Új privát üzeneted érkezett!

Donika :D
van valami pesti boltjuk, ott van a honlapon.

a baby drive 2-nél nem tudom, hogy állítható-e a pedáltávolság, meg kell nézni. az egy nagyon hasznos funkció.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Donika,
a
csak annyi a kulonbseg hogy nincs rajta bevasarlotaska ami szerintem nem olyan fontos.De meg en sem merultem annyira bele a temaba...
Sisakot kulon kell venni ,nalunk ez fontos mi is igy kerekparozunk igy jo peldaval jarunk elol :lol: :lol: en ezt neztem ki:
http://www.sportolino.de/Alpina_Kinder_ ... t_Two.htm#
A multkor mondtad hogy mentek sielni Nemeto.-ba ott is megnezhetned a haromkerekut mert nagyon jo aron szoktak lenni pl a babyone nevu uzletekben ami minden nagyobb varosban van..

A koltozest meg nem tudjuk pontosan majus vege korul tervezzuk de mg nem kaptuk meg a hivatalos ertesitest..Mindenesetre en mar a koltoztetoket is szerveztem :lol: mar nagyon mennek...

Orulok hogy a haromkereku ilyen nagy sikert aratott :lol: :lol:

Boni,
edes lehet Zsigi ahogy kaparaszik :lol:

Fanni,
kitartast az ejszakakhoz+++++++nalunk a 7 hotol lett jobb de meg most is vannak razosabb napok..

Kép
petitpois
 
 


Orsi! :D
Köszi, most felhívtam őket telefonon, azt mondták, annyi a különbség, hogy b. drivernek kisebb az ülése, nem forgatható el 360 fokkal a kormány, és nincs hátizsák. Mindkettőt 1 éveskortól használható, és 4 évesen is tudja, mert az ülés állítható.
Pesten most nincs boltjuk, majd vmi ismerősük fog nyitni a napokban. A kormány nagyon hasznos, hogy forgatható? Mondjuk az ülés nagysága se utolsó szempont, nem tom! :shock: :oops:

Petitpois! :D
Igen megyünk Németországba, de csak február 21-től, a szülinapja meg 17-én lesz :lol: , és abban se vagyok biztos, hogy beférne. Rengeteg cuccunk lesz, főleg a gyereknek, babakocsi, szánkó, játékok tömkelege. Szóval itthoni vétel lesz. :wink:
Már májusban költöztök? Laura attól függetlenül Brüsszelben kezd el bölcsibe járni?
A bukósisak biztos nagyon hasznos, de sztem az ráér, ha majd önállóan tekeri, nem?
Mindig felkelted az érdeklődést jó játékokkal, b.kocsi, stb.! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
donika
 
 

 
 

Donika,
Katicás torta lesz. Innen akartunk tortát rendelni, de majd jövőre:
http://sugarshop.hu/kinalatunk/tortak.html
Hihetetlen szép torták vannak itt.
Vendég
 


Donika :lol: ,

örülok ha jo otleteket adthatok en szivesen "lopok" masoktol otleteket :lol: :lol:
A sisakot en azert is szorgalmazom mert szertnek a kerekparomra egy gyerekulest is ,ha jo ido lesz ujra fogunk kerekezni is es oda pedig kell ra.Ha jol tudom Luxemburgban meg buntetnek is ha nincs sisak :roll:

Igen Laura elkezdi itt a bolcsit februar vegen mert marcius 4tol megyek vissza dolgozni..Csak fel napra megy aztan majd meglatjuk..Az itteni bolcsit kicsit sajnalom mert tenyleg szuper csak jokat hallottam meg rola....
.Ha pedig osszejon a koltozes akkor vszinu a nagymamak vigyaznak majd ra a nyaron mert ilyen gyorsan nem tudok neki egy ujabb bolcsit keresni Luxemburgban foleg hogy nem is vagyunk meg ott.De mar varolistara vetettem ott is. :lol: :lol:

Kép
petitpois
 
 


Donika :D
a kormányforgatást én nem érzem olyan fontosnak :D még sosem fogattuk körbe a mienket :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Triciklire én még nem adok bukósisakot, nálunk az a bicikli ill. futóbicikli kötelező kelléke.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lanyok, Köszönöm szepen a köszönteseket nagyon jol estek! :P

Donika,

Köszi szepen! :P Tesoprojekt? Hol lattad? :D Egyebkent iden tervezzük ha minden ugy alakul.. :D

Boni,

Nagyon jol sikerült a vacsi, abba az etterembe vitt a ferjem ahol az esküvöi ebed is volt halat ettünk szupi volt minden es egy nagyon szep ora volt a meglepetes :D ( es egy sminkkeszlet is).

Pandacska,

Tenyleg nagyon szep tortakat csinalnak itt csak neztem... :P

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Sziasztok!

nekem is nagyon tetszik ez a kis bicaj.

Panda, milyen tortát rendeltek Dórinak? Speciálisat, h ehessen belőle?

Ma éjjel 3-szor ébredt, napközben megint nem aludt. Illetve aludt 1/2 órát mellettem. Annyira hiányzik, hogy egész nap nem tudok egy órácskát sem nyugiban lenni. Most már Peti is nagyon nyűgösködik. Ha besötétítek és beteszem az ágyába üvölt, és toporzékol.

Jucmuc,
nagyon szép haja van Davidenek!

Nem tudtok egy jó baby-sittert?

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Sziasztok,
lattom mint zugolvaso hogy van aki batorkodott es elutazott a gyerek nelkul, amit mondhatok hogy nagyon helyes. Mi most voltunk nyaralni 11 napot tavol Mersetol es amit mondhatok rola hogy a legnehezebb amikor kileptem az ajto es elindultunk a taxival a repterre, es az elso ejszaka. A tobbi teljesen kibirhato es csoda, minden nap lattam skypen igy vmi kontakt volt. DE !! a buntetes a gyerektol mikor hazajottem fel oraba telt mire odajott hozzam!!! Szamomra ez buntetes volt! De ennyi legyen... Nagyon jol ereztem magat nagynenemekkel volt es egesz sok program eszre sem vette!! Hogy hajra Anyukak a kikapcsolodas kell!
Udv
Vera

Kép

Kép
cirkuszka
 
 


PAndus köszi a linket! mióta szrettem volna megtalálni ezt a helyet! itt főzött Majka a vendégeinek.. :lol: már akkor beleszerettem(na nem MAJkába)

:lol:

Jucmuc de jó lehetett!

Anyósom holnap reggel jön, PÉnteken viszi haza férjem, mert pont arra dolgozik majd.. addig csak a csecsen támadásokat intézem én :lol: pihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Vendég
 


Orsi! :D
Köszi a triciklis választ.

Petitpois!
Lehet 1 kérésem? Ha nézelődtök még a tricikli dologban (és itt befejezem :lol: ), megnéznéd mennyivel kisebb a baby driver ülése?
Luxiban is már van állásod? Laurának gondolom nagyon jó dolga lesz a nagymamival. :wink:

Jucmuc!
Hú visszanéztem és látom összekevertelek Bonikóval! :wink: De akkor mégis eltaláltam, nemigaz? :lol: :lol:

Pandus!
Biztos nagyon szép lesz Dóri tortája.

Gömböcske!
Zsombi se aludt túl jól éjszaka, 2x ébredt, és f7-kor már nem aludt vissza. Biztos kialudta magát, pedig én még tudtam volna. :lol: Az a rossz, hogy jól alszol, és hirtelen megszakítod az alvásod, utána visszaalszol, és ismét. Majdcsak kinövi ezt is. Megértelek, hogy nem túl jó, h nincs szabadidőd, én is szeretem azt a 1,5-2 óra alvásidőt, akkor átolvasom az újságot, csönd van, picit pihizek, még a vasalás is jól esik. :wink: Nagyszülő nem tud besegíteni?

Kép

Kép
donika
 
 


Boni!
Akkor jó pihit neked! :P
Majka nekem se zsánerem! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
donika
 
 


Cirkuszka,
Ez tök jó, és Fendikét irigylem is, Bonival együtt :lol: de nálunk pl. teljesen kivitelezhetetlen, hogy ennyi időre elutazzunk. [size=18]Halkan jegyzem meg, nem is merném magára hagyni napokra, de ez csak az én nyomiságom tudom :oops: [/size] Dóri még éjszaka is aktívan szopizik, és egy éjszakára már Apára bíztam, de ami itt volt. Nem hoznék senkit olyan helyzetbe, hogy a lányom ordítását hallgassa órákig :lol: De nem bánom, ragaszkodik hozzám, és ez jó. Inkább hármasban szeretnék elutazni, csak Dórit még picinek tarom hozzá, meg nem tudom, mit csinálnék vele pl. a repülőgépen, nem lehet őt egy helyben tartani.

Bonikám,
Nincs mit :lol: Én is Majka miatt szúrtam ki ezt a helyet :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy ismeretlenül betörök hozzátok, de orvos keresőben vagyok. Csütörtökön voltam uh-n a Kaáliban és megállapították, hogy valóban babá(ka)t várok(még az nem biztos,hogy 1 v.2). Olyan orvost keresnék aki jó szakmailag, de képes megnyugtatni egy paragépet is, jó lenne, ha lenne a rendelőjében uh. Előre is köszönöm, ha válaszoltok és esetleg tarifákat is (jó priviben is) Azért érdeklődöm nálatok, mert gondolom nálatok sem a szűlőszoba színe volt a legfontosabb.
Gratulálok a babákhoz!
Sziasztok: Anikó
douiret
 
 


Pandácska :D
én nem vagyok egy magamhoz láncolós típus, de 1 évest még én sem hagynék magára. :wink:

Mi utaztunk Lilivel Londonba. Nem kell egyhelyben tartani, mászkálhat, csak a fel és leszálláskor kell az öledbe fogni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
:wink: Köszi az infót, mert akkor lehet, hogy nincs is olyan messze egy közös nyaralás.

Douiret,
Nekem rendes dokim volt, csak a szülésemnél elfelejtett megjelenni, így nem tudok neked dokit ajánlani. Kórházat igen, az ÁEK-ban szültem, és nagyon elégedett voltam velük.
Vendég
 


Pandácska,
én viszont egy magamhoz láncolós anyuka vagyok, de nem csak miattam. El sem tudnám képzelni, hogy a fiam másra bízzam - ez meg biztos az én hibám...
Mi Thaiföldön voltunk Olivérrel együtt természetesen, mikor Ő nyolc hónapos volt. (A tesóm kisfia 6 hónapos! ) Simán el lehet velük menni! Mondjuk mi kicsit elcsesztük, mert azt hittük a charterrel járunk jobban, úgyhogy így 17 óra volt a repülőút, és kétszer kellett átszállnunk. Az én fiamnál az utolsó egy órában tört el a mécses, a tesóm fia még ezt is hősként viselte. Húztuk, vontuk őket, de nem bánták. :D Szerintem egy picivel rövidebb út egyáltalán nem viseli meg őket!
Én nem is élvezném a gyerek nélkül a nyaralást, nekem az az öröm, ha látom az ő örömét, az ő boldogságát. Meg miért is fosztanánk meg őt az új élményektől?! Én mindig értetlenül állok azelőtt, ha vki itthon hagyja a gyerekét/it. Úgyhogy szerintem egyáltalán nem neked kell szabadkoznod amiatt, mert nem hagynád itthon a lányod!
Ez meg egy másik vélemény...

Még a bébiételekhez akartam írni: az Univernek nagyon jók a termékei, minden mentesek! Olivér nagyon szerette, főleg mert van hús gyümivel vegyítve: pl. almaszósz csirkehússal vagy almaszósz banánnal, csirkehússal - ezek voltak a favoritok. És kiszerelésben is kisebb, mint a többi, úgyhogy szerintem főleg az elején praktikus, amikor még nem esznek meg egy hippes üveggel mondjuk. Olivér még van, hogy most is eszik ilyet. 8) :D
20140901102739
 
 


Hajni,
végre más is írja az Univert! Én is vettem sokszor.

Én sem tudnám itthagyni őket, az egész bizti megőrülnék, másra sem tudnék gondolni, csak h mi van velük :oops:

KépKép
lili73
 
 


Csajok :P
Pedig szerintem az anyukáknak, apukáknak is jár a pihenés! De persze ez az én véleményem...
Enyémek karácsony előtt maradtak itthon 2 napig a nagyszülőkkel és észre sem vették, hogy nem vagyunk itt. Igaz, hogy nálunk a nagyszülőkkel majdnem annyit vannak, mint velünk.
Mi feltöltődtünk, ők el voltak kényeztetve. Mindenki jól járt 8)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni,
azért más két nap, meg más egy hét nyaralás. Két napot tán én is kibírnék most már :D
Hogy vagytok? Változás?

KépKép
lili73
 
 


Én is írtam múltkor az Univert :wink:

én sem bírnám magára hagyni fiam.. most nyáron együtt megyünk Egerszalókra. de ilyen messzi útra majd csak akkor megyünk repcsivel amikor már nagyobb lesz, hogy meg is maradjon neki emléknek
Vendég
 


Sziasztok!

Donika!
Az én apukám, és párom anyukája meghaltak, a párom apukája vidéken él és 80 éves, tehát annak ellenére, h szerencsére jó egészségnek örvend, egy ilyen örökmozgót nem mernék rá bízni. Az én anyukám meg nehéz eset, utálja a párom, és sajnos rendkívül önző és rosszindulatú ember, kifejezetten ügyelünk arra, h csak 2 hétben egyszer lássa Petit, és csak az én felügyeletem mellett. Már most elkezdené hülyíteni, szapulni az apját különben (lehet, h engem is). Sajnos ez van. Testvérem nekem nincs, a párom tesója meg vidéken el a családjával.

Nyaralás:
Ha jobb lenne a családi hátterünk, max. 2 napra belföldre elmennénk ketten a párommal, (csak most még nem, mert szopizik Peti), de külföldre, hosszabb időre én sem mennék Peti nélkül. Petinek meg attól tartok, hogy egy nagyobb, repülős út még tortúra, és nem élmény lenne. Egy színvonalas, gyerekbarát helyre viszont mindenképpen el szeretnénk menni nyáron hárman Mo-on.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Hajni,
Köszi az infót! Úgy látszik sok mindenben egy véleményen vagyunk.

Fanni,
Jár, igazad van, de nem vagyunk egyformák ebben sem, valamikor a szülő nem bírja a gyerek nélkül :lol: :oops: :lol:

Szerintem is az Univer a legjobb.
Vendég
 


Látjátok lányok, így kell ezt csinálni, gyorsan megtanítom Dórit főzni, és egy gonddal kevesebb lesz :lol: Profi, mobilozik és főz egyben :lol: Következő a takarítás lesz, végül a mosás :lol: Olyan aranyos, szabályosan kavargatja az edénybe képzelt ételt, és utána kanállal megeteti a babákat, Anyát, Apát, ha jók vagyunk egy pohár vizet is kapunk, megitatja velünk :lol: Dolgoznak nála az ösztönök :lol:


Kép
Kép
Kép
Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.20 09:39-kor.
Vendég
 


Gömböcske!
Értem, és sajnálom a helyzeted, valóban így nagyon nehéz. Baby sitter ügyben nem tudok segíteni, talán a másik babavárósban tudnak.

Kép

Kép
donika
 
 


Pandácska,
hihetetlen ügyes Dóri. nekünk nincs ilyen babakonyhánk, de ha mondom Aliznak, h etesse meg a macit vagy a piros babát, odateszi a szájukhoz az almát vagy bármi mást, ami épp a kezében van. Sőt, Barnus is. Nagyon édik.

Boniko,
ja, akkor bocsika, erre nem emlékeztem, mindig a Hippet meg a Kecskemétit emlegetik a topikokon.

Én i akartam írni, h persze, h különbözőek vagyunk, és semmi de semmi rosszallást nem akartam kifejezni azzal kapcs. ha valaki elmegy nyaralni baba nélkül, minden megengedett, és minden elfogadható. Azt az oldalát mondjuk nem tudom, h maga a gyermek hogy éli meg, ha nem látja a szülőjét mondjuk egy hétig. Nyilván korfüggő.

KépKép
lili73
 
 


Pandus :D
édes a kislányod :D
Lili is főz :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Akkor már főzéssel neked sincs gondod, Lili megfőz helyetted is :lol:

Lili,
Kis drágák, gondoskodnak a kedvenceikről :wink: Számomra még most is sokszor hihetetlen, hogy milyen gyorsan fejlődnek, utánozzák a felnőtteket, tényleg azt csinálják, amit látnak. A világ legokosabb törpéi :lol:

Gömböcske,
Nálunk is hasonló a helyzet, nem igazán tudjuk Dórit kire bízni, messze van a családom. Ezért is olyan anyás, mert mindig együtt vagyunk, amikor elmegyünk a családomhoz, akkor is folyamatosan szorosan mellettem van. Érthető is, engem szokott meg, tudja, hogy nálam találja meg a biztonságot. Babysittert sajnos nem tudok, a másik topicban biztos segítenek a tapasztaltabb anyucik.

Utazás gyerek nélkül: Tényleg mindenki azt csinál amit akar, ebbe nem is lehet beleszólni, és szerintem senki nem is akar. Nem vagyunk egyformák, meg a gyerekink se, valaki megeszi a kalácsot májkrémmel, más meg elfutna, ha ilyen látna :lol:
Vendég
 


Köszi Lili :P , alakulunk. De még semmit sem akarok elkiabálni. Kell egy kis "szigor", de bizony a gyerek pont annyira mászik rá a mamira, amennyire a mami hagyja... És ami nálunk ment az utóbbi időben, az már senkinek sem volt jó. A gyerek még levegőt sem tudott venni nélkülem. Amúgy biztos, hgoy én rontottam el, mert eleinte annyira nem volt egyik sem anyás, hogy titkon irigykedtem arra, ki ilyet mondott/írt.
3. napja az ágyában alszik Milán, ma már csak 3 cumi visszaadással... Fejlődgetünk... Ja és úgy ébred,hogy nevet, na meg ma egész nap egyik sem sírt még :shock: És Milcsi 1x sem kérte magát az ölembe. Ezt amúgy nem értem egyáltalán, de összefügghet az alvással. Mindenestre ma jókedvűek és így én is :lol:
Kopp-kopp-kopp!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Dórika :P tündéri, ügyeske és gyönyörű! :lol:
Liliről :P is kérünk főzős képet!!!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Pandacska,

Imadnivalo gyönyörüseges kislanyod van! :P Nagyon szeretnek en is majd egy kislanyt meg. Bar ezt mar biztos irtam...Persze egy öcsikenek is nagyon örülnek! :D

Gömböcske,

Aterzem a helyzetedet (es Pandacskaet is) en sem tudom senkire hagyni Davidet, nagy ritkan (max. egy orara) az anyosnal hagyom. Ha olyan helyre megyek ahova nem akarom vinni magammal (pl. orvos)

En nem itelem el azokat a szülöket akik nyaralni mennek a picik nelkül de en is azok köze tartozom akik nem tudnak otthon hagyni massal a gyereket. En el sem tudnam kepzelni.
A multkor az anyosnal hagytuk egy orara amig elmentünk misere en egyfolytaban az oramat lestem es arra gondoltam mi lehet vele. Vagy vasarnap este mikor elmentünk vacsizni..Nem azt mondom, hogy nem tudtam kikapcsolni de sürün eszembe jutott...ez van majd ez is biztos valtozik meg.
Viszont olyan jo erzes amikor egy-ket ora utan, hogy nem lat szinte repül a karjaimba.. :D

Mi majd husvet körül megyünk haza az is egyfajta nyaralas lesz, juniusban szerintem megint elmegyünk egy hetre a tengerhez azt nagyon elvezte tavaly is amikor csak 4 hos volt.
Majd augusztusban ujbol haza mar nagyon varom! :D

Donika,

Igen, Te mar tudtal valamit... :lol: 8) :lol:

A multkor beszeltetek rola, hogy kinek mikor jelentkezett a mensi szüles utan..hat engem ma lepett meg ket hettel Davide elsö szülinapja elött. Annyira nem volt meglepi mert mar ereztem egy ideje a valtozast..

De szep is lenne csak ugy teherbe esni...almodozom aztan ki tudja..hallottunk mar ilyet! :D De ha esetleg nem akkor, ahogy Donika is irta :lol: iden visszaszokunk a Kaaliba! :lol:

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Sziasztok,

én még nem tartom karjaimban a kislányomat, a 30.-hétben járok, de a hosszu repülő utról csak annyit, hogy én kicsi baba voltam, mikor anyuék utazgattak sokat, mivel a munkájukhoz tartozot, Én velem 5-6 hónapos voltam mikor első utuk Kubába vezetet és semmi bajom nem volt azt mondta anyukám. Nővéremmel Cyprusra mentünk nyaralni mikor kislánya Dóri 8 hónapos volt szintén semmi baja nem volt nevetgélt, pedig légörvénybe kerültünk. Utána pedig mikor másfél éves volt akkor pedig Kubába mentünk nyaralni nagyszüleinkhez. A másik nővérem San Diegoban élt mikor haza jött a kisfiával 8 hónapos volt, semmi baja nem volt neki sem.
Inkább nekünk anyukáknak nehéz kimerültség mivel ők vég aluszák picikorban, mikor nagyobbak akkor már természetesen nehezebb mivel a mozgás igényük nagyobb és az utazótársakat lehet hogy zavarja a le fel rohangálás.

A gyerek nélküli nyaralásra pedig lehet hogy én sem fogom itthon hagyni a nagyszülőknél, természetesen ha hosszabb utról van szó, egy két napra biztos nehéz de magunkra is kell gondolni.
én is kaális "vendég" vagyok és sok mindenen keresztül mentem, de ahhoz hogy feltöltödjünk kell egy kis kikapcsolodás, ugy mint a neten beszélgetni másokkal. És a párunk is biztos igényli.

Gondolom szeretnétek második-harmadik babát... , mondjuk a férjem azt mondta, hogy mi inkább menjük és csináltassuk meg a következőt mihamarabb. Mondjuk nekem a lombik elsőre sikerült. 7 inszeminációm volt 3 spontán terhesség amiből 1 méhenkivüli a másik 2-t pedig nem találták, de méhen kivül sem volt, vagy ki tudja. A bal oldali petevezetékem elveszítettem, de nem bánom, mivel már vanilyen technologia. És nem félek az ikerterhességtől sem.
Na puszi mindekinek.
lili&ana
 
 


Pandus!
Már Dórinak akartam írni :lol: Szóval nagyon ügyes a lányod, ez már a szülinapi ajándék? A konyhában van beállítva, hogy együtt főzzön anya+lánya? :lol:

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok :P
milyen jól pörög most a topic!-alig győzöm olvasni innen a háttérből.
Boni
nagyon szuperek a székek amiket felraktál! Jól látom h. nem reagált rá senki?-ezek szerint nincs senkinek hasonlóval sem tapasztalata.Nekem furcsa h. azt írja négy hónapos kortól, de ahhoz képest nem dönthető/állítható, de különben tök jók.
Orsi
tetszik nagyon a c. ultimax de nem találom mennyi hozzá és főleg hol kapható isofix? Arra is köthető gondolom háttal?
Panda
nagyon cuki kis kuktád van! Húú és azok a torták!!! :)
Fanni
ügyes vagy! :D
Nőkről tudunk valamit? Szülés óta nem is láttam' sztem. :cry:

Mi jól vagyunk.Lénát ma megláttogatta egy pic-es kis barátja.Olyan édesek voltak,L. egyfolytába kiverte a kisfiú szájából a cumit. :shock: :D csak míg az elaludt kb 2 perc alatt a cuclival, ez a rosszcsonta azóta sem aludt egész du.

Kép
katica_75
 
 


Szia pandácska!
Köszi a válaszodat, esetleg leírnád, ki volt a doki(privibe is lehet)?
További jó babázást mindenkinek!
douiret
 
 


Douiret,
én is írtam privit. nem olvastad?

KépKép
lili73
 
 


Bocsi, olvastam, és válaszoltam! :P

KépKép
lili73
 
 


FAnni ügyik vagytok!

Katica lehet hogy senkinek nincs ilyenje :wink:

PAndus megzabálhatom? na majd egyszer....?
Vendég
 


Pandus, gyönyörű Dórika!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


PAndus én 6 éves koromtól tudok főzni.. érdekelt :lol:
Vendég
 


Pandus,
tényleg nagyon szép a kiscsaj! És azok a "lófarkak"! :lol:
20140901102739
 
 


Donika,
Nem, a sarokba tettem, ha rossz mehet főzni :lol: Igen a szülinapi, mivel sok lett az ajándék, így lefaragtam gyorsan, és kibontottuk :oops: Imádja!

Jucmuc,
Én is szeretnék még egy kislányt :wink: Fura, de már teljesen lány párti lettem(Apa is), mondjuk amikor látom a szép kisfiúkat értük is megdobban a szívem. Mindegy is, csak egészséges legyen, meg egyáltalán legyen :wink: A nevekről már most beszélünk, naponta változik :lol: Mi még várunk, Apa 2011-re adott zöld utat.

Hajni, Baba, Katica
Köszönjük :D

Katica,
Lénáról kép?

Boni,
:shock: Aztaaa :lol: Korán kezdted :wink: Zöldi Hannája jól jár egy profi, szakácsnak született anyóssal :lol:
Vendég
 


Sziasztok, egy kicsit átmerészkedem, azért mégis úgy illene, hogy a babás topicban jelentkezzünk...

Sajnos, túl vagyunk életünk legborzasztóbb éjszakáján, kirácskánk nagyon hasfájós, kb. 24 órán át nem aludt. Etetés után fél órával elkezdett szó szerint ordítani, és nem tudtuk megnyugtatni. Ma volt kint a gyerekorvos, szerinte nincs a gyereknek a hasfájáson kívül semmi baja, de már jelentkezik a hiszti is nála, ugyanis beszoktattuk az ágyunkba, és este képtelen a saját kiságyában aludni.
Norbikánk nagyon nyugodt baba ezzel szemben, kicsit fájdogál a hasa, de tűri a hason altatást, és kisebb nyöszörgéssel lebirkózza. Éjszaka hosszabb ideig próbál pihenni.

Volt-e valaki hasonló gondban hasfájással kapcsolatban? Kezdetben az Infacolt használtuk, aztán én hülye vettem Espumisant, lehet, hogy a váltás viselte meg Kirácskát? Anyatejet sem kapunk már elég mennyiséget, így következik a vegyes táplálás. Ebben is tanácstalan vagyok, egy étkezésen belül adjak-e nekik vegyesen anyatejet és tápszert, vagy váltogassam az étkezések között, pl. délben csak anyatej, estére tápszer?

Köszönöm a segítséget, ha valaki hozzá tud szólni...
szöcske
 
 


Szöcske,
7-8 hetes baba még nem hisztizik, nem is értem, hogy mondhat ilyet a doki. Nekünk is fájt hasunk, de a masszírozás, torna, meleg levegő(hajszárítóval) mindig segített. Miért váltottál másikra? Infacol már nem volt jó? Van még egy szer, Gripe Water a neve. Vegyes táplálásban nem tudok segíteni, de a többiek biztos, hogy fognak. Üdv itt, ha van időd gyere, és a képeknek is örülünk :D
Vendég
 


Pandácska
milyen humánus büntetés! :lol:
sajna nem tudok képet rakni, betojt a gépünk átmentettük a képeket, de most meg valami fura formátuma lett,és nem csatolható. :cry:
Szöcske
üdv itt! de jó hogy jöttél. :wink:
Léna is hasfájós volt,ő leginkább éjjel szenvedett aztán nappalra már olyan fáradt volt h. már elájult. Éjszakánként felválltva sétálgattunk vele 3órákat is.A mecsek baba teája annyiban segített hogy tudott tőle pukizni, az infacol és a gripe water is hol segített hol nem, nem tudtunk igazán hatékony megoldást rá.De az első itthoni hónap volt csak ilyen nehéz, aztán egyik napról a másikra mintha soha nem lett volna elmúlt.Kitartás nemsokára jobb lesz.

Kép
katica_75
 
 


Pandus, Katica!

Köszi az infókat! Azért váltottam, mert össze-vissza kapkodok, hogy a gyerekeknek minél jobb legyen. Aztán elindult a vegyes táplálás is, azt hittem, az a gond, hogy nem jó az Infacol.

Katica! Az éjszakák nehezek nálunk is, előre félek, mert a férjem kb. este 5-re ér haza, 10-ig besegít a háztartásba, alszik kb. 2-ig, aztán indul neki újból az itthoni műszak, mi is felváltva sétálgatunk Kirácskával. Van olyan, hogy 24 órát nem alszunk mi sem, de a gyerek sem. Hiába, kezdő szülők, első gyerekek, segítség nincs, csak ketten vagyunk az ikrekkel. :oops:

Próbálok valami ésszerű napirendet is kialakítani velük, Norbikával időnként már sikerül, éjszaka is jobban alszik. Kirácskával pedig úgy vagyok, hogy a szívem megszakad, mert látom a gyereken a nagy fájdalmat. Húzgálja a lábát, akkor jön a torna, újból séta, fél óra alvás, aztán megint kezdődik nála előlről minden. A kórházból úgy hoztuk haza őket, hogy milyen harmonikus, problémamentes ikerpár, itthon meg azt gondolom, rossz anya vagyok, valamit nagyon elrontottam, mert az én kezemben csak sír a gyerek.

Hát ennyi, majd jövök ...
szöcske
 
 


Szöcske,
én fiam is hasfájós volt, espumisánnal kezdtünk és átváltottunk az infacolra. Nálunk ez jött be, de nem hat azonnal, kb 3-5 nap múlva fejti ki a hatását, így se volt tökéletes. Sokat nyüglődött Ő is a hasfájással. A hajszárítót mi is használtuk, torna, masszázs.

Fanni,
olvasom, hogy alakulnak az éjszakák. Mi nálunk a hajszárító is be vált mint altató. Születése óta minden este bekapcsoljuk fürdés után, (így melegebb van a szobába is), de teljesen lenyugtatja és el is álmosítja. Öltözés, szopi és alvás a kiságyban.
Nem tudom, hogy másná is beválik-e és, hogy mennyit köszönhetünk neki, de hátha....


Akinek volt fagyi-babás beültije, az tudna róla írni, hogy milyen protokollal csinálják? Mi a menete, van-e hormon kezelés, az milyen...stb?!

KépKép
petra76
 
 


Szöcske
ne gondolj ilyet!-ez a pocifájás tényleg genya egy dolog, nincs rá tuti segítség..volt h. én is vele sírtam mert olyan tehetetlen az ember. De vígasztaljon h. tényleg csak néhány hetet kell kibírni!
Képzeld az 1ik ismerősünk kivágta a teraszra fél éjszakára az üvöltő hasfájós kislányát, h. a bátyja legalább tudjon aludni... :shock: majd röhögve mesélte h. milyen kitartó a gyerek, mert 4óra alatt sem bírta álomba sírni magát...(mindezt októberben) na az ő eszükbe biztos nem jut ilyen.. :x ..pedig...

Kép
katica_75
 
 


Szöcske :P
Nálunk az Infacol jött be... de elvileg ugyanaz van benne, mint az espumisanban. Még van jópár dobozzal, mind felbontott, de a hűtőben van, így semmi baja. Mi már nem használjuk. Azt mondjuk nem tudom, hogy tudnám odaadni, de esetleg priviben írd meg, merre laktok, vagy férjecskéd merre dolgozik, hátha járunk arra.
Én úgy csináltam anno, hogy este és éjszaka adtam tápit és nap közben anyatejet, aztán mikor már annyi sem volt, én váltogattam... vagyis minden másodikra adtam anyatejet. Szerintem amúgy erre nincs szabály. Ha sokáig akarsz szoptatni és szopiznak is a babák, akkor inkább úgy érdemes nálad, hogy amennyi van, azt mindig kiszopizzák és csak utána kiegészíted tápival. Ugyanis ha kimarad a szopi, akkor egyre kevesebb lesz a tejed.

Petra :P
Köszi. Nem akarom ilyesmire szoktatni. Miután a fürdéstől már úgyis álmos lesz, eddig -4 napja alszik "egyedül"- fél óra volt a legtöbb, amit vele kellett maradjak. A csúcs 5 perc 8) Éééééés éjszaka egyszer ébredt, 2 percig nyöszörgött, aztán aludt tovább 5-ig :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?