Új privát üzeneted érkezett!

Ildi

Nagyon édes Lottika a videokon!!! :lol:

Mtücsök
Én is a www.lidl.hu-n láttam, hogy akciós lesz és kb. 2 hónapja volt akciós, és az eladó is azt mondta, hogy kb. 2 hónap múlva lesz megint akciós.

Linh
Ha megnyugtat mi is 2-3x kelünk éjszakánként. Igaz ma csak egyszer kelt 3kor.
Most meg 2,5 órát aludt, alig akart enni 11-kor, pedig előtte 6kor evett utoljára, azt is kihányta, biztosan a betegség miatt ilyen aluszékony szegénykém.
Orvos még sehol, várakozunk tovább....

Éva

Kép

Kép
éva75

Jaj szegényk Áron!!!!:cry: :cry:
Drukkolok, hogy ne kelljen kórházba mennetek!

linhbaba

Linh

Köszi, aranyos vagy!!! Remélem, azért nem lesz olyan komoly baja, hogy kórházba kelljen mennünk.
Most aránylag jól van, igaz lázas, de szopott sokat, nem hányta még ki és jókedvű.

Éva

Kép

Kép
éva75

Linh.....nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást.
Gondoltam hogy valami a merev mozgással lesz kapcsolatban, mert az már a védőnő is mondta. Hát, ez nem jó! :(
Jövőhéten csütörtökön tud csak fogadni először a gyógytornász, már beszéltem vele. Remélem ő mindent elmagyaráz.

Éjjeli fenntlét...hát Norbi sem aludt jól. Szerintem rémálmai vannak a vizsgálat miatt. :(
De biztos a frontot is érzik a babák! :?

Babe.....akkor szerinted is lehet már lassan banánt adnom?
Meg borsót? Olyan furcsa, mert én eddig nem
mertem enni borsót, olyan hasfájós volt Norbi! :? Multkor ettem pizzát, 3 szeletet :oops: volt rajta kukorica.
Másnap orbika úgy görcsölt és sírt! :(

HT....Most már 1 evőkanálnyi almapürét megeszik (és még enne) :lol: Utánna még cici, és 90ml tápi.
Mindíg ez a 10 órai evés. 1 nap csak egyszer adok gyümit.
Szerintetek,a 10órainál növeljem a gyümi adagot és hagyjam el a tápszert?
Mennyit ehet, kissebb fél almát ehet, ha nincs tápszer?

Éva...nagyon nagyon drukkolok nektek, hogy mihamarabb meggyógyuljatok.
Az jó ha tudott szopni, az is immunanyag! :) Segíti legyőzni a bacit!
Jobbulást nektek! Normaflort nem adsz neki?

Kép
Kép
lovaszkata

Lkata

Még megvárom az orvost, addig nem akarok neki mindent össze-vissza adni neki. De szerintem csak azért hányt, mert annyira tele van a torka váladékkal, hogy az ingerli szegénykémet. És csak egyszer volt hányás reggel, azóta semmi.
Most is alszik, nagyon fáradékony szegénykém
.
Szorítok a gyógytornász miatt, biztos minden rendben lesz!! :)

Orvos még mindig sehol.... igaz csak annyit mondott, hogy igyekszik.

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Nem nagyon tudom ám követni ezt a pörgést! :oops:

Ameddig jutok ....

LKata!
Szerintem, legalábbis mi így csináltuk, minden nap 1 kiskanállal növeltük a pépet! Most már megeszik 1 almát! Szerintem fokozatosan növeld, főleg, ha jelzi a tápszernél, hogy most már elég! Mert szerintem így fokozatosan csökken majd a megevett mennyiség! :roll: Bár nem tudom, hogy a tápszernél hogy működik, mert mi 2 evés között esszük és így 1 órával később kéri a 2 evéshez a cicit!
Ja! És szerintem ha Norbika ennyire érzi a felfújós ételeket, akkor még ne adjál borsót, meg ilyesmiket!

Éjjeli fentlét! Biztos hogy éhesek?
Nekem mondta a védőnő, hogy próbáljam ki a cumit adni akkor, vagy lehet, hogy csak ellenőrzi apát-anyát! És lassan megtanulja, hogy nem érdemes felébredni! :shock: Bár ez még nekünk sem sikerült, mert 1-szer felkel, igaz nem enni, hanem létszámellenőrzést tart! :lol:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok!

Marek - Örülök,hogy nem volt annyira gáz a mellgyuszi.

L.Kata - Ez a Dévényben volt? úúúúúú :twisted:

Éva - Jobbulást Áronnak!

Ildi - Nagyon cuki Lotti, ahogy nevet!

NA és akkor itt vannak a répás képek:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ja és a 4 hónapos adataink:
7630 g és 65 cm
képek:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jobbulást a kis betegeknek! :(

Linh és Éva, és a többi éjszakázó anya, hát nálunk is maradt ez a helyzet. Én már annak is nagyon örültem, hogy most éjjel csak fél 3kor kelt Dóri és utána fél6ig aludt.
Ó, ha csak egyszer kéne kelni hozzá, én olyan de olyan kipihent lennék! :)

LKata, fejlődés neuorlógiai vizsgálaton mi is voltunk egy hónapos korban. Ugyanezt élte végig Dóri. Az az egy tenyéren egyensúlyozás az nagyon durva látványra, de én nagyon bíztam a dokiban. Szimaptikus volt.
Nem a férjem, hanem az ikertestvére vitt el minket, aki szegény pláne nem volt szokva a gyereknyúzós dolgokhoz. A hallásvizsgálatnál (bazinagyot tapsolt a doki, majd jóhangosan mondta Dórinak az egyik oldalán, hogy "csend") a sógorom majdnem összeomlott, h ez a doktor milyen egy goromba dög. Nem is értettem, miért ült olyan feldúlt arccal. Ő végig meg volt róla győzödve, h az orvos rászólt Dórira. :)
Sajnos ezek a vizsgálatok ilyen szadik, de muszáj megnézni őket ennyire protokollszerűen, hogy időben észevegyék az esetleges rendellenességeket. Csak nekünk szülőknek furcsa ezt látni, de hidd el, a kicsik egy óra múlva nem is emlékeznek rá.

Tényleg, mikortól van memóriájuk? Olyan igazi?

Nem tudom megnyitni Lottiról a videót. :( Csak az én gépem vacakolhat...?
Hát igen, a főzés a sírdogáló gyerek mellett elég bonyolult, ezért én délután csinálom, amikor már esetleg hazaért a férjem és tud vele játszani, ill. ha Dóri délelőtt alszik, sőt legtöbbször ilyenkor főzök vagy sütök. De basszus, mindennap. És akkor nem vettem hozzá a lopott negyedórákat, amikor magammal sem ártana foglalkozni, pl. hajmosás, epillálás.
Mi lesz később, amikor nappal szinte semmit nem fog aludni meg elkezd pakolni, kúszni-mászni...?

Kép
anhel

lovaszkata: ha pár szem kukoricától megfájdult a hasa, akkor nagyon érzékeny lehet :? A hüvelyesekkel sztem is várjál még, de banánnal próbálkozhatsz, az oltási kiskönyvet leszámítva mindenhol azt olvastam, h az elsők között szokott lenni.

Kép
babe.

[quote]M írta:i lesz később, amikor nappal szinte semmit nem fog aludni meg elkezd pakolni, kúszni-mászni...?

Ezen már én is igen sokat gondolkodom! :roll: :lol:

Bettyna! Ezek szerint a répa is ízlik a gyerkőcöknek! :wink: Mi holnap után kezdjük! :lol:

Kajákról még amit én tudok eddig:
Banán - vigyázni kell mert hasfogós! :roll:
Narancs - gyerekorvos javasolta, védőnő az allergia miatt nem
Őszibarack - ha az alma miatt nem kakálna, akkor jöhet, hogy egy kicsit rásegítsen!

Ja és állítólag, amit terhesség alatt nagyon sokat ettünk, azt szeretni fogja, illetve ismerni fogja az ízét! Nálunk a sütőtöknél kiderül! :lol:

Ildi! Én sem értettem az újbóli éjszakai egyszer evést! Most két napja cumit kapott és simiket! És vissza is aludt! Lehet, hogy nekünk ez lett volna a 3 hós ugrás! :roll: Tudok egy kicsit elkésve! :lol:

Lkata! Most olvasom részletesebben, hogy mi volt a dokinál! Én nem akarok okosabb lenni, hisz neki van papírja, de látott már gyereket aki a sarkát is leteszi? :shock: :shock: :shock:
Keresztbe lépés! Nálunk is látta és én is láttam, mikor csinálta! Mostanra a tornával (tudod Nymalac feltette) már elmúlt!

Szöszke! Nyugodtan bekenheted a sütéshez használt olajjal is! :wink:

Kép
bettike
Eger

sziasztok
vikcy6: én csak szoptatni szeretnék 6 hós koráig

borkaby: nagyon bunkó anyóspd van :evil:

marek: én is nagyon utállom az okoskodó, beszóló embereket :evil:

zsuzsu: köszi kérdésed az anyagiakat leszámitva nagyon jól :lol: . gondolom az ismerösöd is suzuki melós :twisted: . nagyon rosz a váltás, már ott sem éri meg dolgozni.a nagy bevásárlást a tescóban csináljuk, de a maradékot sajnos be kell váltanunk.
amikor 4 éve elkezdtem dolgozni a 70e ft-os fizim egy vagyon volt :lol: most meg :roll: :evil: :evil:

nyugtonmalac: nagyon jók a képek. tetszik a kabát és nagyon tetszenek a szines pelusaitok :lol:
én se krémezem a popót, csak az ágyékát sudokrémmel, mert nagyon erös a pisije és mindjárt kicsipi

szöszke: az én fiam is lábbal dolgozik :wink: . mind a kettöt egyszerre felemeli, nagyon tetszik neki :lol:

sensi: nagyon édi lehetett Lillus, ahogy bujkált :lol: . nekem a mobilom mindig kéz közelbe van /kamera végett/ :wink:

babe: nagyon tetszik a lányod haja. nem semmi mennyi van neki :wink:

l.kata: szegény Norbika :? :? doki igazán szólhatott volna elöre, hogy mire számitsatok

ildi: megnéztem a videót, nagyon aranyos :lol:

éva: jobbulást :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

ma voltam fogorvosnál
végre betömte a 2 lyukas fogamamt
az egyik nem fájt, mert már 2 éve kiölte belölle az idegeket
de a másik az annál inkább /nem adott injekciót, mivel tavaly nem voltam a kötelezön, a biztositó nem fizet és igy túl drága lett volna/

és talált még 2 rossz fogat /amit még nem látni/, úgyhogy jövö héten pénteken megint mehetek :cry: :cry: :cry: :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

amig engem bent kinoztak, férjem kint volt a kocsiban a fiunkal

mondta, hogy a gyerek hisztizett, úgy üvöltött, hogy jöttek a könyei, alig birta lecsititani. /és ö tegnap még azt mondta, hogy ö nem jön velünk,vigyem be magammal :roll: / nem tudom bent mit csináltam volna vele :roll: :roll:
de elmagyaráztam, hogy az lehetetlen, muszáj jönnie

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

na de holnap cserébe kényeztetem magamat, du. megyek masszörhöz :lol:
remélem Törpe is jól fog viselkedni :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Lányok
Bori napközben egyáltalán nem akar aludni. Iszonyú álmos, semmit nem lehet vele kezdeni, de egyszerűen nem alszik el. Se a cicin, se a pihiszékben és persze a kiságyban sem. Egyedül a babakocsiban alszik, de sötétedés után mégse mehetek vele sétálni... :roll: Mi a francot csináljak? Mindketten kezdünk egy kiborulni. Ő a fáradtságtól én meg a tehetetlenségtől. Hogy lehet egy gyereket megtanítani aludni? Eddig legalább a cicin elaludt... :cry:

Majd este visszaolvasok...

marek

timi: Nekem két napja fáj a fogam, és most láttam, h már alig van belőle vmi, nekem ki is kell húzni, de nem baj, elég hátul van, nem fog látszani. Az ínyem meg rettenetesen be van gyulladva, már lassan 1 éve, ez a körzeti doki meg annyira béna...Jövőhéten megyek fogdokihoz, de inkább fizetek érte, csak hozzák végre rendbe.

bettike: Nagyritkán régebben nekem is felkelt éjfél körül Laura, én rögtön megszoptattam, de ahogy bekapta a cicit, vissza is aludt. Lehet, h tényleg csak ellenőriznek :D

Tegnap kérdezte a doki, h láttam e már a Laurát sugárba pisilni? Mivel nem, mondta h figyeljem meg. Miért kell ezt figyelni? Meg egyáltalán, hogy figyeljem, vetkőztessem le és addig üljek ott amíg nem pisil? :shock:
Kép

Kép
babe.

marek: Nálunk, talán pár hete van, h Laura rászokott a napközbeni alvásra, egyszer délelőtt, meg fürcsi előtt alszik egyet, ha elmegyünk sétálni akkor babakocsiban is. Én is sokat szenvedtem vele, az első 2 hónapban semmit nem aludt nappal, ha el is aludt cicin, akkor is csak max.10-15 percre.Semmit nem tudtam csinálni.Éjszaka aludt, úgyhogy legalább fáradt nem voltam, de szaladt az egész ház. Legtöbbször már annyira fáradt volt, h emiatt nyűgös lett, és ezért nem aludt.Borival is ez lehet...Talán próbálkozz nyugtató babazenével, v zenélő játékkal. Laurát megnyugtatja, ha fáradt v nyűgös, nem mindig alszik el, de kicsit megnyugszik tőle.

Kép
babe.

sziasztok!!

Szöszke!
Nagyon aranyos Gergő! :D AZ A KÉZTARTÁS........... :lol: :lol: :lol: :lol:
Konsti is rugdossa a játékait, de van amikor megijed egy-egy hangtól és akkor üvölt. A minap sikerült úgy fordulnia, h a lába kilógott a járóka rácsán és akadályozta a lábemelésben. Volt kiabálás rendesen :)

Ny.malac!
Ábinak nem használok már popsikrémet, csak ha piros a popó. Szerencsére nem érzékeny a bőre, kvéve a citrom, mandarin...Ha ilyet eszik, akkor kipirosodik és akkor boraxos krém.
Konstinak haszálok krémet, valami u betűs kikevert gyógyszertári popsikrém.
testápolót Konstinak nem, Ábinak időnként baba testápoló.
Magamnak a fürdetőkrémet használom a kiszáradt sarkamra és a kezemre....

Sensi!
Ujj tömés nálunk is van, utánna meg bukik..... :evil: :evil: :evil:
Már most nagyon szeretnek játszani, kár, h nincs videó róla...majd legközelebb!
Mi volt a dokinál??

Marek!
Kóstolás... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Én is olvadozok a rózsaszín rucitól! :D
Ma Konsti is kiabál egész nap. Nem tudom mi baja, 90%, h a foga. ... Nemrég aludt el, kíváncsi vagyok meddig....
KITARTÁS!!!!!! jobb ötletem nincs.

Babe!
Tüdéri a csajod! Én orvost váltanék.......kalóriaszegény tápszer????? NEM NORMÁLIS............. tUDNÉK EZER PÉLDÁT IRNI, DE NEM TESZEM. hIDD EL, AMINT BEINDUL A MOZGÁSA (KÚSZÁS, MÁSZÁS... LALASSUL A GYARAPODÁSA!!
Jobbulást a lányodnak!

Bettyna!
Köszi,. Te sem panaszkodhatsz! :lol: Miket eszik a fiad??? Tapasztalatok???

L.Kata!
Asszem lemaradtam. Miért kellett dokihoz mennetek, aki így megkínozta Norbit???
Borsó: én 9 hónapos kortol adtam, de akkor is héj nélkül.... (az esti híradó alatt nyomkodtam ki a borsót a héjából.... :lol: :lol: )
Én csaszis voltam most, de nekem nem fáj.
Az üveges kajcsival én óvatos lennék, könnyen megszokja a baba és később nem fogadja el a házi bébipapit.

Éva!
Mit mondott a doki?????????????????
Nagyon jó, h kimegy az orvos.
(tegnap összefutottunk az egyik szomszéddal, épp a dokihoz siettek. 1,5 éves kisfia elesett és felrepedt az álla kb. 1cm hosszan. nem mély seb. Elmentek a rendelőbe, kitisztították, fertőtlenítés...ma reggelre 39 fokos láz, elkapta az influenzát a váróban.... :evil: :evil: )

Ildi!
CSúcs a csajod!!!!!!!!

Én akkor főzök, amikor valamelyik alszik. Ábel imád sertepertélni a konyhában. Segít, rosszalkodik. Ha Konstival vagyok, énekelek, cd...a járókában elvan az ajtóba húzom. Palisütést csak hétvégén, akor apa sétál a srácokkal.

Tücsök!
Szólunk, ha akciós lesz a pelus!! (Férjecském feltankolt, ha ilyen ütemben romlik a forint, inkább álljon pelenkába.... :lol: :lol:

Linh!
Konstihoz órát lehet igazítani...02-órakkor kel ..... :lol:
kitartás!

Bettike!
Enyim gyerek tuti, h kajcsit kér éjjel, örült módon lecsap a cicire, mint aki hetek óta nem kapott élelmet... :D :D :D

Timi!
Örülök, h jól vagytok!
A fogdokihoz sok erőt!

BALÁZSOKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Mi kínlódunk a fogzással sajna- Ábelnél nem volt ilyen. Fogok venni gumifejű fogkefét, hátha segít. A kezem rágná, de az nem steril....
Iszonyat sajnálom.......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu, Bettike - Még nem eszik semmit a tejcin kívül,csak a hasmenést akartam megfogni a répával. AMíg van tejci, nem is nagyon szeretnék neki mást adni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

LKata
Ezt az ültetést Borival is csinálták fejlődésneurológián. Én is épp oda akartam ugrani, h megfogjam, de a gyógytornász mondta, h nem ejti el, ne féljek :lol: Egyébként Bori nagyon ügyesen ült és egyáltalán nem ijedt meg szerencsére..

Ildi
Borinak is sikerült ma ötkor kelnie. Mi van ezekkel a gyerekekkel? :roll: És most is felébredt. Most a férjem próbálja altatni... :roll:
Úgy hallom kevés sikerrel, úgyhogy... :arrow:

marek

Sziasztok!

Peva, én írtam, hogy a 11.kerben mennék valahova babaúszásra. MEgnéztem azóta azt a Rubin hoteleset a neten és hát húzos az az alkalmankénti 4000 Ft, ill. hogy a bérlet 15e-ért, de egy próbát megér. Majd ha megkapta a 4 hós oltását is utána megnézzük.

Vikcy: ugyanazon a napon születtek a babáink. És ami vicces, ha lányunk lett volna Fanni lett volna a neve :D Már nagyon régóta tetszik ez a név.

Sensie: igen, bejött a 4É. Régebben sem voltak gondok az (el)alvással, de most nagyon jó így ez a rendszer. Nem is emlékszem, hogy előtte ennyit aludt volna napközben (pedig aludt csak nem ebben a rendszerben) Most képes 2 órákat egyhuzamban napközben aludni többször is. Amit még meg kéne oldanom az az esti utolsó etetés előtti idő. Délután már húzni szoktam az időt pl hosszabb sétával, hogy csak pl olyan fél 6-6 körül egyen, mert így akkor kibírja az időt 8 fél 9-ig. Meg az evés még hagyján, de az utolsó alvása délután általában fél 5-5ig tart és innentől kellene kibírnia ébren 8 fél 9-ig. Ez az ami többször már nehezen megy nála, mert dörzsölgeti megint a szemét és látszik is rajta, hogy álmos. De ha bealszik ebben az időben akkor megint nem tudunk fürcsizni ill. ha utána felkell nem tudja, hogy akkor már készülődnénk az éjszakai alváshoz. 8nál előbb meg nem akarnám etetni, mert mivel bealszik egyből evés után ilyenkor este, így akkor éjjel tuti felkellne, hogy ő éhes.

pelus: az utolsó pelusozásnál a DM-ben kapható babylove-os pelust adtam rá, kiváncsi vagyok hogy nekünk is beválik e. Éjszakára a pampers 3-ast adjuk rá, mert a libero 2-es nem bírta már a sok pisit.

Borkaby: én is észrevettem már, hogy főleg az esti etetésnél elveszi Balázs figyelmét az evéstől pl már az, ha a férjem bejön a szobába. Vagy pl eddig volt olyan , hogy szopi közben "szobából szobába" váltottunk pár szót férjemmel (gyors kérdés férjemtől-gyors válasz tőlem), eddig nem volt ezzel gond, de most már zavarja Balázst ez, mivel egy picit hangosabb vagyok ilyenkor mint máskor. Ilyenkor lejön a ciciről és felsír, mintha panaszkodna, hogy "anyu fejezd be, nem látod, hogy nyugiban szeretnék enni?" :lol: :lol:

cumizás: alig van már Balázs szájában cumi, mert ahogy beteszem, ami már csak akkor van, ha kezd kicsit nyügi lenni, akkor fogja és kiveszi a szájából. Elkezdi minden irányból " rágni" kicsit, majd kiejti szépen a kezéből. Jobban tetszik már neki, ha a kezét vagy csak az ujjait teheti a szájába. Van hogy a cumi mellé még beletömködi az újját a szájába :D

kifelé hordozás: nekünk a neurológus mondta, hogy ha kézben visszük így vigyük, tehát hogy a baba abba az irányba néz ahogy mi, mert így nem tud "hátrabukni"a feje. (Balázsnak feszes még a hátsó nyakizma.
.
.
.
.
.
na ezt a szöveget még ma délután 3 körül írtam, utána lekötött Balázs, majd este lett , vacsi, fürcsi, Született feleségek... kár, hogy ismétlés volt

clau06
Budapest XXI. kerület

Borinak kellett még egy kis komfortszopi. Ez a hülye idő nagyon nem tesz jót a babák alvókájának...
Olvasok tovább...

Linh
Milyen edzések kezdődnel apának?
Egyébként klikkesedjetek nyugodtan, én majd távolról irigykedek. Vagy addig a többiekkel jól kibeszélünk benneteket a hátatok mögött... :lol:

Anhel, Ildi
Ez a főzés dolog engem is érdekelne, mert ugye amikor az én lányom alszik, akkor én épp sétálok, tehát nem tudok főzni, hacsak nem szerelek egy rezsót a babakocsi tetejére. Amikor meg nem alszik, akkor nem hagy főzni. Szóval nemtom mások hogy oldják mrg... :roll: Pedig eddig Bori olyan jól elvolt egyedül... :roll:

Szöszke
A gyógyszertári olaj az konkrétan vénusz étolaj. Amikor akartam venni, akkor a gyógyszerész mondta. Adott egy üveget, h abba öntsem át, h úgy nézzen ki mintha... :lol: De nekem masszázsra is azt kellett volna vinnem.Vettem is Floriol olajat, mert az jobb, mint a vénusz.. Legalább jobb íze lesz a gyereknek... :lol:

marek

Babe
Mert ha nem láttad még sugárban pisilni, akkor mi van? Valószínűleg akkor te azon szerencsések közé tartozol, akit nem pisil le állandóan a gyereked... :roll:

Zsuzsu
Te meg mééé nem sterilizálod a kezed??? Hát milyen anya vagy te???? :lol: Be mikróba hat percre és már kész is. Vagy lehet fazékban is... Mindkettő ugyanolyan fini... :lol:
Basszus mi meg bankba raktuk a pénzünket? Eszembe se jutott, hogy pelenkában is állhatna.... :lol:

Éva
Mi van Áronnal???

Jelentem Bori ma többször is megfordult. De már nem átgurult, hanem ő maga átlendült. Tök ügyes volt. Este már fáradt volt és csak egyszer tudta bemutatni a mutatványt, de utána is látszott, hogy próbálkozik, de kicsi volt a lendület... :lol: :lol: :lol:

HOlnap megyünk ortopédiára és csípőröntgenre. Most kiderül, hogy használt e a terpeszpelus, amit nem használtunk... :lol: Lehet fogadásokat kötni. :lol:

More milk-ről van valakinek tapasztalata? Lehet, hogy kipróbálom, mert már semmi mást nem használhatok.

Megyek aludni. Remélem Bori többször kel éjszaka, mert hulla vagyok.
Jóccaka..

marek

Halihoooo...

Na mit csinálok éppen ;) ? Jó tipp: olvasom a fórumot ;) és kinyitott a tejbüfé is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sensi: 1 hétig kell csak alkoholozni a fülecskét, vagy akkor is, ha csúnya, begyullad ( be van dagadva, gennyes, piros)

Hát, Borinál én sem voltam ott a fül lyukasztásnál... Nem bírtam volna nézni :( :oops:

Így is lelkiismeret furdalásom volt :oops: :shock: Pedig jobb, h túl vagyunk ezen is 8)

Ezt a fürdető műanyag izét Bori csak egy hónapja szereti, előtte útálta :shock: De most belenőtt, v mi

Apukádnak jobbulást!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Én a zappot csak egyszer borítottam fel, mert iszonyat felpakoltam a tolókarra dolgokat, és hát kivettem borit az ülésből, mert köhögött evés után :) Néztem is nagyot :) de ezen kívűl szerintem nincs gond vele borulás terén... :shock: Csak ne akasszátok rá a heti nagybevásárlás tartalmát zacsikákban... :) :lol:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: a méhecskét nem szabad még 4 hónaposan adni Borinak !!! Akllergiát okozhat ;)

Akkorát kacagtam a hsz-eden!!! :) :lol:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: 7vége felé mikor??? Holnap oltást kapunk, pénteken a Dévény Anna alapítványba kell menni... csütörtököt elfelejtettem :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Baba diéta: a doki a baba méreteit figyelembe véve választja ki a megfelelő tápszert, ha pótlás kell... Erre érthette a doki, nem?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi, ha egyedül vagyok, és főznöm kell, viszont Gergő ébren van, akkor úgy főzök, hogy a babakocsira keresztbe ráteszem a hordozót Gergővel, és kitolom a konyhába, hogy nézhessen közben. Beszélgetek hozzá, van fogdosni való játék is a keze ügyében. Néha meg csak simán jóóóó nagy mozdulatokkal főzök, hogy szórakoztassa a dolog. :D

Marek, nem volt túl sok inger, amikor altatni próbáltad? Nekünk általában a hátsimi jön be (a susog-ütöget a suttogós könyvből nem nagyon)...de van úgy, hogy csak hagyjuk, hogy altassa magát. Most is ezt csinálja Gergő. Sikongat, meg a kezeit rágcsálja..nyöszörög. Valamikor túlpörög, és nem tud elaludni...

Kép
szöszke

Vikcy: ha jót akarsz magadnak, megkérsz valakit, hogy legyen ő a pici lánykával a füllyukasztás ideje alatt, mert nagyon anyaszív szorongató lesz :(

De jobb minnél előbb túlesni rajta, mert később nehezebben lesz túl rajta.

Lili szeptember 28-án töltötte a 3 évet, ekkor kapott fülbevalót, hamar átestünk a nehezén, bár iszonyú volt a művelet (konkrétan a második lövés :( ) Sosem felejtem el. Úgy zokogott, és remegve kérte, hogy mégsem kéri :( Aztán túl estünk rajta lefogással, és nézte a tükörben, és nagyon tetszett neki. Már akkor is. Meg is nyugodott, de azóta sem engedi, hogy kivegyem a fülbevalóját... Most már néha megengedi, hogy megnézzem. Persze azóta könnyen kivehető, de biztonságosan benne maradó fülbevalóra cseréltük a kezdetit... Így a megnézések alkalmával hipp hopp kiveszem, és vissza is teszem... Van hogy észre sem veszi... :)
De egy mumus... Már milyen rég történt, és még mindig nem ok. Bori ez után a születése utáni 3. napon kapta meg a fülbevalóját. Volt sírás, nehezebben gyógyult (neki nem kilőték, hanem átszúrták) és lefogadom, hogyha lenne bátorságom hozzá kicserélni a fülbevalókat, nem venné zokon, mint Lili... Csak kb. mint egy fül puceválást :S

Én a lányok füllyukasztására egyáltalán nem emlékszem vissza szívesen :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Anhel, Lkata, tegnapelőtt volt itt az orvos ismerősünk, akik voltak gyakorlaton neurológián, és mondta, hogy olyan vizsgálatot is láttak, hogy a gyerek egyik oldalon lévő kezénél és lábánál fogva lógatják, hogy a másik oldallal tartja-e magát. :shock:

Éva, Linhbaba, mi csak egyszer kelünk hajnalban, viszont ma pl. most (3/4 1) alszik el...este 7 óta ébren van. :shock: Kicsavarodott a bioritmusa. Nem baj, teljesen hozzászoktunk...legalább nem ordít éjjel, mint az első 2 hónapban.

Kép
szöszke

Nymalac, visszatérve a babakocsit a lépcsőn való vonszoláshoz: szoktak odamenni segíteni az emberek? Le kell szerelni őket, vagy hagyni kell, hadd emelgessék? Különben nem hátráltatják az akciót?

Kép
szöszke

Bettyna: mam kabátot előre hordozásnál egyedül is fel-le tudom venni, gyerek nélkül is :) haha De háti hordozásnál a sapka miatt nehéz. A kabát belseje termó anyag, amire tapadnak a sapi anyagok... így nehéz. Apa szokott segíteni, meg ha egyedül megyek valahova akkor a két végponton szokott lenni valaki, akihez megyek, ahonnan megyek, és az segít :) Kapucnit sem tudom egyedül ráadni Borira. (Lehet én vagyok a béna...)
De a nyakánál a kabátot meg tudom húzni :) mert a zsinor előre van vezetve :)
Ha szeretnéd, kipróbálhatod, megnézheted majd a kabátomat ;)

Lehet hordozós kabátot csinálni is, vagy csináltatni is!!! Az olyan, amilyet te szeretnél, és sokkal olcsóbb, ha érdekel...

Nem voltunk úszni, nem volt időm felkészülni rá, és apa sem volt velünk... Dolgozott egész nap :(

Répa evős képeket várom! (lehet, h már van fent, csak nem értem még oda ;) ) Szabi a répa evő!
Amúgy a répa szokott lenni a nagy kedvenc a gyerekeknél. Lili csak azt szerette! És van a hippnek pici üveges csak répája is :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Tücsi :) szuper 5let az együtt kötés!!! Képzel, már egész jól belejöttem. Csináltam passzét, meg egy síma egy fordítottat, és csíkot is vittem bele :) És lezártam a végét. Majd ha a mamám jön odaadja a horgoló tűjét, valahogy a 2 lapból hengert formlunk majd, és kész is lesz az első félpár lábszárvédőnk :) vagy mi...
(babylegs)
De ebben a nagy kötésben a szemem totál kivan! ha így folytatom, meg fogok vakulni :shock:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Anhel: azt hiszem arra gondolta (de már nem emlékszem vissza), hogy ha én hulla fáradt vagyok (és ez jellemző) akkor nem is ébredek fel a sírás light-ra... Ha nagy baja van, és éhen akar halni, arra persze felébredek, mert olyan balhét csap Bori...
Ha nem olyan nagy a baj, akkor meg visszaalszik mielőtt én felfognám, hogy nyávogott :)

De lehet, h nem erre gondoltam... Nem emlékszem... Vissza kell olvassak...

igen. Visszakerestem. Ilyesmire gondoltam. Ha fáradt vagy, csak akkor kelsz fel, ha éhen akarok halni sírás van, mert a szervezeted kiharcolja a pihit magának.

Tehát: fejlődési ugrás - sokat kel éjszaka mert éhes - te ugrasz és enni adsz neki - ő megszokja, hogy éjjel is lehet kérni enni, és ezt ki is használja - fokozódik a tejtermelés, elég a tejcsi - "utolsó" kajcsi komolyabb mennyiség, bírnia kéne az éjszakát - emlékszik, hogy mostanában éjel is lehet enni - sír, de azért nem olyan kétségbeesetten, mint aki éhen akar halni, hanem, csak olyan ehetnék is anya... sírással. - vagy felkelsz és adsz (de akkor bevezetitek ezt az időt is evős időpontnak - ezt hívtam kényeztetésnek :) ), vagy nem kelsz fel, mert pl. olyan fáradt vagy, h észre sem veszed, h sír a lány, vagy mert tudod, hogy nem lehet éhes. Ilyenkor lehet egy cumit is adni, és ha erre megnyugszik, és vissza alszik, akkor nyert ügyed van :)

Ilyesmire gondoltam. Ez nagyon zagyva lett???

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: tetszett Bori popija a színes pelusokban Norbinak? ;)

Gyerek dobálgatós vizsgálat: ilyet csinálnak a kórházban a születés után hazaengedés előtt is. Nyílván akkor még nem kell tenyéren ülni :shock: Azt is borzalmas volt nézni. Én ugyanis a rendelőben vártam, hogy megkapjuk a zárót, de ahoz a dokinak meg kellett vizsgálnia Borit (így). Csak lestem.

Szerintem nem kell izgulni Norbika fejlődése miatt, mert akkor nem hébe hóba küldtek volna tornázni :)
Azért nem kötelezőek ezek a vizsgálatok, mert tuti minden baba eltér valamiben az elvártaktól, de a zöménél nem kell komolyan kezelni ezt az eltérést. Most majd hasaltok sokat. Na és? Ha megnézzük a topik babákat mind ugyan ott tartunk. Kb hasalni tanulunk, van aki már fog is közben, meg szájacskába tuszkol dolgokat. Most ez a rész jön. :) Tehát itt van Norbika is az élbolyban, ééés, a kis keze, hogy lemaradt, gyorsan utolérte a másikat ez idő alatt :)

Minden OK vele :) Borinak is tetszik ;)

HT: borsó és társai, szerintem csak a pici babáknál nem szabad anyukának ilyeneket enni, amíg a baba pocija fájhat tőle (érettlenebb a pici poci) Én spec sem Lilivel sem Borival nem tartottam ezt. De ha valaki 6 hós korig szoptat, és nem eszik anyuka ilyen ételeket, lehet, hogy már rég ehetne, lehet, h nem, de az majd nem a borsós ételt veszi meg a picinek.
Én már ezerszer leírtam, és már már szégyelem is :oops: de én a hippen neveltem fel Lilit (csak ezt ette meg) és szerintem annak nincs 4 hós zöldborsója, vagy van????

És van még valami! A borsót a borsószem héja miatt nem lehet adni, nem? Mint az epret a mag miatt, stb. De ezeket úgy készítik el, hogy az ártó részeket nem teszik bele az ételbe :shock: Asszem...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: jobbulást nektek! Gyógypuszik mennek!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: én is palit sütöttem, csak asszem én vasárnap :) Háton hordozás szupi jó! És apuka hátán utazni is csuda jó! Tetszik, hogy a párod ilyen jófej apa :)

Dunakeszi - lakópark rész nekem is tetszik, de oda lehet érezni a szeméttelep szagát, ha úgy fúj a szél... Ezt még akkor fedeztük fel, mikor Kisalagra bicikliztünk, át azon a részen, s még nem volt beépítve... Lehet azóta megszűnt :)

Én is szívesenlaknék ott, de olyan felkapott és drága környék lett :(

A képeket a photo scape-val teszem össze (különben túl sok kép lenne... Nem akarlak titeket feltétlenül teleszórni Borival és Lilivel :) :oops:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: nekem sem megy a videó :'(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Oké, a másik link ment :D Jajj, de édes! Én is ezt szoktam Borival (meg viccből Lilivel is) De Bori csak néha nevet rajta hanggal... :(
Majd Belejön.

Lili azon nevetett, ha tüsszentettünk mellette. Mert akkor lehajoltunk közben gyorsan, aztán ezt felfedeztük, és ha valami leesett pelusozás közben és gyorsan utána hajoltunk, akkorákat kacagot, hogy utána rendre hajolgattunk neki :)

Kíváncsi vagyok Bori min fog ekkorákat kacagni...

Mellesleg Lili most is jót röhög azon, ha valaki elesik, megbotlik, bénázik, stb :) Pl. rajtam :) vagy magán is :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi, hogy bírtad ki, hogy ne zabáld meg a kis alvóbabádat?! :) De ééééédes! Lili is ilyen volt! Szopi után elaludt, és lecuppant a ciciről, igaz? :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szabi répás képei: nagyon bejövős a répa, valóban! De jó! Ezzel sem lesz gondotok! És milyen helyes fiúcska Szabi is!

Csajok,nincs rosszabb egy nem evős babánál.. A HT kb egy katasztrófa, ha az ember csemetéje útál enni :( Lili ilyen volt :( Remélem Bori más lesz :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: altatás Lilinél, amikor nem akarodzott neki elaludni: hasra fektetés, cumi a szájba. popsi ringatás, hát simivel, egyre gyengédebben, sötét szobában az ágyában. Ha nem sírt, és nyugodt volt a légzése, akkor fokozatosan hagytam abba, egyre gyengédebben paskolgattam, ringattam a popit. majd el is engedtem... Ha csönd volt, akkor siker :) Ha nem, akkor újra, de nem mondtam semmit. Ne figyeljen rám, csak ringjon picit mint a kocsiban is...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Köszönöm mindenkinek a kenegetős infókat :) Érdekes volt olvasni a visszajelzéseket :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borinak gratula az átforduláshoz!!!!!!!!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szöszke: a stokkét két kerékre állítom (gyorsan megy) néha jönnek, hogy segítenének, megköszönöm, és mondom mosolyogva, hogy egyedül is megy, és már haladunk is a lépcsőn... Máskor le se sz@rnak... Ekkor még jobban örülök, hogy nekem a lépcső nem akadály. De a buszok, magas villamosok!!! Azon nem lehet bohóckodni, és az alsó foknak nincs is lefelé pereme, amin legurulj... (ha érted mire gondolok... ) Tehát ott vagy segít valaki emelni, vagy nem tudok felszállni :(

Na húzok aludni, a képeket holnap teszem fel... Reggel jön a barátnőm, és tuti kómában leszek még :shock: Hozza az egy éves és 2 hónapos láányát is :lol:

jó8!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Szóval mindenhol ilyen durva ez a neurológiai vizsgálat? :roll:
Én Esztergomban voltam, oda tartozunk.
De nem is értem, hogy ez nem káros a gyermek lelkivilágára, hogy így dobálják?. :(
Tegnap nem is bírtunk Norbival, szerintem nem felejt ilyen könnyen, egész nap rajtam lógott! :(

Bettyna....nagyon édes Szabi! :D Sima vízben főtt répát törtél össze?
Köszi amúgy a tanácsokat és a véleményeket a HT-vel kapcsolatban. :)

Zsuzsu....én is igyekszem házilag készíteni a bébipapit! :lol: Csak répa levet kerestem, mert azt nehéz itthon készíteni, és akkor nézegettem a választékot.

NyMalac....a Hippesben is van zöldborsó, méghozzá kerti zöldségek néven :roll:
Ja, a másik hogy az őszibarack nektárhoz(4hós) van cukor adva :shock: :roll: , csalódtam!
Nem is vettem semmit végül. :?
Ja, és Norbi üzeni, fűleg a piros bugyira bukik! :lol: :wink:

Ildi...nekem elindult a videód, nagyon aranyos! :D

Hoztam képeket! :oops: :lol:
Ilyen szépen hasal, csak ezt a doktor bácsi nem látta! :evil:
Kép
Kép
Így megfogja a térdét is! :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Csajok a nagy lajos király utja 157 alatt lévő turiban ma akció van 999Ft/kg a ruci :)

Ez a 32-es vonalán van, ha érdekel valakit ;)
http://www.hadakft.hu/dindex.php?id=60

Tegnap este hívott a barátnőm a hírrel ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?