Új privát üzeneted érkezett!

Húúú. ennyit írni :D
Azt hiszem ma már teljesen le vagyok merülve és nem tudok mindenkinek mindenre reagálni,de igyekszem bepótolni mihamarabb!!!
Először is jobbulást kívánok azoknak az anyukáknak akiknek lebetegedett a gyermeke :cry:
Köszönöm mindenkinek a drukkokat és a gratulációt :D
Akik holnap mennek vizsgálatra vagy Uh-ra Nekik drukk ezerrel :D

Holnap jövök és ígérem bepótolom a lemaradásom :roll: :oops: :lol:

Kép
noki&potyi
 
 


Kép

Kép
Kép
tundi24
 
 


Na a lényeg lemaradt!
Megkívántam ma a székelykáposztát és ettem is :D:D:D:D:D
Eddig még nem jött vissza,de nagyon érzem ,hogy nyomja a gyomrom....nem garantálom,hogy nem lesz róka,de megérte akkor is megenni ,mert megkívántam és isteni finom volt!!!(anyukám csinálta)

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek!!!
Sok puszi
Noki

Kép
noki&potyi
 
 

 
 

Na hazajöttünk a doktorbácsitól. Nem tudtuk meg, hogy igazából mitől lázas, három dolog lehet: 1.Csúnya a torka, de mivel nem köhög, nem taknyos, önmagában még köptetőt sem indokolna. 2.Holnap pisit nézetünk, hátha megint hugyúti fertőzés, annak látható tünete ugye nincs, majd kiderül a tenyésztésből. 3. Ami a legvalószínűbb, hogy múlt csütörtökön elcsúszott a szőnyegen, és az egyik ujján kicsit lejött a bőr. Nagyon nem foglalkoztunk vele, de most ahogy a váróban aludt Lili az ölemben akkor vettem észre, hogy nagyon csúnya, szinte fekete az ujja vége, és már megy rajta a piros csík. Úgyhogy azonnal antibiotikum, kenőcs rá, és reméljük, hogy nem lesz belőle gond, de figyelni kell.

Flake,
én is éreztem anno Lilit 13 hetesen, mintha éreztem volna. Aztán a 19. hétig semmit. Azt mondta a doki, hogy nem lehetetlen.

Judi,
nekem azért nézik már most a cukrot, mert én eleve tudom, hogy csökkent glükóz toleranciás vagyok, nem babásan is járok ellenőrzésre. Amúgy tényleg csak a 24. héten néznék. Képzeld, ha nem tudnék róla előtte, 24 hétig ennék mindenfélét. Szegény Pötty.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó estét!

Noki, nagyon örülök, már bent a munkahelyemen is olvastam, amit írtál, csak nem tudtam rá reagálni.

Kata! Mióta éltek kint? Biztos szép lehet... amúgy én is debreceni vagyok :wink:

Judi/jimbone!
Köszönöm nektek a felvilágosítást az integrált teszttel kapcsolatban. Amikor volt az integrált csináltak nektek UH-ot? mert nekem azt mondták, hogy vigyem magammal a 12. uh leletem.
A Bolgárkerék utcán voltál Budapesten?

Jimbone! engem tutira fognak küldeni tanácsadásra (februárban leszek 35 éves), ezért kérdeztem a protokollt. Köszi az infót.

Linácska! Piros csík?Úristen :( küldök sok gyógyító energiát Lilinek és neked így az éteren.

Ne haragudjatok, akinek nem írtam, de totál fáradt vagyok, hétfőn és szerdán suliba járok 16,30-tól 19,00 óráig és nem rég jöttem haza.

Jó éjt mindenkinek, szép álmokat.

Mónika
Vendég
 


Na megjöttem a körzeti dokitól.Azt mondta jók az eredményeim,de mást nem tud mondani.Szóval a semmiért mentem el. :( Hála istennek apum hazahozott minket Márkkal.

Holnap megyek diabétesz rendelésre.

Linácska:igazad van úgy tényleg sok,de mióta kmolyan diétázok még egyszer sem ment a reggeli és a vacsi után 6 fölé. Az ebédnél néha becsúszik 1-2 7-es eredmény.De ott nehezebb kiszámolni az adagot. Ma viszont a paprikás krumpli után csak 6.1 lett :D
Hát kiváncsi vagyok mit fog szólni hozzá a dokinő.

Majd beszámolok róla.

Most megyek mindenkinek szép estét.
Vendég
 


Sziasztok!

Megint mire átfutottam elfelejtettem mindent.


Irdab: Azt hiszem te írtad, hogy piros foltok vannak az arcodon. nekem mikor Ádámmal terhes voltam a mellem között és a hónomalján is foltos voltam. Tök undorító volt szerintem. A bőrgyógyász azt mondta, hogy ezzel nem lehet mit csinálni a hormonok miatt van. Mikor megszültem elmúlt. Remélem most nem fog előjönni.

Anett: iwiw-ben benne vagyok. Szerintem könnyebben meg fogjuk egymást ismerni. Mert ott képekkel jobban lehet memorizálni.

Jók a pocifotók, na meg a baba fotók.

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Noki: Én is imádom a székelykáposztát. De nem tudom megcsinálni. Vagyis nekem is csak anyué finom. Hétvégére megkérem csináljon nekem.

Nehogy kihányd kár lenne érte :lol: Csak vicc volt!

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Székelykáposzta, az fincsi... nekem van egy adag a fagyasztóban, én csináltam :lol: Nekem legjobban az ízlik, amit suliban, munkahelyen adnak, mondjuk abban a hús elég kevés, de valahogy a káposzta tök jó. Na meg még a paradicsomlevesből szeretem nagyon a menzásat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!!

Noki,huu de fincsit ettél :) Remélem azért nem jött ki mind :) Én tegnap este nagyon megkívántam egy mc-is salátát,ha ma csupa jót mond a doki bácsi,akkor megyek és veszek egyet :wink:

Linácska,remélem semmi gond nem lesz Lilivel.Én is megijedtem volna.

Sissi,az jó ha azt mondták,hogy jók az eredményeid.Majd írd meg mi volt a diabéteszes rendelésen.

Drukkoljatok ma délben csajok,nagyon izgulok már!!!!

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi!!
Drukk megy ezerrel!!Remélem minden rendben van!

Én meg ma megyek a kombinált vérvételre.Majd utána beszámolok,hogyan hová,..stb kapom meg az eredményt.

Linácska!Szegény Lili :cry: Remélem gyorsan meggyógyul!

Noki!A székely káposztáért tényleg kár volna.Remélem vissza tartottad :lol:
Amúgy én 1x csináltam.Tavaly pont akkor voltam terhes,és 3napig azt ettem :lol: De tök fincsi volt.És jan elsején átugrottunk a párom nővéréékhez.Na ott is volt töltött kápi.Szerintem tuti már akkor kiszúrták,hogy nem egyedül vagyok a testemben,mert úgy ráugrottam,mint egy etióp éhező :lol:

Flake!A méhünk az első gyerekkel is pont ugyan úgy nő mint az x.-el.Simán lehet,hogy a felszálláskor oda nyomódott a hasfaladhoz.

Tényleg akik nem az első babát várják.Van valaki aki érez már valamit?Persz azokra gondolok akik már a 13.hét körül vannak.

mimi12
 
 


Anettoo:
Par napja irtam adatokat a tabliba, de akkor megirom ujbol.
Ildiko
32 eves
Budapest
augusztus 15-re várjuk a babucit
Szent Imre Kórház
van egy nagy teso: Tímea 2007.06.30.
Következő vizsgálat 4D UH febr 2., kombinált teszt febr. 2.

Gyógyulást a beteg babáknak!

mimi:
Drukk a mai vérvételhez! En mar erzem a babucit szinte minden nap... Nem nagyon szereti ha haton fekszem es Timit ugy altatom...

noki:
Gratulalok a tegnapihoz! A szekelykaposztat en is megkivantam most. :lol:

baratodildi
 
 


Mimi,
ha én hanyatt fekszem, és ráteszem a hasamra a kezem, akkor néha olyan, mintha odébb menne. Persze nem rúgdos, vagy ilyesmi, de mintha mozogna. Olvastam is valahol, hogy ilyenkor már attól is odébbúszik, hogy ha odatesszük a kezünket. Mikor délután alszom Lilivel, akkor szoktam próbálgatni.

Nekem még alig van hasam, pedig a második gyereket várom, és ráadásul 15 kilóval kevesebb is vagyok. Na majd két hónap múlva nem ezt mondom.

Lilivel remélem minden ok, este kapott egy lázkúpot, jól hasbarúgott (védőnővel találkoztunk, szerinte nem gond, annál védettebb helyen van, a vízben valószínű meg sem érezte Pötty), de azóta se láz, se semmi. Szedjük az ujjára az antibiotikumot, kenegetjük, szépen engedi ragasztani (persze apát ugrasztottam valami gyerek ragtapaszért, szép kutyusost szerzett). Remélem tényleg csak ez okozta a lázat, és a pisiben sem találnak semmit.

Nálunk ma rakott krumpli lesz. Egyedül a krumpli az, amiből talán meg bírok annyit enni, amennyiben benne van az 50g ch.
Amúgy nekem minden nap jön hírlevélben a napi menüajánló, néha tök jó dolgok vannak benne. www.mindmegette.hu

Képzeljétek, kibontottam a várandós csomagot, amit a védőnő adott (nem az, amit át lehet venni a boltokban...), szóval képzeljétek mi volt benne: egy mellápoló krém minta (ok), egy anyák lapja válogatás (ok), egy várandós könyv, amiben a kupon is van (ok), ÉÉÉÉS, egy Rigips, csináld magad katalógus, hogy kell gipszkartonozni c. tök vastag valami. Na ez most apának szól, hogy ő sem unatkozzon, vagy mi a túrónak? Vagy kismama torna helyett gipszkartonozni kell, hogy meglegyen a kellő mozgás?

Na meg vettem egy Anyák lapját, egy cumi volt hozzá ajándékba. Fehér vagy rózsaszín. Mondtam Lilinek, hogy vegyünk egyet, és Pöttyé lesz a cumi. Én fehéret akartam, de ragaszkodott Lili a rózsaszínhez. Mondtam, hogy egy kisfiú tök hülyén néz ki rózsaszín cumiban. Majdnem sírt, hogy de kislány, és nem lesz kisfiú, mert az az apukák pocakjában van. Lányok, én annyira remélem, hogy Pötty lány, már csak Lili miatt is, főleg miatta.

Na megyek, kiszedem a 3+ éves lányomat a kakiból. Ezt még nem babásan sem tudom öklenedzés nélkül :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Nem is volt bekakilva... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Tegnap volt a dokim az RTL-en!
http://www.rtlbulvar.hu/video/41746

Kép
noki&potyi
 
 


Noki,
milyen jóképű dokid van :lol: Mondjuk az enyém is megér egy két ajtócsapkodást :lol:
Amúgy nálunk nem is lehet kérni epidurált, mert nincs állandó aneszteziológus. Ha nagyon kell, mert mondjuk császár a vége, akkor a fül-orr-gégéről jön át. Legalábbis 3 éve ez volt. Én amúgy sem kérnék, én a "rohadtul félek a tűtől" kategóriába tartozom :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Piroska! Megvettem a Femibion-t, a taplettát és a kapszulát ugye te is egyszerre szoktad bevenni?

Ma voltam a magándokimnál. Édesanyám is elkísért. Láttuk a babócát, először aludt, olyan kis békés volt, aztán felkelt, járt keze-lába. 7,5 cm-esek vagyunk, és a kis fejátmérőnk (BDP) is fejlődött, múlt héten 22 mm, most 32 mm.
Remélem ez a lelet kiegészítés jó lesz holnapra az integrált teszthez. Hihetetlen, 3000 Ft-ot kért a dokim, pedig nagyon sokáig beszélgettünk, az UH előtt is után.

Noémi!
Majd mesélj, hogy milyen volt a kombinált teszt.


Pórbálok csinálni addit is vonalzót.


Mónika
Vendég
 


Itt a vonalzóm :D
Vendég
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Mi augusztus 3.-ára várjuk a picúrt.

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
dorinaeva
 
 


Szia Éva (már ha az a keresztneved a nicked alapján, ha nem, bocs), üdv köztünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Megjöttem a dokitól.Minden a legnagyobb rendben van.33mm a babuci.Szívhang is jó :) Kaptam képet,de sajnos nem vmi jó,mert új gépen csinálták az uh-mat,még a pasi is ott volt aki beállígatja.De természetesen a régi gépezet is műkszik még.Úgyhogy kisérleti alany voltam ma :wink:

Móni,jó lett a vonalzód!:) Olcsón dolgozik a dokid.Nekem egy tanácsadás magánba már 9-10ezer ft.Szépen fejlődik a te kis pocilakód is!! :)

Noki,tényleg jóképű dokid van :) Én császárnál epidurálisat kaptam,de nem fájt.Nagyon ügyesen adták be.Amugy aki nálunk simán szül,az én tudomásom szerint az nem kérhet csak úgy.Persze már lehet változott a dolog.

Üdv köztöünk Éva.

Linácska,érdekes ez a várandós csomag :wink: Majd lehet kölcsön kérem a felújításra :P aranyos volt Lilinek a megjegyzése a kisfiúkkal kapcsolatban :)Szurkolok,hogy kislány legyen akkor Pötty,ha már ennyire hugicára vágyik!
Megkérdezhetem hány kg vagy?Én sajnos az előzőhöz képest+3kg-val indulok :cry: Annyi maradt rajtam Lucussal,persze amugy meg vagy 10 :cry: De majd ha már kistesó nem fog szopizni,akkor valahogy szépen le kell fogynom.

Kép
Kép
tundi24
 
 


Én tuti császáros leszek és emiatt duplán örülök a dokimnak!
Egyrészt nagyon kedves és figyelmes és bármikor lehet neki annyi kérdést feltenni amennyit csak akarsz....és állítólag arany keze van császáros téren!
Na majd kíváncsi leszek :D
Éva
Üdvözöllek köztünk!
Gratulálok a pocaklakóhoz és az ikrekhez is :D
Tündi
Örülök ,hogy minden rendben van a Piciddel :D
A kép miatt ne aggódj majd max legközelebb kettős is kérsz emiatt :D
Linácska
Én is néztem a Brendonba az újságot és a cumit is,de azért nem vettük meg,mert Én sem a Párom sem gumicumiztunk....csak az ujjunkat cumikáztuk
Remélem a gyerek sem fog cumizni :D bár ahogy láthattuk is UH-n ott egyfolytában a szájába volt a hüvelykujja :D és ha csak ebből indulunk ki akkor felejtős lesz nála is a gumicumi és ő is csak az ujjacskáját fogja majszolni :D
Aranyos a lányod,hogy ennyire lánytesót szeretne :D
Bízunk benne,hogy teljesül a vágya!!
Napsugár
Neked is gratulálok a Picidhez és örülök ,hogy nálatok is minden okés!
Olyan jó lehetett látni ,hogy mozog keze lába :D
Az Én gyerekem tegnap aludt és aludt és aludt....5x próbálta a doktornő felébreszteni,de csak 2-3 mp-re sikerült mindig :D
3eFt-ot kért csak a doki?!
Hihetetlen! Én nem is emlékszem ,hogy valaha fizettem volna ennyire keveset dokinak?! :D
Mimi
Nagyon drukkolok Neked,hogy minden okés legyen a vérvételen!!Kép

Kép
noki&potyi
 
 


Sziasztok!

Dorina(Éva?)! Szia,üdv köztünk!
Hih,ahogy látom,nálatok tényleg feje tetejére fog állni a világ a kis tesó érkezésével :lol:
Viszont ahogy nézem a nagyok már elég nagyok,hogy tologassák majd a babakocsit,meg segítsenek pelenkázni :lol:
Sulisok már,vagy majd most mennek?

Móni!De jó,hogy minden rendben!Örülök neki!!Uh.Azért ilyen kicsin még nehéz ám,jó képet csinálni.Viszont ha új a gép,következőre tuti sokkal jobb képet fogsz kapni.
Nálunk a rendelőben olyan ótvaros régi gép van,hogy alig látszik rajta valami.
És a 3000ft,az tényleg nagyon baráti!
Súly.Én a Szabival nagyon sokat híztam.kb 86kiló voltam,mikor szülni mentem.Ebből sajni nem is ment le olyan húúú de sok.Sőt 2éves koráig szopizott és én nem hogy fogytam volna,inkább jött vissza a súly.Aztán ugyi megint terhes lettem,így a kilók jöttek megint,utána 78-ra sikerült lemenni,viszont nem fogyóztam.Most ennyivel kezdtem a terhességet,és kb 80-82 kiló vagyok,attól függ mikor állok a mérlegre :lol:

Noki!Tényleg jóképű a dokid :lol:
Hmm én is tuti császáros leszek.És szeretnék epidurálal szülni,ugyanis azért csak magamnál vagyok akkor,hallom a babát,hallom mi történik,..stb.
Viszont én szültem kettő gyereket,és a sima szülés az valami olyan élmény,hogy arra tuti nem kérnék érzéstelenítőt.
Ok,van aki nem bírja annyira a fájdalmat,viszont tényleg olyan jó mikor kicsusszan a baba,olyan megkönnyebbülés,hogy aki bírja a fájdalmat,az ne nyomja el ezt a gyönyörű élményt érzéstelenítéssel.

Na,vérvétel.
Oda értünk,nem is kellett várni,és hívtak is.Kikérdeztek mindenről.Még az is fontos,hogy szedünk e vitamint folsavat,.stb,van/volt e a családban valami rendellenesség...Utána levették a vért,és majd a dokinak küldik az eredményt a kórházba,engem meg értesítenek emailben,és meg lehet nézni neten.Ennyi.
Most lehet várni az eredményre.
Viszont amit nem értek???
Valaki homályosítson fel légyszi.
Most akkor mi a jó??A minél kisebb eredmény,vagy a minél nagyobb szám??
Mert a tájékoztatóból én úgy vettem ki,hogy 1:250 alatt a jó és felette a nem túl jó???
Viszont az előző terhességemnél én az Istenhegyin voltam,és ott minél nagyob az 1: a valamihez annál jobb...

mimi12
 
 


Mimi
Minél nagyobb az 1: a valamihez annál jobb az eredmény.
Én nekem így van a papíromon és tegnap a doktornő is így magyarázta el amikor megkaptam az eredményt.

Kép
noki&potyi
 
 


Noémi! Köszi az infót. Szerintem mingél nagyobb számhoz viszonyítunk, annál jobb az erdemény.

Nagyon szeretem a magándokimat. Nem nála fogok szülni, mert ő már nyugdíjas, főorvos volt a körzeti szülészet-nőgyógyászaton, az egész életét erre a szakmára áldozta, így ha valakiben megbízok, hát ő az. Viszont a fia is remek orvos, nála fogok szülni, ha minden igaz (ha nem megy el szabira).
A magánredelésén 3-10 eFt-ig terjed a tarifa, attól függ mit csinálunk. Konzultációval egyben kérhetett volna 8 eFt-ot is.
Ennek az orvosnak nem a pénz számít, ezért szeretem, ma is csak az én kedvemért ment be a magánrendelőbe, amúgy szabin van, mert el fog utazni.
A UH nem valami szuper 2D-s, de még így is sok mindent láttunk.

Ja és rákérdeztem nála az aminóra. Azt mondta, hogy ha az AFP nem támasztja alá, akkor nem kell vállalnom, de ha mégis meg kell csinálni, akkor ne aggódjak. Neki 4 unokája van és 3 unokájánál megcsinálták a vizsgálatot.

Ma voltam életem első terhesgondozásán. Az elkövetkező 3 hétben kell mennem belgyógyászatra és fogorvoshoz.
Az általános laboreredményeim jók lettek, csupán a fehérvérsejt tér el, de ez terhességben normális. Ja és a vizletemben nyomokban genny van :( de ez is a terhességel jár.

Mondjuk, nem tudom hogy bírom ki a fogászaton, mikor fogat is alig tudok mosni, annyira hányingerem van :shock:

Éva! Üdv itt, pont egy nappal vagy fiatalabb kismam tőlem, én 08.02-re vagyok kiírva.

Linácska! Szép csomagot kaptál. Én csak újságokat kaptam és egy kismama dossziét. A mindmegette.hu-t én is szoktam nézni.

Noki! A babócánk is aludt, olyan kis édes volt, aztán felébred, na akkor mint akit felhúztak :) anyukám nagyon élvezte. Gondolhatjátok, első unoka lesz és szegénykém mennyit várt rá.

Tündi! örülök, hogy nálatok is minden rendben.

Most mennem kell.

Mónika
Vendég
 


Sziasztok!

Először is köszönöm a kedves fogadtatást.
Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e már valaki közületek magzatvíz vételen? Én február 17.-én megyek és bevallom egy kicsit be vagyok tojva.
Mindkét név ( Dorina és Éva ) az én nevem de csak a Dorinát használom.

Üdv Mindenkinek.

Kép
Kép
dorinaeva
 
 


Dorina!
Miért kell menned magzatvíz vételre?Valami indokolja?

mimi12
 
 


Helló Mindenki!

Napsugár: nekem integrált teszten a Klinikán készítették az uh-t, a Mátyásföld Klinikán voltam. Először uh volt, adatok rögzítése, aztán vérvétel.

Tündi, Napsugár, nagyon örülök a szép eredményeknek, hadd nőjenek azok az aranyos babók!!!

Mimi, igen az úgy van, hogy az arányszámnak minél nagyobbnak kell lenni, akkor jó az eredményed. Valahol úgy olvastam, hogy az 1:300-hoz a határ, ha 300-tól magasabb, akkor megfelelő, ha alatta van, akkor küldenek vizsgálatra. Javítsatok ki, ha tévedek.

Linácska, Te már érzed a babót?? Ez hihetetlen.... mondjuk aki második bébit vár, az tényleg hamarabb érzi. Néha annyit érzek, mintha keményedne a hasam, vagy úgy feszít időnként. Meg olyan kemény az egész alhasam... de még egész jól álcázom.... :wink:
Holnap megyek "kukucskára" a dokinőhöz, meg rákszűrés is lesz.... azt muszáj nekem, mert volt egy conisatiom másfél éve (két P3-as eredmény után) úgyhogy légyszi szorítsatok, hogy minden rendben legyen.

Mindenkinek üdv! Judi

Kép
judi79
 
 


Noki,ki is fogom követelni a 2képet következőleg :) Csak Lucával anno még beleszámított az árba a kép is,most meg külön kell érte fizetni,1000 vagy 1500ft-ot.Igaz a múltkor nem kért érte semmit.Na majd 2hét múlva meglátjuk mennyi lesz a tarifa.De én teljesen meg vagyok vele elégedve.Bármikor lehet hívni,készséges,segítőkész.Ma is adni akartam neki,és azt mondta,hogy nem-nem,tegyem csak el. :P
Megkérdezhetem mennyit kellett várnotok a babucira?

Mimi,én anno 71el kezdtem és85el mentem szülni.Haza 74el jöttem,szopi alatt volt,hogy lementem 68ra is,de sajnos visszajött és most 74el kezdtem és olyan 76körül vagyok most.De szerencsére a kilókat nálunk a kiskönyvbe beírttól számítják :) És én nem fogom elárulni,hogy mennyit híztam eddig :P A cukor miatt amugy is diétáznom kell majd sztem..de majd meglátjuk milyen lesz az eredménye.
Biztosan jó lesz az eredményed!! :)

Móni,akkor neked is rendes dokid van :) Már én is várom,hogy legyen kiskönyvem :) Olyankor már sztem egy kicsit másabb érzés a terhesség.Legalábbis én anno nagyon boldog voltam amikor megkaptam :)

Kép
Kép
tundi24
 
 


Judi,megy holnapra a drukk ezerrel!Biztosan minden rendben lesz!!! :) Aztán gyere és írd meg,hogy mi volt!

Kép
Kép
tundi24
 
 


Szia Noémi!

Az egyik indok, a korom 35 éves leszek áprilisban. A másik ok, hogy az egyik UH-on azt mondták hogy vastag a magzat tarkója, ami Down - kórra utal. 4 nap múlva megnézett egy másik doktornő, Ő azt mondta hogy nem lát semmi rendellenest, de ennek ellenére bevállaltam. 4 napig azon járt egyfolytában az agyam, hogy mi van ha tényleg beteg a picúr. Nem szeretnék 3 egészséges gyerek mellé egy beteget. Az senkinek se lenne jó. / szerintem /.

Üdv: Dorina

Kép
Kép
dorinaeva
 
 


Sziasztok, itt vagyok!

Üdv Dorina?

Tündi: bocsi de nem is vettelek észre! Tényleg jól közel lakunk egymáshoz :lol: Én minden hétfőn járok Abonyba a munkám miatt.
Hová jársz dokihoz, hol fogsz szülni?

Napsugár: én ilyen kis rendi vagyok 8) És a bogyókat tényleg egyszerrre kell bevenne, de úgy is jó ha az elsőt lenyelted és utána veszed be a következőt :lol: :lol: :lol:

Irdab: úgy sikerűl a fogyás hogy a védőnő jól rámijesztett hogy doki majd lecsesz amiért híztam és azóta a reggelim és az ebédem maradt a régiben és közben ha éhes vagyok mindíg almát eszem ja és kaja után 1 pohár 100%-os ananászlé hogy ne sok zsír rakodjon le.

Mi is olyan babaágyat veszünk mint amilyet felrakott valaki, ki is volt az???

Képzeljétek! Ma ülök a kocsiban tök nyugisan és úgy éreztem mintha a picurkánk megmozdult volna. Valami biztos hogy mozgott mert azt tényleg éreztem, de hogy ő lett volna abban kicsit kételkedem mert mindenhol azt olvastam hogy csak a 16. hét környékén lehet érezni. Sajnos azóta nem volt újabb mozgás :cry:
Ja és talán azért gondoltam hogy a bébi volt mert a köldökömtől jóval lentebb éreztem.

Kép
Vendég
 


Mimi,
szerintem azért van úgy a tájékoztatón, hogy 1:250 alatt jó, mert ha matematikailag nézed, akkor mondjuk 1:1000, az kevesebb, mint 1:250

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Dorina: én teljesen egyettértek veled. Ha a mi babánkkal is valami gond lett volna valószínű hogy nem vállaltuk volna be mert az sem neki sem nekünk nem lett volna jó.
De nagy drukk hogy ne legyen semmi probléma!

Megnéztem én is a dokis videót, nem rossz.

Kép
Vendég
 


Tündi,
én Lilivel 81-gyel lettem terhes, 75-re fogytam pár hét alatt, és 84-gyel szültem. 71-gyel jöttem ki a kórházból. Aztán másfél év alatt már 85 voltam, nem maradt meg egy babánk 2007-ben, és akkor jöttek rá a csökkent glükóz toleranciámra. Most 68-cal kezdtem, ami lement 64-65-re, remélem most 75 a vége lesz :lol: A cukrom is rendeződni látszik. Mondta is a doktornéni, hogy van, akinek a baba hozza helyre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Dorina,mennyi idős a legidősebb gyerkőcöd?Csak azért kérdezem,mert hogy róla nincs vonalzó kitéve :)
Elhiszem,hogy nem szeretnél egy sérült gyerket.Én sérült gyerekekkel foglalkozom egyébként,és imádom őket,de ha a sajátom lenne az nem tudom,hogy állnék a dolgokhoz.És én is amondó vagyok,hogyha gond van,akkor inkább ne szülessen meg,mert az a szülők életének sem jó,és ha ők már nem lesznek akkor meg a gyerkőcnek sem.Persze ez az én magán véleményem.

Piroska,mi jót dolgozol?Én szolnokra járok dokihoz és ott is fogok szülni.Sajnos a ceglédi kórházról nem vagyok túl jó véleménnyel.És egy bizonyos A.nevezetű dokiról sem,mert középsikolás koromban porig alázot,meg itt is voltam már nála és kb semmibe vett,de nem csak engem hanem másoktól is hallottam ezt.Amugy aTörökben végeztem.És te?
Te kinél fogsz szülni?
Meg nem tudom hogy van-e rooming cegléden...és nekem ez is szempont volt!

Kép
Kép
tundi24
 
 


Linácska,én is nagyon tartok a cukortól,hogy mi is lesz..Főleg hogy tulajdonképpen a 24órás megfigyelés jó lett nekem is és Lucának is.De nem bánnám ha megúsznám..Csak pl ma is rámjött és megettem 3 friss vajas kiflit forró kakaóval :oops: ezt pedig nem szabadna.De ha amíg nem ekzdtem el enni,olyan rosszul éreztem magam,hogy csak na. :?

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi!

A legnagyobb lány Cinti októberben lesz 14 éves. Róla is csináltam vonalzót, de nem engedte a profilban aláírásként. túl hosszú.

Kép
Kép
dorinaeva
 
 


Dorina,azt hiszem tényleg a feje tetejére fog állni nálatok a világ ha megszületik a Picurka.A nagy csajszi kényesztetni fogja tutira :wink:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Tündi: Hát én szerencsére nem az Albu nevezetű dokihoz járok, ha rá gondoltál? Egyébként én sem hallottam róla túl jókat. Idáig az Endrődi dokihoz jártam és most készülök váltani, mert sajnos nem vagyok megelégedve vele. sokan ajánlották a Habonyt, valószínű hogy hozzá megyek át.
És képzeld én is a Törökbe jártam ott érettségiztem.
Szerettem volna csecsemőápoló lenni de sajnos úgy alakúlt az életem hogy érettségi után elkellett mennem dolgozni :cry:

Kép
Vendég
 


Lányok,
háááát, 3 napba telt, mire elolvastam ezt a rengeteg mindent, amit írtatok. Nincs szándékomban "eltűnni", de ezt az iramot nem biztos, hogy tudom tartani.... :)

Noki,
nagyon örülök, hogy minden rendben volt az Istenhegyin! Én holnap megyek, és már nagyon izgulok. Nagyon-nagyon. Jaj, annyira remélem, hogy én is ilyen jó hírekkel jöhetek majd holnap...

Piroska,
hát akkor most képzeld el, hogy én kb. 3 napja (vagy 4??) éreztem először valami "furcsát", és azóta is rendszeresen. Pedig még csak a 12. héten vagyok. Úgy érzem, mintha lenyeltem volna egy mobiltelefont, és az bennem vibrálna. Ez tart kb. 2 másodpercig. Elősör egy este volt, békésen üldögéltem a TV előtt, és még aznap este volt kb. 3x. Azóta minden nap érzem, és van, hogy órákig semmi, máskor meg 10 percenként jön egy ilyen. Na lányok, ez szerintetek mi lehet, ilyen korán????
Próbáltam utánaolvasni, de hát egyrészt mindenki azt írja, hogy csak kb. a 16. héttől lehet érezni valamit (és az első babások még később veszik észre, bár gondolom, ha valaki figyeli, akkor úgyanúgy érezheti hamarabb), másrészt meg mégiscsak teli van ilyen történetekkel is a net, hogy "pillangószerű" rebbenéseket meg buborékokat éreznek már tök korán. Hát én mobiltelefont :lol:

Kép
bikmakk
 
 


Tündi!

Igen, amikor az ikrek születtek csak 6 éves volt, de akkor is már nagyon sokat segített. most a Cinti majdnem 14 lesz az ikrek pedig 7, amikor a legkisebb meg fog születni, hát kényeztetésből nem lesz hiány. :lol:

Kép
Kép
dorinaeva
 
 


Tündi: Melyik szolnoki kórházban fogsz szűlni? Mert úgy tudom hogy Szolnokon 2 kórház van a MÁV és a Hetényi Géza.

Kép
Vendég
 


Piroska,igen rá gondoltam.A többieket nem igen ismerem.Én szerettem abba a suliba járni.Egyszer ha lesz időd,kedved látogass meg bennünket melód után :) A főúton lakunk úgyhogy nem hinném,hogy eltévednél :)

bikkmakk,végülis érezhetted a picurkát!Aranyos ez a mobiltelefonos dolog. :wink: Megy a drukk holnapra!! :)

Dorina,akkor ti ezt a 6-7 év korkülönbséget tartjátok :)

Most nézem a híradót..megadóztatják a családit..ezek nem normálisak...bocsi :oops: :evil: :evil:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Bikmakk: Ismerős. Képzeld egyik este ülünk a párommal a TV előtt, megcsókolt a férjem és én is úgy éreztem ahogy Te. Olyan erős rezgést éreztem mintha egy mobil rezgett volna. Te én úgy megilyedtem hogy mi volt ez mint még soha :lol:
Kép
Vendég
 


Piroska, a Hetényiben.A MÁV-ban nincs már szülészet,azt hiszem ott orthopédi,meg hasonló osztályok maradtak meg,de nem vagyok benne biztos.

Kép
Kép
tundi24
 
 


Piroska, Bikmakk,
na azt a valamit én is 13 hetes környékén éreztem Lilivel, most már olyan 11 hetesen, de úgy 14 hetesen elmúlt, és majd csak 19 hetesen éreztem újra valamit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Noki,
nem biztos ám, hogy a picuritok ujjszopós lesz, Lilinek is mindig ott volt a keze méhen belül, kívül meg egyszer sem vette be, viszont cumizni még most is cumizik. Én amúgy ezt még mindig jobbnak tartom, mert max. odaadjuk a télapónak, vagy valami, és leszokik róla. Most az a legújabb, hogy az összes cumiját és pelenkáját nekiadja a Pöttynek, ha megszületik. Az ujját meg nem lehet elvenni. A barátnőm lánya lassan 8 éves, és még mindig szopja az ujját, de nem csak éjszaka vagy ilyesmi, hanem állandóan. Elnyomta már a fogait is.
Amúgy nekünk úgymond kellett a cumi, mert Lili gégefejlődési rendellenességgel született, furán vett levegőt, rögtön vettük is alá a légzésfigyelőt, és állítólag a cumi csökkenti a bölcsőhalál kockázatát. Már a kórházba mondták, hogy hozzuk be a cumit, pedig oda elvileg nem lehet.
Emlékszem, nem tudta a szájában tartani, úgyhogy mindig egy kis kendővel kitámasztottuk. Na azóta a kendő is megvan tartozéknak.

Na tessék, mennyit írtam már megint.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Dorina!!De jó,majd egyidősek a lányaink :lol:
Ehh,ki volt az aki azt hisz,hogy nagy segítség egy 14év körüli kamasz???
Áááá nehogy azt higgyétek!!!Néha több vele a gond,mint egy csecsemővel,vagy akár kettővel :lol:

Linácska!Ez a cumi dolog nagy b--omság.Nem is igaz,hogy csökken vele a bölcsőhalál.SŐT!!!!Ok az egónyém kölykök is cumiznak.
De volt a kismamában egy cikk,hogy ez csak egy reklámkampány volt és nem igaz.Sőt ha nincs rendesen fertőtlenítve,akkor még okozhat is,nem hogy csökkenti.

mimi12
 
 


Mimi,
nekem a Heim Pálban is mondták SIDS szűrésen, hogy a veszélyeztetett gyerekek inkább cumizzanak, mert amíg cumizik, és nyel, addig tuti vesz levegőt. Nem tudom, mennyire kampány, de engem megnyugtatott. Egyszer sem sípolt be a légzésfigyelőnk szerencsére.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?