Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszike!

Ha nem haragszol, nekem fen van már a gépen a fotó, ezért felrakom a csajoknak. :D
Tündér a lányod. :) Miután elmentetek nem telt el 10 perc és Ákos elaludt. :lol: Sokkal kommunikatívabb ám, ha nem álmos. :D

Júúúúj, ez nagyon durva! Áhhh, mekkora szerencse, hogy nálunk nincs ilyen, komoly nagy összeveszés lenne a vége. Illetve inkább úgy mondom, hogy maximum kétszer elmondanám fele sem tréfa hangon, hogy ezt ne csinálják, mert én nem akarom. A harmadik alkalommal való próbálkozás után véget vetnék a bulinak, egyszerűen nem mennék az értetlen rokonokhoz. Pont.
Volt már ilyen nálunk, apumék egy időben úgy érzeték, hogy minden áron bele akarnak szólni az életünkbe. A sírásig fel tudtak ezzel idegesíteni, aztán rájöttem, hogy semmi értelme, ha nem találkozunk, nem tudnak piszkálni. Egy hónapban egyszeri rövid randevú során voltak fontosabb dolgok is, mint az okosítás. 3-4 hónap után rájöttek, hogyha látni akarnak minket, akkor takarék.

"És persze mindenki azt mondja (aki etetni akarja), hogy nézzem meg, hogy enne szegény gyerek, mert amikor közelítenek felé a kajával, akkor tátja a száját!"
Az ilyentől úgy be tudok pöccenni! Kb. mint "BIZTOS ÉHES" szövegtől. :evil: :evil: :evil: Hát honnan a fenéből tudná az a csöpp lány, hogy mi az a rántot hús, amikor eddigi életében csak a cicből kapott az enni?! Olyan hülyék az emberek, komolyan!!! :evil:
Áh, bocs, de most is felhúztam magam.

De akkor evezzünk békésebb vizekre, itt a kép: :)
Kép

Márti!

Jobbulást a családnak!

Sziszi!

De jók ezek a képek!!! Te leszel a keresztanyukája? Ez szuper!
Elmondod, hogy a hagyományok szerint hogy megy ez a keresztszülőség?

Noni!

Lásd mint fent. A saját gyerekemmel azt csinálok amit akarok!!!
Egyébként azzal hárítok, hogy fennhangon elmondom mindenkinél, minden evéskor Ákosnak, hogy már csak ~2 hónap és ő is itt fog velünk ülni és kóstolhatja a sárgarépát, zöldségeket, stb. és milyen jó lesz. Persze nem gondolom százra komolyan, de ettől valahogy mindenki megnyugszik kicsit...

Petra!

Nekem is megjött 2 hónaposan és azóta is van rendszeresen. A cicizésnél nálunk nem okoz problémát.
Szuper ez a kép! Nagyon szép az a könyvecske is. :)

Köszi, asszem a pocakméret miatt, én inkább a kitámasztásból való megfordulást gyakoroltatom Ákossal. :D Úgy tűnik haladunk. :D

Ági!

Gratula a fogacskához! :D
Tök jó, hogy egyre több babánknak van foga! :)
Kitartást a cumi leszoktatáshoz, baromira nem irigyellek! :( Én még az ágyban elalvásra való szoktatásra sem érzek elég erőt, pedig lehet hogy jó lenne. Nem bírom hallgatni ahogy sír Ákos.

Tavirózsa!

Gyere gyakrabban és írj nekünk!
A mostani sztorid elejéről is le vagyok maradva, de örülök, hogy most minden oké.

Bejci!

Hogy vagy ma?

Honey!

Gyere, írjál! Mi van Veletek?

Blúmi!

Tök jók ezek a képek! :)

Lányok!

Miután itt voltak Eszikéjék eszembe jutott valami. Eszem ágában nincs beleszólni, hogy ki hogy csinálja, csak egy kis gondolat indító.
Ha megnézitek a két gyerek fényképét tökre látszik, hogy Ákos baromira fel van öltöztetve Noncsihoz képest.
Nemtom, lehet hogy én gondolom rosszul, de ha tartjuk a "saját ruhámnál egy réteggel többet" akkor nálunk ez ezt jelenti. Nincs kipöttyösödve Ákos, tehát nincs melege és valóban egy réteggel több cucc van rajta, mint rajtam.
Anno a kórházban mondták, hogy nyáron is takargassuk be a babát, mert akkor a megevett kaja nem a "fűtésre" megy el, hanem rajta marad a gyereken. Gondolom ez most is igaz, amellett, hogy a babáink biztos rendelkeznek valamennyi zsír tartalékkal, ami segíti a hőszabályzásukat.
Mit gondoltok?

Bocsi, most csak ennyire futja. Még kell máshova is írnom.
Kellemes estét mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Minyu!

Köszi a kérdést,Kamilla jobban,bár hőemelkedése van és köhög,de SZOPIK!!!
És nagyon jókedvű! Csabi még mindig lázas,már 4. napja,a héten 2x látta gy.orvos,benne van egy doboz antibogyó,mégis nagyon lázas,úgyhogy ma este már Cataflamot adtam neki,mert az Algopyrin nem elég a jelek szerint. Folyik az orra ,köhög,de nem fáj semmije és doki néni sem látott-hallott semmit rajta,ami aggasztó. Szóval nem tudom. Most mindenféle természetes gyógymódban részesítem,remélem,használ valamit!

Eszike!

Nálunk a családban Csabi volt az 1. pici baba,így aztán fókuszba kerültünk és forradalmat csináltunk! Senkinek sem tetszett,hogy féléves koráig még teát,vizet sem kapott Mondták is,hogy egyszer ellopják és töltött káposztával megetetik a gyereket.De kiosztottam őket,illetve elmondtam,hogy én,az anyja,hogy fogom csinálni! Azt tuti nem engedném,hogy bármit a szájába dugdossanak,abban a pillanatban felkapnám és vinném haza! Hogy képzelik??? Én ebben az esetben biztos azt mondanám,hogy köszi,akkor mi látogathatóak vagyunk otthon,ahol kontrollálni tudom,hogy mi történik a gyerekemmel,de ide addig nem jövünk,amíg ilyen a hozzáállás! Ebben az egy dologban(és mindenben,ami a gyerekeimmel kapcsolatos :lol: )nagyon kemény vagyok! És,hogy enne a baba? Persze,de Ő még nem tudja,hogy mi mennyire árthat neki,szóval szerintem Te vagy az,aki ezt eldöntheti,hisz elsősorban a Te felelősséged Noémi! Ha wc-re mész,addig nyomd a párod kezébe és ne engedje,hogy megetessék!

Márti
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.01.25 21:20-kor.
borossné becz márta

Monee!

Már mgint egy rugóra jár az agyunk,de már megszokhattam volna! :lol:
Nálunk ugye Kamilla elég keveset van napközben ébren,22 fokra van beállítva a fűtés a házban és nálunk is body+rugi az öltözék,ha melegen besüt a nap. Egyébként Kamilla leginkább a pihiszékéban van,ha nem szopik és ott persze be is takarom,mert hiába jár keze-lába,azért mégis egy helyben fekszik-egyenlőre! Viszont én adok zoknit a lábára a rugi alá! Ha borongósabb kint az idő,akkor a rugi fölé jön még egy kis kabát vagy pulcsi,de igyekszem azt is szem előtt tartani,hogy kényelmesen tudjon mozogni. Az igazán zimankós napokon meg(mert azért a bejárati ajtó időnként kinyílik) harisnyanadrágot kap és fölé egy puha nadrágot és vagy adok rá agy ujjatlan bodyt a hosszú ujjú alá vagy egy vékonyabb pulcsit/mellényt kap.Ilyenkor még tutyit is húzok a lábára! Most,hogy már játszószőnyegen és járókában is van,azért oda kell figyelni,nehogy megfázzon,mert mégis a földön van,akármennyire jó meleg és hőszigetelő burkolat is a parafapadló!
Éjjel (20 fokban) body-hálózsák-és összepatentolható takaró van rajta,a hálózsák nem vastag,viszont még egy vékony takaróval betakarom,különben reggelre jégcsap a lába (bár hajnalban már egymást melegítjüka takaró alatt :lol: )

Márti
borossné becz márta

Eszike: basszus ez gáz :? Ilyen szempontból nekem mázlim van, én oldali családom abszolút szoptatás párti, senki nem adna semmit a gyerekemnek az engedélyem nélkül, szvsz anyósom se, de vele eleve ritkábban találkozunk. Nagyanyósomban nem vagyok biztos, ő már karácsonykor is megemlitette, hogy direkt kevés fűszerrel főzte a húslevest, én meg csak lestem, hogy vajh miért, Zalán még 3 hónapos se volt.
Egyébként ezzel a kérdéssel úgy vagyok mint Monee és Márti. Ha valahol nem értenek a szép szóból, oda nem viszem többet Zalánt. Egyébként kisfiam mindennek tátja a száját, mostanában mindent megrág, amit elér, nem kell annak kajának lennie, ha rajta múlna, már rég felfalta volna az összes plüss állatot :)

Monee: Nálunk Zalánon ha hűvösebb van valamiért a hálóban, akkor hosszú ujjú body + hosszú ujjú plüss rugi van, ha melegebb, akkor h.ujjú body + ujjatlan rugi, vagy r.ujjú body + hosszú ujjú rugi. Ha kiviszem a nappaliba kap még egy kis pulóvert, mert ott mindig hűvösebb van. Viszont ha a hálóban rajta hagyom a pulóvert, akkor melege van, pedig max 20-21 fok van. Jah, zokni nálunk is mindig van a lábán a rugi alatt. Tényleg ez a plusz egy réteg egyébként mennyi idős korukig van?

Márti: szegény Csabid, mielőbbi jobbulást neki!

Kép
kistiggrincs

Ez lemaradt: Ákos és Noncsi nagyon édesek egymás mellett! :D

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Összeszedtem magam, íme!

Monee! A ruhatépkedéses-hadonászós témában nekem is vannak izzasztó pillanataim, inkább óráim… Nekem az a tapasztalatom, hogy ha megfogom Manó kezeit, akkor először méltatlankodik, de aztán lehiggad, és szépen meg lehet etetni. Köszi a Tesco-s hírt!

Netti77 – Alíz mekkora súllyal született? Ez a 7900 nem kicsi  Az én Manóm még „csak” 7800, de ő 4500-ról indult. Amógy Manó haja ugyanolyan mint Alízé. Én csak „őrült feltaláló”-nak becézem….

Hbetti – a légvételes téma nem játék, bár Manó is gyakran „kapkodva” vesz levegőt, és ez szerintem a tanulási folyamatuk része, de ez nem olyan téma, amiben kockáztatni lehetne. Én megmutatnám dokinak, ha többször van ilyen!

Gwini – gratulálok a forduláshoz! Nem sírt Lalu attól, hogy beszorult a keze? Én nem adnék narancsot – éppen a citrus-félék allergizálnak legjobban!

Szeder! Halálra röhögtem magam Adél hosszú hajú képein! Nem semmi ez a kék szempár, cseresznye-száj, és a fekete hajkorona! Nagyon vicces!

Bejci! Nincs valami homeós bogyó az allergiádra? Ez nagyon nem tűnik tréfa dolognak! Most hogy vagy?

Winona! Az én fülemet is folyton rágják, hogy miért nem viszem Manót megmutatni! Hát, emlékszem még, amikor a kollégáim hozták a babákat, akikre „rázúdultak” a többiek, minden tyú duruzsolt, szerencsétlen babák meg egyre keservesebben néztek. Akkor eldöntöttem, hogy én nem viszem be mutogatni, na meg megkérdeztem a főnökömet is (aki ezzel vegzált), hogy miért, ő behozza mutogatni a gyerekeit??? Totál meghökkent, azóta csönd van. (a gyerekek huszonévesek már…)

Anyooka, úgy irigyellek, hogy az elejétől csináljátok a babás képeket! Ezen aztán tényleg lehet követni a fejlődést! De édes Ádám!!!

Humanka! Manó is sötét hajjal született, most meg KESE  Mondjuk ez nálunk elég meglepő, mert a férjem fekete, én barna, sosem voltunk szőkél  Vágás témában én még hagyom nőni, olyan édes, ahogy kunkorodik!

a.m. köszi a haj-bókot (hehe), sajnos azóta meg kellett válnom tőle, mert annyira hullik, hogy borzasztó volt, minden tele hajjal… Tényleg, nektek nincs ilyen gondotok? Mintha erről nem esett volna eddig szó…

blúmi! Ez a fotó babaúszáson készült? Ha igen, mi a tapasztalatod? Többiek? Én gondoltam rá, hogy Manót viszem, de még nem jutottam oda, hogy elmenjek választani.

Cumi téma- nálunk a leges-leg elején volt cumi-próba: röpült vagy’ 3 métert, mikor kiderült, hogy nem jön belőle semmi. Azóta nem kapott cumit, nem is hiányzik, így nincs miről leszoktatni. (Nyilván lesz majd- az ujj-szopás, de az még nem kezdődött el)

Petra1980 – én még szoptatok, de még nem jött meg. (szept.10-én szültem). De remélem nem áll vissza a régi kerékvágásba, mert nekem nagyon görcsös volt…

Öltöztetés – nálunk ez az egy réteggel több dolog nem vált be: Manónak melege volt. Szóval én őt is úgy öltöztetem, ahogy én magam is felöltözök. Sokat vicceltünk vele, mert ő is fagyasztott embrió, hogy nem csoda, hogy nem szereti a meleget 

A végér egy kérdés a szopi-pártiaktól: hogyan szaporíthatnám a tejcsit? Az eleje óta szedem az urtica urens 5-öt, de az állítólag kombinálható más homeós bogyókkal, és akkor hetékonyabb is. Ötlet?
Más: koszmóval küzd valaki? Hogyan?

Jó éjt, Honey, légyszi jelentkezz!
realdream

Jó estét!

Most jutottam gép elé.. nem engedett be a rendszer... majd holnap délelőtt olvasok :)
Család már kidőlt, megyek én is a meleg ágyikómba.

Legyen mindenkinek nyugodt éjszakája!!!

Íme a bizonyíték Adél forgásáról :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=g6OW3FyyHFc

szeder74

Realdream!

Itt a legtöbbeknek a Karmalaz malátasör vált be,emellett szdheted a homeósat is,de azt csak kúraszerűen! a másik a More Milk Plus,ami sokaknak jó volt,illetve Monee boszorkánykodik még a Kecskeruta-teával és működik neki! :lol: Ami saját tapasztalat,hogy a levesek,édes kaják (különös tekintettel az almás pitére és a gesztenyepürére)nagyon beindítják a tejet! Én Laktoherb vagy Fitolac-teát szoktam inni,de azt is mondják,ha szaporítasz,akkor egyfélét válassz,mert egyszerre többel sajna ellenkező hatást lehet elérni!

Ja,és Noncsi+Ákos nagyon cuki együtt! :lol:

Petra!

Gyere gyakrabban,ha tudsz! És hozzál képet,sokat Rózáról ,nekem Ő a kedvenc a kislányok közül,mndig elbűvől a tekintete...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! :)

Életjelet adok. Minden ok csak a jó idővel kicsit mozgolódósabbak lettünk.
Rengeteget írtatok így nem tudok mindenre reagálni.

Honey: Remélem nincs nagy baj!

Szeder: Köszi a hiányolást :) Sajnos költözésről még szó sincs :( Hihetetlen milyen csigák... az a lakás sose készül el...

Blúmi: De jó helyen pihentetek :) A Kolpingot mi is nézegettük nagyon szimpik és az üdülési csekkjeinket is elfogadnák :)

Sziszi: Köszi a képeket :) Tényleg hogy megy ez a hagyományos keresztszülőség?

Realdream: Üdv köztünk :) Tej szaporításra szerintem legjobb ha többet teszed cicre vagy fejsz.

Cumi: Az elején még Donek elfogadta aztán csak túrta ki a nyelvével. Így nálunk se cumi se ujjszopi, de mindent egyböl töm a szájába ami a kezébe kerül.

Anyós, rokonok: Hálisten ilyen kajatömködés nálunk nincs. Tuti kiakadnék ha vki combot, kolbászt, vadast akarna adni Donceknek. Szerencsére mikor anyám vigyáz rá akkor is mindent megkérdez mit hogy csinálunk és nem újítgat.
Anyósék messze laknak, de ők már mikor összeköltöztünk mondták hogy nem szólnak bele az életünkbe, Donek nevelésébe se.

Öltözés: Hát ez nálunk most gond. Észrevettem, hogy Donceknek éjjel, mióta átköltöztünk a másik hálóba, melege van. Ma már egy hosszúujjú body vékony hálózsák plusz kispléd. Eddig vastag hálózsákban aludt, szerintem beleizzadt.
Deréktól lefelé melegkiütése lett. Legalábbis a doki azt mondta az lesz.
Napközben se öltöztetjük túl 22 fokban rövid ujjú body + rugi.
Szerintem ez is gyerek függő. Úgy látszik Donek ebben is az apjára ütött. Apája -10 fokban húzza be a széldzsekin a cipzárt a pólója fölött és közli hogy hüss van. :)

Nem tudom már ki kérdezte, de még szopi van nálunk és még nem jött meg azóta, remélem ezzel azért nem vagyok egyedül vagy kezdjek aggódni hogy megint borul a hormon háztartás?

Rólunk
Hétfőn kedden olyan szép idő volt hogy muszáj volt nagyokat sétálnunk. Doncek is egész jól bírta.
Szerdán mentünk a kórházba a szokásos kontrollra. Végig ordította mintha ölték volna pedig csak a mozgását vizsgálták még csak vért se vettek tőle. Minden ok vele, feb közepéig kell még adnunk a vasat és 25.-én néznek nála vérképet és vas anyagcserét.
Csütörtökön megjött végre az új pilates dvd-m :) Nagyon tetszik :) Pénteken pedig egészségkártyára vettünk MBT cipőt. Azóta abban sétálunk a mai családi ebédre is gyalog mentünk kocsi helyett. Jó izomlázat csinált a fenekemben :)

Ezt a két képet a desedai kirándulásunkon csináltam kedden :)

Felébredtem
Kép

Kukuccs
Kép

Kép

Kép
starlark

Szeder: Tyűűű de ügyes Adél :) :) Nálunk ennek még semmi jele...

Kép

Kép
starlark

Köszönjük a fogacskát (Petra, Eszike, tigris, Monee), még azért küzdünk vele.

Noni!
Anyós no comment!

Petra!
Még nekem se jött meg és én is szoptatok, de sokszor érzem, mintha meg akarna, remélem nincs baj, hogy így érzek, és nincs semmi.
Olvasós kép jó, mi is pont ma készítettünk hasonló képet. Majd felteszem.

Eszike!
Nálunk szerencsére nincs ilyen baj, bár biztos én is harapnék, ahogy te.

Monee!
Mi nem visszük túlzásba az öltözködést. Kb. annyi réteg van a gyerkőcön, mint rajtunk. Melegben, hidegben, napközben body, rugdalózó, igény szerint pulcsi + takaró, mert tényleg egy helyben van, hiába mozog keze lába mindezt kb. 22- 23 fokban, este pedig kettő takaró, mert kb. 20 fokos a szoba, ahol alszunk.
Jók a gyerkőcök egymás mellett!

Realdream!
Igen, mi még küzdünk a koszmóval. Mikor nagyon durva volt, minden nap reggel bekentem olajjal a fejét, majd egy vékony sapi rá, mert így jobban beszívódik és ázik, majd fürcsi előtt kapott még egy kis olajat, majd babafésűvel átkeféltük. Azóta fürdés után mindig leöblítjük a fejét vízzel, mert ahogy olvastam, ez a rárakódott fürdőkrémtől és hasonlóktól alakul ki. Még mindig van egy pici, így kb. 2-3 naponta csinálom meg ezt.
Tejszaporítás: fejés, fejés, fejés. Meg többet kell cicin lennie a gyereknek. Én is boszorkánykodok tea ügyben, és határozottan érzem, hogy estére is több, mint előtte volt. Most egy ismerősöm jön holnap (Monee ez neked is szól), és kipróbáljuk csíráztatni a görögszéna magot, mert álltólag úgy még hatásosabb. Kíváncsi leszek. Bár mondtam, nekem ehhez se időm, se türelmem, de addig noszogatott, hogy mondtam, ok, ha az első adagot kicsíráztatja, akkor megpróbálom.

Szeder!
Nagyon ügyesen megfordult Adél! Jól látom, hogy nyaklánc van a nyakában? Csak nem borostyán? Használ?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt!

Adél evett én meg már csak forgolódtam az ágyban, gondoltam akkor hasznossá teszem inkább az időt.

Ági!
Gratulálok a fogacskátokohoz! Nehéz időszak ez, talán nálam jobban most itt senki nem tudja. Adél szegénykém már 2. hónapos kora óta szenved vele. Mielőbb legyetek túl rajta :)

Tavirózsa!
Nagyon örülök Neked! Ahogy itt mindenki! Láthatod!!! Amennyiben tudsz, gyere többször ide hozzánk. Mindenki sokszor gondol rád, még, ha nem is írja ide a topikba. Ebben biztos vagyok!
Drukkolok,hogy minden rendben legyen!!!

Petra!
Annyira okos fejecskéje van Hanna Rózának! Ahogy fogja a kis "sült krumpli ujjacskáival" a könyvet. Zabálnivaló! -Mi így hívjuk Adél ujjait, mert olyan nem, mint egy "valamire való" sült krumpli??? :) :)
Az, hogy megjött: :( Azért elég jól bírtad! 4 hónapig nem volt meg. Ez is valami! :) -Nekem 4 hetes volt Adél, amikor megjött!!!
Minél többször tedd cicire!
Nem apad el a tejed!
Az más,hogy nem kell neki.
A fiaim ezért hagyták abba anno a cicit, mert nem ízlett nekik!
Bízom benne,hogy nálatok ilyen nem lesz.
VAnnak babák, akiket nem zavar: pl. Adél. Ő észre sem veszi. Viszont vannak olyan babák, akiknek nem ízlik olyankor a tej. Remélhetőleg hamar túl lesztek rajta, mert ilyenkor minimális ideig van meg.
Kitartás.

Eszike! Monee!
De jó a kép! Nagyon cukik ezek a babák. Milyen méretbeli különbségek vannak :) nem hiába: Misike a testőr Noémi mellett :)
Öltöztetés:
Én harisnyába -imádom rajta- , zokni, bady, és pulcsika -ami pamut. Így öltöztetem fel itthon.Tehát nem öltöztetem nagyon fel.
Nálunk 21-23 fok van.
Ez babája válogatja, ki fázik és ki nem.
Talán úgy van a babáknál, ahogy nálunk felnőtteknél: ki fázósabb, ki nem.
Szerintem ki lehet tapasztalni, hogy melyik babának mi a jó.
Eszike??:
Noémin hosszú ujjú bady van? - Én mindig hosszú ujjút adok rá. A karjuk szokott általában fázni.
Jól van Noémi??

Noni!
Nem semmi anyósod van. Ez egy idióta hülye szokás, hogy a gyerek kezébe adják a csontos, zsíros combot! Ne engedd!
Nálunk a párom anyukája kicsit lightosabb, mert ő legalább csak mondja, hogy bele kellene adni a kezébe, mert a fiainak is adott anno .. Én meg csak lesek. Nem engedem. Felesleges hülyeség. Én soha nem szopogatom a csontot. Valahogy irtozom tőle.. nem,hogy egy pici babának adjak!

Kistigrincs!
Hatalmas Zalán baba! Már nem is olyan babás, hanem olyan nagyfiús pofija van!
Gratulálok a határozott nyúláshoz!! Meglátod milyen sokat fog innentől fejlődni. Napról - napra ügyesedik majd!

Blúmi!
Kolpingról már hallottam, sokan dicsérik. Nagyon-nagyon formás Bálint!
Jók a képek! Látom nagyon kedvelte a vizet! -Egy hülye kérdés: a szopinál te,hogyan tisztítottad a cicit?? Vagy ott a medence résznél nem adtál neki cicit?? Ezen agyalok, ha majd nyáron megyünk erre-arra, és még esetleg szopizna Adél, a cicit hogyan fertőtlenítem majd le??? Mert nyilván nem csak előveszi az ember a fürdőruha alól és adja a gyerek szájába.. mert az legkevésbé sem higiénikus.

Honey!
Minden rendben????????

Minyu!
Délután tel.!
Hát igen, ez a tali!
Nem tudom,hogy mikor jön majd össze. Én legkorábban tavasszal tudom elképzelni. Gyakorlatilag most nem akarok gyerek közösségbe járni, jön az influenza és inkább ezzel óvatos lennék. A fiaim ugye eleve suliba járnak, ez elég baciforrás is nekünk. Most mi maradunk a fenekünkön egy ideig Adéllal.
Amúgy én is olvastam már más topikokban, hogy milyen jókat programoznak. Jönnek-mennek.
Épp az egyik topikban volt egy beteg kisfiú taliztak.. át adta még 3-4 babának.. persze ez elkerülhetetlen egyébként, de azért most inkább óvatosan.

MÁrti!
Örülök,hogy jobban van Kamilla! Nagyon nehéz lehet Neked, hisz a gyerekek egymás között adják-veszik a betegségeket. Egyik kigyógyul, és jön a másik gyermek, aki meg elkapta. Nehéz időszak. Én is várom már a nyarat. Hát még Te! El is hiszem.
Jobbulást a családnak.

Starlak!
Nagyon jóóó a felébredtem kép!!
Azt a kómás fejecskét!
Sajnálom,hogy ilyen nagyon nehézkes ez a költözködés. Gondolom,hogy már mennétek ezerrel!!! Ami késik nem múlik! A nyuszi talán oda viszi a tojásokat Donátnak!
-Mi építkezésünk halad. Ahhoz képest, hogy ugye augusztusban akartunk költözni -tavaly!-. Úgy néz ki,hogy május környékén megyünk mi is :)

Köszönjük Adél dicsiket!
Ez a felvétel tegnap este készült. Nincs rajta pelus! :) :) Fürdés előtt voltunk. Fürdés előtt minden nap le veszem róla egy 5-10 percre.
Ha meleg van nálatok is, akkor érdemes kipróbálni, mert imádják többnyire a babák a csupaszságot!
-Igaz le pisilte tegnap a játszószőnyegét.. :) de már kimosta a mosógép :)
Olyan furcsa, ha tudok aludni egyben 6 órát, akkor ki is aludtam magam.. pedig tudnék még aludni.. és nem megy..
Van még, aki ebben a cipőben jár??

szeder74

Realdrem! Mindamelett, amit a többiek is leírtak, nekem az is bejött, hogy minden egyes szoptatás után fejtem. (szerintem az urtica urens ennyi időn keresztül nem hat. Amennyire én tudom, azt csak kúraszerűen tanácsos szedni.)
A fürdetés még nem szervezett ababúszáson volt. Azt most szombaton kezdjük csak.

Szeder! A fürcsit a szoptatáshoz igazítottuk mindig. (én egyébként nem is tudtam volna máshol szoptatni, csak a szobában. Nekem valahogy olyan helyen nem megy, ahol jövés-menés van.)

Tavirózsa! Örülök Neked! A sztori elejéről én is lemaradtam, de úgy tűnik elég komoly volt! Örülök, hogy vége!

Starlark! Nagyon jók a képek!! különösen az első, olyan mintha még nem is tudna róla, hogy ébren van! (a Desedához engem olyen szép emlékek fűznek, sokat fürödtem, sétáltam ott!)

Mi tartjuk a plusz egy réteg című öltöztetést. És zoknit is húzok rá pluszban, ahogy Ti is írjátok. van egy ismerősöm, ő ujjatlan bodyba öltözteti ilyenkor is otthon a babáját. (22-23 fokosak itt a lakások). Sétakor pedig mindig meglepődöm, hogy úgy van öltöztetve, ahogy én 15-20 fokban öltöztetném. Ez szerintem gyerek, és szoktatás kérdése. (én egyébként sétához mindig jól beöltöztetem: a napi ruhára bundazsák, vastag pléd, és az esővédő a kocsira. Lehet, hogy túlzás, de nagyon féltem, hogy megfázik.)
blúmi

Sziasztok!

Már tegnap írni akartam, de nem tudtam megnyitni a Babanetet… aztán ma olvastam, hogy valami országos hiba volt az internetszolgáltatásban…
Szombaton megvolt a hajvágás. Íme (nem csak humanka kérésére!):
Kép Kép

Ma dokinéni látogatás a program. Most kapná meg Alíz a 2 hós oltást (van még valaki, aki ilyen későn kapja!?), de megint tortyog szegénykém. Reggel szívni kellett az orrát….
Nálunk hosszt a védőnő mér(ne), de nagyon lusta, 3 hónaposan mérte (akkor is szólta neki), akkor 66 cm volt. :x

Tigrincs, a képen hosszabbnak látszik Zalán…. Ja, ilyen eset nálunk is előfordul. (nem akarják visszaadni a gyerekemet!)

Lanta, rakjál fel képet a csajokról! Olyan édik együtt!!! Ja, nem akarlak elkeseríteni, de Balu már 4 éves lesz és még mindig iszonyú hisztiket tud levágni! :evil:

Ági, nagyon jó ez a tornáztató, a barátnőméktől kaptuk kölcsön. Nekünk játszószönyegünk volt, de azt Alíz nem szerette. Addig nem is nyúlt felfelé, míg ezt a tornáztatót nem kaptuk meg. Cumi téren: kb. 5 féle cumink van itthon…. Ezt fogadja el egyedül, nem tud nélküle elaludni. Néha én is ugrálok éjjel visszarakni…
Ja, és gratulálok az első fogacskához!!!

A.m., minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen kitartó voltál és sikerült Gyuszikát leszoktatni a cumiról!!! :lol:

Blúmi, nagyon jók a képek! Eszembe jutott, hogy Balu mennyire szeretett „úszni”… talán Alízt is elvisszük majd….

Gabolino, már én is alig várom, hogy külön szobába tudjuk tenni a kisasszonyt, ugyanis minden nyöszörgésére ébren vagyok…. Mondjuk Balu külön szobában alszik, de sokszor őt is hallom…

Tavirózsa, örülök hogy egyenesbe jöttél és rendben vagy!!!

Sziszi, jaj de édesek a gyerkőcök!!! Réka szemei, hmmm kergetheted majd a fiúkat!

Petra, nekünk is ugyanilyen könyvünk van! Szerintem nagyon jó!!!

Eszike, nálunk azért ennyire nem durva a helyzet. Balunál már „körbepisiltem” a területet!!! :lol:

Monee, Eszike, nagyon édesek a gyerkőcök!!! Ákos úgy néz ki, minta legalább féléves lenne!!!
Nálunk napközben 21 fok van. Body, hosszú ujjú poló + naci és zokni általában az összeállítás. Ha rugit adok rá, akkor ujjatlan alá uez, hosszú ujjú alá csak body. Pihiszékben én is betakarom, mert általában a konyhában van benne és ott hidegebb van. Éjjelre body + hosszú ujjú hálózsák + rendes paplan.

Realdream, Alíz 4430 g-mal született, ő volt a topic legsúlyosabb babája…. De ti leköröztetek minket is!!! :shock:
Szoptatáshoz:
1.hét Aconit D 30 – 1*5 golyócska
2.hét Alfalfa D6 v. D12 – 2*5 golyócska
3.hét Utrica urens D6 – 2*5 golyócska
Innen ismételni újra…. Ezt homeopata doktornő írta így nekem. Szintén ő ajánlotta a napi 1 kanál mákot is. Aztán én is ittam Karamalazt is.

Márti, örülök, hogy jobban vagytok már!!!

Starlark, nagyon édes Doncek!!! MBT cipővel én is kacérkodom. A húgom gyógytornász, ő használja és nagyon ajánlja!!!

Szeder, nagyon édes Adél a videón. Előre is boldog névnapot kívánok neki!!! :D

Ja, én szoptatok csakis és kizárólag (még az anyatejet sem fogadja el semmiből, úgy mint Honey Flórája), mensi még sehol (mondjuk nem is hiányzik).

Na, indulunk sétálni... majd megpróbálok jönni még!

Kép
Kép
netti77

Sziasztok Lányok! :)

Megjöttünk a pécsi kiruccanásból :) Jaaaj, nagyon jó volt! :)
Eddig csak vissaolvastam és még jegyzeteltem is! :shock: mert annyit írtatok :D
Most csak pár szó rólunk,hogy adjak életjelet,aztán reagálok, mert ahogy hallom, pont ébredezik Andor.

Andor elkezdett naaagyokat kiabálni,kurjantgatni :D:D annyira édes.
El kellett mennünk bevásárolni és bár nagyon fáradt volt, de ahogy beértünk az áruházba és meglátta a fényeket, elkezdett veszettül kapálózni a lábával és vigyorgott és kiabált :D
Szépen aludt rendesen egész éjszaka Pécsett is, nagyon mosolygós volt mindenkivel :)

Betelefonáltam ma a fül-orr-gégészetre és kértem időpontot,hogy felvágják Andor nyelvfékét is. Jaaaj, de sz@r lesz :?
Am,Humanka,
Köszi, hogy megírtátok a tapasztalataitokat :) Nem azért nem vittük eddig Andort,mert sajnáltuk (őersze sajnáljuk ettől még) hanem, mert a dokinő meg a védőnő azt mondták,hogy még várjunk míg nem eszik mást is,mint csak a szopizás, nehogy ne tudjon utána szopizni és akkor mi lesz. Mi is mielőbb meg akartuk volna csináltatni -legjobb lett volna a kórházban már,csak ott nem vették észre - csak ez a szopiba való bezavarás lehetősége aggasztott.
De, ahogy most írtátok,hogy minden ok, ma hívtam is őket :) Jövő hét péntek reggelre kaptunk időpontot.

Most megyek, majd még jövök és írok! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Szeder!
Köszi a fogacskát.
Tudlom, nem engem kérdeztél, de én már láttam olyan törlőkendőt, amit éppen a mellre találtak ki. Úgy néz ki, mint az intim törlőkendő, csak az van rajta, hogy szopi előtt át lehet vele törölni a mellett, hogy tiszta legyen. Bár véleményem szerint megteszi erre az intim törlőkendő is, amiben nincs semmi extra plussz (aloe, kamilla, stb.)

Netti!
Köszi tőled is a fogacskát. Azért mi is jó úton haladunk a cumi leszoktatáshoz. Most épp 10 perc után megnyugodott, majd 5 perc után azt hittem bealszik, de egyszercsak látom, ahogy görbül lefelé a szája, és elkezdett pityeregni. De azért a kezdéshez képest fél óra múlva már aludt.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Csak rohanóban!
Meséljetek nekem erről az MBT cipőről,légyszi!

Mensi nekem sem jöt még meg,amin csak azért csodálkozom,mert a fiúknál,legkésőbb 2 hónappal szülés után megjött már! De most Lányom született,biztos másképp játszanak a hormonok! Viszont nem bánom,mert úgy tűnik,hogy Kamilla a legérzékenyebb szopi terén a gyerekeim közül! A fiúkat nem zavarta,hogy olyankor megváltozik a tej íze,de Kamillánál nem tudhatom,hogy reagál majd rá! Szóval tőlem nyugodtan késhet még Pirike pár hónapig!

Netti!

Nagyon jó lett Alíz frizuja,olyan édes! Mindig rajtatok a szemem,mert ugye 1 napon születtek a lánykáink,de szöges ellentét vagyunk! Kamilla kis pehelysúly és alig van haja! :lol:

Na,megvan,hova megyünk nyaralni! kukkantsátok meg!
http:// www.meseszallo.hu Most úgy érzem,ez nekünk minden szempontból ideális lesz!

Kinéztem Kamilla sportbabakocsiját is,majd,ha lesz időm,rakok fel linket,várom majd a véleményeket,esetleg tapasztalatokat!

Éééés Csabi ma láztalanul ébredt! Tud valamit ez a Cataflam csepp!

Puszi,futok,mert a ház is szalad és sütit akarok sütni a srácoknak,mert sajna nemigen esznek semmit most,hogy betegek! Örülök,ha a húslevest bekanalazzák,aztán megtömöm Őket csokis-almás sütivel! :lol:

Ja,és Szeder!

Létezik mellápoló kendő arra a célra,ha jövet-menet szoptatod a babát! A Chicco-nak tuti van,Babaházban kapható! Ezt le sem kell mosni,Búzacsíra kivonatot trtalmaz!

Márti
borossné becz márta

jaj, mi meg ma vagyunk 4 hónaposak. Megyünk is oltásra.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Gwini: csomó a ciciben valszeg tejmirigy, de ha nem múlik azért menj el UH-ra, ha kell magánba. Nem tudom felétek hogy van de itt sajnos ilyen estben is 3 hónapig kell várni mammográfiára és UH-ra is. De 3 hónapot semmiképp sem szabad várni. Nekem is gyerekkorom óta egy nagy csomó a hónaaljamban, egyszer kivizsgáltattam, azt mondták nyirokmirigy, de most megnézetem újra.
Narancslé: hát sztem még túl kicsi a narancshoz, hisz iszonyúan savas. Cebion csepp inkább?

Bejci: bejelentkeztem bőrgyógyászhoz! köszi :-)
Pizzát rendeltünk vasárnap. Voltunk 8-an felnőttek 5 gyerekkel... nem tudtam volna főzni, még úgy sem hogy párom itthon volt...

Petra: nekem már megjött (sajnos) és nincs semmi gondom. Luca cicifun, nem láttam változást. Most kell visszamennem nőgyógyászhoz rákszűrésre.

Noni anyósod tengernyi türelmet kíván. Milyen sűrűn találkoztok?
Eszike: jézus anyám, ezek buggyantak!
Lányosk javaslok egy őszinte kemény beszélgetést a kajáltató rokonokkal.
Én olyan vagyok mint egy katonatiszt, de nincs ilyesmiből nézeteltérés. Mindenki igyekszik úgy etetni a csajomat ahogy én kérem és meg kell mondjam ez nagyon jólesik. Bár hozzáteszem, mindig a gyerek érdekei a legfontosabbak mindkét oldalon a nagyszülőknek.

Kép

Kép
mambu

Blúmi: Eredetileg ide valósi vagy? Tüke kaposvári lévén én még sose fürödtem a Desedában :) Mikor kamaszként jó lett volna haverokkal lemenni a strandra akkor volt a nagy kékalgás frász, mostanra eléggé elhagyatott lett inkább már csak horgásznak.

Netti: Jó lett Alíz frizurája :) és milyen szép szürke szeme van :)

Márti: Ez a meseszálló itt van a szomszédban rengeteget túráztam és bicajoztam arra a 42 kilis bicajos körömnek ott van a fordulója :)
A Zselic gyönyörű imádom /alig vagyok lokalpatrióta :wink:/, ha jöttök mindenképp szerezzetek be egy Zselic turista térképet aztán irány az erdő :)

Ági: Remélem minden rendben volt a szurival.

MBT: Nem régóta használom így nagy tapasztalatom nincs. Ma volt az első olyan sétánk hogy észre se vettem hogy az van a lábamon csak mikor hazaérve levettem. Ilyenkor kellemesen bizsereg a talpam :)
Eddig én még csak jót hallottam róla és a lábízületeim elég tropák ezért ruháztam be rá és csinálom itthon a pilatest is. Remélem mire stabil lesz a jó idő rendbehoznak annyira hogy lájtosan újra kezdhetek futni és bicajozni :)
Nem olcsó sajnos, de így hogy egészség kártyára lehet venni már nem rossz.
http://www.swissmasai.hu ez a hivatalos honlapjuk

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Köszi!

Na,hozom a linket a babakocsiról,légyszi véleményezzétek!
http://www.bambino.hu/shop_artdet.php?s ... 8&cikk=20S

Márti
borossné becz márta

Szeder!

Ez az Adél baba nagyon-nagyon ügyes :D .De komolyan. Gyuszika még csak tekergeti magát oldalra,de megfordulásnak semmi jele.

Noncsi-Ákos páros nagyon édes.
Én is csak bady+tipegőbe öltöztetem Gyuszikát itthonra. Neki is mindentől meleg van, tiszta apja.Evés közben szó szerint gyöngyözik a homloka :lol:

Netti!
Alíz haja nagyon aranyos. Nem semmi,hogy már így a szemébe lógott :D

Szombaton anyósoméknál aludtunk és képzeljétek átaludta az éjszakát Gyuszika:D Ilyen december eleje óta nem volt. Mondjuk napközben semmit nem aludt szegénykém az idegen helyen és lehet,hogy annyira fáradt volt, hogy enni sem kelt fel:?

Most hív az "Uraság",majd jövök

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Márti!
Mi most vettünk a Lalunak egy sportbabakocsit!
Itt van:
http://neobaby.hu/index.php?PHPSESSID=2 ... 61a504b84c

Szerintem nagyon szuper! :lol:
Nekünk volt egy Pierre Cardin ernyőkocsink, de nem szerettem, mert azt nem lehet egy kézzel tolni.

gwini

Sziasztok!

Csak ideértem :)
Hétvége után annyi mindent kellett itthon csinálnom, na meg jó idő is volt,így egy jó nagyot sétáltunk,hogy nem tudtam leülni írni.

Kistiggrics,
Ha alapvetően nincs baja Zalánnak az autózással, akkor sztem nem lesz gond. Nálunk csak annyiban változott a dolog a korábbiakhoz képest,hogy most pl. az odaút uccsó óráját ébren töltötte Andor, és volt,hogy kicsit nyügizett,mert gondolom unta a pozíciót, de nem volt bajos.

Petra,
Gratula az átforduláshoz! Naggyon cuki a könyvolvasós kép Rózáról! :D
Nekem is megjött már 3x és sajna nálam volt változás a tej mennyiségében, minőségében és 1x.2x Andor erősen cibálta is cicit, mer gondolom nem ízlett neki. Valahogy 3x-ra nem volt cibálás. Én azért még szoptatok, de este sokszor kell kiegészítenem azóta. ez van... :? Amíg nem jöttem rá,hogy a mensi miatt vana tejcsappanás, 3x annyit ettem, ittam,de nem lett tej fronton eredménye. A karamalz viszont segített valamennyire.

Netti,
Nagyon szép lett Alíz hajacskája, jól áll neki :) A kopás hátul mókás, Andornak is van egy picit, de mivel ő szőkés, nem annyira szembetűnő.

Szeder,
Szupper ügyes Alíz!!! :D gratula neki! Annyira édes ahogyan visongat. És tök határozottan fodul meg :) Nagyon tetszett!
Hogy tetszik a borostyánlánc? Jól láttam,hogy van rajta?

Bejci,
Mi volt a vér-,vizeletvételen? Hogy vagy?

Márti,
Örülök, hogy Kamilla rendben van. Csabi? Most már nincs láza? Jó lenne,ha már kijönnétek ebből a trutyis időszakból.

Sziszi,
Nagyon édesek a képek a lányokról! Micsoda szép szeme van Rékának! :)

Betti,
Persze, én is imádom Andor mindenféle hangjait, nagyon mulattató is tud lenni,de hát mit csináljak, ha egyszerűen én nem tudok utána tőle aludni :D Nem bosszant fel vagy ilyenek,csak hát nem alszom úgy ki magam. De 2. éjszkán kiköltöztünk a nappaliba és így normálisan 7kor ébredt :)

Monee,
Jó már a torkod. Nekem úgy érzem a tantum szájöblítő segített, de 100%nak nem mondanám azért. Én is rétegesen öltöztetem Andort, kint mindenképpen több réteg van rajta, mint rajtam, bent nem mindig. Attól függ milyen az idő, milyen meleg cuccot adok rá, mert ő is hajlamos rá,hogy bemelegedjen. Nálunk 21 fokkörül van, de most,hogy lementünk Pécsre, anyuméknál annyira meleg volt (d-ny-i napsütéses nagy teraszos lakás) hogy volt,hogy csak 1 body volt a meleg órákban rajta.

Ági,
Gratula a forgáshoz. és boldog 4. hónapot! :D

Honey,
Találtál pszichológust?Remélem nem nagy a baj. :? Nekem sajna nincs ismeretségem, de látom a lányok már ajánlottak. Jelentkezz majd, akár pár sort,hogy okés-e minden.

Folyt. köv. mert most hív...

KépKép
KépKép
gabolino

Folytatás...

Monee,Eszike,
de jó,hogy sikerült Nektek egy találkát összehozni :) Nagyon édesek a kölkök együtt! Olyan szépek! :)

Eszike,
Csjjúúúú,de durva ez a mindenki eteti mindennel! :shock: Én sem hagynám az tutkó. Szerencsére nálunk nem fordult ilyen elő, és mi is kikötöttük, hogy csokit majd véletlenül se merjenek neki adni addig, amíg mi azt meg nem engedjük.

Nah, most eddig bírta Andor....majd még jövök.

KépKép
KépKép
gabolino

Jó estét!

starlak, am, gabolino!
Köszönöm, hogy megdícsértétek Adélt.
Hát nem mindenapi dolog egy baba életében az első forgás, ugyanakkor idővel minden napossá válik :)
Nekem még nagyon repdes a szívem, ha látom mert még nagyon friss élény ezt a forgást látni, olyan jól estek a szavaitok. Melegítik a lelkem!!!
Azt hiszem,hogy tudjátok miről beszélek!!!
Am. Starlak írtátok,hogy ti még nem látjátok nyomát. Azért azt ne feledjük, hogy a fiúk kicsit lustábbak.. nézzétek csak meg.. felnőttként is inkább, a mi csajok "ugrálunk". Nem árt időben elkezdeni :)
Szerintem 1-2 hét és nálatok is beindul!!!

Gabolino!
Remélem hamarosan túl lesztek a műtéten és el is felejtitek gyorsan, hogy volt ilyen probléma! Ügyes lesz meglásd Andor!!!

Am!
Akkor sűrűbben kell járni anyósodékhoz, ha ilyen ügyesen alszik MiniGyuszika :) Milyen okból kifolyólag aludtatok ott?? Szülinap, névnap??

Ma elég jól lefárasztottam magam. Egy nagyot sétáltunk Adéllal csodaszép idő volt nálunk.

Megyek pancsizni.. -párom már engedi nekem a vizet.

Jó éjt!

szeder74

Gwini!

De hasonló az ízlésünk! :lol: Előszőr ebbe szerettem bele,amit Ti is vettetek,csak 2 bajom van vele! A leírás szerint nem lehet állítani,dönteni a háttámlát,ez tényleg így van? A másik,hogy külön testvérfellépőt kellene vennem hozzá,ami önmagában 15.000.-Jó,nem garasoskodom,de egy görgős kis vacakért ennyi pénzt,hát ablakon kidobásnak érzek! Viszont én is ebbe a rózsaszín-szürke színűbe szerettem bele,ami nektek van Csak,ha lesz esetleg még egy babánk és véletlenül fiú lesz :lol: ,akkor meg adhatom el! De tényleg írd meg légyszi,hogy dönthető-e a háttámla,mert az lenne a legfontosabb!

Gabolino!

Csabi egész nap láztalan volt,kamilla 37.3,de abszolút nem tűnik betegnek,jó a kedve,étvágya,nagyokat alszik,szóval tuti gyógyul. majdcsak kilábalunk már ebből,bár tavasszal meg majd bizti megint átmegy rajtunk egy hányós-hasmenéses vírus,ami 40 fokos lázzal jár (ez most nem pesszimizmus,csak az elmúlt 3 évben ez volt.)!

Starlark!

De jó,láttam,hogy Kaposvárhoz közel van! Mi imádunk túrázni,a 2 nagyfiú is,Berci eddig babakocsiban meg kengurúban túrázott,de most majd szaladhat az erdőben és Kamilla csüccsen bele kengurúb! Tudsz valamit erről a Meseszállóról? Nekem annyira nagyon tetszik és annyira az én gyerekeimnek való,ami a programlehetőségeket illeti! Februárban tuti lefoglalok egy hetet,teljesen beleszerettem és szerintem kifejezetten olcsó a többi bababarát helyhez képest (na nem ez a fő szempont,mert már igazából 2 éve kinéztem ezt a helyet,csak végül mindig máshova mentünk)!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Persze, hogy dönthető a háttámla, vagy 4 fokozatba, majdnem vízszintesig. Lábzsák, esővédő van hozzá. És a zöldje is nagyon szép volt. Nekünk Litaf testvérfellépőnk van. Én használtan vettem 10-ért, de még garanciális. Erre rá is tud ülni a gyerek.

Itt a zöldje, vagy kék... nem is tudom. :roll:

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... xxazon=247

gwini

Gwini!

Na,akkor újra átgondolom még a dolgot,nekem a lila is tetszik egyébként! Ez a türkizes viszont túl fiús nekem,bár nagyon szép! Köszi!

Többiek!

Légyszi,ti is véleményezzetek,most aztán elbizonytalanodtam,bár a Pikolo-t is nagyon dícsérik! Van valakinek? Minyu? Te nagyon értesz a babakocsikhoz emlékeim szerint!

Márti
borossné becz márta

Igen, a lila is szép volt élőben Azt a Minimanoban láttuk. Ott vettük mi is 33-ért. De már nem sok helyen van, mert ez még a 2008-as. A 2009-es az már 38 ezer lesz. Ez volt az utsó rózsaszín.

gwini

Most jön akkor a 3. kör :D most értem csak ide,mert közbeszólt a fürdetés, fektetés, utána meg kicsit tornáztam még :)

Blúmi,
Majd mesélj milyen a babaúszás, miket csináltok. Én végül még mindig nem mentem el Andorral. Igazából tökre szerettem volna ha a Drágám is tud velünk jönni, de végülis ha hétvégén lenne, akkor lehet az sem lenne a legjobb,mert ha meg jönni-menni akarunk majd gyakrabban, akkor ez sem az igazi megoldás...
te hova fogsz menni? Milyen időpontban tartják?

Starlark,
A felébredős Doncek kép hiper cuki!!!:) Nagyon jól elkaptátok a pillanatot :D

Realdream,
Volt szó már a hajhullásról, úgy tudom elég sokan küzködünk ezzel, többek között én is :( de ezért nem vágatom rövidre - mondjuk nekem amúgy is félhosszú.
Jól emlékszem,hogy írtad, hogy örülsz,hogy nem jött még meg, mer a fenébe kívánod a görcsöket? Én szülés előtt nagyon erős görcsös voltam és most amióta megjött sokkal enyhébbek a görcsök. Korábban első napon mindig kellett szednem vmi fájdalom ölőt (pedig sztem jól bírom a fájdalmat, de volt,hogy elájultam majdnem mikor nem szedtem) és most nem kell semmi. De ezt hallottam is,hogy mondják. Kíváncsi vagyok,hogy a szoptatást ez esetleg befolyásolja-e.

Tavirózsa,
Gyere, gyere csak minnél gyakrabban. :)
Én mivel később csatlakoztam csak be, így nem tudom a sztoridat, de örülök,ha most már minden rendben.

Noni,
Aranyos vagy ha beteszed Andor képét is :) előkeresek egyet :)
Kacsacomb a gyerek kezében és nyalogatja??!!! :shock: :shock: Nem csodálom,hogy kibuktál! Kemény.
(mmmm én karácsonyra csináltam tök fincsi kacsát gyümölcsökkel :D )

Minyu,
Már annyiszor írtad,hogy mész a Lurdyba, ha lesz autók akkor tuti be fogok csatlakozni majd :D tök kíváncsi vagyok,hogy milyen, na meg persze rátok :)
Képzeljétek, tegnap azt álmodtam,hogy szerveztünk egy nagy találkozót és csomóan ott voltatok :D:D mókás volt. És Minyu, Te meg odajöttél hozzám bemutatkozni és tök magas voltál :D Nálam 1 fejjel magasabb, pedig én 174 cmi vagyok kb. :D Nah, ezt csak úgy érdekességképpen írtam,mert én jót mulattam ezen az álmon. Persze a babák is ott voltak, én meg rohangáltam és kerestem Andort, mert nem tudtam hova tettem le aludni és tök ciki volt, hogy ÚrIsten mit szóltok, hogy nem tudom,hol a kölköm :D:D (és vki elvitte közbe játszani azért nem találtam) Jaaaj,jóvan abbahagyom ezt a hülyeséget már :D

Cumi téma: mi nem akartunk neki adni, de 4 hetes korától esténként kezdődött egy u.n. "panaszkodós" időszak, órák és akkor csak cumival nyugodott meg. Majd ez elmúlt és nem is kell neki különösebben a cumi, néha séta előtt, mikor nagyon kepeszt elfogadja és van,hpgy a szájában is marad.
A 10. héttől pedig megtalálta az ujját és elalvások előtt szokta is szopizni. Lehet ezért sincs gondunk az altatással? Ez van. Elvenni nem tudom tőle az ujját...

Topik költözés: én sajnálnám és tényleg sztem is megvan a veszélye annak, hogy akkor esetleg kevesebben jönnek,vagy ugye újak nem tudnak jönni, ami pedig sztem jó. De én sem tudok mást mondani,mint hogy ha a többség megy, akkor mennék én is :D

Most megyek, szép álmokat mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Starlak!
Mégse ma voltunk, mert a doki azt mondta, sok a beteg, ne vigyem el, nehogy elkapjon valamit. Ezért holnap megyünk.

Márti!
Szerintem szuper a kocsi, még hidegben is használható. Mi lenne, ha semleges színt választanál? Az fiú esetén is jó lenne később.

Gabolino!
Na mi volt? Felvágták a nyelvét Andornak?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Megjött az éjszakai műszak is! :wink: :lol:

Mambu, nagyon jót röhögtem a kis korkülönbség okának magyarázatán! :mrgreen:

Ági, A.M. ügyik vagytok a cumiról leszoktatással! Ádám szerencsére nem keresi ha kiesik a szájából éjjel, csak az elelváshoz kell neki, így hagyom egyelőre...

Blúmi, annyira édes Bálint baba! Ugye jól emlékszem hogy régen neki is vörösebb volt a haja?

Gwini, csomó eltűnt?

Márti, köszi! 8) Gyerekek összehozása tavasszal még megoldható is lenne, hiszen nem lakunk olyan messze egymástól! :wink: Majd ha ennek a betegeskedős időszaknak vége akkor talizhatnánk! Hm?!
Örülök, hogy a gyerekek jobban vannak!
Babakocsi tetszik nagyon!!!! Én Pierre Cardin-t néztem ki Ádámnak.

Tavirózsa, jujj, miken kellett keresztülmenned!!! Remélem, hogy ez az idei év ezerszer jobb lesz Neked mint az előző volt!!!!

Bejci?!

Gwini, narancsot még én sem adnék!!! Ha már c vitamin akkor cebion csepp!

Betti, osztom a véleményedet! Inkább a baba szuszogása mint apája horkolása! :lol: :wink:

Sziszi, annyira édesek a gyerkőcök! És klassz, hogy Te leszel Abigél keresztanyuja!

Ági, gratula a fogacskához! :)

Petra, nekem is megjött már - most egész sokáig, 4 hónapig húzta, Dorkánál csak 10 hétig... És nekem is határozottan kevesebb tejem lett - addig sem volt hű de sok de féltem, hoy teljesen el fog fogyni - ráadásul Ádám nem is akart szopizni, fejtem ezerrel. De ahogy elmúlt, visszatért minden a régi kerékvágásba! Kíváncsi vagyok hogy 2 hét múlva mi lesz...
Olvasós kép annyira jóóó!!!!

Noni, jujj, ezen a kacsacombos dolgon nagyon kiakadtam! Én nem tudom mit tette mvolna a helyedben :evil:

Eszike, ez nagyon kemény! hiszen egy ekkora baba MINDENT a szájába vesz!!! :shock:

Annyira édes a két gyerkőc együtt! :lol:

Monee, öltöztetés-dologban én nagyon sokat lazultam Ádámnál. Dorkát elég soxor túlöltöztettem - mondjuk más volt a szitu is, anyuéknál laktunk, csak a mi szobánkban volt meleg. Most itthon 22-23 fok van napközben, én egy bodyt (rövid ujjú) egy bolyhosabb belsejű pamut pulcsit, harisnyát és nadrágot adok rá. Én elég fázós vagyok és úgy gondolom, hogy ha én elvagyok bent egy rövidujjú póban akkor ez neki elég. Pici kezét és a nóziját szoktam figyelni, ha hideg akkor tuti fázik és akkor kap egy kardigánt is, de ez nagyon ritka.
Egyébként tényleg csak szoktatás kérdése a dolog, unokatesóméknál 19 fokra van beállítva a termosztát, fürdéshez sem csinálnak sokkal melegebbet és a 15 hós lányuk még nem volt megfázva...

Szeder, nagyon ügyes Adél!!! És olyan nagyon nagynak tűnik nekem a videón!

Starlark, felébredős kép nagyon édes!!! :lol: :lol:

Netti, nagyon csini lett az új frizkó!!! :) :wink:
Védőnő Nálatok csak lusta, velünk nem is foglalkozik, nem láttam Ádám 2 hetes kora óta... Ha receptet kérek és felhívom akkor se kérdezi meg hogy hogy vagyunk, csak közli hogy bedobja a postaládába...
Tényleg, ők ki alá tartoznak?! Kinek lehet ezt esetleg megemlíteni?!

Nyaralás. Mi tavaly itt voltunk és lánykám kérte hogy idén is ide menjünk. De annyi jó ötletet adtok, hogy egyre nehezebb lesz dönteni!
És maradt tavalyról egy adag üdülési csekkünk amit március 17-ig fel kéne használni. Budapesthez viszonylag közel nem tudtok valami jó helyet? Most még nem mennék nagyon messzire Ádámmal.

Gabolino ez tetszik, hogy még álmodban is a topikkal foglalkozol! :lol: :lol: :lol:

Rólnuk. Dorka újra jár oviba, remélem most egy hétnél azért tovább bírja majd!
Holnap megyünk 4 hós oltásra + Prevenar + Rotarix... Szegény! De most egy darabig ez lesz az utolsó "bántás"... Kíváncsi vagyok hogy mennyit mér a doktor néni!
Képzeljétek, úgy néz ki hogy megoldódott az evős gondunk! Nem ízlett neki a Beba tápszer! Szomszédasszonyunk adott kipróbálásra Humana tápit és azzal semmi gond nincs, hajlandó megenni! Ezt fogok íratni neki!
És áttért arra a fiatalúr, hogy napközben nem 4 óránként eszik 180 millit hanem 2 óránként 90-100-at...

Hoztam megint képeket, hétvégén készültek!

Kép
Kép

Jó éjt, megyek alukálni! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

anyooka!
szenzációsan jó a tesós kép!!!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Gabolino! Már többször akartam kérdezni: hogyan lehet becézni az Andort? Bébiúszásról majd beszámolok. Szombaton megyünk. Bálint nyelvét is felvágták, de szerencsére egy napos korában. Fel sem tűnt neki, én meg be voltam sz@rva rendesen.

Starlark! Rokonaim élnek Kaposvár mellett, sokat nyaraltam náluk, és lejártunk a Desire. (meg nagykoromban egy ideig oda "udvaroltam") Már gyerekkoromban sem volt valami bizalomgerjesztő a víz, de akkor mindegy volt. Nagyon tetszik nekem, hogy ilyen sportos vagy, már én is alig várom, hogy lefogyjak, és mehessek futni meg túrázni, bringázni, úszni. Kicsit még a térdeim tropák, remélem hamar rendbe szedem. És ezt a 10 kg-t leadni nem lesz semmi, de a 6 hónapot még meg akarom várni a fogyival. Ráadásul apa azt mondta, hogy ha lefogytam akkor felőle már indulhat a tesóprojekt. :? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen a pilates, majd mesélj róla, ha már csinálod!

Márti! Nagyon beindult a fantáziám ettől a helytől!
blúmi

Jaaj! Anyooka! Hát most már szuper éjszakám lesz a képekől!!!!! Teljesen odavagyok Ádámért! mindig mutogatom a férjemnek! (kár, hogy már alszik) Hozzátenném, hogy Dorka kész nő, nagyon szép kislány!!!!! Igen, Bálint új haja már sokkal szőkébb. Anyósom - nagyon szeretem - hatalmas poénokat szokott mondani. Amikor arról beszéltünk, hogy Bálintnak valószínüleg vörös lesz a haja azt mondta: nem baj, csak egészséges legyen. :lol: Ezen azóta rengeteget röhögünk!

Netti! Szuper lett a háré!
blúmi

Ági,Anyooka,Blűmi!

Ezt hogy csináljátok,hogy eddig fenn vagytok???
Gyuszika ma is 5 körül kelt :shock: így muszály időben max. 10-kor lefeküdnöm :oops: különben nem bírom a strapát :)

Starlark!
Nagyon édes ez a Doni fiú ébredés után is. Milyen kis morci :D .

Gabolino!
Nem semmi,hogy már a topikkal is álmodsz :D

Márti!
Szerintem azt a kocsit vedd meg amelyik a praktikusabb.Ha meg mind a kettő nagyon hasonló akkor az ár dönt (legalábbis nálam) Nekem nagyon tetszik amit Gwini feltett.
Nekünk nem lesz külön sport kocsi,mert a mienkhez van külön sport feltét és egyébként is könnyű a váz.Gondolom,hogy jó lesz.

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Anyósomnak volt szülinapja és azért mentünk. De kb. havonat 1-szer ott alszunk.Ezt a férjem és családja várja el.

Anyooka!
Nagyon jók a képek. Dorka már kész nagylány :) Nagyon szép kislány. Adámot meg imádom :D

Márti!
Én is beleszerettem a nyaralóhelyetekbe. :D Biztosan élvezik majd a gyerkőcök :D

Kép
Kép
a.m.

Anyoooka!

Hú,ezek után a képek után tuti talizunk tavasszal! Nagyon szép gyerekeid vannak! :lol:

Anyooka,Ági!

Akkor most a Pikolo vagy a Neonato tetszik Nektek?

A.m!

Nálam is a praktikusság is fontos tényező! A Neonato esztétikailag,a Pikolo felszereltségileg jön be jobban!

Márti
borossné becz márta

a.m.!
Én alapvetően világéletemben bagoly voltam, mindig éjszaka tanultam. Most is sokszor 1-kor fekszek le, pedig tiszta hülyének tartom magam, hogy nem alszok. Na meg mire éjfél, fél egy van, lefeküdnék, rájövök, hogy még nem fejtem, így az újabb kb. fél óra.

Márti!
Megmondom az őszintét, én csak a képeket néztem meg, a leírását nem olvastam. Kinézetre, praktikusság szempontjából mindkettő jó. Mivel én kék párti voltam és vagyok, nekem a türkiz tetszik, ezt lánynál, fiúnál egyaránt jó. Majd a többiek elmondják a véleményüket.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szép jó reggelt! :)

Nah, most nem álmodtam veletek :D Lehet elvonási tüneteim voltak,mert hétvégén nem igen tudtam csatlakozni? ;) :D

Anyoooka,
Jaaaj, nagyon szépek a gyerkőceid!!! :) Ádám annyira cuki,ahogy mosolyog. Én úgy imádom mikor ilyen pózban rendesen látszik a kis álluk a tokájuktól :D Nagyon szép kishölgy Dorka is.

Márti,
Később megnézem a babakocsikat rendesen, de sztem is azt kell nézni elsősorban,hogy Neked melyik a legpraktikusabb. Lehet mindenkinek mások a szempontjai, szóval ezeket gondolnám először is végig. (könnyű legyen pl. főleg,hogyha Te sok kölökkel csatangolsz esetleg :) )

Ági,
Nem vágták még fel a nyelvét, csak jövő hét péntekre kaptunk időpontot. De a recis arra is azt mondta,hogy nem tudja,hogy a dokinő itt csinálja-e meg,mert máshol is rendel. :shock: nem igazán értem az összefüggést, lehet,hogy mikor mondtam,hogy nyelvfék metszésre mennénk, akkor vmi komplikáltabb műtétre gondolt és azért mondta,hogy ezt lehet máshol csinálja? . Nemtom. Majd kiderül, de remélem péteken majd megcsinálja,hisz ez fül-orr-gégészet.

Blúmi,
Andor nevet sztem nem lehet becézni, de amúgy mi sokféle becenéven hívjuk :) A legujjabb a Dzidzi, mert sokszor valahogy ilyesmit "mond" mikor kicsit panaszkodnik, vagy enne :)

Most megyek,mert ébredezik a kis Dzidzi :D
Hozok majd képeket mindjárt,amiket 1 kivételével Pécsett lőttünk.

KépKép
KépKép
gabolino

Sziszi!
Nagyon aranyosak a lányok és persze az ikrek is. :D Nagyon helyes apukája van Abigélnek. Szegényt nagyon sajnálom. Sokszor eszembe jutnak.

Hozok egy képet az én kis "rosszcsontomról". Így szokott megfordulni a székében mostanában ha a háta mögött vagyok:lol:

Kép

Kép
Kép
a.m.

Am,
Nagyon édes MiniGyusz :D Látom neki is a szájában van ezerrel a keze. Fúúú,Andor most annyira rágja az ujjait, és sztem mintha meg is lenne picit duzzadva az ínye. Eddig is rágcsálta,de most duuurván tele van a szája ujjakkal.

Hoztam én is pár képet :)

Kép Ez a én katicabogaram :) Kép A lába is finom...
Kép Azt is akarom!
Még itthonról 1 kép:
Kép Bűvílím a labdámat.

KépKép
KépKép
gabolino

Bűvölöm a labdát akart lenni :D

Azt elfelejtettem kérdezni,hogy nektek csinál olyat a babóka,hogyha Ti ültök és magatok elé veszitek,hogy szembenézzetek, játszatok, tartva üljetek, akkor ahogy leraknátok ülésbe nem tudjátok, mert befeszíti a lábiát és áll? Mert Andor ezt csinálja és bár tartom, de tök erővel tartja magát és röhög. Tetszik neki,hogy "áll" :)

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino!

Nekem ezt csinálja Kamilla bő 1 hónapja! Eddig csak Csabi csinálta ilyen korán,aminek aztán az lett a vége,hogy 8 hónaposa állt,10 hónaposan pedig kapaszkodás nélkül ment,úgyhogy készülj! ÍOlyan szép baba Andor!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Anyoooka!
Párom foga kezd jobban lenni. Be volt gyulladva, így gyökérkezelni kellett és megvárni, amíg a gyulladás lemegy róla. Tegnap kapott próbatömést és jövő hét hétfőn fogják lecserélni végleges tömésre. Hát, nem volt könnyű vele! :lol: :wink:

Szeder!
Hosszú hajas kép: szuper!!! Nagyon ari vele Adél! Privit nem kaptad meg, vagy csak nem volt időd válaszolni? Ha tudsz írj!

Gabolino!
Anna is folyton ácsorogna. Nagyon tetszik neki a magaslati levegő! :D Néha mi is alig tudjuk leültetni. :D

Rólunk:
Nagyon nehéz napjaink vannak mostanság, kb. 1 hete. Annám borzasztóan nyűgös. Alig lehet letenni. :D Szinte semmi sem jó neki. Ideig óráig elvan, de egyik pillanatról a másikra változik a hangulata. Kacagás, sírás, kacagás, sírás.... Végül is érthető, mert hát én is nyűgi lennék, ha ennyi bajom lenne egyszerre: fogzás, székrekedés, nátha. Bőven elég lenne belőle egy is! :( Így viszont nem sok mindent tudok csinálni napközben. Pedig volna mit! Remélem gyorsan elmúlik ez az időszak, mert már eléggé fáradok én is!
Bocsi, nem akartam panaszkodni! (Dehogy nem!!! :twisted: :mrgreen: )

Olyan nagyon szépek a babák!!!
Én is csatlakoznék pár képpel:
Kép kacagda
Kép birkózás
Kép füles

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Olvastam Gabolino álmát, én is már többször álmodtam a kis csapatról. A legmegfogóbb, amikor repülőt béreltünk és mindenki családostól (baba, tesó"k",apa, anya) repültünk Humankaékhoz.
Ők már a reptéren vártak minket, ami persze a kertjükben volt. Óriási játszópark, medencék, külön családonként apartmanok vártak minket. Nagyon szupi volt, azért néha jó lenne, ha az álmok valóra válnának. Ja a babák, már tudtak menni. :lol:

Naggyon aranyosak a baba fotók, ilyenkor én is késztetést kapok, hogy tegyek fel.
Mi zenekari próbát tartottunk, íme a hangolás:
Kép

Kép
Kép
noni78

Konan!

Mi is hasonló cipőben járunk, mint Ti.
Orrfolyás és dugulás , na meg persze a fogunk.
Tünemény a képeken Annácska, főleg a fülesen.
Úgy látom, Nektek is olyan ülőtök van, mint nekünk.
Ugye ez olyan, hogy félig is ki lehet húzni? Mi is itt tanyázunk napközben.

Kép
Kép
noni78

Hello lányok!

Mi is vagyunk ám, :wink: , csak apa szétkapta a gépet, úgyhogy nem tudtam netezni... de most igen! :)

Hát ezek a gyerekek nagyon édesek egytől egyig!

Monee Ákosa és Eszike Noncsija együtt... :roll: hát meg kell zabálni őket!
Na de nem emelek ki senkit, mert tényleg csoda édesek mind..A.m. Minije, Anyoooka babái, Andor, Alíz, Doncek, Annácska és Misike... és akkor csak erről az oldalról beszéltem! :wink:

Na most meg Bius felébredt...
Akkor még csak annyit, hogy mi jól vagyunk- kopp-kopp- 2. napi almaevés után már nem jöttek ki a csalánkiütések, laborerdményért ma este megyek. Most meg felveszem a zokogó babámat... majd még jövök! :wink:
Vendég

Konan! Köszi a képeket! Annácska szenzációs! Ugyanez a nyűgösség van nálunk is napok óta! Csak nálunk nincs még fogzás - legalábbis nem látszik - és szorulás helyett fosi van!

Gabolino! Ilyet Bálint is csinál. Andor nagyon jóképű gyerek!
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?