Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annus!
Május végéig simán bent lehetnek az ikrek, ma szült egy kismami 2 kislányt, betöltött 39. héten!! Császározták, mert a babók annyira jól érezték magukat, hogy nem akartak kijönni :)
3100 g körül és 56 és 54 cm-vel születtek :wink:

Kórházi csomag:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a 30. héttől legyen készen.
Vendég
 


Annus,
köszi. Akkor elkezdem azt is intézni lassan.
Jó nagy pocakod van már neked is. Majd én is csináltatok képet és felteszem :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsüci: én is Szent Imrés vagyok, de nem járok felkészítőre, nekem túl messze lenne 2 gyerek mellett Szigetszentmiklósról bemenni!

Kórházi csomag: szerintem is 30-32. héttől érdemes összerakni!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 

 
 

Petrus!

Igen,én is hallottam már ilyet.Ikrek és olyan szép súlyuk van hogy csak na!Én arra gondoltam h ikreknél sűrűbben előfordul a koraszülés mint 1 babával :wink: Ilyenkor az ember meg se lepődik,mert ez benne van a pakliban!Ha meg 3 baba van akkor pláne :lol:

30.hét?Akkor nem is kérdeztem hülyeséget.Magamnak ugyanis mg semmit nem vettem...és azért van pár dolog ami nincs....Azt hiszem a köv hónapban beszerzek mindent :roll:

annus11
 
 



Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok

g_reny:
gyermek után járó pótszabadság:
minden gyermek után az egyik szülő veheti igénybe, gyermekenként évi 2 nap. Ha apa veszi igénybe, anya munkahelyének le kell igazolni hogy ők nem adják ki anyának a 2 napot, nehogy visszaéljenek vele (nem mintha olyan nagy dolog lenne mindkét szülőnek évi 2 napot adni gyerekenként, imho :? )
Ha kicsit emberséges a humánpolitika a cégeknél, akkor érdemes játszani vele úgy, hogy amíg anya otthon van a gyerekkel addig apa igényli, amint anya visszamegy dolgozni akkor ő igényli. Egyébként az Mt. szerint az a szülő veheti igénybe, aki nagyobb szerepet vállal a gyermek nevelésében.
Úgy tudom hogy a GYED időszaka alatt ez a fajta pótszabadság nem tolható, érsd: amíg GYED-en vagy hiába kéred te és nem apa, ha nem használod fel adott évben akkor elvész. A GYED egyébként a gyermek betöltött 2. életévéig jár, születéstől számított 168 napig TGYÁS (Terhességi Gyermekágyi Segély) ha előtte volt munkaviszonyod. GYES alatt nem halmozódik a szabadság, mert ha nem mentél vissza dolgozni, akkor fizetésnélküli szabadságon vagy otthon.

remélem tudtam segíteni

üdv:
Fitie
fitie
 
 


ui: ez a fajta pótszabadság akkor is jár pluszban, ha apa éves szabadsága az életkorából adódóan 30 nap. ha igénybe veszi a gyermek után akkor 32 nap lesz
fitie
 
 


Igen, én is csodálkoztam, úgy tudtam az anya/apanapot nem lehet tolni következő év(ek)re. Nálunk apa veszi ki, amikor kell, tok jó, májustól már 2+2 napja lesz, amit rögtön az első időkben vlsz. elhasználunk, hogy lehessen együtt picit az újszülött manójával is. :)

De a GYED-re jár a szabadság, amit viszont lehet gyűjtögetni, ugye?
Vendég
 


Köszönjük, Fitie! Te hogy vetődtél ide?
Vendég
 


Ja, kórházi csomag: hát, én is szülés előtt kb. 2 hónappal már készen voltam vele. Szóval lassan időszerű. Persze tuti lesz, akinek alig akar kijönni a manó, de tényleg lehet, hogy másnál meg majd korábban érkezik. :)

NEM hajlandóak telefonon foglalkozni az anyakönyviek a helyzettel... Olyan gyorsan leráztak... Na mindegy. Az kiderült, hogy tényleg lehet postán igényelni, de tértivevénnyel küldik, szóval ha nem vagyok itthon, vagy nem tudja behozni a postás vkinek átadni, akkor 2x kell a postára menni az üggyel kapcsolatban... Akkor meg már kb egyszerűbb a személyes átvátel, csak annyira hülye időpontban vannak nyitva, hogy ihaj. Mérges vagyok... Ja, és amúgy azt szerettem volna még megkérdezni, hogy a kérelmet nem lehet-e E-mailen küldeni (mert miért is ne lehetne...), de már letették... Erről nincs infótok? Hogy elvileg lehet-e? Vki írta, hogy próbál telefonálni az ügyben - ha kedvesebbek, mint velem, megkérdezné?

Zsüci, akkor én nem tudtam felelni! :)

Na, megyek manóhoz, mert innia kell. :)
Vendég
 


Szia Dóri!
Igen, azt lehet gyűjtögetni!!! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Dóri!

Azt hiszem akkor ez megint anyakönyvvezető függő!!!Egyes hivatalnokok olyan bunkók!Leesne a gyűrű az ujjáról ha dolgozna(tisztelet a kivételnek)Ha bemész akkor meg számíts ara hogy lesznek ott mások is,tehát lehet h sokat kell várni...mert gondolom elöbb nem fognak behívni :roll: :evil:

annus11
 
 


Érdekes téma ez a pótszabadság is. Nekem most megy vissza 2 gyerek után egy barátnőm dolgozni és úgy kezdi egyből, hogy 2-3 hónap szabi, ami eddig összegyűlt. És ezekben benne van a pótszabi is. Kellett vinni a férje cégétől nyilatkozatot, hogy apa nem vette igénybe az évek során.

EZért én szóltam a fréjemnek, hogy kérjen 2007-2008-ról. De a mostani bérpapírral küldött az én cégem is nyomtatványt. SZóval nálunk ez biztos működni fog, ki tudom venni, ha visszamegyek.
Irtam, hogy férjeméknél a cégnél alapból 30 nap jár mindenkinek (nem fizetik a túlórát, ezzel kompenzálnak) és ennél többet ki se tudna nagyon venni, ezért kérem majd én.
Amúgy biztos azt akarnám én is, hogy még a 2 napot is ő vegye ki.

Rákot Majának másfél éves kora körül adtunk először, de nem is tudom miért. Azt hittem nem fogja szeretni, mert ő általában üresen szereti a tésztát. MEg is lepődtünk, hogy megkóstolta. De pl lazacot már nagyon régóta adunk neki. Azt mondta rá a védőnő, hogy ha jó helyen vesszük a halat, akkor nem lehet baj. Mi meg a Metroban vesszük mindig frissen, úgy fagyasztjuk le.
Szerintem mehet Apornak!

Én még biztos nem pakoltam össze a cuccokat a 30. héten, de megvettem nagyjából addigra amik kellettek. Azért 1 táska meg egy bőrönd nagy helyet foglalna el a mi kis lakásunkban. Igy is kerülgettük 1 hónapig.

És azt olvastátok tegnap, hogy amerikában 8-as ikrek születtek. Az se semmi.
pumuklii
 
 


zdori:
GYED-re jár az alapszabadság, amit szépen göngyölsz magad előtt amíg vissza nem mégy dolgozni

a gyermek után járó pótszabadságon kívül, minden szülésnél apának jár 5 nap "apanap" (asszem ez a pontos megnevezése) ezt külön kérni kell (ha apa nem jelez sok helyen hajlamosak elsunyizni), a munkáltató a születési anyakönyvi kivonat másolata alapján adja ki, és a gyermek születése utáni 6 hónapon belül lehet igénybe venni.

úgy kerültem ide, hogy pocaklakó Petibaba 2009.05.30.-ra várható :D
fitie
 
 


Fitie!

Akkor üdv itt!Csatlakozz hozzánk!!!
Ha jól láttam akkor SOTE II?Remélem jól emlékszem :oops:

Én úgy tudtam h azt az 5 napot a szülés után 2 hónapon belül kell kivenni,vagy lehet rosszul emlékszem?

annus11
 
 


Sziasztok!

Csanád-baba már akkorákat rúg, hogy nem csak érzem, hanem látom is... :D

Vanni, kitartás, nagyon remélem, hogy csak kicsit kell menni a kórházba, és minden OK lesz...

Mozza, hát, nekem is mindenem fáj, amit leírtál, meg olyan csontok is, amiknek eddig a létezéséről nem is tudtam. Meló után már csak pingvin-tartásban tudok hazamenni...

Dóri, sajnos egyik karomban se nagyon van véna... DE! Ma egy istennőhöz kerültem, akinek sikerült elsőre, teljesen el voltam ájulva. Legközelebb név szerint őt fogom kérni!! Terheléses cukira szerintem hétfőn vagy kedden megyek majd.

Emese, lécci nekem küldd át a stahl-t, érdekelne, majd dobok privit.

Edua, még jó, hogy problémamanetes volt a 3. trimeszter, mi lett volna, ha nem az? :lol:

Súlyfelesleg és hízás relációjában én is osztom Annus véleményét. Én nem szem többet, sőt csak egészségesebben, de a gyerek miatt megnövekedett a szervezetem kalóriaigénye, szóval gondolom egy csomó a "tartalékból" megy. Rajtam szerintem van vagy 20-30 kg felesleg, és eddig csak 3 kg-ot híztam. Nagyon szeretnék 10 alatt végezni. :oops:

Na jólvan, megyek dolgozni. Puszi mindenkinek!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szia Fitie! Régóta vagy köztünk? Eddig miért nem írtál? Van kedved csatlakozni?

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk....

De jó, hogy írtátok az anyakönyvit...iziben fel is hívtam őket és kisírtam, hogy postázzák.8)
Dóri!Én mailben vagy faxon küldöm nekik a kérvényt, szóval max egy posta-menetem lesz...azért az mégis jobb, mint az ügyfélfogadáson dekkolni.... :)

Kaja téma:
Furi, én akkor vagyok kicsit kívánósabb, amikor ált. a mensim meglenne...ez akkor is jellemző volt és valahogy most is ezt vettem észre magamon. Ti nem tapasztaltatok hasonlót???

Vanni!
Kitartás! Ennyire gyakran keményedsz? Szegényke! Remélem azért a kórházat megúszod... :(

Kórházi csomag:
OOps.....én azt sem tudom mi kell bele....
Hülye kérdés: Ha szereték, akkor szülhetek szerintetek a saját polómban?????? Nekem komfortosabb érzés lenne, mint egy kórházi izében.....
Tényleg, babás kismamik! Rajtatok mi volt anno? Mi a kényelmes, praktikus?
És milyen bugyi jó a kórházban szülés utánra? Az eldobhatótól kicsit idegenkedem....max veszek pár olcsóbb extra nagy pamutbugyit és azt használom eldobhatósként....
Mennyire és meddig véreztetek/ váladékoztatok szülés után?
Na, erről totál senki nem beszélt még nekem....pedig jó lenne tudni mire számíthatok....

Annus!
Neked van valami praktikád a fenék/medence/csípő fájásokra? Megőrülök!!!!!

Kép
mozza
 
 


Szofi!

Hú, tök szexi lehetsz te is a totyogó pingvin járásoddal.... :lol:
Én magamat egy 90 éves járókeret nélkül próbálkozó nagymamihoz hasonlítottam tegnap.... :lol:

Kép
mozza
 
 


Ja!

És akartam írni, hogy az Auchanokban baba és textil hetek vannak....el is csábultam..... :) :wink:

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Hoztam nektek friss ropogós babafotót Brigiről. Nálunk minden a legnagyobb rendben, még mindig dolgozom, így kevés időm jut a fórumozásra, de minden nap gondolok rátok és be-be nézek, de sokszor csak az olvasásra marad időm...

Kép Brigi baba

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Mozza!

Hát semmi praktikám...Vhogy ott kéne maszírozni egy picit...nekem olyan érzés mintah becsípődött volna a combtőnél...máskor egy jól irányzott lábkörzéssel kijön a görcs,lehet h megpróbálom azt....



Szofi!
Tök jó h már neked is ilyen aktív a baba!!!!Olyan jó nézni ahogy hullámzik a poci,tök vicces :lol:

Ezt most találtam,mondanom se kell h az első mondat után könnybe lábadt a szemem :oops: Azt hiszem nekem most jönnek ezek a hormonok 8)

Szuletesnap

Amíg benned éltem,
Bölcsőm volt a tested,
Befelé figyelve
Kívánságom lested.

Mikor megszülettem,
Bár szemedet láttam,
Bevallom most már,
Kicsit visszavágytam.

Ám te megnyugtatón
Karjaidba vettél,
Felkínálva emlőd,
Csendben megetettél.

Lassan tisztult a kép,
Erősítve bennem
Keserédes érzést:
Íme, megszülettem.

Születtem embernek,
Eredendőn jónak,
Erre a világra
Földi halandónak.

Békés biztonságban
Indul földi létem,
Hálásan köszönöm
Csendes születésem



Amíg bennem éltél,
Bölcsőd volt a testem,
Befelé figyelve
Kívánságod lestem.

Mikor megszültelek,
Bár szemedet láttam,
Bevallom most már,
Hogy pihenni vágytam.

Édes fogságodból
Mikor megérkeztél,
Felkínáltam emlőm,
Hátha megéheztél.

Lassan tisztult a kép,
Erősítve bennem
Földöntúli érzést:
Íme, anya lettem.

Anyja egy embernek,
Eredendőn jónak,
Ezen a világon
Kicsiny tanítómnak.

Jöhet még az úton
Mi sújt vagy átölel,
Ezt a napot, tudjuk,
Hogy nem felejtjűk el.

annus11
 
 


Mozza
Raktunk már fel Böbivel Mit vigyek a kórházba? lstát. Ha kell elküldhetem, hogy én miket pakoltam.
Hazai pólóban lehet szülni. Én hálóingben voltam, de a végén az is lekerült rólam. AMikor beérkeztünk a kórházba, megvizsgáltak, mondták, hogy öltözzek át, mert ma biztos szülünk. Az a lényeg, hogy kényelmes legyen. Meg ne sajnáld, hátha véres lesz pl.
Bugyiból is olyan kell, amit nem sajnálsz, kényelmes és tartja a nagy betétet. Nálunk a kórházban (István) adtak, de az akkora volt, mint egy pelenka. Igy jó, hogy vittem Tena betéteket. De nekem itthon már elég volt a normál always is.
De én a menstruációk alatt se véreztem sokat, lehet ezzel is összefügg... 6 hét alatt kell elmúlnia teljesen (ha nem múlik, az nem jó, akkor lehet bennmaradt vmi), de az utsolsó 3 hét az már sima tisztasági betétes volt nekem.
pumuklii
 
 


SZofi

nekem ezek vannak Word-ben:

Büntetlen örömök
Enni jó
Gyorsan, valami finomat
Stahl egyéb
Stahl kedvencei
Stahl csokis édességek

Ha kell valakinek szóljon!
pumuklii
 
 


Helló!

Bugyinak én pamutot használtam, nem tetszenek az eldobhatóak, kicsit fura sztem, hogy ilyen pókhálószerű dolog van rajtad... De nem kellett eldobhatónak használni, nekem tiszták maradtak (nyilván a lehetőségekhez mérten... De semmi nagy baleset nem volt... Meg jobban éreztem magam, hogy elsősorban nem rögtön a hálóingem lesz olyan... :) Nekem 10 hétig is eltartott, mire teljesen elmúlt a színesség... Egy darabig elég erőteljes volt (1 hét kb), aztán hol kevésbé, hol jobban véreztem, majd gyenge piros-aztán gyenge barna.

Azt hiszem, én is szívesen szültem volna saját cuccban, de akkor (legalábbis Jahn-ban) mindenképp steril kórházit adnak rád, amikor a szülőszobára kerülsz (a vajúdás után). Ennek van érthető oka: így elvileg nagyobb biztonságban van a baba a kórokozóktól. :) Sajna pont mire Samu úgy gondolta, hogy akkor lassan kijönne, már csak 1 db hálóing volt, aminek még kötője sem volt, szóval igen érdekesen festettem... De ez volt a legkisebb gondom... :)
Vendég
 


Akkor ezt is kórháza válogatja...
(pedig inkább az itthoni kórokozók, mint a kórháziak :-))
pumuklii
 
 


Pumulii! Nekem is elküldöd? Érdekel. :) Mármint a Stahl.

Ezek szerint mindenkinek másképp van ez is... Nem volt semmi probléma, nem maradt bent semmi, mégis ennyi ideig tartott... :)

És a kórházban tényleg addig hagytak a saját cuccban, amíg nem mentem a szülőágyra, de akkor átöltöztettek. :)
Vendég
 


Annus! Kedves verset hoztál! :)

Fitie! Helló köztünk! Gratulálunk Kisfiatokhoz! :)

Örülök, hogy Brigivel is minden rendben!

Dolgozó hölgyek! Ne vigyétek túlzásba! :)

Szofi! Tök jó, hogy találtak vénát! :)
Vendég
 


Pumukli,
nekem is megvannak a fentiek! Odáig persze még nem jutottam, hogy el is olvassam őket :?

A gasztoregéynek meg a Buday-féle recepteskönyv is megvan, meg persze egy rakat sütis, egy pizzás meg egy salátásreceptkönyv.
Mindig küldözgetik, de valahogy sosincs időm olvasgatni, a Stahlosokba lapozgatok néha bele :) Azt tervezem, majd mindet kinyomtatom, aztán mikor otthon leszek, akkor átnézem őket.

Annus,
szép a versike, el sem olvastam végig, mert sztm hülyének néztek volna itt a melóhelyen, ha elkezdek könnyezni, és már az elején elérzékenyültem :?

Mozza,
jó, hgy írod az Auchant, pénteken ki is ugrom!!

Jó, hogy szóbakerült ez a bugyi meg vérzés téma. Tampont nem lehet gondolom használni.. Betétet már nem is tudom, mikor használtam utóljára!

emese1979
 
 


Köszi, Pumuklii, ez gyors volt! :)
Vendég
 


Hát, az elején még a betét is kevés... Szóvalmindenképp szerezzetek be szülés utánra vló betétet! Gyógyszertárban lehet kapni.
Vendég
 


Ja, és mi is megyünk az Auchanban, akkor megnézem! :) Ma vásárolunk. :)
Vendég
 


Pumukli,
elküldöd nekem is? :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Emese, csak betétet lehet a gyermekágyi vérzésnél, a tamponnál nagyon nagy a fertőzésveszély. Meg- legalábbis én sokáig úgy voltam vele, hogy nekem oda mégegyszer bedugni valamit.. :shock: :shock: :shock: :shock: Ááááááá.Soha többet.Még csak egy picike tampont se. :shock: :shock: :shock:
De pár hét alatt rendbejött minden :wink:

Kép
Kép
zili
 
 


Na csak gyoooorsan :)

Voltunk vásárolni, C&A-ban Zsófi kapott felsőket, meg Zsófi is és Fruzsi is egy-egy bodyt :wink:
Kenguruban Zsófi kapott ágyneműt, pizsit, zoknit, szóval kiköltekeztünk :roll:

Kórházi csomag: én Zsófival a 36. héten pakoltam össze, már Apa mondta, hogy talán ideje lenne :lol: Nem kapkodtam el, szerintem sokkal hamarabb most sem fogom, mert március 30-31-én államvizsgázom, szóval utána lesz erre időm.

Annus: azért kérdeztem a súlyt, hogy honnan számolod, mert nekem a lefogyott súlyom van a kiskönyvemben, ahhoz képest híztam 3,5 kilót a múltkori mérésen, amúgy meg csak kettőt :wink: Amúgy meg mindegy is, még most sem értem el azt a súlyt, amivel Zsófival kezdtem anno a terhességet.

Na nem tudomm it akartam még, gondolkodom...
Vendég
 


Ja, én tena eldobhatós bugyit hordtam, nagyon kényelmes volt, nagyon szerettem, a szülés utáni két menstruációmkor is azt használtam éjjel, tök gyorsan megszárad, és jó nagy. Na persze nem egy szexi darab, de hát az kit izgatott :wink:
Vendég
 


Panndi! Akartam írni, hogy grat. a köttetés-lehetőséghez! :) Mostmár nem sok van hátra, igaz? :) De az meg a java, gondolom...
Vendég
 


Annus én hétfőn a Szekeres Adrienn Kicsi Szív nevű dalára sírtam kb negyed órán keresztül a kislányainak írták :)

Kórházi csomag, én talán a 32. héten pakoltam össze, és most is akkor fogom.

Kórházban és a kórházit koszoltam, főleg azért, mert hónapokig nem feküdhettem háton ott pedig csak úgy esett jól, szoptatáson kívül :), na ott aztán kint volt a cici mindig, mert szellőztettük vagy szoptattunk :)

Szülés utáni vérzés, nem tudom már meddig tartott, de az tuti, hogy szoptatáskor mindig bővebb volt, és akkor húzódott össze a méh, szóval ettől se ilyedjetek majd meg, ha olykor fent a gyerek nyúzza melled, lent meg görcsölsz :)

huncutka nagyon édes a kicsi lányod :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


ja igen a bugyi: én nagyibugyit vittem akkor vékonyat, de soha nem szerette se a doki, se a nővér, ha valakin bugyi volt, de erről már egyszer beszámoltunk :)

mozza, amúgy azt kell vinni kórházba, amit egy kempingezéshez is vinnél :)

persze az iratokat, az összes leletedet, meg egy halom betétet (mi gézbe tekert vattát vittünk, már erről is beszéltünk egyszer) általában nem visz magával egy átlagember :)

ja meg pénzes borítékot sem szoktunk vinni :)

kicsim ma szerintem megint megfordult, néha olyan fura érzésem volt :), meg már néha eltalál egy-egy ideget is :) jó érzés

Elfelejtettem megcsinálni a heti pocakfotómat, aztán most meg nem tudom bekapcsolni a gépet és az összes elem lemerülve :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


HÁt én teljesen csak aznap pakoltam össze, mikor mentem szülni. :D Előtte pár héttel nagyjából összerakodtam, és a végső simításokat kellett már csak (papucs, ilyesmi). Nem siettem el túlságosan, nem is kellett.
Vérzés: én már nem emlékszem, hogy volt, az biztos, hogy a 6 hetes kontrollon már nem véreztem. De nem volt vészes, én rosszabbra számítottam.
SZülés: én meztelenül szültem, mivel fürdőkádból szálltam ki. Utána pedig sajátba öltöztem már át, úgyhogy kórházi ruci nem volt rajtam. Amúgy valami szar kínai hálóinget vittem, hármat, de most nem fogom elvinni őket, hanem viszek pólót és valami rövidnacit. Bár kigombolhatós volt elöl a hálóing, mégse eléggé és nem tudtam úgy szoptatni. Úgyhogy mikor szoptatni akartam, levetkőztem bugyira. :P Így meg csak a pólót kell majd fellibbenteni. Meg akkor még nem vettem fel szopis melltartót, most meg vinni fogok, mert az tényleg diszkrétebb dolog.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!!!

A SZÜLÉS UTÁN HETEKIG VÉRZÜNK??????? Biztos tök hülyének néztek, de nekem ez új volt... TE JÓ ÉG!!! Ok, semmi baj, semmi baj, ez már a legkevesebb, túl is tettem magam rajta. VAGY MÉGSEM? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Hunccutka, Brigi nagyon szép! Már most olyan, mintha egy igazi baba lenne!

Annus, hát számomra első körben nem volt valami vicces! képzeld, ülök a szálloda bárjában, és éppen egy kollégámmal beszélgetünk komoly dolgokról, mikor egyszercsak LÁTOM a szemem sarkából, hogy a hasam önálló életet él. Totál betojtam! Mondjuk pár nap múlva már remélem vicces lesz... :)

Pumukli, küldtem privit. Most vagy nem kaptad meg, vagy kétszer... Melyik a helyzet?

Huh, igen, képet is csinálok, mostmár valamikor, tényleg.

Üdv mindenkinek! Megyek haza pihizni. A szexi pingvin tertásban, természetesen.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi: a szülés után már tényleg nem sok minden jöhet, amin az ember kiakad. :lol: Na jó, én nem beszélek, mert nem volt mellgyuszim. Azt most is szívesen kihagynám...

Annus: nekem is voltak könnyezős részek a versnél. :oops: Az annyira igaz, hogy ez olyan nap lesz, amit sose felejtesz el - akárhogy is sikerül a szülés.

Kép
Kép
tinu
 
 


szofi na igen ezekről a dolgokról sokan hallgatnak :), de ha belegondolsz, hogy a mensi is a méh nyálkahártyájának leválása miatt van, akkor itt a méhlepény leválása miatt jön létre a vérzés, és ott egy nagy seb marad a helyén, aminek tisztulásra van szüksége :)

ma nekem is úgy rúgkapált a mh-en, hogy azt hittem valaki más is látja :), erről nekem mindig az Alien jut az eszembe, magamban szerintem még mosolyogtam is :)

a babafalvás vonalzóm nem jelenik meg, de majd tinu a tiedről nézegetem a hátralévő napokat :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok!

Na végre sikerült ideérnem. Egy hete új telefon+internet csomagunk van (T-home), azóta tízből kilencszer nem műkődik a net, a telefon meg olyan, mintha a Marsról beszlnénk.

Én a 30, hétre összepakoltam, mert a dokim végig azt mondta, korábban fog jönni a baba, erre a 41. héten indították.

Én anno a MÁV-ban szültem, ott saját ruhát lehetett hordani. Én TENA betétet használtam, a hozzá való hálós bugyival, Nekem bevált, legalább szellőzött és gyorsan ki lehetett mosni, megszáradt. kb. egy hétig még otthon is ezt hordtam, de utána már elég volt egy normál betét, de nekem is viszonylag gyenge a menzim is.

Szofi! Megyünk jövő héten a relaxra? Én másik helyszínt látok a neten, mint amit írtál.

Pumukli! Engem is érdekelnek a receptek, küldök privit!

Kép

Kép
hean
 
 


a kórházi cuccokról.
nagyjából már összepakoltamNem is tudom ki rakott fel közületek egy listát hogy anno mit vitt magával.Én onnan merítettem ötletet meg olvasgatok könyveket, neten lógok aztán ami hasznosnak tűnik az megy a listára.

Anyósom bioboltban dolgozik szóval melltartó betétből és giga tena betétből nincs hiány :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Fitie!
Köszi a hasznos infót már így elsőre! Légy üdvözölve köztünk! Gratula Petibabához! :lol:
Még egy kérdés: nem tiszta számomra, hogy akkor a GYED 1. évének szabiját lehet majd kivenni vagy a 2. évit is? A mh-en a gazdaságis azt mondta, hogy csak az 1. évet. Nem tudom ő mennyire van ebben otthon. Tudsz ebben is segíteni? :roll:

Mozza!
Rajtam saját hálóing volt, automatikusan abba kellett átöltöznöm. Egész addig rajtam volt, amíg ki nem derült, hogy műtét lesz, de sikeresen összevéreztem, szóval vitték haza kimosni. Egyébként szerintem a kórházi cuccba nem árt 3-4 váltás pizsi vagy hálóing. Hálóing legyen hosszan gombos, pizsi felső nagy kivágású vagy félrehúzható a szoptatás miatt.

Annus!
Nagyon szép a vers!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Szofi
nem kaptam meg a privid!

Eszter
küldesz e-mail címet, amire küldhetem?
pumuklii
 
 


Bugyit eldobhatós hálósat használtam, nekem kényelmes volt, jól tartotta azt a bazi nagy betétet. A dokim is megdicsért érte, hogy jól szellőzik, mondjuk nekem kellett is a császáros seb miatt. Itthon is ezt használtam még egy darabig. Olyan magasra fel lehetett húzni, hogy a gézt is megtartotta ami a hasi sebemet óvta. Persze ne készüljön senki császárra, de benne van a pakliban. Én pl. ezért vittem csak egy pizsit és 2 hálóinget, mert azt mondták ha véleten császár lesz, akkor a pizsi bántja a vágást. Nem is volt rajtam a kórházban. :(

Kép
Kép
g_reny
 
 


Lányok,
a mellgyulladást hogyan lehet elkerülni, egyáltalán el lehet valahogy, vagy akinél jönnie kell, ott jön?

Szofi,
khm, mikor először hallottam ezt a sokhétenát-tartó vérzést, nekem is kikerekedtek a szemeim.Azt tudtam, hogy vérzés utána, nade hogy ennyi ideig! :oops: :oops:

Annus,
az oscilloizét Te is ennyiért veszed? Bakker 995 ft volt a 6 db kapszula. De ha használ, akkor megéri!

emese1979
 
 


Emese: én miután megnéztem a méhlepényemet, utána már nem csodálkoztam semmin. Tényleg olyan nagy, szóval a méhnek van épp dolga elég ottan belül rendeződni, megszabadulni, amitől nem kell. Szerintem a mellgyulladás is eléggé hajlam kérdése. Akinek sok teje képződik és nem tud elég gyorsan megszabadulni tőle, ráadásul érzékenyebb a melle, annál esélyesebb a mellgyulladás. Nekem se nem sok tejem nem volt (épp elég), se nem nagyon pangott emiatt. Úgy tudod megelőzni, ha sokat szoptatsz. Ha meg kemény, csomós (ezt lehet érezni), akkor meg forró zuhany alatt kell masszírozni és szoptatni, szoptatni, szoptatni (vagy fejni).

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: