Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Még nem tudtam végigolvasni,amiket írtatok. Délelőtt elmentünk vásárolni anyuval.Ma jobb kedve volt.Lehet, hogy a kezelés mellékhatása volt nála ez az agresszió.Egyébként sem érzelgős,de lehet most ez okozta. Szóval nagyon sok mindent vettünk a babának, de főleg unalmas cuccokat.Azért is mertem Dani nélkül.Viszont alig kell már valami. A légzésfigyelőt és a cumimelegítőt majd áprilisban a garanciák miatt.Kell majd 62-es nyárias rucik meg bodyk.Kell kiskád,kicsi lavór,műanyag tálca.1 gumislepedő,meg szoba- és vízhőmérő. Meg majd nekem szopis melltart, meg hasszorító,ilyen apróságok. Jó sokat költöttünk ma, de megvettem az Aventes csomagot is.Nekem nagyon tetszik,aztán remélem majd be is válik. Lehet nagyon előre vagyok,de mindig attól félek, hogy elkezd nyílni a méhszáj és lefektetnek. Nem elég, hogy a vizsgákkal baj lenne, de beszerezni sem tudnám a holmikat. Kinéztem egy nagyon aranyos függönyt is, majd Dani dönt.Meg kell majd néznünk tapétacsíkot, mert eddig még nem találtam szépet. Vagy Disney-s(a filmeket imádom,de a figurákat nem szívesen látnám sem a szobában,sem a ruhákon,stb),vagy gnóm mesefigurás. :?
Én ezzel a magzati kontra anyatejes dologgal nem igazán értek egyet. Szerintem az anyatejjel jóval több minden tud átmenni úgy, hogy bajt okoz. Mert odabent nagyon védve van, de idekint már működnie kell az immunrendszerének.Példa erre az én gondom. Odabent nem várható, hogy baja lesz tőle, de amint kijön....
Tinu!Tünci nagyon szép volt a szülinapján!És nagyon ügyes vagy, szép tortát csináltál neki.
Annus,Izabella tényleg nagyon szép.És egyetértek, tényleg hasonlt rád.
A Spock könyvből engem elsősorban a viselkedési és gondozási tanácsok érdekelnének. Abban is idejemúlt a régi??Mert anyunak megvan és odaadja, csak nem tudom jó e az. Mert a gyógyászati egyéb dolgok nem érdekelnek. Én hipochonder vagyok.Ha tüsszent a gyerek viszem orvoshoz. Na azért nyilván ezt enyhe túlzással mondtam.
Na megyek megfürdök, aztán bemegyünk koktélozni Danival a városba kicsit,meg mászkálni.Utána úgyis vár még a vasalás.Majd reggel visszaolvasak titeket.
Jó éjt!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Hú, mennyi gyönyörű kiscsaj! Apukák retteghetnek mi lesz kb. 18 év múlva...:)
Köszönjük a bókokat Lili nevében is. Sokat dolgoztunk rajta, hogy így sikerüljön. :)

Picihencsó, Tinu, Eve, Anita, Zili!
Köszi az infókat a magzatvízről. Olyan jó, hogy vannak már anyukák itt, akiktől kérdezhetek. Anita! Neked miért volt 25-26 héttől végig több? Mit mondott a doki? Cukrod miatt, vagy sokat ittál? Áll. a sok magzatvíz idő előtti burokrepedést okozhat, kvázi koraszülés lehet belőle, ha nem vigyázok....ezért parázom főleg. :(
Picihencsó! Most én is leálltam a vízzel, saját palackot nyitok reggel (1,5liter) és csak abból ihatok all day. ( +1 tea, vagy leves, ha nagyon kívánom) Neked használt? Mennyi idő alatt normalizálódott? 2 hét múlva kontroll, bízom benne, hogy oks lesz.

Tinu!
Nagyon édes a Kis szülinapos. :)
Furi, hogy neked nem emelték ki a magzatvizet a 4d-n ...a dokimnál kedden voltam...ő sem mondott semmit, ill. hogy minden oks....ez a szonográfus olyan rémisztgetős típus lehetett....paramamiknál nagyon 'hasznos'....ut. alig győzte hangsúlyozni, hogy nyugodjak meg, gondolom látta a fejemen, hogy kicsit sokkolt... :? :shock:

Eve!
Mizujs veletek? Gyerkőcök már jobban vannak?

Kutyafüle!
A terhesbogyó tényleg hízlal. :!: Szerintem nem eszel sokat, csak rendszeresen, ami igazából jó...de túl sok szénhidrátot viszel be (főleg a kiflik, tészta...). A szenvicsek közül próbálj meg 2-t kiváltani mással (sali, leves), vagy ne kiflivel edd, hanem teljes kiörlésűvel és inkább a husi legyen több rajta, mint a kenyér.
De ne a kilókat számold! Ha a combid/feneked/arcod/karod nem hízik (vagy csak kicsit), akkor ne idegesítsen, ha kilóban mégis több vagy, az akkor jó helyre megy!!!!! :)

Reny!
Én a Péterfyben lévő HEPPINETben voltam most is 4Dn. Nekem bejött nagyon, ezért erre szavazok. Szonográfus és genetikus is dolgozik, olyan 30-40 percig tart, 11 000Ft, ebbe benne van a DVD a filmnek + CD-re írnak olyan 30-45 képet és 1 fotót kinyomtatnak színesben.

Annus!
Tényleg hasonlít rád a kiscsaj!!!!Nagyon komoly! :)

Pingi!
Édes Nórikátok van! :) Szerintem ilyenkor az uh-n mért kort még nem kell annyira tutinak venni. Kevés olyan baba van, aki a nagykönyv szerint fejlődik. A genetikus szerint a 18.hétig kb. u.olyan mértékben fejlődnek, aztán belép a genetika...és ezért lesz egyik baba 5kilós, a másik meg 2,5...
A mi kiscsajunk a súlya és a pocija szerint 5 nappal fiatalabb, a combcsontja szerint viszont 2 nappal idősebb. Szép vékony, hosszú combú csajszi lesz apukája szerint. :D 8)

Pumukli!
Alig látszik a pocid! :) Neked sem lesz nagy hasad. Milyen magas vagy?

Huncutka!
Ari a 4D kép, babókátok is szerelmes a lepénybe...ölelgeti. :)

Kép
mozza
 
 


Mindenkinek olyan cuki a babája!!

Tinu,Tünci gyönyörű kislány és mennyire örült!Olyan jó nézni!
Jól írtad tényleg csudajó egy kislány anyukájának lenni. :D

Mozza!Én is sokat ittam,attól volt több.De volt olyan mikor jó volt,aztán megint több.Nálam nem okozott koraszülést,csak a lepény,de annak ehezz semmi köze nem volt.Ugyanis én még tolófájáskor is arra vártam hogy a burok megrepedjen végre.Szóval nyugi nem lesz gond!!!!!

Gratula mindenkinek a vásárláshoz,lassan majdcsak elkezdjük mi is.

Majd még lehet benézek!

Jó éjt

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

 
 

Mozza!Nekem a védőnő mondta, hogy Zsömlét és kiflit ehetek, kenyeret ne.Mert ezek főleg vízzel,mint tojással és liszttel készülnek. Hát a mákostészta,na az nem maradhat ki!!!!
Örülök,ha sikerült a lányoknak megnyugtatni magzatvíz ügyben.Nekem a kolléganőmnek volt sok, de őt el is kezdték kivizsgálni.De végül két héttel a kiírás után egészséges lánykája született. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu!

Köszi szépen az infót!Akkor ahol én néztem bizti az is hivatalos lista volt,mert ott is mind fel volt sorolva.Nekünk se tetszik a Bella...ezért csak röviden,tömören Izabel :wink:

Kutyafüle!

Tök jó h már ennyi mindent megvettetek.Amúgy jobb ha elöbb megvannak a dolgok.Függöny még nekem is kéne...hát valószínű veszek anyagot és megvarrom mint a többit!Ja és csak sötétítő kell,mert az jelenleg egy barna szinű...vhogy nem tetszik :roll:

Mozza!
Hát mi reggel pont azt beszéltük , belegondoltam h milyen voltam...hát én a lányomat 30éves koráig bezárom a szobájába :lol: :lol: :lol:

Mozza!
Hát ha a méreteket nézem akkor Izabel hasa 26.hétnek felel meg :shock: A feje viszont nem olyan nagy.....

annus11
 
 


Sziasztok,
van net, vettem usb-t, amig nincs bekötve :)
visszaolvasok mindent.

Annus gratu a csajszihoz :D
Tinu, nektek a fiuhoz :)

jó éjt.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Na, mondhatom, minden lányka, kint és bent is gyönyörű! Jók a képek is!

Meg kell próbálni tényleg figyelni rá, hogy az ember mit visz be a szervezetébe. De elhiszem, hogy van olyan, hogy jobb, ha vmi káros kerül anya szervezetébe, mintha vmi még rosszabb történne... Pl. nem gondolom, hogy mindenféleképp tartózkodni kell minden gyógyszertől, mert a betegség előfordulhat, hogy úgy hatalmasodik el, hogy a babát is megviseli. Mondjuk pl. van egy vese vmilyen bajos barátnőm, akinek muszáj volt antibiotikum kúráznia, hogy ne kapjon vesemedence gyulladást... Szerintem először rossz döntést hozott, mikor azt mondta, ő nem veszi be a gyógyszert. Aztán rábeszélte az orvosa. És így nem lett komolyabb baj. :) De azt is tudom, hogy vannak olyan dolgok, amiket az ember azért kíván, mert a szervezetének van rá szüksége. Akkor lehet engedni a "kísértés"-nek.

Attól senkinek sem lesz semmi baja, hogy nem eszik kenyérféleségeket. Ha már zavarja a súlyfeljövetel. De ha nem, akkor ne csináljatok gondot belőle! :)

Tinu! Tényleg szép a torta! Cuki a katica! :)

Lehet, hogy nem jövök már, jó éjszakát minden esetre! :)
Vendég
 


Tinu
Tünci kis tündér! Tényleg nagyon jó lányos anyukának lenni. Fura is lesz egy fiúval most :-)

Mozza
Majával se volt nagy hasam, most se várom. De Maja se volt nagy baba, ezt hozzá kell tenni (2820 g, 52 cm 39 hetesen). Kiváncsi vagyok a fiam nagyobbra nő-e.
Ja, 170 centi vagyok.

AZt se gondoltam, hogy a magzatvíz mennyisége és az ivott folyadék mennyisége függ egymástól.
pumuklii
 
 


Kutyafüle: ha az allergénekre gondolsz, akkor lehet, hogy igazad van, de még az se biztos. Ha jól emlékszem, vannak olyan kutatások is, amik azt nézik, hogy allergiaszezonban volt-e a terhesség és ahhoz képest, van-e allergia a babában. Szóval még csak nem is azt nézték, hogy a baba szervezetét érte-e születés után, vagy sem (bár asszem, volt ilyen kutatás is). Szerintem a legtöbb allergiás dolog amúgy nincs bebizonyítva még, csak jobb félni, mint megijedni alapon megy. Pl. az, hogy nem ehet a baba 8 hós koráig búzalisztes cuccokat, meg 1 éves koráig nem ihat tehéntejet stb. A citrusfélék is ilyenek, de ezeket olyan nehéz bizonyítani, mert pl. van egy csomó ember, aki adja ezeket a dolgokat a kicsijének, és mégse lesz semmi baja tőle. Na mondjuk ma a Viasaton láttam meghökkentőt a nagyon kövér emberekről szóló műsorban, nem tudom, láttad-e, a férjemmel itt hüledeztünk rajta, hogy egy csecsemőnek nyomta az arcába az anyja a hamburgert, hogy egyen. :shock: Nem is tudom, mennyi idős volt, de nem lehetett több 7-8 hónaposnál a gyerek.
Ha más anyagokról van szó (gyógyszerek pl.), akkor annak nem értem, hogy van köze az immunrendszerhez... Szóval a magzat persze, hogy védve van a külvilág felől jövő anyagok ellen, de akkor nem, ha az anya viszi be a szervezetébe. Az anyatejnél meg eleve más a helyzet, mert ott nem lehet tudni, hogy mennyi megy át. Persze ott is attól függ, ki mennyire óvatos, mert nekem volt szoptatás alatt (sajna nem is egy) körömműtétem, amikor Lidocaint kaptam. Elvileg a Lidocain tájékoztatójában benne van, hogy lehet alkalmazni szoptatás alatt is, mert csak minimális mértékben megy át az anyatejbe, elhanyagolható. Ennek ellenére, a sebész, aki csinálta az érzéstelenítést, azt mondta, hogy fél napig ne szoptassak, fejjem ki a tejet és öntsem ki. Szóval ezért is mondtam, hogy olyan sokszor szubjektív, meg hozzáállás kérdése, ez egyáltalán nem olyan egzakt dolog, mint ahogy elsőre gondolnánk. SZerintem még mindig nagyon keveset tudnak az orvosok az emberi szervezetről, főleg ha a terhességről van szó, mert ugye terhes nőkkel nem lehet kísérletezni, etikátlan.
Na azt meg végképp nem értem, hogy miért mondta a védőnőd, hogy kiflit lehet enni, ha kenyeret nem. Én ilyet még életemben nem hallottam. Sőt igazából az ellentétét igen, hogy a zsömle, kifli kalóriatartalma nem kevesebb, mint a kenyéré. :roll: Arról nem beszélve, hogy a kenyér sem készül tojással. Az összetétele, ha itthon sütöm: víz, liszt, élesztő, só, cukor, olaj. Ennyi.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu kora délután írtál egy nagyon klassz kommentet még pedig a tilos dolgokról! Valami miatt nem vettem észre és átsiklottam rajta de most végig olvastam! Hát nagyon jó példákat hoztál fel! Nyílván én sem a drogra meg az alkoholra stb....-re gondoltam amikor azt írtam hogy mindent amit megkívánok megeszem/iszom! Persze hogy az ilyen dolgokat én is elitélem! És tetszett hogy felhoztad hogy volt egy ismerősöd aki napi 1-2 szál cigitt elszívott mert annyira nem tudott lemondani róla hogy IGAZ! nagyobb kárt tett volna a babájában! Csak azért emlitem meg mert sajnos én is ebben a rossz hibába estem! Terhesség előtt nagyon nagy bagós voltam de ahogy megtudtam hogy babát várok egyből leadtam elején 3-4 szálra 2 hét után már csak napi 1-2 szálat most már "szerencsére" nem is szívok el egy teljes szálat!!! Tudom hogy még ez sem helyes de sajnos egyáltalán nem tudom leküzdeni ezt az érzést amit a cigi felé érzek nagyon rossz mert féltem nagyon ez miatt a babámat de az orvosom és a védőnőm is azt mondta hogy ha magamtól nem tudom letenni inkább szívjak el 1-2 szál cigit mert sajnos a baba már így is hozzá van szokva és nagyobb baja lehet tőle mint ha nem szívnám!!!! Tényleg nagyon rossz de szerencsére tudom hogy ha szoptatni fogok már és ha meg lesz a baba már semennyit sem fogok szívni! Mert én nikotinos tejet nem akarok adni a Pici lányomnak az meg nekem is többet jelent hogy anyatejet kapjon mint tápszert!!! Így bízok benne hogy még ezt a pár slukk cigit le fogom tudni teljesen tenni és akkor SOHA többet vissza nem szokni rá!! :)

Ne hari hogy hosszúra sikerült de ezt le szerettem volna írni nektek! És hangsúlyozni szeretném hogy én is tudom ez nem helyes és mindig azon vagyok hogy minnél kevesebbet szívjak és van olyan nap hogy nem is szívok! És tényleg rettentően rossz számomra!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Sziasztok!

Nagyo édesek a babafotók!

Tinu! Gratula a kisfiúhoz és boldog szülinapot Tüncinek! UM nekem is Ca-Mg-Zn-et javasolt még egy hónapja a gyakori keményedésekre, de nekem nem igazán használt, remélem a Te problémádra bejön. Kb. két hete valamitől nagyon bedurrant az ekcémám, szinte lángol a kezem. A bőrgyógyász most Halicar nevű homeopátiás kenőcsöt javasolt a szteroidos helyett, de sajna hiánycikk. Viszont azóta többen mondták, hogy nagyon jó.
Olyan jó látni Tüncit a babájával játszani! Sajna Alíz nem szeret babázni, pedig úgy vennék neki, szívesebben játszik autókkal és vonatokkal.

Annus! Gratula a kislányhoz! Az Izabel nekem is tetszik.

Mozza! Nekem is állítólag sok a magzatvizem, bár csak az amnió előtti uh-n mondták, a saját dokim sosem. Elvileg kezeletlen cukorbetegségre utalhat, de ez nálad nem valószínű. A héten a saját dokimat is kérdeztem, szerinte nagyon szubjektív a megitélése, hogy mi a sok, de Ő nem látta annak és állítólag a kismama idegessége is növelheti átmenetileg. Hát az amnió előtt nálam ez bejátszhatott.

Kávé, bor: Az előző terhesség alatt semmit nem mertem inni, még koffeinmentes kávét sem, pedig a doki is javasolta.Most sokkal lazább vagyok, napi két kávét iszom, de így is 90/60 a vérnyomásom. Bort eddig csak néhányszor mertem inni, de meggyőztetek, talán még használ is a keményedéseimnek. Ne gondoljátok, hogy iszákosok vagyunk, de anno a férjemmel hetente egyszer-kétszer kinyitottunk egy üveg bort és esténként egy-egy pohárkával eliszogattunk. Más alkoholtartalmú italt nem is iszunk. Most eddig csak sóvárogva néztem a férjem poharát, aki néha-néha megivott egy pohárkával.

anyatej-táplálkozás: Amikor Alízról kiderült, hogy súlyos allergiája van két gasztroenterológus kezelte. Az első engem is diétárafogott, három hónapig csak krumplit és natur pulykamellet ehettem, hogy a tejbe ne menjen át semmi káros. A második azt mondta, ez hülyeség, azonnal kezdjek el normálisan enni, mindent, akár káposztát, hüvelyeseket, narancsot bármit, mert az anyatejbe minimálisan kerülnek be az anyagok, és semmi nem bizonyítja, hogy hatna a babára. Megfogadtam és Alíz állapota, semmit nem romlott. Persze a cigaretta és egyebek, azért az más!

tanulás: Csak az első diploma ingyenes, nappalin, de +pont tényleg jár. A másoddiplomáért sajnos fizetni kell keményen. Én jól megjártam, mert pont akkor hozták be az új rendeletet, amikor terhes lettem és akkor kezdtem a másoddiplomámat. Eredetileg több tervem is volt a GYED(ek), GYES(ek) idejére, de így feladtam őket.

Melltartó: szerintem előre senki ne vásároljon be. Nekem az utolsó két hónapban még sokat nőtt a mellem, gondoltam, ha már újat veszek, most már legyen szoptatós, biztos jó lesz. De nem így történt a tejbelövellésnél akkorára duzadtak a melleim, hogy megint új melltartókra volt szükségem.

Kép

Kép
hean
 
 


Mozza: Még neked szerettem volna írni hogy pontosan nem tudom mikor normalizálódott a magzatvíz mert pont 1 hónap telt el a két uh között

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Hean Te hanyadikán tudod már meg az amnió eredményét? Esküszöm hogy ugyan úgy várom és izgulok mint a sajátoménál! Szorítok neked ezerrel hogy nálad is minden rendben legyen!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Hencsó!
Aranyos vagy, hogy így izgulsz értünk. kedden végre megtudom az eredményt!

Kép

Kép
hean
 
 


Na akkor az már nem sokára itt van ;-) majd szorítok! Az 1-es nőire kell neked is visszamenni ugye? Melyik dokihoz nem tudod véletlenül?

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Picihencso: örülök, hogy sikerült így kontrollálnod a cigit. Amúgy szerintem, meg ahogy olvastam, nem is a nikotin a legnagyobb károsító anyag a cigarettában, hanem a többi égéstermék, meg az oxigénellátást csökkentő anyag. De ez mellékes végülis. Abban sem hiszek, hogy a nikotin függőséget okozna, de ez megint csak vitatéma, nem is akarok belemenni, mert ebben a szakemberek között is igen nagy az eltérés a véleményekben.

Hean: Tüci is imád fiús dolgokkal játszani, karira nem is kapott lányos dolgokat, hanem kapott egy nagyobb méretű játékautót. :D A babázásban még gyerekcipőben jár, de gondoltam, érdemes megpróbálni. Egy ideig fésülgette a haját, de azért még pici az igazi babázáshoz. De én is jót babáztam legalább, fésülgettem jó ideig a baba haját, a férjem fel is vette videóra, hogy szerinte magamnak vettem. :lol: Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a Halicar semmit nem használt... Remélem, neked fog. Mondjuk én alapvetően nem hiszek a homeopátiában sem, szóval lehet, hogy ez is benne van. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


picihencso:
Tényleg nem helyes hog cigizel, de én meg tudlak téged érteni.
Mondjuk én nem voltam nagy doányos, de azonnal letettem ahogy megtudtam hogy jön a baba (talán két hét leszokási átfedés volt).
Azóta kb 5 szál cigibe kezdtem bele, egyiket sem szívtam el, és ezek is akkor voltak amikor már olyan ideges voltam, hogy dagadtak az ereim a nyakamon. Megfogtama cigit meggyújtottam, és két mozdulat után dobtam is el. Csak a mozdulat kellett.

mell / melltartó:
Nekem 75B-ről indult, és most 90C-D-nél tartok. lesz még negyobb is??? :?: Te jó ég :o
Ezen kívüól anyukám hívta fel rá a figyelmem, hogy ő anno elrontotta mert nem túl gyakran hordott melltartót, és picit lógós lett a cicije. Én is kezdek beleesni ebbe a hibába. :oops: Itthon egyáltalán nem kényelmes...de valamilyen kellene ami tart legalább alulról. Ugye? :?:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Tinu szerintem te is jól gondolod hogy nem a nikotin okoz függőséget legalább is nálam nem hanem a mozdulatok!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Hát én 1 nap 1- 1.5 doboz cigit elszívtam és már 14 éves koromtól cigizek Domikánál is csak ennyire tudtam leszokni de ott meg sok volt a stressz meg lelki fájdalom is de ezt már meséltem miken mentem keresztül az előző terhességemnél! Most sokkal nyugodtabb vagyok mint akkor és sokkal kevesebbet cigizek mint Domikánál! De próbálok nem gondolni rá meg kitalálni mindig valamit hogy elfojtsam az érzést mert nekem is a mozdulat hiányzik! De leginkább akkor ha párom meg ha többen vannak körülöttem akik cigiznek ha egyedül vagy ha Anyukámmal(aki nem cigizik) vagyok eszemben sincs nagyon!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Tinu,
Tünci nagyon szép kislány!!!
A torta biztos nagyon fincsi lehetett, meg jó gusztán is nézett ki - jól be is zabáltam itthon linzerből, miután láttam a fotót :oops:

Hean,
keddre megy majd a drukk!
Én is 75B-ről indultam, most 85B-n tartok, mondanom sem kell, hogy a férjem nagy örömére :) :oops:

emese1979
 
 


Annak, akinek vmi nagyon hozzánőtt az életéhez, biztosan nagyon nehéz róla lemondani. De valami olyan csoda van érkezőben, hogy mindent megér! :) Heni! Én is örülök, hogy már itt tartasz a cigivel, de sztem talán még a terhességed alatt jobb lenne megszokni (ha tényleg egyáltalán nem szeretnél dohányozva szoptatni), hogy nem cigizel többet. Csak azért írom ezt, mert neked is és a babádnak is a legjobbat szeretném! :) Persze, tudom, a környezet biztos sokat számít, a férjem is dohányos volt, amikor leszokott a legnehezebb azok között a barátai között volt, akikkel együtt cigizett sokáig. De az ő példáján látom, hogy nem lehetetlen végleg lemondani róla! :) Mesélte, hogy a leszokás után még hetekig olyanokat álmodott, hogy méteres, 20 cm átmérőjű szivarokra gyújtott rá... :lol:

Örülök, hogy mostmár nrmsokára megtudod, és mi is megtudjuk, az eredményt, Hean! Drukkolunk!

Ez az allergia-dolog... Azt hiszem, Samu is érzékeny vmire, időnként pöttyös lesz. De fogalmam sincs mire... :( De ilyenkor még ki is nőheti, nem? Vagy csak rosszabb lehet?
Vendég
 


Dóri: Tényleg azon vagyok mert én is féltem Babókámat de tudomhogy sikerülni fog mert ahogy megszületett Domika és fejtem neki a tejet meg sem fordult a fejemben a cigi! Valahogy annyira lekötött az a Csoda amit a világra hoztam hogy nem kellett a cigi! Nagyon jó volt és nagyon el voltam keseredve hogy csak rövid ideig tudtam neki Anyatejet adni de a sok stressz miatt nem tudott több termelődni meg ugye ő egy percet sem szopott nekem kellett a melleimet nyüstölnöm hogy legalább azt a kicsit megkapja írtó nehéz volt és ha nem lettek volna olyanok a körülmények nem is szoktam volna vissza rá! Most ez a trevem nem akarok többet rágyújtani ha egyszer sikerül teljesen leszoknom nagyon megbántam hogy akkor visszaszoktam! A másik dolog pedig az hogy nagyon sok pénz!!! És én azt Inkább a Kislányomra költeném mint hogy magamra! Nagyon tetszett amit a férjed álmáról írtál jót mosolyogtam rajata :) írtó vicces lehetett!! :D

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Egyébként unokaöcsém a szopizás mellett már három hónapos kora óta evett napi 1 túrórudit persze a csokit leszedtük róla meg krémtúrót! Nagyon imádta a végén már nem is volt neki elég a kicsi már az óriásat ette! :D És hál istennek semmi baja nem lett tőle! És ez így volt anyum hugának a kisfiával is és unoka nővérem koraszülött kislányával is aki a 34. héten született ők is három hónapos koruk óta kapnak tejterméket és hál Istennek egyikük sem volt semmire alergiás! A kislány 4 hónapos kora óta tartós tejet iszik először az anyukája hígította baba vízzel most 9 hónapos de már 6 vagy 7 hónapos kora óta azt sem kellett!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Na én mára elköszönök Mindenkinek További szép estét és Jó Éjjt!!! Aludjatok jól és Álmodjatok szépeket! ;-)

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Tinu.Nem tudom miért mondta ezt a védőnő. Én elhiszek mindent,amit mond, más kérdés,hogy a felével nem is foglalkozom. Ez is csak azért maradt meg bennem,mert kivételesen azt ecsetelte mit ehetek,és nem azt,hogy mit nem. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Mutatok nektek egy Apor 4D ultrahangot. 4D genesis

szerintem nagyon jól kivehetőek az arcvonásai.

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A KIS TÜNDÉ(RKÉ)NEK UTÓLAG IS NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

Tinu! Én Bazsival végigcsináltam egy szörnyű diétát. Nagyon ekzemás volt, és kitalálták, hogy a tejemen át olyan anyag kerül a gyerekbe, ami ezt okozza. De persze nem tudták mi az. Így találgattak csak... Egy hónapig nem ehettem semmit, amiben tejfehérje volt. (Na, ekkor utáltam meg a „növényi eredetű habsprayt, meg a "sajtjellegű készítményt", meg hasonlókat…). Semmi változás nem volt. Akkor egy hónapig nem ehettem citrusféléket, meg déligyümölcsöket. Ekkor sem. Utána ismét egy hónapig lisztes cuccokat. Megint semmi. Aztán kitalálták, hogy majd, „ha lesz időpont”, kivizsgálják. Na, 2 hét múlva gyönyörű lett a bőre a gyereknek! Szerintem egyszerűen kinőtte. Ennyit erről…

Suttogó: én nem olvastam, de más "szakirodalmat" sem. Amit meg hallottam róla, az nekem nem szimpi. Mint írtam már, én az ösztöneimre hallgatok… :)

Annus! Gratula!! A párom üzeni, hogy: „Minden normális vasutasnak először Lánya születik!” :D

Anika: Szerintem ez az „ikres duplaár” nagyon durva! Én pofátlanságnak tartom…

Anyatej: nálam mindig megérezték az első pár hónapban a káposztát, babot és hasonlókat. Próbáltam is kerülni ezeket a kajákat… Aztán kb. 3.hónaptól már bármi jöhetett…

Krém! Huh! Elég durva lehetett a szitu! Szerencsére, nálunk ilyen nem fordult elő anno, pedig elég forgalmas helyen laktunk, a Moszka tér mellett. Lehet, hogy túl szigorú voltam, de pl.: én nem engedtem, hogy a zebrán kismotorral átszáguldjon, mindig én fogtam a motort és a másik kezemet meg kellett fognia a gyereknek, addig nem indultunk el (első pár alkalommal több lámpaváltáson át tartott, míg eljutottunk ide… ), és csak apark bejáratánél ülhetett rá, vagy ha nagyon rosszcsont volt, büntiből hazamentünk. Volt egy-két hiszti mindegyik gyerkőcnél, de elég hamar „betörtek”…
Én azért megpróbálnék egy-két 5letet adni a barátnődnek. Hátha pont olyat mondasz, amit még nem próbált, és most bejön Neki…

Gyógyszer: Én szedtem antibiotikumot Bazsival a 6. hónapban anno, mert kellett. 3.hete voltam beteg, már totál kivolt a szervezetem, és a dokinéni így találta jónak. Sokkal veszélyesebb a magzatra egy több napig tartó lázas állapot, vagy egy szövődmény... Egyébként főleg az első trimeszterben nem ajánlott, ha nem muszáj, utána már nem probléma.

Magzatvíz: én is úgy tudom, hogy ilyenkor még változhat akár egyik pillanatról a másikra is. Nálam mindig „átlagos” volt. 20 éve meg a kutya sem nézte… Szerintem ha semmi egyéb jele nincs, ne parázzatok ezen!
Az uH-ról meg anniyit, hogy az sem olyan tuti. Lánykánkat szülés előtt 1 nappal 2800 grammra + 50 cm-re lőtték be, és 3300 grammal + 57 cm-rel született… A Fiúk is nagyobbak voltak. De tudok olyanról is, akinél fordítva volt. Amúgy meg nem kell minden gyereknek átlagosnak lennie.. ;)

Kutyafüle: Ezt a kenyér kontra kifli-zsömle dolgot nem értem. Szerintem meg pont az utóbbi készül tejjel… Amúgy ezt mire mondta Neked a védőnő? A kalóriák miatt? Mert akkor szerintem a teljeskiörlésű és társai jobbak, meg a hungarocell-lapok (bocs, ez a HAMLET-féle préselt cucc, a Férjem nevezi annak, és rajtaragadt...). A fehérkenyér hízlal legjobban. Na meg a tésztafélék.. ;)

Kép
szkitty
 
 


Jó reggelt!
Csak pár kiegészítés:

Mi megy át a gyerekbe?A magzatnál- sok egyéb funkció mellett- a méhlepény rengeteg dolgot megszűr az anya véréből, így sok minden nem jut át a lepényen. de vannak károsító anyagok melyek igen..(cigaretta, egyes gyógyszerek)De a gyógyszerek sem mind magzatkárosítóak, az első trimeszterben sem. (senkinek nem jut eszébe gyógyszerkísérletezni terhes nővel, ezért van szinte minden tájékoztatón, hogy terhességben nem ajánlott.)
A több ezer forgalomban lévő gyógyszer közül kb 20 az, ami a babánál jelenthet gondot, ezek közül is a legveszélyesebb 25%-ban- vagyis ha 4 terhes nő ezt szedi, "csak" 1 baba károsodik.(Czeizel prof .) Ez is nagy arány de mégsem az, hogy mindenkit károsít)
A cigarettázó anyák magzatait sem úgy kell elképzelni, mint egy reklámban, hogy a magzatvízben füstben fuldokol.
Azért persze ne dohányozzon senki, és lehetőség szerint kerülje a gyógystzereket terhesen- és nem terhesen is- viszont, ha gyógyszert rendel el az orvos, nyugodtan szedje be,a gyors gyógyulással segít magának és a bébinek is.

Az anyatejbe átkerülés- tehéntej -fehérjék- -ezért nem ajánlank szoptatáskor 1 pohárnyinál több tejet, vagy ennek megfelelő tejterméket az anyukáknak, ha a baba ekzemás, száraz a bőre, hasmenéses.
Káposzta, hüvelyesek- a puffadást okozó anyagok nem kerülnek át a tejbe. Az anya bélrendszerébe kerülnek a gázok, és természetes úton távzonak- ez tény, bár tényleg sok anya emiatt nem eszik ilyesmit. Lehet enni. A bébik hasfájása leginkább a bélrendszerük éretlenségével van összefüggésben, meg a napi ingerekkel, ami a környezetből éri őket, este fáj a poci, akkor mikor fel kell dolgozni a nap eseményeit, feszültséglevezetés sok esetben a pocifájás.Sokszor meg a bélmozgást éli meg fájdalomnak, ez mindegy hogy anyatej vagy tápszer.

Kifli, zsemle.kenyér--ugyanannyi kalóriát tartalmaznak , de a kifli, zsemle jobban mérhető, napi 3-4 normál kifli kalóriatartalma és összetevője pontosabban meghatározható, mint 3 szelet kenyéré ( mekkora karéj, tenyérnyi, vagy 3 kilósból körszelet, igazi pékkenyér, vagy adalékmoslék)

Kép
Kép
zili
 
 


Kutyafüle!
Ez a szendvics szendviccsel,minha én írtam volna!Nekem sok olyan nap van h nem is eszek főtt kaját!!!És én általában kenyeret ettem,ennek ellenére elmondhatom h most van már rajtam 1 kiló!!
1 hete mondjuk a házi készítésű kenyeret eszem.Ez rozsos,legalább tuom mi van benne :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Tinu,nagyon boldog szülinapot kívánok utólag is Tüncinek!! :) nagyon-nagyon édes a képeken!!! :)

Dóri, Mozza, köszi az érdeklődést! :) Azért nem írtam hogy vagyunk, hogy ne csak panaszkodjak mindig. Én már lassan jobban vagyok, bár még nagyon hamar elfáradok, olykor szédülök, de lényegesen jobb. Rolcsikám, ha éppen nem lázas szinte tünetmentes, csak náthás. Egy nap kb. 3-szor megy fel a láza, de már nem olyan magas. Noémi egyenlőre olyan, mintha csak náthás lenne, remélem már nem is lesz súlyosabb. Szedjük a homeopátiás bogyeszokat, nagy dózisú C vitamint, gyógyteát, remélem segít!

Pingi, tényleg fontos, hogy melltartót viselj, mert a nagy súly lefelé húzza a ciciket, tapasztalat. :? Hogyha nem kényelmes a hagyományos, próbálj varrás/merevítő nélkülit, esetleg sportmelltartót hordani.

Anika, jól vagy??

Szakkönyvek: Tényleg nem lehet könyvből megtanulni gyereket nevelni, ugyanakkor az ember mindig tanulhat valami újat, és sokszor főleg az első babánál képes anyuka kétségbeesni, hogy Úristen, most ez mi, és mit csináljon. Ilyenkor jó szerintem felütni egy megbízható könyvet. Én minden terhességemnél találtam valami jót, amit imádtam böngészni. :) Nehéz ugyanakkor eldönteni ebben a nagy könyvdömpingben, hogy melyik a jó. Én szeretek elmenni a könyvesboltba és belelapozni a könyvekbe. Tegnap is voltunk apával kikapcsolódás gyanánt az Alexandra könyvpalotában este. Miközben teázgattunk, olvasgattam pár kismama könyvet és nagyon jó érzés volt. Szeretem a Kismama újságot is, jó olvasgatni, valahogy olyan jó a hangulata! :)

Szép vasárnapot nektek! :)

Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Köszönjük mindenkitől a köszöntéseket! Sajnos úgy néz ki, Tüci most meg náthás lett. Egyelőre nem vészes, de éjjel azért szívtunk orrot többször is. :roll:

Dóri: írd fel, hogy mit adsz Samunak egy nap és mikor jön a pöttyösödés, előbb-utóbb rájössz, hogy mitől volt. És vannak allergiák, amiket kinőhet, a barátnőm kisfia tejfehérje-érzékeny volt és kinőtte. Meg az én asztmám is allergia volt gyerekkoromban (poratkára), az allergiát nem nőttem ki, kimutatja a teszt, de tünetmentes vagyok. Csak akkor jön ki, ha tényleg olyan helyre megyek, ahol nagyon sok a por és atka, akkor jön a tüsszögés és a nehézlégzés, de már nem olyan durva, mint gyerekkoromban, amikor szinte állandóan kórházban voltam, mert folyton befulladtam. :?

Zili: jaj, de jó, hogy írtad ezt a méhlepényt, mert most, hogy mondod, tényleg hallottam már ezt, meg hogy a nagyobb molekulájú dolgokat kiszűri, de a kicsik átmennek. Ezért megy át a legtöbb gyógyszer is.

Anika: de jó kép ez Aporról! Hányadik héten is készült?

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!

Tinu,
nagyon édes a lánykátok.Utólag is sok boldogságot neki.

picihencso,
a dohányzásról, hát nálunk a párom szívja, de mikor megtudta hogy baba lesz az egy dobozos adagja lement 3-4 szálra.És csak a konyhában sarkig kitárt ablaknál szívja el, hogy még a szagát se érezzem.Nem így anyósom, 1 doboz naponta ott ahol csak lehet pöfékel, csodálom hogy a wc-n nem gyújt rá
:lol:
Szóval elég nehéz mert passzív dohányosként is sokat árthatok a babának, de igyekszem kerülni az ilyen embereket.Ja és páromnak egész jól megy a leszokás, ő a lassú lemondásban hisz, szépen lassan csökkenti az adagot,májusra pedig szeretne teljesen leszokni.de ha vendégségben vagyunk és sok a bagós,akkor vele is elszalad néha a ló :)

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!!

Picihencso,örülök hogy már itt jársz a cigivel.Férjem is cigizik,de ő olyan ha egyet gondol onnantól nem.Mióta együtt vagyunk 7 éve már letette a cigit vagy 4x.Emiatt büszke is vagyok rá,csak vannak helyzetek,mikor újra kezdi sajna.

Allergia:Mi Grétinek 8 hós korától tartós tejjel adjuk a kakaót.Ugyanis a tápszerből már a 3-ast itta,de mindig üvöltött,éhes volt,nem volt neki elég.Azóta sincs semmi baja.Meg vízzel keverve én csináltam már neki 5 hósan tejbegrízt is.Azóta is a kedvence.Lehet elítéltek,de hát éhes volt,a tápszer meg már nem volt elég neki.
Dóri:Pöttyök nekünk is vannak de nekünk gyermekkori ekcémánk van,vagyis utópiás dermatitis.Olajos fürdetővel fürdik,meg mosdókrémmel kell kenni.Ha meg begyullad akkor gyulladás csökkentővel.Nem mindig vannak pöttyek,függ az időjárástólis.

Most mennem kell..

Puszi

Majd jövök még,és reagálok mindenre.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Harhaj,
megkérdeztem, hogy akik itt laknak önkormányzati lakásban náluk hogy megy - itt Csepelen az alábbiak a feltételek: a pályázathoz az kell, hogy az egyik fél min. 5 éve itt legyen bejelentve, és hogy a lakbér 7-szeresére be legyen jelentve. (ők 47 ezret fizetnek, majdnem 60 nm-es lakás, de ebben benne van a távfűtés már), és előre kaucióban jelenleg 12 havi összeget kell kifizetni. Pályázatot kell tölteni, amennyiben több jelentkező van, az nyer, aki jobban megfelel. Pl. magasabb a bejelentett lóvé. De gondolom a feltételek kereületenként eltérőek lehetnek, a helyi önk.-nál érdemes tájékozódni. (Itt nálunk most kezdődik majd az időszak, mikor lehet pályázni)

emese1979
 
 


Köszi szépen a segítséget.hát ha a fizu is számít akkor nem tudom mi lesz.Mert nálunka párom amolyan vállakozás félében weboldal készítéssel foglalkozik és a tb-t havonta fizeti.Szóval majd rákérdezek.De akkor meg anyukámhoz megyünk,ami jó, mert lesz segítségem :)

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok,jó reggelt.Jó sokat olvastam,mire a végére értem.
Szinte mindenre reagáltam már korábban,így nem írok újat. Annus!De nálad +1kg,nálam +10!!!Nem mindegy.Egyébként amúgy egy valami zavar.Csúnya narancsbőrös lett a fenekem.Annyira ronda lett! :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jaj akartam írni erre a mell dologra!
Nekem is sokat nőtt,pedig nem voltak soha nagyok.És nekem sajna már van pár halvány csík rajta :? Mondtam is tegnap h de jó,terhesség után majd lesz jó kicsi és csíkos mellem...szép látvány lesz :twisted: És sajna melltartót is utálom
én pl ha tehetem nem hordom,itthon pl szinte sosincs rajtam...de azt hiszem én is veszek vmit...ha nem is a szoptatósat,akkor vmi hasonlót.Bár 1500 pamut melltartó szerintem nem drága...aztán vagy jó lesz szoptatáshoz vagy nem.Csak addig is kell vmi....

Ma megyünk szülinapozni!!!Majd jelentkezem!!!! :wink:

annus11
 
 


Kutyafüle!

Na nekem ezzel nincs gond,mert a combon és fenéken eddig is csíkos voltam...sajna még a serdülőkorban nőttem egyszer hirtelen többet(na azóta egy centit se....)és sajna azóta megvannak a nyomai...azért is számítok arra h a hasam is csíkos lesz

annus11
 
 


Igen,csíkocskák voltak eddig is,de halványak,azok nem érdekeltek.De ez a narancsbőr nagyon randa.
Lányok, ha regisztrálok a Tesz-Veszen,akkor mikor tudok licitálni ott valamire?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Á,már sikerült is!! A Suttogót szeretném megszerezni,csak nem újonnan,mert szerintem marha drága úgy.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jó reggelt

Ma vendégek jönnek, úgyhogy nem sokat leszek it. Sajnos. :(
Van egy nagy kupac vasalni való, aztán pici pakolás, aztán főzőcske. Mondjuk egy hatalma adag rakott krumplit csinálok, nem egy bonyolult kaja. Két kisgyerkőc is jön, az egyikük alig múlt egy éves, szegénykém szívbetegen született. Nem 4 üregű a szive, hanem csak kettő. De olyan jó húsban van és olyan erős gyerek, (és jó hangulatú), és jók a kilátásai. Szóval ma babázok!! :D

TeszVeszről jut eszembe, több hét után megjött végre a regisztrációs levél, szabad az utam... :lol:

Képezljétek, akartam régóta veni fertőtlenítő törlőkendőt, ami olyan, hogy kezet tudok vele törölni ha nincs lehetőséégem mondjuk kezet mosni. Sehol nem kaptam. Erre tegnap bementünk egy autós boltba ablaktörlő lapátot venni, és ott volt ilyen. :) Nem is gondoltam volna.

Azt hiszem itthonra akkor fogok venni egy sport melltartót, félek hogy lelógnak majd a cicijeim. Olyan nehezek. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi akkor jó főzést.Biztos aranyos a kisfiú.

Lányok hányadik héttől számítják a harmadik trimesztert???Lehet dilisnek tűnök,de már úgy elfelejtettem az ilyen dolgokat.
Ma megleltem amit anno a védőnő adott könyvet és benne van a kupon,amivel a várandós kismama csomit ki lehet váltani a 3.trimesztertől.

Ma nagyon fáj a fejem,olyan rossz.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziaztok !
Itt Nálunk ír országba nem szokott esni a hó de tegnap hajnalba szakadt ! Páran összejöttünk egy barátoméknál, tök jó buli lett belőle aztán megláttuk már 2 cm-res a hó ! A 10 magyar felnőtt kirontott a lakópark közepébe és örült hógolyózásba kezdett ! Mire befelyeztük a hó is elolvadt ! :lol: :wink:

3-dik trimeszter 28.-héttől !

KépKép
anyettka
 
 


Utána néztem.Van ahol a 27.héttől van ahol a 28.héttől számolják a harmadik trimesztert.

Délután jönnek tesómék társasozni,kár hogy fáj a fejem. :(
Sütni kéne muffint.Csak lusti vok.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Tudom mit érzel !!!!
Nekem az ágyból sincs kedvem kikelni !! :wink:

KépKép
anyettka
 
 


Anyettka köszi!

Megnéztem a felicitas oldalát is.Kupon ellenében kapjuk a várandós csomagot,a kórházban meg kapunk majd kismama csomit is.Grétivel is kaptam,nagyon sok minden volt benne.Viszont 2009.januártól adnak egy harmadik csomagot is.Baba csomag a neve,regelni kell miután a bab megszületett és küldenek kupont.Amit a kicsi 4 hós korától lehet beváltani.

Ti kaptatok ilyeneket??Én még egy nagy dobozost is kaptam,de annak már nem tom a nevét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Én is így voltam valamelyik nap.De ma is.Szerintem ez az idő is közre játszik.
Gondoljunk a májusra és egyből jobb kedvünk lesz.Én pont ma gondoltam bele,hogy már csak 115 nap. :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Frernkoneanita : szerintem mindenki megkapta a védünötöl a kezdö csomagba az anyák lapjával !
Most kezdődött a film + -on Asterix és a vikingek (mese )

KépKép
anyettka
 
 


Biztos,csak gondoltam van akit érdekel. :D
Megyek bekapcsolom Grétinek,hátha leköti egy kicsit,mivel elég eleven ma. :lol:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,
én is kiváncsi vagyok, mi lesz a csomiban :) Én úgy terveztem, hogy majd a kiírt dátumtól visszaszámolok 3 hónapot, aztán elslattyogok érte :)
amúgy reggel felkeltem enni, visszafeküdtünk, és fél1-kor ébredtünk fel... Anyumék meg jönnek majd nemsokárs, férjem épp porszívózik, előtte mosogatott :lol:
Holnap kettős front lesz, lehet, azt érzed!

Pingi,
a teszveszen majd jó nézelődést!!

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: