Új privát üzeneted érkezett!

Pumuklii! És mit jelent az, hogy gazdag??? Mármint én nem tartom magunkat gazdagnak... De tudom, hogy sokaknál jobban élünk. Mert ez a cikkben nem szerepel... De én számítottam ilyesmikre... Komolyabb esetben a GYED-en lévők munkábaállítása is várható sztem. DE ez bennünket egy darabig még nem érint tutira. :) Meg azért nem biztos, hogy bármi is változik...

Megyek, mert Samu álmos nagyon, de nem tud aludni, ha itt vagyok. :)
Vendég
 


Pumukli,
nem akarok politizálni, de most felment bennem a pumpa!! Bakker, adócsökkentés helyett emelkedik az áfa, és még ez is... Ki számít gazdagnak, kérdem én?? Lehet, hogy pl. mi átlagkeresetűnek számítunk, mert a férjem + én is be vagyunk tisztességesen jelentve bruttóra, gondolom mint mindent, ezt is bukunk... Persze aztkutya nem nézi mellette, hogy pl. ebben a hónapban 110 e volt a lakás törlesztőrészlete... Na bocsesz, csak most ezen elég rendesen felb*sztam az agyam!

emese1979
 
 


Nem tudom ki számít gazdagnak, gondolom ezt fogják meghatározni mostanában. Férjem nagyon jól keres, meg én is jól kerestem amig dolgoztam. De dolgozik is rendesen. Szerintem dobnátok egy hátast, ha leírnám mennyi adót fizetünk.

Engem inkább az idegesít, hogy megint attól vonják meg, aki be van jelentve tisztességesen adózik. Aki meg sumákol, meg adót csal, az ugye "szegénynek" számít, annak majd járni fog ez is.
Meg annak, aki a családi pótlékok miatt szül 10 gyereket.
pumuklii
 
 

 
 

Jó reggelt!

Képzeljétek mi minden hétköznap 10-kor kelünk Aminával. Elég jó dolgom van! :lol: :lol: :lol:

Böbi! Amina május 29-én született, hosszú ujjú body, ujjatlan rugi, kocsikabát, vékony pamut sapi volt rajta. Nem hinném, hogy fázott.

Emese! Én nem szeretek háton aludni, de szerintem úgyis érzed ha már nem kényelmes. Mivel ilyenkor a méh nyomja (azt hiszem) a hasi fő ütőeret, ezért nem javasolják. De azt meg érzed, mert elkezdesz szédülni, meg tényleg kényelmetlenné válik, úgyhogy sztem nincs héthez kötve.

Pumukli! Kérdés, hogy a kormány szerint kik a legmagasabb jövedelmű családok? :roll: :shock:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Pumukli,
igazad van teljesen... Épp most néztem -meló miatt - az APEH oldalán fent van azoknak a cégeknek a listája, akiknek 100 millió (!!!) feletti adótartozásuk van (tönn, mint 1000 cég!!!) - hát, csak abból meglenne a 200 miliárdos hiány...
Na másik meg, aki a segélyeket felveszi, amikor meg kitalálták, hogy ok, segély, de akkor irány a özmunka, akkor teljesen felháborodott ezen!

emese1979
 
 


Sziasztok.

Köszi a ruha tippeket, akkor én is így készülök. Nekem a mániám, hogy fehérben hozzam haza, Gyöngy ruháit el is tettem, úgyhogy veszek újat. Szerencsére nem kell sok ruhát vennem, így ez bőven belefér.
Én is még Gyöngyvirágot kölcsönkapott mózesben hoztam haza, de most már hordozóban fogom.
Mi a sárgaság miatt 4 napig voltunk bent, Gyöngy nagyon fog hiányozni, de én is úgy gondolom, hogy kell ez a kis idő a babának is meg nekünk is a pihenésre.

Kiváncsi leszek a családi pótlékra, főleg, hogy mi lesz a határ!

Én sem emlékszem még influenzára, de nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ő nem ajánlja senkinek az oltást, csak az időseknek. Illetve akkor ajánlja, ha beteg, idős emberrel gyakran találkozunk, nehogy őt megfertőzzük, de nekünk nincs ilyen.

Nálunk még mindig nincs prevenár oltás, ezt nem értem. pedig már aktuális lenne a második.....

Anita, nekem nem gond, sőt, remélem, hogy így legalább tuti tudunk találkozni.
Vendég
 


Látom mire megírtam jött még 1-2 hsz. Hát igen, jelentsenek be, hogy jó legyen a nyugdíjad és becsületesen dolgozhass, de akkor még a bőrt is lenyúzzák róad. Ugyanakkor meg lehet, hogy valaki min. bérre van bejelentve, és annyit keres havonta feketén, amennyit én egész évben. :evil: Mondjuk én a közalkalmazotti fizetésemmel nem tartozom valszeg a gazdagok körébe.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Elég kemény éjszakám volt....Kisnyuszkó non-stop mocorgott....körbejárta a pocit...rugdosott a bordámnál, a csípőmnél, a köldökömet is megvizsgálta belülről...
Reggelre befészkete magát a bordáim alá, amitől én ébredés után megint hánytam-szédültem-nehezen kaptam levegőt.
Most talán sikerült lecsalogatni (megbeszéltem vele, hogy a mamájának ma muszáj melóznia és nem tudunk feküdni), és most egy kicsit lecsendesedett....

Vanni!
Teljesen átérzem a helyzetet, én is elég sokszor voltam/vagyok szarul mostanság. Jó is lesz februártól...annyi pihenés, amennyit csak igénylünk...addig meg marad az egyezkedés a Pocakmanóval...hátha eltűri még ezt a pár hét melót. :)

Emese!
Piros csíkok: Annyi igaz ebből, hogy ameddig piros, addig krémekkel is lehet csökkenteni a mélységét! Ugyanis a szín az eltűnik, illetve előbb lila, majd gyöngyházfényű lesz, de a mélység az csak akkor csökkenthető, ha még piros. Lézerrel (ami ugye most nem opció) ilyenkor olyan 80-90%os javulást tudnak elérni!
A legjobb, ha kollegénes krémmel kened, vagy kakaóvajjal naponta 2x!
Én nagyon 'kiműveltem' magam a témából....rettegek a csíkoktól....a terhességem első (!) napjától tocsogok a krémekben. De eddig (lekopogom) nincs is, pedig hatalmasat nőtt a pocim is és a melleim is.

Incike!
Van egy topic itt a fórumon (Dohányzás és terhesség-Várandóság), én azt olvasgattam az elején. Nézd meg, hátha könnyíti a leszokást! Én is dohányoztam és nagyon beparáztam, hogy ugye az első hónapokban (amikor még nem tudtam, hogy jön a baba) napi 1 doboznyit füstöltem kb. el és napi 4 kávét nyomtam mellé....Hidd el, jobb most letenni! Drukkolok!

Annus!
Téged visszarendeltek kontrollra a vesén lévő tágulat miatt?
Én 2-án megyek vissza a magzatvíz miatt...para...napi 1,5-2 litert iszom egy nap (mérem)...marha nehéz...főleg estefelé...de muszáj.

Kép
mozza
 
 


Helyesbítek: rólad :lol:

Na megyek brownie-t sütni, hátha a sok csokitól felszabadulnak a boldogság hormonok. :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Hű lányok,ezen én is felhúztam magam nagyon.Én arra a 12 ezer Ft-re borzasztóan számítok pedig!Mi a magunk igénye szerint nem számítunk rosszul keresőnek, de így sem minden hónapban jövünk ki. És még meg sincs a baba.Az egy dolog, hogy valszeg megkapom a max.gyedet, de a férjem 100 erez Ft hor haza mellé.És havi 50ezret fizetünk a lakáshitelbe. Ha azt a 12-t is megvonják,akkor bizony jöhetek vissza fél év-1 év múlva,és felejtős a második baba,mert esélytelen lesz a megélhetés. Mert pont ennyi pénzt számoltam a havi pelusra,tisztálkodószerre.
Hűűűűűű,majd eldurran az agyam!Spóroljanak már a vállalkozókon egyszer végre igazából!
Emese,engem meg amúgy a hason alvás érdekel, hogy azt meddig lehet, mert én meg még mindig úgy alszok.Meg úgy masszíroznak,mert az a kényelmes.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Azt se értem, hogy milyen jövedelmet néznek majd? Az anyáét, vagy az apáét? És ha nincsenek összeházasodva a szülök?
Kiváncsi vagyok hogy oldják meg...
pumuklii
 
 


Csajok!

Most vettem észre: 100nap alá léptem! Elvileg 99 nap múlva érkezik Kisnyuszkóm! :) De várom már! :) :) :) :)

Kép
mozza
 
 


Hát én is kíváncsi leszek milyen jövedelmet néznek hozzá,meg ki számít gazdagnak!Megint az jár jól aki soha nem dolgozik mert a sok gyerekéből él.Aki meg tisztességesen a gyerekre költi attól meg elszedik.Ismerek olyat akin havi 200-ezer családit vesz fel a gyerekei után,de nem rájuk költi.Nincsenek ruháik,nem tisztálkodnak,nem kapnak semmit.Én az ilyenen tudok kiakadni.

Panndi kisütött a nap!!! :D

Mozza gratula a 99 naphoz!

Megyünk sétálni!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza, gratulálok a 99-hez! :-) Visszarendeltek a vized miatt? Engem anno nem rendeltek vissza, hanem újabb cukorterhelésre küldtek,de az is jó lett, így többet nem foglalkoztak azzal, hogy sok a vizem. Nagyobb baj az, ha kevés. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Én is számítok a családi pótlékra, pont a villanyszámla futja ki belőle. Ha már ennyire "igazságosak" akarnak lenni, akkor a vagyont is vizsgálni kellene, mert hogy van az, hogy 200 milliós budai villa tulajdonosai minimálbéresek?????

Annus, ez engem is érdekelne, hogy a vesetágulatra mit mondtak?
Vendég
 


kutyafüle írta:Egyébként amúgy egy valami zavar.Csúnya narancsbőrös lett a fenekem.Annyira ronda lett! :cry:


Kutyafüle!
Nekem is narancsbőrös lett a fenekem, meg a belső combjaim is. Nem egy szép látvány:( Nem tudom mit csináljak vele.
Van valami görgős masszírozós testápoló, talán olyat kéne vennem. Vagy zuhanyzásnál durvább szivaccsal masszírozgatni körkörösen. Állítólag ez javítja a vérkeringést és javít a problémán.

Annus!
Gratulálok én is Izabelhez! Örülök,hogy meg tudtad te is. Már csak én vagyok hátra:)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Képzeljétek, tegnap hívott a szülésznőm és megerősítette amit Tinu is mondott, hogy a Szent Imrében valóban megszűnt a maszek NST, a Praxisba kell menni NST-re, darabja 5000 Ft............ Nekem az a szerencsém, hogy már nem első baba, így elég ha kétszer megyek, a többit mehetek SZTK-ba is ingyen. Végül ezzel együtt 40 ezer lesz összesen a szülésznő. Én le akartam mondani, de a férjem nem engedi, azt mondta, hogy a Föld alól is előteremti rá a pénzt, mert annyira élvezte a szülést és annyira szimpi volt neki a dokim meg a szülésznő, hogy ismét ezt szeretné átélni.
Vendég
 


Sziasztik, most jöttem meg a cukorterheléses vérvételről. Most cukros lötyit kellett innom. ( 2,5 éve zsemle, tej kombó)
Citromot tehettem bele, nem volt szörnyű az íze. De utána kb fél óráig szédelegtem, elálmosodtam, majd a 2 óra múlva esedékes vérvétel után nagyon megéheztem..Remélem ez jót jelent, logikusan azért lettem éhes, mert sok inzulin termelődött, így a vércukorszint gyorsan normalizálódott......

Heni, azt hiszem te kerestél 9000-nél olcsóbb magzati szívhang- hallgatót, ezt az üzletet találtam, a Mammut-tal szemben lehet valahol.

http://babyfun.axiomarket.hu/by_category/kismama-holmik

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!Susycat!Hallottam én is, lehet, hogy érdemes megpróbálni, bár tartok tőle, hogy amíg rajtam van a túlsúly,ez sem fog változni.Vagy nem függ össze?
Mozza!Gratulálok a 99 naphoz.Én is már csak két napra vagyok a bűvös 100-tól.Pont tegnap keseregtem Daninak, hogy miért telik el ilyen gyorsan ez a 9 hónap? Én olyan jól érzem így magam.Szeretem, hogy egyre többet mozgolódik odabent,olyan jó beszélni hozzá,simogatni.De mégis kettecskén vagyunk a férjemmel, és én ezt az állapotot is szeretem. Annyira jó! Már majdnem 6 hónap eltelt, és még egyszer sem hánytam, sőt még komolyabb émelygésem sem volt. Imádok terhes lenni! Remélem lesz második kör is majd. :lol: :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Csajok

Ezen a családi pótlék témán ne idegesítsétek magatokat, mert sajnálatos módon nem tudjátoki befolyásolni. :cry: Elég szomorú hogy idáig jutunk, hogy ha már majd ez sem jár. (Így sem nagy összeg).

Védőnő elment, aranyos volt. Nem különösebben nézett szét, annyi volt amikor belépett megjegyezte, hogy "milyen szép nálatok".

Sokminden szóba került, vannak dolgok amikkel nem feltétlenül értek egyet...de ez még korai. (Pl azt mondta hogy semmiképpen ne vegyek meg semmiféle babaápoló szert majd ha esetleg beindulnék a vásárlással, mert majd ők a gyerekorvossal felírják receptre a gyógyszertárit, és azt használjam, mert amiket reklámoznak és boltban kaphatóak azok nem jók). Na mindegy. Ez még távoli, de azért erről olvastam már más véleményt is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


pingi: azért ebben van ám igazság! Nagyon érzékeny a bőrük, azt hiszem mi öthónapos korági használtunk mindenből gyógyszertárit. Olcsóbb is :wink:
Vendég
 


Nektek valamiért jobban elhiszem mint a védőnőnek :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi
igen, érdemes ezekkel kezdeni. Mi is kaptunk csomó johnson-os fürdetőt, sampont, de még a szekrényben vannak. Mondjuk én bepanthennel kenem az eleje óta, de a fürdetőkrémet pl több mint 1 éves koráig használtuk. Most meg a dm-es babylove-osat.
pumuklii
 
 


Pingi, tényleg van benne igazság, sok termék. nem vicc- direkt szárítja a baba bőrét, hogy aztán eladhassák babatestápolót is...
Szerintem azt tedd, amit szeretnél, a kismamacsomagokban sok mintát fogsz kapni különböző márkájú készítményekből, próbáld ki , amelyik tetszik, utána eldöntheted, hogy veszel-e.Meg nem olyan nagyon-nagyon-nagy kiadás, ha megveszed előre, és nem válik be, nem tragédia annyira, meg a családból biztos elhasználja valaki.

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok lányok!

Én még csak most gratulálok Annusnak a kislányhoz, Tinunak pedig a kisfiúhoz! :oops:

Nagyon édesek a képek, végre nekünk is sikerült kivadásznunk belőle, úgyhogy rakok is:

Szép napot! :) Kép Andris Marci

Kép

Kép
adraci
 
 


Szopja az ujját? Aranyos :-)
pumuklii
 
 


Pingi,
én is azt hallottam sok felől, hogy a gyógyzsertári "kutyulmányok" jobbak, mint a boltiak, egyfelől a baba bőrének is, ill. árban is. Aztán majd meglátjuk!

Reny,
jó brownie sütést! Én túrótortát csinálok majd, ma van a férjem névnapja, az a kedvence.

Mozza,
gratula a 99 naphoz!

Narancsbőr:
én még anyumtól kaptam tavaly szülinapomra egy uh-os kis készüléket (kozmetikákban is használják), amely használatával egyfelől javítható a krémek beszívódása a bőrbe (arcon használtam, tényleg utána sokkal simább volt a bőröm!), ill. narancsbőr ellen is hatásos állítólag (azt a részét nem tudom :?

http://dsreha.gyogybolt.hu/index.php?s= ... 0000255998

jól bezabáltam sóskából, most emésztek :)
Épp nyugi van itt bent, van fent itt a babaneten születéstörténetek, azt olvasgatom :)

emese1979
 
 


Családi pótlék:
Reggel én is először felhúztam magam a hírre, hogy "tervezik, hogy a legmagasabb jövedelmű családoktól megvonnák a családi pótlákot. Még meg is akartam írni, de előtte megkérdeztem a férjem. Ő nagyon a tűz közelében van, napi szinten hiradót csinál, és mondta, hogy ez most csak a víz tesztelése, egy kis hergelés, de nem teszik meg, mert akkor az a csoport nem szavazna rájuk legközelebb. az ÁFÁ-t fogják elemlni, mert az mindenkit érint. Úgyhogy én részemről megnyugodtam.

Ha a piros csíknál még visszafordítható, akkor figyelem a csíkokat:) és veszek kollagénes kencét, nem is tudtam, hogy létezik olyan. A babylove-osban nincs,megnéztem az összetevőket..:(
vanni
 
 


Vanni,
ha találsz olan kollagénes trutymót, megírod, majd,hol, mit? Egyelőre nálam nem aktuális, de legalább legyen tarsolyban :) Reméljük, a férjedből a próféta szólt :lol: :lol:

emese1979
 
 


Családi pótlék:
Ja, és miután közzéteszik, hogy nem vonják el a családi pótlékot, akit érintett volna még örülni is fog, és rájuk fog szavazni.. Jó kis taktika.Ígérem többet nem politizálok... ennyi volt. (Mondjuk nem is értek hozzá:)
vanni
 
 


Sziasztok!

Vanni!
A keményedések még mindig vannak, változó erősséggel és gyakorisággal. Kísérleteztem, hogy pár napig nem szedtem a Magne B6-ot, akkor egész kevés volt :) Aztán megint több lett, úgyhogy általában napi 3x2-t veszek be. Mondjuk nem mindenkinek válik be, lehet próbálkozni más magnézium tartalmú készítményekkel is. Én is sokat pihizek, nem feltétlenül fekszem, csak kb. max. 2-3 órára megyek el itthonról. Ilyenkor mindig megbeszélem Velük, hogy arra a kis időre ne rúgják szét az albérletüket, mert még májusig nem lesz új : ))) Hallgatnak a szép szóra :) Jah, hajolgatni meg lépcsőzni nem szeretnek, akkor "bekeményítenek"... Átvették az uralmat felettem :)

Vesemedence tágulat
Sok magzatnak és újszülöttnek van, többnyire nem jelent problémát, figyelni kell rá az orvosnak, mert ritka esetben lehet egy billentyű a húgycsőben, ami akadályozza a vizelet elfolyását, felfelé meg pangást okoz, meg kevesebb magzatviz látszódik emellett. De hangsúlyozom, hogy nem gyakori, no para!

Babaápolás
A gyógyszertári kencék jók, olcsók, és legkevésbé allergizálnak. Sztem mi nem is fogunk venni semmi extrát, csak azokat.

[b]Influenza[/b
Most olvastam, hogy kismamák is megkaphatják az oltást a 2. trimeszterben... A Kismamában volt. Megelőzni sok vitaminnal és fehérjedús étrenddel lehet, ne menjünk tömegbe, ilyesmik. Egyébként a lázat csillapítani kell, Algopyrin max 3x1. Babát nem bántja ez a vírus.

Jó étvágyat az ebédhez! Utólag is :)
Vendég
 


Na, kismanó felkelt. Hallottam a szobánkban, gyorsan én is indultam, hogy vele legyek, hát be kellett mennem a fürdőbe... Hánytam megint... :)

Most elég rossza közérzetem, eddig mindig csak nevetgéltem, de most vhogy más. Nem könnyebbültem meg, még mindig émelygek... :(

Bocsi a panaszért... :)

Igaziból csak azért zavar, különben nem érdekelne, de most meg kell etetni manót, és nem is bírok kajára gondolni se. szép látvány lenne, ha hánynék, miközben ő eszik... :)
Vendég
 


Hú csajok köszi az infokat.

Azért milyen jó, hogy nem vagyok magamra maradva ezekkel a gondolataimmal.
Azonnal megnyugtattok ha kétségeim támadnak, és ezt köszönöm nektek (most nem akarok érzelgősködni), de olyan jó itt lenni köztetek. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Ja, Adraci! Helyes a gyermek!

Mi még mindig leginkább a gyógyszertári cuccokat használjuk. Szeretjük őket. És látható, hogy jó Samunak. :) Én csak ajánlani tudom. :)
Vendég
 


Mi is gyógyszertárit használtunk 1 éves korig, fürdetőkrémet és BCS popsikenőcsöt.
Vendég
 


Dóri,
kitartást a rosszullétekhez Neked!

Ezt a születéses topicban olvastam, valaki meg tudja erősíteni v. cáfolni ezt?
"szuleskor oxytocint termel a szervezet, de ha ideges lesz a szulo no a korhazi korulmenyek miatt, akkor a termelodo adrenalin miatt lelassul vagy akar le is allhat a szules, mivel az adrenalin kiuti az oxytocint"

emese1979
 
 


Én az egyik könyvemben azt olvastam hogy ez igaz. Csak nem ennyire drasztikusan. Ahoz hogy leálljon a szülés ez önmagában nem eleég, de befolyásolja.
De én inkább hallgatok, mert mindent csak könyvből tudok mondani tapasztalatok híján, és inhkább átadom a terepet a tapasztaltaknak.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Na megjöttem!
Vettem helyjegyet a vonatra!Csütörtökön Sopron!!!!Nem leszek 3 napig :( Azért örülök h megyünk pihizni!!!

Ma voltam turiban!Vettem pár csajos darabot.1800 Ft ot fizettem,majd dobok képet h miket vettem!

Reggel én is majdnem hánytam...úgy látszik h kezd megint előjönni az émelygés...ha éhes vagyok akkor szoktam megint érezni :roll:

Vettem szoptatós melltartót is,végül csak 1000 Ft volt,viszont nem pamut.De váltásnak jó lesz itthonra!

Csíkokat én is kenegetem,egyenlőre a mellemen van,és még csak pirosak,szóval reménykedem!

Családi pótlék:én is úgy gondolom h csak beparáztatnak....mint azzal h befagyasztják a minimálbért stb,aztán csak emelték...na nem sokkal,de hát ez van.

Vesetágulat:azt mondta csak a nő h figyelni kell az uh-on.A dokimnak még nem mondtam,27én megyek a kórházba uhra,majd ott is szólok.Aztán majd a dokim megmondja h kell e sűrűbben figyelni.De azt halottam h az esetek többségében ez elmúlik,aztán persze lehet ebből is nagyobb baj.Egyenlőre reménykedem h nem lesz semmi gond,mást nem tehetek úgy se.

Na ebéd aztán még jövök!!!

annus11
 
 


Böbi! Ez a fizetős NST minden szülésznőre igaz az Imrében, mert akkor még meggondolom, hogy tényleg fogadja-e? Azért ez egy kicsit húzós.

Annus! Érdemes kedden benézni a turidba? Mintha egyszer azt írtad volna, szerdán van új áru, nincs ilyenkor kifosztva?Holnap, ha jó eredményeket kapok az amnióról, gondoltam elugrok, onnam már nincs túl messze.

Kép

Kép
hean
 
 


Hean!

Hát az biztos h kevesebb az áru,de azért ilyenkor is ki lehet fogni pár jó dolgot.Én azért mentem be ma,mert legalább nem voltak túl sokan.Max15-20 an,nem pedig 100an...Én inkább a csütörtököt,pénteket javasolnám.Attól még nézz be holnap ha gondolod,max lesz összehasonlítási alapod :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!
Én most csatlakoznék hozzátok, így túl a félidőn!
Mindenkinek jó egészséget és kellemes babavárást kívánok! :)
Magamról:
Én a 23. héten járok, máj. 21-re vagyok kiírva, de hamarabb szülök majd, mert programozott szülésem lesz!
Kisfiút várunk (Bence babát), ismét, ő lesz a 3. gyerkőcünk! Van egy majdnem 9 éves lányunk, egy 1,5 éves kisfiunk már.
Üdv!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Na, majdnem bejött. Mentünk le a földszintre enni, Samu a karomban, és hánytam. Kénytelen voltam szegényt letenni, beletenyerelt... Most viszont már vígabb vagyok. :) Próbáltam viccesnek látszani, őt nem viselte meg. :)
Vendég
 


Üdv itt, Bencus anyukája!

Azért izgi, hogy még mindig van, aki csatlakozik! És mennyien nincsenek is itt tuti! :)
Vendég
 


Hean, nem tudom, hogy mindekire igaz-e, de Tinu javaslatára megnéztem a szülésznők a Szt Imrében topikot és ott is ezt írják több szülésznőről.
Kérdezz rá a tiednél, ne legyél szívbajos, mert ezt még most el kell dönteni, hogy beférj a naptárába. Aztán kiváncsian várom a fejleményeket!
Vendég
 


Igen erről én is hallottam, hogy a gyógyszertári jobb és olcsóbb.Úgyhogy én sem veszek semmi ilyesmit. Majd idővel.
Az áfa emelésen is kiakadtam, mert így is hétvégén a heti bevásárlás egy vagyon volt.Pedig semmi extrát nem vettem csak a heti kaja.
Lányok,most gondolkodom, mert nagyon szeretném levágatni a hajam, de kicsit félek is, hogy nem állna jól a félhosszú. Nem mintha a hossú jó lenne, csak elfáradtam tőle, sok mostmár vele a macera.De valahol sajnálom is,mert ez is 2 évembe telt, hogy ekkorára megnőljön.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Szia Bencus anyukája! :lol:
Vendég
 


Kutyafüle, nekem amikor 3 hónapos volt Gyöngyvirág iszonyúan elkezdett hullani a hajam, kb 7 hónapos korában állt meg. Állítólag sok kismama van így ezzel a szülés után. Úgyhogy én most még hagyom, de valószínűleg szülés után kb 2 hónappal le fogom vágatni, mert most iszonyú volt. persze nem rövidre, olyan vállig érőre, aztán majd megnő.
Vendég
 


Szia Bencus anyukája , üdv itt köztünk.
Hogyan lehet valakinek programozott szülése? (rögtön kérdezek is - ez aztán jellemző rám :oops: )
Ehez kell valami engedély vagy egyszerűen csak így kell dönteni és szólni az orvosnak?
Neked van valami amiért így lesz a szülés?


Figyuzzatok.
Szerintetek mennyire hasznos egy szoptatós fotel?
Apa hadakozik, hogy akar nekem venni egy olyat, mert azért mégis csak fontos hogy kényelmesen szoptassak, és a baba külön szobában lesz tőlünk, és nem is szeretnénk hozzánk beszoktatni.
De én megnéztem a neten és még használtan is olyan árban vannak, hogy én erre szivem szerint nem költenék.
Tanácstalan vagyok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Kutyafüle! Ha kedved van hozzá, tegyed! A hajvágás aért nem nagyon durva, mert bár igen, idő, de a haj újra nő! :) Én általában hosszú hajú vagyok, de már többször levágattam a hajam viszonylag rövidre. Az inkább azért volt, mert már hiába a rendszeres erősítő kicsi vágás, töredezett, meg hullott. De mindannyiszor megnőtt újból... :)

Na jó, most megyek, fázom...
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi az üdvözleteket!
:)
Pinginek: azért programozott lesz, mert ez lesz a 3. császárom! Az előző kettő is nagy fejű bébi volt, vagy csak az én csontjaim nem tágulnak eléggé, úgyhogy nálam nem éri meg kivárni, hogy meginduljon a szülés, mert a hegszétválás miatt veszélyes lehet! Így a 39. héten kell a műtétet csinálni. A fiamnál 2007-ben is minden simán ment, tudtunk rá készülni, semmi feszültség, és ez meg is látszik Bazsikámon, olyan nyugodt gyerkőc!!!

Szopis fotel? Nekem sima fotelem van szopis párnával, szerintem bőven elég! Mi most, a 18 hónapban hagytuk abba a szopit Bazsikával! Úgy látszik érzi, hogy jön az öccse! :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Attól függ, milyet szeretnél. Én nem szoptattam semmi kifejezetten erre való dolgon. Jobban esett pl. az ágyunkon vagy a gyerekszobában lévő matracon ülve egy takaróból képzett "dombra" tenni Samut. De vannak nekünk IKEÁban kapható 8000 Ft-os foteljeink, amiről védőnéni rögtön közölte, hogy szoptatós fotelek, de jó, mikor meglátta őket. Az a 8000 Ft meg nem túl sok. De én nem szerettem volna ezekben szoptatni...
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: