Új privát üzeneted érkezett!

Dóri a videón Gréti olyan 1 éves forma volt.

Eszter :1 hétre megyünk Gödöllőre az uncsimhoz.Sajna ott nem lesz net.

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Akkor mostanra csúszott végülis Gödöllő, Anita? Jó régen terveztétek már! Jó utat, szép hetet nektek majd! :)
Vendég
 


Megvolt a fürcsi , meseolvasás, és már alszik :D

Anita,
akkor jó közel leszel Böbihez is és hozzám is :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

 
 

Anita, köszi, ezen nagyon nevettem! :-)
Küldj egy sms-t, ha itt lesztek!

Gyöngy is szokott bányászni, csak az egyik orrában, én elsőre nagyon nevettem, azóta úgy teszek, mintha nem látnám. Viszont a kaja gáz, de megnyugodtam, hogy ez normális dolog. Ráadásul egész nap max 1 órát alszik, így estére már tiszta HisztiKriszti, apja meg még sehol.
Vendég
 


Esztó, mi elvileg találkozunk Anitával, ha van kedved és időd, csatlakozz hozzánk!
Már alszik a kislány? Ügyesek vagytok!
Vendég
 


OK, én ráérek, itthon vagyok minden nap :)
a sógorom meg jövöhéten délutános lesz, be is tudna vinni Gödöllőre (már ha ott taliztok)
Igen, alszik :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


bencusbabus:
Pont ezt mondtuk, hogy a terheléses cukor ideális időpontja24-26 hét között van, inkább közel a 26hoz. És az hogy most tökéletes lett az eredményed, jelentheti azt is hogy tényleg tökéletes, meg azt is hogy korán mentél és azért tökéletes.
Esküszöm szívből kívánom hogy az előbbi legyen.
Gyomorégésre nekem a tej maximálisan bevált. Hideg :!: :!: tej lassan kortyolgatva, és utána pár percig szigorúan ülni vagy félfekvő állapotban lenni. Mondtak még nekem sok tippet pl keksz és egyéb száraz ropogtatnivalók, amik felszívják a savat, de nekem ezek nem jöttek be. Se a savat nem szívták fel, sem nem is estek jól, mert folyton szomjas voltam és erre ezek a száraz cuccok csak ráerősítettek. Talán a kétszersült (Bakerolls) az jó volt. Szerencsére egy ideje kerül a gyomorégés.
farkas:
Te jó ég eltört a köldökzsinór??? Aztz hittem az annyira rugalmas hogy nem tud eltörni…
Döbbenet hogy mik történnek.
marcsi:
Üdv köztünk.
A dokim azt mondta, hogy mindig négy hetente fogunk találkozni. Ehez többnyire tartjuk is magunkat. A védőnő az első alkalommal azt mondta, hogy hivatalosan havonta kell találkoznunk. (Akkor még nem értettem, hogy miért mondja hogy hivatalosan). Aztán azóta már tudom. Mindig úgy ad meg időpontot a köv. „randira”, hogy valamivel több mint egy hónap telik el.

Csajok! Én úgy tudom, hogy abszolút kórház függő hogy a szülés egyes zsakaszaiban engednek-e és ha igen mit enni vagy inni? Tud valaki erről valamit? Vagy arról esetleg, hogy hogy megy ez az AEK-ban?

Ó úgy látom sokan itt „mozogtok” a közelben. Én Gödöllőn dolgoztam, Kistarcsán laknak a szüleim, szóval ez a vonal abszolút mindennapos nekem. Erről jut eszembe hogy valamelyik nap azon agyaltam, hogy lassan összeszedem magamnak egy térképen hogy ki merre lakik hogy nagyjából átlássam kit hová kell képzelnem az országban mikor írok neki.
:oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi: remélem, hogy tényleg minden OK! Ha gondom lenne annak azért lennének jelei... Meg aztán az első két terhességgel sem voltam cukros! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


bencusbabus:
Szerinted ha a terhességemben eddig egyfolytában édességet zabáltam (ami hozzásegített ehez a 10kg-hpz ami felszaladt), és csak egy pár hete szoktam le róla mikor is nem szigorú diétára ítélt a doki, akkor az nagyon megnöveli a cukrosodás veszélyét?

Te jó ég, láttátok a TV2-n valamelyik esti magazin műsorban a 6,2 kilós babát? Ááááá. Óriásbébi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi: nem hiszem, hogy a sok édességen múlik az ilyesmi! Inkább hajlam! Bár nem vagyok szakértője a témának...

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Sziasztok lányok!
Köszönöm a szívélyes fogadtatást, és a válaszokat! Igazán aranyosak vagytok! :)
bencusbabus
A Bajcsy kórházban fogok szülni. (A kórház nem nagyon tetszik, de az orvos akit találtunk szerencsére nagyon szuper!)
sz.eszter, frankoneanita
Nekem az Emese név nagyon tetszik, a párom persze minden nap előáll más névvel/nevekkel. Eddig még a Boglárka ami szóba jöhet. Tehát ez még nem eldöntött kérdés!
zdori
Köszönöm a gratulációt! Sikerült a vonalzót is a helyére illesztenem. Az orvosomhoz 5-6 hetente járok, védőnőhöz kb. havonta.

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


frankoneanita

Én 41 éves vagyok :oops: és van egy 22 éves nagy fiam. A páromnak akivel 4 éve vagyunk együtt egy kamasz fia (ő velünk lakik) és egy 17 éves nagy lánya van (ő az édes anyjával él).
De szerettünk volna közös gyermeket is. És szerencsére sikerült!
:) Nagyon boldogok vagyunk!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Hát ismét nagyon aktívak voltatok. Én meg melóztam ezerrel...

Dóri! Ez a J akkor marad ott, ha :) jelet írok wordben, és lusta vagyok átírni…

Böbi! Megnyugodtam, hogy nem csak az én eszem járt folyton az evésen szülés után (is). Tiszta lelkiismeret-furdalásom volt, hogy amikor a 2. gyerkőccel mentünk be szülni, az volt a legnagyobb problémám, hogy becsomagoltuk-e az enni+innivalókat?... Emlékszem, mikor Bogi megszületett, és egyedül maradtam, rögtön az volt a gondom, hogy éhes vagyok! Kaja viszont semmi, mert a vacsit is délben kiadták(!). Én meg 12.15h-kor kerültem fel az osztályra... Tehát: aki délben nem volt még, az másnap reggelig éhezett (volna)… Apát meg hazaküldtem, mert a fene gondolta volna, hogy így van. Aztán mobilon visszahívtam, hogy hozzon nekem kajcsit, mert ki nem bírom ilyen éhesen reggelig!
Nem tudom, most mi van a kórházakban, de én azt tapasztaltam, hogy 12 éve kimondottan szupi kaja volt (MÁV Kórház)-leszámítva ezt a furcsa "kiosztós rendszert-", 10 éve tűrhető, 7,5 éve meg mintha fogyókúrás osztályon lettél volna. Amit adtak, az max. éhenhalás ellen volt csak elég + a minősége is elég gyatra volt. Ha továbbszámolok, akkor az eltelt idő alatt meddig süllyedhetett a színvonal. Bár biztos ez is kórházfüggő. Meg egyébként is: optimistának kell lenni.. Na mindegy. Tankoljatok fel! :)

Más: Lehet, hogy elítéltek, de szerintem inkább a 4.–x. hónapban menjen el egy baba, mint gyógyíthatatlan betegen szülessen. Nekem van egy ismerősöm, a 3.gyerekük autista+értelmi fogyatékos+mozgássérült egyben. Borzasztó! Tündéri egy kisfiú, hatalmas szeretettel nevelik, le a kalappal a szüleik előtt! De én nem bírnám ezt…

Emese! Én 4 héttel későbbre kaptam időpontot a kardiológiára anno, decemberben. Szóval jó dolgod van. :D Amúgy –ismételten –megállapították, hogy néha szívzörejem van, ami enyhe, és valószínűleg a gyermekkori skarlát szövődménye lehet. Most van erről egy frissebb papírom. Ennyi.

Hean!
Magasság: Bogi nálunk kicsinek sokkal apróbb volt, mint kortársai. Aztán hirtelen megnőtt. :D Pici volt, de nem vékony, inkább olyan „husis”. Direkt kikerestem neked a kiskönyvében az adatokat: Fél évesen egyáltalán nem 2x-te meg a születési súlyát, és 2 éves + 2 hónapos korában 11,8 kg és 89 cm volt. Úgyhogy nyugodj meg! Csak tudnám, a dokitok miért szivat folyton?!?…

Szobatisztaság: Teljesen változó, és abszolút gyerekfüggő. Bogi teljesen ledöbbentett. Mikor Bencus megszületett szept.ben –19 hónap van a 2 gyerkőc között -, előtte nyáron teljesen magától leszokott. (Ezt már írtam szerintem korábban.) Egyszerűen zavarta a pisis pelus, és egyfolytában „nagylány akart lenni”. A Fiúk viszont nem siettek ennyire. Bencus némi korkedvezménnyel került oviba, mert szept.végi, és egyértelműen csak lusta volt, mert nyáron egyik napról a másikra leszokott a pelusról, mikor mondtuk Neki, hogy pelussal nem mehet oviba, maradnia kell még egy évet a bölcsiben. Úgy látszik, ez hatott… Bazsi 2 éves múlt nemsokkal (ő nyári gyerkőc), és Ő meg Apát akarta utánozni. Kitalálta az Apja, hogy „Ő is locsolja meg a fát az erdőben”. Apa úy gondolta, hogy ettől majd szobatiszta lesz… Hát nem ment egyik napról a másikra ez sem. Az 5letnek az lett a következménye, hogy bárhol jártunk, és pisilnie kellett, fát kellett keresnünk. Ha nem volt fa, bepisilt. Na meg nem értette, hogy Apa miért nem pisil, ahol Ő igen… :)
Nálunk hamarabb volt mind3 éjszaka szobatiszta, mint nappal. Úgy hallottam, ált.ban pont fordítva szokott lenni. Mondjuk, én az egyévesnek este vacsi után csak egy kis pohár (max.1dl) tejet adtam, és éjjel nem volt semmilyen ivászat –csak ha beteg volt, vagy nagyon meleg volt nyáron. Bence is éjjel nem pisilt be már 2 éves korától, aztán nappal „nem ért rá” elmenni pisilni, aniyra elfoglalt volt… :)
Amúgy szerintem ne foglalkozz vele túl sokat, a biliztetés, meg hasonló marhaságok, szerintem nem célravezetők. Ha akar, úgyis leszokik a pelusról, ha meg nem érett még rá, csak magadnak csinálsz +problémát…

Szia Marcsi! De jó, egyre többen vagyunk!!! :) Dokilátogatás: Én elég lazára veszem. Szerencsére a dokinénim is. Persze megbeszéltük az elején, hogyha bármi gondom van, mobilon keressem. (Eddig csak az időpont pontosítása miatt hívtam.-Kop-kop...) Amúgy dec. 30-án voltam Nála, és febr.10-e körül megyek. Nálunk a 4.baba fog érkezni…
Vannak dokik, akik akár 3 hetente is visszarendelik a kismamákat, főleg a magánrendeléseken.. . A barátnőm dokija is hajlamos erre. Ezt Ő frappánsan megoldotta: direkt kicsit később hívja fel időpont-egyeztetés miatt, mint amikorra a doki mondta, így kb.2 hetet mindig „nyer”. Én nem magándokihoz járok, de szerintem senkinek nem mindegy, hogy mennyi pénzt hagy ott. Ha meg nem indokolt, akkor teljesen felesleges 3 hetente menni. Persze, hangsúlyozom megint, hogy sima, problémamentes terhességnél. Halottam már olyan dokiról is, aki azért külön időpontban,még1x berendeli a terhes nőt, hogy pl.: egy laborbeutalót adjon, és mindezt 8000 Ft-ért. Én tuti, hogy otthagynám rögtön!

Kép
szkitty
 
 


itt avége.. és megyek aludni...

Anita! Boginak is van fehér foltocska több metszőfogán is. Azt mondta a fogdoki, hogy szépséghiba, mert túl sok benne a kálcium. Egyéntől függ. Én azt mondom, inkább legyen túl sok, mint kevés. Neki az állandó fogai is ilyenek, és erre azt mondta afogdoki, ha nem tetszik majd Neki nagylány korában, lehet polírozni. Egyenlőre ez nem téma még nála…

Böbi! Gyöngy evése téma: Szerintem szólj rá határozottan. Most van abban a korban, hogy „keresi, hol a határ”… Nálunk 2-3x rászóltam, aztán volt,hogy kinevetett. Ekkor elvettem az ételt, és közöltem, hogy vagy rendesen eszel, vagy itt befejeztük. Ha ez sem hatott, akkor határozottan eltávolítottam az asztaltól. Elég kegyetlenül hangzik, de szerintem következetesnek kell lenni a gyerekkel. Szerintem max. 2x csinálta meg, aztán rájött, mi a pálya…
Egyebek: ha felhúzod magad, tényleg nem segít. Bizonyos esetekben szerintem is az a legjobb, ha párszor rászólsz, és ha csakazértis csinálja, jelzed, hogy ez mennyire nem jó dolog, majd látványosan nem foglalkozol vele. Nálunk bevált. Persze, ha pl.: popsikrémet ken a kanapéra, kicsit határozottabban kell Vele viselkedned… J

Pingi! Én csak a régi szokást ismerem, Panndi tud friss infókkal szolgálni.
7,5 éve még azt csináltál, amit akartál, és azt ettél/ittál, amit akartál. Igazából szülés közben már nincs nagy kedved eszegetni. Szerintem az ásványvíz az jó dolog… Max. a szőlőcukor még. Én nem ettem –nagyon nem is volt időm rá… ha bekajálsz, valószínűleg ki is hányod. Bocsi, a pórias megfogalmazásért. Szüls közben mindent nyom a baba, és totál átrendeződik a belsőd… és nem tudod kontrollálni a dolgokat.. csak úgy jön minden magától… és ez teljesen normális!

Kép
szkitty
 
 


Sztem, ha van hajlam a cukrosságra a terhességben, akkor az édesség növeli a kockázatot. Ahogy az a nem terhességi cukorbetegségnél is van. De ez nem jelenti, hogyha vki édességet evett sokat (eszik sokat) tutira cukros lesz most! :)

Marcsi! Örülök a vonalzódnak! :)

Esztó! Akkor ezek szerint jól ment a gyakorlás... :)

Lányok, most kidőlök... Jó éjszakát!
Vendég
 


Kitty! Sztem is következetesnek kell lenni, és megtanítani a gyerekeket, hogy hol a határ. Csak sokszor abba a hibába esem, hogy mulatságosnak találom a helytelen viselkedését ennek a lurkónak! :) :) :) De azért igyekszem határozottnak látszani, és most a kajapakolgatás (nálunk ez megy: Katonák a tányérból ki, majd vissza, és csak a legritkább esetben kerül vmi a szájába... :) ) azzal jár, hogy egy idő múlva vége az evésre szánt időnek, nincs tovább kaja... Volt lehetőség... :) Azért ne aggódjatok, éhen nem hal! :)

Na tényleg jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Nem voltam 2 napja. Tegnap babaklubot rendeztem itthon.

Szülés
Én csak szőlőcukrot ehettem, néha 1-1 szemet. Nem szabad, mert sosem tudni mikor lesz altatás belőle.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt!

Izgalmas téma,gyereknevelés.Hát nálunk én leszek a szigorúbb azt már most látom :oops:
Szerintem is fontos, hogy következetesek legyünk.Szerintem mindenkinek lesz vagy volt olyan pillanata mint neked Zdori.Mikor legszívesebben nevetnél rajta, de tudod,hogy az nagy hiba lenne, mert most szigorúnak kell lenni.
Az egyik ismerősünk 6 éves kislánya csinált hasonlót, de ott fordítva sült el a dolog.Este mentünk át és anyuka már nagyon ki volt akadva a leányzóra, nehéz természetű gyerek.Kapott egy joghurtot, hogy addig se beszéljen bele a nagyok dolgába :) aztán kipattintott valahogy a kanállal egy adagot az anyja szeme közé, véletlenül.Anyuci nem nevetett hanem egy szép nagy fülest adott neki.Akkor jött ki az aznapi stressz rajta és a leányzón csattant.Ő persze tudta hogy rosszat tett, sírt meg törölgette az anyjáról a joghurtot, de aztán anyuka a végén sóhajtott egyet és elmosolyodott.

Már 3 napja narancsot eszünk Apával.Sparos vödrös narancs.Nekem persze kell a vitamin szóval felpakoltunk.Finom,édeseket válogattam csak nem gondoltam hogy nem fogom tudni leállítani magamat.Minden este felpuffadok a sok narancstól,de nem tanultam még belőle mert ma még meg eszem a maradék 1,5 kilót :oops:

KépKép
harhaj
 
 


Jó reggelt!!

Igen Dóri ez még az a tervezett út,csak nehéz volt összeegyeztetni.

Böbi,majd dobok sms-t,meg hívlak mert még a heti programról gőzöm sincs.Túlzásba sem akarom vinni a csavargást,nehogy baj legyen belőle.De szerintem sokat leszünk otthon,mivel azért is megyünk hogy férjem csinál nekik beltérit.Így nem kell nekik kábel tv-t fizetni,ami havonta sok.Így fognak mindent ingyen. :) Én nem ismerem Gödöllőt.Hol tudunk talizni?Amúgy én a Tescohoz leszek köze,feltéve ha egy tesco van ott.

Eszter de örülök hogy veled is találkozhatom!!!! :D Olyan aranyosak vagytok.

Kitty köszi a fog témát,megnyugtattál.

Marcsi:Szerintem mindkét név nagyon szép.Szerintem nagyon jó hogy vállaltok közös babát.

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Harhaj:Én is narancs és banán függő vok mióta várom Hannát! :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Marcsi

Üdv. közöttünk.

Nekünk ha kislány lesz, akkor Emese Bíborka lesz.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Eszter

Tudod, nekem is nagyon tetszik az Álmos. :)
Sajnálom a barátnődet.

Krém
Nekünk szerencsére itt a terasz. Esőben is alszik kint, fedél alatt, legalább minden nap levegőn van.

Apor 80 cm körül van, igaz ő fiú.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Krém

Aranyos ez a tűzoltó Sam. :D:D:D

Anita
Darabokban, de befér. Úgyis érdemes szétszedni.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Velünk minden oké:)

Annyira jól aludtam az éjszaka tök jól érzem magam, és ma még egyetlen keményedésfélét sem éreztem :)

Vanni én beíratkoztam a könyvtárba hétfőn, és már a Dan Brown Angyalok és Démonok könyvét ki is végeztem nagyon tetszett, 2 éve a Da vinci kódot olvastam az is szuper, szóval olvass sokat, a tv-t úgysem nézheted egész nap :)

Én a magándokihoz akkor megyek, mikor Uh-ra rendel, magánrendelésre meg akkor, amikor valami gondom van pl folyás, most a 28 héten tervezem, hogy elmegyek hozzá egy vizsgálatr a méhszáj miatt, szóval ő nem az a nyerészkedős típus, hogy havonta menjek hozzá és fizessem a 6.000,-Ft-ot :)

Védőnőhöz 4 hetente járok és ott is van egy szülész nőgyógyász, és ő is mindig végigkérdez mindent a lábdagadástól kezdve mindent, szóval 2 doki felügyelete alatt állok:)

Lányom 33 hónaposan lett teljesen szobatiszta, ez decemberben volt, előtte nyáron már alig volt rajta pelus, de a bölcsi kezdetekor visszakerült rá :)

Lányom kiakaszt a mellszívóval, egyfolytában itt nyomkodja a cicimnél, már alig bírja kivárni, hogy majd meglássa, hogyan működik élesben :)

Annus ha visszaolvasol, az aventes sterilizáló a mi 17 l-es mikrónkba is befér, már kipóbáltam, amit vettem teszveszen, pont akkora mint a forgótányér :)

jajj már csak 4 nap és vége a munkával teli éveknek :), jöhet a pihi, lányomat is később fogom vinni minden nap az oviba, ő is hagy pihenjen :), évekig fél 7-kor keltettük szegényt :)

Aki kenegeti magát stira ellen, én lányomnál végig kenegettem aztán a 8. hónapban mégis zebra lettem, de hallottam olyanról is hogy szülés alatt csíkozódott be valaki, szóval hajlam kérdése, a kenegetés nem azt mondom, hogy felesleges, de nem ér sokmindent, ezt már több nőcis műsorban és újságban is kifejtették, aztán elmúlasztani meg drága kezelésekkel sem lehet, csak halványítani, és kicsit összébbhúzni a mélyebb repedéseket :(

Most babahordozóba vagyok belelendülve, rájöttem, hogy a pierre cardin ülések jönnek be nekem, újonnan főleg az aluvázas :)

További szép hétvégét!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Szeretet

Hát igen, mi is imádjuk Aport. Olyan édes volt ma. Adtam egy nagy puszit az arcára, mondtam neki, ez a puszi. Kérek én is. Erre megharapta az arcomat, majd össze vissza nyálazott. :)


Cipő
Ez még kevesünket érint, de azért vagyunk néhányan. Rengeteget gondolkodtam ezen a témán, milyet is vegyek Apornak. Majdnem elcsábított a Siesta, amikor utánaolvastam dolgoknak. Azt mondják a gyerek legtöbbet mezítláb járjon, ebben mindenki egyet ért. Ha cipőt visel, akkor pedig szerintem olyat viseljen ami utánozza a mezítlábjárást. Engem a Liliputi, a Pediped és az Elefanten győzött meg. A Siesta és a többi pont az ellentéte. De ki tudja kinek van igaza. Az új felfogás szerint puha talpú rugalmas cipő kell, nem az erős nehéz kérges.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én Laktoherbet ittam időnként.

Dóri
Samunak jobbulást!

Lekopogom, de Apor nagyon ritkán beteg, mondjuk szopott is 1 éves koráig. Biztos ez is számít. Nyár közepén volt lázas beteg, azóta kétszer volt orrfolyós náthája semmi más tünet nem volt. Orvos sem kellett. Csak szívtam az orrát állandóan.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


El sem hiszem, hogy mindjárt visszaolvaslak benneteket!

Panndi
Értem. Nálunk sajnos ragaszkodtak a nyitott szemhez.

Autósülés
Én mindenkit az új megvételére biztatok biztonsági szempontból. Legalább is akko rmindenképpen, ha sokat utaztok. Az egyik ismerősömet megbüntette a rendőr, mert a kód nem felelt meg.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Edua,örülök hogy jól vagytok.Nagyon jó hogy nem keményedtél.
Jó vadászást babahordozó ügyileg.Azok nekem is tetszenek,jó kis párnásnak tünik és árban sem rossz.
Mi is pakoltunk Grétivel és előkerült a mellszívó.Hát ő is nagyon kíváncsi,már szeretné kipróbálni.

Láttátok tegnap este a fókuszt??Arról volt szó hogy hogyan mondjuk el a kicsi gyereknek hogy jön a tesó és hogy hogyan is történik az.Meg mondták hogy általában a gyerekeket 6 éves korukig csak az foglalkoztatja hogy hogyan jön ki a baba a pocakból.És csak utána kezdenek el érdeklődni aziránt hogy miként került a pocakba a baba.
Akkor az én lányom túl sokat akar tudni . :D

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szobatisztaság

Én 2 éves kor után fogok próbálkozni, de gyerekfüggő. Óvodáig szeretném, ha szobatiszta lenne.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Anita, láttam és bevallom, hogy engem kiakasztott, miért kell egy 3 évesnek bemutatni a szülést??? Szerintem korai, én nem tenném.
Igen, egy tesco van Gödöllőn, nem olyan nagy város, akár találkozhatunk a tescoban is, úgy emlékszem, hogy van ott egy kávézó. Unokatesódéknál nem szivesen zavatunk, lesztek úgyis ott elegen, de majd megbeszéljük. Nekem a szerda nem jó, de a csüt és a péntek igen! Esztó, akkor neked jó a csüt vagy a péntek?

Kitty, Én is azon a véleményen vagyok, hogy inkább menjen el időben. Magamtól nem vetetném el, még ha beteg lenne se, de ha elmegy, az más, akkor fentről úgy rendeltetett. Köszi az étkezéses tanácsot is.

Anika, én egy másik fórumon kérdezgettem cipő témában, de ahány ember, annyi válasz. Az biztos, hogy a mezítláb vagy a puhatalpú cipő a jó. Abban viszont már megoszlanak a vélemények, hogy legyen-e benne harántemelő betét (siesta) vagy ne (elefanten).

Ildi, Edua tündéri lehetett!!! :-) A csíkokról ugyanezt olvastam, hogy igazából mindegy, hogy keni-e magát az ember vagy sem. Gyöngynél folyamatosan kentem, most viszont mindig elfelejtem. ha most becsíkosodok, akkor érdemes lett volna kenni! :lol:

Én nyáron próbálkozom először levenni a pelust, akkor lesz 20 hónapos, valószínűleg nem lesz szobatiszta, de azért nyár lesz, próbálkozni lehet. utána való nyáron sem leszünk még semmiről elkésve.

Tanács kellene lányok. Pár napja tőben letört egy fogam. nagyon vacak fogaim vannak, volt már ilyen sajnos, vésővel kell kiszedni, fájdalomcsillapító nélkül lehetetlen. Viszont nem várhatok a szülésig, mert elkezdett fájdogálni. Szerintetek elmehetek kiszedetni? nem árt az injekció? Ha néha áj a fejem, akkor egy panadolt szó nélkül beveszek, de ez mégiscsak 2 injekció lenne.
Vendég
 


Szép napot mindenkinek, szerencsére itt Csepeln szépen süt a nap :)

Marcsi,
üdv itt! A babóhoz pedig külön gratula!!!

Pingi,
én is sok édességet zabálok, mostanában próbálom leállítani kicsit magam. Eddig is csoki-b*zi voltam, most is az vagyok. Épp most értem vissza a boltból, vettem egy epres cornettót, aztán azt zabáltam fel, miközben olvastalak vissza Titeket.

Esztó,
ügyik vagytok, hogy ilyen gyorsan el tudtátok alkatni a babucit!

Harhaj,
a narancs jó, tele van sok C vitaminnal! Remélem elkerül majd mindenkit az influenza! :wink:

Nézelődtem egy kicsit a vaterámn, találtam gyerekpórázt.. Hát én kicsit elképedtem, hogy már ilyen is van!!
Na megyek, megcsinálom a vadast, tegnap este még bepácoltam a marhát.

Kép

emese1979
 
 


Böbi,
én úgy tudom, hogy a fogdoki terhesség alatt adhat be spéci fájdalomcsillapítót. Én kb. 16 hetesen voltam tömetni, és kaptam - én nagyon jól viselem a fájdalmat (amikor egy nagy kutya egy jókora darabot kiharapott a combobmból, nem is éreztem, hogy fáj..), da a fogorvostól rettegek, és az ottani fájdalomtól. Több helyen is utánaolvastam akkor, és adható. Remélem más is meg tud benne erősíteni! :)

emese1979
 
 


Emese, először Amerikában találkoztam a gyerekpórázzal, ott tök természetes dolog, minden második gyereken az van! és minden negyedik gyerek iker!!!! :-) Ezt számoltuk, mert nagyon feltűnő volt, hogy lépten nyomon ikrekbe botlunk. Biztos "természetes" óton fogant mind!!! :lol:

Nekem is azt mondta a fogdoki, hogy ez az injekció nem megy át a gyerekbe, de azért kiváncsi vagyok, hogy ti is hallottatok-e már ilyenről. Köszi, hogy megerősítetted! Én rettegtem a fogorvostól,de amióta megtaláltam a dokimat, már nem félek, csak nagyon húzós áron dolgozik. :(
Vendég
 


Böbi

Szerintem elmehetsz a fogászatra. Én is most voltam, a sogórnőm a fogorvosom. Azóta nem félek és hibátlan a fogsorom. :)
Nekem most egy ideiglenes tömést cserélt véglegesre, fogkő eltávolítás és pici szépítés. :) Fehérebbek most.

Igen, a cipőtéma nem egyszerű. Engem az Elefanten győzött meg.

A póráz nekem nem tetszik, nem lesz.

Ikrek
Hát igen sok a mesterséges megtermékenyítés, de semmi nincs ebben. Ha már nem lehet nekik, akkor jobb, ha egyszerre sikerül a kettő. Van egy barátnőm, úgy sajnáltam. Kettőt beültettek, de az egyik nem maradt meg. A másik ma 19 hónapos, okos, szép fiúcska. :)

Eszter
A vadas isteni. imádom.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én most Polcz Alaine-t olvasok.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én is láttam már ilyen pórázt, Dublinban, vicces :-)

Böbi
sajnálom a fogadat. A fogorvos csak meg tudja mondani, hogy árt-e, nem?
pumuklii
 
 


SZép napot!

Harhaj!
Én lassan megyek a 2.vödörért, nagyon rákattantam én is, sőt van hogy a kifacsartat megspékelem banánnal és eperrel! :lol: Isteni!
Ma meg tej+banán+eper volt a turmix! Engem is marhára felfúj, majd kipukkadok, de azért iszom. :)

Anika
Teraszunk az nekünk is van, de Márk kb 2 éve nem aludt el a babakocsiba kint :lol:
Egyébként hogy vagy, jól viseled magatokat? :)

Edua
mellszívó :)

Böbi
Sajnos mikor Márkkal terhes voltam, kellett nekem is járnom, és azt mondták nekem is hogy nem árt a babának, mert ez helyi érzéstelenítő.

K.
krém
 
 


Emese
Imádom a vadast!!!
Rengeteget tudok belőle enni... :)

Gyerekpóráz
Hát nem tudom milyen körülmények kellenének hogy felcsatoljam Márkkra :lol:
Viszont egyszer a reptéren láttam így vinni egy gyereket, hatalmas tömeg volt, bőröndök, kistesó, akkor ott nem is csodálkoztam nagyon.
krém
 
 


Böbi,
állítolag az injekció nem ár. Legalábbis én ugy tudom.
De a doki biztos tutira tudja.
Nekem nagyjából bármelyik nap jó. Szóljatok és megyek :)

Anita,
Gödöllőn én is a tesco-t ismerem, meg ott a hév megállot, mozit :)

Anika,
nem én csinálok vadast, hanem Emese :D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Én pont tegnap nézegettem a szakácskönyvet és a vadashoz értem és a hideg is kirázott :) annyira nem szeretem :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Böbi:Majd hívlak hogy mikor jó.
Én is úgy tudom hogy lehet érzésteleníttetni.Nekem is van vagy 3 ilyen fogam.Csak én rettegek a fogorvostól.Pedig nekem is vésnék.Csak én kifekszek tőle,mert Hanna előtt is véstek egyet és akkor kb.4 hetes kismama voltam,ami sajnos azzal ért véget hogy spontán elvetéltem.Félek elmenni,mert amilyen zimbó vagyok még beindulna a szülés.Pedig maszek doki,rendes is,jól csinálja és mégis.
Végülis nem fájnak,remélem kihúzom szülésig velük.

Gyerekpóráz,nekem nem jön be.

Eszter én a tescot sem ismerem,csak azt tudom hogy pár háznyira leszek tőle.

Anyumék elvitték Grétit,így takarítok egy kicsit.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita, de azért meg fogod találni biztos :)

én ma felébredtem, mosolyogtam apára, erre elszörnyedt fejjel nézett rám, kiderült, hogy csupa vér volt a szám, a fogaim :D
azt hitte először kiesett elöl két fogam éjjel :D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Gyerekpóráz,
hát nem is tudom.Szerintem inkábba viccesen néz ki.Igazából nem nagyon tudom elképzelni hogy milyen helyzetben használnám.Inkább fogom a gyerekem kezét, minthogy kutya módjára rángassam.Nekem nagyon idegen ez a dolog.

Krém,
mi holnap megyünk az újabb vödörért :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Anita
Nekem meg egész délelőttre vitték el Márkot :)
krém
 
 


Eszter
Gondolom a szád repedt ki...nem száraz nálatok a levegő? Van párásítótok?
krém
 
 


Nekünk van két pórázunk is, mindkettő Amerikából. Nem sokszor használtam. Leginkább azért, mert ugye kényelmesebb, mintha a kicsi gyerek kezét kéne fogni, de ha elindul, akkor meg visszarántja a póráz és elesik. Szóval 1-2x használtam csak az Auchanban, jól megnéztek, engem nem zavart. De szerintem kicsit későn kezdtük használni, lehet, TÜci nem szokta meg eléggé, mert kb. másfél éves volt. Majd CSonginál kipróbáljuk hamarabb.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na végeztem mindennel Jól elfáradtam,beszakad a hátam.

Eszter biztos meglelem,mivel uncsim pár házra lakik tőle.
Mid vérzett?,Fogad,ínyed???

Már hiányzik Gréti,nem szeretem mikor nincs velem.De jó helyen van,imádják.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Emese!

Az EKG miatt ne aggódj, tuti nincs semmi gáz!!!
Nekem is enyhe tachicardiát mutatott, a szívem igen gyakran ver 100 környékén és felette. Azt mondta a házidokim, hogy nincs vele gond. Korábban voltam már kardiológusnál is, ott is néztek EKG-t, illetve szív UH-t, de nem talált semmit, azt mondták, hogy ilyen alkat vagyok. A terhesség meg egyébként is kihozhat ilyesmit.
A vérnyomásoddal mi a helyzet? Mi az a magas? Volt már vele gond korábban is?

Láttam keresgélsz szopipárnát. Nem tudom, hogy a postázása, hogy működik, de esetleg nem olcsóbb ha együtt rendelünk? Én is szeretném megvenni, de üzletben elég drágán láttam.

KépKép
novygirl
 
 


Böbi!

Én is csak megerősíteni tudlak, nyugodtan menj fogdokihoz. Én már kétszer voltam a terhesség alatt és még kinéz egy harmadik is :? Mindkét alkalommal kaptam érzéstelenítőt, persze előtte elég alaposan kifaggattam a dokimat :D Mivel nagyon jó ismerős, és nem mellesleg háromgyerekes családanya (néhány hónapos a legkisebb lurkó) megbízom benne. 100%-ra megerősített, hogy lehet adni, nem okoz gondot.

KépKép
novygirl
 
 


Belül a szám, az ínyem , de nagyon durva látvány volt ahogy benéztem a tükörbe :D

Egy időre megszünt ez az ínyvérzés, de most megint előjött. Vettem cserszömörcés szájvizet, az állítólag összehuzza az inyt vagy mi.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: