Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást, nagyon aranyosak vagytok! Sajnálom, hogy azóta nem tudtam jönni :oops: :(

Dana :) Neked melyik szülésed lett császár? Itt elég határozottan elzárkóznak az oxitocin adásától, mondván nagyon megterheli a méhet. :roll: De én is hallottam már, hogy máshol meg adnak…
Egyébként a dokim azóta is emleget engem, mint fehér hollót – azt mondja, sem addig, sem utána nem fordult elő ilyen esete….

Enikő :) Ricinushoz nem tudok hozzászólni… Az viszont nagyon klassz, hogy kezd megoldódni a szopi kérdés :) A klinikán, mikor bent voltunk, Kristóf is kapott tápszer pótlást, ennek ellenére 2,5 éves koráig szopott – akkor is én választottam el, szerintem ha rajta múlna, még mindig szopna :confused:
2 gyerek ellátása: ettől én is parázom… :roll: Nem tudod máshova áttenni a kiságyat, hogy ne ébredjen Levente? Vagy esetleg magatok mellé venni Milánt?

Borgmama :) Nem tudom, hogy máshol van-e rutin UH, ha szülni mész. Itt csak méhszájat néztek és szívhangot hallgattak. Igen, most is itt fogok szülni, mivel a környéken semmi jobb alternatíva nincs sajnos :( VBAC van itt is, csak nyilván sokkal ritkábban sikerül, mint mondjuk a Szent Imrében…
Altatás: nálunk úgy van, hogy Kristóf a saját ágyában alszik el (úgy, hogy én is ott vagyok), aztán átmegyek a saját szobánkba és éjjel vmikor jön utánam, utána ő is a mi ágyunkban alszik. Kicsit én is gondban vagyok emiatt (is), hogy hol aludjon majd a kicsi…
Arról nagyon lebeszélném a párod, hogy sírni hagyja Lindát, míg te kórházban leszel – pont elég trauma lesz neki szerintem, hogy nem vagy ott és majd egy kisbabával mész haza….:roll:

Borakata :) Immunerősítésre szerintem homeopátiás Echinaceat (D4 vagy D6) adhatsz a kicsinek – napi 3 golyót kell vízben feloldani és elkortyoltatni vele vagy bekanalazni a szájába (műanyag kanállal). És úgy van, hogy 1 hétig adod, 1 hét szünet.
Tesó időzítés: hát ez egy nagyon jó kérdés.. én hamarabb nem mertem volna vállalni, most meg alig 4 hónapos lesz a kicsi, mikor Kristóf ovis lesz és biztos rossz lesz neki egy ideig, hogy őt elviszem oviba, a kicsi meg otthon marad velem :roll: Ráadásul elég negatívan áll a kistesóhoz, nem tudom, mi lesz :(
Biztos szuper lehetett a parádsasvári kiruccanás :D

Narco :) Örülök, hogy sikerült jó melóhelyet találnod :D Lányok megszokták a bölcsit?

Megymag :) A kétszarvú méhet úgy képzeld el, mintha két üregből állna a méh. És van egy kisebb meg egy nagyobb része. Nekem próbálta mutogatni a doki UH-n, de bevallom semmit sem láttam belőle :oops: :oops:
Ovi kérdéssel én is így állok: néha úgy érzem, nagyon kellene már az ovi, meg Úristen, mit fogok csinálni ha itt lesz a kicsi is, máskor meg én is elsírnám magam, hogy már nem lesz itthon Kristóf… :(

Tünde :) Gratulálok Ármin babához, örülök, hogy pozitívan élted meg a szülést! :D

Háziboszi :) Azért nem kaphatok epidurált (sima szüléshez, császárhoz igen), mert nem érezném ha szétválik a heg…. Tudod, ez minden doki parája :twist: :twist:

Rétes :) Ha nem titok, megkérdezhetem, hogy melyik kórházban szültél? Tök jó, hogy így álltak hozzá az epi és az oxitocin kérdéshez. Igaz, utóbbiért én sem rajonganék, de inkább egy kis oxi, mint a csaszi…

Kislilla :) Te hol fogsz szülni? Nagyon megnyugtató lehet, hogy akár csaszi esetén is együtt tölthetitek az első két órát, ilyesmiről azt hiszem én nem is álmodhatok. :evil: :evil:

Ébredt a manóm, lépnem kell. Szép estét nektek!

KépKép

KépKép
timika
 
 


Tmika! Ezek szerint Kristóf is szeptemberben megy oviba?
megymag
 
 


Megymag: tényleg 1 év múlva visszamész, és Kolos bölcsibe? :shock: Na, ezt nem bírnám túlélni... A bölcsiről amúgy is csúnyákat gondolok titokban (persze vannak kivételes esetek is), és ha Ilkát másfél év múlva be kéne adnom... jujjj! :( Nálad ez eldöntött tény már? Persze ha nem jön mégis egy kósza harmadik... :roll:

Enikő, ezek a cifra helyzetek, jól mondod, két gyerekkel.
Asszem, leginkább a gyakorlat számít. Meg néhány kompromisszum. Én pl. ha nem hozták volna sokáig az ebédet a drága szüleink, tutira rendeltem volna az első időkben. Ki is számoltam: igazán nem drágább, mint mireliteket-félkészeket (mert mi mást?) főzni. Csak aztán kibekkeltük a nehéz időket, és én meg belejöttem, nem utolsó sorban a remek tippeknek, amiket itt a lányok adtad gyors kajákra. Így viszont nem kell a napirendünket a futárhoz igazítani. Az is egy előny.
Ha egyszerre alszanak el és ébrednek, az inkább jó, mint rossz, majd meglátod. Persze ki kell alakítani valami rendet. Nálunk most pár hete az működik az altatásoknál/visszaaltatásoknál, hogy odaülök szoptatva a kicsit a nagy ágya szélére, énekelek ezerrel mindent, ami eszembe jut (van, amit felére lassítva és egy oktávval mélyebben, hogy jóóó andalító legyen, így még a mozgalmi nóták is elketyegnek, ha az jut hirtelen eszembe, fő, hogy ne legyen nagy szünet :lol: ), és fogom a kezét vagy simogatom. Nem mondom, időnként azért van háborgás, hogy Ilkát ne hozzam oda, őt ne fogjam, de sosem akkor, amikor épp gondolom, hogy biztos lesz. Az egyéb szoptatásokra is igaz ez kis módosítással: a kicsi is rendszeresen enni akar, ha mi épp ennénk, ezért sokszor mindent odapakolok az asztalra karnyújtásnyira (papírtörlő, másik kiskanál, pohár, kés), és míg fél kézzel lapátolok, másik kézben Ilka vígan szopik. Aztán hamar változik ám a helyzet: mire valami okosat kitalálok, eltelik pár hét, és már más a szitu. Mostanában az a megoldás, hogy Ilka kezébe adok valamit (flakon, akármi), azzal elvan pár percig a bébikagylóban mellettem. Aztán jön a babatornáztató a zörgő-mörgőkkel, plusz pár perc. Eddigre kell elkészülni az előkészületekkel, Andris adagja kiporciózásával, és már jöhet is Ilka a kezembe, ott ücsörög, és próbálja elcsípni a tányéromat :?
Most már el tudom altatni a két gyereket szinkronban is, de ehhez kell, hogy Andris elég fáradt legyen, ezért nem alszik ugye délután. Meg a rítus hozzá, az is kell.

Na és megengedőbb lettem magammal szemben a sírások tekintetében is. Ilka szegény többet ki kell bírjon e tekintetben, mint anno Andris, bár igazán nem egy sírós kiscsaj. Ez van, nem bírok mindig pattanni, de nagyon igyekszem nem sokat sírni hagyni.

Most kis nyugi van: a fiam épp visszakapta a tegnap ilyenkor elkommunizált kisvonatját (el-nem-pakolási bünti volt - ti hogy büntettek?), és most dupla lendülettel épít. Megyek is végre befejezni a teregetést, harmadjára csak sikerül tán már...

Kép

Kép
zsolka
 
 

 
 

Sziasztok!

Sűrű napok állnak a hátunk mögött, de most talán sikerül írnom is.

Először is mindenkinek köszönöm az oxitocinos-epidurális-hegvastagságos tapasztalatokat. Kell, hogy halljam ezeket, mostanra teljesen le vagyok döbbenve. Elvileg egyféle egyetemet végzett orvosok hogyan állhatnak ennyire különbözőképp bizonyos dolgokhoz??? Na mindegy.

Piszkosul drukkolok minden dögrováson lévőnek, hogy mielőbb kigyógyuljon ebből a januári rémkórból!

Rétes! Ha császármetszés is lesz a vége, nem szorulok majd évekig tartó pszichoterápiára:), de szeretném tudni, hogy megadtam az esélyt-ezt csak azzal tudom elérni, ha hasonló mentalitású dokival állok össze. A többi már nem is érdekel.

Enikő! A sógornőmmel pont nemrég beszélgettünk ugyanerről: hogy mi lett volna velünk régebben, amikor még nem volt császármetszés. Háááááát... lehet, hogy nem élnénk. Szóval jó ez és kell ez, ha tényleg akkor alkalmazzák, amikor szükség van rá.

Borgmama! Hogyan oldódott meg a végén a nagylányfelügyelet? Sokat kellett küzdeni az uraddal?

Meggymag! mi nem az oviba adást vártuk, hanem a külön szobát. Várható volt, hogy az emberemet nem hatotta meg a dolog, de nekem nagyon fura volt hogy nem egy légtérben lélegzek Mazsival éjjel. De tudod, milyen jó, hogy nem ötször-hatszor kelek éjjel, hanem csak 1-2x??????? SZUPER!!!!!! Akiknek bölcsibe vagy oviba jár a gyerkőcük, azok is ezt mesélték: hogy fura de annyira jó! Kell a távolság egy bizonyos idő után, hogy még tartalmasabb és jobb legyen az együtt töltött idő.

Gyerekbalesetek? Csak és kizárólag akkor, ha ott állsz/ülsz mellette (ez több éves pedagógusi tapasztalat is-bár tény, hogy csak 3 éven felüliek mellett). Egy volt kolléganő véleménye szerint ezek a krampuszok ezt direkt csinálják, nehogy megússza az ember őszülés nélkül 35 alatt, és egy szívroham nélkül a nyugdíjig.

Zsolka! ez az Andris fiú nem semmi! És még milyen dumák következnek majd!!! nem csoda, ha nem bírod ki (még ha burkolt és elfolytott) röhögés nélkül!

Kajálás és válogatás: én egy idő után meguntam, hogy a bolti kaja jobban ízlik neki, és egyszerűen csak sk főtt kaját adtam Gergőnek. És mindig volt két féle(amit szerencsére nem túl bonyolult kivitelezni az első időkben) étel, aztán választhatott, melyikre húzza kevésbé a száját. Lehet, hogy radikálisnak tartjátok, de bevált! És kasszaügyileg se volt mindegy a dolog...

Az utolsó ,,közlítsük álláspontjainkat egymáshoz" beszélgetésünk az orvosommal elég érdekes információk birtokába juttatott, úgyhogy eldőlt a dolog: váltok. Szóval: eddigi sikerélmények kötődnek a Szt. Imréhez, az Istvánhoz, és a SOTE-hoz. Jól emlékszem?

mindenkinek minden jót, vírusmentes szép napokat!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Timika! Levente külön szobában van. Milán velünk alszik, mégis felébred Levente. Sikerült megint kifognom a hasfájást, csak az a különbség Leventéhez képest, hogy Milánnak éjszaka is fáj a hasa.

Zsolka! Köszi a tapasztalataidat! Andris délután egyáltalán nem alszik? Az egy szobába költöztetés hogy sikerült?
Én ha van rá idő nem pakolom el helyette és amikor ő kér valamit azt én sem teljesítem addig, amig ő nem teszi meg, amit én kértem (na ez jó bonyulultra sikerült, de remélem érthető). Az elkommunizálást mi akkor alkalmazzuk, amikor durván bánik a játékaival.

Gyerekbalesetek! Nekünk is az összes ágyról lezuhanás, stb, akkor történt, mikor a gyerek mellett voltunk. Én azt gondolom, hogy ennek az oka az, hogy a gyerek ilyenkor nagyobb biztonságban érzi magát és olyan dolgokat is megtesz, amit amúgy ha egyedül van nem tenne. És nekünk csak egy másodpercre kell elbambulni. :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Enikő!
Hát, a kétgyerekkel-éljük-túl-a-napot nem könnyű mutatvány! De! megoldható! :D Kicsikéd még nagyon kicsi, úgyhogy gondolom még 1000X fog változni a napirend, hamarosan valszeg felváltva fognak aludni a srácok. Az se olyan rossz, mert egyszerre csak egyel kell foglalkozni a nap nagy részében, de kevesebb időd van magadra. Ki tudja, mi a jobb?
Bőgés, hát az nálunk is ment 1000-rel. Á. akkoriban lett sokkal önnállóbb, mindig mondtam neki, h hozd ide, keresd meg, vedd ki onnan, stb. Végül is ez haszon volt. Én letettem Mikit a mellemről, ha szopi közben ébredt fel délutáni szunyájából Á. Mondtam neki, h Miki épp eszik/enne, menjünk, ne bőgjön odaki egyedül, és jött.
Ne keseredj el, másnak is kutyanehéz az élet két aprólékkal.... :D
Én is rendeltem kaját, egyáltalán nem drágább, mintha főzőcskéztem volna, ketten kajáltuk Á-val, elég is volt, és levolt a gond is, h mikor és mit főzzek. Most megint ebben a gondban vagyok, mert 1 adag hármunknak nem elég már, a kettő már drága, ígyhát kotyvasztok. :? És innen át is nyergelek

Borakata témájára, a kajára.
Hát, nálunk most nagy a kínlódás, Miki istentelenül válogatós lett, nem tudom mi lelte. Mindig is a konzervkaját szerette, az enyémeimet csak ímmel-ámmal ette meg (úgyhogy a te gyereked egyáltalán nem kivételes!), de mostanában rendre kudarcot vallok mindennel. :shock: Elég jó húsban van (eufemizmus, mert különben kis dagi), lehet, h kicsit diétázik, vagy most nem kell neki annyi kaja, ki tudja. Eddig nagyon sokat evett, lehet ezért tűnik kevésnek, amit most elfogyaszt. Nem is a mennyiség a baj, hanem, h semmi nem kell neki, csak a pogácsa szerűségek, meg a konzervkaják! Nem tom' mit csináljak vele?!

Timika!
Az I-es Női Klinikán szültem mindkétszer.

Lilla!
Tényleg együtt lehettek a császár után is? Ez nagyon jól hangzik! Anno Ágostont csak megmutatták, megpuszilgathattam, aztán slussz, bár az apja mehetett vele, amíg levitték a csecsemősökhöz.

Zsolka!
Február mi? Nekem 11!
Azok a kis "drágaságok" Ágostonnak is nagyon ízlettek, sajnos. Anyósom hozta be a köztudatba nálunk, de a további táplálást már nem vállalta! :D Hát, egyszercsak nem vettem többet, hanem vettem joghurtot, oszt' kész! :D Szemétség, h azért mert gyereknek lesz, elkérik a fél országodat. Na, mindegy, fogyunk meg minden, de nem kell támogatni a családokat.

Megymag!
Én is azt várom, h Á. elmenjen szeptembertől oviba. Miki nem megy bölcsibe, hacsak vmi nagy kasszaügyi válság nem teszi szükségessé, h én is melózzak újra. Azt képzelem magamban, h az lesz az aranykor számomra, de lehet, h keserű lesz az ébredés (pláne, h az ovi 8-kor kezdődik, tehát addigra be kell érni....). :D Szerintem nem gáz a bölcsi, persze, h az ember sajnálja, h beadta a gyereket, mert sokmindenről lemarad (legalábbis úgy érzi), de nem feltétlenül rossz! Amikor én egész nap nem vagyok itthon (mondjuk hétvégén) és az apjuk van a srácokkal, mindig akkora élmény, h mennyire örülnek nekem és én is nekik, amikor hazaérek. És tartalmasan el tudjuk tölteni az időt fekvésig. Na, mindegy. Szóval nekem nem rossz a véleményem a bölcsiről, mégsem akarom Mikit beadni. :D

No, nagyon sokat írtam, be is fejezem.
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Ez a kajadolog úgy látszik, szintén nem csak a mi sajátunk volt. Gergő szersán töltötte be az egy évet, csütörtökön már derogált neki normálisan enni (=akkora mennyiséget mint addig + válogatás nélkül+nem köpködve és olyan pofákat vágva, mintha kutyakaját tettem volna elé. Bár azt lehet, hogy enné...) Szóval kaptam elő Spock bácsi könyvét, régi csont már, de nem írt hülyeségeket. Szóval aszongya, hogy kb ilyen tájban kialakul a kis manók ízlése. Plusz azért nem esznek annyit, mint addig, mert akkor kétéves korukra szumóbirkózók lehetnének. Ennyi. Türelem, rugalmasság, és a tudat sem árt, hogy nem fog éhen halni/kiszáradni/belebetegedni az a b. kölök :D

Lilla, Lilla! Hol ez a kórház ahol ilyen meseszerű körülmények uralkodnak? Tényleg megnyugtató!

Az okosok azt mondják, hogy jó bölcsödei élményekhez két dolog kell: egy szuper gondozónő és egy másik szuper gondozónő.

Hopp, menni kell!
Sziasztok!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Viki! Neked is köszönöm a tapasztalataidat. Ezek nekem most aranyat érnek.

Kajával kapcsolatban! Leventével barackkal kezdtünk, imádta, átpasszírozva 2 dl is meg tudott enni belőle. Az én főztöm viszont nem kellett neki kb 8 hós koráig! Először a gyümölcsöket ette teljes kiőrlésü gabonával, vagy rizzsel, majd lassan a főzelékeket is. 8 hós korátol meg amit főztem azt ette (akkor még külön, passzírozva). Ahogy az 1 évet betöltötte kijött a négyrágója azóta azt eszi, amit mi, bár egyre rosszabb az étvágya. 1,5 éves koráig csak lestem mennyit eszik, a tányér leves után még egy jó adag másodikat is bevágott. Most meg örülhetek ha az egyiket megeszi. De ez van.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sokan, akik kérdezték: ez is a Szt Imre!!!
Hát, én is remélem, hogy nem fogok csalódni benne...!

Baleset: Bencének 1 komoly volt, pedig ott álltunk mellette, csak nem vettük észre. Éppen a vizét csináltuk a fürdéshez, ő meg észrevétlen befutott, megcsúszott a kövön és olyan szerencsétlenül esett, hogy pont lefejelte a küszöböt, felrepedt a buksija. Megjártuk a sebészeti ügyeletet - varrni nem kellett, csak ilyen tapasszal összehúzni, de egy kis heg megmaradt. Na jó, tényleg csak az látja, aki tudja...a homlokán a haj határán. Ha csak nem lesz tüsi haja, akkor a haj pont eltakarja majd. Remélem... Hetekig lelkifurim volt. Pont a fürdőben, ami köztudottan veszélyes üzem :oops: Mindenesetre rosszabb is lehetett volna. Én inkább attól félek, ha majd közösségbe jár, ott semennyire sem tudom majd megvédeni...dehát a Jóisten tényleg vigyáz ránk!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Zsolka! Köszi.. jól esett bíztatás... :lol: Elég érzékeny pontom ez. Nem szívesen adom be bölcsibe. De számolnom kell a lehetőséggel két okból: munkahelyi főnökök és pénz. Én nem tudom, ti hogyan fogjátok megoldani, de ami van, az elmegy, fogalmam sincs, hogyan oldanánk meg csak gyessel ugyanezt...Szerencsés az, akinek ez nem okoz problémát. Nagyon szomorú vagyok emiatt.
Másrészről jó pár barátnőm van, akiknek bölcsis a gyereke, és szeretnek menni a gyerkőcök, nincs gond vele, van akinek még jót is tett. Azt hiszem, amit a tartalmasabb időről mondtatok, igen, ez lesz az, ami miatt, talán...
meg egy 2 éves nem olyan picurka egyébként, de ezt most nehéz elképzelni...
De dolgozunk minden alternatív megoldáson is, közben...

na felébredt folyt köv majd

Kép

Kép
megymag
 
 


Jaj, Megymag, ne haragudj, egy tapintatlan tuskó vagyok!! :oops: :?
Nem akartam letiporni az amúgy is aggódó lelkedet, csak nekem is fontos téma ez az egész, és épp minden nehézsége miatt kell erősítgetnem a lelkemet, hogy ki tudjak tartani amellett, amit jónak tartok.
Hajjaj, ne is mondd, mi is megfogjuk a pénzt, a férjem közalkalmazott - én is az vónék... És tudom, van rosszabb! De még mindig látok olyan pontokat, amiből szükség esetén le tudnánk faragni, ha az lenne a tét, hogy ne kelljen idő előtt visszamennem dolgozni. (Autó, bébiszitter, nyaralás - már egy ideje csakis itthon -, tévé, stb. így elsőre.) Akkor persze sokkal nehezebb lenne, az igaz. De nem érzem lehetetlennek, mert nagy a tét, nagyobb számomra, mint sem hogy az életszínvonal-csökkenést tragédiának és kivitelezhetetlennek tüntethetném fel magam előtt a másik serpenyőben.

Mivel fontosnak éreztem, kutyául utánamentem a kérdésnek szakirodalmi szinten, és megdöbbentő, amilyen szintű elsikálás meg elhallgatás van itthon a témában! Ez az "akkor jó a babának, ha a mamája kiegyensúlyozott" meg "kell azért neki egy kis változatosság"-szintű, közhelyekkel való elsikálása a tényeknek (illetve olykor a tények hiányának) elképesztő. És az is, hogy a gazdasági szempontok az egyik, az anyák (és apák!) nem mindig jól felfogott érdekeinek előtérbe helyezése a másik oldalon hogy manipulálhatják az emberek szemléletét egyéni vagy akár politikai szinten is. (Asszem most nem voltam túl píszí... :lol: )
És mindezzel nem akarom azt állítani, hogy szükségképpen torz felnőtt lesz, aki valaha bölcsiben töltötte a baba-korának egy részét, és azt sem, hogy nincs olyan szintű szükség-helyzet, mikor ne adnám be a gyerekemet tiszta (vagy elég tiszta) lelkiismerettel. Sőt: nyilván óriási különbség, hogy két évesen vagy jóval korábban kerül oda egy gyerkő!

Úgyhogy én inkább azon vagyok egyéni szinten, hogy hogy tudok olyan lehetőségeket teremteni magamnak, hogy valami plusz bevétel is csordogáljon szükség esetén, de ne kelljen napi sok órában visszamennem, a gyereke(i)met bölcsödébe adva. Aztán majd csak meglátjuk. Talán még egy kicsit odázhatom a kérdést... a megfelelő technikákkal :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Én is egyetértek Zsolkával bölcsi témában.
Sokat foglalkoztatott engem is, annyira, hogy elvégeztem a 2 éves gondozónői szakot, így volt lehetőségem betekinteni a bölcsődei életbe.
Sok pozitívumot tapasztaltam, de negatívumot még többet.
Én is sokat tanultam gyerekneveléssel, napirenddel kapcsolatban, amit azóta is szigorúan betartunk. A lényeg viszont, nem adnám a gyerekeimet bölcsibe, inkább másról mondanék le.
A gyereknek három éves koráig legjobb az anyukája mellett!!!!!
Ezen sokan vitába szálltak már velem, de higgyétek el, ez tényleg így van. Annyira sajnáltam a kicsiket a bölcsibe, akik sokszor végig sírták a napot a beszoktatás kezdetén.
Persze, ha jó a gondozónő, lehet enyhíteni, csak igazán jó gondozónő kevés van, na meg sok a gyerek, a legtöbb bölcsi max. létszámmal üzemel, egy gondozónőre jut 8 gyerek. Ennyi gyereket nem lehet egész nap szeretgetni!!!
Vannak kivételes esetek, amikor a bölcsi egy "szükséges rossz", olyan mint pl. a tápszer, ha nincs anyatej!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Először is Háziboszi és Timika, Titeket még nem is üdvözöltelek!

Kislilla! A Szent Imrében nem fogsz csalódni, hidd el!

Bölcsi téma nálunk is szóba jön időnként, mert Villő két éves koráig tervezem az itthonlétet. Az Általad felsorolt okokból:) Plusz nekem még kéne valamikor szakvizsgáznom is, de ha ezen mindig elszomorodok. Egyszer véget ér majd ez az idillikus állapot, h csak a gyerekek vannak, minden időm Nekik van.
A szeptemberi ovikezdésben én nagyon bízom, akár csak délelőttre is, de nagyon szeretném, ha Bálintot felvennék.
Viszont a bölcsi...én is úgy gondolom, mint Te Zsolka. Anyukám ugye gyerekorvos, jár pár bölcsibe, és ha ez kerül szóba, hallani sem akar róla.

Megymag! A síelés nagyon jó volt, és hát bevallom, Bálintot itthon hagytuk, csak Villőt vittük. Igaz, csak négy napra mentünk, de nagyon klassz volt a hó és gyönyörű az idő. Nővéremékkel voltunk, felváltva vigyáztunk a két babára, így mindenki tudott síelni.

Rétes! Ágoston simán felveszik oviba? Felétek mi a helyzet?

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Szia mindenkinek!

Mi még nem vagyunk annyira a bölcsikérdés közelében, de azért foglalkoztat a dolog. Csak az jutott az eszembe, hogy 1. nem olyan biztos, hogy hülyeség az a közhely, miszerint a gyereknek az nagyon fontos, ha a mamája kiegyensúlyozott (vannak olyan anyukák, akiknek egyszerűen az idegeire megy az otthonlét-ne értsétek félre, nem a gyerek, az otthonlét) 2. van olyan másfél éves, akinek egyből fekszik a bölcsizés meg a bandázás hasonkorúakkal, más gyerkőcök még négyévesen is alig tudnak beszokni az oviba. 3. És pl azt kimondja, hogy a bölcsi rossz kétévesen, de hopp, háromévesen az ovi máris más? És honnan tudjuk, hogy igaza van?
Ha belegondolok, amikor én voltam kis pelenkás (nem olyan régen ám! :) ), kortársaim közül elég sokan jártak bölcsibe, nem ritkán már egyéves koruktól. egyrészt, mert muszáj volt visszamenni dolgozni az anyukának, másrészt mert nem volt még úgy pszichologizálva ez a téma. És nem lettek lelkibetegek(akiket legalábbis én ismerek), nincs kötődési problémájuk az édesanyjukkal.
Hirtelen ez jutott az eszembe. Csak ne haragudjatok, ha bekavartam esetleg :roll:
Jó éjt!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Igen-igen, én is egyetértek, fölösleges pro és kontra kezelni a dolgot, mert én is szükséges rossznak tartom a bölcsit, a kicsik életkora miatt. De sajnos egy dolog elméleti szinten kezelni ezt, és másik dolog a való élet, persze optimistának kell lenni ebben (is), és persze törekszem rá, hogy ne kelljen, de higgyétek el, hogy vannak olyan szituk- amit most a fórum nyíltsága miatt nem szeretnék felfedni - hogy az ember rákényszerül. Éppen ezért dolgozom az alternatívákon ami kb a vagy még plusz egy félév otthon vagy az ismerős nénis alternatíva, de ezt még egyelőre absz. nem tudom. A bizonytalan helyzet miatt azonban biztos ami biztos alapon igyekszem bölcsihelyet keríteni. Már ez is elég fájó dolog. Úgyhogy ha nem haragusztok, de én a magam részéről hagyom ezt a témát, bocs hogy felhoztam, mert sajnos mindjárt az egerek is jöhetnek inni.

Más: Nem tudom ki írt az ebédeltetésről, talán Enikő.. Hát nálunk az a nap "fénypontja". Mintha a bomba csapott volna be. Amíg egyik el nem kezd enni, addig a másiknak se olyan sürgős a dolog, de utána....hááát az valami. Utóbbi időben általában meg sem próbálok én is velük ebédelni, de néha sikerül. A koreográfia teljesen változékony az épp aktuális hisztistől a fennálló/fenn nem álló :-) türelemtől és az én ugrálásom sebességétől függően. Sokszor ide kapok - oda kapok, K elkezdi enni a főzelékét, Á előtte megkapja a levesét, a kanál se mindegy, eszik pár kanállal, aztán jön, az anyaaaaa etess engem is, mesélj erről, arról- közben ha Kolos szépen nyitogat még csak csak megy a dolog, de ha akkora hisztit kivág mint ma, főzelékfelborítással stb akkor kissé nehézkessé válik a dolog :-) Ma a 11 hós gyerek annyira felhúzta magát hogy nem azonnal jön a kaja, ráadásul nem egészen az, amire számított, hogy kiborította a tálkát, a nagy részét sikerült megmenteni...Dührohamában tehetetlen voltam, aztán kis tanakodás után úgy döntöttem, ha elég idős ahhoz, hogy ilyen nagy módra hisztizzen, akkor ahhoz is, hogy "nagy módra" higgadjon, úgyhogy bement szépen kiságyába, addig befejeztem Á ebédjének a tálalását és közben a lehiggadás is sikeresen megtörtént, utána hüppögött kicsit, de ette mint a kisangyal. Amúgy nekem szeretik a főztömet, Kolos is leginkább a főzelékeket eszi. Én nem nagyon adtam nekik üvegeset, mert mindenkitől azt hallottam, hogy megszokják azt a műízt és utána az kell nekik. Néha vészhelyzetben/rohanásban adok Kolosnak egy olyan kis drágaságot amit írtatok vagy üvegeset, de csak gyümit, uzsira. Főzelékbe talán kétszer, nagy nyammogva meg is ette, de nem volt oda tőle. Á-nál utazáskor próbálkoztunk azzal is, de utálta és nem ette meg - mondjuk nem csodálom, mert eddig jó pár bébiételt az összes márkát megkóstóltam és nekem mindegyik nagyon műízűnek tűnik, tudom- tudom sokan mondják, hogy ebben "legalább tudni, hogy biocuccok vannak benne, meg nem vegyszeres" stb stb. De nálam a mérleg akkor is a friss (esetleg nagy ritkán biopiacon beszerzett) zőccségek felé billen. Mondjuk ennek egy hátránya van, utazáskor ugye... Úgyhogy én 2 éve cipeltem a sütőtököt, brokkolit, répát, olivaolajat, botturmixot, összevágtam bekészítettem és beadtam a szállodában a konyhára a saját edényünkben és tök aranyosak voltak, még azt is megkérdezték mikor mennyi vizet tegyen rá, mennyi főzőlével turmixolják össze...de ez nem Magyarországon volt - apukám elvitt minket síelni :-)

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Megymag!
Te aztán egy hős vagy a kajáltatással! Én sok konzervkaját adtam a gyerekeknek (bár Á-nak sokkal többet), és természetesen szerették is. Á. amúgy mindent, de tényleg mindent megevett (amíg külön kaját evett csináltam olyat, h bedobáltam mindenféle zöldséget egy fazékba, meg pipihúst, az egészet megfőztem. lefagyasztottam és azt ette 1 hétig, szava se volt, lapátoltuk :D ), mostmár válogatós a drága...
Azt hiszem, akkor ráhallgatok Spock bácsira, Mikinek lett ízlése, na bumm. :D

Rita!
Nem tudom, h Á-t felveszik-e simán az oviba, de reménykedek. Itt vidéken nem olyan gáz a helyzet, mint Pesten. Emiatt se nagyon bánom, h otthagytuk a várost.
Mikor kell beíratni a gyerekeket? Vmikor tavasszal, nem?

no, megyek csicsikálni!
Üdv: Viki
Vendég
 


Születéstörténet:

Jan. 2-ára voltam kiírva, ez pénteki nap volt. Előtte vasárnap költöztünk fel a családdal a kórház közelébe, reménykedve, hátha sietne megszületni a kis Ármin.
Nagyon jó dolgom volt ezidő alatt, nem kellett főznöm, gyerekekre is vigyáztak, szuper volt a lakás, ahol laktunk! Szóval felért egy kis téli "nyaralással"!
Aztán ahogy elérkezett a kiírás napja, egyre türelmetlenebbül vártuk a babát, aki semmi jelét nem adta, hogy szeretne megszületni!
Két naponta mentem NST-re a kórházba, ahol mérték a vérnyomásomat is! Végig alacsony volt, viszont a kiírás napján már 160/100-at mértek. Vissza is hívtak fél óra múlva, akkor is ennyi volt.
Az orvosom annyit mondott, hogy mérjem otthon is!
Kicsit rossz volt a közérzetem, de lejjebb 150 alá már nem is ment.
Ehhez jött még egy jó kis fülfájás, ami a decemberi "takonykór" szövődménye lett. Hát nekem még soha nem fájt a fülem, de ez elviselhetetlen volt!
Hétfőn befeküdtem a kórházba, mivel a vérnyomásom csak nem akart lejjebb menni.Első dolgom a kórházban az volt, hogy elmentem a fülészetre, ahol közölték, hogy hallójárat gyull.+elzáródásom van, amit kezelni kell! Így mentem minden nap kezelésre!!!
Délelőtt megittam éjgyomorra kb. fél dl olívaolajat, mivel nem volt ricinusom. Délután jött a hatása, kihánytam az ebédet. Késő délután behozattam ricinust, abból is megittam a fél dl-t, plusz rá a gyümilét. A hatása annyi volt, hogy éjjel többször volt hasmenésem, hascsikarásom, de fájás egy szem se!!!!
Ezek után a 4. túlhordott napon reggel mentem a műtőbe, elfogadva a helyzetet, hogy az én babám nem akar magától megszületni! A vérnyomásom már 170 volt.
A műtéti előkészítés kicsit horrorisztikusra sikerült, mint az előző két szülésemnél, mivel nem tudták bekötni az infúziót.
Sajnos, még az altató orvosoknak is gondot okozott, de aztán többedik próbálkozásra sikerült. Ezen én eléggé kiborultam. Megjött a párom közben, és megláttam a zöld műtősruhában, el is kapott a sírógörcs. Nagyon féltem, de tudtam, hogy egy jót alszom, jó kezekben vagyok, a babát meg apukája várja, ha megszületett!!!
Nem bírtam volna ki a műtétet, ha fenn maradok, így is 200-as vérnyomással altattak! A baba kivételétől még másfél órát "foltozták" a hasam!!!
Az orvosom mondta is, érezhető volt, hogy ez a 3. műtétem!!!
Apuka végignézte ablakon keresztül a műtétet, azt mondta, kész horror volt!
A babát azonnal megkapta, sőt egy órát vele lehetett!Szegénykén nagyon látszott, hogy túlhordtam, mert teljesen ki volt ázva!
Műtét után azonnal keltettek.Mikor levettek az asztalról, már nekem kellett kapaszkodnom a beteghordó nyakába! Ez volt a legrosszabb az egészben, és az első felkelés.
A szobában hamar magamhoz tértem, apuka hozta is a babát, de Ármin nemigen akart szopizni! 7 óra múlva felkeltem, megfürödtem és mentem a babáért, aztán már ment minden, mint a karikacsapás. Éjszakára is velem maradt, egész éjjel szopizott, meg kakilt! Magam mellett altattam, így könnyebb volt.
Nem tudtam volna nélküle aludni!!! Másnap már sokkal könnyebb volt, a babát nem adtam ki a kezeim közül, fürdetésre is mentem vele, nem engedtem elvinni!
Mikor bevittek a műtőbe, apuka lelkére kötöttem, hogy
mondja meg a hírhedt csecsemősöknek, hogy tápszert nem kaphat!!!Rá is ragasztották a kocsijára, hogy NEM KAPHAT TÁPSZERT!!!!! Ez fontos, mert aki nem szól, az automatikusan kapni fog! Ennyit a bababarátságról!
Második éjszaka eléggé kifáradtam, főleg attól, hogy hiába szopott egyfolytában Ármin, mégis ordított, tudtam hogy éhes.
Bementem éjjel a csecsemősökhöz, hogy adjanak egy kis vizet, de csak cukros volt. Kihúzta az üveget, aztán el is aludt!
Így én is tudtam pihenni. Harmadnap estére beindult a tejem, ekkor már nem kellett víz, szépen szopizott, meg aludt, így van ez a mai napig is!!!

Szombat délben már jöttünk is haza. Kicsit féltem a -10 foktól, meg a 200 km utazástól, de Ármin végigaludta az utat.

Mindent összevetve kellemes élményekkel jöttem haza, a fájdalmam is elviselhető volt, viszont nagyon gyorsan felépültem.
Nem bántam meg a kórház választást, de főleg az orvos választás
volt jó döntés, mert így kicsivel több figyelmet kaptam, hogy a Prof. betege voltam!!!
Amúgy itt is, mint minden kórházban vannak hiányosságok, felületes, elkerülhetetlen dolgok, de nem akarom ezzel íjesztgetni a szülés előtt állókat!!!
A lényeg, tudni kell mit akarsz, és ezt közölni is kell!
A csecsemősöknél ugyanez a helyzet, egy-kettőt elküldtem volna én is a "melegebb éghajlatra", de próbáltam magam visszafogni!

Szóval mindent összevetve, pozitív élmény maradt a szülés számomra, ha még egy babát vállalunk, biztosan ide fogok visszajönni szülni!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok mostanában, amit mindig el is olvastam, de reagálni már nem volt erőm.

Timika!
Most néztem csak hová valósi vagy. Én is Csongrád megyéből származom, csak Makóról, de Szegeden dolgoztam pár évet. A Klinikán fogsz szülni? Én ott születtem :D

Tünde!
Nagyon köszönöm, hogy leírtad a történetedet. Nagyon megnyugtató volt olvasni sok mindent. Azt is, hogy ennyi ideig vártak, hátha mégis beindul, azt is, hogy végülis nem volt olyan rossz élmény császár. Tanulságos számomra, amit a csecsemőosztályról írsz, de akkor ezek szerint jól tájékozottsággal, határozottsággal minden megoldható. Az altatás utáni állapotra, mikor át kellett volna karolnom a műtősfiút, még én is emlékszem. Nekem nem sikerült, :lol: , annyira fájt, de sikerült enélkül is átemelnie :D

Babaevéshez csak egy gondolat azok alapján, amiket írtatok: mivel Trudi még soha nem evett üvegeset (én is jobban bízom a sajátban, a frissben, ami biztosan mentes mindenféle műizéktől, még ha nem is bio), így kénytelen megenni a saját főztömet - bár tény, hogy eddig általában nem volt válogatós. De ezek szerint az ízlése majd később alakul ki :lol:

Böcsihez nem tudok mit szólni: valószínűleg nagyon egyéni mérlegelést kíván mind az anya személyiségét, mid a babát figyelembe véve - persze vannak kényszerhelyzetek. Én pillanatnyilag el nem tudnám képzelni, abban biztos vagyok, hogy abban a napi pár órában neki jobb a nagymamával, mint egy bölcsiben.

Háziboszi!
Kíváncsiskodhatok, melyik az a kórház, amit most végülis ott fogsz hagyni? (vagy ez csak az orvos hozzáállása miatt van?)
Vendég
 


Sziasztok!
Tünde!
Köszi a történetet! Nagyon tetszik, h elfogadó voltál, meghát mit is csinálhattál volna többet a spontán beindulásért. Azon csodálkoztam, h elaltattak a császárhoz, nem csak spinális érzéstelenítést kaptál. Ez a vérnyomásod miatt volt? Nekem a császárnál nagyon magas volt a vérnyomásom (hellp-syndrómám volt), de nem altattak el, csak érzéstelenítettek.
Nagyon aranyos a fiad azon az aprócska képen a tikereden! Milyen hamar elfelejti az ember, h milyen is egy csecsemő! :D
Férjed igen bátor volt, h végignézte a műtétet, le a kalappal előtte! Az én férjem is ott volt, a fejem mellett ült, símogatott és jajgatott, h mennyire be is van ő sz..va. :D De mondtam neki, h nálam jobban biztosan nem! :D
Ügyesen csináltad, h nem adattál neki tápot, de gondolom már tapasztalatból tudtad, h mikor fog beindulni a tejed. Mikinél már én is sokkal nyugisabb voltam, tudtam, h a kórházban nem fog enni, mert nem lesz mit. Á-nál meg azért nem izgultam, mert egyszerűen eszembe se jutott, h lehet vmi gond a tejjel. (Akkor még nem olvastam a babanetet, szerencsére? :D )

No, hímzek tovább, amíg lehet!
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!
Tünde!
Köszi a történetet! Nagyon tetszik, h elfogadó voltál, meghát mit is csinálhattál volna többet a spontán beindulásért. Azon csodálkoztam, h elaltattak a császárhoz, nem csak spinális érzéstelenítést kaptál. Ez a vérnyomásod miatt volt? Nekem a császárnál nagyon magas volt a vérnyomásom (hellp-syndrómám volt), de nem altattak el, csak érzéstelenítettek.
Nagyon aranyos a fiad azon az aprócska képen a tikereden! Milyen hamar elfelejti az ember, h milyen is egy csecsemő! :D
Férjed igen bátor volt, h végignézte a műtétet, le a kalappal előtte! Az én férjem is ott volt, a fejem mellett ült, símogatott és jajgatott, h mennyire be is van ő sz..va. :D De mondtam neki, h nálam jobban biztosan nem! :D
Ügyesen csináltad, h nem adattál neki tápot, de gondolom már tapasztalatból tudtad, h mikor fog beindulni a tejed. Mikinél már én is sokkal nyugisabb voltam, tudtam, h a kórházban nem fog enni, mert nem lesz mit. Á-nál meg azért nem izgultam, mert egyszerűen eszembe se jutott, h lehet vmi gond a tejjel. (Akkor még nem olvastam a babanetet, szerencsére? :D )

No, hímzek tovább, amíg lehet!
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!
Tünde!
Köszi a történetet! Nagyon tetszik, h elfogadó voltál, meghát mit is csinálhattál volna többet a spontán beindulásért. Azon csodálkoztam, h elaltattak a császárhoz, nem csak spinális érzéstelenítést kaptál. Ez a vérnyomásod miatt volt? Nekem a császárnál nagyon magas volt a vérnyomásom (hellp-syndrómám volt), de nem altattak el, csak érzéstelenítettek.
Nagyon aranyos a fiad azon az aprócska képen a tikereden! Milyen hamar elfelejti az ember, h milyen is egy csecsemő! :D
Férjed igen bátor volt, h végignézte a műtétet, le a kalappal előtte! Az én férjem is ott volt, a fejem mellett ült, símogatott és jajgatott, h mennyire be is van ő sz..va. :D De mondtam neki, h nálam jobban biztosan nem! :D
Ügyesen csináltad, h nem adattál neki tápot, de gondolom már tapasztalatból tudtad, h mikor fog beindulni a tejed. Mikinél már én is sokkal nyugisabb voltam, tudtam, h a kórházban nem fog enni, mert nem lesz mit. Á-nál meg azért nem izgultam, mert egyszerűen eszembe se jutott, h lehet vmi gond a tejjel. (Akkor még nem olvastam a babanetet, szerencsére? :D )

No, hímzek tovább, amíg lehet!
Üdv: Viki
Vendég
 


miért ment el ez háromszor?????!!!!
Vendég
 


Nyugi Rétes, ilyen már velem is volt! majd ugrunk...
Nekem egyébként nem okoz gondot a babakaja elkészítése, pillanatok alatt megy, kis olivaolajon pirítom, párolom, kevés lében fő, pár percig csak, hogy a vitaminok benne maradjanak, aztán lekapcs és a főzőlében még megpuhul, ha épp még nem az. A husit egyszerre csinálom egy hónapban egyszer kb 4-5 csirkemellet, kis porciókba teszem, aztán be a fagyiba, így azt elég csak kivenni, a fedőn felenged, aztán kicsit megmikrózom a biztonság kedvéért és már csak turmixolni kell a zőccséggel - közben csomó mindent meg lehet csinálni.

Tünde! Köszi a történetet, jó, hogy pozitívan élted meg! Ezek szerint még szóba jöhet egy negyedik is?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Rétes!
Én kértem az altatást, mivel az első szülésemnél spinál volt, és azóta is fáj a gerincem! Ezt kérdeztem egy altatóstól, aki elmagyarázta, hogy pont eltaláltak nálam egy ideget, és azért érzem sokszor ezt a fájdalmat. Lehet hogy már így is marad?! Plusz a para, hogy minden hallok, érzek, stb.
A vérnyomásom lehet hogy az idegességtől szökött fel az egekig!

Megymag!
Igen, szeretnénk majd még egy kislányt, ha összejön. A dokit kérdeztem, azt mondta, még egy-két gyerek belefér!!!
A Kennedy családnak állítólag 7 gyereke született császárral......

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


7 gyerek császárral? Hűűűűűűű (Egyébként melyik generációnak ? Mármint melyik asszonynak?)

De jó neked, hogy ilyen lazán állsz hozzá, nálatok otthon biztos rend van és fegyelem (bár ez ugye relatív), de nagycsaládosoknál valahogy mégis jobban mennek a dolgok - a párom már a harmadik lehetőségének felemlítésére is lefordul a székről - most, azt mondja.

Kép

Kép
megymag
 
 


b.Tünde! Örülök, hogy szép élménynek élted meg a szülésed! Az azért elég durva, hogy ilen sokáig tartott az összevarrás.
Az első császár nekem is kb 25 perc volt, ez meg egy óra. Avégére már fájt a vállam.

Nekem nincsenek túl jó híreim! Mióta császár volt minden nap előjött valami fájdalom. A ma éjszaka után elmentem orvoshoz és kiderült a méhszáj már teljesen zárt, a folyadék meg bent pang. Így aztán megtapasztalhattam a méhszájtágítást, kaptam ERGAM cseppet, és 2 hetet a váladék távozására. Ha nem jön össze altatásban ki kell szedjék. Holnap meg vérvétel, hogy van-e gyulladás a szervezetemben. Ez után a császár után szinte nem volt olyan nap, hogy ne szenvedtem volna valamitől.
Számomra egy 3-ik gyerek vállalása is elég lehetetlennek tünik.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő!
Valószínű azért tartott ilyen sokáig, mert az orvos végre rendbe tette a hasamat! Úgy érzem, mintha kisebb is lenne, mint a második szülés után!
Nekem már egyáltalán nem fáj, néha köhécselésnél érzem, de ez gyógyult a leggyorsabban!
Az előző kettőnél volt sebfolyásom is, az elsőnél 3 hónapig, mivel fertőzést kaptam, a másodiknál 3 hétig tartott!!!
Kaptál antibiotikumot a szülés után?
Azért ne keseredj el, lehet hogy nem lesz semmi gond!

Megymag!
Nem tudom melyik generációnál volt, a dokim emlegette, mikor kértem, hogy úgy műtsön meg, hogy én még szeretnék szülni!!!
A rendről csak annyit, hogy a napirend szigorú, fekvések, evések, fürdetés, stb. mindig ugyanabban az időben történik.
Ha másfajta rendre gondoltál, azt nem mondanám, mert Gábor fiam 2 perc alatt szétdobál mindent!!!
Az alvás még kicsit döcögősen megy 3 gyerekkel, mivel egy szobában alszunk. Sajnos nagyon kicsi a lakás, másfél szobás, ezért még együtt alszunk a gyerekekkel.
Gábor újra visszaszokott mellém az ágyikójából, de ez csak időszakos, Rózsánál is így volt, mikor Gábor született.
Ezzel kicsit a féltékenységén is próbálok enyhíteni!!!

Az én párom sem akart hallani a második gyerek után a 3-ról!
Nem is terveztük, de így alakult!!! Most úgy látom, nincs ellenére a 4. baba sem, de én mindenképpen várnék 3 évet, amíg kicsit összeszedem magam (fogyás, stb.)!!!

Kislilla, Virág!
Képzeljétek, megkeresett az IWIW-en az a pécsi csaj, aki ott volt a császáros műhelyen, és szintén két császár után szeretne szülni!!!! Nagyon el van keseredve, orvosa sincs!
Pécsen kellene egy jó doki!!!
SEGÍTSÜNK NEKI!!!!!!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Köszi Enikőnek és Tündének a szüléstörténetért! :wink:

A múlt héten voltunk genetikai uh-n, kiderült, hogy kislányt várunk! :D Nagy a boldogság :D
Jövőhéten megyek szemészeti kontrollra, utána lévő héten dokihoz. Elég laza a dokim, remélem hogy hasonló lesz a véleménye a végén, hogy a heg nem számít :wink:
Vérnyomásom még a másik rizikótényező, Zalánnal magas volt (145/95 fölé sose ment), gyógyszert szedtem rá, és persze csak akkor volt magas, mikor orvos v. védőnő mérte. Itthon naponta 3x mértem, rendben volt... már most is méregetem a háziorvosom tanácsára, eddig abszolút tökéletes.

Zalán egyébként sokszor kapott bolti bébikaját, de most már 1 hónapja legalább csak azt hajlanó enni, amit mi, babakaja abszolút kizárva, bármi jöhet azonkívül.

Bölcsi: hát ha nem jönne a kistesó, Zalánt is be kellett volna adnunk :cry: a férjem nem igazán keres jól, úgyhogy muszáj hogy két fizu (vagy legalább 1 fizu+gyed) legyen a kasszában. Így most hál'Istennek haladékot kaptunk, reméljük Rózával majd valahogy meg tudjuk oldani hogy 3 éves koráig itthon maradhassak vele. Zalán is majd 3 évesen megy oviba, addig nem engedem ki a kezeim közül :wink:

Kép
Kép
evicuska
 
 


Sziasztok!

Megymag :) Igen, Kristóf is szeptembertől lesz ovis. Most nagy gondban vagyunk az ovi kiválasztásával, ugyanis amit szeretnénk, az pont a város másik felén van és egy autó van csak a családban…
Alapvetően én sem vagyok bölcsi párti, de egy 2 évesnek talán már nem lesz annyira nehéz. Voltak nálunk tegnap ismerősök és mesélte az anyuka, hogy abba a bölcsibe, ahova a kisfia járt, volt, aki már 10 hónapos babát beadott :shock: :shock: Na erre nem lennék képes…

Zsolka :) Mit mondott a doki, ami miatt a váltás mellett döntöttél? Találtál már esetleg új dokit?

Enikő :) A hasfájás kemény, nekünk is volt benne részünk sajna :( A végén már szinte kenyéren és krumplin éltem, mégis fájt a hasa :twisted: Ami nekünk segített, az a Gripe Water volt, onnantól lényegesen csökkent a pocakfájás. Próbáltuk az Infacolt és az Espumisant is, de nekünk nem nagyon használt. Kristóf 3 hónapos korára nőtte ki.
Miért tartott ennyivel több ideig a 2. csaszi?
Jobbulást neked!

Ritmit :) Köszi az üdvözlést :wink: Villő miatt nem biztos, hogy felveszik Bálintot az oviba? Ez teljesen törvényellenes lenne :evil:

Háziboszi :) Az egy év azért rengeteget számít egy gyerek fejlődésében, szerintem talán könnyebben leválik az anyáról, de persze ehhez kell a megfelelő óvónő és a beszoktatás is. Nálunk pl. a körzeti oviban nincs beszoktatás :shock:, ki is akadtam rajta rendesen, tehát oda tuti nem adom be Kristófot.

Tünde :) Szuper, hogy apa rögtön megkaphatta Ármint :) 7 gyereket szülni csaszival azért nem semmi :shock:

Virág :) Igen, itt, a szegedi klinikán fogok szülni :) Egyébként eredetileg én meg pesti vagyok, a párom szegedi és én költöztem hozzá :D

Evicuska :) Gratulálok a kis Rózához, szép nevet választottatok :D

Mi is voltunk tegnapelőtt UH-n, minden rendben van a kiscsajszival :) Egyelőre még faros, de ez nem jelent semmit (remélem :roll:).

Szép napot nektek!

KépKép

KépKép
timika
 
 


Timika! Állítólag az összenövések miatt!
Gripe Water-t hol lehet venni? Mi az pontosan? És hogy kell adagolni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő, ezt találtam neked a gripe water-ről:
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=3076
gyógyszertárban lehet venni. 1 hónapos korig viszont még nem ajánlják!

remélem nem kell visszamenned megint a kórházba, szegénykém :(

Evicuska, gratula a kislányhoz! :) :)

Tündi, köszi hogy leírtad! úgy látszik bevált a doki, szuper :)
csecsemősök :(
írok privit!

Timika, ez még tényleg semmit nem jelent :) 34. hétig szoktak a babák befordulni!
én is jól megijedtem, mikor 27 hetesen faros volt a pici, aztán 1 héttel később befordult! :) de ez végig akármikor lehet, közvetlen szülés előtt is előfordulhat :)

Kép
borgmama
 
 


Enikő :) Gripe Watert gyógyszertárakban és a Brendonokban láttam eddig. Viszont, ahogy Borgmama is írta, Milánnal várnotok kell még egy kicsit, mert 1 hónapos kor előtt nem ajánlják :(
Ami eszembe jutott még a hasfájás csökkentésére, az a cseresznyemaggal töltött párna (ilyet lehet a DM-ben készen venni), meg kell melegíteni és a pocakjára tenni. Milán egyébként általában milyen gyakran eszik?

Borgmama :) Igen, tudom, hogy még nyugodtan foroghat össze-vissza, Kristóf is bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, ha egy baba meg akar fordulni :twisted:

KépKép

KépKép
timika
 
 


Isarenikő!

Ármin is kissé hasfájós, főleg, ha tejet iszom!
Nekem az vált be, hogy jó melegen betakarom a hasikáját, pl. egy textilpelust összehajtok egy csíkra, és ráteszem a hasára. De egy kicsi sál is megteszi!
Na meg a hordozókendőbe kötve is enyhül a hasfájása!!!

Borgmama!
Nem jött át a privi!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Nektek a sok jó tanácsot a hozzátáplálással és a balesetekkel kapcsolatban. Megnyugtattatok! Tényleg nagyon megerősítőleg hat az, hogy nem csak én járok abban a cipőben, hanem közületek sokan küzdenek hasonló problémákkal.

Tünde!
Köszi, hogy leírtad a szülést! A férjed hogyhogy megnézte a műtétet? És mit jelent az, hogy horror? Miért kellett rendbe hozni a hasadat, korábban volt vele valami a műtétek során?

Timika!
Az echinacea-t mások is ajánlották nekem! Jó hogy írtad, mert így eszembe juttattad! Neked akkor jó tapasztalataid vannak a homeopátiás szerekkel kapcsolatban? Bevallom – lehet, hogy furán hangzik – de én még nem mertem alkalmazni a homeós bogyókat. Pedig sok jót hallottam róluk, még a gyermekgyógyászat területén is. (pl. nátha, megfázás esetén stb) Valszeg a köv. várandósságkor belevágok! Mindenesetre majd várok tőled/tőletek tanácsokat!
Örülök, hogy minden oké a kicsivel!

Borgmama, Kislilla, Háziboszi!
Húú, már lassan elkezdődik a végső visszaszámlálás!
Akkor ki hol is fog szülni???? Bocsi, de keverednek már a dolgok…És ki mit hagy ott?
Lehet, jó lenne az a korábban emlegetett táblázat….de kinek van rá ideje.
Enikő!
Jobbulást és bízom benne, hogy nem lesz komolyabb a dolog! Hogyan fordulhatott elő ez?

Még egy kérdés: Szült/fog szülni valaki az Istvánban?

Képzeljétek, voltunk Hunorral kismama klubban. A szoptatásról volt szó, én is elmondtam az élményeimet, tapasztalataimat. Olyan jó volt látni azt a sok pocakos kismamát! Hunor is jól eljátszott a többi gyerekkel, nekem is jó volt kimozdulni. Még aznap meglátogattunk még egy ismerős anyukát, aki szintén várandós. Az első gyerek 1,5éves és most 15 hetes az anyuka. Jól elfárad, meg nem is volt jól. Szóval nagyon szeretnék már én is kismama lenni, de most még Hunorra tudok csak koncentrálni.
Másik dolog: napirend kérdése…nálatok van már, ill. szorosan tudjátok tartani? Rá lehet erőltetni egy kicsire, hogy naponta egyszer aludjon, mert egy ismerős anyuka ezt szeretné. Én nem vagyok benne biztos, hogy ez jó…ti hogy gondoljátok?

Egy sikerélmény: Hunor evett! Sütőben megsütöttem krumplit, reszeltem sajtot, meg margarinnal és tejföllel kevertem össze. Örülök!

Üdv
borakata
Vendég
 


Tünde! azért nem ment át, mert még nem írtam meg :oops:
nade majd most!!!!

Borakata, a nappal 1 alvás kb 1 éves korukra jó a babáknak. akkortájt sokan maguktól is átállnak erre. én semmiképp sem erőltetném (de ugye tudni kell hogy én nagyjából semmit :lol: )
én is vártam vártam, mikor Linda egy éves lett, már akkor is voltak olyan napjai, amikor nem aludt szinte semmit, vagy csak este 6kor ájult be (aztán éjfélig szórakoztatott minket). aztán ahogy 16 hónaposan elválasztottam, elkezdett mélyebben aludni nappal, és kialakult, hogy csak egyszer alszik. (még mindig előfordul hogy ez kimarad)
napirend nálunk nincs szigorúan, nem is nagyon menne, a férjem annyira későn- sokszor eltérő időpontokban ér haza. és hát a fürdetést általában ő csinálja (pontosítok, én vetkőztetek-gyereket a kezébe adom, zuhanyoztatom, ő csak fogja-emeli ha kell, majd kiveszem megtörlöm-pelenkázom felöltöztetem).
na persze nem mindig van ez így, mert van hogy alszunk mire hazaér.
gondolom a 2 gyerkőccel már szigorúbb rendet fogok tartani, mindenki ép elméje érdekében...

Kislilla és én is a szent imrében szülünk, ugyanannál a dokinál (de legalább a szülésznőnk más :lol: )
Háziboszit még nem tudom hol fog szülni, remélem sikerül jó helyet-dokit találnia :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Felkavaródtak a vizek baleset-és evésügyben :) És mi lesz még később, amikor már az jön, hogy melyik cipő kell: a N... vagy az A...? Majd azt is Spock bácsival magyarázzuk, ő sokszor megmondta a tutit :D
Viki! Hímzés? Én kötés, és most már horgolás is :) Bp mellett laktok valahol ott, vidéken? Csak azért kérdezem, mert mi is szeretnénk kertes házat, Érden gondolkodunk, de nem tudom...Pro és kontra?

Tündi! Annyira jó hallani, hogy minden rendben volt és van! Nekem is de jól jött volna egy olyan doki, aki laposabbra varázsolja a hasam! Óriási maradt Mazsi után. Amikor kb 7 hetes terhes voltam a kicsi lánnyal, a ,,nagyfiúval" táborozni voltunk, és ott kiderült, hogy babát várok. És akkor jöttek kedvesen gratulálni, hogy nem is vették észre, pedig jéééé, tényleg, milyen kis csinos már a pocim, mekkora a pici? most hogy mondjam meg, hogy normál körülmények között ilyen a 4./5. hónapban szokott lenni??? :lol: :roll:
A 7 császárról az jutott eszembe, hogy bezzeg ott senki nem foglalkozott a hegvastagsággal meg a szövődményekkel :)

Virág! A kórházról igazából nem tudok semmit, nem voltam még a szülőszobán, nem is megyek, mert találtam egy dokit!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira megnyugtató jelenség! Iszonyat gyomorideggel mentem ma be hozzá a kórházba beszélni, és nem kellett egy perc, elpárolgott, huss! Rengetegen vannak nála, mondta is, hogy ha van valaki más is a tarsolyomban, akkor inkább oda igazoljak át, de ha nincs, akkor szívesen fogad. Mondtam, hogy nincs. Fogadott. Nyugodt, kedves, nyitott, egyenes, türelmes. Első benyomásra. Másodikra lehet, hogy beleszeretek :oops:
Szóval az exdokim miatt váltok. Elvesztettem a bizalmama vele kapcsolatban, sajnos, azóta kiderült, hogy volt is valóságalapja :(
Na mindegy. Azért megköszönöm majd neki az eddigi közreműködést.

Timika és Evicuska! Éljenek a kiscsajszik! Javul majd a nemek aránya :) És timika! Nincs beszoktatás????? ezek nem normálisak (már bocsánat). Ennyi.

Nagyon jól esett, hogy eszetekbe jutottam, mindenkinek nagy ölelés érte!
Ja, én az új Margitban leszek. Mehetnék össznépi szülési bulira a Szent Imrébe, de félek, hogy érkezési sorrend lesz, és nem engednek be. :D
Bár lehet, hogy kicsit csúszik majd a kicsi lány, több jelzés is érkezett, hogy egy héttel tuti fiatalabb. Így a szülinapomra írták ki :) Nnnna, majd meglássuk, a vak is azt mondta.

Jó éjt és szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
háziboszi
 
 


Sziasztok!

Borakata: én az Istvánban fogok szülni, dr. Kosztin Árpádnál. És ma kismama-jógán előtört belőlem, hogy igenis kell nekem a dúla (aki tartja a kismama-jógát, ő dúla is), úgyhogy lestoppoltam magamnak júniusra, mert havonta csak egy mamát vállal.
És ugye én Tatabányát váltom le az Istvánra. Most is mondta a dúlám, hogy a tatabányai kismama-jóga csoportjából 12 mamából 10nek lett császára, csak kettőnek sikerült term.úton szülnie :!: :evil: hihetetlen...

Ja, és a napirend. Én mindig alkalmazkodtam Zalánhoz :oops: Az elején mire felfedeztem, hogy hoppá az utóbbi pár napban mintha minden nagyjából ugyanakkor történne, másnap már tuti másképp volt :lol: Aztán 11 hónapos korában magától átszokott az egyszeri, ebéd utáni alvásra, azóta mondhatom, hogy van napirendje. Van hogy hamarabb, van hogy később tesszük le, de általában 1 óra körül kezdi meg a sziesztát (2-3 órát alszik), és igyekszem úgy alakítani a napunkat, hogy tényleg nyugodtan tudjon aludni délután. Este meg olyan fél9körül szoktunk fürdetni, utána alvás.

Rendeltünk neki leesésgátlós ágyat, a hosszúsága állítható 3 hosszúságra. Bár lehet hogy ezt már írtam... Remélem tetszeni fog neki.

Kép
Kép
evicuska
 
 


ÓÓÓ, elfelejtettem!

Gratula Evicuskának a kis Rózához! Tényleg szép név! Neked is magasvérnyomás miatt lett császár?

Timika! Tök jó, hogy nálatok is kislány érkezik!Van már név?

Borgmama! Köszi!
De jó, hogy egy orvosotok van! Lehet tapasztalatot cserélni!
A Szent Imrét nagyon dicsérik. Biztos az is mindig full, mint az István.

Apropó: volt valamelyikőtök az alsópáhoki Kolping hotelben? Egy ismerős anyuka szerint nem olyan jó, mint ahogyan reklámozzák.

Az egyik ismerősöm most 37 hetes. A kisfia pedig a jövő hónapban tölti az 1.évét. Belegondoltam abba, hogy fog sétálni a kettő csöppséggel, mert a kicsi még nem tud járni...
Mostanában azon gondolkodom, hogy mikorra tervezzük a babát. És most kérdezek valamit - bocsi ha hülyeség -: ti belevettétek a számításba azt, hogy ha másik évszakban születik a 2. baba, akkor csomó új ruhát kell venni, ha pedig azonosban születik, akkor ez a kérdés megoldott? Bocsi, hogy az anyagiakra térek át. De többen írtatok erről a bölcsi-kérdéssel kapcsolatban. Vagy nem kell törődni a ruhatárral?
Nekünk is húzós lesz ez a jan.-feb. Tényleg, csak úgy szalad a pénz...hiába húzza be az ember a féket. Meg lemond sok mindenről.
Rita! Jó lehetett a síelés! Én is szeretném egyszer kipróbálni! Kicsivel együtt síelni? Akkor bizti profi lehetsz!

Tünde! Te hol is szültél?Bocsi, ha már írtad....

ÓÓÓ, mit szóltok a belgiumi bölcsi-terrorhoz?Teljesen ledöbbentem...borzasztó és hátborzongató!

És még egy felvetés: ki mit csinált/csinálna máshogyan a második gyereknél??? Erre nagyon kíváncsi lennék! Nekem már kezd körvonalazódni pár dolog. Ti hogy vélekedtek erről?

Szép estét, békés éjszakát!
borakata
Vendég
 


Evicuska!
Szinte egyszerre írtunk!
Akkor Te is az Istvánban szülsz? Én a másodikat is ott szeretném, mert az orvosom oda bejárós.
Milyen az a leesésgátló ágy? Kíváncsi lennék rá! Zalán veletek alszik?

Apropó: jó lenne megbeszélni ezt az együtt alvásos, másik ágyba szoktatás kérdéseit is.
Hunor velünk alszik. Úgy tervezem, ha jön a következő, akkor jó lenne külön tenni őt. Most úgy néz ki, lehetetlen, annyira cicimániás.

Na most már zárom a soraimat....nem akarok sok lenni!

Még egyszer békés éjt!

borakata
Vendég
 


Hát nálunk más évszakba születik a tesó (Zalán már inkább téli, kistesó meg tényleg nyári), és ráadásként lány is :wink: De igyekszem turizni, eddig úgyis panaszkodtam, hogy tele van mindig minden rózsaszín csodákkal, fiúkra alig van valami :D

Zalán nem velünk alszik, hanem a babakocsijában :oops: Nagyon gáz... úgyhogy ezt csinálnám másként a kistesóval. A nyáron kezdett el elfajulni a dolog, mikor a balcsin voltunk és amikor már nagyon kész voltam, hogy 5ödszörre kelt fel, beraktuk a babakocsiba, nem is kellett ringatni, aludt... aztán itthon amikor nehéz éjszakák voltak, jöttek a fogai, csak akkor raktuk be a babakocsiba éjjelre... aztán egyszercsak úgy maradt... már úgy voltam vele, hogy bekeményítek decemberben és visszaszoktatjuk a kiságyba, de mivel úgyis neki veszünk másik ágyat, így úgy döntöttünk, hogy hagyjuk és majd akkor harcolunk egy jót, ha meglesz az új ágy. Zalán napközben mikor kicsi volt, szinte csak kint aludt az erkélyen, kiv. ha lázas volt. Télen is kint aludt, az ebéd utáni alvása is ott történik, persze babakocsiban. de egyáltalán nem kell elringatni, kirakom és alszik. Csak az éjszakai babakocsizás ami kiborít, de most nem foglalkozom vele...

Sajna képem nincs az ágyról, de ha megérkezik, lefotózom és berakom a képét :wink:

Cicimánia: egy ismerősnél is cicimániás volt a kissrác, napközben is csomószor nyúlkált be anya pólójába. Pozitívat tesztelt az anyuka és aznaptól nem adott neki cicit és egyáltalán nem sír után, nem tépi a pólóját.
Zalán mondjuk nem volt cicimániás, 9hetes volt a kistesó mikor magától abbahagyta.

Én se akarok sok lenni :oops: Jó éjt!

Kép
Kép
evicuska
 
 


Sziasztok!

Tünde! Az én férjem is végig nézte aműtétet (Többieknek: A Szent Imrében egy üvegablakos ajtón keresztül nézeheti az apuka a szülést, abban a helyiségben, ahova viszik a picit. Nekem nagyon jó volt, hogy ha oldara fordítottam a fejem és láttam a férjem, utána meg láttam, hogy dajkálja Villőt. Megnyugtó érzés volt.

Enikő!
Jaj, nagyon remélem hogy haram rendbe jössz, sajnálom, hogy ilyen gondok adódtak a műtét után!
A Gripe Watert mi is próbáltuk, de Bálintnál nem vettem észre semmilyen hatást. Nekünk egy dolog segített: az idő. Meg a szélcső:) Kicsit brutálul hangzik, de sokszor megnyugtatta a babákat, Villőnél is alkalmaztam párszor. Talán érdemes lenne kipróbálnotok. Picit kell csak bedugni a popsiba, és úgy süvít ki a levegő, a pocakot maszírozni kell hozzá.

Gratulálok a kislányokhoz, nekünk nagyon bevállt így másodiknak!! Olyan kis nyugodt Villő, finom kislány:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!
Sok volt a mai termés! :D

Enikő!
A grippe water nekünk spec. nem jött be, Miki volt hasfájós, de nem enyhítette neki. Viszont a barátnőm fiának használt. Iszonyú büdi, persze ez nem lényeg. :D

Borakata!
Napirend szerintem alakítható a mama által, de csak biz. határokig. Nekem soha nem ment, h rászoktassam a fiúkat az 1 alvásra. Á. 1,5 éves kora körül hagyta el a két alvást, ami azért rekord. Miki meg össze-vissza csinálja, most megint 2x alszik úgy 1 hete. De előtte meg már 2-3 hétig csak 1x. :roll: Szóval nekem nem sikerült ilyen téren "betörni" a fiúkat. A többit viszont én alakítom, evések, fürdések, mesenézések, lefekvés ideje, stb. Hallottam már olyanról, h mindent a gyerek "dönt" el, de szerintem ez hülyeség. Elnézést mindenkitől, akinek ez a taktikája! :D
Anno amikor Á. olyan 5 hónapos volt, akkor lángolt fel bennem is a vágy, h megint legyen babám. :D Fura is volt saját magamnak, h miért vágyom máris újabb babára. Nohát, Miki után még most sem vágyom kövi. bébire, pedig ő már 1 éves! :D
Nálunk aztán teljesen eltérő az évszak, hiszen Á. augusztusi, Miki meg januári. Mondjuk ruhagondunk az nincs, a fiúknak van 4 fiú uncsitesója, úgyhogy ez a gond le van. Amit a legkisebb levesz, azt Á. azzal a lendülettel el is kezdi hordani. Csak arra kell vigyázni, h egy-egy különlegesen kedves darabban (pl Thomasos póló, Verdás pulcsi) ne mutatkozzon az uncsitesó előtt, mert kitör a háború.

Boszi!
Horgolni soha nem tudtam rendesen megtanulni, a kötés meg túl bonyolult nekem, meg nem is rajongok annyira a kötött cuccokért. A hímzésbe (keresztszemes) viszont teljesen beleszerettem, vmikor Á. születése körül, és azóta is nyomom, vagyis bököm. :D
Bagon lakunk, és nagyon örülök, h otthagytuk a "büdös várost". Eleve is vidéki vagyok, a férjem után költöztem Pestre, úgyhogy mindig vágytam vissza falura. És ez itt igazi falu, szeretem, bár még nem régóta lakunk itt. Én csak javallani tudom a kertes házat, főképp a gyerekek miatt is.

Mit csinálnék másképp? Fura, én arra törekedtem, h mindent ugyanúgy csináljak, mint elsőre, dehát azért a gyerekek nem egyformák, másként kell velük bánni. Úgyhogy függetlenül a szándékaimtól ígyis-úgyis másként csinálok sok mindent. Volt viszont 1-2 dolog, amihez ragaszkodtam: nem ringatom álomba a gyereket, nem alszik az ágyunkban, nem iszik cukros lötyit/teát, ebédre mindig meleg kaja van, nem borítom a napirendet, csak "háborúban". Ilyesmik. Ehhez ragaszkodtam mindkétszer, mint mohamedán a Koránhoz, és mindig 8-kor fekvés van. :D

Evicuska és Timi! Gratulálok a kislányokhoz! Úgy látom mindketten osztatlanul örültök a hírnek!! Így a helyes! :D

Én se akartam hosszú lenni, de persze már megint az lettem!
Üdv: Viki
Vendég
 


Enikő! Sajnálom a kálváriádat, remélem mihamarabb rendbe jössz. Kitartás! Pár éve kötelezően mindig adtak ergamot csaszik után, mostanra nem, pedig a te esetedben lehet hogy jobb lett volna az elején egy nagyobb adag??? Ki tudja...

GripeWater nekünk jó volt, de 1 hós kortól. Ami még ennél is jobban bevált Á-nél az az aloe activator volt. (A szokásos infacol, espumisan körök után) K nem volt hasfájós iagzán.


Én napirend és alváspárti vagyok, sztem jobb a gyerkőcnek, ha kiszámíthatóak a napjai, legalább kb. szinten. Csak erre ugye rá kell venni őket. Minél korábban, annál könnyebb. Nekem alszanak du és aludni is fognak és kész ebből nem engedek - ahogy vki írta:-) a mindenki idegei kedvéért.

majd igyekszem alaposabban visszaolvasni, de most mennem kell, felsírogat, hamarosan jön a cicihiszti, meg le is fekszem inkább. Jóéjt!

Kép

Kép
megymag
 
 


Timika! Ezt a cseresznyemagpárnát ki fogom próbálni. Köszi az ötletet.

Borakata! Alvással kapcsolatban: erőltetni szerintem nem érdemes, figyelni kell a gyerekre és mikor látod, hogy nehezen alszik el délelőtt, nehezen alszik el du, akkor kell megpróbálni az egyszeri déli alvást. Én már nem is emlékszem pontosan, hogy mikor álltunk át az egyszeri alvásra, de kb 1 éves lehetett, vagy egy kicsit több.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Evicuska! Kérhetek képeket az ágyról?

Borakata! Mi nem vettük számításba az évszakokat a gyerekek tervezésénél, bár milán a ter szerinti időt nem vette figyelembe. :D Mi 2-3 hónappal későbbre terveztük volna (hogy december, januárt mindenképp elkerüljük), persze nagyon örültünk igy is mikor megtudtuk, hogy jön.
Ruhát nagyon sok helyen, nagyon jó áron lehet venni. Pld: angol turi a keletinél, bababörze, internet, stb. Én meg el is adom szinte új állapotban őket, ahogy a gyerek kinövi.
Hogy mit csinálnék másképp? Egyelőre azt hiszem semmit! Csak bízom benne, hogy a legjobb tudásom szerint csinálom, amit csinálok, és alkalmazkodom a gyerekeimhez. Majd később kiderül!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Viki! Én is 11 februárban! Nahát, akkor Te még közelebb vagy, mint Kolos, pedig már ő is az én emberem a 10-ével.
És miket hímzel keresztszemesen? Én is szívesen bökdöstem anno lánykoromban, jól lazít, csak épp sosem tudtam funkciót adni neki, és úgy azért nem volt kedvem, csak anyagdarabkákat díszíteni vele a semmiért :?

Délutáni egyalvásos: Andris jóval egy éves kora előtt állt át. Úgy 10 hósan talán. Gyanakodhattam volna... :? Úgy történt, hogy egyre később aludt el délután - a végén már lényegében 6-kor, és utána 11-12-ig kukorékolt. Látszott, hogy nem tud aludni még egyszer, ha délelőtt szunyált egy embereset. Ekkor volt pár hét fárasztó: ébren kellett tartani este 5-6 között. Mindig volt egy holtpont, aztán ha túljutott rajta, akkor elketyegett 7-f8-ig, akkor meg már lehetett fektetni. Szerintem észre kell venni a jeleket, aztán mérlegelni, hogy mi hogy éri meg. Nekem pl. a délutáni alvás is ezért nem éri meg most már: időnkénti hisztivel, alapos kifárasztással el tudnám talán érni még mindig, hogy aludjon Andris, csak akkor este 10 előtt nem lehet lelőni: úgy negyed-fél 2-kor tudom lefektetni délután legkorábban, így akkor f5 körülig nyomta gyakran, ha már egyszer elaludt. Na ez így nem éri meg, hiába hiányzik nagyon a nyugi a délutánból. Bár most már kezdem megszokni.

A hasfájáshoz nem tudom hozzászólni: nálunk nem volt gond ezzel szerencsére, de a barátnőmék szintén szélcsöveztek, és azt mondták: jó látni, ahogy megkönnyebbül a gyerek tőle. Viszont valahol olvastam, hogy az nem véletlen, hogy a gyerekek akkor nyüglődnek a legjobban (mondjuk a hasuk miatt), mikor az anyuka kezdi egyre türelmetlenebbül és kimerültebben hazavárni az apukát :wink: Szóval mikor a mi erőink elfogynak lassan, és már minden idegesítő, és elkezdjük a negyed órákat és a perceket számolni, mikor hazaér a felmentősereg (aki persze pont csak ilyenkor késik... :evil:) akkor persze a kicsi is kattan egyet, és jön a nyekere - kinek a hasától, kinek másért.

Napirend: Andrissal még nem voltam rá annyira kényes, de ahogy nőtt, egyre fontosabb lett. Meg persze én is jobban éreztem, mi reális, mit akarnék én. Mostanra van egy viszonylag szabályos napirendünk, és ez jó. Viszont a kis (mondjuk negyed-fél órás) csúszásokból nem csinálok gondot, engem az nem zavar. Fő, hogy legyen rendszer, és lehessen tudni, kb. mi jön. Ez jó Andrisnak is, számít a következő pontra.
Most pl. főzés jön :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


JA Enikő: nekem is felírt Ergamot a dokim a 6 hetes kontrollon, mert nagyon lassan húzódott vissza a méhem. Ki is váltottam (állati drága szerintem, valami 3000 pénzt fizettem a két üvegért), azt mondta, azt mind meg kell enni. Elolvasom az utasítást, hogy mégis mikor és mennyit - erre ott áll, hogy a tejelválasztást csökkenti. Nem csökkentHETI, hanem így, tényszerűen. Nnnna.... pánik. De utánajártam: azt a javaslatot kaptam egy rokon orvostól, hogy csináljam azt, hogy nem rögtön az egész adagot veszem be (valami napi többször sok csepp), hanem fokozatosan vezessem be, így szokták csinálni, mikor szoptatás van. Tehát először csak napi egyszer mondjuk fél adagnyi csepp, aztán kétszer ugyanaz (pár nap múlva, és figyelni, hogy változik-e a tej mennyisége), aztán tovább. Így csináltam, semmi baj nem lett. A neten is kutattam: egy csomóan beszámoltak róla fórumokon, hogy kutya bajuk nem lett tejileg tőle, mások panaszkodtak. Úgyhogy kétesélyes, szerintem jobb óvatosan csinálni, hogy alkalmazkodni tudjon a szervezet.
És mielőbbi jobbulást!

És évszakok és gyermektervezés: mi nem a ruhák, hanem a gyed alapján hajtottunk a nyári gyerekre :oops: Ruhákat mi is öröklünk, legalábbis a kicsiknek. Andris már túl nagy, utolérte az unokatesókat illetve őt is utolérték, neki már nem jut, én is neten szoktam vásárolni - esetleg börzéken, ha eljutok. Így tök jó olcsón meg lehet úszni. Lány uncsitesó kevesebb van, ott nincs veszélyben a készlet. Ilkának egy-két új holmija van mutatóba, azt is ajándékba kaptuk. Viszont a gyed meg a nyári szabik (olyankor segítségünk is több van, a férjem is otthon tud maradni) sokat nyom a latban, pedig én hajlottam volna egy kicsivel több szünetre. Ha terveznénk még egy babát (függőben van még), akkor ezt is meg kell gondolni majd, nem lesz könnyű kérdés. Egyébként az tök jellemző, hogy az ember 5-6 hónaposan kezd el másik gyereken agyalni: ilyenkor zárul le az első, egybenövős-szimbiotikus időszak, amikor anya és gyerek össze van nőve, egymásra van nagyon hangolva, ilyenkor kap már más kaját is lassan a kicsi. (És nézzük csak meg, milyen sok tesó születik - persze nem-császáros körökben :wink: - 15-16 hónapra!!! De ez már csak az én magánelméletem, hehe... :lol: )

Kép

Kép
zsolka
 
 


Megymag! A korházba mindennap szurit kaptam reggel-este (méhösszehúzót), hazajövetel után elhasználtam egy ERGAMCSEPPET, ennek ellenére ez van.

Zsolka! Egyrészt nem alkamazkodhatok így a csephez, komolyan be kell tartanom az utasításokat, ha azt akarom, hogy hasson, másrészt megkérdeztem a dokimat erről, már az első kapcsán, állítólag az semmit nem jelent, hogy ráírták. Ezt a cseppet állítólag csak kizárólag szoptatás alatt, szülés után használják.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

A Szent Imrében nekem nem adtak egyáltalán méhösszehúzót, szerencsére! Utólag visszagondolva, nemvolt túl kellemes élmény!!!
Az előző két szülésemnél viszont adtak!
Mivel most fájásaim sem voltak, mert ugye program császár lett, nem voltak utófájásaim sem a szoptatás alatt!
Szóval MINDEN ROSSZBAN VAN VALAMI JÓ!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Jóestét Szépestét Mindenkinek!

Ergam: Képzeld Enikő nálunk most a megyei kh-ban azt mondták távozáskor, amikor érdeklődtem, hogy na és akkor Ergam? hogy már nem nagyon adnak Ergamot, pont azért mert hátráltathatja a szoptatást általában. Persze császár után más volt, akkor szerintem erősebb volt a vérzés utána, de most meg mintha tovább elhúzódott volna. A fene tudja. Mindndesetre csaszi után a kellemes oxiinjekciók után jött az ERGAM és szoptatásügyileg semmi de semmi hátrányt nem okozott tejileg, dőlt a lé:-)))

Zsolka! Nálunk amikor Á kezdett átálni az egy alvásra (ő angyon korán, talán 7 hósan), akkor letettem 11, fél 12 fele és 2-3 ig aludt. Aztán ahogy nőtt, úgy bírta ki délig (no meg még tovább). Kolossal pont most van ez az átmeneti helyzet. Pár napja még vígan aludt kétszer, egyszer ebéd előtt, egyszer utána. Most kezd átállni, így a de. alvás eshetőleges. Illetve le tudnám tenni az ágyába 11 fele, de ez 2 okból nem jó nekünk. Egyrészt amikor Á végre hatszázadik meseolvasás után elvonul a szobájába, előtte még elhangzik egy két csatakiáltás, ezért lehet h felébresztené, másrészt ha nem is, akkor is K előbb ébredne és az a minimális du-i nyugi, ami megjár az is oda lenne. Így vagy szunyál egy picit a babakocsiban de. a séta alatt, vagy ha nem, akkor kihúzom vele ebédig- ilyenkor élmény a 2 db hullafáradt gyerek egyszerre történő ebédeltetése és fekteteése, de ! kárpótol utána a biztos nyugi...(Kivéve pénteket, mert akkor nem tudom mi volt velük) Á mormota sokszor 3 órát is alszik, bár mostanában csökken az adag, K kevesebbet.
Ja és egy hős vagy, hogy Andrissal kibekkeled szunya nélkül

na mehetek is szoptatni, negyed 9 kor aludt el, lassan lejár a 3 óra - mostanában tisztára mintegy újszülött :?
megymag
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: