Új privát üzeneted érkezett!

A Szent Imre magánszobáit én olcsóbbnak tudtam, mint 10-15 ezer! 2007-ben, mikor Bazsit szültem, 5-7 ezer volt! Ennyit drágult volna?? :(

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Ezen még én sem gondolkoztam mennyibe is van egy baba.
Nekünk ugye már se tápszer,se pelus,de így is akadnak még vásárolni valók.Enni azt eszi amit mi,plussz szerintem több tejterméket.Inni én rostost adok neki,meg a hipp teát.Popsitörlő és az egyéb kencékez is kb 5-10 ezer havonta.Míg pelus volt az magába 10-15 volt havonta.
Meg ugye a ruhák,cipők.Ősszel akciósan vettünk siestát 8000-ért,amit már kinőtt.Vannak árak.
Meg ugye a játékok,mert hiába kap,azért néha mi is megvesszük,mert mi tudjuk mit szeretnénk jobban neki.Most biciklit kér szülinapra.
Ha beteg az megint plusz kiadás.
Havi 25-30 ezret lehet számolni a kicsikre,mivel általában mindenki a legjobbat akarja a gyermekének mindenből.

Még most értünk haza,jól elfáradtam a sétában.De jó volt kimozdulni.

Reny köszi!Szerintem akkor nekünk kiesik ez a kocsi,mivel én sokáig kint abban szeretném altatni a picit.Gréti is olyan jókat aludt a friss levegőn.Így ha a sport rész elég kicsi,már akkor télen félévesen nem hiszem hogy férne benne aludni.De azért majd élőben is megnézem.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


pumukli: Fruzsi végig nagyobb volt eddig kb másfél héttel a koránál :wink: De a dokim Zsófinál is és most is mensi alapján számolt. Ha jól emlékszem, annus a méretek alapján módosított a vonalzján, de amúgy május 9-re volt kiírva.
Vendég
 

 
 

Csak gyorsan bekukkantok.
Laptopom szervízben (lehet hogy menthetetlen), apáét használom, de az meg időkorlátos. :D

Épp ezt olvasom, és nagyon jónak tartom. Bár tény, hogy az első fele száraz pszichológia, de a második felénél szinte minden mondatnál felsikkantottam, hogy "te jó ég", "aztaaaaaa", stb.

http://www.teszvesz.hu/item532058425_hi ... sinor.html

Később (vagy legkésőbb éjjel ha apa alszik még jövök) :wink: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Nem tudom, mennyibe kerül nekünk Samu 1 hónapban... De nem csodálom, hogy nem tudom... Írtam már, hogy nem vagyunk vmi nagyon előregondolkozók... Ami kell, azt vhogy kigazdálkodjuk... :)

De valóban mindig függ vmitől, hogy éppen mennyi... Nálunk 8000-nél nem több a pelus, kap még vmennyi tápszert, kb. 5000, ruhára szinte nem költünk, azt eszi, amit mi, sztem 20000-ből kb. kijövünk mindennel együtt. De februárban összeírom. :)

Pöttyök már a fején is vannak, azt mondta egy ápolónő (hozzánk mindig jönnek nagyimhoz egészségügyisek), hogy szerinte nem kiütött rajta vmi, hanem inkább vírusfertőzés, aminél a kiütést 3 nap láz szokta megelőzni... De nálunk sztem a láz elmaradt. :) Hát, meglátjuk. Amúgyilyenje már volt Samunak, jól viselte végig, most se látszik rajta igazán semmi a pöttyökön kívül... :)

Sztem jó éjt kívánok mindenkinek, mert kicsit sok volt mára, és még sajna van is...

Sziasztok!
Vendég
 


Apa még egy kicsit a laptophoz engedett úgyhogy még egy két dologra reagálok.
:lol:

bencusbabus:
Köszönöm kérdésed. A seb határozottan jobban van az ujjamon, de még nem jött helyre a keringés rendesen, úgyhogy hétfőn egyúttal ezt is megnézetem.Az az oldala az ujjamnak ami sérült egy kicsit zsibbad. :shock:

terheléses cukor
Engem is úgy küldtek terheléses cukorra hogy 24. hetem nem betöltött lett volna, de a védőnővel egyeztettem, és azt mondta hogy egyetért velem, hogy korai, mert lehet hogy nem mutat valós eredményt. Nem is értem hogy a dokim miért nem figyelt erre…hogy nem leszek még betöltött 24. hetes sem a héten, mondjuk azt írtam is hogy nem nagyon volt a topon a legutóbbi vizsgálaton. Szóval én önként elhalasztottam a jövő hétre. :oops:

tinu:
Gratulok a vizsgához! Le a kalappal.

Szent Imre kórház:
Márt írtam hogy páromat ott műtötték két hete, és azt kell mondanom, hogy ha a fül-orr-gégészeten kívül a szülészet nőgyógyászat is ilyen szervezetten működik, és ilyen lelkiismeretes becsületes és gondoskodó nővérek dolgznak ott, akkor aki ott szül annak nagyon jó dolga lesz. Le a kalappal a kórház előtt.

babaköltség:
Párom ezt egy közgazdász férfi kollégjával vitatta meg aki mondott egy jó trükköt a számoláshoz. A fickó amúgy összesen kb havi 50ezret számolt de a következő módon:
Összeadta azokat a kiadásokat amiket ti is eddig. Csak ő például azt is figyelembe vette, ha valami drágább kütyüt (pl autóba való ülés) le kell cserélni egy idő után, aztán annak az árát elosztotta az addig hátralévő hónapok számával és ezt így hozzáadta a havi költséghez minden egyes drága terméknél. Így fel tudtak készülni a későbbi nagyobb kiadásokra is.
Tudom hogy az anyagiak fontosak, de nekem olyan nehéz ezen agyalni…nagyon lelki síkra álltam át, és ezek a pénzügyi dolgok nehezen kötnek le.
:oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az avatáros hozzászólásokat!

Kitty: Neked is köszönöm a nyugtató szavaidat! Unoka nővérem is ezt mondta meg Nővérem is csak hát ez olyan rossz érzés a jóban a másik gyerek oldaláról nézve!

Ma vettem Hipp Natalt hát fininek fini bár ahogy megittam kicsit marta a gyomromat nem lehet valami folyadékba tenni vagy felhígítani? Én szedem a Cebiont is nem tudom kisgyerekesek ismeritek e egy párszor kiskanálra csepegtettem és úgy vettem be de rá 5 percre ez is marta a gyomrom most már beleteszem üccsibe úgy iszom meg!

Mostanába eléggé sok a savam és fáj a gyomrom is gondolom pici Pöttömömnek most nőhet a haja állítólag attól is sok szokott lenni a sav! Domikámnál már a 16. hét után sok volt a savam végig és nagyon nagy hajjal született gyönyörű göndör hajjal! Meg is maradt neki végig!

Tinu Gratula! Ügyes voltál! ;-)

Pannid tényleg jó nagy baba de ahogy néztem Napsugár méreteit megnyugodtam hogy nem sokkal van lemaradva! :)

Képzeljétek párommal beindult a lakáskeresés! Úgy örülök neki lehet hogy kövihónapban már külön leszünk holnap megyek 1-et megnézni a másikat ami kedvezőbb az hétvégére tervezzük mert az tőlünk közelben lévő faluban van! Olyan jó lenne már alig várom! Igaz nagyon sok pénzben lesz most ez is mert még evőeszközeink sincsennek de majd összehozzuk! A lényeg hogy legyen helyünk!

Megmutiztam a Rokonságnak is a mi kis Szemünk Fényét hát mindenki elvan tőle ájulva pláne amikor bele fúrja a kis fejevskéjét a méhlepényben de főként az tetszik nekik amikor az anyukáját össze-vissza tapossa rugdossa jókat nevettek rajta! :D

Annus köszi a képeket neked is nagyon szép már most a leányzód és tényleg nagyon hasonlít már most rád! ;-) :D
És jó pihenést várunk vissza mihamarabb! :)

Na én márra elköszönök mert holnap is korán kell kellnem már a harmadik nap kelek korán de se baj szoknom kell :D

Puszi mindenkinek Legyetek jók és vigyázzatok magatokra/pocilakókra! ;-) Jó Éjt!!!!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Szia Pingi!

Örülök, hogy jobban vagy, bár ez a keringési dolog nem túl megnyugtató... :( Remélem hamarosan 100%-os lesz!

Kórháztémához: szerintem is nagyon jó kórház minden téren! Nem véletlen, hogy hatalmas forgalmat bonyolít a szülészet-nőgyógyászat - is!
2007 nyarán, mikor Bazsinkat szültem, melegváltás volt a szülészeten, sőt, a vajúdó kismamák néha csak a folyóson kaptak helyet v. a nőgyógyászaton, mert nem volt hely, annyi szülés volt! De a fokozott terhelés ellenére nagyon felkészült és lelkiismeretes csapatmunkának voltam tanúja, onnan nem mehetett el egy anyuka sem, ha a babája nem tudott rendesen szopizni! Ja, és még éjjel 3-kor is szakszerű és megértő támogatást kaptam a csecsemőosztályon mikor gondom volt!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Én is lépek aludni, Zsófi és Apa már alszanak, ideje csatlakoznunk Fruzsival :)
Vendég
 


Dóri:Samunak jobbulást.Erről a betegségről már én is hallottam,a neve 3 napos láz.Egy herpeszvírus okozza.De ha utána olvasol,minden esetben van magas láz!!Nem szedtetek mostanában gyógyszert??Nekem Gréti a nurofentől volt ilyen,meg 1-2 antibiotikumtól.

Heni!Szerintem belerakhatod valami innivalóba is.Viszont én úgy szoktam,hogy megiszom és iszok rá valamit.Nekem bevállt,próbáld ki.

Megyek én is pihenek!

Pingi,remélem hamar jó lesz a géped,meg meglehet csinálni!

Szép álmokat minden kismamának!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Most estem haza, és totál kivagyok. Gyorsan, amit el bírtam még olvasni:

Böbi! Én 11.000-et fizettem a Praxisban, és ebben benne volt 3 db fotó + a DVD (mindenestül).

Többit holnap...
Jó éjt!

Kép
szkitty
 
 


Dóri: szerintem sem 3 napos láz a 3 napos láz láz nélkül. :D Tüci is átesett rajta kb. 8 hónaposan. Nálunk nem volt olyan nagyon magas láz szerencsére, de azért volt és utána a pöttyök.

Bencusbabus: bár alapvetően elégedett voltam az Imrével, azért nekem ennyire rózsaszín tapasztalataim nem voltak a gyermekágyas részleggel. Engem igenis elengedtek úgy, hogy még nem tudtam rendesen szoptatni, ugyanis aznap reggel lövellt be a tejem, mikor hazamentem. ELőtte csak úgy tudtam szoptatni, hogy jött valaki, feltetette velem a bimbóvédőt és rászivatta a gyereket. SZerintem ez nem szopitanítás, de mindegy. És épp éjjel nem kaptam úgymond szakszerű segítséget, hacsak azt nem nevezzük annak, hogy betápszerezték a gyereket... Na de nem akarok rájuk panaszkodni, a lényeg, hogy minden megoldódott végül és tudtam szoptatni is, miután hazajöttünk. És remélem, igazad van, nem olyan drága az egyágyas, mint ahogy én azt gondolom. SZép is lenne! Bár nagyon nem szeretnék többet tölteni 2 éjszakánál ott. Elég az, nem? :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sajnálom Tinu, úgy látszik műszakfüggő is a személyzet hozzáállása! :(
Az, hogy nem jókor engedtek el, szerintem betudható annak, hogy akit lehet és olyan állapotban van, azt hazaengedik, mert sorállás van az ágyakért. Mikor én voltam bent, akkor több olyan is volt, hogy megszült, de csak a nőgyógyin tudtak ágyra tenni, mert a babás osztály fullon ment!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Anita!
Szerintem nektek valami nagyobb kocsi kellene. Gondolom te nem cipeled lépcsőn, nem kell nagyon zsúfolt városban lavíroznod. Nekem viszont szempont, hogy ne legyen óriási, mert nem férek vele sehol. Te pedig elsősorban tudod azt nézni, hogy Hannának kényelmes legyen. Nyilván sokat fog levegőzni az udvaron, meg sétához sem kell cipelned, úgyhogy nyugodtan vehetsz nagyobbat. Na jól megmondtam mit csinálj! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Jó reggelt!

De jó, hogy feljött a babaköltség téma. Így van viszonyítási alap. Pl. pelusra, tápszerre. Az a jó, hogy be lehet lőni, hogy pl. a legrosszabb esetben minimum milyen költségre lehet számítani.
Nem mintha attól több pénzt tudnánk keresni, de mondjuk akkor tényleg meggondolom, hogy miből veszek újat most az elején, és mit veszek meg agyáltalán. Pl én szoptatósfotelt nem fogok venni, ahhoz drágának tartom. A születés után jól jöhet még az a pénz, amit megtakarítottunk, pláne hogy a bevétel igen megcsappan, amikor nem dolgozunk.

Tinu, gratulálok a vizsgához! Van még ezen kívül?

Incike,
néha olyan kiszolgáltatotttnak érzem magam. Majdnemhogy ahány orvos annyi félét mond. Persze az ember azt eszik, amit akar, itt csak a rizikók minimalizálásáról van szó, amikor egyes dolgokat kizárunk az étrendünkből.

Heni, sikeres lakáskeresést!

Vitamin: írtátok többen, hogy az Elevitnél jobba Gravida, mert van benne jód. Én nem tudom szedni a Gravidát, mert ahogy leérkezik a gyomromba vissza akar jönni.:( Viszont sótéanul eszem, hogy ne ödémásodjam. Szed valaki jódot külön? milyen dózisban lehet ezt vajon? elfelejtettem megkérdezni tegnap az orvost.

Este voltunk nála.. Hát, nem nyugtatott meg. A baba jól van, igaz kicsit nagyobb a feje az átlagnál, BPD: 63mm, ami nem 23 hetes terhességnek felel meg, de ez belefér.
A méhszáj zárt, de a fekvés, pihenés, magneB6 kúra ellenére fennálló méhösszehúzódások miatt továbbra is feküdnöm, pihennem kell, amenniyt csak tudok, max fél óra séta naponta. ami jó hír, hogy 2 hete áll fenn ez a helyzet, és nem nyílt ki a méhszáj. Remélhetőleg így is marad.
(azt mondta, hogy ha most kezdődtek volna, akkor most befektetne kórházba. mindenesetre 2 hét múlva megyek vissza hozzá, ha nem változik a helyzet, pár napra befektet egy infúziókúrára, hátha javít. Ha nem, akkor el kell fogadni, hogy nekem a sors ezt adta. Ilyen érzékeny vagyok. csak húzzam ki minnél tovább....
vanni
 
 


Jó reggelt!

Az ősrégi laptopom a "laptoptemetőben" végzi. Még este visszaszóltak, hogy javíthatatlan. :( Az alaplap ment tönkre. (Amúgy eddig is úgy volt hogy 200x nyomtam be a bekapcsoló gombot mire 1x beindult). Beszámítják és tudunk másikat beszerezni, apa mondta hogy ez kell mert nem amardhatok itthon internet nélkül. (Pedig én mondtam neki, hogy ez luxus, de ragaszkodik hozzá). LÉnyeg a lényeg.
Ma nem tudok jönni amíg apa haza nem jön. :(

vanni:
Nagyon vigyázz magadra/magatokra. Próbálj tényleg annyit pihenni amennyit az orvos előír. Nem játék,és tényleg jót tesz.És kiváló alkalom hogy elolvass egy csomó könyvet ami érdekel.

Jaaaaaj, eszembe jutott mit akartam még írni nektek.
Este megvolt az első igazi keményedésem. Már előfordult korábban is lent az alhasamnál. De most az egész pocakom kő kemény volt és éreztem hogy hol a méhem. Ez elég fura volt és csak fekve esett jól lenni. Ez az ami innentől rendszeresen előfordulhat?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Jó reggelt!!

Reny,köszi a tanácsokat!Mi is ilyen elhatározásra jutottunk mivel tényleg rengeteget császkálok nyáron kint a levegőn.Gréti is ott fog játszani,tehát én sem ülhetek benn.Ha csak addig el nem megyünk panelba.Most a top rider kombit néztük,vagy pedig még annál is nagyobbat,majd látjuk.

Heni,jó lakásnézést!!

Vanni örülök hogy minden rendben a picivel!!!És persze veled is.Sajnos előfordul hogy te alapból ilyen vagy,de pihenj tovább.Vigasztaljon az,hogy pár hét és karodban a babád.Akkor meg úgysem tudsz ennyit pihenni.

Pingi:Sajnálom a laptopot!A miénknek a kijelzője halt be,így rá van lökve egy külső monitor.Már jó árban lehet őket kapni.Pl én beleszerettem egy kisebb méretűbe és az olyan 50-60 ezer.Majd szülés után lehet megvesszük.
Keményedés,elvileg már most lehet néha.Én Grétivel nem keményedtem,de szerintem eddig Hannával sem.Mert néha alul befeszít meg ilyenek de szerintem az nem keményedés.
Szerintem ha érzed pihenj egy kicsit,anyum szerint segít.Ő rengeteget keményedett öcsémmel.

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hú, robogok a teljesítményértékelésemre, csak átfutottam, amit írtatok...
Böbi, én úgy láttam a szent Imre szülészetének honlapján, hogy 5000/éj a privát szoba. Van egy olyan rész a honlapon, hogy felvétel a szülészetre, vagy ilyesmi, ott találtam!
Szorítsatok!
Puszi4

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Krém,
köszi a felajánlást :) lehet, majd élek vele.

Picihencso,
mi is nézünk lakást,de még csak nézelődés szintjén vagyunk.Az tény hogy most nevetségesen olcsó az ingatlan csak épp nem a jó időben.
Én is vettem tegnap Hipp natalt.Fincsi és árban is veri a kismama vitaminokat.Én minden másnap fogok inni, így kihúzza egy hónapig a két üveg.
Ja és nekem is égeti picit a gyomromat, szóval 1 deci vízben szoktam feloldani.
nem írják, hogy nem lehet.
:wink:

Ilyen lett a játszós takaró, félbehajtottam mert túl nagy lett volna a kép.
140*90-es.

Kép

KépKép
harhaj
 
 


Szofi szorítok!!!!!!!!!!!!

Harhaj,nagyon szép a takaró!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggelt,

Vanni,
pihenj nagyon sokat és vigyázz magadra/magatokra!

Dóri,
Samunak jobbulást. Annyira tetszik a neve :)

Pénz:
jó hogy írtátok ezt. lehet viszonyítani, készülni kb-ra.
Szoptatós fotelt mi sem veszünk, nézegettem én is, de ez most nem fér bele :S
Tegnap kivasaltam a kis body-kat, napozókat :) olyan kis pindurkák ezek a ruhák :)

szép napot mindenkinek.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Szofi,
Szorítunk, jelentkezz majd!

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Na, sziasztok!

Kezdek bekattanni a tanulástól....bár nem tudom hogy gondoltam, hogy 35 büntetőjog tételt bevágok 4 szabinap alatt :shock: .....elég sansztalannak érzem ezt a holnapi kollokviumot.....kb. a felét fogom tudni...... :?
Próbálom nem túlstresszelni magam, de tegnap már beszúrt a pocim....remélem nem ártok az idegességgemmel a Picurkámnak....
Bár gyanítom, hogy azért nem valami jó neki....na, most elkezdtem emiatt is parázni....áááááááááá :?

Vanni!
Hogy vagy? Hogy megy a fekvés? Ténylegesen fekszel, vagy a lakásban azért mászkálhatsz? 63mm! Cuki! Akkor okos kismanótok lesz. :) Mi 25+2-nél voltunk ekkorák.

Harhaj!
Nagyon szuper a takaró! Ezt egyedül csináltad??????

Pingi!
Igaza van a párodnak, laptop kell! :) Én olyan vagyok az enyém nélkül, mint egy félkezű. Durván függök tőle, mindenem benne van.

HOVA TŰNT A VONALZÓM????? TI LÁTJÁTOK????

Kép
mozza
 
 


Mozza,
én látom :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Bencusanyu
Neked akkor nagy mákod volt az Imrében a csecsemősökkel. A sógornőm, amíg benn volt állandóan bőgött miattuk. Olyanokat mondtak neki, hogy csináljon vmit kismama, mert éhenhal ez a gyerek.stb. Aztán felhívott egy szoptatási tanácsadót (vannak az LLL-nek) és ő segített neki, telefonon....

Az 5000 ft az nagyob baráti ár, nem is nagyon tudom elhinni. Ennyiért mindenki ott akarna lenni. Én 2007-ben fizettem az Istvánban 10.000 Ft-ot per éjszaka.

Mozza, részvétem a BTK miatt. Nekem szerencsére csak a gazdasági bűncselekményeket kellett megtanulnom (de azt szórol szóra).

A Samu név nekünk is tetszik, csak Simon Samu-ként fura lenne.
pumuklii
 
 


Mozza,
igazából anyósom elkezdte én meg befejeztem.Anno sokat varrogatot, de nem fejezte be egyiket se.

KépKép
harhaj
 
 


Én csak örülnék neki, ha 5 ezer/éj lenne a privát szoba. Én hiába kerestem a kórház honlapján, nem találtam meg, de Szofi bizti ügyesebb volt. :wink:
A csecsemősök meg amúgy rendik voltak, meg a legtöbbje aranyos is, csak nekem épp nem arra volt szükségem, amit ők nyújtani tudtak. Elsőgyerekes anyuka, nem épp pipec mellbimbókkal és viszonylag későn belövellő tejjel + egy nem túl lelkesen szopó, de annál nagyobb patáliát kiverő (legalábbis éjjel) újszülöttel... Ma éjjel azt álmodtam, hogy megszületett a fiam (elég furán nézett ki előszörre), el is felejtettem mellre tenni, de másnapra (de szép is lenne) már jött is a tejem, megszoptattam és a babám tök normálisan kezdett kinézni és vörös (!) hajú volt. :) Szopott is és nem kellett bimbóvédő.

A Samu nekem is tetszett (főleg a Gyűrű ura miatt), de én csak úgy adnám, hogy Sámuel. A férjemnek viszont egyáltalán nem tetszett. Nem mintha a Csongor tetszene neki. :lol: Még időnként bepróbálkozik más nevekkel (Ádám pl.), de én már mereven ellenállok. Tök megszoktam, hogy CSongor.

Vanni: nincs már más vizsgám szerencsére. Te viszont inkább feküdj, minthogy baj legyen, még azért nagyon picik a babók odabent és jobb előre óvatosnak lenni, mint később azon agyalni, hogy mi lett volna ha...

Kép
Kép
tinu
 
 


Először is: örülök, hogy tetszik Samunk neve! :) Amúgy Sámuel, ami szintén nagyon szép szerintünk, de tök jó, hogy ennyire aranyosan lehet becézni! :)

Az az igazság, hogy Samunak már többször volt ilyenje (3napos láz, 4 napos kiütés), és volt, hogy csak hőemelkedése volt hozzá. És elképzelhető, hogy volt hőemelkedése, csak nem vették észre, mert én elég keveset voltam itthon vele pont az elmúlt 3-4 napban. Amit észrevettem, hogy voltak karikásak a szemei (gondoltam, álmos, mert melegnek nem éreztem), meg picit bizonytalanabbul járt (de erről is azt hittem, csak fáradt). Szóval, lehet, hogy megvolt a melegebb állapot, csak nem volt feltűnő. Különben is, amikor Samu lázas, akkor is csak annyi látszik rajta, hogy többet alszik, mert nyűgös nem szokott lenni... :) Mindenesetre azt tanácsolták, ha nincs vami gyanús dolgo a pöttyökön kívül, ne menjünk orvosi rendelőbe most, mert csak betegebb lesz a gyerek... Ebben van vmi... :)

Tényleg szép a takaró! :)

Mozza! Én is látom a vonalzód!! Te még mindig nem?

Drukkolunk, Szofi!

Vanni! Sajnálom, hogy nem mozoghatsz annyit, amennyi jólesne. De talán az tényleg igaz, hogy most így van időd pihenni, aztán 4 hónap múlva nem lesz ám! :) Vannak olyan babók, akiknek nagyobb a buksijuk, ez csak abban az esetben jelent gondot, ha nem férnek ki anyán. Samunak sem volt pici a feje, de kifért! Végülis... :)

Hajrá a lakásvásárláshoz! Meg a laptopvásárláshoz! Kinek nihez... :)

Nekem zsibbadt már úgy ujjam, hogy több hónapig (megerőltettem a kezem, vmit elnyomtam - gondolom vmi ideget), és csak aztán regenerálódott. Ha megsérül ideg, és tud regenerálódni, az hosszú idő. Pláne, ha nem tud... Szóval mindenképp lássa vmi szakember! Sztem...

Az okos dolog, hogy a későbbi drága dolgokat is belekalkulálni 1-1 hónapba, de talán, ha az ember nem a legdrágább cuccokat veszi, akkor nem rúg 50000-re a vége. Lehet ezzel számolni, akkor tuti nem ér rossz meglepetés... :)

Lassan ebéd, mindenkinek jó étvágyat! :)
Vendég
 


Nekünk a hangzása, a név jelentése, és a biblia személy miatt tetszik nagyon a név. Együttesen. És láttam, Tinu, te is Sámuelnek adnád, hát nekünk is Sámuel. :)
Vendég
 


Na, már megint off picit... :)

Dóri!
Már akartam írni, hogy annyira édesen beszélsz mindig Samudról, annyira érződik rajta, hogy mennyire szereted a Pöttömöt....remélem hogy én is ilyen anyuka leszek majd. :) Már most olyan jó érzés érezni bent ezt a Kis Izgő-mozgó törpét és egyúttal már most annyira féltem és aggódom érte. Totál szentimentális lettem. :)

Kép
mozza
 
 


Mozza: akkor elárulom, hogy ez csak egyre "rosszabb" lesz, mármint a szentimentális dolog. Én tegnap épp arra gondoltam lefekvés előtt, hogy basszus, Tüci mindjárt felnő! :P (Még csak két éves...) Meg hogy hogyan fogom elengedni, ha már nem lesz rám szüksége úgy, és hogy minden egyes általa átélt fájdalomban én is bele fogok halni - megvédeni úgyse lehet mindentől, az élettel jár a szenvedés (is).

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Most kedden kértem el a terhesgondozóból a Wasserman-teszt eredményét. Negatív lett szerencsére:)
Csak azt nem tudom,hogy ez a Treponema pallidum, mit jelent,mit vizsgáltak vele? Nem tudja valamelyikőtök?

A syphilis-t azt értettem, csak ezt nem. A terhesgondozóban meg örültem,hogy végeztem és nem is kérdeztem meg a dokimat.

Köszi előre is a válaszokat!

Zsuzsi

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok. utóbbi időben már csak akkor tudok jönni, ha Gyöngy alszik vagy elmélyül a játékba, mert egyébként itt van és nyomkod.

Köszönöm, a szobaárakat, az 5000 nekem is túl barátinak tűnik, én 2007-ben 7-8 ezerre emlékszem, csak akkor nem akartam egyedül lenni a szobában. Én Tinu véleményével osztozom a csecsemősökben, semmi segítség, de betudom annak, hogy pont egy 4 napos ünnep alatt voltam bent, kevesen voltak.

Én sem számoltam még ki a havi költséget, azt tudom, hogy a tápszer több, mint 10 ezer volt havonta, ezért 1 évesen váltottam a tejre. Viszont ha látogató jön hozzánk és megkérdezi, hogy mit hozzon a kicsinek, hiába mondod, hogy semmit, valamit mindenki hoz, ezért szoktam mondani, hogy pelenkát vagy popsitörlőt hozzon.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Úgy néz ki, hogy nem volt korai tegnap a terheléses cukorra menni. 4,7 lett éhgyomorra, és 4,4 lett 2 óra múlva, úgyhogy totál tökéletes!! :)

Segítenétek nekem??? Mondhatnátok valami jó ellenszert/gyógymódot gyomorégés ellen!
A savam szerencsére nem jön fel, de olyan szinten ég a nyelőcsövem, hogy megkergülök. Gondolom Bencuskám rendesen nyomja fel a gyomromat, de hogy ennyire???
Várom a tippeket és előre is köszi!!

Pingi: sajna a számítógépedért! Ha ajánlhatom az enyémet, nagyon helyes: Nekem ilyen picurka laptopom van, biztos ismered: Asus EEE PC, kb. 60-70 ezer, 1 kg alatti a súlya, és még a pelustáskában is elfér!!! Sajnos hozzámnőtt! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Bencusbabus!
Nekem is égett tegnap este egy kicsit a gyomrom. Én ha nagyon nem bírom háztartási kekszet eszem. De a kétszersült is jó szerintem. Ezek elvilg megfogják a savat is.

Remélem tudtam segíteni:)

Szép napot!
Zsuzsi

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Susycat,
http://www.anonimaids.hu/szifilisz.htm

eszerint a honlap szerint ez a t betüs baci okozza a szifiliszt.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Bencusbabus, nekem a rennie segít. Hideg tej néha, de ha az nem, akkor rennie, mindig beválik.
Vendég
 


Köszi a tippeket lányok!
A tejjel már próbálkoztam, de nem igazán használt - nekem legalábbis! Enni igazán nem szeretnék, mert az fenéknövelő, az meg nő amúgyis! :(
Ezt a Rennie bogyót csak lenyelni kell, vagy rágni, feloldani, stb??

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Tinu,
nektek már biztos hogy Csongor lesz? igy is hogy a férjednek nem tetszik annyira?

Mi pont tegnap kezdtük probálgatni azokat a neveket amikben egyeztünk,és tetszik mindkettőnknek, pl Szilárd, Ákos stb, de annyira idegen volt már mindegyik, igy hogy szinte az elején eldöntöttük Álmos lesz.
Nekünk nagyon sokan mondják, hogy gondoljuk még meg ezt a nevet, vagy adjuk másodikat, mert hogy milyen rossz és hogy tudjon majd választani a gyerek...De persze ez minket nem érdekel :)

annyira mozog most, hogy szinte a csípőm is ring a mozdulataitól :)

Tegnap tudtam meg, hogy az egyik ismerősöm aki 4 hónapos terhes volt, elfolyt a magzatvize, és meg kellett szülni a baboját :( azt mondták a dokik, hogy lehet az influenza (vagy nem tudom már melyik virus van) miatt, mert elkapta.
Annyira sajnálom szegényt :( és belegondoltam ebbe, hát én belehalnék....
persze mára már nálam is elkezdett kijönni a megfázás...ugyhogy egész nap fekvés, tea ivás, gyümölcs evés...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza! Nem lehet nem szeretni! :) Kicsit attól félek, hogy vajon hogy fogjuk tudni ennyire szeretni a második törpét, Samu annyira belopta magát mindenki szívébe, hogyan fog teljes értékűen odaférni más is... De nagyon bízunk benne, hogy azért nem lesz megoldhatatlan feladat! :) :) :) Az elmúlt napokkal gyarapszik az együtt töltött idők emléke, egyre több az olyan dolog, ami összeköt bennünket. :) Így a kapcsolat is folyton alakul. Napról napra egyre mélyebben szeretjük, talán nem jobban, mint az első pillanattól kezdve, csak másképp, de lehet, hogy jobban is, mert a szeretetünk is fejlődik, nem csak a kapcsolat maga. :) Aztán, igen, majd mikor el kell engedni (nekem is járt ez a fejemben, mert már tényleg hihetetlen, mennyivel nagyobb, többet tud, stb. mint születésekor), nem lesz könnyű. De akkor a szeretetem úgy lesz teljes felé, ha engedem, hogy kialakítsa a saját életét. :) Minden nap vágyam, hogy tudjak jó anyja lenni a gyermekeimnek. Aki ezt szeretné, az már nem csak az első lépés afelé, hogy így is legyen. :)

Böbi! Tök jó ez a hasznos-dolgot-hozzatok-dolog! :) Lehet, mi is bevezetjük. :)

Igen, Tinu, a fájdalmaikba, küzdelmeikbe, nem megoldódó problémáikba mi is belehalunk, de csodálatos ajándék, hogy vigasztalást, támaszt adhatunk majd nekik azokban az időkben, amikor nehézségeik vannak. Szeretném, ha a gyerekink tudnák, ránk mindig számíthatnak. :)
Vendég
 


Ó, Esztó! Gyógyulj meg hamar! Az ismerősöd sajnálom! Nem tudom, hogy bírtam volna ezt az ő helyében elviselni... Élt a babája, mikor megszületett? :cry:
Vendég
 


Dóri,
nem tudom, annyira nem akarom kérdezgetni most. majd talán késöbb...már ha akar erről beszélni. Remélem a kislánya sok erőt ad azért most neki...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


sz.eszter írta:Susycat,
http://www.anonimaids.hu/szifilisz.htm

eszerint a honlap szerint ez a t betüs baci okozza a szifiliszt.


Köszi Eszti! Mindjárt megnézem.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Nincs mit Zsuzsi, csak beirtam a google-be, amit kérdeztél. Kidobott még egy csomo honlapot, nézd meg, hátha mást is irnak.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Böbi,
rajta vagyok az mc hammer letöltésen ám, ha van infom, szólok :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Böbi7000.-/ nap a szoba itt az oldal cím is.
http://www.sztimrehosp.hu/

VanniNe parázz és pihenj sokat, ha lehet ne nagyon lépcsőzz. Szorítok, hogy ne kelljen befeküdni.

Kép
Kép
incike
 
 


Esztó, jobbulást!! Sajnálom az ismerősödet, akivel egyszerre szültem a szobatársam, neki 5 hónapos terhesen kellett megszülnie a babát, mert elhalt méhen belül, eltört a köldökzsinór. Most már azóta 2 baba vigasztalja, de ez szörnyű csapás.

Dóri, ez azért is jó, mert így a létető össze pelenkamárkát ki tudtam próbálni! :-)
Ezzel az egyformán szeretni dologgal én is így vagyok, de megnyugtatott minden többgyerekes ismerős, hogy nem lesz baj! :lol:

Éjszaka nem aludtam, gondolkodtam, és az jutott eszembe, hogy a szülés után nagyon, de nagyon éhes voltam és csak másnap délben hoztak enni. Úgyhogy készüljetek ezzel is, legyen az uticsomagban kaja!!!! :-)
Vendég
 


esztó, köfike!!! :lol:

Incike, neked is köszönöm, ezzel még tudunk kalkulálni, 3 vagy 4 éjszakáról van szó.
Vendég
 


Böbi én most az éhes szótól is éhes lettem :D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sajnos Te nem ehetsz majd a császár miatt! :(
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: