Új privát üzeneted érkezett!

az szerintem is jo hogy a látogatók nem mehetnek be a gyermekágyra.........
ildi nekem az lenne a kérdésem hogy kádba csak vajudni lehet szűlni nem? :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska: a szüléshez a kádunk nem alkalmas, nem férnénk el, így aztán sajnos szülés előtt ki kell mászni, különben leengedem Rólad a vizet!!!!!! :( :D :(
bábaildi
 
 


Nekem is van kérdésem: Samu bejöhet Apával? Vagy gyerek nem jöhet be a külön szobába? Ha esetleg ott lennék majd (sztem nem fogom igényleni, biztos lesz, akinek jobban kell...)...

De köszönjük az infókat! :) Meg másodszorra tényleg bízom benne, hogy gond nem lesz már, mert első alkalommal már szinte mindenen keresztülmentem, egész arzenálom van a gondok elhárítására, és módszerem az ügyes szopizásra - végülis mi nagy nehezen megtanultuk... :) Csak nem tudom, a legelején Pindur mennyire lesz ügyi és együtt működő. :) Szóval biztos jól fog jönni a kedves segítség. :)

Mindnekinek jó éjszakát!
Vendég
 

 
 

ildi köszi a választ...azért csak nem engednéd le a vizet rólam..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Dóri! Hivatalosan nem jöhet be Samu, de hát meberek vagyunk, szépen megkéred a nappalos kolleganőt, hogy hunyja be a szemét, ne menjen arra, csak ne legyen bent órk hosszat.... :wink: :wink: :wink:
Nitácska...majd csak megegyezünk :? :? :?
bábaildi
 
 


Sziasztok!

Húú, csajszik, köszönöm szépen a sok értékes tanácsot!
Azért megnyugtattatok!
Ahogy olvasom, itt sokkal jobb a helyzet, mint sok más kórházban.
Mostmár biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.
Élek majd a lehetőséggel, hogy egyből nálam lehessen a baba, persze, ha semmi gáz nem lesz és meg bírok majd moccanni. Reméljük a legjobbakat!
Kézifejőt mindenképpen viszek, és nagyon dolgozom majd az ügyön, hogy menjen a szopiztatás. Most mennie kell! Nem fogok szégyellni kérdezni és kérni. Tényleg olyan édesek, ahogy szopiznak! Még üvegből is. Teljesen elérzékenyül az ember!

Ildi: Nagyon köszönöm a sok hasznos infót!!! Nem tudtam, hogy igazából mi a célja a citromos lének, mondjuk azzal kimondottan nem volt bajom. És az is tök jó, hogy pohárból itatjuk meg a babákkal. Máshol kapásból cumisüvegben adják ki (az Uzsokiban is). A szobával kapcsolatosan is sok jó infót adtál. És nagyon köszönök előre minden segítséget! Holnap akkor hívlak a vizsgálati időpont miatt.

Mindenkinek sok puszi, és nagyon köszönök mindent!
Ugye, nem vagytok betegek?

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


ilde persze hogy megeggyezünk.én hallgatok rád........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszönöm a választ! Akkor én viszek szemellenzőt is, amit fel tudok majd ajánlani... :wink:

Ma is hosszú volt a nap, megyünk, kezdjük az estét... :)
Vendég
 


:D.. a kádban szülésről olyan furcsa kép jutott eszembe, de valahogy' piszkosul nem tudom elképzelni a dokimat, amint ott térdel a sarokkádban és vízben szülünk. :D
(ezzel együtt persze nem gondolom azt, hogy a vízben szüléssel bármi baj lenne)

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Remélem, nem vagytok betegek! Az oviban egyre jobban elharapódzik az influenza és a Calici is, de mi egyelőre bírjuk a strapát. Orsinak csak az orra folyik, semmi egyéb tünet nincsen, meg picit köhög.

Úgy meglepődtem. Elkezdtem olvasni egy könyvet a szoptatásról, és szó van benne a szülésről is érintőlegesen. Azt írja, hogy érdekes módon sok anya a vajúdás és a szülés alatt abban a "más" állapotban nem gondol a gyerekre, hogy ő akkor min megy keresztül. Nem tudom, hogy ezt hogy sikerült felmérniük (mert felmérésekre hivatkozik), de én végig csak arra gondoltam, hogy vele mi van, hogy mindent úgy csináljak, hogy neki a legkönnyebb legyen; és persze ettől sokkal inkább kontroll alatt tudtam tartani a dolgokat. Szóval nekem ez a kijelentés elég furcsa volt, ahogy mondjuk sok egyéb is, de biztosan lesznek benne hasznos infók is, így végigolvasom. :-)

A kádban szülés nekem is furcsa, bár az előnyei vitathatatlanok. Én a végén már be se tudtam volna ülni a kádba, nem esett jól préselni a hasam, csak tusoltam az utolsó 2 hónapban, így engem abszolút nem vonzott a kád. Meg, annak ellenére, hogy tudom, a gyerek nem egyből vesz levegőt, hanem még a világrajötte után is egy kicsit még a köldökzsinóron keresztül, olyan fura helyzet vízbe érkezni. Mondjuk én egyszer majdnem megfulladtam, úgyhogy ezért is idegenkedem a víztől. És valóban elég nagy igénybevétel lehet ez a személyzetnek is. De ahol hajlandóak erre, és az anya is szeretné ezt kipróbálni, az tök jó, és csinálják.
Én tusoló alatt álltam egy órát kb., és nagyon jólesett. De érdekes volt, hogy én még maradtam volna, de a szülésznő mondta, hogy jöjjek ki, mert utána már nem lesz erőm hozzá, és igaza volt, tényleg ahogy kiléptem alóla, rámnehezedett minden, és megéreztem, mennyi erő kell hozzá, hogy kijöjjek. Az nagyon jó volt, hogy ők sokkal jobban tudták hol is tartok, mint én magad, és ez nagy biztonságérzetet adott.

Lefoglaltuk a nyaralást június közepére egy hétre: nyugis kis erdei, tavas, nemzeti parkos lesz az Őrségben. Többel nem merek tervezni.
De tavasszal majd megyünk Orsival erre-arra: Városliget, Állatkert, Margit-sziget, mindenféle. Hadd töltsünk még egy kis időt egymással. Aztán utána is persze igyekezni kell majd, hogy hagyjunk neki egy kis "saját" időt, ami csak az övé, amikor csak vele beszélgetek, gyurmázunk, csinálunk valamit. Mindenképpen kell, és remélem, sikerül is! A szülés után is együtt leszünk még egy hónapot, mert nyáron az összevont csoportba nem akarom oviba adni. Legalább összecsiszolódunk kicsit az új körülményekhez.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


eszti ha gondolod mehetünk majd együtt az állatkertbe tavasszal.remélem nem kell feküdnöm már akkor. :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska! Te most mennyire szigorúan fekszel?
Én nagyon szeretem a vizet, semmi ellenvetésem nem lenne a vízi szülés ellen, de mivel nem ez az általános, maradok a szokásos megoldásnál, nem akarok különcködni... :) Főleg, hogy mód sincs rá. :)

Huh, engem is foglalkoztat azért az utolsó hónapok Samuval "egyedül" témakör... Nagyon szeretem őt, és nem akarom, hogy rossz legyen neki egy tesó... De bízom benne, hogy inkább öröm lesz neki. Biztos többször írtam már ezt, csak folyton eszembe jut. :)

Jó csatangolást majd tavasszal mindenkinek, olyan jó lesz, hogy se túl hideg, se túl meleg nem lesz már (reméljük...).

Szép lesz a nyaralásotok, Eszty!

Mi is megyünk majd nyáron ide-oda, ha enged majd Pindur. Nyilván nem megyünk, ha miatta nem lehet majd. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Bocs, hogy el voltunk tűnve, de új fejlemények vannak Manó-ügyben.
Ildi! Megkerestem a Gézengúz Alapítványt, sajna elég messze vannak tőlünk, és hatalmas a túljelentkezés. De a tanácsodra megkerestünk egy ismerős gyógytornászt itt a 18. kerületben, épp most is ott voltunk. Sajnos kiderült, hogy a Manómnak kötöttek az izmai a jobb oldalon. A jobb kezével és lábával nemigen akar dolgozni. Most napi kétszer másfél órát tornázunk, nem szereti, de már most látványos a javulás. Annyira bízom benne, hogy hamarosan utoléri a társait. Mégegyszer köszönöm szépen a javaslatot illetve az indíttatást, hogy elvigyem őt speciális helyre.

Lányok, olvasom, hogy nagyjából mindenki jól van, Nitácska vigyázz magatokra, sok puszi mindenkinek: Ildi

Kép
törpicsek
 
 


Sziasztok!

Nitacska! Persze, hogy mehetünk együtt! Majd egyeztetünk, ha végre itt a tavasz! :D
Én április végéig dolgozom, utána szabad leszek, mint a madár!
Te meddig tervezed, hogy dolgozol?

Dori: én is bízom benne, hogy jó lesz neki a tesó! Mi hárman vagyunk tesók, de nagyon örülök, hogy vannak a tesók. A kezdeti nehézségek után biztosan Orsi is fog örülni, ahogy mindenki!
Igaz, az oviban van korcsoportból baráti kör, de az nem ugyanaz, mint mikor otthon is van, és vele kell osztozkodni örömben, bánatban, kényeztetésben, büntetésben! :wink:
De ez szerintem jót fog tenni! Nagy társadalmi nevelő értéke van egy tesónak, amit mással nem tudunk pótolni! 8)

Mindjárt hívom Ildit, mikor menjek be a Jahn-ba a vizsgálatokra.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Törpicsek: húú, akkor nagyon jó, hogy sikerült jó kezekbe kerülnötök, és így hamar fellazulnak majd az izmok, és sebesen utóléri majd a többi lurkót! :wink: Drukk-drukk!!!

Szerdán megyek a Jahn-ba Ildihez, meg Zitához. Már nagyon várom!
Majd írom a fejleményeket. Ha épp nem lesz szülés, akkor megnézem a szülőszobát is!

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


dori annyira szigorúan nem.de amennyit lhet pihenek.fekve vagy ülve...
törpicsek lazulni fognak az izmai és olyan lesz mint a vele egykoru babok!!!!
eszti én elméletileg itthon vagyok akkor is.....nemtudom hogy mi lesz mert máté előtt én suliba jártam.azon ügyködünk hogy el e tudok menni munkanélkülire.........márciusba kapom az utso gyest....
hu .lehet kicsit bonyolult voltam.... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Törpicsek! Drukkolok, hogy minden rendbejöjjön, de akkor biztos jó, hogy szakember foglalkozik veletek!

Eszti! Hajrá a vizsgálatokhoz! Én csütörtökön megyek orvosomhoz. Már kiváncsi vagyok! :)

Nitácska! Akkor pihenj!

Még picit süt a nap, de SAmu alszik... Háthaa felébred e jó időben, és még ki tudunk menni. :)

Megszereztem egy hatalmas szopipárnát 1500 Ft-ért. NAGYON boldog vagyok tőle. :) Néhány dolog van, amiről tudom, hogy szükségesek, azokat veszem meg Pidurnak, ez pl olyan volt, ami a pótmegoldásaim helyett kellett, mert azok itthon jók ugyan, de a kórházban égő lett volna csinálni őket... (Nem olyan vészes, csak be kellett volna vinni a hatalmas ágytakarónkat hozzá, azt meg furcsállották volna sztem, de egy szopipárnát senki sem néz ki a gyermekágyról... :) ) Nagy és jó állapotú, elvileg ikreknek való, nekem az én körfogatom miatt kell... :oops: Ki van mosva a huzata is, de én is kimosom, és akkor otthon szaga is lesz. :)
Vendég
 


dori a szopipárna nagyon jo.........nem volt hülye aki kitalálta........ :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Halihó! 3 szabadnap, friss vok, és üde, mint egy virágszál tavasszal!!! :lol: :lol: :lol: Törpicsek: örülök, hogy elkezdtétek, lényeg, hogy hozzáértő kezekbe kerültetek, és időben. Nem lesz semmi gond! Eleinte tényleg nem tetszik a srácoknak a kimozgatás, de utána, szinte szárnyakat kapnak.
A vízben szülést Budapesten egyedül a Szent Imrében csinálják, konferenciákon, szakmai megbeszéléseken halottam róla, személyes tapasztalatom nincs. De a vízben vajúdásról van: szuper! Pont azt a szakaszát könnyíti meg a vajúdásnak, amit a legnehezebb elviselni. Amikor már eléggé fáj, eléggé fáradt vagy, de eléggé messze még a vége... :? :? :? vagyis a 2ujjnyi-4ujjnyi méhszáj közötti időt. Én minden szülőnőmet rábeszélem a pancsira, ha éppen nem foglalt a kádas szülőszoba. Mindíg bejön a kismamáknak... Eszty! barátkozz a gondolattal. :wink: :wink: :wink: A meleg víz lazít, a masszírozó sugár oldja a comb-hát-medence görcseit, halkan szól a zene, a párod locsipocsizza a pocakodat...hm!!! Kellemes!
Egyébként a kádban szülésnél az orvosnak-bábának nem kell beállni a vízbe, a gyerek feljön a víz szinére, csak ki kell emelni...Sajnos nálunk, mivel a kád utólag került hozzánk Csepelről. és sarokkád, az eleje meg félkör alakú, nem alkalmas a vízben szülésre, nem érjük el a gyereket.... :cry: :cry: :cry:
bábaildi
 
 


én is ezért szeretnék a kádba vajudni ha üres épp mert hallottam hogy lényegesen tompitja a fájdalmat.........no majd meglátjuk......... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


NITÁCSKA!!!

RÉGEN JÁRTAM ERRE CSAK LILLA MONDTA HOGY KISMAMA LETTÉL ÉS GONDOLTAM BENÉZEK IDE!!!
TEHÁT ELŐSZÖR IS GRATULA NEKED!!!
FIGYI!!!
ÉN ABBA A SZOBÁBA SZÜLTEM AHOL A KÁD VAN DE AMIKOR OTT VOLTAM ESZEM ÁGÁBA SEM VOLT BELEMENNI, PEDIG ELŐTTE ÉN IS AZÉRT VÁLASZTOTTAM EZT A SZOBÁT A SZÜLÉSRE!!!SÉTÁLTUNK A FÉRJEMMEL AMENNYIT CSAK TUDTAM ÉS AMEDDIG CSAK LEHETETT!!!ÉN A 36.HÉTTŐL SZEDTEM A HOMEOPÁTIÁT ÉS AZ NAGYON SOKAT SEGÍTETT!!!KIVI LESZEK HOGY KIPRÓBÁLOD-E MAJD TE,HA MÁR ÉN NEM TETTEM!!!
VIGYÁZZ MAGADRA KISMAMSZIKA!!!
FELVIDÍTSALAK???

Kép Kép

Kép
Kép
snápi
 
 


szia snápi......mindíg jokedvre derítesz a képekkel!!!!!!!!!!!annyira édes........adj neki millio cuppanos pusszancsot!!!!!!!!!!!
köszi a gratut de azért még halkan.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Helyes ez a Norina leány is! :)
Vendég
 


jó reggelt!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!!!

Először is nagyon cukorfalat ez a babó Snápi! Gratula! Csodaszép, és micsoda vigyorkarika! :wink:

Bábaildi: ha te ajánlod, és mód lesz rá, mindenképpen kipróbálom a kádat, úgyse próbáltam még, és valószínűleg nem lesz több módom rá, mert alapból is két babót terveztünk, és őket kell igyekeznünk szépen felnevelni. Úgyhogy minden jóra nyitott vagyok! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a kórházat és hogy ilyen fantasztikus személyzet van. Eddig minden várakozásomat felűlmúlja, és nem is kívánhatnék jobbat! Holnap reggel jövök a vizsgálatra, miután beadtam a manókát a barátnőjével az oviba. Kicsit majd korábban indulunk, hogy rendben odaérjek hozzád.

Zdori: neked is drukk-drukk a dokihoz! Nekem 10-én lesz az AFP, és utána 2 héttel az UH. Remélem, végre látni fogjuk, kisfickó vagy leányzó lesz a babóka!!! Már nagyon kíváncsi vagyok! Abszolút fiút érzek, de majd kiderül. Orsit egész jól megéreztem kislánynak.
Gondolkodom én is a szopipárnán, majd utánanézek.

Nitacska: egyeztetünk akkor majd az állatkertről! Bárcsak hamar aktuális lenne. Olyan lehangoló ez az esős idő! :?

Vigyázzatok magatokra és puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Hallottatok az Ekolosztrumról? Vagy van esetleg valaki, aki szedte szülés után vagy szedi?

Köszi előre is az infókat!

Sziasztok!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


ester sajna esőt mondanak egy ideig.....de amint napsütés lesz mehetünk is!!!!!!!!
már várjuk nagyon!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nem szeretem, hogy ilyen sötét van egész nap... :(

Láttam már interneten mozgó hirdetésnek, de az meg micsoda, Eszty?? Nem értem, mert a kolosztrum az előtej, nem? De akkor ennek miért majdnem ugyanaz a neve?
Vendég
 


elég ramaty az idő.... :? :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Én is voltam a kádban és nagyon jó volt!
Bátran ajánlom én is, mert sokat segített a legnehezebb pillanatokban.

Snápi, Te végül miért nem ültél bele? Vagy úgy begyorsult, hogy már nem volt rá idő?

Ildi, persze, gondolom, hogy ahol lehet kádban szülni, ott nem úgy megy, hogy felhajtja térdig a gatyaszárat a doki és/vagy a bába aztán úgy ül a kád szélén, csak a dokimat próbáltam így elképzelni, de valahogy' vele nem ment.. :D

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Dori: igen, a tehénnek a kolosztrumából készítenek kapszulát és állítólag nagyon segíti a regenerálódást szülés után. Mondjuk nem csak akkor ajánlják.
A neten van róla infó, de szerettem volna, ha van valaki, akinek tapasztalata is van vele.
Háát, majd meglátjuk, belefér-e a költségvetésbe. 8)

Én is nagyon várom már a napot! Múljon el ez a szürkeség!

Húú, igen, a kádban szülésről nekem is ilyen mókás kép van a fejemben. De ahol lehet, ott biztosan úgy van megoldva, hogy flottul megy minden. :lol:


Ohh, képzeljétek, Orsi ma írt nekem levelet, és azt "írta" benne, hogy "Anya, nagyon szeretlek téged!". Úgy meghatódtam. Odaadta összehajtogatva, és mikor kinyitottam, akkor felolvasta belőle, hogy ez van benne. :o

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


jaj de édes orsi......kedves dolog tőle!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ez aranyos, Eszty! Majd alkalomadtán én is szivesen kapnék ilyen levelet! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Húú, ma nagyon boldog vagyok!
Annyira aranyosak voltak a Jahnban! Hihetetlen, hogy ilyen hely is van!!! Ildi az egy ANGYAL!!! Tényleg olyan nyugalmat áraszt!!!
Megmutatott mindent: a szülőszobát, a kórtermeket, az anyatejes hűtőt, nagyon-nagyon kedves volt!!
Ildi: sosem lehetek neked elég hálás!!!
És ha sikerül a diétával kordában tartani a cukrot, akkor a baba sem lesz olyan nagy, így nagy eséllyel szülhetem akár gátmetszés nélkül! Bárcsak a próféta szólna Ildiből és így lenne!!!

Zita nagyon profi, és nagyon kedves. Pikk-pakk megcsinált mindent, elmondta a diétát is, meg hogy mire számítsak. megbeszéltük a következő időpontot is. Készített egy új összeállítást is a diétához.
2 hetente kell majd mennem a 32.hétig, utána hetente vérvétel, UH és CTG. Reméljük a legjobbakat!

Délutánra lesz eredmény a vizsgálatra. Délután megyek a nőgyógyászhoz is.
Jaaah, és Zita még arra is figyel, hogy ne járkáljak külön surkálásokra, hanem csak írja le a nőgyógyász, mi kell neki, és majd megcsinálják ők, ha úgyis jövök ide kéthetente. Tök jó!

Ilyen szép "szerelmes leveleket" fogtok kapni ti is majd hamarosan!!! El tud olvadni tőle az ember. Meg amikor maguktól odajönnek, odabújnak, és mondják, hogy szeretlek!! Főleg, mikor nem csak valamit el akar érni, akkor aztán teljes olvadás van! :D
Édesek ezek a kölkök!!!

Jah, apropó kád! Láttam a Kika szobát is, ahol a kád van, jól néz ki.
Na, majd kipróbáljuk, ha szabad lesz. Szép nagy ablak van mindenütt, sok természetes fény, és ez jó.
És az alapítványi szoba is tök jó! Kis pelenkázó, babaágy benne, nagyon barátságos.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty! De jó, hogy jónak találtál mindent! :)

Nekem is alapvetően jók a tapasztalataim, de azért nem volt ennyire tökéletes. :) Már nem lelombozni akarlak, lelkesedj csak nyugodtan! :) És biztos, hogy most tapasztaltabban, másodszorra, és Ildit ismerve már tényleg minden a legnagyobb rendben lesz! :)
Vendég
 


Dori: mindig van valami, ami becsúszik, de ezek másodjára már nem bírnak akkora jelentőséggel, mint mikor az ember az ismeretlenbe ugrik bele.
Ugyanakkor szakmailag jobban ott vannak a topon, és nekem most ez a lényeg! :)
Így másodjára nekifutva más dolgok válnak fontosakká, és tudok a szülésen túlra is gondolni. Elsőre lényegében csak addig tudtam belegondolni a dolgokba és foglalkozni vele, és még azt sem hiánytalanul.
Az is kiderült, hogy nagy valószínűséggel már Orsival is volt gondom a cukorral, csak nem derült ki azzal az egyetlen terheléses vizsgálattal, ami a rutin ellenőrzésekben van. Sőt mi több, a szüleése másnapján kialakult ébreszthetetlensége oka is ez lehetett, de ezt akkor senki sem mondta. De most, mivel eléggé az elején kijött a cukorbetegség, erősen valószínűsíthető, hogy nem most alakult ki, hanem a szervezetem emlékszik az előző esetre és hamar reagált. De már ez nem is lényeg.
Viszont abból a szempontból igen, hogy itt jobb kezekben érzem magam, nyugodtabb vagyok.
Egy szó, mint száz, nagyon örülök, hogy ide vetődtem!
És biztos, hogy minden rendben lesz! :D

Puszi mindenkinek! És menjen mindenkinek minden a legjobban!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Eszty: Olyan jó, hogy írod a fejleményeket, egy picit nosztalgiázom...
Örülök, hogy minden rendben ment, reméljük a cukrod is szótfogad és nem ugrál!!!!!!!! :wink: Orsi egy tünemény!!!! :P

Dóri: Én kétszer szültem a Dél-Pestiben. Az első alkalommal sem panaszkodhattam, pedig nem voltam tapasztalt szülés ügyben.
(más a gyakorlatban, pedig rengeteget olvastam róla) Másodszorra, már nagyon tudatosan készültem, voltam Ildinél, s bár Ő nem tudott engem elvállalni, rátalált nekem Gizikére, aki mindenben a segítségemre volt, bármit meg tudtam vele beszélni, még az előző szülésemből fakadó problémáimra is talált megoldást. Bátran állíthatom, hogy Esztynek van miért lelkesednie, mert családias hangulat fogadott engem is, ahányszor csak mentem ctg-re vagy uh-ra. Nagyon jó volt, amikor mentem szülni, és a szülőszoba folyosóján szembe jött velem Ildi is. Később be is jött hozzám ő is és még puszit is kaptam búcsúzóul mielőtt hazament. Nekem ez mind nagyon sokat jelentett akkor, rengeteg erőt adott, hogy barátilag törődtek velem..
:P :P Arról nem is beszélve, hogy bár a doki bácsim már 16 éve ismer (mindig jól megértettük egymást), mégis úgy érzem így jobb csapat voltunk. :wink:

Nekem mindig szívem csücske marad a Dél-Pesti szülészete!!!!!!!4 :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Dori: mindig van valami, ami becsúszik, de ezek másodjára már nem bírnak akkora jelentőséggel, mint mikor az ember az ismeretlenbe ugrik bele.
Ugyanakkor szakmailag jobban ott vannak a topon, és nekem most ez a lényeg! :)
Így másodjára nekifutva más dolgok válnak fontosakká, és tudok a szülésen túlra is gondolni. Elsőre lényegében csak addig tudtam belegondolni a dolgokba és foglalkozni vele, és még azt sem hiánytalanul.
Az is kiderült, hogy nagy valószínűséggel már Orsival is volt gondom a cukorral, csak nem derült ki azzal az egyetlen terheléses vizsgálattal, ami a rutin ellenőrzésekben van. Sőt mi több, a szüleése másnapján kialakult ébreszthetetlensége oka is ez lehetett, de ezt akkor senki sem mondta. De most, mivel eléggé az elején kijött a cukorbetegség, erősen valószínűsíthető, hogy nem most alakult ki, hanem a szervezetem emlékszik az előző esetre és hamar reagált. De már ez nem is lényeg.
Viszont abból a szempontból igen, hogy itt jobb kezekben érzem magam, nyugodtabb vagyok.
Egy szó, mint száz, nagyon örülök, hogy ide vetődtem!
És biztos, hogy minden rendben lesz! :D

Puszi mindenkinek! És menjen mindenkinek minden a legjobban!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


eszti én mondtam hogy ildi oylan nyugalmat és biztonságot áraszt magából.....én is ha már csak meglátom nyugodtabb leszek..... :wink:
nagyon várom már hogy ildinél szűljek........nagyon bízom benne!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Morca: Igen, igazad van, ez a szó a legjobb, hogy családias. Pedig sosem láttak engem, még Ildinek is mondhatni idegen voltam, mégis úgy fogadtak, mintha ezer éve ismernénk egymást.

Nitacska: neked is biztosan nagyon jó szülésed lesz, és előtte is, meg utána is minden rendben lesz!

Vannak jó hírek: Ildit hívtam délután, és a mai cukorleletek tök jók lettek! Ezek szerint nem hiába csinálom a diétát több, mint 2 hete!
Köszönöm szépen a segítségeteket, lányok!!!!
Kezdenek elég jól alakulni a dolgok!!! :P

Puszi mindenkinek és jó egészséget!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


eszti ügyi vagy......csak így tovább!!!!!!!!!
én is bízom benne hogy könnyű szűlésem lesz........és minden gond nélkül fog zajlani.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Eszty, nagyon örülök én is, hogy jó kezeke kerültetek és odafigyelnek Rátok!
Ahogyan olvastam a hozzászólásodat nekem is nosztalgiázhatnékom támadt, ráadásul ma itt járt nálam az egyik barátnőm, aki szintén tavaly szült (másik kórházban), és vele beszélgettünk sokat, szülésről, vajúdásról, stb.
Ildiről én is csak jókat tudok mondani! Nem győzöm hangsúlyozni, milyen pozitív kisugárzása van.

És továbbra is kérjük majd a növekedő pocis fotókat, hogy még jobban izgulhassunk Veled! :)

A kórházról, hát nekem elég messze van (budán lakunk), de ha mégegyszer szülök, nem fogok gondolkodni, hogy hol szeretnék. :)

Kép
anhel
 
 


Sziasztok! Mán egész belepirulok a sok dicséretbe :oops: :oops: Nem érne az én igyekezetem semmit a többiek (Zita, a vérvételes Erzsike, a főnökünk, az orvosok, és a többi szülésznő nélkül) Azt hiszem, az érzékelhető, hogy szeretjük amit csinálunk...persze, hogy senki és semmi sem tökéletes.....és néha összeszaladnak a dolok, és néha túl sok a szülés egyszerre, és néha nincs elég hely, de azt hiszem a családias szó a jó jellemzés....és akkor ezt zárjuk is le. :wink: :wink: Eszty: nagyon jók az eredmények, és minden OK lesz, Nitácska, hamarosan túl vagy a kritikus időszakon, és csak ez számít!!!Meg az, hogy az én újunokám is szépen fejlődik, betöltötte a 28. hetet, és minden szépen símán megyeget, a születési ideje meg csak jövöget.....hm!!! Már nagyon várom, mert nagymamának lenni naaaaaagyon jó! Ja, és levágattam a hajam, Eszti volt az első, aki látta az új frizurámat! :lol: :lol: :lol: :lol:
bábaildi
 
 


Anhel-Ildi: komolyan mondom, mióta írtál róla, sokszor előttem a kép, amint az orvosod feltűrt gatyaszárral, szivarkával a szájában gázol a habfűrdőben......hihihi... nem szép dolog, de pukkadozok, ha elképzelem...sajnos vizuális típus vok... :roll: :roll: :roll: Bocsánat!!!
bábaildi
 
 


Eszty! Tényleg hajrá a diétával, biztos menni fog sztem is. :) És tök jó, ha ezzel babó is kisebb marad! :)

Ildi! Akkor ti április végére várjátok az unokát? Hát, ez izgi. :)

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


Dóri: Küldtem privit!! :wink:

Szép álmokat Mindenkinek!!

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Még dobok fel gyorsan pár képet, aztán megyek megpróbálok csicsikálni.. :wink:

Kép

Tarzan fára mászás közben.. :P :P

Kép

na, lesz ebből hátra szaltó?? :shock:

Kép

asszem lepakolom a fotelt..
nem lehet elég korán kezdeni.. :wink:

Kép :wink: :P

Kép

Ákos új ágyikója... :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


ildi bizony még 3 hét a legkritikusabb időig és utána hamar itt van a 12.hét.....reméljük gontalan időszak elé nézünk!!!!!!
kivi vagyok a frizurádra nagyon......egy kép esetleg....hmmmm? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!


Én nem láttam Ildi régi friszkóját, csak képen, de ez a mostani nagyon aranyosan áll neki! Kislányosan fiatal vele! :wink:
És igenis megérdemled, Ildi, a sok dícséretet! Nem is tudod, hogy manapság mennyire ritka ez, és mennyire sokat jelent nekünk!!!
Az biztos, hogy ez egy jó csapatmunkán is múlik, mert ha nem ilyen lenne a légkör, nehezebben tudnád úgy csinálni a munkádat, ahogy csinálod! De ez semmit nem von le az érdemeidből, és a többiekéből sem, természetesen! Olyan ritka ezt látni egy "munkahelyen", mert ugye ez is az! De jó, hogy van ilyen!!!

Nitacska, Anhel, Dori: köszönöm szépen a szép szavakat! Nagyon igyekszem, hogy minden oksa legyen! És az is lesz! Muszáj annak lennie!!! 8)

Nitacska: nagyon megy ám a drukk a háttérben! Minden rendben lesz!!! Tutira!!!

Morca: nagyon cukik a manók! Micsoda vigyor! Látszik a szemén, hogy valami csibészségen töri a fejét!!! :lol:
Miért vettetek új ágyat? Kinőtte a másikat? Nálunk először volt egy szélesebb utazóágy a baba ágya, nagyonszerette, és csak később kaptunk ajándékba rácsosat és az nagyon jó volt neki a felálláshoz.

Anhel: amint sikerül eljutnom a fotózkodásig, rakok fel. Tudom, már a hétvégén ígértem, de nem jött össze. :-)

OOoohhh, képzeljétek el. Ma reggel levonták az e havi hiteltörlesztésünket, és ez valami horror! Múlt hónaphoz képest 20 ezer forinttal nőtt!!! Ez egy őrület! Ha van hiteletek, készüljetek egy kisebb agyvérzésre, ha még ebben a hónapban nem vontak tőletek. Kamatot és kezelési költséget is emeltek, túl azon, hogy az árfolyam kockázat mennyivel növeli alapból is a részletet. :cry:

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Bábaildi: tudtam, hogy kimarad valami! Nagyon gratula az unoka szép fejlődéséhez! Nemsokára "megint" nagymami leszel! Pillanatok alatt itt lesz a tavasz, és már jön is az onoka. :-)))

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?