Új privát üzeneted érkezett!

Erika!
Nagyon helyesek a kispasijaid! Nem is irtad, hogy jól kijönnek egymással, de biztosan igen, köztük sincs nagy korkülönbség.
Én olyan szivesen élnék Esztergomban, igaz nem panelban. Mindig szeretek oda menni. Kár hogy pár km-re onnan ennyire rossz a közlekedés. Petyaanyával egy faluban laktok tán?
Katyerina!
Ezek a legszebb pillanatai az életnek, ha látod Őket egymással elmerülve. Légyszives irjad Te is a történéseket, ezek nagyon fontos dokumentumok!

Ugy tünik ez a válság nagyon sokakat érint (sajnos a mi boltunk is döglődik), és félek hogy mélyebb és elhuzódóbb lesz mint gondoljuk, és kis hazánkra még rakódik, persze könnyü most takarózni a "nagy világválsággal". Emma, még jobb is, hogy most elodázódik a gondod, aztán majd lesz valami!
Hajni!
Szépen elbántak itt a pocakos képeddel :) Szerintem irigyek! Ne hallgass senkire, gyönyörü, épp megfelelő és minden tekintetben nagyon formás pocak, főleg ha azt nézzük, hogy ki is lakik benne! :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi
Igen! (márminthogy egy faluban lakunk)

Kép
petyaanya
 
 


Erika :D
a gyes lejárta után megszűnik a védettség, ugyanúgy felmondhatnak neked is mint bárkinek.

Lois :D
köszi a kiigazítást :wink: (nekem még nem volt időm utánanézni, és a munkaügy annyira nem asztalom :D)

Emma :D
ez így nagyon kevés infó ahhoz, hogy bármit kezdeni lehessen vele.
Ha jogutós nélkül felszámolják a céget, akkor munkaügyessel kell konzultálni, mert az kemény dió, ha a cég nem szűnik meg, akkor adott a helyed, védettség alatt vagy a legkisebb 3 éves koráig.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Sziasztok

Orsi
köszi szépen

Dkata
én úgy tudom, hogy közös megegyezés esetén nincs végkielégítés!
vagy mégis?????
az nagyon jóóóóó lenne!!!

Melcsi
hát hogy jól kijönénnek egymással az túlzás, olyan jó neked hogy Luku és Emese ilyen jól elvannak, nálunk Ákos és Áron sokszor ölik egymást: vagyis mindig ugyanaz kell az egyiknek ami a másiknak és ilyenkor mindkettő órdít torka szakadtából, és persze féltékenyek is, Ákos pl. nem ölelgethetem az apját stb. mert Ákos jön és közli hogy apa az enyém és ellök apjuktól,
Áron pl: Ákost nem ölelgethetem mert jön és nekünk esik és órdít addig amíg el nem engedem + ha Ákossal akarok valamit csinálni akkor ő azt kb. tönkreteszi, vagy Ákos leül festeni akkor addig Áront ölben kell tartanom ha akarja ha nem, mert különben Ákost székestöl eltolja stb. stb., úgyhogy még nem igazán vannak el, de remélem, hogy 1 éven belül megoldódik ez is, de amúgy a rosszaságban jól együtt tudnak működni általában, főleg mikor aludni kéne jól elbohóckodnak - elröhögcsélnek
Amúgy pedig Ákos velem nem igazán van el, apa apa apa minden mennyiségben, Áronka pedig pont fordítva, igaz ő azért az apjával is elvan egy kicsit, de nem sokáig,
de azért nekem nemsokára jóóóóbb lesz, mert Ákos imád az apjával a műhelyben dolgozni (Ákos mondja így, hogy mennek dolgozni), de már Áronka is menne dolgozni, mert vannak napok amikor egész nap megy a műhely fele, és hiába mondom hogy nincs ott senki, alig lehet elhozni onnan, közben órdít-visít stb., 2x már kilógott pár percre és nagyon jól elvolt, de hát ő még kicsi oda
vagyis lesz egy kis időm a házi munkákra is! napvilág


Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika! Nálunk volt végkielégítés, mert a koll. szerződés ill. a szakszervezettel kötött megállapodás alapján ezt "alkudtuk ki" magunknak. Ez egy gyár bezárása volt, éljen az EU csatlakozás! :cry: (Annak örömére született a döntés.) Ezért is írtam Emmának, hogy utána kell nézetni konkrétan egy munkaügyekben jártas emberrel. Elküldeni nem küldhetnek amíg gyerekkel vagy otthon, de nekem pl. konkrétan ezt az ajánlatot tették, hogy állományban tartanak, szülök, igénybeveszem az ellátásokat és utána közös megegyezéssel távozok (mert a cég nem mondhat fel!!!), viszont a végkielégítés járt, mert az elbocsátásba beleestem volna. Vagyis ez konkrét alku volt.

dkata
 
 


Wish! Veled együtt számolom a napokat, feltétlenül írj, mi volt... :lol:

Zsebi! Boldog szülinapot a gyerekeknek! Már két évesek! Most írogattunk még a babaváróson! :lol: Olyan szépek a gyerekeid és milyen nagyok! Eszti tiszta komoly csajszi már! :lol:

Aanda! Gratulálok Neked, mint álláshalmozónak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Erika! Nektek is boldog szülinapot, nagyon aranyosak a gyerkőcök!

Hajni! Annyira szép a pocakod! Olyan irigy vagyok rá! De ezt már írtam párszor... :oops:

Orsi! Mi volt Lili felmérésén? Milyen eredményeket kaptatok?

Anikó! De jó, hogy írtál! Hát, a nagytesó igazán nálatok példa, nálunk szerencsére nem, mert akkor Bálint is buliba járna, meg tubákot szippantana (ma éppen ezzel lepett meg). :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Nem is tudom, melyik gyerekemen döbbenek nagyobbakat, de azért Ádám néha tudja Bálintot űberelni. :shock: :shock: Mesélj még magatokról, mert nagy a lemaradásunk! :lol:

Katyerina, de aranyosak lehet nek a kislányaid, ahogy mászkálnak át egymáshoz, meg ahogy ölelgetik egymást... Bálint ma reggel az apját kápráztatta el, mert ült az ölében és simogatta a kezét. Az apja teljesen odavolt tőle! :lol:

Melcsi! Engem ovodás történetek is érdekelnek, hogyan szokott be Emese meg milyen az ovi...

Azt tudjátok, hogy a gyerekeinket tavasszal be kell íratni oviba? Nekem ez most esett le... Azt se tudom, melyik ovi milyen... :oops: (Mert a legjobb ovit, ahová Ádám járt, megszüntették a gyárral együtt. :cry: )

No, akit véletlenül kihagytam, ezer bocsánat....

dkata
 
 


Hajni!

Sztem is nagyon csini pocakod van és igenis vékony vagy! :D

Aanda!

Gratulálok az újabb melóhoz, nagyon ügyes vagy.


:oops:

őszintén szólva nekem még nem jutott eszembe, hogy állást kellene néznem. Legalább az az előnye meg van annak, hogy felmondtam, hogy azon nem kell izgulnom, hogy felmondanak-e vagy sem.
Igazán laborba mennék szívesen dolgozni, akár aszisztensként is.
De még nem nagyon foglalkoztat a kérdés.

Kata!

Már az ovit is elkellene kezdeni nézni? :shock:

Erika!

nagyon aranyosak a srácok!

és akkor pár kép az együtt alvásról! mindent egy ágyba dobálnak... :D

Kép Kép Kép
ezen meg annyira édesek! :oops: Mostmár oda lehet őket állítani a falhoz, hogy fényképezés! :D

katyerina
 
 


Kata
de milyen állományban maradhatnék, ha mo-on teljesen megszűnik a cég? az világos, hogy amíg csak akár 1 emberrel is létezik, addig nem rúghatnak ki, de így azért más a helyzet...

Katyerina
egy ágyban alszanak el a csajszik? nagyon aranyosak!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Erika,Petyaanya,
Ti is műszakoztatok?Eddig azt hittem,hogy csak én dolgoztam multinál!
Már semmi pénzért nem műszakoznék!

Erika,
Te fél óra alatt el tudsz indulni a 2 gyerekkel?Nekem min.1 órával indulás előtt fel kell kelnem,fiúkat is ébreszgetni,mert elkésnénk.Ma reggel is mind2-en úgy bekakáltak,hogy ki kellett mosni a feneküket+ruhacsere,de mindig van valami sztori korán reggel!Ha a multinál dolgoznék,4-kor kéne kelnünk ahhoz,hogy elérjem a negyed 6-ost buszt! :evil:
Ne keseredj el,mert úgyis fogsz majd melót találni,csak nyitottnak kell lenned,és nagyon sok embernek tudnia kell,hogy melót keresel!Én akár takarítást is elvállaltam volna átmenetileg,csak ne kelljen anyósékra bízni őket,én vihessem és hozhassam őket a bölcsibe!

Emma,
munkahelyedet sajnálom!Szerettél ott dolgozni?

Kata,
ovi? :shock:
Enyémek mad' 4 éves korukig bölcsisek lesznek,már most be kell iratkozni oviba?
Mi az tubák?Cigi?

Katyerina,
csajok tüneményesek!
Te miért mondtál fel?

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina, éééédesek :lol:

Szerintetek mitöl van az, hogy amióta meggyógyult, azaz hétfő óta kb, mindenért fejhangon visít, üvölt, sztem lassan kiküldik a szomszédok a gyámhatóságot, mert mintha verném úgy üvölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.29 08:45-kor.
Vendég
 


Sziasztok

Köszönjük mégegyszer a Köszöntéseket!

Dkata
hát nálunk nem volt szakszervezet stb. :cry:
de amúgy azért rendesek voltak, mert ügye Áronka még Ákos 2 éves kora előtt született, de nem akkortól kaptam a gyást, hanem Ákos 2 éves koráig kaptam a Gyedet, és utána a fennmaradó gyást majd a gyedet, hát mit ne mondjak a jelenlegi gyed amit kapok elég siralmas, de a gyes még kevesebb lesz, de itt a környéken csak elbocsátások vannak :cry:

Katyerina
Nagyon Édesek a Lányok!!!!!!!!

Aanda
fél óra?: hát muszály - így is leizzadok mire mindannyian felöltözünk, mert Ákos rohangán, forgolódik stb. és ha itthon van az apja akkor csak ő öltöztetheti, de ha már 3.szora sem hagyja magát neki sem, hiába mondja hogy apa apa, akkor én elkapom és addig nem eresztem amíg fel nincs öltöztetve
és Áronkám sem egyszerű eset, útál öltözködni!
munkahely: az a baj hogy itt helyben nincs, és így meg a busz :twisted: kész horror, Egomban az összes ovódában több a gyerek mint kéne, ezért muszály a helyibe, de ha meg délután nem érném el a buszt, akkor az oviban mit csinálnak majd velük? kikötik őket a kerítéshez? Hát nem tudom! Ha meg mégis sikerülne Egomba akkor a buszra kéne várni több mint 1,5 órát, és ez 2 kisgyerekkel szerintem lehetetlen - nyáron meleg, télen megfagynak .................. Az lenne a jó, ha a szüleim még az idén eltudnák adni a házukat és ide költöznének Egomba mert akkor az nekünk Óriási segítség lenne!
munkahely: nekm a legjobb egy itthon végezhető munka lenne, legalábbis addig amíg itt lakunk! amúgy meg olyan kéne ahol legkorábban 8-kor kezdek, de már legkésőbb 1/2 3 - 3 kor végzek is hogy elérjem haza felé a buszt, és még beessek az oviba értük.
Hát nagyon remélem, hogy fogok valamit találni.

Azt szeretném még megkérdezni, hogy Ákoskám ügye már mehetett volna oviba, már be is volt iratva, de szólnom kellett hogy még nem megy mert nem szobatiszta,
a kérdésem az lenne, hogy ügye mi kb. május-június óta gyakoroljuk a szobatisztaságot, de még most sem az, a kaka az OK, csak a wc-be, éjjszaka az esetek 90%-ában is OK, de nappal, főleg délután rendszeresen bepisil, ma is este mikor fürdettem, térdig volt pisis, vagyis minimum 2x bepisilt, míg én a tesóját fürdettem, így ismét be kell iratnom az oviba, és csak szeptemberben kezdhet, szerintetek szobatiszta lesz egyszer?
az egyik ismerősünk a múltkor azt mondta, hogy ez a kérdés fiúknál nehezebb mint a lányoknál, mert neki a 12 éves fiúunokája és volt hogy még nyáron bepisilt éjjel, és az anyja szerint még nappal is nedves az alsója, és hogy sok fiús anyuka ezt panaszolta neki.
Ügye nem kell 10 évet még várnom hogy OK legyen??????

Sziasztok

erika

Mindenkinek szép álmokat!

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsebi,
Nagyon helyesek a gyerekek! Nagyon cuki Esztike arca!

Melcsi,
Te elég sok dologra ráérzel… Elárulom: benne van a levegőben… De erre most nem gondolok, az csúnya lenne! Amúgy most kaptam spirált.
Mit jelent az, hogy „háborús gyerek?” Nem értem, bocs. :oops:
Aranyos a Süsü-módszer! Jöhetnétek hozzánk is, Bencsit megtanítani masírozni! Én most matricákat ragasztottam a pelenkázó fölötti polc aljára, hogy legalább fölfele tekeregjen, ne oldalra!

Hajni,
Tőzsde ételfutár. Sokkal jobbak a leveseik Laci bácsiéinál! Merem ajánlani! Amúgy már mi sem salátázunk, sőt, legtöbbször valami jó magyarosat rendelek: paprikás csirke, tarhonyás hús, lecsós virsli… stb. Azt imádják a gyerekek! A palacsintatésztájuk meg egyenesen mennyei. (Na jó, megígérem, tavasztól visszafogom magam!)
A hasadat nem rugdossa (véletlenül) Olivér?

Aanda,
te tényleg szédületesen intézed a dolgaidat! Gratulálok! Csodálom, aki úgy érzi, hogy tudna biztosításokat kötni! Én tuti nem tudnék senkire semmit rábeszélni! :roll:

Zsuzsi,
WC-kefével mászkálás: :lol: Nahát, hogy ez még Bencsinek nem jutott eszébe eddig…!
Jaj, de jó, hogy nem lett semmi az orvosnál! Én is rohadtul parázok a cicitől! Én ma anyajegyszűrésen voltan. Szerencsére minden OK!

Erika,
Mi is a sógoromékhoz költöztünk közel, akik most válnak. Így a sógoromat azóta sem láttam, az exsógornőm viszont gyakori vendég nálunk. (Szeretjük is – a sógorom legnagyobb bosszúságára -, és hát ugye ő lakik közel!)
Szorítok a mh-kereséshez!

Kata,
Micsoda??? Be kell íratni a még két éves sem gyerekeinket oviba??? :shock:

Katyerina,
Nagyon cukik! A bedobált cuccokból és a csajszik elterüléséből látni, milyen jól érzik magukat napközben! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Helló, lányok!

Erika,
hogy örülnék én is egy itthon végezhető melónak!

Én amúgy annyira élvezem az itthonlétet. Rólam nem lehet elmondani, hogy visszavágynék egy nyolcórásba. Imádom ezt a szabadságot. Gyerekek oviban, én itthon nyugiban melózok plusz házimunkázok, de nem álmodozom tovább.

Nagyon szépek a fiacskáid!

Katyerina,
haláli édesek a lányok. Az enyémek is olyanokat bírnak csinálni délutáni alvás címszó alatt, hogy jókat nevetünk a férjemmel. Egymás zoknijának lehúzásával és szétdobálásával kezdődik.

Hunci,
veletek mindig rejtélyes dolgok történnek. Ki tudja, mi lehet Hunorral?! Majd elmúlik, addig meg nem tudsz mást csinálni, mint kibírni. Nálunk is van olyan nap, hogy egész nap nyűgösködik valaki. Jó, nem ordít egyfolytában, de sokszor.

Megjöttek a liliputi cipők, barna, autós és bordó, virágos. Nagyon helyesek, remélem beválik. Előtte megnéztem a Máriában az ilyen típusú kiscipőket, és be kellett látnom, hogy a minőséget meg kell fizetni. Olyanok voltak ott a puhatalpú cipők, hogy belül lifegtek a varrt szegélyek, meg a bőrbetét külön betéve, simán el tud mozdulni.

Babakocsi ügyben még nem döntöttem. Van itt pár házzal lejjebb egy másfél éves ikerpár, felvettem a mamával a kapcsolatot, hogy közelebbről megnézhessem az ikerkapcsos esernyőkocsijaikat.

Ma kimenőt kaptam, volt témavezetőm nagydoktori védésére.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2009.01.31 20:50-kor.

KépKép
lili73
 
 


Lili, azért annyi rejtélyes nem történik.
Más bölcsi nincs a lakóhely közelébe?

Pompi, háborús gyerek,aki a 2.vh közben született.
Vendég
 


Hunci,
gondoltam itt a piros csíkra Huni lábán, meg a vírusra, meg most ez az őrület. Tényleg, a csík eltűnt?

4 kerületi bölcsi van, mindegyik túlterhelt. Magánbölcsi, családi napközi havi 80ezer, azt nem tudjuk megfizetni.

KépKép
lili73
 
 


Lili, azért ez még nem rejtélyes dolog, egy betegség, egy hisztinek tűnő valami, amire én mint első babás nem tudom, nem ismerem a választ, gondoltam, a tapasztaltabbak talán ötletelnek nekem valamit, a csík pedig szintén abból van, hogy én életemben nem láttam még olyant, és szintén ötletelést vártam csak.Csík megvan, valszeg meg is marad.
Én ezt inkább elsőbabás anyuka tapasztalatlanságának hívnám.A vírusnál meg leírtam, amit gondoltam, amit átéltem vele, ott sem volt semmi extra, csak az én aggodalmam.

Nem úgy van, hogy ahova tartoztok bölcsi, felveszik?Nwm kívánságműsor alapján megy, de a kerületi,pontosabban ahova tartoztok, felveszik, nem?Vagy ez csak az óvira igaz?
Vendég
 


Hunci :D
ez csak törvényileg igaz... ha nincs hely, nem fogják felvenni... sajnos :(
bölcsibe is fel kellene venni, de az megoldhatatlan :(

amit írtál hisztisséget én simán még a betegség utózöngéjének gondolnám, szerintem pár nap alatt rendeződnie kellene.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, tök jó, hogy tvileg igaz, de a gyakorlat más, ez annyira kiábrándító tud lenni, pláne nekem, aki meg annyira hisz "még" a tv-ek szellemében...:cry:
Én is a betegség utózöngéjének tartom, meg a fronthatásnak, tudom-tudom, nem lehet mindent erre kenni :lol:

Milyen vitamint ajánlotok?Emlékszem, valaki cebion cseppeket (vagy ilyesmit) ad a babának...mit lehet ennyi idősen?Valami multivitaminos ásványi anyagos cseppet vagy rágótablettát szeretnék adni, és nem csak most így inf idején hanem egész évben.Vagy egész évben hülyeség?
Vendég
 


Emma, nem tudom, hogyan tudnak állományban tartani, nálunk maradt pesti központ akkor, a gyár megszűnt jogutód nélkül. A pesti központ törvényileg külön cég volt. Nekem meg sajnos nem került kivitelezésre a dolog, mert az a baba nem született meg ... :cry: Szerintem menj be és kérdezd meg őket a szándékaikról. Mondjuk az a fura, hogy nem ők keresnek. :shock:

Ovi: nálunk úgy van, hogy azokat a gyerekeket, akik jövőre töltik be a 3. életévüket tavasszal be kell íratni az oviba. Úgyhogy Bálintot be kell íratni, ha azt akarom, hogy oviba menjen.

Erika! Sztem szobatiszta lesz, ne aggódj! Manapság már 4 és nem 3 évet mondanak korhatárnak, nekem épp a védőnő mesélte, hogy van egy csomó kislány most a körzetében, akik 3 évesek múltak és nem mehetnek oviba, mert nem szobatiszták. A fiúk meg köztudottan később lesznek szobatiszták. :lol: És szerintem nálatok azért a kistesó is belejátszhat, lehet figyelemfelhívás is... Szerintem ne csinálj belőle ügyet, még csak 3 éves! :lol: :lol: :lol:

Hunci, én most rágótablettát adok, de én kisebb korában még nem mertem volna. Én valami szirupot adnék, ha beveszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2009.01.29 14:39-kor.

dkata
 
 


JAjj, Katyerina, kimaradt, hogy annyira aranyosak a gyerekeid, ahogy alszanak, és az a piros ruhás kép!!!!! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Hunci

én cebion cseppet adok, meg multikid szirupot. ez utóbbit gyógyszertárban veszem, narancs ízű, kanállal adom be neki.

Katyerina

nagyon aranyosak a lányok. és így is maradnak az alvás teljes időtartama alatt? nem rugdossák egymást?

A szobaisztaságról jut eszembe: a többségnek itt nagyobb babája van, mint nekem. Ti biliztetitek már a gyerekeket? Anyukám nap ,mint nap elmondja, hogy én ennyi idősen (mint most Olivér) már szobatiszta voltam, mire várok még. Tudom, azok más idők voltak a textil pelenkával. Járunk játszóházba, ott van 2 kisfiú, kb 2,5 évesek. Ők is csak pelenkát használnak, még félig meddig sem szobatiszták, pedig 1 évvel idősebbek Olivérnél.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi, ahhoz, hogy a gyerek szobatiszta legyen, érettnek kell lennie és neki kell kezdeményeznie. Az, hogy én ráültetem a bilire és bizonyos ingerekre, adott időpontokban pisil/kakil, az nem szobatisztaság. Az a szobatisztaság, hogy Ő szól, ráül, pisil. És ez a fázis is sokáig eltarthat, mert egy dolog az idegrendszeri érettség, a másik az, hogy a baba is aludhat mélyen, vagy merülhet bele a játékba és akkor becsorog. Én majd nyáron "tervezem" levenni a pelust. Bálint a héten eddig 2 reggel hozta magától!!! a bilit, ráült (ruhástól) és közölte hogy kakil (nagyokat nyögött is hozzá :lol: ). És utána tényleg volt is kaki a pelusban, azaz Ő már jelzi előre a kakit. Eddig ott tartunk, hogy tudja hol a bili, elmondtam sokszor, mikor kakilt, hogy majd nemsokára a bilibe kakilunk. De még nem ültetem rá csupaszon és nem fogom ott ültetni, amíg nem produkál. Egy, lusta vagyok kínlódni, másik, teljesen felesleges dolognak tartom. Ádám úgy lett szobatiszta, hogy mikor eljött az idő (nyáron, 2 éves múlt pár hónappal) levettük a pelust, és soha többet nem pisilt be, éjszaka se. Ez azért ritka (persze voltak balesetek), de én ha nem megy a nyáron, visszaadom rá a pelust és majd később újra megpróbálom. Szerintem Olivér bőven ráér még! Én a bilit is most nemrég vettem. :oops:

dkata
 
 


Hunci,
igazad van, hülyén fogalmaztam, bocs...

ahogy Orsi írja, ha egyszer nincs hely, nem veszik fel egyik kerületibe sem. Én ezt igazán nem értem, fel nem foghatom, hogy hogyan kényszeríthetnek arra, hogy mondjuk bébiszittert alkalmazzak, ha egyszer én állami intézménybe szeretném járatni a gyerekemet, de ez van, hiába puffogok, úgyse tudok mit csinálni.

KépKép
lili73
 
 


Lili, oké :P

Ezt a bilit én is akartam kérdezni, van egy-két csaj, akiket ismerek és kb ennyi idős a gyereke vagy kisebb is már biliztetnek.Énvalahogy ezt nem érzem, hogy el kéne kezdeni.Még azt a kis rutin akármit sem akarom, hogy poénból ráültetem, pisipisi vagy ilyesmi varázsszavakat mondok és pisil.Valahogy nem merem ezt még.Vagy ezzel a rítussal még nem ártok neki, ezt ő is játszásnak fogja fel?
Vendég
 


Hunci! Nem ártasz neki, ha bilire ülteted, ha Ő is akarja, és szívesen ül rajta. De szerintem teljesen fölösleges. :lol: :lol: :lol: Nekem eszembe nem jutott, hogy az 1 éves gyerekemnek bilit vegyek. :shock:

dkata
 
 


én sem biliztetek, Lili néha felül a WCre a fiúk után, de ennyi, azt se tudja, mire való :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Lili
ÁLOM = hogy itthon legyek míg a fiúk alsósok, vagyis míg Áronka meg nem kezdi az 5. osztályt, max itthoni munka
míg ők suliban vannak addig én itthon mindent elintéznék, utána pedig értükmennék a suliba stb. stb. stb. = ÁLOM ÁLOM ÁLOM ÉDES ÁLOM csak az a baj hogy nem milliomoshoz mentem férjhez, úgyhogy marad a munkakeresés

DKata
Ok hogy Ákos még nem szobatiszta, de attól félek, hogy Áronkám ha 3 évesen sem lesz szobatiszta akkor mit fogunk csinálni mert ügye akkor már végkép munkát kell keresnem anyagiak miatt :cry: hova fogom rakni, maszek bölcsit mi nem tudnánk megfizetni, és itt a helyiben (faluban) legalábbis nem foglalkoznak a szobatisztasággal

Aanda
műszakozás: 3 műszakba jártam legutoljára dolgozni - előtte otthon Miskolcon majd Pesten is titkárságon dolgoztam ekkor még azt mondtam hogy én soha nem fogok műszakozni, de miután már kicsit fárasztó volt + az utiköltséget sem akarták fizetni pesten Egomból oda-vissza így inkább elküldtek, és mivel itt Egomban nem volt és most sincs ismerős (jó helyen), így maradt a három műszak + betanított munka: ennek anyukám nem örült, én meg mondtam neki hogy ez van ezt kell szeretni, a lakáskölcsönt fizetni kell stb. stb., ja és persze azért előtte kb. 30-35 helyre elküldtem az önéletrajzomat és kb. 2 válaszolt, hogy nincs hely :cry: ,
de mostmár a srácok mellett nem is tudnék műszakozni

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Mi sem bilizünk. Bali egyelőre szól kaki és néha pisi után, hogy akció volt. Viszont vaéamelyik nap fürdés elött pucéran állt a fürdőszobaszőnyegen és elkezdett pisilni. Mondtam neki, hogy Balázs lepisiled a szőnyeget, erre abbahagyta és amikor betettük a kádba, akkor oda kieresztette. Szóval már vissza tudja tartani, ha akarja.
Én nem foglalkozom a dologgal, nyáron majd megpróbáljuk, de ha nem fog menni nem erőltetem. A kicsit úgyis pelenkázni kell.

Mi sok töprengés és beszélgetés után végül csak az amnió mellett döntöttünk, azaz bejelentkeztem február 11-re. Persze elmegyek a négyes tesztre is, de ettől függetlenül bevállalom az amniót is.

wish
 
 


Lányok!
Nagyon szépen köszönöm mindenki hozzászólását! :P :P

Orsi!
Igen, emlékeztem Lili tortájára, ha nem gond leírnád pontosan, hogyan készítetted, nagyon tetszett a katica bogár, mondjuk autósból én is meg tudnám csinálni? Ja, és a film, Máté annyira cuki a szemüvegben, Mind a hárman nagyon helyesek. :D

Pompi! :D
Ahogy leírtad a gesztenyés tortát biztos fincsi lehetett, én nem vagyok ilyen téren egy kreatív alkat, ha lesz egy kis időd, leírnád pontosan miből mennyi, hogyan készült?

Zsebi!
Nagyon helyesek a gyerekek, hogy repül az idő! :oops: :lol:

Hajni!
A pocid nagyon tetszik, én is akajok! :lol: :lol:
Olivér régen volt fodrásznál :lol: :lol: , múlt héten az egyik brtnőm megnyírta Zsombit, tök aranyos lett a frizkója! :wink:

Katyerina!
Maja&Gaja nagyon helyesek. :P

Hunci!
Örülök, hogy Hunor meggyógyult! :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


Wish!
Először neked írnék. Nagyon fogok drukkolni neked az amnióhoz. Majd erről beszéljünk telefonon mindenképp. Hajdú csinálja?

Katyerina!
Tünemények. :) Nekem ma jutott először eszükbe hogy ők együtt alszanak aztán csak visszament Eszti az ágyába :) de lefotoztam őket ahogy megmutatták hogy ők hogy fognak összebújva aludni.
Az egyik lánykádnak levágjátok a másiknak nem a haját?


Hajni!
Nagyon szép a pocakod.

Andi!
Gratulálok az újabb munkához. Szerintem azért ez nagyon jól hangzik. :) Hiába ha egy üzlet beindul.

Ovi: betöltött 3 éves korban azév szeptemberében elvileg kötelesek felvenni a területileg illetékes oviba. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Aanda!

:D miért mondtam fel? Csúnyán nézett rám a főnököm! :wink: Hosszútörténet.

Erika!

Drukkolok az álom melóhoz! :) Nekem álom meló, 4 éves kor után 4 órában kb 10 éves korukig, utánna 6 órában 18 éves korukig, majd 8 óra és a boldog nyugdíjas évek.
Igazából én sem a munkára fordított időt sajnálom tőlük, hanem az ezzel járó utazásra egyéb macerára kidobott időt. Bár ha visszaesek valami stresszes munkakörbe, akkor lehet hogy már azt is sajnálni fogom!

Hunci!

Betegség után az enyémek is mindig nyűgösek még pár napig, kell egy kis idő, amíg összeszedik magukat. Meg most az idő sem kedvez nekik.

Wish!

Szorítok az amnióhoz! Ki fogja csinálni? Hajdu drnő?

Emma!

Hát az utóbbi időben összebútoroztak a csajok. :) Ma este mindegyik egy könyvvel a kezében tért nyugovóra és persze egy ágyban aludtak el. Ha elalszanak akkor mindenkit visszarakok a helyére.

Lili!
Igazán kiváncsivá tettél, hol dolgozol. Írtad, hogy biológus vagy.


Bili téma!

Nagyon jó, hogy előjött, mert pont ezzel a kérdéssel akartalak lerohanni benneteket.
Ma volt egy nagyon édes szitu.
Fürdés után pucéran rohangáltak a csajok. Gaja egyszercsak elkezdte rángatni az apját, hogy menjen vele a nappaliba. Apa mondta, hogy majd, ha felöltözött. De Gaja csak nem tágított, így kimentem vele megnézni, hogy mit akar. Erre odahúzott a kanapéhoz és élénken mutogat, hogy óóóóóóóó, amihez Maja vihogva csatlakozott. Hát a gyönyörűm a kanapéra kakilt. Viszont a legvicesebb az volt a szituba, hogy láttam apa arcán a szörnyűlködés és a mit csináljak vele kifejezés keverékét. Szerencsére még időben elkaptam, apát, mert majdnem leszidta, mint a kutyakölyköt szokás.
Végülis, megdícsértem, hogy szólt, majd megkérdeztem, hogy de hova kakilunk. Erre megmutatta a bilit.
Maja dettó ugyanezt csinálta, csak ő a küszöbre pisilt, majd miután megkérdeztem hova kellett volna megmutatta a bilit.
A Bilire minden fürdés után ráülnek, kb 1 másodpercig, megnézik, hogy nincs benne semmi, ezt jelzik és ennyi a bilizés.
De a hozzászólásaitok alapján, akkor ne is nagyon erőltessem.

Nincs valakinek valami jó kis házi praktikája nátha, köhögés ellen?
Már kész vagyok ettől a vírusos nyavajától. az orrszívó egésznap megy, még is mindkét csaj a hajáig taknyos, és még én is elkaptam tőlük... :evil:

katyerina
 
 


Zsebi! :D

Gajának enyivel lassabban nő a haja. Majának vágtam vissza a hajából. Neki már 2x lett vágva, Gajának eddig egyszer.
Muszáj nekik, mert a csatot nem viselik el, meg sokszor megtörik a vége és gubancos lesz. Ilyenkor is szoktam kicsit lecsippenteni belőle, de az nem látványos.

Kismókus?

Merre vagy? Neked nem gubancosodik nagyon Klári baba haja? Mert neki is nagy "lobonca" van...

katyerina
 
 


Hunci,
Ennyit azé’ magamtúl is gondoltam, a hordalékaira lettem volna kíváncsi!
Úgyhogy még mindig kérdés számomra a "túúdod, mer' nagymama háborús gyerek volt". Mit akart ezzel Melcsi mondani?

Donika,
Na most csalódni fogsz bennem, már fogalmam sincs. Persze, tudom így ez az egész használhatatlan. Bocsánat! De a neten találtam a receptet (na, azt sem tudom megmondani persze hol), :oops: :oops: :oops: de sztem nem olyan nehéz találni ilyesmit.

Katyerina,
Engem érdekelne főnökös-hosszútörténet, akár priviben… elmeséled?
Norinának mi is vágtuk már 2x a haját, Bencsinek még egyszer sem kellett! Mégis olyan jól fésült!

Wish,
Örülök, h mész amniora, ha lehet ezt mondani. Ne félj, nem lesz semmi baj! Nekem két ismerősöm is azt mondta, hogy nem is fájt nekik. Szorítok!!!

KépKép
pompomlány
 
 


Katyerina!
Jó ez a kakás sztori nekünk számtan van Balázzsal Eszti könnyen vette nagyon ezt az akadályt Balázs is telejsen érti hogy mit hova de nem tud időben szólni Így marad a pelus de azért gyakoroljuk minden nap egyszer eljön az ő ideje is. A legrosszabb az egészben hogy látom bántha hogy neki nem sikerül de ennél többet nem tudok tenni érte.

De jó neked hogy megtehetitek hogy négy órába dolgozzál nekem az álmom a hat lenne illetv an egy ismerösöm aki úgy dolgozott 8 órában hogy egy héten hétfő kedd szerda munka és csüt péntek egyáltalán nem. A munkahelye mondta neki hogy jobban jár ha így megy be ha már bebuszozik és végülis igazuk volt. Sok időt voltak együtt még így is. Sajnos én ezt nem tehetem meg... se anyagilag se a munkahelyem nem nézné jó szemmel :(.

Köhögés. Én kenem a hátukat luffal és a következt csinálom egész nap. Ha köhögés jön rájuk akkor egy hétig mindent adok nekik ezekből: reggel ébredés után sós oldat orrszívás orrspray aztán köptető egy kanállal (füll-orr-gégészeten írják fel) meg nurofen 3 ml. Amennyiben teli az orruk a nuforfen és a köptető kivételével ugyan ez a menet délben minden megy csak a köptető nem aztán ha felkeltek megkapják a köptetőt is majd még 5 körül még egyszer az egész adag, de a köptetőt később nem szabad ani mrt akkor köhögni fog :). Egy hétig adom ha köhög ha nem és mindig használ. Illetve még amit szoktam a köhögés elleni teakeverék gyereknek a mecsektől.

Ja és a cebion cseppek :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lányok,
itt olvastam az Alma együttesről? Melyik cd-jüket ajánljátok? van kettő megzenésített versekkel és van egy Bródy dalok feldolgozás.

KépKép
lili73
 
 


Lili

az Alma együttestől az egyszervolt.hu-n, a "Dalok"nál vannak dalok, ha esetleg nem ismered. Olika mindig nagy érdeklődéssel nézi.

meg most találtam a Gyerekdalok oldalt, ott állat hangokat is utánoznak, most ez a nagy kedvence Olivérnek.

Kép
zsuzsi73
 
 


lili,
mi a Téli alma, nyári almát hallgatjuk most rogyásig!

KépKép
pompomlány
 
 


Zsuzsi, Pompi,
köszi. A honlapjukon is lehet szemezgetni, de én legtöbbször úgy vagyok, hogy elsőre nem találom semmi különösnek, viszont többedik hallgatásra már tetszik. Azért gondoltam, hogy kérek véleményt. A szülinapi dal nagyon tetszik! Majd belehallgatok még egyszer a Téli alma, nyári almába.

KépKép
lili73
 
 


Lili!

Nekem nagyon tetszik az alma együttes. Néha nem árt a megszokott verseket más feldolgozásban is meghallgatni, mint halász judit. :)

Itt meg tudod hallgatni az egész albumot, ahányszor csak akarod.
http://gyermek.multiply.com/music/item/1135/1135
http://gyermek.multiply.com/music/item/1135/1135

Ami még nekem nagyon tetszik a szélkiáltó együttes.
http://gyermek.multiply.com/music/item/379/379

és még van rengeteg más, a csaj nagyon sok gyereklemezt gyűjtött össze.
Egy valamit felejtettem el Hajninak is írni, hogy regisztrálni kell a www.multiply.com -on, hogy meg hallgathasd a dalokat. Meg jó kis honlapot is tudsz csinálni magadnak.

Zsebi!

Köszi!

Bár a fül-orr-gégészről az jutott eszembe, hogy simán felírta az antibiotikumot, mikor a dokim, meg a korházban a doktornő is mondta, hogy vírusos a dolog. Aztán a vérvétel is igazolta, hogy vírusos betegségről van szó.

katyerina
 
 


Köszi, Katyerina,

a Laurusról hallott már valaki? Van egy cd-m, amin a Lukács Sándor+ Kútvölgyi erzsébet mond verseket, mondókákat, és megzenésített vesreket adnak elő különböző együttesek, azon van ez a Laurus, nagyon tetszik, de máshol nem hallottam róla. Majd megnézem a neten.

KépKép
lili73
 
 


Katyerina!
Nem tudom nekem kedves volt a doki és ő is azt mondta végső esetben ad csak antibogyot. Azért is vittem el hozzá mert kifejezetten köhögésre jobbak ők mint a házidoki. Ő is adott nekem köptetőt de a full orr gégész mást is tetettet bele és ez tökéletes volt így :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hunci,Katyerina,
nézzétek meg a herbalife.hu-n a pempőt és a szirupot!Én most ezeket a természetes szereket fogom kipróbálni nekik,mert a homeopátiás cuccok nem jöötek be!

Pompi,
még egyáltalán nem biztos,hogy sikerül majd biztosításokat kötnöm!Kedden lesz a vizsga,ami írtó kemény lesz,és ha nem sikerül,nem vesznek fel!Amúgy ez nem rábeszélés,mert egy kis beszélgetés után az emberek saját maguktól is rádöbbennek,hogy szükségük van bizt.-ra!Az eladástechnika nagyon érdekes,megvan minden kifogásra a válasz!
Ha nem vesznek fel,nem fogok elkeseredni,leszek postásnéni! :lol: Lényeg,hogy a fiúkkal lehessek!

Lili,
már most kezdjél el érdeklődni,mert pl. felénk sok ovi indított bölcsis csoportot szept.-ben,mert a törvény ezt engedi.Idén szept.-től egyre több ovóda fog élni ezzel a lehetőséggel!

Wish,
amnióhoz nagyon szorítok!

Zsebi,
Eszti ezek szerint teljesen szobatiszta?

Katyerina,
aranyos a kakis sztorid!

Az álom melók jól hangzanak! :lol:

Én sem biliztetek!Enyémek fürdés előtt belepisilnek a kádba,ennyi!Hiába viszem a bilit,oda nem!Arni pár napja ruhástól ráült a bilire és kakilt,azóta sem!Ha kaka van,szólnak.Nyáron próbálkozunk majd,addig nem.Márkot sokszor az sem zavarja,ha nyakig kakis!Állítólag azért lesznek később szobatiszták a gyerekek,mert régen a textilpelusok nem szívták ennyire jól a cuccost,és persze nem kell mosnunk,így lustábbak vagyunk! :lol:

Annyira elegem van!Tegnap óta most meg az Arni beteg!!!A változatosság kedvéért hányt!Tegnap délelőtt 3x,ma du.-n már jól volt,de lázas volt.Kezdtem megnyugodni,hogy vége,erre lefekvés óta már 3x hányt!Úgyhogy most parázok,mert ha még egyszer hányni fog,beviszem a kórházba,mert utoljára márcsak víz jött belőle!Csak akkor meg bentfognak minket!De szerencsére iszik vizet folyamatosan!
Eddig lázra Panadol babyt adtam,de nem viszi le a lázat,kúpot kell adnom!
Szerintetek normális ez,hogy bölcsi óta ilyen betegesek?Még 2 hetet folyamatosan nem voltak bent!Állítólag az ovikezdés is ilyen szar lesz!

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, kitartás és gyógypuszik!A pempőről sok jót hallottam, kipróbálom.Most aloe verát adok neki (már 1 hós kora óta) és amellé gondoltam valamit.
Vendég
 


Hajni :)
Néha érzek valami mocorgásfélét, de nem merem egyértelműen ráfogni, hogy a baba az, annyira nem határozott. De valószínűleg őt érzem azért :)

Aanda :)
Jó ha ebben a gazdasági helyzetben több vasat is tartasz a tűzbe munka ügyben. Ügyes vagy!
Szerintem az ovi nektek talán kevésbé lesz gázos, talán addigra immunizálódnak a fiúk a közösségi vírusok/bacik ellen. Vagy az ovis vírusok mások, mint a bölcsisek?
Nálunk a sétányos oviban most álítólag skarlát járvány van.

Alma: az első CD-jük (Körte),még nem anniyra gyerekdalos, mert nem teljesen gyerekzenekarnak indultak, de a többi már nagyon jó gyerekeknek (Téli alma, nyári alma; Bio; Maxikukac) A Bródy-sat nem ismerem. Koncertjükre is érdemes elmenni, mert nagyon jó fejek, jó show-t csinálnak.
Lehet már írtam, de Balázs nagyon szereti Gryllust, Kalálát és Halász Juditot is, meg újabban Paya Beát is felfedeztük és Huzella Pétert.
A http://mese.tv - n is van fenn nagyon sok dal koncertekről felvéve mindenféle előadótól.

wish
 
 


Lili, a babyplanetben 92,92-98 és 104-es rövidujjú bodyk vannak 450-ért, ma vettem őket.
van kék, zöld macis vagy autós és rózsaszínes pirosas lányos, azt nem néztem meg.
Vendég
 


Hunci,
előre képtelen vagyok vásárolni, de nagyon köszi, h nem feledkeztél meg rólam :P!!!

KépKép
lili73
 
 


Lili, lehet van kisebb is, nem néztem meg, de sztem van, max hívd fel őket, én csak azért írtam ezeket a méreteket, mert Hunor most a 86-92-es méreteket hordja ebből, (eggyel több itt a számozás) és ezért eggyel nagyobbakat vettem, gondolván nyárra az kell majd.Én az újpestibe járok, max felhívod és megkérded őket, babybelles bodyk.
Vendég
 


Aanda

mi van ma Arnival? jobban van?
lehet, hogy normális, hogy örökké betegek a bölcsiben, legalábbis az ikres barátnőm (akinek veletek egykorúak a lányai) gyerekei is többet vannak otthon, mint a bölcsiben.
A biztosítással kapcsolatban, arra a kifogásra mi a válasz, ha valaki azt mondja, hogy nem szeretném, nincs rá szükségem.

Wish, Katyerina,

jó, hogy írjátok ezeket a gyerekdalokat, Olivér is egyre nagyobb érdeklődést mutat, imád a gép előtt ülni.
Van a youtubon egy nagyon aranyos bocis, ezért most nagyon odáig van.
http://www.youtube.com/watch?v=3JCCY7h4 ... re=related

Kép
zsuzsi73
 
 


Wish,

Igaz itt lakunk egymás alatt felett, de alig vagyok itthon annyi mostanában a munka.
Napjában többször gondolok rátok, hogy mi lett az UH eredménye és hogyan tovább. Én teljes mértékben meg vagyok arról győződöve, hogy az ifjú emberrel minden OKÉS.

Sok puszi Farkasok
farkasok
 
 


Erika,
Szerintem én is kileszek majd, ha „rossz” testvérek lesznek a gyerekeim. Bár a tesómmal mi is sokszor „öltük” egymást, ma (már régóta ) meg már a legjobb barátnők vagyunk! Szerintem az a legfontosabb, hogy a szülő megpróbálja egyformán szeretni a gyerekeit, akkor nem lehet nagy baj! Csak mert ismerek egy olyan családot, ahol a 3 gyerek közül csak a legkisebbet szerették igazán, és most ő is (lehet, hogy tudat alatt ) ugyanígy tesz a saját gyerekeivel. :twisted: Ez annyira gáz szerintem!

Kata,
Az oviba-íratás már előttem is felrémlett, épp a napokban olvastam vhol. Nekem lövésem nincs az ovikról, azt se tudom hol vannak, milyenek… Meg lehet, hogy Olivért föl se vennék, merthogy elvileg itthon leszek a kistesóval… Vagy föl kell venniük szerinted? Nem mintha nagyon akarnám…. Áááá, olyan messze van ez még! :roll:

Katyerina,
Nagyon zabálnivalók a csajok! :lol:

Anda,
Hogy lehetnek 4 éves korig bölcsisek? :shock: Az állandó betegségektől én is úgy féltem Olivért, hogy mi lesz majd… Még olvasni is rossz! Most mondjuk magam is féltem a bárányhimlőtől, mert Lorcsi ovijából már egy csomóan himlősek (most voltunk együtt vagy 4 napot ), és ugye 2 hét a lappangási idő… Ráadásul anyu nem emlékszik voltam-e, pedig eddig azt hittük igen. :? Na úgyhogy izgulok a bébi miatt, meg is nézetem az istenhegyin vérből… Utálatos betegségek! :twisted:

Pompi,
Nekem pont a leveseik ízlenek itt, de akkor majd egy hétre kipróbálom a Tőzsdét. Olyan kajás nincs amúgy, ahol aznap főznek?
A hasam is rugdossa Olivér, de a mellem vhogy mindig jobban eltalálja! :?

Donika,
Tegyél képet! :D Képzeld levágtam Olivér haját, kis bili feje lett… :roll: A fodrászunk szabin 3 hónapig, úgyhogy azért én. Legközelebb azért inkább megvárom vele…

Wish,
Miért csináltatsz négyes tesztet, ha úgyis elmész amniora?

Lányok, én itt elvesztem a versek és dalok útvesztőjében. :oops: Nincs vmi oldal a lustábbaknak, ahol nagyjából együtt van minden? Apa beüzemelte a fülest, most már hallgatni is tudom… :D
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: