Új privát üzeneted érkezett!

Hm, nem vagyok éppen specialista, de szerintem a hormonszintedet vizsgáltatja meg, hogy nincs e eltérés valamelyikben, vagy esetleg nem kell e majd potlás vagy hasonló. De ezt az eredmény után tuti szépen el fogja neked magyarázni a doki.

A babaprojectbe való belevágást is szerintem vázolni fogja, hogy hogy érdemes, de véleményem szerint probálkozni mindig lehetKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

EzVicc!
Ha jól tudom, az LH és FSH a petefészkeid működéséről ad némi helyzetjelentést; előfordulhat ugyanis, hogy nem működnek megfelelően, főleg a PCO szindrómában, amire biztos a dokid is gyanakszik a sok apró ciszta miatt.
A progi-szintnek pedig el kell érnie egy értéket ahhoz, hogy a terhesség létrejöhessen és megmaradhasson. Ha ezt az értéket nem éri el, akkor rásegítenek.

Voltam Shine-nál és tök szépen kerekedik a pocakja! Aranyos Kép Mesélte a V. dokinál tett látogatását, jókat röhögtem KépKép
Hazafele egy akkora balesetnek voltam szemtanúja az Orczy úton... Megcsúszhatott egy autó a macskakövön, mert egyszercsak felment a járdára és (a részleteket nem láttam) valószínűleg kidöntött egy fát, ami pont rádőlt. Volt mellette mégegy autó, szintén összetörve. Nagyon csúnyán néztek ki.

Kedden vesszük át a lakásunkat és 27-én költözünk! Már dobozolunk, mert ugye egésznap nem vagyunk itthon, így időben el kell kezdeni...

Annamari
muter
 
 


Annamari!
Jó dobozolást! Ma költöztettük a barátnőmet 2 év alatt 3x, tudom, mit jelent. Ráadásul csütörtökön derült ki, hogy költözik, s ma szólt, hogy kellene még segíteni. Jó móka egy 17 hónapos gyerekkel. A te fiad sem idősebb, ahogy nézem.
Pedig ma pihenni akartam, nem vagyok túl jól. De átcuccoltunk. A pakolás már rá marad.
Holnap (ma) leruccanunk Egerbe rétest enni.
Na megyek, mert még teregetek egyet, aztán csicsika.
Jó éjt mindenkinek.
Kriszta

mohácska
 
 

 
 

Sziasztok!

EzVicc!
Úgy tűnik, hasonló problémával küzdünk. Mivel minden infót megkaptál már a többiektől, én már csak egy dolgot írnék: az eredményért kivételesen neked kell menni ( minden mást az orvos kap meg). Az ambulancia emeletén vehető át - ezt már a rutin íratja velem.
Próbálkozni lehet...
Ha láttad a Szülőszoba II- es klinikáról szóló részét, akkor vmelyest képben lehetsz a problémát illetően, hiszen az az anyuka is ezzel küzdött. De ugye Ács dr megoldotta a problémát.

Kihasználtuk a remek időt- mert ugye itt a tavasz- és kirándultunk ma egy nagyot. Ópusztaszeren jártunk, szuper volt. Bobó rengeteget rohangált, ismerkedett kicsi gyerekekkel, együtt motoroztak - a kölcsönmotorral, mert mi rutintalanul nem vittünk. Szóval nagyon jól telt a mai nap.

Terika
terika
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk,(tem). Látom, ma mindenki kihasználta a jó időt. Gyönyörű napsütés, jó meleg volt.KépKépKép Egerben voltunk. Nagyon finom, helyben nyújtott, túrós, meggyes, mákos-almás és mákos-szilvás rétest ettünk. NAGYON finom volt.KépKépKép Ebédeltünk is. Az annyira nem, ki is akrt egy kicsit jönni, de nem hagytam magam. Lehet, hogy a fogyókúra után egy kicsit sok volt a gyomromnak.Kép
Múlik a náthám, szedem a C vitamint.Kép De előjött az allergiám megint.KépKépCsajok!
Van az egyik februári Kiskegyedben cikk a SOTE II PIC-jéről és dr. Nobilisről. Akinek kell, elküldöm. 2 oldal.
Írjatok.
Pusz-Krisz

mohácska
 
 


SziasztokKép)

Kriszti
Ez nem ér, imádom a rétest, és itt csorgatom a nyálam,utoljára szegény megboldogult nagyim sütött igazi rétest, én meg hülye fejjel nem tanultam meg tőle a módját, dehát késő bánat eb gondolat.
Amugy annyira azért nem csorgok mert ma sütöttem meggyes pitét és megcsináltam a fini aranygaluskát is, szal adtam a kilóimnak.

Volt nálunk ma Csacsi, kispapival meg SzabolccsalKép Csúcs szuper Szabolcs, akkora baba és Csacsi le se tagadhatod, tökre hasonlit rád. Sőt bibibiiii kaptunk egy macit is, amit Dani már birtokba is vett rendesen, megcsócsálta a lábátKépKép

AllergiaKépKép jön a tavasz sajna az nem tesz jót neki, mire vagy allergiás?
Én kérném a cikket, légyszi küld el.

Terika
Tök jó lehetett a kirándulás, mi is el akartunk menni sétálni, de a fiuk leültek a számitógép elé, én meg a konyhában ragadtam, igy csak szellőztetetéssel élveztem a jó időt. De majd holnap pótolom, persze, ha nem fog megint havazni, vagy esni, mert nekem mindig ilyen a formám, amikor rákészülök akkor bentragadok a lakásban tuti, a szeszélyes időjárás miatt.

Nah menek pancsi pancsi, mert göööögöööááááágööööuuuu van a kiságybanKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

http://babanet.hu/album/main.php?album=1746&page=1

Itt van pár új kép... Mosolygósakat majd később teszek még fel...
Fulescsacsi
 


Ági!
Ez direkte volt, mert én meg az aranygaluskát imádom! KépKépKép
Fakeverék, fűkeverék, parlagfű. Egyedül januárban van nyugi. Holnapra is jó időt mond.
Küldöm a cikket.
Apropó! Mintha valaki igért volna mufflont. Hol a mufflon?KépKépKép
Puszi-Kriszti

mohácska
 
 


Sziasztok!

Terika! Ópusztaszer csuda klassz! Nem is lehet megunni. Bár most biztosan sokan voltak az ünnep miatt...

Kriszti! Jaj, te szegény, parlagfűre is? Én fűkeverék, rozs - és házipor, csakhogy egész évben szörnyű legyen, de a parlagfű a legrosszabb nem? A nagynénimnek bronchitisze lesz tőle...

Ági! Örülök, hogy bejött az új maciKép. Valami kisbabásabbat akartam, de mint tudod, nem jutottam el a bababoltba... Viszont a kispesti Intersparban is van akciós Jumbo Pampers, úgyhogy ma oda megyünk! (Csak Szabolcs és én, mert Apa megint dolgoz...)
Fulescsacsi
 


SziasztokKép

Fcsacsi,
szegény apa, de ugy látszik ez már a kispapik sorsa, apája nálunk ma szabadnapos lenne, de be kellett mennie rendelni, mert nincs aki megcsinálja helyetteKép
Figyelj majd az árra 3487 Ft volt a metroban, jah és most bontottam ki és ennek már halványzöld a belső fodra, ugy látszik újítanakKép Kiváncsi leszek mikor ér ide hozzánk a vadiúj változat, az angliai honlapjukon láttam, hogy kifejlesztettek már a comközötti részre egy v alakban lekerekített formát már.

Kriszti
Gondolatban veled voltam, mikor ettemKép de vigasztaljon az, hogy ebből igazán nem ehettél volna mert csunya tejcsivel készült.
Tényleg probáltad kezelni az allergiát, hogy jobb legyen akkupunkturával? egyik ismerősöm év elején elmegy egy kezelés sorozatra és szinte már fel se veszi az allergiás időszakot, neki bejött. De ha jól tudom vannak rá hoemos szerek is. Bár mit dumálok én itt össze, tuti te tudod a legjobban mi segit nekedKép én csak a száraz levegőre vagyok, de arra nagyon, mindig beszárad a nozim és reggelre meg akarok fulladni.
Jah meg chromra, nikkelre, meg a cobaltra, de ezt már fel se veszem, csak a műtétnél volt kicsit ciki, tudnillik az orvosi műszerekre is haragszomKép 2002ben mikor elment az első babánk, műszeresen fejezték be, két hétig úgynéztem ki mintha belekakiltak volna a ventibe, csak nem barnán, hanem pirosan, most mondtam is a dokimnak, hogy van otthon egy nagyon jól vágó műanyagkésem, ha esetleg csaszi lenne, de mondta, hogy megelégszik a korházi szikévelKépKép Viccet félretéve, hála hogy szóltam előre, mert gondoskodtak róla, hogy megelőzzék a bajt, nem úgy mint a másik korházban, ahol még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább elkábuljak a műtétre, felemelőélmény volt ébren végig szenvedni a beavatkozástKépKép
Nah dugultam, Kriszti még nem jött levél, vagy postán fogod küldeni és nem emailban?

puszi
Ági

Ui: Szabolcs tündéri a képeken, nekünk is ilyen sárga kacsánk van ám, csak még Dani nem igazán élvezi ennyire, de ami késik nem múlikKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Dani és az ajándék maciKép

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Csodaszép !! A Maci is meg Dani isKépKép
picus
 
 


Sziasztok!

Ági! 3499 volt az újságban a pelenka.

Ma miért nem süt a nap? No, sebaj, legalább tegnap jó idő volt...
Fulescsacsi
 


SziasztokKép

Fcsacsi,
süt az csak ki kell várniKép Mi most megyünk majd sétálni a Gellérthegyre apávalKépKép

Picus köszönjük a bókotKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Megkaptam a szabad kezet a csajtól, azt írta, hogy annyi képet másolhatok amennyit akarok és nagyon reméli, hogy lesz változás a koraszülött ellátásban Mo-on. Itt a levél amit még dél körül írtam:

Sziasztok!

Elolvastam én is Kriszti által említett cikket a Kiskegyedben. Jól felkavart. Nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Közben gyorsan küldtem egy mailt egy itteni csajnak, akiröl tudom, hogy sok képet készített arról az idöröl amikor a koraszülött osztályon voltak, itt Svédo-ban. Remélem netközelben van. Nekem sajna csak polaroid képeim vannak abból az idöböl. Remélem hozzájárul, hogy néhány képet átmásoljak ide. Persze a NIC-nek kellene elküldeni...

Nobilis dr megemlíti a "kenguruzást", hogy mellükre veszik és dajkálják a stabil keringésü babákat. Gondolom, úgy érti, hogy egy kicsit kiveszik és sétálgatnak vele, vagy üldögélnek úgy ruhástól. ( a személyzet vagy a szülök?). Hisz szék sincs nagyon.

Pedig a "kenguruzás" az teljesen más. Ez test és test közeli állapotot jelent, fekvö vagy félig fekvö helyzetben. Az anyuka vagy az apuka a meztelen felsö testére fektetik a babát, nem negyedóráról van szó, minimum 60 perc, mert nem szabad zaklatni a kicsiket. Ez a kisbaba is tele van csövekkel, messze a normális keringéstöl, de az emberi test közelségét, melegét semmi sem pótolja. Ö 26 hétre született.

Nobilis dr mondja, hogy a múlt században a koraszülöttek közül az inkubátorban sokaknak károsodott a látása, ez 2002-ben is így volt, lsd Kriszti, és nem ö volt az egyedüli. Az ox. adagolásra kellene sokkal, de sokkal jobban odafigyelni.

Azt is említette, hogy a növérek (!) kitalálták (!), hogy egy kis fészket készítenek a gyerekek köré. Bezzeg, amikor Kriszti köré a dán növér egy igazi fészket készített és összefogta Kriszti kezeit lábait, hogy ne legyen kiterülve mint egy kis béka, az, nem tetszett nekik. Mikor a dán növér elment, rögtön visszacsináltak mindent. Na most ha az újság képeit megnézitek, a gyerekek kiterülve, símán fekszenek. Miért ez a duma?! Már bocsánat! Nem kellene ennyire szépíteni a dolgokat.

Arra még kíváncsi lennék, hogy hogy tudták a központi megörzö monitorát ellopni? Akik jártak ott közületek, azok tudják, hogy azt nem lehet nem észrevenni, ahoz idö kell, hogy a vezetékeket kihúzogassák, hozzá is kell férni (asztal alatt, fölött vezetékek mennek), nem lehet csak úgy elemelni. Központi helyen van, szem elött.

Az elején kaptunk egy papírt, amin többek között ez is állt. A föorvos bármikor megtilthatja a szülöknek a koraszülött intenzív osztály látogatását.

Az egy hónapos ott tartozkodásunk alatt sokszor megkérték a szülöket, hogy menjünk ki, mert vmi beavatkozást csinálnak valamelyik gyereken, nem problémázott senki, a folyosón vártunk.

Amíg a szülök és a személyzet így "fúj" egymásra nem lehet ott normálisan együttmüködni. A személyzetnek kellene felkarolnia a kétségbeesett szülöket. Ök vannak rosszabb helyzetben, ök szorulnak gyámolításra, felvilágosításra.


Kép Kenguruzás
Kép Az apuka itt kapta meg a babát, még nem takarták be.
Kép A fénykép kedvéért kitakarva.
KépRespirátor

KépEgy kis ox. rásegítés, itt is fontos a helyes arány.
KépSzunyókálás
Kép Pihenni, csak nyugalomban és csendben lehet, nem neonfényben. Ha kell a neonfény, akkor le lehet takarni azokat az inkubátorokat, amiben pont alszik valaki.

Bocsi lányok, hogy hosszú lett.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Egy-két nap (na jó, 4) alatt úgy teleírtatok, hogy alig győztem visszaolvasni.
Annyira jó, hogy tavasz van!!! Kép Kép Kép :o
Olvastam Csilla és Kriszta levelezését. Hát van mit bepótolni itt óvoda szinten.

Kriszzta!
Most vagy van pocaklakód (mert olyan tüneteket produkálsz) vagy vmi nincs a helyén... mindenképp drukkolok!
Kriszta megküldenéd nekem is azt a cikket, amitől Csilla így "kiborult"?! Köszi.

Mufflonok, galusok, piték, rétesek - ide elém. Fogyni kéne, de amikor ilyeneket írtok, hát minden addig összegyűjtött "akaratom" szertefoszlik.
Tudtok valami olyan módszert, amivel enni is lehet és fogyni is? (mondjuk 6 kilóra gondoltam 61-ről 55-re)na?

Üdv: Krizsi
krizsi
 
 


Csilla!

Elolvastam a cikket, nem tudok érdemben hozzászólni, mert én szerencsére nem láttam belülről. De... jaj, komolyan könnybe lábadt a szemem a képek láttán... A tieid, és a cikkben szereplők láttán is. )Hála Isten', hogy Szabolcsot nem kellett így látnom...) Mennyi erő fér egy anyába!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Megvagyunk ámKép

Csak a kisasszony óránként eszik, igaz, akkor csak 40-60-akat.
De így is eredményes: 3770 gr meztelenül. 3680-al született. A múlt kedden 3550 volt.

Na, csak haladunk. Ma elég hiszti volt, először amióta hazajöttünk.
Lányok, mi a tiltólista a bab, káposzta, stb-n kívül? Mitől fájhat a pocija?? A fitolac szoptatós teától is? A birsalmától (lé) nem? Fasírt? Azt ettem ma.... pritaminpaprika???

Anyu oolyan jókat főőőz.....pedig már csak 60 kg voltamKép Az 57-ről (na jó 56-ról indulva) mi lesz ebből???

Anna ma a nagykádban fürdött bátyussal. Nagyon élvezteKép

Megyek, mert mocizikKép

JaaaaKép Bánhidy doktornak megint nagy nagy hála és köszönet, nagyon ügyes ez a pasi sebészileg, most már tuti nem "pszihésen" voltam feldobva, hogy gyerekem született, direkt figyeltem magamat, és nem ,és nem fájt. A Petinél is csúcs hamar felépültem, de most....még felépülésnek se mondanám, mert tényle picit se fájt....isten bizony. De ez hoy lehet?? Ha az ujjam elvágom, az is fáj...de ez nem.... Pedig fájdalomcsillapítót se kaptam. Naszóval, nem tudom, mit csinált ilyen jól, de a vakbelemet is vele vetetném ki ha lehetne.

Puszi: Kata
maszat
 
 


egy vigyorgós képKép
maszat
 
 


Sziasztok, megjöttem végre.
Nagyon aranyosak a babák!!!!!!!!!!! Szabolcs is, Anna is Dani is és a maci is!KépKépKép
Én is akarok!!
Ági!
Nagyon sok mindent olvasok a homeopatiaval kapcsolatban, a Danimmal nagyon sok mindent ki is próbáltunk, de csak vele. Nekem is el kellene menni. Igazán olyan súlyosan nem jön elő, nekem meg nagyon nagy a tűrőképességem. Sokszor inkább "szenvedek". A gyerek legyen rendben.
Maszat!
Szerintem a birsalma, körte, karfiol. Lehet az általad elfogyasztott tej is.
Az orvosról csak annyit, aki tud, az tud...
Krizsi!
Van egy két módszer, de enni egyikkel sem lehet. Küldök egyet levélben a cikk mellett. 2 hét 2-3 kg.
Tünetek vannak pocaklakóilag, de a tesztem negatív. Mindegy, több teszt nincs. Megvárom a következő hónapot, ha minden visszaáll, akkor ok., ha ugyanígy fogok vérezni is (fél nap másfél várakozás után), akkor irány a doki. De januárban azt mondták, hogy minden rendben van. UH is volt.
Amugy tudjátok mit kaptam kölcsön egy szülőtől. Meghallotta, mire készülök, és hozott nekem woodoo termékenységi babát. Uram meglátta, majd elájult. Nem engedi a párnája alá tenni.
Na most ennyi. Jövök még.

mohácska
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a babák! Milyen mosolygósak!

Ági!
De jó nektek, hogy így tudtok találkozni Fcs- vel! Jó így írogatni, jó a zenebölcsi is, ahová járunk, de nekem ezek a talik ill. beszélgetések hiányoznak leginkább. (lassan már kezdem fekete báránynak érezni magam emiatt) Tudtatok ma levegőzni? Sétáltatok- e? Szerintem ma is remek idő volt, annak ellenére, hogy nem sütött a nap.

Maszat!
De jó, hogy ilyen jól vagy!
Ami korábban - Anna előtt- puffasztott, az valszleg most is "dolgozik". Én a "k"- s dolgoktól tartottam. (minden, ami k- val kezdődik pl. kelkápi...)

Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Maszat! De jó, hogy itt vagy! Nekem a következők okoztak pocifájást: minden tejtermék, minden K betűs (még a körte is), uborka, valszeg a narancs, de az nem biztos, minden fűszeres.
Seb: amúgy én is csodálkoztam anno, hogy a többiek - beleértve a gátmetszéseseket - hogy vonszolják magukat, én meg nagyon hamar rendben voltam. Igazán csak bizonyos mozdulatoknál fájt, és néha olyan bizsergés-félét érzek, pl. ha időváltozás van.

Kriszti! Ha már az allergiánál tartunk: szerinted porallergiát is lehet homeosan rendbeszedni? Mert például a macskaszőrallergiám - ami olyan erős volt, hogy azt mondta a doki, hogy a macskatulajdonos embereket is kerüljem messziről - úgy múlt el, hogy lett egy macskám. Aztán még egy. Aztán azoknak gyerekei. Aztán egyszercsak a bőrteszt azt mutatta, nem vagyok allergiás rá. Pedig amíg nem volt cicám, ha cicás házba mentem, mindig iszonyúan beindultak a tünetek (orr- és könnyfolyás, nehézlégzés...). De hát a porral folyamatosan együtt élek, mégsem múlik...

Terika! Na, a helyzet az, hogy a szülésem előtt néhány nappal taliztunk utoljára, aztán most, szóval eltelt azért négy hónap... Bár, most, hogy itt a jó idő, már könnyebben mozgunk. Ma megyek baba-mama klubba a Marczibányi térre! És holnap Apával tervezünk valami jó kis kirándulást!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Mit csinálnak a PIC-en kenguruzás?? Hát én ilyet nem láttam. Velem papírt se írattak alá, hogy...amiről a Csilla írt. Én csak a császár előtt írtam alá a műtétti papírt de a PIC-ről semmit..
Az én lányom olyan kiterített állapotban feküdt szerencsétlen mint egy béka még a lábát is kikötötték, hogy ne ugráljon annyit!!!! Hát amikor én azt megláttam bőgve rohantam ki komolyan úgy éreztem " egy állatot kötnek ki" A férjem nyugtatgatott, hogy biztos jót akarnak kép is készült ...
Ma már nyugodtabban nézem azt is de akkor ott....
Átküldené Valaki nekem is azt a cikket?? Profilban e-mail cím!!!
Köszi Picus
picus
 
 


Csilla szék az van a PIC-en de segíteni nem segítenek és olyan lába van ami vasból van tömör vas s csaszisan megemelni inkább nem tettem!!!!
Természetesen volt rá eset - tisztelet a kivételnek, hogy ezt megtették....
Negatív élményeim vannak, de nem feledhetem, hogy végülis az Andi meggyógyult ..
Csak nem értek dolgokat mért kell állítani ami nincs s mért nem lehet egy kis EMBERSÉGET bevinni.
Nekem ez hiányzott a legjobban.
Rohan mindig mindenki s kiabálva közli a nővér annyit se keres, hogy megéljen belőle...s robotól itt állandóan...
Hát ....
Stílus az volt. EGyszer az egyik úgy lecseszett mert 2 hét után végre megengették, hogy az Andi kapjon anyatejet és otthon feljtettem a hűtőbe..
Mindenki ott mosolygott rajta:
"Anyuka maga 40 évesen akara a gyereknek anyatejet adni... Annak a gyereknek most kellene ...stb stb" De a hangnememt nem tudom utánozni hát sülyedésnek indult a talaj a lábam alatt, pedig csak otthonfelejtettem egy kis anyatejet...
S ezt fenhangon mindenki előtt természetesen legalább 5 percen keresztül..s mindeki csak mosolygott még az osztályvezető drnő is...hát tudjátok akkor nagyon vártam végre el.....
Utolsó előtti nap volt én csendesen álltam a gyerekem felett és úgy éreztem éheztetem..pedig két hétig tápit kapott s a tejem kb. 20-30 ml volt egy fejésre..ami egy evésnek akkor már a felét kitette...
picus
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.

Picus!

Itt a cikk, a NIC-röl.
http://www.kiskegyed.hu/main.php?cikk=6177&pos=1_1_2

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Picus!
Igen, én is emlékszem erre a néhány vaslábú székre. Mi általában álltunk, mert szükös volt a hely és a székek csak útban voltak. De ez nem is volt gond.

Csak azért írtam, hogy kenguruzni ilyen székeken nem lehet.

Engem még mindig zavar az az állapot,ami ott uralkodik, annak ellenére, hogy nekem már semmi közöm hozzá, se a klinikához.

Csak nagyon sajnálom azokat, akik oda kerülnek. Ismerös ez a mások elött lekicsinyítö, megalázó bánásmód. Velem nem tették ezt szerencsére. De szem és fültanúja voltunk néhány ilyen megmozdulásnak. Az is nagyon fájt, sokat kellett nyelniük a mamáknak, hisz nekik nem volt hová menniük. Csak sírtak.

Velünk egy olyan papírt is alá akartak íratni az utolsó héten, hogy beleszúrjanak Kriszti fején keresztül. Mondták, hogy fontos lenne. Még utolsó nap is az orrom alá nyomták a papírt. Ehhez én nem járultam hozzá, mert ott csinálták volna, helyben, egy neonatológus.

Ügyesek a neonatológusok Pesten, de itt Svédo-ban egy ilyen "egyszerü" beavatkozást is csak agysebész végez.

Sajnos nem tudom, hogy miket végeztek Krisztin Pesten, nem informáltak, pedig az itteni orvosoknak is segítettek volna ezzel.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


SziasztokKép

Hát még emésztem ezeket a cikkeket, nehéz, nagyon nehézKép Ahogy olvastam és amiket itt beszéltünk néha kinyitotta a nem létező bicskát a zsebembenKépKép Csilla babócája, ha jól tudom, nem is olyan régen született ott, akkor mért kell ennyire fényezni valamit, mért nem lehet beismerni a hibákatKép de ez totál magyar mentalitás, a problémákat seperjük a szönyeg alá, a kirakatba meg kitesszük a tiszta udvar, rendes ház táblát, szörnyű és felháboritó egyben. Ha belegondolok abba, hogy a Sote II es Pic e az egyik legjobban felszerelt, akkor milyen lehet a többi??? És számomra már egyre kevésbé ad mentséget az alacsony fizetés a nem elfogadható emberi viselkedésre, főleg egy ilyen osztályon. Itt van a legnagyobb szükség az empátiára, a szeretetre az együttérzésre, itt egy jó szó felér sokszor a lottó ötössel.
A szobában a gyerekágyon mikor bent voltam, volt egy anyuka, akinek időre született a babája és szép nagy is volt, de valami légzési problémája adodódott és ezért áthozták a babát a Sotére, inkubátorban volt, lélegeztetőgépen, naponta fejte a tejcit, hogy biztosan legyen, az elején kiöntették vele, mert három nap a bevizsgálás, hogy adhatja majd neki, nem értettem mért kell ezt csinálni, de ez általános jelenség volt az intenzives babák anyukájánál. Mért kell kiönteni, pont a legjobb minőségű tejcsit, mért nem elég majd akkor ha megjön a bevizsgálás és mondjuk nem adható tényleg, mert ugyebár az esetek nagyon nagy százalékában semmi baj nincs a tejcsivel és adható. Az anyuka is mondta, hogy mennyire sajnálta kiönteni, de amikor beszéltünk róla igazat adott és a csap helyett a mélyhütőbe rakta a lefejt tejcsit utána, és persze, hogy semmi baj nem volt, adhatta a tejecskét a babócának.

Ugy látszik majd szintenként jutunk el oda, ahol már régen kéne tartanunk, a szülőszobák már europaiak, szépen felszereltek, modern a mütő, most elkezdték felújítani a szobákat is, reméljük egyszer eljutnak majd a PICre is és az álom, már nem álom lesz és nem kell arról mesélni mit szeretnének, hanem csak tenni kell a dolgukat és nyugodt szivvel tudnak majd lelkileg is segiteni az koraszülött csecsemők szüleinek.
Picus bevallom kicsordultak a könnyeim ahogy olvastam a soraidKép

Vidámabb téma:
Lányok csudaszép időnek nézünk ma is elébe, ahogy kinézek az ablakonKép Tegnap voltunk sétálni, ugyan a Gellérthegyig pont nem jutottunk el, de a környéken sétáltunk, mert visszavittük a mérleget a kölcsönzőbe, de már mindenütt parkolóóra van és igy nem töltöttünk ott túl sokat. MEg is egyeztünk apával, hogy legközelebb inkább vilivel megyünk, a jegyára még igy is kevesebb, mint amivel a parkolóórát tömni kellKép
De azért nem adtuk meg magunkat könnyen, budafokon lementünk a Dunapartra és ott babakocsikáztunk egy nagyot. Csodaszép idő volt és manó is nagyon élvezte, meg is lett az eredménye este 10től reggel fél hétig huzta a lóbőrtKépKép Anyának meg dagadt a cicije, de sebaj, vigasztalt az alvásKépKép

Terika
Mi Csacsival együtt pocakoskodtunk a korházban, még Szabolcs születése elött egy héttel is taliztunk bent, de azóta csak telcsi volt vagy net, igy már épp ideje volt a randinakKép

Csacsi,
Lehet hogy a porral is fokozatosan kéne foglalkoznod, először csak egy hétig nem takaritasz, majd kettő, és igy tovább, a végén már abszolut nem és elmúlik az allergiaKépKépKépKépKép
Nah komolyra fogva a szót, szerintem tuti van rá valamilyen homeos szer, ami segithet. Nálunk egy idő után tuti prüszkölnél, mert annyi por jön be az utcáról, leportalanitom a butorokat és nem tellik egy óra már látni a fekete bútoron az újabb szemeketKépKép
Majd mesélj milyen volt a klub.

Lányok mikor csinálunk talit????

nah dugulok, mert most nagyon sok voltam

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági: csodás idő van csak az Andi olyan fáradt tegnap vidéken voltunk temetésen és nagyon élvezte.
Nem a temetést Ő nem jött, hanem hogy ott lehet istanigazándiból rohangálni..
Du. talán már kipiheni magát rendesen és mi is kimegyünk. Mostmár alszik s már 9-kor lefeküdt úgy nézte a meséjét. Nem beteg de nagyon fáradt. LustaKépKép

Pénteken elutazunk egy hétre pihizni..jaj nagyon várom Tapolca barlangfürdő kezelés..mmmmmmmmmmm
Úgyhogy most elég sok dolog venne kerül ha haladnék...

Anyatej: velem is kiöntették de nekem az eredmény majdnem két hét volt mire megjött..addig én bent voltam csak itthon keztem el fagyasztgatni mert azért az utolsó napokon hazahúztam nem bírtam idegileg lelkileg...
Ja és így legyen teje az embernek..ilyen körülmények között!!
Nem sokáig ment a szoptatás sem 4 hónap aztán Andi teljesen tápis lett de nem hiszem, hogy kára származna belőle. Tudom vannak rémhírek, alergia, kövérség..hát egyiket sem tapasztalom. MégKépKép
Mostmár 16 hónaposan a tápszert se kéri sőt a tejet sem, egyedül a pudingot, a kinderpingut és a túrórudit hajlandó megenni..
Napi egy kinderpingu ebéd után imádja..

PIC: én azt nem értem, mért nem figyel oda az osztályvezetője a Picnek arra, mégis mit él át egy kismama mégis az "alkalmazottai" merthát csak Ő a főnökük, hogy bánnak az anyukákkal???
Anyuka nem fog odaállítani, hogy kedves dr....ez és ez így és így beszél megaláz stb..
Bár nekem az jutott eszembe arról a nőről mégha süllyedtem is, hogy "kicsattan a kúltúra" ...Magamba meg volt a véleményem. Biztos vagyok benne, hogy az ilyen ember nem való a PIC-re de mégis ott van...

Fcs: látod Ági szerint a végén már nem is kell takarítanod KépKépKépKépKépKép
Olyan immunins leszel, hogy csak naKépKép
Van ilyen ingyenes homeopacis füzet a homeopacis gyógyszertárakban lehet kérni próbáld meg. Nekünk sincs még mert itt az Európark-i gyógyszertárba ahova mi járunk nincs ilyen füzet..hiába vannak homeopacis szerek
picus
 
 


A Tv hogyhogy nem lopták el a PIC-ről ami esténként ordítva mentKépKépKép
picus
 
 


Sziasztok!
Nem nagyon értem rá a napokban, de azért megvagyunk.

Fcs!
Nekem tavaly volt az elsQ év tízegynéhány óta, hogy nem szenvedtem a parlagfütöl meg minden mástól, amitöl szoktam, mert már májusban elkezdtem fujkálni egy spray-t, de nem tudom, h. szoptatás mellett lehet-e. De ha gondolod a Korányiban van egy föorvosnö, aki akupunkturával kezel, tb kártyára, nem vajákol, hanem teljesen tudományosan. Kismamákat is kezel.
Lesz még szülöszoba, vagy már vége van?
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Fcs!

A porallergiáról. Van egy ismerösöm, aki amikor a fiával terhes volt, szerette a porszívóból kijövö levegöt szagolni, Kép képes volt csak ezért beindítani a gépet és mellette ülni. Kép Kép

A sors fintora, hogy a fia porallergiás lett.

Picus!

Krisztit én sem tudtam szoptatni, tápszeren nött fel. Én sem tapasztaltam semmi negatívat ezzel kapcs. Daniella viszont anyatejes volt, sokáig. Ö allergiás, könnyen foltos lesz.


Itt is nagyon szép idö van most, 17 fok, de szerintem nem fog sokáig tartani, mert itt jóval késöbb jön a tavasz.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


SziasztokKép

Egy akkorát aludt manó kint a játszón, hogy az csak, én meg végre olvastam egy jótKép

Most gyorsan előkészitem a vacsit és újra kimegyek vele sétálni, hogy sokat legyen friss levegőnKép

Picus,
hm kinderpingu én is imádom, jó izlése van manódnakKépKép

Angi,
a tvműsor szerint ma már nincs szülőszobaKép

Csilla,
ma már annyira jó tápikat csinálnak, hogy nem kell tőle tartani, csak még mindig él a beidegződés tápi=rossz dologKép
Itt van vagy 20 fok ahol süt a nap, annyira élvezemKép

Nah mentem főzniKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Még valami. Nekem is mérvadó lenne, hogy csak olyan kórházban szüljek, ahol van NIC/PIC.

Mo-on 22 ilyen kórház van.


http://www.koraszulott.hu/pic%20centrumok.htm

A SOTE-nak van 4db. Melyik a legjobb közülük?

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Köszi az allergiás tanácsokatKépKépKép.

Angi! Tudsz többet a Korányis rendelésről? Elérhetőség?

Nem volt rossz a baba-mama klub, de minden gyerkő már szaladgálós korú, és már mindenki ismeri egymást régről. Ott volt az otthonszülős lány a Szülőszobából mindkét gyerkővel, nagyon helyesek voltak. Majd meglátjuk járunk-e, rendszeresen nem hiszem. Szabolcs kicsit nyűglődött, most viszont ennivaló, olyan édesen játszik! (Nagy kedvenc a gurulás: ez azt jelenti, hogy először hasra fordul, aztán hátra, megint hasra, stb, amíg le nem gurul a szivacs szélén...)
Fulescsacsi
 


Sziasztok!
Most olvastam, ti aztán nem voltatok szófukarak ma.
Azt mondják, mindent meg lehet gyógyítani természetgyógyászatilag. Legyen homeopatia, kinezológia, stb. Szerintem azt kell eldönteni, ki miben hisz, a természetgyógyász meg eldönti, mi neki a legmegfelelőbb.
Borzasztó, amiket Csilla meg Picus írt. Minket elkerült. remélem a továbbiakban is el fog kerülni.
Én csak 2 hónapig szoptattam, de már közben tápszert is kapott. Most egy kicsit látszik a pociján a túlsúly, de ez nem annak tudható be. Sose volt kövér, de kezdetektől fogva nagyon sokat volt lázas, beteg, már az éjszakai ügyelet 1 éves korától ha bemutatkoztam, a többi adatot nem is kérte, kívülről tudták. Nálunk bezavart a tápszer. Elhatároztam, a következőnél másként állok a szoptatáshoz, hátha jobban és tovább fog menni.
MELEG VAN!!!! Hurrá!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép
Akkor nem kell a cikk, látom olvastátok. A profi netezők tudják mit, hol kell keresni.

mohácska
 
 


Fcs!
Írok neked mailt. Én is ilyentájt mentem tavaly, senki nem volt, még szezon elQtt vagyunk, de a fene tudja, három napja már érzek vmit.
a.
angi
 
 


Angi! Köszi!!!
Fulescsacsi
 


SziasztokKép

Kriszti,
tuti hogy jól fog menni a következőnél, annyi mindent tanultunk azóta, és már tudjuk a saját bőrünkön tapasztalva, hgoy mi az amit másként csinálnánk, és persze itt vannak a többiek akik tartják az erőt az emberben és velünk izgulnak és szurkolnak. Mint most mi nektek a pocaklakóhozKép

Fcsacsi,
azt pontosan nem tom, hogy honnan szerzünk részvételi papirt, de én most találtam a kék böröndben, amit a korházban kaptunk egy levelet, hgoy majd kb 3 hónapos korukban küldenek ki ajándék mintacsomagot és abban irnak az akcióról, hát mi még nem kaptunk semmit és ti? azt hiszem irni fogok nekik, hogy még nem láttunk semmit tőlük, amugy a libero sem küldte még, pedig a 3 hós szülinapra igérték, nah majd őket meg felhivomKép ejj lesz végre intézni valómKép

Angi
jön a jó idő, pimpózásnak indulnak a növények, szal kezdődik az allergia timeKép

Csilla
fogalmam sincs melyik a legjobb, az lenne mindenkinek jó, ha egyformán szuperul felszerelt és jó munkaerővel ellátottak lennének, ahol a gyermek és a szülő együtt lenne fontos, értem ezalatt a gyermek egészségét és a szülő lelkét.

jó éjszakát nektek

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szép jó reggeltKép

Na ma is jó fiu volt a kisfiamKép negyed hétkor kelt csak, evett egy nagyot és alvás vissza, bár azt már nem sokáig művelte, mert most csörög a kiságyban és barátkozik a maciaivalKép

Ugy néz ki ma is szép idő lesz, legalábbis bizom benne, hogy mehessünk sétálni egy nagyot. Jut eszembe, minden Sándornak boldog névnapot, ma buliztunk volna de a kedvenc multim áthuzta a számitásaimatKépKép nagyon unom már hogy azt gondolják egyes cégek, hogy az embernek nincs családja és minden percét nekik kell hogy adja, a fizetéshez meg nagyitót mellékel, hogy megtalálja az ember a boritékbanKépKép
Nah nem puffogok, inkább örülök a napsütésnekKépKép

Nem is meséltem még lányok, a karácsonyi kaktuszomnak identitás zavara van, átképezte magát húsvéti kaktusznak, tele van szebbnél szebb virágokkal, és ilyenkor nincs fényképezőgépem, de sebaj szerintem mindegyikőtök eltudja képzelni milyen szépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Gyönyörűséges napsütéses TAVASZT mindenkinek!
Kriszti! Nem kaptam semmit, pedig úgy örülem volna neki. Ugye küldesz valami fogyasztót?

A NIC/PIC-ről írtak miatt sikerült elbőgnöm magam. Magyarázkódhattam a kollégák előtt, hogy nem, a szemem csak a sok képernyő nézéstől könnyezik, nincs semmi bajom...
Azért nehéz ez a helyzet, az OEP, a Kórház vezetése és a nővérek - na meg nem éppen elhanyagolhatóan a BABÁk és mamák.
a cikk pedig nem éppen jól megírt. Nem arról szól igazán, amiről kellene. (elég összecsapott. Le kellett volna írni, hogy mit jelent maga a koraszülött ellátás, mennyibe kerül (ha már mindenáron gazdasági szempntok is bejátszanbak)- anyagi, materiális megközelítése és kellett volna a mentális és érzelmi megközelítés is, amit épphogycsak és azt is igen silányan.
A végén meg odalökött vmi dumát vmi műszerről, milyen lezárás ez:???!!!

Nekünk Pannával szerencsénk volt. Nem sokat tartózkodott a csecsemő-szálláson. Már a második naptól velem volt (csak fürdetni vitték el).

Bár ahányszor olvaslak TITEKET mindig kedvet kapok egy újabb aprósághoz.

Így kellene mo-i népesedési problémát megoldani - közhírré és kötelezővé tenni a baba-netezést. Kép

Ági!
A húsvéti kaktuszt nem kell szabadalmaztatni? Mennyit profitálhatnátok ebből Kép Mehetnétek mindenféle virágkiállításra, had irihykedjen a nép... Kép Kép Kép

Shine-ról tud valaki? Megvette a kocsiját? Épp azzal furikázik?
Annamari is elég régen lépett be - gondolom éppen már rakosgatja a könyveklet az új lakásban - új polcokra Kép Olyan klasz, hogy mindenki ilyen ügyes.
Csak én dolgozomKép

Üdv Mindenkinek.
Krizsi
krizsi
 
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk ám, csak a jóidő teljesen megszédített! Meg Zsombit is!Kép Egész nap kint rosszalkodunk a gyönyörű napsütésben!
Tegnap délután átugrottunk Terikáékhoz isKép

Szóval, mikor is talizunk? Az idő már nem lehet kifogás!!!!!Kép

Puszi

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Bocs, de nem tudok három (vagy kettő) hetet visszaolvasni, főleg, hogy most épp anyu mh-én vagyok, így igyekszem, nehogy lebuktassam, hogy sokat netezek. Kép

Remélem, mindenki nagyon jól van! Kép Szuper sz idő, nem?
Ha taliztok, szóltok nekem is? A telefonom működik. Kép

Én nagyon jól vagyok, bár V. doki múltkor beijesztett, mert nem valami jó helyen van a méhlepényem. Mellső fal, és eléri a méhszájat, szóval pont ott van, ahol vágnia kellene, ha császárra kerülne asor. De azzal nyugtatgatom magam, hogy 1. nem lesz császár, 2. majdcsak megoldja valahogy. Kép
Egyébiránt nő a pocim rendesen. Kép Gondolom Ádám sem lesz apróságKép

Krizsi: én nem veszek új kocsit, én új helyre költözöm. Sokat mászkálunk emiatt (felújítás), főleg a férjem. Viszont képzeljétek, elvettéka forgalmimat, mert nem hosszabbítottam meg időben a műszakit. Mellesleg nemrég volt a kocsi éves szervízben, de még véletlenül sem szóltak, hogy nézzam már meg a forgalmit! Kép Ráadásul Gödöllőre kell járkálnom ezügyben (holnap is 6-kor indulok, mert sorban kell állni a sorszámért.)Szóval ez elég fárasztó, de majdcsak megoldom. Kép

Mindenkit puszilok, és alig várom, hogy újra netközelben legyek!

sziasztok, shine
shine
 
 


shine: Rólad is hallani de jó!!! Örülök, Veletek azért minden rendben!!!!!!!!!
picus
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül belekérdezek: dr. Ács Nándorhoz jár valaki Közületek? Feltehetek néhány kérdést (semmi különös, UH a rendelőben, meg ilyesmi).

Köszi,
AM
amoni
 
 


SziasztokKép

Shine
jajj de jó téged is olvasniKép bár tudom, hogy ezt most egy darabig megint nem olvasod, de akkor is jó volt hallani felőled. ForgalmiKépKép főleg a szerviz miatt is, disznóság volt hogy nem figyelmeztettek. Pihenj sokat mert rád férKép

Pirus
Látom ti is aktivizáltátok magatokat Terikával, ugy mint mi FülesselKép Nem is csodálom hogy megbolonditotta Zsombit ez a meleg, nálunk is kint érzi jól magát Dani, akkorákat durmol a babakocsiban hogy az csak na, sőt kihat éjjelre is, két napja már fél hét a kelés pedig este tizkor teszem le aludni, remélem megtartja jó szokásátKép

AM
Tedd fel a kérdésedet nyugodtan, majd a lányok válaszolnak akik hozzá járnak, de ha magánban akarod, akkor a keresőbe ird be Ács doki nevét és meglátod a hozzászólásokból, hogy kik járnak hozzá, akkor tudsz nekik irni a profilukban lévő emailcimre.

Puszi nektek
Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ágiboszi, köszi :-)

Szóval a kérdéseim:
Van UH a magánrendelőben? Friss még a babaneten található infó, miszerint csak csütörtökön rendel? Jó még az a mobilszám, ami írva vagyon, hogy ott lehet bejelentkezni? Mennyi idővel kell előre telefonálni, hogy legyen még időpont?

Asszem, ennyi :-))

Köszönöm, ha valaki válaszol...

AM
amoni
 
 


Sziasztok!
Szia AM!
Minden adata jó a dokinak. Volt olyan, hogy csütörtökön hívtam fel, de jobb előbb. Az időket nagyjából tudja tartani. UH nincs, de azt megcsinálják a SOTE II-n. Legutóbb januárban voltam nála a magánban.
Krizsi!
Én is dolgozom!Kép A fogyasztót meg leírom itt, ha hazahozom a melóból. Csoportos fogyókúra van, én csinálom a kaját, és csak l példányom van. Hétfőn kell kezdeni, l hét, ami ismételhető.
Csak el ne felejtsem!
Hétfőn reggeli 1 üres kávé
Hétfő ebéd spenót gyengén berántva, kevés tejjel és 2 tojás
Vacsora Steak zöldsalátával.
Jó meleg van! Hurrá.)
Jövő hétre pedig havazást is említ.Kép
Örülök, hogy lassan mindenki visszatér hozzánk.
Élvezzük a jó időt! Jó költözködést mindenkinek!
Shine-nak meg jó gyors ügyintézést!
Kriszta

mohácska
 
 



SziasztokKép

ÜGyi vagy KrisztaKép
Ugyan papáját nem láttam, de téged már igen és le se tudnád tagadni, nagyon hasonlitotok egymásraKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hol vagytok lányok? Mindenki piheg, vagy vacsizik, vagy tévét néz, vagy épp fürdet, szoptat, altat?Kép tessék válogatni.

Mi ma egyedül fürdünk mert apának be kellett menni éjszakára, brühühü utálok egyedül lenni itthon babócával, ilyenkor olyan sokára alszom el, hogy az csak na, hiányzik a természetes ágymelegitőmKépKép

Azért megvigasztaltam magam egy adag tejberizzselKép kéne már nekem is egy kicsit fogyoznom, jön a nyár és nem ártana néhány kilóval még kevesebbnek lenni. Kriszti nekem is küld már el ezt a fogyos valamit, hátha kedvet kapok, de az is lehet hogy visszatérek a bevált 160grammos szénhidrát diétámra.

nah megyek mert csörög a kiságyKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?