Új privát üzeneted érkezett!

Lili :D
az ikerkapocs nem túl jó, az ikreseken mindenki szidja, aki próbálta.

Pompi :D
anyu - bőrgyógyász - azt mondta, nem kell vele semmit csinálni, így nem is csinálok vele semmit :) nem is nézte meg a dermatoszkóppal sem.

down ügyben Pompival értek egyet. Persze, ez megint világnézet kérdése, de én azt gondolom, hogy egy down szindrómás gyerek óriási teher a családnak - ahova ha sokadik gyerekként születik, akkor az összes többi gyerek életét nehezíti meg, az ő idejükből von el irreálisan sokat -, nem beszélve arról, hogy a down szindrómának csak a legenyhébb változatában élők képesek a viszonylag normális életre, vannak akik a 14. életévüket sem érik meg a halmozott betegségek miatt. (persze tudom, hogy nem tudva is születhet beteg baba, meg születés közben is megsérülhet a gyerek, de szerintem a kettő nem ugyanaz)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili
napközbeni meseolvasás régóta van, elalvás előtti kb. 15 hónapos korától. DE nehogy úgy értsd, hogy felolvasom neki a sztorikat! Inkább végigvesszük, hogy miket látunk, meg költök hozzá kis sztorikat, vagy nagyon leegyszerűsítem a mesét.

Úgy tűnik, echcémám van (hogy kell ezt írni???)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
szerintem simán magyarosan ekcéma. Hogyhogy úgy tűnik?

Orsi,
értem, köszi, hogy mondod. Azért hátha valaki még ír ezügyben (Pompi, Andi, Katyerina?)
És akkor érdemes inkább iker esernyőre csukhatót vennem? Van olyan, ami beférhet Yarisba? Hova érdemes mennem, ahol be lehet próbálni az autóba?

Hunci,
ez nem jó hír. Az meg nagyon idétlen megoldás, ha mindig az első ülésre kell tenni, nem? Bár jórészt úgyis egyedül akarnám vinni őket ide-oda.

Down: nem akartam megszólalni, de miért ne ismerhetnénk meg egymást jobban. Én biztos, hogy nem tartanám meg, ha kiderülne. Csodálkoztam, hogy sokatok mennyire nem racionális oldalról közelíti ezt meg, lehet, h én vagyok túl földhöz ragadt, de beteg, fokozottan kiszolgáltatott gyermeket világra hozni, ha nem muszáj...számomra ez nem is kérdés.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2009.01.21 22:10-kor.

KépKép
lili73
 
 

 
 

Lili :)
Szerintem pl a mininanóban megengedik, ott nagyon kdevesek. De esetleg hívd fel azokat a boltokat ahova elmennél és kérdezd meg előre, hogy bepróbálhatod-e a kocsidba a babakocsikat.

Melcsi :)
Kutyatár az egyik kedvenc :)
Átköltésben én is jó vagyk. Pl az Egyszer egy királyfit simán kutyafinak énekelem már :)

Down és tsai : én azt hiszem, nem tudnék egy olyan gyereket a halálra szülni, aki amúgy élhetne, még ha fogyatékkal is. Pl ha nem downról van szó, hanem nem fejlődik ki mondjuk az egyik keze, vagy lába akkor is fogyatékos, de ettől élhet "teljes" életet. Ez nagyon sokrétű kérdés és a legtöbb amit mondani tudok most, a mostani helyzetemben, hogy szerintem én elvállanám. DE nem tudom, ha egyszer valódi döntéshelyzetbe kerülök, akkor mennyire leszek erős vagy gyenge.
Úgyhogy nagyon megértem azt is, aki előre tudja, hogy ő ilyen helyzetben inkább a terhességmegszakítás mellett döntene. Ettől nem lesz több vagy kevesebb a szememben egyikőtök sem. Sőt én annak örülök, ha őszintén megmondja valaki a véleményét.

Egyébként pont ma gondolkoztam el rajta, hogy mekkor lutri az élet, mert bármikor születhet bárkinek fogyatékos gyereke (süket, vak stb), még akkor is, ha amúgy a terhességggel minden rendeben volt. Ettől függetlenül persze senki nem úgy indul neki a gyerekvállalásnak, hogy úristen tuti beteg gyerekem lesz (na jó terhesen már parázunk ha úgy adódik ;) ), de ha mégis betegen születik egy baba a szülők többsége megbírkózik valahogy a helyzettel. Szóval a gyerekedet mindenképen szereted és mindent megteszel érte, ami tőled telik.
Sőt sokan olyat is megteszenek az egézséges gyerekükért, amit más nem feltétlenül ért meg. Itt van például Orsi, aki lelkiismeretesen hordja fejlesztésre mind a három gyerekét, akik amúgy külső szemmel nézve tök egészségesek. Orsi, ne érts félre, ezzel nem vitát akarok gerjeszteni, én értem és tudom, hogy miért csinálod, és hogy ez a jövőjük szempontjából miért fontos, sőt örülök, hogy írtál ezekről a dolgokról, így én is jobban figyelek sok szempontból Balázsra, amire magamtól nem biztos hogy gondoltam volna (BHRG felmérésre is elvittem :) ). Csak azt mondom, hogy tudom, hogy van olyan, aki ezt is túlzott erőfeszítésnek tartja és nem érti miért kell fejleszteni egy egészséges gyereket. Szóval egyelőre úgy érzem, hogy ha beteg, de életképes gyerekem lenne, akkor megtenném érte azt, amitől teljesebb életet tud élni és remélem tudnám ezt úgy tenni, hogy nem menne Balázs rovására.
De ahogy azt korábban is írtam, olyan gyereket nem vállalnék, akiről tudom, hogy csak hónapokig, esteleg évekig élne. Pont Balázs miatt, mert nem szeretném kitenni annak, hogy van egy beteg testvére, aki aztán meghal és pont Balázs kisgyeremekkorát "teszi tönkre" az egész betegség és halál. Tehát ha pl down szindrómás lenne és láthatóan nagyon szívbeteg (= látszik az UH-on), akkor pl. nem már vállanám be.

Na, remélem nagyjából érthető amit idefilozófiáltam.

wish
 
 


Orsi!

Ééééédes cica! Sőt cicák! Én is örülnék, ha ilyet tudnék. :D

Ja a rajzról eszembejutott még, hogy próbálta valaki a krayolának a gömböjű állatos filcét? Na, ha nem akkor ne is, mert egy kalap sz. , még nekem is nehéz vele rajzolni. Az egyetlen előnye, hogy kimosható. Maja inkább nyomdána használja, vagyis kőkeményen odavágja a papírhoz, vagy ujjfestéknek használja, de mivel vízzel jól oldódik és szopizza az ujját, ne tudjátok meg mi van utánna....

Aanda!

Gratulálok az álláshoz!

Melcsi!

Nekem gyerekszáj jöhet töménytelen mennyiségben, imádom a kis cserfeseket!

Petyaanya!

Pont akartam, írni, hogy nálunk amint megszűnt a rács megszűnt az alvás is, úgyhogy lehet jobban járnak azok akik altatgatnak. Nálunk most úgy tűnik, hogy Maja megelégszik azzal, hogy átjárhat Gajához.
Napközben szétvannak húzva az ágyak, meg ki van véve a rács, de alváshoz összetolom őket. Így egymáshoz átjárnak. Most is hallottam, hogy viháncolnak. Aztán mikor elcsendesednek bemegyek. Nagyon édesek, egyik ágyból átcuccolnak mindent (takarót, gyömöszkét, macit) a másik ágyba és kit hol ér az álom kifekszenek. Csináltam fotókat, majd ha letöltöm, rakok fel.

Lili!

Mese nálunk lefekvés előtt van. Olvasni nem tudok nekik, mert a képeskönyvet, meg a nem képeset is villámgyorsan lapozzák. Inkább csak mondom a főbb állatokat meg ilyeneket. Az meg hogy mikor lesz, hogy befekszik az ágyba és mesét olvasok, vgay mondok nekik, szerinte ovis kor. Meg akkor már nem is a képes könyv a lényeg, hanem a saját kis fantáziája szerint képzelje el.

Ikerkocsi. Én nem próbáltam a kapcsot, nekem nem volt szimpatikus. Mi végül az esprit kocsit vettük meg, a brendonban. A mélykocsi után ez totál kicsi, honda civic (kb 10 éves, csak hogy tudj viszonyítani) csomagtartójába simán befér, meg még egy csomó cucc is. a mélykocsink, csak úgy fért bele, hogy levettük a kerekét.


Emma!

pöttyökkel mi újság?

katyerina
 
 


Katyerina, Wish
köszi, nekem a mostani kocsi nem fér be egyáltalán, úgyhogy nem tudok velük sehova menni, pedig már elég nagyok lennének hozzá.

Nálunk is a lapozás a fő attrakció egyelőre.


Még egy tanácsot kérnék. A már álldogáló, lépegető babáimnak szerintetek mit húzzak a lábukra csúszásgátlós zokni helyett? Állandóan lecsúszik, irtó idegesítő, nekem is, mert húzogatom vissza, nekik meg kényelmetlen lehet.

KépKép
lili73
 
 


Lili

ha nem akarsz kiscipőt rájuk adni, ez a fajta zokni nem csúszik le, ésennek az egész talpán van csúszásgátló

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =6&whid=25

Kép
zsuzsi73
 
 


Fúúú mennyit írtatok.
Akkor lássuk sorba remélem nem marad ki semmi...

Katyerina!
Nálunk is így volt rajzoltam ők "átfirkálták" ez a színezés náluk. Mára már ha nagyobb a figura akkor egész szépen bent maradnak a vonalban. :)
Nálunk már be nem álla a szájuk egész nap. Főleg Eszti mindent kommentál megmagyaráz. Imádom ahogy dumálnak. Főleg mikor egymásnak magyaráznak meg dolgokat.

Wish!
Én is azt gondolom hogy minden okés odabent és hogy kistesó így vívja ki magának a figyelmet. Remélem nem kell amnió. Ha mégis akkor én azt mondom CSAKIS HAJDÚ doktornő. Ja Krizsa doki nekem is azt mondta anno ilyenekben HAjdúnál van a jogar és a korona. :):)

Orsi!
Nem semmi Levi rajza. Ellestem a cicatechnikát. :) NAgyon ügyes.

Anda!
Nagyon ügyes vagy hogy sikerült a meló. De gondolom ez átmeneti a végcél a bölcsi.
Nálunk az oviban nincs vegyes csoport.

Petyaanya!
Nálunk is nehezebb az ebéd utáni alvás mint eddig de nálam nincs mese ebéd után mennek az ágyba és ha alszik ha nem ott van másfél órát. Azért mindig elalszanak ma egy órát röhögtek együtt. Én meg addig megfőztem.

Hajni!
A Tesó is nálatok fog majd egy ideig aludni?

Melcsi!
Én is emlékszemmikor ezt írta Harcika meg arra is hogy azon a bizonyos napon azt mondta a hátsó folyosón Zsebi te nagyon terhes vagy ezt a mondatot míg élek nem felejtem el :) Köszi.

Pompi!
Még egy kis kitartás.Enyémekkel már élmény a takarítás. Kérik a rongyot hogy ők is törlik a port. Sepernek. Szóval én már délelött meg tudom csinálni. Minden nap egy helyiség így ált azért rend van. :)

Lili!
Én nem olvasok nekik alvás előtt mesét.Pont azért amit írsz szépen elalszanak maguktól is. Volt idő mikor próbáltamakkor meg cirkusz volt az alvásból hogy olvassak még ne menjek ki meg tudom is én. Mi napközben nézzünk olvasunk meséket. Már egyre többször hagyják is hogy elolvassam a rövidebbeket közben mutatják amit olvasok.
MarcoSky babakocsi nagyon kicsi helyen elfér és két gyerek fér bele.
http://www.teszvesz.hu/item501740744_a_ ... ml#gallery
Ha előbb írod én most adtam el tavaszi vétellel egy lánynak. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish,
akkor Bali nagyon bírná a mi szőrösünket! :D Olivér egyszerűen csak sz*r-nak hívja, mert mindig bekakkant! :? :lol: De neki is nagy kedvenc, nyúzza-vonja, tolja, pakolgatja mindig, aztán nagyokat röhög rajta! :D
Milyen oltás van ilyenkor? Nekem azt mondta a doki, hogy a 18 hós után majd csak nagyon sokára lesz kötelező. Vagy ez vmelyik fakultatív?

Lili,
babakocsiból én csak olyat vennék, amit lehet vmennyire dönteni. Egy csomó anyukát láttam már úgy tolni az alvó gyerekét ilyen kocsiban, hogy egy keréken, megdöntve tolta, amíg aludt, hogy vmennyire kényelmes legyen neki és ne essen le a feje.
Cipő: www.liliputi.hu Mi nagyon szeretjük, meg a gyerek is! A kis piszok már nem vesz föl akármit, a csúszásgátlósat, amit Zsuzsi föltett pl. ordít, ha rá akarom adni. De érdekes, Olivér egyik kis barátja volt itt a múltkor, az is meglátta, aztán üvöltött tőle, a liliputist meg simán fölvette, pedig az egy kicsit kisebb is volt, mint a lába.

Katyerina,
nekünk a crayolának a hegyesebb változata van, azt imádja Olivér, csak azzal rajzol. Kristóf unokatesó viszont leharapta az egyiknek a hegyét, azzal tényleg béna rajzolni. De tényleg jó, hogy kijön!

Zsebi,
tesót külön szobába próbáljuk szoktatni, de ha olyan sokszor kel, mint Olivér, akkor majd lehet, hogy egymás hegyén hátán alszunk mindannyian (a szopi miatt )... :oops: :roll: Enyém gyerek porszívózni imád nagyon! Az egyik porszívónknak kiszedtem a csövét, azt tologálja mindenfelé!

Down: A tesóm kislánya olyan magánoviba jár, ahová sérültek is néhányan. Az a baj, hogy mindig elkezdek bőgni, ha találkozom velük. Vagy amikor apa csinált róluk egy anyagot, na azon is ember legyen a talpán, aki nem bőg tele egy csomag zsepit... Én erről talán már írtam, hogy én megtartanám, de apa pl. nem akarná. Azért tényleg kemény az ilyen szülők élete, és tényleg a gyerek élete végéig szól, úgyhogy én megértem azt is, ha vki megtartja vagy ha nem. Egyvalamit ítélek el de nagyon, ha vki megszüli, majd intézetbe adja örökre!:cry: Sajnos ilyenből is sok van! :D
20140901102739
 
 


Lili,
Nekünk van a két egyes kocsink (a legegyszerűbbet vettük meg, 4 ezer Ft/db volt és nagyon jó, sőt még szép is), hozzá a 3 kapocs 5 ezer, nagyon könnyen szétszedhető-összerakható, csak ajánlani tudom!!! Arra teljesen szuper, hogy kiugrani a kocsiból vagy a játszótérig. Meg arra is, hogy variálhatod, hogy ha van segítséged és ha nincs. Sőt abban is segített, mikor még nem jártak, akkor ugye már beültetve le tudtam őket vinni egyesével, nem volt az a gond, hogy a két gyerek + még a kocsiért is forduljak vissza (elsőn lakunk). A kocsikat is és a kapcsot is az Elefáni Bababoltban vettük a Kálvin térnél. Szerintem semmiképp ne vegyél még egy ikerkocsit!

http://www.elefanibababolt.echt.hu/

Kép
ez meg az ikerkapocs:
Kép

Wish,
játékból én is folyton elrakosgatok-előveszek-átcsoportosítok, úgyhogy azt kell mondjam, nincs olyan játékuk, amit már nem használnak, mert mindig érdekes lesz újra a régi.
Idézet: „Már nagyon kreatívan tudom kitalálni, hogy kinek-minek mi köze van a kutyákhoz.” Én meg már szuperül költök verseket, mivel soknak csak a felét tudom, és muszáj kerekké tenni a történetet! 8)
Másik kreativitás a mese fejből, azaz kitalálás; már arra gondoltam, írni kéne egy-két mesekönyvet! Néha olyan jó sztorik kerekednek!
Nálunk a rajzfilmekből csak a főcímzenét nézik, aztán annyi. Csak a zenére kapják fel a fejüket. A táncos részek végetérténél még fel is vannak háborodva!
Asztaaa, Három nyulakat meg tudtad jegyezni, de irigylem Balázst! Egyszerűen nem megy a fejembe, ahogy az Ákombákom sem!
Ahogy mesélitek, nem is értem, hogy nem időpontra rendelnek a dokik, ahogy a mienk. Én megőrülnék ott gyerekkel várakozni! A mi dokink az elején tök unszimpatikus volt, aztán emiatt meg nagyon megszerettem! Hát nem lenne logikus?

Melcsi,
Sajna a vetítéssel is úgy vagyunk még, mint a meseolvasással: a végét már csak én nézem. Ők sokkal szívesebben nézik a gépet…
Játékból semmiből nincs egyféléből több változat, inkább az a baj, hogy most már nagyon sok jó játékot kapni!

Katyerina,
„kit hol ér az álom” – édes lehet! :D

KépKép
pompomlány
 
 


Ja, amit még akartam, én tökre nem ismerem ezeket a kutyatáras ákombákomos (ez a Halász Judit dal? ) verseket. :oops: Ha vkinek megvan esetleg gépen, át tudja küldeni? Írok freemailt is! Vagy van vmilyen oldal, ahol megtalálom? MI leragadtunk Kis Bencénél és Mókuskánál... :roll:
20140901102739
 
 


Zsuzsi,
ilyen zoknink van, igaz, nem Brendonos, hanem Kengurus, és sajna ez is lecsúszik.

Zsebi,
nagyon köszi az infot! ebben elfér két gyerek? Hú, de szűknek látszik! Barnikám elég vasgyúró alkat és Aliz sem egy hajladozó fűszál alkat :D Nem zavarta Esztert és Balázst, h olyan közel ülnek egymáshoz?

Hajni,
ismerem a liliputit, csak abban nem voltam biztos, h éppen járni tanulónak jó-e otthonra adni. De már nagyon megérett a gondolat, h rendelek kettőt, mert nem állapot ez a zoknizás, bevallom, eddig a smucigságom miatt nem tettem meg :oops:
És akkor hogy van ez a cipőméret dolog? Lemérem, h hány centi a nagylábujj hegyétől a sarkáig, és?

Pompi,
és nyáron van hozzá napernyő? és az nem kényelmetlen? rendesen véd? az nagyon fontos nekem! amúgy, meg nekem tökkkéletesen megfelelne, pontosan ahogy írod arra, hogy kocsiból ki, játszóházba be. Esetleg hosszabb sétákat is tettél vele néha? Ha igen, nem volt kényelmetlen a gyerekeknek ülni benne? Mondjuk pl. ha elmegy a család egy vadasparkba vagy állatkertbe. Kicsit mégis elbizonytalanodtam, mert ilyesmire is gondolnom kell...

Lányok,
ha Halász Judit, ajánlok nektek két szuper újabb cd-t, az egyik: Minden felnőtt volt egyszer gyerek, a másik Hívd a nagymamát. Szerintem zseniálisak, sokszor megy nálunk (a régiekkel együtt), én is imádom énekelni közben.

Tegnap próbálkoztunk az együtt fürdéssel, nagyon élvezték, lassan beköltözünk a nagykádba.
Kép

KépKép
lili73
 
 


zsuzsi73 írta:Lili

ha nem akarsz kiscipőt rájuk adni, ez a fajta zokni nem csúszik le, ésennek az egész talpán van csúszásgátló

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =6&whid=25


én is ezt ajánlanám, ha nem aakrsz cipőt adni rá, csak én a babyplanetben vettem 800-ért.
Vendég
 


tegnap majdnem ügyeleten kötöttünk ki.

mindketten hánytunk, fostunk, még a víz is és a normflore is köjött :cry:

nagyon nagy volt a baj, doki este 8ig adott haaldékot és szerencsére, mindketten addigra helyre rázódtunk.
aztán hányásmentes éjszakánk volt, szegény reggel fél9ig végig aludt.Üres pocival.Aztán reggel itta a vizet mint állat.Ma adok neki s.répát és kekszet.
Az van higy játszik mosolyog, de nagyon hamar elfárad, fél óra után lefekszik rajtunk és pihen 10 percet.

hát engem ez jobban megvislet, komolyan, tök szarul vagyok, fáj a fejem, stb, ja és igen, fogytam 2 kgt, ami jó, de azért ijessztő, hogy eg nap nemevés és egész nap fosás és hányás 2 kg vizet jelent.

nem is tudom, Hunor mennyi fogyhatott, szegénykém...

egy ruhánk sem maradt, az övét ő,az enyémet meg én és ő hányte le folyamatosan.mindig váltani kellett, nem is maradt ruhánk.pizsiben vagyok itthon.

és tök gáz, de annyira szar volt este, hogy 2x sem jutottam el a wcig tök ciki utána moshattam fel az előszobát

és ráadásul rájöttem, nem megy nekem ez az anyaság, totál kikészültem, láttam magam előtt a beteg gyreket infúzióval és ahogy sír, nem bírtam már a tudatot sem.magamat okoltam, hogy nem kéne uszoba járni meg játszóházakba, de közben meg tudom, lesz még ilyen, elkerülhetetlen, de akkor is szar érzés volt.

próbáltam minden erőmösszeszedni, mert legyengített engem is a sok hányás, és babusgattam, beszéltem hozzá puszilgattam, bocsánatot kértem, klrtem, hogy gyógyuljon meg....
Vendég
 


Lili!
Simán elférnek benne még most kis overálban is. Nem zavarják mert szinteltolással ülnek így a hátsó gyerek is kilát. Nagyon sok ikres ismerösömnek van és mindenki csak jót tud róla mondani.:) szélességre telejsen akkor amint egy egyes esernyő kocsi és hosszra hosszabb egy kicsivel de nem sokkal az eltolás miatt.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
na várj, akkor még egyszer megnézem, azt hittem egymás mellett ülnek, de ha szinteltolós,a akkor egymás mögött ezek szerint?

Hunci,
elég ijesztő hsz.-t írtál. valami vírusfertőzésetek van? Ezt most komolyan gondolod, h te vagy hibás bármiben??? ne hülyéskedj már! bárki bármit bárhol elkaphat attól függetlenül, milyen anya vagy, ezer féle vírus kering a levegőben mindenhol. Ha játszik, mosolyog, akkor már jobba van, örülj neki, és nehogy ezen emészd magad!

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Főleg Petyaanya miatt írok most. Nálunk nagyon meg kellett harcolni az alvással... keveset aludt nehezen és megkeserítette az első hónapokat. Próbáltam sírni hagyni is végső kétségbe esésemben...de nem jött be...
A lényeg hogy végül mára egy szenzációsan működő rituálénk van. Nehéz volt hozzászoknia de megcsináltuk. Mi már 10 hós kora óta rács nélküli kiságyban alszunk. Soha nem esett le az ágyról :lol: . Én úgy kezdtem hogy nem engedtem le az ágyról és verseket olvastam neki ő közben leakart mászni és ordított. A versek nekem kelettek hogy ne robbanjak föl:). Aztán kezdte érdekelni a könyv :D Egyre csendesebb lett és elaludt a mesélésen. Volt hogy 2 órát altattam... Igen totál kiborultam a végére. DE ha alvás van akkor alvás... Nem engedtem ki... Most ott tartunk hogy ebéd vagyeste cicizés után indulunk aludni. Választ két könyvet. Elolvasom neki, visszarakjuk a polcra lekapcsolja a lámpát befordul és alszik. Ha kicsit pörgősebb akkor énekelek neki picit. Ott vagyok végig melette, de nekem ez így megfelel. Ezek a legbensőségesebb pillanatai napnak :) . Én nem bírnám csak úgy berakni az ágyba :oops: . Nálunk ez így nagyon bevált :D . Szóval amilyen bénán indítottunk olyan klasszul alakulnak most a dolgok :lol: .

Rajzolás:

Nálunk is megy a "színezés" :). Mi olyat is szoktunk csinálni hogy Borcsi firkálmányait kiegészítem valamivé. Pl ha rajzol egy cikcakkot akkor abból csinálok egy macskafejet,(cikkcakk vonal a füle) Vagy húz egy kacskaringót abból csinálok egy kígyót :) . Vagy rajzolok egy fejet és berajzolja a szemeket a száját orrát... Persze egy nagy kriksz kraksz:) De a megfelelő helyre rakja mindig a filcet.

Melcsi!

"És hát: baba a lánynak meg a köritése, a fiunak meg az autó"

Borcsinak van egy pár fiús játéka és imádja:) . ÉS a fiúk is babázhatnak nyugodtan :lol:
Vetíteni mi is szoktunk, és az utána levő árnyjáték a sztár:):):).

Puszilok mindenkit:).
Betegeknek jobbulást. Pocakosoknak boldog kismamaságot.


Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsebi,
teljesen elnéztem, most látom, hogy tényleg egymás mögötti, én meg végig azt néztem, hogyan fér el benne két gyerek egymás mellett :lol: :lol: :lol: . Ténlyeg jónak tűnik, tetszik! Azért még várom Pompi válaszát is. Nem tudom...

KépKép
lili73
 
 


Lili, azt úgy értettem, hogy mindenki óva intett, h ne vigyem úsziba, én csak vittem, ha esett, ha fújt, ha meleg volt, ha hideg, és lelkiismeretfurim van, hogy nem okoztam volna ekkora fájdalmat, ha el sem viszem.Tudom én, hogy még lesz beteg, sőt, mi lesz majd a bölcsiben, de akkor is, szar volt ezt átélni és belegondolni, hogy mindenkinek igaza volt, hogy ne vigyem úsziba.

babkocsi: sok ikres anyuka ilyenbe tolja a piciket, szerintem nagyon praktikus.
Vendég
 


Zsuska :)
Örülök, hogy te is előbújtál. :D
Valami front lehetett, vagy nem jó irányból fújt a szél, tudomisén... Két napja megint sitty-sutty elalszik.
Nálunk esti elalvás: kb. 20.45-kor ágyban van, tápos üveg a kezében, félhomály, jimjam tv, fókás mese (ennek a végén a fókák mennek aludni :lol: ) mese végén tv kikapcs, villany leolt. Jó estben még forog 2-3-t aztán elalszik.
Este már nem mesélek, mert tuti felélénkül.

Beteg gyerek:
Sajnos volt részem benne, terhesség alatt semmit nem láttak belőle, választási lehetőségem nem volt. Csak annyit: nem kívánom senkinek!

Wish
Nem akarok vitatkozni, de teljes élet kar nélkül?! :shock: (Tudom, ez csak egy példa volt.)

Kép
petyaanya
 
 


Hunci,
és amúgy miért intettek óva az uszitól? a vírusok miatt? én a bacis fertőzéstől jobban tartanék az usziban, azért sem erőltettem tudat alatt a dolgot a gyerekeknél. de nektek egyértelmű vírusotok van, nem? gondolod, h az usziban kaptátok el? bárhol elkaphattátok.
nekem karácsonykor 5 napig csalánkiütésem volt, mivel nem ettem semmi különöset, vírusra gyanakodtak, pedig gyakorlatilag alig járok el valahova, tömegközlekedni meg sose tömegközlekedem. mégis benyaltam valamit. rejtély, hogy hol.

az a talpas zokni, akármennyibe is kerül, nekünk nem vált be. tényleg vagy lecsúszik vagy leszedik.

a beteg gyerekkel kapcs. még az jutott eszembe, hogy nekem a legnagyobb érv nem is az, h a szülő gyakorlatilag nem élhet teljes életet, mert ideje, ereje, energiája, lelke az ápolásra vagy a különleges igények kielégítésére megy rá, de maga a gyermek is a teljes kiszolgáltatottság állapotában éli le életét, felnőttként is. annál rosszabb, meg nem sok van, mint kiszolgáltatottnak lenni.

KépKép
lili73
 
 


Lili
én a liliputi oldalról kipróbáltam a liliputi mamuszt, de ami igazán bevállt, az a Pediped. Sokkal strapabíróbb.
Édesek a fürdőzők. Kis husmusok, mint az enyém.

Esti rituálé
az utolsó rész, már az ágyban, hogy elmesélem neki, mi történt az adott napunk velünk- vagyis vele. Ha nagyon pörgős volt a nap, akkor főként sokat segít, hogy kicsit lenyugodjon.

Abortuszhoz: és amikor nem volt uh + ennyi hormonnézés? akkor sem jutott senki eszébe, hogy megszületett vki, és megölje, mert fogyatékos... Tudom, ez most sokakat felháborít, de nekem nagyon hasonló

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni
Nálunk ez a kedvenc:
http://www.polc.hu/konyv/ha_majd_hateves_leszek/164760/ (Kutyatár is benne van :) )

Fonyabokk= Spongyabob (amúgy már tisztábban beszél.. :lol: )

Kép
petyaanya
 
 


Emma,
köszi, és nyugodtan mehet járni tanulónak a lábára akár egész napra otthonra? mert ugye legjobb a mezítlábazás, de azt meg nem merem bevállalni, nehogy megfázzanak.

ezt az abortuszos hsz-t nem értem, hogyhogy megjelölje? de ez más, amikor nem tudták szűrni, nem tudták, de ha már tudják szűrni, és van választási lehetőséged, akkor...

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Ha gondolod teszek fel képet arról mikor a két gyerek ül benne akkor teljesen látni hogy hogy is vannak a dolgok. :)Nem tudom merre laktok de amíg a miénk megvan el is jöhetsz megnézni hogy milyen is élőben. :)Mi Újpest. :D

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lili,
az éppen járni tanulóknak is tökjó, mivel nincs rendes talpa, íg olyan, mintha mezítláb járnának. A tesóméknak is a Pediped jött be jobban, nekünk az már nincs méretben. Info és mérettáblázat van a honlapjukon, olvasd el. Édik a manók!:D

Petyaanya,
köszi, köszi! :D

Hunci,
szerintem ne idegeld magad! Jobbulást Hunornak!

Zsuska,
nekünk is mondta most a védőnő, hogy vegyünk Olivérnek babát a kistesó miatt, meg tapasztalta, hogy a fiúk is szeretnek babázni. Eddig úgy vettem ugyan észre, hogy neki nemigen van affinitása babázni egyelőre (Lorcsi babái nem érdeklik ), de tutira kap majd babát. Lehet, hogy később tetszik majd neki.

Hurrá, van kiskönyvem! :D Ugyan kicsit bánom, hogy elmentünk ma, mert Olivér mostanra jól be is lázasodott, remélem nem lesz komoly! :( Pedig jól megsikáltam a kezét, miután játszott. Jaj, olyan nyűgös! Védőnő mondta, hogy nagyon ne menjünk mostanában sehová, mert bárányhimlő járvány van, kérdezte be van-e oltva... Hát még nincs. :?
20140901102739
 
 


emma1976 írta:Abortuszhoz: és amikor nem volt uh + ennyi hormonnézés? akkor sem jutott senki eszébe, hogy megszületett vki, és megölje, mert fogyatékos... Tudom, ez most sokakat felháborít, de nekem nagyon hasonló

de megölte sokszor, ennek elég nagy irodalma van :(
kicsit demagógnak érzem, amit beírtál, mert ennyi erővel egy csomó dologra felhozhatnánk ugyanezt, hogy 100 éve ez meg az nem volt.
de most nem 100 éve élünk, hanem most.

Azt gondolom, hogy ez abszolút az a kategória, amibe kívülállónak beleszólása nem igazán lehet, ugyanis nem a kívülálló terhe lesz az a beteg gyerek.

a down szindróma meg adott esetben 1 db kar hiánya azért messze nem ugyanaz a kategória az én szememben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi,
az az igazság, hogy szívesen elmennék bepróbálni a kocsiba, nehogy megint olyat sikerüljön vennem, ami nem fér el. Újpest nem gond, sokat jártam arra, mert a külső Váci úton dolgoztam 3 évig, aztán meg a Duna Plaza mellett 2 évig. Meddig van nálatok?

Hajni, köszi, nézem is!

baba/autó: nálunk mindketten szeretnek autózni, és azon csodálkozom, h maguktól rögtön úgy csinálták, hogy előre-hátra húzogatják és berregnek hozzá, pedig nem emlékszem, h mutattam volna. Barus néha vesz kezébe babát, de nem annyira jellemző, Aliz inkább, megeteti a játék cumisüvegből.

KépKép
lili73
 
 


Hajni :)
Prevenar ismétlőt adattuk be tegnap.
Kutyatár - Weöres Sándor, Ákombákom - Zelk Zoltán , de mind a kettőt megzenésítették már.
Weöres Sándornak nagyon jó kis ritmusos versei vannak gyerekeknek.

Lili :)
A liliputis cipő nekünk is nagyon bevált. Sőt a szomszéd kisfiú nem nagyon tűrt meg semmit a lábán, két zoknit adott rá az anyukája, de odaadtam nekik a Bali kinőtt liliputisát és azt nagy örömmel hordja. Nagyon puha talpú kiscipők, teljesen jó járni tanulóknak is.

Hunci :)
Örülök, hogy jobban vagytok.
Szerintem se okold magadat, akárhol elkaphatja a gyerek. Elég lemenni a boltba, vagy a férjed is hazahozhatja.
Mi a szomszédból szoktuk elkapni :D Az ovis nagylány hazahozza és szétosztja a kicsiknek is. De legalább mire ovi megy Balázs már ellenálló lesz az ovis vírusok egy részével szemben ;)

Vetítés: Mi egyszer próbáltuk, de Balázsnak nem tetszett, hogy sötét van közben :)
Gyerek CD-k: Nekünk a Gryllus és a Kaláka dalok is nagyon beváltak.

wish
 
 


Hajni!

http://gyermek2.multiply.com/music
itt bogarászhatsz gyereklemezek után. Azt hiszem meg is tudod hallgatni.

Lili!

A liliputis cipők, nekünk is beváltak, meg azt hiszem a deichmannál is lehet kapni már ilyen kis bőr mamuszokat. A pediped, meg egyenesen mesés.

Hunci!

jobbulást! nem hangzik jól.

Hát mi sem vagyunk a toppon. Csajok náthásak, és Majának sajnos újra bedurrantak a nyirokcsomói, már éppen múlóban volt. Úgyhogy holanp mehetek vele vérvételre és nyaki uh-ra. Ráadásul a városon kívül, egyedül, kocsival...

:(

katyerina
 
 


Hunci

felesleges belemenni a "mi lett volna ha.." játékba.
Olivér több, mint 2 hétig betegeskedett az ünnepek alatt, mégis, ahogy kigyógyult, azonnal vittem a játszóházba. És nincs lelkiismeret furdalásom, örülök, hogy újra vihetem gyerekek közé.
Ma amúgy hogy vagytok?

Hajni

Olivérnek is a porszívó a kedvence. Ha apa porszívózik, ő segít neki, tolja a porszívót, meg ki- be kapcsolja.
Amikor nyűgös és semmi nem jó neki, előveszem a porszívót, és el tologatja akár 20 percen keresztül is.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hunci!
Mi is bekapkodtuk azt a virust, mégpedig a nagytesó (19 éves) hozta haza. Bárki becipelheti, az uszodának szerintem nem sok köze van hozzá. És Te sem vagy rossz anya, ezeket nemigen lehet meggátolni, nem élünk burokban. Remélem már jobban vagy és a gondolataid is pozitivabbak.
Emma és Wish!
A fogyatékos ügyben nagyban egyetértek. Persze ha tudnám, hogy nagyon sulyos, élettel összeegyeztethetetlen beteg babát hordok, elvetetném, de alapvetőleg ugy gondolom, hogy a baba valamiért minket tisztelt meg, és nincs jogom elvenni az életét. Mi megbeszéltük mikor felmerült a lehetőség, hogy akkor is a miénk, és nem dobhatjuk el. És persze reméynykedtem, hogy ez velünk nem történhet meg... És én jobban féltem az amniotól és a vetéléstől, mint a betegség lehetőségétől. Meg aztán, a drága Krizsa dokink logikusan levezette a % arányokat, aminek tudatában átértékelheti mindenki hogy minek mennyi esélye van és mennyit képes elviselni. Na, hogy az amnio sem 100% biztos.
Hajni!
Gratula a kiskönyvhöz! Hogyhogy csak mostanra lett?
Ajánlom a figyelmedbe Weöres Sándor: Bóbita c. verseskönyvét, abban nagyon sok ismert kis gyerekvers található, na és az egyik köztük a Kutyatár (Halász J. is sok dalt énekel W.S. verseiből.) Talán lehet még kapni, nekünk Mátéról maradt, sok más értelmes könyvvel egyetemben, amiket még abban a mult századi korban kiadtak.
Lili!
Nagyon édesek a babáid, de jókora méretbeli különbség van köztük, ha jól látom!
Zsuska!
Luku is babázik, de mióta Emese óvodás, azért szemmel láthatóan boldog, hogy csak délután tukmálják rá a papaszerepet :D
Pompi!
Bizony, ezért nehéz a szülők dolga. Mint a cipő: millió félét lehet kapni, na de ha egy nyáron csak 2 pár szandira van szükség, akkor nem veszünk meg 10-et csak azért, mert azok is nagyon szépek! A gyerek nem a sok játéktól lesz boldog, a játékszerek csak eszközök, amikkel néha a szülő önmagát pótolja. Te is tudod, ha közéjük ülsz, akár játék nélkül is remekül lehet szórakozni, mert a kezünk is játék, az arcunk, a mimikánk, a tekintetünk. De ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség az értelmes játékra. Jut eszembe: nem szeretne valaki több tucat plüssjátékot? Azt hiszem 2-3 db-ot vettem én, mégis legalább 40 db-os a készletünk, és csak dagad,dagad... (Ebből is látszik, mennyi sok "értelmes" ember ugy gondolja, ha gyereket látogat, akkor a plüss az tuti :? )

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyerina!
Jobbulást a lánykádnak. :)

A többi kis betengek is mielőbbi jobbulást kívánok!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!
Elnézést,hogy megint eltüntem...! :oops:
Elutaztunk apával KETTESBE és kicsit elhavaztam az itthoni teendökkel!
De már kezdek egyenesbe jönni! :D
Visszaolvasok amennyire csak tudok és jövök! :shock: :D

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok!
Mennyit írtatok!!!!!!

Köszönöm a gratukat!

Lili,
babáid édesek!
Nekünk Pikolo esernyőkocsink van,nagyon szeretem,mert dönthetőek külön-külön a támlái,és ez fontos volt még 14 hónapos korukban,mert aludtak még akkor sokat a babakocsiban!Ennek ellenére az egyik kereke hamar kitört,de Apa megjavította,és 2 napja a váza ment tönkre,nem akad be a helyére,de még használható azért.
Miért nem adod el a babacuccokat,amik már nem kellenek?

Pompi,
nem kell majd minden nap 5-re menni dolgozni a bölcsibe,mert be van osztva a "műszak",de ha mennem kell,viszem magammal őket,majd legfeljebb alszanak egyet még a bölcsiben!
Az új munkahelyemen még nem vagyok bejelentve,mert el kell végezni a tanfolyamot,majd levizsgázni,ez után jelentenek be az első 3 hónapban napi 4 órára,utána már 8-ra!

Melcsi,
Arnoldkám másik nagy kedvence a pórszívója mellett a babája!Ezt viszi a bölcsibe is,vele alszik!Hiába próbáltam helyette mást adni,nem,neki a baba kell!Elég furcsán néznek néha rám,mert sokszor a babakocsiban is kéri,amíg oda nem érünk a bölcsibe!

Hunci,
örülök,hogy jobban vagytok!Szőrnyű lehetett ezt végigélni!

Melcsi,
dajkanéni is leszek,vagyis elvégzem a tanfolyamot!CSak görbüljön,a többi nem érdekel!Kicsit túlvállaltam magamat!

Márk tegnap belázasodott és ma is az volt!Arni tuti holnapra elkapja!Pont 1 hete voltak betegek!Doktornő szerint ez teljesen normális,hogy bölcsi elején mindig betegek,de én már kivagyok!Semmit sem tudok így tervezni,mert mindig borul minden!

Orsi,
ha azt mondom a munkahelyemen(a multinak,ahonnan eljöttem)hogy szorry,de maradok itthon gyesen,akkor ugye vállalhatok hivatalosan 4 órás munkát mellette,és nem kell felmondanom?!

Zsebi,
lógsz még nekünk a szülinapos képekkel! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


Melcsi,
kicsit csalóka a kép, kisebb ugyan a kislány, de azért nem annyira. Épp nemrég mértem a talphosszukat a cipőméret miatt. Fél centivel kisebb Alizé (11 és 11,5). Inkább az az érdekes, h Barnus keményhúsú, Aliz meg, mint a lányok, kis puhácska :)

Andi,
nem mondom, tényleg túlvállaltad magad!
Mindjárt nézem a neten a Pikolót is. Minden tapasztalatnak örülök! Babacuccokat részben tartogatom a barátnőm fél éves kisfiának, részben eladom majd, csak én annyira béna vagyok az ilyesmihez, sem kedvem, sem affinitásom hozzá. A ruhákat szerintem nem is fogom eladni, hanem inkább szétajándékozom, az utcában van sok anyuka, meg van egy nevelőotthonos ismerősöm is, mert sose vettem méregdrágákat, párszáz forintokért meg nincs kedvem meghirdetni, egyesével postázgatni.

KépKép
lili73
 
 


Andi :)
vállalhatsz 8 órásat is, de akkor - tudtommal, de ennek utána kell kérdeznem, mert annyi félét olvastam már - 3 éves kor után megszűnik a védettség.
felmondanod semmiképp nem kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi!
Mostmár semmit sem értek! 2 állásod is van???
Lili!
Én azt hittem, Aliz nagyobb (vagyis a nagyobbik a kislány, talán a haja miatt) :D

Tegnap rajzoltam egy cumit meg egy "peluskát". Lukum kaparászni kezdte a papirt, aztán odahajolt a rajzcumihoz és próbálta beszippantani :lol:
Emesém pedig megkérdezte, hogy "megvan még az oviban a varázspálcám?"- az a jele. Talán azt hitte, a betegség alatt eltüntették.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :P
nem csodálom, Barnikám elég lányos arcú, és még a haja is göndör, majd bizti olyan Kepes András típus lesz :lol: , apja sem az a macsó kinézetű, de nem bánom, mert magam is mindig jobban szerettem a lányos arcú fiúkat :oops:
Ez a cumis eset nagyon aranyos! :D

KépKép
lili73
 
 


Megjártuk a vérvételt!

Maja annyira aranyos és jó kislány volt! Képzeljétek egy hangja nem volt. Szegény csak a 3. cső vérnél vonta össze a szemöldökét és kezdett el remegni a kis szája. Egyáltalán nem félt. Utánna is nagyon aranyosan játszott, pedig még egy csomó doki megvizsgálta. Az ultrahangos vizsgálat után, mondtam neki, hogy ügyes vagy. Erre leszállt az asztalról, vigyorgott egyet és megtapsolta magát :) ! a fül-orr-gégész csajon meg maszk is volt és annak is hagyott mindent megvizsgálni.
Egyébként meg le a kalappal a kórház meg a dokik előtt (kistarcsa, gyerekosztály). Nagyon-nagyon rendesek voltak, a felnőtt rendeléseknél, előre vettek minket. Meg kapott Maja egy labdát is, amiért ennyire ügyes volt. Remélem nem lesz rájuk szükség, de így azért már nyugodt szívvel megyek, ha muszáj.

Még mindig a vírus. Csak elmúlik valamikor. :evil:

Anikó!

Végre, végre, végre! Gyere mesélj, már hiányoltunk!

Melcsi!

:lol:

katyerina
 
 


Orsi,
köszi a választ!Hétfőn felhívom őket és közlöm a jó hírt!
Annyira hülye vagyok,hogy ez a megoldás eddig nem jutott az eszembe!Már azt hittem,hogy szerdától mennem kell gályázni 12 órában,de így neeeeeeeeem!És ha 1 év múlva el is küldenek,akkor is nyertem 1 évet!

Melcsi,
szóval:van egy főállásom,onnan jöttem el majd' 3 éve,és lesz egy mellékállásom,ahová febr.elején felvesznek,ha sikeresen levizsgázok!Ez mellett nyomom a 2 sulit is!
3-as lett az első modulzáró dajkavizsgám,pedig nem is tanultam rá,mert nem volt időm!Annyira büszke vagyok magamra,de komolyan! :lol:

Lili,
nekem itt a lakótelepen tök jó ismeretségem van,szinte mindent el tudok adni,és én is szuper ruhákat veszek használtan,senki meg nem mondaná,hogy nem újak!Ezen kívül tavasszal és ősszel börzére megyek,és ami megmarad,azt elajándékozom rászorulóknak!Nekem sem lenne helyem tárolni a kinőtt ruhákat!

Katyerina,
Maja nagyon ügyes kislány,hogy nem félt!
Bezzeg az én kisfiam!Délután bevittük az ügyeletre,mert még mindig lázas volt:mandulagyulladása van!!!Szegény dokicsaj alig tudta megvizsgálni,annyira ordított!
Úgyhogy hétfőn nem mehet így bölcsibe,mert szerdán viszem vissza,persze az Arnit nem viszem el egyedül!Amíg elvittük az egyiket orvoshoz,a másikkal anyósék itthon maradtak,de végig keresték egymást,kérdezgetteék,hogy hol van a tesó! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


Á képtelenség visszaolvasni.....meg már különben sincs aktualitása az akkori témának! :roll:

Zsebikém!
Nagyon boldog szülinapot a picikéidnek! :D

Lili!
Nagyon édesek a gyerekek!
Itt Pompinak vált be az ikerkapocs de Zsebinek van/volt egy szuper iker babakocsija!
Amikor együtt mentünk mind a két kocsink simán befért a csomagtartomba! :D
Én H&M-es zoknit adok Ágora mert tapado pontok vannak a talpán!Nálunk padlofütés van és a kiscipökbe megizzad a pici lába! :D

Wish!
Szoritok nagyon a vérvételig!
De minden rendben lesz!
Az amniot én sem vállalnám semmi pénzért...!
Nekem az afp-m lett rossz de a lepényleválás miatt!

Orsi!
Édes cicák!
Ügyesek a fiuk!
Lesz idén sielés?

Emma!
Viszket is az ekcémád?
Vagy csak csunya?
A zöldséges vacsik nekem sem jöttek be a terhesség alatt! :?

Katyerina!
Ari vagy köszi!
Kis hös lánykád van!Nekem Marci orditott hogy segitség segitsen valaki miközben 4-en fogták le a vérvételhez!
Jobbulást nektek!

Anda!
Gratulálok a melohoz!
Ügyes vagy!
Jobbulást nektek is!!

Kata!
Én annak tudom be Ágo fejlödését ,hogy Marci minden mozdulatát cselekedetét szivja magába!
Ő is hegyez és neki is van tolltartoja és nanul=tanul :lol: amikor Marcikám is!
Ketten rajzolnak és csinálnak mindent vagy is Ágo ugy néz Marcira mint egy Istenre és utánozza még a mozgását is pl ha táncol vagy játszik(szereti a szerepjátékot)!
Marcikám már nem volt ennyire "szerencsés" helyzetben velem mint elsö gyerek!Valahogy olyan suta voltam vele! :oops:

Hajni!
Már én is kiváncsi vagyok milyen nemü a babád!!!
Egyébként nálunk is együtt alvás van! :roll:
Mi simizzük egymást és 3-4 perc igy az altatás!

Zsuzsi!
Meghato volt az irásod amikor a Kaáli elöadáson voltál!
Én egy kis bérest adok Ágonak az nálunk Marcinál is bevállt!

Melcsi!
Mindig szivesen olvasom a történeteidet a hozzáállásod és föleg a véleményed szemléleted dolgokrol!
Én teljesen más tipusu ember vagyok és más az életem de valahogy a -nyugalom szigete- amikor téged olvaslak!
Nálunk is vannak sztorik föleg hogy Marci iskolás....!
Nálatok hogy áll a babakérdés(bocsánat ha nem publikus) mentek a Mágushoz vagy spontán vagytok?

Pompikám!
Nekem is van "segitségem" egyszerüen nem tudnám utolérni magam sosem ha nem lenne!
Ha te pakolsz és ö csak a tisztaságért "felelös" már az is egy fönyeremény!
Nem vagy semmi az éjjeli fentléteddel!! :shock:
Fözni tudsz a gyerekek mellett?
Én is pakolok el a játékokbol és idönként mikor elökerül akkor nagy favorit ismét!
Viszont nem vagyok olyan kreativ mint Melcsi,nem tudom én lekötni a figyelmét nálunk a duplo vasut viszi a primet azt épitjük innen onnan igy-ugy vagy Marcikám a "csoda fegyver"! :lol:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Lili!
Nagyon szépek a gyerekek! :P

Csajok!
Közeleg kicsi fiam 1.éves szülinapja :lol: , nem tudom, milyen tortát rendeljek, ő még annyi mindent nem ehet. Én is szívesen elkészítem, ha nem túl bonyolult. Semmiféle édességet nem kapott még, keksz, t.rudi, semmi, de azért a tortájából mégis jó volna, ha legalább 1 falatkát adhatnék.
Minden ötlet érdekel, köszönöm előre is!

Kép

Kép
donika
 
 


Donika,
ebben nem nagyon tudok segíteni, mert egyáltalán nem tudok sütit sütni, de szerintem nem nagyon kell már óvatoskodnod egyéves szülinapon. Én simán adnék egy falatot bármilyen tortából, ami nem csokis. Ugyan én is csináltam külön nekik egy olyat, h babapiskóta+natúr joghurt+tejföl+tejszín+meggy (semmi cukrot nem tettem bele), de kaptak a Daubneres túrótortából is. Az enyém nem lett tortaalakú, hanem tálból kellett kanalazni.

Anikó,
pedig nagyon vacillálok, nem tudom eldönteni, mi lenne jobb. Zsebi féle nyáron a kánikulában nem túl meleg a hátul ülőnek?

Zsebi, eltűntél, Anikónál látod a kérdésemet :lol:

A férjem egyértelműen az egymás mellettire szavaz, ő ódzkodik az egymás mögöttitől. Meg abban sem vagyok biztos, h használtan vegyem-e vagy újonnan, mert a használtat csak nehezebb aztán megint továbbadni. Az esernyőkocsik meg megfizethetők újonnan is. És hát a kritikus pont a Yaris irtó pici csomagtartója. Nem is tudom, hogy fogunk boldogulni két gyerekkel és egy ilyen pici (ráadásul háromajtós) autóval a jövőben.

Kis betegeknek jobbulást!

Köszönjük ám a dícséreteket is!

KépKép
lili73
 
 


Lili :D
pont ugyanannyira meleg, mint bármelyik másik kocsiban :D :D
a háromajtóssággal szerintem nincs semmi gond, nálam volt 2 hónapig egy olyan yaris - tavaly nyáron mikor K. összetörte a kocsiját - és simán ha már nagyobbak bemásznak hátra.
viszont szerintem az egymás mögött nem fér be a yarisba hátra, az összecsukva 114 cm hosszú.

Anikó :D
voltunk már decemberben, én meg csüt-pénteken ezen a héten, és családilag megyünk februárban :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Donika :D
amennyit a ygerek az első születésnapján a tortából eszik az elenyésző mennyiség.
ha akarsz sütni, sima piskóta alul és túrókrém joghurttal fölül pl. tökéletes.
Lili szülinapi tortája itt van:
http://vkorsi.blogspot.com/2008/06/pont-1-ve.html

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili,
Vettem hozzá napernyőt, de volt ugyanilyen kocsi + 1 ezer volt hozzá a napfénytető. Az tény, hogy feküdni nem, csak ülni tudnak benne a gyerekek, úgyhogy alvásra nem alkalmas. De az enyimek már nem alszanak a babakocsiban. Ha lemegyünk, az az aktívan töltött idő, aludni fönt kell a lakásban– ezt tök jól megtanulták.

Hunci,
Ne okold magad. Muszáj menni velük ide-oda.

Petyaanya,
„hamajdhatévesleszek”- tényleg szuper könyv!

Hajni,
Bencsi is imádja a babákat!

CD-k:
Én karácsony után vettem egy „Csengettyű” c. CD-t, vannak rajta Mikulás és karácsonyfás dalok is, előbbire Bencsike énekli, hogy „kuka, kuka, kukaaa” (ez a Mikulás), utóbbira, hogy „fa-fa-faaaa”…
Amúgy nálam Gryllus Vili a kedvenc, gyönyörűen énekel!
Ja, meg az Alma együttestől most kaptunk CD-ket, hát az Almamánia c. számuk egyszerűen zseniális!

Ruhák:
Na, én januárban beindultam, hogy megyek börzézni, aztán elkezdtem kibontogatni a csomagokat, aztán meg egész elfacsarodott a szívem, hogy jaj, nem akarom eladni! Úgyhogy zutty! visszakerültek az ágyneműtartóba.
Ismerősöknek én nem tudnám pénzért adni, akkor inkább ingyen, de most valahogy ahhoz sincs kedvem. Még nem tudok megválni tőlük. Tudom, butaság, de ez van.

Anikó,
Helyesek a képek nagyon! Hogy megnőttek!
A főzés nekem nem fér bele az életembe. (Ha éhes vagyok, eszek, ha meg nem, utálok kajával foglalkozni.) Még mindig rendelünk. Már a gyerkőcök is imádják a jó kis „hazai” ételfutár ízeket. 8) :roll: Tudják, hogy fél tízkor jön a Bibi (Robi), aki hozza az ebédet (ébé).

Donika,
Én rizslisztből csináltam a piskótatésztát, csak vízzel kellett keverni, meg margarinnal, (meg persze cukorral), tojás nem volt benne. Natúr gesztenyekrémet tettem rá és meggyel díszítettem, illetve jó kis vonatos gyertyákkal. Boldog előkészületeket és gyönyörű első szülinapot! Kérünk majd képeket!

aanda,
úgy nézem, neked mindenből kettő lesz! (állás, suli, gyerek) :wink:

KépKép
pompomlány
 
 


Donika, egy évesen már én nem féltettem. Evett normál sütit.

Ruhák. én nem tudom őket eladni, lusta vagyok postázni és pár 100 Ft-ért meg pláne nem, aműgyis sok a használt, amiket vateráztam, így nincs is pofám.Helyette ingyen adom a jobbakat rokonoknak, a rosszabbakat de még felvállalhatóakat meg Vöröskeresztnek, a nagyon rosszak kukában végzik.
Egyedül a 44esét tartottam meg :oops: illetve amiket apukám egyedül, ám de nagy gonddal válogatott neki :cry:

Lili, nem fog a yarisba beférni sztem, ahogy Icsilya is írta.

Anikó képeket :lol:

Popmi, elképzeltem, ahogy kipakoltál és visszapakoltad a ruhákat :lol:

betegség
még nem gyűrtük le :cry: megy a hasa.

az volt a gond, hogy nem is hibáztattam magam, talán rosszul is írtam meg,hisz nem lehet óvni mindentől.hanem kikészültem és ez okozott lelkifurit, h már az elsö komolyabb dolog megrémített.és ami közrejátszott, h én is hánytam, f...tam és gyengültem, eközben baba összehányt minden szőnyeget, ruhákat és mostam és mostam, aztán én hánytam össze mindent, nem jutottam el a wcig, megint mostam és fogyott az erőm, közben szegénykém rajtam csüngött és együtt aludtunk hányósan, lehányt ruhában összebújva és szorítottam magamhoz, és csak aludta a pocimon mint kisbabakorában.és csak fogyott az erőm és fogyott és egyedül voltam, apa dolgooztt, a két nagymama meg 100 kmre innen, rokonok itt nincsneke, és elhagyatott voltam és beteg, és kikészültem miközben nem készülhettem ki, aztán 38,5-re felment a lázam, észnél sem voltam és csak óvtam a babámat, szeretgettem, hogy ne érezze magát egyedül....

és asszem amikor apa megérkezett, és átvette a gyerekóvást, akkor estem össze és akkor jöttek ezek a hülye gondolatok, amiket aztán rosszul prezentáltam...

szóval bepánikoltam...ez a lényeg.
Vendég
 


Orsi,
köszi, a 114 cm az tényleg nem fér be. Az is elég kényelmetlen tud lenni, amikor bekötöm a biztonsági gyerekülést vakon, mert ugye csak elölről férek hozzá. De már egész profi vagyok (néha ki kellett vennem, egyébként nagyon szeretem a bbc iseos neot, vettem használtan egy másikat is :D).

Pompi,
értem.

Hunci,
hát ezt megint elég plasztikusan írtad le, sajnálom, elég szörnyen hangzik :cry:

Én a Varró Dániel-Presser G. féle Túl a Maszat hegyen zenés mese cd-jét próbálom végighallgatni, de a szöveget eddig nem sikerült, de annak is nagyon jó a zenéje, azt meg tudtam állapítani!

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Itt vagyok. :) Csak kicsit sűrű lett a hétvége. Nincs melege a hátsónak sem benne elég jól szellőzik hátulról is. Szuper kupola is van hozzá ami a hátsönak tökéletes árnyékot ad az első gyereknek meg napernyőm volt. :) Én imádtam a kocsinka hogy a yarisba befér-e azt nem tudom nekünk nagy autónk van (Octavia).

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: