Új privát üzeneted érkezett!

Kir!

Ez a laptető is a Tied! :twisted: :lol: :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Kir: Na akkor mennek a drukkok:)))

Monee: Luca nappal végig rajtam lóg kendőben és/vagy az ergoban... Lilla is rajtam lógott, mg olyan is volt, hogy úgy tapétáztunk, hogy közben Lilla a hátamon figyelt. Ez van, ha már felülnek javul a helyzet...

Jaaaa... és Luca ma reggel kétszer is átfordult a hasáról a hátára :) (kétszer meg Lilla lökte úgyhogy az nem számít:)))))

Jaaa.. mei-tai: nincs véletlenül egy felesleges szabásmintád?:)
Vendég
 


Sziasztok!

Monee köszi, megnézem majd a babaperceket
Ilyen időszakok napok vannak, Csakegy mondását tudom 100%-ig alátámasztani, túlélés...mikor milyen napjuk van nekünk meg türelmünk legyen :? :oops: :roll:
Tényleg jobb lesz!

Csakegy van spár pontom 12!!!!
Küldjem?????

én a másikon kiöntöttem a szívem :oops:
Vendég
 

 
 

Sziasztok Csajok!

Nem tudom, ki emlékszik rám, régebben Luca néven írtam...
Gyakran olvasgatlak Benneteket, csak írni nincs mit...


Lenne egy hatalmas kérésem!
Lányomékat beneveztem egy Valentin-napi játékba, a helyi napilap szervezte.Wellness-hétvégét nyer a megye legszimpatikusabb párja.

Légyszi szavazzatok Rájuk!Nagyon szeretnénk megnyerni a játékot!

Előre is köszi!

Küldöm a linket!

http://www.kisalfold.hu/jatek/ki_lesz_a ... ult_only=1
Vendég
 


Jaajjj
Anyooka gyerekek meseszépek! Dorka mint egy festmény gyönyörű szemek,haj száj SZÉÉÉP!!
Fiad pedig kis huncut és ügyes!

Monee Ákos sem semmi kiscsávó!! :)

Jó éjt!
Vendég
 


Kincs: fúúúú... nagyon megköszönném azt a 12 pontot :) (még 40-et kéne összegyűjteni és akkor meglenne a következő kés:) A férjem mániákus késgyűjtő :)))

A másikat nem olvasom, anno ugye töröltem magam a topikból így ha akarnék se tudnék ott olvasni... (pont ezért töröltem... nehogy véletlenül visszamenjek olvasni) úgyhogy ami ott van azt sajna nem követem :(

És igen, túlélés... tegnap Luca tündibündi volt, ma meg 2 percre se lehetett lerakni... viszont az alatt a 2 perc alatt olyan tündérien vigyorgott, hogy az ember elfelejti, hogy még a WC-re se mehet ki egyedül :)

Hidd el, néhány hónap és vége a szenvedéseidnek... na jó.. néhány év... vagy évtized??? :twisted: (én az ominózus felülést várom mint a messiást... ha végre felül akkor nyert ügyünk van:))))

(Lilla meg este kijelentette, hogy "Lilla megy aludni" :))))) Jipiii :))) asszem ez már az igazi beszéd kezdete :))))

Jaaa. Rambóka (vagy akárki): Nálatok Gergőnél volt olyan, hogy nem engedte, hogy megpuszild vagy megsimogasd???? Lilla most ezt csinálja. Csak akkro engedi ha ő jön oda hozzám nagy ritkán, egybként úgy kell ledönteni. Ha megsimogatom stb. akkor löki el a kezem... még akkor is ha ő bújt hozzám. Most nem tudom, hogy ez a korral jár-e (tudtommal van ilyen) vagy a testvérféltékenység része... (néha meg olyan bújós, hogy csak lesek)
Vendég
 


Csakegy Lillának nagy taps!
Priviben jöhet cím! :wink:
Vendég
 


Ja igen, Monee: felültetés és játszóhíd. Nekem olyan pihenőszékem van ami előtt játszóhíd is van... hát az valami állat. Lillánál még csak olyan volt ami előtt nem volt és az semmire se volt jó. Ez viszont zseniális. Luca ha beleül azonnal elkezd vigyorogni a macikra - még olyankor is amikor még kézben sem hajlandó megmaradni. Igaz ez még nem tart sokáig de a kezdeti 10mp-et már egész szépen feltornáztuk :)

Szóval ha még nincs pihenőszéketek akkor érdemes lehet egy ilyet beszerezni (szerintem kevésbé árt a gerincének mint a párnákkal kitámasztás)... (én anno Lilláét eladtam és helyette vettem ezt kemény 5500 pénzért amennyiért akérmikor el tudom megint adni ha már nem kell.... Megérte. Nagyon. Ja, ez egy ABC design szék, nagyon masszív, nagyon kényelmes ráadásul jól is van megtervezve mert nagyon jól hintázik ha a gyerkőc mocorog... Luca direkt rázni szokta benne a lábát, hogy libegjenek a macik)

Kép
Vendég
 


Kincs: köszi :))))
Vendég
 


Csakegy!

Gergő alapból nem bújós. Sosem volt az.
Sokszor nagyon fájt ez nekem. :cry:
De aztán van, amikor mégis bújik.
Meg újabban van egy nagyon aranyos szokása: ha látja, h. szomorú vagyok v. ideges, akkor vagy odahajol és törleszkedik, mint egy cica, vagy a két tenyerébe fogja az arcomat és megringatja a fejem. Nem tudom, ez utóbbit honnan veszi, eleinte nem is értettem, h. mit akar, azt hittem, meg akar simogatni, de nem, csak vmi miatt úgy érzi, h. ez nekem jó..... :D
De ha hívom egy kis szeretgetésre, akkor nem jön, ha elkapom, akkor küzd ellene. Csak akkor lehet szeretgetni, ha neki van hozzá kedve.

De ha Lilla eddig bújós volt, akkor én inkább a féltékenység számlájára írnám a dolgot....

Csajok!

Ha bárkinek van ötlete szopiszrájk ügyben, kérem írjon!
Elkeserítő a helyzet!
Nap közben még úgy-ahogy szopizik. Igaz, h. ki-kiköpdösi, rángatja, sír, homorít, feszíti magát, üt a kis öklével, de legalább kis megszakításokkal valamennyit szopik.
Este viszont az első cicin még szopizik párat és csak utána kezd üvölteni, a másodikat viszont már be sem kapja, csak üvölt lila fejjel vígasztalhatatlanul.
Lefejt tej nem kell.
Fagyasztóból kivett tejet sem issza. Sem cumiból, sem szemcseppentőből.
Inkább alszik.
Nem értem én ezt az egészet! :cry: :cry: :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: Fruzsi ugye nem volt hipoton? Arcizmai rendben vannak? Csak mert az is lehet, hogy elfárad a szopi közben és ez frusztrálja ennyire....

LLL-es tanácsadók esetleg?

Nagyon gáz lehet :(

Lucával én is szoktam küzdeni, néha elfogadja a mellem néha nem, folyton azon dilemmázok, hogy eleget eszik-e (megmérni persze mindig elfelejtjük). Ha nem kell neki ugyanazt csinálja mint Fruzsi. Nálunk a mellváltás néha bejön. Nem tudom mi a baja az aktuális mellel de ha eldönti, hogy az nem kell neki akkor nem kell.

Mondjuk Luca ugye még mindig hipoton, az arcizmai is túl lazák, így nála valszeg ezért van ez a lázadás... (sak abból gondolom, mert tegnap amikor jól átmaszírozták az arcát és fellazították az izmokat még omfortszopira is hajlandó volt amire azelőtt soha... ami persze mára már elmúlt de akkor is)

Jaaa... a Medelának van a szopitanító kütyüje... abból lefejt tejet adni? Akkor nem apadna a tejed... (gopndolom neked is ez a legnagyobb félelmed)
Vendég
 


(vagy egyszerűen a sok sztrájkolás miatt kevés a tejed és azért jobban meg kell dolgoznia? Akkor lehet, hogy ez a medelás kütyü tényleg segítene mert egyszerre jönne abból és a melledből a tej és akkor nem frusztrálódna, többet lenne a melleden, még több tej lenne stb. stb.)
Vendég
 


Csakegy!

Nem tudom, h. miből látszana, ha hipoton lenne.
Mármint az arca.
A többi része tuti nem hipoton.
Hason fekvésből simán kinyomja magát. Ha húzom fel fekvésből, kb. 30 foknál már megtartja a fejét. A mellkasomon simán "kobrázik" (úgy csinál, mint amikor a kígyóbűvölő által bűvölt kígyó áll fel: tartja magát függőlegesben és közben inog)
De az tény, h. képtelen a cicire rászívni magát rendesen.
Úgy kell összetartani a két objektumot kézzel. És még így is fals levegőt szív.
Lehet, h. keresnem kell egy Dévényest?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csakegy: Nekünk is ilyen pihenőszékünk van (csak az Hauck, de ahogy elnézem a váza pl tök ugyanaz...). Sajnos későn vettük, de a mai napig abban etetem Bencét, ha anyuéknál vagyunk. Szeret benne lenni, imádja a Micimackóékat bökdösni, rángtani...

Bence rákattant a Spektrum TV-re :D Ha hallja szignált, egyből odakuksiz. Más nem érdekli, csak a logó :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Annyira sajnálom! :( Biztos nagyon kimerült lehetsz már.
Itt a pécsen Dévénnyel egyedül foglalkózó csaj elérhetősége:
Szász Krisztina: 70/459-6711 hívd fel. Rácvárosban vannak asszem a foglalkozások. Nem veszthettek vele semmit ha megnézi. Mintha 3000 forint lenne nála egy alkalom, de erre nem merek megesküdni.

Aztán rakok fel mindjárt egy szimpla tornát is, ha nem akarnátok elvinni. A szopin nem hiszem, hogy segít, de a mozgásfejlődésének biztosan jót tesz. Mi napi egyszer csináljuk fürdéskor meztelenül.
1233303628.8274.doc

A szopis tanácsadó is jó ötlet! Nekem nem tűnik túl jónak, hogy még mindig nem tudja rászívni magát a cicire? Most csak úgy hirtelen eszembe jutott, a nyelvével nincs gond?
A szoptanít jó ötlet, de szerintem azzal is küzdeni fogtok ha ennyire nem akar cicizni Fruzsi. Egy próbát megér.

Csakegy!

Van szabásmintám, sőt összeállítási doksim is. Ha küldesz priviben címet, akkor jövő héten elpostázom a cuccokat. Addig megcsinálom az enyémen a tervezett átalakításokat - így nem teljesen jó ahogy van- és ki is tudom próbálni, úgyhogy Te egy "tökéletes" anyagot kapsz majd. :lol:

Van pihenőszékünk, csak rossz minőségű és ez a játszóhíd része állandóan ledől. De nem is hiszem, hogy a hapsim kis kacsójának bármi ellen tudna állni, ugyanis már csak azok a dolgok játszanak nála amit meg lehet fogni ráncigálni. A nézelődünk korszak lejárt nála. :roll:

Bettica!

Miért pont a Spektrum logo?! :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Szió!

Rambóka :cry:
Tényleg lehet kellene vmi segítség aki megnézi nem tudna e hatékonyabban cicire cuppanni.Hátha sikerül kitalálni mi lehet a bibi!Lehet elfárad és behergeli magát??
Bár tudnék segíteni, :cry: te mindig mindenkinek tudsz okosat írni.

Monee mi elég hamar leköltöztünk kiskincsel a földre, parkettás szoba szivacs és játékok, ablakon is kilátott (fát mozgatta a szél) nagyon élvezte és most olvastam,hogy fontos nekik a tér! Én nem ültettem kitámasztva soha, kicsit ücsörgött az ölemben aztán egyszer csak ült magától addig feküdt, még a babakocsiban is mindenki csodájára járt,hogy nyekergés nélkül fekszik..igen mert szinte végig aludt :)))

Lógas szines fényes papírokat csillárra, ajtó kilincsre amit csak lát és ahogy közlekedsz üss bele a lógóba élvezni fogja és nem szokatod a kezedbe...én ezeket csináltam, vagy zenélő forgó?nekem azt is imádta, konyhában kinyitott szekrényajtóra felakasztottam.

Ja Monee Bettica a BabaPatikában van cikk a kisbaba etetése/túletetése témáról, érdekes...(néha bőghetnékem van ha ilyen cikkeket olvasok,most is könnyezve olvastam ,hogy egy anyuka a legjobbat legtöbbet akarja adni a gyerekének)

Csakegy ahogy tudok szaladok postára :wink:
Vendég
 


Rambóka: Luca se zuhan össze, ki is nyomja magát és jó ideig tartja is, a fejét is tartja, meg ugye már át is fordul... mégis hipoton. Az arcáról én sem gondoltam volna, hogy hipoton, a gyógytornásznak az tűnt fel, hogy néha remeg a szája széle síráskor plusz mondtam neki, hogy nagyon hamar elengedi a cicit miközben teljesen cumifüggő. A gyógytornász szerint azért mert igénye az lenne csak a cumi sokkal egyszerűbb. Ma egyébként Luca is szopisztrájkol, most itt alszik rajtam az ergoban.

(én azon lepődtem meg, hogy már tök szépen tartja a fejét, a gyógytornász meg össze-vissza tapizta stb. és mondta, hogy ez bizony nem jó...)

Jaaa... egyébként ha csak az arcát kéne bizgerálni az általában max. 20-25 perc/alkalom és sokkal olcsóbb is (itt 4e a teljes kezelés és 2e a csak 1-1 testrészre vonatkozó). Ártani biztos, hogy nem árt.

Ha esetleg le van tapadva a nyelve akkor azt szerintem érzed mert gyilkolja a mellbimbód. (olyankor se megy jól a szopizás)

Monee: köszi :) Nekem bőven elég lenne egy elektronikus verzió is a szabásmintából (ha pl. lefényképezed és melléírod a méreteket, esetleg szögeket, sorrendet), az alapján megpróbálnám összerakni, tényleg nem szeretném ha emiatt fáradnál. Milyen anyagból csináltad? Az angol honlapokon valami "fenéknehéz" vagy milyen anyagról írnak... A kendős oldalakon Mo-n meg az Ikeás anyagokat istenítik...

Bettica: akkor nektek is megválás a pihenőszék ha jól sejtem :)

Kincs: nagyon jó ötlet ez a színes papíros :))) (köszi :))))
Vendég
 


Monee: Nekem ez tetszik nagyon, ezt szeretném legyártani csak bélelt váll és derékpánttal és kapucnival.

http://www3.telus.net/public/a6a83106/Sling/sling.html
Vendég
 


Kincs!

Van neki játszótér kialakítva a földön a nappaliban, ahol halomnyi játékkal van körülvéve, de egyedül minimális ideig hajlandó ott maradni. Régebben egészen sokáig elcsörgette a játszóhíd játékait, de most nagyon felmérgesíti magát azon, hogy nem tudja a szájába húzni a fellógatott cuccokat. Asszem alapvetően ez a probléma, hogy vagy nem talál be a szájába, vagy nem tudja odahúzni a játékot, vagy ha sikerül is, akkor nem elég jó a játék "hatásfoka", magyarul nem tetszik neki azt rágicsálni és folyamatosan nyivákolás van. Én meg nem bírom ezt az örökös nyávogást... ráadásul az erőlködéstől tök sokat bukik is. Ez a felültetés nekünk megoldás a problémára és talán annyira nem is árt, mert alig 10-15 percet bír ki így.
Mondjuk én azt is gondnak érzem, hogy mi nem járunk el sétálni, de Ócsárd cityben egyszerűen tényleg nincs hova menni. Ma itt vagyunk anyuéknál, már eltoltam a gyereket a Tescoba és vissza, a kocsiban nem nyűglődött. Biztos ez is hiányzik neki... és ugye a nyűglődéssel töltött idő is csökkenne, ha tudnánk menni. A céltalan tekergés meg nem az én műfajom. Asszem szerzek egy kutyát tavasszal, mert legalább nem kellene egyedül mennem sétálgatni. Nem ismerem a környéket és bevallom őszintén az erdőbe való sétálást nem merem így vállalni.

Csakegy!

Oké, de emil címre akkor is szükségem lenne. :wink:
Én sima szövet anyagot vettem, olyat ami nem nyúlik semerre és közepesen vastag. A mi mei tai-unk 3 réteg anyagból van. A kifelé-befelé levő kettő hímzett farmervászon, közéjük meg raktam egy sima fekete szövetet. A belső feketéből vannak a pántok is.
Ha találsz valami Neked tetsző anyagot, de mondjuk az nem ilyen szövet és vékony, akkor is meg lehet venni, mert össze tudod úgy rakni, hogy kívül lesz a dekor anyag, belülre meg raksz szövetet. A tartó funkciót úgyis a szövet látja el. Ha természetes anyagot akarsz, akkor a sűrű szövésű vastag vászon is jó lehet szerintem.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Rambóka: ha esetleg olvasol. Tutira front lehet mert Luca sem hajlandó egyáltalán enni, csak üvölt ha a mellem közelébe rakom... helyette viszont egész nap alszik (reggel óta jó ha egyszer evett...).
Vendég
 


még mindig nem eszik...
Vendég
 


pontosítok: üvölt ha közel kerül a mellemhez. Tutira front van... (asszem este kénytelen leszek fejni...)
Vendég
 


átvertem... függőlegesen tartottam az esti mese közben és úgy evett egy picit... aztán beájult és most a bölcsőben szunyál ... jipiii... :)
Vendég
 


látom kihalás van...

Luca éjjel bepótolta a nappali evéshiányt... hulla vagyok...

amikor kivilágosodott újra indult a szopisztrájk és az üvöltés a mellem láttán... kéne egy sötétkamra a lakásban :))))

Jaaaa... és a legújabb kedvencem az onbuhimo... (olyan mint a mei-tai csak nincs derékpánt, helyette karikák vannak...)
Vendég
 


Sziasztok!

Kezdek bepöccenni. Ákosnak már 1,5 órája aludni kéne, de most csakazértsem! :evil: Ezer dolgom lenne, és délután egy kis szoild partyra vagyunk hivatalosak, ahová elvileg 1 óra körül, az ébredése után úgy indultunk volna. Tök gáz, ha nem alussza ki magát rendesen (most nagyon úgy tűnik hogy így lesz) tök nyűgös lesz, ha viszont beáljul most rendesen és mondjuk 3-ig alszik, akkor meg sok értelme nincs elmenni, mert 6-ra itthon kell lennünk. :(
Az éjszakánk is tök szar volt. 4.30 után szerintem 20 percenként kelt és már mellettem is sírdogált az ágyban. Persze szokásosan 6kor riadó. :( :( :( 6-9ig meg a nagy ágyban óbégatott, nyikorgott felválltva az apja kezében, amég én próbáltam pótolni az elmaradt alvást.

Csakegy!

Látom nálatok sem volt jobb a helyzet. :(
Pont király amit előzőleg feltettél mei tait, mert én is így csináltam meg a mienket.

Lépek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Én vagyogatok hellyel-közzel.
Kitartás nektek lányok, nem lehet könnyű :(
Én meg azért nem nagyon írok, mert nem nagyon akarok ide "teregetni", inkább "ott", pedig igazából nincs okom rá, de engem úgy elriaszt, hogy mennyien olvasnak, és sose lehessen tudni :( Engem a szülési időpontomból és a babó nevéből is beazonosít bárki, amit nem szeretnék.De hogy miért, nem tudom megmondani :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Csakegy!

Hogy zajlik nálatok ez a vetítőzés? Luca figyeli a mesét? Hová vetítesz?

Úgy érzem, hogy Ákos most készül változtatni az elalvási szokásain és most lenne jó elcsípni, talán el tudna nagyobb üvöltések nélkül is aludni egyedül a kiságyban. Zavarja ha a karomban van, mellettem sem alszik, hanem nézelődik, gagyerászik. Kéne valami "segédeszköz", valami ami világít, mozog, mittomén, amit berakhatnék hozzá a szobába. A neten láttam ilyen csodakütyüket, amik természetes hangon zenélnek és világítanak a plafonra mittomén miket, de mindig is tartottam ezektől a slágercuccoktól, némelyik tök nagy baromság. Van valami tapasztalat ezzel?

Van egy Fisher Price zenélő vízicsikónk, ami világít és kellemes zenét játszik, lehet hogy most ez is elég lenne? Viszont kell akkor kell vennünk hozzá akksikat, mert ha sokat használjuk elég hamar lemerül. Lassan több tucat akksink lesz már itthon. :twisted:

A partyra elmentünk, de ha itthon maradtunk volna, akkor sem vesztettem volna vele semmit. :?
Az is kiderült, hogy a sütéshez hülye vagyok, de ha az kicsit túl sült (=égett) részeket leszámítjuk, akkor jó lett a kakaós kalácsom. :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee sztem a vetítés még korai,nekem kiskincs 1-2kocka erejéig nézi a falat aztán más érdekli..

A FP projektoros forgó sztem elég,nekünk jó nagy csillagokat holdat vetít a plafonra beteríti az egészet.
Vendég
 


Monee: mi Lilla miatt vetítőzünk, Luca csak hallgatja... (van 6 kedvenc meséje, az megy le minden este. Lilla közben kolbászol, ugrál rajtunk, levezeti a maradék feszültséget, Luca meg a mellemen lóg vagy a kezemben alszik).

Mi Lillánál asszem akkor kezdtünk el vetítőzni amikor már látszott, hogy érdekli... talán 6-8 hónapos kora körül? A Kutya-tárral kezdtük aztán jött a török és a tehenek, utána az Iciri-piciri... Ezek azóta is kötelező elemei a fektetésnek.

Jaaa... mi úgy csináljuk, hogy a szobájában vetítünk a falra és fektetésig már fel se kapcsoljuk a villanyt. Ez így jó, kifejezetten várni szokta a fektetést és a fektetés körül sem szokott gond lenni.

Úgy látom ez Lucánál is működik mert a vetítés után őt is le lehet tenni max. egy órán belül aludni (addig a mellemen lóg tehát már az alvásra készül).

(Az egyetlen gáz, hogy Lilla nem engedi, hogy sutyiban diafilmeket cserélgessünk így az új mesék sajna növelik a sort... majd ha nagyobb lesz akkor talán megy a csere-bere amit nem bánnánk mert van vagy 50 diafilmünk)

Maguktól vetítő kütyük: szerintem addig jók amíg nagyon picik (nálunk a zenélő forgó a nagy sláger... amire anno Lilla rá se bagózott), utána viszont jobb a nagyon fix szertartás ami elkezdi futtatni a gyerkőc agyában a "fektetés szoftvert". Most látom Lucánál, hogy nem lehet elég korán kezdeni.

(és áááállat jó, hogy az ember már egy ilyen pici babánál is tudja, hogy kb. 9 körül alvás lesz... aztán, hogy hányszor ébred már más kérdés, ahhoz még kicsi, hogy átaludja az éjszakát)
Vendég
 


Csakegy, Kincs!

Leírjátok hogy Ti hogy csináljátok a fektetést?

Nálunk max. 7-ig befejeződik a fürcsi, ami után cici következik. Eddig beájult a cicin a karomban, aztán tartogattam még egy kicsit és beraktam az ágyba. Pár napja próbáltam úgy, hogy nem tartom, hanem mellé fekszek és úgy szopizik, de nem működik a dolog, ha nem elég álmos. Már nem tudom 7kor lekapcsolni a gyereket, mint régen, de erőltetni meg nem akarom, hogy aludjon. Gondoltam erre lenne megoldás, hogy a cicizés után berakom az ágyába, belövöm neki a zenekütyüt és a félhomályban eljátszik ameddig akar, utána meg alvás. Ma 3szor indítottam el neki a vízicsikót, ez 3×5 perc kb. közben elaludt valamikor.

Csakegy! Hogy érted ezt a programozást?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Na végre megtaláltam a vízicsikó képét, Svájcból kaptuk.
A hasa halványan világít, ismert zenéket játszik tök kellemes hangon (pölö Örömóda) és közben blugyorog, mint amikor a tenger beömlik egy üregbe.
Kép

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Szia!

Már aludni készültem,gyors bekukkantás a vesztem :lol:
Nagy szerencséd van ha erre rászoktatod a fiad, egyedül elaludni!!! hmmm nagy vágyam :)

Mi 8-kor kezdünk fürcsizni, 8.30kürül kezdődik a szopi...szertartás (beprogramozott)együtt öltözünk aztán apa lerakja a szobájában az ágyikóra én mellé ,villany lekapcs altató cd bekapcs..szopi..eddig szopin elaludt és átraktam az ágyába :)))
2hete ez nem megy vagy elpilled a szopinés 1-2perc ölbenlét után lerakható vagy nyöszörög (álmos de maga se tudja hogyan lenne jó és forgolódik a kezemben) és megadom magam a mihamarabbi szabadulás reményében .. ölben elringatom..
jó lenne ha álmoskás hangulatában elaludna egyedül, de sajna csak nézelődik felül, feláll aztán sír....talán csak pár alkalommal sikerült magától elaludnia :cry:
Vendég
 


Nálunk régen úgy ment a fektetés (ld. amikor Lilla még csak néhány hónapos volt), hogy babamasszázs, fürdetés aztán cicin bealvás. Kb. 3-4 hónapos lehetett amikor elkezdtem félálomban lerakni és mellette maradtam amíg el nem aludt (soha nem hagytam sírni). Ezt jó ideig csináltuk aztán egyszercsak simán le lehetett tenni aludni akkor is amikor teljesen ébren volt. Aztán jött a vetítés, meg könyvből is olvastunk, az esti szopi után bepakoltuk az ágyába... ő meg szépen elaludt magától. Később ugye már nem volt szopi de addigra már simán ment a fektetés. Marha sokszor még vetítés sem volt, csak elmondtuk a törököt.

Aztán jó nagy lett a hasam és Lilla valszeg érezte, hogy valami készül és akkor volt egy 3 hetes krízis, na akkor kezdtük el a maratoni vetítéseket ami működött is.

A vetítés végén puszit kap aztán ha akar akkor szabadon garázdálkodhat az ágyában, de akkor már nincs kijárkálás. Ha valami miatt ébred akkor bemegyünk hozzá, megnyugtatjuk, elmondunk néhány kedvenc mesét ő meg alszik.

Na jó, ez persze mocskosul nagy mázli, Luca szemmel láthatóan keményebb dió de bízom benne, hogy ha már most elkezdjük kondicionlni akkor menni fog ...

(Szerintem az a lényeg, hogy legyenek olyan fix pontok amik mindig tarthatók. Nálunk a fürdés nem ennyire fix mert ha egyedül vagyok a két gyerekkel akkor sokszor kimarad plusz Lilla ekcémája miatt is sokszor csak gyors zuhany van. Pont emiatt Lucánál már most a legelején is a mese a fix. pont, a "kapcsoló". Nála ráadásul sokszor nem is működik a cicin bealtatás -pl. hajnalban- így már volt, hogy félálomban tettem vissza a bölcsőbe egy cumival a szájában és magától kellett visszaaludnia miközben én simogattam és susogtam neki. Szóval nála is azt próbálom majd kialakítani, hogy előbb félálomból aztán később ha már kész van rá akkro teljes ébrenlétből is képes legyen alaludni. Aztán majd kiderül mi lesz ebből mert ugye ahány gyerek annyi módszer... nekem csak az a fontos, hogy teljesen "fájdalommentes" legyen a fektetés, hogy tényleg boldogan aludjanak el és soha ne kelljen sírni hagynom őket - ld. Ferber és társai tutira kilőve még akkor is ha emiatt teljesen zombik leszünk)
Vendég
 


Jaaa... azt azrt hozzátenném, hogy Lillánál az alvásnak azért vannak a meséken kívül is kötelező elemei:

- cumisüveg vízzel. Anélkül soha. (vagyis itthon soha.. a szüleimnél érdekes módon nap közben anélkül is megy). A cumisüvegre még néhány hónaposan szokott rá amikor már meg tudta fogni a tanulóüveget. Reggelre általában el szokott fogyni a fele vagy néha az egész is úgyhogy valszeg tényleg szükség van rá és anélkül lehet, hogy többször is felébresztene minket, hogy szomjas.
- töménytelen mennyiségű plüssállatka a kiságyban. Régen a rácson át dobálta be őket magához éjszakára, mostmár inkább ránk szól, hogy még a cápa is kell neki meg a baba is stb.
- kedvenc takaró. Kapott azóta egy dögdrága brendonost is ami szerintem sokkal puhább és szebb is de neki csak az összecipzározható babapléd kell. Ez van.

Egyébként jobban visszagondolva nálunk a vízzel teli cumisüveg volt a megváltás az éjszakai ébredéseknél...
Vendég
 


Sziasztok!

Régen voltam felétek, de ha lesz egy kis időm elolvasgatlak benneteket. A tanácsokat köszönöm szutyi ügyben, sajnos még semmi változást nem hozott, pedig aztán én úgy érzem már mindent megtettem az elmúlása érdekében :( Aztán most megint új problémával találtam szembe magam. Ezek a kiütések amik az egész arcát és fejecskéjét beterítik, és most már a nyakánál is vannak. Védőnő és a doki azt mondta kenjem a szaliciles alkohollal, de csak több lett tőle. Már nem tudom eldönteni hogy a melegtől, vagy a tejcsitől vannak. 3340g-mal született és öt hetesen már 4620g. Állítólag sokat hízik, pedig 3 óránként eszik és akkor csak max 10 percig van cicin....pfff.. akkor vajon mit csináljak ne adjak neki enni??? Tiszta dili. Szóval még mindig fejetetején áll nálunk a ház, most is ordít megyek. Szép napot nektek.

Jaa és hatszáz méter hó van nálunk

tyche
 
 
 


tyche: szerintem cserélj orvost ... vagy kezeld fenntartással... aki ilyen hülyeségeket mond, hogy túl sokat hízik az adja vissza a diplomáját. Anyatejes baba, egyen csak amennyi belefér. A tápos babákra kell nagyon figyelni... (ok: az anyatejes babáknál csak a zsírszövetek mérete változik ha sokat eszik a baba, a táposoknál meg a zsírszövetek száma IS pont emiatt tápos babánál sajna oda kell figyelni, nehogy túl sokat egyen... az anyatejes baba viszont akármennyit ehet, amikor elkezd mászni úgyis elkezdi leadni a felesleget... persze a tápos is ha nem etették túl)...

Tényleg: miért eteted 3 óránként? Ő igényli ezt vagy inkább te?

Kiütések: Valszeg a hormonjaid miatt vannak, majd elmúlik, csak ne fertőződjenek el (a melegkiütés meg akkor ha nincs túlöltöztetve... de az nem jellemző az arcán szerintem). Vannak trükkök rá a neten, szerintem keress rá... (csak ne kenegesd szteroidos krémmel... mert tuti, hogy véges időn belül azt fognak felírni). Próbáld meg anyatejjel kenegetni, az talán javít egy picit a helyzeten... (nálunk is az 5-6. hét környékén volt Luca tele kiütéssel aztán szépen elmúltak)

Kitartás:))))
Vendég
 


a hó miatt meg irígy vagyok... Lilla idén még nem is szánkózhatott :((((
Vendég
 


(ja... és tegnap Lilla valszeg olvasta, hogy azzal dicsekszem, hogy milyen jó alvó... éjszaka közepén ugyanis felkelt, hogy neki táp kell plusz kezdődhet a nap... erre én marha mondtam neki, hogy akkor hozza a takaróját és indíts az ágyunkba... hát... most az egész család hulla. A férjem félálomban nem merte arrébb terelni mert azt hitte, hogy Lucát fektettem az ágyba és ő rúgdossa fél éjszakán át és emiatt moccanni se mert. Engem is folyton felébresztett a mocorgásával, amikor Luca ébredt, hogy egyen akkor meg azonnal elfoglalta az egész párnám stb. stb. Úgyhogy nálunk azt hiszem nem pálya az együtt alvás... Lilla most a szobája közepén alszik mint akit agyonvertek egy fejére húzott takaróval... azt hiszem ő sem fog a közös alváshoz ragaszkodni a jövőben :) )

Ez a topik úgy látom csak velem van tele :)))))
Vendég
 


Tyche minden anyatejes babánál eljátszák a dokik a "túl sokat hízik fogyóztassuk a gyereket" fejezetet :evil:
Egyen amennyi kell neki!! Ők tudják! én ha hamarabb akartam levenni a ciciről méltatlankodott...pedig mi 2óránként is szopiztunk (apuka a gyerek első nyekenésére-még most is!! :evil: - azt mondja éhes adjak neki cicit...ésss 1óráig is cummogott....tény hogy szépen szedte magára a kilókat de nem gurult.
pofikánk nekünk is piros,már második szteroidos krémünket fogyasztjuk de nem az igazi :((( én sem tudom mitől lehet.

Csakegy a közös alvás nekünk sem megy :)
Lilla aranyos lehet a szoba közepén, de jó hogy bárhol bármikor elalszik..én nem tudom mikor fogom elérni, hogy a szoba közepén elaludva találjam :roll:
leírni mnéha én is azért nem "merek" dolgokat mert azt figyeltem meg hogy aztán elromlik :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég
 


Kincs: dehogy alszik mindenhol és bármikor :) Sőőőt.... Pont ezért volt izgi ez a mai elalvás :)))

A szteroidos krém fontos? Szerintem hosszú távon elég csúnya dolgokat művel :( Plusz ugye csak addig tart a hatása amíg kened. Nem lehet, hogy a hideg és/vagy a fűtés miatti száraz levegő miatt piros az arca?
Vendég
 


Sziasztok!

Húú, de sokat termeltetek, majd éjjel visszaolvasok, addig is:

Monee!
Kérek szépen én is egy laptetőt!!! Légyszi, légyszi!! :lol:
(most nem jött össze kistesó, lehet Premens-et is szednem kéne, mint Gergőnél anno....)

Csakegy!
Nálunk Gergő először mnden Dévényes tornát végigüvöltött, el is fáradnak hamar, plussz mondta a gyógytornász, hogy azért is, mert ő belekényszeríti őket ott és akkor olyan testhelyzetekbe, amihez nekik nincs kedvük , ezért is lázadoznak.(az itthoni tornáztatásnál is ez volt)
ezoterike
 
 


Csakegy!

Nálunk is ez van, éjjel szopik, nappal meg úgy kell összebűvölnöm őket a cicimmel....
És üvölt már attól is, ha szopis pozícióba hozom.
Próbáltunk kádban, háton, hason, mindenhogy, de sehogy sem jó.
Ráadásul cumisüvegből sem tud szopni.
LLL-es csaj sem tudott semmi okosat mondani, csak amit már a honlapjukon is elolvastam.
Dévényes lesz a következő lépés talán.

Vhol van egy ilyen csatolós mei tai szabásmintám, holnap, ha hagy a gyerek, akkor megkeresem neked. Ha elfelejteném, akkor szólj rám!

Tyche!

Ha a kiütés alatt pici piros apró pöttyöket értesz, amik közül egyesek kezdenek sárga közepűek lenni, akkor szerintem ne kend őket semmivel, de legkevésbé szaliciles alkohollal (basszus az még egy tini zsíros bőrét is kiszárítja, nemhogy egy kisbabáét!).
Ezek a pöttyök a te hormonjaidtól vannak és egy darabig romlani fognak, aztán idővel eltűnnek maguktól.
Szerintem is válts gyerekorvost!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: Mindenképp nézesd meg a dévényessel... Lucánál most durván elkezdett javulni a helyzet!!!! Ma még komfortszopira is hajlandó volt!!!!

Egyre biztosabb vagyok abban, hogy Luca legnagyobb gondja a hipotónia és ezért rühelli ha szopipózba kerül... (most meg már a fejét is szépen forgatja és egyre ritkábban remeg a szája széle síráskor...)

Előre is köszi a szabásmintát :) A héten szerintem nekilódulok és bevásárolok hozzá csak előbb kitalálom mennyi anyag kell stb. (Csak Lilla nagyon fura mostanában, jobb lesz ha szemmel tartom... vagy lappang benne valami betegség vagy jön a foga... de valami van az biztos)

Ma egyébként jól bevásároltunk Lucának... Kapott egy hiper-szuper zenélő forgót (20 percig Mozartot stb. nyom közben világít meg valami folyadékot forgat stb. Állatul néz ki :) Sajna az előző forgónk a férjem kezében elhalálozott ezért kellett a pótlás... (Luca imádja a forgókat... Lilla anno rájuk se bagózott...) (plusz kapott hiper-szuper trendi designos ezüst csomagolású limited edition fogszabályzós cumikat is 99Ft/db áron... wow :) marha trendi :) Még cumiláncot is vettünk, az is trendi, úgyhogy Luca most nagyon trendi baba lett :)))) (vazz... és valaki ezekért képes sokat fizetni????)
Vendég
 


Csakegy!

Ezekre a trendi cuccokra kiváncsi lennék :) Nem raksz képet majd?
ezoterike
 
 


csakegy hol vásárolsz trendi cuccokat ocsóóóón???
Vendég
 


Sziasztok!
Nem vesztem el....élek.....sajna férjem lefertőzött.....37,7° -37,8° ig ment fel hála csak a hőm....és ezt így 4-5liter folyadékkal legyűrtem mindig...köhögök még,mint egy TBC-s,lándzsás útifűvel kezelem és a torok csípést Tantum Verde tablettával....ma már sokkal jobb,de nagyin megijedtünk,hogy most mi lesz.....mi a jobb,ha veszek be Algopyrint vagy ha nem....hol ezt,hol azt lehet olvasni.....
Na mindegy,remélem azért KCS jól van szegénykém....

Majd igyekszem vissza olvasni,látom van mit!

Nincs Valakinek fölösleges orál Utroja,szívesen átvenném?
Szép napot!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Tyche!

Nemár! Hogy mondhattak ilyet Neked, hogy az anyatejes babád sokat hízik?! Ákos 3090-el született, 2880-al hoztuk haza és két hónapos korában 6250 gramm volt, tehát duplázta a születési súlyát. 5 hónaposan olyan 8 kiló felett lehet valamennyivel, tehát a hirtelen kezdés után leállt neki a nagy mértékű súly növekedése. Noel babának (eldöntöttem, további rendelkezésig én így hívom :lol:) is le fog állni, nehogymár nekiálljál nem etetni a barom tanácsok miatt.
A szaliciles alkohol is szerintem extra durva! A finom kis puha bőrét ilyen erős anyaggal kenni? Hülyék ezek... ne haragudj hogy ezt mondom! :evil: Nekünk a kölcsökcsonk szárításánál is százszor a lelkemre kötötte a védőnő, hogy a felesleget, ami a pocakjára megy, azonnal töröljem le, mert őrülten ki fogja csípni a bőrét...
Körömvirág krém az arcára? Persze, ha nem ilyen tejcsi/hormon kiütés... Jaaaaaaa és nekünk még az is bevállt a pötyikre, ha fürdés előtt a fürdőkrémmel bekentem az arcát és hagytam, hogy beszívódjon. Fürédéskor fürdővízzel a maradékot lemostam. Két nap után megint gyöngyörű volt a bőre, úgy eltűntek a pötyik.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Kandika!

Jobbulást!
A láz károsabb, mint bármilyen lázcsillapító.
Úgyhogy inkább vegyél be egy bogyót, minthogy lázas legyél!
Panadol szedhető terhesség alatt.

Csakegy küldtem a csatos hordozó leírását méretekkel. Azóta már rájöttem, h. ez a Beco, úgyhogy valószínűleg a Moneetól is ugyanezt kaptad.
De azóta újítottak ezzel az infant insert nevű betét résszel, ami egyrészt a ruhádat is védi a bukásoktól, másrészt a háti hordozásnál a cucc felvételét is megkönnyíti. Nézd át a képeket, hátha inspiráló lehet az újításokkal:
http://www.becobabycarrier.com/index.php?instructions
Itt a vállpánt már nem a hordozó testéhez kapcsolódik, hanem az infant inserthez, a hordozó testét pedig akkor csatolod a pánthoz amikor már a gyerek is benne van. Vagy még mielőtt felveszed.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


trendi cuccok óccsón: babyoutlet.hu (ez a brendon outletje)

A bazi nagy zenélős forgót pl. 7eFt-ért vettük...

(a trendi cuccosok: http://www.suavinex.com/downloads/Suavinex08_en.pdf Majd lefényképezem az ezüst limited editions cumit is :))) Jaaa... 500-ért Lilla is kapott ám egy trendi cumisüveget :))) (tudjátok... olyan trendik ezek a cuccok, hogy nincsenek rajtuk se mackók se kutyusok se királylányok, max. designos fák és egy azaz egy darab icipici madár... a cumikon meg csak minták... van vagy 4 különböző formájú plusz van ami fogszabályzós, van ami nem hagy nyomot az arcon stb. stb... ennyit viszont megértek, a babylove cumisüveg is 500 fölött van, jól jött egy tartalék példány Lillának)

Jaaa.. és jött a védőnő, hogy jól lecse**te a gyerekorvosunk amiért nem vittük Lucát oltatni. Asszem megint orvosváltás lesz... csak tudnám, kit kéne választanunk. (ld. mi most 1 hónapot csúsztatjuk az oltást, ha nem lázasodik be akkor a következőt is egy hónapot, ha lesz láz akkor kettőt, a 15 hóst 3-4 hónapot csúsztatjuk, a 18 hóst meg ha tudjuk akkor 4 hónapot... csak az a fontos, hogy amire bölcsibe megy letudjuk az összes kötelezőt úgyhogy ezt majd még ki kell számolnom). A védőnővel megbeszéltük, hogy 4 hónapig simán ki lehet húzni 2 oltás között csak akkor már jön a levél az antsz-től...
Vendég
 


Kandika: Vigyázz magatokra!!! Ami nekem működött terhesen: Salvus vízzel inhalálás, orr átmosása tengeri sós vízzel és homeós bogyók... (A salvus vizes inhalálás tényleg jó!!!). Ha meg láz van akkor algopyrin.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?