Új privát üzeneted érkezett!

Nekem is a saját teszveszes, pedig már én is cuppantam volna rá :)

emese1979
 
 


Bencus anyu, nem korai 23 hetesen terheléses cukorra menni? A dokid küldött el?
Vendég
 


Szia Böbi!
Már a 24. héten vagyok, és direkt ezt a hetet mondta...
Elvileg nem korai, a védőnő is a 24-26 közöttit kérte!
Holnap kiderül a leletből! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 

 
 

Igen, betöltött 24. hét kell hozzá, de még nem töltötted be. Bocsánat, nem okoskodni szeretnék, csak nekem azt mondta a doki, hogy sok olyan esettel találkozott, aki a betöltött 24. hét előtt ment el és nem mutatott bajt, később meg kiderült, hogy baj volt. Ezért javasolta, hogy minél később menjünk, inkább a 26-hoz közel.
Vendég
 


Ááá, szerintem a dokik tudják ám!

Most néztem, Annus 24+5-nél volt UH-n, Fruzsi nagyobb volt tegnap, mint akkor Iza, szóval lehet, hogy itt is az van, nagyobb a baba, ezért idősebbnek számít. Vagy nem tudom. Mindenesetre én remélem, Fruzsit nem kell kifüstölni a helyéről, hanem indul magától :lol:
Vendég
 


Méretek alapján egy kalkulátor azt írta, szülés várható időpontja, április 30. Én kiegyeznék vele :lol:
Vendég
 


Tudom, hogy csak jót akarsz Böbi, remélem, hogy nem lesz gond! Az első kettőnél sem voltam diabeteszes, bár azóta nem lettem fiatalabb... :oops:

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


bencusanya, Te hol fogsz szülni?
Vendég
 


sziasztok!

Szofi! Én benne vagyok a 3/4 9-es taliban! Már várom!

A Tinu által ajánlott Bölcsek a bölcsőben szerintem is jó könyv.

cukorterhelés: én a 22. héten voltam és a dokim küldött akkor, a23. héten már vinnem kellett neki az eredményt.

Harhaj: remélem jól van anyukád, de nem értem miért félted a szívultrahangtól. Egyáltalán nem fájdalmas, de sokminden kiderülhet belőle!

Kép

Kép
hean
 
 


Bencusmama, biztos, hogy nincs baj, annyival nem küldött el hamarabb, sőt, most látom, hogy hean még hamarabb volt.. Úgy látszik, ezt is doki válogatja.

Panndi, én sem bánnám, ha egy-két héttel korábban jönne, mert én pont a szülinapomra vagyok kiírva, ráadásul Gyöngyvirág névnap is akkor van, 3 már sok lenne.
Vendég
 


Böbi én is köszönöm a mérést.Megnéztük éppen belefér a mikrónkba!!

A pelenkás oldal tényleg jó!!

Bencusbabus:Felénk is ilyen rendesek a laborba, :cry:
Én most az utaz :cry: ás miatt 26 hetesen megyek a vérvételre,de Grétivel 24 hetesen voltam.

Panndi reméljük nem kell kifüstölni Fruzsit. :lol:

Tinu??Sikerült a vizsgád??

Ági sok boldog névnapot kívánok utólag is!!!!

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita: na most értem haza, visszaolvastam és jelentem, sikerült a vizsga, négyes lett, ami nekem most tökéletes, tekintve hogy kb. 3 órát tanultam rá összességében. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, ügyes vagy!
Vendég
 


Kitty, a Praxisban mennyibe kerül a 4D? köszi!
Vendég
 


köszi a vígaszt, úgy látszik a labor sok helyen tragikus... :(

Panndi: Én a Szent Imrében fogok szülni, újra! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Böbi, én is a Praxisba járok, és 12000 Ft + 1000 Ft/kép

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Olvastam, hogy híre ment egy pelusos weblapnak, viszont nem találom! :(
Megadja nekem valaki?
Köszike!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Bencus anyuka! Köszi szépen!


www.pelenkafutar.hu
Vendég
 


Szívesen Böbi, szerintem nagyon szupi hely, és a Matyi nagyon jó szonográfus! :)

Én is köszi a weblapot!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Tinu ügyes vagy!!Gratulálok!!

Még pihizem kicsit,aztán elmegyünk a dédiék,akik anyukámék mellett laknak így oda is beugrunk.
Hívott anyum,megint nem leltek semmit nála,de így nem tudják mitől fáj neki.Szóval jó hogy nincs semmi baja,de akkor miért fáj neki???

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Üdv mindenkinek!

Vanni
Itt a cím: 1055 Bp., Nagy Ignác u. 16.
Ha elmentek írj milyen volt, mert még én is csak neten néztem!

Kitty
köszi az ötletet majd mondom is Apának!

K.
krém
 
 


Anita
Nagyon kis okos Gréti, de tényleg! :)

Csajok, ha a köv uh során látni tutira hogy a mi Zoénk még mindig Zoé, és nem Zoli :lol: , akkor a költözésünk után gyorsan átválogatom Márk cuccait, és felteszem ide, mert szerintem nagyon jó állapotban vannak, főleg a babakoriak, és jó minőségűeket is vettem.
Először nektek mutatnám meg, mint "idegeneknek" a tezsveszen. :)
krém
 
 


Tinu, gratula a vizsgádhoz :) ahhoz képest, hogy 3 órát tanultál és 4-es...le a kalappal.

Krém,
hogy ez milyen jó ötlet :) reméljük Zoé továbbra is Zoé.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Terheléses cukor:
Nekem már 16 hetesen kellett menni, most is megyek 5-én, és lesz még1 a 30 akárhanyadik héten. Ráadásul kimondottan remek a cukrom, tehát nem indokolt. Egyszerűen a pl. Péterfyben ez a szokás...és mind3 alkalommal 75g cukros lötyi! Brrrrrrrrr...........

Vizeletet, vérképet nektek milyen gyakran csinálnak? Nekem megint kell vinnem...pedig már volt 1 laborom kb. 10 hete.....

Kép
mozza
 
 


Mozza,
hát ez érdekes, 3-dik alkalom? nem is hallottam még ilyet.

Nekem két vérkép, vizelet volt eddig. A védőnőhöz meg minden alkalommal vizelet minta.
Én most megyek kedden majd terheléses cukorra, meg toxoplazma izére.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza! akkor már aktuális az újabb labor! Van, akinél gyakrabban, van, akinél kevésbé gyakran csináltatnak, de a 10 hét már hosszú idő! :)

Tinu! Grat. a vizsgához! :)

Anita! Én anyumnak is fájt a gyomra sokat (most talán nem annyira), de az a stressztől volt... Nem aggodalmaskodik sokat anyud?

Hát, nem könnyű a különböző vizsgálatokra bejutni tényleg... De az örvendetes, hogy annyi kismama állt sorba! Az azt jelenti, hogy sok gyerek születik! :)
Vendég
 


Azért a terheléses vércukorra nálunk pl. nemcsak a kismamákat engedik előre, hanem mindenkit, hiszen utána 2 órát várni kell. Pl. meg van határozva hány óráig lehet menni, mert hogy nem egész nap van vérvétel és különben kifutnának az időből a 2 óra miatt. Én amúgy nem szoktam soron kívül odaállni, hiába vagyok kismama, de a cukrosnál mindenféle lelkizés nélkül előre álltam és nem érdekelt, kinek mi a véleménye róla...

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
gratula a vizsgához!

Mozza,
nálam eddig még csak 1 teljes vérkép + 1 vizelet volt (oll. az AFP), viszont a következő dokis látogatástól már kell vinnem magammal pisit.

Én a Rókusba szoktam menni vérvételre, szerencsére elég kevesen voltak eddig, le is kopogom...

Ma megyek a háziorvoshoz, ugyanis az EKG eredményét ő viszi fel a kiskönyvbe, már előre félek, rem. nem szedek össze semmit!!

emese1979
 
 


Sziasztok csajok!

Ha esetleg még hiányzik egy két ruci Én már eladom Levim kinőtt cuccait. Itt megtaláljátok:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=328537

Mindenkinek további kellemes babavárást, és könnyű szülést! :wink: :wink: :wink:

Bocsi az offért! Sziasztok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Tinu, gratulálok!

Panndi
az én dokim azt mondta, hogy csak a 12. hétig szokták változtatni a gyerek várható születési idejét. Utána már nem nagyon. Főleg ne hozzák előre, ha most nagyobbnak tűnik, mert a végén "kifüstölik", amikor még igazából benn lenne a helye.
Simán lehet, hogy Fruzsi a végén is nagyobb lesz, mint Iza.
pumuklii
 
 


Vanni,
a vaterán a szopipárna postázási ktg-e 930 Ft. Sajnos valaki pont leütötte az orrom előtt, de ahogy néztam, van még fent párna, csak rózsaszínek.

Amúgy a szopipárna.hu-n is akció van, 3500 Ft most, csak onnan is 1000 Ft a szállítási költség. Majd lehet, egyzser kimegyek, bár nekem jó messze van :(

emese1979
 
 


Sziasztok!

Vanni!
Nekem is sokat keményedik... Mindig megbeszélem a babókkal, hogy mit tervezek a napra, hova szeretnék menni, de aztán olyan vagyok, mint egy rossz GPS, mindig újratervezés... Ált. csak a délelőtti 2 max 3 órás betervezett programjaimat tudom véghezvinni, a délutániakra már elfáradok meg keményedik a hasam és akkor a "fekszik-nyugszik-kultúráltan szórakozik" B terv lép életbe :)
Remélem este felszabadit a dokid a fekvés alól!

Szopipárna
Mi is a szopiparna.hu-ról rendeltünk, nagyon szeretem, meg ahogy körbenéztem boltokban, tök jó árban van. Ágyneműket is onnan rendeltünk, abban is magasan verik a bolti árakat. Máshol 1 fejvédő kerül 2x annyiba, mint ott 1 egész garnitúra.

Elevit
Én mellette teszem le a voksom, nincs tőle székrepedésem, nem is hizlal, le tudom nyelni, és szerencsére növeszti a babáimat : ))

[/b]
Vendég
 


Megint pöttyös lett Samu, de csak a hasa... Rejtély... És persze jegyzem, hogy mikor lesz püttyüs, mit evett a közelében, de semmi összefüggést nem találok. Lehet, nem kaja, hanem mondjuk több öblítő maradt a ruhában és attól van??? Mert lehet, hogy időnként, mikor több a ruci a gépben, öblítősebbek maradnak a ruhák... :?:
Vendég
 


Képzeljétek, egyben sült csülköt sütök - életemben először, drukkoljatok! :-) A férjemnek ma összejött egy üzlet, amire már nagyon várt, ezzel szeretném meglepni.

Dóri, máskor is volt már ilyen? Bocs ha már írtad, akkor elkerülte a figyelmemet. Az öblítő tényleg lehet, ha érzékenyebb a bőre, próbáld ki a sensitive-t.
Vendég
 


Tinu, látom az Ikea szobás topicban is összefutottunk! :-) Sajnos nem válaszolt senki, na majd a szülésznőt megkérdezem. Vagy közületek nem tudja valaki, hogy a Szent Imrében mennyi az 1 ágyas szoba éjszakánként??? Szeretném tudni, hogy belefér-e még a költségvetésbe vagy sem.
Vendég
 


Böbi: nem nagyon szült szerintem senki egyágyasban ott a topikosok közül. De ha lesz valaki, aki igen, akkor fognak válaszolni. :) Én asszem olyan 10-15ezer/nap lehet a szoba. De engem is érdekel, mert szeretném igénybe venni én is majd, ha üres lesz.

Kép
Kép
tinu
 
 


NÉztem én is a szopiparna.hu-t, 400 ft lenne az utántöltés 1000 ft meg a szállítás. Asszem máshol próbálok venni.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Anita!
A kocsi olyan, mint a neten, sőt azóta még jobban akarom! Az anyaga vastag, látszik rajta, hogy bírni fogja a strapát. Csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy levehető e a huzat. :? A sportrész nem olyan széles, mint a mózes, de nekem az a tapasztalatom a mostani sportkocsinkkal, hogy addig fér el nehezen, amíg nem ül benne teljesen merőlegesen. Utána már van elég hely. Nem dönthető 180 fokban, de szerintem egyik sportkocsi sem.
A mózes belülről puha pamutvászon. Van benne egy szivacs is, hogy ne legyen kemény.
Az egyetlen hátránya az, hogy alulra csak 2 kilót lehet pakolni. Bár az is igaz, hogy a mostani kocsinkba 4 kilót lehet tenni, én pakoltam bele már 6-ot is. Mindent összevetve nekem nagyon tetszik. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!Látom mindenki a vatera és a teszvesz körül forog. :lol: Én is rácuppantam a dologra.Csak sajnos a postaköltség magas nagyon.Van fent egy fa etetőszék 4000-ért.Pont olyan,mint amit én is szeretnék. Csak személyes átvétellel lehet Heves megyében.De képzeljétek,nem válaszol a melyik városban kérdésre,és a többi postázásos és egyéb kérdésre sem. Annyira jó pedig az!!!És ennyiért.Ezért szomorú vagyok nagyon.:(
Gyerekes anyukák.Én szeretnék kérdezni egy indiszkrét dolgot, ha nem bánjátok.És aki nem akar az ne is válaszoljon,de szeretném,ha lenne aki válaszol.Mennyiben van átlagosan egy hónapban egy ill. két gyerek? Beleértve a pelust,kaját,ruhákat,mindent,ami őt érinti. Tudom, hogy ez nagyon személyes kérdés, csak valahogy el kellene kezdeni kalkulálni és nem tudom mivel számoljak.Köszönöm a segítséget. :oops: :oops: :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: na erre én is kiváncsi vagyok, még sose számoltam ki, mennyibe van egy gyerek. :lol: Meg szerintem nem mindegy, hogy melyik életkorban. Szopizás, vagy hozzátáplálás során, vagy mikor már nem kell neki pelu? Mindig van valami nagyobb kiadás, főleg az elsőnél (autósülések, új babakocsi stb.).

Kép
Kép
tinu
 
 


Vanni
Én nem észnélkül csinálom, amit csinálok. Kikértem a dokim véleményét. Azt mondta sok tojást(főtt, rántotta ami nálam soha nem átsült ) és májat egyek. Engem egyáltalán nem tiltott el ezektől és évek óta így fogyasztom, soha semmi bajom nem volt még és most sincs.

Kép
Kép
incike
 
 


Kutyafüle! Gondolom azért ez egyénenként változó. Függ attól ki milyen pelust használ, mit és mennyit főz, hol veszi a ruhákat, újat vagy használtat stb.
Nálunk a pelus meg a popsitörlő havonta kb. egy tízes. Kaját már azt eszi amit mi, sok plusszal emiatt nem kell számolni. Persze amikor kisebb ha bébikaját veszel az szerintem havonta kb. még egy tízes. Ha te főzől az valamivel kevesebbe kerül. Ruhát nem kell minden hónapban venni, de amikor igen, az megint egy nagyobb kiadás. 10-20-30000 ft, attól függ mit és mennyit veszel. Nyáron olcsóbb a gyermek. Tisztálkodószerek kb. 2-3000 ft (habfürdő, tusfürdő, fogrém, popsikenőcs, sampon, ilyesmik)
Remélem tudtam segíteni. Kiváncsi vagyok másoknál hogy alakul.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Kutyafüle: na én is ilyenekre gondoltam, mint amit Reny is írt. Míg szopizott, ugye nem kellett neki bébikaja. De én viszont rengeteg szoptatós teát ittam, meg kellett nagyon sokáig napi legalább 2 db. melltartóbetét. Aztán mikor elkezdtem adni dolgokat, akkor pl. eleinte csak biocuccokat adtam Tücinek. Ha tehettem, főztem neki, de azért pl. télen kapott üveges gyümit, szóval kellett azért bébikaja. Akkor még egy csomó mindent nem ehetnek, szóval most pl. megveszek egy mezei zacsi kekszet, akkor meg ha vettem, csak bébikekszet (egy vagyon). Ez csak egy példa volt, mert nyilván nem a keksztől került többe a gyerek, csak hát igyekeztem mindenből a legjobb minőséget megvenni (rizspép, egy idő után tejpép - na ez is sokba kerül stb.). Aztán egy éves kora után már nagyjából ugyanazt ette, mint mi, ez a költség lecsökkent, de most pl. sokkal többet költünk pelusra, mert rengeteget iszik és pisil.
A ruháknál - a téli cuccok ugye drágábbak. Ha elkezd már járni, akkor pl. egy normális cipő (nem kínai ugyebár) nem két fillér. Most télen vettem TÜcinek egy Elephanten csizmát, kb. 10 ezer forint volt. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


És ha a beteg lesz a gyerek... Na a gyógyszerekre, csodaszerekre is rengeteget lehet ám költeni. Meg eleinte amennyit cuccot összevásároltunk... Mindenféle hasfájást csökkentő szer (pedig nem is volt hasfájós :lol: ) és kütyü (cseresznyemag-párnácska :P )pl. Szeptember óta bölcsibe jár ugye TÜci, azóta nagyon sokat náthás. Rengeteg Sterimart fújok el az orrába, szerintem 2-3 hetente tuti veszek egy flakonnal, és nem száz forintba kerül ám.

Kép
Kép
tinu
 
 


Kutyafüle,
ez jó kérdés! Mondjuk nem tudom, mennyire lesz rá időm, de remélem majd tudok bébipapit kreálni a gyereknek. Uncsitesómék csinálták úgy (júniusban szült), hogy a fagyasztóba rakott el meggyet, barackot, hogy mire a baba akkora lesz (nov-dec), akkor tudjon neki adni ilyen gyümiket is.

Most jöttem meg a háziorvoshoz, mehetek kardiológushoz.. Az EKG eredméyneket akartam vele beíratni a kiskönyvembe, ugye jó magas volt a szívverésem ott, mert ideges voltam. A doki is 140-et mért (másodjára már csak 120 volt, itthon max. 90-95). Remélem, tényleg csak az ideg iatt magas, és nincs baj. :( Eddig a magas vérnyoméssal stresszelt, h elmegy a baba - az most rendben volt, de gyorsan ver a szívem... Szóval m ost parázhatok megint vmin.

Ja, és megnyugtatott, h még 8 kiló rám fog jönni a 4 hónap alatt (igaz, eddig 3nál tartok, az eredeti súlyomat most értem el..) :twisted:

emese1979
 
 


Hát köszönöm lányok!!!Én is ilyen durván 25 ezer Ft körül számoltam a plusz kiadásokat. Sajnos boldogabb nem lettem tőle de akkor legalább tudom, hogy kb. reálisan látom a dolgokat. Nem lesz ez egyszerű ilyen téren sem már látom. :? :(

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu! Gratulálok!

Vanni! Milyen érdekes, hogy ugyanaz lesz a gyerekek neve, csak fordítva! :) Nekem nagyon tetszik ez a párosítás! :wink:

A cukros vizsgálat nekem még legalább 2 hét múlva lesz. Nem kapkodják el!

Ma már reggel 7-től dolgoztam, mert vizsgáztattunk, ezért holnapra kaptam egy szabadnapot (kismamákat ugye nem lehet túlóráztatni...)
Erre hív a védőnő, hogy akkor eljöhetne látogatóba? Hát semmi másra nem vágyom a szabadnapomon, csak az ő okoskodására. :?

Komolyan mondom mekkora hülye voltam, hogy elfogadtam az általa ajánlott gondozási tervet, most aztán jól nézek ki, ha munka mellett még gyakran gondolja úgy, hogy ő jön látogatni! Hozzátok is szokott menni?

Kép

Kép
adraci
 
 


éljen sikerült képeket csinálnom!!
már dobom is fel :lol: Kép Pocakfotó

KépKép
harhaj
 
 


Na olvasgatlak vissza Titeket, de nem értem a nap végére(ill. elejére)
Harhaj, a sterilizáló mérete:28cm az átmérője, 16,6cm a magassága.Egy átlagos méretű mikróba pont belefér.
Tinu!Gratulálok a vizsgádhoz, ügyes voltál!!!!!!!!
Krém!Ez tök jó ötlet!!Hozd csak arucikat, szerintem sokunkat érdekel!
Majd olvasok még, csak ezernyi dolgom lenne, köztük készülni a vizsgára,ezért most pattanok is egy kicist.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Én ugye a 3. gyerkőcöt várom, hát nem olcsó!
A nagylányom közel 9 évesen, iszonyú gyorsan nő, leginkább a ruhára, iskolai ebédre és a különórákra megy nála a pénz.

A kicsi, most 1,5 éves, 2 hete hagytuk abba a szopit, hát nála leginkább a pelus és a bébikaja vitte/viszi a pénzt, meg a kisruhák. Ott, ahol nincs szopi csak a tápszer, az borzasztó, havonta 10000 Ft is megvan. A pelus az elején nagyon sok, havi 10 ezer, most már kevésbé, inkább csak 5 ezer.

A 3. gyerek - mivel ő is fiú lesz - abszolút gazdaságos! Ruhák, bababútor, egyéb kellékek, babakocsi stb. megvannak Bazsikámról, tápszerre megintcsak nem szeretnék költeni.
Én szopis teákat nem ittam, csak néha szedtem be 1-1 doboz More milk tejserkentő kapszulát amikor szopis krízis volt! Nem olcsó, de mindenkinek ezt ajánlom, valami csoda!!! A szopis tea nem sokat ér- nálam legalábbis!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: