Új privát üzeneted érkezett!

Nikó,
korionbiopszia minek Nektek?:shock: Tudod, hogy vannak kockázati tényezői? Miért kellene ezt megcsináltatnotok? Vannak konkrét okok? Ez elég durva beavatkozás csak úgy... Babóca tényleg nagyon szép! :D
20140901102739
 
 


Hajni!

Igen kell muszály, mivel nálam van kromoszóma szerkezeti eltérés, szürni kell a babát, volt PGD beülti előtt de 5% a hiba lehetőség. Patau szindrómára szürik és megnézik minden rendben van-e a többi kromoszómával.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nyulasz,
ha 18. hétig megúszom, akkor már nem lesz! :wink:
Neked mikor lesz babanézés? :)

Nikó,
egy baba nagyon formás! :)
Drukk a szűréshez és kromoszómavizsgálathoz!
angel37
 
 

 
 

Niko,
értem, akkor mennek a drukkok! Így legalább a nemét is jó hamar megtudjátok! :D (Mi az a Patau szindróma? :oops: )
20140901102739
 
 


Hajni!

https://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=95976&name=Patau-syndroma elég durva dolog, a lényeg a méhenkívüli élettel összegyezthetetlen állapot.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Angel!
Szerintem nem drága a doppler, 10 e.
Pláne ahhoz képest, hogy mibe fáj nekem ez a gyerök összesen :roll:

Hajni!
Én a velem egyidős babavárók topikban olvastam róla, ott nagyon "felkapott", mindenki hallja vele a babáját... :)
A Patau- szindrómát (18-as triszómia) nézik a kombinált teszten is (Down, Edwards, Patau)

Nikó!
Sajnálom és örülök egyszerre. Édes a picur nagyon!!! :D Sajnálom a biopsziát, barátnőmnek is volt, kibírhatónak értékelte :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Nikó,egyik szemem sír,a másik nevet.Nagyon jól sikerült a kép,nagyon formás a babátok!És szép az új vonalzód :wink: Minden rendben lesz a biopszián :wink:
Angel,és mennyi van még a 18.hétig?Gondolom már nem sok.Én a jövőhéten megyek valamikor,majd hétfőn rákérdezek.Lassan mennek a napok...
1szálpasi,várjuk a híreket,remélem mehettek haza! :wink:
Vendég
 


HELP!
Fejfájásra mit lehet bevenni?
Vendég
 


Lois,
ez egész barátságos ár! Na igen, főleg ahhoz képest, hogy caklipakli mennyiben van/volt/lesz a kölök! :wink:
Akkor veszel? :)

Nyulasz,
Hétfőn betöltöm, de azt nem tudom, a betöltött 18. hét is beleszámít-e... Ezzel mindig kicsit bajban vagyok, mert nekem logikusan ez a 18. hét, de a vizsgálatoknál mindig a betöltött hetet nézik, de ez biztos csak nekem nem tiszta... :roll:

Idő meg húzzon bele, jöjjön az uh neked is! Gondolom mennyire szeretnéd már látni a kis triót!


ma 17+2
angel37
 
 


Lois :P
Csak akkor vegyél ilyen szívdobogás hallgató kütyüt, ha stresszelni akarod magad! Nekem a védőnő rendszeresen nem találta a szívhangot még jóval nagyobb babánál sem! Még szerencse, hogy éreztem őket, így röhögtem rajta...

Nyuszika :P
Van egy Paramax nevű gyógyszer, ami szedhető terhesen. De amúgy Algopyrint és Aspirint is szedhetsz. Néha-néha lényegében bármit lehet... akármi is van ráírva...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Angel,ezekkel a hetekkel én is mindig bajban vagyok :lol: Remélem megúszod a varrást :wink: ja,már várom az uhut.
Fanni,köszi be is vettem egy algopyrint...bár mindig algoflex fortét szedtem,de valaki egyszer azt mondta,azt tilos ilyenkor :roll: Bár igazad lehet,hogy egy alkalom biztos nem gond,de az algopyrinről már hallottam máskor is,hogy lehet,de inkább megkérdeztelek titeket.Nekem ez a tuti :wink:
Lois
Sok boldogságot! :D
Kép
Vendég
 


Nyulasz,
nekem azt mondta dokim 8. héten, hogy innentől 2-3 hétig semmit nem szabad bevenni, sőt kerüljem a vegyszerek használatát és a füstöt, és mindent, mert ez a pár hét a legérzékenyebb a fejlődés szempontjából.
Mondjuk nem gondolom, hogy 1 szem Algopyrinnel nagyot ártanál nekik, csak szóltam, hogy én leginkább a fejfájás elviselésére szavaznék, VAGY, ami nekem nagyon sokszor működik: nagyon sok vizet kell inni. Olvastam valami okos helyen, hogy a baba elvonja előled a vizet, pláne három, ráadásul neked hasmenésed is van, és a kiszáradás első jele nálam mindig a fejfájás.

Különben,
Sziasztok!
Néha olvaslak titeket, remélem nem baj, ha néha be is írogatok, mint én is kaális...

Kép
kisbuta
 
 


A sok folyadék jogos!
Ahány doki, annyi féle :wink: Enyém szinte bármit engedett!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


nyulasz írta:HELP!
Fejfájásra mit lehet bevenni?

12 hét előtt tűrni.
nem viccelek, leginkább semmit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


doppler: Fannival értek maximálian egyet. Ha állandóan idegeskedni akartok hajrá, egyébként semmi értelme.
A 16-18. hét előtt a babát megtalálni sokkal inkább szerencse kérdése, mint bármi másé, utána is még a 24-26. hétgi simán elúszik előle, 26. hét után meg már annyira aktív a mozgása, hgy azzal jelez.
tényleg nem egyszerű megtalálni vele. (nem beszélve arról, hogy simán lehet anyai szívhangot hallgatni vele a babáé helyett)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nikó, gratulálok a kis pöttömhöz. A lényeg, hogy egyszemke jól van. A kombinált teszten nekem is nézték 1:70353 lett az eredmény.

Szuper volt fent a "hegyen". Megérte a pííízt. 1:1484 a kockázati számom down kórra. :lol:

skrisz72
 
 


Lois! A biopsziánál nem a kibirhatóság a lényeg, hanem hogy (emlékeim szerint) 2-3 %-os vetélési arány a kockázata. Éppen ezért csak indokolt esetben és valamilyen konkrét gyanú esetén érdemes elvégeztetni, ugyanúgy, mint az amniót. Csak azért, hogy "biztos" legyek abban, hogy semmi baja, szerintem kockázatos és felesleges. Bocs, hogy leírom ezt, nem ijesztgetésnek szánom, csak a barátnőm egészséges kisfiút veszített el az amnió miatt (őt "csak" a 36 éves kora miatt küldték el).
Egyébként minden újszülötthöz gratulálok, gyönyörűek, jó látni ezt a sok szép babát! :lol:
Ja, doppler, nálam a védőnő pl. egyszer sem találta meg a szívhangot, épp ezért én se idegesíteném magam. A mozgást kell figyelni, veszélyeztett esetben megmondja a doki, hogyan. Érdemes figyelni mennyit mozog általában és mikor, vannak jól köthető időpontok, pl. kaja után, és ehhez később lehet viszonyítani az intenzitást és a gyakoriságot is.

dkata
 
 


Sziasztok!
Hazajöttünk, manókkal minden rendben. Majd igyekszem visszaolvasni!

Hanna!
Hatalmas gratula, sok tejcsit, jó babázást!
vovanda
 
 


Szia Vanda! Úgy örülök, hogy itthon vagytok!!! Jó fürcsizést! :lol:

skrisz72
 
 


Orsi, Fanni!
Köszönöm a tanácsokat :) Azért majd eljátszunk vele, ha nem lelünk semmit, akkor sincs parázás.

Angel!
Igen már megrendeltem :roll:

Nyuszinyulasz!
Hát igen, én is 12 hétig semmit se, azóta 2 db Algopyrint összesen, amiből az egyiket ki is hánytam, mert már túl későn szántam rá magam. 12 hétig fogat összeszorítani az általános álláspont, enyímé doki szerint is. Én elolvastam egy tanulmányt a gyógyszerek magzatkori teratogén hatásáról, szóval én inkább elviseltem......
És köszönöm a köszöntést :D

Szia Kisbuta!
Üdv itt! Szívből gratulálok neked!! A két ünnep között egyszer Lengyelországból csak miattad kapcsoltam be a gépet, hogy mi van a babáddal... :roll: ((hát igen beültis zugolvasó lennék.... :wink: )

Skrisz!
Örülök hogy nem érezted kidobott pénznek. Milyen lett a filmecske?? :D

Dkata!
Persze, távol álljon tőlem hogy a paráztató amniora manipulálás mellett mellett kampányoljak. Biztatásnak szántam, ha már Nikónak muszáj megcsináltatnia, akkor megnyugtatni szeretném, hogy ki lehet bírni, és nem vetélési statisztikákkal ijesztgetni. Az nem hiszem hogy segítene ilyenkor. :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Vanda!
De jó, örömteli babázást kívánok otthon is!!:D

Rólam:
Voltam doktorbácsinál, Uh a magánpraxisban sajna nincs, szívecskét azért hallgattunk, meg a manuális vizsgálat szerint teljesen ok minden, kifelé még nem látszik de befelé szép nagy minden :) Amúgy látványosan nő a pocim családom szerint, tegnap reggel meg teljesen alien-es volt, hirtelen felugrott a köldökömre egy nagy tenyérnyi dudor, és ott maradt tök keményen, aztán mikor felkeltem akkor csökkent vissza szép lassan. Mondta a dokim, hogy minden furcsaság belefér, fura izommozgás is. :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois, azt hiszem, írtam is, hogy nem ijesztgetésnek szántam... csak utálom a felesleges és kockázatos vizsgálatokat, de az Ő esetében meg kell csinálni, ha kromoszómaproblémák lehetnek. Éppen ezért nem is kérdés. Azért legközelebb majd nem ijesztgetek, bár szerintem jobb tájékozódni minden téren.

dkata
 
 


Kata! :)
Persze, tudom én hogy nem annak szántad, de ha az ember előtte van és mindenképpen muszáj, akkor ne az lebegjen előtte hogy 3 %......3 % :?
Amúgy én is mindenkit csak lebeszélnék róla, főleg akit csak a kora miatt zargatnak vele .... :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Niko,
elolvastam, tényleg durva! :(

Lois,
ja, hogy ez a harmadik?! :oops:

Niko, ha már úgyis szűrik, akkor nem elég csak a vérvizsgálat uh-gal? Vagy azért nem elég, mert az csak kockázati arányt ad és van hibaszázalék, mint a PGD-nél is? Csak érdeklődöm ám... :roll:
20140901102739
 
 


Hajni!

Sajnos az nem ad csak 95%-os eredményt, nem akarunk kockáztatni. Már picurnak is beszéltem róla , mondtam neki legyen erős és bátor anya ott lesz, vigyázni fog rá. Mivel a lepényből vesznek mintát így nem sértik a magzat burkot- A vetélési kockázat 1% ebben nagy szerepet játszik a pszihológia is. Nem szabad csak jóra gondolni. :D Az orvosommal is beszélni fogok róla és ha befektet a vizsgálat után a kórházba én megyek, ha ott biztosabb,

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó!
Én 10 hetesen voltam korionbiopszián, 1 biztos nagyon nem mindegy, ki végzi!!!! Ha gondolod priben írok róla.
Gratulálok a piúrkához. :D

Kép

Kép
donika
 
 


Ennyi látszik kismaszatból 4D-ben. Jól elbújt a mélyben. :lol: Ha nem látnátok, középen van, felül a feje, alul a teste.

Kép

skrisz72
 
 


Nikó!
Most olvastam vissza, hogy Hajdú drnő fogja végezni, nekem is ő végezte, vérbeli profi, legyél nyugodt, nem lesz gond!!!!! Ha bármi kérdésed van, írj!

Kép

Kép
donika
 
 


Donik!

Nagyon megköszönném a privit. Mert azért félek picit, milyen a vizsgálat, mit érzel utánna, pihi meg stb......

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


sziasztok!

Lois,
ha már úton van, akkor jó hallgatózást! :wink:

Ilyen bekeményedés nekem is szokott lenni naponta, leginkább, ha fekszem. Ha feljebb teszem a lábam v. oldalra fordulok, akkor ált. elmúlik, ha mozgok nincs.

Vanda,
végre otthon! :)

Krisz,
ki lehet venni, ha nagyon nézem, én a sajátomom is alig tudom beazonosítani :) , kicsit kicsik még ilyenkor a 4d-hez.
angel37
 
 


Sziasztok!
Vanda,én még új vagyok itt,de végigizgultam az egész korházasdit.Nagyon örülök,hogy otthon vagytok,és nagyon gratulálok Nektek!
Köszönöm a gyógyszeres hozzászólásokat,Krizsa doki is engedélyezte amikor az uhun voltunk,mert majd szétment a fejem,dehát orvosa válogatja.Majd tűrök,tegnap is azt tettem,de már hánytam is,annyira fájt,meg vibrálásos látásom volt.
Skrisz,én látom,nagyon cuki :D
Vendég
 


Skrisz,én még kukit is látok :lol:
Vendég
 


Skrisz!

Édes a picur nagyon!

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nyulasz, hol, hol?? :shock: :wink: Én csak apáét látom egyenlőre... 8) :oops: :oops:

skrisz72
 
 


Skrisz,hát a lába között :lol: :lol: :lol: jójó tudom,még nem láthatom,de ahogy ránézek a fotóra,nekem nagyon kukisnak láttszik :D
Vendég
 


Halihó!
Nagyjából visszaolvastam, bár elég átlósan.

Nyulasz!
Ha ennyire fáj a fejed, Panadolt vagy Algopirynt nyugodtan vehetsz be.

És gyors híradó: Balu nagyon jól fogadta a kicsiket, már megint várakozáson felül teljesített. Az éjszakánk egész jól telt, azt hiszem, a kórházban egyszer sem aludtam ennyit.
Pasi sokat segít, jövő héttől 2 hétig itthon lesz.
Szüléstörténettel majd jövök, le kéneírni, csak még nem jutottam addig.
vovanda
 
 


Nyuszi :roll:
Te is terhes migrénes leszel :? Vagy legalábbis a cikázós az az. Fenébe.

Krisz :P
Nagyon édes!

Lois :P
Nekem az volt nagyon fura, amikor a gyerekek már kint voltak és a méhem húzódott össze, pont úgy csinált, mintha még maradt volna bent valaki :shock: :lol: Miután a hasam is még jó nagy volt, az intenzíven a nővérke jót nevetett rajtam, hogy a 2 kislány még bent maradt :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Nyulasz,
a migrén az persze más, nem nevezném csak úgy fejfájásnak...
Apa is migrénes volt, azóta múlt el neki, mióta napi két kávét iszik rendszeresen, a koffein nem engedi a migrént előjönni. De persze nem tudom, ez terhesség esetén hogy működik, apa még sose volt terhes...
És ha Krizsa azt mondta, hogy lehet, akkor biztos lehet, azért ő többet ért hozzá, mint én.

Skrisz,
már amott is akartam mondani, hogy tök jól látszik a Picur, bár én kuki-ügyben nem mernék nyilatkozni :wink:

Nikó,
én is nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek, a baba egészséges legyen, és a biopsziával se legyen baj. Mikor is mész pontosan?

Lois :shock: :D Nem is gondoltam, hogy ennyien drukkolnak! Bizony, akkor én is nagyon meg voltam ijedve. De a lényeg, hogy rendben volt minden, és most már eldöntöttem, hogy nem is aggódok, maradni fog és kész.

Kép
kisbuta
 
 


Lányok, MagneB6-ból mennyit vegyek be naponta? Szedek Femibion 400-at is. Kalciumból pezsgőtablettát vegyek?

skrisz72
 
 


Skrisz!
Na most már neked is van gumimacid... :lol: Én azért látom őt, cuki :D

Hajni!
Bizony :wink:

Angel!
Sőt már meg is jött, és annyira ügyes voltam, hogy rögtön meg is leltem 8) Na jó most is ott volt, ahol tegnap megtaláltuk a dokimmal :roll: De nagyon jópofa, két kimenete van így két fülhallgatóval tudtuk hallgatni, Apájának nagyon tetszett a kis galoppino :roll:

Nyulasz!
Nagyon sajnálom, hogy ennyire sz@r a helyzet, kitartást kívánok :)

Vanda!
De jó!! Látod-látod csak meglepett a nagytesó :wink:
Örülök, hogy tudtál pihenni.......na mostmán aztán tessék jó sok képet ideömleszteni!!!!!!! :D Nagytesósat is!!!!

Fanni!
Hát igen, nagyon furi :shock: A két kishugi még várat azért magára nem??? :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Igen,azt nem írtam,hogy ennyire gáz a fejfájás,pedig nem szokott ilyen lenni.Remélem nem is lesz...egyébként fejfájós vagyok,de most jan.7-e óta nem fájt.Ma már jó,viszont valamit benyaltam,torkom fáj picit,és egy gyenge hőemelkedés is van.Mondjuk ilyenre amúgy sem vennék be semmit,remélem mostmár csak jobb lesz.De jó dolog is történt,az imént a wc-n "koppant" az a valami :oops: bocsi.

Lois,tényleg vettél szívhanghallgatót? :D Mik vannak...örülök,hogy sztereóban nyomjátok apával :wink:
Vendég
 


Nyulasz, akkor csökkentetted a magnéziumot? :wink:

skrisz72
 
 


Lois :P
Azt hiszem, ők egy másik életemben születnek majd :lol: :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni :lol: :lol:
Skrisz,igen csökkentettem,3x2-ről 2x1-re,és ezúton is köszönöm mindenkinek a tanácsokat :wink:
Vendég
 


Nyuszikám,
Nem akarok beleszólni, de szerintem a 3x2 abszolut jó volt... Nekem kellett legalább is. Mármint ha magneB6-ról beszélünk. Mondjuk én nem ettem hozzá más magnézium tartalmú bogyót. Aztán később nagyon brutál adag fog kelleni :wink:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Nyulaszka,
látom a problemánk épp ellentétes... én bezzeg hiába falom a napi 3x2 MgB6-ot (+ amiket még összetrükközök, más még a hallomásától is wc-re szaladna) :roll:
Jobban vagy?

Fanni :P
Érdekes lehetett ez ez érzet szülés után!
tényleg, mikorra is terveztek olvasztást? már csak nem a következő életedben :wink:

Lois,
ez gyors volt! :wink: Jó lehetett a sztereó lódobogás! :)
angel37
 
 


Fanni,na majd megbeszélem a dokimmal,hogy mi legyen magne b6 ügyileg...lehet ez meg kevés lesz így,bár az is lehet,hogy nem attól múlt el,csak pont akkor.Remélem nem felejtem el.
Amit a fejfájásról írtál,az nem hangzott túl jól...mire számítsak?
Angel,wc ügyileg jobban(hát,az ellenkezője is vacak lehet),nekem már csak a fejem szakad szét :? Kiváncsi vagyok hány napig tart ki :evil:
Vendég
 


De szuper,ezt most találtam:
...A terhesség alatt kialakuló fejfájást gyakran kalcium vagy magnéziumhány okozza, ilyenkor 1-1 pezsgőtablettával segíthetsz a problémán....

Jó hogy csökkentettem a magneb6-ot,most meg lehet azért fáj a fejem...nem hiszem el.
Vendég
 


Vandus!
Örülök, hogy otthon vagytok! Majd írj, hogy fejlődnek a picik!

Nyulasz!
Mostesett le a tantusz, hogy 3 babócát hoz nektek a gólya!Akiktől vettünk 2 babahordozót a vaterán, ott is 3-as ikrek voltak, tüneményes kis 1 év körüliek sertepertéltek az udvaron+az egész család apraja-nagyja, nagynénik, nagybácsik, nagyikák, nagypapók!

Valaki kérdezte a Peg Perego Duette kocsiról a tapasztalatot, talán Mó volt az. Hát... 1X voltam lent velük a 6. emeletről, a liftbe befér, lefelé a lépcsőn oké, de felfelé nem bírom 6 lépcsőfokon egyedül felhúzni. Lehet, hogy nincs elég kondícióm? Viszont van hozzá 2 hordozónk, na azt rácsatoljuk a vázra és így a kocsiból kiszállva tud közlekedni a család.

Lassan átköltözök a babás topicba.Mindenkinek boldogságos babavárást, komplikációmentes szülést, utána békebeli babázást kívánok!

sok puszi: Kirácska, Kisnorbi, Andi anyu, Norbi apu
szöcske
 
 


Szöcske :lol:
Egyszercsak mi is követünk a babásba,mi itt nem igazán találkoztunk,de ott majd már többet fogunk :D Sok boldogságot az Ikrekhez!!! :wink:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: