Új privát üzeneted érkezett!

Reny!

De van,megmértük.Normális volt már utána.Meg jobban vagyok,szóval nincs nagy baj :wink:

annus11
 
 


Akkor jó. :lol: Örülök.

Tinu!Jó, hogy megnézted! Én mindig megyek az összes BNV-s börzére. Eddig a Kismamáson árultunk is mindig, de most valszeg tartogatunk Kistesónak. :D Szerintem én még bevállalom az áprilist is, lesz még majd 1 hónapom hátra jó esetben. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon fel vagyok puffadva mostanában.Lehet a sok narancstól, le kéne állnom :oops:

Nekünk még nem mért szívhangot a védőnő,pedig mindíg mondogatja,hogy legközelebb hallgatózunk.De melyik legközelebbre gondolhat...? :lol:

hát a szex témához hozzászólva.Elején Apuka aggódott, de miután zöld utat kapott visszatért a régi kerékvágás :wink:

KépKép
harhaj
 
 

 
 

Annus,
én is úgy tudom, mint Tinu, hogyha hirtelen leesik a vérnyomáés, akkor lehet ájulás. Tehességnél (persze bizonyos keretek között) belefér!

A BNV-s börzékről én csak jókat hallottam eddig, remélem kijutok majd. Akik voltak már kint, babakocsit érdemes kint venni? Lehet jókat jóáron kapni?

Harhaj,
mi múltkor néztünk szívhangot a védőnővel, de mire nagy nehezen meglett, be is fejeztük, kb. 3-at ha dobbanhatott.

Na jól bezabáltam fánkból :oops:

emese1979
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma annyi dolgom volt, hogy eddig nem is tudtam jönni. :(

Annus, megijesztesz! Egyszercsak összeestél? Vagy érezted, hogy fogsz?

Eszto! Hát sajnálom ezt a bunkó nőt! Hajrá holnap.
Egyébként a 2 néni és a 2 szülő közül csak az egyik néni számít állatnak... :D

Az én férjem faszán képben van. de biztos, csak mert pénzügyes kontroller. A szerinte hanyadik hétben vagyok kérdésre rávágta, hogy "vagy 23 vagy 24" Jó tipp!

Emese, köszi a biztatást, lesz, amilesz, elmegyek a 25. héten, aztán imázunk...
Mindenesetre holnap megyek az 1. sz. vérvételre, amikor csak megnézik, hogy az alapcukrom normális-e. UTÁLOM! NINCS VÉNÁM!!!

Na, jók legyetek!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Annus!
Nem ma voltál terheléses vércukron????
Akkor ne parázz az ájulás miatt! Én aznap, amikor voltam anno, többször elszédültem és el is ájultam du-án pár mp-re.....
Felhívtam a nődokimat persze....férjemre ráhoztam a frászt....és azt mondta, hogy van aki így reagál a 75g cukis lötyire (és a levett brutkó mennyiségű vérre....aznap nekem 7 nagy ampullányit csapoltak le.....). Ha másnap, azaz holnap is szarul leszel, akkor azért doki!!!

Trimeszter téma:
Jelentem megoldódott. :D Kaptam ma egy mailt (beállítottam a babanetes várandós naptárt, minden héten küldik az aktuális okosságot), és az első mondatban gratuláltak, hogy beléptem a 3. trimeszterbe! :) Na, az utsó harmad...mindenki azzal riogat, hogy ez lesz a legkeményebb.... gyerekes kismamik: EZ IGAZ???

Harhaj!
Tutira a narancs miatt puffadsz. Az egyetlen gyümi mostanság, amiért megveszek. :) De szerintem ha kívánod ne vond meg magadtól...egészséges....sok c vitamin...nem hízlal....max szedj be egy espumisant, azt szedheted terhesen is. :)

Én is elég ramatyul vagyok....fájnak a csontjaim! A medencém, combtövem, fenekem ( !?! )....ez normális??????? Így estére teljesen kikészültem....kb. csak totyogni tudok.... :?

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Hát, akkor megnyugodtam, hogy nem csak mi nem szexelünk... (úgy legalábbis.) Olvastam valahol, hgy a keményedések ellenére engedélyezett, de én ne m merek. És nagyon jól bírja a férjem, nem is gondoltam volna... persze mondja, hogy hú de messze van az a július, de most már rég eljutott arra a szintre, hogy azon izgul, hogy minnél tovább bent maradhasson ez a baba a pocakomban. :) (Azért vannak más praktikák. Közös és egyoldalú örömszerzés is. Nekem pillanatnyilag az az öröm, hogy ha puha a pocim:) De komolyan, nem gondoltam volna...

(Egyébként nem változott az állapotom, továbbra is pihizem, nem állok csak perceket, vagy fekszem, vagy ülök egy kipárnázott fotelben félig fekve... Sebaj... Én már készülök a kórházra, jövő hétvégén egy pár napra bemegyek egy infúzióra, ha nem javul addig, 2 doki mondta ezt, és a férjem is belement. (Nem akarta eleinte, ha csak muszáj. De talán lenyugtatja a méhemet az erősebb, infúziókúra., mondta az egyik doki.

Mozza, Réka szerintem mindíg többet csinált, mint ami általában megengedett. Arról lehetett szó, hogy a 2. trimeszteri anyagot az ő terhességének 29. hetében vették fel, és ezt el is mondta, mert büszkélkedni akart a 3,5 kiló plusszal 29. héten. A csípőtájéki és combtő fájdalomról én hallottam, a barátnőm szegénby a 9. hónapban már nem is tudott járni szinte. De ő nagyon magas, és iszonyúan vékony testalkat.

Én nem is tudom hogy megyek el a terheléses cukorra. nem tudok annyit fent lenni, nagyon kellemetlenül kő kemény a pocakom már 5-7 perc állás után is. Majd legfeljebb a kórházban bent fekve. :)

Szofi, de jó, hogy így képben van a párod!

Megrendeltük a szopipárnát, együtt választottuk ki a huzatot, tetszett,m hogy olyan lelkes volt..:) (a szopiparna.hu-ról,)

Annus, tessék olyan problámamentesnek lenni, mint eddig:) Remélem nem jön többet elő ez a fura dolog. Tuti vérnyomás volt.

Kitty, akkor készülök lelkileg, mert én a Jánosba járok....

Tényleg a 3. trimeszeter a legkeményebb?
vanni
 
 


Mozza! Valszeg mindenki másképp éli meg a 3. trimesztert, amennyire én emlékszem, engem nem viselt meg túlságosan. Mondjuk nem is nőtt óriásira a pocim. Szülés előtt 3 nappal még felsétáltunk a Halászbástyához, nem esett nehezemre. Következő nap meg a hasamat süttettem vidéken a Nagyiéknál. Abszolút nem volt nehéz mozogni és különösebben nem fájt semmim. Leszámítva a szokásos derékfájást, de az meg egész terhesség alatt jelen van, legalábbis nálam. Amire még emlékszem, az, hogy ha kocsival mentünk rossz úton, (földút, vagy nagyon kátyús utak)akkor úgy éreztem, hogy az egész méhem kileng, mint egy nagy gumilabda. :?

Kép
Kép
g_reny
 
 


ekem sem volt különösebb gond a 3. trimeszter. Inkább az az öröm volt benne, hogy mostmár tényleg nemsokára találkozunk. És semmi plusz nehézséget nem jelentett. Munkahelyemen mindenki mindig féltett, hogy ne én álljak fel a székre levenni az éppen aktuálisan szükséges dobozt, meg stb., de engem nem izgatott igazán, ha kellett, hát levettem... :) Élveztem, hogy nem kell más segítségét kérni. :)

Annus! Azért ez ijesztő. Jó, mondjuk ha már máskor is előfordult, akkor kicsit talán kevésbé, meg van ismerősöm, aki Himnusz éneklése közben ájult el terhesen, szóval van ilyen... Csak engem megijeszt... Anyukámmal volt hasonló, az nagyon félelmetes eset volt, de neki vmi epegondja volt. Már nem tudom pontosan. Meg nem terhesen volt vele ez. Huh. Remélem, jól vagy, azóta nem történt semmi! Mondd majd, mit mondott a doki!

Asszem most elmegyek lefeküdni... Kissé fáradt vagyok...

Mindenki aludjon jól!

Holnapra, akinek van vizsgálata (bármilyen), drukkolok! Esztó, neked, hogy sikerüljön... :)

Szofi! Egyik karodban sem találják a vénát?

Egyszer én is szivesen megnéznék egy bababörzét. Még sosem voltam hasonlón.
Vendég
 


Jó reggelt!

Réka tornát most már én is ekezdem, Zsófival is tök jól esett :)

Annus, Neked a kiskönyvben melyik kezdősúlyod van? Úgy értem, hogy az amikor megtudtam a babát, akkor másfél kilóval több voltam, mint a kiskönyv szerinti első mérésnél. Melyikhez nézed, hogy mennyit híztál?

Ma megyünk Zsófival, C&A-ba, DM-be, stb :) Ja, és köttethetem a szakdogám!!! :lol:
Vendég
 


Köszi lányok!

Na most már nem tudom h elmenjek e a dokihoz...inkább az aggaszt h mitől volt.Nekem tegnap csak 2 ampulla vét vettek le...mondjuk én se voltam jól a cukros szartól délután,nem tetszett a gyomromnak...

Mozza!
ami a combtövi stb fájdalmat illeti detto!Mintha rólam írtál volna!!!


Panndi!
Én először a védőnőnél a 12.hét után voltam!Azt hiszem h a 13.héten.Én a kezdő súlyt azt tekintem amikor megtudtam h terhes vagyok.Ezt tudom is biztosra,mert tök sokat melóztunk hetekig és kíváncsiak voltunk h fogyunk e...hát nem!1 kilót híztam,de valószínű inkább izmosodtam!Azért is csináltam a tesztet h akkor én leadom azt az 5-6 kilót amit az elmúlt évben sikerült felszedni(vetélés,hormonok,gyógyszerek)
Így a 13.héten kb 1,5 kilóval voltam kevesebb a kiindulónál.Most meg kb 1,5 kilóval vagyok több a kiindulónál,de sajna ez a 1,5 kiló...ma reggel már megint inkább csak 1 kiló volt....
De a baba nő,annyi h valószínű ami rajtam van az csak a baba...na majd meglátjuk a végére!
Majd dobok fel képet h milyen voltam augusztus közepén :wink:

Ja és a védőnő nekem a lap szélére felírta a kezdősúlyomat!!!És ő is ahhoz nézi :wink:

annus11
 
 


Na!
Felhívtam a dokit,mondom olyan pocsék az idő,megkérdem h egyáltalán kell e aggódnom.
Mondta h ma nincs s benn,de ha bármi van természetesen nyugodtan menjek be.Ájulásra mondta h igen előfordul terhesség alatt,főleg ha sokat ácsorog a kismama...De azt mondta h ha jól vagyok,és utána is jól voltam rögtön akkor valószínű h nincs semmi komoly,Kérdeztem h esetleg elmenjek e vmi vizsgálatra,de mondta h nem kell.Szóval most pihi itthon!!!
Pedig úgy mennék a dolgomra...ma van turi nap :roll: Postára is kéne,dm stb....azt hiszem nekem ez a legnehezebb h egy helyben üljek és malmozzak....
Szerencsére apcim kitakarított tegnap,még jó h nem is kezdtem neki....de csak azért mert nem engedte :oops: (ez még az ájulás elött volt)

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus, remélem már jól vagy!!!!!! A vérvétel után is nagyon rosszul éreztem magam, nem is tudtam állni. :( Próbálj jót enni, inni, pihenni, ez biztosan segít! Jobbulást kívánok!!

Vanni, én azért drukkolok, hogy megúszd a kórházat!!!!! Jobbulást kívánok neked is!!!


Kitty, Nagyon kedves, hogy aggódsz értem! :)
Csak azért reagáltam, mert úgy írtál, hogy talán nem teszek meg mindent azért, hogy ne legyek beteg! És ez nem így van, nagyon is vigyázok és féltem a babócámat, és minden tőlem telhetőt megteszek érte, de 4 gyerek mellett ez nem egyszerü feladat!

Tinu, tényleg szörnyü lehetett tehetetlenül nézni Tücit! :( Remélem már jól van!! Te meggyógyultál?

Panndi, GRATULÁLOK!!! :) Ügyes vagy, hogy 1 és 1/2 gyerkőc, és a rosszullétek alatt megtudtad írni! Te hogy vagy? Írd meg kérlek, volt-e valami jó akció a C&A-ban!

Mozza, ezek a fájdalmak val.szeg azért vannak, mert a bébi nyomja az idegeket. Azért mondják, hogy a 3. trimeszter a legnehezebb, mert ilyenkor már olyan nagy a pocak, hogy zavar a mozgásban, a gyomrot felnyomja a babó, ezért bánthat a sok gyomorsav, elnehezedik az ember lába, vizesedhet, előjöhetnek a visszerek, itt fáj, ott fáj, ahol éppen nyom a kicsi és nem tudsz jól aludni sem. Szerintem ahogy Dóri is írta, könnyebb úgy átvészelni, ha arra gondolsz, hogy nem sokára a karjaidban tartod a kicsit! Én emlékszem, hogy az első napokban úgy hiányzott a pocakom! :roll: Végülis (szerintem) az utolsó pár hét/nap a nehéz, amikor az ember már türelmetlen és tényleg nehezen megy még megmozdulni is! De azért összességében ez mégiscsak édes teher! :)

Dóri, Samu jól van már?

Mi szerencsére már jobban vagyunk, pontosabban most apa lett beteg, de ő valahogy sokkal jobban viseli, csak nyűgös a drágám! :roll:

Lenne egy kérdésem: tudnátok nekem segíteni milyen egyszerüen elkészíthető, de egészséges ételeket főzhetnék a családnak? Már egyre kevesebb időt vagyok képes eltölteni a tűzhely mellett és nem sok ötletem van! :?:

Puszi: évi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evemama 2009.01.28 08:37-kor.

Kép
Kép
evemama
 
 


Jó reggelt,

Annus, pihenj azért.
én az elején ájultam el, kétszer egymás után.

Vanni,
remélem te is jobban leszel hamarosan.

Na túl vagyok a vérvételen...meg a szar lötyin.fuj.
na meg jo beteg is lettem. Gondolom ez a következménye annak, hogy tegnap még el kellett mennem a háziorvosomhoz vérvétel beutaloért, és joooo sok beteg ember volt..

Ez a bababörze jól hangzik.
Tinu, hol nézted?

Szofi, Panndi, még mindig várjuk a képeket :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Szép reggelt mindenkinek!

Ilyen pocsék időt.Én ma akartam kimenni Tescozni, mert 1500-ért adnak 5 kombidresszt.Meg szaladni pár kört.Lassan el kell intéznünk az apasági papírokat.Van valakinek tapasztalata, hogy milyen tortúrával jár?

Vanni,csodálom a kitartásod!Nekem az első trimeszter volt nagyon húzós.Azt hittem már begolyózok a rosszullétektől meg hogy nem csinálhattam semmit egész nap.

A terheléses vércukor engem is megviselt.Egész nap fáradt voltam.
Szerintem az időjárás is jobban betesz nekünk,most hogy várandósak vagyunk,legalábbis én így érzem.

Az érzelmeim mint a hullámvasút.Tegnap reggel sürgök forgok a konyhába egyszer csak szól valaki a hátam mögül "Jó reggelt!",párom volt.Én úgy megijedtem hogy eleredtek a könnyeim.Szegénykém meg csak nézett,hogy mi bajom van.Nem mertem neki mondani, hogy már az ijedtségtől is eltörik a mécses :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Kép Kép

Na remélem nem lettek óriásiak a képek...Szóval az első még a felújítás alatt készült augusztusban,amikor a baba fogant :wink: A 2.meg a múltheti :lol:

annus11
 
 


Evamama
én is hamar elkészíthető kajákat főzök. Maja nagyon szereti a halat, tegnap pl hekkszeletet sütöttem meg rizst főztem én meg salátát is ettem hozzá. Sokszor főzök tésztát is (én tésztamániás vagyok), mire kifő a tészta kész a szósz hozzá. Meg csirkecomb is szokott lenni sokszor, főzelék Majának.
Nekem az a bajom, hogy kb 15-20 kaját variálok, kicsit unalmas.

Annus
remélem jól vagy és ez egy egyszeri dolog volt.

Panndi
nektek jó vásárolgatást.

Nekem se volt nehéz a 3. trimeszter. Szülés napján reggel futott át az agyamon először, hogy már kényelmetlen kicsit, és unom az éjszakai felkeléseket.
pumuklii
 
 


Annus, szép nagy pocak!Az eredményeket nézve Iza is nagy lány már :)

KépKép
harhaj
 
 


Harhaj!

Tegnap amúgy melegfront volt...hát ne tom,lehet h még ez is.Én is érzékenyebb voltam.Mikor mentem a kórházba reggel eszembe jutott h hamarosan majd szülni jövök be ugyan így...aztán persze sokáig ezen filóztam hogy lesz mint lesz...
Párom másodunokatesója meg hamarosan szül,kb 2 hét lehet neki hátra....de izgi!!!!

Pumukli!
Tegnap nálunk is hal volt!Tengeri halfilét sütöttem citromkarikával és hozzá narancsos rizst csináltam.Isteni volt!!!Amúgy én is tészta fan vagyok.Nekem most a sima joghurtos jön be. :wink:

Évi!
Hát az a furi h én 5 kor ájultam el itthon,épp a kézi meccs szünetében kb.Ott még tök jól voltam
Én a főzéssel úgy vagyok h ami épp eszembe jut.Meg megnézem mi van itthon é sakkor azokból összedobok vmit.Aztán h az mennyire egészséges...azt nem nagyon figyelem :oops: Nem főzök szakácskönyvből,hanem csak úgy ami jön.Szerencsére mindig ehető lesz :lol:

Ma tengergyümölcsei spagetti lesz apcimnak,nekem meg a sima joghurtos tészta :wink:

annus11
 
 


Én akárhányszor megyek a kórházba mindííg látok egy-két babát akiket az üveg mögül mutogat anyuka a rokonoknak, ilyenkor elképzelem, hogy majd én is hogy fogok büszkélkedni a fiammal :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Annus
Akkor megvan miért ájultál el. A nagy izgalomban, hogy elverjük-e dél-korreát :-)

Narancsos rízs az hogy készül?
És a joghurtos tészta?

Én a garnéla rákért vagyok odáig, Maja is szereti. SOkszor azt csinálok. De próbáltam újakat is karácsony körül, pl. szardellás- kapribogyósat.
Én vagyok a családban a nagy tésztás és decemberben a szülinapomkor tészta-partyt csinálok, ilyenkor van kb 3 fajta tészta, évről-évre mindig más. Gyerekek kedvéért valami szokatlan is mindig, pl fekete tészta.A
pumuklii
 
 


Pumukli!
Ez tök jó ötelet!Az én kedvencem a túrós tészta!Mikor megkérte a férjem a kezemet,akkor is muszáj voltam azt enni.Na meg az esküvő napján én kikötöttem h ebédre én túrós tésztát eszek!Szóval sminkben,szép frizkóval ,de még melegítóban tömtem a túrós tésztát.Mostanában kevesebbet eszem,de a terhesség elött vot h heti 2szer az volt a kaja...

A narancsos rizs.Szokásos módom ekészítettem a rizst,aztán gondoltam feldomom vmivel.Narancsot apró darabokra vágtam,és a legvégén beledobtam,kicsit összerottyant és kész :wink: Csak figyelni kell h az a fehér része ne nagyon menjen bele,mert keserű lehet.

Joghurtos tészta.Kifőzök spagetti tésztát,megvárom míg kihül kicsit és ráöntök ízlés szerinti joghurtot.Mást nem is nagyon tezsek rá,rögtön befalom :lol:

Hatalmas nagy találmány mindkettő :lol: :lol: :lol:

annus11
 
 


Annus,
örülök, hogy megnyugtatott a doki! Azért vigyázz magadra nagyon!

Vanni,
reméljük minden ok lesz. Ha csak 1-2 napot kéne bent lenned a kórházban, lhet, megérné, mert utána csak megnyugodnál picit, nem? :shock:

Évamama,
a tészták nálam is bejönnek. Az egyik kedvencem, sima orsótésztával készül. Rá kell lttyinteni fokhagymás joghutot, picit megpirított füstlit és összevágott paprikát, paradicsomot, ubit. (Én kettőnkre az alábbi mennyiséggel szoktam: fél zacski orsótészta, 4 dl. joghurt, fokhagyma ízlés szerint - most jó is, megöli a bacikat - 4 szál füstli, egy kisebb kígyóubi, 2 paprika, 3 paradicsom.)
A másik nagy kedvencem a mozzarellás tészta (2főre: 2 zacsi mozzarella kckézva, 4 paradicsom, fél zacsesz penne, kb. 10 dkg fekete erdei sonka, fokhagyma, olivaolaj, összekutyulva).
Szoktam csinálni még rakott zöldbabot /karfiolt (ezt hús nélkül, de lehet darált csirkemellel vagy sonkával is), kifőzöm a zöldséget, rá a felvert tojás, majd zöldség ismét. A tetejére tejföl meg reszelt sajt.
A nagy kedvencem még a muszaka, én krumpli nélkül szoktam: padliszánt enyhén átsütöm pici olajon teflonserpenyőben, a tepsi aljára rakom, rá a pirított csirkemell, a tetejére karikázott paradicsom, és reszelt ementálival a teteján átsütöm a sütőben kb. 20 perc alatt.
Húsok közül amit még szeretek és gyorsan megvan, tarja 8mondjuk ez most annyira nem ideális) kiklopfolva, piros arannyal, tejföllel megkenve, reszelt sajt a tetejére, először alufólia alatt párolom a sütőben, majd anélkül, hogy piruljon. nincs vele sok macera.
Ha érdekel, megvan gépemen a Stalh gyorsan valami finomat, ha kadsz egy mailcímet, szívesen átküldöm.

Lányok,
Ti tervezitek, hogy az utosló időben csináltok kajcsikat, amit a fagyasztóba be lehet majd tenni, mikor megszületik a baba, csak ki kelljen kapni, és felmelegíteni?

emese1979
 
 


Annus,
örülök, hogy megnyugtatott a doki! Azért vigyázz magadra nagyon!

Vanni,
reméljük minden ok lesz. Ha csak 1-2 napot kéne bent lenned a kórházban, lhet, megérné, mert utána csak megnyugodnál picit, nem? :shock:

Évamama,
a tészták nálam is bejönnek. Az egyik kedvencem, sima orsótésztával készül. Rá kell lttyinteni fokhagymás joghutot, picit megpirított füstlit és összevágott paprikát, paradicsomot, ubit. (Én kettőnkre az alábbi mennyiséggel szoktam: fél zacski orsótészta, 4 dl. joghurt, fokhagyma ízlés szerint - most jó is, megöli a bacikat - 4 szál füstli, egy kisebb kígyóubi, 2 paprika, 3 paradicsom.)
A másik nagy kedvencem a mozzarellás tészta (2főre: 2 zacsi mozzarella kckézva, 4 paradicsom, fél zacsesz penne, kb. 10 dkg fekete erdei sonka, fokhagyma, olivaolaj, összekutyulva).
Szoktam csinálni még rakott zöldbabot /karfiolt (ezt hús nélkül, de lehet darált csirkemellel vagy sonkával is), kifőzöm a zöldséget, rá a felvert tojás, majd zöldség ismét. A tetejére tejföl meg reszelt sajt.
A nagy kedvencem még a muszaka, én krumpli nélkül szoktam: padliszánt enyhén átsütöm pici olajon teflonserpenyőben, a tepsi aljára rakom, rá a pirított csirkemell, a tetejére karikázott paradicsom, és reszelt ementálival a teteján átsütöm a sütőben kb. 20 perc alatt.
Húsok közül amit még szeretek és gyorsan megvan, tarja 8mondjuk ez most annyira nem ideális) kiklopfolva, piros arannyal, tejföllel megkenve, reszelt sajt a tetejére, először alufólia alatt párolom a sütőben, majd anélkül, hogy piruljon. nincs vele sok macera.
Ha érdekel, megvan gépemen a Stalh gyorsan valami finomat, ha kadsz egy mailcímet, szívesen átküldöm.

Lányok,
Ti tervezitek, hogy az utosló időben csináltok kajcsikat, amit a fagyasztóba be lehet majd tenni, mikor megszületik a baba, csak ki kelljen kapni, és felmelegíteni?

emese1979
 
 


Annus,
örülök, hogy megnyugtatott a doki! Azért vigyázz magadra nagyon!

Vanni,
reméljük minden ok lesz. Ha csak 1-2 napot kéne bent lenned a kórházban, lhet, megérné, mert utána csak megnyugodnál picit, nem? :shock:

Évamama,
a tészták nálam is bejönnek. Az egyik kedvencem, sima orsótésztával készül. Rá kell lttyinteni fokhagymás joghutot, picit megpirított füstlit és összevágott paprikát, paradicsomot, ubit. (Én kettőnkre az alábbi mennyiséggel szoktam: fél zacski orsótészta, 4 dl. joghurt, fokhagyma ízlés szerint - most jó is, megöli a bacikat - 4 szál füstli, egy kisebb kígyóubi, 2 paprika, 3 paradicsom.)
A másik nagy kedvencem a mozzarellás tészta (2főre: 2 zacsi mozzarella kckézva, 4 paradicsom, fél zacsesz penne, kb. 10 dkg fekete erdei sonka, fokhagyma, olivaolaj, összekutyulva).
Szoktam csinálni még rakott zöldbabot /karfiolt (ezt hús nélkül, de lehet darált csirkemellel vagy sonkával is), kifőzöm a zöldséget, rá a felvert tojás, majd zöldség ismét. A tetejére tejföl meg reszelt sajt.
A nagy kedvencem még a muszaka, én krumpli nélkül szoktam: padliszánt enyhén átsütöm pici olajon teflonserpenyőben, a tepsi aljára rakom, rá a pirított csirkemell, a tetejére karikázott paradicsom, és reszelt ementálival a teteján átsütöm a sütőben kb. 20 perc alatt.
Húsok közül amit még szeretek és gyorsan megvan, tarja 8mondjuk ez most annyira nem ideális) kiklopfolva, piros arannyal, tejföllel megkenve, reszelt sajt a tetejére, először alufólia alatt párolom a sütőben, majd anélkül, hogy piruljon. nincs vele sok macera.
Ha érdekel, megvan gépemen a Stalh gyorsan valami finomat, ha kadsz egy mailcímet, szívesen átküldöm.

Lányok,
Ti tervezitek, hogy az utosló időben csináltok kajcsikat, amit a fagyasztóba be lehet majd tenni, mikor megszületik a baba, csak ki kelljen kapni, és felmelegíteni?

emese1979
 
 


Helló!

Mi a rakott dolgokat szeretjük nagyon, abba lehet akármiket összerakni, lehet egészségesebb dolgokat is összeválogatni, és nem sok munka van vele... Férjuram replikázik: ő bármit, csak legyen tészta... Én nem vagyok tésztás... :)

De a főzelékek is mennek! :)

Esztó! Jó, hogy ma nem dobtak ki! :)

Mindenkinek szép napot!

Köszönjük, Eve, Samu már egész szép pöttytelen. :) Remélem, ti is mind egészségesek lesztek egyszer!

Vanni! Továbbra is kitartást, én is bízom benne, hogy nem kell kórházaznod, vagy csak rövid ideig!

Panndi! Hol a pocid?

Na, most megyek. Majd még biztos jövök, mert megint ithhonülős idő van... :(
Vendég
 


Én nem tervezek lefagyasztani, 3 rekesz fagyasztóm van és mindig televan hússal, zöldséggel stb.
Szerintem én megint rendelek majd az elején valahonnan pár hónapig.
pumuklii
 
 


bocs, 3-szor ment el :oops: :oops:

emese1979
 
 


Jó reggelt!

1 órámba telt mire sikerült behozni az oldalt. Nem tudom mi van az utóbbi napokban a babanettel.

Én sem fogok kaját fagyasztani, nem is férne a mélyhűtőmbe. Gondolom majd főznek ránk a nagymamák, vagy rendelünk, vagy lesz ami lesz. Éhen biztos nem halunk.

A gyerek után járó szabit csak egyik szülő igényelheti, ugye? Ha idénre már regisztrálták Apának vissza tudja még mondani? Igaz, hogy csak decembertől kapok gyedet, addig tgyás van (ugye?),de akkor ez számít a gyed 1. évének vagy egy egész évet néznek? Azért kérdezem, mert az 1. év után nézik csak a szabit ha majd visszamegyek dolgozni. Nekem meg számít az a két nap is. Tudja valaki? Remélem érthetően írtam le.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny
nálunk én fogom majd igánybevenni, ha visszamegyek dolgozni. Apának amúgy is van 30 nap szabija egy évben. És most kellett kitöltenie az ő cégének egy nyilatkozatot, hogy nem vette igénybe 2008-ban a szabit. Ezt kellett elküldenem az én cégemnek.
Szóval, szerintem 2009-ben még akármi lehet, ezt utólag nézik.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok én is a terheléses vércukormérésen.
Sajnos a "jó" vénáim miatt 3x szúrtak meg :(
A lötyi után meg tökre émelyegtem, gondoltam is, hogy ez lesz, hiszen szinte egész terhesség alatt nem is kívánom az édességet, és hetek óta alig eszek édes dolgot :)

De túléltük és 2 hét múlva majd megtudom az eredményt a védőnőnél, gondolom ha gond van úgyis felhív.:)

Én most a freemail-re vagyok nagyon mérges, nem kapom meg a leveleimet, és pedig nagyon várok egy fontosat :(

Lányom minden nap beszél már a hugihoz, sőt mostanában plüssjátékokkal simogatja a pocit, tegnap már mondtam neki, hogy verset is mondhat neki :)

Nekem semmi gondom nem volt a 3. trimeszterben a lányommal, kivéve az állandó bő folyást, a keményedést, a hetekig tartó szigorú fekvést, mert nyilt és rövidült a méhszáj, ja és a depressziót, a szülés meg maga volt a felüdülés :))

g_reny ebben passzolnék, de nálunk én igényeltem és most jan-febr-ban ki is veszem az éves szabimat az egészet :), szóval ezzel nem kell majd foglalkozni, mikor visszamegyek.

Férjem alig hiszi el, hogy hétfőtől már nem megyek :)

Már csak két nap.:)

tinu én is alig várom, hogy itthon lehessek és elmenjek turiba :), jövőhét péntekre már be is van tervezve :)

További szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Nálunk nincs gond kaja terén.Mi is inkább rakott a dolgokat szeretjük.Ma fasírozott volt krumplival.de rakott krumplit, főzelékeket, pörkölt nokedlit, nudlit, meg még sok félét.Van amikor rántott karfiolt csinálok mert azt imádom.Van úgy hogy egyedül megeszek egy közepes fejnyit :lol:

Apa nálunk ügyesen főz, szóval azt mondta neki nem kell megfőzni, csak legyen otthon nyersanyag és majd rittyent magának valamit.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!
1000 éve nem jártam erre felé.

A mult hetem elég zsufolt volt.
Bele-bele olvastam az előző oldalakba de már 2 órája olvasok.

Cukorterhelés.Sima cukros viz büdi müanyag pohárba de legalább kedvesek voltak.Elég jól viseltem.

Doki.Mult hétfőn voltam,megmérte a méhem (fundusát) meg megnézte ver-e a szive uh-al.

4D-en voltunk hétfőn.Nem gondoltam volna,hogy a párom ennyire oda lesz tőle.Azt mondja mostmár sokkal közelebb érzi a babát.

Jaa és kislány!!!!!!!Azota csak kispinásnak hivja.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Sziasztok!

Én nem tervezek semmit lefagyasztani, szerencsére lesz segítségem.

Az én egyik kedvenc ételem a Caprese, ez jó emlék is számomra, mert mikor Apor megszületett minden nap készített a férjem reggelire. Mozzarella, paradicsom,a tetejére bazsalikom és olívaolaj. Ez jó barna kenyérrel finom, vagy piritóssal, amit megkenünk fokhagymával. Egyszerű és isteni finom.

Pumukli
Mikor adhatok Apornak rákot? Én is szeretem nagyon. :)

Apasági nyilatkozat

Nincs tapasztalatom, szerencsére. :) Én mindig szerettem volna, a baba egy családba érkezik, papíron is. A férjem még nálam is konzervatívabb. :)

Annus és mindenki :)
Képzeljétek az orvosom május 20.-ra írt ki, holott én bárhogy számolom nekem 31.-re jön ki a dátum. Valaki azt hitte, hogy automatikusan 38 hetet vesznek alapul az ikreknél, de én ezt nem hiszem. Elnézhetett valamit? No mindegy. A táblázatba átírhatod esetleg. Köszi
Szép nagy a pocakod. Az enyém hatalmas. Mindenki azt hisze hamarosan szülök. majd megkérem a férjemet, hogy fotózza le és megmutatom. :)

Annus
Ügyes vagy, hogy ennyire tudsz figyelni a kilóidra. Karcsú leszel szülés után. :) Jó a vonalzód!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A 3. trimeszter

Én nem éreztem meg, szinte szülésig úsztam naponta 1500 métert és tornáztam a Rékát.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


MOst nézem kétszer írtam le nektek a kiírási időpontot. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nekünk a doki már az elején megtiltotta a kamatyot.Szegény páromnak már a női bugyi láttán is föláll!!!Persze igyekszünk más módszerekkel csillapitani adolgot de ugyebár az nem ugyanaz!!

KajaHa csak a főzésre gondolok már kiver a viz.
Nincs ötlet.Ráadásul a párom húst eszik hússal.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Emese: mi a sportkocsinkat a börzén vettük.

Eszter: http://www.babaruhaborze.hu/
Most esküszöm nem találom a Kismamásat, de elvileg a BNV honlapján láttam. Hátha te ügyesebb leszel.

Évi: köszi, én már meggyógyultam, de Tüncinek kezdődő középfülgyulladást diagnosztizáltak ma a fülészeten, úgyhogy antibigyó... :?

Gyors kaják recijei jöhetnek, nekünk is pici hűtőnk van, fagyasztóba nem fér semmi. :roll: Én is imádom a tésztát, csak nem főzhetek azért mindennap azt. Mondjuk a párom is bírja a tésztát, de ő inkább húsos. Én már napok óta nem főzök, mert a gyerek nem eszik szinte semmit, nekem nincs időm, mert most nyűgös stb., az uram itthon sincs.

3. trimeszter: én nem éreztem nagy változást. Kicsit lassabban mozogtam a vége felé. :P Nekem nem volt szenvedés, még bírtam volna, pedig így is túlhordtam egy kicsit.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jobbulást Tündének, Tinu! Én szinte egész gyerekkoromban középfülgyulladásos voltam. Mindig volt 1-2 hét kihagyás, de újból beteg lettem mindig. Mitől lett beteg? Én versenyszerűen úsztam, aztán műugrottam. Ő is vizezik vmit?

Csorna! Már rég láttunk erre, tényleg! Örülök, hogy minden rendben! :) Apa örül a kislánynak? Mi lesz a neve? Miért nem szabad szexelnetek?

Olyan jó, hogy mindig eszembejuttatjátok, hogy vmit kezdeni kéne a gyerek nevével kapcsolatban - meg kell szerezni a házassági anyakönyvi kivonatunkat... Van, aki már megtette? Én most megpróbálok intézkedni. Majd beszámolok.
Vendég
 


Ja, nálunk is elég lassú a babanet manapság...
Vendég
 


Pumukli!Most néztem meg a férjem papírját, és az egy pótszabadságot igénylő nyilatkozat a 2009-es évre. Valamint hozzá van csatolva egy másik papír, amit az én munkahelyemnek kéne elvileg kitölteni, hogy én nem igényeltem. Egyébként ha nem veszem észre ezt a papírt a táskájában, neki fel se tűnik, hogy valamit kellene csinálni vele. Viszont az én mh-m nem is íratott velem alá semmilyen papírt. Nem kérdezték, hogy kell vagy nem kell?! Most akkor mi van? Help! :? :shock: :?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra van időm... megint... :? :? :?

Dóri, azt kérdeztem, hogy tu-de valaki a Szent Imre Kórház keddi szülésfelkészítő tanfolyamáról (hogy idén is van-e, és mikor?). Nemt udom, Szofin kívül még ki Szent Imrés.

Annus, szerintem is az ájulás inkább alacsony vérnyomásra utal, de a cukros lötyi után nem ritka. (állítólag) Amúgy nagyon csini a pocakod, csak azt nem értem, hogy én hajszálra ugyanígy nézek ki (mármint ekkora a pocim), de én közel 10x annyit híztam, mint te... :shock: :shock:

Erről jut eszembe, ma megyek védőnőhöz (az előző elment, most új van és a 14. héten voltam utoljára...). Kíváncsi vagyok, mekkora lecseszést fogok kapni a súlygarapodás miatt... :shock: :shock: De az a furcsa (amit Kutyafüle is írt egyszer), hogy semmi bajom: semmi vizesedés, nehézlégzés, jól alszom, minden reggel gyalog megyek dolgozni (kábé 30 pec séta), a vérnyomásom tökéletes, a cukrom tankönyvi... Szóval akkor mi a francért idegesítenek ezzel a kiló-témával?! Persze, utána majd megküzdök a fogyókúrával meg minden, de amíg jól érzem magam, addig miért...?!

sex: csak álom, főleg miattam. Kábé 1 hete próbálkoztunk vele utoljára, de az agyam egyszerűen leblokkol, nem tudok elvonatkoztatni - így nem is élvezem. Persze, más módon azért igyekszem kárpótolni a Kedvest :D :D , de ez így akkor is gáz... Pókhálósodom... :D :D

Na jó, indulok védőnénihez, aztán meló vakulásig.

Pusz mindenkinek,
Zs.

Kép

Kép
zsüci
 
 


Tinu,
Tücinek jobbulást!! Reméljük, időben elkapták, és gyorsan helyrejön!
Épp nézem, hogy már Te is a 100 napon belül vagy, gratula :lol:

Dóri,
mi még nem váltottuk ki a házasságit. 11-én úgyis szabin leszek a kardiológus miatt, igyekszem akkor elintézni... Bár előtte felhívom majd őket, hátha postázzák. :?

Félek, h beteg leszek, kicsit fáj a torkom, meg kezd tele lenni a fejem... Hazafele veszek osciloizét, meg bevszek ma dupla adag C-vitamint, mást nem nagyon tudok tenni :( A sok kedves kollega, aki betegen jön be dolgozni!!! :evil:

emese1979
 
 


Zdori Apa örül a kiscsajnak bár a szive mélyén fiut várt.
Tudod már 3 baba elhalt,ráadásul az elsőt pont szex közbe vettük észre mert véreztem.Ugyhogy apa még akkor sem nyulna hozzám,ha ezen mulna az élete.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Csorna!

Gondoltam rád a múlt héten!Felétek jártunk!Pontosabba Csornán kapcsolták szét a vonatot :wink: Gratula a kislányhoz!!!!Vannak már nevek,ötletek stb?


Mi valószínű elteszünk pár kajcsit a fagyóba.Amúgy apcim is ügyesen megfőz,bevásárol,kitakarít!Csak én azt se akarom h mindent ő csináljon,önző disznó módjára nekem kelleni fog h az első napokban ott legyen a baba körül ő is!Utána úgyis megy dolgozni :( Néha bizti rendelni is fogunk,illetve ha vki jön majd mondjuk h hozzon kaját! :lol:

Anika!
Várjuk a pocakfotót tőled is!!Amúgy én nem figyelek a kilókra!!!!Nehogy vki arra gondoljon h koplalok vagy h félek a plusz kilóktól!Azon aggódom néha h nem hízok eleget!!!De a baba nő szépen,így nem gond.Csak furcsa....Csak azt eszem s annyit amennyit tudok,ennyi.
Szerintem az ikrekkel felesleges is agyalnod h mikor fogsz szülni...csodálkoznék ha május közepén még benn lennének a lurkók :wink:

Én holnap megyek Szolnokra,fel is hívtam az anyakönyvvezető rokonunkat h mi kéne.De szóhoz se jutottam rögtön mondta h baba? :lol: Valószínű már tudott róla.Mondta h akárki bemehet és odaadja neki,de mondtam h épp otthon leszek "beszaladok".Örült h láthat :lol:

Babanet:Nálam is szarakszik pár napja!!!!Vmikor én se tudok belépni,tök lassú :roll:

annus11
 
 


Dóri: nem vizezünk, csak csanába járunk. :) Apukám mesélte nemrégiben, hogy neki is szinte mindig be volt gyulladva a füle egész addig, míg ki nem vették a manduláját.

Szofi: nem is írtam, hogy az én férjem is tudta, hogy hányadik hétben vagyok kapcsiból. :P Pedig igazság szerint én sem mindig tudom. :oops:

Zsüci: van most is felkészítő, fenn van a kórház honlapján az infó.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, Annus, nagyon köszi a kérdőívet! :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsüci!

Jó h jöttél egy gyors bekukkra!Szerintem ez a súly kérdés télleg alkati dolog...Rajtam azért volt pár kiló felesleg,lehet h ezért nem híztam eddig szinte semmit.Nem mondom h nagyon kövér voltam,de 5-6 éve még én is csinosabb voltam :roll: Lehet ha akkor esek teherbe,akkor nekem is +10 kiló lenne már...vagy mégtöbb :P

Emese!
Ha írsz levelet h kell a másolat a baba miatt akkor kiküldik!Én csak azért megyek be mert ismerem az anyakönyvvezetőt.De ha nem mennék be akkor menne érte más a családból,hiszen elég hülyén néz ki h postán kérem ki...amikor 10 perc séta és ott van akárki aki átveheti :wink:

Egy kérdés eszembe is jutott!
Mikor kell összepakolni a kórházi csomagot????Lehet h hülyén hangzik így a 27.héten már ezen agyalni :oops: De aki már csinált ilyet,mikorra szedte össze a kis kórházi csomiját?35.hét?Elöbb,később?Indulás elött?Vagy mikor 8)

annus11
 
 


Tinu,
köszi a linket. Megkeresem a másikat.

Én jó beteg vagyok. aludtam is vagy másfél órát. Adott a nővérem oscilloizé bogyót. Majd veszek hátha az segit.

Pénteken megyünk 4d-re, fél7-re :) majd hozok képet Álmosról :)

Hány hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell?

Csorna, gratu a kislányhoz :)

Ezen a kajafagyasztáson most már én is elgondolkozok, gondolom jól fog jönni..

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Eszter!
300 napnál nem régebbi kell!Várjuk a képet!!!

Tinu!
Szivi!Remélem h használható :lol:

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: