lol:

ha ilyen bonyolult az afp nálatok, végső esetben levetetheted az istenhegyin is, más nem az uh előtt (ott nemcsak 16. héten veszik le), egy óra alatt megvan... persze 5 rugó...
angel37
 
 


Angel, gratulálok kislányodhoz! Olyan kis cuki a képen!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Babi,
:D :D :D
köszönjük, puszillak és DRUKK :!:
angel37
 
 


Angel!
Nem, azt már lezongoráztam reggel megyek rá.....most a 18.-ik heti Uh-m adminisztrációjáért küzdök amazonként :twisted:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Angel!
Édes a "nunisod"! :) Tényleg szép hosszúcombú bombázó lesz, apuka majd vigyázhat rá :lol:

Mó!
Úgy legyen, kis manód pihengessen még 5-6 hetet, ahogyan te is szeretnéd.

Nikó!
Nekem is volt barnázás, de utró nélkül vészeltem át. Azt mondta dokibám utólag, hogy nem a baba felől jött, valami méhösszehúzódás okozhatta. Lehet nálad is ez volt. Örülök, hogy nyugodtabb vagy.

Névügyileg még mi is kűzdünk. Ha kisfiú apa nevét örökli egyértelműen, mert nekem tetszik, apa meg örül neki, azaz Tomi lesz ( 2. neve Dani) A lánynévért még kűzdünk én Kamillát szeretnék és Millinek becézném, de párom egyenlőre Nikit akar. :) Még "megmérkőzünk" :lol:

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Lois,
OK, értem! hajrá kis amazon! :wink:

Katerina,
köszi!
na igen... apa első öröme után közölte, hogy "kezdhetek aggódni" :lol:
angel37
 
 


ja, vérezgetéshez:
bizony piros volt, akkor robogtunk be az ügyeletre, ott is fogtak, és kb két hétig csurgott - nem derült ki pontosan mitől! (se progigyengeség, de levált méhlepény darab, se nem nyiltam ki)
angel37
 
 


de levált = se levált :roll:
angel37
 
 


:P Angel :P Lois :P
Köszi. No, látom, másnak sincs nagyobb fantáziája, mint nekem 8) Amúgy én Rokkónak hívom Márkomat. Milánt ma épp Csacsának, de neki rengeteg beceneve van - Mili, Milcsi, Micsu, Micsi - és egy csomó vicces - MilCSiádész, MiCSubiCSi, MaCSupiCSu, ilyenek :lol: Imádok becézni :oops:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Egész nap feszült és fájdogált a hasam. Plusz a fejem is fájt. Remélem holnap jobb napom lesz.

Mindenkinek szép álmokat!

skrisz72
 
 


Krisz,
feszült-fájt nekem is, de épp tegnapra hagyta abba...
lehet, hogy épp ellenkező időjárásra vagyunk érzékenyek? :?
angel37
 
 


Én is bevettem tegnap egy fél Algopyrint :? , pár órára jobb is lett, utána meg le tudtam feküdni és a 10-11 óra alvás egyben már segített :oops:
Én furákat érzek egy-két napja eléggé a pocimban (ami amúgy haaaatalmas :shock: ), lehet hogy ez már mocorgás????? :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois,
lehet! :)
most a 20. héten tudtam beazonosítani a mozgását (vagyis remélem azt), és így rájöttem, hogy kb egy hónapja már érezgetem! :oops:

hol tapad a méhlepényed? mellső falival állítólag később lehet érzeni (nekem az van)
angel37
 
 


Angel!
Nekem hátsófali van, igen én is így tudom, szóval esélyes, hogy hamarabb érzem majd biztosan.
Szoktam olvasni a velem egyidős babavárókat egy másikon, ők sokan már tök régóta érzik, legalábbis ezt mondják.....de nekem az eléggé hihetetlen, szerintem bélmozgásokkal keverik össze.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Nekem is hátsófali van. De az én kicsikém még nem érezteti a jelenlétét. Lois, mikor tudjuk meg, hogy kislány vagy kisfiú?

skrisz72
 
 


Lois!
Nekem Réka lepénye tapadt mellső falon, őt kevésbé éreztem végig.

Skrisz!
Általában a 18. heti UH-n meg tudják mondani. Nekem 4D-n már a 17. héten megmondták.

Mocorgás: sokmindentől függ, hogy mikortól érzed. Illetve lehet, hogy már érzed, csak nem tudod, hogy az. Többedik terhességnél hamarabb érezhető a benti buli, én az ikreket a 14. héten már éreztem.
vovanda
 
 


Skrisz!
19.-én és 23.-án megyek Uh-ra, valamelyiken csak megmutatja magát :D

Vanda!
Igen, az én egyik ikres barátnőm is sokkal hamarabb érezte.
Én türelmesen várok még a nagy áttörésre mikor felujjongok hogy ez Ő!!! Addig csak a fülhallgatóval hallgatom, hogy mocorog, meg elszökik a dopplerem elöl. :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Én meg tök későn éreztem a mozgást, pedig már nagyon akartam :lol:

Babaváró lányok :P
Nem akarja valaki megvenni a babamérlegünket? Teljesen új, Momert, elektronikus, júliusban vettem. Egy karcolás sincs rajta, tökéletesen működik!
3 év garancia van rajta. 11.490 Ft-ért vettük, 8.000 Ft-ért odaadom.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni!
Tyűű, rendes Anyuknak olyan is köll venni?? Még nincs listám mit kéne beszerezni, de ezt magamtól nem raktam volna rá beszerzendőnek. Mondjuk én sok mindenre rábeszélhető leszek a kölykömet illetően :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois!
Nem baj, ha van otthon mérleg az első hónapokban. Nem muszáj venni, lehet kölcsönözni is, de ahogy számoltam, jobban megéri a saját.
vovanda
 
 


Lois :P
Nekem kellett, hogy tudjam, mennyit szopiznak. Vagyis csak Milcsi, mert csak ő szopizott. Azt hiszem, az anyukák többsége használ mérleget :wink:
Mikorra is vagy kiírva? Szerintem kb. akkor fogsz szülni, mint én :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok

Ikres kismamik: megszeretném kérdezni, hogy nektek a 19. héten mekkora pocakotok volt?
csak azért kérdezem, mert a sógórnőm egyik rokona most 19 hetes ikres kismami és azt modják hogy azért már látszik a hasa, kisebb dinnye nagyságú, tényleg csak ekkora lenne? főleg hogy szegénykém mindössze állítólag mindössze 52kg nyom jelenleg :shock:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


erika13 írta:Ikres kismamik: megszeretném kérdezni, hogy nektek a 19. héten mekkora pocakotok volt?
csak azért kérdezem, mert a sógórnőm egyik rokona most 19 hetes ikres kismami és azt modják hogy azért már látszik a hasa, kisebb dinnye nagyságú, tényleg csak ekkora lenne? főleg hogy szegénykém mindössze állítólag mindössze 52kg nyom jelenleg :shock:

ez attól függ, ki mekkora hassal indult :wink:
52 kg sem extrém :)
19. héten nem is kell még nagy has.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Orsi
köszi szépen a gyors választ,
ha jól tudom a csaj előtte vasággyal talán 45 kg volt, mert állandóan fogyózott, nehogy elhízzon :shock:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Fanni!
Hivatalosan júl. 20.-ra vagyok kiírva, sőt az utolsó vizsgálatnál 5 nappal kisebbnek is mérték, szóval mindenképpen július második fele. Szóval remélhetőleg azért nálad később. Jó kis nyaram lesz, szerintem az utolsó hónapban csak ülök a klíma alatt és pihegek :D

Bár én persze nem ikreket várok, és még csak a 18.-ik hetet kezdem, de én szerintem még akár bikiniben is simán letagadhatnám a babámat :wink: Persze aki ismeri alaposabban a paramétereimet az látja, hogy van már egy kis pocim :wink: Mikor fekszem, főleg reggel olyan kis gömbölyű, de ha felkelek szépen kisimul majdnem láthatatlanra :? Mondjuk most kaptam 4 igazi kismama felsőt, azokban nagyobbnak tűnik. Hordom is peckesen :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: