Új privát üzeneted érkezett!

Katica, Léna nagyon édes.

Fanni, nem kell az ultimaxnál az, hogy biztonságosan üljön a gyerek.Mivel háttal kötöd be és úgy kötöd be, mintha az egy hordozó lenne,a gyerek kvázi fekszik benne , mint egy hordozóban.
Enyém gyerek 14 hós és még mindig háttal van bekötve az ultimaxba :wink: és még jó ideig háttal is kötöm.
Vendég
 


Nade ha az van rajta, hogy max. 10 kg-ig lehet háttal bekötni, biztosan van oka, nem? Hunor baba olyan kis picúr, nálam Márkó már most 9 felett van, mire 9 hós lesz még ha fogyóztatom is eléri a 10 kg-t!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni, nekem valahogy a 13 rémlik nem tíz, bár a brendon meg tizet ír....hát nem tudom.De sztem ha úgy érzitek,kicsi a hordozó, ha 9 felett van, simán lehet már kicsike, akkor érdemes cserélni, én akkor is ezt ajánlanám, 13-ig simán megy háttal sztem, meg nem lesznek ekkorák, hunor már kb fél éve 9,5 kg folyamatosan, annyit mászik, ledolgozza, (jó neki, irigylem) és ha már tudnak ülni és nem bízol a háttal kötésben akkor visszafordítod.

(Fanni, lenne egy kérdésem, ha véralvadási problémáim lennének -apunak volt ilyen, gyógyszert szedett ellene -, akkor az már kiderült volna pl csaszinál, vagy majd nézessek azért leident?)
Vendég
 

 
 

Fanni :D
de nincs rajta, megnéztem a concord német odlalát, meg a használatiját. 13 kgig lehet háttal bekötni , a brendon hülyeséget ír.
meg Hunci is meg tudja neked nézni holnap, vagy legközelebb, ha a kocsijához megy, mert az ülésre is rá van írva.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hunci,
Még utána nézek, köszi.
Nem árt megnézetni. Előfordulhat, hogy MÉG nem okozott gondot, de később fog. Nem csak Leident, hanem teljes haemofília panelt érdemes. Amúgy szerintem nem örökölted, noha gyermekágyon alapból, mindenkit védenek trombózis ellen...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Köszönöm Orsi! Bár nem csak a Brendon ír 10 kg-t... Majd megnézem legközelebb a Brendonban is!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni, megnézem majd holnap az ülést, jó?
Köszi az infót, és hol lehet kérni ilyen vizsgálatot?Kérek beutalót háziorvoshoz vagy egyből vaalkihez kell menni?Már augusztus óta ezen jár az agyam és egyre jobban beijedek attól, hogy örököltem szegény apukámtól.
Volt két laparom, akkor nem kaptam vérhigítót, csaszinál nem tudom, de pl epeműtétnél kaptam...
és igazán azt sem tudom, apu milyen gyógyszereket szedett erre, én azt hittem csak inj van ellene.
Vendég
 


Itt a tájékoztató nálam is minden nyelven 13 kg. :D
Hunci
köszi :D , szóval Hunor is ultiban nyomja? Most teszteltük és tetszett a kiscsajnak! Olyan szépen "fekszik" benne.

Kép
katica_75
 
 


Katica :D
én épp azt néztem anno Lilivel, hogy a hordozóhoz képest sokkal kevésbé csuklik benne össze a gyerek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


én imádom :oops: mármint látom ,h az úr szépen elterül benne és elfér.jó döntés volt, mai napig nem bántam meg :lol: Orsi, köszi szépen! :lol:
Vendég
 


Mi is imádjuk, és a miénken is 13 kg van ! :lol:
Vendég
 


Kisfóka!
Köszönjük,jól vagyunk. Apa itthon van a héten, mert ma vizsgázik és tanulni akart egy kicsit, így volt, aki ölben tartsa valamelyik prüntyőkét. A tegnapi éjszaka elég furán alakult, Kircsike fél tíztől hasfájós, sírós volt, így felkeltette Norbikát is. Létezik ilyen? A hangra ébrednek, vagy már tudnak egymásról? Na, ezután volt sírás-rívás, negyed 12-kor betettük őket az ágyunkba, így aludtak fél 5-ig! Mi persze apával a franciaágy végében valahogy összekuporodva, nehogy rájuk feküdjünk. Azt nem értem, hogy ha nappal elalszanak a kiságyukban, éjszaka mitől változik ez meg? A gyerekszoba egyébként egybe van nyitva a miénkkel, rögtön ott terem valamelyikünk a sírásra.

Fanni!
Nagyon ügyik vagytok! Valamikor azt írtad, hogy az első 3 hónap vészes, fenntartod még? Mert akkor nekem már csak 1-et kell kibírni, utána Hawaii! :lol: :lol: :lol:

Még valami, csomókban hullik a hajam, ez normális?
szöcske
 
 


Szöcske,
attól függ, milyen alaptermészetűek a gyerekeid.
Nekem az első egy év volt nehéz. Ezt halál komolyan mondom. Csak kellően elszánt, kitartó és nagy teherbírású vagyok, ezért élte túl a házasságunk is a dolgot.
A szülészorvosom kérdezte a hathetes kontrollnál, hogy milyen. Én mondtam, hogy nagyon nehéz. Erre ő mondta, hogy ez így lesz kb. egy éves korukig. Akkor nem hittem neki, de most már látom, hogy neki volt igaza.

Normális, hogy hullik a hajad. Ami a terhesség alatt nem hullott ki, attól szabadulsz most.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Hát itthon újra, minden mesés, gyönyörű volt, pont mint a képeken, maga a paradicsom!! :D

Látom, sokan írtátok, hogy itt hagyni vagy nem hagyni...
Én csak a saját tapasztalatom tudom megosztani és persze mindenki különböző meg minden gyerkőc más, de egy biztos, hogy a legfontosabb kérdés, hogy kire hagyod. Én nagyon szerencsés vagyok, mert anyukámékkal együtt vagyunk minden nap, ismerik a a napirendjét, tudják mikor álmos, hogy alszik el és mit szeret enni... tehát rájuk nyugodt szívvel hagytam és így nem is volt semmi probléma, minden teljesen jól alakult, ugyanúgy átaludta az éjszakákat, nagyon jókedvű volt...
pl. a férjem szüleire, akik hetente 1-2szer látják és szintén imádják, nem hagytam volna, mert nincsenek ilyen szinten összeszokva, nem ismerik minden rezdülését

Nekem persze hiányzott, a búcsú rossz volt és úgy a 4-5dik nap körül kezdtem nagyon sokat gondolni rá, de összességében elmennék újra mert szerintem szükség van (már aki teheti) feltöltődésre, pihenésre... Nekünk jót tett!!!! :D
Asszem ha nagyobb, 1.5-2 év körül, nem fogom tudni itthon hagyni, most még szinte észre sem vette. Később majd együtt utazunk, akkor már neki is talán élmény, most még nem lett volna... :D

Kép
fendike
 
 


Hunci :P
Igen, háziorvostól beutalót kérsz haemofíliai kivizsgálásra. (Nemes dokihoz szokták küldeni a betegeket a Kaáliból, ő nagyon tudja, mit kell nézni!)

Lányok :P
Köszi az infokat a gyerekülésről! Ha valaki lát valahol jó áron, használtat, szóljon lécci! Köszönöm!

Szöcske :P
Szerintem Te nagyon jól csinálod. Én is próbáltam rendszert kialakítani, de csak mostanában alakulgat. Így szerintem Neked sokkal könnyebb lesz... ha következetes tudsz maradni. Igen, nekem 3. hótól kicsit könnyebb lett, mert onnantól legalább az egyik gyerekem átaludta az éjszakát, de enyémek elég nagy súllyal születtek. 3 hósan Márkó már 6 kg volt. Onnantól nem kért enni éjszaka.

Lili :P
Ne már! A múltkor azt írtad, hogy 10 hós kortól már sokkal könnyebb. Addig már csak 3 van hátra... Az 1 évesikg meg még 5... Most akkor hogy is van?

Fendike :P
Fő, hogy Máté jó kezekben volt és hogy ti is jól éreztétek magatokat!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Lili!
1 év???!!! Hú, kivert a veríték! Nem baj, 2 már letelt, bár ezek a napok már sohasem jönnek vissza.

Fanni!
Muszáj valami ésszerű napirend, mert az első hónapban megőrültem, volt, hogy 1 órát aludtam, 4-et fent voltam. Segítség csak a férjem, anyukám néha ölébe veszi valamelyik gyereket és ezzel kifújt. Ő a 3. gyerekem...
3 hósan 6 kg volt Márkó? Ez betöltött 3 hónap?
szöcske
 
 


érdekes ez a mikor könnyebb :D
szerintem mindig máshogy nehéz, pedig nem vagyok egy pesszimista alkat. Az elején fizikailag nehéz, utána egyre inkább pszichésen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fanni :D
elég sok ultimax van általában eladó. Babaszoba (azon belül csevegő és az apró is), teszvesz, vatera, expressz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, ne keseríts már. Kell valami kis fény az alagút végén :roll:

Igen, betöltött 3 hós és 0 naposan 6 kg volt Márkó. De 2770 grammal születtek, nagy babák voltak :wink:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fendike!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :D Pár képet, nyálcsorgatásként dobjál már! :lol: :lol:

Fanni! :D
Igaz nekem egy gyerekem van, de én azt mondom mindenkinek, minden korszaknak megvan a maga nehézsége és szépsége. 1 biztos, ha már jól alszik éjszaka, akkor nagy valószínűséggel Te is jól fogsz aludni, nagyobb a türelmed, több enegriád van, és sokkal rutinosabb vagy. Ahogy nőnek majd, többet tudtok csavarogni, játszótér, szomszédolni vmerre, stb., jobban fogod élvezni. Amikor a Született Feleségeket nézem, Linetteről mindig eszembe jutsz! :lol: :lol: (le vagyok maradva, most nézegetem esténként dvd-n a 2.évadot)

Kép

Kép
donika
 
 


Pandus,
pedipedet hol szerzel be??
mire hazajöttünk már nincs is négykézláb, csak jár, őrület!! :oops:
olyan fura, kaptunk karira egy 20as cipőt, picit nagy de rápróbáltam és annyira furcsállotta, hogy konkrétan nem volt hajlandó benne lábra állni, le akarta tépni, persze a tépőzár is nagyon érdekelte...
remélem ez más cipővel nem így lesz.. :roll:

Kép
fendike
 
 


Sziasztok Lányok! :)

Fanni,
nyitva tartom én is a szemem,ha látok valahol jó árban üléseket,szólók!

Szöcske,
sajnálom a tegnapi éjszakát! Szerintem Norbi a hangra kelt fel, Gréti is van mikor felriad valamire és akkor bömbizik! :?
Éjszaka többször kerültek már az ágyatokba? Gyorsan megszokják ám a jót! Nappal gondolom mindig oda teszed le őket!
Nekünk nagy szerencsénk volt Grétivel,ő 6 hetes kora óta alszik éjszaka,ritkán van olyan pár nap,mikor ébred. 3hónaposan és betegség után volt,egy kis össze visszaság,de visszaállt a rend!
Egyébként szerintem az éjszaka átalvása nem súly függő. :roll:

Katica,
Léna nagyon gyönyörű baba! Nagyon szép és mennyire megváltozott!

Donika,
jövőhét kedden lesz megint Született Feleségek,előtte szokott összefoglaló lenni.
Zsombi hogy van? Éjszaka kér még enni?

Fendike,
örülök,hogy szuper volt minden. Szerintem jól tettétek,hogy mentetek! Nektek is jár egy kis kikapcsolódás! Főleg,hogy tényleg nyugodt szi'vvel tudtad rábi'zni anyukádékra Mátét.
Képeket kapunk majd?

Kép
Kép
kisfóka
 
 


Fanni
ja tényleg, basszus, nem vagyok valami következetes :lol:
Akkor szuper lett minden, de aztán jött Barnikám szopiőrülete, amikor éjjel kétóránként kelt.
Mindenesetre nekem nem volt könnyebb 3 hónap után, nem is igazán értettem, miért mondja mindenki a 3 hónapot, mint bűvös számot.

KépKép
lili73
 
 


Fendike,
a pedipedet a liliputi.hu-n lehet rendelni.

KépKép
lili73
 
 


Kisfóka!
Nappal a kiságyukba teszem le őket, türelmesen megvárom, amíg elalszanak, éjszaka viszont a sok sírás, hasgörcsök miatt jönnek az ágyunkba és ott érdekes módon kis nyöszörgés után alszanak, mint a bunda.
szöcske
 
 


Szöcske
ez nálunk is így ment! :D Hihetetlen hogy ott hogy megtudnak nyugodni?! :)

Kép
katica_75
 
 


Hali lanyok.

csak az utolso ket oldalt tudtam elolvasni :oops: :oops:
Nagyon edesek a babak meg mindig es ahogy nonek :shock: hihetetlen az alvos kepek kulon emlitest erdemelnek :lol: :lol:

Kisfoka,
koszi a hianyolast,mar az utra keszulok ezerrel annyi minden akarok vinni es ugye csak 20kgt lehet szoval felet ki kell szednem :lol: Mar csak ket nap es indulunk,annyira varom mint regen a taborozast :lol: :lol: Azt hiszem meg a multkor te kerdezted hogy van e Luxiban allasom...ott is az EP-nel leszek ..

Donika,

ne haragudj a triciklivel kapcsolatban hogy csak most irok mar lehet nem is aktualis de itt csak egy db-t lattam igy nem tudtam osszehasonlitani...Viszont most varok ezzel a projektel (Orsinak csak igaza volt :oops: )mert Laura olyan pici hogy meg a kormanyt sem eri el ugyhogy szerintem majd a nyarom megnezzuk ujra..A szulinapi ajandek erre a fa babakocsira modosult :lol: :lol: es meg ki tudja hanyszor fog :lol:
Kép
Nekem meg ez a tricikli is tetszik ha meg nem vettetek meg esetleg ezt is nezheted
http://www.amazon.de/Puky-2323-Carry-To ... 37&sr=1-14
Valasztottal mar tortat?

Fendike,

orulok hogy jol sikerult a nyaralas es hogy sikerult feltoltodni..Ha lesz egy kis idod par fotora..
En pedipedet az eredeti oldaluktol rendeltem www.pediped.com mert nem volt az a modell amit akartam a liliputin.Es kettot rendeltem egyszerre igy a szallitasi kts is kevesebb volt...
MEg megnezheted a www.robeez.de oldalan is a cipoket nagyon szepek szerintem, en is most akarok rendelni majd.
MAte mar teljesen egyedul jar?Nagyon ugyes gratula!

Pandus,
mar csak negy nap a nagy napig gondolni fogok ratok mert Laura is 3-an szuletett :lol: Olvastam a blogon hogy vmi szomoru tortent remelem azota minden redbe jott+++++

Ikres anyukak en is csak ismetelni tudom az elottem irokat minden elismeresem nagyon ugyesek vagytok hogy ket picivel ilyen jol boldogultok.. :lol: :lol:

Na jo hosszu lett.. :oops: :oops:

Kép
petitpois
 
 


Es meg par vadiuj foto Laurettarol :lol:
Kép Kép Kép

Kép
petitpois
 
 


Kép

Kép
petitpois
 
 


tündéri a lányod :D :D :D

a babakocsi is nagyon tetszik, Lili egy fonottat kapott karácsonyra

viszont összetolva sem érte el a kormányt????
Lili is marha mini, de neki 1 évesen jó volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Petitpois!
Annyira szép Laura, még a férjemnek is megmutattam, ő is mondta, olyan mint egy hercegnő. :D :D Hol vásárolsz neki ruhákat, mindig olyan csinos!? Az alvós képen meg..., na de befejezem! :lol: :P Most jöttök haza?
A babakocsi nagyon tuti ajándék.
Tortát még nem választottam. Ajándék ügyben meg totá tanácstalan vagyok. Írtam, hogy mennyire szereti a FP oroszlánt, azóta kapott 1 motort is, persze még azt sem tudja használni, meg anyósom mondta, hogy ő kinézett vmi chicco autót, amibe be tud ülni, és majd ő húzza. Szóval a tricikliről ezek után egy időre letettem, mert csupa hasonló játékot fog kapni.
Ha van vmi jó ötleted, vagy hogy hol keresgéljek, nagyon örülnék!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kisfóka!
Köszi érdeklődésed, az utóbbi napokban képzeld jobban alszik Zsombika (kopp-kopp), ma pl. 6-kor ébredt, akkor tápcsi, és aludt tovább f9-ig, ez a ritka! :? De tegnap is jól aludt, hátha beállna vmi 'barátságos' időpontra. :wink:
Gréti nagyon ügyes, hogy ilyen jól alszik!

Fendike!
Máté nagyon ügyes, hogy már egyedül jár! :P

Lányok!
Én is vettem még tavaly 2 liliputi cipőt, a bakancs az tök jó, a másik cipőcske, ami bentre való, az viszont az utóbbi napokban elszorítja a bokáját, pedig hosszra tökéletes. :oops: Szerintetek mit tegyek?

Kép

Kép
donika
 
 


FAnni

http://www.vatera.hu/concord_ultimax_c_ ... 34912.html
http://www.teszvesz.hu/search.php?string=ultimax


Laura gyönyörű!

most csak ennyi ..Orsi nem reagáltál :cry:

PAnda hova tünt?
Vendég
 


Donika :D
cseréld ki benne a gumit egy nagyobbra, sima gumi van belefűzve emlékeim szerint

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Hogy ez nem jutott eszembe! :oops: Köszi! :D

Kép

Kép
donika
 
 


Orsi,Donika,Boniko :lol:
koszi :lol:

Orsi,

en erre a Puky tipusura probaltam es nagyon messze van a kormanya..Ezert halasztom nyarra :lol: Lili hany kg/cm volt ennyi idosen?
Egyem gyerek meg hord 3-6 hos rucikat is :shock: :lol:

Donika,
:D a ruhait külonbozo helyeken veszem van itt a kozelben egy nagyon jo kis uzlet francia minoseg iruhak de eleg draga igy mindig kivarom a learazast es akkor vasarolok most is beszereztem mar egy csomo mindent jovo oszre is :lol:
Igen hetfon reggel repulunk haza 8)
Az ajandekot illetoleg nem tudom milyen jatekai vannak Zsombinak nekunk a legtobb fa jatek,a HABAt nagyon szeretem esetleg epitokocka azt hiszem FANTASY a neve Laura sokat jatszik vele.
Illetve van egy kis fa tehenunk formabedobo azt is szereti..
Meg egy otlet vmilyen hangszer,Laura karacsonyra kapott ket rumbatokot mindig azzal csorog :lol:

Remelem tudtam segiteni,majd probalok linkeket beszurni

Kép
petitpois
 
 



[quote="petitpois"]O írta:petitpoisrsi,

en erre a Puky tipusura probaltam es nagyon messze van a kormanya..Ezert halasztom nyarra :lol: Lili hany kg/cm volt ennyi idosen?
Egyem gyerek meg hord 3-6 hos rucikat is :shock: :lol:

jah, azt hittem a berchet nem volt jó -mert korábban azt mutattad -

Lilinek is van 1 db 3-6 hós melegítője, ami jó rá :D :D
pedig Lili mennyi idős is? :D :D
egyébként egy next pamut naciól van szó, és még nem is halásznadrág hosszúságú :D :D :D

1 évesen 8200 gr és 72 cm volt, most olyan 74-75 cm lehet és 9.2 kg. Nadrágból 74est hord, bodyból 80ast.
Pici :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára icsilya 2009.01.31 10:40-kor.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


[quote="boniko"]
írta:
boniko
most csak ennyi ..Orsi nem reagáltál :cry:

huhh, mire kellett volna :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili,
köszi, már meg is rendeltem a cipellőt, remélem jó lesz a méret.. :roll:

Petitpois,
Laura továbbra is gyönyörűséges és tényleg nagyon csinosak a rucik.. :D nem hiába, egy lányt csak nagyobb élvezet öltöztetni
Máté sem egy óriás, ált. 74es cuccai vannak, de van még 68as is és van 80as is...
köszi, annyira furi, hogy járkál, nemrég még csak egy csomag volt a vállamon, most meg besétál a szobába, még mindig nem szoktam meg.. :shock:

Kép
fendike
 
 


Fendike,
én most vettem liliputit, már szépen formálódik a lábukra, nagyon meg vagyok vele elégedve. a pediped meg állítólag még szuperebb, bizti tök jó lesz :lol: !

KépKép
lili73
 
 


[quote="boniko"]O írta:bonikorsi be tudod linkelni milyen az etetőszéketek? köszi :lol:


na sikerült az öszes hozzászólásom kitörölni, véletlenül szerkesztettem :lol:
Vendég
 


Boniko :D
Herlag Tipp-Topp
(van olyan, amihez adnak huzatot... ne vedd meg, én Lilinek vettem és kb. 3 nap után téptem le, mert vagy mosni kellene 2 naponta vagy gusztustalanul néz ki)
(ill. korrigálok :D megveheted, de szerintem olyan bő 1.5 éves korig ne tedd fel rá, mert csak mocskos lesz, a fiúknak épp most varrtam, hogy puhább legyen a szék)

az ebayen ez a legjobb ár: (ennyiért a huzat is benne van, postára rá kell kérdezni, szerintem 15 eur)
http://cgi.ebay.de/ORIGINAL-Herlag-Hoch ... 240%3A1318

van wenge színű is:
http://cgi.ebay.de/Herlag-Tipp-Topp-Hoc ... 240%3A1318

ez meg fehér:
http://cgi.ebay.de/Hochstuhl-Tipp-Topp- ... 240%3A1318

én továbbra is csak dicsérni tudom. mi is rendszeresen beleülünk, és simán bírja :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Boniko,

en is csak dicserni tudom a fent emlitett szeket Lauranak pont ilyen van anyosomeknal es szereti.Talan meg jobban mint az itthonit(prima pappa)

Kép
petitpois
 
 


Orsi,
tetszik nekem is a szék, itthon kapni nem is lehet sehol???
én most stokken gondolkodtam, ez is hasonló, csak jóval olcsóbb
nekem a nagy szivacsos nagyon nem vált be, mindenhova keni a kaját, feláll benne... le akarom cserélni

Kép
fendike
 
 


Fendike :D
de itthon is lehet kapni, csak 34e Ft.
A stokke szerintem semmivel nem tud többet, és horror az ára. Felállni ebben is fel tud, ill. venni kell hozzá egy hámot, és akkor már nem.

Ha valakinek kell, tudok segíteni ebayről venni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


itt van MO-n, de én rablásnak érzem az árát, kintről pont a fele:
http://manosziget.hu/index.php?main_pag ... ducts_id=3

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
köszi!! :D

Kép
fendike
 
 


Orsi köszi!

én a stokke ba szerettem bele.. képen láttam..( ma elmentünk Kikába és megláttam élőben.. hát akkorát csalódtam..először azt hittem, hogy játék etetőszék..ez ennyire kicsi? és van képük ilyen sokat kérni érte? a tiétek is ilyen miniatűr, )

aztán eszembe jutott nektek is hasonló volt...

lekoppintották MGOn is, Bogdan etetőszék néven fut

http://images.google.hu/imgres?imgurl=h ... 1%26sa%3DN

aztán ma teszveszen tesóm talált nekem egy Peg Perego Merenda végül egyenlőre ő lesz... :oops:

fenidi örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
Vendég
 


Vendég
 


Boniko :D
a mienkbe mi is bele szoktunk ülni. Apa és én... egyáltalán nem miniatűr, mondhatni nagy :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?