Új privát üzeneted érkezett!

Ági!

Igazad van, ha egyáltalán felébred. De nem sokat adok erre a kapcsolatra, a barátunk pedig ütödött (mondtam neki is), mert azt mondja, hogy mondta már a csajszinak, de mégegyszer nem mondja, mert nem akarja megsérteni. Hát akkor most mi van?

Ja, a teljesség kedvéért, a csajszi nyárra meghívta az anyukáját, és a nagynénjét ide. Meg szeretné mutatni nekik Stockholmot (600km innen), utána majd jön egy nagybácsija is a fiával. Hahahaha...! Pénzük pedig nincs. Egy fiziböl a barátunk se tud ennyi embert eltartani.

Kérte, hogy beszéljek én a csajjal, majd ha itt lesz, hogy ezt mégse kéne. Erre nem vállalkozok, mert ha együtt maradnak, akkor a csajszi is a társaságunk része lesz és nem kell, hogy orroljon rám emiatt. Kellemetlen helyzet. Az elözö feleségével is beleestem ebbe a csapdába. Akkor is engem kért fel, hogy beszéljek vele, ott más gondok voltak. Ezt mégegyszer nem csinálom.

Tehetetlenül nézzük, hogy rosszul fogja magát érzeni ebben a kapcsolatában is. Tíz év után vált el az elözö feleségétöl, ö is totálisan elnyomta, pedig egy nagyon jópofa, családcentrikus, sok empátiával megáldott egyén. Magyar.

A svéd barátnöimmel is kitárgyaltuk szegényt. Már az elözö kapcsolatával kapcsolatban is. Azt mondták, hogy nem igaz, hogy valaki ennyire engedékeny és keresztülgázolható.

Beszéltük, hogy ki kellene szíjaznunk egy székhez, és kényszeríteni a válásra, mert tönkreteszi az életét. Az élet pedig rövid. Fontos, hogy az ember megtalálja a társát, akivel jó lesz megöregedni.

De ö szerintem most ismét alácsúszott a párválasztásban. Bárcsak ne így lenne! Emlékszem amikor az elsö esküvöjére mentünk, mi vittük a völegényt, más a menyasszonyt, hogy csak a házasságkötö elött találkozzanak. Az a kapcsolat is szarul indult. A férjem a kocsiban mondta is neki "Még nem késö kiszállni!" Ezt mindig emlegeti, hogy miért nem hallgatott a többi barátra. Most ugyanez. Bár még nincs esküvö betervezve.

Bocs, hogy így kikeltem magamból, de jó volt megosztani. Ez a gyagya ma indul értük Budapestre. A csajszi még meg sem várta a választ, hogy megkapja-e az engedélyt a követségtöl. Szomorú vagyok a srác miatt, mert olyan jó barát.

Kriszti!

Ügyes vagy, hogy ennyi mindent tudsz, biztos hasznodat veszik.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Fcs!
Mail ment vissza!
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla na most kössétek ki egy székhez azt a Barátot és mondjátok Neki, nem késő kiszállni )KépKépHa nem érti hát akkor egye meg amit főzöttKép
picus
 
 

 
 

Picus!
Ja, azt kellene, de pár órán belül indul Magyaro-ra. Úgyhogy készül már a levesKép

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csilla! Úgy megnyugodtam, hogy nem az én barátnőmékről van szó... Ő a teljesen biztos egzisztenciáját hagyja itt, viszi a 17 éves fiát, de ő háromdiplomás, szóval jobb eséllyel indul, és nem is kívánja, hogy eltartsa őket a barátja, bár annak azért elég jó egzisztenciája van. Reklámfotós, ha jól tudom. Stokholmban fognak élni. Furi, hogy több hasonló eset is van... Ő tényleg nem önzésből, hanem szerelemből költözik.KépKépKép

Szegény barátotok...
Fulescsacsi
 


Csilla!
Én beszélnék a csajjal. Mert mi történhet?
1. Megfogadja a tanácsotokat.
2. Megsértődik, esetleg uszítja a barátotokat, de ha ő jó barát, nem hallgat az uszításra, tehát tud lépni.
3. Megsértődik a nő és hazajön, vagy ki se jön.
Még egy lehetőség:
Bemutatni a barátotoknak egy független, rendes nőt, hátha beleesik.
Több ötletem nincs. Ja, de: a srácot uszítani finoman a nő ellen, észérvekkel. Hátha ért a szép szóból.
Pusza-Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Fcs!

Hát igen, milyen jó hallani, hogy vannak igaz érzelmü emberek is. A barátnöd, jó eséllyel indul. Ha intenzíven tanulja a svéd nyelvet, hamarosan munkát is kap. A nyugdíjkorhatár itt 65, de fel akarják vinni 67-re, úgyhogy lesz még alkalma böven dolgozni.

Kezdetben öket is el kell tartani, de gondolom nem emlegeti, hogy ilyen vagy olyan napsütéses helyekre el akar most utazni. A nyelv a legfontosabb, utána már könnyebb. Föleg arra koncentráljon.

A fiának pedig nem lesz problémás. Ha továbbtanul, nyert ügye van.Bár gondolom nehéz neki a barátoktól megválnia.

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Fcs!

A férfi neve ismerös, most gondolkoztam. Van egy göteborgi lap is "két évszak" Annak a képzömüvészeti oldalán találkoztam már vele. Csak ö lehet.

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla itt most 62 év a nyugdíjkorhatár hogy emelik e 65 re?? Sőt 67-re ?? Hát sosem leszek nyugdíjas...
Még harminc se vagyok még ugyan ennyit ledolgozni mint amennyit éltem ahhoz - sőt még többet- hogy nyugdíjas legye uram atyám...van ember aki ezt megéli??
picus
 
 


Picus, hát éppen ez az, belegondolni is rossz.

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Kriszta!

Próbálkozunk, próbálkozunk...

Ö érti is az érveket, már bánja is az egészet, (tegnap is beszéltem vele erröl) de mégis bízik, hogy jobb belátásra tér majd itt a csaj. Aztán, most már a kislányt is sajnálja. Gondold el, egy ide-oda költözés egy négyévesnek.

A csajszit abban sem értem, hogy röpke pár hónapos internetes ismerettség után eljött a kislánnyal látogatóba ide, karácsonykor. Én ezt az ö helyében nem mertem volna megcsinálni. A barátunk egy interneten vadászó "kéjgyilkos" is lehetett volna.

Szóval, nagyon úgy néz ki, hogy mindenáron jön.

A fiúk is beszéltek vele, bár egy kicsit durvább szavakat használva, hogy nyissa már ki a szemét.

Tényleg, nem tudom, hogy ennyire balga legyen valaki, hogy nem elégedett, súlyos gondok vannak és mégis megy a vesztébe. Ez a csaj teljesen elkábította.

Még csak attól félek, hogy összeházasodnak, és ha rögtön el is válnának mindennek a fele a csajé. Persze, ha nem kötnek házassági szerzödést.

Akkor pedig anyagilag is sokat veszt...

Nincs az ismerettségi körünkben független nö. De a barátunknak jóval nagyobb az ismerettségi köre mint nekünk, ö járja a svédo-i magyar klubbokat is. Ha mindenáron magyart akar, itt is találna.

Márc. végén jönnek vissza, addig nem is tudok rendesen beszélni vele. Majd átmossák a fejét, az anyós meg a lánya.

Az elözö feleség is uszította ellenünk, de nem járt sikerrel, mindig itt öntötte ki a szívét. Most lehet újból kezdödik.

Megmarad amit utoljára írtál, ha önzö marad a csaj, akkor majd megy az uszítás...

Szemét egy dolog, de az ö érdekében tesszük, hisz ö maga mondja, hogy nem érzi magát jól a kapcsolatban.

Hogy egy férfi ilyen lökött legyen...

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla!
Feltehetek egy indiszkrét kérdést? Van a világon olyan férfi, amelyik nem lökött?
Az enyém is az. Ezért vagyok én a felesége. Lökött férfi - okos (?) nő! KépKépKépKép

Drukkolok, hogy ne sikerüljön ez a "frigy".
Na megyek, mert hazajött a másik felem, most övé a net vacsiig.

Sziasztok, jövök este.

Pusz-Krisz

mohácska
 
 


Krisz!
Van benne valami..Kép
Puszi
Csilla

Maj este én is jövök.

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok Csajok!

Na, úgy néz ki, hogy muflon már csak holnap lesz!Kép Kiélveztük ezt a szép időtKép No meg intézkedtem kocsi ügyben, hát nem egyszerű, de holnap nekiveselkedünk!

Hát, lányok, én soha nem akartam máshol élni, mint itthon. Én szuperül érzem itt magamKép

Csilla, nagyon durva, hogy a pasi nem lát 2-ig sem az agyával! Ez a csaj csak ki akarja használni, egy nagyravágyó nemmondomkimicsoda, aki ahelyett, hogy maga lépne a boldogulás útjára, csak szépen bele akar ülni a készbe. Soha nem bírtam az ilyet, az ember igenis kűzdjön a boldogulásáért, annál jobban meg tudja becsülni, amit elért. No, értem én, persze, hogy ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb...de kíváncsi leszek mi lesz ebből a kapcsolatból!
Remélem mukikám rájön hamar, hogy mekkora balfácán és szépen hazazavarja a királylányt!

Na pusszantás Mindenkinek, apjuk mindjárt hazaér és kezdődik a hosszú hétvégeKép Hurrrrrrrrá!!!!

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok lányok!
2 napig nem voltam a neten és annyit írtatok,hogy nem gyözöm visszaolvasni.Szerdán voltam a 4.5 éves kislányommal fogdokinál és nem tudok magamhoz térni!Egy ismrös dokinöhöz vittem el,mert annyit áradoztak róla,hogy nagyon ért a gyereket nyelvén és mivel ez volt elsö találkozásunk a fogdokival(a lányomé) arra gondoltam,hogy elviszem hozzá.Csak magánrendelése van,sajnos.A kerületben ahol lakunk azt mondták többen meg se próbáljam az SZTk-t,mert örök életre elriasztom a gyereket,olyan doki van.Így hát elmentünk ide a magánra.Tévedés volt nem megkérdezni a tarifát!Két picike lyukértfizettem 8ezret!Levegöt nem kaptam.Szerintetek normális eZ???Én nem bírok magamhoz térni,de megérdemlm,ha nem érdeklödtem elöre.Nektek milyen tapasztalataitok vannak gyerekfogászat terén?
enci70
 
 


Ez a készbe beleülök egyszer valaki jól megfogalmazta azóta szeretem ezt használni: "picsameleg máléKépKép"
Lányok s mi van ha tényleg szereti a csaj?? Mármint a pasit én is kimentem Canadába egy tali utánKépKép, s tényleg vak szerelmes voltam 17 évesenKépKépKépKépKépKépKépKép
Tudjátok ezt az ember nem érti csak érzi...persze nekem nem kellet a picsameleg málé pedig mindig azt gondolták ezt érzékeltették is azért nem vagyunk együtt...
Én nem mosogatok senki konyhájában azért, hogy elfogadjanak!!! Vagy szeretjük egymást vagy nem...
A sajátomban mégis megcsinálom!!!
Holnap elméletileg jön jóanyám úgyhogy most egy kicsit összedobom a lakástKépKép Reggel nyolcra szokott ideérni és már 10 -kor el is megy s utoljára hát mikuláskor?? voltKép
De hát ez van...
Jó hétvégét mindenkinek nem tudom mikor leszek kedden temetésre kell mennem Anyám testvére meghalt rákban..anyám biztos nem jön..hát Ő senkivel nincs jóba..s még ilyenkor is képes "bunkó" lenni de ez az Ő élete.
Hétvégén meg biztos megyünk Andival ide-oda mert hát vele nem lehet itthon ülni most is elment Apával sétára meg valami autószrelésre.
Addig nyugi van mostmár csak porszívózni kellKép
Üdv Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Picus!

Az szerintem más, ha vakon szerelmes valaki. De itt a leírt esetben nem fülig szerelmes a csaj. Az látszik valakin, ha szerelmes. Éppen ezért esik rosszul, mert egyoldalúnak tünik.

Csajok!

Más. Daniella ismét produkált egy három napos lázat kedd-szerda-csüt. Semmi más tünet, kiütések sem. Már volt egy párszor neki és valahányszor van, nyugtalanít.

Nálatok van ilyen?

Edina!
Nem is tudtam, hogy a gyerekekért fizetni kell. Én már mindkét lánnyal voltam, dokinéni átnézte a fogakat, tanácsokat osztogatott, felvette öket a páciensei közé. Évente fog majd ellenörzésre hívni. 21 éves korig ingyenes (maszek is, állami is).

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!
A férfiszakasz vacsizik, meg fürdik. Kicsit ideültem.
Ma én is takarítottam egy kicsit, túlzásba nem vittem. Ugyanis annyit takarítok, hogy már úúúútálom. Hozzánk nem jönnek ősök, akkor látnak, ha mi megyünk. Anyuékhoz szoktam menni, általában szombaton Danival, amíg a jobbik felem dolgozik. Anyóshoz, meg kb. 6-8 hetente kb. 20-30 percre.
Azt hiszem, holnap maradok itthon, nem igazán érzem jól magam. Párom úgyis dolgozik, addíg kúrálom magam vasárnapra meg hétfőre, hátha jó idő lesz és megyünk valahová.
Edina!
Hát nekem sincs túl jó.
Dani csak az iskolában került kapcsolatba fogorvossal, mert szuper jó fogai vannak, nem az enyémet örökölte. Szóval, másfél hónapja bedagadt az arca. Elmentünk, nem az övék volt ott, alig akart beülni. Lekezelte a fogát. Nagyon aranyos, kedves, nekem szimpatikus doki volt. Csak a fiamnak nem. Másnap, a körzetes dokihoz mentünk, Dani nagyon szerette(!), addig, amig belenyúlt a szájába. Olyan vandál módón fúrta meg úrja a fogát, nem tartotta a száját, a fiamnak fájt, ráadásul a fúró beleakadt a fogába, a doki elkezdte rángatni, a fiam meg húzta az arcát. Még mindíg nem segített a másik kezével a nő. Borzasztó volt látni. És még neki állt feljebb, hogy egy ekkora gyerek miért nem tartja a fejét nyugton. Hát ennyi lett a fiamnak a kedves doktornéniből, aki számomra egy elég unszimpi nő volt kezdettől fogva (már egyszer láttam).KépKépKépKép Most én is fogorvost keresek a fiamnak.
Most ennyi.Jövök még.
Pusz-Krisz

mohácska
 
 


Sziasztok!

Nekem ma olyan tavaszias hangulatom volt. Lehet, hogy hétvégére megérkezik a tavasz? De jó lenne!!!

Pirus!
Örülök, hogy gyógyulgatsz.Kép
Ági!
Mail jött- köszi.
Mi nemrég próbáltuk ki a Dentinoxot és nagyon hatásosnak tűnt. 14 fogacska bújt ki nélküle. Az alsó szemfog azonban annyira megviselte Bobót, hogy mutatta a csöpp kis ujjával, hol fáj.
Ami a szoptatást illeti: jól látod a dolgot. Tejcsivel nem lehet túletetni. (Bobót még tápival sem tudtam)
Köszi a biztatást a vérvételt illetően.Kép

Újabb + élmény a klinikán:
Azzal kezdem, hogy Bobó szuperül viselkedett. Fogta a kezemet, nem akart rohangálni, őrültködni ( itthon persze szokott), nézelődött... Ma is hosszú sor kígyózótt a labor előtt, de mi nagyon türelmesek voltunk. Akkor ért a meglepetés, amikor bejutottunk a laborba. Az egyik nővér, hallva, hogy kisgyerek magyaráz ott, egyből előre vett minket. Nehogy már várjunk! Kép Nyilván nem tudtam senkire rábízni a gyereket, azért vittem magammal - tudatta a többiekkel. Én annyira meglepődtem, hogy meg sem tudtam szólalni. Eddig is szimpatikus volt ez a nővér, de most teljesen belopta magát a szívembe!!!
A vérvétel a következőképpen zajlott: a jobb karomat szúrták miközben a ballal - a jobb kezem alatt átnyúlva - fogtam Bobó kezét.Kép Mert persze az fontos volt, hogy fogjuk egymás kezét!

Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Ezt még elfelejtettem. Azt már írtam valamikor, hogy voltunk hó elején kontrollokon. CT-röntgent is csináltak altatásban. Azt mondták, minden rendben.

Persze, nekem mondhatják, annyi félét olvasok, agyalok, hogy írtam tegnapelött egy mailt az agysebészünknek egy csomó kérdéssel. Gondolom, már unja. Visszaírt, hogy ha ideje lesz felhív.

Most este felhívott. Ismét elmondta, hogy nem lát semmi nyomot az agyvérzésböl, szépen rendbehozta magát az agy, nyugodjak meg.

Kriszti is szépen fejlödik, motorikusan és szellemileg is, kommunikál, mond elég sok szót, miért vagyok ideges? Kérdezte, hogy nem hiszek neki? Mondta azt is, hogy nyugodtan menjünk a nyáron Mo-ra. Nagyon fáradt volt a hangja. Azt gondoltam rossz kedve van. Nem, csak 5 órát operált mikroszkóppal és az fárasztó a szemnek is.

Danka székröl esését is kitárgyaltuk újból.

Puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla!
Az én fiam rengetegszer produkált hasonlót, magas láz, reggelre semmi, orvos sem lát semmit. De azért három-öt nap otthon (három láztalan nap után ajánlott újra a közösségi élet). Úgy hívják lázkiugrás. Gyerekeknél előfordul. Ne izgulj!
Örülök, hogy jól vagytok! Nálatok egy egész más világ van! Fényévekkel előttünk jártok.
Terika!
Vannak ilyen bababarát emberek, de sajnos kevesen. Jó, hogy ilyen előfordul a választott helyeken, mert ez is egyfajta biztonságot, megerősítést adhat abban, hogy jól döntöttünk.
Ági!
Megkaptam a táblát, köszi szépen! Mi a könyvesoldal címe?
PusziK

mohácska
 
 


Sziasztok!

Kriszti!

Köszi, megnyugtat. Itt az orvosok csak három nap utáni láz esetén tartják indokoltnak, hogy megnézik a gyereket, de addigra elmúlik. Azt mondják, hogy nincs mit tenni, mert gyakori. De azért jó, minél több anyukától ezt hallani.

Más.
Ma este a magyar tv3-on láttam egy müsor végét. Dr Csernus. Beszélgetett egy csajszival, aki sokat szeret enni. Ki ez a fickó? Elég nyeglén beszélt. Csak nemrég van parabolánk (szüleim ajándéka, hogy halljunk magyar szót is), nincs nagyon idöm nézni.

Maszat!
Hogy vagytok?

Ági!
Köszi a táblát, megkaptam én is.

Terika!
Miért volt vérvétel? Vagy vért adtál? Ismét lemaradtam.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Kriszti látom a III. kerülteben laktok én egy olyan drnőhööz járok aki ifjúságfogász...nem drága hátsó tömés 4..első 3 s nagyon jól dolgozik, ha már szólsz, hogy fáj kapod a következő injekciót..csak a XI.kerületben van a Fehérvári önkormányzati rendelőben ha érdekel???
Én nagyon nagyon félek mindenkitől aki fehérruhát hord de a nőgyógyász és a fogorvos azok ennek a félelemnek a legcsúcsán helyezkednek el!!!!
S mostmár mosolyogva megyek be a rendelőbe..még azért félek de messze nem annyira mint az elején ha érdekel megadom a címét nevét telcsiszámát..
Én azután mentem el miután a férjem fogait 17 tömött fogKépKép megcsinálta s megírígyeltem!!
Picus
picus
 
 


Sziasztok, jó reggelt(?)mindenkinek!
Picus!
Kellene a telefonszáma, neve. Bár nekünk is van (felnőtt), de az Istvánban és azt hiszem a XVII. ker.-ben rendel. Elég messze. A párom volt nála az Istvánban, amikor felszakadt a szája egy kis affér után, ő azt mondja szuper. Pedig orvosra SOHA nem mondott ilyet.
Hol vagytok? Bevásárlás hegyek, készülődés a 3 napra? Azért remélem írtok?
Pusz-Krisz

mohácska
 
 


Sziasztok!

Szombat lévén mindenki családi életet él, de az én apucim dolgozKép. Délelőtt mondjuk ezer százalékban lekötött a csöppem... A tegnapi "ma-nagyon-jó-fiú-vagyok-sokat-mosolygok-és-egyedül-is-sokáig-elvagyok"-állapoto t felváltotta az "akármit-csinálsz-üvöltök-amíg-el-nem-fáradok"-helyzet... Valószínűleg azért mert hajnalban felébredt és nem is tudott visszaaludni. Nyolctól háromnegyed kilencig aludt még ugyan, de utána nyűgösen ébredt... Most már tutira a foga jön, a dudort is látom, ha az az, amit én annak látokKép. Kedden veszünk mi is Dentinoxot...
Fulescsacsi
 


SziasztokKép

Olyanok a szemeim mint akinek behuztak, hulla vagyok, csak a szagom nem olyanKépKép az tejcsi, mert a fiam a fölösleget rám tálaltaKép

Nah hát amit tegnap produkált manó az jól lefárasztott, este 7 ig csak ha rajtam lógott érezte jól magát, igy szinte semmit nem tudtam csinálni, még jó hogy volt fagyi kaja és csak meg kellett melegítenem apának. 7 kor ugy elaludt, hgoy nem volt szivem felébreszteni, sőt mivel apával mi is hullák voltunk 8kor mi is lefeküdtünk, ezek után 1 kor kelt, kaja, játszani akart, nah arra én nem voltam vevő, irány a kiságy vissza, hiszti, ujra kaja, játék, kiságy, hiszti, nah itt azt mondtam hajnalban ilyet nem játszunk, párna a fejemre és kb fél óra mulva elaludt. Utána 5 kor, 7kor és 9kor játszotta ezt el, a végére kipurcantam. Még jó, hogy apa csak délre ment dolgozni, igy reggelit nem nekem kellett gyártanom. Most egész jól el van a kiságyában, de hogy meddig azt nem tom, bár ha végig olvastam a két topicomat elviszem sétálni, remélem jól kifárad.

Nah ennyit a panaszkodásból, de ezt mondjuk csak magamnak köszönhetem, hogy hagytam aludni és nem keltettem fel.

Csilla
Tök jó lenne, ha Mo is ott tartana már, hogy tök mindegy legyen a fogorvos, hogy állami vagy maszek, megbizhatsz mindkettőben és ugyanolyan szivvel és lélekkel dolgozna. Értem ezalatt, hgoy sok maszek orvos rendel állami intézményben is, és sajnos vannak közöttük akik csak a maszek rendelésen adják bele az apait anyaitKépKép

Dr Csernusnak a tv3mon van egy műsora, elég nyegle a pasi, de azt mondják nagyon sikeres ezzel a stilussal való gyógyítással, sokan járnak hozzá és sok embernek segit éppen azzal, hogy tükröt mutat a pácienseknek. Nem szépít, nevén nevezi a dolgokat és szembesit.

Fcsacsi
Azt hiszem kedden én is megyek veszek Dentinoxot, mert manó amit ér a szájába tesz és reszeli vele az inyét. Jah és manó is két naponta váltja a hangulatát, egyik nap áradozok róla milyen rendes kölök, másnap meg a hajam égnek állKépKép

Kriszti
Pihend ki magad, ne vidd tulzásba a takaritást, ugy is megvárKépKép

Edina
Nah azért nem semmi tartifáért dolgoznak egyes fogdokikKépKép

Terika
Édesek lehettetek együtt, hogy szoritottátok egymás kezétKép rendi volt a nővértől, hogy előre vett titeket, kevesen figyelmesek ennyire.

Picus
Én is pont igy vagyok a dokikkal, valahogy nem vonzódom azokhoz, akik turkálni szeretnének bennemKépKép tök mindegy hogy alul vagy fölülKépKép

Nah dugulok és megyünk sétálni egyetKép

Ági

Ui: Csacsi a meggyes pitét megeszitek? vagy az aranygaluska jönne be jobban?Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!
Igaz, hogy nem nekem szegezted a kérdést, de mindenevő vagyokKép. Bár, ha jobban végiggondolom, azért az aranygaluskát jobban szeretem, ráadásul valamikor az őskorban ettem utoljára. Emlékszem, amikor a XI. ker.-ben laktam, és nagyim még élt, a Móriczon lévő népbüfébe járt enni, akkor ettem utoljára. Ő hozott onnan mindíg. Most McDonald's van a helyén. Szóval és aranygaluskára szavazok. Lehetne róla legalább egy ici-pici fényképet kapni?KépKép
Már túl vagyok a takarításon.
Mára viszont embertelen módon elkezdett fájni a fejem. Már éjjel is felébredtem rá. Vettem be Algopyrint, hatása nincs. Mindjárt próbálkozom Saridonnal. Ja és dáthás is, jól be vagyok dugulva.
Pirus!
Muffin?

PusziK

mohácska
 
 


Kriszti

Nem lehet, hogy melegfront érzékeny vagy?, mert én az vagyok és nekem is kapisgálja a fejemet valami, vagyis lehet hogy végre idetalál a Tavasz?Kép
Nah majd legközelebb, ha arra járok felétek viszek neked aranygaluskátKép Amugy piszok könnyű megcsinálni és nem is igényel sok munkát.
Hozzávalók:
Fél liter tej--- ezt meg kell langyositani
1 tojás
fél élesztő (friss)
2 kanál cukor
1 citrom héja
1 kanál rum
1 kanál olaj
csipet só
kb fél kiló liszt---- ez azért kb mert én soha nem mérem, hgoy mennyit rakok bele, hanem érzéssel öntöm, keverem, és ha még kevés teszek bele.
plusz kell még:
dió
cukor
margarin

Munkamenet: Magamrészéről a tupperware kelesztőjét használom, de bármilyen műanyag edény jó aminek elég jólzárodik a teteje.

A megmelegitett tejet beleöntöd a tálba, beleütöd a tojást, beleteszed a cukrot kicsit elkevered, hogy olvadjon, majd bele az élesztő, citromhéj, rum, olaj, keversz rajta egyet kettőt,teszel bele egy csipet sót is, majd elkezded érzéssel beletenni a lisztet, ne túl kemény, ne túl lágy tésztát kapj az a lényeg, kb olyan legyen mint egy nokedli tészta (persze ami nem folyik). A tésztát nem kell hólyagosra kiverni, csak homogén legyen, ne legyenek benne száraz részek. Egy kicsit meglisztezed a tészta tetejét, ha kész vagy majd lezárod a tálat és meleg helyre téve vársz kb 20 percet, vagy addig mig ledobja a tál a tetejét, ekkor átkevered egy kicsit ujra lecsukod és vársz még kb 10 percet. Ha szépen megkelt akkor lisztezett lapon elnyujtod egy kicsit, vagy kézzel egy kicsit ellapolgatod, majd féldecis pohárral gombócokat szaggatsz belőle, olvasztott margarinba forgatod és kivajazott tepsibe egymás mellé teszed a gombócokat lényeg ne túl szorosan,mert szépen nőni fognak, ha egy sor kész akkor cukrozott darált dióval megszórod, és folytatod a következő sorral. Ha kész vagy és esetleg maradt az olvasztott margarinból egy kevés még locsold rá és előmelegitett sütőben kb (200 fok) szépen megsütöd, tűproba, hogy ne hozzon fel nyers tésztát.
Csinálsz hozzá egy vanillia öntett és tálalod:
a vanillia öntetet én gyorsan el szoktam intézni: egy liter tej, egy csomag vanilia puding, két csomag vaniliás cukor és annyi kristálycukor amennyire édesen szeretitek (5 kanál kb) ebből föz egy pudingot, szép folyós és fini lesz)
Jó étvágyat hozzá

Ági

Ui: mostanában én darált dió helyett dejót vettem és azzal is nagyon fini lett, nem utolsó sorban jóval olcsóbb.

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!
Nagyon köszi a receptet. Ennek két bökkenője van:
mire elkészülne, nem biztos, hogy ennék belőle, mert telitődök vele, a másik, hogy tejcukorérzékeny vagyok. Igaz, van laktózmentes tej, meg gyógyszerem is, de inkább, ha lehet, kerülöm ezeket a dolgokat.
De lehet, hogy kipróbálom. Még kelesztőtálam is van.
Küldtem emilt.
Eddig nem voltam frontérzékeny, most lehet, hogy az lettem?Kép
Azért csinálsz képet? Légyszi, légyszi, légyszi!KépKép
Csak mi vagyunk? Lányok ébresztő! A jobbik felem nemsokára(?) jön haza, utána övé a gép.
Kriszta

mohácska
 
 


Kriszti
A képpel csak az lesz a baj, hogy hétfőre már nincs gépemKép vissza kell holnap adni a kölcsön fényképezőt és nekünk meg még nincs digigépünk. Bár már rajta vagyok a dolgon, mert papamaci májusban lesz 40 éves és beszéltem anyóssal, hgoy fogjunk össze és részletre vegyünk egyet. Remélem összetudom hozni.

A kelesztőtálat én nagyon szeretem, de a többi tuperos dolgot is még anno tanácsadó is voltam náluk, de egyre drágabbak lettek ezért abbahagytam, viszont abból az időből cuccok dögivel vannak itthon. Az elején mikor kevés tejcsit fejtem le a legkisebb fagyasztós dobozukba raktam el pl az anyatejet.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági! Én akartam vinni a desszertet! Csak még nem találtam ki, mi legyen... Én valami püspökkenyérfélére gondoltam sok belevalóval - csokidarabok, dió, mandula, mazsola, mogyoró - , de végül is a kettő nem zárja ki egymástKép.

Nagyot sétáltunk, szinte végig ébren volt, csak kicsit szunyókált. Olyan tündéri volt, nézelődött, hallgatózottKép. Mintha nem is a délelőtti gyerekem lenne... Teljesen tavaszillat van kint: csirpelnek a madarak, mindenütt nyitott ablakok, autót, ablakot mosnak a népek... (Nekem is kellene már...) Apa holnap is dolgozikKép. Engem meg megesz a fene itthon...
Fulescsacsi
 


Ági!
Nekem is van egy-két tupperes cuccom, én is szeretem, meg vennék is egyet-kettőt még, csak katalógusom nincs, na meg most pénzem. Páromnál még nem indult be úgy a munka, én meg csak zsebpénzt keresek... De, ha esetleg lenne, vagy tudnál katalógust szerezni, szívesen venném.
Fcs!
Nem érzem a tavasz illatát, mert dáthás vagyok.
Ki kellene nyitni az ablakot is? Biztos meleg van, fiam dél óta a Kerék u-i máltai játszón van.
Kellene randiznom anyámmal is, mert nem akar átjönni.

mohácska
 
 


Látom, nem nagyon vagytok itt. Csak este jövök újra, mert megjött a jobbik felem, ő lesz a net birtokosa. Most koszvakarás van a fürdőkádban.

mohácska
 
 


SziasztokKép

Megjöttünk a sétából, manó kb 5 percet aludt, én kis naiv azt hittem majd a jó levegő elnyomja. Tök jó idő volt kint és tényleg tavaszillat van, és végre a madarak is dumálnak márKép

Fcsacsi
igy majd adunk a kilóknak desszert ügyilegKépKép, mi jót vettél bababoltozás gyanánt?Kép

Kriszti
ide is jöhetsz takaritani, ha már ekkora elánnal csinálodKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági! Az osztályban írtam, hogy elmaradt a bababoltozás... Utálom, amikor Apa dolgozik... Igazán találhatna valami távmunkát...
Fulescsacsi
 


Fcsacsi
Ötlet: helyezzétek át a munkahelyét hozzátokKépKép
tudom hogy buta ötlet,de azért leirni jó volt Kép

Én is keresek valami bedolgozást, ha tud valaki valamit igazán gondolhatna rám isKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági! Brrrrr! Még elgondolni is szörnyű...

Bedolgozás: én is kersgéltem, de csak valamilyen hímzés, vagy ilyesmi volt, az meg nem az én műfajom sajna...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!
Csak egy pár sorra. Feküdtem egy kicsit, míg a fiúk neteztek. Még mindíg fáj a fejem. Addíg volt jobb, míg vizszintben voltam. Hányingerem is van. Megyek aludni. Hátha holnapra jobb lesz.
Pedig vasalnom kellene... Majd holnap.
Jó éjszakát mindenkinek.

Pusza-Kriszta

mohácska
 
 


Kriszti
Pihenj inkább, a vasalás ugyis megvár. Én is igy vagyok most a mosogatással, hétökrös szekérrel sem tudnának most a konyhába vonszolni, ugyse csinálja meg senki helyettem, majd holnap.

Csacsi
Én inkább valami netesre gondoltam, ugy is itt van az adsl, ki lehetne használni, de semmi megbizhatót nem találtam még, habokra meg nem dolgozom senkinek.
Még nem irtad meg melyik sütit választottad, vagy csináljam meg mindkettőt?Kép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, nincs itthon adsl-ünk! Brühühü! Tiszta megvonás! Most is csak betárcsáztunk, mert a Páromnak muszáj néha feljönnie a netre a meló miatt.
Látom, zajlik az élet!

Kata!
Gyönyörű pici lánykád van és a neve is nagyon szép! (Ááááá, nem hazabeszélek Kép)
Tej miatt én nem aggódnék a helyedben, lehet, hogy éppenséggel túleszi magát és a hasa fáj. Nagyon hasonlít egymásra a hasfájós sírás és az éhes sírás. És felejtsd el, hogy fogy a tejed! Figyelj: ha akár csak 10 ml-t is tudsz fejni szoptatás után, akkor a tejed több, mint amit Anna meg tud enni, tehát dehogy kevés, sőt! KépKép

Picus!
Az a fogorvos engem is érdekelne! Akihez én járok, ott egy tömés 7ezernél kezdődik és nagyon szeret(ne) fogat húzni. Én meg köszönöm, inkább megtartanám a fogaimat, ha nem gond.
Érdekes, amit írtok Ágival a turkászokról, én még soha nem féltem sem fogorvosnál, sem nőgyógyásznál. Igazi nagy fájdalmat még egyik sem okozott soha, kivéve egy debil fogorvost, aki az ínyembe nyomta a tömőanyagot, miután érzéstelenítő nélkül kifúrta a fogamat. De azért nem ez a jellemző.

Meló egyre jobban tetszik, bár már kétszer túlóráztam, de ebből nem csinálok rendszert, nehogy elkapassam őket. Na jó, kedden 6-ra megyek, de csak mert le kell lépnem korábban, 2-kor adják át a lakásunkat!!! KépKép
Balázs nagyon-nagyon anyás, éjszaka többször felsír és engem hív és nem lehet megnyugtatni, ki akar mászni az ágyból. Mikor együtt vagyunk (nagyon-nagyon ritkán KépKép), nem kockát építünk és nem mesét olvasunk, hanem inkább összebújósat játszunk, ezt Ő akarja így és bár mennyiségileg sokkal kevesebbet vagyunk együtt, minőségileg valahogy többet kapunk ilyenkor, úgy érzem. Csak úgy odabújik és puszilgat, én meg olvadozom.
Rengeteget beszél, kezdi a mondatokat, ma közölte, hogy Apa eltűnt (bezárta a fürdőszobába Kép). Délután lenyúlta a sörömet, szegény csak egy kis habot tudott leinni róla, de de az is olyan rossz volt Neki, hogy azonnal kihányta az ebédet... Így járt szegény Kép
Megjártuk Sváb-hegyet, mert megint csúnyán elhúzódott a betegsége és a hörgőire ment, egyelőre annyit tudunk, hogy a bőrpróba alapján semmire nem allergiás. Vettek tőle egy rakás vért és első nap egyáltalán nem sírt, csak panaszkodott, hogy csipe-csipe-csipe. 2 nap múlva már mikor a tűt meglátta, remegett és teli torokból ordította, hogy csipe és ráadásul kétszer kellett megszúrni, mert nem jött rendesen először. Viszont mostmár teljesen jól van, kedden megy bölcsibe.

Képzeljétek, ma voltunk a budaőrsi Electroworldben hűtőt nézni és otthagytam a táskámat!!! Természetesen benne volt minden, ami nélkül létezni sem tudok (pl 2 Libero Maxi pelenka KépKép). Már a túloldalon jártunk a Média Marktban, mikor hiányérzetem lett. Hát kérem, megy ez a trabant 100-zal, ha muszáj! Kép Még szerencse, hogy nem állított meg a rendőr, még igazolni se tudtam volna magam. A forgalmi is a táskában volt természetesen. Végül persze meglett a táska, leadta egy házaspár nemsokkal azután, hogy elmentünk és persze minden megvolt benne.

Hú, bocs, rengeteget írtam, de tudjátok, a megvonás... Kép
Holnap megyek Shine-hoz és meglesem a pocakját!
Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Annamari! Én meg azt hittem, már az új lakásból írsz! Mikor költöztök?
Szegény Balázs... Én már az oltástól is kiborulok...
Milyen klassz, hogy leadták a táskád! Mindig hitetlenkedem az ilyen történeteken, de azért jó érzés is.

Ági! Nekem mindegy, de ahogy így olvasgattam, mintha az aranygaluskához több kedved lenneKép.

Kriszti! Ha hányingered is van, az nem migrén? Szokott lenni? A legjobb barátném 3 (!) éves korától szenved vele, havonta legalább négyszer, stresszes időszakokban akár többször is van... Nekem nagyon ritkán fáj, de olyankor végigalszom a napot.
Fulescsacsi
 


Sziasztok, jó reggelt mindenkinek.
Csak egy kicsit maradok.
Annamari! Szegény Balázs! Teljesen át tudom élni a helyzeteteket, mi is ugyanebbe a cipőbe jártunk. A vérvételből sokkal pontosabban meg tudják határozni az allergéneket. Ennyi idősen a bőrpróba nem ér semmit. Ételpanelt is csinálnak? Annak kb. 3 hét az eredménye.
Piszok mázlid volt a táskáddal! Lehet, hogy a LiberoKép mentette meg a tartalmát!
Fcsacsi!
Netes munka, vagy számítógépes munka engem is érdekelne.
Köszönöm az érdeklődést állapotom iránt. Migrénem elvileg nem szokott lenni. Decemberben volt, de akkor (én biztos vagyok benne) volt egy terhességem, ami még az elején elment. Spirálom volt. Amúgy nem vagyok migrénes típus. Egész éjjel alig aludtam, 3-4-szer voltam pisilni, ami egyáltalán nem jellemző rám, vert a víz. Most is fáj a fejem, tele az orrom, nem tudom kifújni. Ugyanakkor az allergiás csomóm eltűnt. Utoljára akkor nem volt, amikor terhes voltam a fiammal. A tesztem viszont -, hát nem tudom. Zavar a cigi, de ritkán szokott, amikor dáthás vagyok. Röviden ennyi.
Most megyek pihenni, meg vasalnom is kéne.
Puszi
Kriszta

mohácska
 
 


SziasztokKép

Kriszta
Remélem ez a sok apró jel arra utal, hogy kiadtad bérbe a pocidat, én nagyon drukkolok nekedKép
Én dohányoztam tavaly márciusban még, és manó tetette le velem, egyszerűen nem birtam még a füstöt se elviselni, nem hogy rágyujtani, akkor jutott eszembe, hogy lehet hogy terhes vagyokKépKép Azóta se gyujtottam rá és már nem is szeretnék visszaszokni. Tudom, hogy te nem dohányzol, csak azért irom, hogy még engem is zavart, aki pedig még fujtam is annak idejénKép

Annamari
Balázsnak nagy nagy drukk, hogy minden renben legyen. Te meg vigyázz magadra, ne vezesd be az elején a tulórát,mert nyujtod a kisujjad és a végén a karod is kevés lesz nekikKép
A táskával nagy szerencséd volt, jó olvasni, hogy még vannak becsületes emberek és leadják a talált holmit, nem pedig elteszik. Remegjünk apró hálát Libero védőangyalnakKépKép
A sört ezek szerint egy darabig manód kiiktatta az étrendjébőlKép
Mikor költöztök, hogy áll lakásotok?
Üdv ShinenakKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Fogorvos: dr. Gulyás Gabriella - először hívjátok fel, mert úgy tud időpontot adni ha maszek úton mész..

rendelői szám: 2792127

XI. Önkormányzati rendelő Fehérvári u. III. emelet 313 szoba
Rendelés hétfő és szerda: 8-14
Kedd és csütörtök: 14-20
Hívatkozhattok ránk nyugodtan mert mi már ezer éveKép oda járunk.

Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Hormonszint meghatározás miatt kellett a vérvétel.

Annamari!
De jó hallani rólatok! Azt hittem, már birtokba vettétek az új lakást. Kedden kapjátok meg a kulcsokat?
Balázs vérvétel Kép
Összebújás Kép

Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Voltam Acs dokinal a heten, nagyon "szuperjofej" volt. Mivel a petefeszkem televan apro cisztakkal, ezert azt javasolta csinaljunk hormonszint vizsgalatot, mert termeszetes uton szerinte nem jon ossze a baba. Voltatok mar ilyen vizsgalaton? Ho vegen mehetek vervetelre, es majd csak aprilis vegen lesz meg az eredmeny.
Helyileg hol van a II.sz. klinika?

EzVicc

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!
EzVicc!
Az Üllői úton van, a Klinikáknál kell leszálni a metróról, majd onnan kb. 3oo m-re van a bejárat. Fehér épület. Nem tudom, te mivel mész, én gyalog járok, azért mondtam így. Először az alagsorba kell menni, a lépcső mellett lefelé, a büfénél van a betegfelvétel. A labor is ott van lent. Sok sikert!
Hol vagytok, lányok?
Annamari!
Mindjárt kedd! Jó költözködést! Csak bújjatok minél többet. Neki is új, hogy kevesebbet lát, ehhez még hozzá kell szoknia.
1 órája majd meghaltam éhen, most meg a hátam közepére kívánom a kaját. Ki érti ezt?
Kriszta

mohácska
 
 


Szia EzVicc

Az Üllői uton van, a Klinikák metróállomásnál kell leszállni és a Nagyváradtér felé elindulva kb három perces séta és ott a klinika. A második kapun kell bemenni, először le a büfébe, ott van a vizsgálatokhoz kérhető lapok kiadóablaka, ott kérj majd a laborhoz papirt, Taj kártya kell majd csak hozzá, meg gondolom Ács doki adott papirt, hogy mit vizsgáljanak a vérből.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


luteinizalo hormon, follikus stimulalo hormon, progeszteron vizsgalatra irt elo. Ez mit jelent? Ha megvan az eredmeny, utana vissza kell mennem hozza. Szerintetek mikor lehet majd probalkozni?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


luteinizalo hormon, follikus stimulalo hormon, progeszteron vizsgalatra irt elo. Ez mit jelent? Ha megvan az eredmeny, utana vissza kell mennem hozza. Szerintetek mikor lehet majd probalkozni?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?