Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggeltKép)

Jelentem tegnap fél tiztől ma reggel 6 ig aludtunkKép Végre aludtam lányok 7 órát egyfolytában, el se hiszemKépKép

Társaság megszökött, vagy kivándorolt, vagy el van tiltva a számitógéptől?? merre vagytok??

Ha valakinek kell esetleg könyv akkor ma szóljon, hogy meg tudjam kérdezni van e raktáron.

Megyek még alszom egyet a következő etetésig, és megálmodom, hogy mi legyen a vacsora apjuknak, mert megint mindegyezet mielött elment dolgozóbaKép

puszi
Ági és a hétalvó DaniKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
vagyok én csak csendesen olvasgatok, mert hát ebben a fránya időben semmi nem történik. Profilomba tettem fel új képet AndikárólKépKép
picus
 
 


Picus!

Tündéri a kiscsaj, ez a mosoly szerintem minden pasit levesz a lábáról, apája már most állhat készenlétben, hogy rostálja az udvarlókatKépKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Sziasztok!

Én is vagyok, de itt se nagyon történik semmi, kivéve, hogy valószínűleg eltörtem az egyik lábujjam, ahogy mentünk fel a galériára. És nem voltam tagnap sétálni, és ez megvisel. Ilyen tartalmas dolgok.

Ági! Nagyon várom a könyveket!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Én is vagyok, de velem sem történik semmi, azon kívül, hogy fáj az egész hátsóm, meg a medencecsontom. Gyanítom, hogy pocaklakóm próbál helyet csinálni magának.

Ági,
nagyon ismerős a nekem mindegy. Kép Én azt álmodtam, hogy ma zöldbabfőzelék lesz fasírttal. Kép

Mikor lesz már JÓ idő???
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!
Én is itt vagyok, de egy nap csak kb. kétszer tudok netelni, modemmel meg analóg vonallal ez is elég idegölö. Semmi nem történik, próbálok olvasgatni franciául, frissíteni a megkopott középfokú tudást, Andris is unja magát, hozza a motort, és megy az ajtóhoz, hogy menjünk ki. De egyrészt még elég gyenge a hasmarstól, meg ugyebár az idö :o
Vettem egy Magyar Konyhát, meg a Tina Extra húsvéti receptújságát, ezeket persze ritkán használom fel egy az egyben, de kedvet csinálnak és ötleteket adnak.
A mérhetetlen unalomból kitörni készülve jövö szerdára bejelentkeztünk abba a játszóházba, ahová a Dorkával is jártunk, itt a kerületben egy bölcsiben van két nagyobbacska szoba berendezve, és ebédet is lehet kérni a lurkóknak. Biztos nagyon fog neki tetszeni, nekem annál kevésbé, ki nem állhatom a játszóterezést sem. De kibírom, úgyis nemsokára Andris is ovis lesz, és akkor vége az édes kettesnek.
a.
angi
 
 


SziasztokKép

Kitaláltam a kényszer szülte vacsit: maradt tegnapról egy rahedli gyümileves, azt imádja apája, minden mennyiségben, kap hozzá másodiknak hot-dogot, van itthon virsli is meg hot-dog kifli is hozzá, az meg úgy is úgy néz ki mint egy 1 szám, hát kap egy halom mindegyetKépKépKépKép

Ezt a pocsék időt, megint nem tudunk sétálni menni, már nagyon unom, most szakadt le egy hatalmas hótábla a tetőről, még jó, hogy a lökött kutyánk nem volt alatta.

Izgulok egy kicsit, holnap megyünk kontroll ultrahangra, remélem elmúlt manó vesemedence nagyobbodása.

Nah megyek mert dumcsi van a kiságyban, már épp ideje, mert kidurran a cicimKép

puszi
Ági és dumagép Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk ámKép

Csak Anna össze vissza eszik, a nappalt felcserélte az éjszakávalKép Reggel óta laszik most i s,
Bocs csak Peti itt ül a gépen azaz a billentyűzeten.
Szóval:
Tapasztalt mamák:
A cicicm mág nem durran be annyira szopi után "üres". Anna du 4-től óránként eszik 20-30-40-eket, és elégedetlennek tűnik, bár ilyenkor van az éber szakasza. DE szopi közben kapkodja a fejét néha. Éjjel is 2 óránként eszik. Már nem tudok olyan sok tejcsit lefejni, mint eleinte. Most akkor elfogyott a tejci? Vagy mi van?
Mennyire lehet a kórházi mérleg - kontra itthoni mérleghez viszonyítani? Mert pénteken (csütürtük este) 3470 gr volt, tegnap este itthon 3550 gr. Mert ha jó viszonyítási alapnak, akkor nyugodt vagyok (végülis a kórházban is a születési súlyt másik (digitális) mérlegen mérték, a hazaadásit meg azon a nagymérlegen a csecsemőosztályon, mégis ahhoz viszonyították mennyit fogyott/hízott.
Akkor hihetek ennek, mert akkor jó, mert 4 nap alatt akkor 8 dkg-ot hízott.

Mennem kell, mert 1/2 9-kor evett utoljára 40 csak, most tuti éhes lesz. De tegnap evett 80-at is.

Na puuusz: Maszat

ui: voltam varratszedésenKép a dokinak megint szereztem egy vidám napotKép Nagyon aranyos voltKép Nam eg összefutottam egy csomó ismerősselKép
maszat
 
 


SziasztokKép

Tettem fel néhány új képet Daniról.

Tök nyugis napom van ma, eszik alszik, eszik alszikKépKép lesz ennek még böjtjeKép

Maszat
Tök normálisan hizik Anna, Dani is ezt csinálta az elején, mikor milyen kedve volt annyit evett, majd beáll, mi se eszünk mindig ugyanannyit.
Tejszaporitáshoz ajánlom a birsalmalét, top joy (lassan propagálási dijat fogok tőlünk szedniKépKép) és a lucernacsira is bejött nekem, az urticaról se felejtkezz meg, de véleményem szerint még nem kell ezzel foglalkoznod, szépen beindul majd a kereslet kinálatKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Picus!
Nagyon vagány Andika! Az a mosoly! Kép

Ági!
Megkuksiztam a képeket. Tiszta nagyfiú Dani abban a kertészfarmerban. Azért a gondolkodós kép sem semmi! Vacsiötlet: KépKépKép Elég lazán kezeled ezeket a dolgokat.Kép
Képzeljétek! Bobó ma egyedül ebédelt. Olyan ügyesen használta a kanalat, hogy csak 1 -2 falat esett le. Szóval lassan teljesen egyedül eszik.

Este még jövök.
Terika
terika
 
 


Ági!

KösziKép De mi az az urtica? És a lucernacsíra???

Pusz: maszat
maszat
 
 


MaszatKép

Urtica urens 5 ch az hoemos tejszaporitó bogyóKép
A lucernacsira, az a lucerna mag csirájaKépKép hu de tutin megmagyaráztamKép Nah szóval két féle módon juthatsz hozzá, vagy már kész csira formában veszel (lehet a kaiserben, a metróban, és bioboltban kapni) vagy veszel magot, de csak bioboltban vegyél, mert az nem csávázott és azt szépen kicsiráztatod, ugy mint régen az áltsuliban a babbal csináltuk. Kb 5 nap után ehető és igy néz ki:
Kép

Egész jó friss fű ize van, legalább itt érzem hogy jön a tavaszKép, vajas kenyérrel kajáltam és nekem bejött.

puszi
Ági

Ui: egy csomag lucernamag 400 Ft körül van és egy rahedlira elég, nagyon keveset csiráztas egyszerre, őserdő lesz belőleKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
Édi babáitok vannak, megnéztem mindenkit. Én is gondolkodom, együtt Ági-Danival, de nekem nem jut eszembe semmi.
Ági!
Elsőosztályú a vacsiötlet, csak nálunk hatalmas problémák vannak ezzel.
Nálunk is működig a "nekem mindegy" meg a "nem tudom", de ha én kitalálok, akkor meg "csak ez van?". Nálunk leves ritkán, főzelék szinte soha, csak hús, rizs, ritkán krumpli. Most legyek okos.
Ennyire otthon vagy a természetes dolgokban? Én is kérhetek könyvet? Mennyivel olcsóbb ott? Lehet oda kártyát szerezni valahogy?
Terika!
Ügyes a fiacskád.
Maszat!
Kitartás, lesz ez még jobb!
Hétvégére jön a jobb idő!? Írjatok! Topikfüggő lettem!

mohácska
 
 


Sziasztok!

Túl a négy hós oltásonKép. Magát az oltást jól viselte, most délután azért volt nyűglődés, de még bírjuk a strapát! Most Csajkovszkijt hallgatunk, és teljesen vidám tőle a kölök... (Apa ötlete volt, eddig nem hallgatunk klasszikust, csak anno pociban.)

Magdi! Csak annyit tudok, amit korábban is írtam. Együtt feküdtem egy lánnyal, akinek autoimmun betegsége volt, háromszor vetélt korábban, és ő esküdött Dr. Pajorra. Ági is ismeri, hátha ő többet beszélgetett erről vele. A PIC-ről vegyesek a vélemények, de azért inkább pozitív.

Maszat! Ne görcsölj!!!! Bízd a csajszira a dolgot, ő tudja mikor mennyit akar enni, aztán max. három hónap múlva úgyis beáll. Sikerült az ügyintézés? (Lehet, hogy írtad, csak mostanában olyan felületesen olvasok...)

Kriszta! Van ilyen, szerintem mind átesünk rajtaKép.
Fulescsacsi
 


SziasztokKép

Krisztike a topic függőKép
Nah ha ezt a beszolásomat látná papamaci, rögtön kötne veled összeKépKép
Nyugodtan kérhetsz könyveket, ide sajna nincs kártya, mert ez normál nagyker, ide könyvkereskedők járnak. Bármit szivesen beszerzek, ami jelenleg kapható és persze van a nagykerben és kiadótól függően 15-20% kal olcsóbb mint a boltokban. Mivel budapesti vagy igy meg is tudjuk oldani a talit szerintemKép

Csacsikám
nagyon ügyesek vagytok, tiszta muzikális kölköt faragsz SzabolcsbólKép Mi még csak a dzsungel könyvénél tartunk, abból is a pofonofon a kedvencKép (ez olyan mintha verném a kölköt, de tényleg azon kacag a legjobbanKép)
Emlékszel az Erzsire, volt velünk is a 104ben, nagyon magas és baromi vékony csaj volt, többször jött vissza, mert mire hazaengedték otthon ujra bevérzett, és imádta csokit, lehet hogy a héten meglesz a babócája, ugyan lenne még egy kis ideje, de a gyerköc nagyon akar kijönni, egyszer már sikerült benttartaniuk, de úgy néz ki hogy ő jobban érezné már magát kint. 22 kilót hizott és végre emberi a formájaKépKép

Magdi
NAgyon jó doki, bizz benne, és minél előbb keresd fel. A II. PIC az egyik legjobb, persze, mint mindenhol emberek dolgoznak ezért vegyes a megitélés, de tulnyomórészt inkább pozitív.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Már vagy egy hete nem voltam, látom jó sokat írtatok, majd visszaolvasok és éjjel ismét jelentkezek.

Rólunk annyit, hogy Krisztivel voltunk hó elején kontrollokon (szem, fej) a lundi klinikán. Minden rendben.

Májusban vagy aug-ban elkezdi az ovit, hogy mikor pontosan ezt még nem tudtam eldönteni.

A lundi klinikától is kijönnek megnézni az ovit, hogy megfelelöek-e a színek és a világítás, mert ha nem, át kell festeni, lámpákat kicserélni. Jó érzés, hogy egy gyerek miatt mindezt megcsinálják, nekem még furcsa.

Az megnyugtat, hogy én is ott dolgozom, szóval kéznél leszek, csak külön csoportban.

Mostanában rákaptunk az "úszásra". Hétfötöl-csütörtökig délelött félórás pancsolás Krisztivel az usziban, nagyon élvezi. Az ovink az úszószövetséghez tartozik, van külön tanmedencénk, ezért tudom vinni.

Daniellával egyik nap este nyolckor az erdöben volt az apja. Megmutatta neki, hogy milyen sötétben az erdö, hallgatóztak, sünit kerestek. Daniella megnyugodott, hogy nem volt se farkas, se manó, se szellem.

Tegnapelött pedig a könyvesboltban meglátott egy mesekönyvet aminek a címlapján egy kislány ült az ágyon és az ágy alatt oroszlánok voltak. Megvettük, azóta azt mesélteti és minden este benéz az ágya alá, hogy van-e oroszlán. Szerencsére jó mese.

Várom a tavaszt, olyan jó tavaszillat van már a levegöben. A korai virágok is kezdenek bújni a kertben, a hóvirág már pár hete kibújt. A héten kint is takarítani fogok a tél nyomai után.

Remélem ti jól vagytok és a gyerköcök is. Majd visszaolvasok. Most befejezem, majd éjjel jövök.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Ági! A Dzsungel könyve nálunk is abszolut favorit, a majmos, a pofonofon, meg az Őriz a szemed, arra mindig megnyugszik. Murisan festhetünk, ahogy táncolunk kersztül a szobán, én meg hangosan éneklek a CD-vel együtt...

Csilla! De régen jártál erre! Örülök, hogy jól vagytok! Azért nem semmi, hogy átfestik az ovit! Alig hiszem el... És milyen jó ez a medence-dolog! Mi most kezdtünk babúszásra járni, el tudnék viselni egy medencét, ami mindig kéznél van...
Fulescsacsi
 


Füles,
Mi is táncizunk zenehallgatás közben és ehhez a képhez még képzeld hozzá az én fahangom, szegény gyerek, szerintem már alig várja, hogy tudjon beszélni és beszoljon, hogy mennyit fizessen, hogy abbahagyjam az énekléstKépKép

Csilla
De jó, hogy újra itt vagy. Az usziért irigy irigyKépKép De ha minden jól megy akkor mi is kezdünk jövőhéten, az igazolást már megkaptuk a dokinéninktől, de sajna itt csak heti egy alkalomra van lehetőség. De azért a nagykádban amit lehet pótlunkKép
Az ovi átfestés nem semmi, ez igen, ez az igazi bababarát hozzáállás.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Beírtam egy rettentő hosszú hsz- t, erre eltűnt valami fájl lefoglalási hiba miatt. Annyira dühít. Most újra írom, emlékezetből.Kép

Csilla!
Olyan aranyosak a történeteid. Kép Jó, hogy megosztottad velünk. Különösen az oroszlános tetszett.
Szuper, hogy ennyire odafigyelnek a gyerekekre, és szükség esetén akár át is festik az ovit.

Lányok!
Mindenkinél sláger A dzsungel könyve?

Fcs!
Bobó néhány napja Verdi: Aida- jára kezdett el táncolni. Néhány hete pedig vmelyik szimfóniára tette ugyanezt. Teljesen mindegy neki, hogy gyors vagy lassú a zene, ha tetszik neki, akkor már tekergeti is magát.

Maszat!
Ma voltál a klinikán varratszedésen? Lehet, hogy láttalak is? Én a labor előtt kígyózó hosszú sorban álltam.

Ma történt:
Délután vásárolni voltunk Botonddal. Többek között 1 rúd májas is került a kosarunkba. Nem tudom, felismerte- e vagy csak egyszerűen tetszett neki, de attól a perctől kezdve nem lehetett kivenni a kezéből. Ez azért érdekes, mert aztán még mentünk néhány helyre ( posta...), ahol kicsit furcsán néztek ránk.

Uzsonna után rajzolgatott. Egyszercsak abbahagyta, és így szólt: " Anya! Fa." Szóval már fát is tud rajzolni, mellesleg meg beszél. Annyira aranyos volt.
Ezeknek az apróságoknak úgy tudok örülni.

Terika
terika
 
 


Pic-ről vélemény: 16 hónap távlatából már nem olyan szörnyű, de ott akkor borzalmas volt! Nem igazán világosítottak fel vagy ha megtették össze vissza mondtak mindent. S ez akkor ott bizony nem igazán jó dolog. Elvárták volna -szóvá tették-, hogy mehetnék etetni pelenkázni a gyereket- császárosan, szék sehol, olyan lelki állapodban..vagy emlékszem azt sosem felejtem el, egyszer pont vért vettek a Lányomtól s minden tiszta vér volt legalább négyszer megszúrta a nő pont akkor mentem volna megnézni a Lányom, de mikor láttam mi van - a nő is látta ott vagyok- inkább visszafordultam...aztán du. még ott volt a csaj és szóvá tette még nem is voltam ma a gyereknél. Válaszoltam, hogy dehogy nem láttam, milyen vérvétel levétel volt talán abban az állapotban az ember ezekre nem igazán vevő!!!!!! Akkor mondta igen azt én is láttam...meg mesélhetnék a negatív élményeimet de nem teszem...akkor már jó volt mikor két hét után a Rókus korházba kerültünk teljesen más légkör - szoptatás rendesen, mindig tájékoztattak mindenről normális hangnemben embernek tekintettek!!!!!
De így utólag akkor is végig csinálnám egy ilyen gyönyörű Babáért!!!!
Azt a két hetet viszont amit szülés után bent töltöttem a klinikán kitörölném az életemből!!!!!!

Így utólag is ezt érzem, szépíthetném, mert ezt az orvosok is olvassák de nem tudom. Emberi mivolt hiányzott!!! A Nőgyógyászom V. nagyon rendes volt Ő jött velem az elején a Pic-re Ő világosított fel először rendesen mégis mi van a gyerekkel tüdőgyulladás...
Az orvosom miatt ha mégis lenne második akkor is ott szülném, de mi nem szeretnénk mégegyet. ....

Picus
picus
 
 


Sziasztok!
Azért írok, mert ki vagyok szorítva a TV elől. Pedig kettő is van. Csakhogy az egyiken foci BL negyeddöntő, azt hiszem, a másikon a Kőagy őrnagy. Ti biztosan a Szülőszobát nézitek, majd én is a Korridoron.Kép
Milyen muzikális és sportos gyermekeitek vannak!
Csilla!
Miért kellene átfesteni az ovit? Mi a gond, ha nem túl indiszkrét a kérdésem? Bár ez tetszik, hogy egy gyerek miatt átfestik és átalakítják az egész ovit. Olyan ovi nincs, ami úgy jó, ahogy van? Bocsi, ha olyat kérdeztem.
Ágiboszi!
Nálunk az oviban is van olyan óvónő, aki jobb, ha nem énekel. Egy szót nem szólnak a gyerekek, inkább a felnőttek teszik szóvá.
Egyetlen könyv kellene Rovarok a címe, a Határozó kézikönyvek sorozatból a Panemex és Grafo Kiadótól. A fiam odavan a dínókért és az állatokért. Szerencsére ott még nem tartunk, hogy itthonra is szeretne. De ami késik, nem múlik... De remélem elő sem jön ilyen jellegű óhaj! Köszi.
Kriszta

mohácska
 
 


Milyen volt a Szülőszoba?
Mindenkinek jó éjt, megyek aludni. Holnap találkozunk.

Puszi

Kriszta

mohácska
 
 


Szia Kriszti!

A Panemexnél erre gondoltál?:
Rovarok, pókok és más szárazföldi ízeltlábúak

Megjelent a(z) Határozó Kézikönyvek sorozatban ,
a(z) Panemex Kft. gondozásában.
Megjelenés éve: 2000
Jellemzők: 255 o.
Nyelv: magyar
ISBN: 9639090441
ISSN: 1217-5641

Ha van megvegyem neked? irj már egy mailt légyszi, most nézem, hogy te nem vagy fent a táblicskunkban az elérhetőségeiddel, nem akarsz felkerülni?? A mailba irj már telcsiszámot ugy talán könnyebb letisztázni.

jó éjt

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Végigolvastam a legutóbbi 80 hsz-t. Jó hallani felöletek. Micsoda muffin kiállítást csaptatok. Nekem is küldhettek receptet. Köszi.

Babaprojekteseknek (Fcs, Ágiboszi, Pirus, Kriszta) hajrá! Ha valakit kihagytam bocsi!

Ágiboszi!
A táblát köszi, és Daninak a hóvirágot. Ügyesen viselte az oltást, biztos van elég husi a combján ahova szúrni lehet. Ti is comba kapjátok nem? Abban is ügyes Dani, hogy éjszaka alszik. Nálunk Daniella egyévesen hagyta abba az éjszakai játszást. Kriszti ebben ügyesebb volt.

Csak azért tudunk usziba járni naponta, mert a munk.helyemhez tartozik, de. 10-re felmelegítik a medencét 32 fokosra, mert jönnek az ovisaink. És akkor megyünk mi is.Csak akkor hagyjuk ki, ha Daniella csoportja van, mert akkor Danka rajtam lógna.

Babaúszásra mi is járunk, ugyanoda, hétfö délutánonként.

Shine!
Jó volt hallani felöled. A magzatvíz miatt ne izgulj, a mennyisége örökké változik.

Fülescsacsi!
Szabolcs is ügyi, hogy alszik éjszakánként. A komolyzenére pedig tuti, hogy emlékszik a "régi szép idökböl".

Edina!
Üdv itt. Gratula a poz. teszthez! Vidám pocakosodást.

Terika?
Neked is van pocaklakód? Azt megtaláltam, hogy van egy fiad, Botond.

Krizsi!
Pannának nagyon huncut a mosolya van. Szép kiscsaj.

Pirus!
Gyógyulj meg és kíméld a szemed!

Angi!
Jobbulást Andrisnak. Már nekem is már hiányzik egy jó kis színház. Irigyellek.

Kriszta!

Látom egy brancsban dolgozunk. Kicsit a háterünkröl, hogy megérts. A kisebbik lányom, Kriszti a 27. héten született a kettes klinikán Pesten. Agyvérzést kapott és a szemeivel is gondok voltak. Egy hónapot töltöttünk ott, utána hazajöttünk. További három hónapig laktunk az itteni koraszülött osztályon.

Azóta orvosok, specialisták hada követi nyomon Kriszti fejlödését. Kezdetben sürübb kontrollok voltak, de mivel Kriszti szépen fejlödik ezek megritkultak.

Az tény, hogy rosszul lát, de most legutóbb megállapították, hogy a látása a fejlödésében nem korlátozza. A klinika szemészetén kísérik figyelemmel a látását és a szociális, mozgási feljödését, hisz ezek összefüggnek.

Na most ök mondták múlt héten, hogy ápr. elején eljönnek megnézni az ovit, hogy megnézzék a fényviszonyokat, színeket, hisz a legjobb körülményt kell teremteni, hogy Kriszti látását, szeme fejlödését stimulálni lehessen.

Ez csak szerintem számunkra furcsa, ahogy kivettem a soraidból számodra is, hisz amikor a fönökömnek megemlítettem, csak annyit mondtott, hogy ö azon a héten nem lesz itt, de mutassak körbe mindent és kérjem meg, hogy írják le, hogy mit kell változtatni (festés, lámpák stb). Igaza van Ágiboszinak, ez az igazi gyerekbarát hozzáállás.

Aznap majd hozzánk is eljönnek, megnézni a házat, szintén a fényviszonyok miatt. Négy szobában nincs mennyezeti világítás, csak állólámpák. Krisztinek pedig fentröl kell a fény, mint megtudtam. A házunk egyébként elég világos, sok ablakkal, nappal nem kell lámpa. Azt mondták, hogy addig ne is vegyünk lámpákat, majd ök megmondják, hogy milyen kell. Festenünk nem kell, remélem.

Néhány éve szintén csináltak az ovinkban egy átalakítást, mert egy olyan kislány kezdett, aki rosszul hallott, fülhallgatót (kagylót) viselt.

Átalakították az összes csoportot, hogy megfelelö akusztika legyen, fúrtak, faragtak. Nem tudom magyarul, hogy nevezik, de az ablakoknál, közvetlenül a plafon alatt vezetékeket húztak, ezek is könnyítették a hallását. Mindezt egy gyerekért.

Azóta sincs hallássérült ovisunk. Szóval, ha anyagiakban gondolkodunk nem érte meg. De annak az egy kislánynak segített. Ez a lényeg. Azóta már iskolás, harmadikos, a sulinkat is át kellett építeni. Megcsinálták.

Magdi!

Én is megjártam a PIC-et a kettesen a kisebbik lányommal 2002-ben. Hasonló tapasztalatokkal mint Picusé. Mi egy hónapot töltöttünk ott. Volt egy ápolónö (biztos magára ismer, ha olvassa) aki azt állította a szemembe, hogy a kettes pic a legjobb, jobb mint a svéd. (??) Talán tényleg úgy gondolta. Én nem meséltem semmit a svéd viszonyokról.

Aztán egy másik ápolónö, (mikor szegény nem tudta, hogy a személyzet hiánya miatt melyik gyerekhez ugorjon), állította, hogy az albánok jobb helyzetben vannak, mert azok legalább kapnak segítséget és müködö gépeket nyugatról. Szóval nem rózsás a helyzet.

Nem akarok már erröl bövebben írni itt. Ha adsz egy e-mail címet konkrét dolgokkal szolgálhatok. Az orvosok hozzáállása is különbözö volt. Nobilis doktor nagy tudású, teljesen lenyügözött, ahogy azt az "ezer" éves uh-t kezelte, ahogy tolta maga elött, egyedül csak ö tudta analizálni a látottakat. Én semmit nem láttam rajta, minden kép nagyon sötét volt rajta. Azután láttam az itteni ultramodern uh készüléket.

Persze nem csak pénzhiány gond van ott, szemléletváltásra is nagyon nagy szükség van, ...lenne.

Na, most már dugulok.

Jó éjt!
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Végre valami normális idő vagy csak innen betről látszik ilyen "szépnek"???
Megvárom a 10 óra körült és kimerészkedem mert már azért felszáradt minden..
Lányommal nehéz imád rohanni és hát néha esik is egyet kettőt így sáros latyakos időben nem kellemes Őt kivinniKépKép
Csilla: Jó hallani, hogy Kriszti ilyen szépen fejlődik..
Hát ez a szemléletváltás itt is elkelne, hogy a jövő generációért megtenni több dolgot, mert Ők fognak dolgozni később és fejleszteni az országot - vgy más országot- de jól fejlődni csak egészségseg társadalommal lehet. Ezért kellene invesztálni sokat az oktatásba és az egészségügybe de ez az a terület amihez senki nem nagyon nyúl ...
picus
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Ma akartam kérdezni, hogy hol vagy.

Én is úúúgy örültem reggel a napsütésnek, erre már borul rendesen. Mindjárt jön Apukám, viszi el a srácokat, ma ott alszanak, majd kibújnak a börükböl. Mi meg megyünk házassági évfordulót ünnepelni KépKépKép

Láttam a szülöszobát, az újpesti elég balkáni helynek tünik. Úgy megijedtem, amikor nem sírt a baba, és rázogatták összevissza. Még jó, hogy a sajnát lányomat nem láttam, mit csináltak vele, amikor nem sírt fel. Andris szerencsére torka szakadtából. A Boros Judit drnö ovábbra is szimpi nekem, el tudom képzelni, hogy sokan felkeresik a müsor hatására.

Ezt még leírom. Tegnap jött haza Dorka az oviból, és aszongya, hogy anya tanultunk egy mondókát, de nem tudom a végét, valami balsors akit rég eltép, hoz rá víg esztendöt, hogy van tovább?
Gondolom a 15-i kis ünnepségre tanulták Kép

Tegnap délután robaj a kisszobából. Némi barkácsmunka folyik nálunk, és a lécek a mi hálószobánkban voltak felállítva. Mire odaértem, Andris már elmélyülten húzogatta a tök nehéz ráspolyt, és még a lábát is rátette, ahogy Apa szokta a fürészeléskor. Aztán néha rávert egyet-egyet a kalapáccsal, de olyan komolyan, hogy azt nem lehet leírni. Igazából egyszerre nevettem meg sírtam, olyan aranyos és megható volt.
Na mennem kell nekik csomagolni.
Szép napot, jó sétálást, hátha nem fog esni.
a.
angi
 
 


Sziasztok Lyányok!

Ma egy kicsit itt...

Csilla!
Már láttam megnéztem többször is a profilodat és abból kiderült, hogy Svédországban laktok. Azt csak most az utóbbi leveledre fogtam fel, hogy te is itt a II-esen szültél. Azért a 27. hétről megmenteni egy babát, az szép teljesítmény (Nobilisz dokit én is a legnagyobb szaktekintélynek tekintettem), de az nagyon nem jó érzés lehetett, ha a PIC-en nem segítenek. Meg kellene érteniük, hogy igen, a babák mindenárod, de az anyáknak is (pláne, ha az az első baba) segíteni kell, ha máshogy nem, hát szép szóval, tájékoztatással.
Hát van még miben fejlődnünk.
Az is jó érzéssel tölt el, hogy nálatok a babák miatt ennyi mindenre hajlandóak. Itt MO-on, ha csak liszérzékeny a gyermeked, már nem fogadják be a körzeti oviba... szóval itt is elkelne némi hozzáállásbeli változás.
Picus!
Andikával mi volt a baj, hogy a PIC-en voltatok?
Megnéztem az új képet. Hát mondanom sem kell, elragadó a lányka. Neki is amolyan "nem tudsz nekem ellenállni" mosolya van. Gyönyörű.
Ágiboszi!
A szuri többedik napján sem volt semmiDanival? Nekem csak a második szurinál említette jóanyám, hogy mi lenne, ha borogatnám, mert akkor nem fáj annyira - utána Panna is nyugodtabb volt.
Terika!
Annyira sajnálom, de nem találtam sehol Botondról fotót. Van valahol, ahol esetleg elérhetném?
Kriszta!
Ne haragudj, hogy érdeklődöm, de még annyira picurka (17 hónapos) a lányom, hogy nem tudom... a dajka az mit csinál? Az ovónő mellett (időnként helyette) foglalkozik az apróságokkal? Hülye kérdés, de csak képesítésbeli a különbség?
Így már mindenképp értem, hogy apróságra vágysz, hiszen nap, mint nap körbevesznek.

Lányok!
Lemaradtam tegnap a Szülőszobáról (én barom 10-ig dolgoztam), de megnézném, csak nem tudom, hogy kell a koridorról navigálni (nem használom). Tudtok ebben segíteni?

Egy kis bíztatás a hét végére állítólag jön a TAVASZ!!!
Üdv: Krizsi
krizsi
 
 


Krizsi: tüdőgyuszint volt..Nobilisz dokival nem is volt ott gond Ő tényleg szaktekintély csak hát mire az ember rájön, hogy Őt kell keresni...mostmár ha lenne második biztos őt keresném első nekifutás gyanánt..de hát az ember először egy idegen korházban- természetesen a szülőszoba látogatás meg volt meg az osztály látogatás is de hát ember lányos zavarába meg egyáltalán, ilyen helyzetben azt se tudja kihez is jó fordulni..aztán egy idő után megtanuljaKépKép

Délelőtt voltunk kint, jó idő volt. du. meg én ugyis fogdokihoz megyek akkor apa szokott sétálni a Lánykával amig nem végzek...nézik a villamost meg a Buda-i Skálát járják körbe mert hát mozgólépcsőmáni az van.. Én meg addig hát kicsit "szenvedek"KépKép
De már nincs sok hátra csak a mai két fúrás aztán már csak kisebb - javításokKép
picus
 
 


Sziasztok lányok!
Gyorsan írok, mert aztán vásárlás, na meg a fiúk jönnek játszani.
Krizsi!
A dajka az óvónő mellett dolgozik, nálunk az óvónő keze alá. Attól függ, hogy miket csinál, hogy mit kíván meg az óvóda programja, milyen a személyi háttere. Alapfeladatok: takarítás, reggelikészítés, ebédeltetés, uzsonnakészítés, mosogatás. Ahol van konyhás, ott a konyhások mosogatnak délben. Nálunk nincs, így mosogatunk reggel is és délben is. Napi takarítás napközben: portörlés, felmosás a mosdókban, folyosón. Ezekhez még hozzájön a nagytakarítás, nálunk ablakmosással negyedévente. Ezeken kívül, az óvodai működési programhoz kapcsolodva, nálunk a dajka egész nap bent van a gyerekek és az óvónő mellett, az óvónő keze alá dolgozik, segít, ha az óvónő kezdeményezést (durván foglalkozást) vezet. Játszik a többi gyerekkel, aki nem az óvónővel van, illetve segít az akkor felmerülőkönfliktusok megoldásában. Segít az altatásnál, nálunk elég sokszor. Nagyjából ennyi.
A másik észrevételedhez annyit fűznék, hogy a körzetes óvódának kötelessége felvenni bármilyen gyereket. Ez a szabály. Helyhiány miatt is elsődlegesen a nem körzetes gyereket tanácsolhatják el. Járt a csoportomba olyan kislány, akinek minden nap melegítettem az ebédjét. Járt olyan kisfiú, aki 3 és fél éven keresztül csak sültkrumplit evett délben pulykafalatkával. Én sütöttem minden nap. Most pedig tejérzékeny gyerekem van, szintén melegíteni kell az ebédjét. Ilyenkor én figyelek, hogy mit ehet tízórakor a kínáláson. (Rágcsálnivaló és természetesen minden nap gyümölcs.) Azért vagyok ilyen profi, mert az én fiam is beleesett ilyenbe: tej-, tojás-, lisztallergia. 3 évi teljes diéta után a tej maradt fent, újabb 3 év után most azt terhelik vissza. Előtte szója és olajosmagvak voltak terítéken. 2 éves kora óta szenvedünk, akkor derültek ezek ki. Már komoly izületi problémáink is voltak. Röviden ennyi. Az erre szakosodott óvódákban túljelentkezés, emiatt helyfoglalás van.
Jön a TAVASZ!!KépKépKép
Angi! Elég komoly verset tanítanak egy 5 évesnek. Nálunk sokkal gyerekesebb versek vannak terítéken.
Most egyelőre ennyit, majd jövök még.
Ágiboszi!
Nagyon köszi mégegyszer a könyvet!

Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Nagyon aktívak voltatok. Kép Alig győztem olvasni.

Picus!
Nagyon rossz volt olvasni a PIC- ről írt hozzászólásodat. Azt éreztem, hogy még mindig egy nagyon kellemetlen emlék ez neked - teljesen megértelek emiatt. Az ember olyan kiszolgáltatottnak érzi magát ezekben a helyzetekben. Na és persze vannak, akik ezt kihasználják.
Fogorvoshoz sem valami jó járni... Utoljára tegnap voltam. Minden fogam rendben van -mostmár. Közöltem is a fogorvossal, hogy az idén már ne nagyon számítson rám, kivéve, ha a kiskönyvbe kell pecsételni. Kép

Kriszta!
Muzikális szülőknek muzikális a gyereke is. Kép
Könnyű így nekik!

Csilla!
Én MÉG nem tartozom a pocaklakós mamik közé....
Már szinte mesébe illő az, amit az ovi átalakításáról írtál. De jó nektek!!! Félre ne értsd! Nem tőletek irigylem, hanem azt nem értem, hogy nálunk miért nincs ez így vagy valami hasonló módon. Sok minden nem a pénzen múlik.

Angi!
Nagy- nagy gratula az évfordulóhoz! Kép
Andris barkácsolása: Kép Kép Kép

Krizsi!
Mindössze 1 képünk van fenn (néhány hete) a gödöllőis oldalon. Megígérem, hogy rövidesen teszek fel néhányat.

Holnap újra megyek a laborba. Ami csak azért érdekes, mert viszem magammal Bobót is. Nem tudom kire bízni. Kicsi izgulok, mit fog csinálni, amíg veszik tőlem a vért.

Terika
terika
 
 


Jómagam még emlékszem az óvódai dajkákra s tényleg ilyenekben segítettek, hogy délben kitették az ágyakat, összeszedték mikor felébredtünk, takarítás, öltöztetés ..volt egy dajka akit útáltam azt még mai is látom magam előtt borzalmas mély hangja volt - olyan jó dohányosKép- brrrr
Fogorvos: még mindig zsibbadt pofazacskó meg nyelv két fog betömve de már nincs semmi csak egy korona levételel és új felhelyezése .
Úgy gondoltam így harminc környékén meg szülés után nem árt rendbe tenni.
Mi is jártunk - egyszer elmentünkKép vagy kétsze Kép? de még 9 hónapos volt Andibaba így aztán nem nagyon kötötte le..akkor is szerette a zenét de most biztos izgatná csak szerintem letámadna minden gyereketKépKép
Ezt csinálja oda áll a gyerekek elé és magyaráz magyaráz ..egyegyegyegy..de nem tudom mit jelentKépKépKép

Nálunk mért nincs ilyen, mármint olyan, hogy sok minden nem a pénzen múlik?? Mert a felhalmozás korszakát éljük s nem a segítőkészség egyre nagyon elterjedését!!

Nekem a PIC-es élményeim tényleg borzalmasak. De szerencsére vannak biztos olyanok is akiknek + az élményük!!!!
Tudom nem lehet ott sem könnyű dolgozni de hát a munkahelyét mindenki maga választja én csak ezt tudom erre írni!!!
picus
 
 


Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!
Kihagytam a leírásból az ágyazást, illetve a beágyazást, amit Picus írt.
El fog menni a hangom. Tegnap este olyan rekedt voltam.
Volt itthon egy tesztem, megcsináltam, hátha ez az alig vérezgetés valamit jelent. Valamit biztos, csak nem babát, sajnos KépKépKép. Kicsit szomorú lettemKép, de sebaj! Munkára felKépKép!
Ma itthon vagyok, pontosabban, most viszem Danit vérvételre a Budaiba, utána ENYÉM a net!KépKépKép
Netbe verem bánatomKép!
Picus!
Nem a felhalmozás, hanem a harácsolás, "mindent ide nekünk, nektek semmit!" korszakát éljük.
Nekünk is megszavazták a 6%-ot, de csak ha az önkormányzat átvállalja a terhét. Na erre nagykegyesen felemelik az ebédjegyet, amit már a legtöbb helyen alapban megemeltek, meg köthetünk szerződést egészségbiztosítási pénztárral 4ooo Ft értékben, ami nettó 362oFt. Még járkáljunk is a pénzünkért, nem elég, ha megdolgozunk.
Nekem is kéne menni fogorvoshoz. Már éppen ideje lenne! Csak rá kellene szánni magam!
Írjatok!
Puszi
Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy két szurit is kapott, ezt viselte eddig a legjobban Szabolcs. A szúrásnál persze vörös volt az üvöltéstől, de azután el is csendesedett. Szerdán nem volt semmi, tegnap kicsit felment a hője, de le is vitte a Germicid. Inkább aludt sokat, de szerintem az az időtől is volt.

Krizsi! Nekünk az asszisztens is elmondja minden alkalommal a borogatást, meg a kúpot, meg a védőnő is.

Terika! Édes lehet Bobo, ahogy táncol az Aidára! VérvételKépKépKép.

Picus! Szerencsére nekünk nem volt tapasztalatunk a PIC-cel, talán éppen ezért még szörnyűbb volt olvasni, amit írtál erről. Hiszen az egyik érv a Klinika mellett éppen a PIC! (Na, jó, most már a szülőszobák is.) Remélem a következőnél sem lesz semmi baj, és nem kell kipróbálnom, még olyanok-e a körülmények...

Angi! Azért a Himnusz oviban... bár a suliban szinte azonnal tanulják, azt hiszem... Nem is értenek semmit belőle. De azért aranyos lehetett... A barkácsmester nemkülönben. Boldog évfordulót! Nekünk is közeleg egy: a megismerekedésünké. Mostantól tartunk házasságit, meg ismerkedésit is. A Valentint úgysem tartjuk, mert Apa undorítónak találja. (Mármint azt a piros szív dömpinget, ami ilyenkor a világra árad...)

Fogorvos: én elmentem egyszer valamikor a huszonötödik héten, aztán szülés előtt két-három héttel is. Nem magánorvoshoz, mert úgysem kellett semmi csinálni, hanem a Szentkirályi utcába. (Eddig csak jó tapasztalataink voltak.) A doktornő csak nézett, hogy ez is ritka, hogy valaki még egyszer elmegy, pedig ő mondta, az első vizsgálatnál, hogy szülés előtt menjek még el... De lassan aktuális lenne nálam is egy újabb kontroll.

Tavaszt akarok, nem azt mondták, hogy ma már sütni fog a nap? Én hülye közben Görögországról szóló útikönyvet olvasok, ahol a szerző - Szabó Magda - végig arról panaszkodik, hogy elviselhetelen a meleg, csak a tenger közelében tudnak létezni...
Fulescsacsi
 


Sziasztok Lányok!

Már én is vagyok, a szemem is szépen gyógyul! Terika írok is ma majd Neked, miután visszajöttünk a dolgunkról délután!
Most nincs is sok időm, mert le szeretnénk cserélni az autómat és mindenhonnan ajánlatokat kérek, telefonálok. 2 modell versenyez, de ahány márkakereskedés, annyi akció, ár stb. Ezért most a legjobbat próbálom megtalálni!
Ha ma sikerül, holnap már megyünk is próbavezetésre! És talán már valami konkrétumot is tudok mondani. Az a lényeg, hogy a mostani járgányomat beszámítsák, lehetőleg jó áron, mert máskülönben el sem adjuk.

Tudom, hogy szegény Picus miket élt meg a PIC-kel kapcsolatban. De, hogy valami pozitívumot is halljatok, a szobában, ahol feküdtem, 2 anyukának is a PIC-en volt a babája, mindkettő a 29. hétre született az Istvánban, és ezek a mamák nagyon elégedettek voltak, csak jókat meséltek, pedig akkor már mindketten 3 hete bent voltak!

Na, most rohannom kell, ha minden jól megy, megcsinálom a muffint, almás-fahéjast!Kép

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Csk olvasok, és nem térek magamhoz. Azért nem is reagáltam sok mindenre.
Nálunk a családban is volt koraszülött, a férjem bátyjának a kisebbik fia 6 hónapra született, 1,1 kg-mal. Mára semmi baja nincs, azon kívül, hogy szemüveges és tojásallergiás. De ő nem a Klinikán született. De ezek csodák, amelynek eléréséhez orvosi segítség kell. Szerintem itt mindegy, hogy milyenek a körülmények, csak legyen műszer és orvosi SEGÍTŐKÉSZSÉG, TUDÁS, na megy EMBERSÉG.
Most jöttünk a Budaiból, embertelen hideg van!!!!! Nagyon fáztam!!!KépKépKép Hol a nap és a +8 fok?!
Pirus!
Kérünk a muffinból! Légyszi, légyszi, légyszi!!Kép
Drukkolok az autóvásárláshoz!
Puszi
Kriszta

mohácska
 
 


SziasztokKép

ElőkerültünkKép Tegnap jó kicsavarogtuk magunkat ám a városban.
Manó egész jól birta a strapát, csak délutánra jött rá a nagyinál a hiszti, egyik pillanatban még mosolygott a következőben meg minden átmenet nélkül üvöltött, alig birtam megvigasztalniKép
Most már annyira rágja a kismancsát,hogy szerintem tuti az inye miatt ennyire hangulatváltós manóka. Tényleg lányok mi annak a zselének a neve, ami hűsiti a kis inyét?

Kriszta
Nagyon szivesen, máskor is ha kell valami akkor csak szólj, ha tudok segitek.
TesztKépKép De hajrá a következő projecthezKép
Én csak kinéztem az ablakon és már rázott a hideg, hol a napsütés, hol a meleg, ellopták a tavasztKépKép

Pirus
Azért még vigyázz a szemedre, nehogy visszaessen a javulás. Az autókereséshez sok kitartást, és persze a legjobbat sikerüljön megtalálnodKép

Fcsacsi
Gratula az ügyi Szabolcsnak. Azért én izgulok egy kicsit, két szurás, egymásutánKépKép
Hm most nézem a kiságyat ,mert hirtelen csönd lett, elaludt, a kislába kilóg a rácson, félig keresztbefordult, elő kell szednem a járókát, kell a hely nekiKép
Hétfőn akkor nagyon várunk ám titeketKép

Terika
Vérvétel, brrrrrr. Bobó biztos ügyi leszKép

Andi
Hm, nem lehet, hogy iskolásnak nézték őket a Himnusszal? de a mondóka megnevezés nagyon tetszettKép Andris barkácsolása nem lehetett semmiKépKép

Krizsi
A szülőszobát megtalálod: www.tv2.hu oldalán
bejön az oldal és jobboldalon van egy felsorolás, ott választd ki a korridor tv t, ott fel sorolnak néhány műsort, a bal alsókép a szülőszoba, de azt már úgy is felismeredKép Jah és elég sokat kell várni hogy bejöjjön a film, persze nem tudom milyen az internetes kapcsolatod meg a géped, de hajrá és jó filmnézéstKép

Csilla
a második baba még csak nálam gondolat, párom még az elsőgondolatát emésztiKépKép Pedig már messze nem gondolatKépKép Jó ez hüle poén volt, de ő még szerintem el van telve a fiával és nem nagyon szeretne még egy lurkót aki miatt éjjel nem alszikKépKép

dugulok, hu jó sokat irtam

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ágiboszi!
Most olvastam a Természetgyógyászban Dentinox gél és Calgel. A fiam egyszer így szorult be a rácsok közé, így gyorsan vettünk védőt, amit a rácsok közé fontunk. Pedig nekünk rendes gyerekheverő méretű kiságyunk volt.
Írjatok!
Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!

Ez most nagyon OFF lesz, bocs.

Látom Kriszta leírta, hogy az ovijuk, hogy müködik. Leírom, hogy nálunk milyen az elosztás, feladatkörök stb. Érdekes.


Az ovink személyzete: gyerekgondozók (dajkák), takarító, ovónök, szakácsnö, konyhalány, vezetö ovónö, titkárnö, közgazdász, mindenes (fuvarozza a gyerekeket, élelmiszerbeszerzés, kisbuszok, kocsik karbantartása).

A gyereklétszám 70 fö (négy csoport), dajkák+ovónök:18 fö.

A szakácsnö többféle kaját föz, mert a személyzet között vannak csak zöldségevök, gyerekek között élelmiszerérzékenyek (lisztérzékeny, tejérzékeny, halérzékeny stb). Nekik külön kaja van.

A takarító este takarít, nekünk kell összepakolni, székeket felrakni, padlót szabaddá tenni, hogy a takarítónak a hátát megkíméljük a sok hajolgatástól.

Minden félévben van egy közös nagytakarítás a szülökkel, dolgozókkal együtt. Ilyenkor az udvart tesszük rendbe, apukák átnézik a bicajokat, beolajozzák öket, ami rossz megjavítják, anyukák ablakot pucolnak, kertészkednek stb. Gyerekek is ott vannak, klassz, családias a hangulat.

A továbbiakban csak a dajkákról és ovónökröl. Munkaidö 40 óra/hét. Ezt csoportban töltik. A munk.idö beosztásban átfedések vannak. Januárban beugrottam egy hétre helyettesíteni (ovónö), így néztek ki a napjaim

hétfö 7.15-16
kedd 7.30-15.15
szerda 9-17.30
csüt. 8-16
pént 6.30-13

Az ovi 6.30-kor nyit, 17.30-ig. 6.30-7.30-ig a gyerekek össze vannak vonva, 8-kor reggeli, mindenki megy a maga csoportjába, du 16-tól ismét össze vannak vonva a gyerekek, mert kicsi a létszám (max 10-12 gyerek)

Ovónök, dajkák feladatkörében nincs különbség, csak a fizetésben. A dajkák szakközépiskolai(gyermekgondozói) végzettséggel, ovónök föisk. végzettséggel rendelkeznek. Ezenkívül mindenkinek megvan az úszásoktató asszisztensi (0-6 évesig), vagy úszásoktatói (0-6 évesig) végzettsége.

Az étkezés a gyerekekkel közösen van. Délelött van egy 15 perces szünetünk (dumcsi a konyhában), ebéd után egy félórás (dumcsi a konyhában).

Az országos óvodai tanulmányi terv után dolgozunk, az az alap, elsösorban az ovónö a felelös, hogy ezt kövessék. A folyamatos továbbképzés szintén fontos. Mindenki azt a témakört választja magának, ami éppen neki tetszik. Így késöbb megosztjuk a tapasztalatokat.

Az naponta változik, hogy ki reggeliztet, ki terít vagy ki pakolja be a csetreseket a mosogatógépbe, ez a munk.idötöl függ. Portörlés, virágok gondozása szintén közös. Heti egy alkalommal mosunk is (törülközök, párnahuzatok stb). Nincs különbség dajka és ovónö között, aki éppen ráér. A barátnöm (ovónö) éppen tegnap mesélte, hogy az egyik kissrác összehányta a kanapét és egy fél délelött azt takarította és fertötlenítette.

Hetente egy alkalommal mindenkinek van két órája, amit a csoporton kívül felkészüléssel tölt, kéthetente 9-11.15 -ig összeülünk és megtervezzük közösen az elkövetkezö két hetet. Addig a gyerekekre egy másik csoport nevelöi vigyáznak az udvaron.

A csoportokban kb 18-20 gyerek van, a kicsik vannak kevesebben, 15-en. A foglalkozásokat naponta mindig más tartja, de van úgy, hogy elosszuk egymás között a gyerekeket, mert így jobban tudnak érvényesülni.

A gyerekeknek személyre szabott feladatok vannak, hisz nincs két gyerek aki egyforma szinten van a fejlödésben.

Hetente van egy egy órás "heti egyeztetés" , amin a vezetö ovónö is jelen van. Itt minden héten más képviseli a csoportot. Mindennnek olajozottan kell müködnie.

97-ben csináltunk (szerveztem) egy tanulmányi kirándulást Magyaro-ra, két ovit néztünk meg. Két kisbusszal jöttek, mi már ott vártuk öket. Az ovinkból mindenki képviselve volt. Furcsának tartották, hogy a dajkák, takarítók, konyhások, vez. ovónö közötti különbségek ennyire észrevehetök Magyaro-on. Nem értették, hogy miért, hisz ugyanolyan ember mindegyik.

ON

PIC-röl. Szerintem ott megállt az idö. A barátnöm ott van, illetve a gyereke. Sírva panaszkodik, ha beszélünk a körülményekröl. Nem írok róla részletesen, mert ráismernének.

A fejöbe tudnak elég sokat beszélgetni az anyukák. Szóval a helyzet ott van, ahol volt 2002-ben.

Én ha ott lennék, mint anyuka vagy leendö anyuka jobban örülnék, ha a PIC-et fejlesztenék, orvostechnikai eszközök biztosítása, fejlesztése. Oda kellenének a modern, biztonságos müszerek. Szép az új szülöszoba, de megette a fene, ha a gyereknek intenzív ellátásra van szüksége...


Képzeljétek, tegnap este a lányok játszanak és egyszercsak szól Danka, hogy Kriszti szájába vett egy matricát. Rohanok megnézni, de nem volt benne.

Danka állítja, hogy de igen van. Ismét nézem, semmi. Ismét mondja, hogy de, megint megnézem nincs semmi.

Otthagyom öket, de hátrafordulok és látom, hogy Danka csak nem hagyja, próbálja kinyitni Kriszti száját, Kriszti sír.

Ismét megnézem, de nem látszik semmi, lenyúlok a torkába ameddig csak tudok (szegény), hát ott van két darab kemény fedelü babszemnyi matrica. Szerencsére ki tudtam szedni, egy kis gyomortartalom kíséretében, mert öklendezett.

Dankának köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb baj.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Kriszti
Nálunk is van rácsvédő. de csak a falfelé, előre nem tettem, mert úgy nem látna kiKép
Ebből is lehet kiságyat csinálni majd, de a szentem mostanában csak kkeresztben érzi jól benne magátKép
Mennem kell etetni, mert már nem bír magával, itt van a kezemben és rugkalimpál meg karmolászik a drágaKép
Anyám sirbakerget: állandóan azzal cseszegett, hogy túl etetem DanitKép pedig csak 4 óránként eszik, és már nem is annyit amennyit eddigKép
Fogyoztatni nem fogom
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi!

Ha Dani csak anyatejet kap, akkor annyit ehet amennyi belefér. Azt mondják, hogy csak a tápokkal kell vigyázni. Örülj neki, hogy ennyit eszik.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Ági!
Nem is kell. Pont jó így, ahogy van. Úgy látszik, csak mi ketten vagyunk aktívak. Menjetek egyetek, jó étvágyat, aztán gyere vissza, legalább te legyél velem!
Kinéztél? Süt a nap, csiripelnek a madarak!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép
Pusz-Krisz

mohácska
 
 


Sziasztok!

Ági!

Dehogy eteted túl! Szabolcs ugyanolyan ütemben hízott, mint Dani, aztán most a négyhónapos vizsgálaton már csak 500 gramm volt gyarapodás. Persze én rögtön aggódtam, de a doktorbácsink mondta, hogy nagyon szép, egészséges baba, valószínűleg azért nem hízik már annyit, mert rengeteget mozog. Ez így is van. Ja, és Szabolcs még olykor most is kétóránként eszik, bár az éjszakát már vagy másfél hete átalussza. Különben is, egy anyatejes babát nem lehet túletetni! Még ha tápszeres lenne, hagyján...

Csilla!

Most fog kitelepülni egy nagyon jó barátnőm - a gimnáziumi magyartanárom - Svédországba, és meg kell, hogy mondjam: irigylem... Mi nem gondolkodunk ilyesmin, de ha valaha felmerül, hát szívesen költöznék oda! De azért itt sem olyan rossz...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Ilyen jó időben megint kisétáltuk magunkat.
Csilla: hát nagyon ügyes Danka, hogy így figyel!!
Túletetés: hát én gyermeket tápos is volt és anyatejes is de én a táppal se tudtam túletetni. Sőt ma se tudom a kajával sem. Ami nem kell neki azt tolja el ..s ez így volt a legkisebb hónaptól kezdve ..ami kellett azt meg bizony bizony befalta néha az elején 120 evet tápiból s jóval később csak 90 eket de hát valahol visszaszedte a PIC-en leadott kilókat..
Én mindig az Andi kérését teljesítem, annyit eszik amennyit kér..ha nem kér nem kap..
Nagyon ritka Ő szinte reggeltől estig egyfolytában rágcsál valamit!! Most épp egy kinderpingut nyaltunk be kettenKépKépKép
Sőta közben egy kiflit majszolt el..most készül az ebéd tejszínes pulykapörkölt és tészta..de előtte most szunyizunk együttKépKép egy nagyot aztán kajcsizunk...
Mostanában mindent csak kézzel hajlandó megenni...

Pirus csak így tovább a gyógyulásban és nem visszaesni ámKépKép
Még mindig úgy fáj a tegnapi szuri helye hogy a számat nem tudom kinyitniKépKép, milyen jó is, hogy csak írni kellKépKép
picus
 
 


Sziasztok!

Fülescsacsi!

Én is ismerek most két embert akik kitelepülnének. Az egyik már állás után is nézett, de írták neki, hogy a svéd állam még nem döntött, hogy hogy álljanak hozzá, az újdonsült eu-s országokhoz. Ö tök normálisan gondolkodik.

A parlamentben folyik a tárgyalás. Megkötéseket akarnak, féltik a szociális jólétet. A svédeknél vannak jóval gazdagabb eu-s országok, de itt a szociális jólét magasszintü és ezt féltik a vezetök. Ez egy húzóerö azoknak akik itt szeretnének élni.

Bárhogy is van, ez disszkrimináció, így nem lesz közös Európa. Azt hiszem csak Izland nem akar kikötéseket az új tagok felé.

A másik ismerös (nö), úgy jön ki az egyik barátunkhoz (interneten "találkoztak"). Ö készet akar. Nagy elvárásai vannak. Öt szerintem itt csalódás fogja érni. Sehol sem fenékig tejfel az élet.

Sokat vár Svédo-tól. Minimum 3-4 év mire a nyelvet jól megtanulja az ember, aztán be is kell illeszkedni a társadalomba. Egy fizetésböl fognak élni sokáig, ja, a gyerekét is hozza. De ö utazni akar, világot látni, támogatni az anyukáját. Most. Hát mit mondjak erre... Álmodik... A barátunk meg nekünk panaszkodik, már most. Mondtam neki, hogy ne nekem mondja, hanem a kedvesét gyözze meg, hogy szálljon le a lóról. Brrrr. Ilyen követelödzö embereken fel tudom húzni magam.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!
Megszaporodtunk. Amikor Áginak írtam, úgy tűnt, csak ketten vagyunk.
Csilla!
Jó Nektek, irigyellek, hogy ilyen a helyzetetek, de én nem költöznék máshová. Még másik lakástól is írtóznék, bár, ha összejön a kistesó, akkor lehet, hogy lakást kellene cserélni. Picit nagyobb jobb lenne. De emiatt nem panaszkodom, másnak még ekkora sincs.
Nálunk nagy a különbség az óvónő és dajka között, de ebben szerencsés vagyok, mert jó óvónőim vannak. Azért lehet, hogy az is közrejátszik, hogy nekem van érettségim. De nagyon jó óvónőim vannak.Kép
Ági!
Köszi az emilt, de mi van benne?Kép Hol a tábla?
Össze-vissza nyomkodtam, most pedig nem tudom úgy visszaállítani az Outlook Expresst, ahogy eredetileg volt. Segíts légyszi!
Pirus!
Hol a mufflon?KépKépKép
Még mindíg csiripelnek a madarak és SÜT A NAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKép
Pusz-Krisz

mohácska
 
 


Sziasztok!


Kriszti!

Én sem költöztem volna el Magyaro-ról, de hát a férjem itt élt. Valakinek engednie kellett. Csak úgy, nem hagytam volna el az országot.

Igen, Te szerencsés vagy. De a többi dajka?

Itt is süt a Nap, csak fúj a szél Kép.

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Köszönöm a jó szavaitokat, így könnyebb.
Már tiszta lelkiismeretfurdalásom volt, hogy miattam lesz dagi a fiam, és nálam jobban senki sem tudhatja milyen rossz daginak lenni.
Én is csak annyit adok neki, amennyit megeszik, csak szopi van, nincs tápi és remélem még sokáig csak anyatejci lesz. Tegnap hogy csavarogtunk fejtem le tejet, hogy ha megéhezik és éppen nem tudom megszoptatni, tudjak neki enni adni. Nem volt hajlandó megenni a cumisüvegből, szopni akart, végül félreálltunk az autóval és megszoptattam, úgy elégedetten elaludt.

Mondjuk a dokinénink is azt mondta, hgoy anyatejjel nem lehet túletetni, majd a hozzátáplálásnál figyeljek rá, hogy ne tömjen, hát arra meg tuti figyelni fogok.

Csilla
Tök jó olvasni amit az oviról irtál, olyan jó lenne megvalósitani ezt itthon normál szinten is. Mert ugyebár kezdeményezések vannak is, főleg drága magánovikban, de az lenne a legjobb, ha minden ovi ilyen lenne.

Picus
Hmm tejszines pulyakapöri, beindultak a gyomornedveim és eljutottam a konyhába a sültkrumpli szintjéreKépKép most az nyamnyogom és a McDonaldsba képzelem magamKépKép mennyivel olcsobb a képzeletKépKép

Hát igen az Eus csatlakozás még sok sok furcsaságot fog eredményezni, majd csak kiderül, hogy nem fenékig tejfel a dolog. Pl most a munkavállalások korlátozása, hirdetjük, hogy milyen jó lesz, azt a jelenlegi tagállamok éppen most szigoritanak az újak miatt, jó a tolerancia meg az egységes Európa álma, kár hogy még mindig a dackorszakukat élik egyes országokKép

Csilla
Erre szokták mondani, hogy álmodik a nyomor. Szegény barátotok jobban tenné, ha már most sarkára állna, mert egyre nehezebb lesz neki csipkerózsikát felébreszteni.

Jó étvágyat az ebédhez
puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Kriszti
Csatolt fajlként küldtem.
Az outlock alsó ablakában, ahol látod amit rtam, ha felsőben a levelemen van a csik, ott van jobb oldalt egy gémkapocs jel. (az alsóban lévő kell most)Ha arra a jelre kattintasz akkor legördül és ott a doc. fajl, klikkelj rá és megnyitja wordel a gép. Utána mentsd el a wordlben.

Ha még se látnád akkor lehet hogy az outlockod biztonsági szinjében a kétes melléklet megnyitása zárolva van és ezért nem jársz sikerrel. Akkor azt módosítani kell és máris meg tudod nyitni. Utána ujra visszaállithatod a megnyitás tiltását.

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Csilla!
Hát igen... Nekem abból is szerencsés helyzetem van, hogy talán többet tájékozódom, minden témában, ha valakinek valami gondja van, próbálok segíteni. Legyen akár óvónő, akár dajka. Általában irodai témában. Ugyanis közgazdasági szakközepet végeztem. Miért lettem dajka? Hosszú történet, de szeretem. Már nincs esélyem váltani, csak akkor, ha továbbtanulok. Elég sokat tudok munkaügyben, mert anyukám információ kötegekkel lát el, így sokszor jobban ott vagyok, mint aki ezzel foglalkozik. Úgy is hívnak, hogy a "titkárnők gyöngye". Végül is magam vívtam ki magamnak az előkelőbb helyet a többieknél. Tehát ez hozzáállás kérdése is, mármint a dajkák megítélése. Mert vannak köztük olyanok is, akiknek csak a szájuk nagy. Néha nekem is... Kép

mohácska
 
 


Sziasztok!

Csilla!

Kísérteties, amit írtál! Lehet, hogy ugyanarról az emberről beszélünk? Megírom mélben, hogy hívják. Ha tényleg ugyanaz, akkor érdekes a helyzet, mert a barátnőm teljesen el van szállva, hogy ő milyen szerelmes, meg, hogy egy mesébe csöppent...
Fulescsacsi
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?