Új privát üzeneted érkezett!

Szeder!

Regisztrálni kell előbb hozzá sajna. Szerencsére nem jár semmilyen "következménnyel", nem zaklat a multiply semmivel, nekem már régóta van regisztrációm.

Száz ágra süt a nap!
Minnyá kimegyek megcsekkolom a hőmérsékletet, mert ha nincs nagyon hideg, kiviszem Ákost babakocsistul. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Lányok, érdekelne a véleményetek! Bálintnak nincs napirendje. Igazából mindig úgy gondoltam, hogy az evés, és az alvás időpontja teljesen rajta múlik, ezért ezekhez én mindig igazodom. Ki is alakul mindig valami rendszer, de kb egy hónapig működik, aztán egyik napról a másikra valami teljesen új jelentkezik. Még mindig nem tudom kiszámítani, hogy mikor éhezik meg, és mikor fog aludni. Amit én tehetnék rendszerré, az a fürdés, és a séta, viszont ezeket is mindig az evéséhez szoktam igazítani. eddig pl 2 hónapos kora óta éjjel gond nélkül aludt 8-9 órát, egy hete kb 5 óránál többet nem alszik, ma pl négykor keltünk hajnalban. Szerintetek erőlködjek valami rendszer kialakításán, és ha igen, hogy, vagy bízzam ezt továbbra is rá, és előbb utóbb kialakul valami végleges rendszer?

Még egy kérdésem lenne, mielőtt elmegyek dokihoz. Az a cici, amit általában véresre rágcsál tele van piros foltokkal, és szoptatás után is fáj. (nemcsak a mellbimbó, hanem az egész) Volt esetleg valakinél hasonló?

Itt is süt a nap, végre megyünk egy nagyot sétálni!!!
blúmi

Sziasztok,

Márti,
már éjjel írtam, de kitöröltem :oops:
Nagyon szép a vers!

Gabolino
én is gratulálok a fogacskákhoz. Most már tuti, hogy veszek borostyánláncot Julcsinak :)

Blúmi,
Több fajta véleményt fogsz majd olvasni. Az enyém az, hogy nagyon fontos a napirend. Nekem nagyon könnyű Julcsival, kiszámíthó, hogy mikor fog enni, aludni, így tervezni is tudok előre. Persze soha nem hagytam sírni az éhség miatt, nincsenek kőbe vésve az időpontok, de egy "laza" napirendnek lennie kell. A baba miatt is, és az anyuka miatt is. Nem is mondom ki, hogy ki szerint :wink: , de azt olvastam a könyvében, hogy ezek az éjjeli felkelések akár a rendszertelenségtől is lehetnek.

Kép
hbetti

Képzeljétek, ma voltunk egy Dévényes gyógytornásznál (Gabolino: Veresegyházán). Gondoltam, biztos ami tuti, megnézetem Julcsit egy szakemberrel. Hááát, jól tettem! Nagyon sokmindent mondott, majdnem a teste minden tájékán talált valamit: kötött izmok, laza izmok stb. Úgyhogy járni fogunk hozzá rendszeresen.
Pl. azt nem is gondoltam, hogy Julcsi kis tokácskája már az izomtónus-elváltozás egyik jele :shock:

Kép
hbetti

szeder :)
Nándi imádta a hengert! nem csúszik ki alóla, úgyis fogod picit, és tényleg jól fejleszt!

blúmi :)
kötött napirendünk nekünk sincs, igazából minen attól függ, mikor ébrednek, igy oviba is van, hogy fél 8-ra, van, hogy 9-re érünk oda, attól függően, mikor szopizik Csongi. íha 5-kor felébred, én megszopiztatom és visszateszem, ált 2-5 perces nyüglödés után visszaalszik, még ha nagyon felébredt (mint pl ma) akkor is.

Kép
Kép
Kép
minyu

Hello mindenki!

Van eladó Urtica Urensem, ha valakit érdekel. Én nem használom, szinte az egész üveg tele van még. Jutányos áron megválnék tőle!

Betti!

Fú, tök érdekes amit írsz. Eddig húztam-halasztottam a dolgot, de holnap reggel én is kérek időpontot az itteni dévényeshez.
Állatira zavar Ákosnak ez a napközbeni nyűglődése amikor nem kézben van és nem nagyon tudok már másra gondolni, mint hogy ilyen mozgásszervi baja van. Inkább én is elviszem szakemberhez, nézze meg, aztán inkább most tornáztassuk, mint később legyen vele valami gond.

Lányok!

Mire jó egy nem mászó babának ez a henger? Nem tudom elképzelni. :? Segítsetek légyszi!

Blúmi!

Nálunk is van napirend féle, ami egyrészből jó, másrészből meg amikor Ákos felrúgja totál, akkor a hajam égnek áll. Ma ilyen nap van. :evil: De egyébként ahogy Te is mondod, mindig alakul valami, szinte hétről-hétre. Csúsznak az időpontok, kimarad alvás, máshová kerül, nem alszik kézben el, stb.
Egyetlen fix pont a fürdés és az alvás ideje, a többi a fiatalúr igénye szerint alakul.

Gabolino!

Gratula! :D
Ákosnak is mintha alakulna valami, de nem merem elkiabálni, mert lehet hogy ez nem is az. Mióta rajta van állandóan a borostyánlánc, azóta alszik el egyedül.

Bejci!

Már úgysem olvasod, de a jó pihenést. A dokin kiakadtam.

Realdream!

Köszike! Én is megkérdezem a gyerekorvosunkat, hogy kiír-e. Remélem igen. Ha van jogi hézag, akkor itt az ideje kihasználni. :twisted:

Rólunk:
Ákos tegnap megint normál volt bukás ügyileg, ma délelőtt viszont kijött belőle minden. Adtam neki Normafloret, hátha.
Nemtom, lehet hogy én eszek valami olyat ami nem jó neki? Hogy ettől olyan lenne a tejcsi, amit nem bír a pocakja? Ez hülyeség szerintem...
De lehet, hogy túl mohó, lehet hogy azért jön ki belőle a kaja, mert sokat feszegeti magát (-> dévényestől várom a megoldást), nem értem én már ezt.
3 napig normálisan aludt fél 8-ig (ez nekem álom!), ma 5kor kukorékolt. Nem is tudtam visszaaltatni, csak 7kor és akkor is csak 1,5 órát aludt. Foga lenne? Ezt sem értem...
Nem értek én már semmit, ez a lényeg. :? :)

Monee

monee85

Blúmi!

Nem is tudom mit mondjak erre.Bettivel ua-t a könyvet olvastuk és mindkettőnknek bevált (legalábbis nekem több dolog igaz és hasznos is volt).Nem tudom,hogy cumizik-e Bálint?ha igen akkor állítólag azzal lehet egy kicsit nyújatni az evések közötti időt.Bár én nem használtam a cumit ilyesmire amikor még cumizott Gyuszika.
Az éjjeli felkelésekre pedig azt tudom mondani,hogy ugyan ez van/volt nálunk is. ! hónapos koráig nagyon jól aludt a kicsi faim min. 8 órákat aztán meg elromlott. Viszont mióta kap egy kicsit "sűrűbb" kaját ismét visszaáll a régi rend. Lehet,hogy Bálint is igényelne valami más kajcsit is?,de én nem akarok beleszólni.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Gyors bekukk, fiam ébren van, nme tudom meddig hagy itt ülni...

Szeder, ne félj, nem csúszik ki alóla a henger, ahogy itt a lányok is írták, ott vagy vele, figyelsz rá!

Márti, megríkattál ezzel a verssel!!!

Blúmi, Dorkánál is azt tapasztaltam és most is hogy ennyi idősen nehéz kötött napirendet kialakítani. Pontosabban a picihez kell igazodni, de nekem mindkét gyerekem ugyanazt csinálta/csinálja amit Te is írsz: mire megszokunk egfajta rendszert változik a dolog
Úgy emlékszem Dorka egy éves volt mire valamennyire beállt a dolog.
Amit Te nagyjából be tudsz lőni, az a fürdés/fekvés. Nálunk a fürdés fixen este 7-kor van, ha éhes eszik és elalszik 8 után, ha nem akkor is megfürdetem és pizsiben elvannak még picit Dorkával.

Betti, szerintem ne aggódj a Dévényes miatt! Lehet hogy csúnyán fog hangozni amit most írni fogok, de ők is csak emberek akik pénzből élnek! És egy-egy alkalom nem is kevés pénz!!!!
Egy másik topikon írta egy korababa anyukája, ahol aztán tényleg fejleszteni kellett a babát, hogy egy idő után egy csomó mindenre be akarták őket palizni, hogy még ez is kéne - persze jó pénzért - meg az is kéne...
Úgy gondolom, hoy bármelyikünk vinné el a gyerekét, mindenkinél találnának valamit!!! Azért ez a toka-dolog nálam kiverte a biztosítékot!!! Ádámnak is van tokája, mi több, nem is látszik a nyaka! ÉS az izomtónusával minden rendben van, egy kifejezetten izombetegségekre szakosodott gyerekneurológus szerint!
Félreértés ne essék, nem az érdemeiket vitatom, de a pénz nagy úr!!! És a szülő természetesen elviszi a gyerekét mert lelkiismeretes és mert a legjobbat akarja a gyerekének és mert mi van ha mégis baj van!

Konan, hogy vagy?

Minyu, megvolt a szülői - Thomas napolva... :( 3 napos farsangjuk lesz, első nap pizsinap - egész nap pizsiben lesznek. Második nap retro nap - honnan szedek retros cuccot a csajomnak?! :shock: Utolsó nap lesz a jelmezes nap, nincs megkötve hogy mit lehet, viszont egész nap jelmezben lesznek, ez a Thomas egész napra játszani stb. nem lesz jó. De eltettem az ötletet, később tuti elő fogom szedni, ha máskor nem, Ádámnál! :wink: Köszi még egyszer!!!

Tényleg, csajok, adjatok ötletet, mit csináljak Dorkának, milyen jelmezt, ami kénylemes egész napra és mégsem tündér/hercegnő?!

Másik kérdésem: szerintetek 4-5 éves gyerekekkel hová lehet Pest környékén ovis csoportos kirándulásra menni? Tavaly állatkert volt, az nagyon jó volt!

Votl ma a védő néni! Hát, sokkal okosabb nem lettem... Hozott pép receptet. És legalább megdajkálta Ádámot. És rákérdezett, hogy miért volt probléma hogy nem járt ki :!: :!: Mert a doktornő szólt neki hogy nekünk nem tetszett...

Előbb fiam a frászt hozta rám! Teljesen olyan hang jött felőlfe mintha szortyogna ezerrel, már indultam a porszívóért, erre vigyorog egyet rám és újra kezdi - a szájával! :lol: :lol: Ás autózik egész nap és persze csupa nyál minden tőle...

Még pár kép és mennem kell:
Kép azért rózsaszín mert kölcsön szék...

Kép Anya ezt találta ki nekem :)

Kép így jobban látok! :)

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka!

Imádom ezt a kiskölyköt,annyira édesen,tudóskodva koncenntrál! Naaaaagyon cukipofa!

Lányok!

Most lehet,hogy kiakadtok rajtam,de fejlesztős szemmel is azt mondom,hogy Anyoookánál a pont,Dévényes ügyben(nem dicsekvésképp,de mozgásfejlesztésből írtam a szakdolgozatomat,ezért eléggé utánajártam ennek a témának)!!!
Az az igazság,hogy a Dévényesek speciális fejlesztést végeznek és általában a komolyabban sérült gyerekeknek felel meg ez a fejlesztés! Ahogy Bejci is mondta,illetve a neurológus,ahová elvitte Biust,az túl erős lenne a kislánynak!
Ha nem vagytok nyugodtak,vigyétek el gyógytornászhoz a babát,egy sima mezei gyógytornászhoz! Ő látni fogja,ha fejleszteni kell a babát és előír gyakorlatokat ha kell-mindenféle érdekeltség nélkül! Senkit nem akarok megbántani,de most nagyon divat Dévényeshez vinni babát,nehogy már abból kimaradjon! Higyjétek el,másképp fejleszt a gyógytornász (neki a legszéleskörűbb a repertoárja,évekig tanulta,nagyon komoly anatómiai ismeretekkel rendelkezik,meglátja,ha fejlesztésre van szükség),máshogy a konduktor (Ők idegrendszeri éretlenségből,problémából eredő mozásfejlesztéssel foglalkoznak) és máshogy a Dévényesek (Dévény Anna híres arról,hogy a legproblémásabb eseteket is felvállalja,ha előbb felmérte a gyerkőcöt és úgy ítéli meg,hogy lehet rajta az Ő módszerével segíteni,azt tudom,hogy műtétek utáni rehabilitáció alatt komoly eredményeket ér el!
Lányok! A Ti babáitoknak nem valószínű,hogy Dévényes tornára van szükségük! Tényleg érdemes egy nem profitorientált emberkének megmutatni,aki majd objektív képet ad! Ja és a Dévényesek meg a konduktorok rettenetesen fújnak ám egymásra (a konduktorok nagyon komoly intézményekben végzik a fejlesztést általában és szintén nem pénzorientáltak!
És,ami a legfontosabb:Legyetek türelmesek a babákkal! Fognak Ők fejlődni spontán módon is!
Na,befejezen,nem akarom itt osztani az észt....
Örülök,hogy tetszett a versidézet! :lol:

Márti
borossné becz márta

Anyoooka!

Ezt Neked hoztam,megígértem!

http://bolt.gyerekalbumok.hu/advanced_s ... 9k&x=0&y=0

Márti
borossné becz márta

Márti, köszi!!! Kipróbálunk egyet!

És örülök,hogy ugyanaz a véleményed mint nekem! Elárulom, erre voltam leginkább kíváncsi, hogy Te mit szólsz majd ahhoz amit írtam! 8)

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Szeder, azért nem írok magunkról, mert egyrészt nekem kevés időm van netezni, másrészt pedig ha elolvasod a hozzászólásokat, Magad is látod, hogy nem könyű egy összeszokott csapatba "megérkezni". De semmi gond, én így is jól érzem magam, kiváltképp, ha valakinek esetleg segíthetek.

A hengerről semmit sem tudok, csak láttam, hogy téma, én gyakran vaterázok, gondoltam megnézem, és lám, éppen van. :lol:

Magunkról: Zsombi Manó 7900 gramm, és 73 cm, 10-én lesz 5 hónapos. Elkezdtem a gyümit adni, és egy tapasztalat - vagy jótanács: ha a hozzátáplálás miatt székrekedése lesz a babátoknak, adjatok neki meggyet sárgabarackkal pempősítve. (én mirelitet pempőztem le.) Egyrészt imádta, másrészt megoldotta a problémát. :lol:

Csatolok frisset, rólam is :oops: Kép Kép Kép
realdream

húúúú, ma annyira jó idő volt nálunk, hogy nem volt szivem lefektetni Nándit, igy tök sokat kinn maradtunk ovi után. Most meg úgy alszik, mint a bunda :)

dévényezés: mi Nándival jártunk, mert 8 hósan még nem forgott, csak feküdt, mint egy fadarab. Elöször korai fejlesztőbe mentünk, velük tornázgattunk, és még másfél évig eljártunk hozzájuk fejlesztésre, de ők ajánlották, hogy menjünk dévényeshez is. nekem nagyon jó tapasztalataim vannak, Nándi nem üvöltött, csak akkor sirt, amikor nem játszhatott, és amikor behozta a lemaradást, elkezdett mászni, a csajszi mondta, hogy szerinte már ne menjünk, mert ügyesen behozott mindent. Persze nem tudhatom, hogy dévényezés nélkül nem-e ugyanolyan gyorsan haladt volna, mindenesetre nekem elég szembetünő volt, hogy hétfönként jártunk és vagy hétfő este, vagy kedd délelőtt produkál valami újat (megfordult, felült egyedül, elkezdett "kutyázni", kúszni, majd mászni.) :P
monjuk ez a toka dolog nekem is elég furcsán hangzik, ilyenről még sose hallottam... :roll:

anyooka :)
jaj, de cuki, milyen kis gengszter-rapper feje van :)
jelmez: méhecske, katica, tavasztündér (ja, ez végülis mégis tündér...), túrórudi, (karton helyett lepedőből), doktornéni, indiánlány. ennyi jutott eszembe hirtelen, de még agyalok :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Realdream, nagyon édes Zsombi manó!!! És hatalmas baba!!! :)

Minyu,irigy-irigy! Itt egész nap köd volt, fél4 felé sütött ki a nap
Ötleteket köszi! Remélem valamelyik megtetszik Dorkának mert nem akarom hogy hercegnő legyen!!!! :? :roll: :shock:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
Megint csak gyors bekukkantottam lejelentkezni.
Nem tudok jönni, visszaolvasni, mert már megint csavargunk. Hétfőn-kedden otthon voltunk, tegnap reggel óta úton vagyunk. Papinál, maminál... Múlt héten is csavargás volt szerdától. Az a 2 nap amit otthon töltöttem nem volt elég semmire. Mostam, takarítottam, sétálni voltunk, főztem, meg fél napot pakoltam a cuccokat, hogy el tudjunk jönni ennyi időre, és ne maradjon otthon semmi.
Remélem nem haragszik senki meg, hogy ilyen sokat kimaradozok. De van egy olyan érzésem, hogy ha beköszönt a jó idő akkor még ennyit sem leszek otthon. Már ezer program van a fejemben, alig várom, hogy megjöjjön a tavasz.
Rólunk:
Noémi szépen növöget. Még szopizik. Napirend az nálunk is hétről hétre változik, felborul.
Az éjszakák változóak, de még mindig nem alussza át sajnos. Van, hogy 2-szer, van, hogy 3-4szer is felébred. Sőt most éjjel nem tudom mi volt vele, hajnali 1-től 4-ig fent volt. Sirdogált, hisztizett, beszélgetett, tekergett...
Most meg persze alszik, aztán éjjel megint nem fog.
Az elalvása is elég nehézkes. Az utóbbi héten az a szokása, hogy csak hason alszik el, és csak ha teáztatom közbe. 2-3 nap volt, mire erre rájöttem. De nem élem bele magam, mert lehet, hogy jövő héten meg mást talál ki.
Noémi már régóta forgolódik hasról-hátra, hátról-hasra, de mostanra már elég profi a témában. Egész nap pörög-forog, nem lehet otthagyni egy percre sem őrizetlenül. (járókánk még nincs) Szerintem hamarosan elkezd kúszni, mert már nagyon próbálkozik.
A beszélgetés is nagyon megy neki. Mostanában olyan zabálnivalóan beszél, hogy elolvadok tőle. Elkezdi a szokásos eeeeeeeeee-t, és a végére, amikor elfogy a levegő, akkor hangosan: NENENE! Nagyon édes!
Kaki dolog: Noémi volt a híres egy héten egyszer kakilós kisasszony. Hát ez mára megoldódott: őszibaracklével. Egyszerűen imádja, és ahogy megissza, szinte már nyomja is a kakit. Úgyhogy lekopogom: szinte minden nap produkál.

Ígérem visszaolvasok, és reagálok. (csak nem tudom mikor)

Hétvégén úgy néz ki lesz fülbevalója Noéminek, majd küldök képet!

Jók legyetek! Pusz
Vendég

Henger: Köszi, szerintem majd be szerzek egyet, ha már ennyire dicséritek! :wink:

Anyoo!
Olyan nagyon-cukifalat kis Ádámod van. Helyes kis pasi!

realdream!
Nagyon jól nézel ki te nő! :wink: Igazi nőies nő vagy! - Jó tudom,hogy most azt fogod írni, hogy pedig az izé, meg az izém nem olyan.. mert nincs idő magamra.. Hagyd! Ne magyarázkodj :wink: Jól nézel és kész!
Szép kisfiad van! Zsombor szép név. Adélt keresztbe lenyelhetné.. mekkora súlya van neki is! Hihetetlen.
Gyere nyugodtan.. néha nekem sem válaszol mindenki.. de lehetetlen is ennyi embernek.. úgyhogy gyere bátran, tuti ,hogy lesz egy-két anyuka, aki neked is fog írni! :wink: Nézd meg: én is kérdeztelek, kértem is képet.. és kaptam is :wink:
Székrekedés, hozzátáplálás: én egy ideig adtam, majd volt egy erőteljes büdi kaki, ami zavart, és adtam neki 3 napig csak cicit. Amúgy napi egyszer egy kicsi hozzátáplálás van nálunk. Nem teljes értékű cici-kiváltás.. mert utána kap cicit és szopik is rendesen.
Szóval ki maradt 3 napig a pép.. el kezdett minden pelusba kakilni.. olyan fosásféle volt.. el kezdtem kicsit parázni, hogy ez nem lesz így jó, és tegnap adtam neki turmixolt friss almát.. annak ugye van bőségesen leve is.. mára csak egyszer kakilt.
Olyan nehézkes ez a hozzá táplálás.. Te, hogyan adsz neki sárgabarackot és meggyet:?? Bolti fagyasztás, vagy Ti fagyasztottátok??
Ki engeded, majd át passzírozod, vagy turmix?? Hogyan készíted el??

Dévényi:
Nem tudok hozzá szólni, szerintem ártani nem árt megmutatni szakembernek, ha épp felmerült probléma. Majd Ő eldönti, hogy kell-e vagy sem.

Monee!
Szerintem beszélj orvossal. Nekem ilyen tapasztalatom nincs, mármint,hogy ilyen sokat bukna. Van, hogy Adél szája szélén is van már félig megemésztett -túrós- tej. Viszont nálunk nem olyan nagy mennyiség.
Védőnő esetleg tudna tanácsolni valamit!

Blúmi!
Olyan nehéz ez, mert minden baba más. Mindenki mást fog írni, ebben igaza van Bettinek.
Nálunk sincs igazán az az óriási napirend. Ez abból is adódik , hogy igény szerint szoptatok.
Egy viszont nem változik, ha adok neki pépet, vagy gyümölcsöt azt kora délután adom neki.
Alvás: szerintem majd sokkal jobb irányba fog változni, ha jó idő lesz és többet tudtok a levegőn lenni.
Mi is küzdünk ilyen jellegű gondokkal, mindig változik, van , hogy óránként kell éjszaka, van, hogy végig alussza az éjszakát..- az elmúlt pár napban egész éjszaka aludt.
Viszont nem tudom, hogy milyen lesz a ma éjszaka.. mert kiszámíthatatlan.
Könyvet érdemes átlapozni.. A Suttogóról beszélnek azt hiszem a lányok.. - remélem - szóval, ha van lehetőséged olvass bele.. -én nem jutottam el a feléig a könyvnek, mert nekem nem volt szimpatikus.. mondjuk pont az altatással kapcsolatos dolgokat olvastam el.. hát ez gyereke válogatja, hogy kinél jön be.. nálunk nem jött be.
Ha érdekel, akkor majd valahogy megoldom, hogy eljusson hozzád, ha esetleg nem lenne meg a könyv.

Képzeljétek!
Holkával beszéltem, és az a nagy hír, hogy Emma mászik!!!
:lol: :lol: Nagyon komoly a kis csaj!!! :P

Kérdezni akartam már többször is, hogy ki tervezi a közeljövőben a kis tesó projektet ?? :P
Szeder: én nem .. :wink:

szeder74

blúmi :)
akartam még feltétlenül irni:
piros foltok a cicin mellgyulladás jele lehet!!! Nekem legalábbis az volt. Sztem vidd el dokihoz azt a cicit megmutatni.

Holka :)
jesszus, másziiiiiik???

Szeder :)
nem engem kérdeztél, de én épp minap vettem fagyasztott meggyet, mert azt nem tudtam lefagyasztani, de lehet kapni szilvát, öszibarackot is. Kiengeded, összenyomkodod, vagy turmixolod.
Jönnek a jó kis pepecselős időszakok.... :wink:

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Persze én sem írom le őket, mert nagyon jók,decsak akkor menjen oda az ember,ha calóban arra van szükség,nem? Mint ahogy Nektek is tanácsolták! A korai fejlesztőben nagyon komoly szakemberek vannak! Nekik én is hinnék!

Anyoooka!

Medvepark-Veresegyháza,Budakeszi vadaspark, Hajógyári sziget (tuti csúzdaparja van és játszótere).illetve,ha belefér,a Pákozdi Arborétum! nagyon.nagyon szuper,ott aztán mindent lehet csinálni és szintén van profi játszótér kicsiknek és kaland-játszótér óriás csúzdákkal!

Loholok vasalni,még alszanak...

Szeder!

Holka miért nem jön??? Róla nem gondoltam volna,hogy lemorzsolódik...

Márti
borossné becz márta

Realdream! Én mindig örülök, ha jössz! Akkor is, ha "csak" segítséget, tanácsot írsz!!! :wink: Zsombi gyönyörű gyerek! Büszke lehetsz rá! (valami nagyon komoly dologgal játszik, mia az?)

Áááá, és a régi kedvenc: Ádám! Nem csalódtam most sem, lassan úgy kell felmosni, ha a képeit nézem!

Köszönöm lányok a napirendes válaszokat! Megnyugodtam.

Hátha másnál is beválik: Bálint elalvás előtt, különösen este nagyon ideges lesz, semmi sem jó neki, rágcsál mindent, de az is feldühíti. Emiatt az altatás van úgy, hogy 2 órán keresztül tart. (pedig hulla fáradt) Kipróbáltuk a fogzásra ajánlott chamomilla homeos bogyót, és tegnap olyan szépen megnyugodott tőle!
blúmi

Emma mászik???? Döbbenet! Talán a fogacska is az elsők között nála bújt ki!

Minyu! Köszi a cickós választ! Te nőgyógyászhoz mentél, vagy a körzeti orvosodhoz? (remélem nem az, nem érzem csomósnak, bár lehet, hogy ez semmit sem jelent.)

Nekem tegnap este megint migrénem volt. Ráadásul Bálint éjjel szinte félóránként ébredt. Kicsit zokni vagyok!
blúmi

Sziasztok Csajok!

Gondoltam adok némi életjelet magamról, mivel annyi kedves aggódó üzenetet kaptam.

Hol is kezdjem....
Talán ott, hogy a következő sorokban döbbenetesen őszinte leszek. Lehet, hogy lesz olyan, amiért elítéltek, de az is lehet, hogy titkon bólogattok majd.
Előre is bocsi, ha hosszú vagyok.

Szóaval 2 héttel ezelött véglegesen kifordultam magamból és egyúttal befordultam. :(
A nem kicsit stresszes terhességemet egy meglehetősen veszélyes szülés zárta le. ( megjegyzem a vákumot azóta sem tudtam feldolgozni és valamiért a mai napig magamat hibáztatom)
A lelki problémám nagyon összetett:
1, nem bírtam a mai napig sem elfogadni, hogy az életem ennyire 180 fokos fordulatott vett. Annyira más volt a Flóra előtti életem, hogy erre nem voltam felkészülve.
Ehhez jön még az, hogy Flóra véletlenül, a nászéjszakánkon fogant. Nálunk az esküvőt nem előzte meg évekig tartó együttjárás, mi éppen hogy csak 1,5 éve voltunk együtt. Tudom, hogy hülyén hangzik, de nem tudtuk kiélvezni kettesben egymás társaságát. Iszonyatosan hiányzik a férjem és az, hogy kettesben legyünk.
2, Az elmúlt bő 1 hónapot szinte totál egyedül töltöttem. A férjem volt, hogy 3-4 napig sem látta Flórát, pedig nem utazott el. Gyakran hétvégén is dolgozik, akkor is egyedül vagyok. A nagyszülők, bár közel laknak, de mindkét oldalon még javában dolgoznak. Rájuk is max csak hétvégén számíthatok. Meg hát igazából nem is annyira az anyósomra vágyom, mint inkább a férjemre.
Mivel a férjem alig van itthon így szex sem igazán van.... és bevallom őszintén, ez a hangulatomat legalább annyira rombolja, mint a női önérzetemet.
3, És ez a legrosszabb: folyamatos BŰNTUDAT!!! Bűntudat azért, mert rohadtul nem érzem életem legcsodálatosabb időszakának ezt az elmúlt 4 hónapot. Bűntudat azért, mert meg van mindenem, és én mégis „nyűglődök”. Olyan, mintha ép ésszel tudnám, hogy „hogy kellene magamat érezni”, de ha megfeszülök sem tudom igazán boldognak mondani magam. És ezt nagyon szégyenlem!!!! Én magamat is elítélem ezért az érzésért!! A szar hangulatom közepette persze sokszor Flórára vagyok dühös. Előfordult már hogy úgy káromkodtam vele, hogy én is meglepődtem magamon. Persze ezt azonnal iszonyatos bűntudatom lett megint.

Ez a lelkiállapot egészen odáig fajult, hogy már nem volt kedvem Flórával foglalkozni. Persze megcsináltam mindent, de inkább kötelességtudatból , mint anyai ösztönből.
A mélypont az volt, amikor 3 iszonyatos kimerítő nap után (szintén reggeltől estig egyedül) , Flóra reggel felébredt, én csak térdeltem az ágyamon – úgy éreztem, mintha kb csak 10 perccel ezelőtt lett volna, hogy este lefektettem és már megint kezdődik minden előröl. Tiszta erőből püföltem a párnát és bőgve üvöltöttem, hogy én ezt NEM AKAROM!!! Egy hete annyira elpattant a húr, hogy Flórára is ráüvöltöttem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tudtam, hogy ez így nem mehet tovább... én is rámegyek, a házasságom is és az amúgy tündér gyerekemből is egy idegroncsot csinálok idővel.

Úgyhogy életmódváltásba kezdtem.
Ennek egyik része az, hogy tudatosan nem kapcsolom be a gépet. Iszonyat sok időt elvesz tőlem a netezés. Az így fenmaradó napi 1-2 óra szabadidőt inkább magamrafordítom.

A másik, hogy döbbenetesen alárendeltem magam a gyereknek. Én, aki anno a közértbe is top sminkbe mentem, most 4 hónapja nem használok parfümöt sem, nehogy a gyerek szaglásának kárt tegyek. Egy sima hajmosásra is 1 hetet várok.
Ha elmegyünk itthonról, akkor is csak róla szólnak a programok. ( Gekko, Dévényi, babatorna stb. )
Tudatosan ezeken is mind-mind változtattam.
És végül, de nem utolsó sorban: a férjemmel is megbeszéltem, hogy ez így nem mehet tovább. A hétköznapi munkán nem tud ugyan változtatni, de a hétvégi munka TILOS. És megyünk 2 hét múlva zalakarosra , 4 hét múlva meg síelni. Szóval többet programozunk együtt, családként.

Most várom az eredményt.
Ha ez sem segít... akkor tényleg szakemberhez fordulok. Elöbb nem akarok, mert bogyókat ugysem vagyok hajlandó beszedni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti!

Én igazán nem akarok vitatkozni Veled, de szerintem ez egy kicsit sarkos lett. Nyilván, pénz az nagy úr és az is nyílvánvaló, hogy egy szakember majd minden gyerekben találna "hibát", ami a szülőnek fel sem tűnne. Viszont, mert valaki mondjuk dévényes tornával foglalkozik és most ez divat, attól őt még nem lehet kikiáltani rossz szakembernek. Valahol asszem olvastam, hogy dévényesnek is csak 2-3 év gyógytornász szakmai gyakorlat után lehet elmenni tanulni... Ilyen erővel Hajdú doktornőt (??) is ki lehetne divat orvosnak kiáltani az Istenhegyin, hiszen most nagyon felkapott hozzá járni genetikai szűrésre, de ettől még nem kevésbé jó és lelkiismeretesen végzi a munkáját.
Szóval szerintem minden az adott emberen múlik, mint ahogy az intézményi keretek között dolgozó gyógypedagógusoknál is.
Én leinformáltam a csajt akihez megyünk, ő több alkalomra nem hívja a gyereket, mint amennyi feltétlen szükséges és otthonra is megmutat minden szükséges gyakorlatot. Nekem ez megéri momentán.

Anyooom!

Annyira jó hapsi Ádám! Tök édes! Imádom!
Hümm... lehet hogy én félre értettem, de B.-nak nem a dévényezéssel volt a baja, hanem azzal hogy a Gézengúzban rá akartak tukmálni mindenféle más fejlesztést és fenyegették, hogy ez meg az lesz. Azt ő is elismerte, hogy D. nagyon sokat fejlődött még dévényre jártak.

Emma mászik? Anyám... nagyon ügyi!!!! Hová siet ez a lányzó ennyire?!

Eszike!

Noncsi is nagyon ügyi! Ákos semerre nem tud magától megfordulni. :?

Monee

monee85

Minyu!
Jó, de a meggy, az savanyú, a sárgabarack is többnyire. Ízesíted? Mert én nem szeretnék cukrot adni egy darabig semmilyen ételbe.
Holnap jó lenne amúgy? :wink:

Márti!
Azért nem jön, mert ugyan az a véleménye, hogy sok idő.. és nem tud mindenkinek írni.
Ők nagyon sokat programoznak! Mindig mennek valamerre.. :)
Amúgy Holka el kezdte a német nyelv tanulását. Tök jól halad, hihetetlen, hogy mennyi energiája van. Nekem csak annyi van, amit itt töltök olvasással, és írással.. ennyi.. aztán valamelyik gyerek tuti elkezdi a rosszalkodást.. -a fiúk olyanok most, mint a 2 éves pelenkások.. ááá ki tudok tőlük akadni.
Szóval Holka tanul.
Emma már ugye elkezdett mászni, és felemeli a fenekét úgy,hogy a kézfej és a lábujjak vannak a talajon. Nagyon komoly! Ugye?
Márti!
Tényleg sokan nem írnak.. de kedden láttam egy bejelentkezést.. nem írom szándékosan le a nevet, azt hittem,hogy írni is fog.. de nem.. hát sokan olvasnak minket, de azt hiszem, hogy sajnos ez a természetes és bevált a topikoknál.. húh múltkor épp nem tudtam aludni, és bele olvastam a márciusiakhoz.. huh ott olyan vérre menő veszekedések voltak.. csak lestem.
Tudod ki jön ám az emberből az igazi én. HOsszú -hosszú hónapokig nem lehet megjátszania magát az embernek. Ott is hasonló dolog történt. Sőt nyitottak egy márciusi hízó topikot azok, akik a többieket cikizték.. döbbenet, hogy felnőtt nők, hogy tudnak beszélni.. jó nálam is el szokott szakadni a cérna, amit kizárólag a fiúk értik a dolgát.. de azért én nem szoktam senkivel úgy beszélni, ahogy ott egyesek. Lesz egy kis időd olvass bele a hízós topikba, az elejétől.. komoly nagyon :)

Blúmi!
Migrén! :cry: Mennyire visel meg? Hányinger? Émelygés?? Mit veszel be? Van valami praktikád???

Winona! merre vagy? átkapcsoltál olvasóba???? :roll:
Ma jutottál eszembe, hogy rég írtál..

Starlak?? ne tűnj el! Legalább Te ne!
:wink:

szeder74

Honey :P

Örülök,hogy ilyen őszinte voltál hozzánk.
Nagyon nehéz most Neked ez abszolút átérződik az írásodon!
Meg is értlek, hogy hiányzik a párod!
Azt is,hogy Flóra néha kiborít.. itt megértésre fogsz találni..
Szerintem nincs olyan anyuka, akik legalább egyetlen másodpercre ne akadt volna ki..
Teljesen természetes jelenséget írtál le.. és élsz át. Hol jobb, hol rosszabb.
Az,hogy Flórát az égiek ilyen hamar küldték hozzátok az hidd el, hogy boldogság. :)
Bár tény, hogyha sokat, akár éveket is vártatok volna, akkor bizony másként látnál Te is helyzeteket.
Minden nézőpont kérdése.
Úgy gondolom,hogy az már egy igen nagy előrelépés lesz,hogy a párod nem fog hétvégén dolgozni.
Én sem bírnám, ha hétvégén is a munkáé lenne a főszerep..
Minden lehetőséget ki kell használni, hogy kettesben legyetek.
Annyira nem tudok értelmeset mondani, mert amiben most vagy, azt mielőbb meg kell szüntetni.. egy hete ennek neki is fogtál, ami ne csak fellángolás legyen.
Az tény,hogy most Flóra életében is olyan időszak van, ami vissza hozhatatlan! Bár minden pillanat, ami épp elmúlik az visszafordíthatatlan..
Ezt is szem előtt tartva kívánom, hogy mielőbb sikerüljön megtalálnod az életben azt az egyensúlyt, amely mind hármótoknak boldogságot hoz az életben.. :wink:

szeder74

Monee!

Mondtam én,hogy nem jó szakemberek??? Csak nem minden babának-gyereknek van szüksége az Ő módszerük alapján végzett gyakorlatokra! És tényleg ott is igaz,hogy nagyon emberfüggő! Én aztán tudom,mi az az általánosítás,az óvónőket leginkább leírni szokták és tényleg nagyon sok nem odavaló van a pályán! Persze,hogy komolyan képzettek,nem mondom az ellenkezőjét! De az is tény,hogy-és a saját barátnőm tapasztalatából tudom-,hogy bizony akihez ők járnak,tényleg mindent kitalál,hogy minél többször menjenek(mindkét gyermekének komly mozgásproblémája van9 és nagyon nem tetszik neki,ha elviszik más,ortopéd szakorvos és neurológus által javasolt TSMT tornára vagy BHRG-re!
És sajnos sok olyan ember van,aki kihasználja,hogy a szülők mindent megtennéneka gyerekekért...de ezt Anyoooka már részletzte.

Bejciék nem csak most mennek Dévényeshez,mert a gy.orvos erőszakoskodott? Úgy emlékszem,most jelenkeztek be...

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.02.05 18:06-kor.
borossné becz márta

Honey!

Nem lep meg amit írsz, nagyon nem, az inkább -és ehhez őszintén gratulálok- hogy ilyen őszinte tudtál lenni magadhoz és hozzánk is.
Remélem sikerül önerőből megoldani a problémát, nagyon drukkolok!
Elkezdtem, de meggondoltam, nem akarok mást írni. Okos csajszi vagy Te, tudsz mindent. Azt kívánom inkább, hogy a Férjed legyen partner, adjon Ő is le dolgokat a régi életéből, hogy a családotok élete boldog lehessen.

Hajrá nektek!!!!!!!!!

Monee

monee85

Kép Padödö apával

Kép smaci az egérrel

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti!

Ha valaki dévényes (és ugye elvégezte a gyógytornász szakot is, különben nem lehetne dévényes), akkor csak dévényesként tudja tornáztatni a gyereket? Nyilván, mivel van gyógytornász végzettsége is, el tudja dönteni, hogy melyik gyereket mennyire kell megtornáztatni. Amelyiknek nem kell, azzal nem csinálja meg a brutál tornát, viszont ajánl helyette valami neki valót, ha kell. Vagy csak naiv vagyok és ez nem így működik?

Monee

monee85

Kép Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder, monee!!
Köszi a bíztató szavakat!
Nem fellángolás lesz, kitírtó típus vagyok! :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na és most gyorsan reagláok az uccsó oldalra:

bejci,
a dokinőd pacsizhat a konduktorunkkal! Szó szerint ugyan ezért kaptam a leszúrást, hogy a gyerek, miért nem egyenesen előre támaszt!!!
Pedig én olyan büszke voltam, hogy végre támaszt!!! de totál letörte a lelkesedésemet. :?
Véleményem: szard le!!! Semmi baja Biusnak!!! Bármilyen babás könyvet kinyitsz, a gyerkőcök többsége oldalra támaszt először, ugyanis úgy stabilabb. Majd támaszt előre is, ha lesz kedve!
Persze ez azóta már megváltozott, most már előre támaszt és végre nyulkál előre a játékokért.

minyu,
Gekko-t te kérdezted anno. Mi már 3x voltunk és naaaagyon jó!!! Flóra is élvezi, és végig tudja koncentrálni az 50 percet!!
nagyon sokat fejlődik !!

Dévényi,
mi járunk oda is. És azt is nagyon hasznosnak találom. Mondjuk Flórának sajna tényleg kell, mert kötöttebb mint én 30 évesen! :? Még terpeszteni sem tud szegénykém.
Üvölt mint sakál közben, viszont már aznap este picit látszik az eredmény!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!
Nagyon helyes Flóra baba! Az utolsó kép nagyon megfogott :wink:
Kiegyensúlyozott babának tűnik. Nincs gond. Ügyes leszel!

Dévényi:
szerintem mindenki döntse el magában, hogy mit vállal be a gyerekével kapcsolatban..
A másik, hogy ez most ilyen nagyon fontos dolog az életünkben, hogy hova miként visszük a gyereket.
Van, aki az úszás mellett leteszi a voksot, és esküszik rá.. van, aki meg azt mondja, hogy Úr Isten biztosan nem viszem a csecsemőmet ilyen közösségi fürdőzésre!
Hát ez is egy vita tárgya lehet.
Persze azért vagyunk itt, hogy eszmét cseréljünk, és nem azért ,hogy kioktassuk egymást, nem hinném, hogy bárki is kioktatásnak venne egy-egy hozzászólást.
Csak jöjjön néha pozitív észrevétel is, ne csak kevésbé pozitív :wink:
Csak nyugodtan.

szeder74

Szeder!
Köszönöm, kedves vagy. Az a.m. által "irigyelt hajamat elvitte a fodrászom, de azért köszi, jól vagyok :D
A meggyet fagyasztva vettem, magozva, minden-mentesen fagyasztják, szóval csak bátran! (sokféle gyümölcsöt lehet így venni, csak aprómagvast NE vegyetek, mint pl eper, málna, szeder :D )
Én azt csináltam, hogy kb. 15 szem meggyet és 1 barackot turmixoltam le kétféle kélppen: 1) az egyik felébe semmit nem tettem bele. Eredmény: nyelte, mint kacsa a nokedlit. 2) a másik felébe kevertem 2 evőkanál tejpépet. Eredmény: nyelte, mint kacsa a nokedlit. :lol:

Blúmi!
A játék, amivel megbabonázódott Manócskám, egy ikeás cucc. 3 vastagabb, színesre festett acél-rudak, amik spirálosra, meg hullámosra vannak hajlítva, és színesre festett fakockák, fahengerek, gömbök vannak felfűzve (mint valami nagyított gyöngyfűzős játék.) Ezeket a fa-cuccokat kell (lehet) rajta tologatni, hengergetni, ütögetni, pörgetni, meg amit a baba kitalál magának. Nálunk nagyon beválik.

Honey!
Gratulálok ahhoz az őszinteséghez a topikosokhoz, amit sokan magukkal szemben sem mernek megtenni. Hidd el, sokkal fontosabb lépést tettél meg, mint gondolnád! És aki ilyen okosn reflektál önmagára, és képes megoldásokat is találni (ennek mind-mind az őszinteség az alapja!!!), az meg is fogja oldani! Nagyon szorítok, és tudod, hol találsz, ha segítség kell (természetesen bogyómentes!)

Mára ennyi, így is megleptem magam. :roll:
realdream

Sziasztok!

Honey: örülök, hogy adtál életjelet! Semmi értelmeset nem tudok írni Neked, csak azt, hogy kitartás és drukkolok, hogy helyreálljon a lelki nyugalmad, és megint derűs és kiegyensúlyozott lehess!

Sziszi: örülök, hogy Rékuc jobabn van!

Bejci: ahogy elnézem olyan dolog nincs amibe a gyerekorvosotok ne tudna belekötni. Csodálom, hogy eddig birtad! :D Jó pihenést!

Gabolino: gratula a fogacskához! :D

Konan: remélem jobban vagy már!

Am: van már alkatrész a babakocsihoz? Bár ha nálatok is olyan ramaty idő volt tegnap meg am mint nálunk, akkor tök mindegy, ha jól sejtem :? Nagyon édesen nevet Gyuszika!

Mambu: nekem még nem volt rá szükségem, hogy visszadumáljak a dokinak :)

Márti: örülök, hogy jobban vannak a gyerkőcök! És nagyon tetszett vers :)

Monee: mostanában Zalán is bukik, nem is keveset, hiába büfizik előtte jó nagyokat, de azt mondta a doki, amig hizik ne foglalkozzak vele. Valószinűleg több levegőt nyel, mivel megint nagyon sokat nézelődik cicizés közben. Regisztráltam Multiply-n, de nem jöttem rá, hoyg tudom meghallgatni a számot, a szám címére hiába kattintok :?

Blúmi: nálunk egy napirend egy hónapig se szokott tartani, és akkor is eléggé rugalmas. Ez azt jelenti, hogy a napirendnek vannak fix pontjai, de azok csúszkálnak a napon belül (pl délelőtt alszik, de ezt hol 1/2 10-kor kezdi, hol 1/2 12kor, stb.) Egy dolog van, ami fix, este fürdés 1/2 8 és 1/2 9 között, utána esti szopi,. amjd villany leolt, és alvás. De mostanában az alvás előtt pl van egy rövid dumálgatós időszaka, amikor "beszélget" a nyulával.

Anyoooka: Olyan nagy fiú már Ádám! És milyen komolyan tanulmányozza az ágya fölötti csörgőt!

Holka Emmájának gratula a mászáshoz!

Dévény: az egyetlen kritikus pont nálam, aminek kapcsán mindig elgondolkozom azon, hogy eléggé figyelem-e a gyerkőcömet. Én nem vittem eddig Dévényre, és nem is szándékozom, hacsak nem látom problémásnak a mozgás fejlődését, de eddig mindent időben csinált, igaz nem sieti el a dolgokat.
Viszont az is igaz, hogy nagyon sok anyukától hallom, hogy ő viszi a gyerkőcöt, és az is tény, hogy nem nagyon hallottam még olyan babáról, akin ne találtak volna valamit, és ez nekem furcsa.

Kép
kistiggrincs

Monee!

Nem teljesen...

Lányok!

Végére értem a babakocsi-dilemmának,megrendeltem és kedden érkezik a Kamilla -hintó! :lol: Mást találtam,remélem nem mondtok róla sok rosszat (de,ha tudtok,akkor szóljatok,mire figyeljek),még jó,hogy faggattalak Benneteket,hogy melyik legyen a 2 közül a befutó!Na,most itt a nevető 3.,lehet véleményezni!

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=G_8

Márti
borossné becz márta

sziasztok csajok!
szeder, igen én is olvasóban vagyok. sok progink van, így este átfutom és ennyi.sok infót csak beszippantom :oops:
honey:nagyon nagyon drukkolok Neked!!!!
amúgy panna is próbál mászni, de csak ha ölben van, a földön még nem :lol:
nyugodt jóéjt mindenkinek!

Kép
winona

Mielőtt még... :)
Márti! Nem torok elharapós írás akart lenni, csak hangosan gondolkoztam. Bocs, ha esetleg úgy sikeredett!

Fáj a fejem, bőgtem egy kört. Alig vártam, hogy a Férjem hazaérjen és kivegye a gyereket a kezemből, intézze amit Ő is tud, de baromira nem akart hajlandóságot mutatni rá. Igaz, megcsinálta, csak egy fél órás késéssel, addig meg hallgathattam, hogy nyervog Ákos ismét. Ezt a nyávogás-nyűglődést annyira, de annyira utálom! Annyira nem illik bele a tündéri mosolygós hapsim képébe. :cry: :cry: A várva várt kisbabám is szét tudja vinni a hajam, pedig készültem rá, hogy lesz ilyen is. Csak olyan jó lenne, ha nem mindennap lenne. :(

Kisstigrincs!

Alul van egy olyan, hogy Play playlist és ha be vagy jelentkezve, akkor mindjárt ugrik át az alapértelmezett zenelejátszóra a gépen és tölti - játsza le. Elvileg.
Köszi! Tök aggasztó ettől függetlenül. Napi két pulcsi mindkettőnknek, olyan büdik vagyunk... Két hét múlva mázsálás, meglátjuk.
De mintha lenne valami relfux ellenes prakita... talán Sinlacot kell adni egy kanállal etetés előtt, de lehet hogy rosszul tudom...

Realdream!

Tényleg így eltologatja a kockákat? Azt hittem ez későbbre "való" játék.

A hengerre válaszoljon légyszi aki tud! Hogy kell azzal játszani a babával?

Monee

monee85

monee :)
"bogyóhúzogató" játék elvileg tényleg későbbre való, mikor már a finommotoros, mozgást tanulja jobban.
Hengerre ráhasaltatod a babát, és hagyod, hogy gördüljön és kitámasszon. Aztán késöbb, mikor mászik, gurulhat előtte, ő meg kotorhat utána. Vagy a hátára fekszik, és kézzel-lábbal forgatja (NÁndi ennek nagy mestere volt, de nem találok, csak labdás képet) Vagy csak egyszerűen püföli, rágja, dobálja.

Kép
Kép
Kép
minyu

Monne!
Nem tudom, hogy "hivatalosan" mikorra való, mi ajándékba kaptuk, és letettük a földre, ahol Manó játzszó-birodalma van. (Erről azért majd csinálok egy fotót, érdemes megnézni...)

Szóval letettük mellé, és ő elkezdte először püfölni (pörgette, mint a kerekeket a fiúk), aztán tologatta rajta a bogyókat. Szóval ő maga fogott hozzá, semmit nem sürgetünk/sürgettünk. Mint ahogyan semmi mást sem, mégis ügyesen mozog, és fejlődik. (Mondták, amikor született, hogy általában a nagyobb súlyú babáknál minden egy picit előbb várható).

Jó éjt mindenkinek!
realdream

Monee!

Nem haraptad el,állom én a strapát,ne aggódj! :lol:
A henger semmi különös,én szoktam hagyni,hogy felfedezzék! Amíg pici,csak nézi,aztán odanyúl,arrébb löki,aztán lehet azt csinálni,hogy ráhasaltaod,közben tartod a babát és előre-hátra gurítod kicsit. Amikor már mászik,elgurítod és mászik utána,mászás közben meg előre is löki véletlen(előszőr) a kezével és mászik utána. Lehet ülésben is gutítani egymásnak,úgy 1 éves kor körül,akkor már nagyon élvezik a kicsik és könnyebb megfogi mint a labdát! Aztán később,amikor már mondjuk 2 éves ,magától is ráhasal és előre-hátra gurul. Nagyon fejleszti az egyensúlyérzéket,ami pedig stimulálja az idegrendszert,így az nagyon intenzíven fejlődik!

Sinlac jó lehet,a lényeg,hogy sűrűbb táplálékot fogyasszon a baba,mert azt már kevésbé bukja vissza. Refluxosoknak van külön sűrűbb tápszer is! Konzultáld meg a gyerekorvossal! De fura lenne,ha a reflux csak most jönne ki,bár nem elképzelhetelen!

Szeder!

Belenéztem! Szörnyű! Én nem szoktam ilyet mondani,de tényleg vannak ilyen primitív emberek???

Honey!

Nagyon jó,hogy itt vagy! Flóra baba tiszta apja! Olyan vidámnak tűnik!:lol: Senki nem haragszik meg,ha ritkábban jössz vagy csak esténként,szerintem,ahogy jön a tavasz,nem fogunk ennyit írni,mindenki kint lesz a levegőn a babával! Én is készülök átváltani csak esti üzemmódba,mert sűrűsödik az élet itthon!
A legnagyobb lépést már megtetted! Felismerted a problémát és változtatsz,amit tudsz! Menni fog! Tiszta szívből szorítok Neked! Nincs ember itt a topicon,aki ,megvetne szerintem...az vesse Rád az 1. követ,aki soha nem borult ki még hasonló okból kifolyólag!

Márti
borossné becz márta

Monee: köszi! Nekem sajna valamiért nem indult automatikusan, de akkor majd próbálkozom holnap, lehet a számitógépem tilt le valamit! Pulcsis dolog ismerős, én most tartok a mai napra a 3.nál.

Kép
kistiggrincs

Márti: nagyon tetszik ez a babakocsi, majd mesélj, hogy válik be élőben! Nekem még van kb 2 hónapom sportbabakocsit találni a dednek.

Kép
kistiggrincs

Márti!
Jó a hintó :lol: Könnyen összecsukható?? Nem ismerem ezt a kis járgányt.
Ja.. ilyen primitívek!
Komoly nagyon!

Jó éjt mindenkinek!!

szeder74

Honey!

Nagyon örülök,hogy jelentkeztél. Már nagyon vártam. És valahogy sejtettem,hogy ilyesmi lehet a gond. SZÍVBŐL SAJNÁLOM.
Miután elolvastam az írásodat eszembe jutott az első pár hét miután megszületett Gyuszika. Én sem így képzeltem el és engem sem öntött el az a hatalmas boldogság amit vártam pocakosan.
Bűntudatom volt,hogy amikor kérdezik ,hogy" na és ugye nagyon boldog vagy ?" nem tudtam az teljes szívből mondani,hogy igen.
Valószínűleg az első 3 hétben volt depim éd ettől nem tudtam igazán boldog lenni.Meg persze annyi új dolog volt hirtelen az életemben/életünkben,hogy nem győztem kapkodni a fejem...
Én azt mondom,hogy Gyuszika 2-3 hónapos korára tudtam feldolgozni,hogy más lett az életünk és azóta felhőtlenül BOLDOG vagyok.És tudom,hogy vele kerek az életünk :D
De mindehez idő kellett.

Nagyon örülök,hogy változtattál az életeden ill. a párod is hajlandó ebben segíteni. Nem lesz gond és ha ezen túljuttok csak erősebb lesz a kapcsolatotok.Sos-sok kitartást kívánok!!!
Flóra meg csodaszép kiscsaj :D

puszi nektek

Kép
Kép
a.m.

Szeder!

Fél kézzel csukható,tolható és épp csak 8kg! Nagyon új,azért ilyen olcsó! Bevezető ár! De mindent tud,ami nekünk kell és Csabi ragaszkodott hozzá,hogy Kamillához a piros illik! Én gondoltam a világosabb sárgára is,de Csabi segített dönteni!
Fáj a torkom,Csajok! Annyi a vasalnivaló mint égen a csillag+fel is kéne mosni,de asszem hagyom holnapra és alszom egy jót!Sajna,nem lehetek influenzás,nem fér bele a napi programba! Ezek az én csemetéim 5.40-kor ébrednek az apjukkal együtt...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Honey,
Én is örülök, hogy jelentkeztél! Flóra babát is nagyon jó látni, csupa bűbáj kisbaba!
Szívfacsaró volt olvasni a beszámolódat, kívánom, hogy mihamarabb meggyógyuljon a lelked!

Márti,
Mit javasolsz, kérjek beutalót Julcsinak és nézessem meg egy "sima" gyógytornásszal is? Az biztos, hogy terápiára szorul, észrevettem például, hogy a bal karját nehezebben lehet kinyújtva a fejéhez felemelni, ha lelógatom a földre, akkor nem teli talppal áll, hanem spiccben van a lábfeje, hason fekve nem a kezén támaszt, hanem hátból homorít stb.

Szeder,
Nem tudom, kire gondoltál, de én ma többször bejelentkeztem, hogy írok, de mindig történt épp valami. "Ember tervez, gyermek végez". Az illető védelmében írom, hogy az olvasáshoz nem kell bejelentkezni, biztos, akart ő jelentkezni, csak valami közbejött. :wink:
A márciusi hízó topik első oldalát elolvastam, de teljesen érteltetlenül állok a dolog előtt. :shock: Ez csak valami vicc lehet, különben... :roll:

Amúgy szívesen vettem minden Dévényes hozzászólást (Anyooka, Monee, Kistigrincs, bocs ha valakit kihagytam). Minden véleményt átgondoltam, sokban egyet is értünk. De ha nem így lenne, akkor sem venném a szívemre, mert azért vagyunk itt, hogy megtárgyaljuk különböző témákat különböző szemszögekből.
Sajnos az ilyen fórumok hátránya, hogy az írásos kommunikáció nem adja vissza teljes mondanivalót, hiányoznak belőle azok a plusz dolgok, pl. hangysúly, mimika, ami a beszégetést színesíti. És ebből sok félreértés adódhat. Nekem ebből volt egy majdnem 2 évig tartó sértődés egy barátnőmmel, ezen az egy mondanton: "hát te nem változtál semmit". Ő ezt sértésnek vette, pedig abszolút nem annak szántam. Van ilyen!

Kép
hbetti

Betti!

Én megnézetném! De,ha telefonálsz a Korai Fejlesztőbe,elmondod,mi van,lehet,hogy tudnak tanácsot adni,kihez vidd,estleg Ők is megnézik Julcsit!

Jó éjt mindenkinek!

Márti
borossné becz márta

Honey! nagyon örülök, hogy jelentkeztél! Csatlakozom A.m-hez teljes mértékben, nálam is úgy zajlott! Én is óriási dolognak tartom az őszinteségedet, hatalmas lépés!!!! És már azt hiszem eddig mindannyiunk számára kiderült, hogy tökös csaj vagy, szerintem ebből is ki fogsz mászni! NAGY KITARTÁST KÍVÁNOK HOZZÁ!!!!! (én csak annyit írnék még: ha kicsit is úgy érzed, hogy egyedül nem megy, azonnal kérj segítséget!!! Van bogyómentes megoldás!) És szeretettel várunk a hírekkel, amikor úgy érzed!!! Flóra továbbra is gyönyörű!!!!

Szeder! köszi az együttérzést! Migrén: durva esetben hányok, napokig tart, émelygek, nem tudok enni, idegesítenek a zajok, fény..... Baba mellett nehéz átvészelni. Ajánlott az orvosom egy homeopátiás bogyót, és én magam - a nagyokos 8) - is találtam a tüneteimnek megfelelő szert. Ez utóbbi tegnap úgy néz ki, hogy bevált.
blúmi

Márciusi topik megdöbbentő! :shock: :shock: :shock:
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?