Új privát üzeneted érkezett!

hetente

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


én is hetente mosom.

Kép
zsuzsi73
 
 


Köszi, én is így gondoltam. Csak, mivel mi felnőttek gyakrabban mosunk, nem voltam benne biztos...

KépKép
lili73
 
 

 
 

lili73 írta:Köszi, én is így gondoltam. Csak, mivel mi felnőttek gyakrabban mosunk, nem voltam benne biztos...

a párom is hetente mossa, neki nem zsírosodós a haja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Hát a hajszárító meleg levegőjére felnőtteknek is mondják, hogy roncsolja a hajat. A másik, hogy Norinának pont a fején jött ki egy anyajegy és azt féltem. Egyébként is azt hiszem, el kellene vinni megnézetni anyajegyvizsgálatra, mert úgy veszem észre, hogy nő neki. Nem tudod, gyerekekkel ilyen témában hol foglalkoznak?
Hova tűntél ilyen sokáig? Lakás…?

Katyerina,
Enyimek imádják a hajszárítót, egész nap nyújtózkodnak érte, hogy „hajszi!”, ahogy a morzsaporszívóért is, hogy „puci!” Bencsi már most elektro-kütyü-mániás! Mi lesz később? Igazi pasi!
A vizes haj azért aggaszt, mert az ágy, ahova fürdés után fekszünk, az ablak alatt van, és érzem, hogy azért fúj be a hideg. Meg emlékszem, nekem jól belémtunkolták, hogy vizes hajjal agyhártyagyuszit lehet kapni. Szerintetek…?
Jópofa ez a rácskiszedős-átmászós ágy az ikreknél, kíváncsian várom a fejleményeket, tényleg hogy van ebből alvás? Lassan nálunk is elérkezik az az időszak, mikor már jobb lesz, ha önműködően használják a kiságyukat.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
a fiúknak is van anyajegy a fejükön, ettől még bátran lehet szárítani, nincs az arra semmiféle hatással.
Magát az anyajegyet bármelyik bőrgyógyász meg tudja nézni, mind1, hogy gyereké vagy felnőtté.
(de az anyajegyekkel a pubertás korig nagyon nem kell foglalkozni, szakirodalmilag utána tud bármi is kialakulni belőlük)

voltam végig, csak nem volt mihez hozzászólni.

(az agyhártyagyulladást bakteriális fertőzés okozza, a vizes hajnak semmi köze hozzá. Én a saját hajam pl. csak nagy ritkán szárítom, mert utálom a meleget, és kimelegszem)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


voltam végig, csak nem volt mihez hozzászólni.


köszi. én meg úgy érzetem, hogy blogot írok, mert sehol semmi...

akkor most jön az a korszak amikor mindenki felszívódik, mert nincs semmilyen probléma amiről beszélni lehet, vagy lassan mindenki dógozik, gyerekek bölcsibe, oviba és akkor hello?

katyerina
 
 


katyerina írta:akkor most jön az a korszak amikor mindenki felszívódik, mert nincs semmilyen probléma amiről beszélni lehet, vagy lassan mindenki dógozik, gyerekek bölcsibe, oviba és akkor hello?

valahogy azt gondolom, hogy ez az élet része , hogy ahogy nőnek a gyereke más dolgok is bekerülnek, és a problémahelyzetek száma is csökken.

Mivel nem volt direkt kérdés, amiben esetleg segíteni tudtam volna, nem volt igazán mihez hozzászólni. Magunkról meg azt leírni, hogy oviba járnak, bölcsibe járnak, BHRGbe járunk nem sok infó, minden hetünk így telik :)
ezen kívül az elmúlt 2 hétben én heti 4 napokat voltam Pesten, ami azért az én energiáim leszívja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!

oviba járnak, bölcsibe járnak, BHRGbe járunk nem sok infó, minden hetünk így telik


Számomra ugyanolyan érdekes, mint az hogy megfordul-e nem fordul-e meg, elkezd beszélni vagy sem, mennyi kaját adjunk neki stb... :)

Persze, nekem is vannak időszakok, mikor nem jutok, gép elé, meg ha az ember el kezd dolgozni, akkor sokkal kevesebb ideje lesz másra, és elsősorban a net lesz amit hanyagolni fog. Csak rossz látni, ahogy eltűnnek az emberek és egyre kevesebbet büszkélkedünk a már ovis korú gyerekeinkkel, míg a csecsemőkről még azt is ujjongva írjuk le, ha büfizet egyet.

Szeptembertől meg lehet, hogy csak ti lesztek az akihez egyáltalán tudok szólni. (a családon kívül)

katyerina
 
 


Katyerina! Gyorsan írok ebéd főzés közben NEKED. Én majd nem tűnök el szeptembertől se, nekem majd írhatsz bátran.

dkata
 
 


Katyerina :D
teljesen értem amit mondasz, csak én azt látom - a saját gyerekeimen is -, hogy egy bizonyos kor után már egy gyerek életében nincs annyi nagy esemény. Különösen, mikor kialakul a napi rutin is hozzá, hogy ovi-bölcsi-meló-bevásárlás... stb.
Kevesebb a mérföldkő.

Bár most megtúrtam az agyam :)
Máté elkezdte a figurális rajzot kb. 2-3 hete, ami nála óriási előrelépés, mert eddig semmit sem rajzolt, és 4 évesen már "illett" volna.
Levi rajzaiból meg majd mutatok.
Lili meg dumál már minden. :) :) :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katyerina

én még nem is gratuláltam Kanadához. Gratulálok, jó lesz nektek biztosan :D A lányokkal otthon leszel, vagy ők fognak ott bölcsibe járni?
Én is leszek szeptemberben is, meg utána is :D

Én is észre vettem, hogy már nem beszélek annyit Olivérről, mint pici baba korában. Pl. itt volt a héten a barátnőm, akivel együtt lombikoztunk végig, aztán együtt is szültünk. Meg se említettük a gyerekeket, csak futólag. Kb. 1 éves korukig meg semmi másról nem is beszéltünk, csak róluk.

Kata

írok majd neked egy nagyon tuti receptet, ma kísérleteztem ki, az ebéd volt :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Hali!
Na, most már vagyok én is, hazajöttünk! Olivért szoktattam a gyerektársasághoz, de nehezen megy. Amint idegen helyre, számára ismeretlen emberek közé viszem, szalad az ajtóhoz ordítva, hogy menjünk onnan. :roll: Viszont ha hozzánk jön vki vagy az unokatesóiról van szó, akkor mindig csak a babákról beszél, és tud is velük játszani: együtt motoroznak, hülyéskednek, meg amit csinál az egyik, nagy röhögések között a másik is utánozza!

Katyerina,
Én is azt szeretem, ha van mit olvasni, pörög a topik!:D H&m-ben, zaraban találtál még cuccokat? Műtét elég gyíkul hangzott! Nekem is van egy jobban látható erem, persze még nem voltam vele orvosnál… Kanada miatt nagyon irigy vagyok, meg amiatt is, hogy igazi havas tele lesz a csajoknak!:D Fú, de jó lesz nektek!

Wish, Emma,
Miért akartok Ti hajnalban szülni? Nekem az lenne a leggázabb, anyuék mire fölérnének vidékről… Az egyágyas szobát meg nem tudom, hogy kéne lefoglalni, mert pl. amikor a tesóm szült, pont nem volt szabad! Nálam pont az volt, de hát mi lesz, ha most nem lesz szerencsém?! Emlékszem a tesóm szívott a szobatársával meg a látogatóival. De lesz*rta, az ő lánya is bent volt szinte egész nap!
Wish, nagyon jó a fotó! Emma, volt hó Zircen?

Melcsi,
Tökjó, hogy ilyen jól sikerült az ovi, én is hasonlóban reménykedem!:roll: Nálatok hogy viselte Emese, mikor kórházban voltál Lukuval? Főleg az éjszakai elalvást?

Pompi,
Mi még nem hajszárítóztunk, fürdés után fölmegyünk, ott meg 26 fok van. Hajat mi is egyszer mosunk egy héten a babéval.

Orsi,
Mi az a figurális rajz? Pl. mértani alakok is? Csak mert a Gekkos teszten egy Olivér korúnak már kört meg háromszöget kell tudni rajzolnia.:shock: Olivér meg csak firkál, az meg nem ér…:( Lili ügyes, hogy már mindent mond, Olivér halad, de még közel se! Ja, és ki kellene már mondania a nevét, de Olivér csak babázza magát, az se ér… :(
20140901102739
 
 


Lányok,
akkor én kérdezek. Szóval, holnap megyek Barnival bhrg-be fél egyre 90 perces foglalkozásra. Előre parázok, mert fél egy-egy tájban teszem le őket minden nap, és jó hosszan szunyálnak. Totál ki fog készülni, h nem aludhat. Mit tehetek? Induljak korábban, hátha elalszik a kocsiban, és hagyjam, h aludjon a kocsiban a Komjádi előtt??? Vagy ébresszem fel reggel egy órával korábban, h délelőtt elálmosodjon, és aludjon?


Zsuzsi,
miért nem ide írod a receptet? én is kíváncsi vagyok rá. Tök nehéz kitalálni minden nap, h mit főzzek, ami a gyerekeknek is jó.

KépKép
lili73
 
 


Lili! Miért pont alvásidőben mentek? Én is bejelentkeztem, és a hölgy direkt kérdezte, mikor szokott aludni, hogy ne akkorra adjon időpontot. Azért próbáld meg, hátha alszik előtte, de én reggel nem költeném korábban. Szóval én épp ezért délelőttre kértem és kaptam is az időpontot.

Hajni! Figurális rajz szerintem mikor alakokat rajzol a gyerek. De majd Orsi kijavít, ha nem.
Rajz: akkor most én dicsekszem, hogy Bálint ugyan nem beszél, de tud kört, spirál (csigát) rajzolni, ha nem is tökéletes kör, de bezárja szépen. Sőt, ha rajzolok neki emberkét, és mondom, hogy rajzoljon neki hajat, kezet, meg tudja csinálni. Hát Ő ilyen kis motoszka-művészke, bár a beszéddel is próbálkozik már, de nagyon kezdetleges a dolog, és persze csak zsarolásra (addig nem csinálom meg, amíg nem mondja, vagy nem mond valamit). Persze amit nagyon tud (kuka), azt mondja orrvérzésig. :lol:
A Gekkós teszt meg azért elég nagy hülyeség, mert Bálint pl. finommozgásból se kapott 100%-ot, pedig a korához képest kb. 130%os (főleg látva a hasonló korúakat). Ja, meg a teszt úgy ment, hogy amit ott akkor nem produkált, az nem is ért, pedig már akkor is tudta az összes testrészét, olyan szinten, hogy nyelve, foga, szája, stb, de épp nem mutatta meg. Ami azért természetes, hogy egy idegen helyen, idegen ember előtt zavarban van...Na mindegy.

Katyerina, tényleg, én sem gratuláltam még, biztos szuper lesz nektek, és akadnak majd barátok ott is. Meg ugye mi is itt leszünk.

Enyém gyerek nagyon cuki, sokszor szégyenli magát mások előtt... az arca elé teszi a kezét és elbújik. :lol: Akkor is ezt csinálja, ha rosszat tesz, már bújik is a keze mögé, és onnan vigyorog. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2009.01.18 15:44-kor.

dkata
 
 


Ja, hajmosás, én akkor mosom, mikor belekeni a kaját. Mivel általában egyedül eszik, előfordul, hogy nem figyelek és egy kis tejpép vagy sajt landol a fején. Sőt egyik nap én borítottam a gyerekre egy fél tányér húslevest, mert nem láttem, hogy utánam jött a konyhába, és majdnem hasra estem benne. Szerencsére akkor akartam megmelegíteni, így a hideg levessel szerencsésebb a történet. Nyáron meg folyton hajat mostunk, a homok miatt. De én a fürdőkenőccsel mosom, hetente 1x meg samponnal. Egyébként én magamnak soha nem szárítok hajat, gyereknek is csak ha muszáj.

dkata
 
 


Kata,
múlt szerdára volt időpontunk fél 5-re, de az ónos eső miatt lemondtam, és holnap fél egyre kaptam. Tisztában voltak vele, hogy a lehető legrosszabb időpont, mert mondtam. Meg előzőleg Alizkát is egyre kellett vinnem, és végigsírta az egészet, úgyhogy együtt tapasztaltuk meg, hogy mennyire nem ideális a dolog. Fel kellett ébresztenem a kocsiban. Nyilván adott volna más időpontot, ha tudott volna.
Hajlok rá, hogy egy órával korábban odaérjek, és az autóban alujon egy órát, legfeljebb jól betakargatom pokróccal.

Zsebi,
a te gyerekeiden láttam olyan szuper előkét, ami olyan, mint amit a fodrásznál tesznek ránk? Lehet olyat kapni valahol? Többet adnék kanalat a kezükbe, hogy próbálkozzanak.

Nálunk ilyen szavakat mondanak: egy - ede, autó - apu, eper - ebe, meg mindenre mutatnak, és nyögnek hozzá. Meg mondjuk, h gyere ide, és spuriznak el, és a földön lévő párnába fúrják a fejüket, így bújnak el. Meg mondom, h ebéd, és a kezükkel fel le kapálóznak örömükben. Meg a Thomas a gőzmozdonyra ringatóznak, és mondják, hogy tá-tá-tá-tá (mert apjuk nem tudja aszövegét, és tátázva énekli nekik).
Nagyon édes korszak ez, talán eddig a legjobb!

KépKép
lili73
 
 


Lili, az ikeában van ilyesmi....sztem jól használható.Hunornak legalábbis jó :lol:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10121520

Hajmosás.szinte minden nap, mert állandóan rákeni a habot ahogy játszik a vízben.
Vendég
 


Hunci,
hú de szuper, pont ilyesmire gondoltam! Ideje nekem is eljutnom az ikeába. Épp néztem a Soroksári úti outlet honlapján, ilyesmi, de ott egy db kerül ugyanennyibe.

Mi majdnem egy éves korukig naponta mostuk nekik, aztán rájöttünk, h enyhén szólva fölösleges, meg akkora hajuk lett, h irtó macerássá is vált. Ja, meg mert amíg nem tudtak ülni rendesen, addig döntve tartottuk őket a kiskádban, és eleve vizes lett a hajuk.

KépKép
lili73
 
 


Lili, sajnálom az időpontot.... én nagyon utálom, ha alvásidőben kell a nyűgös gyerekkel bandáznom valahová, de pl. a szemészeten is így voltunk, plusz előtte megjártuk az Ikeát, mégis úgy bírta, hogy csak lestem. Kocsiba meg jó sok benzint tegyél, ne csak takarót, és akkor fűteni is tudsz, mikor alszik. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Kata
lehet, hogy majd megyek inkább körbe-körbe :lol:
én is utálom, komoly dilemma volt, hogy menjek az ónos esőben egy vidám, kipihent gyermekkel vagy vállaljam a nem alvás szörnyű következményeit :( . Aztán maradt az utóbbi, mert a város ugyan járható volt, de mi hegyen lakunk, és nem tudtam pontosan, itt milyen viszonyok uralkodnak...

KépKép
lili73
 
 


Lili, azt nem csodálom, hogy nem mentél az ónos esőben, inkább az ordítás, mint valami baj történjen... Ilyenkor a másik gyerkőccel ki van? Miért mentek külön? Mert különböző "terápia" kell nekik?

dkata
 
 


Kata,
a férjem van a másikkal, ő itthon dolgozik. Nem egy időben kezdtük a kettővel. Első szeánszon ugyan ott voltak mindketten, de akkor Barnus volt nagyon lemaradva, ezért azt ajánlotta gyógypedagógus, kezdjük csak vele, mert az időbe se férne bele, ha mindkettejüket megvizsgálná plusz tornát állítana össze. Ezért az elcsúszás. De nekünk kapóra is jön, mert így a férjemnek nem kell jönnie a "munkaidejében".

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Amit Hunci elinkelt olyan előkénk volt én nagyon szerettem bár akinek nagyobb növésű a gyereke arra az ujja nem ér végig de tökéletes volt ezt leszámítva. Hamar megszáradt nem lett foltos. :)Kicsit szkaffanderes de jó. :)

Katyerina!
Telejsen átérzem amit írsz valóban így van hogy egy idő után nem írunk nem beszélgetünk mert már "nincs" annyi témánk a gyerekekről. És én is sajnálom hogy sok olyan emberrel szakadt meg ilyen miatt a kapcsolatom akikkel nem szeretném...

Érdekes lesz Kanadában élni fél évig. Hogy fogtok menni mindent kell vinni? Párod ott milyen beosztásban fog dolgozni gondolok itt arra hogy reggel megy esete jön vagy otthon lesz?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kayterina :)
Gratulálok Kanadához! Helyileg hova mentek? Egy barátnőmék Torontóban voltak két évig (szintén öszötndíjjal), tavaly költöztek el, ha kell tőle segítség/infók szívesen megadom az elérhetőségét.
Én sokszor lustaságból nem írok. Sokszor csak este szoktam elolvasni a topikot, írni meg már nincs erőm.

Kata :)
Balázs leutánozza kört meg a háromszöget, de magától nem rajzol. Én nem szoktam (elő)rajzolni neki, csak ha kifejezetten kéri. Szerinted rosszul teszem? Jobb lenne, ha mutogatnám neki, hogy it hogy kell rajzolni, vagy hagyjam hogy magától jöjjön rá? Tanácstalan vagyok... Orsi?
Egyébként tipikus, hogy ha "vizsgálják" őket, akkor felét sem mutatják be annak, amit tudnának. Balázs is ezt szokta csinálni.
Húsleves... :) Még jó, hogy nem volt meleg. Ezt utálom, amikor nesztelenül mögém settenkedik, aztán átesem rajta.
Balázson most érzem, hogy kezd megindulni a beszéde, egy-egy új szót felszed hetente és pár napja sokat halandzsázik napközben is. És nagyon vicces, hogy néha hirtelen elkezd használni egy szót, amit különösebben nem hangsúlyos és azt lelkesen használja aztán. Pl ilyen a sál, egyszer öltözködés közben elkezdte lelkesen mondani, hogy sál, és azóta mindig mondja, mikor ráadom. És az is érdekes, hogy a szomszéd kisfiútól tanult meg néhány szót (hamm-hamm - markológépek, katka - macska, bá - bácsi). Na pl. meg ilyen hihetetlenül hasznos szavakból áll a szókincse mint datolya (da), rugó (ugo), gameboy (gaboga), káposzta (káp-káp), hálózsák (zsák), alagút (gu) és társai. De tök jól használja őket. Pl ebéd után vagy datolyát kér édeségnek, vagy savanyúkáposztát :shock: :D Meg szétszereli a tollakat, ha megkaparintja őket és lelkesen megmutatja hol van benne a rugó. Imádnivaló :)

Lili :)
Jó hamar beszélnek! Legalábbis Balázshoz képest mindenképp. Én minden korszakról azt tartottam, hogy az a legédesebb, de aztán jön a következő és kiderül, hogy inkább az a legédesebb. Nem tudom meddig ezt lehet fokozni :)

wish
 
 


Ja...

Hajni :)
Nem hajnalban akarok szülni, hanem olyankor, amikor van Balázst kire hagyni. De van olyan kedves ember, aki a közelben lakik és ajánlkozott is már felvigyázónak, úgyhogy egyre nyugodtabb vagyok :) Annyiból szerencsés a július, hogy akkor elég kiürült a város és a férjem is remélhetőleg gyorsabban hazaér majd akár napközben is.
Az egyágyas szoba sajna lutri, bízom benne, hogy lesz, ha meg mégsem, akkor valahogy kihúzzuk anélkül. Persze az ideális az lenne, ha lenne. A Margitban sem lehet bejönni a kórtermekbe, ami igaziból a babáknak jó szerintem, csak így kisgyerekkel macerás.

wish
 
 


Zsebi, köszi!
Mindenképp veszek. Barnus még nem érdeklődik annyira, de Aliz már nagyon kanalazna magától. Így is nem semmi, ami egy-egy kajálás után a földön van. A porszívó készenlétben, mindig bedugva az asztalnál.

Katyerina,
mesélj Kanadáról, engem is őszintén érdekelnek a részletek. Mit fog T. csinálni, hol fogtok lakni, mekkora lesz a lakás. Fél év nem hosszú idő, kicsit csodálkozom is, mert legalább egy évre szoktak ösztöndíjakat adni, nem?

Wish,
most lett igazán élvezetes a dolog, de biztos azért, mert végig sok gond volt Barnus éjszakai alvásával, meg a sok szopival, és az rányomta a bélyegét a napjaimra, most meg olyan nagy könnyebbség, h szépen alszik éjszaka, h én is kipihenten tudok örülni nekik. Aranyos dolgokat írsz Balázsról, meg a szavairól. Én ma láttam először, h Alizka elveszi a játékot Barnustól, és helyette gyorsan odadob neki valami mást, haláli volt a jelenet. Apa szerint mindig ezt csinálja.

KépKép
lili73
 
 


hajni777 írta:
Orsi,
Mi az a figurális rajz? Pl. mértani alakok is? Csak mert a Gekkos teszten egy Olivér korúnak már kört meg háromszöget kell tudni rajzolnia.:shock:

az gekkos tesztről már egyszer leírtam a véleményem, most ez csak megerősödött... röhej lenne
figurális rajz, amikor valamit a mértani alakon túl próbál rajzolni, pl, macska, ház... stb. de Máté eddig _semmit_ sem rajzolt, értsd szó szerint, ezért olyan nagy szó ez nála.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:Lányok,
akkor én kérdezek. Szóval, holnap megyek Barnival bhrg-be fél egyre 90 perces foglalkozásra.

:lol: :lol: :lol: mi is akkora megyünk Leviel az éves felmérésre :D :D :D
én ilyenkor korábban indulnék, és ha ő alszik a kocsiban, akkor hagynám ott aludni. legalábbis Lilivel így csináltam, amikor még alvásfüggő volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish :D
azt mindenki tudja, hogy benne van a pakliban, hogy a gyerek adott dolgokat nem csinál éppen, vagy ha dacol az is látszik rajta.
Megfelelő szem ettől függetlenül fel tudja mérni.
(ráadásul pl. pont a BHRGs teszt olyan hogy rutinmozgásokat ellenőriz, ergo semmi olyan nincs benne, amiben a ygereknek extrán produkálnia kellene magát)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Azért pl pont BHRG-s felmérésen Balázs SEMMIT nem volt hajlandó csinálni a labdával, úgyhogy kénytelenek voltak nekem elhinni, hogy gurítja és rúgja, de nem tudja dobni. (dobnia kellett volna tudni, rúgni még nem, de ez egy ilyen nem hagyománykövető gyerek :D ) Szóval azért tudnak a gyerekek nagyon passzívak is lenni, ha olyanjuk van.

wish
 
 


Orsi
akkor biztos összefutunk majd :lol:
igen, azt fogom, h előbb indulok, nagyon remélem, elalszik majd a kocsiban, mert ha nem, akkor nekem végem, meg a szegény gyereknek is.

erről az utolsó hsz.-odról az jutott eszembe, h a múltkor, mikor Alizzal mentem, ecseteltem a Zitának, h mennyire szereti a tornát, erre végigordította az egészet. majd modtam, hogy igen, már szépen feláll. erre a következő pillanatban, mikor mászott a székhez, hogy levegye róla a játékot, fel nem állt volna, inkább térden nyújtózkodott :lol: :lol: :lol:

mentem ágybanolvasni, jóéjt!

KépKép
lili73
 
 


Icsilya,
De jó, most egy csomó félelmet eloszlattál bennem! Köszi!

Katyerina,
„akkor hello” – ez aranyos!
Idézet Tőled: „ha az ember el kezd dolgozni, akkor sokkal kevesebb ideje lesz másra, és elsősorban a net lesz amit hanyagolni fog” - már ha nem a mh-ről neteztél, hi-hi!
„a csecsemőkről még azt is ujjongva írjuk le, ha büfizet egyet” – ez így van, és tényleg szomorú! De lehet, hogy természetes. A környezetemben pl. van egy csajszi, 4 hónappal kisebb a fia, mint az enyim, és úgy tud ujjongani, hogy fú, de ari, miket csinál, engem meg abszolút nem érdekel és tök furcsa, mert én senkinek nem mondom, hogy nééézd, húúúúde aranyosak a gyerekeim (mert hát gondolom, amúgy is látják!) 8)
Ne aggódj, lesz kihez szólnod szept.től is! :D
Elárulod, hol csináltattad az ereket? (és mennyiért?)

Hajni,
Ne szomoríts ezzel a gekkós parákkal! Szeretném még egy kicsit hinni, hogy a zén gyerekeim zsenik! Már most látom, hogy én fogom utálni, mikor iskolába mennek és másokhoz hasonlítgatják őket!

Kata,
A „kuka” nálunk is nagyon megy! Sőt, most a „kukac” a menő, a végén felvitt hangsúllyal (megzabálom őket, mikor mondják!)
Idegen helyen idegennek „tesztelni” tényleg gázos. Egyáltalán nem ad valós eredményt!

Lili,
És a férjed tud dolgozni gyerek mellett?
(Ma valaki megkérdezte, miért nem keresek otthon végezhető munkát? Körberöhögtem, hát még az otthoni dolgokat se tudom elvégezni, nemhogy…)
Ágybanolvasás? Fú! De rég csináltam… Mi most rendeltünk digitális UPC-t, vesszük sorra a műsorokat, csak megnézni nemtom, mikor kéne (írom ezt éjjel 2-kor és még egy csomó ötletem van, miket tudnék csinálni…) :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi,
nem semmi, hogy még fent vagy éjjel kettőkör. Hogy bírod ezt? Láttam, máskor is mindig éjjel egy tájban szoktál írni. Nem rég kezdtem csak az ágybanolvasást, eddig se kedvem, se energiám, inkább a tévé előtt hülyültem. De olyan filmek mennek a tévében, amiket kb. századszor adnak (Apácashow és társai épp tegnap). Kész röhej, szerintem. A legjobban azon szoktunk nevetni, amikor Bud Spencer és Terence Hilles filmre tévedünk. Na, azon eléggé ki tudunk akadni...kicsit eljárt felette az idő.

A férjem egyáltalán nem tud napközben dolgozni, csak egy-egy félórácskát, míg lent vagyunk vagy esetleg alvásidőben. Éjjel viszont belehúz.

Én is utálom, mikor itthoni melóm van (mondjuk fordítás vagy ilyesmi), alig várom, h leadjam, mert közben iszonyat, ami a lakásból lesz.

De még az is nagy kihívás lesz szerintem, hogy amikor visszamegyek dolgozni, hogyan fogom ellátni a gyerekek+háztartási teendőket este 6 és 10 között. Azt meg egyenesen utálni fogom, h a hétvége egy részét takarítással, meg hasonlókkal kell tölteni.

KépKép
lili73
 
 


Kata,
ügyes Bálint a csigával meg a körrel! :D A múltkor mondtad, hogy pár napig nem hordta a szemüveget, amikor kiesett belőle a lencse. Zavarta amúgy, hogy nincs rajta a szemüveg és nem lát olyan élesen? Csak arra vagyok kíváncsi, hogy rövid idő alatt is hozzá lehet-e szokni a szemüveghez.

Lili,
majd írj, hogy viselte Barni a nem alvást! Én már megjártam párszor, Olivér annyira keservesen sír, ha álmos, hogy akkor teljesen felmondják az idegeim a szolgálatot, és mindenkivel ordibálok rajta kívül, annyira sajnálom! Úgyhogy én biztos nem vinném alvásidőben sehová. Bár nálunk ez se egy pontosan előre meghatározható időpont... :roll:
Én meg azon aggódom, ha majd visszamegyek dolgozni, hogy hogy fogok odaérni az oviba fél 4-4-re, vagyis hogy tudok 3 körül minden nap eljönni a melóhelyről! Én ezt nem tudom, mások hogy oldják meg. De remélhetőleg ez azért még odébb van...:roll:
Bud Spencer és társai... :D Azért adnak ilyen szemetet, mert sajna hozza ugyanazt a nézettséget, mint egy irtó magas költségvetéssel legyártott saját műsor. Ráadásul fillérekbe kerül. Úgyhogy leginkább ezeket éri meg leadni, mint gyártani vmit, vagy megvenni vmi nagyon drága filmet. Már biztos észrevetted, hogy mikor vmi nagy durranás van az egyik ker.-i csatornán (pl. Megasztár döntő ), akkor az rtl belenyugszik a vereségbe és bedob ugyanakkorra egy budspenceres csodát mondjuk, ami nulla forintba kerül és mégis hoz nézőt. Bár fordítva ez nincs mindig így, a tv2 szereti(né) fölvenni a versenyt, de rendszerint be is bukják.

Zsebi,
boldog szülinapot a lurkóknak!:D De durva, hogy már 2 évesek! Mesélj, milyen volt a szülinap! Tegyél képeket is!

Wish,
tök jól beszél akkor már Balázs!:D Genetikának mikor lesz eredménye? Kiskönyved van már? Nekem még nincs... Vérvételen se voltam még, nem tudom, fontos az? Te voltál?
Ja, a labdadobással nekünk is meggyűlt a bajunk. Itthon mindig azt játszik vele az apja, ott meg az istennek se akart labdázni, mert épp az előzőleg odaadott játékkal akart még játszani. Szerintem az a rossz még a Gekkoban, hogy kevés idő van egy játékra, és mondjuk az én gyerekem szeret nem csak 2 percig játszani vmivel. :?
Ja, meg ugrani nem tudott még, bele kellett ugrania egy karikába, de esze ágában sem volt. Én meg vmiért nem gondolom, hogy akkor béna kisfiam van... :? :roll: :lol:

Orsi,
A mi Gekkos nénink (volt vagy 23 éves ) volt, amit megkérdezett, hogy csinálja-e, de amit ott csak félig csinált, pedig én mondtam, hogy tudja, az sem volt teljes pont. Lili már egyáltalán nem alszik napközben?

Pompi,
én is az az anyuka vagyok, aki nem dicsérgeti/dicsérteti a gyerekét. Vhogy én is azt gondolom, hogy látszik rajta! 8) :lol: Bár vmelyik nap nagyon ajnároztam, amikor egy kártyán mutogatta a "V"-betűt, majd mondtam neki, hogy az "V" = vonat betű, aztán egyszer csak mondja, hogy várjál! Aztán mindig mutogatta a v betűt és mondta, hogy várjál! (Ezt az egy v betűs szót tudja mondani ). Persze lehet, hogy véletlen volt, de akkor is jól megdicsértem! 8) :D
20140901102739
 
 


Zsebi,
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK A GYEREKEKNEK!!!!

Bocs,hogy nem írok,de nincs időm!Végre lenyomtam a gyakorlatokat oviban-bölcsiben,és megvolt az első dajka vizsgám is,amire nem igazán tudtam tanulni,mert a fiúk belázasodtak!Megint 1 napos láz volt 1 nap különbséggel,de nem tudtak bölcsibe menni.Picit folyt az orruk,ennyi.Elegem van ebből,nem tudom mi lesz,ha dolgoznom kell!Holnap megyek egy állásinterjúra,nem tudom,mit csináljak!Letagadjam a gyerekeimet,hogy megkapjam a melót??? :shock:

Andi
Kép
aanda
 
 


Tök vicces, hogy pangást emlegettek, én meg csak olvasok-olvasok, és alig bírom behozni a 2 napos lemaradásomat :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni, én nem tudom, mit mennyire kell "erőltetni" egy gyereknél, de én nem szeretem az "erőszakolást". Különbözőek, és különböző dolgok iránt más-más időben kezdenek érdeklődni. Én pl. nem vagyok egy labdabajnok, eszembe se jut labdázni a gyerekkel, főleg télen, bent, csak mikor írjátok ezeket a felméréseket. Úgyhogy Bálintnak mára annyi, egész délután labdázni fogunk. :wink: Jó lenne, ha vki leírná, mket kell még a bhrg felmérésre megtanulnunk! :lol: :lol: :lol: (Szökdelni azt nem, mert fél éve gyakoroljuk és még mindig nem megy. :roll: )
Ja, ezt az egészet azért írtam, hogy nem tudom, mennyire kell rajzoltatni, de van olyan, hogy szeretünk valamit csinálni, és van amit nem. Én is azokat a dolgokat szeretem játszani vele, amiket ÉN szeretek. Önző módon. Persze jó odafigyelni a hiányosságokra, de minek olvasok mesét, ha a gyerek nem is hallja, mnek építek, ha utálja? stb.

Wish, mi az, hogy leutánozza a kört? Mintha rajzolna? Egyáltalán nem rajzol? Bálint megőrülne, ha nem rajzolhatna. Valamelyik nap másfél-2 órát rajzolt (ceruza, filc) és gyurmázott. Ehhez persze egy helyben ült. Nem tudom, mit csodálkozom, ha a mozgása nem fejlődik? Egyébként meg átalussza a napot, tegnap pl. 10kor kelt, ma 9kor, alig érünk oda valahova.

Ha kimaradnak az i betűim, nézzétek el nekem, szilveszterkor belefolyt a pezsgő a laptopomba, és beragad az i... :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Hajni :)
Pont ma jött meg a genetika eredménye.
A Down az 1:7700, a 18-as triszómia meg 1:750 -hez. Ez utóbbi most jól paráztat. Balázsnál a Down 1:1800 volt, annál ez az eredmény sokkal jobb, de a 18-as triszómia meg 1:77000-hez, ehhez képest ez a 1:750-hez kicsit karcsú nekem, de azt írták a leletre, hogy szűrővizsgálat eredménye negatív, szóval most nemtom mi van. Majd du beszélek a dokimmal.
Kiskönyvem már van, és vérvételen is voltam. Az szerintem nem olyan fontos, csak azért jó megnézni, hogy lássák, ha vashiányod van, vagy ilyesmi, meg az éhgyomri vércukor kell majd referenciának a terheléses cukorhoz, de az is odébb van még. Én már ekg-n is voltam, jól ki is akadtam, mert a doki azt mondta,h ogy nem pecsételi le a kiskönyvemet, tegyem mellé a leletet, elég az úgy is. Hát fájt volna neki egy pecsétet benyomni a kiskönyvbe is?! :evil:
Balázs egyszer pár hónapja rámutatott egy kettesre és érthetően azt mondta, hogy kettő. Csak pislogtam, hogy mi van. Gondolom ez az, amit kb 4 éves koráig nem fog megismételni :D
De az 1, a 0 és -1 felismerése már jól megy, mert az kell nyomkodni a liftben :lol:

Kata :)
Szeret Balázs is rajzolni (bár 2 órát azért nem szokott), de csak firkálgat és nem rajzol vonalat, kört meg ilyesmit magától, csak nagyon ritkán. Viszont ha rajzolok neki egy kört, és azt mondom, hogy rajzolj te is ilyet, akkor azt lemásolja. Egyébként meg firkál valamit és mondja, hogy az egy kutya, vagy macska, vagy az apja :)
Most egyébként olvasásmánia van nála kb egy hete, állandóan hoz egy könyvet, hogy olvassuk el és olyankor nem aprózzuk el, 2-3x tuti el kell olvasnom. Nagyon szereti a Kipp-kopp-ot és a Dotti kalandjait (egy Bartos Erika könyv), meg a Vidám mesékből a Kispipi és kisrécét és a Három kiscicát. Illetve van egy nagyon bugyuta verses mese (Betlehemi mese a címe) amit szintén imád, a nagymamámtól kapta karácsonyra, na azt most jól eldugtam, mert tényleg nagyon bugyuta a szövege.

Aanda :)
Nehogy letagadd őket :) Szerintem mondd el, hogy te azért lennél jó munkaerő, mert mint családos embernek fontos, hogy stabil anyagi hátteret tudjál biztosítani a családnak, ezért biztosak lehetnek benne, hogy keményen fogsz dolgozni, hogy elégedettek legyenek veled és ezek miatt nem is tervezed, hogy 1-2-3 évente munkahelyet váltasz, tehát hosszú távon tudnak majd rád számítani. A gyerekek sajnos néha tényleg betegek, de nem kell hogy te menj mindig betegszabadágra, hanem ha olyan munka van, akkor majd a férjed fog otthon maradni velük.
És mindezt nagyon határozottan. Aztán tömjed a gyerekeket valamilyen multivitaminnal, nehogy betegek legyenek :)

Zsebi :)
Nagyon boldog születésnapot kívánok Eszternek és Balázsnak, neked meg kellemes nosztalgikus perceket. :)

wish
 
 


Zsebi,
jesszusom, már két évesek? Emlékszem még amikor privit írtam neked ismeretlenül, hogy egy kis bíztatást kapjak, mert neked végre sikerült, én meg totál magam alatt voltam, hogy nem sikerült a sokadik sem. Blodog szülinapot nektek!!!

Andi,
sztem se tagadd le, az csak balul sülhet el!

Hajni,
gondoltam, persze, h azért megy a sok baromság, mert olcsó. Meg gondolják, hogy újszülöttnek minden vicc új, de azért mégis...kár, hogy nem igényesebb a ker.tv. Az igényeket akarják kielégíteni, mert csak a pénz számít nekik, ahelyett, h nevelnének. De lehet, h nincs igazam, és jól van ez így, és az igényesebb meg keresse meg máshol azt, amire vágyik.

Katasztrófa volt, végigbőgte az egészet, nem is tudtuk megcsinálni sem a régi gyakorlatsort rendesen, sem az újat. Nagyon kellemetlen volt, a végén a karomban elaludt, még mielőtt kiléptünk volna a foglalkozószoba ajtaján. Úgy kellett felöltöztetnem overallba, h közben aludt az előtérben a szőnyegen. ezt többé biztosan nem csinálom. Legközelebbre délutáni időpontot kaptunk szerencsére.

Azon én is aggódom, hogyan fogok tudni elindulni reggel 7-kor vagy még korábban a munkahelyre, ill. a gyerekekkel a bölcsibe, ha felveszik őket egyáltalán. Nem is beszélve arról, hogyan tudnék értük menni olyan korán. Én sem tudom, mások hogy csinálják. Nálunk bizti be kell vetni vagy a férjemet vagy a nagyszüleiket. De akinél nincs ilyen lehetőség??? Bébiszitter?

Wish,
tényleg érhetetlen, miért nem kaptál pecsétet. talán a háziorvosodnak kell pecsételni, nem?

KépKép
lili73
 
 


Wish, szerintem ne parázz az 1:750-en! Nekem Bálinttal volt valami hasonló eredményem, ha felébredt, előkeresem és megírom. Nem tudom, ebbe beleszámolják-e a korunkat, de az ugye negatív irányba billenti. Tudod, a barátnőm példája, aki a hülye amniócentézis után meg kellett szülje a babát: neki az volt a papíron, hogy több mint 1:50-hez az esély a velőcső záródási rendellenességre. A kisfiú pedig TELJESEN egészséges lett volna. (Az is csúnya a dologban, hogy az eredményt az amnió után kapta kézhez. :twisted: :twisted: :twisted: )
Szóval ne aggódj ezen!
Rajz: Bálint meg állandóan spirálokat rajzol magától, nem is tudom, tud-e mást rajzolni.

Lili, sajnálom, szegény kisfiad és Te is... :cry: máskor tényleg mondd, hogy inkább adjon 1 héttel később, de normáls időpontot, mert így nincs értelme.

Aanda! Nem tudom, fel lehet-e ilyen kérdést tenni egy interjún... Tudom, hogy megkérdezik, de mivel hátrányos megkülönböztetéshez vezethet, nem tehetnék fel... De az jó, amit Wish írt!

dkata
 
 


hajni777 írta:Lili már egyáltalán nem alszik napközben?


de alszik, mind3 alszik még délután, csak Lili alussza a legkevesebbet :? ő egy óránál többet itthon ritkán alszik, bölcsiben meg simán alszik 2-t :roll:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anda,
szorítok holnapra! Hát elég gáz, hogy itt tartunk, hogy kevésbé kell egy kismama... :twisted: De Wish tényleg jókat írt! Most akkor kell még tanulnod vagy azzal legalább végeztél?

Kata,
hát én sem szeretek semmit se erőltetni. Egyszer kipróbálom, hogy megy-e, de ha nem, akkor tökre nem érdekel. Ugrani is úgyis megtanul! :D

Wish,
nem az életkori kockázatot nézted véletlenül? Nekem az előző (Olivérnél ) papíron vannak ilyen értékek, de a számított kockázat az jóval több, vagyis arányaiban kevesebb. Ha nagyon aggódsz, akkor szerintem hívd fel a Bolgárkerék utcát, és kérd, hogy magyarázzák el neked. Legfeljebb lehet, hogy a 18. héten is megnéznek vmit. De a negatív az negatív! :D

Lili,
sajnálom, hogy így jött ki. De nem is értem egyébként, hogy nem érti meg vki, hogy alvásidőben egy gyerek álmos! :twisted: Minek adott ilyen időpontot?!

Orsi,
még a fiúk is alszanak? :shock: De szerencsés vagy! :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
még a fiúk is alszanak? :shock: De szerencsés vagy! :D

persze, hogy alszanak, az oviban is van alvás. Máté akár 2.5 órát is :wink: Levi ált. 1-1.5 órát

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish, előkerestem Neked, az enyém sokkal gázosabb volt, figyelj:
21-triszómia szűrés: 1:418
velőcsőzáródási rend.: 1:845
18 triszómia: <1:10000 - ez az egy lett tényleg jó.
Én nem agyaltam ezen, többek közt azért sem, mert életkorral, testsúllyal korrgálják, és biztos nézik a terhességi kort is, amit nálam ugye visszaminősítettek 1 héttel. Szerintem ne aggódj, de ha mégis, csináltass még egyet! (De az 1:50-hez is azt jelenti, hogy 98 baba egészséges, nálad meg ugye 8százvalahány... :lol: :lol: :lol: ) szerintem nyugi.

Emma, Wish, Hajni nem tennétek pocakképet? A többiek meg gyerekeset, rég láttam a bandát! :lol:

Zsebi, boldog szülinapot az ikreknek!!! :lol: :lol: :lol:

Anikó, mintha arról lett volna szó, hogy visszatértél!!! :twisted: Olyan vagy, mint a kámfor... tessék visszaalakulni topiklakóvá, léccccciiiiii.... ezt a sok iiiiiit Neked írtam, pedig nagyon kell nyomni azt a biiiillentyűt... :lol:

dkata
 
 


Orsi!
Hétvégén is alszanak ebéd után a fiúk. Mert a környezetemben a veletek egyidős gyerekek ált oviban igen otthon nem :)



Lili!
Hát igen eltelt már két év hihetetlen hogy két éve születtek meg és 2,5 éve tudok a létezésükről. Egy álom vált velük valóra és még minden nap rácsodálkozom én is hogy tényleg ők a mi gyerekeink. :)
Már nem is emlékszem hogy öntöttem beléd lelket privátban. :oops: :oops: :oops: :oops:

Köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntést.
A szülinap jól sikerült hozok majd később képet. A tortának nagyon nagyon örültek a gyertáyt ügyesen elfujták a marcipánnal játszottak de nem ettek semmiből. :) Az ajándékoknak örültek a legnagyobb öröm az általunk vásárolt favonatkészlett lett ma is egész délelött abból építettek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish, enyém papíron az is rajta van, hogy fals pozitív ráta tekintetében 5%-ra lehet számítani és a teszt érzékenysége elérheti a 75-80%ot. No, akkor még szebb a kép. Talán ezért nem foglalkoztam vele (ez a 21-esre vonatkozik).

dkata
 
 


Kata :) Hajni :)
Mán lenyugodtam kicsit :)
Nem az életkori kockázatot néztem, mert az ezen az eredményen nincs is rajta, csak a számított kockázat szerepel. Balázs papírján volt életkori kockázat is. Pont az is fura, hogy Balázsnál erre a 18-as trimoszómára az életkori kockázat 1:3500 volt, ehhez képest megint szar eredménynek tűnik az 1:750. Vagy ennyit csökkent a kockázat, vagy itt más arányokkal dolgoznak, mint az Istenhegyin nem tudom.
Persze a dokimat még nem tudtam elérni, mert folyton vannak nála. :evil: Mondjuk sokat szerintem ő sem tud tenni, ez az eredmény és kész. Biztos mondani fogja, hogy menjek amniocentézisre. Annak meg eléggé utálom a gondolatát is.
Azon gondolkozom, hogy bejelentkezem az Istenhegyire egy uh-ra Hajdú doktornőhőz, de ki tudja mikorra kapok oda is időpontot.

Lili :)
Szegény ti, legalább kialudta magát utána Alíz?
Bölcsi-ovi a legtöbb ismerősömnél úgy megy, hogy az egyik szülő korábban megy dolgozni, a másik viszi oviba és aki korábban kezdett, az így korábban is végezve megy a gyerekért. De ha kötött munkaidőben dolgozik mind a két szülő, akkor nem tudom mi van. Nálunk tuti bébiszitter lesz a megoldás.

wish
 
 


zseboroszlán írta:Orsi!
Hétvégén is alszanak ebéd után a fiúk. Mert a környezetemben a veletek egyidős gyerekek ált oviban igen otthon nem :)

igen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish, sztem az amniót nem indokolja ez az eredmény. Az életkor alapján meg elküldenek, de én pl. nem mennék. Az Istenhegyit meg holnap hívdd fel, kérjél időpontot. Lemondan le lehet, ha annyira megnyugodnál. :lol: Azért Balázs óta nem nőtt akkorát a kockázat, minden gyereknél és terhességnél más ez, olyan is lehet, hogy jobb eredmény születik (mielőtt még kiagyalod, hogy a 3. nál már micsoda kockázati tényezőket kapsz... :lol: :lol: :lol: ).

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: