Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Enikő!
Mikor kapott a baba először üvegből kiegészítést és miért?
érthető, hogy keres tovább, hiszen már megtanulta hogy van még valami ahonnan gyorsan sokat lehet megenni...erről nehéz aztán elvárni hogy magától leszokjon...én se tudnám a helyében megtenni...ilyen az életösztön..
ezzel gyakorlatilag magad apasztod el a tejedet...hiszen egyre kevésbé lesz kedve dolgozni a cicin...egyre hamarabb válik türelmetlenné....ami neked azt üzeni, hogy lám nincs tej a ciciben.

Nem próbáltad a szoptanit eszközt, amikor a cicire van erősítve a tápszeres kis cső így egyszerre ingerli a cict és nagyobb az esély hogy marad a z anyatej és a szopizási kedv?

Szia Timika.
Örülök neked itt köztünk...érdekes amit írsz a kétszarvú méhről. Azt nem hinném hogy a fiad a 37. héten a méh kétszarvúsága miatt fordult volna vissza...hiszen a méh tágulása addigra már a vége felé tart és egy visszaforduláshoz elég nagy hely kell...tehát a méhed szépen tudott tágulni annak ellenére hogy kétszarvú...nekem is abnormális formájú a méhem, ez egy kontrasztanyagos röntgen során derült ki, de nekem nem kétszarvú, hanem inkább a szívalakúhoz hasonlítanám, illetve az volt a szakvélemény hogy valami rudimenterszarv van egyik oldalon..hát fájásaim voltak, mindenki fejvégű volt...nem tudom hogy a fejlődési eltérés okozhat-e fájáselégtelenséget...
Nagyon szurkolok hogy sikerüljön a spontán szülés..

én kaptam oxitocint a szülés vége felé...persze csak módjával...mondjuk nem is éreztem különösebb hatását...a homeo nagyon jó a méhszáj puhítására....nekem bejött, pedig csak a 38. hét után mertem szedni...3 nap alatt hatott :D

Írj még majd
üdv
Ági

Kép
danaaia
 
 


Dana! A korházban már kapott a 3-ik napon, mivel a tejem még nem indult be, Milán elég nagy baba és éhes volt. Szerettem volna elkerülni, hogy besárguljon és ezért kelljen plusz napokat ott töltenünk, ezért beleegyeztem a pótlásba.
Egyébként szívja ő rendesen és minden etetés 1-1,5 órát tart, de az alatt sem tud eleget enni, mert nincs miből. Eddig minden éjszaka 11-2 között cicin van, de a végén muszálj pótolnom, ha aludni szeretnék. Egyelőre ez van.
Ez sajnos nem mindenkire igaz, amit írtál. Remélem, hogy több tejem lesz, de bizony előfordul, hogy annak ellenére, hogy az ember mindent megtesz mégsem lesz elég.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Evicuska :shock:
bár ezt eddig is lehetett tudni, de hogy ilyen nyíltan röhögnek rajtunk... hol a tisztelet??
ebből is látszik, hogy fogalmuk sincs a következményekről, és nem is érdekli őket :( :( :(
szemészet: most olvasgattam egy régebbi Kismamában a volt dokim, Boros Judit véleményét ezügyben. ha a retina rossz állapotban van, akkor bármikor leválhat, nem kell ahhoz szülni. nincs ok-okozati összefüggés. ha valaki nagyon fél, akkor lehet azt csinálni, hogy nem mondják a kismamának, mikor nyomjon mikor ne (így nem erőltetni magát túl), vagy (ugye nem előző császárosoknak) lehet epidurált javasolni.
a szemész azt fogja írni a papírra, amit szeretnél!!! szóval ügyesen!

Timika, üdv körünkben!
felvételkor nem kellett volna a dokinak a baba helyzetét is megnézni? mert ok hogy méhszájat vizsgálnak, de bármilyen formájú méhed is legyen, a forgás végig lehetséges!
most is Szegeden fogsz szülni? úgy tudom ott nincs vbac (remélem tévedek :) )

Dana, leírnád miket is szedtél pontosan (ha megvan még)? igaz 35-36. héten úgyis újrabeszéljük az egészet a szülésznőmmel.

gyerekek altatásával kapcsolatban (vissza fogom keresni miket írtál nyáron, pár dolog rémlik belőle). kéne nekem ötlet.a nagylány még mindig velünk alszik. a kicsivel mindenképp egy szobában akarok lenni legalább az első időkben, amíg sokszor szopik éjjel. hogy kéne megoldani, hogy egyszer mégis külön szobába menjenek (de együtt)- de a nagy se érezze hogy a kicsi miatt van kirakva?
most az tűnik a legszimpatikusabbnak, hogy mindkét gyerek oldalkocsis megoldással mellettünk legyen, és aztán valamikor nyáron átvándorolnának a gyerekszobába. Dana, mit gondolsz erről?
a férjem szkeptikus, eleve amíg kórházban vagyok, Lindát a gyerekszobában akarja egész éjjel ordítani hagyni, és csak a kicsit magunk mellé engedni. nekem ez nagyon nem tetszik, eleve sem, de főleg így nem a kicsi érkezésével egybekötve...
:roll:

Kép
borgmama
 
 

 
 

Sziasztok!

Húúú, de jó sok hozzászólás gyűlt itt össze!Visszaoilvastam, de már nem tudom, ki mit írt...

Enikő!
Gyönyörű a kisfiad! Csodaszép! Sajnálom, hogy nem úgy alakult a szülés, ahogyan elképzelted! Meg azt is, hogy pótlás kell!
Az egyik most szült ismerősömnél is úgy van, hogy mindkét cicit kiszívja a kislány, és utána sír, ezért pótolni kell. Nem értem, mert mindenütt azt olvasom, hogy nincs olyan, hogy nem jó, vag ynem elég tej, lehet rosszul tudom?
Mindenesetre ne keseredj el Enikő! A lányok már adtak tanácsot, olvastam. Kitartás!
Köszi, hogy leírtad a tanácsodat a szoptatás-leszoktatás témában! Többieknek is köszi! Valszeg türelmesebb leszek és várok még, nem csökkentem. Bár tegnap szinte egész délelőtt a cicin lógott Hunor.

Dana!
Köszi a szavaid, amit Enikőnek írtál! Nagyon szép és szívhez szóló! Komolyan elraktározom magamban, mert sokat ad nekem is és így talán én is tudok valamit adni majd másoknak, ha úgy adódik.
A szoptanít-dolgot már én is láttam a kismamában, de - bénaságomból kifolyólag - egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy működik! Te próbáltad, vagy nem volt rá szükség?

Megymag!
Sehol nem kapok lansiloh-krémet!!!!

Lányok! egy kérdés: ki adott már a gyerekének halolajat? Sok jót olvastam róla. Illl. még egy kérdés: immunerősítésként talán itt írta valaki, a grépfruit-cseppet lehet adni 9 hós babának? Vagy egyéb ötlet? Előre is köszi!

Üdv itt Timika! Gyere, ha időd engedi!

Párommal már éppen a tesó időzítés kérdéséről beszélgetünk...Dana írtad, hogy a 2,5 év az nagyon jó. Tudom, leírtad a tapasztalatodat ezzel kapcsolatban. Az első gyerkőc után mikor érezted, hogy jöhet a következő? Ez a többieknek is szól!!! Én már most félek az egyensúly-kérdésről, együtt nevelés-altatás kérdéseitől! Jó, hogy ilyenekről is írtok!

Kislilla! Talán Te írtad, hogy találtál a neten olcsóbb futóbiciklit? Érdekelne..ha nem Te voltál, bocsi.

Képzeljétek, Huncutot elvitte anyukám szánkózni - nálunk van hó-és nagyon élvezte, meg sem mukkant, nem akart kijönni belőle. Csak sajnos nem lehet túl sokáig kint lenni vele a nagy hideg miatt.

Minden jót mindenkinek!
borakata
Vendég
 


Szia megint!
Enikő ne haragudj hogy ennyit írok neked tényleg...
Nem attól sárgul be, mert nem jön a ciciből tej...az májfunkciótól függ, nem az evéstől...akkor is besárgulhat ha épp tápszeres, meg akkor is ha van mit szopizni ha olyan hogy hajlamos a besárgulásra...legfeljebb, ha már sárga, de sokat eszik ezért sokat ürít, talán hamarabb lemegy a sárgaság.
A tej épp a 3. naptól szokott beindulni...pont a legérzékenyebb pillanatban kapott tápszert...
inkább gyakrabban tedd cicire több szünettel...ha sokáig ázik a cicid, akár ki is sebesedhet, ami újabb ok, hogy elvegye a kedvedet a szopitól. Az 1-1,5 óra végig erős szopizással telik, vagy elalszik rajta, elengedi és ordít, mit csinál ezalatt az idő alatt?
Ha jó erősen szívja és helyesen is kapja be a cicit, akkor tuti van remény hogy legyen elég tejed. (de ha közben folyamatosan pótlást kap, ez sose következhet be)
Mekkora a mellbimbód?...néha ha túl nagy, amíg a baba szája pici nem tudja elég hatékonyan szívni...viszont idővel belejön...
Ha türelmetlen akkor próbáld meg másképp megnyugtatni (hordozókendó stb), s aztán újra mellre tenni.

Éjjelre pedig tuti hasznos lenne a szoptanit...én nem használtam, de barátnőmnek nagyon bejött...le is tudtak állni a tápszerrel.
Ez úgy működik, hogy a mama vállán van a tasak, amiben a tápszer van, abból megy egy vékony cső a cicihez, ami alulről egészen a mellbimbóig megy, oda van raögzítve (gondolom ragasztva)..így amikor a baba bekapja a cicit és szopik egyszerre szívja a mellet is és a csőből pedig jön a táp így jól is lalkik de a cici is elegendő ingert kap, s aztán nappal lehet gyakorolni nélküle.

Tudom hogy nem működik mindenki egyféleképpen...de abban hiszek, ha a baba technikája jó, a mama melle pedig egészséges, nincs kóros tejmirigy-hiánya, akkor tud szoptatni a baba pedig tud szopizni. Azért írok, mert hátha valahol találsz te vagy akár más ötletet segítséget...nyilván vakon lövöldözök sokszor, de talán találok is...és persze remélem nem ártok senkinek. Ami nem illik rád, ne vedd magadra...nem akarok bántani senkit.
Így fórumon keresztül rendesen segíteni nem tudok, csak tippeket adhatok, ami segíthet elindulni valamerre, ha komolyan szeretnél szoptatni...igazán segíteni csak személyesen lehet, egy jó szoptatási tanácsadó/barátnő/védőnő/gyerekorvos...bárki aki felé bizalmad van, aki látja hogyan megy a szopi, milyen a technika ahogy a baba eszik, ahogy mellre teszed...és sok-sok bíztatást tud adni, hogy jó anya vagy, tudod jól csinálni...így kellene...de nem lehetek ott veled, nem látom mi az igazi gond...de nagyon szeretném, hogy jól érezd magad és elégedett légy...

Borgmama én caulophyllumot szedtem, talán 5ch, napi 1x5...Stahdelmann a Bába válaszol könyvében a leírtak alapján az én alkatomnak ez felet meg a legjobban...a jelek szerint jól itéltem meg a helyzetemet...

együttalvás: nekem is kettesével aludtak velünk: és amikor nagy 4 kicsi 2 volt, együtt mentek ki a szobánkból, illetve mi az övékéből. Most is kettő van a szobánkban, a két fiú...
Lindát a legnagyobb baklövés akkor külön altatni, míg te nem vagy otthon...nem elég neki, hogy számára felfoghatatlan ideig nem lát téged és még aludjon is egyedül, holott eddig sem tette...ez nagy trauma lenne, erről sürgősen beszéld le az apát...
És semmiképp se kötődjön az ő kilakoltatása a baba érkezéséhez, mert azt össze fgja kötni, és a tesóra fog haragudni....ha már eddig nem raktátok ki, akkor nem most kellene...

Borakata, az elsőt 15 hónaposan választottam el, aztán vártam, hogy na akkor jöhet a következő...5 hónapot "vártam rá", így Mesi 20 hónapos volt mikor végre babás lehettem megint

Ennyi most, bocsássatok meg
Dana

Kép
danaaia
 
 


Szüléstörténet

2009.01.03. délelőtt áramlásmérés – minden rendben, méhlepény II fokban érett, magzatvíz mennyisége jó, baba feje beilleszkedve. NST – minden rendben, közben 3 jól mérhető fájás.
Este 8:30-kor megittam a bábakoktélt. Hasgörcs, hasmenés semmi.
11 óra körül menstruációs görcsök, egyelőre szabálytalan, nem túl erősek. Fél óra múlva erősebbek, bár nem szabályosak.
12-kor beleültem egy kád meleg vízbe, hogy kiderítsem igazi, vagy jósló fájások.
Pár perc múlva nagyon erős rúgkapálást éreztem bent, egy nagy rúgást, meg fura hangokat hallottam és éreztem, mintha folyna belőlem valami. Felálltam és láttam, hogy halvány zöld a magzatvíz. Gyorsan hívtam a szülésznőt, ő mondta, hogy ahogy tudunk azonnal induljunk. Anyósom jött a nagyobb gyerekhez, őt megvártuk, aztán indultunk. Az autóba lefeküdtem, hogy a köldökzsinór nehogy előreessen, ekkor már 3 perces fájások jöttek, kb 1 percig tartottak és nagyon erősek voltak, közben meg a hányingerrel küzdöttem. Minden összehúzódásnál ömlött a magzatvíz. Mire beértünk a derekamtól a talpamig csupa magzatvíz voltam.
Fél 2-re értünk be, gyorsan meghallgatták a szívét a picinek, minden rendben volt (én addig kétsége voltam esve, hogy valami baja van, mert a nagy rúgás után nem mozgott),megnyugodtam. Az ügyeletes megvizsgált, szűk egy ujjnyira volt nyitva a méhszáj!Hívták a dokimat.
Innentől 4 óráig egyre erősebb fájásokkal (szinte már szünet nélkül jöttek) bő ujjnyira tágultam (a szűkről). A doki szerint mivel a gyerek feje kimozdult, nem a méhszájat nyomta fájásokkor, hanem a medencémnek nyomódott és a szívhangja kezdett romlani, minden fájásnál 100 alá ment. A fájások alatt hánytam, hogy még kellemesebb legyen (gondolom ezt is a ricinusnak köszönhetem).
Mivel már csak lefele mozdult ki a szívhang császár mellett döntöttek. 4:25-kor született meg Milán, a légútai eléggé tele voltak, szegénykém nem sírt fel a műtőben, kint le kellett szívni, pár perc után kezdett el nyöszörögni. De hála a Jóistennek mostmár jól van és azt leszámítva, hogy nincs elég tejem minden rendben van.
Mind a szülésznőm, mind a dokim maximálisan támogatták volna a hüvelyi szülést és mindent megtettek, hogy sikerüljön.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Borgmama: hát remélem is hogy azt írják rá amit szeretnék :D No meg nem hiába van fogadott orvosom, lesz szülésznőm, azok majd figyelmeztetnek, hogy lefele nyomjak és csukjam be a szemem és ne a fejembe nyomjak.

Borakata: Zalán nem volt még 11 hónapos mikor úgy döntöttünk hogy jöhet a kistesó. Még szopizott reggel és este, ettől függetlenül elsőre sikerült.
Vitamin: azt hiszem hogy a Cebion cseppet lehet adni ilyen piciknek, az csak C vitamint tartalmaz. 1 éves kortól kaphatják a vitaminkomplexumokat, pl. Zalán Cebion Multivitamint kap.

Szegénykém náthás, remélem havar kievickél belőle.

Timika: üdv köztünk! Remélem sikerülni fog a természetes szülés! A kétszarvú méh témához sajna nem tudok hozzászólni.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Borakata, a grapefruitmag cseppel az a baj, hogy alkoholos oldatban van, sztem ezért nem szedhetik a picik. De egyszer hallottam, hogy létezik nem alkoholos oldata is. Ha ilyet találsz, azt ihatja (fitoterapeutától tudom), már ha hajlandó bevenni, mert az íze ugye kegyetlen...
Én futóbicajból a fabicikli.hu-t találtam, meg még egyet (szelidbicajosok) ami tetszik mindkettő 13,500-ért. Ennél olcsóbb csak használt van, ahogy én néztem. Még a Decathlon-os fém/műanyag is 13. Akkor már sokkal jobb/szebb a fa...

Enikő!
köszi, hogy leírtad a szüléstörténetet! Tényleg úgy tűnik, hogy nem a bábakoktél miatt lett császár, a fő problémának az tűnik, hogy kimozdult a feje. Erre mit mondtak, hogy fordulhat elő??? Ha jól értettem előtte az UH alapján már beilleszkedett (ezért is nem értettem, miért feküdtél, úgy tudom, ilyenkor nem eshet előre a köldökzsinór, mivel már nem fér be a buksi és a méhszáj közé...) Szóval vagy nem is volt rendesen beilleszkedve, vagy...?
A hányás amúgy alkati dolog, sokan hánynak bábakoktél nélkül is...:(

Szopi téma: dana naggyon jókat írt (ismét). Talán segítene, ha meg tudjátok oldani egy napra (2 még jobb) beköltözni a picivel az ágyba. Ehhez persze a nagyot le kellene passzolni valakinek, de a cél érdekében megérné. Sok-sok pihi, egymásra figyelés, alvás és persze igény szerint, szinte önkiszolgáló üzemmódban szopi. És tényleg nem egy-egy szopi hossza számít, inkább gyakrabban tedd mellre, úgy több ingerlést kap. Na meg a lelki oldal...talán annak is jót tenne ez az ágybabújásos egymásrahangolódás. Semmi más tejszaporító praktika nem használ ennyire, csak bízz magatokban!!! Amúgy a szoptanít is tényleg szuper, ha mindez nem lenne elég, viszonylag drága (9ezer), de lehet kölcsönözni is úgy tudom. Sok mindent találsz róla a neten. Ha semmi nem segít, hívj fel egy szoptatási tanácsadót (bár ő is az ágybabújást fogja javasolni;), ugyan az igazi tényleg az lenne, ha valaki meg tudna nézni titeket személyesen akció közben...
Sok puszi és kitartás neked!!!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Kislilla!
Én épp ezért gyanakszom a ricinusra. Szegénykémnél ha ez hasgörcsöt okozott, akkor simán ettől is kimozdulhatott. Persze az igazat már sosem tudom meg, de soha többé nem innék meg semmi baromságot! Feküdni meg azér feküdtem, mert egyfolytába ömlött a magzatvíz és gyanítottam, hogy elmozdult. És nem szerettem volna, ha a köldökzsinór előre esik.

Borakata! Grefuitmagcsepp - econet-nek van nem alkoholos változata, én azt adtam a fiamnak mindig, ha valami megfázás kezdődik és ki sem alakul legtöbbször, vagy elég enyhén lezajlik. Én ebből 5-6 cseppet teszek naponta a tejébe.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Köszönöm a szoptatással kapcsolatos hozzászólásokat. Leventével voltunk szoptatási tanácsadáson is, ezeket mind végigpróbáltuk, a végén teljesen ki voltunk, sírt a gyerek, sírtam én, egy hétig bírtuk a 24 órás szoptatást, a végén kevesebb volt a tejem, mint előtte. Én már csak valamilyen csodaszerben bízom, ill, ha valaki lenne aki személyesen segít, akkor talán lenne esély. De itt sem a védőnő, se senki nem foglalkozik ezzel.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Minden nap olvaslak titeket, de írni már nem mindgi van időm, most viszont itt vagyok :)

Timika!
Üdv itt is, a lányok nagyon fognak segíteni, szerintem nagyon jó helyre révedtél :)

Enikő!
Naqgyon gratulálok neked :) Minnél több szépet és jót kívánok, gyors felépülést és örömteli napokat :)
Szopi: Tanácsom anniyra nincs, csa a példámat tudom felhozni. Nekem is tápszerrel kezdték a lányok, de aztán egyre lejjebb adták. Aztán már 7 hónaposan nem is kellett pótolni, de úgy átlagban 1 hónapos koruktól 90%-ban anyatejesek voltak. Sűrű és igény szreinti szoptatás kell, és az, hogy két szopi között teljen el lehetőleg 2 óra, mert ha hamarabb jön prolaktin csűcs, akkor kevesebb lesz az anyatej. Ez általában azokra igaz, akiknek lassan indul be, akinek egből ömlik, annak általában mindegy, de ezzel is állítja a szervezet a kereslet kíbálatot. Nekem annó a dokinéni azt is felajánlotta, hogy bennevan abban, hyog ne adjak nekik tápszert, csak igény szerinti szopi legyen, és ő minden nap rendelkezésemre áll, de ebbe én nem mentem bele, mert nehéz lett volna kiviteleznem. Esetleg ő is besegíthet. Anyósom főzött rám: köményes húsleves, tojásleves, plusz laktoherbet ittam. A utóbbi teával igazoltan 2 dl-rel többet termeltem, mérésekkel tudom igazoln :D
Sok sikert és kitartást hozzá :)

Borakata!
A citrusokkal az a baj, hogy allergiás reakciót válthatnak ki a babából, az utolsóként bevezetett tápanyagok között szerepelnek, másrészt felnőttnél is hasmenést, bélgörcsöt okozhatnak, szerintem csak finoman adagolva.

Mi jól vagyunk,a lányok nőnek. Karácsonykor családi nap, Szilveszterkor hatalmas buliban voltunk. Dolgozom sokat, és asszem jó helyet sikerült találnom :)

Sokat gondolok rátok. Puszi: Nárcisz

Kép
narco
 
 


Evicuska!
"Hú, mostanában annyi rosszat hallottam Tatabányáról... az oszt.vezető főorvos kaszabolásnak hívja a császárt... a dúla (jógát is ő tartja) ment hozzá tárgyalni, felvette a doki a telefont, valami haverja lehetett, mondta neki, hogy pénteken még gyorsan kaszabolunk egy párat, hogy hétvégén nyugodtan vadászhassunk... állítólag 40valahány %-os a császár aránya... Nagyon elszomorító..." Ez undorítóóó!!!!!!

Kép
narco
 
 


Sziasztok!

Enikő!
Még a várandós topikban olvastam valahol - bár lehet, hogy hallottál róla - a moremilk tejserkentő kapszulát. Húzós az ára, de sokaknak bevált.

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_595784
Bocsi, lehet, hogy rosszul másoltam ide és nem tudsz rákattintani,de ez a cím, utánanéztem.

Ja, egyébként én is egyet értek a többiekkel: méltatlan, tapintatlan, gusztustalanul sértő a női nemhez a kaszabolásos sztori Tatabányán.

Köszi a grapefruit-os tanácsokat, meg a tesóprojectes véleményeket is!
Szép estét!
borakata
Vendég
 


Sziasztok!
Csak gyorsan gyorsan mert nagyon késő van és pihenni is kéne...

Sztori. undorító, valóban, megalázó, érdemes lenne nyilvánosságra hozni, hogy az ilyen tűnjön a fenébe és szüő nőhöz még véletlenül se érjen. Ilyet ilyen pozícióban levő ember még privátban sem mondhat.

Enikő! Sztem a többiek leírtak mindent, amivel érdemes próbálkozni. De én megint csak a lelki oldalát hoznám elő. A lelki béke alapfeltétele a sikeres szoptatásnak, no meg az önbizalom és a valós elszántság.Érzel valamilyen lelki távolságot a babádtól?
Köszönjük a szüléstörténetet, számomra az látszik, nem a koktél a hibás! Nem a koktél miatt mozdult ki a feje, az biztos. A hányás sem attól van, hanem a szülésnek természetes velejárója, dúlák egyszer elmagyarázták, élettanilag mi okozza, de sajnos most nem emlékszem.

Timika! Üdv itt! Igyekszünk segítséget adni, mármint a szülés pszichéjét és a szüléskori lelki oldalt tekintve- ami sokkal sokkal jelentősebb, mint azt manapság a környezet és a legtöbb szülész/szülésznő gondolja. Mi a saját tapasztalatainkat adjuk át, aki akarja, megtalálhatja saját magát. Sajnos a kétszarvú méh dolog részemről passz, de aranyosan hangzik. Kivi lennék, hogy nézhet ki.

Grapefruitot nem ajánlom, ekkora babusnak, még az alkohol nélkülit sem, allergizál, ahogy Nárco írta.

Narco! De jó, gyere gyakrabban, ha tudsz!

Rooming inben csak nekem nem sikerült jót aludni? Mármint természetesen aludtam, de nem sokat és azt is tök felületesen és persze a gyerekkel egy ágyban, vigyázva, hogy le ne gurítsam stb stb. Én ha alszom, úgy alszom, mint egy öntudatlan medve, kitekeredve, szétterülve - szóval ezért is nehéz normálisan gyerekkel aludnom. Amíg pici volt, aludtunk sokat délután együtt- a nagy ágyon, körbepárnázva, bástyázva.

Ja, fabiciklink 13,5 volt és bykie - sztem klassz.

Lépek, felébredt....

Kép

Kép
megymag
 
 


Hahóóó! Sehol senki???? Ma szobafogság van mindannyiunknak, lassan eszünk, alszanak - ráérnék, erre senki...

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Most tudok csak először jönni, mire hazaértünk a kórházból, kisfiam kitépte a laptop csatlakozóját. Tegnap csinálták meg.

Először is köszönöm szépen mindenkinek a sok bíztatást, drukkot, amit kűldtetek!
Szombaton jöttünk haza, és nem akarom elkiabálni, de JÓL vagyunk!
A szülés pozitív élmény volt, a műtét ellenére is!
Azt hiszem így, hogy mindent "bevetettem", és mégis így alakult, elég indok arra, hogy megnyugodjak, hogy így történt!

Később jövök, mert mióta hazajöttem, a kisfiam egy pillanatra sem száll le rólam, este meg "elájulok".
Azért igyekszem majd sok mindent részletesen leírni, hogy a többiek tudják, mire számítsanak!

Üdv mindenkinek!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Enikő, a more milk plusról én is jókat hallottam, bár nagyon drága.
talán itt olyan is akad, aki személyesen is tudna segíteni: http://www.lll.hu/telefon

Tünde, gratula nektek még egyszer, jó olvasni, hogy ilyen pozitív vagy! :)

Nárcisz, jó tőled is olvasni, hogy megtaláltad a helyedet :) :)

rólunk: minden ok, méhszáj zárt, picike fejjel lefelé, ahogy illik :) még jó fent van, és a feneke is csontos, meg is jegyezte a doki, hogy milyen a popsija, először azt hitte, faros :lol: nade örülök nagyon, hogy nem.
legközelebb 37 hetesen megyek, akkor lesz kenetvétel. annyira a rendes szülésnek készülünk neki, hogy csak sima vérkép+vizeletet kért, nem császáros labort (tényleg, akinek ilyen volt, meséljen légyszi miben tér el a simától!). azt még itt helyben meg tudom csináltatni, és már csak az eredményt viszem a dokihoz.
nst-re is szerintem azon a héten megyek a szülésznőmhöz. jól összeszokott páros lehetnek, mert a dokit nem is érdekli az eredménye, megbízik a szülésznő értékelésében :)
előző este mindenkit elküldtek a rendeléséről, mert "szült", elég fáradt volt, nem is értettem hova rohan, máskor félórákat magyarázott minden kérdésemre. nade aztán kiderült :)

a lakáskérdésünk teljesen megoldott, már csak a nagylányfelügyelet (szülés idejére) ami kérdéses, alighanem nagy balhét is fogok ma csapni miatta a férjemnek. eredményről írok majd :)

Kép
borgmama
 
 


Tünde! Sok szeretettel gratulálok még egyszer! Mesélj majd, ha lesz időd.

Borgmama! Nagyon örülök, ez jóóól hangzik! megnyugodtál, ugye? És még van elég sok időd a szülésig, mindenféle lelki izékre, befelefordulásra, magad kényeztetésére, babával beszélgetésre stb. A csaszi utáni labor nekem abból állt, hogy kikérdeztek a műtétről, az altatásról, utána miket éreztem, esetleges szövődményekről, összes eddigi műtétről, gyógyszerallergiákról stb, kitöltögettek erről egy 2 oldalas űrlapot, - ez gondolom a kockázat felmérést szolgálta és a végén beikszelték, hogy elvileg "műthető és altatható vagyok", meg kaphatok edát, közben megvizsgált az orvos, csináltak EKG-t, vérnyomi mérés, szívhallgatás, ilyenek, az egész max 20 perc volt, de nagyon alapos. És ezt a pappert oda kellett adni az orvosnak, aki rá se pillantott :-)) Hát ennyi!

Többiek, mi van veletek? Erre mifelénk Baranyában eléggé káoszos hangulatot kiáltottak ki, tegnap még volt alapja, de ma már csak a kisebb utakon volt nehéz a közlekedés. Én 2 napja nem vittem ki a gyerekeket, mert az udvarunk egy jégpálya, a babakocsival nem lenne gáz, de Ábelt féltem, no meg nem tudom, le tudnám-e beszélni a bicikli használatáról, ami ugye elég gáz lenne a jégen.
Na jóéjt!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Eseménydúsak voltak a napok, és annyi mondandóm lenne, de ne ijedjen meg senki, nem írom ki magamból az egészet :)
Borgmama! Nem tudom, írtam-e már, de mi március 5-re vagyunk kiírva:) Úgy látszik, nyáron sokaknál döglött be a tévé :D

Virág! Én most a 33. héten vagyok, nekem úgy a 25. héttől szokott keményedni a hasam, a dokinőm annyit mondott rá, hogy még nem kéne, és korán jött a második baba. Én meg úgy értelmezem, hogy a testem gyakorol a szülésre. Nem vagyunk egyformák...A méhszájam 4 hete még teljesen zárva volt, aggódtam egy kicsit miatta. Reménykedek, hogy szépen fokozatosan nyílik majd az utolsó 2-3 héten, és mire beérünk a kórházba, kipottyan a bébi :)

Szia Timika! jó kis társaságba csöppentél, remélem jól érzed majd magad te is (ahogy én)!
Amikor olvastam az irományod, felfigyeltem egy érdekes dologra. Sok eltérő álláspont van azügyben, hogy kaphat-/kapjon-e a császár után szülő anyuci oxitocint és epidurális érzéstelenítést. Te azt írtad, hogy nem kaphatsz. Az én dokim azt mondta, oxiról szó sem lehet, de epit javasol, és akkor felsorolt egy rakat mumust, hogy miért is lesz az nekem jó. Oké,, az oxit megértem, de az epivel akkor mi is van??? Mondják, hogy lazít, és az milyen szuper, könnyebben jön a gyerkőc. Mondják azt is, hogy jaj, annyira lazít, hogy teljesen, és elhúzódik a szülés és akkor - milyen meglepő - , császármetszés a vége, fuss el véle (haha, mintha tudnál...).
Szóval? Ahány doki, annyi vélemény? Ez azért mennyire remek, nem?
Ti mit gondoltok?

Enikő! Kezembe akadt egy Szoptatás homeopátiás segítséggel c kis kiadvány. Priviben elküldök belőle egy részt, remélem, még nem kívánod a búsba a sok jóakarót. Ha igen, töröld is azonnal!

Rétes! Egy tündér a te dokibácsid,igazán nagyon szimpatikus. Szerdán konzultáltam vele. És ugyanazokat mondta, mint az én dokinénim is. De ő legalább válaszolt a kérdéseimre és nem csak ijesztgetett.
Szóval úgy néz ki, hogy minden azon áll, vagy bukik, hogy milyen vastag a heg. Pont. És hogy ez miért megbízható adat?
1. mert ugyanolyan pontosan mérhető, mint pl a bébi kobakja. 2. A legvékonyabb helyen mérik, végülis ott a legrizikósabb, hogy szétválhat. Röviden ennyi.
Remek. Bent volt velem párom is. Előtte nem mutattam, de én úgy elkeseredtem!!! Hogy egy olyan dolgon múlik a műtét, amit nem tudok befolyásolni.
Kérek majd még egy-két véleményt, de van egy érzésem, hogy mindenhol ezt fogom hallani.
Hétfőn megyek a dokinénihez, futok vele még egy kört, hátha visszanyerődik megcsappant bizalmam. Aztán majd meglátjuk.

És egy kis gyereknevelés: mit csináljak a kamaszodó 15 hónapos fiammal???????? Franc gondolta, hogy ilyen korán is jöhet a dackorszak. Még ott a tojáshéj a sejhaján, beszélni se tud, de már sztrájkol. Tudja nagyon jól, hogy mit nem szabad(nem sok ilyen dolog van), és már megy a dobálás, csapkodás, ha tényleg tiltom. Kicsi még hozzá, hogy ellen tudjon állni a kísértésnek, De azon kívül, hogy elterelem a figyelmét és 100x elmondom, hogy ez veszélyes/éles/szúrós/forró/kakis/blablabla mi a túrót csináljak? Közben meg olyan előadást nyom le, hogy az már Oscar-gyanús.

Na jó, lépek főzni, mielőtt felébred.
Sziasztok!
háziboszi
 
 


Háziboszi! Nekem az orvosom azt mondta EDA-t azért nem kaphatok, mert akkor az esetleges hegszétválást sem érezném.

Érdekes ez a hegvastagság! :D Az én dokim szerint semmi jelentősége! Ő csak azért mérte, mert kötelező előírás. Szerinte a vékony heg is kitarthat és a vastag is szétválhat, ráadásul nem is mérhető pontosan, ahogy a baba kobakja sem.

Gyereknevelés: amit tehetsz - erősíted az idegrendszeredet, mert lesz ez még rosszabb is. :D És akiknek már tényleg kamaszodó gyerekük van azt mondják, hogy vissza fogjuk sírni ezeket az időket! :D

A szoptatós hozzászólást mindenkinek köszönöm! Most nappal többnyire nem kap pótlást, viszont éjszaka, ha aludni is szeretnék kénytelen vagyok adni neki. Pillanatnyilag az artica urens-t használom, utána még kipróbálom a more milk plust. Jó lenne ha a tápszerről teljesen leállhatnánk. Éjszaka kevesebb a tejem, ti éreztetek olyat, hogy fájnak a tejcsatornák, ahogy szívja? Az mitől lehet?

Dana! Valószínű nem is jól cicizik, de ezt nem fogom megtudni, mivel segítséget sem az első, sem most a második gyereknél nem kaptam. Egyelőre bimbóvédőt is használok, anélkül még rosszabbúl megy a szopi.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Tünde, örülök neked itt újra.

Heg: nekem is azt mondták, nem nagyon számít a vastagsága és nem mérhető pontosan. Nekem a 38. héten 4,2 mm volt.

Enikő,
örülök hogy sikerül a pótlást visszafogni. Az a tejcsatorna-fájás a szopi mely szakaszában érezhető? Nem olyan facsaró, húzó érzés ami a szopi elkezdése után pár pillanat múlva jön? Mert ha igen, akkor az a tejleadó-reflex...és ha ilyened van, akkor nincs mit tenni, van szépen tejed!!!
Mit jelenthet az, hogy nem jól szopik? Nem kapja be egészen? Gyakran elengedi? Én olyan szívesen megnézném ha tehetném mi lehet a gond? De igazából nagyon örülök ha már csak éjszaka kell.
Jó lenne, ha a bimbóvédőt is el lehetne hagyni majd.

Pusz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Helló!

Hogy kell ezeket a vonalzókat felrakni? Lépésről-lépésre...
háziboszi
 
 


Kukk,
Enikő, ügyes vagy!!! Semmi pánik, fog ez menni.
Egyébként most jutott eszembe, hogy én megismerkedtem egyszer egy szoptatási tanácsadóval, amikor Ilkát vártam, rettentő helyes nő, ha gondolod, elküldöm priviben a számát. Fiatal, sok saját gyerekkel, és ő telefonon és odamenősen is elérhető. Egyébként pszichológus, igen jó szemléletű, kedves, vidám valaki. Persze Dana még jobb lehet :wink:

A bimbóvédő egyébként óriási mumus sokfelé, és nyilván tényleg nem kell túlzásba vinni, ha nem kell, de én Andrissal (és röviden Ilkával is) rá voltam szorulva kb. az első hónapban, mert csillagokat láttam egyébként minden szopinál. Így aztán mikor végképp nem bírtam már, felraktam, egy-két szopi erejéig rajtam volt, aztán még a következő szopi elején, közben már le tudtam venni, mikor nem szívott már olyan erősen, aztán mondjuk egy napig nem kellett. Aztán megint fel, fokozatosan le. Amint bírtam nélküle, letettem, de muszáj volt időnként feltennem. És nulla gondot okozott. Ilka mondjuk nem is igen fogadta el, az igaz, de ezt nem sorolom az okozott gondok közé :D Azért mikor nagyon rá voltam szorulva, őt is meg tudtam így szoptatni.
Ezt a fájást én is éreztem!! Nem, nem a tejleadó volt, hanem valami más, szintén nem kellemes. (Én a tejleadót is utáltam szívből, rém kellemetlen bizsergés szerintem.) Mintha valaki húúúúzná ott azokat a csatornácskákat. Ilyenkor próbáltam masszírozni, az kicsit segített (körkörösen, a három középső ujjammal), de aztán lényegében magától múlt el ez is pár hét után.

Háziboszi: az első lépés a vonalzóval: kérd meg Borgmamát, hogy segítsen csinálni egyet... Második: na arra már nem emlékszem, onnantól ő diktálta :lol:

Hegvastagság: az én dokim is azt mondta, hogy semmi jelentősége. (Ld. Enikőnél az érveket.) Az utolsó uh-n meg a szonográfus azt mondta, már nem is tud ráállni a géppel, nem látszik a gyerektől. Na most akkor mi van.... :shock: Én spec örültem, hogy nem valami centin fogják kiárusítani az esélyemet.

Kamaszodó 15 hónapos: na hiszen, nem is rossz megfogalmazás. Minden esetre sokat szeretgetni (testvér-frász ellen), és mennél inkább kihasználni a figyelemelterelés adta remek lehetőségeket a hisztire hajló helyzetekben, csak akkor letörni, ha tényleg nem megy másképp (van ilyen is épp elég). Ez az én módszerem. Volt. Van.

És végül egy jellemző epizód Andris mindennapjaiból: kicsit lemaradt mögöttem a sétából hazafelé. Lélekszakadva lohol utánam, ahogy tolom a hugát a babakocsiban: "Mamaaaa! Vááj!!!" - és rettentő fontoskodó arcot vág. Megállok, utolér, odahajol a kicsi fölé: "Tudod mama, most síjni akaj!" - mondja nem kis ügybuzgalommal, és óriásit sóz Ilka fejére...

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Na, pár napig nem jövök, aztán alig tudok visszaolvasgatni. :D
Boszi!
Örülök, h a Sziller jó benyomást tett rád! Hegvastagság, hát nem tudom! Nekem 6mm volt, de arra a doki nem mondott semmit, csak az uh-os doki említette, h ok. Szerintem nem úgy kell gondolni, h rajtad múló dologról van-e szó, vagy sem, mert mindig történhet vmi, ami nem rajtad múlik! És ha arra nem vagy felkészülve (vagyis nem gondolsz rá legalább egyszer, h megtörténhet), akkor semmivel se könnyebb, mintha vmi rajtad múló dolgot nem tudsz "teljesíteni". Te tedd meg, amit Te meg tudsz, de vedd számításba mindig, h nem csak rajtad múlik a szülés mikéntje és hogyanja. Ha így indulsz neki, akkor nem érhet akkora trauma, és csalódás.

Tünde!
Nagyon örülök, h hallottam rólad is! Gratulálok mégegyszer a kis Árminhoz!!! :D

Zsolka!
Nem semmi Andrisod! :D :shock: A féltékenykedés ezek szerint nem nagyon enyhült?

Enikő!
Nagyon jó, h már csak éjjel kell pótolnod. A szopi témában én kicsit "renitens" vagyok, de azért leírom a véleményemet. :D Annyira soha nem voltam oda a szoptatásért, de azért csináltam becsülettel, Á-t 1 évig, Miket 8 hónapig szoptattam. Szerintem a legfontosabb, h ne izguld túl a dolgot! Valóban körforgás alakulhat ki, ha méregetsz, stresszelsz, teljesíteni akarsz. Ne legyen lelkifurid amiatt, mert adsz tápot is, nem lesz baja a babádnak tőle, nem leszel rosszabb anya, nem leszel kevésbé menő, vagy becsülendő! Ráadásul Te szoptatod is a babádat, megkapja a fontos cuccokat a tejedből, megvan a szükséges közelség, meg az állkapocsfejlődés kulcsa vagy mije. Szóval nem kell görcsölnöd! Fogadd el, h kell a pótlás, próbáld tényleg csak akkor adni, amikor szükséges, aztán egyszercsak lehet, h azt veszed észre, h már nem is kell! Most ez a helyzet, de a gondolataid központi helyét talán nem ennek kell elfoglalnia.
No, ez voltam én.... :oops:

No, eda meg oxitocin. :D Edát nem kaptam, mert nem volt idő rá, de ha akartam volna és lett volna rá idő, akkor biztosan kaptam volna, mert a snőm kapott 3 szülésénél, pedig az 1. neki is császár volt, a többi 4 sima. Oxit kaptam, nem mintha örültem volna neki... A doki azt mondta, h minél gyorsabb a szülés, annál biztosabb a sima út. Hát, nem tom' mi az igazság...

Kamaszodó kisdedek, na ja. Tudnak elég korán játszani az ember idegein! Mik már egy évesen is kiválóan csinálja! Szerintem ő már elleste a technikát az idősebbtől.
Csak a duma, a duma, a duma, amit tehetsz! Bár a 15 hósnak már a kezére is lehet csapni, ha látod, viccnek veszi és tényleg gáz (akár szó szerint :D ), amit csinál.

Amúgy mi mostmár jól vagyunk, pár napig dögrováson voltunk, hányás, hasmenés, de nagyon durván. Nem sok tartotta, h kórházba kelljen vinni a fiúkat, ráadásul én még az ágyból se tudtam felkelni, annyira ki voltam, úgyhogy drága férjem volt az ápoló. :? Na, mindegy, túl vagyunk rajta, remélem mindenki más megússza ezt!
Közben pedig Mik 1 éves lett, és diétás koszttal ünnepelte meg a nagy napot....

Na, regényt írtam!
Üdv: Viki
Vendég
 


Enikő! Ügyes vagy! csak így tovább, no stressz, tök lazán.

Bimbóvédő: első gyerekkel használtam kb 1 hónapot és bár erőltetni kellett hogy elhagyjam, de el akartam hagyni és sikerült is. Másodiknál már valahogy kényelmesebb volt a cici, az első megcsinálta neki - ennek ellenére egyszer felmerült, megpróbáltam de macerásabb volt mint amilyen éhes a bébi, leesett, kb 3 mp után félrehajítottam és inkább kibírtam azt a pár mp-et amíg fájt.! Aki azt mondja, hogy a szoptatás a legelején nem fáj, az hazudik! Vagy a kivétel...csak hogy mentsem a velem ellenkezőket... :lol: Egymáshoz kell formálódni. De sztem pár hét után már csak max néha lehet kellemetlen. tejcsatorna húzódás nekem is volt, de csak az elején. De inkább kellemetlen volt, mint fájdalmas. Törekedni kell rá, hogy a bébi úgy kapja be a bimbót meg az udvarát, hogy az alsó és a felső ajka is lehetőleg kifele penderüljön, hogy a leghatékonyabban tudjon vákumot csinálni. Na ez az amibe beleszólnak az alkati dolgok - pl cici vagy bimbónagyság... Az első pár hétben enyémek se nagyon tudták az alsó ajkukat "kipenderíteni", hanem csak őgy rákaptak mint a fene, néha beigazgattam nekik és akkor sokkal jobb lett az érzés. Aztán hamarosan megnőtt a szájuk....a szó szoros éretlmében.

Hegvastagság: saját terhességem során is többféle véleményt hallottam több dokitól. De sztem azért is mérik, hogyha a kritikus 5 mm alatt van, akkor meglegyen az indok a csaszira. Ennek ellenére a dokim is azt mondta, nem indok önmagában a csaszira, mert a vastag is szétmehet és a vékony is tarthat...no comment ezt már írtátok, na ezért is bírtam őt. 36. héttől nekem is nézték, végig jó volt, bár lassú ütemben, de határozottan csökkent 7 mmről 5,valahányra, ezért is izgultam az utolsónál, de hálás vagyok Kolosnak, ugyanis úgy feküdt, hogy a drnő közölte, képtelenség pontosan megmérni, úgyhogy az a rész szépen üresen maradt a papíron - ő se tulajdonított neki nagy lehetőséget.

Én kaptam egy minimális oxit, mert bébi feje nem akart beilleszkedni, a minimális oxi nekem több mint elég volt. És ha úgy alakul edát is, bár ezt ott nem ajánlgatják, ha nem feltétlenül szükséges, senkire nem tukmálják rá, bár egyik pillanatban felemerült bennem, hogy kérek, de aztán a fájások és a kétoldalas beleegyező nyilatkozat, no meg az első edás rémélményem eltántorítottak, meg a doki is mondta, hogy háááát, mire előkeríti az anesztest, mire bekötik, mire hatni kezd, már lehet hogy meg is lenne a baba - na mindezekkel együtt úgy döntöttem, inkább felülök a fájásokra és jól tettem. A doki csak fél órát tévedett. :-) Édes pofa volt.

Zsolka! Andris nem semmi hapsi, a kis cseles, azt a kamaszodó pelenkás fajtáját! :lol:

Mikit utólag Isten éltesse!

megyek beájulok az ágyba, pussz

Kép

Kép
megymag
 
 


mármint azt akartam írni h nem tulajdonított neki jelentőséget.... nem lehetőséget, hiába no fáradt vagyok

bájbáj
megymag
 
 


Sziasztok!
A hegvastagsághoz csak annyit szólnék, hogy én minden ultrahangon kérdeztem, de valahogy nem tulajdonítottak neki jelentőséget!

Írnék többet is, de már 5. napja kínlódok egy szörnyű migrénnel!
Biztos a hormonok...

Danaai!
Lidkétől hallottam, hogy a Te gyerkőcödnek is le volt nőve a nyelve.
Mikor vágattátok fel? Írnál róla? Nekünk nem vészes, mert tud szopni, csak az orvos mondta, hogy később a beszédnél gondok lehetnek!

Tejcim annyi van, hogy nem tudja kiszívni Ármin. 2 napja néha be is lázasodok, de szerencsére van egy jó szoptatási tanácsadó barátnőm, aki mindig segít jó tanácsokkal.

Az első két gyerekem egyfolytában cicizni akart, Ármint meg úgy kell ébresztenem, hogy hajlandó legyen szopni!

Üdv!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Tünde!

Két gyerekemnek lett felvágva a nyelve, mindkétszer még a kórházban kb a 2-3. napon csinálták meg. Most Siminél szólt a dokinő, hogy szerinte le van nőve, nem vészes, de ha gond van a szopival megcsinálja. Végülis különösebb gond nem volt a szopival, de én mondtam hogy vágja csak fel, az a biztos. Emesének is felvágták, semmi gondja nem volt a r hanggal. Julinak, Zsiginek nem vágták fel-selypítenek is...Juli most tanulta meg kiejteni a r hangot, de láthatóan küzd vele még mindig.
Zsiginek a gyerekorvosunk mondta pár hónapja hogy szerinte le van neki nőve (3 év alatt nem tűnt fel neki???) Mindegy, remélem nem kell utólag vágni...amikor Zsigi született, olyan hülye gyerekorvos volt az újszülött osztályon, aki szerint ez a kis metszés barbár beavatkozás, ezért szándékosan nem csinálta meg és nem is szólt, ha úgy látta, hogy le van nőve. (Juli idején is ő volt)

Viki
sajnálom hogy lebetegedtetek...vigyázzatok, nehogy így legyengült állapotban rátok találjon még az influenza is.

Pusz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok!
MOst jöttem meg a kh-ból, a szülésznőmnél voltam "beszélgetni", gyorsan be is számolok. Nagyon megnyugtató volt, mindenre olyan választ adott, amilyet reméltem. Nekem azt mondta, vbac-nál a lehető legkevesebb beavatkozást szabad csinálni, tehát elvileg oxi sincs, mert nagyon megterhelheti a méhet, de azért a végén, ha úgy látják, hogy épp csak egy nagyon kicsi segítene még egy kis energiát adni a lefáradt méhnek, akkor óvatosan adnak. Amúgy minden ugyanúgy zajlik, mint egy "sima" szülésnél, nincs több ctg (nálunk csak negyed óránként szívhang hallgatás) semmi egyéb extra intézkedés, csak minden intő jelet kicsit komolyabban vesznek. Ő is megerősített abban, hogy vajúdás szempontjából mindenképpen másodszor szülőnek számítok, tehát ha minden igaz, gyorsabban fog menni, mint először. Aztán a vajúdás végére kiderül, hogy sikerült-e beilleszkedni a buksinak, vagyis remélhetőleg Zsombinak keskenyebb lesz a feje mint a bátyjának, és akkor ha ezen a kritikus szakaszon túljutunk, akkor megvan a siker, már csak lefelé jöhet ki:)
Egyetlen dolog nyugtalanít: ez a betapintás. Azt mondta, ha kérek altatást, akkor azzal azt kockáztatom, hogy nagyjából a hármasban tölthető 2 óra marad ki, mert majdnem annyi idő, mire az altatás után igazán magamhoz térek. Mondjuk már ébresztve hoznak ki a műtőből, de azért kábák szoktak lenni az anyukák. Ha lesz még erőm, akkor azt tanácsolja, ne kérjek altatást, de ezt m ajd ott döntöm el. Állítólag kb 3 perc az egész. Hát nem tudom, mik erről a ti tapasztalataitok. Mintha valaki írta volna, hogy 10 perc volt az egész altatás, ráadásul a gát-varrást is azalatt ejtették meg és mire felébredt pont elkészült a baba is (mosdatás, ilyesmi).
Persze most még fölösleges ezen tanakodnom, majd ott eldöntöm, de azért megijedtem rendesen, mert eddig azt hittem mindenképpen az altatás játszik. Állítólag issssssssszonyatosan fáj egyébként... Szerintetek????

Amúgy császár esetén is együtt tölthetjük az első 2 órát, ez is annyira megnyugtató, Bencével szó sem volt ilyesmiről...
Sajnos a szülőszobákat nem tudtuk megnézni - az enyhülés miatt teltház volt (mint mindig), de még megejtjük valamikor, bár annyira most ez nem tűnik fontosnak

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Kislilla, én írtam, és tényleg így volt. Ilyenkor csak felületes altatást csinálnak, ill inkább kábítás. Maszkba kaptam egy kis altatót és ennyi. Tényleg ilyen rövid ideig tartott és egyben megúsztam a gátvarrást is. Én ahogy felébredtem már vittek is vissza szembe a szülőszobába, ugyanarra az ágyra, ahol megszületett Kolos, azonnal fitt voltam, feltámasztották a hátam egy labdával és már szoptattam is.

Oxis infó egybevág azzal ami nálam volt, nekem se adtak az elején csak a legvégén, hogy egy kicsit segítsen beilleszkedni a babának.

Amiket elmondtál, az azért jól hangzik, főleg az, hogy ilyen beavatkozásmenetes- felfogásúak - ez nagyon jó!

Jóéjt!

Kép

Kép
megymag
 
 


Zsolka! Azt a telefonszámot megköszönném, ha elküldenéd.
Hogy oldottad meg ezt a helyzetet Andrissal? Ilyenkor mit lehet csinálni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Ja és még annyit, hogy nekünk ez nem zavart be, ugyanúgy együtt voltunk hármasban mintha nem lett volna altatás. Csak annyi volt, hogy az altatás miatt tovább kellett a szülőszobán megfigyelés alatt maradni - nem 2 órát, hanem 4-et. De ez direkt jó volt, így a párom is tovább tudott velünk maradni. Ott szundikáltunk hármasban a kis pólyással, olyan jó volt....És utána a saját lábamon mentem le a gyerekágyra. Teljesen jól voltam és persze boldog.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan Lillának a betapintásról. Nekem például nem fájt. Valamennyire persze igen, de egyáltalán nem volt elviselhetetlen. A gátvarrás nekem jobban fájt.
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Dana!
Nekem is mondták, vagyis a páromnak szüléskor, hogy fel kell vágni a nyelvét a kicsinek. Én megkérdeztem egy idősebb doktornőt, de ő nagyon ellenezte. Azzal érvelt, hogy nem véletlenül hívják nyelvféknek. Az egyik védőnő viszont többször mondta, hogy szóljak az egyik doktornőnek, aki nem volt túl szimpatikus, mert ő azonnal megcsinálja. Felhívtam az itthoni dokinkat, aki megnyugtatott, hogy ha szükséges, megcsinálja itt is egy gégész.
Úgyhogy most abban maradtunk, hogy várunk 4 hetes koráig, aztán elvisszük a gégészhez, ha szükséges.

Üdv Háziboszi!
Kamaszodó fiamról csak annyit szólnék, aki most 28 hónapos, hogy idáig is voltak vele gondok, de mióta megjöttünk a kórházból a kistesóval, teljesen kifordult önmagából. Mintha direkt tenné próbára amúgy is labilis idegrendszeremet, amitől én is folyamatosan kiborulok. Csak azt, és csak úgy csinálja, ahogy nem szabad és amit nem szabad. Tudom, hogy nekem kellene több türelmemnek lenni, de jelenleg képtelen vagyok.
Azért remélem, majd alakul a helyzet.

Megérkeztünk a kórházból, hányás-hasmenéssel várt a fiam, 2 nap múlva elkapta a lányom, aztán jött az én migrénem, ami a mai napig tart. Nem tudom meddig lehet ezt még fokozni.
Szerencsére a kis Ármin nagyon jó baba, csak eszik, meg alszik.
Furcsa is, mert az első két gyereknél nem voltak ilyen jó tapasztalataim!
Jó éjt!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Enikő, írtam!!
A vázolt tesó-helyzetben azt kell csinálni, hogy az ember tátott szájjal bámul és levegő után kapkod... legalábbis én ezt tettem, meg közben próbáltam elnyomni a röhögést a felháborodás mögé.
Nem egy tankönyvi helyzet. Amúgy is kidolgozás alatt áll még a saját technikám a bekövetkezett, el nem hárított ütések kezelésére. Ha kész, szólok :D

Kislilla: no para, nekem sem fájt a betapintás! Én életre-halálra elszántam magam, hogy ha egyszer sikerült simán megszülnöm a babát, és elkerültem ezzel a főmumust, az altatás miatti különválasztást, akkor nem őrülök meg mégis altatást kérni épp a finisben. És nem is kértem - és egész meglepődtem, hogy milyen fikusz volt az egyéb, valaha átélt fájdalmakhoz képest ez a betapintás. Inkább kellemetlennek mondanám, feszített, meg persze bizarr is valahogy, hogy ennyire mélyen belém kerüljön egy "idegen test". Nem kétlem, hogy létezik olyan, akinek mégiscsak fájt, mások vagyunk és a helyzetek is különbözhetnek, csak biztatni akarlak, hogy fölösleges emiatt parázni és látatlanban nagyon beijedni, mikor pedig simán lehet, hogy Neked sem fog fájni.

Tünde, kitartást!!

No lépek is. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Na visszatértünk a szabiról, csodálatos volt!
Barátaink meghívtak bennünket Parádsasvárra, a kastélyhotelbe. Szuper volt, Hunor nagyon élvezte a pancsolást.

Tünde!
Én is szeretnék gratulálni az új jövevényhez! Isten éltesse Ármint és az egész családot! Jó egészséget, sok türelmet Neked-Nektek!
A nyelv felvágásához: én csak pozitív véleményeket hallottam róla.

Képzeljétek, mielőtt elindultunk volna, anyukáméknál Hunor leesett a bébikomppal 3 lépcsőfokról...1 mp-et nem figyeltem és kész lett a baj. Még sírtam is, nagy lelkifurdalásom van, és bízom benne, hogy nem ütötte meg nagyon magát....

Sajnos Hunor még mindig kevés "normál" kaját eszik...

Köszi mindenkinek a kért infókat!

üdv
borakata
Vendég
 


Elfelejtettem......

Megköszönni Enikőnek a szüléstörténetet!Köszi, hogy leírtad!

Én mindig nagyon megijedek Hunor eséseinél-baleseteinél....rendkívüli módon parázok miatta!Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?

Szép vasárnapot!
borakata
Vendég
 


Zsolka! Köszönöm szépen a nevet, telefont!

B.tünde! Nálunk is hasonló a helyzet a nagyobb gyerekkel! Ha valamiért rászolok, hogy ne csinálja, akkor méginkáb, még azért is. Féltékenység is van rendesen, de tegnap nagyon aranyos volt: a pici sírt az ágyon, odament, melléfeküdt és átkarolta, hozzábújt, a pici meg elhallgatott. Annyira édesek voltak! :D
A fejfájást sajnálom, remélem mielőbb elmúlik. Iszol elég folyadékot?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Viki remélem már teljesen kijöttetek ebből a vírusosdiból!
mi (Linda) most vagyunk benne megint :( úgyhogy kapja a dedalonetta kúpot a drágám. kapott szombat is vasárnap reggel is, estére már úgy láttuk nem kell. rosszul gondoltuk, f2kor hányt megint :(
remélem hamar kikeveredik belőle, és én nem kapom el, nagyon nem hiányzik...
(bár az igaz hogy tuti nem híznék :lol: )

Dana, köszi az altatásos (és a homeós- átnézem a Bába válaszol-t) tanácsot! megpróbálom (sokadjára) ismét rábeszélni Apát, hogy hozzuk át Linda ágyát is a mi szobánkba. most hétvégén tervezzük a hálót átrendezni, ( a pici ágyát áthozni) ez jó alkalomnak tűnik erre....
Lindafelügyelet szülésre szerencsére megoldódott, nagy kő esett le a szívemről,

nyelvlenövéshez nem tudok hozzászólni. csak döbbenet, hogy ebben is mennyire eltér minden doki véleménye...

Zsolka
:shock:
nem tudom, ilyenkor mit lehet tenni...

szép napot mindenkinek!

Kép
borgmama
 
 


Borakata!
a bébikompot a legtöbb szakértő már nem ajánlja, pontosan a balesetveszély miatt, meg ortopédiailag sem tesz jót. én eltüntetném gyorsan!
remélem Hunornak nem lett nagyobb baja!
elesések: mikor elindulnak, gyakoribbak lesznek, én már annyira nem aggódom. főleg amilyen kemény a lányom buksija :) a sírás hosszából következtetek a súlyosságra. szerencsére nem szokott nagy baj lenni :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok csajok! Olvasgatok ám, csak nagyon off vagyok, igazából nem vagyok valami lelkesítő társaság :D

Bébikomp valóban nem a legjobb, anyukám gyerekorvos, ő is nagy ellenzője, a Borgmama által írt két okból.

Na szebb napokat!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Na csak hogy ne nézzetek tök tehetetlen csajnak: most azzal vagyok elfoglalva, hogy minden lehetséges időt Andrissal töltök, mikor valakire rá tudom bízni a húgát. Ma délelőtt pl. itt járt az imádott gyerekvigyázója, ilyenkor engem máskor mindig pattint - hát ma nem. Ezért mikor a kiscsajom elaludt, mi ketten elmentünk egy órára csúszdázni, és a bébiőr (mármint az élő) a picivel maradt itthon. Ezek az idők ketten megteszik a hatásukat, utána sokkal kisimultabb Andris - egy darabig... :roll: Azt meg érezhetően zokon veszi mostanság, ha csak Ilkával megyek el/maradok otthon. A múltkori lecsapás is egy ilyen helyzet után következett.
Egy szépséghibája van a dolognak: most már a minimális pihi-idők is törlődtek, hiszen a délutáni alvás meg az Andris-elmegy-valakivel-kicsit idők voltak az enyémek, még ha csak részben is. Mindegy, most ez a követelmény. Meglássuk, mire jutunk vele.

És Borgmama: köszönöm a múltkori bátorító-együttérző ölelést, nem kerülte el a figyelmemet és nagyon jól esett!!!

Borakata: az ember lassan immunisabb lesz a koccanásokra asszem. Én anno mások gyerekénél frászt kaptam, mikor láttam, hogy MOST veri be az asztal sarkába a buksiját. Andrissal minden balesetünk (szerencsére durva még nem volt) úgy történt, hogy ott álltam mellette. Egyszer lényegében pofára esett szegény az aszfaltra a babakocsiból - félig felállva meg akart fordulni benne, én ott álltam mellette és fogtam a kocsit, de fáradt volt, és bummsz...A legrémesebb meg az volt, hogy egyszer még 1 éves kora előtt leesett az etetőszékből :shock: Szégyellem, de megtörtént. Csak azért írom, hogy megnyugtatással szolgáljak. Ezt is túlélte maradandó sérülés nélkül. És ekkor is ott álltam mellette egy méterre, ülni már réges rég biztosan tudott, és egyetlen egy hosszabb pillanatra fordítottam el a fejemet, de komolyan. Durr. Szerencsére nem a fejére esett, hanem laposan hasra, de jó nagyot. Na akkor rettentően megijedtem, de hála az Égnek, nem lett semmi.
Ez van. És biztos vagyok benne, hogy még sokat fog, fognak esni. Igyekszem vigyázni, de nagyon át tudom érezni, amit más, tapasztalt anyák mondanak, hogy a gyerekeink élete Isten kezében van, nem rajtunk múlik, hogy még mindig élnek, mert képtelenség mindenre figyelni. (Bocsi, ha valakinek nem ez a klerikális reakciós magyarázat áll közel a szívéhez :lol: - jöhet a szerencsés meg a karmás is, a lényeg, hogy kell hozzá valami több, mint amit én nyújtani tudok.)

Ritmit, visszajöhetnél már, itt az ideje!
:wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Megymag, Borgmama!
Köszönöm, hogy reagáltatok!
Én is ellene voltam-vagyok a bébikompnak...most kérdezhetitek, akkor miért van: ajándékba kaptuk. Azért is teszem bele néha (napjában egyszer), mert nem tudok semmit sem csinálni, annyira rajtam csüng-lóg. Addig meg, míg benne van - egyébként élvezi - legalább el tudok pakolni a konyhában. Figyelek arra, hogy ne legyen benne sokáig.

Zsolka!
Köszi a megnyugtatást! Valóban, igazad van...Isten kezében vannak gyermekeink (persze mi is), és képtelenség minden másodpercben odafigyelni. Én ebben az esetben rendkívül figyelmetlen voltam. Indulás előtt voltunk, pakoltunk, és kerestem valamit. A nappali egy ajtóval el van választva szüleimnél a folyosótól. Mindig kínosan figyelünk arra, hogy be legyen csukva, és a lépcső közelébe se menjen/guruljon a komppal. Kerestem a sálam, az ajtó nyitva maradt...és bumm. Az oldalára volt dőlve,
hál ' Istennek nem a fején találtam rá. Nem tudom így, mit üthetett be, hogyan történhetett, mert a férjem is pakolt. Persze előtte meg vele volt, én pakoltam, hogy nehogy baja essen...
Más.
Ha jól emlékszem, Zsolka, Te írtad, hogyan szoktattad meg Andrist a bébicsősszel!? Először meghívtad hozzátok, együtt voltatok, majd rövidebb ideig kettesben hagytad őket. Valahogy így volt? Jó, hogy akkor leírtad, biztosan én is hasonló módon fogom csinálni. Bevallom, nekem is nagyon jól jönne egy ilyen segítség, mert az én fiacskám mellett szinte semmit nem lehet csinálni. Tudom, erről már beszéltünk, és kérdeztem az időbeosztásra vonatkozó tanácsaitokat is...de sajna nálam még mindig kérdés, hogyan oldjam meg-csináljam meg-készítsem el stb. a napi feladatokat.

Jobbulás Réteséknek!
Remélem, Borgmama nem kapod el a nyavaját! Mi karácsonykor voltunk benne...életemben nem éreztem magam olyan rosszul, mint akkor. Szóval gyógyulást Lindának!

Kérdeztem múltkor az immunerősítőt, vitaminokat. Voltam a patikában és ajánlották nekem (meg is vettem) a multi kid narancsos szirupot, vassal dúsítottat. Ismeri valaki? A cebiont használom én is, most is kap Huncut.
Sajnos kisfiam továbbra sem eszi meg a főztöm, a normál kajára is fintorog. egyre inkább kezdek aggódni, hogy miért nem eszik rendesen, és miért csak a tejpépet-hipp jó éjt papit és 2-féle banános-csirkés bébiételt hajlandó csak megenni. Szerdán elviszem orvoshoz, mert még mindig híg a széklete. Egész fogzás alatt mehet a hasa egy babának? Nálunk sajnos még mindig fenn áll ez a helyzet...Ötlet, vélemény? Előre is köszi!

Tünde!
Neked nem az érzéstelenítő miatt fáj a fejed?

Ma csodálatos idő volt! Rekordot döntöttünk, mert Hunor nem ordított a babakocsiban. Nem adtam rá az overált, lehet, hogy ezért örült annyira. Még holnap szép idő lesz, ki kell használni, aztán jön az eső sajnos.

Szép estét!
borakata
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Megymag, ha valaki off, akkor az én vagyok :wink: mégpedig annyira, h még írni sincs érkezésem, pedig igyekszem követni az eseményeket. Januárra mindig besokallok, hiába, utálom a telet, az év első két hónapjától meg kifejezetten szenvedek, az idén talán még jobban, mint eddig. Igaz, voltunk síelni, és azt csak télen lehet, még így is bőven negatív tartomáynban mozgk :cry:

Tünde, örülök, h jó élmény volt a szülés:)

Kata! Villő sem eszik még rendesen, úgy kell belerimánkodni egy kis gyümölcsöt, néha azt is kifújja. Szinte még szopik, ami már nagyon kevés, úgyhogy mi sem állunk túl jól. A híg szélket simán lehet a fogzástól, Villőnk meg pont olyan durva szorulása van, hogy lazítót adok neki. A bébikompot az én anyukám sem szereti, de megértem, hogy egy kis nyugiért kicsit beleteszed.

Zsolka! Ezek a fejbeverőcskés történetek ismerősek :wink: Nem lehet ezzel mit kezdeni, én próbálok kemény lenni, de nem használ vagy csak nagyon lassan.
Bálint már egész jól megvan Villővel, ma fogócskáztak, öröm volt nézni:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Borgmama! Jobbulást a pici lánynak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Hála Istennek, elmúlt a fejfájásom!
Igazad van Kata, lehet, hogy az altatástól volt, mert még a kórházban kezdődött és egyre csak fokozódott!!!

A fejre esésekről csak annyit, hogy én mindegyik gyerekemnél átéltem nem egyszer!
Az ágyról már mindegyik leesett, de a lányom a csúzda tetejéről is fejjel.... azt hittem, kitörött a nyaka, aztán semmi baja nem lett.
Kisfiam az idén nyáron az emeletes ágyról esett fejre.Na ezt már nem úsztuk meg, 3 nap kórházi megfigyelés alatt voltunk.
Szerintem ezek a gyermek balesetek elkerülhetetlenek, ahogy írtátok, sokszor mellettünk történik meg, amitől legjobban féltjük....
Még szerencse, hogy az Őrangyalkák vigyáznak rájuk!

Ma voltam varratszedésen, a hasam gyönyörű, fájdalmam semmi!

Ígérem Nektek, amint lesz energiám, megírom a születést, de most is már lefordulok a székről!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Ritmit! De jó, hogy itt vagy!!!
Meg főleg, hogy ilyeneket mondasz, épp Rád gondoltam verekedős-Andris kapcsán :? Jó volt a síelés? Csudára irigyellek érte. Én éééévek óta nem voltam.

Borakata: Andris anno csak a banánt, a Hipp-pépet és a répás vagy sütőtökös üveges papit ette jó ideig :shock: . A doktornő időnként megkérdezte, hogy eszik-e már brokkolit :lol: , mindig mondtam, hogy hát azt nem (és nem mondtam nagyon, hogy "és mást sem..."), aztán ebben maradtunk. Már kifelé lábaltunk ebből, mikor egyszer megjegyezte, hogy kicsit sárga ennek a gyereknek a bőre, bár nem vészes, de nem eszik sok répát vagy sütőtököt? Mire én: háááát.... :D :D :D
Aztán egy éves korában elkezdett csípős kolbászt meg sajtot zabálni kétpofára, onnantól meg a pépeket nem ette. A gyümölcsök közül pempőnek csak a banánt ette meg, meg bizonyos Fruttapura kis tégelyes méregdrágákat (a kis drága...). Az én főztömet pépesítve soha! De soha, tényleg. Semmit. A répát sem, se sózva, se sótlanul, se cukorral, mert már úgy is próbáltam. Hát ez van, most minden esetre Ilkának nem adok kezdetnek sem üveges-tégelyes gyümit, hanem épp a minap elkezdtem neki körtét pépesíteni. Működik, bár még édes, ahogy próbálja a kis csöpp, szopira álló szájával beszippantyúzni a kanálról a pempőt! Kezdetnek kicsit fintorgott, Andris meg kétségbeesve kiabált mellettem: "Nem finom!! Most nem finom neki, mama!!!" Ilyenkor meg tudom zabálni, ahogy aggódik a húgáért :D

Igen, a gyerekvigyázó ilyen tök fokozatosan ment, ahogy írod. Eleinte tényleg csak ült és nézte, ahogy mi játszunk kb. Tényleg több hónapig húztuk, mire igazán egyedül mentek el játszóra, vagy pláne hogy én mentem el. (Az nehezebb.) Jó volt így, mindenkinek.
De ma pl. először történt, hogy a kicsivel maradt itt, mert az én kisfiam velem, és csak velem akart játszótérre menni :roll: .
Hát, úgy látszik most nem az én szusszanásom áll az első sorban a vágyviláglistákon...

Tünde, várjuk a szüléstörténetedet, mint Te a pihenést! :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Ja: én amúgy szeretem a februárt, mert akkor van a szülinapom, Megymag Kolosával együtt :wink: De a január, na az tényleg egy átok. Bár a mai nap nem is volt január.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Megdöbbentő, hogy a januári topikban 20-an szültünk, abból 12-en császárral, a decemberi topikban is legalább 50% volt a császár!
Ez azért őrület. Nem is tudom mi lett volna ha 100 évvel ezelőtt élünk................


Segítség többgyerekesek!
Hogyan lehet jól csinálni a két gyerek ellátását? Van rá valami praktika?
Nekem mostanig segítségem volt és még kb 2 hétig lesz, de még így is alig győzzük.
Reggel egyszerre ébrednek, délben egyszerre ébrednek, , persze mindkettőt etetni kellene, ha a naggyal kezdek a pici üvölt, ha a picivell kezdek az min 1 óra, mert mindig elalszik cicin, ha leteszem sír, mert éhes.
A fürdetést akárhogy próbálom megoldani, a kicsi időben nem alszik el, így vagy hagyom sírni, vagy csúszik a nagy fürdetési ideje.
Éjszaka a nagy ébred a kicsire és sír mindkettő- de most etessem a picit, vagy vigasztaljam a nagyot?
Segítség!!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


jaja, február 10-e... szép nap is volt az! De már olyan régen volt.

Én speckó egyik pillanatban már alig várom, hogy Ábel húzzon el végre oviba (ami ugye a döntésünk alapján csak szeptemberben lesz), a másik pillanatban meg a sírhatnék jön rám, hogy elmennek majd oviba, bölcsibe én meg majd vissza melózni - egy év múlva! Nem vagyok normi, hogy most előre ezen kesergek. Néha azt gondolom, ezt a hátralevő egy évet szépen szeretném kitölteni, de mindenesetre nem fog ártani, újra értelmes emberek között lenni nap közben - mármint felnőtt emberek között - bár néha azok is elég hülyék tudnak ugye lenni. Akkor meg majd biztos az itthonlét, meg a koradélutáni netezgetés, szunyálás, és persze mindenek előtt a gyerekek fognak hiányozni... Hát ez van. Csak egy kis pillanatkép a gondolataimból.

Ritmit: Irigy kutya vagyok a síelésre. Mesélj, hogy sikerült? Mi is megyünk majd, de sokára lesz csak. Három és egy éve szülések miatt nem voltam, előtte mindig, meg két éve pont ilyenkor voltunk Ábellal, húgaimmal, apuval, az jó volt, de hát kevesebbet tudtunk síelni. No kivi vagyok, hogy idén hogy lesz, nem vagyok valami bizakodó, mert azóta plusz egy gyerkőc, akivel még könnyebb lenne, mert ugye ő még elutazik majd a hátunkon - anno Ábellal is síeltem, síeltünk, de Ábel, ha akar is majd próbálkozni, akkor se fogja majd sokáig bírni - valamelyikünket nyaggatni fogja. Nem is tudom, érdemes-e mindkettőnknek bérletet venni.....Meg ugye a pályák csak 4 max fél 5ig vannak nyitva, amibe a du-i alvás bekavar, ha későn teszem le, és kb egykor esznek, akkor már du nem lehet csúszni valamelyikünknek plusz nyügik, ha meg korán, akkor az keresztbevágja a napot, kétszer kell anorákozni, és akkor de és du is csak keveset lehet csúszkálni. Asszem az első verzió lesz a jobb, ahogy 2 éve is. Szóval kivi vagyok az élményeitekre, nálatok hogy volt?

Kata! Nálunk szobahinta van, használt, zenél is. Ha eladod a kompot, vehetsz belőle egy elektromos hintát, azt is odateheted a konyhába, vagy ahova akarod. 11 kgig jó. Hmm?
Nálunk is volt már jópár baleset - gyanítom nem utoljára.

Kép

Kép
megymag
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: