Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cumisüveg: nálam a mosogatógép tisztára mossa azt is ami nem lecsavarható. :D Volt nekünk is MAM (akkor még nem volt gépünk) valóban jó volt, hogy teljesen szétszedhető, de előfordult olyan, hogy nem tudtam rendesen összeszerelni és kifolyt a tea. Persze nem látszott rajta, hogy nincs jól összerakva, szóval erre figyelni kell. Egyébként legtöbbet AVENT üveget használtunk MAM cumival! Ez jött be Aminának. Most Tommee Tippeet fogok venni. Nagyon jónak tűnik. Annyira jól megcsinálták a cumi részét az üvegnek, hogy tényleg olyan, mint Anyacici. Még rendesen nyúlik is amikor szívja a gyerek, úgy mint a mellbimbó. Nagyon komoly.

Hétfőn megyek terheléses cukorra, már rendesen parázok, annyi rosszat írtatok róla. :? Remélem nem fogok én is elájulni.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Szofi, bent csak egy csúzda van, nem kamikáze, hanem a light-os, kis kanyargós. A barátnőm nyáron volt kb annyi idős állapotos, mint most mi és a mogyoródi Aquaparkot végigcsúszta. Semmi baja nem lett, én alapból f.s-ós vagyok csúzdán, ezért nem merném még a light-osat sem.... Úgyhogy ha szeretnéd, csússz nyugodtan, csak a párod menjen utánad, hogy bőven legyen időd kimászni a vízből, ne egy idegen csússzon rád!

Az esernyős kocsik alapból gyengébbek, mert lazább a szerkezetük, kisebb a kerekük, stb. Nekem FP van, egész nyáron göröngyös utakon toltam, kissé mozog a kereke már, de nem vészes. A barátnőmé a Top Rider neki a kerekének semmi baja, viszont az ülés meg a tető több helyen kiszakadt. Illetve az övéknek nem fixálható a bolygósított kerék, nekem azért nem lenne jó, mert akkor boltban nem tudnám egy kézzel tolni. Krém, neked le lehet fixálni az első kerekeit? Viszont a barátnőm csak 20 körül vette újonnan, biztos az is függ, hogy melyiket veszi, Szofi ha jól emlékszem, te drágábbat néztél, nem?
Na most jó sok mindent összeírtam, csak győzd kibogozni! :lol:

Mozza, én is csak heti egyszer mosom a ruháját, nem volt bukós, néha kakis lett, ameddig folyt, szerintem olyan 8-10 bodyja lehetett meg rugi. Összeszámoltam, most Gyöngy mindent leesz, és most van 10 bodyja, elég egy hétre.
Vendég
 


Novygirl, nekem 2007-ben 30 volt, most 40, mert az NST is maszekba ment át.
Vendég
 

 
 

Novygirl, Te hol fogsz szülni? Nem találtalak a tábliban! Mert a kórházas topikokban meg tudod kérdezni, hogy mennyibe kerül a Te kórházadban egy szülésznő. Általába hasonló tarifával dolgoznak.
Vendég
 


Sziasztok!

Tinu, Szofi! Nekem is tetszett a relax, fogok is járni, csak a jövő hét nem jó, mert nincs ki vigyázzon Alízra!

Annus! Nagyon jó kis rucikat vettél! Már kedvet kaptam én is egy kis turira. A párna is nagyon jól sikerült!

Cumisüveg: Szerintem nem kell túlkomplikálni. Egy jó, ha van készenlétben, bármilyen márka, de ha szükség lesz rá még később is lehet venni, olyat amilyen az adott gyerkőcnek jó. Először én is Aventet vettem, mert mindenki azt dicsérte, de Alíz csak a Nukosból volt hajlandó inni. Az is utánozza a mellbimbó formáját.
Én is a szilikonos, szelepes etetőcumit javaslom. A latex akár allergizálhat is.

Kép

Kép
hean
 
 


Szülésznő:én eldöntöttem h nem lesz!Vagyis nem fogadok előre.Ha nagyon szükségét érzem akkor majd ott az épp "szolgálatban" levők közül,aki nem rohangál már így is több kismamához felkérek egyet!

Farkas!
Nem tom h mért nem jön be nálad...
http://amilapunk.blog.extra.hu/getfile. ... height=315
Így meg tudod nézni a képet?Ha igen akkor beteszem a többit is így!

Csadra!
Már kiderütl "rég" h kislány!De a vonalzómon is látszik :lol: Azért még nem késtél le róla nagyon,mert csak 3 hete tudjuk :wink:

Turi:szóljatok ha mentek,összefuthatunk ha épp itthon vagyok!Magunknak úgyse néztem semmit... :wink:

annus11
 
 


reny: nos én most akkor jót írok neked a terheléses cukorról. :lol: Ma voltam, és én is eléggé félve mentem a sok rossz hallatán. Ráadásul saját magam vezettem oda kocsival meg vissza. Tartottam a rosszulléttől.
Végül az egészben a legroszabb a 2 óra várakozás volt mert nem akartam hazamenni, meg sehova mert az idő is rosz volt...így az újságtengeremmel együtt a váróban gubbasztottam. :? A vérvétel konkrétan nem volt rosz, a cukros lötyi sem volt rosz mert nem volt annyira édes, mint amire számítottam, ez a szőlőcukor nem olyan mintha mondjuk porcukrot tennék a vízbe (inkább mintha vakolatot kapartam volna bele :D :D ). Úgyhogy: no para :!: Kicsit ugyan szédültem, de az szerintem „csak” az éhségtől volt.

annus: nagyon jól tudsz vásárolni. Ismét csak ámultam hogy milyen szuper rucikat találtál...és fillérekért. Olyan csinos kislányod lesz, hogy már az első hónapokban a kis pasikat kell majd hessegetned :wink: :lol:

Ez a szülésznő fogadása dolog olyan, hogy ha én tudnám, hogy ahol szülni fogok mind olyan rendes és kedves mont akiket eddig láttam / hallottam, akkor bizti nem fogadnék. De az a baj, hogy elég csupán egy aki bunkó...és ha pont őt kapom ki amikor szülök...ez rizikó. Az tény, hogy a normál lefolyású szülésnél gyakorlatilag a dokinak ott sem kell lennie, a szülésznő viszont kell. Tanácstalan vagyok....Szerencséra nekünk már a fogantatás óta félre van téve egy összeg, amit a szülésre szántunk, csak azt nem tudtuk hogy van a doki meg a szülésznő és hogy melyiknek adjuk, vagy egyáltalán hogy hogy lesz ez az egész. Mondanom sem kell, hogy most sem tudom még...
Két embernek valószínűleg nem tudunk fizetni. Holnap este fél 8-ra megyek a dokimhoz, és megbeszélem vele ezt is. Nagyon korrekt, hátha őszintén megmondja mit gondol.

Ma vacsizni megyünk apával meg az egyik külföldi kolegájával, aki csak ma este van itt Magyarországon. Jó kis este elébe nézünk. Bár fárasztó is lesz, egész este angolul csevegni...már kijöttem a gyakorlatból.

Jaaaaj, és nem is újságoltam, hogy megleptem apát egy színházasdival, tegnap este a Madáchban voltunk, megnéztük a Páratlan párost. Annyit nevettem, hogy ha ebből bármit is érzett a kislányom a pocimban akkor biztos ő is nagyon jól szórakozott.

Na megyek, összekapom magam.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Nálunk Veszprémben megszűnt ez az orvos, szülész fogadás.Az ott dolgozók kezdeményezésére.És szerintem ez nagyon jól van így.

Nálunk vasárnap lesz gyros parti.Utána meg mi megyünk egy házassági évfordulós bulira 14-én.Szóval kellemes hónap lesz. :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok Lányok! Most csak gyors bekuk!

Olvaslak titeket folyamatosan de már sajnos írni nem nagyon van időm/erőm!

Mi jól vagyunk! Hétfőn voltam cukros lötyit inni hát jó bunkó vérvételes nővérkét fogtam ki! Meg tisztára mint az ovodában a kisgyerekekkel úgy viselkednek ott hát borzasztó! Maga a lötty nekem fini volt lehuztam egy szuszra mint a sicc :D De rá egy félórára rosszul lettem tőle (ahogy ment fel a cukrom) alig bírtam ki a 2 óra hosszát hogy bent maradjon aztán a vérvétel után kikéreckedett! Nem bírtam tovább! :D Egész nap gyenge voltam remegtem émelyegtem nagyon rosszul voltam tőle közben Sugi baba meg felpörgött a cukortól és fél órás órás szünetekkel olyan intenzíven mozgott és olyan erősekett rugdosott a Drágám hogy pihenni se tudtam nagyon! De végre én is túl vagyok rajta!

Mostanába keveset tudok jönni mert mindent össze kell csomiznom jövőhét szerda, csütörtök költözködés már alig várom! Ma oda is vásároltam 1-2 dolgot nagyon örülök hogy már tényleg csak ketten/hárman leszünk mint egy igazi család! És remélem már a Valentin napot ott töltjük mert megszeetném lepni valami jó kis dologgal a Páromat!

Olvasni olvaslak titeket majd próbálok válaszolni/írni is!!

Vanni: örülök hogy már otthon vagy pihengess!

Ja! Kérdés: Ha gombásodásom van azzal feltétlenül orvoshoz kell menni? Az van hogy olyan rossz nekem hogy minden kis "hülyeséggel" zaklatom a Docens urat és most voltam nála 1 hete! De nem szeretném azt se ha feljebb terjedne (ha gombásodásról van szó) esetleg valami ötlet vagy kúp amit vénynélkül ki lehet váltani???? Előre is köszi!

További szép estét mindenkinek! Megyünk vacsizni Párommal!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Sziasztok!

szülésznő
Nekem volt és nagyon megéri fogadni, ha belefér a költségvetésbe, mert állandóan veled van. Az NST-ket is megcsinálja nekem majd soron kívül. Kiválasztotta a legjobb szülőágyat stb. Az orvos nincs végig veled, jön megy állandóan. Nem tudhatod ki éppen az ügyeletes szülésznő. Néhányat megismertem, nem mindenkinek örülnék. Ráadásul lehet éppen többen szülnek, akkor másokra is figyelni kell, míg akit felfogadsz az csak veled törődik, kivéve, ha éppen szolgálatban van, akkor pech.

babakocsi
Nekünk az újszülött kocsink elég nagy és nehéz volt, nagy sportkerekek, volt hozzá mózeskosár. Szerettem, de később vettem egy könnyebb kocsit, Hauckot. Ez kb. 25 ezer Ft. volt. 5 kiló, simán megemelem gyerekkel együtt. Majdnem vízszintesig dönthető, bolygókerekes, de le lehet fixálni, nagyon szeretem. Belegondolok néha, hogy a mostani terheségemről nem tudtam semmit a 10. hétig és naponta többször felcipeltem Aport az elsőre. Nagyon magas emeletek vannak, mert a lakások 4 méter belterűek. 15 kilót cipeltem és nem lett baj, szerencsére.

Torkos csütörtök
Megy valaki? És ha igen, hova?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szofi

Nézd meg a lapra csukhatóakat, azok jók nagyon, szintén pici helyen elférnek és stabilabbak. Ja, és könnyűek. 5 kilósak kb.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Esernyőkocsi, jut eszembe, kezd szétmenni rajta a huzat, félek, lassan kiesik belőle a gyerek, ha beültetem. Lehet ezekre új huzatot varratni? Hol? A garanciát megnéztem, az persze a huzat szakadására nem vonatkozik. Kedvesek. :evil:

Szülésznő: nekem nem is az volt a lényeg, hogy külön NST, meg hogy ott volt, mert sok szükség nem volt rá a vajúdásnál, de az nagyon jó volt, hogy elintézte, hogy az alternatív szobában szülhessek (kádban vajúdás stb.) és hát a gátvédelem is sikeres volt. Ezért megérte, mert azért az Imrében olyan kicsik a szülőszobák és hát olyan kórházi az egész (gondolom, máshol is, de azokat nem ismerem). És a kádat se hagytam volna ki. Remélem, a második szülésem is ugyanolyan könnyű lesz és ha másra nem is lesz szükség, csak erre a protekcióra. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Szofi, Fabri, Novygirl

Én az Aventet nagyon szeretem. Szerintem eleinte tényleg elég egy tejes és egy víznek vagy teának való.
Az Aventes cuminak van "fedele" így könnyebb tisztán tartani.

Én is vásároltam cumikat és üvegeket, végül nem kellett egyik sem.

Ruhavásárlás
Annusról jut eszembe. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de sokkal praktikusabb bodykat és rugdalózókat venni, mert a babának az a legkényelmesebb. Én nem szerettem Aport felnőttnek öltöztetni. Szóval szerintem inkább ezekre koncentráljatok, de ízlés dolga. Nadrág, szoknya szerintem ráér. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szofi
A mi Top R-ünk, esernyőkocsi inkább, vagyis picire összecsukható, könnyű, és vizszintesbe is dönthető, és a háttámlája merev, vagyis nem csak szövet, amibe belegörnyed a gyerek.
Az első kerekek bolygósak, de fixálhatók is igen, (Farkas kérdezte), a huzat kitűnő állapotban van, meg a szerkezet is. Nincs rá panasz, tuti hogy Zoét is kiszolgálja. Márk kb másfél éves volt mikor vettünk és kb 1 évet használtuk. Barinőmék is vettek (együtt mentünk nyaralni, és a nagy babakocsik nem fértek volna be a kocsiba :lol: ) nekik sincs rá panaszuk.

szülésznő
Sokmindenen érdemes spórolni, de a szülésznőn nem szerintem, nekem az a tapasztalatom, hogy nagy ívben tojnak arra akinek nincs fogadott. Sőt durva beszólásokat is megengednek maguknak, mert tele a tökük azzal, akinek "ingyen" kell hogy dolgozzanak.
Nekem volt fogadott és lesz is az tuti, olyan jó hogy úgymond vigyázott rám meg törődött velem, fogta a kezem stb, nekem abban a helyzetben nagyon nagy szükségem volt erre. Ja és igen a szobában is segített jót kapni, ott voltam az ő szobája mellett, ha nagyobbat sóhajtottam is meghallotta, és ha más volt az éjszakás nem ő, annak is szólt hogy figyeljen rám :P

K.
krém
 
 


Hát igen, Krémnek igaza van. Inkább olcsóbb babakelengye, mint hogy a szülésznőn spóroljunk. 10-20 ezer a tarifájuk, ugye?
Érdemes a babakocsi árából vagy más tárgyakéból lefaragni. Mi például nem vettünk drágát sem a pelenkázóból, sem a kádból stb. Csak arra vagyok hajlandó sokat költeni, ami a biztonságukat szolgálja, például az autós ülés.

Dóri helyzete más, ha az ő orvosa végig ott lesz, mert jóbarát, akkor én sem fogadnék szülésznőt, de mivel az orvos szerepe főként a kitolási szakasztól jön, addig a szülésznővel vagytok nagyobb részben.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én is utánakérdeztem amúgy, hogy mennyibe kerül a mi kórházunkban szülésznőt fogadni, még várom a választ...Mi így is adtunk vmi pénzt a 2 szülésznőnek, akik a konkrét eseménynél ott voltak, de részemről én azt nem szeretném, ha vkinek 32 órát mellettem kellene töltenie... Bár remélhetőleg most gyorsabb lesz.. :) Szóval én sztem maradok magammal annyiban, hogy rábízom ezt a kérdést a jövőre, és lesz, aki lesz... :)
Vendég
 


Sziasztok !
Kezd megnyugodni a lelkem vettem 7 badit, 2 rugit, 2 pulcsit és 2 nadrágot ! :lol: :lol: :lol:

Cumi : Én mindenböl a tommee tippet veszek már vettem 2 féle cumit és sterilizálót ( elektromos ) atszámítva 10000-ér az szerintem tök jó !!!! :lol: :lol: Most viszont cipelhetem haza :?

Ja és nem tudom mi a véleményetek a kádba tehető ültetőkröl én azt is kaptam itt kint vízáteresztős anyagból ami fém kereten van ! Szerintem jó lehet ! majd még jövök vasárnap megyek haza ott már lesz több időm és igérem visszaolvasok mindent ! Remélem mindenki jól van ! Mi megvagyunk ! Bár még mindig nem alszunk sokat ! :roll: Sziasztok vigyázzatok magatokra ! :lol: :lol:

KépKép
anyettka
 
 


Szia picihencso!

Küldtem neked privit!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Pingi! Köszi, jó hallani, hogy nem mindenki esik ágynak ettől a cukros cucctól. Hétfőn majd beszámolok velem mit tett! :lol:

Anika! Én is csak bodyt és rugit adok majd a kicsire, vagy esetleg bodyt és lábfejes pamutnacit. Aminát volt, hogy farmerba vagy kis ruhába öltöztettem és be kell látnom, hogy se neki, se nekünk nem kényelmes amíg picik. Ameddig nem megy tök felesleges rá más ruha. A ruha, pulcsi vagy póló minden alkalommal felcsúszik, ha felvesszük őket. A babakocsiban pedig tutti, hogy úgy gyűrődik alá, hogy nyomja a kis hátát, aztán meg nem tudjuk miért sír a gyerek. Nyáron a nagy melegben pedig napozó lesz rajta.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Jó reggelt.
Segítsetek, tuti tippeket szeretnék. Tegnap elkapott a (még szerencsére csak) nátha, az egész fejem, arcom fáj, az orrom tele van, alig bírom kifújni.

Anyettka, nekünk volt a fürdőkád aljára tappancsolható maci formájú , sokkal könnyebb volt vele a fürdetés, a baba súlyát megtartotta, nem kellett görnyedni a kád fölött, Peti is nagyon élvezte, biztosabbnak érezte magát benne, az egész háta alá volt támasztva, úgy taposta a vizet a kis lábacskáival és sikoltozott. A legolcsóbbat vettük, 800 ft volt, pont annyit tudott mint a 4000 ft-os :D

Kép
Kép
zili
 
 


Annus,
Szuperek az esküvői meghívók! Ezeket kézzel rajzoltátok? Nagyon jó ötlet a babaértesítő... én is fogok csinálni, most, hogy olyan sok időm van:) Én olyat gondoltam, hogy bele tennénk egy újszülött képet is a közepébe... Te? Igaz, csak azoknak küldenék, aki mondjuk nincs net közelben, és hetekig- hónapokig nem találkozunk személyesen, így nem kell olyan sokat csinálni.. És e-mailben elküldjük bedigitalizálva amit postán küldünk...

Pelenkázó ügyben: hát, csináltatok már lányok olyat, vagy hallottatok olyat, hogy meglévő komódra csináltatni egy szélesebb "tetőt- és az lett a pelenkázó? Csak mert nekünk van 3 komódunk, csak egyik sem elég széles. Igaz fiókosak, így nem is tudom hogy kellene a fedőt rá csinálni, talán úgy, hogy előre jöjjön a kilógó rész, hogy oda tudjak állni kényelmesen... Vagy ez nagyon barkács? :)

Szofi,
Wellness-Kehidakustány: tavaly ott nyaraltunk egy pár napot, hát, ott aztán igazán megjött a kedvem a babázáshoz! Nagyon szuper, kisbabáknak is, pelenkásan is... a kedvenceim a mini csúzda volt az épp tipegőknek, és a felnőttcsúzda, ami fekete belül fényekkel, és anélkül egy szakaszon, és kb szívbajt kapsz, mikor zuhansz benne lefelé... kislányoktól kaptam a tippet, hogy úgy lehet a leggyorsabban lecsúszni, hogy tangát kell csinálni a bgyiból... férjednek esetleg haszos infó lehet:) én azon már nem csusszzannék tangamódszer nélkül sem, mert pl egy ismerősöm leesett a lépcsőn 7 hónaposan, és ki si nyílt a méhszája.. onnantól kezdev végig feküdnie kellett. De azon kívül nagyon klassz a nagy medence is, sőt, a szabadtéribe ki lehet úszni egy alagúton keresztül :)
Ja, és ha isteni pizzát szeretnél enni, akkor menjetek el a Favágó étterembe, kivan táblázva Kehidán a főúton, hogy melyik kis utcán kell bemenni... egy nagyon jó ismerősöm csinálja... balatonon is van nekik egy elképesztően olcsó, és az egyik legjobb pizza az országban:) Jaj, de éhes vagyok:)

Fabri,
Szülésfelkészítő: mondtam a dokimnak, hogy most indul a kórházban felkészítő, és hogy ha jobban leszek esetleg, akkor menjek -e, azt mondta, hogy szerinte korai, menjek a 32. héten. (A Jánosban 6 alkalom, és heti egyszer van.. Elvileg elég menni úgy, csak ha esetleg korabébi lesz, akkor lehet, hogy pont nagyon hasznos infóról maradok le.
Tényleg, babás mamák, mi a haszna úgy tényleg a szülésfelkészítőnek? nem mindenki szokott menni.... Farkas, közben látom te már megírtad a véleményed a felkészítőről... én is ezt sejtettem... de én még nem tudom, hogy fogadok -e szülésznőt..

Szülésznő: Úgy vagyok vele, hogy nekem is fontosabb, hogy velem legyen egy hozzáértő végig, és ne más kismamák között és közöttem rohangáljon, ha épp úgy jön kia lépés. Pl viharban potyogni szoktak a babák... De: még nem fogadom meg, mert a dokimnak gondolom ha előbb jönne a baba, akkor is le kell perkálni a 80ezret, és ha korabébi, akkor baromira fontos lehet minden pillanat, és benne megbízom. Ha pedig kihúzom mondjuk a 36. hétig, akkor lehet szólok a dokinak, hogy szülésnél nem kérem a segítségét, és inkább a szülésznőt fizetjük, az "csak" 20-30 ezer Ft, a Jánosban így vannak a tarifák. (Csak mert kérdezte a múltkor is, hogy szülésnél is szeretném, ha ott lenne? Ezek szerint nem feltétlen számít rá, majd meglátjuk az anyagiakat. Egyenlőre még minuszban vagyunk.. :(

Tinu, én is kádban szeretnék szülni:) Legalábbis vajúdni. (tudom, a Jánosban még szülni is lehet abban, volt már rá precedens, csak kicsit erőteljesen kell ragaszkodni az elképzeléshez. Már ha kádban úgy érzed, könnyebben megszülsz.

Kólika: Farkas, mi az a kólika tulajdonképpen? Meg lehet előzni?

Egyébként én jól vagyok, továbbra sem tudok sokat állni, kb 7-10 perc max, és utána iszonyúan kellemetlen, fokozatosan rosszabb, így nem is kísérletezem vele. Pl tegnap elfelejtettem a férjemnek kiadni, hogy milyen kaját készítsen nekem, így kénytelen voltam összedobni valamit. Hát, a végére már szenvedtem... de érzem, hogy mi az a pont, amikor nem csak kellemetlen, de keényedni is kezd igazán, akkor ugrom fejest az ágyba:)
Menü: Hagymát megdinszteltem, ráborítottam főtt barna rizst, és fűszerekkel összepirítottam.. plusz sütőbe bedobtam fűszerezett pipicombfiléket...
Vízszintben majdnem tökéletes, könyökölve is... kevésszer keményedik a pocim így... (persze szedem a magnéziumot. Netezek, ha van elérés, (néha lemegy, mert a szomszédét használjuk Rooteren keresztül, és ha elmegy, újra kell indítaniuk, ha nincsenek otthon várni kell rá... és néha a férjem itthon hagyja a modemjét...

Ügyi voltam, a terheléses cukrot megcsináltattam utolsó reggel a kórházban. jó volt, hogy ott volt az ágy, rendesen szédültem úgy az első óra után adiig, amíg nem ehettem.... A lenyelés ment mint a karikacsapás... (kis citromlevet facsartam bele)

Emese, jobbulást! sok C vitamin és folyadék, no cukor!

Hencsó,
Én felhívnám a docens urat, ha bizonytalan vagy. Megmondanám neki, hogy valszinüleg gombád van, és hogy menj -e hozzá, vagy te végülis lemehetsz az sztk-ba is... én ezt csináltam, mert ott azonnal levették a kenetet, és a labor eredmény a lényeg a gombánál, ehhez nagy szakértelem tényleg nem kell, hogy kikezeljenek. És ott ingyenes. És mikor megvan az eredmény, azonnal fogad bárki is rendel az SZTK-ban, ha kimutat valamit a labor.

Ezt a képet kaptuk:)



Kép
vanni
 
 


Juj de nagy lett a kép... még élőben sincs ekkora fej:) bocsi...
vanni
 
 


Vanni!

Nagyon ari a baba!!!Tök jó h túl vagy a cukros lötyin is...én már alig várom h megtudjam az eredményét!
Szerintem teljesen jó ha csináltok a komódra egy ilyen feltétet!Én azt javaslom h nézetek meg egy ilyen komódot közelről!Mert lehet ám olyanokat kapni ami komódként használható ha már nem kell a pelenkázó rajta.Szerintem a lényeg az h ne csúszkáljon a tetején a lap!
A meghívóra a kis figurákat apcim megrajzolta,bescaneltük és öcsém utómunkázta.Fényképet én is teszek bele,hiszen az is lényeg h lássák!!!Azt hiszem csinálok egy gyors listát h mennyi kéne,bár mivel mi csináljuk így olcsón kijön!Postázni meg télleg csak annak fogjuk akinél nincs net és mesze lakik!A többiekhez meg eljut személyesen,vagy pl elhelyezem mamámnál,oda mindenki betéved és akkor elöbb megkapják:wink:

Rucik:én se akarom szoknyába öltöztetni minden nap.Sőt!De ha mondjuk "buli" van,vendégség,látogatók stb,akkor megérdemlik h a pici lány is "ünneplőbe" vágja magát :lol: Ha értitek mire gondolok :wink: Hétköznap én is rugiba akarom,egyrészt neki is kényelmesebb,nekem is.Szóval nem fogom ezzel "kínozni "magunkat :lol: :lol:

Szülésznő:én amúgy szeretnék fogadni,nem spórolás miatt nem fogadok előre!Csak én azt szeretném hogy ha már fogadok,még véletlenül se legyen az h éppen lejárt a műszakja,akkor már fáradt,épp 2 kismamája van pont akkor,nincs is benn esetleg,pont ő ügyel ...tehát ha bemegyek,úgyis rámnéz vki,megérdeklődöm h ki az aki épp ráér,friss,üde :lol: és akkor őt felkérem :wink: Én annak nem látom értelmét h hónapokkal elöbb feliratkozzak vkinél...hiszen annyira kiszámíthatatlan ez az egész szülés.Lehet h kicsit hülyén gondolkozom,de szerintem mindegy h ki a szülésznő!Ha már felfogadod,akkor veled biztosan a legjobban fog eljárni és mindent meg fog tenni :wink:

Nem is mondtam!
Tegnap kaptam a szomszédtól szoptatós melltartókat,hasleszorítós bugyit,nem is használta.Remélem nekem se fog kelleni :wink: És a Suttogó 3.kötetét.Amiről én nem is tudtam h lényegében az első 2 kötetet foglalja össze kicsit más oldalról.Úgy gondoltam h akkor elolvasom ezt :lol: Nekem kicsit fura a nő stílusa...de legalább jót röhögök ha vmi olyat írna :wink:


Na dugulok :oops:

annus11
 
 


Pingi!

Tényleg ilyen ez az egész egészségügyi rendszer. Nagyon szarul van kitalálva.
Nekem is minden vizsgálatot szinte kérnem kell. Például tegnap mondtam a dokimnak, aki a terhes tanácsadóban is van,hogy nem voltam még soha rubeolás, és nem tom kaptam-e ellene oltást anno. Erre azt mondja, jó, akkor csináltassunk toxoplazma, rubeola, szóval TORCH tesztet. De ha nem szólok, meg sem kérdezik:(
Én azt hittem, ha majd terhes leszek mindent megvizsgálnak, ha kérem, ha nem. Hotgy többet törődnek az emberrel. De sajnos a valóság rosszabb sokkal:(
A vérképemen a vérsejtszám meg ilyenek is még mindig alacsonyabb. Szedjem továbbra is a vasat. Meg hogy lehet az idő miatt vagyok fáradt mindig. Könnyen vesznek mindent.

Na de ez van, nem akarok parázni.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Most nézem! :) Holnap töltjük be a 25. hetet:) Haladunk a cél felé:))))))

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Jaj, elfelejtettem írni. Mondta a dokim,hogy nem kell mégegszer a cukros löttyös terhelést csinálnom. Adott beutalót próbareggelire(zsemle, két deci tej), felesleges a cukorral erőltetni.:)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Szülésfelkészítő: én az első babánál úgy éreztem, hogy muszáj elmennem, mert nekem fura volt, hogy sehol senki nem mond semmit a szülésről, és azért szerintem egy infoközlés erejéig ilyesmire szükség lenne. Nem voltam minden előadáson, csak amikor elég energiám volt elmenni, mert messze van tőlünk a kórház, de amin voltam, azt nem bántam meg. Az egyik a fájdalomcsillapításról szólt, főleg az EDÁról és tök érdekes volt. A másik a vizsgálatokról (terhesség alatt)l és az is nagyon informatív volt, főleg, hogy lehetett kérdezni is. Aztán voltam egyen, ami a gyermekágyról szólt és ott is voltak jó gondolatok (pl. hogy milyen hülyeség azt gondolni, hogy a köldökcsonkot nem érheti víz). Valszeg minden kórház más és minden előadás más (az előadótól függ, hogy éppen milyen), de szerintem a SztImrés egyáltalán nem zavarja össze a kismamákat, sőt és már a hangulatért érdemes elmenni (egy egész teremnyi zsúfolva kismamával, kispapával). EZ ráhangolódás a szülésre, kórházra stb. Szerintem elég furi dolog azért egy orvosnak azt mondani a kollegáiról (mert ők tartják az előadásokat), hogy csak összezavarják a kismamákat. :roll: Hogy lehet olyan helyen dolgozni, ahol csak ennyire bízik meg a többi szakemberben... Na mindegy, ez csak magánvélemény.
A szülésről aztán (milyen szakaszai vannak stb.) főleg a kismamatornán beszéltek nekünk, mert ott a légzést is tanultuk, meg a szülés megindulásának a jeleiről is. Meg a védőnőtől is lehet kérdezni szerintem, emlékszem, ő is traktált ilyesmivel. Végülis nekem a szülésznőtől sokmindent már nem kellett kérdezni a végén, mert a legtöbb dologról már hallottam előtte. Azért az NST már elég a végén van, van, aki el se jut odáig...

Kólika: a hasfájás igen todományos megnevezése. Ebben is több eszmei irányzat létezik, az egyik szerint nem tudsz semmit csinálni, mert ez azért van, mivel a baba emésztése még épp gyakorolja a dolgát, tanul, meg a baba is épp mégcsak megtapasztalja az emésztést, vagyis az egész magától megjavul az éréssel, növéssel. Mondják még adaptációs problémának, vagyis egyszerűen a baba még nem adaptálódott megfelelően a kinti világhoz, és nincs mit tenni, majd beleszokik. (Vagyis persze masszírozhatod, ringathatod, melegítheted a pociját, repülőtartás stb., de tulképp inkább csak túl kell élni valahogy.) Ez utóbbi szerint amúgy nem is hasfájásról, vagy kólikáról van szó, csak folyton sír a baba, de ki tudja mitől, viszont egyszerűbb a hasára fogni. A harmadik felfogás szerint úgy lehet megelőzni, hogy szoptatás közben gyakran büfizteted (mert hogy a sok levegőnyeléstől - gyakorlatlanság a szopizásban - van), meg függőlegesben tartod, van, amelyik babának jót tesz a hasra fektetés, és esetleg bepróbálkozol a "csodaszerekkel" (Grape Water, Infacol és társai, vagy szélcső végső esetben, hogy segítse kijönni a levegőt alul - ugye vagy alul, vagy felül jön ki a levegő).

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám, kedden végre leadtam a szakdolgozatomat, megszereztem az utolsó aláírásomat, most már CSAK az államvizsga van hátra :wink:

Apa is gyógyul, már tud segíteni, szóval kicsit kezdek fellélegezni.

Visszaolvasni nem tudok, de igyekszem felvenni a tempót :)

Amúgy minden oké velünk, cukros vérvétel is rendben van, és már öt kilót híztam :shock: (Na jó, a tesztelés időpontjához képest 3,5 kilót, de Zsófinál ilyenkor még azért kevesebbnél tartottam picit).

Holnap védőnő.

Zsófi jól van, nagy, okos, imádom :) Tudja, hol tartjuk Fruzsi ruháit, néha hoz egyet,é s mondogatja, hogy Fruzsi ruha :lol:
Vendég
 


Jó reggelt!

picihencsó,
a Canesten combit ajánlom neked, de ha a kúra végén 3-4 nappal visszajön vagy el se múlasztja akkor szerintem menj be a dokihoz, valószínű klion d100-ast ír fel.Nekem is volt hasonló és azt írt rá.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

Na, engem tegnap az uram elvitt vacsorázni egy mediterrán étterembe, isteni volt! Sajnos a mérleg ma reggelre +1 kg-ot mutatott! :evil: Vissza kell fognom magam, mert ez már nekem az 5.kg, és nem szeretnék 10-nél tovább jutni. 6-ot az utcsó 3 hónapra tartogattam!!!

Krém, Böbi, köszi mégegyszer a babkocsis tanácsot, szerintem az lesz, hogy hétvégén személyesen levizuálom a tárgyat, és amire felhívtátok a figyelmet, azt külön is megkérdezzük-megnézzük! Böbi, ez a kocsi 80 000 váz + mózes + hordozó + sportrész + pelenkázótáska. Tehát elvileg minden korra jó.

Novygirl, én 20 000Ft-ot szánok a szülésznőre és 60 000-et a dokira. A doki nem mondott fix összeget, a szülésznővel majd csak márciusban beszélek, akkor kiderül, hogy nála mi a dörgés.

Vanni, de örülök, hogy Te is voltál és jól érezted magad!! A Favágót feltétlenül kipróbáljuk!!

Vanni, a Faktum bababútorok pl. úgy vannak kitalálva, hogy komódra van szerelhető pelenkázólap, ami nagyobb. Szerintem menj fel a honlapjukra, és nézd meg, hogy működik. Van ilyen műszaki rajz méretekkel, az alapján tuti tudsz csináltatni. De mivel külön is árulják, ha szerencséd van, akkor pont jó a méret a komódodhoz, és venni is tudsz. Ilyen 5-7 ezer Ft. www.faktumbutor.hu

Én a body rugi témához kérdeznék, meg ruháról általában. Szerintetek miből milyen kezdőmennyiség kell egy májusi babának? Mondjuk 6 body-6 rugi? A rugiban nincs nyáron melege? Meg mi kell még? Kabátka? Ne haragudjatok, de totál matőr vagyok!!!

Na puszi mindenkinek!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kitty,
elfelejtettem írni, hogy nekünk van egy nagyon jó asztalosunk, nekünk előszobafalat, hugomnak beépített szekreényt, előszobafalat plusz bárszekrényt csinált, és nagyon ügyes a pacák4 Esetleg vele érdmes megbeszélni a fürdőszekrényt. Nekünk bútorlapból van, mert az illet a többi bútor színéhez, meg olcsóbb is, mint a tömör fa. Ha gondolod, priviben átküldöm az elérhetőségét.

Vanni,
üdv itt újra! Nagyon szép a Ti babátok is!!
Lehet, hülye kérdés, de a babáknak mindig csukva van a szemük a méhben?

Szülésznőt én is zseretnék majd fogadni, inkább a dokinak adok kevesebbet, de az beleférjen. Mi amit visszakapunk az adóból a lakáshitelből, azt szánjuk erre :(

Zili,
hasonló tüneteim vannak (most már jobb) nekem is. 2 napig nem szedtem be semmit, csak mézestea és C vitamin, hát teljesen kikészültem nem hogy jobb, de rosszabbul lettem, 2 napig aludni sem tudtam. Tegnap reggelre kaptam időpontot a háziorvostól, ő azt mondta algopirint szedhetek, meg a torkomra kaptam tantum verde cukorkát és gyerekorcseppet. LEfekvés előtt bevettem egy algopirint, meg elnyamnyogtam a cukrot, és mára már nagyságrendekkel jobban vagyok. Persze aggódtam, nem árt-e a babánka, hiába mondta a háziorvos meg a nődoki is, h algopirint lehet, de csak bennem bújkált, h mi van ha, de asszem jobb így, h bevettem, mert teljesen kivoltam már, attól elfáradtam, hogy elmásztam a dokitól, pedig 5 perc séta :( Na nem sírok tovább, mi ez a szüléshez képest!! :shock:

emese1979
 
 


Szülésznő: nálunk nem lehet fogadni, így ezen gondolkodnom sem kell :)
Vendég
 


Sziasztok!

Szülésznő: Nekem nagyon bejött, hogy fogadtam, mert amikor jártam Hozzá NST-re mindig elbeszélgettünk és mindig volt valami kérdés, ami eszembe jutott. Plusz a szülésnél nagyon szuper volt, néha átölelt ami nagyon jólesett, mindig mutatta a helyes légzést szó nélkül, és azt úgy nagyon könnyű volt utánozni. Szülés után szerzett jó szobát, ami nehéz volt, mert sokan szültünk egyszerre.
Arról nem beszélve, hogy amikor gyakorlaton voltam, Én is láttam, hogy beszélnek a nem fogadott szülésznők a szülő nővel. Nem szép dolog, de sajnos ez a helyzet.
De Én azért az orvosomnak nem mondanám azt, hogy ne legyen ott a szülésnél. A kitolásnál nagy segítség volt, Ő is mondta, hogy mit hogy kellene csinálni. Plusz azért szerintem a szülés utáni rendberakásnál sem mindegy, hogy ki matat ott :D Igaz Nekem nem volt varrás, de azért mégsem mindegy.

De mindez tényleg egyedi, hogy ki minek v. kinek érzi szükségét a szülésnél. Valaki Apára sem tart igényt, Én pedig azt el sem tudnám képzeni, hogy Ő ne legyen ott.

Vanni: Nagyon jó a kép a babáról. Pihenj nagyon sokat, bár nem lehet kellemes ez a sok fekvés. Inkább óránként kelj fel pár percre, mert így a vérkeringésed is rosszabb. Ha mindig sétálgatsz pár percet az bőven jó. Nézz meg jó sok filmet, azzal nagyon múlik az idő.

Szülésfelkészítőre Én sem jártam, mindent a szülésznőtől kérdeztem meg. Ráadásul úgyis minden szülés más, és menet közben alakul minden, amire nemigen lehet felkészülni. Szerintem...

Na jó hosszú lettem. Eldugulok.

Szép napot mindenkinek.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Na ez a beutaló gyorsan ment!
Bementem a háziorvoshoz,teli volt a váró..na mondom akkor inkább megyek.De pont jött ki az aszisztens,mondom neki h beutaló kéne vérvételre,vizeletre.Kérdeze a nevem,meg h vércsoport kell e.mondom nem.2 perc múlva hozta is a beutalót :lol: Még kémcsövet is adott amibe a pisit kell vinni :wink: Jaj apró örömök az életben!!!

Torkos csütörtök az ezen a héten lesz?Az a baj h a legtöbb helyre foglalni kell,mert annyian vannak.Egyik évben voltunk mi is,marha jó volt!!!!Nekem az a baj h egyszerre nem tok sokat enni,nincs hely abendőmnek,szóval sokszor keveset...erre kellett beállnom,különben marha szarul vagyok,feszül minden ha többet eszek akár 1 falattal is :roll:

Szülésfelkészítő:engem nem zavar össze!Jó hallgatni az előadásokat,sok érdekes és hasznos infót mondanak szerintem.És télleg jobban megismered a kórházi szokásokat.Mert ugye ez eltérő mindenütt!


Minden betegnek jobbulást!!!Pihenjetek sokat!!Nem elég csak a vitamin!!!Ilyenkor már muszáj mellé ledőlni is kicsit!

Panndi!
Gratula a sulihoz!!!!A "csak" államvizsgára mikor akarsz menni???

annus11
 
 


Szofi, a jövő hét okés, én is elkéredzkedem már most a munkahelyről! Tök jó, végre valakivel élőben is találkozom a fórumról... (tudom, ez sokatoknak már teljesen természetes, de én néha olyan kívülállónak érzem magam)

Szülésznő: én nagyon örülök neki, hogy a dokim irányított egyvalakihez. Már találkoztam vele a kórházban, megmutatta a szülőszobákat (az alternatívat is), és 1,5 órát beszélgettünk magáról a szülésről és az azt követő napokról. Egy csomó dolgot elmondott, olyasmit is, amit nekem eszembe se jutott volna megkérdezni - pl.: (Szent Imrések, figyelem!!!)

- hogy apának vinni kell zöld papírruhát, ha benn akar lenni a szülésnél, mert nem tudnak automatikusan adni mindenkinek ,
- hogy mindenképpen vigyünk ásványvizet a vajúdás idejére is, mert a csapvíznek rossz az íze a kórházban,
- hogy az EDA problémás náluk, mert momentán teljesen zavaros, hogy ki jogosult beadni (a szülészorvos vagy csak anesztes), és míg pölö a legidősebb Bálint és Bardóczy beadja sk, addig néhány más orvos nem hajlandó, anesztes pedig nem mindig van kéznél,
- hogyan kell a gátmasszázst végezni otthon, már a 34-36. héttől
stb.

Ami az árat illeti, neki nincs konkrét tarifája, egyéni belátásra van bízva az összeg.

Más: tud valaki (Pumukli, Ancsika) segíteni abban, hogy ha a 6. hónaptól részmunkaidőben akar valaki dolgozni (ez ugye GYED mellett nem lehetséges), a TGYÁS után kérhető azonnal GYES? És ha néhány hónap múlva abbahagyja a munkát, akkor vissza lehet térni a GYEDhez?
Köszi előre is!!!!!

Kép

Kép
zsüci
 
 


Sziasztok!

Sajna visszaolvasni még nem volt időm.Mióta itthon vagyunk,mosok,takarítok.Ma meg válogatom Hanna leendő ruháit. :D

Voltam tegnap védőnőnél.Jövőhét elején kell mennem cukros vérvételre.Csütörtökön meg a dokihoz.
Csajok én már +10kg-nál járok. :oops:

Gödöllőn nagyon jó volt.Sokat csavarogtunk,nézelődtünk mindenfelé.Sajna venni semmit nem vettünk Hannának,mert az anyagi keret jövő hótól teszi lehetővé.De már van elképzelés.Grétinek vettünk bazárokat.Meg végül választott az apukája meglepibe egy avent varázsitatót is.

Viszont anyum turizott,meg kaptam uncsimtól új pelenkázó feltétet.Mindjárt teszek fel képeket.

Böbi,Esztó nagyon örültem hogy megismerhettelek titeket!Gyöngyvirág nagyon édi,Gréti mindennap emlegeti.

Csak épp átfutotttam amiket írtatok.
Szofi melyik top ridert nézted ki??Azt amelyiket én??Mert ha igen az az egyik helyen 20 ezerrel olcsóbb mint máshol.

Kezdek beparázni,mivel már csak 97 napom van.

Lekicsinyítem a képeket és felrakom.A napokban csinált anyum pociképet,csak még elkéne hozni tőlük.Majd felrakom.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


annus: március 30-31, még pont jó :)

Na megyek takarítani :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Ma jól elaudtam, így nem tudtam elmenni EKG-ra. Ez holnapra tolódik. A lakás úgy néz ki mintha bomba robbant volna, valahogy semmi kedvem összepakolni...kicsit ellustultam az az igazság.

Eszembe jutott, hogy kinéztem (hosszas válogatás után) egy helyet, ahová szeretnék járni kismama tornára és / vagy jógára, ha valakinek van / lesz kedve csatlakozzon. A dokim szerint is fontos lenne némi mozgás, mert a szülésnél szükségem lesz az erőmre.
Ide fogok járni: (legalábbis jövő héten kipróbálom először)

http://www.bbgo.hu/portal/index.php/orarend

Gondoltam rá hogy otthon mozogjak, de nekem ez sosem ment. Nekem szükségem van hozzá társaságra, és nem akarom rosszul sem csinálni nehogy baj legyen belőle.

valentin nap: mi sosem szoktuk tartani, nekünk ez túl erőltetett, de idén egy nagyon apró meglepivel készülök apának. Csináltattam neki egy bögrét (bent a munkahelyén mindig bögréből issza a kávéját), amin a pici Nórika egyik ultrahangos képe van (a lába, mert apának ez az egyik kedvenc képe). Örök emlék.

picihencsó: ha nem várnál babát én is a Canesten Combi-t ajánlanám, de én azért tartom magam ahoz, hogy terhesség idején még a vény nélkül kapható "gyógyszerekről" is ki kell kérni a doki véleményét. Nem muszáj szerintem a saját dokidat zaklatni vele, de vigyázz magatokra nagyon. Sőt tudod mit? Egye fene, hogy egy hete beszéltél a dokiddal, akár hívd minden nap ha a kisbabád egészségéről is van szó!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Zsüci!

Na azokat amiket írtál,olyanokat mondanak el a szülésfelkészítőn is!Szerencsére sok mindent ismételnek.Itt pl az apukák kapnak öpenyt,kötelező beöltözniük.Illetve a cipőre is ilyen zacsit,de ha visz papucsot akkor abban lehet.stb....Mindig meglepődök h mennyire más a kórházak közt a rendszer....


Panndi!
Ohh,aztán nehogy nekem elöbb szülj az izgalmak miatt! :lol:

Anita!
Megkaptad a levelet?

annus11
 
 


Ezek az új szerzemények:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezek kb újak,és összesen 1000ft volt.Meg Grétinek balerina ruhát is vett szinte új 500 ft-ért.Mindegyik HandM-es,next meg ilyenek.
Egy idős asszony hozza őket a piara.Sokszor van alig használt,vagy új Siesta cipője is 500-ért.

Annus megérkezett tegnap a szabásminta!!!Köszönöm szépen!!!
Már el is vittem anyunak!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


JA!A pelenkázófeltét a rucik alatt látható!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita!

örülök h megkaptad!Nem egy nagy dolog,tuti h gyorsan kész lesz vele!A word doksit elküldtem hozzá?Van egy kis leírás hogyan kell...bár azt hiszem egyértelmű :lol:

Jók a rucik is!!!És tényleg jó áron voltak ezek is!

annus11
 
 


Sziasztok!
Ismét pocsék éjszaka, a lehető legpocsékabb, 5-kor aludtunk el a párommal, mert gyöngy folyamatosan köhögött meg fuldoklott. Jó el is aludt, negyed 10-kor ébredtünk fel, 9-kor meg tárgyalása lett volna......

Vanni, nagyon édes a baba és nincs nagy feje!!

Panndi, örülök, hogy megvagy, én már kerestelek, hogy merre jársz!

Szofi, egészségedre a vacsit, ilyenkor bánja kánya azt az egy kilót! Én nagyon mennék torkoscsütörtökre, de pont ma van a párom színészbarátjának egy bemutatója és oda megy el. Sajnos a sógornőm nem tudja vállalni Gyöngyöt így én nem tudok elmenni. Viszont a Páratlan Párost én is szeretném megnézni, már keresgéltem, hogy melyik szombaton tudnánk elmenni, mert akkor anyós tudna jönni vigyázni.

6 hónapos korig nálam is body-rugi, illetve napozó a nyerő, de nekünk is volt egy-két csajosabb rucika, amikor vendégségbe mentünk. Az egyik farmerruhát harinyával egyszer adtam rá 3 hónaposan, de végig úgy utáltam fogni benne, hogy többet elő sem került.

Szofi, pont Mozzának írtam tegnap, hogy mivel én heti egyszer mosom a gyerek ruháját, nekünk kb 10 body-rugink volt, mivel nem volt bukós, így elég volt. Ha gyakrabban mosol, akkor elég az 5-6 is. Nekünk 2 kiskabátunk van, nyáron őket sem kell túlöltöztetni, a kettő elég, hogy tudjad cserélni. Ha napozóban viszed ki, eleinte védeni kell a bőrüket a naptól, ajánltt 1 éves korig, ezért kiszoknit is szerezz be hozzá meg kis-kalapot.

A kólikát Tinu tökéletesen leírta, így azt már nem részletezem! :-)
Tinu, nekem a szülésznő kifejezetten a szüléses részre és nem a többire mondta, hogy felesleges, ha Ő meg van fogadva. A légzésre, a kitolásra, stb. A gyermekágyas részre viszont én is eljártam volna, nekem az volt tök homály...... Keresgettem én is ilyen jellegű oktatást, ami kimondottan csecsemő-ápolásról szól, de nem találtam. Nemrégen hallottam, hogy Gödöllőn van iyen, de csak utólag tudtam meg.
Vendég
 


Nem küldted.De anyu ránézett és egyből tudta,hiszen szakmája.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita, én is örülök, hogy megismertelek Téged és a családodat!!

Annus, még neked szerettem volna írni a szülésznő témáról, hogy erről érdeklődj bent, hogy mi a helyzet, mert pl a ent Imrében az a szokás, hogy aki épen ügyeletes azt nem lehet megfogadni. Biztos van olyan, aki kibújik ez alól, de elvileg ez a szabály.

Zsüci, igen, ezeket is a szülésznő mondta el nekem is. Egyébként mi otthagytuk a zöld ruhát, mert semmi baja nem lett és ha esetleg valaki nem hoz, akkor kapja meg.

Pingi, ez édes ajándék! Én párnát csináltattam apának az évfordulónkra, meg minden évben asztali naptárat kap, azt is csináltatom.
Vendég
 


Sziasztok,
végre bekötötték tegnap a netet :) haladunk...:)
A náthám már gyógyul, de tegnap meg elájultam megint majdnem én is. nagyon nagyon begörcsölt a hasam, aztán keményedett, olyan volt mint a kő, közben Álmos akkorákat rugott hogy nem igaz. levert rendesen a viz, a párom meg jól meg is ijedt. vettem be magnéziumot, nagy sokára hatott is...azért ilyenkor eléggé megijedek én is.

Vanni, édes a babo :) Pihenj nagyon nagyon sokat.

Annus,
jó kis rucikat turtál :) nekem is ma jött meg egy teszveszes csomi, édes kis pasi cuccokkal. No meg már itt vannak mosva vasalva azok a ruhák amit a nővéremtől kaptunk :)


Kaptam a kolléganőmtől egy Mozart figurát, Bécsből, gondoltam felteszem a gyerekszobába. hát annyira morbidul néz ki, mintha szegény öngyilkos lett volna :) lefotoztam.
meg teszek fel pocakfotot is :) holnap hozzuk el az ágyat, majd azt is lefotozom összerakva :) Szintén holnap doki meg szülésfelkészítő.


na megyek takaritok , meg főzök bolognait apa kérésére.
aztán majd vissza is olvasok.

Mozart akasztva :)
Kép
Kép pocak

Kép pocak2

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Böbi drága, átküldtem a képeket :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Annus! Bocsi, csak annyira megörültem, hogy végre kiderült. :) Sajnos a 3 hét nekem nem túl sok idő. Kb. ennyi ideje nem tudtam követni az eseményeket, visszaolvasni meg reménytelen. :cry:
Sajnos nem csak hogy fórumozni nincs időm, de arra sincs hogy vásárolgassak. Fogalmam sincs hogy mit, hol és mikor fogok tudni megvenni. Remélem áprilisban még lesz annyi erőm, hogy mindezt bepótoljam.
Segítsetek! Ha mindent egy-két helyen szeretnék beszerezni és nem túl drágán, akkor tudtok ajánlani, hova érdemes betérni? Lehet hogy írtátok már, de összemazsolázni túl sok idő. :(
Másik. Mi az a napozó ruha, meg a kocsikabát? (Bocsi, ha hülyeséget kérdezek vagy már kifejtettétek egyszer, de hát tapasztalat híján...)

Remélhetőleg áprilistól már nem dolgozok és ha sikerül elintéznem hogy otthon legyen netem, akkor többször tudlak titeket majd olvasni. Addig be kell sajnos érnem ennyivel. :(

Mindenkinek szép napot! És köszi a segítséget előre is!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Sziasztok!

Picihencsó! Szerintem mindenképp menj dokihoz! Kenetvétel nélkül nem lehet eldönteni, hogy gomba vagy baci és teljesen más kezelést igényel a kettő! A baci ráadásul terhesség alatt sokkal veszélyesebb és inkább ők tudnak feljutni a méhbe, a gomba kevésbé.

Vanni! Én is normál komódon használtam a pelenkázót és valószínüleg most is így lesz. Nem csináltattunk rá semmit. A komód kb. olyan széles volt, mint a merev pelenkázólap hossza, így oldalról (a komód rövidebb oldala, mélysége felől) használam, megoldható volt, mert pont az ajtó mellett volt a komód, így odafértem mellé.

Szofi! Nekünk is kb. 8-9 body-rugi együttesünk volt az elején két kiskabátal és sapival. Alíz sem volt bukós, így bőven elég volt. Én most inkább ujjatlan rugikat fogok venni, mert meleg időben az praktikusabb, de szerintem nem kell sok, mert nyáron, nagy melegben elég lesz egy body vagy napozó kiszoknival.

Zsüci! Neked ki lesz a szülésznőd?

Kép

Kép
hean
 
 


Csadra, ilyenek egy napozók. Kocsikabátról nincs képem, de azt úgy képzeld el, mint egy kardigánt, ha hideg van, nyáron ezt adjuk a babákra, illetve kórházból hazafelé ajánlatos, mert akkor még nagyon picik. Remélem, hogy tudtam segíteni.

Kép

Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: