Új privát üzeneted érkezett!

A méhlepény tényleg durván nagy. Mint egy darab karaj :-)

Nekem párszor volt, hogy fájt a cicim egy ponton, meg pirosodott és én úgy úsztam meg a mellgyulladást (már több ismerősömnek bevállt), hogy raktam arra a helyre borogatást. Körömvirág kenőccsel kell bekenni és rárakni svédcseppet vattába áztatva.
Nekem 2x-3x elmúlt tőle a fájdalom.
pumuklii
 
 


Most olvastam, gondoltam megosztom veletek. Én annyira nevettem rajta, még a könnyem is folyt. :lol: :lol: :lol: :lol:


Az este összeröffentem a barátnőimmel egy kis "megbeszélésre".Megígértem a férjemnek,hogy pontban éjféli 12-kor otthon leszek.De a buli túl jól sikerült,koktél,tánc,még több koktél és az idő elszaladt.Végül hajnali háromra értem haza,mondanom sem kell,hulla részegen...
Épp becsuktam magam mögött az ajtót mikor a kurva kakukkos óra rákezdte:
KAKUKK,,,KAKUKK,,,KAKUKK,
Mivel tudtam, hogy a férjem fel fog ébredni a zajra, gyorsan én is rázendítettem.....
és kakukkoltam...még kilencszer.
"Megúsztam egy veszekedést"-gondoltam és büszkeséggel eltöltve eme zseniális ötletért,szép nyugodtan lefeküdtem a férjem mellé.Az utolsó gondolatom elalvás előtt az volt,hogy mennyire okos és fürge eszű vagyok,még a kritikus pillanatokban is feltalálom magam.
Másnap, mikor a férjem reggeli közben megkérdezte,hánykor értem haza,lazán válaszoltam,hogy pontosan éjféli 12-kor,ahogy megígértem!Nem szólt semmit,sőt,még kételkedni sem látszott.
Na ezt megúsztam!!CSODÁS!!!!...gondoltam...
...mikor megszólalt:
-Apropó,ki kéne cseréltetni a kakukkos órát!
-Igen? És miért szerelmem?-kérdeztem remegve.
Mire ő:
-Hááát...az éjjel felébredtem, mikor hármat kakukkolt és a fene tudja hogy miért vagy hogyan,de utána azt kiabálta,hogy "BASSZA MEG!!!"...aztán még négyet kakukkolt és miután végig hányta a folyosót,másik hármat kakukkolt,miközben majd megszakadt a röhögéstől.Utána még egy kakukk,majd botladozás közben rálépett a macskára és összetörte a telefonasztalt a nappaliban.Az utolsó kakukkot már mellettem az ágyban adta ki magából,aztán egy fingás kíséretében egyszerűen elaludt.... Mit szólsz hozzá,drágám???

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!


Szülés utáni vérzés
Nekem nem volt intenzív, mert a mi kórházunkban kötelező szülés után kitisztítani belül. Nem fájt, nem éreztem semmit, pedig riogattak tőle. Mióta ezt csinálják kisebb a vérzés és a szövödmény esélyei is.

Reni
Először azt hittem veled történt meg, éppen kezdtem megbotránkozni. Ne haragudj. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Anika!Nem haragszom! Még mindig ezen a történeten mosolygok. Mivel nem velem történt, elég muris. :lol: Ha velem történt volna nem raknám fel, sőt azt hiszem elbújdosnék, de ez csak egy vicc! :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Kórházi csomag és más dolgok :)

Sok füzetben és könyvben jó listát találni, hogy miből is álljon a csomag. Én is össze fogok rakodni a 30. hétre.
Még nem vásároltam semmit, lassan el kellene kezdeni.

Vérzés
Mikor a 6. heti kontrollra mentem én már nem véreztem napok óta.
A kórházban hálós bugyit használtam és betétet vagy azokat a papírokat. Hogy hívják? Ezt adták a kórházban is alapból. Amikor feküdtünk az ágyban nem szabadott semmit sem használni, hogy lássák, ha gyulladás van, rosszul hangzik, de szerencsére sokszor cserélték alattunk.
A szülés közben nekünk steril kórházit adtak.
A kórházban szoptatós hálóingem, melltartóm volt és sokszor viseltem szabadidő ruhát is. Főleg, amíg nem volt meg a baba, én bent voltam 5 napot túlhordás miatt.
Nem tudom meséltem e, hogy két lány volt a szobámban, akik elvetéltek, én meg izgatottan vártam Aport. Úgy sajnáltam őket.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


g_reny: ez nagyon aranyos volt!!! Fel is olvastam apának! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Pumukli,
küldtem privit.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Reny: én is jót röhögtem. :lol:

Anika: biztos van valami ebben a pucolás-kevés vérzés összefüggésben. Engem is pucoltak, hát nem volt valami kellemes érzés, főleg, mert szülés után az embernek már kevés a tűrőképessége, menne már nagyon. Mondjuk vészes nem volt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szép estét Csajok!

Annus!Jaj,de megijedtem :( ,örülök hogy nincs baj,és jól vagy!!!! :) :D Szép a pocid!! :D

Mi a márc.22-i börzére megyünk.
Bár mérleget holnap veszünk a Dunakeszi Auchanba,mert jó áron van(Hőmérővel 11 ezer).Ha így haladunk,a börze idejére már nem kell vennünk semmit. :lol:

Védőnő:A 16. héttől nekem mindig mér szívhangot is,+ súlyt,vérnyomást,és cukrot vizeletből.
Úgy néz ki márciusban jön hozzánk,de aranyos volt,mondta,hogy amikor nekem jó,ha már nem fogok dolgozni,és van időm Rá.

Szofi!Küldöm az egyik vénámat,nekem soha nincs bajom vele.
Látom,Te sem tudsz sokat jönni a munka miatt,de majd áprilisban ha már nem dolgozunk... :lol:
Nem fogtok tudni minket lelőni innét,ugye? :D
Apa szerint a 24. hétben vagyok.Telitalálat!!! :P :wink:

Vanni!Írtam pü-t.Vigyázz magadra,és pihenj sokat!Szorítok,hogy minden rendben legyen!!!!

Évi!Örülök,hogy már jól vagytok,és apa jól bírja. :D
Bár valljuk be,egy -két pasi ha beteg,akár egy gyerek... :lol:
Jobbulást apcidnak!
Kaja:Én szeretem a rakott ételeket(karfiollal,kelbimbóval,kelkáposztával)gyorsba sütőbe...,főzelékek,jénaiban zöldségek-husival,előtte leves....
Hátha van belőle,ami szimpi... :)

Ildi!De jó,hogy Te már lassan pihizel.Én márciusban még dolgozom,igaz már csökkentett tempóban,de addig még van egy hónap. :?

Én sem főzök előre.A férjem itthon lesz az első 2-3 hétben és majd Ő főz(remek szakács!!!) :)

Csorna!Gratulálok a kislányhoz!!! :)

Tinu!Én is ezt a börzét néztem ki. :) Tündinek jobbulást kívánok!!!

Időközben lehet,már megírtatok minden egy adott témáról,akkor bocs :oops: a fázis késésért!
Újra egy kisebb regény lett,elnézést :oops: .
Legközelebb csak hétvégén jövök.
Addig is mindenkinek panaszmentes babavárást,jobbulást,gyors ügyintézést,kellemes vásárlást kívánok! :D

Szép álmokat!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!Csak a Tesz-Veszen licitáltam,és most az utolsó percben megint akarok,mert a csaj pont azt a Suttogót nézte ki,amit én.Mert hát Szegeden van az átadó és ott személyesen át lehetne venni,nem kellene postaköltséget fizetni.Ráadásul megvennék az eladótól egy másik könyvet is. Ráadásul nem is ez a legolcsóbb suttogó.Most olyan dühös vagyok.
:evil:
A stori nagyon aranyos.Felolvastam a férjemnek,illetve csak próbáltam,mert közbe úgy nevettem, hogy komolyan fájt. :lol: :lol:
Én a pakolást a 35.hét környékére tervezem. Persze addig még vennem kell ezt-azt.Se bugyim nincs,ami megtartana egy betétet,se hálóingem,se szopis melltartóm.De valahogy ezeket még nem érzem annyira sürgetőnek. Mondjuk én ha ciki-ha nem kínai nagyi-bugyit akarok majd venni.Meg ott valami gombos hálóinget.Nem szeretnék ezekre sokat költeni. :oops:
Remélem mindenki jól van. Mi igen.Csak tanulni nem nagyon van időm.Hétfőn bent kellett maradni fél 9-ig,így tegnap és ma este tudtam kicsit tanulni.A holnapi naptól sokat várok.Remélem menni fog. :?
Na megyek, szorítsatok, hogy nyerjek!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Nem tudom, mihez kell hasonlítani, de nekem sem túl intenzívek a menstruációim sztem. Mégis sokáig tartott a tisztulás... A 8. héten már kezdtem furcsállni, hívtam a dokim, ő mondta, semmi vész, ha a 12. hétig elmúlik, akkor még belefér. Szóval előfordulhat, hogy 12 hétig vérezzen vki akár normál esetben is... A 6 hetes kontrollon nekem még bőven kellett betét... Szofi! Én is onnan tudtam meg, hogy ez várható a szülés után, hogy olvasgattam a lapokat meg a netet a szüléssel kapcsolatban... Miről meséljünk még? :)

Sztem is vicces volt, Reni! :)

Na, mára ennyi... :)

Jó estét, és jó éjszakát!
Vendég
 


Kutyafüle! Hajrá a licithez és a vizsgához is!
Vendég
 


Pumukli! Légyszí, küldd el nekem is a recepteket! Írtam pü.-t! Köszi! :)

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok! Végre ide is eljutottam!

Hétfőn voltam az albérletbe megbeszéltem a sráccal meg az anyukájával a dolgokat velem jött anyukám is neki is nagyon tesztszett én meg egyenesen beleszerettem! Ha minden igaz 10-e után valamelyik nap már költözünk alig várom :D :D :D ! Már elkezdtem összepakolni mosni meg iylenek azért nem jöttem mostanság! De olvastalak azért titeket csak már nem maradt időm írni nektek!

Tegnap a teszveszen megnyeretem egy kisplédet készítőtől 1100-ért polár! És ha kérem bele hímezi nekem a Lánykám nevét is igaz 3 450 ft-ért de még így is megéri!

Kórházi csomag: Nekem anyuméknál már össze van készítve a múltkori "műbalhé" miatt anyukám már nem teszi el így ha bármikor menni kell mindig már csomaggal megyünk! (persze nem vizsgálatra)

Annus: Nagyon megijesztettél! Örülök hogy nincs semmi baj vigyázz magatokra! Tényleg Izabel elég nagy baba Gratula ;-) Én is meghatódtam a versikén nagyon szép!

Csorna: Gratulálok a kislányodhoz! :) Úgy látszik a május leginkább a csajoké lesz ;-) Kép nincs?

Brigi is Gyönyörű!!!!

Reny: Én is megmutiztam páromnak is jót nevettünk rajta! Nagyon nagy poén! :D :D :D És először ő is azt hitte hogy veled történt! :D :D :D De mondtam neki hogy nem ez csak vicc! :)

Én is Tena betétet használtam szülés után és több hónapig én sem használtam tampont! Nem azért mert nem lett volna kényelmesebb hanem mert kényelmetlen volt és fájt! És Én is több mint 6 hétig véreztem de rendesen végig! Nekem csak az utolsó párnap volt rózsaszines nyálkás folyásom!

Tinu: Szegény Tüci nagyon sajnálom és mihamarabbi gyógyulást kívánok neki! Mind a két fülében van vagy csak az egyikben? Szegény Domikának 6 hetesen csináltak a nővérkék majdnem a 3 kilójával a 36 fokos inkubátorban volt nagyon melege volt már szegénykémnek és kinyitották rajta az ablakokat de ment a klíma és mindig olyan huzat meg hideg volt hogy én a nyárias öltözékemben állandóan szétfagytam szegény legyengült gyerek meg még védekezni sem tudott és azt is én vettem neki észre hogy trutyi folyik a kis füléből. Este telefonon mondta a doki hogy mind a 2 fülét fel kellett szúrni mert már annyira el sújósbodott! Rá pár napra ismét fel kelett szúrni neki de akkor már csak az egyiket!

Lányok én most úgy szégyenlem :oops: magam! 1 Héttel elszámoltam a terhességemet :oops: ! Annyira elveszi az eszemet a Kislányom meg most az az öröm hogy végre Apájával teljesen egyedül leszünk az albiba hogy olyan dolgokat csinálok hogy már sírok! Komolyan! Hogy lehetek ilyen hogy 1 héttel elszámolom magam! :( Teljesen kiakadtam tőle napok óta sírok rajta mert múlthéten a dokinak is rossz hetet mondtam 1 héttel többet! :oops: és így 1 héttel előbb veszik le a terheléses cukrot is! Akkor elhagytam egy fontos papírt és egyszerűen nem emlékszem rá hogy hova tettem! Egy másik papírt meg anyáéknál felejtettem de arra sem emlékeztem itthon felforgattam mindent! Pedig mindig úgy figyelek az ilyen fontos iratokra!!! Veletek is történik ilyen? Vagy csak a túlzott öröm teszi ezt velem???

Bocsika ha hosszúra sikerült!

Jó Éjt Mindenkinek! Puszi! Aludjatok jól és Álmodjatok szépeket!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Ja Pumukli szeretném én is elkérni a recepteket! Én még csak szakácskönyvből főzök! (még egy sima tojásos tésztát is onnan néztem ki :oops: de még soha életemben nem kellett főznöm csak mióta Kismama vagyok és akkor sem minden nap!)

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Még nem sikerült aludni menni...

Heni! Ne aggódj, én is követek el buta hibákat mostanság... Annyival hamarabb meg nem veszik le a terheléses cukrot, mert 5 nap múlva már betöltött 24 hét lesz... Mikor mész a terhelésre? Nekem Samuval fontos vizsgálati papír volt, amit meg sem kaptam... Mert a kórház elkeverte... És nem hiányolta senki. Szóval sztem ne aggodalmaskodj. Úgyis a kezedbe akad, mikor majd nem is gondolsz rá... :wink: Ráadásul biztosan a föld felett jársz örömödben, szóval ne keserítsd meg a napjaidat azzal, hogy rágódsz ilyen apró dolgokon. Engem is kérdeztek, hogy hanyadik hét 2 héttel ezelőtt, és csak annyit tudtam mondani, hogy már félidőn túl picivel... :oops: De most annyira nem tudom, hogyan kell mondani, hogy teljesen belezavarodtam... Mert ha hétköznapi emberként beszélek, azt mondom, ez a 24. hét. De ezt ők a 23.-nak hívják, mert azt már betöltöttem... Ki tud kiigazodni??? Szóval ne aggódj, amíg örülsz babódnak, addig neki is jó! :)

Megpróbálok lefeküdni... :)
Vendég
 


ÚÚÚ! A Tampont úgy értettem hogy én jobban szeretem mert kényelmesebb de szülés után nem volt az :oops: :) A Takaró hímezve pedig nem 3 450 Ft hanem csak 450Ft :oops: Bocsika!! Jóéjt!!!!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Dóri Köszönöm a megnyugtató szavaidat! Jól esett! Aludj jól! Most már nekem is mennem kéne!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Ja és jövőhét hétfőnmegyek a terhelésesre

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Sziasztok,

Pumukli, küldök privit én is kérem a recepteket.

Tinu, Tüncinek jobbulást!

Brigi baba annyira édes a uh képen már tisztára kis baba arca van.

Reny, tényleg jó volt ez a sztori. :D

Csorna, neked is gratula a kislányhoz.

A szülés útán nekem eléggé rosz volt, még úlni sem tudtam 2 hétig annyira fájt a gátsebem, de ez egyéntől függ.Mellgyuszim is volt az sem volt egy kellemes érzés na de túl estem rajtuk. :)

Mi nagyon megvagyunk húlve az egész család, valami csunya náthát el kaptunk. :(
Szedjük a homeos cuccokat.

Annus, nem semmi lehetett ahogy el ájultál, vigyázz magadra.

Na most megyek mert Jázmin felkelt.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Na itten!!!

Ma megyek le szolnokra!Majd csak pénteken vagy szombaton jövök!Mamám már ebéddel vár :lol:

Emese!
Az oscilo izé télleg elég drága...de szinte minden gyógyszer az...én is furcsáltam a 6 ampulláért ennyit kérni,de eddig bevált!

Na még jövök,csak pakolászok!

annus11
 
 


Asszem elküldtem mindenkinek a recepteket.
Picihencso, küldj e-mailcímet!

Reny, jó sztori.
Én egy olyat hallottam ismerőstől, hogy a csaj otthon aludt, a pasi meg elment a haverokkal sörözni. Hajnalban arra ébredt a csaj, hogy valaki bénázik a zárral, ki is ment az előszobába, de nem segített neki. Hagyta a férjét, ha már egyszer így berúgott, dolgozzon csak meg azzal a zárral. Végül sikerült kinyitni, de nem a férj volt, hanem egy betörő :-) És a csaj anyszült mesztelenül kergette ki...

Kb 2 éve volt, hogy elküldtem az uramot a patikába oscilloért, mondtam h vegyen 3-at. Erre 3 dobozt hozott, mindegyikben, vagy 6 ambulla. Hát nekünk az kitart még egy pár évig.
pumuklii
 
 


Pumukli köszi szépen meg kaptam, nagyon jó!És véletlenül azt hiszem visza kúldtem. :D
Ja az oscillo elég drága de jó én is adom Jázminnak és elég hatásos.
Annus, jó utat. :D

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Annus,
jó utat, vigyázz magatokra!

Böbi,
Anitával ma taliztok majd? Jó talit, üdvözöljük őket :)

Pumukli,
szegény csajszi, csoda, hogy nem kapott infarktust!!! :) Kedves férjem is egyszer úgy becsipentett, hogy csak na! Elvoltunk szülinapi zsúron, ott semmi baja nem volt (persze bizonyos kereteken belül...), a hazafele úton sem. Valószínűleg, mire hazértünk hatott a pálinka. Az előszobában kiterült, a papucsát berakta a feje alá párna gyanánt, és lszundikált. Néhány percig próbálkoztam, hogy jöjjön a szobába, de rájöttem, hogy felesleges :) Akkor még anyósnál laktunk, képzelhetitek, jött ki szegényke a szobából, a fiacskája meg kiterülve, mint egy disznó :lol:

Az oscilloizéről épp most mondta egy kolleganőm, hogy neki a homeopátiás doki javasolta, hogyha már beteg, akkor 15 percenként vegyen be belőle 10-15 szemet, és úgy állítólag hatásosabb. Majd kipróbálom ma ezt a módszert.

Tinu,
Tüci jobban van?
Köszi a mellgyulladásra a választ!

Betegeskedők gyógyulgatnak már?

Képzeljétek, kaptam tegnap még utó-karira egy 20.000 Ft-s utalványt, amit a Neckermannál lehet beváltani, úgyhogy márciusban szeretnénk majd elmenni vhova 3 napra belőle. Úgy örültem neki, mert kicsit hozzá kell majd tenni, de legalább még a baba előtt elmegyünk vhova!

emese1979
 
 


Halihó Csajok!

Nekem is megjött a kedvem Annusék után a wellnesshez, még utoljára kettesben apával... Hát, szerintem február végén elmegyünk valahova, van egy rahedli üdülési csekkünk, szóval még költeni se kell rá.

Pumukli, mindjárt újra próbálok írmi.

Csajok, hát ez a max. 12 hetes vérzés elég borzasztóan hangzik, de majd csak lesz valahogy. Én minden nap azon filózok, hogy minden ember a földön eddig megszületett valahogy, majd csak az én gyermekem is meg fog...

Hean, megyünk, megyünk én is beütemeztem!
Tinu, Te is jössz, ugye? 3/4 9 főbejárat?
Hean, tényleg frissítették a honlapot, és új helyszín van fent:
kórház F épület, I. em., Dr. Zellner Pál terem


Zsüci, megtaláltam az előadásokat! Melyik érdekel? III.17-től indul előlról, én akkortól akár elmennék az egész sorozatra is. Tinu, Böbi, Hean? Titeket is érdekelne?
http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... Eloadasok/

Ma voltam védőnőnél. Nekem csak vérnyomit mért. Hála istennek rendeben volt. A tegnapi vérvételen 3,6 volt a cukrom, úgyhogy mehetek jövő héten a terhelésre.

Na megyek dolgomra!Sziasztok!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


sziasztok

Annus
II. női jól emlékeztél :D

az apanap szabiról viszont én emlékeztem rosszul, szülés utáni 3 hónapon belül kell igénybe venni

szép napot Nektek
fitie
 
 


Jó reggelt!

Pumukli, Emese! A ti sztoritok is nagyon jó! Azért nem lettem volna a csaj helyébe amikor meglátta a betörőt! A papucs párna helyett nagyon muris! :lol: :D

Megyek, életemben először aranygaluskát fogok sütni. Barinőmtől kaptam a receptet és állítólag isteni lesz! Remélem sikerül, drukkoljatok!

Annus jó utat!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok csajok!

Én is alig birok visszaolvasni itt munkaközben :?

Ez a vérzés-dolog elég rosszul hangzik!

Majd jól bepótlódik, ami 9 hónapig nem volt?! :roll:
Pedig hogy szeretem ezeket a hónapokat -ezért is! :lol:

Tegnap voltam egy bababoltban -mert még volt annyi időm egy találkozóig -de én nem éreztem valami jól ott magam. Minden rohadt drága volt és tök fölösleges cuccokkal volt tele az egész áruház...
Komolyan mondom, én nem fogok ilyen helyekre menni.

Eddig is mindent az interneten néztem meg, a teszveszről pedig vettem pár hasznos dolgot.

Szóval a babaáruházak engem nem nagyon csábítottak el...

Kép

Kép
adraci
 
 


Azért nem olyan durva ez a vérzés...
Normálisan 6 hét alatt bőven elmúlik, ritka, ha nem.
Ismerősömnek nem múlt el és kiderült, hogy bennmaradt egy darab a méhlepényből, így szedhette az antibiotikumokat.
pumuklii
 
 


Hú, az aranygaluskát én is megkivántam. Van is az egyik stahl-ban recept.
pumuklii
 
 


SZofi: melyik a főbejárat? Ahol be kell menni a szülészethez, vagy amelyik az udvarra vezet? Én már nem emlékszem, hogy melyik épület hol van, de régen a szülésfelkészítő előadáshoz az udvaron kellett átmenni és egy hátsóbb épületben volt.

Reny: jaj, nem kellett volna mondanod az aranygaluskát, a kedvencem. :roll: Ma meg gyüminapot tartok... Én már csináltam néhányszor itthon, na jó kb. 3x, és nem olyan bonyolult. Csak az öntetet nem szeretem megcsinálni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Hú, aranygaluska - imádom. Most profiterolt vettem a boltban, mindjárt meg is eszem.

Emese, valószínűleg holnap találkozunk Anitával, ha jó lesz nekik az időpont, remélem, már nagyon kiváncsi vagyok rájuk és Esztóra is! :-)

Pumukli, ha jól láttam a Majd a Buday részt nem írtad, nekem az is megvan, küldöm, ha kell valakinek.

Ági, jobbulást nektek!

Mi is a lánnyal osco-t szedünk heti egyszer és megemeltem a C vitamin adagot.

Tegnap voltunk a barátnőmnél, itthon van Angliából a huga a 4 hónapos kisfiával, mesélte, hogy tök bunkók voltak vele a repülőn az utasok, azt hitték, hogy angol (mert a férjével angolul beszélt), így jó hangos magyar megjegyzéseket tettek rá, hogy miért kell egy ilyen picivel utazni. (mellesleg a baba végigaludta az utat). Aztán amikor egyszer leesett a sapka a fejéről és akkor is bunkóskodott egy nő, hogy na, még ez is, akkor odaszólt neki magyarul, hogy ahelyett, hogy itt rosszmájúskodna, inkább odamenne segíteni a sapkát felvenni. Síri csend lett a repülőn, azt mondja, még a többi utas is szégyellte magát a nő miatt. Tipikus, nem?
Vendég
 


Böbi
csak a Stahl könyveket soroltam fel, de a Buday is megvan, azt is küldtem, aki kérte.

Jellemző magyar túristás viselkedés.

Én lehet csinálok is aranygaluskát délután. Szerintem van is itthon minden, még vaniliarúd is.
pumuklii
 
 


A kormány 1000 milliárd forinttal csökkenteni kívánja a munkára rakódó terheket - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő a rendkívüli parlamenti ülésnapon.
Négy területen jelent ez enyhítést: csökkenteni fogják
- a személyi jövedelemadót,
- a munkabér utáni járulékokat,
- eltörlik a magánszemélyek - szolidaritási adónak becézett - különadóját és
- a vállalati különadót is.

Enyhén emelnék az áfát, a személyi jövedelemadóban - és vélhetően a társasági adóban - a kedvezmények, mentességek körét drasztikusan leszűkítenék, és a vagyonadóztatást átszabnák úgy, hogy az egységes vagyonadóval a jómódúak a mainál nagyobb terhet viseljenek, az átlag alatti vagyoni helyzetűeknek azonban ne okozzon elviselhetetlen elvonásnövekedést.

Azokat a szociális támogatásokat, jóléti juttatásokat (a nyugdíj kivételével), amelyek nem célzottak, hanem mindenkinek alanyi jogon jár, mint például a családi pótlék, azokat felbruttósítanák és megadóztatnák. Az átalakítás eredményeként az alacsony jövedelmi helyzetűek pozíciója nem romlana, magyarázta a kormányfő.
pumuklii
 
 


Tyű,
aranygaluska receptet átdobjátok nekem? Eddig azt hittem, bonyolult, nem is próbálkoztam vele :oops:

Adraci,
én is épp azon örvendeztem múltkor, mikor a fürdőben összepakoltam a tamponokat, h mennyit megspóroltam ezzel :) Fura lesz megint menstruálni :roll:

Szofi,
nemrégiben volt asszem a Discoveryn egy dokumentumfilm egy indiai nőről, aki anno 1970 körül bement a szülészetre, mert azt hitte szülni fog - vérzett. A végén kutya nem foglalkozott vele, így hazament. Most több, mint 20 év után operálták meg, mert a magzat bentmaradt, és megkövesedett! Állítólag méhen kívüli terhesség volt, és amikor elkezdtett vérezni, akkor robbant szét a petevezetéke, utána meg a szervezete így reagált - elkezdett egy mészkéreg rakódni a magzatra. Nagyon durva volt a műsor, bocs az ebéd utáni horrorért.
http://eletmod.transindex.ro/?hir=5733

emese1979
 
 


Sziasztok!
mellgyuladás: Sajnos nekem többször volt benne részem az első hónapokban. Kerülje el mindenki! Nem vagyok ugyan beteges, de én még az életben olyan rosszul nem éreztem magam, 40 fokos láz, remegés, hidegrázás, szédülés és pokoli mellfájdalom. Nekem sok tejem volt, de a baba keveset evett és mivel tapasztalatlan voltam eleinte nem nagyon fejtem, ráadásul a berepedezett bimbón át valami baci is bejutott, állítólag ezért tért vissza gyakran. Szóval, ha valakinek sok a teje: fejés, fejés, fejés!

Szofi! Szerdán ott leszek 3/4 9-kor. Az F épület az udvarban van, megnéztem, tehát érdemesebb talán a buszmegállóban lévő bejáratnál találkozni. Az előadásokra nem tudok menni, bár ez másik kórház, más szokásokkal, mint az előző, de talán olyan sok újat nem mondanának.

Az aranygaluska engem is felcsigázott, de még sosem csináltam. Nem macerás?

Kép

Kép
hean
 
 


Sziasztok

Tényleg nem bonyi az aranygaluska?
Mondjuk nekem nagy kedvencem, de nem hiszem hogy a tésztájával van a gáz...inkább nekem nem mindegy milyen a krém hozzá. :oops: De én nem tudok csinálni, nem vagyok az a nagy sütögető bajnok.

Csajok, napok óta csak olvaslak benneteket de nem írtam.
Tisztára sokkot kaptam attól amikor feljött a szülés téma.
Azóta arra készülök, olvasok sztorikat, jót is roszat is hogy fel legyek készülve. Bár igazából már a babatervezés időszakában is sokat foglalkoztam a témával, hogy megtudjam képesnek érzem e rá magam, de akkor azért könnyebben bólogattam amellett hogy persze, mint most. Azért tényleg nagyon közeleg az idő...És az eddigi hónapok is pillanatok alatt elszálltak. A maradék is el fog...

Meg azon kezdtem el tényleg gondolkodni, hogy képzeljétek el micsoda "káosz" lesz itt, ha szépen sorban elkezdünk szülni.
:lol: :lol: :lol:
Eleve biztos érdekesen átalakulgat majd a sorrend a táblázathoz képest. Aztán meg elkezdődik a ki mit tud erről vagy arról... :lol:

Na jó,most megyek teszveszelni..le kéne állnom teljesen belehabarodtam... :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Beakartam gépelni a stahl féle aranygaluskát, de nem tetszett, mert nincs jól leírva.

Itt még képek is vannak minden lépésről
http://desszert.eu/aranygaluska
pumuklii
 
 


Én hallottam már ilyenről, csak picibb volt a magzat. És egy terhesség után, mikor a tesója megszületett, akkor találták meg... Érdekes, hogy az ember szervezete mit ki nem bír...

Lányok, az aranygaluska nagy kedvence a család egy részének... A férjem is beletartozik... De nálunk nem szokott lenni, mert igyekszünk kevés édességet fogyasztani... Ettől eltekintve, ha mindent össze tudok itthon vadászni hozzá, ha már mindenki csinál, lehet, hogy meglepem... :)

Tényleg ritka, hogy a 6 hétnél tovább tartana. Nem véletlenül van akkorra időzítve a kontroll vizsgálat. Csak előfordulhat. Szóval csak nem kell megijedni... :)

Mellgyulladás nálam elég komoly volt, de erről már írtam korábban... A legrosszabb talán az benne, hogy következtében gond lehet a tej mennyiségével a láz miatt. A fájdalom rossz, de rendeződni tud. És tényleg a szoptatás a megoldása. :) De én már a kórházba viszek magammal bimbóvédőt, ha kell, akkor használni fogom, hogy ne legyen ugyanaz, mint Samunál.

Jó utat, Annus!

Remélem, a betegeskedők javulnak!

Böbi, tök durva, hogy ilyenek az emberek... De sajna ilyenek... :( Viszont végülis a sztori jól végződik! :) Megkapták a magukét... :)
Remélem, jó lesz a találkozótok! Majd meséljetek!

Mindenkinek szép naot kívánok én is, bár nem olyan szép, de szebb, mint tegnap...
Vendég
 


Emese!

Ilyesmire tényleg nem kellett az utóbbi időben költeni (meghát mekkora luxus menstruáció nélkül az élet :lol: , viszont rengeteg más dologra, ami most aktuális a sokszorosát költjük.
Dehát ez így van jól!

Kép

Kép
adraci
 
 


Tök szimpi ez a recept, Pumuklii, köszi. :) Bár nekünk a családi picit másmilyen, de sztem kipróbálom ezt. Ha lesz időm rá...
Vendég
 


Adraci,
hát ja, ha megnézem, hogy csak a nőgyógyász mennyi... :?

Újabb kérdés, a bimbővédő kapcsán. az minden esetben hasznos lehet? Tehát jó, ha beszerzek egyet? Elsősorban azt a célt szolgálja, h ne sebesedjen ki?

emese1979
 
 


Én nem vettem, nem is kellett. Szerintem csak összezavarja a picit.

Tinunak viszont jól jött, ha jól emlékszem.
pumuklii
 
 


Emese, elsősorban igen, hogy ne sebesedjen ki, de nekem azért volt jó, mert Gyöngynek a szájpadlásán hátrébb volt a szopóreflex kiváltáshoz szükséges érzékeny pont, az én normál méretű mellbimbóm nem ért oda, így ezzel szoptattam. A kórházi shoppokban is lehet kapni, úgyhogy nem feltétlenül muszáj beszerezni, ott is meg lehet venni, ha szükség lenne rá, de nem vészes tétel. Nekem Avent volt, úgy emlékszem, hogy 1200 körül volt az ára 2 db-nak.

Pumukli, én anno egy zipp fájlban kaptam meg Stahl-t, benne volt a Buday, ezért gondoltam, hogy összefügg és hátha valakit érdekel.

Pingi, a szüléstől ne parázz!!!!! Az a legkönnyebb része a dolognak! :lol: A sokk utána jön, elég a tej? kakilt? Miért zöldet? Miért nem alszik? stb, stb, stb, de itt leszünk és segítünk egymásnak, úgyhogy NO PARA!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Hellóbelló csajok!

Emese, hát ez metál egy történet volt! :shock:

Tinu, nekem a főbejárat az a szép új épületnél ahol be lehet menni. de lehet, hogy csak azért hiszem ezt, mert én még csak ott mentem be... :oops:
Hean, én nem tudom melyik az a buszmegállónál bejárat...? A 7 es buszé, ahogy megy be a városba? Ott van valami bejárat?
Mi lenne csajok, ha találkoznánk a buszmegállóban, akkor tuti megtaláljuk egymást. Főleg, hogy rajtam fehér svájci sapka lesz! :)

Na, sziasztok, megyek, mert ma korán haza kell érnem, jönnek a UPC-sek bekötögetni a digitális TV-t.

Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Ez attól függ, hogy hogyan megy aszopizás. Vlsz. nem fogom használni. De pl. egy befelé forduló vagy nem szokványos formájú, elhelyezkedésű mellbimbót a manó nem tud ügyesen szopizni, csak ha már gyakorlott. A bimbóvédő megformázza szopizhatóvá. Meg nem minden újszülött ügyes az elején szopizásban. Van, hogy segíteni kell. Nekem nem vált be a bimbóvédő ebből a szempontból, inkább a már nagyon csúnyán sebes mellem miatt kellett picit használni, de a cumi megtanította Samut szopizni... Szóval, szerintem nagyon fontos tudni, hogy lesznek szakemberek a közelben, akiket kérni kell, hogy segítsenek, és akkor elkerülhetők a nagyobb bajok, amik a gyakorlatlanságból származnak... Én nem mertem segítséget kérni majdnem 3 napig...
Vendég
 


Nocsak, Szofi! Tök jó, hogy hazamész ilyen korán! :)

Akkor pihenj is, élvezd ki! :)
Vendég
 


Figyeljetek.
Van ez az oladal az aranygaluska recepptel és épp megyek Tescoba a hiányzó összetevőkért.
Csak van egy dilemmém.
Itt egy 26 cm-es tortakarikát ír, nekem ilyen nincs. Az egyetlen lehetőség egy bazi nagy tepsi 30x38 cm (ez elég mély hozzá), akkor mennyivel kell vajon több hozzávaló? Mert gondolom úgy jó ha kitölti a tepsit? Vagy vegyek egy kisebb olyan tortaformát?

Amúgy is ez olyan kevésnek tűnik nekem...

Na err ekíváncsi leszek.
Úgy látszik ma mindenki aranygaluskát süt. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

Hát a tegnapi napom nagyon pocsék volt. Elmentünk a párommal erre a szar cukorterhelésre.:( A dokinőm azt mondta,hogy ha kora reggel (7óra) megyek,akkor már ne egyek előtte 6 után. Hát én este 7 után már nem is ettem. Aztán meg persze nem tudtam aludni, kb. 4 órát sikerült. Háromnegyed hét körül értünk be vérvételre. Kb. fél nyolcra sorra kerültem. Levették a vért éhgyomorra, majd átküldtek egy másik épületbe (kb. 5 perc gyalog) ahol megnézték a vért (kb. negyed óra) Majd megihattam azt a szar cukros löttyöt. Megittam, de 1 órát bírtam csak magamban tartani, aztán ki is hánytam. Nem csodálom, több mint 12 órát nem ettem és akkor üres gyomorra meg ezt a szart.
Így azt mondták mehetek haza, mert nem telt le a 2 óra. Tiszta ideg voltam:( Hogy jöhetek újra vissza és megint ez a borzalom.

Ezek után természetesen egész nap döglöttem itthon, szó szerint. Remegtem, meg nagyon gyenge voltam.Nagyon rossz élmény volt.
Azt mondta a dokinőm,hogy pihenjek most egy hetet,aztán majd megpróbáljuk újra.:( Fasza!!!!!


Voltunk kedden 4D-n is. De a picúrunk nem volt nagyon együtt működő. Alukált és még arra sem ébredt fel,hogy a doki ütögette a hasamat. Ráadásul olyan helyzetben feküdt,hogy még a méreteit is nehezen lehetett levenni, nemhogy a nemét megmondani. Teljesen össze volt kucorodva:)
Nagyon lusti, olyan mint az anyja:) De azért az arcocskáját lehetett látni:) Ari volt nagyon:) Ásított egyet , meg kicsit mosolygott, meg összehúzta a szemöldökét. De ennyi.
Most kb. 684 g :)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Pingi,
jó sütögetést!
Ha jól emlékszem a kör területe r2pí, tehát kb. 530 cm2, a tepsi pedig 1140 cm2, tehát sztm kb. a dupláját, ha a magasságában kb. annyi a kettő!

Susycat,
sajnálom a cukros vérvételt :( Reméljük, jövő héten rendben lesz minden!
A picike meg sem mutatta, hogy kukis vagy puncis ezekszerint?

A bimbóvédős hozzászólásokat köszi, akkor azt előre nem kell megvenni :)

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: