Új privát üzeneted érkezett!

Na, és egy alkotásom, ajándék Szentírásborító a sógornőmnek.
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy szorítottatok nekem! Nem volt hiába! Ma reggel bementem a korházba, doki megnézte UH-val és sehol nem találta a csütörtökön még látott elszervesedett alvadékokat. Már csak folyadék volt, ami a doki szerint ki tud ürülni! Én úgy örülök! Jöhettünk is haza!

Viki! Nagyon szép s borító! Ügyes vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő! Jaj de jóóóóó! Sokkal könnyebb lesz így! Örülök!

Rétes! Há-há, helyes, jól kiszúrtál vele :lol: Nekem is így kéne mindig és akkor nem mérgelődnék annyit. Borító szép! Tudatlanság pedig némely esetekben tényleg jobb lenne! Annyi hülyeség van fönt egyébként a neten is, am már szinte mindenhez hozzáférsz..

Sztem a 34. hét után már csak jöjjenek azok a keményedések, kell az! Klasszul felkészül a méh. Homeós bogyókat hamikázzátok ám! Borgmama és Kislilla.

Ja Lilla! Amúgy köszi a rávilágítást! Hogy én milyen h....e vagyok, hát tényleg, a baba miatt nem lehet ilyenkor, értem már, köszi

Kép

Kép
megymag
 
 

 
 

Enikő, jaj de jóóóó! Hát ez igazán nagy öröm. Ajándék.
Akkor előre, rendületlenül! :D

Viki, de ügyes vagy!
És mondd, milyen anyag az, amire hímzel? Ilyen keresztszemes, és azt lehet kapni méterben?
Mi a múltkorában csináltunk az egyik barátnőmnek ajándékul egy terítőt, rajta a barátai aláírásával - azt napszövetből varrtuk, arra mentek az aláírások, amiket kihímeztünk, de persze az száröltéssel (asszem így hívják...) ment, és az aláírás ilyen "rücskös" anyagon nehézkes lett volna. De keresztszemest meg emerre lett volna nehéz hímezni, vagy tévedek?

Ez a pöttyökkel végződő láz a háromnapos lázra hajaz. Pont három napig tart a láz, a végén jönnek a pöttyök. Aztán semmi. De nekünk tavaly ősszel volt valami durva vírusos izénk, az a pöttyökkel kezdődött, és irtózatos láz meg torokfájás volt a ráadás. Skarlátra gyanakodott a doktornénink, de nem az volt, a László kórház fertőző osztályán már a váróban megmondta a felvételes orvos - mert másfél évesen nincs skarlát, "mint az köztudott" :lol: ("Köztudott??? Maga gúnyolódik velem, Schaffranek!..." - na miből idéztem? Nagy kedvenc, alig várom, hogy Andrisom már értse majd és megmutathassam. :roll: ) Egyszerű (hm... :? ) vírus volt, durva fajta, ilyen pöttyös tünetekkel. Mert ilyen is létezik.

A has alján a fájás lehet a tartószalagok húzódásától, attól, hogy valami szervet nyom a csimota, és olyan is van, hogy a szeméremcsont kezd fájni. A heg fájása más, mint egy átlagos fájás "valahol" a hasban: ha emlékeztek, milyen volt az első nap a műtét után, mikor égve és húzódva fáj, szinte "csíp" ott lenn egy vonalon: na ilyen az is, mikor a terhesség alatt kezd fájni. Nem feltétlenül az egész vonalon egyszerre, nekem mindig egy oldalon égett csak, mikor pisilnem is kellett és a gyerek is rosszul nyomta. Helyzetváltoztatás, gyerek odébbkönyörgése, pisilés segített rajta. Hála az Égnek, nekem a szülés-vajúdás alatt nem fájt, viszont utólag örülök, hogy előtte párszor igen, mert így tudtam, milyen az, nem kevertem össze semmi mással.

Borgmama, kidolgozd ám az értesítési eljárásodat szülés esetére! Nehogy szükségtelenül maradjunk le napokkal a fontos hírről! Háziboszi, Kislilla szintúgy!!!

Borakata, én is parás vagyok, ami a rémtörténeteket illeti, úgyhogy erősen megfogadtam, hogy nem olvasom el az ilyeneket, mert kiborulok folyton rajtuk. A sima megbetegedésektől nem félek ennyire, persze nem vágyakozom egy jó kis kór után, de attól nem szorongok. A terhesség alatt viszont bizonyos olvasmányokat, fórumokat szigorúan kerülni kell, legalábbis az én fajtámnak!! Épp elég, amit amúgy is hall, megtud az ember, nem kell keresni a bajt, még a "de legalább majd felismerem, ha baj van" jellegű érvekkel sem.

És most megyek nagybevásárolni. Elvégre február van, vagy mi a fene...

Kép

Kép
zsolka
 
 


Nna, Megymag, megint hihetetlen szinkronban vagyunk. Még a mondataink is majdnem szó szerint egyeznek. Lehetne, hogy eztán Te írsz csak, én meg mindig aláírom...? :lol:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
A lázas, vírusos pöttyöket mi is elkaptuk, csak még hánytunk is hozzá párszor!
Mióta hazajöttünk a kórházból, egyfolytában betegek a gyerekek!
Már kezdek nagyon kiborulni. És nem látom a végét!

Lányok!
Szerintetek visszatérhet a ciklus 4 héttel a szülés után?
Én azt hiszem, nekem már visszajött! Háromszor volt migrénes rohamom, mióta megszültem, az utolsó után meg elég erősen elkezdtem vérezni. Remélem ez normális, már nem emlékszem, az előzőeknél hogy volt!

Enikő!
Nagyon örülök, hogy nem kellett befeküdnöd! Remélem a tejci problémád is rendeződik!

Rétes!
Nagyon szép a borító, irigyellek a türelmedért!

KisLilla, Borgmama, Háziboszi!
Kitartást, a neheze még csak most jön szülés előtt! Keressetek egy "bébicsőszt", aki besegít!

Nálunk most nagyon bejött a mozi, minden vasárnap apa elviszi a két nagyobbat moziba. Nagyon élvezik, igazán jó filmek mennek!
Pl. Madagaszkár, Cin-cin kisegér, stb.

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!
Enikő!
Nagyon örülök, h nem kellett bent maradnod a kh-ban! Látod, mindig vannak apróbb-nagyobb örömök az életben! :D

Zsolka!
3 napos láz már megvolt még decemberben Mikinek. Ez olyan volt, h lázzal együtt rögtön pöttyösödött is. :?
Kedden már jól kell lennie, mert viszem a fiúkat a sógornőmhöz, mi meg megyünk a bátyám nyilvános doktori védésére a férjemmel. Úgyhogy keddre elmúlnak a pöttyök, az tuti! :D
Macskafogó! Nagy kedvencünk nekünk is, kár, h Á. még nem értené. :D
A napszövet úgy tudom, nem alkalmas keresztszemezésre, mert nem annyira egyenletes a szövése. Én aidára, hímzővászonra, kongréra szoktam hímezni. Nem olcsó amúgy ez a hobbi sem, mert a finomabb anyagoknak 4000 ft is lehet métere. Úgyhogy próbálok mindig minden kezdeményezést be is fejezni, és "hasznos" dolgokat készíteni.

No, megyek, mára legyen belőlem elég ennyi.
Üdv: Viki
Vendég
 


Nahát Borgmama, ez tényleg fura. Nekem azt mondta a dokink, h a vérvétel legyen minél később, annál jobb, minél frisebb. Mondjuk ez lehet, hogy az ellenanyag miatt van (RH negatív vagyok)...
Viszont nekem ekg nem kell...neked miért???

Hú, hát bébicsősz, az nem lesz. Szerencsére szülés után apa 3 hétig itthon lesz velünk, aztán annyi...

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok!

Enikő! De jó, de jó , de jó, de jó!!!!! Használt a drukk! :) És mostmár minden megy, mint az ágybakaki!

Keményedések: én örülök is nekik meg aggódok is egy picit, nehogy túl hamar érkezzen a kismókus. A 38. hétig maradjon, utána jöhet. Remélem, tudja mikor, én már nem tudom követni.
Rétes! Erre a ,,szépen suttyomban nyílik a méhszáj" dologra én is befizetek szívesen. Minél kevesebb kórház, annál jobb.

Macskafogóóóóó! László kórház fertőző osztály? Khm...Köztudott, hogy ott minden köztudott:) Csak az nem, hogy milyen egy oltási szövődmény...(de erről most nem szólok inkább)
Nekem nem fájt a heg, se a külső, se a belső a műtét után, csak egyetlen kis területen a bal oldalam, de ott úgy, hogy ki akart szakadni. Amikor kelni kellett, le is ájultam az ágyra, úgy belenyilalllt. Lehet, hogy az is egy része a hegnek?!?Remélem, nem azt érzem néha-néha, az nem lenne jó előjel... De biztos nem az.

Tünde! Lehet. Egy barátnőmnek is négy hét múlva jött meg az első, ő is csak állt és nézett. Meg a dokija is :)

Éljenek az utolsó havi vizsgálatok!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Hű lányok, rengeteget írtatok, igyekszem felvenni a fonalat :)

Enikő :) Nagyon örülök, hogy végül nem kellett befeküdnöd és minden magától rendeződik :) Pocakfájással hogy álltok? Bocsi, ha írtad már korábban, de a szoptanítot nem akarjátok kipróbálni?
Ergam: nem tudok róla, hogy kaptam volna, műtét után folyt belém az infúzió, max. abba tehették, mert külön nem adtak, csak oxitocin injekciókat.
Nagyon édesek a fiaid :D

Borakata :) Homeopátiával eddig szinte csak jó tapasztalatokat szereztem – ha Kristóf megbetegszik, ezeket a szereket szoktuk alkalmazni, szóval én biztos ki fogom próbálni :wink:
Napirend: Kristófra én is rengeteg mindent ráhagytam, azaz inkább azt mondom, vártam, hátha kialakul vmilyen rendszer. Viszont a kistesónál ezt biztos nem fogom tudni megcsinálni, mert ugye itt lesz Kristóf is, óvoda, stb… Szóval itt majd nekem is kell kicsit irányítani a dolgokat.
Kérdezted a nevet: egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy maradunk a Flóra Csengénél. :)
Tesó tervezésnél nem vettük figyelembe az évszakokat, sztem úgyis akkor jön egy baba, mikor szeretne. :wink:
Alvás: lehet, hogy már írtam, de Kristóf is gyakorlatilag velünk alszik, azaz velem elalszik a saját ágyában, aztán éjjel átjön hozzánk. Kistesó sztem velünk lesz egy szobában, nem merem Kristóffal otthagyni, mert K. eddig elég rosszul reagálja le a kistesó témát :cry: :cry: Meg egyébként sem tudom, milyen lesz a kicsi alvókája… Hja, és Kristóf is nagy cicimániás, már nem szopik, viszont nyúlkál ezerrel, meg puszilgat :?

Ritmit :) Elhiszem, hogy jó érzés volt látni műtét közben, ahogy a férjed dajkálja Villőt :) Sokszor olyan szomorú vagyok, hogy itt kell szülnöm :cry: :cry:
Szuper, hogy találtál egy szimpi ovit :) De milyen felvételi van? :shock

Zsolka :) Hozzátápi, bár a többiek már sok mindent leírtak: szóval ha nem szopit akarsz kiváltani, akkor mindig szopizás után kínáld meg. Több napig csak egyfélét adjál, hogy egyértelmű legyen, ha vmit nem bír a kicsi. Kezdeni szoktak almával, meggyel, barackkal, gesztenyével, répával, krumplival, céklával, sütőtökkel. Körtével várjatok még, mert hasfájást okozhat. Ha a banán közepét, ahol a kis magok vannak, kivágod, elméletileg az is mehet.
Szó volt még a pépekről: mi később sűrítéshez rízs- és kölespépet használtunk, Sinlacot nem próbáltam, ezt lehet, hogy majd most ki fogom próbálni.

Borgmama :) Kezdenek felpörögni az események :) A kivételezős példa meg inkább legyen tanulság és csináld másképp :wink:

Háziboszi :) Próbálnám felkészíteni Kristófot, de nagyon hárítja a témát. Meg az egész kistesós dolgot. Elég durvákat mond :( És nem tudom, miért gondolja így, vagy honnan veszi :shock:

Rétes :) Nagyon szép lett a borító :)

Ja, pöttyeink nekünk is vannak, igaz nem sok, kb. 5-6 darab, de fogalmam sincs, mitől lehet. Kristófnak volt egy kis hurutos köhögése múlt héten, de ennyi, láza sem volt. Meg kijöttek ezek a pöttyök a hasán, mellkasán :shock: Délután visszük homeopatához, kíváncsi leszek, mit mond.

És „kicsit” padlón voltam az elmúlt pár napban. Beszéltem a szülésznőmmel telefonon és egyszercsak megkérdezi tőlem, hogy nem-e akarom otthagyni a dokimat :shock: Mondom egyelőre nem gondoltam rá, miért, történt vmi? Mondja, hogy nem, nem, semmi, csak partner a természetes szülésben? Mondom igen, de csak nem hagyott nyugodni a dolog és szombat este bementem hozzá. Mondta, hogy csak azért mondta, mert annyi ilyen esetet lát a szülőszobán, hogy gyakorlatilag ok nélkül a csaszi mellett döntenek, mert nem bírják kivárni a vajúdás végét :shock: :shock: És hogy mindig, mikor találkozom a dokimmal, mondjam neki, hogy nekem nagyon fontos a természetes szülés, stb… Ez azért gáz :( :( Nem ennek kéne a természetesnek lenni???? Szóval király lesz még egy adag gyomorgörccsel szülni menni, hogy vajon elég gyors leszek-e… :twisted: twisted: :twisted: Viszont beszéltem egy barátnőmmel is, aki szintén ehhez a dokihoz jár és ő nagyon bíztat, hogy tényleg mindent meg fog tenni a természetes szülésért, amíg ez a babát vagy engem nem veszélyezteti :? Bocsi a panasznapért :oops:

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!

Annak idején már írtam hozzátok. Nos, tesó pocakban van, és kellett ez a 15. hét, hogy eldöntsem magamban, hogy természetes szülést szeretnék és vagyok elég bátor, hogy az amúgy tök jó dokimat otthagyjam. Épp dokit keresek, aki partner a természetes szülésben.

Annak idején ajánlgattatok egy könyvet, nem írnátok be a címét?

És elkezdek alaposan visszaolvasgatni. :D

kispiskóta
 
 


Szép jó reggelt!

Zsú, szerintem Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvére gondolsz. Nekem a teszveszről használtan sikerült beszereznem, könyvesboltokban nem tudták beszerezni.

Timika: ahányszor talizol a dokiddal, tényleg mond el neki, hogy neked nagyon fontos a term.szülés, biztos nem fog átverni!

Barátnőmnek, aki az első kisfiát 34 hetesen szülte, végül pénteken született meg a kislánya, a 39.héten, teljesen egészségesen, gyönyörű szüléssel (az első is term.szülés volt).

Kép
Kép
evicuska
 
 


sziasztok!
köszi a heghúzódós tapasztalatokat!
amúgy pont most mintha ritkábban lenne. inkább csak nehéznek érzem a pocakot. :)

Viki, szép amit hímeztél! ügyes vagy nagyon! fiúk jobban?
Linda szerencsére nem lett lázas újra, ennyi idő alatt leküzdötte akármije volt is. talán a calici vírus vége jött ki rajta...
László kórház: na mi oda soha többet a lábunkat be nem tesszük! most inkább nem is részletezem, de leginkább emberileg az egész fertőző-gyerek osztály olyan szinten leszerepelt, hogy erre a döntésre jutottunk.

hírhozás: Dana lesz a hírhozóm, ne aggódjatok :)

Kislilla, én rh poz vagyok, biztos azért nem annyira fontos, hogy a legfrissebb legyen. a vérképeim eddig is rendben voltak :)
ekg-ra nem ő küldött, az elvileg minden terhesnek ajánlott, a házidokinál mondták főleg. mivel vérvételre náluk kértem beutalót, rákérdeztem, és már mondták is mikor menjek :) első terhességnél is voltam, igaz akkor a mhelyem szervezett nagy orvosi vizsgálatot.

Timika! Szeged nem igazán híres a vbac-pártiságról, biztos ezért mondta a szülésznőd, amit mondott. én még beszélnék vele arról, hogy mi a menetrend amikor szülsz (mikor ajánlja ő bemenni, ha bementél mi történik, mikor hívják az orvosodat stb), az is fontos. és hogy ezt mindegyik dokira értette-e, vagy csak a te dokidra, vagy arra ha valakinek választottja van.
valószínűleg azt fogja mondani, hogy minél később menj be.

Tündi! jobbulást a gyerekeknek!!!
menzesz: igen lehet ennyi idővel is szülés után. nekem Linda után épphogy kivárta a 6 hetes kontrollt, utána már meg is jött 7 hétre...

Háziboszi, ilyenem nekem a 15-16. héttől előfordul, a doki szerint ezek a méhtartó szalagok ahogy nyúlnak!

Evicuska, gratula a barátnődnek! :) :)

Kispiskóta, üdv nálunk és grat a pocaklakóhoz! hol akarsz szülni?

homeós bigyók: pénteken beszélem meg a szülésznőmmel, mikor miket szedjek (várandós teakeveréket iszom!).
jön velem a férjem is, kifejezetten a szülésznő kérésére. nem tudom vele mit akar beszélni, érdekes lesz :lol:
ezen igazából kínomban röhögök, a férjem nem nagyon alkalmas semmilyen szülésfelkészítő foglalkozáson-beszélgetésen való részvételre, a szülőpozíciós jógából is botrány lett 2 éve. hát, meglátjuk...
viszont a kiságyat összeraktuk hétvégén, mindkét lánynak a szobánkban lesz helye. 8) 8) 8)

Kép
borgmama
 
 


Evicuska, kösziiiiiii! Igen erre gondoltam. Most agy átprogramozáson vagyok! :lol:

Borgmama, vagy az Imrében vagy a Jánosban. Tapasztalatok? Húúú, nem sokára te is szülni fogsz!

Ekg-ra nekem is mennem kellett, Marcival is. Elvileg a kiskönyvbe be is kell vezetni az eredményét.

kispiskóta
 
 


Timika! Beszélj az orvosoddal az aggodalmadról és ha ő támogat a sima szülésben bizzál benne!

Kispiskóta! Gratulálok a kistesóhoz!

ERGAM csepp: első császár után én sem kaptam. Ezt infúzióba nem szokták adni szerintem. Most azért kellett, mert a méhem nem húzódott össze rendesen, annak ellenére, hogy a korházba reggel, este én is kaptam szurit.

Szoptatással kapcsolatban: segítség, mert egyre rosszabb a helyzet. Még a korházban védőnő javaslatára bimbóvédőt használtam, amiről azóta sem sikerült leszoktatnom, egyszerűen nem hajlandó kicsi fiam anélkül cicizni. És az utóbbi időben azzal sem. Amig ömlik a szájába szívja, utána olyan cirkuszt rendez, nem tudom megetetni, ki kell fejjem, ha azt akarom, hogy ne apadjon el a tej és üvegből eszi meg. Így meg egyre rosszabb lesz a helyzet, de nem tudom mit tehetnék, hogy egyen. Második, harmadik héten volt, hogy nem is kellett pótlás, most meg sokszor 100-at kell adnom tápszerből.
Zsolka! A szoptatási tanácsadót még sosem sikerült elérnem. A telefon kicseng és senki nem veszi fel. Nincs véletlenül másik számod?
Van esetleg valakinek szoptatási tanácsadó ismerőse, olyan aki esetleg házhoz is jönne. Én megfizetném, csak ne menjen el a tej.
Köszönöm mindenkinek, aki segít.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Timika! Hát hogy reagál az a Kristóf fiú, hogy így nekikeseredsz miatta? Nálunk Gergő még nagyon kicsi, de azért csodálom, hogy semmi jelét nem találom, hogy egyáltalán érezné, micsoda újdonságok lesznek itt nemsoká. Eddig féltékeny sem volt senkire, remélem, ez azért jelent valamit:)
A dokiváltásról egy kis szösszenet: én is váltottam, pont a múlt héten, pont ezért. az exem is mindent megtesz a term. szülésért, csak amikor konkrétan belekérdeztem dolgokba derült ki, hogy nála ezek a határok olyan szűkek, hogy az enyéimmel köszönőviszonyban sincsenek. Nekem már csak az volt a végén a lényeg, hogy ne ilyen gyomorgörccsel , amit te is írtál, induljak neki babó 2-vel való találkozásomnak. És eddig azt hiszem, megérte. Ha konkrét dolgokra, adatokra, időhatárokra rákérdezel a dokinál, ki fog derülni az igazi hozzáálása. Ja: és ha megkérdezed eddig milyen személyes tapasztalatai voltak császár utáni szülések terén, milyen arányban fordult elő ez-az... Szerintem érdemes vele beszélned, és tisztán fogsz látni!

Evicuska! Gratula a barátnőnek kislányához!

borgmama! mi van abban a teakeverékben? És mit követett el a férjed a jógán? Elmesélhetnéd! Jó sokan lesztek egy szobában! mi is így akartuk megoldani, de ez túlzsúfoltságot eredményezett volna. Így a nagyok átköltöztek a nagyszobába, pindúrok lesznek a kicsiben. Aztán gondolom borul a dolog ahogy Alízzal hazaérünk a kórházból :D

És döntöttem:akár szalagnyúlás, akár heghasogatás, akár lófütty, nem vagyok hajlandó idegeskedni miatta. Minden rendben van és lesz. PONT.(Hú, de laza vagyok... 8) )

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Isarenikő!

Kűldtem priviben tel. számot!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!
Enikő!
A llliga honlapján biztosan találsz telefonszámokat!!! Kitartás! Reméljük egy szakember tud nektek segíteni és maradhat a szoptatás! :D

Timika!
Elhiszem, h nem jó érezni, látni, h a nagyobbik gyerek hallani se akar a testvérről. De talán még a hátralévő jópár hétben változik a dolog! Próbáljátok ki esetleg azt a taktikát, h a pároddal beszélgettek Kristóf jelenlétében a jövendő tesóról, hátha úgy jobban hajlandó fogni az adást, mint amikor közvetlen neki próbálsz beszélni erről.

Boszi!
Szerintem is az a lényeg, h a fiad még túl kicsi hozzá, h előre féltékeny legyen. Á. másfél volt, mikor Mik megszületett. Odáig eljutott, h felfogta, h kijön vki a pocakomból, akit Mikinek fognak hívni. De szerintem minden másra menet közben döbbent rá, h ez egy kis gyámoltalan, síró baba, hogy el se fog menni soha, h vigyázni kell rá, h nem szabad ezt vele, meg azt sem. De alapvetően még nem éreznek olyankor rá, h mi az a rivális, nem így néznek a tesóra. Max idegesíti őket, h bőg már megint. Mostanra azért már tudják a dörgést, és nálunk érdekes módon a kisebb a féltékenyebb, erőszakosabb. Megpróbálja kitaszigálni Ágostont az ölemből nagy visítozások közepette, a drága nagyfiam meg el is megy... :? De a Miki az apját se viseli el a közelemben, de még egy vacak könyvet sem. Viszont gond nélkül elvan mindenkivel ha én nem vagyok ott... Jellemző.

Szia Piskóta!
De fura, h itt vérvételekre meg ekg-ra járkáltatok! Nekem egyikre se kellett mennem, csak nst-re, meg pisivizsgálatra, meg a doki tapizott havonta.
Remélem minden rendben megy a terhességedben! Bátran keress olyan orvost, akiben megbízol! Nagyon időben vagy, Megymag ugyebár a 30 sokadik (36? 38?) héten váltott dokit!

No, megyek kicsit ejtőzök, amíg alszanak a fiúk!
Üdv: Viki
Vendég
 


Enikő,
felhívtam a számot én is, tényleg csak csöng aztán sípszó... de az övé a szám, így hagytam neki üzenetet, remélem, kapok visszajelzést. Minden esetre a délután folyamán próbálkozom is még.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Na közben látom, Tünde is küldött valamit. Remélem, valamelyik összejön hamar! Rajta vagyok én is, szólj, ha elérted az egyiket, Enikő!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Hali, szép napot, mi ma is szánkóztunk, apa úgy döntött ad magaának egy nap szabit :-) Hurrá, Tisztára olyan volt ez a 3 nap mint egy kis síszünet.

Timika! Szerintem a szülésznők sokkal jobban látják a dolgokat, biztos nem véletlenül utalt arra amire. Valószínűleg jót akar, és nyilván neki is kellemetlen, hogy ilyesmire kell utalnia és az állása miatt nyilván nem szívesen teszi meg, valószínűleg jót akar. Van néha ilyen rejtett álruhás angyal az életben. Talán érdemes lenne hallgatni rá, vagy legalább először alaposan átbeszélni a dolgokat és reálisan felmérni a helyzetet. Merj bátornak lenni és ha csak a legkisebb gyomorgörcsöt is érzed vagy tapasztalod, vagy a legkisebb bizonytalanságot érdemes tisztán szembenézni vele és elgondolkodni azon, hogy ha mégsem sikerül természetesen szülni, akkor nem fogsz-e utólag szemrehányásokat tenni magadnak, hogy mi lett volna ha merek magamra és a sugallatokra hallgatni, vagy utánajárok jobban a dolgoknak, ha olyan helyen szülhetek, ahol a lehető legtöbb esélyt megkapom.
Szerintem nincs garancia arra, hogy másodjára sikerül spontán szülni, de a lehető legtöbbet azzal teszed, ha olyan körülményeket teremtesz kívül-belül, hogy úgy érezd, a lehető legtöbb esélyt megkapod arra, hogy sikerüljön. Ahogy Házibosz írta: hogy már a gyomorgörcs nélkül mehess szülni!

Borgmama! A jógás action engem is érdekelne - :lol:

Enikő! Előfordulhat, hogy a baba növekedési ugrásban van, és többet enne, ilyenkor kell pár nap, hogy a cici is átálljon a nagyobb keresletre. Csak nyugalom.
megymag
 
 


Sziasztok!

Átfutottam mindent, de most gyorsan csak Enikőnek reagálok:

Nálunk is volt némi gond a szopással, csak más miatt: babó koraszülött volt, úgy adta oda a gyerekorvos, hogy gyenge a szopóreflexe, nem biztos, hogy fog tudni szopni, de mindenképpen próbáljuk meg. Kezdetben állandóan ébresztenem kellett, hogy szopjon, de akkor is csak max. 4-5 percig szopott egyszerre, addig sikerült ébren tartani. A kórházból úgy jöttünk haza, hogy 4 perc már rekordnak számított (azt nem mérték, mennyiségre mennyit szopik, mert a súlya elkezdett gyarapodni). Nekem a pótlásra azt mondták, hogy ha úgy látom, hogy szükséges, semmiképpen ne cumisüvegből adjam neki, hanem vagy pohárból itassam, vagy fecskendővel nyomjam be neki, mert a cumisüveggel el fog lustulni a szopása. Aki nekem a kórházban tanácsokat adott, és aki hazaengedte babót: dr Kiss Eleonóra gyerekorvos és IBCLC szoptatási tanácsadó, nekem nagyon szimpatikus volt a hozzáállása. Itt az elérhetősége: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak Azt nekem nem mondta, hogy házhoz jönne, de azt mondta, ha bármire szükségünk van, a kórházban tud fogadni, csak telefonáljak neki előtte, hogy egyeztessünk időpontot (a Péterfy kórházban dolgozik). Ha gondolod, hogy megpróbálod őt, megnézem, van-e még tőle másik telefonszám (bár külön nem adott, csak a baba zárójelentését tudom megnézni, ott mi van).
Babónál végülis semmilyen pótlásra nem volt szükség, csak szopizott mindig is, csak pár csepp cukros vizet kapott a szájára a kórházban, mikor az elején még nem akarta bekapni a bimbót.
Vendég
 


Zsolka, Virág! Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, de már beszéltem a Tünde barátnőjével, így már nem akarok mást felhívni. Remélem az utasításokat követve sikerül helyrehozni, ami elromlott.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő, remek, az a lényeg, hogy valakit megtaláltál, aki segít! Csak csináld ügyesen, ha pedig megint elakadsz, megint kérdezd meg, a cél a fontos. Csak kitartóan!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek a hozzászólást, megfogadom, amit írtatok és a következő alkalommal le fogok vele ülni tisztázni a dolgokat. Egy ilyen beszélgetést egyébként is terveztem, csak úgy a 32. hét körül, most előre fogom hozni egy kicsit.

Evicuska :) Gratula a barátnődnek :D

Borgmama :) Szülésznőm szerint akkor menjek be, ha jó 5 perces összehúzódásaim vannak vagy elfolyt a magzatvíz vagy esetleg tenyérnyi vér távozna. A protokoll ha bemész az, hogy az ügyeletes doki megvizsgál és ha tényleg beindult a szülés, szólnak a választott dokinak. (Kristóffal délelőtt mentünk be, akkor már az én dokim is ott volt és ő vizsgált meg, vett fel). Választott szülésznővel (ha éppen nincs műszakban) a klinikán találkozunk. (Ez nálunk másképp lesz, mert ide fog jönni hozzánk, megnéz és együtt fogunk bemenni).
Egyébként amit mondott, azt általánosságban az összes dokira értette :roll:
Várandós teakeverék alatt a málnalevél teát érted? Homeós bogyókat mikortól kezded szedni?
Mi történt a jóga alatt? :lol:

Kispiskóta :) Üdv itt és gratula a kistesóhoz :) A Szent Imre nekem nagyon mama- és bababarátnak tűnik, de személyes tapasztalatom sajna nincs.

Enikő :) Örülök, hogy sikerült elérned a szoptatási tanácsadót, remélem a szopival is minden rendben lesz :wink:

Háziboszi :) Kristóf általában hárítja a témát, ha nem, akkor olyanokat mond, hogy pl. kidobom a kukába, kikalapálom a fejét, összetaposom, stb.. :shock: :shock: Hogy honnan szedi, azt ne kérdezd, mert úgy érzem, tényleg sok szeretetet kap tőlünk, igyekszünk nem túlspirázni a tesó kérdést, tehát van, hogy napokig szóba sem hozzuk. TV-t egyáltalán nem nézünk, mikor ébren van és ő is csak este nézhet mesét, akkor is csak DVD-t, pl. Kisvakondot, Frakkot, Thomast. Szóval egyikben sincs agresszió.
Az, hogy meddig mehet el a doki nem csak tőle függ - sajnos fejétől büdös a hal :evil:

Rétes :) Ezt még kipróbáljuk. Meg sokszor olvasom neki Bartos Erikától az Anna és Peti sorozatot (kistestvéreset), ez nagyon tetszik is neki. Kérdezgetem tőle, hogy akar-e esetleg olyan képeket nézegetni, mikor még ő volt a pocakomban, de ez eddig nem érdekelte :? Elvittük a 20. hetes UH-ra is de jobban érdekelte a vizsgálóasztal szétszerelése, mint az UH :lol: (Barátaink mesélték, hogy ők minden UH-ra elvitték a kisfiukat, aki pár nappal idősebb Kristófnál és őt érdekelte).
EKG itt a cukorterhelés után szokott lenni, akkor kell elmenni a belgyógyászatra és ott csinálnak.

Megymag :) Tudod az a nehéz, hogy itt nincs választási lehetőséged – van a klinika meg a klinika :evil: 1-2 éve zárták be a városi kórházat, de az sem volt semmivel jobb, sőt… éjjelre még nem is lehetett veled a gyerek, no comment :evil: Pestet majd 200 km-ről nem merem bevállalni :oops: Persze ha választhatnék mondjuk egy István vagy egy szegedi klinika között, nem kérdés, melyiket választanám… Úgyhogy egyelőre marad a beszélgetés…

KépKép

KépKép
timika
 
 


Sziasztok!

Enikő, remélem helyreállnak szopiügyben is a dolgok, kitartás! Sokat számít, ha valaki testben is ott van melletted.

Timika! Ez nagyon szimpi, hogy a szülésznő kimegy hozzátok és együtt mentek a kórházba! Ilyet még nem is hallottam. A dokival minél hamarabb ülj le beszélgetni, ha tényleg nincs sok választási lehetőséged, hadd tudjon mielőbb az elvárásaidról, kívánságaidról. lesz elég ideje rádhangolódni és neki is rád. Ha meg nem, még mindig lesz időd. Sajna tényleg fejétől bűzlik a hal, de biztos vannak kivételesen finom rózsaillatúak is!

Szép napot mindenkinek(ebben a gány, vacak, szürke, tocsogós időben :evil: )!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


sziasztok!
jóga: hát az oktató kicsit valóban túllőtt a célon, amikor kijelentette, hogy pocakbabáink "spirituálisan magasabb szinten vannak". ez már egy kicsit nekem is sok volt (mondjuk annyira nem ütköztem meg rajta, mert a korábbi terhesjógákon volt pár hasonló elszólása). a férjem meg annyira besokallt (nem csak ezen egyébként, már nem emlékszem pontosan miken is), hogy utána olyan csúnyán összevesztünk, hogy azt mondtam, nem is akarom hogy bejöjjön velem a szülésre. végül bejött, és jó volt hogy ott volt, de ő annyira földhözragadt, vagy hogy is mondjam, szóval annyira nem érdeklik ezek a dolgok, hogy tényleg jobb, ha a nagy részéből kimarad.
ma hajnalban is veszekedtünk, az együttalvás miatt. nem is részletezném inkább, 4 zsebkendőt sírtam tele.
szóval nem vagyok a topon. sokat kellene pakolásznom, mivel már csak 2 egész nap van a költözésig, de nincs kedvem semmihez.

teakeverék: van benne málnalevél is, meg orbáncfű, palástfű, cickafark, citromfű, meg még vagy 2-3 féle.
a homeós dolgokat majd úgy fogom szedni, és akkortól, ahogy a szülésznőm mondja. nem kavarok, rábízom magam. (nem is gondolok a szülésre, majd lesz ami lesz)

Timika, nagyon jó, hogy ilyen a szülésznőd! szerintem igen jó kezekben leszel nála! és ki is megy, szuper! így biztosan nem lesz "vakriasztás"-od, és úgy fogsz beérni, hogy maradjon a dokiknak türelme :)

hm biztos akartam mást is, de elfelejtettem.
szép napot mindenkinek!

Kép
borgmama
 
 


Timika!
Minden rosszban van valami jó. Ez egyedülálló, hogy kimegy előtte hozzátok. Egyrészt nem fogsz futni be - nem is kell. Másrészt nagy biztonságérzetet fog neked adni. Harmadrészt meg tudod vele beszélni, hogy a lehető legjobban tartsa távol a dokikat tőled, csak akkor jöjjenek, ha valóban és feltétlenül szükséges. Azért kérdezd meg, hogy esetleg egy másik orvos ugyanazon a helyen nem volna-e inkább vbac párti. És ha igen, válts intézményen belül!!!!
megymag
 
 


Sziasztok!

Borgmama!
A férjek már csak ilyenek! Engem is szinte minden nap megsiratott a szülés előtti napokban! Vagy csak mi vagyunk túl érzékenyek?
Én már akkor is elsírtam magam, ha megláttam a pesti utcán egy koraszülött mentőt....

Enikő!
Remélem minden rendben a szopival!!!!!!

Timika!
Egy jó szülésznő már fél siker egy "jó" szüléshez! Ahogy Geréb ági mondta, a szülésznőt anyukánk mintájára választjuk....
Szép estét mindenkinek!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Jót röhögtem borgmama férjurán :) Földhözragadt? Az enyim (szerencsére még nem férjuram-hát igen, vadházasságban nevelgetjük a zabigyerekeket :lol: ) is, ha lehet így fogalmazni. Meg irigy! Hogy én napközben néha alszok! Szemét anya! Szerintem a pasik arra vannak kitalálva, hogy megríkassanak minket, minél inkább, annál jobb. Legalább kitisztul a szemünk mire megérkezik a bébi. Nehogy már ne lássuk rendesen és ne ismerjük majd fel, ha a zsúrkocsin odatolják hozzánk! De azért mégiscsak jó, hogy vannak. Szerintem egyszerűen unatkoznánk nélkülük-meg így ugye porontyaik nélkül :) Mi rengeteget röhögünk, amikor kínomban ránézek Gergőre, és megkérdem: ,,De te ugye nem leszel ilyen tipikus pasi?" És akkor az én drága egyetlenem rázza a fejét, hogy ,,Ááááááá! Ő neeeeeeem!" Mintha nem lenne már most pont olyan tipikus pasi, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Már a kórházban a csajok után fordította a fejét, és ez most komoly! Plusz alkalmi süket. Én meg azt hittem hihetek a tanulmányaimnak, hogy dackorszak kétéves kortól. A túrót. Ezek már olyan korán érnek, hogy lassan a zsebükben telefonnal és óvszerrel jönnek a világra. Elképesztő.

Tündi! Én nem választottam szülésznőt, de remélem, nem olyan lesz majd benn, mint anyu. Mert akkor tökmindegy, hol tart a szülés, összecsomagolok, és hazamegyek, a gyerek pedig megvárja a műszakváltást :)

Viki! Én még nem írtam,de tetszik az alkotmányod! Szoktam járni hetente egy este, ha összejön kézműveskedni: kötés horgolás fortélyai, meg amit akarunk. Ott láttam olyat, hogy egy kész kép mintája vana csomagban, de nem olyan, hogy alá van színezve, hanem neked kell kisilabizálni. Na, ilyen típusúban láttam több nagyon aranyosat. Lehet, hogy ha már tökélyre fejlesztettem kötési tudományom, rávetem magam ezekre is.

Remélem nem jött át túlságosan, hogy a mai napom eddigi nyűglődési pályafutásom csúcsa.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki a Szent Imrében találtam a dr. Barna Pétert. Jövőhéten csütörtökön fogok vele találkozni, aztán meglássuk!

kispiskóta
 
 


Tünde, Háziboszi, köszi!!!
ezen a hogyan születnek beszóláson jót mulattam :lol: :lol: :lol:
jelentem a helyzet sokkal jobb, biztos benne volt a nagy adag szülés előtti hormonos érzékenységem is. ééééés úgy tűnik (lekopogom!!!!) működni fog a francia mellé tett kiságy! alig hittem, és mégis
8)

Enikő, remélem sikerül megoldást találni a tanácsadó segítségével! ha tudsz számolj be, milyen ötleteket tanácsokat kaptál!
és gyönyörűek a gyerkőcök :) :)

Kispiskóta, örülök hogy találtál dokit!

ma betöltöttem a 36 hetet (hivatalosan is), szülhetek a kórházban! jippijéééééé!
(nem, még nem akarok menni, de ez akkor is nagy megkönnyebbülés)

Kép
borgmama
 
 


Háziboszi!

Úgy írtál az "uradról", mintha csak magamat olvastam volna!
Stimmel a vadházasság, csak nálunk már 3 a "zabigyerek", az irigység, meg a többi...
A szülésznőről csak annyit, hogy én az elsőnél nem választottam, de kifogtam a legsötétebbet... A 2. szülésnél választottam, de nem jött be a szülésre éjjel 1-kor, csak reggel fél 8-kor. Harmadszorra is szerettem volna választani, de már kicsúsztam az időből.....
Szóval nálam bejött a hasonlat, mindegyiknél egy kis rész!
Biztosan már írtad, hol is fogsz szülni? Sikerült váltani?

Borgmama!
Nálunk mindhárom gyereknél működött az ágy melletti kiságy, csak pár hónap múlva éjszakára mellettem kötöttek ki....Hiába nem akartam!

Enikő!
Mi van veled? Remélem sikerül minden!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Borgmama, ez aztán az áttörés! :wink:
És gratula a bűvös 36. héthez! Ez tényleg jó megkönnyebbülés.
A László-kórházas emlékeidről viszont igenis szívesen olvasnék, fontosak ezek a tapasztalatok (gyűjtöm őket...). Nekünk végső soron a félelmek ellenére pont a fertőző osztály igen jó élmény volt, igaz, nem maradtunk benn, de az egészet jól kezelték, és főleg kedvesen. De én is sok rosszat hallottam már a kórházról, a (negatív) csúcs a krupp-ügyelet... :?

Hello, Kispiskóta! De jó, hogy találtál dokit! Dr. Barnáról emlékeim szerint többen több jót is írtak már, de persze a személyes benyomások a döntők!

Timika: semmi para, Kristóf pont úgy reagál, amire én vágytam volna - ez szólt volna a picivel nagyobb korkülönbség mellett, hogy már tudjon beszélni, és pont így megfogalmazni, amit érez. Tudom, nem hangzik jól, de minden gyerek átéli ugyanezt, csak szavak híján nem tudja megfogalmazni, és akkor jön a "megcselekvés". Na az rosszabb. Ha tud róla beszélni, akkor megtenni már nemigen kell, vagy át lehet vinni szimbolikus szintre (babát püfölni, "íííígy szorítani" az öklét, ha mérges, satöbbi, és ez le is csapolja a feszkót). A kedvenc olvasmányom a témában Selma Fraiberg: Varázsos évek c. könyve. Bomba! Ismeritek? A kisgyermekkorról ír sok humorral, példával, mégis szakszerűen. Rengeteg mindenre rávilágít! Ahhoz meg nem kell durvákat néznie, hogy indulatai legyenek, az is biztos. A jó mesék csak segítenek kifejezni. Na jah, a szokványos tévéadókon kevés a jó mese... :?

És igen, igen, Macskafogó a megfejtés! ("Fel kéne ezeket jelenteni, az ááátkozottakat! - Kicsodákat? - Hát akik ííígy kiszögezték az utat! Hiszen ez ééééletveszélyes!!") :D Csúcsszuper, meg is nézem valamikor újra alvás helyett.

Most előre kipanaszkodom magam: megint esik! Nem tudom, mi lesz itt estére :roll:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, olvaslak benneteket, de mivel én egyelőre csak panaszkodni tudnék inkább nem írok. Nem akarom itt rontani a hangulatot.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Tündi! Azért jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül törvényen kívüliek :)
Igen, sikerült váltani, a Margit kórházban leszek a végén, egy nagyon aranyos dokinál. Pénteken megyek is randizni vele, talán ctg is most lesz, a franc tudja már követni. A kórház egyébként nagyon szimpatikus! Meg az a rend is, ami ott működik-remélem, a személyes tapasztalatok is hasonlóak lesznek.

Timika! Osztom Zsolka véleményét Kristóf-ügyben: ha beszél róla és ezt megértően reagáljátok le, kevesebb rá az esély, hogy meg is teszi amiket mond. Aztán lehet, hogy ő lesz a legodaadóbb és kedvesebb bátyó az egész világon!

Zsú! Dr Barnából is van néhány, jól emlékszem? Mindegy egyébként, a lényeg, hogy szimpatikus legyen és vállaljon. Remélem bejön!

Borgmama! A végén ti most hogy laktok? És meddig lesztek így? ha jól gyanítom, hasonló állpotok lehetnek, mint most nálunk. Fészekrakó mániám tetőzéseképp most tapétázzuk a kisszobát. Ergo két szobányi cucc van egymás hegyén-hátán a nagyobb szobában, plusz Gergőbergő is átköltözött, emberem, kutya, macska, tévé adott... És szombatra kész is kell lenni a visszapakolással, mert érkezik két babzsákfotel, hogy ülni is tudjunk végre valamin, ne csak a kihúzott kanapén dekkoljunk.

Mondjuk vicces lesz ez a babzsákfoteles dolog! Használt már valaki közületek ilyet? Belehuppanni szuper! Ülni benne isteni! Kiszállni belőle... :shock: :lol: Nem kismamziknak, nem öregeknek és nem mozgásukban bármi máshogy korlátozottaknak van kitalálva. Két ötletem eddig: egy kötél a plafonra a fotel fölé, vagy egyszerűen lepókmászok majd.

Zsolka! A László kórház fertőző osztályáról egyébként nekem sincs sok rossz tapasztalatom. Gergő mondjuk nem fertőzőként került be, csak épp aza kórház volt ügyeletes, amikor menni kellett. Abban rendesek voltak, hogy erre csipp-csupp rájöttek, és nem is raktak mellé senkit, nehogy elkapjon valakit. Ami borzasztó, hogy amíg benn van a kismanó, gyakorlatilag lehetetlen aludni. Éjjel azért mert sok a túlbuzgó nővér, nappal meg nem engedik meg!!!
A hab a tortán, hogy mi oltással kapcsolatos háttérrel rendelkeztünk, amikor bekerültünk, és ugye köztudott :), hogy a Lászlóban van az Oltási hűbelebanc központi bigyója is-ehhez képest senki onnan rá nem nézett a gyerekemre. Hm... Szóval a Lászlóról ennyit. A neurológusuk viszont egy csoda édes pasi!

Megyek, nem fárasztok tovább senkit.
Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Enikő! panaszkodj nyugodtan!! ha leírod talán máris megkönnyebbülsz kicsit.

Zsolka, a könyvet nem ismerem, de jól hangzik :)
László kórház: körülményekkel is voltak gondjaim. mikró-hűtő csak a közös folyosón, de oda ki ne menj, mert fertőzésveszély stb... szobatársnak 4 hós babája volt tápszert kapott, csak ki kellett mennie fertőtleníteni...
szappan-törülköző semmi.
durva meleg, (dec voltunk) de szellőztetni istenments, a szomszédban ugyanis hepatitises a kisfiú (véletlenül tudtuk meg), 10 éves de a kinti közös folyosóra pisilt.... (ahonnan a levegő jöhetett volna ugye). de ha nem ő, akkor a "rokonság" vagy a nővérek szívták ott a cigit... na köszi....
másik szomszéd köhögősek-krupposak.
mi véres hasmenéssel-lázzal voltunk bent.
orvos mint olyan 2szer látta a gyereket: mikor bementünk és mikor el (24 órát bírtam). a nővérek tettek úgy, mintha iszonyatosan kompetensek lennének mindenben. gyógyszer mint olyan nincs, (ez mondjuk sok helyen hozzáállás már, hogy "hadd ürüljön a fertőzött széklet- bizonyos mértékig egyetértek, de...), max sóoldat. mérjem a szoptatásokat, de a mérleg rossz! és igen, aludni lehetetlen. nappal nem próbáltam ugyan, de éjjelre behozattam a férjemmel a babzsákfotelem, és akkor meg az volt a baj (pedig megkérdeztem előtte), hogy nem tud a nővérke kellő svunggal bejönni éjjel.... az mindegy volt hogy VÉGRE aludtunk a gyerek és én is.... ja és azért is leszúrtak, mert mivel együtt alváshoz szokott a pici, a matracot a fotel mellé letettem a földre. hogy ez nem higiénikus. ahha, és talán nem cserélnek huzatot minden alkalommal mikor jön-megy egy gyerek? elgondolkodtató.....
persze ágy volt - a szomszédban, de ott az emlegetett "család" kb 120 kilós fője heverészett félmeztelen nagy nyugalomban.... á hogy szoptatós anyukának inkább kellene a hely.... be sem mertek menni legtöbbször hozzájuk!!
na és aztán, vizitkor a doki is, meg egyébként a nővérek is, úgy jártak szobáról szobára, hogy nem mostak ám kezet!! nesze neked higiénia-
még 2 nap, és ott lett volna a vége a szoptatásnak a nemalvás miatt. nem is, 1 is elég lett volna.

az már csak hab a tortán, ami szegény szobatársunkkal történt. a kicsi a rota oltástól betegedett meg (na ezért én azt nem adatnám be semmiképp), egyszer már hazamehettek, de vissza kellett menniük mert újra ment a hasa szegény picinek. és, minden új szobatárssal, újabb felülfertőzést kapott...
a kórházi orrszívót használni nem tudták a nővérek (majdnem rosszullettem mikor megláttam), de az infúziót se. a kisfiút éjszaka úgy túlinfúziózták, hogy alig látott, szeme-lába mindene dagadt volt! elnézést kérni- ugyan... "előfordul"......
hozzáértésről még annyit, hogy 82 cm-nek mérték a 8,5 hós lányom. megjegyezném, most akkora, 1 jó évvel később...

+: székletmintát adtunk le, amit 1 nappal később (!!!) adtak csak le a laborba... antsz-es kapcsolat miatt pontosan tudjuk.......

babzsákfotel: kötél igen! amúgy én elajándékoztam, mert nem tudtunk belőle felkelni (ez nem jutott eszünkbe).

Kép
borgmama
 
 


lányok, tudtok tippeket, hogyan lehet koleszterinszintet csökkenteni? nagyon magas lett (most voltam a vérvétel eredményéért).

Kép
borgmama
 
 


Háziboszi! akkor te se unatkozol :)
én most a nem használt gyerekszobában gyűjtöm a cuccokat amiket felviszünk. sátoros-fíling :lol:
szülés után rögtön spuri haza, a bébicseket már ide hozzuk.

Kép
borgmama
 
 


Kispiskóta!
Én Barna Péternél szültem Villőt! Nagyon kedvelem, remélem Nektek is bejön majd a stílusa. Készülj fel az első találkozásra....:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Háziboszi! kiváló a humorod (neked is) :lol:

Zsolka! Nem kell azt a MF-t még egyszer megnézni! Így is tudod kívülről... :lol:

Enikő! Gyere, panaszkodj egy kicsit nekünk!

pusz, jóéjt
megymag
 
 


Sziasztok!

Enikő és Tünde szülése óta nem nagyon írogatok.....pláne hogy közben a téli gólya előbb megérkezett hozzánk. Február 07-e ( ez most szombat lenne) helyett már január 18-án elérkezettnek látta pici lányunk a betoppanást. Vasárnap hajnali fél4-kor magzatvíz távozása után, siekresen landoltunk a zalaegerszegi megyei kórházba...ahogy terveztük, dokink ügyeletes, időjárás nem meghatározó, mivel szüleimnél töltöttük a hétvégét....szóval nyugiba eljutottunk a megfelelő osztályra. Reggel nyolctól infuzióval próbáltak fájásokat kelteni( azok abszolut nem voltak) illetve tágítani....abszolute nulla sikerrel, ezt másfél óra után részemről siker koronázta( és beharangozták a császár szülést).
Virágunk 2800 grammal és 48 centiméterrel született eme megpróbáltató világunkra......kéepeket a következő oldalon megtekinthetitek

http://extra.hu/gallery/userview/gyongy ... 7559e89547


Részemről a kórházi dolgok kellemes élményként maradtak meg....ami talán kissé depresszió felé hajtott, az az újszülött osztályon a szoptasson szoptasson elmélet...no és gyakorlat...ami csak azért volt sokkoló ( szerintem az első babás tejet nem produkáló anyukákat simán depresszióba döntő) mert még fejni is csak suttyomban lehetett ...de már ez is átértékelődött bennem....

Mindketten jól vagyunk, Virág egy zabagép, 10 nap alatt a kihozatali súlyát meghazuttolta, 2620 gr volt....most kedden első csecsemőgondozási mérésen már 3100 gr.....szóval a kis erőmű jól dolgozik......jelenleg még van tejcim, de már csak hetek kérdése, mert a baba iramát nem tudom követni...Szóval pótlást is adunk, ami amolyan kötelezően kell......ami jó benen, az, hogy apa is be tud segíteni.....


Mindekinek kitartást a babázáshoz ( éjszakák, ma vagyis tegnap éjjel a férjem szolgálatban volt, hiányzott is az az egy kimentése az éjfél körüli táplálásnál) kismamaáknak szép gyarapodást...

gyongyike
 
 


Sziasztok!

Gyöngyike! Mi még nem is találkoztunk :) Üdv a kicsi lánynak ebben a valóban megpróbáltató, de cseppet sem unalmas világban! Láttam a képeket, nagyon aranyos!!!!!

hihetetlen módon mosat ennyi is voltam. Megyek elbúcsúzni az exemtől 8) Kíváncsi vagyok, hogyan kezeli majd. Álmomban nagyon aranyos volt...

Mindenkinek olyan napot amilyet szeretne magának!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Hahó!

De rossz! Sehol senki...

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Jaj, Háziboszi, én is bekukkantottam párszor ma, és rezignáltam távoztam. Ilyenkor tudatosul, hogy mennyire függő-vagyok :lol: De persze addig már nem jutottam, hogy "terápiaként" írjak is valamit. Csak most, a hatásodra. Ez is eddig tartott... megyek szunyni.
Holnap igyekszem!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Ritmit, de jó, hogy te is Barna Péternél szültél. Ha lesz időd nem írnál pár sort róla? Milyen a hozzáállása, csalódtál-e utólag valamiben, milyen a kórház hozzáállása... . Mire kell felkészülnöm az első találkozásunkkor? :)

Gyöngyike gratulálok!!! Megnéztem a képeket, nagyon tündéri Virág baba.

kispiskóta
 
 


Sziasztok Lányok!
Háziboszi és Zsolka-bolka:) csalódott sorait olvasva kicsit elszégyeltem magam, h ilyen nagyon passzív vagyok mostanság, de az az igazság, h eszméletlenül lestrapálnak a kölkök. Villő úgy mászik, mintha felhúztam volna, állandóan utána rohanok, Bálint már nem alszik délután, szinte egész nap "meló" van, nem tudok géphez ülni. Most is csak egy kis kockásfülű szünet van:)

Kispiskóta!
Barna Péter hozzáállása szerintem jó, olyan "középutasnak" mondanám: nem szigorú de nem is a leglazább szülész a Szent Imrében. Mivel már az elején közölte velem a dolgokat, így engem vele és a kórházzal kapcsolatban semmi csalódás sem ért, sőt. Nálunk nem volt meg a két év korkülönbség Bálint és Villő között, Bálintot túlhordtam, úgyhogy ebből kifolyólag hozzám úgy állt, hogy ha a terminusig beindul a szülés, akkor meglátjuk, ha nem, akkor műtét, ezt beszéltük meg, mikor elvállalt. Nekem tetszett benne, hogy partnerként kezel, me lehet vele beszélni a dolgokat, és tartja is a szavát. Az első találkozásnál szerintem kicsit zavarbaejtő tud lenni, a stílusa, a humora elég sajátos, nem egy bájolgó pasi. Nekem még szimpi volt az is, hogy nem egy lehúzós doki, sem a magánrendelésén, sem szüléskor. És az is jó benne, hogy kb. az egész életét a kórházban tölti, könnyű megtalálni és beszélni vele. A szülészet szerintem rendben van, akárki akármit is ír róla:) Ha valami még érdekel, nyugodtan írd meg!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Ritmit, és ha megvan a két év, akkor mik az alternatívák? Sajna én is túlhordtam Marcit. Sőt szerintem, ha nem indítják még mindig a pocakomban lapulna. :lol:

Mennyibe kerül a magánrendelése? Hányszor kell menni? Engem most elsőre a kórházba hívott.

kispiskóta
 
 


sziasztok,
gyors helyzetjelentés:
ctg-n minden ok volt, bébitörpe mocorgott ahogy kell. 1 órát, jó sokat beszélgettünk a szülésznővel, teljesen megnyugtatott, feldobott. mégsincs folyamatos ctg kitoláskor, csak akkor ha menne infúzió, az néha előfordul.
elvileg 39. héttől javasolt a befekvés,de családi okokra hivatkozva lehet kérni, hogy ne. ezt nagyon szeretném elkerülni, mert akkor semmi értelme annak hogy most felköltözünk.
a bábakoktélról is beszéltünk, a lényeg az Enikő, hogy semmi szemrehányást ne tégy magadnak, mert annyi minden más is okozhatja a mekóniumos magzatvizet!!! ha az imrében készültél volna szülni az én szülésznőmmel, ugyanezt javasolta volna!
másik szülésindító tipp: narancslé+grépfrútlé+gyömbér.
hm nagyjából ennyi, jól vagyok, még marasztalnám a babát (bár sokszor nehéz, de az elválás meg annyira végleges... gondolom értitek). még kell nekem legalább egy hét, aztán már próbálom progamozni, hogy jöhet amikor akar.

netre max hétvégén tudok jönni, de ha van valami, úgyis fogtok tudni róla.
puszi mindenkinek!

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Senki ne izguljon, te se Ritmit, szerintem mindenki tisztában van vele, hogy nem vagyunk már a magunk urai, mint hajdanában...De egyszerű és gondtalan is volt az életünk! Max. magunk miatt aggódtunk, most meg itt van mindenkinek legalább egy poronty, aki miatt lehet izgulni, jó alappal vagy alaptalanul, az mindegy is.
Azért vagyok most ilyen filozófikus, mert az én aggódásom tárgya nemrég landolt a pelenkázóról a földön egy akkkora helyen, amit azóta sem tudok elképzelni hogyan sikerülhetett neki. Egy gyerkőccel is elképzelhetetlen érzelmek járnak, erre jön a másik. Ennyire unatkoznánk??? :D
Borgmama! Jó hallani felőled, kislilla nagyon eltűnt,vajon ott is minden oké? Remélem. Miért kellene befeküdni a 39. héten? Mert az előző baba császáros volt? Vagy van valami spéci oka?
Annyira jó, ha van egy olyan ember melletted, aki nem sajnálja az időt és megnyugszol mellette! Bábakoktél 2-nek nekem nagyon bejön ez a narancs-grépfrút-gyömbér trió! Már én is azon agyalok mivel próbálkozzak majd, ha kell. Szóba került egy barátnőm meglátogatása-a 3-on lakik egy régi nagy belmagasságú házban :)-tegnap alig éltem túl...
Jelentem: simán fel tudok kelni a babzsákfotelből!!!(nem mintha annyira akarnék, dehát muszáj:) )

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: