Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre itt hagyta a modemet a párom a kórházban, rászabadultam a netre.:)

Jól esett, hogy bíztattatok, igazából tényleg azért döntöttünk úgy, hogy bevonulok a kórházba, hogy jó kezekben megadjuk az esélyt, hogy megszűnjenek a keményedések, és talán nem szinte csak feküdhetek utána... Egyenlőre úgy néz k. hogy nem javult a helyzet. Magnézium és próbaképp Brikanol infúziót kapok naponta, volt hogy 2-t, de sajna így is este keményedik, és ha bármikor ha felállok, 2 perc után kemény és iszonyúan kellemetlen nap közben is. Holnap reggel jön az orvosom, szerintem haza fog engedni, mivel romlani nem romlott az állapotom, és amit tudtak megtettek. Feküdni pedig otthon is tudok. A méhszájak zártak teljesen, a méhnyak sincs megrövidülve, ami sok pocikeméynedősnél probléma, az a veszélyesebb. Azt mondta a doki, hogy ha eddig nem nyíltam ki, akkor ezután sem fogok. Na, majd holnap meglátjuk mit süt ki....

Mozza, nagyon attól függ a jóó lelkiállapot, hogy milyen szobába kerülsz. A másodikat fogyasztom, mert először egy 6 ágyasba tettek, és ott, hát, túl sok volt a történés... és a látogató, bármennyire is jókat bezsélgettünk napközben, egy idő után nem biztos, hogy folyamatosan beszélgteni akarsz, vagy hallgatni, ahogy más beszélget:)... Aztán szólt az orvosom, hogy van egy felszabbadult ágy, egy 2 ágyasban, egy ikreket váró veszélyeztetett kismama mellett, aki már 2 hónapja bent van. kaptam az alkalmon, és átköltöztem 2 napja, itt már egész otthnos némi túlzással.:) A közben a másik szobában pedig hoztak egy kismamát, aki 29 hétre megszült... állítólag felkavarta nagyon a szobába a többi kismamát, izgultak érte.... de hála istennek, jól vannak, baba és mama is. :) (A baba még picurka, de semmi baja.. 1kg 30dkg..
És egy még bíztatóbb példa, ha már az idősen szülünk téma is felvetődött, amikor még ott voltam a másik szobában, egy kismama 47 évesen szülte meg 1,5 óra alatt hüvelyi úton az első babáját, időre:)

Nyam nyam aranygaluska... én szerintem csak a terhesség után fogok ilyet enni, mert ha végig feküdnöm kell, akkor lefolynék az ágyról a végére...

Látom, nagyon beindultatok a beszerzésekkel:) én majd az utsó pillanatban, és amit lehet, neten keresztül.. a lényeg, hogy a baba kihúzza minnél tovább a pociban:)

Mozza, drukkolok, hogy rendben legyen a magzatvezed,k és téged ne ítéljenek fekvésre....

Szofi, szólok mindenképp, ha itt kellene a jövő hetet is töltenem.. az angel sound nagyon jó ötlet:) te aztán tudod mitől döglik a légy:)

Lányok, nehogy irigyeljétek a keményedést! Az elég, ha a szülés napján jelentkezik, mert az a méhösszehúzódás! És akinek előtte keményedik sokat, és teletömik gyóygszzrelle, annak azért nem keményedne időben, ha nem hagyatják abba. Más, ha koraszülött, és tele van nyomva, de erről ne is beszéljünk.

Fabri, én most nem merek még vásárolni, köszi a lehetőséget!

Zdori, ügyes vagy, az utolsó 10 mp-ben is sikerült vásárolni? :) neke holnap érkezik haz a szopipárna, már nagyon várom:) Ha mást nem, behozzák a kórházba, de kedden én már megyek haza, szerintem:)

Reggel jön a párom, megint elviszi a modemet, így majd aszt hiszem megint nem jövök egy -két napig, legytek jk lányok, ha jelentkezem kedden, akkor már otthonról:)

Puszi Mindenkinek!
vanni
 
 


HELLÓÓÓÓ, Vanni!

Azért jó hallani, hogy nagy baj nincs! Ezek szerint a méhed túlgyakorolja magát egy picit. De babus jól van teljesen, ugye? Reméljük, hazaengednek tényleg kedden! És talán addig még tudnak ügyeskedni is vmit! Azért az is jó, hogy a 29. hétre született mama-baba is jól vannak! 47 évesen első baba? Húú. Ezzel más gond nincsen, minthogy mire felnő a gyermeke 65 lesz... De örülök neki, hogy ők is jól vannak! Várunk vissza!

Képzeljétek, ma éjjel aludtam! Mert tegnapra virradólag semmit sem aludtunk, párommal zavartuk egymást egész éjjel... :( De most jó! :)

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Vanni,
örülök hogy jól vagy.Kitartás!ha a babó jól van és nincs komolyabb baj akkor tényleg az a legjobb ha otthon pihensz.

Én már egy ideje nem tudok rendesen aludni.Hiába, a pocak nődögél, jó alvó pozíciót találni meg nem tudok. :cry:
hajnalba sikerül elaludni, de reggel meg kelt az éhség :lol:

KépKép
harhaj
 
 

 
 

Vanni!!!

De jó h jelentkeztél!!!!Pihenj akkor amennyit tudsz!Én már tuti begolyóztam volna a sok fekvéstől!
Tegnap mi is pihiztünk itthon...de már néha unatkoztam :roll: Ledőltünk ebéd után is,persze apcim 2 perc alatt bealudt...é meg 5 perc múlva felkeltem és kijöttem :lol:

Na ma megint rohangálok kicsit...mennem kell postára,jött vmiajánlott szar.Aztán bolt,majd DM.Szerencsére nincs messze egyik se,kivéva a posta...mert h abból van közelebb is,nem is egy.Mégis nekem az ecserire kell mennem...ezt a hülyeséget :roll:

Aztán rántott hús lesz az ebéd meg lehet h megcsinálom vagy a kókuszgolyót vagy a kakaós csigát...még nem tudom melyiket.....

annus11
 
 


Vanni
Örülök, hogy jól vagy. Akkor legközelebb már otthonról jelentkezz!

Apa elrepült, 4:20-ra jött érte a taxi. Nem is volt még ennyit (5 és fél nap) távol mióta Maja megvan. :-(
A kisasszony meg még alszik, előbb már rányitottam az ajtót. Félek délután így nehezen tudom elaltatni.

Húgom jön haza jövő héten Dublinból, elküldte, hogy miket vett Majának a nagy leárazásokon. Én ezért veszek egy-két kivétellel mindent újonnan, mert így is annyi, mint a használt. Pl 10 bugyi 4 eur, 2 polo 4 eur... (early days márka mind)
Múlt héten voltunk az egyik anyukánál a házban és valszínű használt ruhákkal fog foglalkozni, vettem is Majának egy farmerruhát, farmergatyát meg egy hosszúujjút 1500ért. Jó vásár volt.

Megyek felébresztem...
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Vanni,
örülök, hogy minden okés Veletek! Az nagyon bíztató, hogy a méhszáj zárt, és nincs semmi probléma így a keményedések miatt. Azt nem mondták, hogy mi ennek az oka? Gondolom inkább alkati kérdés.
Az tök jó, hogy a 29 hetes koraszülésnél ilyen szép nagy a baba!! Nekem egyik bnőm szült 7,5 hónapra, valami hasonló súlyú babót...

hétvégén olvasgattalak Benneteket, de írni már nem volt érkezésem...

Dóri,
gratula az átalud éjszakához :) Én ált. alig bírok reggel felébredni :(

Annus,
épp reggel gondoltam arra, hogy hétvégén majd rántott husit főzök sült krumplival. Vagy rántott csirkecombot!

Akik dolgoznak, azoktól kérdezném elsősorban, Szofi, Te talán jobban képben vagy. Valahol vmi olyasmit olvastam, hogy terhesség alatt a kötelező orvosi vizsgálatokat lehet igazolni, és akkor arra a napra pl. nem kellkivenni szabit, vgay nem kell táppénzre iratni magad (pl. terheléses cukor után nem tudom, milyenmelózni..). Ti hallottatok erről vmit?

emese1979
 
 


"Amennyiben a terhesség ideje alatt az orvosi vizsgálatok elvégzése csak munkaidőben történhet meg, a terhes nő havonta legtöbb 16 órát hiányozhat munkahelyéről ennek érdekében. Ez a hiányzás nem vonja maga után a bérezés csökkentését. "

ezt találtam

emese1979
 
 


Jó reggelt,

Vanni,
örülök, hogy rendben vagytok, azért pihenj sokat. a keményedés meg reméljük már elmúlik.

Böbi,
igen, átküldöm a képeket mailen, csak erről az usb-s izéről nem akarom, mert lezabálja a pénzt, de átmegyek vmelyik nap anyoshoz és onnan átküldöm, jó?
Jobban vagytok már?

Én továbbra is nagyon nagyon szarul vagyok. Szedek már mindenféle homeos bogyot, de semmi...

Krém,
költözés? :) már csak két hét ugye? az egy hónapból már eltelt pici :D

Annus,
most jol megkívántam a rántott husit, de erőm sincs megcsinálni :(
akármilyen kajáról irogattok, azt mindig megkívánom. Múltkor a lecsó volt a csucs, egyből lecsót kellett ennem :)

szép napot

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Emese
a munkahelyről kötelesek elengedni a vizsgálatokra. Nálam nem számolták a 16 órát :-) a szerdai szülésfelkészítők is munkaidőben voltak. 15 órától, arra is eljártam mindig.
pumuklii
 
 


Sziasztok

Újra itt.
Hétvégén anyóslátogatáson voltunk vidéken, vasárnap pedig Debrecenben várostnéztünk.

Voltam amúgy a csömöri és a dunakeszii Auchanban is megnézni a baba-mama heteket. Azt tapasztaltam, hogy Dunakeszin sokkal nagyobb a választék, de minden drágább is (van ami jelentős összeggel van ami csak mondjuk 100Ft-al).
Nekem annyira nem jött be, kíváncsi leszek a Cora-ra.

Vanni: tök jó hogy minden rendben van, ez a lényeg!!!!

Ma teljesen besokalltam.
Végiggondoltam hogy mennyi mindent szeretnék megcsinálni...lakásban vagy vásárlás tekintetében, és rájöttem hogy ezt mind nem tudom azonnal megcsinálni (nem is kell mert heteim hónapjaim vannak rá), és ideges lettem. Néha semmihez nincs kedven, néha meg mindent azonnal akarok egyszerre. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Esztó! Továbbra is jobbulást!!! Mondd, (biztos hülye kérdés...) C-vitamint is szedsz??? Mert én már többször majdnem lebetegedtem, de a hatalmas adag C-vitamin mindig helyretett. :) De lehet, hogy a megelőzésben hatékonyabb...

Pumuklii! Sajnálom! Nálunk van időnként, hogy Apa elmegy vhova, aztán egy csomó ideig nem látjuk, olyan rossz. :(

Annus, jó ügyködést! Én sem értem, miért nem a legközelebbi postán adják le az ajánlott dolgokat... A rendszer...

Harhaj! Sajnálom a nem-alvást! Én nagyon ki voltam purcanva tegnap, alig bírtam egész nap mozdulni is, annyira fáradt voltam. Így azt hiszem, nem volt túl nagy nehézség ma éjjel az alvás. :)

Emese! Sztem így van, nem kell táppénzre menni, ha dolgozol, és nem tudsz máskor menni vizsgálatra, mint munkaidőben. Azt nem tudom, mi a helyzet a terheléses cukor után... Nem biztos, hogy arra is érvényes, de az engedélyezett 16 órát sztem saját belátásod szerint használhatod, ha van egy napra igazolás, hogy ott voltál a cukros vizsgálaton, nem hiszem, hogy ráírják, meddig voltál konkrétan ott... Nekem nem volt ilyen gondom, mert a zenesuliban csak délután tanítunk... Így de. mindig tudtam vizsgálatra menni... :)
Vendég
 


Pingi! Ezzel a tevékenységes dologgal sokszor én is így vagyok. Ezért fordul elő velem időnként, hogy viszont nem jutok egyről a kettőre, mert lebénít a sokminden egyszerre. Általában az a taktikám, hogy inkább csak 1-2 lépéssel gondolkozom előre, és nem érdekel a többi... :)
Vendég
 


Jó reggelt!

Fabri! Köszi a képet, elképzelésem sem volt, hogy nézhet ki. :) De nagyon tetszik, praktikus, főleg a babakocsiba!

Pingi!Mintha én írtam volna! :lol: Én is így érzek sokszor!

Vanni!Jó, hogy jelentkeztél! Reméljük holnap már tényleg otthonról! :D

Lehet, hogy ma átnézem Amina ruháit, hogy mi maradt Kistesónak. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


én nem bírok elmaradni a fenekemen :)
Ha mondjuk takarítani kell akkor egyszerre mindent, de rá kéne már jönnöm hogy már nem megy úgy mint ezelőtt.Szóval kiadagolom délelőtt fürdő, konyha,délután szobák.

KépKép
harhaj
 
 


Dóri,
igen szedek C vitamint is a vas miatt is. Majd elmúlik már vmikor... :?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


najó, akkor csak drukkolok, hogy mostmár hamar túllegyél rajta!
Vendég
 


Eszter!

Akkor jobbulást!Én citromot ettem amikor beteg voltam még szeptemberben!1-2 citromkarikát bevágtam és sokkal jobb volt!


Pingi!
Úgy látszik h van vmi a levegőben!Mert most amikor jöttem haza már ilyeneket terveztem h március végén babaruhamosás,április elején nagytakarítás :roll: Sát elképzeltem magamat ahogy az utolsó hetekben,napokban már csak a kanapén döglök :lol: :lol:

Na megyek,megcsinálom a rántott husit!Csak nincs krumpli...azt már nem tudtam hazacipelni.De lehet h van sült krumpli a fagyóban,jó lesz nekem az is :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Vanni
Örülök, hogy eddig minden rendben veletek. Remélem tényleg hazanged a doki kedden.
Ismerem én is az érzést mikor a szobatársak fickándoznak és egész nap csak pletyiznek mikor te pihenésre vágynál.


Meg csináltam a kiflit is és már el is fogyott.
20db. jött ki belőlle, de jobb mint a bolti. :lol:
www.mindmegette.hu/receptnyomtatas.php?recept=10384

Én meg csütörtökön megyek megint cukrosterhelésre, mert nem értem oda időre.
Közbeszólt az óvoda.
Csőtörés miatt itthon kellett marani Marcival.

Inci
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.02.02 12:28-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Egész jól álltok a készülődésben. Én még sehol sem tartok, de hamarosan nekem is el kell kezdenem.

Cumi, cumis üveg
Ha szopik a baba, és van tej bőven, ezek nem biztos hogy kellenek.
Apor nem ismerte sem a cumit, sem a cumisüveget és az ujját sem szopja.

Vanni
Örülök, hogy minden rendben van.

Lázmérő
Nekünk higanyosa van, én abban bízom és a popsiban mérem. Apor elég nyugodt. Életében eddig kétszer volt lázas beteg, hagyta is hogy megmérjem, mert bágyadtabb volt. Persze ezzel vigyázni kell, de nálunk működik.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok! Pocsék éjszakánk volt! :-(

Esztó, tökéletes, ráérnek a képek, csak ne felejtsd el! :-)

Dóri, én napi 1000 Mg c vitamint szedek, Gyöngynek is adom rendszeresen plusz most még cebion multivitamint is kapott, mégsem tudtuk megelőzni. Tény, hogy annyira nem vagyunk rosszul egyikőnk sem, talán erre jó volt, hogy ne gyengüljünk le nagyon.

Vanni, örülök, hogy nem romlott az állapotod!! Remélem hatnak a gyógyszerek!!

Nekem is csak az a bajom a 47 éves szüléssel, hogy fel is kell nevelni. Én anyukám 44 évesen halt meg, már meg sem szülhetett volna...... :roll: 28 évesen lettem teljesen árva, hiába voltam 10 évvel a nagykorúság után, mégiscsak gyerek a teljes árvasághoz. De lehet, hogy neki csak most jött össze a baba és hatalmas a boldogság, de szerintem ekkor már tudatosan kell arra nevelni a gyereket, hogy önálló legyen, mert ki tudja, mikor üt be a baj.

Csak az én cégem volt idióta? Velem kivetettek a 3. vérvétel után 1 nap szabit! Én meg marha ki is vettem! :lol: Na, legalább végképp nincs lelkiismeret furdalásom, hogy táppénzre írattam magam.
Vendég
 


Anika, én azt olvastam, hogy 1 éves kor után már nem ajánlott popsiban mérni! Még a gyerekorvos is megerősítette.
Vendég
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, megkaptam ma a táppénzt, 795 azaz hétszázkilencvenöt forintot!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Böbi,
hagy gratuláljak a tápénzhez! Szép összeg :)

emese1979
 
 


Emese, köszi! Szétvet az ideg, sehogyse jön ki, legalább 5 napot kellett volna fizetniük. Ha ennyi jár 5 napra, akkor meg kezdhetek utánajárni, hol a bibi.
Vendég
 


Böbi,
kitartást!! A késöbbiekben azért ha vmit elszámoltak, az elég rosszul jöhet ki...

emese1979
 
 


Böbi ez túl kevés...akárhogy is nézem.
Ez most elvileg a tartós táppénzednek az a része lenne amit nem az OEP hanem a munkáltató fizet ki?

Én ebben a hónapban 5 napot dolgoztam a többi táppénz és ugyanannyit kaptam majdnem mint ha dolgoztam volna.
A következő hónaptól már nagyon félek....

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

Mától itthon vagyok, most volt időm olvasgatni a fórumot...

Vanninak drukk, otthon már sokkal jobb lesz!!! Én utálom a kórházi közeget (gondolom nem vagyok vele egyedül)

Böbi!
Ettől a táppénz mizériától én is tartok, bár szerencsére - nem tudom nálad, hogy van - nekem a melóhelyem kifizetőhely, így talán nem lesz nagy kavarodás belőle.

Emese!
Már a kezdetektől védve vagy, mint munkavállaló, erre jogszabályi biztosítékok vannak.

Egy munkajogász válasza:
,,A kismamáknak mennyi szabadság jár az orvosi vizsgálatok miatt? A munkáltatónak ki kell fizetni az elmaradt munkaórákat?

Napokban nem mérik a kismamáknak járó szabadságot, a munkáltatónak a kötelező orvosi vizsgálatokra el kell engedniük a dolgozót. Egy mesterséges megtermékenyítéssel teherbe eső nőnek például - ha szükséges - havonta akár 20 napot is biztosítani kell. Az ilyen jellegű eltávozások egyébként munkaidőnek számítanak, vagyis nem vonhatnak bércsökkenést maguk után."

Gratula mindenkinek, aki ilyen jól áll a babaholmik beszerzésével, mi még csak most kezdjük nekidurálni magunkat. (A bútor mondjuk már megvan.)
Ezeken a licites-árverezős oldalokon még sosem vásároltam, de látom vannak köztetek igen gyakorlottak :lol:
Most, hogy időmilliomos leszek, majd utánakukksizok a működésének :wink:

KépKép
novygirl
 
 


Böbi ez 5 napra elég kevés.
Egyetértek Pingivel. Én is majdnem ugyanannyit kaptam, mint ha dolgoztam volna. Az én mh.-m is TB kifizető.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.02.02 13:08-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Szerdától állítólag jön a jobb idő. 1 a baj, hogy megy is.
:oops: Mikor lesz már tavasz?!

Kép
Kép
incike
 
 


Böbi: jobbulást nektek! Ezt a hőmérőzés dolgot még nem hallottam, majd megkérdem a dokinőtől holnap, megyünk úgyis státuszvizsgálatra. Mondjukk pszichológiailag érteném, én is lassan elkezdtem már a hónaljban mérést, de mikor Tüci ficereg, akkor azért csak popsiban mértem, mert az a biztos. A fülhőmérő és a homlokhőmérő szart se ér. Az nem lehet jó, ami három mérésből háromszor teljesen mást ad ki (persze egy percen belül) - és nem ám kis eltérésekről van szó, mert rohadtul nem mindegy, hogy 37,8 vagy 38,5!

Vanni: akkor minél előbb otthon legyél! :) Bár rossz, hogy nem múlnak a keményedések, mert az egész napos fekvés az gáz. Az anyósom a férjemmel szinte végig feküdt, 30 kilót hízott. Persze lement neki, most is olyan vézna. A húgával meg nem volt semmi gond, 1 év van a gyerekek között, a második terhesség alatt persze cipelte az első gyereket végig stb. És a negyediken laktak, még lift sem volt. Hát érdekes a természet, az tény.
Most már én is gyakrabban keményedek, de azért nem vészes, csak olyankor kicsit lassabban mozgok, meg csak azért rossz, mert akkor a húgyhólyagom is megfeszül, pisilni kell. De emlékszem, TÜcivel is ez volt, nem is foglalkoztam vele egy kicsit sem. A rövidülés már volt nekem az utolsó harmadban, de nem mondott rá soha semmit a doki, csak ráírta a papírra, onnan olvastam. Nyílni nem nyíltam. És még túl is hordtam, szóval lehet, még te is ott fogsz szteppelni, hogy jöjjön már ki az a gyerek. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Én is a tavaszra gyúrok, nagyon hiányzik már a sok-sok napsütés!!!

KépKép
novygirl
 
 


Tinu!

De jó, hogy mondod, mi most készültünk fülhőmérőt venni, mert az üzletben nagyon dícsérték... az mondjuk igaz, hogy van otthon most is digitális és gyakran teljesen eltérő értékeket mutatott, mint a higanyos. Én magam részéről az utóbbira szavazok, de azt gondoltam, hogy a babucinak majd milyen jó lesz.

KépKép
novygirl
 
 


Farkas!
Ez jó kis táppénz!Csak aztán tudd hova költeni!
Az utánajárás a legrosszabb...mire kideríted hol a bibi,mire megkapod a pénzed.... :roll:

Novygirl!
Jó hogy jöttél!!!Hurrá h nincs munka!!!!Mesélj hogy vagy,minden oké?Mikor mész legközelebb dokihoz?

Incike!
Szerintem már olyan nagyon hideg nem lesz!Legalábbis én bízom benne!Itt most is süt a nap!!!

annus11
 
 


Sziasztok!

Nem volt még időm visszaolvasni, ma végre lesz talán időm és átrágom aprólékosan...

Voltam ma a magzatvíz miatt kontrollon genetikusnál.
Aki elsőre rámhozta a frászt, közölte, hogy a bevitt folyadék mennyisége és a magzatví mennyisége nincs összefüggésben egymással!!!! Még jó, hogy azt mondták, hogy szigorúan tartsam be a napi max.1,5-2 litert, mert a 4-5 liter, amit ittam az abnormális, és attól lehet több a vizem.... :evil: :x
2,5 hete számolom decire pontosan a bevitt folyadékot emiatt és szorongok, hogy minden rendben legyen....ááááááááá, na mind1.

A lényeg, hogy megnézte a Babókám veséjét és a hólyagját jó alaposan és mindent rendben talált. A magatvizem közepes mennyiségű, egy hajszálnyira több, mint az átlagos, de szerinte ez absz. alkati kérdés, és ezzel nem kell foglalkozni! Szóval megnyugodtam! :)
Még azért megyek magzatvíz kontrollra egy hónap múlva, de remélem minden oks marad.
Fekvés: Koponyavégű hosszfekvés
BPD: 71mm
THQ: 66mm
FL: 5,1mm

Ja, kérdés: Miért emelhette sztetek ki a leletben, hogy a mellső fali méhlepény a belső méhszájat már megközelíti????????????? Eddig nem mondtak ilyet, a méhlepény helye akkor változhat????????????? Vagy a baba lenyomta....ezt nagyon nem értem..... :shock: :?

Csajok, nekem mostantól annyi kötelező vizsgálatra kell mennem már megint....
febr.05- labor+ 2.terheléses cukor
febr.10- nődoki
márc.02.- kötelező UH+ magzatvízcsekk
közben vmikor védőnéni...
íííííííííííííííííííí!!!!!
Még jó hogy pár nap (max. hét) és VÉGRE leteszem a lantot munka fronton. :D

Ki is közületek a munkaügyis? Lenne pár betegszabis kérdésem priviben, ha nem gond. :)
Na, jövök még majd! :D

Kép
mozza
 
 


Annus!

Köszönöm kérdésed, jól vagyunk egy kisebb epeproblémától eltekintve. A méhem növekedése + az ülőmunka eredményeképpen megtört az epehólyagom (sosem hallottam ilyenről korábban) ezért az orvosom ,,eltiltott" az üléstől. Szóval eléggé fájdalmas tud lenni, de szerencsére babucimra ez nincs hatással. Egyébként, ha ilyenkor lepihenek, enyhül/szűnik a fájdalom.

Dokihoz ma este megyek :) Múlt héten voltam próbareggelin, kíváncsi vagyok az eredményére. Azt mondta a Dokibácsi, ha az rendben, nem kell szirupot innom 8)

A rántotthusi elkészült? Én pont tegnap este ,,zavartam" el a férjemet krumpliért, mert nekem is elfogyott :oops:

KépKép
novygirl
 
 


Annus
Az a baj, hogy még csak február eleje van, így még jöhet fagy bőven .

Kép
Kép
incike
 
 


Nálunk nagy kedvenc a rántott husi... De pont ezért nagyon ritkán van, mert pillanatok alatt elfogy... :) Rakott kel volt az ebéd, nyamm, én szeretem. :)

Böbi! Jobbulást nektek! Aztán vigyázz azzal a sok pénzzel! Én végülis többek között ezért nem vágtam bele. Maradtunk a GYEDnél... Drukkolok, hogy hamar rendeződjön!

Novygirl! Tényleg jó, hogy jöttél, most, hogy ráérsz talán jobban, mesélj többet! :)

Mozza! Igen, a méhlepény vándorol picit, az a hely, ahol rögzült, az nem változik, csak az, hogy a méhszájhoz képest hol van - a méhed formája változik! Meg a babó is helyezkedik... Szóval, ha rámászna a méhszájra, akkor veszélyeztetett terhességgé válna a terhességed, de azt szokták mondani a dokik, hogy ezekben a huszonakárhanyadik hetekben a mellső fali lepény mindig inkább fölfelé húzódik a baba növekedésével. Szóval sztem ne aggódj, amíg nincs rajta a méhszájon, addig nincs semmi gond. Örülök a magzatvíz-helyzetnek! :)

Megszereztem a szopipárnát, és csodálatosan NAGY! :) És már most látom, hogy fogom tudni használni. :) Mert tudom, hogy mire volt szükség Samuval, ez pont jó az én pótmegoldásaim helyett. De nekem nem lett volna jó egy normál méretű.. :oops: Ez ikrekhez való. :) Szóval most boldog vagyok, hogy ilyen olcsón ilyen jó dolgot vettem! Mert jó állapotban is van. Csak majd személyesen kimosom a huzatát. A nő is kimosta, de azért ennyi jár Pindurnak az anyjától. :)
Vendég
 


Most megyek kiflit gyártani, mert elfogyott
és apa kérlelően nézett rám. :lol: Megpróbálom lefotózni, ha elkészült és feltenni ide.
Majd még jövök.

Addig jók legyetek. :wink:

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Novygirl: lehet, hogy márkafüggő is ez a fülhőmérő, mert volt akitől jót hallottam róla, de tény, hogy ez a vélemény volt a ritkább.

Mozza: miért parázol te állandóan? :wink: :) Ha olyan nagy gond lenne a méhlepénnyel, akkor mondták is volna. Dóri már jól leírta, hogy inkább feljebb szokott vándorolni a méhlepény a terhesség előrehaladtával. Amúgy ha a méhszájon feküdne, az egyben császárra is predesztinálna, de elég valószínű, hogy semmi baj nem lesz, úgyhogy ne aggódj!!! És akkor most nem kell korlátoznod a folyadékfogyasztást?

Inci: ha jön fagy, hadd jöjjön, elvégre még február télnek számít. Engem jobban szomorítana, ha márciusban esne a hó, amire már volt példa nem egyszer. Persze én is várom a tavaszt, de én megelégednék annyival is, ha csak minden évszakban az jönne, aminek kéne. Az utóbbi években ilyen elég ritkán volt. Bár ha jól emlékszem, tavaly szép tavaszunk volt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Pingi, ez már az OEP-es táppénzem. Semmi kedvem a macerához, remélem, hogy még helyre fogják hozni! Nekem elvileg több kell hogy legyen, mint a GYED-em volt.

Tinu, nem csak pszicho oka van a popsiban lázmérésnek, hanem azt olvastam és közvetlen környezetemben példa is volt rá, hogy egy betegesebb gyereknek, akinek sokszor mérik popsiban megszüntetheti a kakilási ingert és utána már csak segítséggel tud kakilni, amiből nehéz kijönni. Kérdezz rá a gyerekorvosodnál, az enyém osztja ezt a véleményt. A fülhőmérőnek meg tényleg az állandó elemcsere a lelke, friss elemmel nem mutat ki más számokat, mindig ugyanaz jön ki minimális eltéréssel, csak az a baj, ha lázas, akkor még ezt sem hagyja. Viszont gondolom a homlok még ennyire sem megbízható. Egyébként samsung fülhőmérőnk van, lehet, hogy tényleg márkától is fül. A Tefal-ról is jót hallottam.

Mozza, való igaz, ha baj lenne, kötelesek lettek volna jelezni, úgyhogy nyugi!

Novygirl, tényleg nem hallottam még ilyenről!! Ez magától rendbejön?
Vendég
 


Igyekszem majd többet írni, csak nem könnyű becsatlakozni, mert annyi témán túl vagytok már, fárasztani meg senkit sem szeretnék.

Böbi!
Azt mondta a dokim, hogy rendeződik magától, de a lehető legkevesebb időt töltsem ülőhelyzetben, valamint tartsak epediétát. Véglegesen valószínűleg csak szülés után fog helyreállni.

KépKép
novygirl
 
 


Novygirl!

Nem baj ha feljön olyan téma ami már beszéltünk!Szerintem van pár dolgo ami már többször szóba került!De lehet h akkor még nem veséztük ki,mert még korai volt stb!Szóval egész nyugodtan írj!max átugorja akit nem érdekel :wink:

Rántott husi jó lett!Már befaltuk!
Szopipárna nekem is kész!Mindjárt megtöltöm!!!!

annus11
 
 


A mi digimérőnk (fül- és homlok) Dimarson. Nem ajánlom senkinek. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


Novygirl, igaza van Annsnak, volt már több olyan téma is, ami nem egyszer, nem kétszer ki lett vesézve, mégis mindig akad valaki, akinek új, mert lemaradt. Írj bátran!

Tinu, köszi, akkor ezt a márkát homloklázmérőben nem keresem....
Vendég
 


Milyenk Omron, patikába vettük, egy tizes volt, bevállt.

Mozza
most nekem is mellső falon tapad. Mondtam múltkor a dokimnak, hogy izgulok nem vándorol-e lejjebb, és nem szülhetek rendese. De azt mondta nekem, hogyha most jó helyen van (1 hónapja volt), akkor nem lesz ezzel gond, lefelé nem fog menni. És akkor jó helyen volt, direkt rákérdeztem a 20 hetes UH-n.

Böbi
azt hittem 795e ft-ot kaptál, mert hogy összegyűlt pár hónap. :-) Én most kétszer kaptam másfél hónapnyit, kellemes dolog...
Ezt az OEP-es szarakodást nem értem. Szerencsére nekem tb kifizető a munkahelyem és utalják minden hónap végén.
pumuklii
 
 


Pumukli: mi is a gyógyszertárban vettük, 5600 Ft volt, de tiszta pénzkidobás. :x

Kép
Kép
tinu
 
 


Böbi, nem felejtem el átküldeni ne félj :) csak legyen elég erőm átrobogni és már küldöm is.
Ha nem tudnád elkölteni azt a 795 ft-ot, akkor szólj, segítek :D na de félretéve a viccet, hát ez gáááz...
Nekem kijött egy levél az OEP-től hogy az előző melohelyem vmit nem igazolt le (?) és ezért kicsit csuszni fog a köv. kifizetés...hát nem nagyon vágom mi a franc köze van az előző munkahelyemnek a mostani táppénzemhez...

Mozza, tényleg ne parázz annyit :) minden OK a babóval is és veled is :)

Annus,
vartál végül szopipárnát?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Na betöltöttüka párnába a gyöngyöt...hát el is fáradtam...hülye gyöngyök,nehéz velük bánni :lol: Szerintem kicsit még túl s töltöttük,de van még gyöngy bőven,szóval egyenlőre így marad.Úgyis kilapul kicsit!

Anita mikor megy haza,nem emlékszik vki?Addig nem akarok postázni neki amíg nincs otthon!

annus11
 
 


Eszter!
Ezt most nővérem dobta össze,én csak töltöttem!De szupi!Szerintem varrok én is egyet.Van szivacsom,csak nem tom az elég e.Ha nem akkor lehet h vegyítem a gyönggyel...nem tom az milyen lehet.

Ha vkinek kell a szabásminta szóljon!!!

annus11
 
 


Annus
hol is vetted a gyöngyöket bele?
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: