Új privát üzeneted érkezett!

Hát, ez a kiscsaj is nagyon helyes ám, Anhel! :)
Vendég
 


Anhel: Hogy szalad az idő ugye??!! :P :P Nagyon édes Dóri, nagy kópé lehet Ő is , ez tisztán látszik!!! :wink: :P :P Ja, és nagyon ügyes, látom Ő is korán kezdi a sportolást!! :wink: :P :P

Pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


anhel tüneményes a kiscsaj..édes a mosolya........ :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

 
 

Sziasztok!

Morca: Nagyon köszönöm a sok törődést! Igen, én is így tartom, bár én vacsira hagytam a 30 gr-ot.
Egyelőre senki nem mondott semmit, ezt csak a tőletek jött infókból és a netről tudom. Jövő héten majd Zita "kezelésbe vesz" és akkor minden rendben lesz, és addig is tartom keményen a diétát. :-) Kicsit szenvedek miatta, de elviselhető. Amúgy se vagyok egy nagy étkű, de most a 3 óránkénti ütemet figyelni, előre tervezni minden nap, kicsit nehéz ennyi lótás-futás mellett. De menni fog. NAGYON SZÉP A MANÓKA! Micsoda vigyor!!! :lol:

Bábaildi: nagyon köszönöm! Úgy örülök, hogy megtaláltalak titeket, és még így látatlanban is úgy érzem, hogy jó kezekben leszek! Már várom a találkozást nagyon!


Nitacska: nagyon drukk-drukk!!! Csendben szorítok nagyon!!! Vigyázz magadra!!!!

Puszi mindenkinek és kerüljétek a vírusokat!!!

Kép pocakos kép 14.hét

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Anhel! Micsoda mosoly!!! A szeme se áll jól! :lol: :lol:
Nagyon drága! Naponta meglep majd valami tutival! Csak győzz pislogni! 8)

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: De cuki pocid van!!! :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


eszt szépen gömbölyödsz...remélem én is nemsokára....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Dobok még képeket, ha nem bánjátok!!

Kép

Már nagyon megy... :P :P

Kép

a "lóőrület" folytatódik... :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Bábaildi: Elküldenéd nekem priviben Gizike számát? Tönkre ment a telefonom. Köszi

Pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Nagyon ügyes ez a legény! Egy kis sportman! :) A nagyobbik meg!... Nagyon komoly, hogy csinált neki kantárt! (Vagy hogy kell ezt ragozni...)

Eszty! Aranyos a pocikép! :)

Nitácska, neked jó pocakosodást!
Vendég
 


dori köszi...már nagyon várom.....
morca nagyon ügyes a kis ákos!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Morca, Nitacska Dori: Köszönöm szépen! Majd próbálok hétvégén normális fényben csinálni vagy csináltatni jobbat is. :-)

Nitacska: Neked is hamarosan lesz ilyen! Drukk! Drukk! :wink:

Dorinak meg már biztosan nagyon szép nagy van! :P

Lányok, van egy jó hírem!!!
Képzeljétek, hugicámnak is sikerült egy szép kétcsíkos teszt!!! :P :P :P :P Úgyhogy most nagy a boldogság! Náluk is bevált az, hogy amikor már nem görcsöltek rá, hogy nagyon-nagyon sikerüljön, egyből összejött! De még ne kiabáljunk el semmit! 8)

Ez a nap jól indult!

Ohh, ma reggel is láttam a kis copfos Boriszt a tévében! Olyan édes!!!!!

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Morca: Nagyon bitang ez a manóka! Micsoda kemény fejeket tud csinálni! Nagyon édi! Hát Matyi meg már kész férfi!
Hogy rohan az idő!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty:Tök jó, hogy együtt vártok babát a tesóddal!!! Várjuk ám a további pocis fotókat!!!!
Matyi, meg igazi oroszlán....Állandóan ellentmond nekem, pedig csak annyira korlátozom, amennyire muszáj...Egyfolytában vitatkozunk... Pedig annyira imádom.!!! Nagy huncut az biztos!!!!

Borisz mostanában alig van itthon... :P Már tegnap elvitte Árpi és ki tudja, mikor jön haza, mert nagyon sokan akarnak vele személyesen találkozni és mennek Árpihoz.. Remélem azért legkésőbb holnap délelőtt vissza kapom, mert nagyooon hiányzik, mikor nincs itthon. Már kezdek féltékeny lenni..... :oops: :P

Dóri: Matyi, szinte minden játékába bevonja a pacit és a kantár az egyik legfontosabb eleme a játéknak. :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


gratula a tesódéknak!!!!!!!!!
már nagyon várom hogy én is elkezdjek gömbölyödni....hála egész jol vagyok.....sok pihenés+vitaminok.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ló nem lehet kantár nélkül!!!!!!!!!!! :P :P :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni gyed ügyben? Azt szeretném megtudni, hogy a felső határ (96.600,- Ft) az bruttó és még abból vonnak le járulékokat?

Előre is köszi, ha tudja valaki.

Lilla
Vendég
 


morca akartam is mondani milyen jo kantárja van a pacinak....majd ajánlom a hugomnak is......... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Aranyosak vagytok, köszönjük a bókokat! :)

Borisz volt megint a tv-ben és én nem láttam? :(
Mit csinált?
(nem tudom, Bábaildi mikor néz be, mindenesetre nekem megvan Gizike száma, mivel annó kettejüket javasolta a dokim és minden papírt megőriztem, ami a terhességgel kapcsolatos volt. :) Elküldtem, remélem, még az. :)

Eszty, nagyon helyesek vagytok és gratula a tesódnak is! Nincs is annál jobb, mint tesóval vagy jóbarátnővel szinte egyidőben várni a babákat. Én nagy mázlista vagyok, nálunk tömeges babavárás volt 2008-ban a baráti körben: két gyerekkori legjobb barátnővel szinte egyszerre, két felnőttkorban szerzett legjobb barátnővel pár hónap különbséggel szültünk. Így egy komplett ovink van. :)

Képzeljétek, ilyen éjszakánk még sosem volt: Dóri este fél 10kor aludt, ahogyan szokott, majd éjféltől másfél óránként ébredt. Nyöszörgött, sírt, cicit akart, játszani akart, mikor éppen mit. Szabályos másfél óránként. Tejesen készek vagyunk, szegény férjem meg dolgozni ment 7kor - el sem merem képzelni, milyen állapotban lehet.
Mitől lehet ez Dórinak?
Egy kicsit köhög, de nem náthásan, inkább mint aki néha nyálat nyel. Láza nincs, étvágya van, kedve jó (legalábbis reggel már az volt). Betegségnek nyoma sincs.

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok gratulációt a hugicám nevében is!
Igazából teljesen egyszerre terveztük, karácsonyi bejelentéssel, csak nekik nem jött össze elsőre. :roll:
Bátyámék is rajta vannak a babaprojekten, úgyhogy a 2009 a babyboom éve lesz nálunk! :roll:

Anhel: biztosan valami front volt. A babók azokat nagyon megérzik, mikor átvonul felettünk. Pihizzetek napközben. Szegény párod! Háát, sajnos ez amolyan kötelező velejáró. :wink:

Lilla: én a GYED-ről nem tudok neked mondani semmit, mert nekem régen volt már, de azt hiszem, ebből csak nyugdíjjárulékot vonnak.
Lányok, megerősítitek?

Morca: Matyinak már elég kemény akarata van, és ezt érvényesíteni is akarja. Én is úgy voltam Orsival, hogy csak abban korlátoztam, ami tényleg közvetlen veszély volt vagy rá, vagy másra, de kényelemből sosem. Muszáj, hogy a valós korlátaikat ismerjék meg! Úgyhogy szerintem jól csinálod! :wink:

Lányok! Azt az infót kaptam, hogy az alapítványi szoba ára felment 15.000 Ft-ra. De szerintem még ez is egy teljesen honorálható összeg. Jó lenne, ha ez rendelkezésre állna majd júliusban is szabadon. 8)

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Anhel: Ákos is csinál ilyesmiket mostanában. Szerintem leginkább a hihetetlenül gyors fejlődés zavar be az alvásba. Ráadásul, 3hós korban fejlődési ugrás szokott lenni. De lehet egy fogacska, egy front, (most valóban hidegfront jön) de tulajdonképpen bármi lehet.. :? :wink:
Nincs mit tenni, hősként viselni kell. :wink: :P :P Szegény férjed...

Köszi a telefonszámot!! :P

Borisz a Reggeliben volt 7-9-ig műsorvezető asszisztens.. Cuki volt. Most meg "ismerkedési esten" van, mert folyamatosan hívják Árpit, hogy személyesen is látni szeretnék. Azért már jó lenne, ha hazajönne... :roll: :P

Eszty: Nálunk sosem volt kényelemből korlátozás.. :P :P Igazából még járókánk sem volt soha. Ákos is teljesen szabadon mászkálhat körülöttünk. Igaz így egy kicsit több figyelmet (ja, meg persze ugrálást) igényel, de nekem megéri. :P :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


eszti szerencsén mulik hogy üres lesz e a szoba akkor....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Lehet, hogy én is örülnék a szobának májusban, akkor találkozhatnánk kis családommal... De végülis nem létszükséglet, majd igyekszünk haza... :) Meg ha nagyon hiányolnának, viszünk róla igazolást, hogy Dokinénink vállalja az újszülött ellátását, és megszökünk, ha kell. :) Gondolom, azért nem így lesz, csak végszükség esetén... Nekem jól jött Samuval a pihi a kórházban... :) Itthon meg azért nem nagyon lesz... Na, maglátjuk. :)

Nálunk is volt időnként érthetetlen fentlét éjjel, de kiderült, a frontok a hibásak. Vlsz. tényleg csak ennyi.

Nem tudom, mit vonnak a 96.600-ból, de vonnak. Azt hiszem, vmi 86.000 körüli összeg marad.

Gratulálok a családi pocakosodáshoz! :) Ez tök vicces! :) Én most másodszor is több kedves baráttal együtt várok babát, az is nagyon jó, de tesóval, hát ez király! :)

Mi próbáljuk Samut arra tanítani, hogy engedelmeskedjen a szüleinek. Mert akkor sok olyan dologtól meg lehet óvni, ami érné különben. Ez néha azzal jár, hogy megtörjük az akaratát, és nem engedünk olyasmit, amit nagyon szeretne. De mindig felvidítjuk valahogyan, és nem lett egy nagyon szomorú baba.. :) MIndenki mindig úgy nyilatkozik róla, hogy ilyen nyugodt, kedves, mosolygós babát ritkán látni. :) Ez persze nyilván nagyrészt az ő természete. Csak még nem sikerült elrontani teljesen. :)
Vendég
 


Pl. van járókánk... DE Samu nagyon szereti. :) És azért nincs benn egész nap.. :)
Vendég
 


nekünk is volt 2 jároka is de nem sokat használtuk.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok! Bocs, Morca, hogy nem küldtem a számot, nagyon sűrű napjaim voltak, 2 műszak között szült a "maszek"szülőnőm, most kezdem utolérni magam. De látom Anhel-Ildi kisegített. Gizike egyébként most szabin van kb. egy hétig, de mobilon eléred biztosan. Mondta Nekem, hogy nem utaznak el.
Boriszt én is láttam végre, tényleg jó fej! Háááát Lányok, ha valami el tud csalni engem nyugdíjba, akkor az egy kutya utáni vágy!!! Mindenképpen szeretnék még egy kutymót felnevelni, és végig élni vele egy szép "kutyaboldog" életet. Írtam már, hogy 16 évet töltött velünk Rozi nevű keverékünk, persze nem volt olyan szuperkuty, mint Borisz, de ideális családi kutya volt, nyugodt, barátságos, gyerekszerető.
A nevelésről meg annyit, hogy mindenki a saját természetének, alkatának, világnézetének megfelelően neveli a gyerekét, mindegy, hogy járókában, vagy anélkül, megengedő vagy korlátozó módon, lényeg, hogy szeretettel tegye!! Amelyik gyerek fürdik a szülei szeretetében, annak a "körítés" nem számít. (Nekünk pl. volt járókánk, nagyon szerettek benne lenni a gyerekeim és az unokám is. Persze nem ez a hálós sz...r, hanem nagy, fából készült, rácsos, amibe kapaszkodni lehetett, nekitámaszkodni, kukucskálni, kinyúlkálni stb...)
Vigyázzatok magatokra, jön az influenza....
bábaildi
 
 


Nálunk arzenál van járókából (minden családrésznél van...), de a kedvenc az itteni 1x1 m-es rácsos fa. :)

Igen, nekem is az a tapasztalatom (irtó tapasztalt vagyok ám! :) ), hogy tényleg az a fontos, hogy szeressük a manókat, mert az a jó nekik. Aztán következzen minden a nevelésre vonatkozó elvünk ebből. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Naa, nekem nincs előítéletem a járókával szemben, csak egyszerűen nem volt rá szükségem. De nem is tudtam volna hova tenni, mert amikor születtek a manók még csak egy helységben laktunk. De pl. cumisüveget sem használtam egyik gyereknél sem.. :P ( Persze ehhez az is kellett, hogy sosem volt gond a szopival) És nem is gondolom, hogy mindenkinek egyformán kellene gyereket nevelnie, hiszen minden gyerek más, mást igényel.. :wink: Azt még megjegyzem, hogy elég lökött vagyok ahhoz, hogy a drága fiam minden őrült buliba belevigyen. Ha őt korlátoznám, magamat is kellene.. :roll: :P Akkor meg besavanyodnék... :? :P :P :P

Ildi:Nem volt égető Gizike száma, úgyhogy kivártam volna rendben a soromat!! :P :P De azért köszönöm!!
Borisz sem szuperkuty, hanem nagyon szeretve van és ezt így hálálja meg!!! :P :P :P :P Amúgy nyáron szeretnék még egy ilyen kutya babát, csak kislányba... :D :D :D

Nitacska: Sokat gondolok rád, megy a drukk!!!! :wink: :P :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


Most így visszaolvasva, lehet, hogy félreérthető volt a járókás hsz.-em..

Bocsi, de legtöbbször roham tempóban írok és nincs időm szépen, megfogalmazni.. Tehát én senkit sem tartok kényelemből korlátozónak, aki járókát használ... :P :P :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


morca köszi....hála barnázásnak semm jele.sőt már nagyon folyásom sincs...remélem ezek jot jelentenek......sokat pihenek........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Lilla:
1. Dávid kibírhatatlan volt annyira, hogy még felöltöztetni sem tudtam torna előtt, de 11-kor sikerült elaltatnom, szóval remélhetőleg kedden ott leszünk :-) Van 22 cm-s labdánk, akkora kell, vagy kell még egyáltalán?
2. Gyed: megbuktam. 2009-es TB törvényben bruttó 100100 ft van. Na ugye a tv azt mondta, hogy nem lesz több, mint tavaly, ami az általad írt 96.600 ft. Én most kaptam az elsőt, 70575 ft-t. Nem tudom hogy számolták...... A 96.600-ból vond le az szja-t is, ami 18% és a 9,5% nyugdíjjárulékot. Na mindegy, töltöm lefelé a gázártámogatási lapot, bocs én ennyit kaptam, a cégemnél megszűnt a munkaügy, a bérszámfejtés Tiszaújvárosban folyik, bérpapírt nem láttam már egy ideje, legfeljebb vitatkoznak egy kicsit. Remélem az adóbevallásom nem csinálják meg életükben először! :?
Süt a nap, mindenki menjen sétálni! Üdv. J
kisvitéz
 
 


Sziasztok!

Háát, hihetetlen, mekkora csillagászati összegek repkednek GYED ügyben. :cry: És még azt a rengeteg családi pótlékot is adóztatni akarják, meg bruttósítani, majd elvenni, úgyse kell az nekünk, túl sok a pénz. :cry: :cry: Na jó, nem is megyek bele, csak ideges leszek tőle. Ellene úgyse tehetünk.

Egyébként Orsinak volt járókája nagyiéknál a Dédi szobájában (helyhiány miatt), és rengeteget volt benne, imádta, ez is farácsos volt, és ebben állt fel nagyon hamar. Majd meglátjuk új lurkó mit kezd vele. Sajna a lakásban most sem fér el a járóka, majd nagyiéknál. :lol:

Én teljesen egyetértek a nevelési elvek kapcsán elhangzottakkal. Mindenki csinálja úgy, ahogy jónak érzi. A szeretet a lényeg, ahogy ti is mondtátok. Előre semmit se lehet elhatározni, illetve elég keveset, majd az élet megírja a forgatókönyvet, illetve a manóci.
Az igények és követelmények pedig állandóan változnak: ehhez kell sok energia, hogy ezt le tudjuk követni, és mindig időben. Nekem ez volt nagy kihívás, de egészen jól rá lehet állni. :roll:

Dori: Én azért reménykedem ebben a szobában, hogy apa be tudjon jönni. Semmi bajom a sima kórházi szobákkal, semmi extra igényem nincsen. Amúgy a Jahnban minden szobának van külön fürdője, ami tök jó, mert sok helyen nem így van. Én az Uzsokiban szültem egy 5ágyasban, külön fürdővel, de csak ehhez volt külön fürdő és a magánszobákhoz, többihez a folyosóit kellett használni. Tehát az is jó volt. Csak az volt a bajom, hogy mivel nappal a babók kint voltak, látogató nem jöhetett be, még apa se. Mikor engem kitoltak a megfigyelés után, nagyon rosszul voltam, éhesen, szomjasan. A fájdalomcsillapítót, egy szelet üres kenyér kíséretében letették az éjjeliszekrény szélére, és otthagytak. Meg se bírtam mozdulni. És így virrasztottam át az egész éjjelt. Nem értem el a gyógyszert, és olyan kiszolgáltatottnak éreztem magam, mint még soha. Ez az élmény nagyban elősegítette a depimet, amivel aztán 3 évig küszködtem, kisebb-nagyobb hullámokkal. Ezt nem szeretném még egyszer megélni. Nem akarom, hogy az egész család tömörögjön, csak a párom hadd lehessen ott. És persze, hogy a manóka minél többet velem legyen, hogy menjen a szoptatás végre! Ez a legfontosabb!!! Ott teli hassal hozták ki nekem szoptatásra, és senki nem segített, mit hogyan kell. :cry:
Most szeretném, ha ez másképp lenne.
És azt hiszem, megtaláltam ehhez a megfelelő, ideális helyet!!! :wink:

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


azért a délpestibe is megtömik a babákat lyen cukros löttyel...... :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitacska: Köszi a figyelmeztetést! Igen, itatni sok helyen itatják, de Orsinak meg sajnos tápszert adtak a citromos vizen kívül (ott ez volt a divat egy kis cukorral), meg sem kérdeztek róla, illetve még csak nem is közölték, hogy miért van erre szükség, sőt, nem is mondták, csak kiadták, és ott csorgott a szája szélén a tápszer.
Így a szoptatás csak egy nagy szenvedés volt, és sikerült jól begyulladt mellekkel távozni 5 nap után. Aztán a védőnő folytatta ezt a sort, kezembe nyomta a tápszer receptet, hogy nyugodjon bele anyuka, maga nem tud szoptatni.
A La Leche alapítvány volt a következő: telefonon elmondták, hogyan szoktassam le a gyereket a cumiról, fecskendővel, én meg fejjek. Na, ez se ment. Még az elektromos fejő se bírta beindítani a dolgokat. Persze személyesen senki nem jött, hogy akkor nézzük meg, mizu van. Szóval ezek is megérik a pénzüket.
Utána meg eljártam neki anyatejért, hogy napi 1-2 étkezésre legalább azt kapjon. Persze emiatt is elő kellett szednem a jogszabályt, mert ugyan volt tej bőven, de nem akarták felírni receptre, mondván Orsi nem koraszülött. Végül ezt is sikerült kijárni, így egy éves koráig kapott részlegesen anyatejet, igaz, nem az enyémet.
Úgyhogy most engem nagyon foglalkoztat ez a téma, és próbálok minden alkalmat megragadni, hogy erről többet megtudjak, illetve keresni olyan megbízható embert, aki tapasztalt és fog tudni jönni segíteni nekem, ha gáz lesz. De az első legfontosabb lépés, hogy az első órákban a baba velem lehessen, lehetőleg ne csak arra a 2 óra megfigyelésre. Remélem a legjobbakat!
Vigyázz nagyon magadra! Örülök, hogy eddig jól haladnak a dolgok! Nagyon drukkolok!!!

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Én Dél-Pestiben voltam először is. Valóban kap manó enni, de csak akkor, ha a második mérésre kiderül, hogy nem tudott enni még anyától. Sztem az nem baj, ha kap vmi kajcsit... De talán nem tömik agyon. És biztos, ha az ember kéri, hogy ne etessék, akkor nem adnak nekik. Én úgy vettem észre, hogy az újszülöttek, ha nem tömik őket tele, csakúgy is szivesen szopiznak. Ráadásul az egész nap is ott van, hogy lehessen kísérletezni. Nekem nem ezzel volt a bajom. Hanem, hogy nem mertem kérdezni... Meg segítséget kérni. Hát, talán már nem lesz rá akkora szükségem, mint először lett volna, mert végülis nagy lassan mindenre rájöttünk, csak könnyebb lett volna, ha elmondják... :)

Szép napot mindenkinkek!

Judit! Hogyhogy csak ennyit kaptál? Sztem több járulékot vonnak belőle, ha nem kértél adójóváírást. De akkor, ha nem kértél, majd egy összegben visszafizetik. Csak az jó sokára lesz...
Vendég
 


A Dél-Pestiben kiadják a lötyit, ők nem adnak nekik (mmint a cukros-citromos vizet), hogy itassuk őket. A tápszert meg ők adják naponta 1x vagy 2x (de ez nem azt jelenti, hogy minden etetésre), én nem vettem észre, hogy ne tudott volna enni Samu attól a mennyiségtől, amit kapott...
Vendég
 


Tényleg kaphatott Orsi anyatejet receptre??? De hogyan??? Írd le, kérlek, mert engem meg nagyon érdekel, hogy ez hogy lehetséges, én is sokat nézelődtem, de nekem az jött le, hogy mi tutira nem kaphatnánk. Hála Istennek tényleg megoldódott a gond nagyjából, és Samu szopizott 1 éves koráig, de volt sok gond, amin átmentünk, s ha van vmi mód, amit még nem ismerek más vonalon, akkor mindenképp szeretnék felkészült lenni így is...

Nitácska, én is örülök!
Vendég
 


nálam a mátét biztos hogy megtömték vagyis adtak neki mindíg mert szopni nem akart csak aludt,mint aki jol lakott......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kisvitéz Judit!
Gondoltam, hogy ilyesmi lehet, mert előző nap nem látszottatok betegnek, mikor a ringató után összefutottunk. Hát most Ővitéze aludt, tényleg nem lehet kiszámítani, hogy mikor legyen a torna.

Gyed: nekem a munkahelyen nincs kifizetőhely, így az Egészségbiztosítási Pénztártól kapom a gyedet. Pont ma jött a levél, hogy januártól (amit írtál) 100.100,- Ft a plafon és ezért újra kell számolni a gyedemet, ezért januárban nem kapok, csak februárban. Kedvesek mi??? És addig majd menjek a szomszédba kunyerálni??? De legalább most tudom, hogy miért nem volt a számlámon a pénz (felhívni őket lehetetlen). De azt megtudtam, hogy ebből vonnak szja-t és nyugdíjjárulékot.

És hát igen, ezt a nyamvadt családi pótlékot is, mit akarnak ebből még levonni???

Tudják hogy kell ösztönözni a párokat, hogy vállaljanak babát.

Lilla
Vendég
 


undorito világ az tuti..... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Remélem, azért kapunk pénzt majd hétfőn, és nem járok úgy, hogy az újraszámolás miatt nekem is csak 1 hónap múlva utalnak, mert nekünk a hétvégére már nincs semmi pénzünk - jó, hogy nem is veszünk már semmit, legalábbis elvileg...

Én optimista vagyok, talán az, hogy felbruttósítják, és aztán megadóztatják, lehet, hogy azt jelenti, hogy végülis nem lesz nagy különbség az előtte összeg és utána összeg között. Bár persze akkor meg nem tudom, mi értelme... :?:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi nektek a sok-sok infót! Már másodjára jobban indulok neki, mert tudom, mit kérjek, de én mamlasz voltam. Kérdeztem ugyan, de harmadjára már nem mentem vissza, mikorlepattintottak annyival, hogy a kezembe nyomták a hányótálat, hogy abba fejjek kézzel.
Most majd másképp lesz! :lol:
Anyatejet a törvény szerint minden anyának fel kell, hogy írjanak, aki nem tudja szoptatni a gyermekét. Az nem kizáró ok, hogy nem koraszülött és nem beteg. És mivel én valóban fizikailag képtelen voltam szoptatni, mert a gyulladás után nem is jött már semmi a mellemből, ezért felírta a dokinő, mikor visszamentem, és megkérdeztem, hogy miért is nem vagyunk mi jogosultak erre, mikor a törvény szerint igen. Első körben simán elhajtanak.
Amúgy el is mentem volna, nem akartam elvenni tényleg rászoruló gyerek elől a tejet, de felhívtam az anyatejelosztót, és mondták, hogy bőven van, ki se tudnak adni ennyit. Úgyhogy voltam olyan pofátlan, hogy addig mentem a dokinő nyakára, míg kiadta a receptet. De úgy gondolom, megérte. A semminél több volt.
De most szeretném másképp.

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Köszönöm, Eszti! Végülis ezt jó tudni. De én is tapasztaltabban megek most szülni, remélem, nem lesz ugyanaz, mint először. :)
Vendég
 


Eszty: A csecsemősök is nagyon kedvesek a Dél-Pestiben, minden nap többször is mennek, megkérdezik, hogy minden rendben van-e, segíthetnek-e! Van egy tündéri védőnéni is, Ő is biztosan meg fog látogatni és segít ha kell. De azért mindenképpen szólj, ha segítségre van szükséged, mert ha éppen sok baba van, nem biztos, hogy lesz elég idejük. De ha tudják, hogy konkrétan segítségre szorulsz, akkor nagyon szívesen segítenek.. :P Cukros vizet nekem kellett adnom Ákosnak, mert az én cukrom miatt az övé alacsonyabb volt és még be is sárgult. De jó hír, ha tudsz fejni tejcsikét, gyűjtögetheted és akkor azt adják a babának, ha éppen nincs veled.
Ákosom mikor megszületett, egyből cicizhetett. (csak felöltöztetni vitték el) Rácuppant és úgy szopizott, mint ha mindig is ezt csinálta volna :P :P :P
Remélem ezúttal, neked is sikerülni fog!!!!!!! :wink: :P :P :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


a csecsemősök tényleg rendesek.....volt kettő akiket kifejezeten imádtam.....az egyik még meséket is mesélt meg mondokákat a babáknak.....a másik meg egyszerűen csak jokedvű volt mindíg.....hangosan halgata a zenét.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Hirtelen mindenki írogatott, úgyhogy nem bírom követni :D csak válaszolok:
adójóváírás biztos nincs benne, de akkor is kevés, mert mindenki 74 ezer vmennyit mond, nem is értem már az egészet.... majd hétfőn okosabb leszek remélem.
Ide írtam el litániát, amit aztán kitöröltem. Átgondoltam és úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy a csecsemősök tehetnek róla, hogy napokig nem tudták megmutatni hogy kell fejni, szoptatni, köldökcsonkot kezelni, pelenkázni, nem szóltak, hogy itatni kell a gyereket, mérni a szoptatás után, nem kérdezték meg, hogy volt-e széklete, nem tájékoztattak semmiről a sárgasággal és a további teendőkkel kapcsolatban, valószínűleg a körülmények is közre játszottak, mert kevesen vannak, mert épp annyi angol pólya van ahány gyerek (mikor Dávid lepisilte alig tudtak előbányászni egyet, mert hétvégén nincs mosoda, sőt volt aki rugdalózót adott rá), mert alig van pohárka, textil pelenka, (minden nap könyörögnöm kellett érte, mert maga úgyis megy haza, bár a vízért is, és gondolom a tápszer is nagyon ki van számítva), mert a 35 helyre 45 gyerek született éppen és a nőgyógyászaton is anyukák feküdtek, szóval nekem azért nagyon rossz volt 10 napot bent feküdnöm úgy, hogy nem tudtam meddig, mikor, és mindenki csomagolt ment haza én meg csak arra gondoltam, hogy ha itatom, ha szólok, hogy nem tud enni talán előbb kap tápszert, talán nem sárgul be, mert rettenetes volt, ahogy a kis élettelen testét fordítgattam a fény alatt és próbáltam itatni, hogy erőre kapjon. De ettől függetlenül a szülészet ezerszer különb, mint ahogy Kismama újságban más kórházat látok a függönnyel elválasztott ágyak és apukát kiküldik mikor valaki épp szül, nagyon-nagyon jó, hogy a szobákhoz van fürdőszoba, hogy van mikro, hűtő, hogy a lefejt tejet kapják meg este és hogy éjszakára az újdonsült anyuka pihenhet (meg napközben is vizit idején és látogatáskor), nagyon jó volt, hogy Ildi lejött és vigasztalt, bíztatott, megtanított fejni és szoptatni, nagyon jó volt, hogy nem kellett baba nélkül hazajönnöm, (az az egy nap is rettenetesen nehezen telt, mikor bent volt a fény alatt, bár infúzióval a fejében látni sem volt egy biztató jelenség, köszönet sok mindenért Gizikének is).
Úgy látom ez sem lett rövidebb :( A lényeg, hogy első gyerekes vagyok, nem volt akivel előtte beszélhettem volna ezekről a dolgokról és épp babybumm volt, szóval minden ellenem volt. De: a szülésznők mindig kedvesek voltak, a császáros őrzőben folyton ügyelnek, mossák a gátat, kötik a vágást és bármi van jönnek-mennek-intézkednek (ld. kicipelik a csomagot), figyelnek a diétás étkezésre (még külön kávét is kaptam és rozsos zsömlét), egyedül amit hiányolok egy helység, hogy a rokonokkal nem a folyosón kelljen találkozni, beszélgetni, bár mi nyáron megoldottuk a kertben.
Alapjában véve szép emlékeim vannak, vagy csak a szépre gondolok :D
kisvitéz
 
 


Ui: Lilla kösz a segítséget, lehet, hogy már az én cégem sem tb kifizető hely????? Bár most még onnan kaptam, de lehet, hogy azért részösszeget, mert átadják az eg.bizt.-nek? Hétfőn utána járok.
kisvitéz
 
 


Samu is besárgult ám! 1 napig mi is fényeztünk... De mi kitaláltuk a szobatársakkal, hogy "sül a Samu", és ezen jól elvigyorogtunk egész nap. Persze, hogy aggódtam, hogy meggyógyuljon, de nagyon édes képeket csináltunk akkorról is, és a szeretetemmel akkor is körülvehettem. :) Szeretm ezt a kismanót! :)
Vendég
 


Sziasztok! Na akkor a szoptatásról: ha a gyerek egészséges, és az anyuka kéri, ott maradhat vele szülés után a megfigyelési időszakban is, és akkor már lehet szoptatni. Ha a szülés nehéz volt, fáradt a baba-mama páros vmik tagja, akkor a javulástól függően azonnal meg lehet kezdeni a szoptatást. Hozzátáplálásról nem lehet szó napközben, hiszen a kicsik az anyukájukkal vannak, reggel 7-től este 11-ig. A "cukros lötty" pedig fontos a sárgaság ellen. Mint remélem tudjátok, a sárgaság tulajdonképpen felhalmozódott méreganyag, melyet a máj még nem tud kellő mértékben feldolgozni. Namármost: ha valamit felhígítunk, akkor az könnyebben tud kiválasztódni, ezért az első 3-4 napban minden újszülöttnek szüksége van a plusz folyadékra. Természetesen, ha múlik a sárgaság, akkor el lehet hagyi az itatást. A napi adagot minden reggel kiviszik cumisüvegben minden babának, mindenki kap hozzá külön steril pohárkát, és az anyuka itatja meg a kicsivel. Mire hazamennek, elvileg tud inni a picur pohárból. Az viszont természetes, hogy időnként muszáj megetetni a nem szopó kisbabát. Mindenkinek segítenek a csecsemősök, aki kéri, de belátható, hogy nem tudnak állandóan körbe-körbe járkásni, hogy kinek kell segítség. De ha szóltok, segítenek.
Eszty, Dóri biztosan menni fog a szoptatás, majd segítek, ha kell!!!
Néha a babák órákkal az evés után is visszabuknak meg nem emésztett tejet, ez nem azt jelenti, hogy külön megtömték Őket.
Az anyatejet gyűjtjük, külön anyatejes hűtőben, mindenki külön-külön a saját babócájának, ezt kapja, ha éjszaka pótolni kell. Azt is meg lehet beszélni, hogy szóljanak éjszaka, ha éhes a kicsi, akkor bemész a csecsemőszobába és megszoptatod. Az is természetes, hogy bár látogatás nincs, a szülés napján, ha szükséges, bemenjen hozzád segíteni vki.
Az egyágyas valóban 15000 Ft lett, ide délután 13-19 óra között mehet be az Apuka esetleg a Nagymama. (nem mindenki aki szeretne). Van még kérdés?? Ha vmi kimaradt, szóljatok!! :wink: :wink: :wink: :wink:
bábaildi
 
 


Eszty, vigyél kézifejőt a kórházba, az a biztos.
Én ügyetlenül szopiztattam Dórit, ha kivételesen jól rácuppannt a cicire, akkor két korty után elaludt. Így a harmadik napon nekiálltam fejni és addig nyomkodtam, míg össze nem jött 30 ml. Ezt be lehet tenni a hűtőbe feliratozva és éjjel, amikor nincs veled a baba, megkapja.
A citromos víz a limcsi, én imádtam ahogyan Dóri kortyolgatta, minden ciciretevés előtt adtam neki egy kis kortyot, és akkor jobban ráérzett a cuppogásra.:) Olyan édes volt, ahogyan mozgatta a kis száját először. :))
Egyébként meg minden nap jött valaki és megkérdezte, minden rendben van-e, megy-e a szopizás.
Nem mondom, hogy minden csecsemősnővért kenyérre lehetett kenni, volt olyan pl. aki kis híjján elküldött a bánatba, mert a papucsomat az ágy mellett hagytam és ő abban majdnem megbotlott (azért megkérdeztem volna, mégis, hova kellett volna tennem a papucsot :) de hát nem lehet mindig mindenkinek jó napja, viszont a többség nagyon kedves volt és segítőkész, sokszor még kérdezni/kérni sem kellett.

Ja, és szerintem kifejezetten jó, hogy ebben a kórházban a szülészeten nincs ki-bemászkálás. Jártam olyan barátnőmnél másik kórházban, ahol négyen-öten voltak egy szobában és folyton ott csücsült valaki az egyikük ágya szélén. Ez nemcsak higiénés okokból zavaró, de én spec. nem szeretnék vadidegenek előtt sem szoptatni, sem hálórucuhában mutatkozni.
Nem mondom, egy elkerített rész, ahova kimehet a kismama papucsban, köpenyben a saját rokonaihoz és nem a folyosón randizik velük, az jó lenne a Jáhnban is, na de ez nem kívánságműsor. :)

Kép
anhel
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?