Új privát üzeneted érkezett!

na visszaaludt valszeg. Még csak annyi, hogy én kezdettől törekedtem az egyszerre történő alvásra - ahogy Rétes is mondta egyszer. Tutira nem lehet erőltetni, de törekedni rá érdemes. Na ez van.
megymag
 
 


Sziasztok!
Enikő!
Én is kaptam a császár után ergam cseppeket, meg először vmit infúzióban is, ami elég fájdalmas volt, de nekem se ártott a tejhozamban. Habár azt nem tudom, h hosszútávon milyen a hatás, mert én csak a kórházban kaptam.
Remélem hamar rendbejössz!
Próbáld lehetőleg pozitívan szemlélni a helyzetedet, mondd mindig, h menni fog, mert így is van! Ezt csak azért írom, mert egy kicsit úgy érzem, h nehezen jössz ki a rossz hangulatból. Ha nem így van, akkor bocsi, h rádfogtam!

Zsolka!
Szóval egy napon születtünk!!! Én most leszek 29! Hímezni én majdnem mindig használati tárgyakat hímzek, táskákat, terítőt, könyvborítót, esetleg képeket a falra. Vhogy én se szeretem, ha nincs semmi haszna annak amit csinálok. Nagyon ki tud kapcsolni a hímzés, és vmi hobbi mindenkinek jár, nem igaz? :D

No, megyek kipihenem a mai vendégséget.
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Evicuska!
Neked is toxémiád volt? Magasvérnyomás, ilyesmi, és ezért kellett a császár?
Babkocsihoz: Hunor eddig ordított benne, de ma csoda történt! Délelőtt, mivel csodaszép idő volt, kivittem az udvarra, tologattam és legalább 40 percet szunyókált. Nem is tudom, mikor történt ilyesmi vele utoljára. Várom a képet az ágyikóról én is!
Biztos jó lehet a kismam-jóga! Énmár bánom, hogy az első várandósságomkor olyan passzív, meg lusta voltam. Sok mindent ki kellett volna próbálni, csak akarat kérdése lett volna az egész…
Miért választasz dúlát? Bevallom, én nem sokat tudok az ő szerepükről. Miben többek ők, mint a szülésznők? Miben tudnak segíteni? Nem zavaró, ha pl. az ember lányának a párja ott lesz? És pénzbe kerül?

Enikő!
Mi használtuk az espumisan cseppet és nekünk az vált be. Az infacol kevés volt, a gripe water-t pedig nem használtam sokáig, így nem tudom, hatott-e, de nem úgy nézett ki a dolog. Csatlakozom ritmithez, az idő oldotta meg nekünk is a kérdést. Huncut mindig este, fürdés után kezdte el a keserves sírást, úgy 15-20 percig, addig apa ringatta őt. A szélcsövet én nem mertem használni…A babamasszázs is hatásos ilyenkor. A cseresznyemagos párnácska timikától számomra új, de biztos jó lehet!
Még egy kérdés: hogyhogy folyadék maradt a méhedben? Mi váltotta ki? Nem olyan alaposan tisztították ki, vagy mi az oka? Jobbulást!

Köszi mindenkinek a tanácsokat a napirend és tesóproject-tervezés kérdésekben!
Szóval akkor kifejtem egy kicsit bővebben, hogy miért voltam annyira kíváncsi!
Tesókérdés: Mostanában foglalkoztat, hogy jó lenne betervezni a következő babát, úgy, hogy pont 2 év legyen a korkülönbség a gyerkőcök között. A gond ezzel a következő: 1. nem tudom, hogy áll a kérdéshez a dokim, kicsit félek is, hogy ő vbac-párti vagy sem. 2. béna vagyok, nem vagyok egy házitündér, meg a gyakorlatiasság is távol áll tőlem, így félek, hogy mi lesz velem gyerekkel, ha most még az egy is sok nekem; bár a férjem támogatja a tervet, hogy majd segít (tényleg sokat segít most is) 3. a szervezetem, a méhem „mit fog szólni” hozzá, kicsit félelmetes belegondolni, hogy nemrég még „kis fészek” volt a méhem, aztán most megint működésbe kell lépnie… 4. annyira ragaszkodik hozzám Huncut, hogyan fog viszonyulni egy tesóhoz…Most sokan mondhatjátok, óóóó de sok baja van….hát én ilyen parás nőci vagyok sajnos, meg ügyetlen is. A tesó-kérdés azért is furi nekem, mert én egyke vagyok…na ez sok mindent megmagyaráz…ám dönteni kell hamarosan.
Napirend: Huncut úgy 7-8 körül kel, nagyon szeret még hancúrozni-hemperegni az ágyban (bevallom, egyikünk sem korán kelő), aztán felkelünk és reggelizik egy kis tejpépet. Utána elvan, játszadozik vagy rajtam csüng, ill. mindkettő…10-11 között elálmosodik és alszik legalább 1 órát, van hogy 1,5 órát. Felkel, és ebédelünk. Hol előbb 12 körül, de kitapasztaltam, hogy fél1-1 körül inkább bele lehet diktálni valami kajafélét. Aztán 2-3 körül ismét alvás, bár mostanában később, 4-5 felé és ebből van a gond. Nem tud elaludni 9 előtt. Ma pedig délelőtt 1 órát aludt, de egész du nem, csak 6 felé elszunnyadt. Persze, hogy fél10-kor aludt csak el. Van, hogy 10-kor.Sajnos éjszaka többször is ébred (rengetegszer sokszor) és cicizik-szopizik-sírdogál. Szóval gond nála az, hogy estére nem fárad el. Ezért kérdeztelek meg benneteket! Hogy lehet ébren tartani a gyerkőcöt? A másik: hintáztatjuk, és abban alszik el, ha már 2-3szorra sem sikerül cicizés közben elaludnia….Persze du is kap uzsit, meg a vacsi sem marad el. Amikor pedig elmegyünk valahová, természetesen borul az egész napirend…
Úgy gondolom, hogy határozottabbnak kellene lennem a kisfiammal, de sajnos legtöbbször vajszívű vagyok. A fürdetés időpontjához én is ragaszkodom.
Természetesen én sem vagyok híve az erőltetésnek. De sokszor úgy érzem, nagyon engedékeny vagyok. Bár Ranschburg Jenő azt írja, hogy olyan kis gyermeket, mint Huncut, nem lehet elkényeztetni.
Az elválasztást még jegelem. Várok még. Megfogadom tanácsaitokat!
Szoktam olvasni Ranschburg Jenő: Szülők könyve c. munkáját. Nagyon megnyugtató dolgokat ír számos fontos témában.
A minap bukkantam rá egy másik topikban – Virág biztos olvasta – a babastart tanfolyamra a kismamablogon. Valaki ismeri?

Rétes, Háziboszi!
Olyan jó, hogy hobbiztok! Engem mostanában a patchwork érdekelne, meg a keresztszemes. De sajna nem vagyok egy kreatív gyerek. Pedig szeretnék. De hogy tanulnám meg és főleg mikor??? Könyvek már vannak…varrógép is lesz. Rétes! Tök jó, hogy használati tárgyakat készítesz! Nem tennél fel esetleg egy képet elkészült könyvborítódról? Úúúúgy megnézném!
Szóval csak annyi, hogy le a kalappal a kézügyeskedők előtt!

Az ergamról én nem hallottam. Miért is adják? Bár lehet, hogy én is kaptam injekció formájában a kórházban…vagy csak szájon keresztül alkalmazzák????

ÓÓÓ, bocsi a regényért!
Na megyek, elteszem magam holnapra!
Békés éjt minden kedves anyukának és gyerkőcnek!
Vendég
 

 
 

Sziasztok, és persze jó éjt mindenkinek!
Na, jó későn jöttem. Egy dolgozatot írogatok, ami nappal nem igazán megy. A férjem ugyan próbál segíteni babázni, de Gertrúd mostanában annyira anyakorszakos lett, hogy sokszor még tőle is átkéredzkedik hozzám. Most egy kicsit pihenek, jöttem hozzátok :D

Császár: én nem tudok semmiféle Ergamról. A műtét után közvetlenül 2-3 óráig valami ment infúzióban, de őszintén szólva nem kérdeztem meg, mi volt az, ők meg nem mondták. Viszont utána iszonyatosan fájt a hasam vagy 2 napig, amiről mint kiderült, nem a heg volt, hanem az utófájások, amiktől összehúzódik a méh. Az orvosom a műtét után kb. egy nappal nézte meg, hogy halad, az egyik főorvos 2 nap múlva, és megállapították, hogy nem kell oxitocin rá (itt azt adtak volna injekcióban, ha jól értettem), mert olyan szépen megy vissza magától. Én meg szenvedtem közben. én gyanítom, hogy a gyakori szoptatástól volt, állítólag az nagyban segít visszahúzódni a méhnek. Enikő, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen alakul minden, kitartás! Azért jobban vagy már?

Napirend: hogy ti mind milyen rendszeres emberek vagytok! Én ha ilyen rendet akarnék tartani, először magamat kellene megnevelnem :lol: , de nem hiszem, hogy ez már változni fog. Én alapvetően figyelem a babát, és akkor igyekszem őt altatni, ha álmos. Mostanában van nagy változás, kezd neki sok lenni a napi két nagyobb alvás. ha mégis összejön, akkor este 10-11ig kukorékol. A másik verzió, hogy alszik napközben kb. 3x 20 percet, ami általában elégnek tűnik neki, csak így meg nekem nincs "lyukasóra". Őszintén szólva fogalmam sincs, hogyan működhet ez a figyelem-a-gyereket dolog mondjuk kettővel, mert így egy babával ez megy. De mondjuk hogy lehet egyszerre kettőt altatni, ha mondjuk az egyik nem álmos? Mert Gertrúd ha nem álmos, úgysem alszik - és megértem őt, mert én sem tudnék úgy. Egyébként még mindig 8-10x szopik egy nap, akár egy újszülött, és emellé megy a hozzátáplálás. Ennek a rendje csak annyi, hogy ebédre mindig kap valamit, általában vacsorára is, meg vagy tízóraira vagy uzsonnára még valamit. De lehet, hogy előtte-utána fél órával is szopik, illetve ez teljesen változó. Szóval napirend szerinti hozzátáplálás van igény szerinti szopival. Gondolkodtam ezen, lehet, hogy ezért eszik csak kis mennyiségeket. De nem akarom ezt erőltetni, hiszen szinte mindent megeszik egyébként, hol ennyit, hol annyit, és hízik is. Kezdem nehezen bírni hordozni őt.

Hasfájás: nálunk is volt pár nagyon durva hét, alig aludtunk éjjel valamicskét, meg nappal is nyűglődés volt. Nekünk a szélcső és a cseresznyemagos párna jött be enyhébb esetekben, de inkább az idő oldotta meg.

Borakata! Akkor te már bátran tervezgetsz. Mikor fogsz beszélni az orvosoddal? Mi inkább 2,5 évre gondoltunk.
A Ranschburg könyvet nem ismerem egyébként, meg ezt a babastart tanfolyamot sem.
Vendég
 


Borakata: magas vérnyomásom volt (max. 145/95), de toxémiám nem volt. Viszont a császár nem a vérnyomim miatt volt, hanem mert nem lett jó a flowmetria. A vérnyomásom a műtétre előkészítésnél 115/70 volt, szóval annak nem volt szerepe a császárban.

Egyébként én a műtét után kaptam oxitocint, még másnap is (szerdán délután fél6kor volt a műtét), és még pénteken is. Az első éjszaka volt szörnyű, főleg ugye hogy meg se mozdulhattam, de utána már nem volt gáz.

Kép
Kép
evicuska
 
 


lemaradt a dúla. Szóval neki kevesebb jogosultsága van a szülőszobán mint a szülésznőnek, nem vizsgálhat meg, nem dönthet, hogy pl. adjanak oxitocint, vagy hogy ez nem sikerül, legyen császár stb. Ő mint segítő van otthon a férjed mellett. Megmasszíroz, homeopátiában otthon van, meg persze ismer olyan pózokat, mozdulatokat, amik segíthetnek a vajúdás alatt. És persze a szülés előtt és után is segít. Mivel hozzájárok jógázni is, szerintem elég jó lesz a kapcsolat a várandósságom végére, biztosan nagyon jól megismerjük egymást és sokat fog nekem segíteni hogy ott lesz. De természetesen a férjem is ott lesz.
Hogy lesz-e fogadott szülésznőm, azt még nem tudom.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Az kimaradt, hogy a dúlának is fizet az ember (a dúlám díja 35ezer Ft). A díjának egyik fele a Dúla Szövetséghez megy, a másik felét ő maga kapja. Viszont ugye havonta csak 1 mamát vállal, tehát abszolút rád koncentrál, bármikor elérhető stb.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Kata! A méhed akkor vállalja be a következő fészeklakót, ha már amúgy is alkalmas rá. Úgyhogy no para, ha összejön a baba, akkor a fizikai- alkalmassági részén nincs mit aggódni! Ez a szülésre is vonatkozik! 2 év pedig bőven több, mint szükséges ahhoz, hogy rendesen meg is szüld. Az egyéb aggályokra meg azt mondom, az ember mindig annyit old meg, amennyi van. Féltékenység pedig nem ok. Én is egyke vagyok, és tudom az ember a legnagyobb dolog, amit adhat a gyermekének, az egy testvér! Gondolj bele! Neked nem lenne jó, ha lenne egy hasonkorú tesó, akivel sokmindent meg lehet beszélni? Nekem igen!(Féltesóim vannak, de sokkal kisebbek nálam, a legnagyobb is csak 16) Egyébként az enyimek most épp hihetelenül kezdenek összenőni és igazi barátokká válni, ma pl beújítottunk, anyunál K. nagyon sírt a pirinyó szobában egyedül, nem szeret ott aludni, és ami még soha nem fordult elő, összeraktuk őket aludni, Á örült neki, és megvígasztalta K-t, aztán szépen elaludt mind2 a maga ágyában, és úgy örültek egymásnak - és nap mint nap van ilyen élmény, mégha néha van kis durvulás is, no de az is kell az egészséges szocializációhoz. Pont te lennél ilyen kis hitetlenke a magad képességeit illetően, akinek pedig a hivatása egész mást kíván? Ejj-ejj! Nem hiszem én azt! :lol: Csak tessék örömmel koncentrálni a kistesóra. A szituációkat sokszor nem uralni kell, hanem tudni kell úszni rajta:-) puszmány, nem kioktatásnak szántam, csak kistesóösztönzésnek :-)
megymag
 
 


Kata!

Én is egyetértek Megymaggal, a legnagyobb ajándék egy szülőtől a gyermekének a testvér(ek).
Ezt én is tudom, mivel nekem nem volt testvérem, szenvedek is tőle, még most is felnőtt fejjel!
És milyen öröm a szülőnek, ha látja, hogy a testvérek szeretik egymást, ha összebújnak, stb.
Én is gyakran tapasztalok ilyesmit, a nagyobb tanítja a kisebbet, eteti, játékra invitálja, elaltatja....
Mostanában sokszor fordul elő, hogy Rózsa altatja el Gábort, mivel én egyedül hagyom őket a szobában!
Az ajtón keresztül hallom, ahogy nyugtatja, mesél, vagy énekel neki!
Nagyon édesek!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Kata!
Cstalakozom az előttem szólokhoz :wink: Alig telt el pár hónap (hisz Villő még csak nyolc hónapos:), és Ők már testvérek. Bálint elfpgadja Villőt, játszik vele, játékból eteti, szóval ez már egy megszokott élethelyzet nála, és sokkal így szerintem, mintha csak Rá koncertálnánk. Így is kap elég szeretigyelmetet, figyelmet, csak most már Ő is adhat másnak:) És úgy érzem, h ezt Ő is érti.

Timika!
Miért törvényellenes, ha Bálintot azért nem veszik fel oviba, mert Villővel itthon vagyok? Tudsz valamit, ami én nem? :wink: Bárcsak tvellenes lenne, de sajnos nem az.
Képzeljétek, ma beszéltünk az önkormányzatnál oviügyekért felelős referenssel, és azt mondta, hogy elegük van abból, hogy a kicsivel otthon levő, unatkozó anyukák szeretnék beadni a nagyobb gyereket az oviba. És ezt a polgármester is unja és szeretne ellene fellépni. Hát, ebben az országban ha ilyen a gondolkodásmód, nincs min csodálkozni...

Kata!
A Kolping Hotelről mi csak jókat hallottunk, szeretnénk is menni majd tavasszal. Nem ócsó:(

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Ritmit :) Bocs, most csak neked válaszolok gyorsan, később próbálok még jönni.
Ovival kapcsolatban itt egy cikk, ebből sok mindent megtudhatsz, de igazából nem erre gondoltam, hanem amire a cikkben is hivatkoznak ("Jogok az oviban - 2007. október). Ha gondolod és lesz időm, megpróbálom majd a teljes anyagot előkeresni.
Addig is:

http://www.kismama.hu/kisgyerek/vihar_ovi_korul/3744/

KépKép

KépKép
timika
 
 


Ritmit: én is úgy tudom (egyszer utánabogarásztam valakinek), hogy nem lehet jogszerűen nem-felvenni egy 3 évét betöltött körzeti gyereket az oviba - csak akkor, ha a csoport tele van szintén 3 éves, körzeti gyerekekkel. Ilyen esetben rangsorolni a szmk által (is) megszavazott, írásba foglalt alapelvek mentén lehet, melyek közt már szerepelhet szempontként, hogy előbb a dolgozó anyák gyermekeit vegyék fel. De a legtöbb esetben távolról sem ez a helyzet, mikor elutasítanak valakit :x Csak hát ugye megint a jogok és az élet: jogod van panaszt tenni, jegyzőhöz menni, aki vagy ráparancsol az ovira (na, köszi az ilyen felvétel utáni hangulatot), vagy elhelyezi a gyermeket egy másik oviban a kerületben (ezt is köszi... mert tuti, hogy a kerület túlvégén levő, nem túl szupi ovi lesz az, ahol nincs sok gyerek, nemde?).

Kolping: mi is vegyeseket hallottunk! De végül nem ezért nem mentünk oda, hanem mert megnéztük az árakat. És eldőlt, hogy nem tesszük ki magunkat a teszt-élményeknek, nehogy csalódjunk. Mert nem volt kedvünk :wink: :D

És: segítsetek már, tökre elfelejtettem, hogy van ez a hozzátáplálósdi az elején. Ilkám minden kaja után nyúlkál, amit meglát. Ezért, és mert igen finom körtét kaptam, adtam neki nemrég kóstolót. Aranyosan eszegeti. Egyszerre nem sokat, de azt lelkesen. Már almát és banánt is kapott azóta, mindig pár naponta próbálva az újat. Amire nem emlékszem: az ember eleinte nyilván egyszer ad neki egy nap gyümit. De ha kétszer kínálom, ő kétszer is szívesen elnyalogat ugyanannyit (persze utána mindig szopit is kér). A mennyiség nem mutat semmit, mert ő szopni is sokszor keveset szeret. Kis szünet, aztán újra kezdi, ez a technikája, na. De most akkor hányszor kapjon, és mikor lépünk tovább "több gyümis étkezés egy napban"-ra??? Hogy volt ez? Bár Andris egész más tészta volt, a feljegyzéseim nem sok támpontot adnak e tekintetben.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Zsolka! Sztem a gyümiket, ha már eszi egy ideje, nyugodtan adhatod kétszer is bátran, 2 gyümivel nem teszel rosszat. Előbb külön, aztán vegyesen összeturmixolva többfélét. Ha már ez is megy, tegyél bele kis Sinlacot (csak úgy víz nélkül elkészítve, belehinve, az nagyon egészséges és a babák szeretik. Aztán ha már ez is megy pár hete (de sztem te ráérsz, mert Ilka még nincs 6 hónapos), akkor jöhet még egy kaja: vagy a főzeléket vezeted be ebédre, vagy a tejpépet este, ez a te döntésed és attól is függ, nem ébred-e esetleg többször éhesen a baba éjszaka. Á-nál elsőzör a főzeléket vezettem be, K-nál anyukám és a védőnő is azt mondták mostanában azt javasolják,a gyümi után inkább a tejpép jöjjön, ráadásul ő éhes volt éjszaka, elkezdett mozogni nappal sokat és nem volt elég már a tejcsi meg a gyümi reggelig. De úgyis látni fogod, minden babánál más a dolog. csak lazán, ahogy szoktad!
megymag
 
 


Sziasztok!
Kata!
Ne kezdd el elképzelni, h milyen lesz 2 gyerekkel, úgyse fog menni! :D Minden gyerek más, és azalatt a 9 hónap alatt, amíg a másodikat kihordod annyit változik az elsőszülötted, h csak na! Lehet, h nagyon ragaszkodó, anyás, de amikor jön a kövi baba, akkor a legkisebbek is felfogják (a végén persze), h jön vki, és anya neki is kell. Ezen ne izgulj! Féltékenység meg lehet akkor is, ha többet vártok!
A szervezeted ha már mensizel rendszeresen, akkor felkészült a kövi babára. Mondjuk nekem a második alkalommal a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, h most egy pár évig ne szüljek, de amúgy nagyon szép vagyok belűlről. :D :wink:
Én se vagyok rendszerető (vagyis szeretem persze a rendet, csak nem tudom előállítani), de azért nem szakad ránk a ház! Amikor az embernek 1 gyereke van, akkor természetesen az az 1 tölti ki minden idejét, de hidd el, belefér egy második is, mégha nehéz is most elképzelni ezt.
Egyszóval: hajrá tesó!!!

Zsolka!
Én anno kóstoltattam kb 2 napig, aztán lett 1 gyümis, vagy főzelékes kajálás a szopi helyett. Mondjuk most h visszagondolok én is főzeléket adtam először. Ha szívesen eszi Ilka, nyugodtan adj neki szerintem amennyit kíván. De ha a szakszerű véleményekre vagy kíváncsi: 1 hétig csak 1 féle kaja, figyelni, h nem lesz-e ragyás tőle, először csak 1 majd 2, majd 3 stb kávéskanálnyi kaja, szigorúan csak szopi után (szerintem ez balgaság, mert a gyerek szívesebben kóstol meg mindent ha éhes, és minek vacakoljak kanálkázással, ha nem akarom, h egyen, hanem azt akarom, h szopizzon, de ez az én véleményem).

Boszi!
Majd egyszer ha lesz rá érkezésem teszek fel képet a műveimről! A keresztszemest nem kell tanulni! :D Tölts le vmi egyszerű mintát, vagy vegyél újságot, amiben van leszámolható minta és vágj bele! Tetszeni fog, meglátod! :D :D

Na, megyek fürcsikélni!
Üdv:Viki
Vendég
 


Zsolka: Én Zalánnak először gyümiket adtam, gyorsan ment, nagyon szívesen ette. 3-4 nap alatt ki is váltottunk gyümivel egy szopit, a délelőttit. Aztán utána nem sokkal jött a főzelék, abból is másnap már 200 g-ot megevett :shock: és nekem azt mondta a védőnő, hogy ha 200 g-ot megeszik, akkor kiváltottunk egy szopit. Szóval elég hamar ment, nagyon szívesen evett. Meg most is nagyon szereti a hasát :D Viszont a tejpépet csak 10 hónapos kora környékén próbáltuk ki, 1-2 hónapig szerette, de utána már nem volt hajlandó megenni. És Zalánnak a Sinlac sem ízlett.
A Kismama hozzátáplálásos táblázata alapján ismertettem meg az új gyümikkel, zöldségekkel.

Kolping: bizti jó lehet, de nagyon durvák az árak :shock: :cry:

Kép
Kép
evicuska
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a véleményét és tanácsát! Igazán jól esett!

Virág!
Vígasztallak Téged, én nem vagyok „rendszeres” ember Huncutommal együtt! Ahogyan a többiek is írták: amikor már úgy látszik, hogy kialakult a napirend, akkor a másnap már teljesen másként zajlik. Tegnap már kezdtem örülni, hogy húúú, H. alszik dél felé, és minden oké. Ma persze séta után elaludt a babakocsiban, kemény 45 percet, aztán 5 felé elbóbiskolt és 9-kor került ágyba, miután totál „kipörögte magát”, mindig így van ez, ha vendégeink vannak. Most már többedik napja, hogy apa a hintából rakja bele az ágyba. Persze utána is ébred…meg éjjel többször felsír, szopizik, szerintem a fogai miatt.
Igen, tervezgetjük a tesót, de valszeg még várunk. Bár itt annyian noszogatnak-buzdítanak, hogy lehet, előbb jön…majd kialakul remélem. Még nem beszéltem az orvosommal, még mindig tologatom a „meglátogatását” bizonyos „dzsungel-okok” miatt…A 6 hetes kontroll óta nem voltam….pedig tudom, kellene szűrést csináltatni. Egy másik „dzsungeles” barátnőmmel kellene már rászánnunk magunkat, együtt könnyebb alapon. Miután eltávolíttattuk a dzsungelt… Persze 12 ropinkba kerül…vagy többre, mert ugye új évet írunk már.
Császárhoz: Nekem nem néztek flow-t!
A 2,5 év korkülönbséget nekem is sokan mondták már, szimpatikus.
Remélem jól mennek a vizsgák!!! Kitartást, erőt hozzájuk!

Evicuska!
Majd ha aktuális lesz, megírnád a tapasztalataidat a dúlával kapcsolatban? Nagyon kíváncsi vagyok! Én a köv. szülésnél is szeretnék fogadni szülésznőt! (most is fogadtam, csak sajna nem lett rá szükség)

Megymag!
Köszi a bíztatást, jól esett! Nem vettem zokon! A hivatásom tényleg mást kíván…de nekem is sokszor nagyon jó, ha megerősítenek, buzdítanak, erőt öntenek belém…tényleg! Ezért is jövök ide, hozzátok!
A parázás azért nem olyan vészes, csak néha túldrámázom a dolgaimat. Ettől a férjem tud falra mászni.
Tetszik a szitus gondolatod! A gyermekeid története pedig nagyon édi!
Egyet értek Veled, jó lett volna nekem is egy tesó! Hiányzik is!

Tünde!
Milyen édesek lehetnek együtt a gyerkőceid! Kedvet kaptam mindjárt 3 gyerekhez! Egyébként 3-mat tervezünk, de majd meglátjuk…
Köszi Neked is a bátorítást!

Ritmit!
Köszi Neked is a megerősítést!
Igazad van, milyen ország ez, ahol nemhogy segítenék a családokat, még akadályozzák is!
Nem akarok politizálni, de mintha tudatos lenne…sajnos.
A város, ahol élünk, hál’ Istennek nagyszerű ebből a szempontból! A polg.m. hívő ember, maga is háromgyerekes. Évente kétszer tart egy ünnepséget az újszülött babáknak és szüleiknek. Ovisok műsort adnak, ő köszöntöt mond, egyenként kihívja a gyerkőcöket szüleikkel, kezet fog, anyuka virágot kap, köszöntő oklevelet, 5000 Ft-is vásárlási utalványt. Utána rövid állófogadás, fényképezkedés-csoportkép. Délután pedig elmegyünk az általa létre hozott Újszülöttek Ligetébe, ahol egy-egy fát ültetnek el a szülők gyermekük születése örömére. Kint is meleg tea, süti és jó hangulat. Valamint egy nagy táblára kiírják a gyerekek nevét, szül.adatait. Szuper ötlet szerintem! És nagyon megható volt! Ehhez persze kell egy családcentrikus polg.m. Nagyon nagy élmény volt nekünk!

Zsolka!
Én először a tejpépet vezettem be, majd a répa-krumplit, és a gyümölcsöt. De ahogyan mindig írjuk, minden gyerek más és a ritmusa is különböző.

Nagy tanulság a számomra– ahogyan írtátok – hogy nem szabad megszoknia az üveges ízt. Én legközelebb-ha módom lesz rá – nem fogok neki adni, ill. mérsékelni fogom az adagolását. Természetesen nem zárkózom el annyira mereven tőle, mert ahány gyerek annyi féle evés. Ma pl. H. alig evett valamit. Még az előző napokon jól bevált sütőben sült krumpli sajttal sem jött be neki, eltolta a kezével. Vártam, hátha nem annyira éhes, de 3-4-szeri próbálkozásra is elutasította. Na ekkor elővettem egy vaníliás bébidesszertet (egy drágaságot, ahogy írtátok) és láss csodát! Megette az egészet! A védőnőm javasolta, hogy mérsékeljem a „nasikat”, hát nem tudom. Egy másik ismerős azt mondta, a vashiány étvágytalanságot okoz. Lehet, ezért a nagy elutasítás, bár akkor az édesség sem kellene…

Rétes!
Köszi az együttérzést a rend-dologgal kapcsolatban! Valahogy megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a káosz-elméleteimmel…
Érdekes, ahogy arról írsz, hogy az elsőszülött érzékeli a tesó-jövetelt. Eddig erre nem is gondoltam.
Egy ismerős anyuka nekem azt mondta, hogy ő azért vár még (neki tavaly februárban született a gyerkőc), mert a fontosabb pillanatokban (bilire szoktatás-beszéd stb.) nagyobb figyelmet igényel a gyerek, ill. ezt ő így gondolja. Ha pedig akkor már lenne egy kicsi, akkor nehezebb lenne a dolga. Ám én most arra a szintén barátnő anyukára gondolok, aki most 37 hetes állapotos és a kisfia még nem jár. Neki is meg kell majd oldani a dolgot! Majd kíváncsi leszek, meglátom, hogyan boldogul és megfigyelem őt!
Milyen Bagon lakni? Hogy tetszik ismét vidéken? Én is a környéken nőttem fel, pont a Baggal „szemközti” D. betűvel kezdődő településen. Nagyon szerettem! Most is sűrűn járunk haza, lehet, hogy Aszódon össze is futottunk már, ugyanis gyakran megyek oda vásárolni….

Parázásomról: lehet, hogy azért alakult ki, mert egykeként sok elvárással találkoztam (családban, iskolában mondjuk ez most is igaz, a hivatásomat tekintve is) és találtam szembe magam. Ehhez hozzájött a nem éppen boldog időnek mondott gimis időszakom is. Ott is hajtani kellett, egy nem éppen kedves és befogadó, barátságos osztályban. Szóval lehet ezért a nagy aggódás, körültekintés…Bár mostanában próbálok lazább anyuka lenni, aki nem csinál már nagy dolgot abból, hogy húúú most kimegyünk sétáltatni és öltöztetés sírás közepette, vagy ha gyorsan kell indulni, nem esem már annyira kétségbe.

Van egy gyülekezeti tagom, egy 4gyerekes anyuka. Csodálatos család! Az anyuka sokszor mind a 4 gyerekkel bicajozik. Egy elöl, egy hátul, 2 pedig saját bicóval. Mindig vidám, mosolyog, jókedvű és energikus. Soha nem panaszkodik. Nagyon segítőkész és figyelmes, amíg pocakos voltam, mindig érdeklődött, találkoztunk. Nagy megtiszteltetés volt megkeresztelni a 4. gyerkőcét! A mai napig jó a viszonyunk, bár ritkán talizunk most mát. Korábban sűrűbben, mert hittanosom volt a kislánya. Szóval, egy szó mint száz: jó rá, rájuk nézni, járnak az alkalmainkra, és nagyon lelkesek. Ő számomra példakép. És amikor talizunk, mindig jól néz ki, csinos, sportos, laza. Csodálom őt és mindig kérdezem, hogy mi a titka. Ő meg csak nevet és azt mondja, hogy nem láttam még őt akkor, ha felemeli a hangját, vagy türelmetlenebb a gyerekeivel. A párja is mindenben segíti, bizti e nélkül nem megy. Szeretnék ellesni tőle pár dolgot, de ő mindig azzal jön, hogy semmi taktika nincs. Szerintem meg igen is van: mély, őszinte, odaadó szeretet párosulva rengeteg türelemmel. Vajon miért nehéz mégis sokszor kivitelezni?

Na, jóóó sok voltam, de hát mit tegyek, inspiráltok!

Békés éjt Mindenkinek!
Puszi
borakata
Vendég
 


Timika!
Köszi szépen a linket, tegnap focizós nap volt, nem volt rá időm, de ma elolvasom figyelmesen.

Zsolka!
nem is olyan egyszerű ez a hozzátápi:) Villő most kezd belejönni, nálunk így alakult: reggel/hajnalban az első ébrdésnél szopi, visszaalszik, délelőtt 9 körül gyümölcs, most főleg banán-körte-alma, és innnetől napja válogatja. Kap ebédre főzeléket, de még nem adok neki húst vagy sajtot, csak magában. Nap közben valamikor, általában alvás előtt szopizik, uzsira vagy főzi vagy gyümölcs. Mindig rakok Sinlacot a kajájába. Kialakult napirendünk nincs, nem is tudom mennyit eszik mennyiségre, és a szopi is érzésre megy, ha már álmos vagy este felé nem csak elaltaáshoz, hanem kicsivel előtte is. Bálintnál ennél sokkal rendszeresebb volt az evés, kicsit merevebb, de kiszámíthatóbb. Törekszem Vilőnél is, hogy kialakuljon valami rendszer, de csak mostanában kezdett el mennyiségeket enni.
Bálint sem alszik már délután egy ideje, fárasztó nagyon, de hasonló volt a helyzet, nehezen aludt el du, sokára ébred, este lehetetlen volt lerakni.

Kata!
Szeretem a leveleidet, tetszik, hogy mindig kiírod magadból ami épp benned van, félelmeidet, aggodalmaidat. Remélem tudunk segíteni ebbn-abban, ami épp kétséges számodra!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


sziasztok!

Borakata! ha egy évszakos babát akartok, ráértek júliusban "összehozni" :) addig annyi idő eltelik még!
én úgy gondoltam még ebben az időszakban, ahol Ti most vagytok, hogy majd szépen 1 éves korában magától elválasztódik, lesz 3 hónapom fogyókúrázni, regenerálódni, nőnek lenni, és majd mikor 15 hós ugye babásodom. na ebből csak az utolsó tételt pipálhatjuk :oops:
nem választotta el magát, nekem meg nem volt szívem hozzá. aztán terhesen sem feltétlenül akartam megvonni a szopikat. arra is volt elméletem, hogy na majd akkor, ha megérzi a tej más ízét, szintén leszokik róla! hogyisne! 1 éjjel volt sztrájkféleség, még bőven a poz teszt előtt, de több se! ez sem jött be...
aztán már fájt is a mellem, és a pocakom is néha, kellemetlen volt a sok szopi. amikor pedig jött a rózsaszín rém, egyik napról a másikra kellett elválasztani. a dokim (akkori) nem támogatta ezt, (szerinte nem amiatt véreztem) én így döntöttem, és bár szörnyű volt, nem bántam meg. így pihen egy kicsit a mellem. eléggé le lett strapálva a 16 hónap szoptatás alatt, nagyon érzékeny most is, néha (nemkomolyan persze) elgondolkozom rajta, akarom-e én ezt a szoptatást még egyszer :oops:
na persze aztán rájövök, hogy igenis nagyon is akarom :)
ennyit az elválasztásról. a tanulságom annyi, hogy kell az a pihi a szervezetnek, legalább várandósan. ismerek olyan anyukákat, akik végig szoptattak, és nem volt baj :)
úgy egyébként pedig kevésnek tűnik most a 2 év korkülönbség. a kihordás szempontjából legalábbis. nekem segítségem 0, a férjem ha 8-ra hazaér már örülök neki (és reggel 7kor már nincs itthon), senki rokon-ismerős barát nincs, akire rendszeresen lehetne számítani. anyósékkal javul most a kapcsolat, de mindennapos velük sem lesz soha, a szüleim idősebbek már (68-63), messze is vannak. nem tudom, hogyan oldottuk volna meg, ha pl kórházba kell feküdnöm hetekre...
ilyeneket is számításba érdemes venni. egyébként a 2 évesek már nagyon jól eljátszanak egyedül is, sokkal jobb-könnyebb lesz, mintha tavaly szültem volna. és biztos, hogy ha összejön a kistesó, akkor a szervezeted is készen áll rá :) csak hogy pro-kat is mondjak a kontrák mellé :)

már nagyon készülődöm, utolsó kisruhákat vasalom, vérvételt intézem, ctg 6-án lesz az első... nagyon elszaladt az idő :) amikor fenn leszünk, keveset tudok jönni, már ha, ugyanis a gépemet nem visszük fel valószínűleg.
szép napot mindenkinek :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Leírná valaki nekem mi az a Sinlac? Én még nem hallottam róla!

Borgmama!
Nem a csecsemősök bagóznak, hanem a szülésznők/ápolónők! legalábbis amit érezni lehetett!

Én mindkét gyereket 22 hónapig szoptattam, Rózsát 2 hónappal a szülés előtt sikerült elválasztani.

Sajnos nálunk tombol ismét a "takonykór", mindhárom gyereknél. A pici viseli legnehezebben, remélem nem tart sokáig!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Borgmama, jó hogy jöttél! :D Hogy érzed magad testileg, lelkileg? azért még van egy kis időtök.
Én most őgy gondolom, hogy nem merném bevállalni a szoptatást terhesen, csak az előzmények miatt (korán túl sok keményedésem volt), pedig annyira szeretek szoptatni. Őszintén szólva most azt sem tudom elképzelni, magamtól mikor hagynám abba. Annyira egyszerű, olyan bensőséges, meg úgy egyébként is, és szerencsére nekem semmilyen fizikai kellemetlenséget nem okoz (tehát nem fáj, vagy ilyesmi).

Minden többgyerekesnek!
olyan jó, hogy ennyit írtok a testvérek viszonyáról, hogyan képesek már ilyen kicsin szeretni egymást, altatni egymást, játszani egymással. Én is egyke vagyok (sőt, a férjem is :lol: ) , nem igazán van mintánk, arra amit tervezünk. Én most leginkább nem is a több gyerektől tartok, hanem a terhességtől egy kisgyerek mellett. Kicsit ezért is van bennem, hogy legyen két évnél több idő közöttük, hogy ha mégis adódik bármi gond a terhesség alatt, akkor talán egy picivel nagyobb gyerekkel ez könnyebb lesz. Tudom, nem kéne magam a rosszra programozni előre, csak ez ami most volt, hát, hogy is mondjam, azért van bennem némi szorongás a következőtől.


Borakata!
Ez a "dzsungeles" leírás nagyon tetszett! :D Én nem szoktam ekkora fenekét keríteni a dolognak, házilag "fazonigazítok". Szűrés nekem csak májusban lesz aktuális, addig meg vagy elnézek még előtte más orvoshoz is (csak úgy tájékozódásképpen), vagy nem. Most begyűjtöm a neveket meg a helyeket, aztán majd döntök. Még nem tudom, hogyan.
Annyira bennem van még az, hogy szeretnék az orvosomtól valami pozitívat hallani ez ügyben, persze nem reménykedem túlzottan. Nehezen hagyom ott őt, nagyon rendes orvosnak tartom.

Csak a hozzátápi miatt írom (ez itt örökös témának tűnik): ma voltunk védőnőnél, és olyan jó volt hallani, mennyire tetszik nekik Gertrúd. Pont jó súlyban van, szépen fejlődik (9100 gr és 72 cm), külön kiemelte a doktornő, hogy mennyire jó testalkata van, sem nem kövér, sem nem sovány (ennyi hurka meg kell).
Kaptam egy-két tanácsot, megerősítést a hozzátápláláshoz, csak ezért akarom leírni: a doktornő szerint teljesen elég az a mennyiség, amit most megeszik. Mert ebédre úgy 50 ml körül szokott, meg még egy másik étkezésre hasonló mennyiséget (vagy inkább kevesebbet). Ha szépen szopik, akkor továbbra is elég ennyi, akár 1 éves koráig. Nézte a szemét, hogy egy picit talán vérszegény, de szerinte még a normális határon belül. Amit nem tudtam: mostantól inkább csirkecombhúst javasolt mell helyett, mert a mellben nagyon kevés a vas, míg a combban több.
Azt is mondtam nekik, hogy kb. egy hónapja érezhetően megcsappant a tej, nagyon nehezen váltódott ki a tejleadó reflex, és ekkor volt az is, hogy közben Trudi már elkezdett volna nagyobb mennyiségeket enni, de szopni meg már türelmetlen volt, mert lassan jött a tej. Erre én visszafogtam őt, hogy inkább szopjon még. Ez úgy tűnik, használt a tejnek, mostanában megint könnyebben jön. Erre egyértelműen a gyakoribb szoptatást javasolták, mint megoldást. Hát igen, mostanában megint szinte annyiszor szopik Trudi, mint egy újszülött.

Egyébként a Sinlacról nekem sincs fogalmam. Mi az? Nekem semmi ilyesmit nem javasoltak. A tejpépről is csak annyit tudok, hogy valami tápszerféle, és akkor lehet szükséges, ha kevés a tej.
Vendég
 


Tünde, ti meg gyógyuljatok meg!
Vendég
 


Hello!

A Sinlac rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép, (tej és gluténmentes) nagyon egészséges a szentjánoskenyérmag miatt, sokoldalúan alkalmazható.

A tejpép pedig nem tépszerféle, sűrű laktató pép (persze sok vízzel folyós lesz) de nem tartalmazza a tehéntej káros összetevőit. úsítható sokmindennel, gyümivel, később kakaóval, fahéjjal stb. Csak a jóminőségű tejpépet ajánlom. Mi gyógyszertárban vesszük és receptre kapjuk.

Kép

Kép
megymag
 
 


A tegnapi köszönős írásom elszállt megent, így csak ma köszönöm meg mindenkinek a hozzátápos hsz-eket. Köszi!! :D
És egy butuska kérdés: mármost mi a különbség a tápszer meg a tejpép között??? A Sinlac az pl. tápszer ezek szerint? Mitől más az egyik mint a másik? És akkor még van a babatejnek nevezett csoda: az is tápszer igazából, igaz? Tiszta kavarodás... Világosítsatok fel!

És vesszenek az utálatos bennragadós esős napok! :evil:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Virág! Jó hogy ennyire szeretsz szoptatni! Nem mindenki van így ezzel. A hozzátápis hsz-od tanúlságos, köszi h leírtad!
Villőt amúgy kicsinek találom, nincs még 8 kiló sem, de Ő is sokat szopik, 5-6X egy nap. Én képtelen vagyok méricskélni, emnnyit eszik, iszik, kb. érzésre etetem, emiatt meg néha aggódom, h keveset eszik.

A Sinlacot én nagyon szeretem, tökéletes sűrítésre, hogy egy kicsit táplálóbb legyen a kaja, nálunk ez szükséges, mert egyik gyerek sem egy tömör gyönyör.
Zsolkám:) szerintem a tápszer alapvetően folyékony mint a tej, a tejpép meg pép :D megmondtam a frankót vagy magyarázzam még? :wink: A Sinlac meg pép, hiszen eszi a gyerek nem issza:)

Képzeljétek, ma voltunk pofaviziten egy katolikus oviban, és olllyan hihetetlenül szimpi volt. Bálint bemehetett a többi gyerek közé játszani, nagyon szeretteljes légkör van ott és tök szép az ovi. Letegeződtünk a vezetővel, felajánlotta:) Tetszett neki, hogy Bálint milyen gond nélkül bemegy a nagyobbak közé és már belepisil a kis wc-be:) Április legelején lesz a "felvételi", ezek után nagyon drukkolok, hogy felvegyék. Drukkoljatok Ti is nekünk, légyszi! :wink:

Borgmama! Hajrá!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Ja, még a tejpép témához: én Holle bio tejpépet vettem Villőnek, nagyon jó! A Holle bio cuccokat csinál, pl. rízspépet, kölespépet, bio boltokban lehet kapni.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Túlvagyok a szemészeti vizsgálaton. Minden rendben a szememmel, úgyhogy mehet a term.szülés.
Persze meghallgathattam a szemész véleményét... jaj, ezt nagyon rühellem... hú, hát az első császár? hát akkor általában a második is az... hú főleg ilyen kis korkülönbségnél... ok, itt abbamaradt, elolvastam a táblát, megkaptam a pupillatágító cseppeket, kimentem, vártam fél órát. Visszamegyek, megyünk a vizsgálóba. És ismét belekezdett... hát hogy ezek a szülészek... és hát hogy 3 év után vastagszik meg a heg annyira, hogy próbálkozni lehessen, 3 év alatt kizárt, blabla blabla... nem mondtam semmit... aztán végül kibökte, hogy de hát ő nem szülész... na mondom magamban, elkaptad a lényeget, k.rvára nem vagy szülész, úgyhogy kuss :evil: Szóval ettől vagyok rosszul...

Kép
Kép
evicuska
 
 


Evicuska ! :-)) Jól kommentáltad

Borgmama! Most esik le a tantusz, hogy már mennyire a finisben vagy. Nagyon irigyellek! Akár így akár úgy, de nagyon jó lesz neked a picurkáddal....

Zsolka: a tápszer az anyatej helyett vagy annak kiegészítéseként kell a babának. A tejpép az kaja, 6 hónapos kortól adható, kivéve ha a baba előtte nem csak anyatejes volt, hanem tápszeres. Náluk ált. korábban kezdődik a hozzátáplálás. A tejpép ahelyett van, amit nekünk régen tejbegríz, tejberizs vagy oriza triznyák gyanánt adtak anno. csak hát ugye min 2 éves korig NO tehéntej, ennek megfelelően van kialakítva.
A Sinlac az nem tápszer. Anyukám azt szokta mondani a sinlac az sinlac, nem igazán tejpép, mert teljesen más az összetétele.rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép. Ajánlom, hogy próbáld ki, és ha már feszt eszi a gyümölcsöt, akkor keverj hozzá egy kicsit. Azt ajánlom, hogy ne higítsd vízzel, gyümölcshöz legjobb csak úgy pehely alakban, ahogy kijön a zacsiból, hozzákeverni. Kicsit megemeli a gyümi tápértékét és tuti ki tudsz vele váltani egy szopit. Ezt érdemes először bevezetni. gyümi+sinlac az már egy kaja. Erre felénk :lol: egyébként mindenki szigorúan azt javasolja, hogy a hozzátáplálást az új kaját szigorúan szopi előtt kell adni, de figyeljünk, hogy a baba éhes legyen, de ne annyira hogy türelmetlenné váljon - nekem ez a logikus is. El nem tudom képzelni, hogy az miért jó, ha szopi után kap enni- szetm az nem ösztönzi az új ízek megkóstolására, ha már teleszopta magát. Az enyémet pl szopi után rá se lehet venni, hogy megegye az uzsiját. Inkább várok.
Na megyek képet válogatni, hamarosan itt vannak a szülinapok- most bőgjek ????

Kép

Kép
megymag
 
 


Sinlac: sűrítésre hallottam én is, főleg bukós babáknak ajánlják.
amúgy nem ismerem, mi nem próbáltuk.
tejpépeket igen, Linda sose ette meg :)

Meggymag, az elválasztás az, amiről beszélsz. tehát ha a szopit ki akarjuk váltani, akkor kell szopi előtt adni az egyebet. a hozzátáplálás, amikor csak bevezetjük az új ízeket-kóstoltatunk, akkor kell szopi után adni.

az ergam-cseppekhez még: én sem kaptam, legalábbis nem tudok róla. a mávban az injekció volt divat méhösszehúzásra, ha valakinek nagyon nem ment vissza szülés után 2 nappal (akkor adtak). szerencsére én nem kaptam, de a szobatársam pl igen.

Rita, drukkolok az ovihoz, hogy összejöjjön! nagyon szimpatikus, amiket írsz róla! :)

Evicuska, ááááááááá :shock: te aztán dilis szemészt fogtál ki! hű nálam elszakadt volna a cérna és lehet hogy jól kiosztottam volna :)

elég türelmetlen vagyok mostanában :oops:
meg ingerlékeny. csak harapom le a lányom fejét, pedig nem érdemli meg, mert jó gyerek, csak foglalkozni kellene vele...
ami már nagyon nem megy. dehát ez ismerős lehet nektek :) aggódom mi lesz itthon a két picivel, és már előre látom hogy idegbaj a köbön... hogy hogy szakítom magam kétfelé stb.
kicsit előjött az is, hogy nővérem van, és eddig sokmindenben hasonlítanak a dolgok arra, ami anyámmal történt. elsőre császár, világos hajú-kék szemű kislány (anyám fekete haj-szem, apu a kékszemű), másodikra én spontán jöttem, sötét hajjal-szemmel (bevallom szeretnék olyan kislányt, aki rám is hasonlít, nem ennyire anyós-klón, mint Linda).
és hát eléggé kivételezett velem anyám... na azt nagyon nem akarom (tesóm meg Apa kedvence volt, arra meg féltékeny voltam).
ááááááááááááááááááááááááá sehogysejó :lol:
de legalább a dokimról meg a szülésznőmről csak jókat hallok mindenhonnan, más topikokról, meg Tündétől is, ez azért megnyugtat valamelyest :)
holnap vérszívás, ekg hétfőn, jövő csüt megyek utoljára a védőnőhöz, péntek ctg, 10-e doki (kenetvétel). sűrűsödnek az események....

Kép
borgmama
 
 


Borgmama,
nem semmi, hogy már így pörögni kell! És bírod?
Jaj, ez a saját gyerekkori élmény-tolulás nagyon ismerős! Azt hiszem, nem lehet elkerülni - de ha már tudatosan látod, az remek!

Lányok, köszi a Sinlac-korrepet, megint tanultam valamit.
Megpróbáljuk, amint hozzájutok - még nem sürgős asszem, Ilkám tényleg pici adagokat eszeget egyelőre, messze van még az a 200 ml, de legalább lelkes. De hogy hogy el lehet sózni egyetlen szem krumplit... :lol: Most dobtam ki az első adagot, mert ehetetlen lett egy-két csipet sótól, kezdhettem elölről a főzőcskét. Még bele kell jönnöm, ha tartani akarom az üveges-mentességet.
És persze hogy elválasztás! Andrissal is ilyenkor kezdtük a hozzátápit, aztán 18 hós lett, mire a végére értünk az egész műsornak. Egy percet sem késlekedhetek! :wink:

Viszont nyugtassatok meg, hogy nem csak nálunk volt ma botrány ez a nap! Esett egész végig, nem tudtunk kimenni, és buááááá! 3-tól számoltam visszafelé a perceket, mikor megjön a Zuram, pedig onnantól még igazán sok volt. És ittam 3 kávét. És ettem sok-sok csokit... És Andris megnézett messze-az-elveimen-túli számú mesét. És még így is kiakadtam vagy kétszer (másodszorra akkor, mikor többszöri tiltás után újra dobálni kezdett, és leröpítette az egyik kávéscsészémet - ripityom...).

Most végre kimentek egy időre az esőbe, előkapom a tornacuccot, mert ha nem mozgok valamit én is, utána sem lesz jobb.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Bocsi, kicsit lemaradtam, de most igyekszem pótolni.

Viki! A hangulatom mondhatom rendeződött. Már pozitívan látom a jövőt, persze lehet ez a segítségnek is köszönhető. Férjem külföldre utazása tolódott febr. 15-ig és most anyukám is itt van. És mindhármunknak van feladat bőven.
Szegény kicsi fiam olyan hasfájós, amilyet még álmomban sem hittem el, hogy létezik, ő egy embert 24 órában le is foglal. Most aludt el kb 10 perce, ma egész nap aludt kb 3x fél órát, a többit kézben tötötte. Éjszaka meg kb 3-4 óra alvás jut nekünk.
Valamelyik gyereketeknek volt ilyen hasfájása?
Én is kérek képeket a kézimunkáidról! Én gyöngygoblent varrok, amikor van időm (persze ez mostanában nem lesz) és kötni szeretek.

Borakata! Elméletileg kitisztították, a doki szerint a vér nem ürült ki, mert a méhszáj bezáródott és a méh még nem volt rendesen összehúzódva. Holnap lesz meg a mintavétel és a lobor eredménye.
Napirend: egész jól kialakult napirendünk volt, amit szeretnénk megtartani (bár 2 gyerekel lehet borul). Reggel 7 órakor ébred Levente többnyire, megissza a tejét, 8 óráig az ágyban játszottunk, aztán felkelés és ha szépaz idő, akkor kimegyünk elintézzük, amit kell,utána játszótér. Délelőtt többnyire csak gyümölcsöt eszik, 12-kor kaja és beteszem a szobájába, legkésőbb 2-ig elalszik, 4-ig alszik, felébred kaja, 7-ig mese, játék vagy játszótér. 7-kor fürdés, 8-9 körül alszik el.
Az éjszakai cicizésről le tudod már szoktatni, ha téged zavar. Csak tényleg akarnod kell, mert ha kicsit is érzi rajtad a bizonytalanságot nem fog menni. És ha ilyen keveset alszik délelőtt,lehet már át tudtok térni a napi egy alváshoz. Próbáld meg, hogy 12-ig valahogy húzzátok ki és akkor könnyebben elalszik és tovább is.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Írtam annyit, de annyit és elszállt! :evil: :evil:
Most nem tudom újraírni, lehet,h holnap rápróbálok megint.
Üdv: Viki
Vendég
 


Megymag!
"Az egyéb aggályokra meg azt mondom, az ember mindig annyit old meg, amennyi van."
Ez a mondatod nagyon tetszik! Ez tényleg nagyon igaz!
Ez a testvér kérdés nagyon érdekes! Mi férjemmel együtt alapból úgy terveztünk, hogy min. 2 gyerek, aztán, ha bírjuk akár több is. Mi is nagyon fontosnak tartottuk, hogy legyen testvér, és tudjanak egymással játszani (ezért is a kis korkülömbség). A szeretetet meg ugye több felé is lehet osztani, mert azzal nem lesz kevesebb.
Érdekes viszont, hogy az első 2 héten a depressziót pont ez váltotta ki. Ott volt a nagyobb, akitől a pár napos elszakadás amúgy is nagyon megviselt, aztán hazakerülve is kevés időm jutott rá, ami őt is megviselte. És úgy éreztem nem tudom mindkettőt eléggé szeretni, egyiknek sem tudom megadni azt, amire szüksége van. Cicizett a pici, jött oda nagy a maga buldózer módján és távol kellett tartanom, hogy meg ne nyomja véletlenül a picit. Közben a szívem szakadt meg, úgy szerettem volna hozzá is bújni, magamhoz ölelni.
Persze mára rendeződött ez a dolog, már nem ilyen drámai a helyzet, és akármilyen nehéz és nehéz lesz ha újra kezdhetném akkor is ugyanígy csinálnám.
Bocsánat, ha sok vagyok!

Nagyon édesek lehetnek a gyerekeitek, ahogy elaltatják egymást. :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Szia mindenkinek!

Kicsit kiestem a pörgésből, levert a lábamról valami nyavaja.

Viki! Jöhetnek a motivációs képek! :) Küldjek esetleg én is? Nem kell bonyi dolgokra gondolni, sál, sapka, takaró. Na jó, tudok zoknit is. A lényeg nálam is, hogy hasznos legyen. Elég drága hobbi lenne csak úgy.

Nem tudom már, ki hozta fel a sinlac dolgot: isteni az íze, és nemcsak bukós bébiknek írják fel, hanem ún. veszélyeztetetteknek is. Gergőbergő pl ekcémás (volt, ma már csak nyomai lelhetők fel szerencsére), ő azért kapott először tejfehérjementes pépet, hogy egy esetleges tejfehérjeallergiát ne reckírozzunk. Bejött. Neki is és nekem is, nagyon finom!!! :D

Zsolka! a szerdai nap egyszerűen kritikán aluli volt nálunk is! De mindjárt vége!

Borgmama! Ez már tényleg a finis! Nem csoda, ha spiccen vagy. Mit gondolsz, kivárja a kiírt időpontot a pocaklakó? Ezek a szülői minták ijesztőek tudnak lenni, de ne izgulj miattuk! Ha nagyon utálod őket, nem fogsz beleesni ugyanazokba a ,,hibákba" (szerintem-saját tapasztalat. Én kifejlesztek helyettük másokat :D )

Evicuska! Tényleg le a kalappal, hogy bírtad cérnával és nem küldted el a francba azt a naygon okos szemészt. Olyan rossz, hogy egy ilyennel el tudják rontani az ember egy percét/óráját/napját/tökmindegy... Csak pozitívan! Én egyfolytában mantrázok már ha eszembe jut, csupa pozitív kijelentéssel, a kisördögöket meg próbálom kiiktatni. Ártani biztos nem árt:)

Rita! Mi lesz az ovis felvételin áprilisban? És mi alapján döntenek vajon?

És többgyerekesek! ti próbáltátok valahogy felkészíteni a nagyokat, hogy milyen lesz, ha nem lesztek otthon x napig, amíg kórházban lesztek a legifjabbal? Ma elkezdtem egy kicsit aggódni, mert másfél napig feküdtem, olyan szarul voltam, Gergő meg teljesen kiborult. Hog én ott vagyok, mégsem én foglalkozok vele, hanem az apája. Nem bújt, nem csimpaszkodott rám, mintha érezte volna, hogy most pihi kell, de olyan hisztois volt szegény! Aztán, ahogy lábraálltam délutánra, megszűnt ez a viselkedés. Ha ez ilyen reakciót vált ki, mi lesz a picur születésekor???

no, nem is eszem ezen tovább magam. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!


Jaj, engem úgy lehangol ez a rossz, esős idő! Ma olyan rosszul keltem!
Köszi mindenkinek a reagálásokat!

Borgmama!
Akkor hajrá, hajrá! Kitartás, sok erő, türelem!
Megértem, hogy kezdesz feszültté válni. Én is az utolsó időben már majd’ szétrobbantam.

Ritmit!
Örülök, hogy tetszett az ovi! Szorítok nagyon! Mit kell tudni a felvételiről?

Etetés, miegymás: a sinlacról csak tőletek hallottam! Hol lehet beszerezni? Kár, hogy nem tudtam róla korábban, Hunor nagyon bukós most is!
Szoptatás: én ha már várom a következő gyerkőcöt, akkor nem szeretnék tovább szoptatni…de persze ez függ Huncuttól is.

Evicuska!
Rá se hederíts a szemész és hasonló megjegyzésekre! Persze tudom, hogy milyen bántó lehetett, de az ilyen dolgokat nem szabad meghallani!

Enikő!
Remélem jobban vagy már! Hogy megy a szoptatás?
Köszi Neked is tanácsokat! Mostanában törekszem arra, hogy dél körül aludjon. Párszor már sikerült is.

Zsolka!
Az esős idő óta nekünk is volt egy-két nagyon hisztis napunk. Olyan csüngős-kismajmosnak szoktam nevezni, mikor H. egész nap rajtam akar lógni.

Rétes!
Írd word-ben a hsz-t, és másold be! Én mindig így szoktam és sohasem volt problémám.

Boszi!
Ha van kedved, te is tegyél fel képeket a hobbidról, én nagyon szívesen megnézném az alkotásaidat!

Tegnap voltunk baba-mama klubban ismét. Jó volt, bár nem voltunk sokan. Olyan jót dumáltunk! Szinte egymás szavába vágtunk. Nagyon aranyosak voltak az anyukák. Én nem szoktam sűrűn menni, mert az időpont nem felelt meg mindig. 16 órakor kezdődött és 18:30-ig ottragadtunk, már úgy szóltak, hogy zárnának!
Ilyenkor H. mindig úgy lefárad, jókat alszik! Sokat játszott a többi babával!
Jaj, képzeljétek 1 hét múlva ellenőrzés lesz nálunk, jönnek a feljebbvalók! Izgulok, ráadásul sok mindent elő kell készíteni, be kell fejezni stb. Sok munka…

Szoktam olvasgatni a különböző topicokban. Pl. belenéztem a császárral szeretnék szülni-be. Kíváncsi voltam, vajon miért akar valaki csakis úgy szülni. Hát nyomós indokot mondott. Ettől most kicsit beijedtem és elbizonytalanodtam. Szomorú történetet olvastam. De nem akarom most a finishelő mamikat nyomasztani.
Kitartást mindenkinek ebben a csúnya időben!
Üdv
borakata
Vendég
 


Rita! Elég megdöbbentő az ovodák és önkormányzatok hozzáállása az ovodai felvételhez. A játszótéren én is találkoztam olyan anyukával, akinek a gyereke 2 éves korától bölcsibe járt, mire 3 éves lett megszületett a kistestvér és oviba ezért nem vették fel a gyereket annak ellenére, hogy szeretett odajárni. Szegény gyerek meg nem értette, hogy miért nem járhat mostmár. Hogy tehetnek ilyet a gyerekekkel?

Zsolka!
Hihetetlen, hogy Ilka már fél éves! :D
Hozzátáplálással kapcsolatban: én úgy tudom a körtét csak később lehet adni (hogy miért arra nem emlékszem), persze ha nálatok nem okozott problémát, akkor adhatod.
Én Leventével annak idején a tízórait váltottam ki először gyümölccsel. (Egy-egy étkezés kiváltása nekünk kb 1 hónap volt.)
Utána az ebéd és az uzsonna. A reggeli és esti cicizés maradt meg legtovább, sőt, amikor a cicizés abbamaradt, akkor a korának megfelelő tápszerre áltunk át.
Ti nem adtok a nagyobb gyerekeknek ébredéskor és elalvás előtt tejet? Nem igénylik?

Borakata! Tényleg nagy kincs egy ilyen polgármester. Sajnos a legtöbb nem ilyen!
Üveges kajával kapcsolatban: nálunk a nagy fiam először csak azt volt hajlandó megenni, amit én főztem nem. De ebből később semmi problémánk nem volt. Kb 1 hónap után simán megette, amit én főztem és ha mentünk valahová, akkor az üvegeset is megette. Spenótot, meg halat néha még most is adok neki, mert spenótot mi egyáltalán, halat meg nagyon ritkán eszünk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Megymag! Hollehet kapni a sinlac-ot és milyen tejpépet használtok? A milupa nem jó minőség?

Zsolka! Tejpép -én akkor adtam, meg nagyon ritkán még ma is adom, ha nincs időm főzni neki uzsira tejbegrízt, vagy tejberízst, stb. Az pikk-pakk elkészíthető, az én fiam a sztracsisat szerette nagyon és tápláló.

Rita! Mennek a drukkok ovi ügyben!

Evicuska! Ne bosszants magad a szemész miatt! Ez a topik rá a példa, hogy nem a két terhesség közötti időtől és a hegvastagságtól függ, hogy természetes vagy császár lesz a következő.

Borgmama! Ismerős a helyzet a nagyobb gyerekkel. A terhesség vége fele már nekem sem volt elég türelmem, ami utólag mindig bántott. Gondolom te is sokat vagy egyedül Lindával és már nem könnyü a mindennapi dolgokat ellátni. De vigasztaljon, hogy nemsokára vége ennek az állapotnak és még nehezebb lesz, na de szebb is! :D Na nem akarok gonoszkodni!

Teszek fel egy képet a gyerkőceimről, félelmed enyhítésére:
Kép testvérszeretet

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Háziboszi! Ha tudod hagyd a gyerkőcöt többet az apjávol, hogy megszokja és akkor nem lesz ebből probléma ha neked menni kell. Nálunk legalábbis nem volt. Nem a gyereket, hanem engem viselt meg a távollét.

Borakata! Pillanatnyilag nagyon rosszul megy a szoptatás. Volt, hogy 90-100-at szopizott, volt olyan nap, hogy nem is kellett pótolni. Most sajnos legtöbbször 30-at szopizik, bimbóvédő nélkül nem akar és nem is szív eléggé. Utána ha van időm fejek. De egyre többet kell pótolni.

Bocsi, hogy velem van tele az oldal! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Hali, gyors leszek, mert ébredezik K.

Sinlac gyógyszertárban, és a tejpép milupa vaníliás Ha pép, azaz hipoallergén, az is, és receptre megy mindkettő.
Úgyhogy dokival egyeztetni, ha jó fel felírja, a Sinlacnak nincs különösebb indoka, azt bárki kérheti sztem asszem 1 éves kor alatt, a vaníliást meg csak szopósnak, elvileg allergiára veszélyeztett csecsemőknek, de ezt is ki lehet dumálni (rossz tapasztalatom van a bolti pépel, mert kiüti stbstb - minket egyébként valóban)
ja szerda nálunk is gáz volt eset 9kor ismég egymétereseket ugrált Á. a franciaágyon - ez van ha nincs kifárasztva.

lépek...
megymag
 
 


Nekem rossz híreim vannak: sajnos vasárnap be kell feküdnöm, hogy a bentmaradt cuccokat kiürítsék. Ráadásul aznap nem is szoptathatok, így nem tudom mi lesz az amúgy is fogyó tejemmel.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Jaj, Enikő! Nagyon sajnálom! Kitartás!
A tejkérdés nem oldható meg fejéssel, vagy legalábbis valamennyire? De nem értek hozzá, nem tudom :(

(Ez a császár szövődménye egyébként, vagy hüvelyi szülésnél is előfordul ilyesmi?)
Vendég
 


Sziasztok!

Borakata! Ahogy rájövök, hogyan kell ide képeket felvarázsolni megteszem. most kezdtem el a kiscsajnak egy pulcsit, remélem, még egyben leszek mire elkészül:)
Jók lehetnek ezek a baba-mama klubok. Közösségben nem kapott el semmit Huncut? Mi mondókás-tornás foglalkozással próbálkoztunk, de Mazsi mindig elkapott valamit ált. attól a kicsitől, akinek taknya-nyála egybefolyt, mégis ott volt a foglalkozáson. Úgyhogy kicsit elment a kedvem, tavasztól próbálkozunk majd újra talán feltuningolt immunrendszerrel.

Enikő! Annyira aranyosak a képen a fiaid!!!!! Ez mindent megér, nem?
A kórházat viszont nagyon sajnálom. Meddig kell benn maradnod? Nagyon sokat gonodlok rád, hogy minden simán menjen mostmár és legyen vége ennek a sok zűrnek.

A tejmennyiség elvileg nem függ össze azzal, hogyan szült az ember lánya, a legtöbb esetben lehet befolyásolni.

És egy kérdés a végére: ki mit tud? Az utolsó 5-6 hétben naponta hány pocakkeményedés normális? És nektek mennyi volt, ha volt?

no, jó éjt!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!

Enikő, drukk megy a kórházhoz!
mellszívót szerintem vigyél, és fejjél olyan időközönként ahogy Milán szopni szokott. még ha ki is öntöd, a termelést fenntartja!
a hasfájóssággal kapcsolatban: lehet másik tápszert kellene próbálni. illetve attól is fájhat neki, amit Te eszel meg. a tiltólistán minden rajta van a húsokon, egyéb fehérjéken, szénhidrátokon, répán, krumplin és almán kívül. ezt úgy értem, hogy a tejtermékek, hüvelyesek, a k betűsek, a citrusfélék, a szőlő, minden kicsaphatja a pici gyomrát. csoki sem ajánlott, legalábbis aminek nagy a kakaótartalma, mert az is hasfogó. se eper, se rostos levek, se semmi ami nagyon fűszeres-csípős....stb stb stb....
gondolom ezeket már hallhattad, vagy legalábbis egy részét. nálunk is nagy gond volt Lindával, sokáig almaleven meg vajaskenyér (a kenyérre vékonyan kent vaj volt az összes tejtermék amit enni mertem)+szalámin éltem... ha dőzsöltem, akkor főztem húslevest répával, a húshoz csináltam főtt krumplit és almaszószt.... jajdeutáltam :(
aztán olyan 3 hós kora körül javult a helyzet.

Háziboszi, Virág szerintem a kórházi tartózkodásra, eü tisztításra gondolt. szerintem ez bárkivel előfordulhat, hogy nem ürül ki minden, de a méhszáj már záródik. esetleg nálunk nagyobb eséllyel, mivel gyakoribb, hogy alig vagyunk kitágulva, nem 10 cm-ről kell visszaállni a méhnek hanem kevesebbről.

keményedések: nem tudom mennyi a normális, nekem sok van már jópár hete. de semmi vészes, Lindával is voltak. főleg séta közben, ha sietni próbáltam, vagy túl sokat mentem, vagy nap végére a fáradtságtól. szerencsére jól megkülönböztethető a vajúdástól (amiben nagyon örülök, hogy lehetett részem anno, legalább összehasonlítási alapnak).

ami nem tetszik, az a hasam alján a húzódás-fájdogálás időnként. nem hiszem, hogy a hegem lenne, inkább az összenövésekre gyanakszom. 2 gyerekes mamik, nektek volt ilyen? biztos írtátok, de nem igazán emlékszem.

a terminusig perpill kizártnak tartom, hogy eljussunk. nagyon nagy, és nagyon nehéz is a pocak. olyan 3 hetet saccolok még, max 4-et. remélem azért a kenetvételem eredményét, ami jó lenne ha negatív lenne, megvárja Lénababa. (10-én veszi le a doki és elvileg 1 hét az eredmény). Apjuk szerint 14-én szülünk. (oka: hétvége, és hazajövünk pestről, jó messze a kórháztól ugye, annyi a könnyebbség hogy kocsival ilyenkor pikkpakk be lehet érni), na és hát ünnepnap :) nagylányom márciusi forradalmár. van tapasztalatunk ünnepnapkor szülésben :lol:
Háziboszi, Gergő fiadnak mikor is lesz a szülinapja? és mikorra vagy kiírva pontosan?

megnyugtattatok, hogy nem csak én vagyok ideges-feszült, ez általános ilyenkor. már könnyebben érzem magam :lol:

Zsolka, a szerdai nap itt is katasztrófa volt. elkezdett a fejem fájni, de nem gyengén. tegnap délig tűrtem, mondván, a vajúdás is fájni fog, akkor meg úgyse kaphatok semmit, bírni kell. na akkor bevettem egy szem algopyrint, és mint amit elfújtak. nem is mentem el vérvételre, csak ma. megyek is megint tovább, előrehoztam az ekg-t mára, mert beutalót is kell kérnem a gyerekdokitól Lindának ortopédiára (egyedüljárás utáni csípőkontroll, semmi aggodalom) :) 9-én fogunk menni ezügyben kispestre.

Lindát készítgetem arra, hogy mi lesz mikor szülünk, mondogatom hogy a nagyszülei, aztán apjával lesz pár napig. mindig mondja rá, hogy "jó", remélem érti is...

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Enikő!
Én is nagyon sajnálom, hogy be kell menned! De fontos, hogy rendbe tegyenek, hogy minden okés legyen a „fészkedben”!
Én is felteszem a kérdést! Ez ezek szerint akkor halmozottan fordulhat elő a császárosoknál?
Vagy nem egészen alaposan tisztítottak ki? Nem tudom, nem értek ehhez, nem hallottam még ehhez hasonló problémáról. Biztos igaza lehet Borgmamának.
Borgamamának igaza van, szerintem is fejned kellene! Nem lehetne megoldani azt, hogy a lefejt tejet valaki hazaviszi Milánnak?
Imádkozom értetek, és ne félj! Kitartást!

Így a problémák felvetődésekor mindig eszembe jut, hogy én tavaly mennyire pozitívan mentem be a kórházba. Teljesen ráhagyatkoztam az orvosomra, a barátnőmre (aki műtösnő volt a császáromkor). De most, hogy olvasgatok itt a babaneten, meg minél több dolgot megtudok, annál jobban parázok. Sokszor ezért mérges is rám a párom.
Lehet, hogy sokszor jobb a tudatlanság…?

Boszi!
Én is eleinte féltem, hogy Huncut elkap valamit. De eddig, mióta megszületett, összesen 4-5-ször voltunk…szóval nem sokszor. Nem szedtünk össze semmit sem, hála az Égnek! Természetesen mindig bennem van, hogy lesz-e valami probléma. A védőnőmnek említettem ezt az aggodalmamat, ő meg mondta, hogy szoknia kell a gyereknek a közösséget. Na jó, ez nem vigasztal, ha majd’ mindig 2 hétig tartó takonykór kellős közepén vagyunk…szóval megértem, hogy elment a kedvetek tőle!
Képek: én sem tettem még fel ide képet, így nem tudok segíteni benne. De kíváncsian várom!

Borgmama!
Kíváncsi vagyok, vajon mikor érkezik Léna! Ez a vége-időszak már olyan izgis!
Sokszor említetted te is, most is az összenövéseket a sebnél. Ezt hogyan kell elképzelni?
Keményedés: nekem talán 1x fordult elő, nem tudom mit lehet ilyenkor tenni. Szerintem semmit, csak pihenni…magnéziumot ilyenkor már nem szabad szedni, ha jól tudom.
Fejfájás: nekem is mindig segített az algopirin! Egyszer nekem is muszáj volt bevennem.
Aporpó! Miért szükséges a csípőkontroll? Mi még H. pici korában voltunk megnézetni a csípőjét és akkor mondták, hogy no problem. Ez akkor már nem aktuális? A járáskor is érdemes megnézetni?

Képzeljétek, tegnap voltam „mozogni” egy barátnőmmel egy fitness teremben. Csak nagyon lazán kardiogépeztem: séta, kis futás, bicaj, meg taposó. Elég is volt 1 óra! Jó volt kicsit megmozgatni elgémberedett tagjaimat. Meg kikapcsolódni.

Na megyek lassan, mert megyünk látogatóba egy barátnőmhöz, aki a 37. hétben jár és most februárban szül, az elsőszülött pedig akkor tölti az 1-et….
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig izgulok, ha valahová el kell menni Huncuttal. Izgulok azon, hogy tudok elindulni, sír-e majd a babakocsiban (na ezért lehet, hogy kocsival megyünk, bár a páromtól megkaptam, hogy kényelmes vagyok, ami sajnos igaz is), sír az öltözés közben, leizzadok, én öltözöm….na nem is folytatom. Megyek, mert odaég a kajám.

Puszi
borakata
Vendég
 


Helló!

Aha! Akkor nekem mákom volt, egy kicsit se voltam kitágulva, úgy jött a császármetszés, de nem volt gond, csak épp 4 hétig tartott a tisztulás. Gyanús is volt a kérdés :)
Borgmama! Gergőbergő október 8-án 12.20-kor tölti be 2. életévét! Isten éltesse sokáig! :D Hát, nálunk 17 hónap lesz a különbség, bár a franc tudja. Eredetileg márc 5-re voltam kiírva, de ez az új doktorbácsi alaposan áttanulmányozta az eddigi uh leleteket, és közölte, hogy pedig ez a bébibogyó már a legelső uh-on is minimum egy héttel fiatalabb volt, és következetesen így nőddögélt egész mostanáig is. Úgyhogy most a szülinapomra lett kiírva a kiscsaj :), egy héttel elcsúszott az időpont. Vicces. Már csak az is, hogy az exem(dokim) tett egy megjegyzést, miszerint neki protokollból 6-án műtenie kéne, ha nem jön a kiscsaj, de egye fene, várjunk egy hetet maximum, ha van értelme... Kezde az az érzésem lenni, hogy végig sumákság volt a dologban...
Nem megyek ebbe most jobban bele, az a lényeg, hogy sínen vagyok orvosügyileg végre:)
Linda mennyi idős?
És de jó, hogy írtad a has alji furcsa érzéseket! Gondolod, összenövés? Egy kicsit beijedtem, mert nekem is voltak ilyesmi feszülések, de nem a hasam alján, hanem inkább oldalt. De jó lenne tudni, hol is van pontosan az a heg! (Vagy hogy meddig ér, mert Gergő csinált magának egy kicsit nagyobb kijáratot anno a karjával. )
És mik is nőnek ilyenkor össze pontosan? sok még a sötét folt...

Mindenkinek szép napot és kellemes hétvégét!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!
Enikő, drukk a kórházhoz, sajnálom...
Mi annak idején 2 hétig dekkoltunk bent a szülés után, mert lett egy hematómám és intravénásan kaptam gyógyszert, hogy nehogy elfertőződjön, mellette tilos volt szoptatni... gondolhatjátok, milyen hatással volt a tejtermelésre. Persze fejtem rendületlenül, igazából akkor indult be rendesen a tejci, aztán ahelyett, hogy örülhettem volna neki, bőgve öntöttem ki a lefolyóba, közben a babám meg pótlást kapott (szerencsére anyatejet, legalábbis azt mondták...)
1 napot ki fog bírni a tejtermelésed, csak fejjél mindenképp!!!

Borgmama, én is mostanában kezdek kilenni... tegnap voltam dokinál, annyira megnyugtató volt most is, mint mindig. Levette a kenetet, jövő héten kezdődnek az NST-k, aztán még egy labor kb 2 hét múlva. UH nem is biztos, hogy lesz, még megbeszéljük, nem akarja, hogy esetleg a méretek miatt megijedjek, annyira bírom!!! (Tudjátok, Bence nagyon nagy volt, nem tudott beilleszkedni). Egyébként most Zsombi valahogy máshogy nyom, nekem is alul fájdogál, sztem nem a heg, hanem nyom mindent, méhszájat, hólyagot...nekem a szeméremcsontom is elkezdett fájni pár napja, de csak estére...
Én azt beszéltem meg a fiammal, hogy jó lenne, ha a bátyja szülinapját mindenképpen megvárná (febr 14), szeretnék "önfeledten" ünnepelni. Aztán még van 2 hete a kiírásig... Úgy legyen!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Hahó! nekem is fájt, húzódott a heg, szülés alatt is, erősen és mégsem volt szétválás. Nyugi!

Kata! Akkor elmeséljem, milyen kettővel elindulni? :lol: ÁÁÁ, inkább nem.

Ööö, bocsi, de mi a különbség orvosilag a között ha vkinek a babája szívja ki vagy pedig lefeji? Ha amúgy sem szabad szoptatni... akkor elvileg fejni se szabad, az úgyanúgy méhösszehúzódást okoz nem? mert gondolom emiatt nem szabad a műtét stb előtt. Világosítsatok fel :-)

Enikő! Nagyon szorítok! Kitartást, remélem hamar túlleszel rajta és utána helyreáll a béke a szívedbe, és a testedben.

Kép

Kép
megymag
 
 


bocsi az offolásért:

Eladó a szipi szupi Bébé Confort Squaw típusó kengurunk. Anno minden kaphatót kipróbáltam és azért ezt vettük meg, mert ez volt az egyetlen ami nem nyom a vállánál, nem meleg, nem nylonból van, szellőzik, és nagyon könnyű felvenni a csatok miatt, plusz állítható a gyerek növekedésének megfelelően. Szuperül tartja az újszülött fejecskéjét is a felhajtható fejtámasznak köszönhetően. Gyönyörűszép állapotban - nagyon vigyáztam rá:-)
Ára 10e. A régi ára 19e volt.

Egyébként ma nagy családi szánkózást rendeztünk, jóóóó volt!

Kép

Kép
megymag
 
 


megymag, Nem a mama miatt nem szabad szoptatni, hanem, hogy a baba ne kapjon a tejen át a gyógyszerekből. Gondolom Enikő is kap valamit, ami mellett tilos. Bár sokszor szt mondják a dokik a biztonság kedvéért, h nem szabad, pedig igazából lehetne. A LLL honlapjáról elérhető egy amerikai lista a gyógyszerekről, hogy melyikkel mi a helyzet.

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Kislilla, akkor egyezzünk meg, én szülök a fiad szülinapján, te még később, és akkor a dokinak is lesz ideje odaérni, hm? :) :)
érdekes, nekem a vérvételem lesz meg korábban, neked meg a kenetvétel :) hétfőn már megyek a csapolás eredményéért. ekg is megvolt, negatív lelet, szuper :) jaj csak mérlegre nem merek állni, úgy elkapott az édességes gépszíj...
:oops:

lányok, csak csinálok egy táblázatot a mi szülinapjainkkal meg a gyerkőcökével, és körbeküldöm emailben, hm? írtok priviben adatokat + mailcímet?
ezt még megcsinálom, fél lábbal már úgyis költözök.
szerintem is a gyógyszerek miatt nem szoptathat Enikő. de majd biztos megmondja.
Gyors felépülést Enikő!!

Háziboszi, a nagylányom most lesz 2 március idusán. a heg nem hiszem hogy szélesebb lenne bent, mint amit kint vágtak, azt nem nézted meg mettől meddig tart? most már nem látjuk persze :)
magukhoz az összenövésekhez nem igazán értek, csak gondolom, hogy a szétvágott alkatrészek (bőr, zsírszövetek, hashártya, méh) nem csak a saját szöveteikhez, hanem a szomszédokéhoz is nőnek. ha lesz rá idő, legközelebb megkérdezem hogy is van ez.
az én pocakminim elég magasan van még, egyelőre nem nyom semmit (de, ha háton fekszem igen hamar kényelmetlen, hamar helyzetet kell változtatnom). és persze a hajolás=lehetetlen művészet :)

tegnap este belázasodott Lindám, 39,3, hűtőfürdő majd lázkúp levitték, nem is jött vissza (lekopogom). hogy ez mitől?? remélem többet már nem lesz beteg szegénykém.

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!
Borgmama!
Szerintem a hasalji húzódás is normális, nekem is volt a végén. Azt nem tudom, h mitől van, de nekem a végén már mindenhol fájt a hasam, főként egy-egy strapásabb nap után. Sajnos Á.miatt nem nagyon lehetett pihenni, úgyhogy nekem az utolsó 2 hónapban minden esete olyan volt a hasam, mint a kő, és csak 1 órás ejtőzés vagy fürdés után lazult el.
Láz: Á. 3 napig lázas volt, aztán elmúlt és nem volt semmi más baja. Miki belázasodott, bepöttyösödött. A láz elmúlt, a pöttyök maradtak. Vmi vírusos mandula és torokgyulladás, de nem viselte meg nagyon, hála Istennek.

Boszi!
Nekem „bejött”, h az utolsó hetekben nagyon sokat keményedett egész nap a hasam, nem is tudnám megmondani, h mennyit. Az utolsó 3 nap pedig megjöttek az igazi jóslók is, így eléggé felkészülten értünk be a kórházba. 2 ujjnyi volt a tágulás és 2 óra múlva már megvolt Miki.

Kata!
Nekünk azt mondták Á-nál, h 1 évesen vigyük vissza kontrollra, de ciki-nem ciki, nem vittük vissza. Viszont az egyik ismerős anyuka elvitte a lányát: a kislánynak a doki felé kellett futnia, megnézte pucéran és ennyi.
Én is mindig izgultam, ha Á-val mentünk vhová, és mostanra rájöttem, h kész energiafecsérlés! Sőt, ha nagyon feszült voltam, h na ugye én megmondtam, h nem fog elaludni, sírni fog, stb, akkor annál rosszabb az egész. Mostanra sikerült elfogadóbbnak és lazábbnak lenni, és vhogy könnyebb is így. Természetesen 2 gyerek közül az egyiknek biztosan lesz vmi baja.
Egyszer régen kifejtettem már itt, h szerintem igenis sokszor jobb a tudatlanság! Vagy talán inkább úgy kellene mondanom, h bizonyos típusú embereknek (akik hajlamosak a szorongásra) jobb, ha nem ismernek annyi rémséget meg.

Na, ennyit mára. És wordben írtam! Ha-há! Kiszúrok én itt a dögletes babanettel!
Üdv: Viki
Vendég
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: