Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, mostanában minden napra jut vmi intéznivaló, ami után kipurcanok, csak olvasásra futja :oops:

Nyulasz! Jobb, ha a doki mondja meg a magnézium adagot, én szedtem az elején, mert volt egy kis vérzés, de aztán annak elmúltával abba is hagytam, gondoltam, ráérek majd még, amikor tényleg szükség lesz rá, pl. keményedések idején. Orvos egyetértett. Kb. a 15. héttől kezdtem el újra, de aztán a 20. héttől izmosabbra váltottunk :)
Vérnyomid milyen?

Szöcske! (ha még benézel ide...) Húúú, nekem 8 lépcsőt kell majd legyűrnöm... Babástul próbáltad? Én arra gondoltam, hogy kiveszem a hordozókat, azokat külön felviszem és utána már csak a vázat kell... lehet, újra kellene gondolni a típust?

Angel! Együttérzésem :) én is átmentem ezen, érdekes módon most a ch diéta alatt javult a dolog, most ugye muszáj teljes kiőrlésű kenyeret ennem, meg több joghurtot eszek.

Krisz! Neked is azt mondanám, hogy kérdezd meg a dokit, hogy egyáltalán kell-e. Szerintem ha nincs panasz, akkor felesleges. A kukit én is látni vélem :)

Vanda! Örülök, hogy otthon vagytok :)

Nikó! Grat a babához és drukkolok a chorionbiopsziához!



Kép

 
 


Nyuszikám,
Remélem, Te nem leszel migrénes... úgyhogy ne számíts semmire :lol: (Nekem fél Algopyrin segített minden alkalommal. Bevettem már akkor, amikor jött a cikázás. Dokimmal megbeszéltem, nem volt ellenvetése.)
MagneB6-tal én kiettem a frigót. Később csak magnéziumot szedtem.

Angel :P
Hmmmm, nem tudom még. Egyelőre ezzel a kettővel sem bírok... kicsit még pihennek a tesók és 40 éves koromig eldöntöm, mi legyen velük...

Lili :P
Tudom :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


He-he, Lilinek a másik fórumra akartam írni :oops:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 

 
 

Nyulasz,
na ez jó :roll: vérnyomástól is lehet fejfájás, az okés?
Nem tudod magad kajával megfogni? (keksz, banán, krumpli, fehér péksütik) + vas?

Mó,
hú, már 29. hét! :) de szeretnék ott tartani... :oops:
Na a napom úgy indul, hogy narancs v. kivi, vagy vizbe áztatott aszaltszilva, utána tejeskávé, délelőtt még gyümölcs, utána műzli v. teljes kiőrlött cucc, a fogós dolgokat messze kerülöm ebédre-vacsorára (egyedül egy kis banánturmix figyel be néha), délután is joghurt, néha egy-egy kanál sárgabarck lekvár... - na így soso elvagyok a dologgal :roll: de hogy mi lesz, ha vasat kell majd szednem?? :?

Fanni :P
megértem, hogy most még nem! :wink: Na majd látjátok, bár nincs is az már olyan messze... :wink:
angel37
 
 


Szüléstörténet (kicsit hosszú lett)

Január 2-án Pasi elment Miskolcra családlátogatni, én maradtam otthon Manóval. Reggel még nem volt semmi bajom, aztán valamikor délelőtt kezdtem magam nagyon nem jól érezni. Émelyegtem, fájt a gyomrom (vagyis úgy gondoltam, hogy az fáj).
Manó példásan viselkedett, érezte, hogy valami nem stimmel, nem nyúzott, hagyott pihenni.
Aztán nem sokkal azelőtt, hogy a párom hazaért volna, annyira vacakul lettem, hogy felhívtam Árnika barátnőmet, jöjjön el. Nem mertem már egyedül maradni. Aztán hazaért Pasi, ment a szokott esti program: Balu fürdetés, vacsi stb. Közben telefonon konzultáltam a szülésznőmmel, mert keményedett a hasam és görcsölt a gyomrom. Indulni még nem akartunk, a szülésznő is azt javasolta, hogy igyak pár korty konyakot (na persze, itassam le a kölköket) és pihenjek.
Közben lefektettük Manót, velünk akart aludni, de nem is bántam. Fél 10 magasságában kb. 5-10 percenként keményedett a hasam, kiadtam az ukázt: indulunk.
Felhívtam anyukámat, kértem, hogy Újfehértónál vegye át Manót. Természetesen ekkor kezdett először csak esni, aztán szakadni a hó… Alig láttunk. Anyu átvette Balut, mi mentünk tovább Nyíregyházára.
A szülésznő már várt minket. A saját dokim sajnos nem volt bent, valami névnapon volt. Kedves tanítványa volt az ügyeletes, vele abban maradt, hogy ha valaki jön szülni, akkor átveszi. Így a dokim távollétében is jó kezekben voltam.
A felvételen a méhszáj 2 centis volt, az UH szerint mindkét baba fejvégű. Felmentünk a szülőszobára (ez kb. 11 órakor volt) és próbálták leállítani a szülést. Éjfél körül a doki megint megnézett: magnézium infúzió mellett további 1 centit tágultam. Szerettem volna spontán szülni, de Dani baba 190 körüli szívverést produkált, így a császár mellett döntöttek a dokik. Igen, dokik, az ügyeletvezetőt is lehívták konzultálni.
Engem nagyon hamar előkészítettek, igazából alig tudtam már követni az eseményeket. Az anesztes dokinak pl. a párom mondta meg, hogy milyen magas vagyok, és én az ő válaszából jöttem rá, hogy mit is kérdeztek tőlem…
Bevittek a műtőbe. A spinál jól hatott, semmit nem éreztem a műtétből. A szülésznőm meg az altatóorvos közvetítették, hol tartunk. Pasi fejét is láttam két ajtóval arrébb, le-föl járkált. Aztán 2009. január 3-án hajnali 1 óra 14-kor megszületett Dani. Bömbölt, láthatóan jól volt.
Danit elvitték és ekkor a doki bácsi rám nézett: Vanda! Én itt két lábat látok. Ha szabad lett volna a kezem, itt azt hiszem, két kézzel fogom a fejem. Réka még az utolsó pillanatban sikeresen bukfencezett egyet és a fenekét mutatta a világnak. Minden esetre 1 óra 15-kor ő is felsírt.
Egy pillanatra megmutatták őket, aztán elvitték. Innentől amíg be nem tették a babákat a mentőbe, Pasi végig velük volt.
A varrást nagyon nehezen bírtam, fáradt voltam, hagyjanak már békén! Ezt közöltem is a jelen lévőkkel, de mindenki nagyon kedvesen tartotta bennem a lelket, hogy már csak pár perc.
A sztori folytatását tudjátok, nem írom le újra. Viszont külön hatalmas köszönet a a nyíregyházi kórház koraszülött osztályának. Szakmailag és emberileg is a maximumot nyújtották.
És köszönet a páromnak, hogy végig kitartott, hogy csak titokban sírt és vigyázott ránk.
Balunak, mert átvészelte ezt a nehéz időszakot és örömmel fogadta az ikreket.
A nővéremnek és a férjének, amiért orvosról magyarra fordítottak, folyamatosan érdeklődtek a babák után és mellettünk álltak.
És persze nektek is köszi a drukkokért és hogy Pasiban tartottátok a lelket.
vovanda
 
 


Vanda, végülis szerencsésen alakult minden. Én is január 3-án születtem. :lol: Kellene már vonalzót cserélned! :lol: :lol:

skrisz72
 
 


Vanda
ügyesek voltatok Mindannyian!! Gratula még 1x. :P

Kép
katica_75
 
 


Vanda :P
Örülök, hogy mindenki topon volt, így végül is minden rendben zajlott. Gratulálok mégegyszer!
Puszi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!
Vanda,köszi,hogy leírtad :wink:
Mó,vérnyomim rendben van,115/70 körüli.Mostmár nem fáj,remélem nem is jön vissza.
Fanni,én is remélem,hogy nem leszek migrénes.És neked már elmúlt,vagy megmaradt,és vissza-vissza tér?
Angel,a wc-s probléma szerencsére sinen van.Délután megpróbálkozom egy bögre kakaóval,hátha nem a tej volt a ludas.Azóta kívánom,amióta nem merek ilyet inni :lol:
Vendég
 


Mó!
A kocsi szuper, de mi is úgy vettük, hogy vadi újak voltak az ülések, hordozóval használták az elődömék is. Ahogy leírtad, az a közlekedési mód fog szerintem nálunk is beválni. Elég sokat autózunk, ezért a hordozók szuperek, a váz pedig nagyon könnyű. A 2 gyerekkel együtt a kocsit nem bírom felhúzni a lépcsőn, ha a saját ülések vannak rajta, pedig van lábzsák, vizszintesig dönthető ülés, egyszóval teljes összkomfort, stb. Aki családi házban lakik, csak kitolja a járgányt és már indulhat is a móka, de nekem a 6. emeletről kell lecipelni őket. A kormányzás nagyon könnyű és irtóra élvezzük, és nem utolsó szempont, hogy nekünk csak ez az egyetlen kocsi fér be a liftbe. Majd teszek fel képet, mert talán holnap elmegyünk "plázázni" velük.

Apa-anya szeme fényei 8 hetesen:
Kép

Norbika (kicsit nagy még rájuk az overál)
Kép

Kircsike hercegnőnk (ő a kényeskedőbb, de ügyesebb mindenben)
Kép

Puszi Mindenkinek!
szöcske
 
 


Szöcsi, annyira helyesek!!! :D

skrisz72
 
 


Halihó!
Bocsi, kissé beszippantott újra a felsőoktatás :?
Rájöttem, hogy a gyerek növekedésével párhuzamosan arányosan az agyam mérete zsugorodik, most kb. dióméretű......és kizárólag a kölökkel kapcsolatos dolgokra fogékony :oops: Azért sikerült a tegnapi vizsgám, de nem tudom a köv. félévben mit csináljak, felvegyem még, vagy halasszak.... :shock: Na bocsi, hogy itt elmélkedek ezen, Off.

Szöcsi!

Nagyon édesek :D

Fanni!
Másik életedben?? Hehe, ezt majd felhozom, mikor nemsokára elkezdesz sóvárogni a kistesó után :wink: (na jó pár év múlva... :D )

Jópofa a szívhallgató, az unokaöcsim épp az pocakját hallgatja vele kaja után, hogy milyen vicces hangokat ad :D De jó volt ők (szívem csücskei, unokahugi és öcsi) is meghallgatták a Manót, most nagyon foglalkoztatja őket. Na meg mi is hallgatózunk lelkesen :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Sziasztok!

Olvasok-olvasok, írni nincs időm még.

Örülök, hogy mindenki jól van!

Kisfiunk:

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Sziasztok!

Gyönyörű babákat láttok ám itt! :D

Meg tudnátok nekem mondani, hogy a Kaáliba a 2.terhes Uh mennyibe kerül? Nincs árlistám és elfelejtettem megkérdezni!

Kép
kata05
 
 


Sziasztok!

Szöcske! Köszi :) Babák gyönyörűek :)

Hanna! Olivér is nagyon cép, meglestem a blogon is :)

Angel! Sokkal hamarabb eltelik ez az idő, mint gondolnád... Én Hannát irigyeltem így, hogy bárcsak ott tartanék már :wink:



Kép

 
 


Hanna, gyönyörűszép baba. Fotósszemmel meg jó kép!! :lol: Irigylem a hajlékonyságát. :wink:

Lois, most már kezdem irigyelni a szívhang hallgatódat.... :wink: :D

skrisz72
 
 


Hanna!
Nagyon-nagyon gyönyörű ez a nagyfiú!

Mó!
Tegnap voltunk az Auchanban, babahordozókkal szuper a kocsi, férjuram nem engedte ki a kormányt a kezéből. (Kép még nincs, de igyekszem.) A gyerekek nagyon jól viselkedtek, igaz 3-an voltunk rájuk, mert eljött a sógornőm is velünk. Csak én aggódtam megint halálra magam, hogy siessünk, mert mi lesz, ha elkezdenek egyszerre sírni, de apa nagyon nyugodt ember, így jól sikerült a vásárlás. Mellesleg a férjem csak a ruházati osztályig jutott velük, lépten-nyomon megállították az emberek és kérdezgették a picikről.
szöcske
 
 


Drága Hanna!

Könnyezve olvastam a blogot, nézem a képeket... Olyan nagy öröm, és boldogság, hogy végre itt van Olivér... Sok-sok puszit, gondtalan perceket, és végtelen sok együtt töltött órát kívánok a kis családnak!
Vendég
 


sziasztok!

Hanna,
de jó kép! :D

Szöcske,
nagyon édesek! :) :)

Vanda,
ezen a nehezén már túlvagytok... :wink: , további növekedést a kicsiknek!

Nyulasz,
akkor okés! :wink:
A kakaót én azért nem merem, mert a kakaópor fog :roll: :lol:

Lois,
naaa, milyen multifunkciós ez a kütyü! :D

Mó,
ja, néha azt hiszem sose érem el a 26-28. hetet, néha meg rácsodálkozom, hogy már hol tartok...

ma 17+6
angel37
 
 


[törölt kép]


[törölt kép]
vovanda
 
 


Sziasztok!

(Engem Kisrokon foglalt le az elmúlt napokban...Egy 20 hónapos tornádót kell elképzelni :lol:)

Lois!Én halasztanék....
Angel! Hasonló az én étrendem is ( +búzakorpa, ha vasat is kell majd szedned, segít)
Szöcske!Nagyon édesek a babák!!!
Vanda!Örülök, hogy végül minden rendben zajlott! Óh..milyen picurok a babák!Csodaaranyosak! :lol:
Hanna! Olivér gyönyörűűű! Mindazösszes képeteket megnéztem, és óóó... :)

Cupp!További szép vasárnap estét, -én azt hiszem, alszom :P

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu
 
 


Angyalom :P
A varrást már megúsztad :wink: Gratula hozzá. S hát már csak még 1x ennyi és szuper vagy :wink:

Lois :P
Tegnap voltam egy bababoltban. S a lány ruhákat nézegetve könny szökött a szemembe :oops: :lol:
Én is halasztanék. Nem hittem, amíg meg nem tapasztaltam, hogy az embernek terhesen lyukas az agya, de tényleg így van...

Vanda :P
Nahát! A "pasi" meg a 3 gyerkőc. Nagyon szépségesek!

Nyuszika :P
Még pár hétig szülés után volt ilyen migrénem, de már jó rég nem jött, szerencsére.

Nahát Viktu :P Te meg már 28 hetes vagy? :shock: Tényleg szalad az idő :roll:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Hanna :P
Ne haragudj, kimaradtál.
Nagyon-nagyon édes a kisfiad! S ez a fotó!? Igazán művészi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Hanna - ezúton is gratula, nagyon szép baba Olivér :D

Vanda - neketek is gratula, nagyon jó a kép a kis családról.

Lois - én még voltam vizsgázni devemberben is és még megyek februárban is....sztem próbáld meg....halassz majd a következő félévben, akkor már ennyire sem fog más érdekelni, mint most

Szöcske - gyönyörűek a babák!!!!!! :D

Kép

Kép
leo50
 
 


Sziasztok!
Micsoda fotók :D Nagyon ennivalók :D
Vendég
 


sziasztok!

Vanda!

Nagy szép a család, gratulálok hozzás és nagy sok boldogságot kívánok. Valamint Boldog Névnapot!

Hanna!

de jó kép, nagyon szép baba Olivér!

Minden kismamiknak pocaksimi.

Mi ma megint megyünk Picurt kuksizni, de jó lesz. Csak legyen rendbe minden. Elmondtam Picurnak készüljön mert anya nagyon para! :D
Ráadásul apa beteg lett, remélem nem influenza mert akkor nem tudom szerintem vagy külön szoba vagy átmegy anyukájához amíg nem gyógyul meg. Bár amennyit köhécselt éjjel szerintem már szétszórta a bacikat. Köhög, fáj a torka, végtagjai, meg szerintem lázas lesz. Du. megy dokihoz.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó :?
Nálunk is így volt. 12. hét előtt 2x is influenzás volt Apa és ment Anyóshoz. Kellett is tényleg, mert 40 fokos láza volt :shock:

Vanda :P
Boldog névnapot Neked!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Vanda, nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

skrisz72
 
 


Sziasztok!

Vanda! Boldog Névnapot! Csodaszépek vagytok!!!!

Örülök, hogy mindenki jól van. :)

Köszönjük a dicséretet.
A képeket profi fotós készítette.


Születéstörténet

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Sziasztok!

Fanni :P
köszi, bizony, úgy tűnik! :wink: (remélem a betöltött 18. hét nem számít)
Ó, még egyszer ennyi? Én még 12 héttel megelégszem! :lol:

Viktu,
én arra gondoltam, majd akkor fordulok a Tamarinlekvárhoz! :)

Vanda,
:) :)
És boldog névnapot!
angel37
 
 


Angel :P
Úgy fogsz járni, mint én! Én is azt hittem, hamar jönnek majd a babók, aztán a 38. héten úgy kellett könyörögjek a dokinak, hogy vegye ki őket :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Hanna!
Még egyszer hatalmas gratula! Azt viszont nem értem, miért érezted a műtétet. Engem spinállal műtöttek, nem éreztem semmit.
Olivér gyönyörű!

És mindenkinek köszi a köszöntést!
vovanda
 
 


Vanda,én nem tudtam,hogy ez az igazi neved,de már gondolom. :D
Nagyon sok boldogságot kívánok,bár az ,hogy már otthon lehettek,gondolom a legnagyobb ajándék :wink:
Kép
Vendég
 


Nyulasz!
Köszi! Ami a nevet illeti: lusta voltam fantáziadúsabbat kiötleni, ezt meg biztos, hogy nemfelejtem el. :lol:
És köszi!
vovanda
 
 


Hanna!
Gyönyörűek ezek képek, én is akarok!!!!!!!!!! :roll:

Vanda!
Boldog névnapot!! :D Nagyon édes a kép a prücskökről,sőt látom a másik leányzó is ott van a képernyővédőn, szóval mind a négy gyerkőc együtt :D

Fanni!
Na máris jön az elérzékenyülés? Pedig még minik a fiúk, mi lesz később?? :wink:

Köszi a tanácsokat suli ügyben, hozzám igazából Leo hozzáállása áll közel, hogy később sem lesz könnyebb. Ma beszéltem az egyetemmel, rugalmas egyéni vizsgarendet állíthatok össze, csak írásbeliket hagynék a vizsgaidőszakra, és így is kb. 3O hetesen leraknám a lantot.

Engem szerencsére eddig minden dögvész elkerült, most mondjuk itt vannak a tesómék nálunk, mind a ketten betegek, ha meg mernek fertőzni, agyonütöm mind a kettőt :x

Na most elolvasom Hannát :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Hanna!
Mindkettőtök verziója eléggé szívszorító, de nagyon boldogságos a vége :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois - én dögvész ügyben úgy tudom, bár simán lehet, h rosszul, h csak az első 12 hétben szed össze az ember minden nyavaját, utána állítólag erősebb az immunrendszerünk.

Kép

Kép
leo50
 
 


Leo!
Tényleg?? Nekem mondjuk bivaly-immunrendszerem van alapból, szinte sosem vagyok beteg, de olvastam, hogy az elején a meggyengült immunrendszer miatt aki herpeszvírus hordozó, ott rögtön fellobban. Na nálam ez mint ahogy le van írva a 7.-ik héten kijött napra pontosan a vállamon. Szóval itt betudtam, hogy ez van, most jobban kell vigyáznom, mert minden nyüvet rám ragasztanak... :shock: Még az influenza oltáson is elméláztam egy picit az Istenhegyin... (még sosem voltam egyébként influenzás :roll: )
Mi tagadás nagyon megnyugtató lenne, ha szokás szerint szépen ellenállnék baciknak-vírusoknak :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois, sztem tuti lehet benne valami, mert én is az első 12 hétben kaptam el valami tuti kis influenzát, utána meg semmit, pedig voltak betegek körülöttem.

Kép

Kép
leo50
 
 


Na, ez megnyugtató. Állandóan attól félek, hogy elkapok valami francnyavalyát valakitől. :lol:

Mindenkinek pocaksimi!

skrisz72
 
 


Üdv!

Fanni :P
végülis az sincs kizárva! :wink:


Szerencsére nem kaptam el semmit, mondjuk itthon dögölve nem olyan könnyű :wink: Bár ha ki kell mozdulnom, nem örülök a bkv-nak :roll: Tegnap voltam háziorvosnál, már mindenkire úgy néztem, mint az influenzaroham első betegeire :?
angel37
 
 


Szöcske! Nagy ötlet volt ez a kormány, Apukák is tudnak mivel játszani :D Mikor Brendonban néztük a kocsit, azon röhögtünk mi is, hogy az egybabás apukák is milyen lelkesen "próbálgatták" :D

Vanda! Utólag is boldog névnapot! Nagyon szép családod van :)

Angel! Ne elégedj meg szerintem +12 héttel, jobb a duplázás, hidd el :) (ha a punkciótól számoltam volna vissza anno a 14 napot, akkor ma tölteném a 30-at :))



Kép

 
 


Mó,
nem fogom aznap megcsászároztatni magam :lol: , de azt hiszem, akkorra megnyugszom! :wink:

Miért, nem punkció-14-gyel számolsz?
angel37
 
 


Angel, az én dokim is beülti-14-gyel számol... :roll:

skrisz72
 
 


Sziasztok!
Én dokim is punkció-14-el számol,nálam így 5 nap a külömbség.
Skrisz,gondolom tied is :roll: csak nem megint a fiad(ó vagy lányod) miatt írsz félre? :lol:
Vendég
 


Nekem is beülti mínusz 14 napot mondtak.

Angel! Szerintem én a 34-35. hét körül kezdek majd megnyugodni.



Kép

 
 


Nyulasz, még nem ment el teljesen az eszem. :wink: Tényleg így számol a dokim. És az UH is nagyjából ezt mondja a méretek alapján.

Mó, most miért aggódsz?

skrisz72
 
 


Azt hittem minden doki punkció-14-gyel számol mert úgy jönne ki tankönyvi ciklusban a pé-14, az utsó vérzés első napja... de ezen igazán nem fogunk összeveszni! :wink: :D
angel37
 
 


Krisz, a koraszülés miatt. Nem szeretném leírni a konkrét okot, közvetlen aggódnivalóm szerencsére nincs (kopp-kopp)



Kép

 
 


Halihó Lányok!
Tudom Nekem ennél a témánál nem osztottak lapot, de anno én is punkciótól számolva tudtam, meg ugye az követi logikában a spontán terhességnél számolt ciklust.

Én ma bűnöztem kicsit, megnéztem a vágyott-áhított babakocsit, tologattam, nyitogattam, csukogattam......Lois nem bír magával, annyira előreszalad fejben mindig........ :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: